#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_68
❇️#آیه142_آلعمران
💠أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَ لَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ ..."142/آلعمران
🌱[آيا گمان كردهايد امتحان نشده و آزمايش نديده به بهشت در خواهيد آمد؟!]
🔷✨اين پندار كه بدون امتحان داخل بهشت شوند، لازمه پندار قبلی است، كه چون بر حقند هرگز شكست نمیخورند، پيروزی و غلبه حق ايشان است، و تا ابد زير دست قرار نمیگيرند، و آن هم معلوم است كه لازمه چنين پنداری اين است كه تمامی كسانی كه به رسول اللَّه (ص) ايمان آوردهاند، و به جماعت مؤمنين ملحق شدهاند، در دنيا با غلبه و غنيمت سعادتمند شوند، و در آخرت با مغفرت و جنت، و ديگر هيچ فرقی بين ايمان ظاهری و حقيقت ايمان و هيچ امتيازی بين درجات ايمان نباشد، و ايمان مجاهد (هر چند صابر نباشد)، با ايمان مجاهد صابر يكی باشد، و كسی كه آرزومند عمل خيری باشد، و وقتی زمان معينش رسيد انجامش دهد، با كسی كه آرزومند خيری باشد ولی در هنگام انجامش سرد شود، و اعراض كند يكسان به حساب آيد.
👈 و بنا بر اين، اينكه فرمود:" أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا" از قبيل به كار بردن مسبب در جای سبب است، و معنايش اين است كه شما گمان كردهايد كه دولت برای شما نوشته شده است؟
و هرگز مبتلا و آزمايش نمیشويد؟ و بلكه يكسره داخل بهشت میگرديد، بدون اينكه مستحق بهشتتان از غير مستحق مشخص گردد؟ و بی آنكه كسی كه دارای درجه رفيع است از آنكه در درجه پائينتر است شناخته شود؟.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_68
❇️#فرد_پرستی_ممنوع
💠وَ ما مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَ فَإِنْ ماتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلى أَعْقابِكُمْ وَ مَنْ يَنْقَلِبْ عَلى عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئاً وَ سَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرِينَ
🌱محمد فقط پیامبری ست که پیش از او پیامبرانی بودهاند(؛ نه بنا بر پندار شما، الههای که پیروزی به دست او باشد). آیا اگر بمیرد یا کشته شود، به (عقاید کفرآمیز) گذشتهتان بازمیگردید؟ و هر کس به گذشتهاش بازگردد، به هیچ وجه به خداوند زیانی نخواهد رساند. بیشک خداوند به سپاسگزاران پاداش خواهد داد.
آل عمران - ۱۴۴
🔷✨با استفاده از حوادث جنگ احد آيه حقيقت ديگری را به مسلمانان میآموزد و آن اينكه اسلام آئين فرد پرستی نيست و به فرض كه پيامبر در اين ميدان شربت شهادت مینوشيد وظيفه مسلمانان بدون ترديد ادامه مبارزه بود، زيرا با مرگ يا شهادت پيامبر، اسلام پايان نمیيابد بلكه آئين حقی است كه تا ابد جاويدان خواهد ماند.
👈 مسئله فرد پرستی يكی از بزرگترين خطراتی است كه مبارزات هدفی را تهديد میكند، وابستگی به شخص معين اگر چه پيامبر خاتم باشد مفهومش پايان يافتن كوشش و تلاش برای پيشرفت، به هنگام از دست رفتن آن شخص است و اين وابستگی يكی از نشانههای بارز عدم رشد اجتماعی است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣4⃣ تدبر در سوره #شعرا
🔹نکات سوره شعرا از تفسیر عبدالعلی بازرگان
شعراء : ۱۵۱
وَلَا تُطِيعُوا أَمْرَ الْمُسْرِفِينَ
و از فرمان متجاوزان [به حقوق مردم] پيروی نکنيد. ۷۲
۷۲- «سَرَفَ» ضدّ ميانهروی و تعادل، و مسرفين همان متجاوزيناند که از حدّ اعتدال خارج ميشوند. همانطور که مصرف زياد يا پُرخوری اسراف محسوب ميشود، اختصاص دادن امکانات يک کشور به خود، اسراف مهمتری است. قرآن سه بار فرعون و آل فرعون را از مسرفين شمرده است [يونس 83 (10:83) ، غافر 43 (40:43) و دخان 31 (44:31) ].
شعراء : ۱۵۷
فَعَقَرُوهَا فَأَصْبَحُوا نَادِمِينَ
اما آن را پِی کردند [=کشتند]، ۷۶ پس [از عواقب کارشان] پشيمان شدند.
۷۶- کشتن شتر را به طريق معمول و با آداب آب دادن و... که با ذبح از گلو انجام ميشود «نَحرْ» ميگويند [کوثر 2 (108:2) ]، اما وحشيانه کشتن و قطع دست و پا را «عقر» ميگويند که دلالت بر کشتن بيقاعده ميکند و قوم ثمود. شتر را عقر کردند. بريدن نخل خرما از بيخ را با همين کلمه بيان ميکنند. نحوه اين نافرمانی و پی کردن شتر را که با رضايت مردم، توسط تبهکاری انجام شد را در سورههاي: قمر 29 (54:29) ، اعراف 77 (7:77) ، هود 68 (11:68) و شمس 14 (91:14) نيز ميتوانيد مطالعه کنيد.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#احادیث_جعلی، نمونهها، ریشه ها و واکنشها.
🛑قسمت بیست ونهم:
💢⭕ #راههای_تشخیص_احادیث_موضوعه
گفته شد كه اولین راه شیوه بررسی سند حدیث است که مرام آیت الله خوئی و دیگران بوده و آسانترین راه است البته اگر از این طریق وارد شویم چیزی ته روایات تفسیری نمیماند چون اکثر روایات تفسیری فاقد سند است و ما روایات تفسیری با سند خوب کمتر داریم.
👈من هفت راه در نقد متن یعنی تشخیص احادیث موضوعه بیان میکنم از طریق متن( نه از طریق سند، سند را مفروغ عنه میگیریم)
1⃣ #عرضه روایات به قرآن: اگر روایتی با نص قرآن سازگاری نداشت خود ائمه(ع) به ما گفته اند از ما نپذیرید حالا به دیوار بزنید را درجایی ندیدم «فاضربوه علی الجدار» را در جایی ندیدهام در روایات عبارات «زخرف»، «باطل»، «لم اقله»، «به خود قرآن واگذار کنید» و «برگردانید» وجود دارد.
من شواهدی برای عرضه روایات این است که؛ احادیثی پیش عایشه خوانده میشد می گفتند: شب فلان یا در قیامت خدا دیده می شود عایشه می گفت این خلاف قرآن است «لاتدرکه الابصارو هو یدرک الابصار»
2⃣ نقد با #سنت: اگر روایتی از ائمه معصومین(ع) که با سنت، یعنی احادیث محکم منافات داشته باشد آن روایت را کنار میگذاریم.آیت الله صافی کتابی دارد به نام «الحدیث النبوی بین الروایه و الدرایه» ایشان در این کتاب در این مورد مفصل بحث کرده است.
3⃣ بررسی تاریخ صدور حدیث: در این بخش علامه تستری خیلی بحث کرده برای نمونه روایتی وجود دارد که پیامبر(ص) دست معاذ را بعد از جنگ تبوک بوسید یا لمس کرد این خلاف تاریخ است، معاذ قبل از جنگ تبوک از دنیا رفته بود شاید کس دیگری است. یا علی ابن مهزیار دنبال امام زمان(عج) میگشت این علی ابن مهزیار نمی تواند باشد چون امام زمان(عج) را اصلا درک نکرده است وی زمان امام جواد(ع) است و نامه هایش هم با امام جواد(ع) در رجال کشی وجود دارد. این روایات را به اینکه احتمالا نوه مهزیار بوده باید توجیه کرد.
4⃣ـ بررسی حدیث از طریق #عقل: در کتابهای آیت الله جوادی و آیت الله سبحانی و دیگران خیلی در این مورد گشتم در اینکه منظور از نقد حدیث با عقل چیست نتوانستم یک معنای شسته رفته به دست بیاورم. آیت الله جوادی آملی میفرماید: عقل برهانی، آیت الله سبحانی میگوید عقل خالی از هوا، من در این کتاب بحث کردم و به این نتیجه رسیدم که اگر روایتی با بدیهیات عقلی مشکل داشت و عقل منجر به تناقض شد برای مثال روایت بگوید دو دو تا پنج تا، روایت را نمیپذیریم.
5⃣ـ بررسی حدیث از طریق حس:
6⃣ـ اجماع امت
7⃣ـ بدیهیات عقلی
8⃣_ رکاکت: یعنی صدور این حدیث از امام(ع) با ساحت امام(ع) جور در نمیآید.
🎙حجت الاسلام و المسلمین دکتر ناصر رفیعی، از سخنراني وضع حدیث انگیزه ها وآسیب ها
💫ادامه دارد .
https://b2n.ir/y52246
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
@quranpuyan
#آیههاینور
❤ بسم الله الرحمن الرحیم ❤
وَلَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا وَلَدَيْنَا كِتَابٌ
يَنْطِقُ بِالْحَقِّ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ
و هیچ کس را جز به اندازه توانش تکلیف
نمیکنیم و نزد ما کتابی [چون لوح محفوظ]
است که [درباره همه امور آفرینش و نسبت
به اعمال بندگان] به درستی و راستی سخن
می گوید، و آنان [در پاداش و کیفر] مورد
ستم قرار نمی گیرند.
🌿سوره مومنون ، آیه ۶۲
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سورہ_مبارڪـہ_آلعمران آیہ 149 تا 153
📄#صفحـہ_69
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan