تفسیر سلیقهای از سکولاریسم حوزوی!
درنگی در تفسیر بحثبرانگیز آقای محسن الویری از پدیده #سکولاریسم_حوزوی
[صفحه 3 از 3]
2. برخلاف برخی انگارهها و القائات نادرست، بدنه و بزرگان حوزه علمیه مبرا از این مسیر انحرافی هستند و #سکولارهای_حوزوی نوعا از فضل حوزوی برخوردار نیستند و آورده علمی قابل توجهی نیز ندارند و اگر نوشتجات و منشوراتی داشته باشند بارها و بارها مورد نقد علمی فضلای حوزه علمیه قرار گرفته و پاسخ فنی نیز در برابر این انتقادات نداشتهاند.
لذا این ادعا که بخش قابل توجهی از فضلای باسواد حوزه علمیه از ترس سکوت کردهاند و به وادی سکولاریسم عملی افتادهاند، اولا مصداق #تعمیم_بخشی_غلط است و ثانیا توهینی آشکار به عموم حوزویانی است که فهم مبانی دینی را بدون تأثیرپذیری از جبر محیطی دنبال میکنند و با زندگی بیآلایش و عدم وابستگی به مظاهر دنیوی، حرف حق را آنچنان که باید و شاید بیان میکنند.
3. جریان سکولار حوزوی علیرغم ضعف در ناحیه نیروی انسانی، از تریبوندارترین جریانات حوزوی است و مؤسسات شبهعلمی متعددی بهعنوان #پایگاه و #پاتوق این جریان در قم و تهران تعریفشده و با منابع مالی مجهول، و بعضا حای با استفاده از منابع مالی حاکمیتی و دولتی، مشغول به کار هستند که نمونه بارز آن، رپرتاژ دائمی رسانههای پرهزینه وابسته مالی به بودجه عمومی نظیر #جماران و #خبرآنلاین، یا وابسته به مراکز وجوهات شرعی مانند #شفقنا و... در موارد مختلفی در نقش تریبون این جریان فعال بوده و هست و در مواردی در سایه غفلت مدیران #رسانه_ملی اتباع این جریان از تریبون صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز متنعم شدهاند. با این وجود معلوم نیست چرا آقای الویری با مظلومنماییِ غیرواقعی، سخن از #سکوت_سکولارها بهمیان میآورد.
4. «آگاهیِ بهروز» یکی از ویژگیهای ممتاز جریان انقلابی است که آقای الویری علاقه دارد از آن بهعنوان «رصد کردن» تعبیر کند. البته نزاع لفظی دور از ساحت این یادداشت است اما معلوم نیست چرا جناب الویری و همقطاران ایشان از این #آگاهیِ_بهروز یا همان #رصد، رنجیده خاطر شدهاند.
آیا ایشان دوست دارند سکولارهای حوزوی تولیدات و القائات باطل خود را بهصورت یکطرفه ارائه کند و جریان انقلابی نیز در خواب غفلت بهسر ببرد یا در بیان دیدگاههای انتقادی خود نسبت #لکنت یا #تعارف به خرج دهد؟!
5. جریان انقلابی در سالهای اخیر ابزاری جز «بیان» و «تبیین» نداشته است و البته بررسی کارنامه و تکالیف نهادهای نظارتی در برخورد حقوقی با جریانات سکولار حامی #فتنه و #آشوب، که در اغتشاشات مختلف بهعنوان پشتیبان نظری بغاة عمل کردهاند، ساحتی دیگر دارد که خارج از حوصله این نوشتار است. بنابرین معلوم نیست جناب الویری از کدام «منکوب کردن» و «از صحنه به در کردن» سخن میگوید؟!
اگر جریان سکولار حوزوی بهعلت #کمسوادی_مفرط و #عجز_منطق؛ توان پاسخ به اشکالات علمی جریان انقلابی را ندارد و به همین علت به حاشیه رفته، تقصیر جریان انقلابی است؟؟!
6. آقای الویری پس از صغری-کبریهای پیشین، قاعدهای را بیان کرد که نتیجه آن تطهیر کلی جریان سکولار حوزوی است. او در خلال این برنامه گفت:
«سکولاریسم موجود در حوزه سکولاریسم اجباری و تحمیلی است.»
توضیح کوتاه آنکه در ادبیات حوزوی، فرد مجبور یا مُکره یا مضطرّ معذور است و وقتی کسی سکولارهای حوزوی را مجبور یا مکره یا مضطر فرض کند، آنها را از گناه سیاسیشان تبرئه کرده است. پیش از این آقای #سروش_محلاتی نیز بغاة و شورشگران علیه جمهوری اسلامی را «باغی مضطر» نامیده بود و از این طریق شورش و شورشطلبی را تطهیر کرده بود امروز نیز آقای #محسن_الویری با ادبیاتی مشابه سکولارهای حوزوی را تطهیر میکند و تعبیر #سکولار_مجبور را جعل میکند! آیا این #تولید_ادبیات در اتاق فکری واحد شکل میگیرد یا قطعات پراکندهای از یک پازل بزرگ، به نحو نادانسته توسط این افراد در حال تکمیل است؟!
خاتمه:
تجربه سالهای گذشته نشان داده شبکه چهار در موارد متعددی به #تریبون_یکطرفه برای رواج برخی دیدگاههای غیراصولی بدل شده است.
جایگاه این شبکه بهعنوان سکوی رسانهای نخبگانی اقتضای آن دارد که مدیران و برنامهسازان محترم این شبکه دقت بیشتری در انتخاب کارشناسان داشته باشند یا موضوعات حساس را در قالب #گفتگوی_دوطرفه پیگیری نمایند؛ چه آنکه بیدقتی در این امر و استفاده از افرادی که کارنامه علمی روشنی در مباحث و موضوعات، بهویژه موضوع حساسی نظیر شرح کلمات امام خمینی ندارند یا بیانات ایشان را در جارچوبی خاص معنا میکنند، عملا به ترویج برخی انگارههای نادرست در سطح نخبگانی منجر خواهد شد و تبعات و خسارتهای جبرانناپذیر این امر بر کسی پوشیده نیست.
پ.ن:
۱. مجری محترم برنامه مذکور، فردی انقلابی و امین است.
۲. برگزاری #مناظره_تلوزیونی با حضور چهرهها در فهم متن منشور، راهگشا خواهد بود.
@rozaneebefarda
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
1402.03.25 - همايش بين المللي علوم انساني اسلامي درانديشه علامه مصباح - افتتاحيه . آيت ا...رجبي - صبح.mp3
15.02M
🎙 بشنوید | صوت سخنرانی حضرت آیت الله محمود رجبی در همایش بین اللملی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🗓 پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
🌐 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
1402.03.25 - همايش بين المللي علوم انساني اسلامي درانديشه علامه مصباح - افتتاحيه .آيت ا...اراکي - صبح.mp3
12.49M
🎙 بشنوید | صوت سخنرانی حضرت آیت الله محسن اراکی در همایش بین اللملی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🗓 پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
🌐 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
1402.03.25 - همايش بين المللي علوم انساني اسلامي درانديشه علامه مصباح - افتتاحيه . دکترمصباح - صبح.mp3
9.35M
🎙 بشنوید | صوت سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر علی مصباح در همایش بین اللملی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
🗓 پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۵
🌐 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
آیت الله رجبی: در فتنه های گذشته، کسانی که در راس فتنه بودند، دانش آموختگان علوم انسانی غربی بودند و این اقدامات حاصل همان رویکرد علوم انسانی غربی در مواجهه با علوم و دین و اسلام است.
🔺️آیت الله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) در افتتاحیه همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی(قدس سره):
🔸️از مخرب ترین عناصرِ نسبت به ارزش های اسلامی، علوم انسانی سکولار است. علوم انسانی اسلامی مهمترین راه مقابله با علوم انسانی سکولار است. حوزه های علمیه که دفاع از ارزش های اسلام را وظیفه خود می دانند، [می بایست در این عرصه ورود کنند.]
🔸️در سایه علوم انسانی غربی، افرادی تربیت می شوند که می توانند جوامع را به سقوط بکشانند. در فتنه های گذشته، کسانی که در راس فتنه بودند، دانش آموختگان علوم انسانی غربی بودند و این اقدامات حاصل همان رویکرد علوم انسانی غربی در مواجهه با علوم و دین و اسلام است.
🔸️ بعضی از مسئولین سابق که دانش آموخته علوم انسانی غربی بودند به حوزویان می گفتند: «شما چرا در علوم انسانی وارد می شوید؟ علوم انسانی که اسلامی و غیر اسلامی ندارد.» وقتی چنین دیدگاهی در مسئولین عالی رتبه باشد، آسیب هایی دارد که در نهایت به پذیرش اسناد غربی [مخالف آرمان اسلامی] مانند سند ۲۰۳۰ و مانند آن می انجامد.
🌐 @mesbahyazdi_ir
کتاب اول اصلاحات اقتصادی؛ مجموعه مقالات علیاکبر داور (از کارگزاران منفور و غربزده پهلوی اول)در اسفند١۴٠٠ چاپ شد.
همین کتاب چندی قبل و در دولت فعلی جایزه گرفت!
یک بند از کتاب:
«ملت ایران با نصیحت آدم نمیشود!تنبل و پرچانه و بیاطلاع، فقط به یک وسیله ممکن است در جاده صحیحش انداخت و بس: زور!»(اول اصلاحات اقتصادی، ص٢١٠)
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda
واکنش مقام معظم رهبری به آثار تحریفآمیز حسین دهباشی
کدام حوزویان در این مجموعه همکاری داشتند؟!
#متن نامه منتسب به دفتر رهبری(منتشر شده توسط دهباشی
حسین دهباشی چندی به مصاحبه با رجال عصر پهلوی پرداخته بود و در پروژه ای به نام « تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر(دوره پهلوی دوم)» در لا به لای مطالبش تحریفات بسیاری در عرصه تاریخ پهلوی تولید کرده است.
تحقیق، واکاوی موشکافانه و نقد ریزبینانه محتواهای تولید شده زیر نظر وی، تکلیف و وظیفهای مهم و فوری است که باید هر چه سریعتر توسط متخصصین و تاریخنگاران دلسوز و دقیق عرصه تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی انجام گیرد.
اخیراً نامهای در صفحه شخصی نامبرده منتشر شده است که محتوای آن گزارشی است از موضعگیری صریح مقام معظم رهبری درباره این اثر که انعکاسی از دیدگاههای غالبا غلط و مغایر با واقعیت تاریخ است. متنی که به نقل از رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن نامه آورده شده است بدین شرح است:
وزارت ارشاد و کتابخانه ملی باید بخاطر این #غلط_بزرگ مؤاخذه شوند و آن را جبران کنند.
بعد از انتشار نامه مزبور توسط دهباشی، تا به حال تکذیبیه و ردیهای از سوی دفتر رهبری منتشر نشده است.
از جمله تحریفات دهباشی در این مجموعه ۷ جلدی، میتوان به تحریف صریح دیدگاه امام خمینی(ره) درباره حکومت طاغوت، روایت جهتدار و غلط پیرامون جبهه ملی، تطهیر چهرههایی همچون امیر انتظام، عدم تصریح به تحریفات آشکار حسین نصر در خاطراتش و... اشاره کرد.
در یادداشت دهباشی و دوستان از #همکاران_حوزوی_دهباشی بحث شده است.
تحریفستیزی آقا ستودنیست.
#تحریف_ظالمانه
@bahaneee
@rozaneebefarda
یک نشانه از ارتباطات نزدیک #تاریخآنلاین و #مباحثات!
چند سال قبل در نمایشگاه مطبوعات.
حسین دهباشی در کانال تلگرام تاریخ آنلاین نوشته است:
#تاریخ_آنلاین در نمایشگاه مطبوعات جایی ندارد اما دوستان #مباحثات لطف کرده و حاشیه غرفهشان را با ما تقسیم کردهاند.
اکنون که ماهیت واقعی حسین دهباشی کاملا روشن شده است و دامنه انتقاد به آثار مخدوش او به شخص مقام معظم رهبری رسیده است(حسب نامه منتشر شده توسط خود دهباشی) بایسته است نخبگان و بزرگان حوزه نسبت به محدوده و آثار همکاری و روابط نزدیک برخی #حوزویان_رسانهای همچون نجمی با حسین دهباشی حساسیت داشته باشند.
عجیب آنکه حتی بعد از افشای تحریفات تاریخی گسترده آثار دهباشی، سایت مباحثات هنوز نسبت به نقد آن اقدام نکرده است!
اقدام تیم مباحثات نسبت به افشای تحریفات دهباشی، کمترین نشانهای است که اثبات میکند نسبت به همکاری با دهباشی تغییر رویه صورت رفته است.
#تحریف_ظالمانه
نقل از کانال بهانه:
@bahaneee
@rozaneebefarda
🔴 تیزر تبلیغاتی پروژه «تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر» و رونمایی از همکاران حوزوی دهباشی
در این کوتاهنما همکاران پروژه تاریخ شفاهی معرفی شده اند.
در بین همکاران دهباشی در پروژه پر تحریف «تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر» ، نام #احمد_نجمی مدیر سایت #مباحثات نیز به چشم میخورد که ارتباطات گستردهای در برخی مراکز حوزوی دارد. دهباشی نام نجمی را به عنوان مدیر تحقیقات تکمیلی این مجموعه معرفی نموده است.
این بدان معناست که مطالب تحریفآمیز آثار دهباشی با تایید نجمی و زیرنظر او انتشار یافته و مسئولیت محتوای مخدوش این آثار متوجه اوست.
بایسته است #بزرگان و #نخبگان_حوزوی نسبت به محتوای تحریفآمیز آثار دهباشی و همچنین کنشگری #همکاران_حوزوی_دهباشی حساسیت داشته باشند.
لازم به ذکر است که:
۱. محتوای مخدوش آثار منتشر شده دهباشی همچنان بدون نقد و بررسی باقیمانده است!
۲. فعالیتهای رسانهای و غیر رسانهای همکاران حوزوی دهباشی همچنان برقرار است و مشخص نیست نتیجه بلندمدت آن، به تولید چه آثاری می انجامد.
۳.پیش از نامه رهبری، این آثار بطور گسترده توزیع شده است!
۴.هنوز اقدام خاصی برای تبیین تحریفات مندرج در آثار مخدوش دهباشی صورت نگرفته است.
از آنجا بخشی از این آثار مصداق #تطهیر_پهلوی و #تحریف_امام و نیز #تحریف_تخریب_بزرگان_حوزه (خصوصا چهرههایی همچون #شهید_مطهری) است، لذا امید است بزرگان و نخبگان حوزه مقدسه قم نسبت به #نقد آن اقدام فرمایند.
📎متن نامه منسوب به دفتر رهبری:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/12939
#تحریف_ظالمانه
نقل از کانال بهانه:
@bahaneee
@rozaneebefarda
عرضه آثار تحریفآمیز دهباشی در برخی درگاههای مجازی داخلی فروش کتاب
دهباشی همزمان با انتشار تصویر نامه منسوب به دفتر مقام معظم رهبری، گفته بود که انتشار کتابهای پروژه پر تحریف مربوط به پروژه «تاریخ شفاهی و تصویری ایران معاصر» توقیف شده است.
حال پرسش اینجاست که چگونه و چرا این کتابها هنوز هم عرضه میشود؟
از نهادهای ذیربط، خصوصا #وزارت_ارشاد دولت مردمی انتظار داریم این موضوعِ مهم و حیاتی که مربوط به مقوله با اهمیت #حافظه_تاریخی جامعه است را پیگیری کنند و نتیجه آن را #اعلام نمایند.
با گذشت چند سال از نامه رهبری معظم انقلاب اسلامی پیرامون آثار مخدوش دهباشی(منتشر شده توسط دهباشی)، همچنان خبری مبنی بر نقد این آثار یا توبیخ منتشر کنندگان آن شنیده نشده است.
این اتفاقات اصلا خوشایند نیست.
نکته دیگر مربوط به #همکاران_حوزوی_دهباشی است که بعد از آن پروژه که این نتایج تلخ را به دنبال داشت و مورد اعتراض شخص مقام معظم رهبری قرار گرفت، آیا هنوز هم در عرصه خطیر #تاریخ_معاصر فعالیت دارند؟
کدام نهادهای حاکمیتی و دولتی و حوزوی با این تیم همکاری دارند؟
انتظار میرود بزرگان و نخبگان حوزوی نسبت به این وقایع حساسیت لازم را به خرج دهند.
تکلیف #جامعه_مدرسین به عنوان معتبرترین نهاد حوزوی و همچنین مرکز مدیریت به عنوان متولی اداره حوزه، در این امور از همه نهادها سنگینتر است.
از حضرات آقایان #بوشهری و #اعرافی انتظار داریم نسبت به تبعات آثار مخدوش دهباشی که دامنه آن به دل حوزه نیز کشیده شده است، حساسیت و عنایت ویژهای داشته باشند.
#تحریف_ظالمانه
نقل از کانال بهانه:
@bahaneee
@rozaneebefarda
روایت ذلیلانه زُهریهای اصلاحات؛ نقدی بر مواضع اخیر سیدضیا مرتضوی
[صفحه ۱ از ۲]
حجتالاسلام سعید صلحمیرزائی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
استادی داشتم که میگفت: اگر چشم عبرتبین داشته باشی از ابلیس هم میتوانی درس بیاموزی. خطابم در این نوشتار، برادران و خواهران طلبه و دانشجویی است که دغدغهی انقلاب اسلامی دارند اگرچه که عامل برانگیزاننده برای نگارش این سطور، یادداشت سید ضیاء مرتضوی با عنوان «این «عزت» نیست؛ صدقه التماسی است!» میباشد که به انتقاد از سیاستهای موفّق دولت محترم پرداخته است.
۱- با آنکه اولویت آن است که محتوای کلام گویندگان، نقد شود و به گوینده نگاه نشود امّا برای دوستان جوان لازم است که گویندگان را نیز بشناسد تا در چالهی «کلمه حق با نیت باطل» نیفتند. اگرچه که به عقیدهی نگارنده، آقای مرتضوی در این یادداشت نامبرده به خطا رفته است و بدون دلیل آشکار، ادّعاهایی را مطرح کرده است.
۲- سید ضیاء مرتضوی از شاگردان آیت الله منتظری و از سالهای دور از مادحان جریانهای بظاهر متضاد کارگزاران، اصلاحات و اعتدال بوده است. هم ابراز محبّت به منتظری دارد هم از حضرت امام به بزرگی یاد میکند. او از شیفتگان هاشمی رفسنجانی نیز هست. فربهی مادی و اعتباریاش را از عواید مؤسّسات منتسب به ولیّ فقیه یا حضرت امام به دست آورده است امّا به تئوریزه کردن نظرات مخالفان ایشان پرداخته است. در فتنهی ۸۸ و ۹۸ و ۱۴۰۱ یادداشتها و سخنرانیهایی به نفع فتنهگران در تضادّ با حرکت مردم انقلابی ما و تضعیف روحیه مردم داشت.
۳- جالب است که قلم و زبان سید ضیاء مرتضوی نسبت به دولتها و نهادهای انقلابی و مورد تأیید جریان انقلابی، روان و بیلکنت شده و شمشیر بر آنها کشیده و نسبت به دولتها و مجالس متمایل به غرب و زاویهدار با اهداف مردم انقلابی، سکوت کرده است. عجیب آنکه روزنامه جمهوری اسلامی که فرزند ناخلف جریان انقلابی حزب جمهوری شده است و روزنامه اطلاعات، علاقمند به نشر یادداشتهای ژورنالیستی او هستند.
۴- مرتضوی در یادداشت اخیرش، در حالی تحرّکات مجاهدانهی دولت سیزدهم در عرصهی دیپلماسی را به سخره کشیده و عنوان «صدقه التماسی» را به آن داده است که هدف دولت، ایجاد گشایش در زندگی مردم با پس گرفتن پولهای صادرات ایران از دیگر کشورهایی است که تابع تحریمهای آمریکا هستند.
۵- مرتضوی در زمانی که وزیر خارجه دولت قبل، در مقابل امیر کشوری عربی، در حالت زانو زدن صحبت میکرد ساکت بود، زمانی که رئیس جمهور قبل در دیدار زن مکشفه که با ظاهری نامناسب پا بر پا انداخته بود یا زیر سم مجسمه اسب قهرمان آن کشور غربی، عکس یادگاری میگرفت یادی از عزِّت نکرد. در آن زمان که شبیه امروز امّا با خفّت، پولهای صادرات به عراق، بصورت دینار به زائران اربعین داده شد دغدغه عزّت نداشت و حالا قلمش، فعّال شده است.
@rozaneebefarda