هشت حرف با #رسول_جعفریان
درنگی در توئیت حمایت آمیز جعفریان از مصاحبه پرحاشیه جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۱ از ۲]
جناب آقای جعفریان:
۱) بازتکرار ادعاهای قدیمی خرده جریان غیرانقلابی حوزه، بدون ارائه هیچ استدلال روشن و مستند متقن، اسمش #شهامت نیست، چون نیک بنگری اسمش چیزی غیر از این است(مثلا به قول دکتر سبحانی، خطابه عوامانه است)
۲) دیدگاه های جناب آقای علوی، در تمام چهل سال گذشته و بلکه از آغاز نهصت امام خمینی در سال ۴۱ تا کنون، همیشه وجود داشت؛ لذا چیز جدیدی نبود. هم در #نجف همین حرفها بود، هم در #مشهد و حتی #قم.
تو که عکس یادگاری داری با اغلب این حضرات و خانه دل و سفره اسناد شان را برایت باز کرده اند، خوب می دانی!
همین حرفها هم در محافل حوزوی مطرح بود و هم در محافل روشنفکری با ادبیاتی دیگر.
پس دقیقا چه اتفاق جدید قابل ستایش رخ داده است؟!
۳)از قضای روزگار و از بدشانسی جنابعالی، آنکه بی پشتوانه علمی مطرح شد، همین ادعاهای جناب آقای علوی بود و آنچه در قالب استدلال علمی بود، حرف های متخصصان منتقد بود.
مگر اینکه معنای بحث علمی در منظومه فکری جنابعالی و همفکران حوزوی تان، چیزی باشد که برای عالمان حوزوی و دانشگاهی قابل تصور و تصدیق نیست!
یعنی شما و آقای علوی در مساله اقتصاد، ملاک تشخیص علمی بودن یا نبودن اظهارات متخصصان امر هستید؟!
آیا آن سوابق علمی اساتید دانشگاه و حوزه و مطالعات تخصصی و کتابها و مقالات را یکسره #غیرعلمی بدانیم و ادعای انکاری عامیانه شما در آن مصاحبه و این توئیت را علمی بپنداریم؟
با چه مناط و ملاکی؟ حتی حضرات اخباری ها نیز برای طرح ادعای خلاف مشهور خود، با فوائد مکیه و فوائد مدنیه شروع کردند!
۴)همراهی #جو_تبلیغی را خوب آمدید! در این چهار دهه این جو دست چه کسی بود؟ سکولارهای یا انقلابی ها؟
الان این جو دست چه کسی است؟
انقلابی ها چند بنگاه رسانه ای مثل #خبرآنلاین و #هم_میهن و #دنیای_اقتصاد (که مجموعا ده ها سایت و کانال و روزنامه اقماری دارند) در اختیار دارند که بگوئید جو تبلیغی در اختیار آنهاست!
حتی همین رسانه ملی که مثلا قرار است رسانه رسمی انقلاب باشد، مگر بسیاری از فضاهای ش دست همین دوستان شما نیست؟ مگر همین شبکه چهار (مثلا شبکه نخبگانی) به شعبه ای از #دفتر_تبلیغات(و مجموعه های مشابه) تبدیل نشده؟ مگر فشار دوستان برجامی شما موجب نشد که #جهان_آرا و #ثریا تعطیل شوند؟
وقتی در تلویزیون هم جریان انقلابی تریبون ندارد، چطور داعیه دارید جو تبلیغی دست انقلابیون بوده و حرف های مخالف امکان بیان نیافته؟! زهی انصاف!
۵) فرصت طرح همه دیدگاه ها، مدتهاست داده شده! دیگر نمی دانم جنابعالی و دوستان شما و برخی دوستان تازه یاب رادیکال تان، چه حرف نگفته ای دارند که در حوزه و دانشگاه و رسانه، نگفته باشند؟!
۶)حوزه مقدسه فعلی نجف(فارغ از اعاظم و مفاخر و میراث معنوی هزارساله که موضوع بحث نیست) نمی دانم چه ویژگی خاصی دارد که شما را به اعجاب وا می دارد؟!
حوزه ای که در کنارش #مهدیان_دروغین حوزه علمیه دارند و هیچ صدایی از او بر نمی آید! حوزه ای که در مقابل بعثی های کافر و انواع فرقه های الحادی و انحرافی حرفی برای گفتن نداشت و ندارد! آیا خانه نشینی بی بی از بی چادری نیست!؟
اگر وضع آنجا قابل دفاع نیست، که خود بهتر می دانی نیست، سکوت این حوزه در مقابل جریانهای انحرافی و التقاطی را می توان حمل بر وسعت مشرب کرد؟ به راستی که اگر وسعت مشرب داشتند، افکار مترقی اصولی و فقهی #آیتالله_سیستانی را محجور نمی کردند! و کتاب الرافد را #بایکوت نمی نمودند.
اگر نجف وسعت مشرب داشت، برخی تلامذه و بعضی به اصطلاح فضلایش، به صورت جریانی(و نه موردی) امام عزیز را در #غربت_نجف، با انواع تهمت و کنایه و طعنه، نمی نواختند!
🔹تصویر توئیت جناب جعفریان را اینجا ببینید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5248
🔹صفحه دوم یادداشت:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5252
@rozaneebefarda
ادامه👇
هشت حرف با #رسول_جعفریان
درنگی در توئیت حمایت آمیز جعفریان از مصاحبه پرحاشیه آقای #سیدمحمدجواد_علوی
[صفحه ۲ از ۲]
جناب آقای جعفریان:
۷)فرموده اید #حوزه_قم مثل نجف باشد! این آرزوی خام و خیال دوری بیش نیست!
حوزه مترقی و روزآمد و فرهیخته و انقلابی پرور قم را به عقبگرد و #ارتجاع دعوت کرده اید؟ حاشا و کلا که چنین شود.
قم هم وسعت مشرب دارد و هم احساس مسولیت نسبت به حقیقت و حریم فکری معارف اهل بیت علیهم السلام.
لابد جناب تان اعتراضات برخی علما در مقابل بعضی افکار شاذ را نیز محکوم می دانید که چنین گفته اید؟
فارغ از درستی و نادرستی اقدامات تقابلی حوزه قم، خوب است پاسخ دهید:
کدام جریان علامه فضل الله را در قم مورد هجمه قرار داد و چرا؟
کدام جریان به واسطه کتاب شهید جاوید، حامیان او را منکر علم امام(ع) نامید؟
کدام جریان به دلیل برخی دیدگاه های خاص آقای #منتظری، او را #وهابی_مسلک می خواند و اگر حمایت امام نبود، معلوم نبود چه سرنوشتی در انتظارش بود!
کدام جریان مرحومان علامه عسکری و اشتهاردی را منزوی و منکوب کرد؟
کدام جریان دکتر صادقی را حذف کرد و شما چرا جوابیه او به نوشته های غیردقیق تان در کتاب جریان ها را از باب #وسعت_مشرب_نجفی(!) بازنشر ندادی؟ مگر ایشان نگفته بود تو را به قیامت واگذار می کند، مگر اینکه جوابیه اش را منتشر کنی؟!
چه کسی درس اخلاق آیت حق، #آیتالله_خوشوقت را صرفا به خاطر یک نظر تاریخی مخالف مشهور در مسجد اعظم به تعطیلی کشاند؟
کدام جریان در مقابل تحلیل خاص یک فرزند فاضل حوزوی، جناب آقای رحیم پور، جنگ روانی و غوغاسالاری به راه انداخت و برای اخذ اظهارنظر از بزرگان، پاشنه در بیوت را درآورد و بعضا از دادن اطلاعات غلط هم ابا نکرد؟
اصلا مگر همین دوستان با شهامت شما همین اخیرا علیه آن عالم غیرایرانی ساکن قم(که از قضا نگارنده منتقد جدی افکارش هست) بیانیه شبه تکفیر صادر نکردند؟!
از کدام وسعت مشرب در قم سخن می گویید؟
حتی اگر این فضای باز در قم وجود نداشته باشد(که نگارنده به شدت مخالفم) بازهم همفکران حوزوی شما بیشترین سهم را در بستن فضای #آزاداندیشی_حوزوی دارند!
۸) اصلا بیاییم همه حواشی را کنار بگذاریم؛ جناب آقای علوی ادعاهایی علمی دارند که به قول شما، پنبه مطالب غیرعلمی رایج چهل ساله را زده است!
خب. بسم الله. ایشان بیایند در یک سلسله مناظره و بحث آزاد، از ایده خود دفاع کند و با کارشناسان و متخصصان حوزوی و دانشگاهی به گفتگوی علمی بنشیند. آنکه استدلال علمی دارد، از گفتگو چرا گریزان باشد؟
از ایشان که بگذریم، شخص جنابعالی به جای یادداشت نویسی در #خبرآنلاین و کانال و یا توئیت پراکنی از راه دور، بیایید در مورد ادعاهای تاریخی جناب آقای علوی مناظره بگذارید!
ثابت کنید انقلابی ها همه چپی بوده اند غیر از نهضت آزادی! سید جمال و شهید صدر و شهید مطهری العیاذبالله سوسیالیست بوده اند، سرمایه داران عصر پهلوی چون خاندان خسرو شاهی و خیامی، انسان های بی مساله و بلکه مظلوم بوده اند و ده ها ادعای بی مستند دیگر.
بیایید #شهامت آقای علوی را تکرار کنید و این قبیل ادعاهای نادرست را با شواهد و استدلال علمی، به اثبات برسانید!
ولی #شهامت_داشته_باشید بپذیرید اگر خود شما هم این ادعاهای تاریخی را نادرست می دانید ( چه اینکه که در برخی آثار شما هم برخی از این قبیل ادعاها صراحتا نفی شده)، حریت و شهامت اقتضای آن داشت که نخستین #نقد به سخنان جناب آقای علوی را خود شما بنویسی و ورای روابط شخصی و علائق سیاسی و جناحی، از ساحت حقیقت دفاع کنی!
انگار برای صحت سنجی ژست ها و ادعاها، باید بازهم منتظر بمانیم. خوش گفت:
خوش بود گر محک تجربه آید به میان
تا سیه روی شود هر که در او غش باشد!
۱۳۹۹.۷.۲۱
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تودهنی_تاریخی_رهبر_انقلاب_اسلامی!
🎥 فیلم|| مقام معظم رهبری:
🔻بعضیها اسم #عقلانیت و عقل را میآورند اما منظورشان ترس، انفعال و #فرار_از_مقابل_دشمن است در حالیکه فرار کردن و ترسیدن، عقلانیت نیست.
▫️🔻▫️#ترسوها_حق_ندارند_اسم_عقلانیت_را_بیاورند زیرا عقلانیت به معنای محاسبه درست است!
⭕️🔹بعضیها نادانسته حرف های دشمن را #تکرار می کنند!
#روحانی
#برجامیان_عاشق_آمریکا
@rozaneebefarda
45.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | فیلم کامل بیانات مقام معظم رهبری در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح. ۹۹/۷/۲۱
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥پروتکل های عجیب و غریب #حسن_روحانی از زبان #ضرغامی
آیا این شیوه مدیریت و حکمرانی، #اسلامی است؟
این سیره سیاسی به امام و رهبری و مدیران شهید انقلاب اسلامی مانند بهشتی ها و رجایی ها شباهت دارد یا به سلوک #پهلوی_ها می ماند؟!
#برجامیان_عاشق_آمریکا
🔶حاشیه
نقد دولت غرب اندیش روحانی یک #تکلیف_نخبگانی است که از #تکرار وضعیت فعلی جلوگیری خواهد کرد.
طبعا بازنشر برخی نقدها از زبان بعضی شخصیت های داخل جبهه انقلاب اسلامی، به معنای تایید تمام دیدگاه ها یا کارنامه آنان نیست اما نباید از یاد برد که نقد برجامیان، یک #وظیفه_همگانی و #نخبگانی است.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸سجده شکر مادر شهید رادمهر هنگام شنیدن خبر کشف پیکر فرزندش
#خان_طومان
@rozaneebefarda
انکار #علم_اسلامی، ناشی از بی اطلاعی از علم روز است!/ خیلی تعجب میکنم چطور جرئت میکنند این حرفها را بزنند؟
جوابیه نظریه پرداز عرصه #علم_دینی، به مداعاهای اثبات نشده جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
[صفحه 1 از 2]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#مهدی_گلشنی
فیزیکدان/ نظریهپرداز در موضوع #علم_دینی/ استاد دانشگاه صنعتی شریف/ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
◽️بهتازگی عدهای میگویند اقتصاد اسلامی یا #علم_اسلامی_نداریم؛ این ناشی از آن است که در جریان علم روز نیستند. ما بهواسطه #ناآگاهی بسیاری از اساتیدمان به خصوص از تحولاتی که در این ۳۰-۲۰ سال اخیر رخ داده است، در این قضیه رنج میبریم.
▪️وقتی علم جدید با نیوتون و… شروع شد، ۱۰۰ سال پس از او این مطلب که ما همه چیز را از تجربه [باید] بگیریم، حاکم شد. تا نیمه دوم قرن بیستم یعنی حدود ۷۰-۶۰ سال پیش که کم کم فلاسفه علم ظاهر شدند، معلوم شد ما در علوم با ذهن خالی سراغ طبیعت و آزمایش و امثالهم نمیرویم، بلکه یک چیزهایی در ذهن ما هست و هرچه پیش آمدیم این موضوع واضحتر و واضحتر شد. یکی از کیهانشناسان بسیار مهم ما میگوید کیهانشناسان، بسیاری از کارهایشان مملو از اصول متافیزیکی و فلسفی است. علوم انسانی هم همین طور. [تازه] اینکه خیلی هم بیشتر [مملو از این اصول است]. اینکه انسان جسم است یا اینکه روح هم دارد و [یا] روح مادی است یا غیرمادی، اینها اگر در مفروضات باشد خیلی در نتیجهگیری فرق دارد.
▫️من خیلی تعجب میکنم چطور جرئت میکنند این حرفها را بزنند؟ شما میبینید انیشتین در فیزیک با هایزنبرگ اختلاف عقیده داشت و هر دو از مهمترین فیزیکدانان بودند. اختلافشان سر چه بود؟ انیشتین میگفت باید علم هیئت را در طبیعت فرض بگیریم، در حالی که آن یکی میگفت شانس حاکم است. بنابراین در همه این علوم اصول هست، چه بدانند و چه ندانند. یکی از مورخان بزرگ علم گلهاش همین است که بسیاری از علما نمیدانند دارند یک چیزهایی را مفروض میگیرند. به همین دلیل است میبینید ما مکاتب مختلف روانشناسی داریم، مکاتب متعدد جامعهشناسی داریم، مکاتب مختلف اقتصاد داریم، اینها اختلافشان بر سر آن اصول است. حالا این اصول را میتوانند از یک مکتب فلسفی و یا از دین بگیرند.
اینکه ربا حرام است، خودش یک اصل است که خیلی تأثیر میگذارد. همه این مکاتب اقتصادی و جامعهشناسی و مکاتب روانشناسی و اینها مبتنی بر اصولی هستند و اختلاف دانشمندان با همدیگر [فقط] در مسائل تجربی نیست، بلکه در تأمین تجارب است که بهواسطه این اصول انجام میشود. این غفلتی است که در ایران فعلی است و ما داریم ضرر آن را نیز میبینیم اما در غرب این موضوع ۳۰-۲۰ سال است که روشن شده و سرآمدان علم مرتب این را تذکر میدهند.
🔹من از شما میپرسم چرا در انگلیس و آمریکا ربح بانکی ۳-۲ درصد است و در کشوری مثل ما ۱۰ تا ۲۰ درصد و بالاتر نیز بوده است؛ چرا در ژاپن این نرخ صفر درصد است؟
آقای دکتر نهاوندیان از سفر ژاپن برگشته بودند، ایشان به من میگفت ربح، در ژاپن صفر درصد است. چرا [صفر درصد است]؟ به تجربه رسیدهاند که این را میگویند. پس چرا [باز هم بگوییم] اصول مهم نیست؟ خیلی مهم است. دین ما هم بهصراحت این را میگوید که باید اعمال شود. بنابراین [این اظهارنظرها ناشی] از عدم ورودشان به مسائل روز است. خیلی از تحولات در غرب رخ داده که دائم در معرض انتقاد و تضاربآراست که سبب میشود این تغییرات صورت بگیرد. در محیط ما واقعاً تضاربآرا نیست و به همین دلیل است که این جهلها باقی میماند.
▫️این [اظهارنظرها] به خاطر آن است که به علوم روز و مسلط بودن اصول بر آنها آگاهی ندارند. لازم است #حوزه_علمیه_قم بیشتر به #مسائل_روز آگاه باشد. نتایجی که آنها [غرب] به آن رسیدهاند، با تجربه به آن رسیدهاند. میگفتند هیچ چیز را اصل نمیگیریم جز تجربه، ولی واضح شد هیچ چیز از تجربه نمیتواند خالی باشد. الآن برای ۵۰ تجربه در فیزیک میتوانیم دهها تئوری بدهیم که همه آنها این ۵۰ تئوری را توجیه میکنند. اینها در اصول فرق دارند و اصول هم در حاصلخیزی و برکت دهی متفاوتاند. یک اصل میآید و چیزهای بیشتری را نسبت به یک اصل دیگر توضیح میدهد. بنابراین علتش این است که #این_افراد #به_تحولات_جهانی_ورود_ندارند.
@rozaneebefarda
جوابیه نظریه پرداز عرصه #علم_دینی، به مداعاهای اثبات نشده جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
[صفحه 2 از 2]
◽️[همین اصول و نظریاتی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و مثلاً اقتصاد داریم وارد عرصه میدانی نشده است] برای اینکه کار نکردند. یک زمانی مرحوم #شهید #محمدباقر_صدر این کار را شروع کرد. من بارها گفتم #استادان_حوزوی که در #اقتصاد_اسلامی کار کردهاند با #دانشگاهیان بنشینند و روی این مباحث کار کنند که الآن در #اقتصاد_روز چه چیزهایی به عنوان اصول گرفته شده است، مسلّمات را نیز از آیات و روایات که در آنها اختلاف نیست و متقن است نگاه کنند و با هم بحث کنند. این را نیز زمانی دکتر نهاوندیان برای من نقل کردند که به استادشان دکتر مشکات در دانشگاه تهران گفته بودند بیایید و [درس] اقتصاد اسلامی بگذارید، [استاد مشکات] گفته بود استادش را پیدا کنید، من حرفی ندارم. به نظرم این حرف را زمان شاه سال ۱۳۵۴ گفته است.
🔻میروند با #شهید_بهشتی و #علامه_جعفری صحبت میکنند که اینها قبول نمیکنند و وقتی با مرحوم #شهید_مطهری صحبت میکنند، ایشان(شهید مطهری) میگوید من اول مینشینم با اساتید اقتصاد ببینیم چه چیزی فرض گرفته میشود و بعدش میآیم و درس میدهم.
◽️یعنی باید یک جمعیتی از اساتید خبره حوزوی که روی اقتصاد اسلامی کار کردهاند بنشینند با دانشگاهیان بحث کنند ببینند مسائل و مشکلات روز چه هست، چیزهایی که جزو مسلمات اسلامی است را به عنوان مسلمات وارد کنند و جاهایی نیز به قول مرحوم شهید صدر که منطقهالفراغ است و شما مخیرید این اصل یا آن اصل را قبول کنید- در فیزیک هم ما خیلی از مسلمات را قبول میکنیم که یک عدهاش خیلی حساستر و خطیرتر است مثل اصل علیت و یک عدهاش از این دانشمند تا آن دانشمند فرق دارد- این کار را بکنند. علت [مشکلات] این است که ما روی اینها کار نکردهایم.
▫️اکنون تکنولوژی خیلی مسائل را روی کار آورده و اینها مستلزم این است که بنشینند و روی این مسائل کار کنند. زمانی روی همین سلولهای بنیادی و انسانی که میخواهند به صورت مصنوعی بسازند خیلی بحث بود. مدتی در اسلام آباد پاکستان بودم، یک خانم آمریکایی آمد و گزارش داد چقدر مسیحیت و کلیسا نشسته است و روی این مسائل که کدام [اصل] با دین منافات دارد و کدام ندارد کار کرده است. اقتصاد فعلی واقعاً مشکل دارد اما پس از این تحولات بهواسطه کرونا خدا میداند که برخی از دانشمندان مهم غرب چقدر در آمریکا و غرب از اقتصاد حاکم انتقاد کردند. بنابراین من این را اصلاً قبول ندارم که اقتصاد اسلامی نداریم. باید [روی این موضوعات] کار شود. همانطور که سرآمدان آنها پس از اینکه مقداری انتقاد و تضارب آرا شد، فهمیدند بدون فلسفه نمیشود کار کرد. شما بروید و ببینید در آکسفورد ائتلافی از فیزیکدانان و ریاضیدانان و فلاسفه روی مسائل مهم فیزیک دارند کار میکنند؛ این کار باید در ایران نیز انجام شود.
▪️[ما ناچاریم از فلسفه در این حوزه کمک بگیریم] صد درصد. وقتی در برکلی [آمریکا] دکترای فیزیک میخواندم سر کلاس فیزیک نمیشد از فلسفه اسم برد ولی حالا بروید ببینید چه خبر است! خیلی تغییر کرده است. آنها به انتقاد معتقدند ولی ما محیط مان ساکت است، به همین دلیل در برخی از دانشکدههای ما با بعضی از این بحثهای فلسفی بهصراحت مخالفت میکنند در حالی که دانشمندان غربی کتابها در این موضوعات نوشتهاند.
▪️[ این کلام که ما از آنچه در غرب میگذرد بی خبریم به این معنا نیست که سیر تحول نظری در غرب، نسخه دقیق مشکلات نظری ماست]، باید تحلیل کنیم، برای اینکه آنها هزاران چیز را دارند به ما #تحمیل میکنند. باید کامل فهمیده شود تا هر کدام که قابل قبول است و با اصولمان میخواند را قبول کنیم. پیغمبر فرمودهاند «اطلبوا العلم ولو بالسین».
همه کارهای آنها و حرفهایی که میزنند باطل نیست؛ باید با #منطق_خودمان بسنجیم و همانطور که در اوایل تمدن اسلامی برخی کتابهای غربی ترجمه شد، تعامل علمیمان را حفظ کنیم.
به قول شهید مطهری، ائمه هیچ گاه مخالفتشان را با این ترجمهها ابراز نکردند [دست به ترجمه بزنیم] و روی هر آنچه قابل قبول ماست و با اصول ما همخوانی دارد و میتوانیم روی آنها کار کنیم، تمرکز کنیم.
@rozaneebefarda
روزنه
تذکار تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی
دو قطعه از یک پازل:👇
تلاش دشمن در جهت #تلقین_غلط_مفاهیم بنیادین!
#تکرار_نادانسته_حرف_های_دشمن در داخل!
@rozaneebefarda
⭕️ رهنمود تاریخی عارف فقیه، حضرت آیت الله بهجت(ره):
🔹خداوند متعال توفیق دهد که عمل به #وظیفه کنیم، از عمل #ممنوع نشویم، نه از داخل خود، و نه از #خارج.
(در محضر بهجت، ج١، ص٢٢٢)
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تقدیر رهبر انقلاب از روحیهی مادر شهید مدافع حرم «محمود رادمهر»
#شهدای_خان_طومان
@rozaneebefarda
#ارسالی_از_مخاطبان
◽️v f:
سلام و ارادت.
خیلی جالبه که #تلویزیون_آزادی وابسته به #منافقین که به همه روحانیون #توهین میکنه و اصلا از #القاب_حوزوی استفاده نمی کنه، ایشان [جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی] را آیت الله خطاب می کنه. جهت اطلاع و در صورت صلاحدید بازنشر.
@rozaneebefarda
#انکار_حقائق_روشن؛ مصداق #شهامت و #بحث_علمی از نظر جناب #جعفریان!
🔸آقای جعفریان که پیشتر در مقام دفاع از اظهارات مناقشه برانگیز جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی، اقدام وی را برخاسته از شهامت برای نفی ادعاهای بی پشتوانه و غیرعلمی چهل ساله دانسته بود(!!!) اینبار خودش #شهامت به خرج داده و غالب آثار علمی قمی ها در باب #تمدن_پژوهی را #بافتنی برشمرده است!
▫️انگار معنای #بحث_علمی و #شهامت نیز مانند معنای #عقلانیت، در نزد این حضرات عوض شده است!
این کلی گویی های بی پشتوانه و بدون ارائه هیچ سند و استدال علمی، بیش از هر چیز عیار امثال جناب جعفریان را نشان می دهد.
معلوم نیست چنین افرادی با چنین نگاه نازل و سطحی و غیرمنصفانه ای، چرا و چگونه به عنوان یکی از «اعضای هیئت علمی جایزه کتاب سال» انتخاب شده اند!؟
آیا دوستی دیرینه جناب جعفریان با آقای #سیدعباس_صالحی(وزیر ارشاد روحانی و عضو هیئات امنای #دفتر_تبلیغات) در این انتخاب مؤثر بوده یا طراز علمی و نگاه مترقی ملاک قرار گرفته؟ اگر دومی، صاحب چنین دیدگاهی با این روش نفی کلی و غیرعالمانه، از قبل معلوم است چگونه قضاوت می کند!
◽️مشاهده توئیت حمایت آمیز جعفریان از اظهارات آقای سیدمحمدجواد علوی:👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5248
▪️مشاهده جوابیه روزنه به توئیت جعفریان:👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/5251
❄️روزنه از پاسخ های عالمانه #تمدن_پژوهان_قم در نقد اظهارات غیرعلمی جناب جعفریان استقبال می کند.
@rozaneebefarda
@rozaneebefarda.جوابیه آیت الله صادقی تهرانی به رسول جعفریان751450800.pdf
611K
💥پاسخ به اتهامات مکتوب
#جوابیه مرحوم #صادقی_تهرانی به نوشته های #رسول_جعفریان در کتاب #جریان_ها_و_سازمان_ها/ بخش اول
▫️نمونه ای تاریخی از رویکرد جعفریان در قضاوت افراد و جریانها!
🔻میزان التزام آقای جعفریان به #تضارب_آرا و #آزاداندیشی، با خواندن این قبیل شواهد تاریخی، به طور دقیق مشخص خواهد شد!
🔶پی افزود
بررسی آراء علمی مرحوم صادقی نیازمند جلسات تخصصی است و اجمالا نظریه تفسیری ایشان به دیدگاه برخی مفسران معتقد به «نظریه استقلال در قرآن در تفسی» نزدیک است و اهل تخصص، نقدهای جدی بدان دارند اما با اینحال تفسیر ایشان با مقدمه #علامه منتشر شده است که نوعی تأیید را می رساند. صدالبته که بازنشر این جوابیه به معنای تایید دیدگاه های تفسیری مرحوم صادقی نیست؛ چه اینکه نگارنده این حاشیه، خود در جرگه ناقدان دیدگاه ایشان بوده است.
فارغ از این نقد و نظرهای علمی، باید از جناب جعفریان به عنوان یک تاریخ نگار(که تخصصی در تفسیر ندارد) پرسید چرا از بازنشر دیدگاه های مرحوم صادقی در نقد برداشت شخصی خود در کتاب جریان ها، استنکاف ورزیده است!؟ آیا این بی اعتنایی ها با روحیه علمی و #شهامت(!) سازگار است؟
روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
💥پاسخ به اتهامات مکتوب
#جوابیه مرحوم #صادقی_تهرانی به نوشته های #رسول_جعفریان در کتاب #جریان_ها_و_سازمان_ها/ بخش دوم
وقتی جعفریان به مرحوم صادقی تلویحا #تهمت #وهابی_گری زده بود!
#حافظه_تاریخی_حوزویان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
« پاسخنامه دوم »
اگر چه یک نسخه از پاسخنامه اول، برای آقای #جعفریان ارسال شد ولی ایشان به #تعهد_اسلامی و #قانونی خود برای درج تمامی پاسخهای رد کننده اتهامات در نسخه جدید کتابش، #عمل_نکرد البته همین پاسخها سبب شد که وی لااقل، #تهمت_کناییِ_وهابیت را در چاپ هفتم کتابش #حذف نماید اما در تجدید نظر نسبت به چهار تهمت از تهمت های چندگانه، تنها به نقل بخشی از پاسخ اینجانب اکتفا کرده است که این کار از منظر قرآن مخدوش است زیرا راهکار #رفع_گناه، #توبه_مشروط_به_اصلاح است همانطور که خدای سبحان می فرماید: «فمن تاب من بعد ظلمه واصلح فان الله یتوب علیه« (39:5) پس ایشان علاوه بر اعتراف به خطا در انتشار تهمت ها علیه ما، باید همراه با حذف تهمت ها در کتابش، پاسخ ما را هم بطور کامل منتشر کند تا شنوندة تهمت، پاسخ آنرا نیز شنیده باشد.
به هر حال نُسَخ جدید کتاب وی، همراه با اکثر تهمت هایی است که قبلاً هم منتشر شده بود نکته دیگر اینکه ایشان در مقدمه ای که بر کتابش نوشته به عنوان حرف آخر میگوید: «امید است کسانی که حقشان در کتاب ضایع شده خطا و کوتاهی بنده را ببخشایند».
ولیکن بنده به سهم خود عرض می کنم اگر این امید بخشایش، حقیقی باشد باید آقای جعفریان به تعداد نسخههای تهمت آلود کتابش ـ از چاپ اوّل در مهر ۱۳۸۰ تا چاپ نهم در بهمن ۱۳۸۷ که مجموعاً بیست و چهار هزار نسخه است ـ عین پاسخهای ما را انتشار دهد تا در آن صورت، من از حق خود بگذرم؛ منتها باقی می ماند #برخورد_تمسخرآمیز وی نسبت به آن دسته از #استنباطهای_فقهی اینجانب که مُتَّخَذ از نصوص قرآن است و او، آنها را #ساده_نگری انگاشته؛ اما چون نتیجة این تمسخر، بیاعتنایی به آیاتی الهی است پس جزایش به خدا مربوط است و بخشش حقّ الله به عهدة ما نیست.
والسلام «پاییز ۱۳۸۸»
«حرف آخر»
همانطور که خوانندگان گرامی ملاحظه فرمودند، در پاسخنامه دوم به تهمتهای آقای جعفریان، راه بازگشت ایشان به صدق و راستی را هموار نمودیم ولی متأسفانه وی به این احتجاج منصفانه توجهی نکرد. و تعداد نسخ تهمت آلودش را تا چاپ دهم به بیست و شش هزار نسخه رساند حال آنکه امام صادق (ع) میفرماید : «البهتان علی البریء اثقل من الجبال الراسیات» گناه بهتان به کسی که دامنش از آن افترا پاک باشد، سنگینتر از کوههای مستحکم است. (بحار الانوار، ج78، ص447)
بنابراین شکایت ما از وی و سایر تهمتزنندگان موکول میشود به روزی که ستمگر دو دستش را گاز میگیرد... ولی در آن روز عذرخواهی برای ستمگران سودی ندارد... پس منتظر باشید من هم با شما از منتظران هستم... که صبح نزدیک است.
العبد المنیب الی الله تعالی
محمد صادقی تهرانی۱۳۸۹
روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
دوباره سایت اجارهای #انتخاب و دوباره #تقطیع و #تخریب و #تحریف!
🔹خلاف گوئیها و اقدامات غیراخلاقی #برجامیان_عاشق_آمریکا تمامی ندارد انگار!
🔹 متن و تیتر مغرضانه انتخاب و متن اصلی سخنان نماینده ابهر را در دو تصویر پیوستی ببینید.
⭕️پیشینه تاریخی پایگاه خبری انتخاب را اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4864
@rozaneebefarda
هدایت شده از حضرت آیت الله ممدوحی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ به یاد #درس_اخلاق های تکرار نشدنی یکشنبه ها
◾️پای درس استاد مرحوم آیت الله ممدوحی (ره)
🔸 ره چنان رو که رهروان رفتند ....
🔸نگاه کنید ببینید این علما چطور زندگی کردند، اینطور زندگی کنید، آنها چطور درس خواندن شما هم همانطور بخوانید.
🔹 برای هر یه درس چهار کار باید بکنید: سره درس حاضر باشی، پیش مطالعه کنید، ،مطالعه ی بعد بکنید، مباحثه بکنید.
🔹 شُل بازی در نیاریدا، من خوابم میاد..... من خوابم میاد از حوزه برو بیرون .... حوزه توش این حرفا نیست.... خدا با کسی قوم و خویشی نداره
🔸خود کرده را تدبیر نیست.
🔸دهقان سالخورده چه خوش گفت با پسر / کای نور چشم من به جز از کشته نَدروی.
#درس_اخلاق #آیت_الله_ممدوحی #ممدوحی #مدرسه_ثامن_الائمه #یکشنبه_های_ماندگار
✅ @mamduhi
✅ @AlSamen
هدایت شده از حضرت آیت الله ممدوحی
✺﷽ ✺
کانال رسمی حضرت آیت الله ممدوحی افتتاح شد
❇️بهره مندی و آشنایی عمیق و دقیق، با معارف شیعی و اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله، از طریق آثار
مکتوب و غیر مکتوب (مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن ممدوحی) رضوان الله تعالی علیه،
با نگاه جامع عقلانی، وحیانی و عرفانی.
@mamduhi
کسانی که قدرت دریافت را ندارند، نمیتوانند منکر بشوند!
مگر شما بر همه ابعاد دین #احاطه_کامل دارید که در برابر نوابغ حوزوی چون آیات صدر و مطهری چنین ادعایی می کنید؟
واکنش حوزویان به مصاحبه جنجالی آقای #سیدمحمدجواد_علوی/28
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه 1 از 3]
⭕️جناب آقای #سیدعلی_حسینی_اشکوری
مجتهد/ نماینده خبرگان/ مدرس خارج فقه و اصول/از شاگردان مقام معظم رهبری و حضرات آقایان شهید سیدمحمدباقر صدر، سیدعبدالاعلی سبزواری، گلپایگانی، میرزا جواد تبریزی و وحید خراسانی
#گزیده:
◽️گاهی انسان بعضی مطالب را از بعضی از افراد میشنود که اگر به وسیله فضای مجازی مباشرتاً از آنها نشنیده بودم، صدورش از امثال این آقایان قابل تصدیق نبود و واقعاً #موجب_تعجب است که چطور تفوّه کردند به این مطالب.
▪️افرادی که متصدی بیان مطالبی میشوند و آنها را هم میخواهند به شریعت نسبت بدهند، ملتفت باشند که ابعاد و تأثیرات گفتارشان بر مذهب و بر سلک روحانیت و بر خدماتی که روحانیت به جامعه اسلامی کرده است، چیست.
▫️از این دست صحبتها گه گاهی دیده میشود. این پراکنده گویی صدورش منحصر نیست به شخصیت مورد نظر.
گهگاهی شنیده میشود از ناحیه کسانی دیگر هم گفته میشود. حالا اینها علل و #اسباب_گوناگونی ممکن است باشد. یعنی ممکن است #دواعی گوناگونی داشته باشد برای ابراز این گونه اندیشه و این فکر. حالا چون ما درون افراد را نمیخواهیم و توانش را هم نداریم که بخوانیم که مقصودشان چیست، مقصود واقعیشان اغراضشان چیست و اهدافشان چیست، #حمل_بر_صحت بر این است و #مقتضای_مناسبات هم این است که بگوییم براساس دلسوزی است و اینجوری میفهمند و اینجوری میاندیشند و تفکرشان این چنینی است؛ هر چند اینگونه تفکر مورد قبول نباشد.
▪️هیچ اشکالی ندارد تفکرات گوناگون در حوزه و از ناحیه علما، بزرگان، اندیشمندان و فضلا مطرح بشود. حرفها زده بشود. چون که در این گفتگوها و مباحث، مطالب پخته میشود، اما #مقتضای_درایت و حکمت این است که افرادی که متصدی بیان مطالبی میشوند و آنها را هم میخواهند به دین و به شریعت و به مذهب نسبت بدهند، ملتفت باشند که ببینند ابعاد و تأثیرات گفتارشان بر مذهب و بر سلک روحانیت و بر خدماتی که روحانیت به جامعه اسلامی کرده است چیست. آیا لطمهای وارد میکند یا نه.قصدشان که حتماً خدمترسانی است. حتماً میخواهند خدمت بکنند. ولی ببینند که آیا آن هدفی را که انشاءالله تعالی در نظر دارند، به آن هدف میرسند یا نه.
◾️نکتهی دیگری هم که حائز اهمیت است، آنکه واقعاً چه کسی که #نقد میکند و چه کسی که #جواب_نقد را میدهد، بنایش این باشد که برای #رضای_خدا باشد. مخصوصاً از ناحیه کسانی که در سلک روحانیت هستند و برای دین و دفاع از شریعت و مذهب میخواهند دفاع بکنند از دین و مذهب و نظرشان #بیان_حق است.
ما باید برای دست یافتن به حق پناه به خدای تعالی ببریم و از او مدد بجوییم تا حق را به ما نشان بدهد و از حق پیروی بکنیم. یعنی یافتن حق و پیروی از حق. اول راه شناختن حق و بعد هم پیروی از حق. والا اختلاف افکار و تضارب افکار موجود است.
◽️اینکه ایشان فرمودند ما یک رشتهای به نام رشته اقتصاد اسلامی نداریم، کأنّ یک #رشته_من_در_آوردی است. یا جامعهشناسی اسلامی، روانشناسی اسلامی، علوم انسانی اسلامی ما نداریم! 🔻جواب این حرف این است که اولاً کسانی که قدرت دریافت را ندارند، نمیتوانند منکر بشوند.
🔻شما میتوانید بگویید که من دریافت ندارم، من از این منابع شرعی که در اختیار دارم، روانشناسی اسلامی را #نمیتوانم_استنباط_بکنم، علوم انسانی اسلامی را نمیتوانم دریافت بکنم، اقتصاد اسلامی را نمیتوانم دریافت بکنم.
اما اینکه [بگوئید] نیست، مگر شما #احاطه_کامل_دارید بر همه ابعاد؟
🔻این چه ادعایی است در برابر کسانی که در فقه و نبوغ و فضل و علم و جهات عدیده علوم اسلامی سرآمد بودند؟
آنها مدعی [وجود علوم انسانی اسلامی] هستند. بعد ما بیاییم بگوییم از بیخ هم چنین چیزی نیست! این خیلی حرف عجیبی است!
🔻این خودش استغراب زیادی را میطلبد. مثلاً فرض بفرمائید مرحوم آیتالله #سیدمحمدباقر_صدر که از نوابغ است، مرحوم آقای #مطهری، مرحوم بهشتی و خیلی از بزرگان دیگر که حالا اسم نمیخواهم بیاورم. اینها قائل به این معنا هستند. [بعد ما] بیاییم بگوییم که نخیر! همچنین چیزی نیست!
🔻یک وقت یک شخصیتی در رده اینها باشد و منکر بشود، خیلی خوب!
اما آیا چنین چیزی هست؟ در خودشان چنین چیزی میبینند که انکار بکنند؟
@rozaneebefarda
ادامه👇
جوابیه جناب آقای #سیدعلی_حسینی_اشکوری به جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
[صفحه 2 از 3]
▫️در سایر علوم، (علوم دینی متداول در حوزههای علمیه) مثل فقه، اصول، رجال، تفسیر، کلام، در نسلهای اول، بهصورت مجزا، مبوَّب، به این صورتی که الان در اختیار بنده و جنابعالی و این آقا هست، این جوری بوده؟ یا نه! یکسری مسائل پراکنده و متفرق [بوده]. اگر هم به صورت مدوّن بوده، تدوین بسیار جزئی، در حد جزوهها و احتمالاً رسالههای بسیار کوچکی بوده.
▪️آن کسی که دلسوز است، فقیه است، متضلع است، عالم است، توانمند است (البته باید از این توانمندی برخوردار باشد) و مسلط بر احادیث و منابع شرعی است، آستین بالا میزند و نیاز مرحله را برآورده میکند و [در عمل هم] این چنین کردند. در رابطه با اقتصاد اسلامی هم همینطور است.
◽️🔸چرا در زمینه روانشناسی، جامعهشناسی، علوم انسانی و اقتصاد اسلامی آن مقداری که در طهارت و نجاست و سایر ابواب مطلب داریم و نوشتیم و نوشتند و بیان کردند و بحث کردند (که ما سر سفره آماده آنها نشستهایم و استفاده میکنیم و مدعی اجتهاد و استنباط هستیم [در آن علوم مطلب نداریم]، این علتش چیست؟ علتش این است که ما #متصدی_حکومت نبودیم. متصدی امور اجتماعی و برآوردن نیاز علوم انسانی اسلامی نبودیم. پیش نرفته بودند.
▫️ بعد از #اقامه_جمهوری_اسلامی نیازمندیم و میبینیم که بالاخره در این زمینه ثغرهها و فراغها را باید پر کرد. کسی که میداند و خبیر است اطلاع دارد و علم هم دارد به قرآن، به شریعت و به روایات و به مسلک اهل بیت علیهم السلام و به مذهب اهل بیت علیهم السلام میبیند که اینها (فقها) فروگذار نکردند. با اینکه در مضیقه بودند، با اینکه در گرفتاری بودند، احکام را آن مقداری که میسور بوده گفتهاند و همانها برای ما کفایت میکند و از همان مقدار میسور، آن فقیه متضلع از معاریض کلام آنها خیلی چیزها را میتواند استفاده بکند. آن دینی که فرمود حتی اَرش خدش هم در نزد ما هست، آیا میتوانیم بگوییم که در رابطه با روانشناسی، جامعهشناسی، علوم انسانی و اقتصاد هیچی ندارد!؟
🔸بگوییم ما چهار تا روایت [بیشتر] نداریم، آنها هم #ارشادی است! این حرف، حرف عجیبی است.
یعنی هر جای حرف را میبینی زده شده یک اشکالی به آن وارد است.
اولاً اینکه همه روایات معاملات ما ارشادی باشد، نه! [اینطور نیست.] مگر خیار حیوان که تدریس میکنید و میخوانید، ارشادی است؟
مگر خیار مجلس ارشادی است؟
مگر بیع صرف ارشادی است؟
اینها که خلاف [سیره] عقلای جامعه است. عقلا هم نقد معامله میکنند و هم نسیه، در حالی که شارع فرموده «یداً بیدٍ» و تقابض باید فی المجلس انجام بشود. خب اینکه خلاف [سیره] عقلا است. یا اینکه ربا را مشروع میبینند و عمل میکنند. پس بنابراین اینطور نیست که بگوییم همه احکام و روایات باب معاملات، ارشاد به عقل است. کأنّ میخواهند بگویند چون که اینجوری بوده، نیاز نبوده در این زمینه دین دخالت کند و در این زمینه دین دخالت نکرده، لذا واگذار کرده به عقلا. عقلا هر چه تصمیم گرفتند همان است. میخواهند اینجوری بگویند.
ثانیاً اجمالاً در باب عبادات هم بعضی چیزها امضایی است و تأسیسی نیست. حالا یا [شارع] تعدیل کرده، یا کلش را امضا کرده. مثلاً در باب حج اینطور است، در باب صوم اینطور است. نمیگویم همه احکامش، بعضی از احکامش اینطور است. بنابراین آنجا هم احکام امضایی داریم. البته در معاملات احکام امضایی عقلایی بیشتر است.
◽️میخواهند بگویند چرا دین وارد نشده در آن امور اقتصادی و غیره؟ به خاطر اینکه وظیفه پیغمبر [این جنبه نبوده. وظیفه پیغمبر، ارتقا معنویت جامعه بوده.
شکی نیست که وظیفه پیغمبر [ارتقای معنویت جامعه بوده. اما [فقط] همین بوده؟ این پیغمبر [آیا در مدینه حکومت به پا کرد یا نکرد؟ آیا جبایه زکات کرد یا نکرد؟ این پیغمبر [آیا مبلغ فرستاد یا نفرستاد؟ آیا اقامه حدود کرد یا نکرد؟ حکومت همینها است.
آیا قضاوت بین مردم میکرد یا نمیکرد؟ خیلی خب! اگر وظیفه پیغمبر و جانشینش امیرالمؤمنین علیه السلام فقط ارتقای جنبه معنوی جامعه است، پس این عهدنامه مالک اشتر به این عریضی و طویلی چیست که در رابطه با بازار و تنظیم امور و قضاوت و ارتش و … [سخن گفته] چیست؟ اگر [صرفاً] ارتقا معنوی است، میگفت بروید صومعه. دستور میداد یک صومعه بسازند و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته. کاری نداریم دیگر! وما علی الرسول الا البلاغ. به این آیه هم تمسک کنید تمام است. پس این کارها چه بوده؟ این سیره عملی پیغمبر [در گفتارشان هم هست، در گفتارشان هم هست.
آیا حکومت میتواند بدون مستلزمات حکومت و ابزار حکمرانی تشکیل بشود؟ نمیشود! پس پیامبر(ص) حکومت و ابزار حکومت را متناسب با آن زمان داشته اند.
آیا این ارتقای معنویت در جامعه برای نوع مردم که یک امر مشکک است، بدون معاش مردم میشود؟
@rozaneebefarda
ادامه👇
جوابیه جناب آقای #سیدعلی_حسینی_اشکوری به جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
[صفحه 3 از 3]
▪️اینکه مثلاً فرض بفرمائید که ما نظاممان چیزی از خودش ندارد، اگر هم باشد همان سرمایه داری است و چیز مستقلی ندارد. این چیزی که از امیرالمومنین(ع) نقل میشود که «ما رأیتُ نعمةً موفورةً إلا و فی جانبها حقّ مضیّع» این به این تعبیر بله نیست؛ اما قریب به این تعبیر در نهج البلاغه هست. دارد که ما جاع فقیرٌ الا بما مُتِّعَ به غنیٌّ» این هست. خدای تعالی هم سوال میکند. إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ فَرَضَ فِی أَمْوَالِ الْأَغْنِیَاءِ أَقْوَاتَ الْفُقَرَاء. در نهج البلاغه در حکمت سیصد و بیست و هشت. اینکه یک چیزی عبارتی را خواندند آن نیست! آن نباشد! آنقدر داریم روایات دیگری و روایات اقتصادی بسیار! خیلی بسیار از آیات و روایات! بله باید بهرهبرداری کرد و استفاده کرد. این هم بسیار نکته مهمی است که باید ملتفت باشیم که وقتی میخواهیم صحبت بکنیم و نسبت بدهیم به شریعت و به مذهب، بدانیم که چه چیز داریم میگوئیم.
▫️اینکه بگوییم که چون این آقا سرمایهدار است، از قرارداد و توافق مشروعی که بین خودش و بانک بسته معاف است، حرف خیلی عجیبی است.
🔸اگر انسان یک مقداری به آیات کریمه قرآن و به روایات اهل بیت (ع) نگاه بکند، اذعان میکند به اینکه بالاخره دلسوزی برای فقرا و برای درماندگان و برای تهیدستان و کمک به آنها، یکی از شعارها و شعیرههای مهم دین و اسلام است.
حالا اگر فرض بفرمائید کمونیستهای یا اشتراکیون هم به حسن نیت یا به سو نیت اگر یک شعاری را بردارند زمینه اسلامی هم داشته باشد؛ حالا چونکه این جور است پس بنابراین [آن کسی که حرف اسلامی زده] کمونیست است؟ فرض کنید این افکار کمونیستی را کنار بگذاریم، آن روایتی که هست را [چه کنیم؟] مثلاً روایتی که امیرالمومنین(ع) داشتند در کوفه میرفتند یک نصرانی را دیدند که کور است و تکدی میکند. فرمودند که کیست؟ گفتند این مثلاً فرض کنید نصرانی است. حضرت فرمودند خوب نصرانی باشد! این تا چشم داشت از آن کار کشیدید، الان کور شده و اتفاق افتاده بیکار شده. بعد دستور دادند از بیت المال به او پرداخت کنند. خوب این اندیشه را شما میتوانید بگویید اندیشه اشتراکی و کمونیستی است؟
🔻شریعت ما و مذهب ما پر است از روایات اخلاقی و روایات تشویق به کمک به فقرا و مساکین و دستگیری ایتام. قبل از اینکه چپ بیاید، قبل از اینکه راست بیاید، اینها را داشتیم و داریم. ما غنی هستیم. بی نیاز هستیم. حالا اصلاً فرض میکنیم یک اندیشه و فکری مستحدث است (با اینکه اینها مستحدث نیست و ما مستغنی هستیم) ولی فرض بفرمائید از ذخایر خودمان نمیتوانیم استفاده کنیم و استفاده نکردیم. مثل این است که ما روی گنجی نشسته باشیم و کاهلی و ناتوانی خودمان، ما را زمینگیر کرده باشد. این مربوط به خودمان است. و الا ما از نظر فکری و اندیشه مستغنی هستیم. آن نکتهی دوم این است که میخواستم عرض بکنم این است که فرض میکنیم یک اندیشهای از چپ یا یک اندیشهای از راست یا یک اندیشهای از شق ثالثی مطرح بشود و در آن زمینه شریعت و دین ارشاد خاصی را ما دست نیافتیم، نه اینکه نداریم، ما دست نیافتیم. مقتضای وظیفه ما چیست؟
▫️مقتضای وظیفه عقلی ما و شرعی ما این است که «فبشِّر عباد الذین یستعمون القولَ فیتَّبعون أحسنَه». ما اصلاً طرفدار منطقیم. اگر یک حرف حسابی این چپ میزند، قبول میکنیم. ابای این معنا را نداریم. ما از جهالت باید ابا داشته باشیم، از ندانم کاری باید ابا داشته باشیم، از ظلم و تعدی باید ابا داشته باشیم. اصلاً قرآن میگوید قل هاتوا برهانکم. با دیگران، با مشرکین، اینگونه برخورد میکند که برهانتان را بیاورید.
◾️چرا زحمات دیگران را ما زیر سوال ببریم؟ میخواهید بگویید بدیلش سرمایه داری لیبرالیستی است؟ میخواهید بگویید بدیلش آن است؟ واقعاً اینطور است؟ این با خذ العفو میسازد؟ «خذ العفو وأمر بالعرف». «و فی أموالهم حق للسائل والمحروم». وقتی که میخواهید فکر کنید، وقتی که میخواهید برنامه بدهید، باید تمام آیات اقتصادی، تمام روایات، همه اینها را باید در نظر بگیرید. اینکه مرحوم آقای صدر میگوید روح شریعت باید بر استنباطات ما حاکم باشد و ما از آن کلیات و از آن خط عریض و عام نباید غافل بشویم و باید خط عریض و عام را [در نظر] بگیریم.
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥:فیلم: جوابیه جناب آقای #سیدعلی_حسینی_اشکوری به جناب آقای #سیدمحمدجواد_علوی
کسانی که قدرت دریافت را ندارند، نمیتوانند #علوم_انسانی_اسلامی را منکر بشوند!
روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053