پیام تسلیت #ریاست_قوه_قضائیه به مناسبت ارتحال #آیتالله_ممدوحی(ره)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِي الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا يَسُدُّهَا شَيْءٌ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ
خبر درگذشت عالم بزرگوار، آیت الله حاج شیخ حسن ممدوحی عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم، نماینده سابق مجلس خبرگان رهبری و از مبارزان دوران انقلاب اسلامی موجب تأسف و تأثر گردید.
زندگی آن مرحوم سرشار از تلاش های علمی و فرهنگی بود و علاوه بر تربیت شاگردانی شایسته در حوزه های علمیه، عمر شریف خود را صرف نقد مکاتب انحرافی و التقاطی و تلاش برای خنثی کردن شبهههای مارکسیسم و کمونیسم و تبیین معارف غنی دین مبین اسلام برای نسل جوان کرد.
اینجانب با تسلیت فقدان این استاد برجسته حوزه علمیه به خانواده و شاگردانش، از درگاه الهی برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.
سید ابراهیم رئیسی
@rozaneebefarda
پیام تسلیت #امام_جمعه_کرمانشاه به مناسبت ارتحال #آیتالله_ممدوحی(ره)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
متن پیام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه به قرار ذیل است:
«بسماللهالرحمنالرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
رحلت عالم گرانقدر نماینده سابق مردم شریف استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری مرحوم حاج شیخ حسن ممدوحی موچب تاثر و انده اینجانب گردید، ایشان عمر پربرت خود را وقف تبلیغ دین و ترویج معارف اسلامی کرد و منشا خیر و خدمت به مردم، نظام و دین مبین اسلام بودند.
لذا اینجانب به نمایندگی از ائمه جمعه و جامعه روحانیت استان فقدان آن عالم ربانی را به مردم شریف استان حوزه های علمیه جامعه مدرسین و بیت معظم و همه ارادتمندان به ایشان تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل را مسئلت مینمایم.
مصطفی علما
@rozaneebefarda
May 11
پیام تسلیت ##آیتالله_جوادی_آملی به مناسبت ارتحال #آیتالله_ممدوحی(ره)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◽️متن پیام این مرجع معظم تقلید به شرح ذیل است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون
◽️ارتحال #عالم_عالىقدر #جامع_علوم_عقلى_و_نقلى، حضرت آیت الله حاج شیخ حسن ممدوحى(رضوان الله تعالى علیه) را به حوزه علمیه و شاگردان و علاقمندان و به بیت مکرم ایشان تسلیت عرض نموده علو منزلت و غفران الهى براى آن مرحوم و صبر جمیل براى بازماندگان از خداى سبحان مسئلت مى شود.
٢ مهر ١٣٩٩
جوادى آملى
@rozaneebefarda
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت درگذشت مرحوم استاد #ممدوحی(ره)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹درگذشت عالم با فضیلت جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ حسن ممدوحی رضوان الله علیه را به خاندان و فرزندان گرامی و به همه ارادتمندان و شاگردان و مستفیدان از آن بزرگوار تسلیت عرض می کنم.
🔸ایشان #عالم_انقلابی و #وارستهئی بودند که سالها در خدمت تبیین و نشر معارف اسلامی #تلاش و #مجاهدت کردند.
🔸امید است این پروندهی عمل صالح مقبول حضرت حق متعال و موجب علو درجات آن مرحوم گردد.
رحمت و رضوان الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۳ مهر ۱۳۹۹
@rozaneebefarda
💥فوری/ اختصاصی
#هم_اکنون
آغاز مراسم تشییع پیکر مطهر #آیتاللهممدوحی در مسجد امام حسن عسکری(ع)
@rozaneebefarda
مروری بر کتاب «حکمت حکومت فقیه»؛ اثر ارجمند مرحوم #آیتاللهممدوحی
💥اختصاصی/ #پست_ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◽️به مناسبت ارتحال #عالم_انقلابی و فقیه الهی #آیتاللهممدوحی، برش هایی از کتاب گرانسنگ ایشان پیرامون #ولایت_فقیه و فلسفه #حکومت_دینی، تقدیم خوانندگان ارجمند می گردد:
❄️ارتکازی بودن مسئله ولایت فقیه
🔸سابقه تاریخی ولایت و زعامت فقیه، روشن می¬کند که ولایت فقیه به طور واقعیتی ارتکازی، از زمان تاسیس نظام اجتهادی، در سراسر فقه ملموس است. اگرچه به طور جداگانه، فصل خاصی را برای آن در فقه باز نکرده اند، ... آیات قرآن و روایات معصومین(ع) همه بیانگر این مطلب هستند که امر ولایت مسئله ای ارتکازی و پذیرفته شده نزد عموم بوده است و سیره مسلمین نیز شاهد این امر میباشد. در اینجا کلمات علما را نقل می کنیم تا سابقه تاریخی حکومت و ولایت فقیه روشن گردد و تاییدی باشد بر این امر ضروری در شرع مقدس اسلام.(حکمت حکومت فقیه، ص 149)
❄️عدم جواز نقض حکم ولی فقیه
🔸اگر ولی فقیه فتوایی دهد که در طریق حکم و رسیدن بهواقع، مورد اشکال واقع شود، ولی احتمال مطابقت با واقع برای آن حکم باشد، قطعا مقبوله شامل آن هست و رد آن جایز نیست، ...مسلم است اطاعت از ولی فقیه لازم و مخالفت با او حرام است. ...از اطلاق فرموده امام(ع) در مقبوله میتوان دریافت که مهر حجیت را بر حکم حاکم زده و آن تعبیر «الراد علیهم الراد علینا» را فرموده است با آنکه میداند حاکم معصوم نیست و جایز الخطاست، پس حکم ظاهری را امضا فرموده، نه حکم واقعی را و با فرض اشکال در طریق حکم او نمیتوان بر نقض آن حکم کرد، زیرا احتمال تطابق با واقع را دارد.»(همان، صص 225- 227)
❄️لزوم تبعیت از رهبری در اختلاف فتاوا
🔸گاهی اختلاف در فتوا در مسائل است که عمل بههر دو فتوا هیچ گونه خلل و دوگانگی در نظام اسلامی ایجاد نمیکند، و گاهی نیز اختلاف در فتوا، اختلاف و دو دستگی در جامعه ایجاد میکند، که این شق مورد اشکال و قابل بررسی است.
اگر منشا اختلاف مسائل ثانوی بود که رهبر رعایت جانب آن را حتمی بداند، مسلما در صورت عرضه شدن آن مصالح عقلانی به مرجعیت و اطلاع از آنها، خود نیز به حکم ثانوی فتوا داده و تطابق بین آن دو بزرگوار حاصل می شود.
ولی اگر مصالح مزبور را مقام مرجعیت لازم الاستیفاء نداند، رای مقام رهبری متعین و مقام محترم مرجعیت نیز دراین امر ملزم بهتبعیت از ولی فقیه یا خود داری از تظاهر بهخلاف است؛ زیرا در وقوف بهمصالح مجتمع و آگاهی بهمجاری امور و احاطه بر زمینه های سیاسی جهانی و تشخیص موارد، رهبر اعلم و واجب الاتباع است. هم چنین اگر اختلاف در فتوا نسبت بهاحکام اولیه باشد و التزام عملی مردم نسبت به آن دو نظر، موجب تحزب و دو دستگی گردد، قطعا دراین زمینه تایید ولی فقیه واجب بوده و هر گونه اظهار نظری که بهتضعیف آن نهاد محترم و یا بهوجود آمدن اختلاف در جامعه بینجامد قطعا حرام بوده و باید در تقویت نظام الهی کوشید.(همان، صص 239-240)
❄️ خلاف فطرت بودن تعدد ولایت
🔸اگر فطرت انسانی را بهدور از هر گونه شوائب شناخته و نیز لوازم و مسائل فطری را کشف کرده و با نظر دقیق و مطمئن به ملاحظه آنها بپردازیم، در حل بسیاری از مبهمات مفید خواهد بود. یکی از مسائلی که نظام فطری در انتخاب مردم کاملا دخیل بوده آن است که در جوامع، از کوچکترین آن که خانواده است و کهنترین آن، سرپرست مطلق یک فرد بیش نبوده است.
در خانواده اعضای آن همیشه در مقابل سرپرست خانواده مطیع و مجری دستورات او بودهاند و در جوامع کوچک هم چون روستاها نیز فطرت طبیعی مردم ارجاع امور اجتماعی بهیک فرد بیش جایز نمیداند. بخشدار، فرماندار، استاندار، رئیس جمهور همیشه یکی بوده است. البته اگرچه گاهی امور بهشورا واگذار میشود، ولی سرانجام تنفیذ حکم بهوسیله رئیس شورا انجام میگیرد. در هر زمان پیامبر(ص) هم یکی است و امام(ع) هم یکی بیش نیست و اگر امام بعدی در زمان امام قبل بوده ماموریت به امامت و رهبری نداشته و تابع امام قبل بوده است.
از ادله اعتبار نصب ولی فقیه نیز میتوان همین مسئله فطری را استفاده نمود، بلکه خدای منان به بشر تفهیم فرموده در ولایت او بر ما، از شرکت دادن دیگران بهشدت منع شدهایم واین واقعیت مطابق فطرت است و اختیاردار باید یک فرد باشد.(همان، صص 240-242)
🔘 روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر.
فرهیختگان را به #روزنه دعوت فرمائید:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
May 11
روزنه
💥نان نفوذیها در اختلافافکنی و فتنهگری است و ابزارشان سخنچینی! آنان با تملق گویی یک طرف ماجرا وا
بازخوانی هشدار و پیش بینی #روزنه پیرامون اقدامات #نفوذیها در #مجلس_انقلابی
🔷پیشتر (۱۲ اردیبهشت ۹۹) نوشته بودیم:👇
حالا این اول راه است
در ماههای آینده که همین خبرچینی ها موجب گیس و گیس کشی و آبروریزی بین نیروهای انقلابی شد، آنوقت حضرات خودعاقل پندار همپیاله نفوذی ها، خواهند فهمید چه خبطی کردهاند اما آن زمان خیلی دیر شده است.
فعلا که حضرات خود را عقل کل میپندارند و به توصیههای دوستان هم بیتوجه اند اما زودا که با لگد دشمن از خواب ناز بلند میشوند.
حاج باقر باید در پالایش اطرافیان بیشتر دقت کند
دکتر زاکانی هم با نخبگانی انقلابی قم بیشتر بنشیند
کار اینقدرها که فکر میکنید آسان نیست!
خود دانید...
🔹حال اما:
حواشی مجلس هر روز سوژه رسانه های زاویه دار داخلی و معاندین خارج نشین و ایضا نقل محافل انقلابی هاست.
حاشیه های اخیر مجلس، گذشته از برخی اقدامات غیرقابل توجیه نمایندگان، حداقل دو منشا مهم دارد:
۱) نفوذیها که اخبار داخلی مجلس را به طور مستمر به بیرون منتقل می کنند.
۲) اتاق های فکر #برجامیان_عاشق_آمریکا که این اخبار خاله زنکی را جهت و پز و به تیتر یک اخبار تبدیل می کنند تا ظرفیت نخبگانی را مشغول و افکار عمومی را منحرف و خود را از مطالبه گری و نظارت عمومی و نخبگانی، مصون نگه دارند.
حاج باقر وقتی رفیق گرمابه و گلستان #ظریف را به عنوان مشاور رسانه ای اش انتخاب کرد و به هشدارهای توجه نکرد، باید عواقبش را پیش بینی می کرد. ایضا بعضی جریان های بیرونی حامی او نیز وقتی در پی همکاری (ولو مع الواسطه) با نفوذیها هستند، باید نتایج خسارت بار این تصمیمات و اقدامات را بپذیرند.
تا ۱۴۰۰ راه زیادی در پیش نیست، برجامیان بر سر قمار ریاست، ممکن است مجلس را قربانی کنند، تا دیر نشده باید دلسوزان جریان انقلابی برای شناسایی و پالایش بدون تعارف نمام ها و نفوذیها دست به کار شوند.
@rozaneebefarda
چرا #آیتالله_خامنهای، #بازرگان را«خسرالدنیا والآخره» نامید؟!
💥ویژه/ بازنشر برای نخستین بار
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹هدفِ تهاجم فرهنگی دشمن این است که ذهن مردم را عوض کند؛ از راه اسلام منصرف نماید و از مبارزه ناامید سازد.
آن آقایی که خودش -به حسب آنچه که ما میبینیم- خسرالدنیا و الآخره است، بر میدارد مینویسد که «ملت ایران خسر الدنیا و الآخره شدهاند»!
مینویسند و چاپ هم میکنند که «مسلمانهای عالم و از جمله ملت ایران، خسر الدنیا والآخره شدند.» چرا؟ چون با آمریکا جنگیدند؛ مقصودش این است! این، خسر الدنیا و الآخره بودن است؟!
ملت ایران که توانست خود را از #ذلّتِ_وابستگی نجات دهد؛ توانست خود را از ذلّت و ننگ ارتباط و اتّصال با رژیم منحوس دست نشانده فاسد پهلوی و #ارتباط_با_امریکا نجات دهد و اینطور شجاعت و شهامت و سربلندی در دنیا از خود به نمایش بگذارد و در جاده آزادگی گام نهد، خسر الدنیا و الآخره است؟!
این جوانان ما، این خانوادههای مؤمن ما، این زن و مرد دلباخته دین و عاشق راه خدا، خسر الدنیا و الآخرهاند؟!
خودشان خسر الدنیا و الآخرهاند!
کسی که این را میگوید، حقیقتاً خسر الدنیا و الآخره است؛نه دنیا دارند، نهآخرت.
دنیاشان، #دنیای_نکبت؛آخرتشان هم بلاشک،قهر و عذاب الهی است.
نسبت بهمردم این حرفها را میزنند و پخش هم میکنند.برای چه پخش میکنند؟برای اینکه مردم را متزلزل کنند؛ برای اینکه ایمان مردم را عوض کنند.این،کار کیست؟کار همان دشمنی که استقلال اقتصادی به ضرر اوست،استقلال سیاسی به ضرر اوست؛استقلال فرهنگی به ضرر اوست.
#اینها_عوامل_دشمنند!
#نهضت_آزادی
#سکولارها
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم||مراسم تشییع پیکر مرحوم #آیتالله_ممدوحی
مراسم تشییع و تدفین مرحوم آیت الله ممدوحی عضو فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضور حضرت آیت الله نوری همدانی، علما، اساتید، طلاب و عموم مردم شریف قم برگزار شد.
رسا
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞: فیلم|| آیتالله #نوری_همدانی: #آیتالله_ممدوحی در صف مقدم خدمت به حوزه و انقلاب قرار داشت.
@rozaneebefarda
پیام تسلیت #آیتالله_مکارم_شیرازی به مناسبت ارتحال #آیتالله_ممدوحی(ره)
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◽️متن پیام این مرجع معظم تقلید به شرح ذیل است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
◽️خبر رحلت آیت الله حسن ممدوحی موجب نهایت تأسف گردید. این عالم فرزانه سالیان دراز به تربیت شاگردان پرداخت و خدمات شایان توجهی به اسلام و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) داشت.
🔹اینجانب فقدان اسفناک این عالم ربانی را به حوزه علمیه و به همه علاقه مندان آن فقید سعید و بیت گرامی اش تسلیت عرض می کنم.
🔹خداوند روح او را با ارواح محمد و آل محمد (ص) محشور گرداند و به بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل عنایت فرماید.
قم ـ ناصر مکارم شیرازی / ۳ مهر ۱۳۹۹
@Ayatollah_Mamdouhi
@rozaneebefarda
تحریف ادبیات دفاع مقدس
#یادداشت_مخاطبان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
این پرسش مطرح است که چه مواردی باعث ابراز نگرانی مقام معظم رهبری در موضوع تحریف دفاع مقدس شده است؟
تنها در یک نمونه مهم آن، شاهدیم که واژه های رایج و بر گرفته از اعتقادات توسط دستگاه های تبلیغی و فرهنگی(بخصوص در تولیدات سینمایی و تلوزیونی و نشر ...)
و همچنین توسط گویندگان، نویسندگان، گزارشگران، مجریان و مدیران و... به وضوح تحریف می شود!!!
واژه هایی همچون؛
دفاع مقدس و جنگ تحمیلی، تبدیل به واژه "جنگ با عراق" شده!
رزمندگان اسلام، تبدیل به سربازان وطن!
شهیدان راه خدا، اسلام و قرآن، تبدیل به "شهدای وطن" و "شهیدان خاک وطن" شده!
و...
پس میبینیم که حساسیت و ابراز نگرانی مقام معظم رهبری، دلایلی آشکار دارد
دشمن در جنگ نرم با سیاست های مزورانه، تحریف واژه ها را از زبان خودی ها ترویج می نماید و همزمان نیز، اصل ماجرای دفاع مقدس را تحریف می کند!
آیا جا ندارد که اصحاب انقلاب نیز مانند مقام عظمای ولایت در این موقوله حساس باشند؟
@rozaneebefarda
درنگی در الگوی تصمیم گیری امام در #دفاع_مقدس
💥اختصاصی||یادداشت میهمان/محمدمهدی محلوجی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔵 بعد از بیانات اخیر مقام معظم رهبری درباره مدبرانه بودن دفاع مقدس، بحث های زیادی در تحلیل این بیانات واقع شد که اغلب خالی از تبیین درست از الگوی تصمیم گیری و مدیریت امام خمینی در دفاع مقدس بود. این یادداشت اجمالی به بیان یک نکته در این باب پرداخته است.
🔻امام خمینی(ره) درباره مسائل داخلی تا جایی که ضربه به اصل نظام وارد نشود نظرات متولیان قانونی امور را مد نظر قرار می دادند؛ مثال مشخص و روشن آن پذیرش نخست وزیری بازرگان است که در نامه 6/1/68 قسم یاد می کنند که با نخست وزیری بازرگان مخالف بودند. در جریان قائم مقامی منتظری نیز همینطور شد.
اما در موارد خطیره، بنا به وظیفه شرعی صیانت از اصل نظام اسلامی، وارد می شدند لذا در مورد منتظری، هنگامی تشخیص دادند ادامه قائم مقامی باعث ضربه به اصل نظام می شود شخصا ورود کرده و با نگارش نامه ۱/۶، زمینه استعفا و کناره گیری منتظری را فراهم کردند.
🔴در جریان جنگ تحمیلی نیز هم لازم است به این موضوع دقت شود که امام کلیه امور مربوط به دفاع مقدس را به شورای عالی دفاع واگذار می کنند که در نامه 20/7/59 به آن اشاره شده است و این رویه تا پایان جنگ و اصلاح قانون اساسی ادامه داشته است.
در نتیجه امام در موضوع جنگ، هیچ وقت به تنهایی تصمیم نمی گرفتند و رویه و روش امام هم اینچنین نبود.
🔵در موضوع #قطعنامه نیز به مانند تصمیم ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر(که امام نظر اجماعی متولیان امور سیاسی و نظامی را تایید کردند) قضیه از این قرار بود؛ شورای عالی دفاع تصمیم به قبول قطعنامه می گیرد در حالی که از کلمه «جام زهر» نظر امام کاملا مشخص است ولی نهایتا برای تامین مصالح مردم و انقلاب اسلامی، تصمیم حصرات را می پذیرد و مسئولیت آن را شخصا قبول می کند.
🔸تدبیر امور توسط ولایت، با توجه به واقعیتهای میدانی و وضعیت موجود سنجیده می شود چه اینکه در زمان امام حسن(ع) با توجه به شرایط موجود، امام(ع) خردمندانه ترین و شجاعانه ترین تصمیم موجود را گرفتند؛ تصمیمی که اگر خواص جامعه و به تبع آن توده مردم، با صبر و بصیرت و مجاهدت وارد میدان می شدند و تا آخر با حضرت می ماندند، حتما طور دیگری رقم می خورد لذا خردمندانه بودن تصمیم و تعبیر نرمش قهرمانانه برای آن، هرگز نافی کارشکنی های برخی یاران امام مجتبی(ع) نیست.
@rozaneebefarda
جلسه سپاه تهران-پائیز63.mp3
42.44M
💥صوت کامل جلسه فرماندهان سپاه با #محسن_رضایی/ پائیز سال ۶۳
🔸این فایل اخیرا توسط رسانه معاند #bbc مورد سوءاستفاده قرار گرفته و #مستند مغرصانه #کودتای_خزنده بر اساس آن ساخته شده است.
#تحریف_تاریخ_دفاع_مقدس
🔸توضیحات تخصصی پیرامون این مستند جنجالی را در روزنه پیگیری کنید؛👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5032
@rozaneebefarda
35.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥ماجرای #مستند_مغرضانه #کودتای_خزنده چیست؟
🔹اخیرا #bbcفارسی در مستندی به صوت نواری به جا مانده از دفاع مقدس می پردازد که در آن گفتگویی از صحبت های فرماندهان وجود دارد.
توضیحات یکی از پژوهشگران تاریخ جنگ را پیرامون این مستند بشنوید.
@rozaneebefarda
💥کمپینی برای بازنگری در برنامه های #صدا_و_سیما
مشکلات صداوسیما و ارائه راهکار های پیشنهادی
برای رسیدگی به این مشکلات از کمپین زیر حمایت بفرمائید
https://www.farsnews.ir/my/c/40633
#بی_تفاوت_نباشیم
@rozaneebefarda
روزنه
بازخوانی هشدار و پیش بینی #روزنه پیرامون اقدامات #نفوذیها در #مجلس_انقلابی 🔷پیشتر (۱۲ اردیبهشت ۹۹)
💥تذکر یک فعال رسانه ای به رئیس مجلس/ حلقه رسانه ای بسته، گره گشای کار فروبسته مجلس نیست!
اگر به فکر نباشید، همه چیز از دست می رود....
@rozaneebefarda
روزنه
عقل عرفی از سروش تا #مهدی_نصیری! جعفر بحرینی 💥اختصاصی @rozaneebefarda 🔻🔻🔻 🔸روشنفکران دینی بعد از
💥بازنشر یادداشت روزنه با عنوان «عقل عرفی؛ از سروش تا #مهدی_نصیری» در #خبرگزاری_رسا
▫️متن یادداشت:👇
https://rasanews.ir/fa/news/664340/
🔘 روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر.
فرهیختگان را به #روزنه دعوت فرمائید:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
حاشیه بر حاشیه!
مروری بر مواضع فکری/سیاسی آقای شریف لکزایی
[ص 1 از 3]
💥حاشیه های حوزوی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
◽️در پی حاشیه نگاری کانال حوزوی روزنه بر توییت آقای #شریف_لکزایی پیرامون #مناظره_جنجالی_زاویه با موضوع #حجاب_اجباری(https://eitaa.com/rozaneebefarda/4955 )، وی در تاریخ 30شهریور جوابیهای در کانال خود منتشر کرد و پس از تردید در اصلاح طلبی خود با این جمله که:
«گمان نمی کردم اصلاح طلب باشم!»، ضمن استفاده از تعابیر نامناسب در مورد هیئت تحریریه روزنه(که البته در جای خود قابل پیگیری است)، کلامش را با #تهدید به #شکایت پایان برد!
در هر صورت فضای به وجود آمده فرصت بسیار مناسبی است برای بازخوانی بخشی از سوابق و مواضع ایشان تا زمینه برای قضاوت فرهیختگان فراهم گردد.
▪️اما پیش از ورود به موضوع اصلی، توجه به این نکته حائز اهمیت است که نامبرده که از #اعتدال و #رواداری دم می زند و مدعی فهم و تفسیر سلوک سیاسی امثال #آقا_سیدموسی_صدر است، از چه رو نتوانسته اند، یک حاشیه نگاری ساده را که نویسنده اش ایشان را بنا به دلائلی(که نمونه ای از آن خواهد آمد) اصلاح طلب می داند، تحمل کند و به جای توضیح و تذکر و جوابیه محترمانه و نرم، راه تندگویی و اتهام زنی بدون دلیل و تهدید را برگزیده است؟!
آیا معنای تحمل قول مخالف و سعه صدر و رواداری و این قبیل مفاهیم خوش نما، در چنین برخوردهایی تجلی می یابد؟!
نکته دیگر آنکه، قضاوت پیرامون سیره و اندیشه سیاسی افراد، بر اساس بروندادهای آنان انجام می گیرد و لزوماً اینطور نیست که سوژه های مطالعاتی از نتیجه بررسی ها راضی باشند! این طبیعی است که نارضایتی کیس های مورد بررسی، لزوما توسط محققان محل نظر قرار نمی گیرد و البته این رویه در میان کسانی که با جناب لک زایی قرابت فکری و سیاسی دارند، امری رایج و عادی است. چه اینکه بعد از داغ شدن موضوع آقای #پناهیان، سایت اعتدالگرای #انتخاب (که از قضا خاستگاهش همین #دفتر_تبلیغات بوده)، سخنان رادیکال ده سال قبل جناب #جعفریان علیه آقای پناهیان را تیتر کرد؛ سخنانی که خالی از تحقیر و تصغیر و نسبت های خلاف شأن طلبگی نبود. دیدیم که آب از آب تکان نخورد! از آن گذشته، همین چند روز پیش جناب #جعفریان هنگامی که در یادداشت خود از #مهدی_نصیری به عنوان #اخباری یاد کرد، بلافاصله چنین نوشت که:
«[مهدی نصیری] یک شیعه اخباری عاقل است که ممکن است از این عنوان چندان #خشنود_نباشد، اما #ما_حق_داریم #برداشت_خودمان_را_داشته_باشیم.»
صدالبته تحریریه روزنه از اظهار برائت افراد از اصلاحات(با آن سابقه سیاه سیاسی) بسیار خشنود است و حتما از این جهت اقدام جناب لک زایی در اظهار برائت هرچند فی الجمله از اصلاح طلبان را شایسته قدردانی می داند.
البته نباید از نظر دور داشت که اطلاق عناوینی چون #اصلاح_طلب و #اعتدالی و... به افراد و جریان ها و مجموعه های مختلف، فاقد ملاک و شاخصه های غیرقابل صحت سنجی نیست. بدین معنا که می توان بررسی کرد که چرا و با کدامین مستمسک، یک فرد یا جریان را اصلاح طلب یا اعتدالی می نامند و طبعا در تطبیق شاخصه ها بر مصادیق هم، همیشه امکان مناقشه و تغییر نگرش وجود دارد.
ناگفته پیداست که به دلیل فقدان نظام معنایی و سازواره حزبی شفاف در فضای سیاسی کشور، تشخیص و تبرئه افراد از این عناوین، آسان نیست اما حتماً ممکن است.
🔲بعد از توضیحات پیشین، در ادامه به مرور برخی مواضع سیاسی جناب لک زایی می پردازیم تا خوانندگان محترم روزنه پیرامون قرابت فکری/گفتمانی ایشان به جریان اصلاحات و اعتدال(که می توان از آنان به عنوان #برجامیان یاد کرد) به قضاوت بنشیند:
◽️جناب آقای شریف لکزایی(متولد 1352)، بعد از گذراندن تحصیلات ابتدایی در زابل، از مهر 1368 وارد حوزه علمیه قم شد اما معلوم نیست تا چه حد برای تمحض در علوم حوزوی زمان صرف نموده و به گزارش تارنمای رسمی صدا و سیمای زاهدان با اتمام مقطع دبیرستان، تحصیلات دانشگاهیاش را آغاز کرده است. در این یادداشت اجمالا برخی شاخصههای فکری و سیاسی وی را در چند برش ارائه خواهیم کرد:
◽️ارائه تصویری سیاه از ملت ایران و جمهوری اسلامی
🔻القای علائق سیاسی و فکری بر آثار و سیره برخی بزرگان، که در قید حیات نیستند و توان دفاع از خود در برابر تحریفات را ندارند، یکی از امور غیرقابل قبول در عرصه مکتوبات سیاسی است لذا در مواردی افراد منویات و افکار شخصی یا برداشت های غیردقیق خود را از زبان دیگران بیان می کنند و بدین وسیله نواعا از پذیرش مسئولیت اجتماعی آن شانه خالی میکنند.
@rozaneebefarda
حاشیه بر حاشیه!
مروری بر مواضع فکری/سیاسی آقای شریف لکزایی
[ص 2 از 3]
🔻جناب آقای شریف لکزایی در یادداشت 5تیر1386 در سخنانی که مشابه آن در برخی رسانه های مخالف دیده می شود، نه تنها شعار #آزادی را در جمهوری اسلامی تحققنیافته تلقی میکند بلکه ادعا میکند که حتی ساز و کار آن نیز فراهم نشده است و شوربختانه تمام این مضامین را از زبان #شهید_بهشتی (که 26سال پیش از این یادداشت عروج کرده اند) بیان میکند:
« آیت الله بهشتی با این پرسش مواجه است که آیا شعارهایی که در قبل انقلاب و یا در اوج انقلاب مطرح شده، در انقلاب اسلامی محقق شده است یا خیر. پاسخ ایشان این است که خیر.
آزادی های مورد نظر که مطرح شده و شعارشان داده شده است تحقق نیافته؛ زیرا سازوکارهای لازم برای آن فراهم نیامده است.»
او در ادامه این یادداشت پا را فراتر میگذارد و با کاربست عباراتی نامناسب، ملت ایران اسلامی اینچنین قضاوت می کند:
«روشن است که #ذهنیت #غالب_ما_ایرانیان، #استبدادزده است و ذهنیت استبداد زده، خود به خود، در هر نظام سیاسی، #استبداد را #بازتولید می کند.»
اکنون ایشان خوب است توضیح دهند که بین این سخنان او با آنچه در رسانه های اصلاح طلب پیرامون جمهوری اسلامی و مردم ایران می نویسند،چه تفاوتی وجود دارد؟ مردم انقلابی و مبارز ایران که به رهبری امام عزیز، سلطنت 2500 ساله را برانداخته و نظام دینی با محوریت ولی فقیه جامع الشرایط تاسیس کرده اند، اغلب شان استبدادزده اند و در فکر بازتولید استبداد اند؟! یاللعجب از این قضاوتها!
◽️ #اغتشاشگران_آبانماه درادبیات لک زایی
🔻اغتشاشات آبان 98 که به دلیل بیتدبیری محض دولت محبوب جناب شریف لکزایی و اعتدالیون و اصلاحطلبان به وجود آمده بود، خسارتهای مادی و معنوی زیادی در پی داشت.
در آن روزها دشمنان و بیگانگان، نظام اسلامی را به نشنیدن صدای مخالف و برخورد خشونتآمیز با مخالفان متهم میکردند و سازمان آدمکش منافقین نیز با تیتر «سی و دومین روز قیام سراسری» تلاش میکرد در آتش فتنه به وجود آمده بدمد. در این شرایط جناب لکزایی در گفت و گو با ایکنا یکباره به حامی مخالفان حکومت و مخالف خشونت تبدیل میشود:
🔸«در طول تاریخ ثابت شده #نگاه_خشونتآمیز_با_مخالفان و محروم کردن آنها از #حقوق_طبیعی_شان هیچوقت مؤثر نبوده است. در دنیای معاصر #پذیرفتنی_نیست که کسی که مخالف و منتقد وضعیت و حکومتی است با #برخورد_خشونتآمیز مواجه شود.»
وی در ادامه بر ایجاد احزاب رسمی مخالفان نظام (شاید به عنوان یک راه حل سیاسی!) تاکید می کند:
«کسی که مخالف سیاسی است باید بتواند در قالب یک حزب قانونی عمل کند.»(ایکنا 25آذر98)
◽️فشار به حوزه علمیه و بازتولید ادبیات #نشست_اساتید
🔻یکی از حربههای دولت تدبیر و امید برای انتقامگیری از حوزه علمیه قم و به صورت خاص، #حوزه_انقلابی، بازجویی و یقهگیری بابت چند قران بودجه محدود حوزه علمیه است. حتما هجمههای #حسام_آشنا و اصحابش به حوزه را خاطرتان هست!
شریف لکزایی نیز پس از ماجرای «کشتی مطلا» و بازتاب گسترده آن، فرصت را مغتنم شمرد و لباس شفافیتطلبی و مطالبهگری به تن پوشید و گفت:
▪️«امروز وضعیت و میزان بودجههای نهادهای مذهبی و دینی، نوع مصارف آنها و خروجی این نهادها زیر #تیغ_تقد و سؤال افکار عمومی است و لازم است آن پاسخگویی و #شفافسازی مطلوب اتفاق بیفتد. »(ایکنا 1بهمن96)
و در ادامه تیغ خود را به صورت واضح برکشید و گفت:
«مؤسسهای دینی که بودجه دریافت میکند خودش باید مسئول و پاسخگو باشد و حوزه نمیتواند از طرف آن پاسخ دهد. حوزه علمیه بهتر است #پاسخگوی همان بودجهای باشد که دریافت میکند.»(همان)
البته او در بخشی از سخنانش به رپرتاژ (عمدی یا ناخواسته) شعار انحرافی #نشست_اساتید پرداخت و گفت:
«البته برخی از بزرگان معتقدند که حوزه علمیه نباید هیچ بودجه دولتی دریافت کند.»(پیشین)
◾️عجیب و جالب آنکه با گذشت سه سال از این سخنان، آیا مدیران بالادستی و همکاران جنابعالی نسبت به هزینه بودجه پُر و پیمان #دفتر_تبلیغات شفافسازی نمودهاند؟
آیا به سخن «برخی از بزرگان» عمل کرده و تمهیدی برای استقلال دفتر از دولت اندیشیدهاند یا این قبیل ایده پردازی ها فقط برای مصرف رسانه ای و خدای ناکرده همدستی در اعمال فشار به بدنه مدیریتی حوزه است؟
ورای مسئله دفتر تبلیغات و پولهای هزینه شده، آیا ایشان حاضرند نسبت به پولی که از بیتالمال برای سفر ایشان به #سوئد و #نروژ (به نمایندگی «پگاه حوزه») در خرداد1388 خرج شد، شفافسازی کنند و فراتر از یک سفرنامه معمولی، کارکردهای عینی آن را تشریح کنند؟ حقیقتا آن سفر چه دستاوردی برای نشریهای به اسم «پگاه حوزه» داشت؟ امروز این نشریه کجاست و چه مخاطبی دارد؟
@rozaneebefarda
حاشیه بر حاشیه!
مروری بر مواضع فکری/سیاسی آقای شریف لکزایی
[ص 3 از 3]
◽️ارائه تفسیرهای متشابه از اندیشه امام خمینی(قدس سره الشریف)
🔻شاید کمتر کسی بتواند انکار کند که شاخصه اسلام «عبودیت» و «بندگی محض در برابر پروردگار متعال» است. البته اختیار و حق انتخاب نیز یکی از ویژگیهای انسانی است اما «بندگی خالصانه» از اساسیترین ارزشهای انسانی در آموزه های اسلام ناب است چنانکه بزرگان در تعلیل تقدم «عبودیت» بر «رسالت» در هنگام شهادات صلاة، اهمیت بندگی در برابر سایر ویژگیها را برشمردهاند.
با این وجود از دوران اصلاحات به بعد، تفسیرهای ناروا از مفهوم آزادی خواهی(به تبع روشنفکران صدر مشروطه)، در رسانه های ایران باب شد و آزادی خواهان نه تنها به تقابل سازی بین دین خواهی و آزادی خواهی پرداختند که دامنه آزادی را تا «راهپیمایی علیه خدا» نیز پیش بردند! حال جناب لکزایی سالها بعد از فراموشی این نوع نگاه، با کاربست ادبیاتی متشابه، ادعا می کند امام خمینی طرفدار #_آزادی_مطلق بوده است! این اطلاق در مقابل کدام قیود است و آیا شامل قیدهای مذهبی و معنوی هم هست یا نه؟ اگر شامل نیست، دیگر تعبیر آزادی مطلق بر آن روا نیست، هست؟! وی با تاکید بر این نکته که «به باور امام بنیاد و اساس اسلام بر آزادی استوار شده است» معتقد است امام خمینی آزادی را روشی برای رسیدن به سعادت میداند و در ادامه مدعی می شود امام در این راستا قائل به آزادی مطلق بودهاند:
▪️« در آرای امام خمینی، آزادی روشی است برای دستیابی به هدفی دیگر که همانا رسیدن به کمال و سعادت و قرب الاهی است. از این رو است که امام خمینی برای دستیابی به این هدف متعالی، #آزادی_را_مطلق_دانسته_است. انسان با آزادی مطلق در راه رشد استعدادهای متعالی تلاش میورزد و سعی میکند به قلههای تعالی و کمال دست یابد. » (خبرگزاری مهر/ 13خرداد1399)
ایشان توضیح نداده است چگونه میتوان آزادی را برای سعادت خواست و از طرف دیگر آن را مطلق دانست؟ آیا از دیدگاه جناب لکزایی آزادی مطلق انسان را به سعادت میرساند؟
◽️حمایت صریح از مشی #اعتدال
🔻جناب آقای لکزایی گرچه در جوابیه کوتاه و تندش تلاش میکند خود را چهرهای غیرحزبی و غیرهمسو با اصلاحطلبان نشان دهد اما ظاهرا حمایتهای خود از #خرده_جریان_اعتدال را فراموش کرده است.
وی در ابتدای مسیر دولت به اصطلاح «تدبیر و امید» تصریح کرد:
▪️« افراط و تفريطی كه در سه دوره گذشته رياست جمهوری وجود داشت، در اين زمينه مؤثر بوده است و اكنون كه بحث اعتدال مطرح شده، مورد اسقبال مردم قرار گرفته است؛ بايد اذعان كرد كه در يك نگاه كلی در چندين سال گذشته نگاه اعتدالی كمتری در دولتها وجود داشته است.»(ایکنا/12شهریور1392)
وی پس از برجسته کردن کلیدواژه «اعتدال» به عنوان گفتمان دولت حسن روحانی، پرچم تعامل با جهان را بلند کرده میگوید:
▪️« بايد #تعامل_با_دنيا جای #تقابل را بگيرد، البته اين تعامل به معنای دست برداشتن از اصول نيست، كسی كه اعتدال را رعايت میكند به اصول نيز توجه بيشتری دارد، كسی كه افراط و تفريط میكند بخشی از اين اصول را نيز از دست داده است.»(ایکنا/12شهریور1392)
تریبوندارانی که به اسم اعتدال دولت کذایی را به مردم تحمیل کردند و در ستایش آن قافیه ها ساختند، امروز ثمره اعتدال ادعاییشان را مردم چشیده اند.
هرچند بخش قابل توجهی از این طایفه با درآمدهای میلیونی ماهانه(به واسطه هیئت علمی در مراکز همسو و مسئولیت ها و پروژه های مختلف) درد چندانی را در این روزها متحمل نمیشوند.
🔳بازخوانی مواضع سیاسی جناب شریف لکزایی و برخی دیگر از همفکران او و به طور مرور کارنامه و عملکرد دفتر تبلیغات اسلامی(که صدالبته کارهای قابل تقدیر و نیروهای شایسته انقلابی کم ندارد)، در این مختصر نمی گنجد.
ایشان به جای پرخاش و کاربست تعابیر اهانت آمیز نسبت به طلاب و فضلای انقلابی که به لطف خدا با تقید به اصالت های طلبگی، به هیچ نهاد و مرکزی متصل نیستند و از حمایت و رانت دولتی نیز برخوردار نیستند، بهتر است پاسخگوی عملکرد چندین ساله خود در برخی نهادهای بودجهبگیر از بیتالمال (که در کنار حمایت های حاکمیتی، سالانه بودجه زیادی از #دولت دریافت می کنند) باشند. و ضمناً اگر حقیقتاً با اصلاح طلبان و خرده جریان اعتدال و استاد مشاور پایان نامه شان جناب #فیرحی، قرابت فکری و سیاسی ندارند، صریحاً شفاف سازی کنند و با صدای رسا بگویند تا موضوع بر همگان روشن شود و سوء تفاهم ها برطرف شود.
این یادداشت را با ذکر صلواتی بر امام و شهیدان و از جمله حاج حبیب عزیز به پایان می بریم.
انشاءالله خداوند همه ما را هدایت و عاقبت به خیر کند.
#حجاب
#زاویه
#شبکه_چهار
#معینی_پور
#دفتر_تبلیغات
#مهدی_نصیری
@rozaneebefarda