مؤمن نميتواند مبارزه نكند. مؤمن همواره در حال مبارزه است؛ تا كِى؟ «حَتّٰى لاٰ تَكُونَ فِتْنَةٌ»؛ تا وقتى كه از زمين فتنه برخيزد، همواره مبارزه ميكند؛ حالا اين مبارزه گاهى به صورت هجوم است، گاهى به صورت دفاع؛ لذا در يك روايتى دارد كه «المُؤمِنُ مُجاهِد»؛ مؤمن همواره مشغول جهاد و مبارزه است؛ در دولت باطل به نحوى و در دولت حق به نحوى؛ در دولت باطل با سازماندهى، با مبارزات رودررو، مبارزات مخفى، با تقيه؛ كارهايى كه همواره مؤمنين و مبارزين ميكردند در روزگار دولت باطل؛ و در دولت حق با شمشير. امروز پاسدار دارد در راه خدا مبارزه ميكند، شمشير زمان يعنى تفنگ دستش است و ميجنگد. آن كه كار سياسى ميكند، آن كه كار ايدئولوژى ميكند، آن كه كار نظامى ميكند، علناً روبهرو با دشمنِ روبهرو دارد ميجنگد؛ يا با دشمن پوشيده و پيچيده و درپرده. به هر حال مؤمن همواره از مبارزه جدا نيست و ميدانيد كه بار مبارزه، بار بسيار سنگينى است.
....
📖 منبع: شرح حضرت آقا بر (نهج البلاغه) خطبه اول در موضوع نبوت، ص ۲۲۵.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۹
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
شرح حال
مؤمن نميتواند مبارزه نكند. مؤمن همواره در حال مبارزه است؛ تا كِى؟ «حَتّٰى لاٰ تَكُونَ فِتْنَةٌ»؛ ت
اگر امروز ما جنگ مىكنيم و جوانهاى ما مىگويند: «جنگ تا پيروزى»، اين طور نيست كه اينها يك امرى برخلاف قرآن مىگويند. ... آنى كه قرآن مىگويد، بيشتر از اين حرفهاست. اين كه ما مىگوييم، به اندازه حدود خودمان مىگوييم. ما ... در اين محيط ناقص، مىگوييم كه «جنگ جنگ تا پيروزى». خداى تبارك وتعالى، چون نظرش به اول و آخر است ... مىگويد كه «جنگ تا رفع فتنه». غايت، رفع فتنه است؛ يعنى، اگر ما پيروز هم بشويم يك كمى فتنه را كم كرديم، اگر ما به جاى ديگر هم پيروز بشويم، باز يك جاى كمى پيروزى حاصل شده است. اگر همه دنيا را هم ما فرض كنيد كه جنگ بكنيم و پيروز بشويم، باز همه دنياى عصر خودمان را پيروزى درست كرديم. و قرآن اين را نمىگويد، قرآن مىگويد: «جنگ تا رفع فتنه»؛ بايد رفع فتنه از عالم بشود.
...
📖 منبع: سخنرانى امام در جمع مسئولان نظام اسلامى 20/ 9/ 63.
🎙 توضیح شفاهی
#معارف_انقلاب ۹
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ تکلیف حکومت با بدحجابها...
🔻 برخی از مخالفان برخورد حکومت با مقوله بدحجابی، به صغیره بودن گناه بدحجابی استناد میکنند و میگویند: جواز تعزیر از سوی حاکم، اختصاص به گناهان کبیره دارد و بدحجابی نیز از گناهان صغیره است، همچنین برخیهاشان اضافه میکنند: در جواز تعزیر از سوی حاکم شرع در گناهان صغیره اختلاف نظر وجود دارد و در جایی که شبهه وجود دارد اصل بر ترک اجرای حدود و تعزیرات است. یعنی چون مساله اختلافی است در آن شبه است و قاعده «درأ» شامل آن می شود.
🔻 اما این عزیزان به چند نکته توجه ندارند:
✅ اولاً: در پاسخ به ادعای دوم، باید دقت داشت که قاعده «درأ» با مفاد: "الحدود تدرأ بالشبهات"، مربوط به اثبات موضوع و ارکان مادی و روانی جرم یا گناه است، نه در مورد خود اصل اجرای تعزیر یا حدود در صورت اثبات جرم یا گناه؛ اصل جواز یا عدم جواز اجرای حد یا تعزیر در اقسام گناهان به نظر حاکم یا فقیه برمیگردد. اگر بر مبنای فقیهی تعزیر بر گناهان صغیرة جایز یا واجب باشد کما اینکه بر مبنای خیلی از فقها همینطور است، دیگر با اثبات موضوعِ گناه یا جرم، حاکم میتواند و بلکه باید مجرم و گناهکار را تعزیر کند.
✅ ثانیاً: اگر نگوییم بیحجابی متعارف نیز از باب استصغار ذنب خودش از موارد گناهان کبیرة است[۱]، لااقل در موارد غیر متعارف از بیحجابی که محل بحث فعلی حکومت مربوط به برخورد با آنها است، میگوییم حتماً از مصادیق گناهان کبیرهاند، چرا که مراتب خارج از عرف از بیحجابی قطعاْ از مصادیق عناوینی چون: «تَهتُک» و «تَجاهر به فسق» محسوب میشوند و این عناوین از گناهان کبیرهاند. در روایتی از حضرت امیر (علیه اسلام) آمده است:
👈 «المُعلِنُ بالمَعصيَةِ مُجاهِرٌ» كسى كه علنى گناه میكند، پرده در است.
کسی که بیحجابی او خارج از حد متعارف در اجتماع است، مصداق قطعی کسی است که تعبیر «مُعلن بالمعصیة» شامل او است.
در روایتی از حضرت امیر (علیه السلام) آمده است:
👈 «إيّاكَ و المجاهَرَةَ بالفُجورِ فإنّها مِن أشَدِّ المَآثِمِ» از آشكار كردن فسق و فجور [خود] بپرهيز، كه آن از بدترين گناهان است.
🔻 آن حدی از بیحجابی که جامعه آن را عادی نمیداند و متعارف نیست، اولاً از دایره روایات مُدارا خارج است، ثانیاً از مصادیق قطعی معصیتی است که قبح آن را همه پذیرفتهاند و امر به معروف و نهی از منکر نسبت به آن لازم است و حکومت نیز موظف به اجرای این تکلیف است. چرا که خداوند تبارک و تعالی میگوید: مؤمنین از کسانی هستند که اگر حاکمیت به دست آنها برسد از جمله کارهایی که میکنند امر به معروف و نهی از منکر است:
👈 «الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ» (حج:۴۱)
از این آیه معلوم میشود، امر به معروف و نهی از منکر توسط حکومت لازم است و با توجه به آنچه گفته شد، مشخص گردید موارد متهتک و معلن به گناه از جمله بیحجابی، از مصادیق قطعی عامل به گناه کبیرهای هستند که نهی از منکر حکومت نسبت به آنها لازم و تعزیر نسبت به آنها به اجماع فقها جایز بلکه لازم است.
..........
📝 پینوشت:
[۱] از حضرت امیر(علیه اسلام) روایت است: «أشد الذنوب ما استهان به صاحبهُ» در روایت دیگری از حضرت آمده است: «أَشَدُّ اَلذُّنُوبِ عِنْدَ اَللَّهِ ذَنْبٌ صَغُرَ عِنْدَ صَاحِبِهِ.»
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مفاهیم قرآن ابدی است، آن را نمیتوان سوزاند.
@sharhe_hal
شرح حال
✍️ تکلیف حکومت با بدحجابها... 🔻 برخی از مخالفان برخورد حکومت با مقوله بدحجابی، به صغیره بودن گناه
این پست بازخوردهای مختلفی داشت. مواردی که اشکال شده بود عبارتند از:
بیحجابی خارج از عرف معنا ندارد، کبیره شدن گناه با استصغار آن یا اعلان آن، از باب حکم ثانوی، معنا ندارد، مدارا با هیچ گناهی وجهی ندارد و آخرینش نیز اینکه تعزیر با نهی از منکر حکومت ارتباطی ندارد.
هنگام نوشتن متن به همه این موارد توجه داشتم و پیش از این مطالعاتی در خصوص آنها داشتهام. ان شاء الله در حد وسع خودم این مطالب را مستندتر و تفصیلیتر در کانال شرح حالی از حوزه دنبال میکنم.
کتاب تهران تا تیرانا را امروز خواندم.
خاطرات یکی از اعضای رده بالا و جداشده سازمان مجاهدین خلق(منافیق) به نام مسعود خدابندهلو است.
ارزش خواندن را دارد، نسبتا مختصر است (تقریبا ۱۴۰ صفحه) و تجربیات خوبی در آشنایی با رفتارهای فرقهای و گامهای اشتباهی که منجر به ضلالت و رذالت و ذلت میشود را به خوبی یادآور شده است.
تاریخچه مختصری از فضای انقلاب و سازمان مجاهدین و دشمنیهایشان با ایران و انقلاب را روایت میکند.
البته خوب بود کمی متن آن تهذیب و مستندتر میشد ولی در مجموع کیفیت لازم برای معرفی عمومی را دارد.
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍رابطه تشکیلاتی ذیل امام...
يك روايت ذيل آيهى معروف «يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صٰابِرُوا وَ رٰابِطُوا»؛ «اى مسلمانان پايدارى كنيد، پايمردى كنيد و رابطه برقرار كنيد» است.
قال(عليه السّلام): «اصْبروا على الْمصائب»؛ امام دارد آيه را تفسير ميكند، ميفرمايد: «اصبروا» يعنى پايدارى كنيد در مصيبتها و ناراحتىها. «و صابروهمْ على التّقيّة»؛ در مقابل آنها پايمردى كنيد بهوسيلهى تقيه. «و رابطوا على منْ تقْتدون به»؛ با رهبرتان كه به او اقتدا ميكنيد رابطه برقرار كنيد. اگر تنها اين جملهى اخير استعمال شده بود، احتمال داشت كه ارتباط، ارتباط روحى باشد، ارتباط بهوسيلهى توسّل مثلاً باشد، امّا چون دنبال آن دو جملهى قبلى است كه «اصْبروا على الْمصائب و صابروهمْ على التّقيّة»، روشن است كه اين رابطه يك رابطهى پنهانى و تشكيلاتى است.
📖 منبع: کتاب همرزمان حسین (علیه السلام)، از حضرت آقا، ص: ۳۵۱.
🎙توضیح شفاهی استدلال حضرت آقا.
#معارف_انقلاب ۱۰
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
✍️ توضیح معارف انقلاب مبتنی بر آیات قرآن و بیانات حضرت امام و آقا
۱. قسمت اول: لزوم حاکمیت اسلام بر اساس آیه ۶۴ سوره مبارکه نساء؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۲. قسمت دوم: خط بعثت خط حاکمیت انبیاء مقابل حاکمیت طاغوت بر اساس آیه ۳۶ سوره مبارکه نحل؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۳. قسمت سوم: لزوم عدم اعتماد به ظالمان بر اساس آیه ۱۱۳ سوره مبارکه هود؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۴. قسمت چهارم: لزوم عدم پیروی از دیگران و اکثریت و رجوع به مبانی خودمان بر اساس آیه ۱۱۶ سوره مبارکه انعام؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۵. قسمت پنجم: ادامه یافتن مسیر انقلاب تضمین نشده است و خداوند با کسی قوم و خویشی ندارد بر اساس آیه ۵ سوره مبارکه جمعه؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۶. قسمت ششم: آخوند باید سیاسی باشد و یکی از مهمترین وظایف روحانیت بر اساس آیه ۶۳ سوره مبارکه مائده؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۷. قسمت هفتم: سنت الهی وجود موانع و دشمنیها بر اساس آیه ۱۱۲ سوره مبارکه انعام؛
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی
۸. قسمت هشتم: دوستی و دشمنی با کافران بر اساس آیات ۸ و ۹ سوره مبارکه ممتحنه،
لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی؛
۹. قسمت نهم: مؤمن نمیتواند مبارزه نکند، لینک مطلب (آقا)، لینک مطلب (امام)، لینک توضیح شفاهی؛
۱۰. قسمت دهم: لزوم رابطه تشکیلاتی و منسجم مؤمنین ذیل امام، لینک مطلب و لینک توضیح شفاهی؛
📌ادامه دارد...
#معارف_انقلاب
📌با شرح حال همراه شوید.
@sharhe_hal
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حرفهایی که اگر بخواهیم منصف باشیم جای تامل جدی دارد.
@sharhe_hal