eitaa logo
روحانی کاروان
986 دنبال‌کننده
5 عکس
5 ویدیو
12 فایل
تولید محتوا برای روحانیون کاروان عتبات عالیات ارتباط: @ymirani اگر مفید دیدید به دوستان روحانی کاروان معرفی فرمایید. دستم از توشه خالیست محتاج دعای تو هستم
مشاهده در ایتا
دانلود
یادآوری چند نکته برای مسجدسهله ✓سعی نکنید زائرین راقانع نمایید که در هر مقام نماز بخوانند کیفیت را مقدم بدارید. ✓اینکه هر مقامی نمازی دارد درست؛ لکن مسجد سهله نماز دارد اینهمه روایت؛ خب بیان کنید تااگر کسی نرسید مقامهارا دوره نماید حسرت نخورد و معترض نشود! ✓هرمقام در همانجای مشخص اعمال دارد اینکه با فاصله چند متری تز یک مقام به نیت آن مقام اعمال بجاآورده شود صحیح نیست.
موضوع دعاء در فرصت مقتضی دعاء در سطح بلند و براى همه باشد . اينطور نباشد كه تنها خودمان را دعاء كنيم . مردى در حضور رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم عرض كرد خدايا پيامبر را بيامرز , مرا بيامرز . لسانش لسان حصر بود . حضرت فرمودند تو چرا دور رحمت خدا را سنگ چين كردى . چرا فقط من و تو , بگو همه مؤمنين : اذا دعا احدكم فليعم فانه اوجب للدعاء . مجمع البيان , امين الاسلام طبرسى اين دعاى امام رضا عليه السلام چقدر كريمانه است : واغفر لمن فى مشارق الارض و مغاربها من المؤمنين و المؤمنات بحار الانوار , ج 12 , ص 23  . خدايا در مشرق و مغرب عالم هر كسى كه اهل ايمان است او را بيامرز .
اولویت خواسته ماازخدادر این اماکن منوره در اتوبوس یادر فرصت مناسبی در اماکن منوره خدایاذلیل نشویم! خدايا همه اين نعمت هائى را كه دادى از ما مى گيرى ولى اولين نعمتى را كه از ما مى گيرى جانمان باشد . اينطور نباشد كه اعضاء و جوارح ما را اول از ما بگيرى و ما محتاج فرزندانمان باشيم , آنگاه جان ما را بگيرى . آن زندگى ذليلانه است .  این جور قشنگ از خدا خواستن دعای امام علی علیه السلام است: اللّهُمّ اجعَلْ نَفسي أوَّلَ كريمَةٍ تَنتَزِعُها مِن كرائمي ، و أوَّلَ وَديعَةٍ تَرتَجِعُها مَن وَدائعِ نِعَمِكَ عِندي ! نهج البلاغه , خطبه 215  حضرت على ( ع ) و نيز امام سجاد ( ع ) عرض مى كنند : **اللَّهُمَّ صُنْ وَجْهِي بِالْيَسَارِ وَ لَا تَبْذُلْ جَاهِيَ بِالْإِقْتَارِ، فَأَسْتَرْزِقَ طَالِبِي رِزْقِكَ وَ أَسْتَعْطِفَ شِرَارَ خَلْقِكَ، وَ أُبْتَلَى بِحَمْدِ مَنْ أَعْطَانِي وَ أُفْتَتَنَ بِذَمِّ مَنْ مَنَعَنِي، وَ أَنْتَ مِنْ وَرَاءِ ذَلِكَ كُلِّهِ وَلِيُّ الْإِعْطَاءِ وَ الْمَنْعِ، «إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِير».** صحيفه سجاديه , دعاى مكارم الاخلاق . . خدايا تمام روزى ها كه از دست تو است و بدست تو است , مرا بدون واسطه اين و آن از روزى ات برخوردار كن اين چنين نباشد كه روزى ام بدست اين و آن باشد كه از غير به من چيزى برسد و من ناچار بشوم غير را مدح كنم , در حالى كه از تو است . و آن كه به من نداد بد او را بگويم در حالى كه سرپرست دادن و ندادن توئى اين خوى بزرگ منشى را در دعاها به ما آموختند كه سعى كنيد اين چنين دعا كنيد . هرگز از خدا مال زياد نخواهيد , بخواهيد آبرويتان محفوظ باشد , چون بقيه اش ديگر و بال است .
**راهی کربلا* بعد از خستگی و فشردگی اعمال مسجد سهله دیگه فرصتی برای صحبت نیست به اندازه تذکرات مدیر در اتوبوس حوصله بیشتری نیست!
ورودی کربلا ما در شهر کربلا هستیم بهتر است بگوییم وارد خاک کربلا شدیم ابتدا سپاس خدایی را که این نعمت را این توفیق راشامل حال مانمود چقدر این سرزمین حرمت دارد چقدر باعظمت استـ فقط یک روایت و بس عن النبی صلی الله علیه و آله و سلم قال: ... هِىَ أَطْهَرُ بُقاعِ اْلأَرْضِ وَ أَعْظَمُها حُرْمَةً وَ إِنَّها لَمِنْ بَطْـحاءِ الْجَنَّـةِ..» پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در ضمن حدیث بلندی می فرماید: کربلا پاکترین بقعه روی زمین و از نظر احترام بزرگترین بقعه ها است و الحق که کربلا از بساطهای بهشت است.بحار الانوار، ج 98، ص 115 و نیز کامل الزیارات، ص 264 ما سه مرتبه در شکرانه این نعمت میگوییم الحمدلله... تکرار زائرین خب اگر فرصت رامناسب دیدید سلامی به امام حسین علیه السلام و حضرت ابالفضل علیه السلام داده شود
تالار ورودی هتل قبل از ورود به اتاقها عزیزانم میدانم خسته هستید اما گفتند هر هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد! الان باید بگویم طبق برنامه که مدیر دادند برای اولین زیارت جمعی ساعت.... از هتل خارج می شویم خوب است غسل کنید ان شاءالله ثواب دارد. عزیزانم زیارت امام حسین علیه السلام یک آدابی دارد متفاوت از امام صادق(علیه‌السلام) روایت‌شده: که چون به زیارت امام حسین(علیه‌السلام) بروی، آن حضرت را محزون و غمناک و ژولیده مو و غبارآلوده و گرسنه و تشنه زیارت کن که آن جناب با این احوال شهید شد و حاجات خود را بخواه و از کربلا بازگرد و آن را وطن خود قرار مده. بنابراین تاجایی که امکان دارد لااقل این زیارت اول را بارعایت آداب انجام دهیم. لباس گرد و غبار گرفته موهای ژولیده(شانه نکرده) نه اینکه الان برید و لباسهای اتو کشیده و عطر زده و.... تن کنید یا ارایش کنید و... روایت شده است: که خداوند از عرق زائر قبر امام حسین(علیه‌السلام) از هر قطره‌ای هفتاد هزار فرشته خلق می‌کند که خدای تعالی را تسبیح می‌کنند و از خدا آمرزش می‌خواهند برای او و زائران آن حضرت تا آن‌که روز قیامت برپا شود. فقط بدانید اینجا کربلا است و متفاوت... ---------------------☆☆☆☆----------------------- حضرت ابو عبد اللَّه عليه السّلام فرمودند: تَزُورُونَ خَيْرٌ مِنْ أَنْ لَا تزورون [تَزُورُوا] وَ لَا تَزُورُونَ خَيْرٌ مِنْ أَنْ تزورون [تَزُورُوا] قَالَ قُلْتُ قَطَعْتَ ظَهْرِي زيارت برويد بهتر است از اينكه به زيارت نرويد به زيارت نرويد و زيارت نرويد بهتر است از اينكه به زيارت برويد. راوى مى‏ گويد: محضر مباركش عرض كردم: كمر من را شكستيد با اين كلام. قَالَ تَاللَّهِ إِنَّ أَحَدَكُمْ لَيَذْهَبُ إِلَى قَبْرِ أَبِيهِ كَئِيباً حَزِيناً وَ تَأْتُونَهُ أَنْتُمْ بِالسُّفَرِ كَلَّا حَتَّى تأتونه [تَأْتُوهُ‏] شُعْثاً غُبْراً حضرت فرمودند: به خدا قسم يكى از شما وقتى به زيارت قبر پدرش مى ‏رود غمگين و اندوهناك مى ‏رود ولى به زيارت قبر مطهّر آن حضرت مى‏ رويد در حالى كه با خود سفره ‏ها مى ‏بريد، نه، اين طور نبايد به زيارت آن جناب برويد بلكه زيارتش كنيد با حالى افسرده و حزين و گرفته.
تالار ورودی هنگام حرکت برای اولین زیارت خدایاشاکریم که تااینجامارا نفس دادی جان دادی؛ میخواهیم به زیارت حضرت حسین علیه السلام مشرف شویم من برای اینکه از خودم چیزی نگفته باشم یک روایت عرض کنم از امام باقرعلیه السلام: شخصی بنام محمدبن مسلم به حضرت باقر(علیه‌السلام) عرض کرد: ما زمانی که به زیارت پدرتان حسین بن علی می‌رویم، آیا چنین است که در حج خانه خداییم؟ فرمود: آری، عرضه داشت: پس آنچه بر حاجیان لازم است بر ما لازم است؟ امام باقر چند توصیه کردند در آداب این زیارت من چندتاازاین نکاتی که امام باقر فرموده را اینجا عرض میکنم: فرمود: بر تو لازم است که کم سخن بگویی،مگر سخن خیر خب الان بین راه در مسیر که می رویم لااقل برای این زیارت اول ذکر بگویید زمزمه کنید با بغل دستی حرف نزن و بر تو لازم است که بسیار یاد خدا کنی آره ذکر بگو ذکر الله ذکر سبحان الله.. و لازم است که با خشوع و نرم و خالص باشی عزیزانم تا میتونید تا قبل از رسیدن به حرم حالتو خوش کن با خضوع و خشوع راه برو اگرسرت پایین باشه قدمهایت را آهسته برداری نگاه اطراف نکنی این حال برات ایجاد میشه و دیده‌ات را از حرام و شبهه بپوشانی آره دیگه مراقب چشمات باش عزیزم
در وقت مقتضی در حرم امام حسین علیه السلام توفیق زیارت آقایی نصیب ماشده که روایت شده است «خداوند در عوض شهادت امام حسین(ع) چهار خصلت عطا کرده است: شفا را در تربتش نهاد، اجابت دعا را زیر قبّه‌اش قرار داد، ائمه بعدى از نسل او هستند، مدت زمانى را که زائرین آن‌حضرت براى زیارت مى‏گذرانند، جزء عمرشان به حساب نمى‏آورد» در حرم امام حسین دعا مستحاب است و هر کدام از ما با کوله باری از خواسته آمدیم. هرچه میخواهید بخواهید حاجات دنیوی بخواهید حاجات اخروی بخواهید اما حتما بخواهید خدایا هیچ کیز مراازتو و حسینت جدا نکند عزیزانم نمیگویم بهره مندی از دنیا بد است اما پست و مقام و ثروت اگر بخواهد انسان را از خدا جدا کند بد خسارتی است. پستها و مقامها برای کسی نماند ثروتها نماند على عليه السلام فرمود : أَلَا حُرٌّ يَدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ لِأَهْلِهَا آيا يك انسان آزاده پيدا مى شود كه اين مانده لاى دندان نسل گذشته را ترك كند . آنچه فعلا به نام دنياست مقام , مسكن , زمين , ثروت نسل قبل از آنها استفاده كرد و در لاى دندانش ماند و بعدا به شما رسيد . آنچه فعلا در روى زمين است , همه اين مقامها , ثروتها , اوهام و خيالها , ته مانده لاى دندان گذشتگان است , يك انسان آزاده مى تواند از اين لماظه بگذرد . همه اين مقامها و ميزها و پست ها و ثروتها و اوهام و خيالها مانده لاى دندان نسل گذشته است. این مقام طلبی ها بود که عمر سعد را عمر سعد کرد شمر را شمر کرد. این دنیا طلبی بود که از این انسان ها حیوانهای درنده ساخت. چقدر این دنیا زشت شد حضرت حسین علیه السلام وقتی بالای سر علی اکبر پاره پاره تن رسید فرمود: و علی الدنیا بعدک العفی یاعلی خاک بر سر این دنیا خاک بر سر این دنیاطلبی دنیای که بخاطرش شبیه ترین انسانها به پیامبر را امت پیغمبر تکه تکه کردند.
ابتدا اینجاراکلیک نما لینک موضوعات توجه: در هرمکانی یک موضوعی رامناسب دیدم و روایت پردازی کردم شماکافیه لینک مربوط به آن مکان را در وقتش کلیک کنی و یک دقیقه مطالعه نمایی یک مرتبه با داشتن اینترنت روی لینک ها کلیک کنید برای بار دوم بدون اینترنت هم شما را به مطلب می رساند. اگر موفق نشدید ایتای شما به روز رسانی نیست هرکجازیارت رفتید یادتان بود یک صلوات برای ما خیرات نمایید ابتدای سفر و معرفی خود به فامیلت و دوستانت خبر بده... اولین بین الصلاتین بعد از اولین نماز صبح به جماعت_حق الناس حسن خلق بهترین همنشین و با فضیلت ترین دارایی دقایقی قبل از خروج از مرز ورود به عراق در وقت مقتضی ورودی شهر نجف غسل زیارت _تالار ورودی هتل قبل از ورود به اتاقها قدمهایت را آهسته بردار به سمت حرم بعد از غسل_تالار هتل قبل از اولین زیارت درصحن حرم حضرت حیدر_مقام ناشناخته امام علی مقدس اردبیلی شیعه بودنمون مدیون علامه حلی است امام علی و بیت المال امام علی و بیت المال۲ روایت امام علی _تغافل امام علی بیت المال۳ روایتی از امام علی در مورد بیداری حضرات آدم و نوح و سایرمدفونین در حرم قبرستان وادی السلام پنج صورت همراه در قبرمومن سر قبر آیت الله قاضی قبر شیخ طوسی و علامه بحرالعلوم در نجف_مکانی خلوت برای دور هم نشستن بازائرین ورودی شهر کوفه مسجد حنانه قبر کمیل داستان قاری نهروانی حرکت به سمت کوفه در وقت مقتضی تذکر برای مسجد کوفه ورودی شهر کوفه باطی مسافت پیاده مقامات مسجد کوفه_وجه تسمیه آدرس مقامات طبق نقشه باب الفیل یا باب الثعبان نمازحاجت در مسجد کوفه مرقد مسلم بن عقیل و هانی بن عروه میثم تمار درمنزلت مولا امام علی در وقت مقتضی درکوفه از جنگ جمل حتما بگو_حکایتی جذاب رحمت خدا۱(عزت امام علی، عزت مومن، خدمت به خلق) رحمت خدا۲(عزت مومن،خدمت به خلق) فرقه اسماعیلیه_پرشور و یک دست در حرم امام علی و حسین علیهما السلام گفتار شیخ مفید در باره اسماعیلیه مسجد سهله در وقت مقتضی دم در مسجد سهله چاره داخل مسجد سهله و شلوغی مقامها سوالات ذهن زائرین درمسجد سهله یاد آوری چند نکته در مسجد سهله موضوع دعا در فرصت مقتضی تلنگر_خداعلی و اولاد علی به فریادمابرسان اولین خواسته ما از خدا در اماکن منوره راهی کربلا سرزنش زائرین کربلا در شبکه های اجتماعی ورودی کربلا کربلا، تالار ورودی هتل قبل از ورود به اتاقها(یادر اتوبوس قبل پیاده شدن) کربلا تالارورودی قبل از خروج به سمت حرم اماکن تخییر قصر یا اتمام_دقتها و نکته ها خیلی مهم دلیل تعدد نماز جماعت در حرم امام حسین علیه السلام تمام و تمام در کربلاء تنهایی امام حسین_گریه امام علی در جنگ صفین بر این تنهایی عاقبت بخیری_دروقت مقتضی درحرم امام حسین علیه السلام سبکبار شدن با سجده طولانی_در وقت مقتضی خانه تان را نورانی کنید، خانه مقبره نباشد روضه حضرت حسین علیه السلام بزم شراب بیانی در مقام حضرت عباس علیه السلام قبر حضرت قاسم کجاست قبرامیرکبیر در حرم امام حسین علیه السلام_مقام امیرکبیر خدا دوستت دارد که ثروتمندت نمیکند! دعابرای همه بوی گند گناه درسهایی از اولین زائر حضرت حسین دست راستم را سال گذشته قطع کردید! قبه کجاست؟ که دعا زیر آن مستجابه همه چی درمورد تربت_چند پست پشت سرهم تفسیر قطعه ای مهم از زیارت نامه حضرت عباس علیه السلام_مهم و کاربردی طفلان مسلم حرکت به سامرا_جغرافیا، تاریخچه و اماکن زیارتی سامرا سرداب مقدس ماموریت سخت امام هادی و امام عسکری تحقیر امام هادی توسط متوکل و نفرین حضرت درسی از امام هادی علیه السلام_اثر تقوا(خداترسی) امامزاده سید محمد ان اکرمکم عند الله اتقاکم امام کاظم در دوجمله اهم وقایع زندگی امام کاظم(ع) در یک نگا وضعیت‌ زندان‌هایی که امام(ع) در آن محبوس بودند. توطئه شهادت امام کاظم علیه السلام تشبیهی زیبا از امام کاظم درسی از امام کاظم در حفظ ابروی خود حضرت معصومه سلام الله علیها معجزه حضرت جواد(ع امام جواد_دنیاجای رفاه مطلق نیست نحوه شهادت امام جواد علیه السلام آیابدن امام جواد سه روز بر پشت بام بود عبادت به میل خودت یا میل خدا!مهم و کاربردی حال گیری صدای بلند بلندگوهای دستی در اماکن زیارتی_روایت منع ترجمه ای از زندگی ظاهر راببین چکار باطن داری ابروی مومن 📍مقتل خیمه گاه سلب امام حسین علیه السلام اسب دوانی برپیکر امام حسین علیه السلام یکی از مصیبت های تکان دهنده اهل بیت در شام و جسارت به بانوان حرم گریه اهل بیت امام حسین (ع) در شام و جسارت به آ نها کیفیت ورود اسرای کربلا به شام و مجلس یزید روضه برای حضرت علی اصغر علیه السلام
نعمتی به ارزش نعمت آزادی بسیار کم است! اینکه انسان آزاد باشد در بند پست و مقام و ریاست نباشد خیلی باارزش است! آزاد آن انسانى است كه على عليه السلام فرمود : من ترك الشهوات كان حرا . كسى كه شهوت ها(ریاست طلبی،پُست و مقام طلبی) را ترك بكند است . نعمتى به ارزش نعمت بسيار كم است . همين بيان را على بن ابيطالب سلام الله عليها با يك آهنگ موزونى تبيين كرد فرمود : تحففوا تلحقو  . سبك بشويد تا برسيد و ملحق بشويد , سبك بار شدن عامل رسيدن است . گاهى انسان آن چنان سبك بار مى شود كه هم مى رسد و هم مى رساند . بر اساس اين بيان ها مرحوم شيخ بهائى رضوان الله عليه نقل مى كند كه : حريقى در مدائن اتفاق افتاد . استاندار رسمى آن روز سلمان فارسى رضوان الله عليه بود . او يك قرآن و يك شمشير داشت . فورا قرآن و شمشيرش را برداشت و حركت كرد و نجات يافت , اما ديگران تا آمدند خود را جمع كنند آسيب ديدند . سلمان فرمود : هكذا ينجو المخففون , يعنى در روز حريق انسانهاى سبك بار اين گونه نجات پيدا مى كنند . اين همه بار سنگين آورديد بالاخره در روز خطر حملش دشوار است . راه سبك شدن از بار سنگين گناه را رسول خدا عليه آلاف التحية و الثناء طولانى كردن سجده مى دانستند . گاهى انسان كه مقدورش نيست در نمازهاى واجب سجده هاى طولانى كند اما اصل سجده كردن , چه در نماز و چه در غير نماز , اين خاصيت را دارد كه بار را سبك مى كند .
خانه_نورانی داری مرحوم سيد عبدالحسين شرف الدين جبل عاملى رضوان الله تعالى عليه در كتاب شريف المراجعات در شرح حال بعضى از صحابه و بزرگان اين چنين نقل مى كند كه بعضى از اصحاب و بزرگان دينى و بزرگان علم و سير و سلوك , برنامه ها را در منزل تقسيم مى كردند . يعنى اعضاء خانواده در كل شبانه روز اين خانه را روشن نگاه مى داشتند . در شب اينطور نبود كه همه اعضاى خانواده بعد از خوردن غذا تا صبح بخوابند , بلكه نگهبانى مى دادند . مثلا فلان مقدار از شب را يكى مشغول عبادت و درس و بحث و تلاوت و دعاء بود و ديگرى مى خوابيد , سپس ديگرى برمى خاست و به عبادت مى پرداخت و اولى مى خوابيد بدنبال آن سومى بر مى خاست و به عبادت مى پرداخت . منزل را شب تا صبح روشن نگاه مى داشتند , كه جز نام حق در اين خاده چيز ديگرى برده نشود و اين خانه خاموش نشود . اگر شما ملاحظه مى فرمائيد كه از يك خانواده چون شيخ انصارى تربيت مى شود , يك انسان كاملى چون بحر العلوم و مانند آن تربيت مى شود , اين محصول زحمات چندين ساله گذشتگان و نياكان آنها است . اينطور نيست كه خداى سبحان رايگان فردى ممتاز را به يك خانواده مرحمت كند . آنها سعى مى كردند كه خانه را روشن كنند و چيزى كه خلاف رضاى حق است در آن خانه انجام نشود تا كم كم آن خانه بتواند مركز نورانيت باشد , يك شهرى را روشن كند . خانه اى كه در آن قرآن خوانده مى شود و دين در آن خانه حاكم است آن خانه براى ملائكه آسمان آن طور نور مى دهد كه ستاره هاى آسمان براى اهل زمين نور افشانى مى كنند . همانطور كه انسان وقتى فضاى باز را نگاه مى بيند كه بعضى از جاها تاريك بعضى از جاها روشن است , بعضى جاها ستاره دارد و بعضى جاها ستاره ندارد , يا ستاره اى كوچك و ديگرى بزرگ است , ملائكه آسمانى هم وقتى زمين را نگاه مى كنند بعضى از جاها را تاريك و بعضى جاها را روشن مى بينند . على اى حال خانه اى كه در آن قرآن خوانده مى شود و دين در آن خانه حاكم است براى اهل سماء نور مى دهد . صديقه كبرى سلام الله عليها را كه زهراء ناميدند براى اين است كه زهراء يعنى تابناك . خانه و محراب و مركز عبادت او براى اهل آسمان تابناك بود . انسان كامل براى اهل آسمان نور مى دهد ملائک ( و يستغفرون لمن فى الارض ) ,«من» همان مؤمنين اند . براى اين كه غير مومن را نمى بينند . غير مؤمن تاريك است . هر خانه اى را كه فرشته مى بيند براى اهل آن خانه طلب مغفرت مى كند . آن خانه اى كه دين در آن خانه حاكم است , روشن است لذا فرشتگان آن خانه را مى بينند و براى اهل آن خانه طلب مغفرت مى كنند . كافر تاريك است , فرشته او را نمى بيند . خدا هم در روز قيامت آنها را نمى نگرد : و لا يكلمهم الله يوم القيامه  , لا ينظر اليهم يوم القيامه  . خدا هم او را نگاه نمى كند , گرچه بكل شئى عليم است .