معنویت و جایگاه آن بر #سلامت_روان انسان
معنویت ریشه ای اصیل داشته که تاریخچه آن به تاریخچه خلقت انسان گره خورده است. معنویت در هر دوره و زمانی بر اساس خصوصیات و ویژگی های آن دوره زمان تجلی یافته و در #زندگی بشری ریشه دوانده است.
#معنویت یکی از قوی ترین تجربیات انسانی است که در جهان امروز همچنان برقرار است.
ویلیام جیمز :
ايمان، بدون شك مؤثرترين درمان #اضطراب است. ايمان نيرويی است كه بايد برای كمك به انسان در زندگی وجود داشته باشد،
فقدان ايمان، زنگ خطری است كه ناتوانی انسان را در برابر #رنج های زندگی اعلام می دارد.
👌نشانه ايمان كامل آن است كه حُب و بغض و بخشيدن و نبخشيدن براى خدا باشد و افضل عبادت #اخلاص است.
از فاطمه زهراعليها السلام نقل شده كه فرمود: « من اَصعد الى اللّه خالص عبادته اهبط اللّه عزّ و جلّ افضل مصلحته»
هر كس #عبادت خالص به درگاه خداوند فرستاد، خداوند بهترين مصلحت او را برايش نازل مى كند.
سوره ی مبارکه مأعون در #قرآن، ایمان را در رابطه ی تنگاتنگ با #عمل می داند. (ایه ۱ و ۲)
👌 در این سوره یکی از نشانه های #ايمان ، يتيم نوازى و توجه به گرسنگان و محرومان است و هركس بى توجه باشد بى #دين است.
⚠️ بى اعتنائى به گرسنگان، نشانه بى اعتقادى به قيامت است و تكذيب عملى #قيامت از سوى اهل ايمان، امرى شگفت آور و جاى سؤال است!
👌حُب و بغضِ خداوند و #محبت با اهل بیت و ابراز دشمنی با دشمنان اهل بیت در یک راستا قرار دارند.
🔆 ایمان والدین، زندگی برمبنای #قیامت_باوری و #تربیت_دینی فرزندان، عمل به دستورات قرآن و اهل بیت را به دنبال دارد .
👌معنویت حاکم بر خانواده ها زمينه ی گرایش به نیکی و دوری از انحرافات و آسیبهای اجتماعی را فراهم میکند.
🔆 امام علی علیه السلام، این روان شناس بزرگ الهى میفرمایند: دل #نوجوان مانند زمین خالى است،هر آنچه در آن انداخته شود، مى پذیرد. پس قبل از آنکه که دشمنان قلب او را تسخیر کنند آن را با معارف الهی پر کنید.
همینطور امام على(ع) در وصیت نامه آسمانى خود مى فرمایند شما و همه فرزندانم و کسانم و آن را که نامه من بدو رسد, سفارش مى کنم به ترس از خدا و آراستن کارها و آشتى ها...
اوصیکما بتقوى الله و إن تبغیا الدنیا و بغتکما; شما[ حسن و حسین علیهما السلام] را سفارش مى کنم به ترسیدن از خدا, اینکه دنیا را مخواهید، هرچند دنیا پى شما می آيد....
🔆 تربیت #فرزندان بدون محور ایمان و #قیامت باوری ، امری ابتر و ناقص است که اگر کامل بود، نوجوانان دنیای غرب، به فضاحت امروزی کشیده نشده بودند.
با ما باشید👇👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ آموزش زودهنگام به کودکان❌
تاثیر بازی و سرگرمی بر رشد شناختی کودکان
اما هرچقدر که تکالیف مبتنی بر #بازی و سرگرمی منجر به رشد مهارتهای شناختی #کودکان میشود؛ همانقدر تکالیف سخت درسی مثل زبان به صورت تئوری یا آموزش ریاضی زودهنگام بدون علاقه ی کودک در دوران ۷ سال اول کودکی باعث دلزدگی از #تحصیل در ۷ سال دوم میشود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: با کودکان با زبان کودکانه سخن بگویید☺️
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓❓بزرگترین نعمت از دید مشهورترین فوتبالیست جهان چیست؟😇
برتراند راسل فیلسوف و دانشمند غربی در تحقیقی بر روی خانواده های #تکفرزند متوجه شده است که #آسیب های اجتماعی از جمله گرایش به دوستان خیابانی در تکفرزندان به مراتب بیشتر است.
خانواده فرزندانی که از نعمت خواهر و برادر بهره مند هستند، آسیبهای اجتماعی کمتری متحمل شده، نرخ #افسردگی ، احساس تنهایی در آنها کمتر است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: حکایت دوبرادر برای یکدیگر مثال دو دست است که یکی (ناراحتی و مشکلات) دیگری را بشوید.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: فرزند بخواهيد و آن را طلب كنيد؛ چرا كه مايه روشنى چشم و شادىِ قلب است. 😊
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به آسیبهای #تکفرزندی بر هشتک این واژه کلیک کنید.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
⚠️ موتور اراده من در تصرف رسانه و #مافیا
مغز انسان امروزی در هیاهوی دنیای #مدرن ، به تصرف رسانه های داخلی و خارجی، #فضای مجازی و تبلیغات #تلویزیون در آمده است و #سبک_زندگی بسیاری از والدین، جوانان و نوجوانان به صورت ناهوشیار مشابه الگوها ، مُدل ها و #سلبریتی ها شده است.
از این دردناک این است که درآمد بسیاری از #خانواده ها در کنترل خودشان نیست و ناخواسته در راستای سود کلان مافیای پوشاک، لوازم آرایش، لوازم خانگی و... خرج میشود.
رنگ و لعاب های فضای مجازی آنقدر قدرتمند است که قدرت اراده انسان را به ضعیف ترین حالت ممکن در قرن های اخیر رسانده است.
درواقع بدون اغراق میتوان گفت:
🚦 ابزار اصلی جنگ اراده ها رسانه است.
❓نشانی جنگ اراده ها یا طعمه ی #رسانه شدن چيست؟ 🤔
❌ اگر نحوه ی #حجاب و پوشش من و فرزندانم بدون اختیار و تعقل شبیه تبلیغات تلویزیون و مدلهای رسانه ایست بايد در اراده خود شک کنم...
❌ اگر کودکتان اغلب اوقات به موقع تماشای تلویزیون بر خرید فلان خوراکی یا محصول تبلیغ شده اصرار میورزد و شما هم به جای #توجه_برگردانی و مدیریت رسانه، آن کالا، بازی یا محصول را میخرید باید بگویم سرباز خوبی برای رسانه شده اید ...
❌ اگر برنامههای #تلویزیون ، تبلیغات بازرگانی، کلیپهای فضای مجازی، #اینستاگرام و... را با ولع و بدون تحقیق و بررسی قبلی دنبال کرده و بلافاصله به اشتراک میگذاریم، ناخواسته ابزار جنگ رسانه ها شده ایم...
❌ اگر با دیدن مُدل ها و #تشریفات جديد، بدون تفکر و تامل، کالای جدید را میخرید، بد نیست بدانید طعمه ی خوبی برای مافیای #مُد و کالا شده اید.
❌ اگر مخاطب ثابت #شبکههای_اجتماعی، فیلم ها یا #موسیقی های خارجی و داخلی هستید و متوجه گذر زمان و عمرتان نیستید، بدانید در آستانه ی شکست در میدان جنگ اراده هایید...
ازدیاد انواع فیلمهای تخیلی و #بازی کامپیوتری ، افراد را از دوران کودکی به بعد ، افرادی خیال پرداز می کند . اینگونه فیلمها و بازی ها او را از واقعیات دور می کند و چنین کسی توقع دارد خیلی سریع و به صورت فوق العاده به خواسته هایش برسد (همانطور که در فیلمها وبازی نشان داده می شود) . لذا همانطور که مشاهده می کنیم , جوانان آنطور که باید تن به کار نمی دهند و چون از کودکی به جای انجام کارها و بازی هایی که قدرت و اراده را در او تقویت کنند ، به سرگرمی های تخیلی پرداخته ، در دام #تنبلی افتاده و بی اراده گشته است . لذا هر چه فرد تخیلی تر باشد، اراده اش هم ضعیف تر می گردد .
امام على عليهالسلام:
بيمارىِ سستىِ دلِ خود را با تصميم قوى درمان كن و خوابِ غفلتِ ديده بصيرتت را با بيدارى.
و در جای دیگری میفرمایند :
عزم و تصميم [براى رسيدن به كمالات و مقامات عالى] با سورچرانى (راحت طلبى) سازگار نيست. چه بسيار خوابهاى شبانگاهى كه تصميمات روز را بر هم زده و چه بسيار تاريكىهايى كه ياد همّتهاى بلند را از خاطرهها زدوده است!
👌👌👌برای مبارزه با جنگ اراده ها، باید #سواد_رسانه را در خود و فرزندانمان تقویت کرده، سرگرمی های کودکان را مدیریت کنیم، مهارت #تفکر_نقاد و #تصمیمگیری را در خود و فرزندانمان پرورش داده و با اجرای تمرینات #اراده خانواده ی خود را در این هیاهو مصون نگهداریم .
👌گاهی از خود سوال کنیم چند درصد از گرایشات من به این نوع لباس، خرید این کالا یا تماشای این فیلم ها با اراده و بینش خودم صورت گرفته است!؟
❓مرجع انتخاب و تصميم گیری من در زندگی کدام اتاق فکر است؟ خودم یا #رسانه ؟
👌یکی از علل مهم سستی در اراده, نشناختن خود ( #خودآگاهی ) و ضعف در بینش توحیدی و در نتیجه سردرگمی در هدف اصلی زندگی یا #معنای_زندگی است. لذا ابتدا #هدف و یا اهداف دقیق و مشخص خود را از زندگى یا کارى که مى خواهد انجام دهد، براى خود ترسیم کنید.
روان شناسان می گویند: این هدف، باید شفاف، معقول، قابل دستیابى، بدون افراط و تفریط، مطابق توان و استعداد خود واقع بینانه باشد؛ نه آرمانى و بلند پروازانه و خارج از توانایى هاى وى! در غیر این صورت وقتى با مشکلات و سختى هاى طاقت فرسا و خارج از توان خود، رو به رو شوید و با شکست هاى احتمالى به #هدف مورد نظر دست نیابید؛ ناامید و دلسرد شده و از ادامه کار منصرف مى گردید.
امام علی علیه السلام می فرمایند با #عزم و اراده به جنگ سستی روید...
مقام معظم رهبری نیز می فرمایند: جنگ جنگ #اراده هاست، هرکه عزمش بیشتر بود او برنده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به #مهارتهای_زندگی و تمرینهای اراده به ما بپیوندید 👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓حریم خصوصی با #حریم شخصی چه فرقی دارد؟
❓دامنه ی حریم #خصوصی و حریم شخصی در #ازدواج چیست؟
🚦آموزش مهارت #ارتباط_موثر در #زوجین🚦
👌👌گام موثری در پیشگیری از اختلافات و #خیانت زناشویی
لطفا با دقت گوش کرده و با دوستانتان به اشتراک بگذارید. با ما باشید .👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
❓برخی افراد از راهکار دوری و دوستی برای پایدار ماندن ارتباط خود با خانواده همسر بهره میبرند. این رویکرد چقدر میتواند درست باشد؟
دوری نباید به معنای بیاحترامی یا بیاعتنایی باشد. یعنی افراد از #خانواده همسر خود به دلیل بیادبی یا بیاعتنایی به آنها فاصله نگیرند. بلکه سعی کنند با خانواده #همسر مراوده و رفت و آمد داشته باشند، ولی در همین ارتباطات #حریم و حرمتها را هر دو طرف حفظ کنند.
در کتاب نهج الفصاحه، روایتی از پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله نقل شده که آن حضرت فرمودند: «صِلَةُ القُرابَةِ فی المالِ مَحَبَّةٌ فی الاَهلِ مَنساةٌ فی الاَجَلِ؛ پیوند با خویشاوندان باعث افزایش مال و موجب #محبت در خانواده و مرگ را به تأخیر میاندازد عمر را طولانی میکند.»
آن حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «صِلوا قَراباتِکم و لا تُجاوِروهُم فَإِنَّ الجِوارَ یورِثُ بَینَکُمُ الضَّغائِنَ؛ با خویشاوندان خود پیوند داشته باشید ولی همسایه آنها نشوید زیرا همسایگی میان شما کینهها پدید میآورد.»
از این روایات مشخص میشود که اگرچه برقراری ارتباط با خویشاوندان خیر و برکت زیادی را در زندگی به همراه دارد اما باید اصل دوری و #دوستی رعایت شود. مشخص است که اگر خانواده جوانی در نزدیکی اقوام یکی از #زوجین زندگی کنند، برخوردهای کلامی و رفتاری بین آنها بیشتر میشود و امکان بروز مشکل و مشاجره بیشتر میشود.
کمی فاصله میان خانواده مرد با زن و همچنین میان خانواده زن با مرد، باعث میشود حرمتها رعایت شود. البته باید توجه داشت که در بعضی شرایط، نزدیکی عروس و داماد به خانوادهها باعث حل شدن خیلی از مسائل میشود. همچنین امکان دارد که #والدین یا یکی از اعضای خانواده همسران نیاز به #کمک یا مراقبت داشته باشند و آنها مسئول هستند تا آنها را تنها نگذارند.
با ما باشید👇☺️
🔸🔹🍃🌸🍃🔹
Eitaa.com/slamicpsychology
*ساختار خانواده را با وقت کیفی بیمه کنيد*
وقت کیفی یا زمان کیفی،زمانی است که دو نفر یا در برخی مواقع چند نفر اختصاص می دهند تا روابط خودشان را تقویت بکنند و به عبارت دیگر این زمان زمانی است که افراد اختصاص می دهند با انجام یکسری فعالیت های هدفمند،از حضور همدیگر لذت ببرند!
اختصاص دادن وقت کیفی یکی از بهترین و سریعترین روش ها،برای شارژ کردن باتری روابط ایست که در نهایت منجربه ایجاد یک #ارتباط عالی و غنی می شود!
زمانی که در عید سال 99 اعلام کردند که شهر به خاطر بیماری کرونا قرنطینه شد،در این فکر بودم که چطور می توانم از این تهدید یک فرصت ایجاد بکنم،چون من بر این باور هستم که در دل هر تهدیدی یک فرصت بسیار عالی وجود دارد و کشف کردن آن وظیفه ماست!
به این موضوع فکر کردم که الان همه اعضای خانواده در کنار هم جمع هستیم و به جای اینکه از شرایط پیش آمده #غُر بزنم ،به این موضوع فکر کردم که چطور می توانم روابطم را با اعضای #خانواده تقویت بکنم یا چطور می توانم #وقت_کیفی با خانواده بسازم!
@slamicpsychology
یک جلسه بسیار کوتاه با اعضای خانواده برگزار کردم تا یک فعالیتی را پیدا کنیم که همه ما از انجام آن فعالیت لذت ببریم و بعد به این نتیجه رسیدیم که می توانیم در خانه والیبال نشسته بازی بکنیم!
انجام این #بازی آنقدر روابط خانوادگی ما را تقویت کرد و آنقدر خاطرات خوب برای ما ایجاد کرد که حد نداشت!
اما اکثر افراد چون آموزش ندیده اند،زمان قرنطینه را به عنوان تهدید تصور کردند و اختلافات خانوادگی ۳ برابر شد😔
قوانین وقت کیفی را در ادامه بخوانید 👇
🍃🌺🍃🌺🍃
Eitaa.com/slamicpsychology
❓قوانین وقت کیفی چیست؟
وقت کیفی به معنای کنار هم بودن نیست و اگر زمان کیفی در کنار هم بودن خلاصه میشد،در زمان #قرنطینه اختلافات خانوادگی سه برابر بیشتر نمی شد و الان تمام روابط بین فردی مثل گل و بلبل بود و هیچ اختلافی وجود نداشت و باترهای نامرئی رابطه همه افراد کاملا پر بود!
اجازه بدهید به صورت مفید و مختصر بررسی بکنیم و ببینیم که زمان کیفی چه قوانینی دارد:
1.فعال باشد
فعالیتی که در وقت کیفی انتخاب می کنید،باید فعال باشد.مثل #بازی پینگ پنگ که اگر یک شخصی از بازی کنار رفت،آن بازی تعطیل شود و بر این حساب #سینما رفتن یا تماشای #تلویزیون نمی تواند وقت کیفی محسوب شود،چون ممکن است یک نفر را درگیر بکند و یک نفر اصلا از این کار لذت نبرد!
2.تنها با فرد مود نظر
زمان کیفی باید اختصاصی با شخص مورد نظرتان باشد و فرد دیگری در این ماجرا نباید در کنار شما باشد.مثلا تنها با همسرتان و یا تنها با فرزندتان و اگر قصد دارید که وقت کیفی را با چند نفر اختصاص بدهید،باید فعالیتی را انتخاب بکنید که همه از انجام آن کار لذت ببرند.
3.به طور مرتب باید اختصاص داده شود
باید به طور مرتب این وقت کیفی اجرا شود و ایده آل ترین دفعات تکرار در طول هفته بین 4 الی 5 بار است و نباید طوری باشد که بین وقت های کیفی شما وقفه های بلند مدت ایجاد شود.
4.توجه تمام و کمال فقط به شخص داشته باشید
در #وقت_کیفی تمام مشکلات و دغدغه های خودتان را کنار بگذارید و حتی #موبایل خودتان را خاموش بکنید و باید طوری رفتار بکنید که به جز آن شخص و آن فعالیت،کار مهمتری در این دنیا برای شما وجود ندارد.
❌ در وقت کیفی این کارها را نکنید!
اغلب افراد زمانی گفتگو می کنند که یا یک مشکلی وجود دارد و یا یک درخواستی از طرف مقابشان دارند و برای آن مشکل یا درخواست صحبت می کنند و این کار باعث می شود که گفتگو یک چیز دردناکی در ذهن هر انسانی ایجاد شود و از گفتگو کردن فرار بکنند و به خاطر همین دلیل نباید در وقت کیفی مواردی که در ادامه برای شما بیان می کنم را پیش بگیرید:
1.خواسته ها: زمان کیفی زمانی برای درخواست کردن خواسته ها نیست و شما می توانید بعدا در یک زمان دیگری این خواسته ها را داشته باشید.چون وقت کیفی زمانی است برای پر کردن باتری های همدیگر و اگر در وقت کیفی از شخص مقابلتان درخواست چیزی را داشته باشید،ممکن است دیگر تمایلی برای اختصاص دادن وقت کیفی برای شما نداشته باشد.
2.انتقاد کردن:به هیچ عنوان فضای زمان کیفی را با انتقاد کردن و عیب جویی کردن خراب نکنید.چون زمان کیفی زمانی برای خالی کردن باتری ها نیست،بلکه زمانی برای پر کردن باتری هاست و لطفا شما از این نوع آدماش نباشید که در وقت های کیفی هم دست از #انتقاد کردن برنمی دارند!
روانشناسان توصیه میکنند برای جلوگیری از بروز #آسیب های_اجتماعی در خانواده، حتما روزانه بیست دقیقه وقت کیفی با #همسر و فرزندانتان بگذرانید.
با ما باشید👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
⚠️مراقب کارد دولبه ی تحسین باشید ⚠️
والدین امروزی اغلب به اشتباه برای افزایش #اعتمادبهنفس فرزندانشان ، او را بیش از حد تعریف و تمجید میکنند و بعد از این تعریف های اغراقآمیز چنانچه فرزندانشان به نتیجه ی مطلوب ایشان نرسد، این عدم موفقیت را تاب نیاورده و به سرزنش کردن یا #انتقاد از او می پردازند.
واقعیت این است که به همان اندازه که سرزنشها یا انتقادهای متعدد عزت نفس کودک را خدشه دار میکند تحسین های اغراق آمیز به فرزندانمان آسيب میرسانند.
تعر یف(افراطی) نمودن از فرد برای او هلاکتی است که نجات از آن برای هر کس ممکن نیست . حضرت علی علیه السلام می فرمایند : «آن کس که تو راستود همانا تو را سر برید»
و نیز در جای دیگری میفرمایند : «اگر کسی با چاقوی بُرنده به سراغ شخصی برود بهتر از آن است که او رادر مقابلش تحسین کند یا ثنا گوید!
درجای دیگری میفرمایند: بهترین دوست من کسی است که عیوب من را به من هدیه دهد (هدیه دادن عیوب یعنی محترمانه ایرادات من را به من بگوید نه آنکه مرا با عیوبم سرزنش کند!)
علت مذموم بودن تحسین افراطی تا این حد چیست؟
اینکه قتل فرد از تحسین و تمجید او جلوی دیگران بهتر است شاید به این دلیل باشد که مرگ فرد در این موقعیت ضرر فردی است اما تحسین افراطی از دیگران منجر به شکل گرفتن غرور و شخصیت #خودشیفته ای میشود که نه تنها از رشد کمالات خودش باز می ایستد بلکه با تکبر به دیگران هم آسیب میرساند.
❓آيا به این معناست که تحسین کردن را ۱۰۰ درصد متوقف کنیم؟!
خیر. درواقع از تحسین کردن فرد جلوی ديگران باید بپرهیزیم. در خلوت اگر تلاشهای کودک را ارزشمند بشماریم و یا به خاطر زحمات او در خانواده از او قدردانی و #تشکر کنیم این منجر به #عزت_نفس سالم در اعضای خانواده میشود.
اما چنانچه از هر طرف، زبان به تحسین گشوده و به صورت اغراقآمیز او را جلوی دیگران تحسین کنیم، نه تنها موجب موفقيت او نمیشود بلکه او را در برابر شکست بسیار شکننده می سازد.
مهم این است که تحسین و تمجید را متوقف کرده، تلاشهای افراد را باارزش بدانید!
چه بسا که با تحسین رشد اطرافیانتان را متوقف کنید اما می توانید با قدردانی و دعای خیر برای اطرافیانتان او را درجهت تلاش برای رشد بیشتر تقویت کنید!
از امام صادق(ع) در سفینة البحار جلد ۲ نیز روایت شده که هیج کس بنده خالص نمی شود، تا اینکه #تعریف و نکوهش در نزد او یکسان باشد؛ زیرا کسی که نزد خدا برگزیده است با گفتن مردم مذموم نخواهد شد و کسی که نزد خداوند مذموم است با تعریف کسی خوب نخواهد شد.
انسان باید از آنچه را خداوند در تقدیر او قرار داده است، راضی باشد؛ زیرا از تعریف و یا مذمت مردم برای او چیز افزوده نمی شود.
منبع احادیث امام علی علیه السلام: میزان الحکمة ، ج۹ ، ص۸۳ ، حدیث ۱۸۲۸۳ .
برای کسب اطلاع بیشتر راجع به #تربیت_دینی با ما باشید 👇👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
هدایت شده از پاتوق بین الطلوعین
جایگاه و مقام زن از دیدگاه نهج البلاغه- استاد مهدوی ارفع .MP3
10.24M
🌸جایگاه و مقام زن از دیدگاه نهج البلاغه
#استاد_مهدوی_ارفع
🔹پاتوق بینالطلوعین در ایتا و تلگرام
@patoghbenotoloiin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهمترین بحث در تربیت و #تربيت_دینی
تاثیر #رسانه بر الگوپذیری و رفتار کودکان
تنگه ی اُحد تربیت دینی چیست!؟
برای خنثی سازی این جنگ #اراده از انیمیشن ها و #بازی های بومی ایرانی سلامی استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر از #سواد_رسانه با ما باشید👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
اطلاعیه
✨️بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 *شکوفایی نوجوانی با قرآن*
👤 استاد هانی چیتچیان
📅 یکشنبه هشتم اسفند ماه
⏰️ ساعت ۱۳ الی ۱۵
🔻آدرس پخش مجازی جلسه
https://www.skyroom.online/ch/elmshahr/rahbarenojavan
🔸 جهت اطلاع از سایر جلسات و دوره ها در سایت و کانال رهبر نوجوان عضو شوید.
🆔 @rahbarenojavan
🌐 Rahbarenojavan.ir
اطلاعیه حمایت تحصیلی رایگان
اگر در اطرافیان دانش آموزی میشناسید که خود یا خانواده اش تحت پوشش کمیته ی امداد یا سازمان بهزیستی هستند یا مادر سرپرست خانوار هست و یا به دلیل مشکلات مالی همزمان با تحصیل کار میکند ، لطفا برای حمایت تحصیلی آنها را به کانون فرهنگی آموزش معرفی کنید .
این افراد واجد شرایط بورسیه هستند و می توانند از خدمات و کتابهای این موسسه به صورت رایگان استفاده کنند.☺️
👇ثبت نام از طریق لینک زیر
https://l.kanoon.ir/Boors1400
🎈#بادکنکهای_زندگی
💠 دوستی میگفت سمیناری دعوت شدم که هنگام ورود به هر یک از دعوت شدگان بادکنکی دادند سخنران بعد از خوشامدگویی از حاضرین که ۵۰ نفر بودند خواست که با ماژیک اسم خود را روی بادکنک نوشته و آنرا در اتاقی که سمت راست سالن بود بگذارند و خود در سمت چپ جمع شوند سپس از آنها خواست در ۵ دقیقه به اتاق بادکنکها رفته و بادکنک نام خود را بیاورد من به همراه سایرین دیوانهوار به جستجو پرداختیم همدیگر را هل میدادیم و زمین میخوردیم و هرج و مرجی به راه افتاده بود مهلت ۵ دقیقهای با ۵ دقیقه اضافه هم به پایان رسید اما هیچکس نتوانست بادکنک خود را پیدا کند.
💠 این بار سخنران پیشنهاد کرد هرکس بادکنکی را بردارد و آنرا به صاحبش بدهد بدین ترتیب کمتر از ۵ دقیقه همه به بادکنک خود رسیدند.
💠 در زندگی مشترک و در خانواده باید یاد بگیریم که باید در جستجوی #سعادت دیگران باشیم و بدانیم سعادت ما در گرو سعادت و #خوشبختی دیگران است.
💠 گاه وقتی از نیازهای خود که همان بادکنکهای زندگی ما هستند بگذریم و از آن طرف به نیازهای همسر خود #احترام بگذاریم زودتر به نیازهای خود خواهیم رسید و #درک خواهیم شد.
💠 برای رسیدن به سعادت، برای سعادت یکدیگر وقت بگذاریم!
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
آسیب شناسی روابط دختر و پسر از سنت به مدرنیته
[روابط دختر و پسر] در دنیای #مدرن مانند بسیاری مفاهیم دیگر از جمله مفهوم جوانی از مفاهیم و پدیدههای مختص مدرنیته است.
در گذشته مفهوم جوانی، مفهوم زیستشناختی بود که بر دورهای از عمر انسان اشاره میکرد. در این دوره، نیروهای جسمانی و غریزی در اوج کمال است. اما در دنیای جدید، مفهوم جوانی مقولهای اجتماعی محسوب میشود که در تعامل با سایر مقولات اجتماعی، نقشها و تعاملات خاصی را ایجاد مینماید. تغییر ساختارهای اجتماعی، سبکهای زندگی و خردهفرهنگها، به تغییر مفهوم جوانی و کنشهای جوانان منجر میشوند. موضوع روابط دختر و پسر در ایران، موضوعی است که جمعیت درگیر آن را جوانان تشکیل میدهند. فهم عمیق واقعیتهای زندگی جوانان ایرانی، ما را به درک عمیقتر موضوعات وابسته، از جمله روابط دختر و پسر سوق خواهد داد. از آنجا که جامعه ایرانی جامعهای در حال گذار به سوی مدرنیته است و همچنان سنتها و نهادهای سنتی در برابر مدرنیته مقاومت میکنند در تبیین این مساله جانب احتیاط را باید در نظر گرفت.
در این قسمت عوامل افزایش روابط دختر و پسر، با تأکید بر ساختارهای کلان اجتماعی بررسی میشود:
۱. گسترش اماکن عمومی: دانشگاهها، سینماها، فرهنگسراها، پارکها، کافیشاپها و کافینتها اماکنی هستند که در آنها ارتباط حضوری #دختران و پسران به شدت تسهیل شده است. الگوی طراحی برخی از این اماکن، به توسعه روابط دختر و #پسر دامن میزند.
ویژگی عمده اماکن اجتماعی مدرن آن است که حضور جوانان در آنها بر اساس ویژگیها و هویت فردی آنان میباشد؛ به این معنا که خانواده، فامیل و یا مرجعیتهای دیگری که در گذشته روابط و کنشهای جوانان را در اجتماع هدایت، همراهی و یا کنترل میکردند، از همراهی جوانان باز میمانند.
۲. #شبکههای اجتماعی ، رسانهها و اینترنت
از جمله مهمترین عوامل تغییرات اجتماعی در جوامع مدرن، #رسانهها و وسایل ارتباط جمعی هستند. در سالهای گذشته توسعه وسایل ارتباط جمعی بهخصوص #تلفن_همراه و اینترنت، حجم و کیفیت روابط انسانی را تحت تأثیر خود قرار داده است.
اکثر استفادهکنندگان از #اینترنت در ایران را جوانان تشکیل میدهند و حجم بالایی از مشترکان تلفن همراه، جوانان هستند. گرچه اطلاعات دقیقی از کیفیت استفاده جوانان از این وسایل نداریم، اما برخی شواهد و آمارها نشان میدهد جوانان در موارد غیر ضروری از این وسیله استفاده میکنند. توسعه امکانات در فضاهای مجازی برای گفت و گو، دوستیابی و انتقال اخبار و اطلاعات، هر چند میتواند کارکردهای مثبت بسیاری داشته باشد، اما به دلیل فقدان زیرساختهای فرهنگی و وجود برخی زمینههای اجتماعی، غالباً به فضایی برای اتلاف #اوقات_فراغت تبدیل شده است و به شلختگی این روابط در فضای مجازی دامن میزند. شاید مهمترین اقبال جوانان ایرانی به این دو وسیله، قابلیت عمده آنها در امکان بروز «فردیت» است. #هویت مجازی افراد در فضای مجازی، امکان هنجارشکنیها و تجربه کردنها را بدون پذیرش تبعات اجتماعی ایجاد میکند.
۳- تغییر در گروههای مرجع هویت جوانان: یکی از عناصر مهم هویتبخشی به یک گروه یا یک طبقه اجتماعی، #الگوها و مراکز ثقل اقتدار برای افراد و اعضاء آن گروه یا طبقه است. الگوها افراد یا گروههایی هستند که گروههای وابسته، هنجارها و #ارزش خویش را از آنان میگیرند و تلاش میکنند خود را با آن هنجارها تطبیق دهند.
اگر بپذیریم در گذشته عمدهترین مرجعیتهای جوانان #خانواده ، روحانیت و معلمان بودند، امروزه این الگوها در میان #جوانان ، به خصوص جوانانی که با #جنس_مخالف خود ارتباط دارند، روز به روز کاهش مییابد، به گونهای که جایگاه برخی از آنان، از الگوی مثبت به الگوی منفی تنزل مییابد. بدیهی است نفی یک الگوی به معنای جایگزینی الگوهای دیگر است.
سیرتغییر الگوها گواه آن است که به تدریج الگوهای بیگانه و سازگار با نظام سلطه سرمایهداری ، از جمله #سلبریتی ها جایگزین الگوهای سنتی خواهند شد. از جمله مهمترین آموزههای الگوهای جدید، دامن زدن به روابط آزاد دختران و پسران است.
۴. بالا رفتن سن ازدواج
بدیهی است بالا رفتن سن #ازدواج به معنای تأخیر در پاسخ گفتن به نیازهای عاطفی و غریزی است. از آنجا که نیروی جنسی و نیازهای عاطفی و احساسی از قویترین قوای انسانی به خصوص در ایام جوانی هستند، طبیعی است خروج از قالبهای مشروع و قانونی در ارضاء عواطف و نیازها افزایش یابد.
از سوی دیگر مضیقه ازدواج برای جوانان باعث شده است بسیاری از آنها روابط دختر و پسر را واسطهای برای ازدواج بدانند. این درحالیست که بنا بر گزارش برخی پژوهشها، حدود 44 درصد دختران هدف اصلی خود را از رابطه با جنس مخالف، ازدواج و انتخاب همسر ذکر کردهاند، در حالیکه 25 درصد پسران چنین ادعایی داشته اند.
با ما باشید👇
Eitaa.com/slamicpsycholgy
❌پیامدهای افزایش روابط دختر و پسر:❌
1- توسعه و ترویج هنجارشکنی دینی: از آنجا که ادیان الهی و به خصوص دین مبین اسلام، آموزههای روشن و کنترلگری در مورد روابط میان محرم و نامحرم و همچنین روابط دختر و پسر دارند، داشتن چنین روابطی، هنجارشکنی آگاهانه در برابر احکام و آموزههای دینی خواهد بود و در نتیجه عادت و انگیزه افراد را به زیرپا گذاشتن سایر آموزههای دینی را افزایش خواهد داد.
2- گسست در روابط خانوادگی و افزایش آثار طلاق: افشا شدن روابط قبل از ازدواج دختران و یا پسران برای همسرانشان و یا استمرار روابط به زمان تأهل سبب سلب اعتماد در روابط زناشویی و افزایش احتمال طلاق خواهد شد چنانکه میتوان حدس زد کسانی که روابط سهل انگارانه و خارج از تعهد را تجربه کردهاند در روابط خانوادگی هم متعهد به حفظ اصول خانوادگی نباشند. نکتهی دیگری که غالباً از آن غفلت میشود آن است که در ازدواجهای سالم، دختر و پسر اولین رابطهی جنسی را در خانواده تجربه میکنند و جذابیت اولین رابطه ی جنسی سالم برای طرفین، به افزایش ارتباط عاطفی آنان میانجامد. اما در فرض آن که دختر و پسر روابط قبل از ازدواج را تجربه کرده باشند انرژی و انگیزهی جنسی لازم را برای تقویت روابط عاطفی در اختیار ندارند و نمیتوانند روابط گرمی برقرار کنند.
3- افزایش آسیبهای روحی روانی: از آنجا که در شرایط فعلی، روابط دختر و پسر با هنجارها و سنتهای دینی و اخلاقی جامعه ناسازگار است، افراد در صورت داشتن چنین روابطی، احساس گناه و پشیمانی خواهند داشت. ترس از افشای رابطه نیز سلامت روانی افراد را آسیب میزند. اصطکاک و تعارض جوانان و والدین، همچنین نهادهای کنترلگر و انتظامی، فضای تنشآمیزی را در جامعه ایجاد میکند.
بخشی از اضطرابهای روانی در روابط دختر و پسر، معلول ماهیت این روبط است. از آنجا که در روابط دختر و پسر، دو طرف در برابر یکدیگر تعهدی ندارند، ترس از پایانیافتن رابطه و یا خیانت طرف مقابل به نگرانیها و اضطرابها دامن میزند. از آنجا که اکثر این روابط به ازدواج منتهی نمیشود، #اضطراب روانی افراد بهخصوص دختران از فاش شدن روابطشان ابعاد دیگری مییابد. بیاعتمادی به همسر نیز در صورتی که طرف مقابل از روابط پیش از ازدواج او آگاهی داشته باشد، بخشی از آسیبهای روانی اینگونه روابط دختر و پسر است.
4- بحران اخلاق در نسل آتی: میتوان حدس زد که دخترها و پسرهای امروز که قیود اخلاقی را در رابطه خود نادیده گرفتهاند در آیندهای نه چندان دور، در موقعیت پدر و مادر، نه انگیزه و نه توان لازم را برای انتقال ارزشهای اخلاقی همچون حیا و عفت، به فرزندان خود ندارند، در محیط خانواده با سهل انگاری در برقراری ارتباط با دیگران که جزئی از عادات روزمرهی آنان شده است، الگوهای منحطی برای فرزندان خود هستند و نظارت لازم را بر عملکرد اخلاقی فرزندان نخواهد داشت. بنابراین اگر جوانان امروز بر اساس غفلت خود و والدین به دام فساد افتادهاند، فرزندان آنان بر اساس رهنمونهای والدین و یا سهلانگاری عملی آنان با مفاسد اخلاقی انس خواهند گرفت.
5- کسب عادت ثانویه به ارتباط با جنس مخالف: معمولاً افرادی که پیش از ازدواج با جنس مخالف ارتباط دارند، اینگونه روابط را به صورت مکرر تجربه میکنند. به تدریج داشتن ارتباطاتی، به عادت ثانویه آنان تبدیل میشود، به گونهای که آینده زندگی خانوادگیشان را در معرض خطر قرار میدهد.
6- نهادینه شدن روابط دختر و پسر، رقیبی برای خانواده: بدیهی است با گسترش و تداوم الگوی موجود در روابط دختر و پسر و همراهی ساختارهای سازگار با آن، به تدریج اینگونه روابط فراگیر شده، به دلیل مقبولیت عمومی، زمینههای ناهنجار دانستن آن از بین میرود. بدین ترتیب داشتن چنین روابطی افزایش مییابد و انگیزه تشکیل ازدواج کاهش خواهد یافت. در واقع روابط دختر و پسر، رقیبی برای خانواده خواهند بود و یا به تعبیر کاستلز، اشکال جدید خانواده را رقم خواهند زد.
7- رواج الگوهای همزیستی غیر خانوادگی: هم اکنون موارد معدودی از پیوندهای دراز مدت جنسی و همزیستی نامشروع میان دو همجنس یا ناهمجنس گزارش شده است. گرچه به دلایل اخلاقی و امنیتی آمار روشنی از مقدار همزیستیهای غیر خانوادگی، در کشور ما، در دست نیست، اما قرائن نشان از روند رو به رشد اما تدریجی و مخفیانه آن دارد. به مرور زمان این احتمال تقویت میشود که این شکل از همزیستی از حالت مخفیانه خارج شود، موافقانی را از میان نسل جوان و حتی از میان نخبگانی که تحت سیطرهی آموزههای مدرن قرار دارند پیدا کند و افزایش فشار داخل و بینالملل در این زمینه به مسامحه در برخورد با آنان بیانجامد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، در این حوزه با ما باشيد 👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
⚠️ *شبکه های اجتماعی در ایران محدودیت سنی ندارند/ والدین عزیز به فرزندانمان بگوییم که با اجازه وارد شوید* ⚠️😓
همه گیری استفاده از شبکه های اجتماعی موبایلی و تحت وب و سرگرمی بی حساب و کتاب ایجاد شده حاصل حضور در این شبکه ها بسیاری از کشورها را بر آن داشته تا اینترنت را با چارچوب های خاصی در اختیار گروه های سنی مختلف قرار دهند و حدودی را برای استفاد تعیین کنند، حتی محدودیت های سنی برای ایجاد حساب کاربری در برخی شبکه های اجتماعی قرار داده اند.
در قوانین آن سوی دنیا جایی که مغز جهان را دارد و تمامی اطلاعات اینترنتی جهان در آن به ثبت می رسد صریحا اعلام شده است که اگر کودک در موقعیت های مجازی قرار گیرد و خانواده نسبت به هشدارها بی اهمیت باشند آنها مجرم شناخته خواهند شد و والدین موظف هستند استفاده کودک از فضای مجازی را کنترل کنند و نسبت به نوع استفاده فرزندشان از این فضا به مقامات قضایی پاسخگو باشند، حتی در قوانین آمده است اگر کودکی در اثر استفاده از این فضا دچار آسیب شود دادگاه حق سلب حضانت کودک را از خانواده اش دارد.
*قوانین امریکا چه می گوید؟*
آمریکا در سال 1998 قانونی با عنوان COPA (قانون حفاظت از کودکان بر خط) را به تصویب رساند که در آن به صیانت از کودکان زیر 13 سال از عوارض سوء استفاده از اینترنت از جمله فعالیت سایت های مستهجن پرداخته شده است و دو سال بعد نیز در این کشور قانونی به تصویب می رسد که به موجب آن همه مدارس و کتابخانه هایی که اینترنت استفاده می کنند موظف شدند برخی سایت های مضر برای گروه سنی کودک و نوجوان را فیلتر کرده و بر روی تمامی کامپیوترها ابزار فیلترینگ قرار دهند.
آسیب های جسمی و روحی کودکان در اثر استفاده از ابزار الکترونیک و حضور در شبکه های اجتماعی در گزارش های قبلی مطرح شده است از آسیب به ستون فقرات گرفته تا آسیب های چشمی، تنبلی ذهن و آسیب های بهداشت روانی، و باید توجه داشت که با روش های متعدد تربیتی می توان کودک را از این فضا دور نگه داشت و یا کنترل شده وی را به این فضا سپرد.
گفته می شود 65 درصد از مصرف کنندگان اینترنت در ایران از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و نه تنها به گواه اخبار بلکه به گواه آنچه در اطرافمان رخ می دهد شاهد هستیم که کودکان ما که هنوز به سنین حضور در مدرسه هم نرسیده اند با بازی های رایانه ای سرگرمند و کودکان زیر 12 سال نیز به راحتی و بدون هیچ نظارتی از همان ابزار و شبکه ها و اینترنتی استفاده می کنند که والدینشان از آن بهره می برند.🥺
محدود نبودن شرایط استفاده از اینترنت در ایران با توجه به مولفه های سن، جنسیت، نوع استفاده، تحصیلات و ... و همچنین ارائه بسته های اینترنتی مختلف با شرایط خاص همانند اینترنت شبانه و نبودن دو نوع نظارت در سطح کشوری و خانواده تهدیدات جدی را متوجه گروه سنی کودک و نوجوان کرده است، آسیب هایی که همسو با سرعت پیشرفت این حوزه نمایان می شود.
👌برای در امان ماندن خانواده از تهدیدات فضای مجازی ، اپلیکیشن ها و موتورهای جستجوی موبایل فرزندانتان را کنترل کنید.
👌 به او بگویید در صورتیکه قوانین استفاده از اپلیکیشن ها، صفحات و جستجوگرها را رعایت کنید، می تواند از آنها استفاده کند.
⚠️ کمترین سن قانونی مجاز برای استفاده از اینترنت و اپلیکیشن ها در برخی از کشورهای خارجی در تصویر ذیل👇👇 آماده است. اما در نظر داشته باشید که کودکان و نوجوانان هرچقدر دیرتر وارد این فضا شوند از آسیبهای جدی در امان هستند.
👌مدت زمان استفاده از این فضاها را نیز از قسمت مدیریت سلامت دیجیتال موبایلها در قسمت تنظیمات مدیریت کنید.
👌 اوقات فراغت کودکانتان را با گذراندن #وقت_کیفی با آنها پر کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به وقت کیفی و مدیریت #فضای_مجازی با ما باشيد 👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
کارگاه آموزشی افزایش خلاقیت در کودکان
هم اکنون با کلیک بر لینک زیر و انتخاب گزینه ی مهمان وارد شوید👇👇☺️
http://skyroom.online/ch/saeidmahmoudi/khallagh
40.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انواع موسیقی و کارکردهای آن
❓کدام نوع موسیقی بر #سلامت_روان اثربخشی مثبت دارد؟
❓کدام نوع #مداحی اثرات مخربی بر #مغز دارد؟
✅ 👌علم #موسیقی علمی الهی است.
اما امروزه یاران شیطان به طور گسترده ای از این وسیله ی الهی و ارزشمند در جهت منافع خودشان بهره میبرند😔
👌چه خوب است که انواع آن را بشناسیم و آن را با سایر دوستانمان به اشتراک بگذاریم ☺️
🔆 دکتر #عزیزی
می توانید این نشست را به صورت کامل در گوگل جستجو و ببینید .
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
با قهر کردن های طولانی کسی اصلاح نمیشود!
✅ از اصول روانشناسی قهر کردن این است که در قهر شما بیشتر از تعداد سالهای عمر فرد با او قهر نکنید. به عنوان مثال برای تربیت فرزند 12 ساله تان که مرتکب اشتباهی شده است ؛ تنها 12 دقیقه با او قهر کنید.
✅ قهر وقتی کارآمد است که طرف خطاکار در طی قهر متوجه اشتباهش بشود. لذا قهر کردن و ترک خانه به صورتی که همسر متوجه نشود و یا قهر کردن با کودک و پناه بردن به آشپزخانه درصورتی که کودک سرگرم بازی است نه تنها فایده ای ندارد بلکه موجب کدورت و کینه ورزی میشود.
✅ قهر زمانی اصلاح کننده است که فرد خطاکار متوجه اشتباهاتش بشود. لذا در حین قهر کردن حتما خواسته تان را بیان کنید. از ائمه علیهم السلام حدیث داریم که بهترین دوست من کسی هست که عیوب من را به من هدیه دهد.
چه بسا که این نوع هدیه موجب اصلاح افراد شود.
✅ درصورتی که قادر به بیان ایرادات طرف مقابل نیستید حتما در قالب یادداشت برای او بنویسید و به او بدهید. فراموش نکنید تا وقتی که دیگران متوجه اشتباهات خود نشوند راه اصلاح به روی آنها بسته است.
✅ مهم ترین نکته آن که قهر کردن را طولانی نکنید.
امام موسی کاظم (ع) می فرمایند؛ برای تربیت فرزندت اگر مرتکب اشتباهی شد با او قهر کن اما قهر را طولانی نکن!
✅ چنانچه قهر کردن شما موثر واقع نمیشود لازم است یه ارزیابی از خودتان داشته باشید. چنانچه روابط شما با دیگران خوب باشد، قهر شما برای فرد خطاکار رنج آور بوده و او حاضر است برای دلجویی از شما هرکاری انجام دهد اما چنانچه همیشه باعث آزار او شده باشید، با قهر شما، او ممکن است فریاد شادی سر دهد!
@slamicpsychology
سلام همراهان گرامی. عید سعید مبعث بر همگی مبارک🌹
ان شاالله که هرکجا هستید صحیح و سالم باشید و در پناه حضرت محمد از پیروان راستین آن حضرت در دنیا بوده و در آخرت هم از شفاعت ایشون بهره مند باشید😊🌹
چنانچه سوالی در زمینه های مختلف مشاوره ای داشتید می توانید با آی دی زیر مطرح کنید.
@Cpsychology20
سوالاتی که کوتاه پاسخ باشد همینجا بدون ذکر نام سوال کننده پاسخ داده میشود.
برای دریافت خدمات مشاوره به صورت حضوری با مرکز مشاوره صداقت واقع در بلوار عابدی، کوچه ۱۸ هماهنگ شده و در موعد مقرر مراجعه کنید.
جهت دریافت مشاوره به صورت تلفنی، برخط یا آنلاین در طول هفته با شماره تلفن زیر یا شناسه یا آیدی فوق👆 هماهنگ کنید
شماره تلفن جهت هماهنگی حضور مشاور در مرکز ذکر شده می باشد. لطفا تقاضای مشاوره تلفنی در خارج از ساعات اداری نفرمایید👇
۰۹۰۱۳۹۲۴۹۲۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔⛔هشدار به تمامی والدین⛔⛔
نظارت بر #کودکان و نوجوانانمان را در #فضای_مجازی جدی بگیریم...
بیش از یک دهه است که #سلامت_معنوی فرزندانمان را نشانه گرفته اند و ما کمترین اطلاعی از اهداف شومشان نداریم😔
قبل از آنکه دیر شود #سواد_رسانه ای در فضای مجازی را بیاموزیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر به ما بپیوندید 👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
@slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا