تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: روایتهای انفعالی از مقاومت 🔻 بخش اول 🔻 ترجمه موقعیت تاریخی ما و قلهای
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: عقلانیت مقاومت
🔻 بخش دوم
1⃣ لزوم عبور از روایتهای انفعالی از مقاومت:
روایت غالب از مقاومت، روایت از زاویه ضعف و انفعال است. در این روایت ما همواره در موضع تهدیدشدن، در آستانه شکست و نابودی و در موضع دفاع و حفظ وضع موجود قرار داریم. این زاویه هیچ امیدی نمیآفریند و هیچ شوق و انگیزهای ایجاد نمیکند و دیوار به دیوار تسلیم تعریف شده است. در روایت انفعالی از مقاومت، آینده مبهم، تاریک و دلهرهآور است. ما ناگزیریم مقاومت را آنچنان که هست، باهمه اقتضائاتش معرفی کنیم و واقعیت این است که مقاومت، یک زیست امیدبخش و سرشار از پویایی است.
2⃣ عقلانیتِ مقاومت:
مقاومت برخاسته از عقلانیت اصیل شیعی است. اما این عقلانیت مختصاتی دارد که بدون توجه به آن نمیتوان مقاومت واقعی را رقم زد. برخی اضلاع عقلانیت مقاومت عبارتند از:
2.1. مقاومت، جمع بین آرمان و واقعیت:
اما در اندیشه اصیل شیعی، مقاومت ایستادن در نقطه انتخاب است. مقاومت یعنی خواستن و انتخاب تغییر وضعیت موجود و عبور از موانع برای دستیابی به هدف.
مقاومت در نگاه شیعی، سرشار از امید است. امید به امکان عبور از مشکلات، باور قلبی به "إن مع العسر یسرا"
مقاومت یک نگاه واقعبینانه و یک زیست آگاهانه است. در نگاه مقاومت، وجود مشکل و موانع و به تعبیر قرآنی "عُسر" بهرسمیت شناخته میشود. این یک واقعیت است. اما مهم نحوه مواجهه با واقعیت است.
یک روش مواجهه با مشکل در مسیر رسیدن به هدف، تسلیم در برابر مشکل و صرف نظر از هدف، تنزل از آن و تغییر هدف است.
اما روش دیگر پافشاری بر هدف، خواسته، و عدم تنازل از آن است. نام این روش رسیدن به هدف، #مقاومت است. اما مقاومت با عقلانیت قرین است نه با تهور که عاری از تعقل است. تهور به دل مشکل زدن منهای عقلانیت و محاسبه است. متهور هيچگاه بههدف نمیرسد و فقط هزینه میسازد. اما مقاومت واقعی جمع بین آرمان و واقعیت است.
2.2. عقلانیتِ مقاومت و مسئله صبر:
عقلانیتِ مقاومت و واقعبینی آن اقتضا میکند حل مسئله در بستر زمان تعريف شود. اینجاست که #صبر_راهبردی معنا میشود. صبر راهبردی، سازش و تسلیم نیست، صبر راهبردی، کنش و اقدام است اما با لحاظ واقع. البته خوانش های انحرافی میکوشد مفهوم صبر راهبردی را به سازش و تسلیم تأویل ببرد اما صبر راهبردی در اندیشه شیعی #مبارزه_مستمر و خاموش و فکورانه است.
2.3. عقلانیت مقاومت و سنن الهی:
مقاومت با تکیه بر #عقلانیت_توحیدی از بنبستها عبور میکند. عقلانیت توحيدی به سنن الهی تکیه دارد. بنابر این اندیشه است که اولاً میداند نتیجه صبر، "یُسر" است. ثانیاً اگر مجاهده کند، "لنهدینّم سبلنا" شامل حال او شده و راههای ناشناخته نمایان میشود و ثالثاً #نصرت_الهی شامل او میشود. اما رابعاً شرط همه اینها "تنصرالله" و "فأستقم کما امرت" یعنی #استقامت برای رسیدن به نتیجه است. بدون استقامت و تحمل دشواریها امکان عبور از آن وجود ندارد.
3⃣ مقاومت، امید، حرکت و نوسازی:
مقاومت به یک منبع عقل و حکمت تکیه دارد که میداند براساس آن میتواند از مشکل عبور کند. امکان عبور از مشکل امیدساز است.
اگر جامعهای بداند که مشکل هست اما امکان و راه عبور از آن وجود دارد، به آینده امیدوار میشود.مقاومت یعنی هیچگاه #بنبست وجود ندارد. مقاومت یعنی در سختترین شرایط، روزنه امید وجود دارد. ازاینرو در بستر مقاومت امکان زندگی با شکوفایی فراهم میشود.
هنگامیکه امکان عبور از مشکل فراهم آمد، #حرکت آغاز میشود و جامعه از رخوت و #رکود عبور میکند. پس جامعهای که مقاومت را انتخاب میکند، درواقع پویایی و سازندگی را انتخاب کرده است.
🆔 لینک بخش اول یادداشت:
https://eitaa.com/taalighat/1846
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
رهبر انقلاب: امروز #جبهه_مقاومت هر اندازه گسترش دارد فردا این گسترش چند برابر خواهد شد. ۱۴۰۳/۹/۵
🖤 چقدر زود دومین #سالگرد عروج اندیشمند برجسته استاد #سیدآقاحسینی از راه رسید. در دو یادداشت زیر گذرا درباره ایشان نکاتی نوشتهام:
🔻🔻🔻
📝 در سوگ استاد فقید
https://eitaa.com/taalighat/766
https://eitaa.com/taalighat/767
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: عقلانیت مقاومت 🔻 بخش دوم 1⃣ لزوم عبور از روایتهای انفعالی از مقاومت: ر
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، پیشرفت، استقلال
📌بخش سوم
🔻 مقاومت و پیشرفت
از غایات مقاومت، پیشرفت است. مقاومت مبارزه دائمی برای رسیدن به قلههای بلند توانمندی و سربلندی است. مقاومت، راضی نشدن به وضع موجود است. مقاومت تلاش برای حل و رفع موانع است. مقاومت ایدهای بلند است که آینده و #آرمانشهر را نوید میدهد. #پیشرفت ساختن آینده مطلوب متکی و براساس زیستجهان و مبانی یک ملت است و مقاومت این آینده را هدف گرفته است نه هر آینده مدهوش کنندهای را.
مقاومت میخواهد #رؤیای_ایرانی بسازد نه رؤیای مدرن را، چه آنکه هر رؤیایی، رؤیایی ما نیست. آنچه در اطراف خلیج میبینید هیچ نسبتی با مبانی و فرهنگ و ارزشهای آن ملتها ندارد. #عربهای_خلیج نشین، شهروندان غرب در خاورمیانه اند. اما مقاومت میخواهد مردم ایران اسلامی، آینده مطلوب و رؤیای ایرانی مناسب با فرهنگ و ارزشهای خود را بسازند.
پروژه مدرنیته، #جهانیسازی همهچیز است حتی رؤیاهای ملی، مدرنیته تجلی بدخیم ترین وجه از وجوه استبداد در تاریخ بشریت است که در آن ملتها از فرهنگ، پیشینه و خواستهها و حتی رؤیای خود محروم میشوند و باید ارزشها، خواستهها و مطلوبیتهای مدرن را مطلوب خود بدانند، بهنحوی که ملتها دچار انعزال و خلع هویتی میشوند.
مقاومت، پایداری و پایمردی بر حفظ هویت ملی و دینی است. مقاومت ایستادگی در برابر #استبداد_مدرن است برای حراست از آزادی عمل مردم. مقاومت در کنار مردم و در مقابل استبداد است.
🔻 مقاومت و استقلال
بنابر آنچه گذشت، رهاورد مقاومت، استقلال و عدم وابستگی است. مقاومت #پیشرفت_دائمی را هدف گرفته است. پیشرفت مبتنی بر استقلال و #قدرت_درونزا است که ماندگار و پایاست وگرنه پیشرفت منهای استقلال، عاریتی است که اگر لحظهای از فرامین ابرقدرتها تخطی کنید، آن را از شما دریغ خواهند کرد.
مقاومت یعنی اعتقاد به توانمندیهای یک ملت و منابع سرشار کشور است. ملتی که دارای #خودباوری است میتواند در پی استقلال باشد، بدون اذعان و باور به توانمندی درونی امکان پیگیری #آرمان_استقلال وجود ندارد. مقاومت که گفتهشد دارای رویکرد واقعبینانه دارد، یکی از واقعیتها را توانمندیهای درونی ملت میداند.
#مقاومت
#پیشرفت
#رؤیای_ایرانی
#مدرنیته
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
تعلیقات
📍در ادامه یادداشت "آسیبشناسی نوع کنشگری ما در جبهه انقلاب"، مطلب زیر تقدیم میشود: 📝 مقوله اثرگذا
📍تأکید چندباره رهبری بر مسئله #اثرگذاری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان
🔹 طی چند یادداشت بر مسئله #اثرگذاری تأکید شد. ایشان در سخنان اخیر مجدد بر این مسئله تأکید کردند. ما معمولا درگیر ظواهر کار، #کارهای_گزارشمحور و کمّی و چشمپرکن هستیم اما مسئله اثرسنجی و #اثرگذاری کمتر مدنظر است. این سخنان اختصاص به مثلاً کنگرههای شهدا ندارد، بلکه مخاطب آن کلیت #کار_فرهنگی جبهه انقلاب و دستگاههای متولی فرهنگ در کشور است.
مرور مجدد بیانات ایشان مهم است:
🔻 "آنچه من سفارش میکنم، در درجهی اوّل این است که این کارهایی را که شما در این بزرگداشتها انجام میدهید، جوری انجام بدهید که #اثربخش باشد. صِرف ساختن کتاب کافی نیست، صِرف ساختن فیلم کافی نیست؛ ممکن است یک فیلمی را زحمت بکشند بسازند، بیننده هم نداشته باشد، کسی نگاه نکند. فیلمی که کارگردانیِ خوب نداشته باشد، ساخت خوب نداشته باشد، مضمون خوب نداشته باشد، شیرین و زیبا نباشد، خب زحمت کشیدید، پول خرج کردید، کسی هم به این فیلم نگاه نمیکند!.... به جای ده فیلم، دو فیلم بسازید، منتها دو فیلمی که وقتی پخش شد، همه بگویند که باز هم پخش کن؛ این خوب است....
🔻 این یک نکته است: دنبال #اثربخشی باشید. جوری کتاب درست کنید که بعد از اینکه یک چاپش تمام شد، مشتریها بیایند چاپ دوّم و چاپ سوّم را بخواهند، و همینطور تا آخر. و کارهای دیگری که انجام میدهید.
🔻 یک نکتهی دیگر این است که #اثرسنجی کنید ــ که من این را به بعضیهای دیگر هم که از یک شهر دیگری آمده بودند تذکّر دادم ــ یعنی وسیلهی #رصد بگذارید؛
🔻 ببینید حالا این جوان شما بعد از آنکه این کارهای شما را دیده، رفتارش، سبک زندگیاش، لباس پوشیدنش، نماز جماعت رفتنش، هیئت رفتنش، با مسائل سیاسی روبهرو شدنش، با گذشته چه فرقی کرده. البتّه اینها زحمت دارد، خیلی مشکل است امّا باید بشود؛ یعنی آن وقتی این کار شما یک کار واقعیِ موثّرِ جانداری است و جهاد فیسبیلالله است که این نکات در آن حتماً رعایت بشود."
" بيانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان"
🆔 لینک یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/taalighat/1798
#مقام_معظم_رهبری
#آسیبشناسی
#اثرگذاری
#اثرسنجی
🆔 @taalighat
تعلیقات
📍تأکید چندباره رهبری بر مسئله #اثرگذاری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان 🔹 طی چند یادداشت بر م
"اثربخشی" بهعنوان معیار و سنجه ارزیابی عملکرد دستگاههای فرهنگی
🔹 تقریبا همه میدانیم که کارهای فرهنگی ما در بخشهای مختلف میل و سوق بهسمت #گزارشکار_کمی دارد. حال اگر کسی بتواند همین گزارش کمی را با انواع قالبهای جذاب به مدیران بالادستی خود گزارش دهد، موفقتر بهشمار میآید. ساخت نموادار و اینفوگرافی و تیزر و... دهها مدل ارائه یک اتفاق برای بهچشم آمدن کار در نگاه مدیران. برای اینکه جسارت به کسی از عزیزانمان نشود بهصورت مصداقی اشاره نمیکنم اما مرور کوتاهی بر رخدادهای فرهنگی اطرافمان شواهد متعددی بر غلبه نگاه کمی گرا را نشان میدهد که سخنی از توصیف آثار کیفی آن اقدامات در بین نیست.
🔹 جالب اینجاست که #ذائقه_ارزیابی ما نیز بههمین تمایل دارد و هرچه کاتالوگ گزارش گلاسه و تمییز و جذابتر باشد، کاررا قویتر میدانیم. همین کمّی گرایی در ارزیابی و بهنوعی ظاهرگرایی موجب شده است #ارزیابی_کیفی مورد غفلت واقع شود.
🔹 اثربخشی بهمثابه شاخص ارزیابی کیفی: برای ارزیابی کیفی نیازمند طراحی سامانه و سنجه های مختلفی هستیم اما ازاین میان مسئله #اثربخشی از اهمیت بهسزایی برخوردار است. تعیین حوزههای اثر در هر موضوع متناسب با آن، و تعیین روش ارزیابی اثربخش بودن یا نبودن، و طراحی #الگوهای_اثربخشی برخی از کارهای لازم در این زمینه است.
باید مراقبت کرد با روشهای دیگری کمی گرایی را با اسم ارزیابی کیفی به خورد دستگاهها ندهند.
#آسیبشناسی
#اثربخشی
#اثرسنجی
#اثرگذاری
#فرهنگ
#شاخص_ارزیابی
#دستگاههای_فرهنگی
🆔 @taalighat
📌 یادداشتهایی درباره کلیپ تقطیع شده از صحبتهای مهدی افراز
🔻 بعد از انتشار یک فیلم تقطیع شده از برادر عزیزم آقامهدی افراز و دیدن قضاوتهای شتابزده میخواستم متنی بنویسم و البته نوشتم اما به جهاتی از انتشار آن منصرف شدم. دیدم الحمدلله رفقای جبهه انقلاب هوشیار، و مؤمنانه تشخیص میدهند چطور باید از #سرمایههای_انسانی جبهه انقلاب حراست کرد و خیلی ها دست به قلم شدند. بههمین زحمات بسنده میکنم و خدا را برای این رشد بچههای انقلاب سپاسگزارم.
🔹یادداشت برادر عبدالحسين مشکانی
https://eitaa.com/Vakavi/11376
🔹یادداشت برادر علی محمدی
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1830
🔹یادداشت برادر علی مهدیان
https://eitaa.com/ali_mahdiyan/2730
🔹یادداشت برادر محمدصابر صادقی
https://eitaa.com/mssadeghi_ir/1646
🔹یادداشت برادر حميدرضا باقری
https://eitaa.com/sharhe_hal/7367
🔹یادداشت توضیحی مهدی افراز
https://eitaa.com/afrazmahdi/150
#جبهه_انقلاب
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، پیشرفت، استقلال 📌بخش سوم 🔻 مقاومت و پیشرفت از غایات مقاومت، پی
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، فکر، سبک زندگی
🔻 بخش چهارم
🔻مقاومت، تفکر، نخبگان
🔹 مقاومت بستر رشد علم و رشد #فکر و تفکر است. وقتی #استعمار راههای #پیشرفت را سد میکند، باید بیشتر اندیشید. مقاومت به فکر، علم و اندیشه بیشتر از دیگر جوامع هم نیاز دارد و هم بها میدهد. رشد و تحول علمی در زیست مقاومت، یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. کشوری که مقاومت را انتخاب میکند یعنی تکیه اندیشه بومی را برمیگزیند و کسی اندیشه بومی را برمیگزیند یعنی مرجعيت یافتن #نخبگان را انتخاب میکند. پس دنیای مقاومت، دنیای نخبگان است و از آنجایی که نخبگی مختص یک طبقه نیست بلکه در لایههای مختلف اجتماعی وجود دارد، مقاومت، دنیای تکیه به ظرفیتهای مردمی است. نکته مهم اینکه #نخبه در فضای اندیشه مقاومت است که توان #حل_مسئله در مسیر پیشبرد اهداف جامعه را دارد.
🔻مقاومت و سبک زندگی
🔹وقتی مانع بر سر راه طبیعی وجود دارد، پیمودن مسیر دشوارتر است پس باید بیشتر از حالت طبیعی و عادی کوشید. وقتی دشمن مانعتراشی میکند، برای عبور از موانع باید بیشتر کوشید. ازاینرو زیست مقاومت، #زیست_مجاهدانه است. انسان عصر مقاومت خود را همواره در صحنه درگیری با #طاغوت میداند پس چون یک مجاهد تلاش میکنند نه چون یک کارمند. مقاومت #سبک_زندگی انسان خویش را تغییر میدهد. شهروند مدرن برای تمتع مادی براساس منطق منفعت شخصی کار میکند لذا زیست کارمندی تولید میشود که به ساعتکاری متعهد است. اما انسان مقاوم، مجاهد میشود، برای منفعت عمومی میکوشد، او برای تحقق آرمان از لذتها و آرامش خود میگذرد. مقاومت، بهمعنای زیست مجاهدانه، بخشی از زندگی او نیست، بلکه سبک زندگی او است. در چنين شرايطي منتظر نمیماند سازمان از او کاری بخواهد، هرجا باری بر زمين باشد با کمال میل برمیدارد. حتی اگر نفع مادی در پی نداشته باشد.
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
#نکته
☘ 30 جمادیالاولی سالروز رحلت جناب "محمد بن عثمان بن سعید عمری" دومین نائب خاص #امام_عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
بزرگی میفرمود در ملکوت عالم نواب اربعه کارها بهدستشان است.
ما که روح ضعیفی داریم برای ارتباط با امام عصر نیاز داریم به جانهای قوی توسل کنیم و از آنها مدد بگیریم. #نواب_اربعه چقدر عزیز و والامقام بودند که امام آنها را وسائط ارتباط خود با شیعیان قرار دادند.
#نواب_اربعه
#امام_عصر
🆔 @taalighat
✅ چند یادداشت درباره مسئله اثرگذاری و اثربخشی
📝 مقوله اثرگذاری واقعی و عینی (خلط بین اقدام و اثر)
https://eitaa.com/taalighat/1798
📝 تأکید چندباره رهبری بر مسئله اثرگذاری
https://eitaa.com/taalighat/1855
📝 "اثربخشی" بهعنوان معیار و سنجه ارزیابی عملکرد دستگاههای فرهنگی
https://eitaa.com/taalighat/1856
📝 تمحض و اثرگذاری
https://eitaa.com/taalighat/999
#اثرگذاری
#اثربخشی
#اثرسنجی
#لینک
🆔 @taalighat