☘ امداد مقاومت با روضه
این ایام با مسائل پیچیده و شرایط خطیری در #جبهه_مقاومت و مواجهه با دنیای استکبار روبرو هستیم. میدانیم نسبت به این امر مسئولیم و باید اقداماتی کنیم که درباره آن زیاد هم گفتیم. بااین حال تدبیر و اقدام و کنش عملیاتی و... همه جای خود اما...
هم حقیقت لیلة القدر فاطمه است و هم شبهای #فاطمیه، شبهای قدر. پیچ تاریخی را باید با مدد زهرا پشت سر گذاشت. مقدرات آینده مبارزه با #طاغوت را اولین شهیده #ولایت است که رقم میزند. توسل به مادر گرههای بزرگ را باز میکند.
بیایید با #سلاح_اشک و روضه به رزمندگان جبهه مقاومت مدد برسانیم. قدرت اشک و عظمت و اثر روضه در عالم را دستکم نگیرید.
این شبها حتماً به روضه برویم. و حتماً بهنیابت از رزمندگان خط مقدم مبارزه با #اسرائیل توسل و گریه کنیم.
#اکسیر_اشک و #روضه گرههای بزرگ باز میکند. اشک بر جانفدای امیرالمؤمنین هم در عالم معنادارد و هم معنا میسازد.... ساده عبور نکنیم...
#روضه
#جبهه_مقاومت
🆔 @taalighat
تعلیقات
☘ امداد مقاومت با روضه این ایام با مسائل پیچیده و شرایط خطیری در #جبهه_مقاومت و مواجهه با دنیای ا
جامِ نوشین روضه
❤️ #روضه اکسیر است، #عشق است، عروج به عالم حسین است، بهخصوص اگر از زبان اهل روضه به گوش برسد.
❤️ این شبها در جوار آستان علی بن جعفر علیهالسلام، هرشب تا شام شهادت صدیقهطاهره سلاماللهعلیها #روضه است، با دم روضهخوان دلسوخته #هادی_خادم الحسینی
❤️ هیئت اینجا طعم دیگری دارد، اصلاً همینکه در کنار این همه شهید عاشق از عشق میگویند جور دیگری است. حالا فکر کن روضه مادر را کنار #آقامهدی_زینالدین بخوانند... اصلاً اینجا همهچیز فرق میکند...
☘ اگر وقت داشتید حتماً شبها به این جلسه مشرف شوید...
✅لینک کانال هیئت
https://eitaa.com/yazeinaba_ir
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: روایتهای انفعالی از مقاومت
🔻 بخش اول
🔻 ترجمه موقعیت تاریخی ما و قلهای که هدف گرفتهایم، ایستادن در نقطه مقاومت و انتخاب #کلانراهبرد_مقاومت است. هر کشوری برای پیشبرد راهبردهای کلان خود نیاز به #سرمایه_اجتماعی و توجیه و باور و همراهی افکار عمومی و توده نخبگان دارد پس امروز تبیین #اندیشه_مقاومت یکی از اساسیترین نیازهای ایران برای عبور از این مرحله مهم است. فاطمیه فرصت مناسبی برای #تبیین است.
🔻 مسئله مقاومت را میتوان از چند زاویه بررسی کرد. اما سه زاویه اساسی عبارتنداز:
1. وجود روایتهای انفعالی و غلط از مقاومت
2. وجود استدلالهایی مبنی بر غلط بودن مقاومت
3. فقدان تقریر نو و جذاب از مقاومت
همین سه امر موجب شده است طیف قابل توجهی از جامعه به دیده تردید در اندیشه مقاومت بنگرند. در این یادداشت ابتدا به بررسی روایتهای انفعالی و موانع توسعه اندیشه مقاومت اشاره میکنیم و در ادامه به طرح و تبیین رویکرد نو از مقاومت میپردازیم.
1. انواع روایتهای انفعالی مقاومت:
🔹 مقاومت بهمثابه عقبماندگی:
برخی مقاومت را بهمعنای عدم پیشرفت و مقابله با توسعه میدانند. مقاومت، یعنی جلوگيري از تحول، ارتباط بینالمللی و عقبماندن از قافله پیشرفت و رفاه در جهان.
🔹 مقاومت بهمثابه قحطی:
برخی مقاومت را ایستادن در نقطه تاریخی شعب ابی طالب میدانند. ازاین منظر مقاومت یعنی فشار و رنج اقتصادی، نفی رفاه و گشایش، و انتخاب سختی و معیشت محدود به قیمت قطع ارتباط با آمریکا و تمرکز بر تأمین هزینههای نظامی نیروهای نیابتی
🔹 مقاومت بهمثابه جبر دین:
برخی اندیشه مقاومت را جبر نهاد و آموزه دین میدانند. اساسا دین بهصورت نامعقولی ما را به مقاومت در برابر ظالمان دعوت میکند که نتیجه آن عقبماندگی دائمی است.
🔹 مقاومت بهمثابه شکست قهرمانانه و سیاستورزی ارتجاعی:
مقاومت نوعی سیاستورزی ارتجاعی است که با اصرار بر یک موضع و بدون لحاظ مصلحت ملت، شکست را بر پیروزی ترجیح میدهد بهبهای عدم عدول از موضع خود. این دست سیاستمداران حاضرند یک ملت خسارت ببیند، شکست بخورد اما از حرف خود کوتاه نیایند. یعنی نوعی سیاستورزی غیرمعقول و دیکتاتورمآبانه
2. انواع روایتهای نفی مقاومت:
زاویه دیگری از مسئله، استدلال بر غلط بودن مقاومت است. این استدلالها انواع گوناگونی دارد:
🔹 روایت مبتنی بر بزرگنمایی قدرت دشمن
بنابر این روایت اساساً ایستادن دربرابر دشمن چیزی جز شکست نیست، چه آنکه قدرت دشمن آنچنان بزرگ است که کسی را توان مقابله و ایستادن دربرابر آن نیست. باید با کدخدا بست وگرنه حتی مشکل آب خوردن ما هم حل نمیشود و دشمن با فشاردادن یک کلید ما را نابود میکند.
🔹 روایت مبتنی بر ما نمیتوانیم
ازاین منظر مقاومت غلط است نه تنها چون دشمن قوی است بلکه اساساً ما بیعرضه هستیم. ما کجا میتوانیم به توانمندیهای بزرگ دست یابیم. ما نهایت توان مان آبگوشت بزباش است و بايد برای اداره اموراتمان از خارج کاربلد بیاوریم.
🔹 روایت مبتنی بر آموزه دینی حرمة القا النفس فی التهلکه
دراین نگاه مقاومت یعنی نابودی، زوال و شکست. مقاومت یعنی به مقتل رفتن. مقاومت یعنی با دست خود، خودمان را به نابودی بکشانیم و چنین اقدامی مصداق امر حرام "القا النفس فی التهلکه" است که دین ما را از آن نهی میکند. این روایت گاه ازناحیه قرائت انجمن حجتیه نیز تقویت میشود و مقاومت، مبارزه در عصر غیبت بهشمار میآید و هر علمی قبل از ظهور، طاغوت شناخته میشود.
🔹 روایت مبتنی بر قهری بودن پذیرش نظم جهانی
این نگرش به روند تحولات جهانی و مبتنی بر خوانش مدرن از فلسفه تاریخ است که نظم جهانی و جهانی شدن را امری محتوم میداند. اساساً مقاومت یعنی ایستادن در برابر روند طبیعی تاریخ و مبارزه با طبیعت تاریخ جز شکست نیست.
📌ادامه دارد...
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: روایتهای انفعالی از مقاومت 🔻 بخش اول 🔻 ترجمه موقعیت تاریخی ما و قلهای
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: عقلانیت مقاومت
🔻 بخش دوم
1⃣ لزوم عبور از روایتهای انفعالی از مقاومت:
روایت غالب از مقاومت، روایت از زاویه ضعف و انفعال است. در این روایت ما همواره در موضع تهدیدشدن، در آستانه شکست و نابودی و در موضع دفاع و حفظ وضع موجود قرار داریم. این زاویه هیچ امیدی نمیآفریند و هیچ شوق و انگیزهای ایجاد نمیکند و دیوار به دیوار تسلیم تعریف شده است. در روایت انفعالی از مقاومت، آینده مبهم، تاریک و دلهرهآور است. ما ناگزیریم مقاومت را آنچنان که هست، باهمه اقتضائاتش معرفی کنیم و واقعیت این است که مقاومت، یک زیست امیدبخش و سرشار از پویایی است.
2⃣ عقلانیتِ مقاومت:
مقاومت برخاسته از عقلانیت اصیل شیعی است. اما این عقلانیت مختصاتی دارد که بدون توجه به آن نمیتوان مقاومت واقعی را رقم زد. برخی اضلاع عقلانیت مقاومت عبارتند از:
2.1. مقاومت، جمع بین آرمان و واقعیت:
اما در اندیشه اصیل شیعی، مقاومت ایستادن در نقطه انتخاب است. مقاومت یعنی خواستن و انتخاب تغییر وضعیت موجود و عبور از موانع برای دستیابی به هدف.
مقاومت در نگاه شیعی، سرشار از امید است. امید به امکان عبور از مشکلات، باور قلبی به "إن مع العسر یسرا"
مقاومت یک نگاه واقعبینانه و یک زیست آگاهانه است. در نگاه مقاومت، وجود مشکل و موانع و به تعبیر قرآنی "عُسر" بهرسمیت شناخته میشود. این یک واقعیت است. اما مهم نحوه مواجهه با واقعیت است.
یک روش مواجهه با مشکل در مسیر رسیدن به هدف، تسلیم در برابر مشکل و صرف نظر از هدف، تنزل از آن و تغییر هدف است.
اما روش دیگر پافشاری بر هدف، خواسته، و عدم تنازل از آن است. نام این روش رسیدن به هدف، #مقاومت است. اما مقاومت با عقلانیت قرین است نه با تهور که عاری از تعقل است. تهور به دل مشکل زدن منهای عقلانیت و محاسبه است. متهور هيچگاه بههدف نمیرسد و فقط هزینه میسازد. اما مقاومت واقعی جمع بین آرمان و واقعیت است.
2.2. عقلانیتِ مقاومت و مسئله صبر:
عقلانیتِ مقاومت و واقعبینی آن اقتضا میکند حل مسئله در بستر زمان تعريف شود. اینجاست که #صبر_راهبردی معنا میشود. صبر راهبردی، سازش و تسلیم نیست، صبر راهبردی، کنش و اقدام است اما با لحاظ واقع. البته خوانش های انحرافی میکوشد مفهوم صبر راهبردی را به سازش و تسلیم تأویل ببرد اما صبر راهبردی در اندیشه شیعی #مبارزه_مستمر و خاموش و فکورانه است.
2.3. عقلانیت مقاومت و سنن الهی:
مقاومت با تکیه بر #عقلانیت_توحیدی از بنبستها عبور میکند. عقلانیت توحيدی به سنن الهی تکیه دارد. بنابر این اندیشه است که اولاً میداند نتیجه صبر، "یُسر" است. ثانیاً اگر مجاهده کند، "لنهدینّم سبلنا" شامل حال او شده و راههای ناشناخته نمایان میشود و ثالثاً #نصرت_الهی شامل او میشود. اما رابعاً شرط همه اینها "تنصرالله" و "فأستقم کما امرت" یعنی #استقامت برای رسیدن به نتیجه است. بدون استقامت و تحمل دشواریها امکان عبور از آن وجود ندارد.
3⃣ مقاومت، امید، حرکت و نوسازی:
مقاومت به یک منبع عقل و حکمت تکیه دارد که میداند براساس آن میتواند از مشکل عبور کند. امکان عبور از مشکل امیدساز است.
اگر جامعهای بداند که مشکل هست اما امکان و راه عبور از آن وجود دارد، به آینده امیدوار میشود.مقاومت یعنی هیچگاه #بنبست وجود ندارد. مقاومت یعنی در سختترین شرایط، روزنه امید وجود دارد. ازاینرو در بستر مقاومت امکان زندگی با شکوفایی فراهم میشود.
هنگامیکه امکان عبور از مشکل فراهم آمد، #حرکت آغاز میشود و جامعه از رخوت و #رکود عبور میکند. پس جامعهای که مقاومت را انتخاب میکند، درواقع پویایی و سازندگی را انتخاب کرده است.
🆔 لینک بخش اول یادداشت:
https://eitaa.com/taalighat/1846
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
رهبر انقلاب: امروز #جبهه_مقاومت هر اندازه گسترش دارد فردا این گسترش چند برابر خواهد شد. ۱۴۰۳/۹/۵
🖤 چقدر زود دومین #سالگرد عروج اندیشمند برجسته استاد #سیدآقاحسینی از راه رسید. در دو یادداشت زیر گذرا درباره ایشان نکاتی نوشتهام:
🔻🔻🔻
📝 در سوگ استاد فقید
https://eitaa.com/taalighat/766
https://eitaa.com/taalighat/767
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: عقلانیت مقاومت 🔻 بخش دوم 1⃣ لزوم عبور از روایتهای انفعالی از مقاومت: ر
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، پیشرفت، استقلال
📌بخش سوم
🔻 مقاومت و پیشرفت
از غایات مقاومت، پیشرفت است. مقاومت مبارزه دائمی برای رسیدن به قلههای بلند توانمندی و سربلندی است. مقاومت، راضی نشدن به وضع موجود است. مقاومت تلاش برای حل و رفع موانع است. مقاومت ایدهای بلند است که آینده و #آرمانشهر را نوید میدهد. #پیشرفت ساختن آینده مطلوب متکی و براساس زیستجهان و مبانی یک ملت است و مقاومت این آینده را هدف گرفته است نه هر آینده مدهوش کنندهای را.
مقاومت میخواهد #رؤیای_ایرانی بسازد نه رؤیای مدرن را، چه آنکه هر رؤیایی، رؤیایی ما نیست. آنچه در اطراف خلیج میبینید هیچ نسبتی با مبانی و فرهنگ و ارزشهای آن ملتها ندارد. #عربهای_خلیج نشین، شهروندان غرب در خاورمیانه اند. اما مقاومت میخواهد مردم ایران اسلامی، آینده مطلوب و رؤیای ایرانی مناسب با فرهنگ و ارزشهای خود را بسازند.
پروژه مدرنیته، #جهانیسازی همهچیز است حتی رؤیاهای ملی، مدرنیته تجلی بدخیم ترین وجه از وجوه استبداد در تاریخ بشریت است که در آن ملتها از فرهنگ، پیشینه و خواستهها و حتی رؤیای خود محروم میشوند و باید ارزشها، خواستهها و مطلوبیتهای مدرن را مطلوب خود بدانند، بهنحوی که ملتها دچار انعزال و خلع هویتی میشوند.
مقاومت، پایداری و پایمردی بر حفظ هویت ملی و دینی است. مقاومت ایستادگی در برابر #استبداد_مدرن است برای حراست از آزادی عمل مردم. مقاومت در کنار مردم و در مقابل استبداد است.
🔻 مقاومت و استقلال
بنابر آنچه گذشت، رهاورد مقاومت، استقلال و عدم وابستگی است. مقاومت #پیشرفت_دائمی را هدف گرفته است. پیشرفت مبتنی بر استقلال و #قدرت_درونزا است که ماندگار و پایاست وگرنه پیشرفت منهای استقلال، عاریتی است که اگر لحظهای از فرامین ابرقدرتها تخطی کنید، آن را از شما دریغ خواهند کرد.
مقاومت یعنی اعتقاد به توانمندیهای یک ملت و منابع سرشار کشور است. ملتی که دارای #خودباوری است میتواند در پی استقلال باشد، بدون اذعان و باور به توانمندی درونی امکان پیگیری #آرمان_استقلال وجود ندارد. مقاومت که گفتهشد دارای رویکرد واقعبینانه دارد، یکی از واقعیتها را توانمندیهای درونی ملت میداند.
#مقاومت
#پیشرفت
#رؤیای_ایرانی
#مدرنیته
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
تعلیقات
📍در ادامه یادداشت "آسیبشناسی نوع کنشگری ما در جبهه انقلاب"، مطلب زیر تقدیم میشود: 📝 مقوله اثرگذا
📍تأکید چندباره رهبری بر مسئله #اثرگذاری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان
🔹 طی چند یادداشت بر مسئله #اثرگذاری تأکید شد. ایشان در سخنان اخیر مجدد بر این مسئله تأکید کردند. ما معمولا درگیر ظواهر کار، #کارهای_گزارشمحور و کمّی و چشمپرکن هستیم اما مسئله اثرسنجی و #اثرگذاری کمتر مدنظر است. این سخنان اختصاص به مثلاً کنگرههای شهدا ندارد، بلکه مخاطب آن کلیت #کار_فرهنگی جبهه انقلاب و دستگاههای متولی فرهنگ در کشور است.
مرور مجدد بیانات ایشان مهم است:
🔻 "آنچه من سفارش میکنم، در درجهی اوّل این است که این کارهایی را که شما در این بزرگداشتها انجام میدهید، جوری انجام بدهید که #اثربخش باشد. صِرف ساختن کتاب کافی نیست، صِرف ساختن فیلم کافی نیست؛ ممکن است یک فیلمی را زحمت بکشند بسازند، بیننده هم نداشته باشد، کسی نگاه نکند. فیلمی که کارگردانیِ خوب نداشته باشد، ساخت خوب نداشته باشد، مضمون خوب نداشته باشد، شیرین و زیبا نباشد، خب زحمت کشیدید، پول خرج کردید، کسی هم به این فیلم نگاه نمیکند!.... به جای ده فیلم، دو فیلم بسازید، منتها دو فیلمی که وقتی پخش شد، همه بگویند که باز هم پخش کن؛ این خوب است....
🔻 این یک نکته است: دنبال #اثربخشی باشید. جوری کتاب درست کنید که بعد از اینکه یک چاپش تمام شد، مشتریها بیایند چاپ دوّم و چاپ سوّم را بخواهند، و همینطور تا آخر. و کارهای دیگری که انجام میدهید.
🔻 یک نکتهی دیگر این است که #اثرسنجی کنید ــ که من این را به بعضیهای دیگر هم که از یک شهر دیگری آمده بودند تذکّر دادم ــ یعنی وسیلهی #رصد بگذارید؛
🔻 ببینید حالا این جوان شما بعد از آنکه این کارهای شما را دیده، رفتارش، سبک زندگیاش، لباس پوشیدنش، نماز جماعت رفتنش، هیئت رفتنش، با مسائل سیاسی روبهرو شدنش، با گذشته چه فرقی کرده. البتّه اینها زحمت دارد، خیلی مشکل است امّا باید بشود؛ یعنی آن وقتی این کار شما یک کار واقعیِ موثّرِ جانداری است و جهاد فیسبیلالله است که این نکات در آن حتماً رعایت بشود."
" بيانات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان"
🆔 لینک یادداشت مرتبط:
https://eitaa.com/taalighat/1798
#مقام_معظم_رهبری
#آسیبشناسی
#اثرگذاری
#اثرسنجی
🆔 @taalighat
تعلیقات
📍تأکید چندباره رهبری بر مسئله #اثرگذاری در دیدار با اعضای کنگره شهدای اصفهان 🔹 طی چند یادداشت بر م
"اثربخشی" بهعنوان معیار و سنجه ارزیابی عملکرد دستگاههای فرهنگی
🔹 تقریبا همه میدانیم که کارهای فرهنگی ما در بخشهای مختلف میل و سوق بهسمت #گزارشکار_کمی دارد. حال اگر کسی بتواند همین گزارش کمی را با انواع قالبهای جذاب به مدیران بالادستی خود گزارش دهد، موفقتر بهشمار میآید. ساخت نموادار و اینفوگرافی و تیزر و... دهها مدل ارائه یک اتفاق برای بهچشم آمدن کار در نگاه مدیران. برای اینکه جسارت به کسی از عزیزانمان نشود بهصورت مصداقی اشاره نمیکنم اما مرور کوتاهی بر رخدادهای فرهنگی اطرافمان شواهد متعددی بر غلبه نگاه کمی گرا را نشان میدهد که سخنی از توصیف آثار کیفی آن اقدامات در بین نیست.
🔹 جالب اینجاست که #ذائقه_ارزیابی ما نیز بههمین تمایل دارد و هرچه کاتالوگ گزارش گلاسه و تمییز و جذابتر باشد، کاررا قویتر میدانیم. همین کمّی گرایی در ارزیابی و بهنوعی ظاهرگرایی موجب شده است #ارزیابی_کیفی مورد غفلت واقع شود.
🔹 اثربخشی بهمثابه شاخص ارزیابی کیفی: برای ارزیابی کیفی نیازمند طراحی سامانه و سنجه های مختلفی هستیم اما ازاین میان مسئله #اثربخشی از اهمیت بهسزایی برخوردار است. تعیین حوزههای اثر در هر موضوع متناسب با آن، و تعیین روش ارزیابی اثربخش بودن یا نبودن، و طراحی #الگوهای_اثربخشی برخی از کارهای لازم در این زمینه است.
باید مراقبت کرد با روشهای دیگری کمی گرایی را با اسم ارزیابی کیفی به خورد دستگاهها ندهند.
#آسیبشناسی
#اثربخشی
#اثرسنجی
#اثرگذاری
#فرهنگ
#شاخص_ارزیابی
#دستگاههای_فرهنگی
🆔 @taalighat
📌 یادداشتهایی درباره کلیپ تقطیع شده از صحبتهای مهدی افراز
🔻 بعد از انتشار یک فیلم تقطیع شده از برادر عزیزم آقامهدی افراز و دیدن قضاوتهای شتابزده میخواستم متنی بنویسم و البته نوشتم اما به جهاتی از انتشار آن منصرف شدم. دیدم الحمدلله رفقای جبهه انقلاب هوشیار، و مؤمنانه تشخیص میدهند چطور باید از #سرمایههای_انسانی جبهه انقلاب حراست کرد و خیلی ها دست به قلم شدند. بههمین زحمات بسنده میکنم و خدا را برای این رشد بچههای انقلاب سپاسگزارم.
🔹یادداشت برادر عبدالحسين مشکانی
https://eitaa.com/Vakavi/11376
🔹یادداشت برادر علی محمدی
https://eitaa.com/alimohammadi1389/1830
🔹یادداشت برادر علی مهدیان
https://eitaa.com/ali_mahdiyan/2730
🔹یادداشت برادر محمدصابر صادقی
https://eitaa.com/mssadeghi_ir/1646
🔹یادداشت برادر حميدرضا باقری
https://eitaa.com/sharhe_hal/7367
🔹یادداشت توضیحی مهدی افراز
https://eitaa.com/afrazmahdi/150
#جبهه_انقلاب
➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، پیشرفت، استقلال 📌بخش سوم 🔻 مقاومت و پیشرفت از غایات مقاومت، پی
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، فکر، سبک زندگی
🔻 بخش چهارم
🔻مقاومت، تفکر، نخبگان
🔹 مقاومت بستر رشد علم و رشد #فکر و تفکر است. وقتی #استعمار راههای #پیشرفت را سد میکند، باید بیشتر اندیشید. مقاومت به فکر، علم و اندیشه بیشتر از دیگر جوامع هم نیاز دارد و هم بها میدهد. رشد و تحول علمی در زیست مقاومت، یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. کشوری که مقاومت را انتخاب میکند یعنی تکیه اندیشه بومی را برمیگزیند و کسی اندیشه بومی را برمیگزیند یعنی مرجعيت یافتن #نخبگان را انتخاب میکند. پس دنیای مقاومت، دنیای نخبگان است و از آنجایی که نخبگی مختص یک طبقه نیست بلکه در لایههای مختلف اجتماعی وجود دارد، مقاومت، دنیای تکیه به ظرفیتهای مردمی است. نکته مهم اینکه #نخبه در فضای اندیشه مقاومت است که توان #حل_مسئله در مسیر پیشبرد اهداف جامعه را دارد.
🔻مقاومت و سبک زندگی
🔹وقتی مانع بر سر راه طبیعی وجود دارد، پیمودن مسیر دشوارتر است پس باید بیشتر از حالت طبیعی و عادی کوشید. وقتی دشمن مانعتراشی میکند، برای عبور از موانع باید بیشتر کوشید. ازاینرو زیست مقاومت، #زیست_مجاهدانه است. انسان عصر مقاومت خود را همواره در صحنه درگیری با #طاغوت میداند پس چون یک مجاهد تلاش میکنند نه چون یک کارمند. مقاومت #سبک_زندگی انسان خویش را تغییر میدهد. شهروند مدرن برای تمتع مادی براساس منطق منفعت شخصی کار میکند لذا زیست کارمندی تولید میشود که به ساعتکاری متعهد است. اما انسان مقاوم، مجاهد میشود، برای منفعت عمومی میکوشد، او برای تحقق آرمان از لذتها و آرامش خود میگذرد. مقاومت، بهمعنای زیست مجاهدانه، بخشی از زندگی او نیست، بلکه سبک زندگی او است. در چنين شرايطي منتظر نمیماند سازمان از او کاری بخواهد، هرجا باری بر زمين باشد با کمال میل برمیدارد. حتی اگر نفع مادی در پی نداشته باشد.
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
🆔 @taalighat
#نکته
☘ 30 جمادیالاولی سالروز رحلت جناب "محمد بن عثمان بن سعید عمری" دومین نائب خاص #امام_عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف است.
بزرگی میفرمود در ملکوت عالم نواب اربعه کارها بهدستشان است.
ما که روح ضعیفی داریم برای ارتباط با امام عصر نیاز داریم به جانهای قوی توسل کنیم و از آنها مدد بگیریم. #نواب_اربعه چقدر عزیز و والامقام بودند که امام آنها را وسائط ارتباط خود با شیعیان قرار دادند.
#نواب_اربعه
#امام_عصر
🆔 @taalighat
✅ چند یادداشت درباره مسئله اثرگذاری و اثربخشی
📝 مقوله اثرگذاری واقعی و عینی (خلط بین اقدام و اثر)
https://eitaa.com/taalighat/1798
📝 تأکید چندباره رهبری بر مسئله اثرگذاری
https://eitaa.com/taalighat/1855
📝 "اثربخشی" بهعنوان معیار و سنجه ارزیابی عملکرد دستگاههای فرهنگی
https://eitaa.com/taalighat/1856
📝 تمحض و اثرگذاری
https://eitaa.com/taalighat/999
#اثرگذاری
#اثربخشی
#اثرسنجی
#لینک
🆔 @taalighat
تعلیقات
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت: مقاومت، فکر، سبک زندگی 🔻 بخش چهارم 🔻مقاومت، تفکر، نخبگان 🔹 مقاومت بس
📝 درآمدی بر اندیشه مقاومت:
فاطمه، الگوی مقاومت
🔻 بخش پنجم
مقدمه: فاطمه، ایستاده در مسیر مقاومت
🔹 مقاومت یعنی ایستادگی بر آرمانها و کوتاهنیامدن از آن تا آخرین لحظه ممکن و هزینهدادن در راه پایمردی پای آرمان و هدف. مقاومت یعنی عدم تنازل و عدم سازش با جریانی که میخواهد جامعهای را از رسیدن به قلههای بلند منع کند و اراده آن را درهم بشکند و ذیل اراده طاغوت تعریف کند.
حضرت زهرا سلام الله علیها بر آرمان دفاع از حریم ولایت مقاومت کردند. فاطمه سلام الله علیها تغییر مسیر تاریخ را میبیند، غلبه و قهر #اراده_طاغوت بر اراده دستگاه ولایت را نظاره میکند که چگونه جریان الهی ای که پیامبر با خون دل ساخته بود، اکنون در معرض انحراف از #ولایت است. دقیقا در شرایطی که بهلحاظ اجتماعی همه جامعه مسلمین از وصیت مصرح و مکرر پیامبر اعظم عدول کردند و به غصب خلافت راضی شدند، این صدیقه طاهره سلام الله علیها بودند که محکم پای حق ایستادند و هزینه پرداخت کردند.
1. کنش بههنگام
یکی از عناصر مهم در مقاومت، اقدام بههنگام است. دقیقاً در همان لحظهی نیاز باید کنش کرد، پرچم مقاومت را برافراشته نگه داشت. وگرنه بعد از آنکه آبها از آسیاب افتاد، حرف از مقاومت دردی را دوا نمیکند. فاطمه درنگ نمیکند. بلافاصله بهمیدان میآید. همان لحظه که جامعه آبستن #فتنه میشود و هنوط امید رهایی هست.
2. مقاومت و تبیین
یکی از اضلاع مهم و راهبردی برای تحقق و تثبیت مقاومت، همراهی اجتماعی است و همراهی و باور عمومی تنها از راه #تبیین محقق میشود. کنشگری حضرت زهرا سلام الله علیها از مسیر #جهاد_تبیین بود. #خطبه_فدکیه الگوی دقیقی از یک تبیین همهجانبه است. نگاهی به فرازها و ابعاد محتوای بیان شده در خطبه فدکیه و دو دیدار ایشان در بستر بیماری، نشان میدهد ایشان با تشخيص نوع گره ذهنی مخاطب و متکی با رساترین و بلیغ ترین ادبیات مورد توقع جامعه در وزان بزرگترین خطبای عرب، سخن میراند تا گرههای ذهنی را باز کند و تا #احتجاج بر مردم را تمام نماید.
3. دلالت اجتماعی نوع اقدام
فارغ از محتوای بیانات و خطبه ایشان، #نوع_اقدام صدیقه طاهره دارای #دلالت_اجتماعی است. نفسِ اینکه فاطمه بنت پیامبر که همواره در کنج عفاف و ستر حیای بیت امیرالمؤمنین بوده است، اکنون به مسجد یعنی محل بزرگترین تجمع جامعه اسلامی میآید، نفس این "به میدان آمدن" و خروج از بیت دارای پیام اجتماعی است. یعنی امر خطیر و #انحراف بزرگی در جامعه رخ داده و یکی از برجستهترین #خواص جامعه اسلامی که به صداقت و امانت و تقوا شهره است، فریاد تظلم خواهی سر میدهد. این اقدام فی نفسه جامعه را تکان میدهد که مگر چه رخ داده که فاطمه به میدان آمده؟ این نشان از اهميت نقش خواص و طبقه مرجع در همراه سازی اجتماعی در بزنگاه هاست.
4. مقاومت ذیل عبودیت و ولایت
فاطمه سلام الله علیها برای جامعه اسلامی پس از پیامبر احساس خطر میکند. این احساس خطر و انحراف بزرگ را فریاد میزند. اما بیش فریاد نیز حاضر است و بلکه شایق و مایل است کاری کند. بلکه میخواهد نفرین کند و دست به معجر ببرد تا این جامعه زیر و زبر شود. اما در همین اوج از اراده اقدام، مطیع ولی امر است. مقاومت در غایت خود میخواهد اهداف ولایت را دنبال و محقق کند، پس نه باید "متأخر عنه" شد و نه "زاهق عنه" نه جلوتر نه عقبتر. دقیقاً ذیل خواست و اراده ولی بايد بود. حال او نیز آنجا که ولی میپسندند سخن میگوید و تببین و روشنگری میکند و آنجا که ولی میخواهد سکوت میکند. پس #مطالبهگری بهخودی خود ارزش نیست، آنچه در لحظه مصداق عبوديت و خواست ولی جامعه باشد ارزش است.
5. سطوح اقدام
_ اقدام در لایه خواص و نخبگان
در گام اول این نخبگان جامعه هستند که مخاطب حقطلبی فاطمه قرار میگیرند. اینکه او شب به شب و خانه به خانه سراغ مهاجر و انصار برود تا بتواند حق غصب شده را احیا کند، یعنی برای ایستادن پای حق باید اینطور محکم و مستمر عمل کرد. اگر #نخبگان و خواص، حق را بپذیرند توزیع آن در جامعه و توجیه اجتماعی بهسرعت رقم میخورد.
_ اقدام در لایه بدنه اجتماعی و عموم
اما حال که نخبگان همراهی نمیکنند زهرا حجت را برخود تمامشده فرض نمیکند و تبیین عمومی را دنبال میکند. از مسجد مدینه تا بستر بیماری میشود حوزه کنش #جهاد_تبیین فاطمه برای احقاق حق.
#مقاومت
#اندیشه_مقاومت
#جهاد_تبیین
#منبر_مجازی
🆔 @taalighat
نشسته ایم کنارت نگاه کن ما را
بگو نمیروی و روبه راه کن ما را
زمان رفتن تو نیست استخاره نکن
تو که هنوز جوانی کفن قواره نکن
چگونه گریه برای نماندنت نکنم !؟
بگو چکار کنم که کفن تنت نکنم ؟
#لطیفیان
#فاطمیه
🆔 @taalighat
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
این کشتی باید سوراخ شود!
اشاره حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی به رخدادهای جاری در جبهه مقاومت
شنبه، ۱۷ آذرماه ۱۴۰۳
ما از آنچه که در غیب عالَم و در پشت پرده ظاهر در جریان است، بیخبریم. اما بدانیم امروز خْضر دستبهکار است تا کشتی را سوراخ کند! در ظاهر بسیار تلخ و نگرانکننده است، اما پایانی مبتنی بر حق و حقیقت دارد! باید بدانیم که ذرهبهذره هستی بر مدار حق و پاکی استوار است و باطل و ناپاکی را پَس میزند! ما از جریانِ جاری در غیب هستی بیخبریم!
هان مشو نومید چون واقف نهای ز اسرار غیب
باشد اندر پرده حکمتهای پنهان غم مخور | فیض کاشانی
🔶 استاد محترم، در جلسه امروز درباره دگرگونیهایی که در جبهه مقاومت رخ داده نکات بسیار قابل تأملی را بیان فرمودند.
━━━━━━━━━━━━━━
«تــوحــیــد تــشــیّــع» ■ @ShiaTowhid
📝 اهمیت و کارکرد #روایت و نسبت آن با جهاد تبیین
1. روایت و واقعیت اجتماعی
🔹 در متن زندگی انسانها واقعیتهای مختلفی در جریان است، اما همیشه آنچه تبدیل به باور و ذهنیت عمومی میشود، عین واقعیت نیست، بلکه نسبتی با واقعیت دارد. عناصر متعددی در ساخت #ذهنیت_اجتماعی دخیل هستند اما در این میان عنصر روایت جایگاه مهمی دارد. براین اساس نوع نسبت ذهنیت عمومی از واقعیت تابعی از #روایت است. این روایت است که باور به و نوع برداشت از واقعیت را شکل میدهد.
2. ذهنیت اجتماعی و حرکت اجتماعی
🔹 ذهنیت اجتماعی نسبت به واقعیتهاست که #نظام_محاسباتی افراد و جوامع را شکل میدهد. مثبت یا منفی دیدن شرایط، فرصت یا تهدید دیدن موقعیتها همه تابع نظام محاسباتی ماست و نظام محاسباتی ما متأثر از نحوه روایت از واقعیت. نوع روایت از واقعیت میتواند موجب حرکت یا توقف و عقبگرد شود. موجب تعیین جهت حرکت شود. درهرحال #حرکت_اجتماعی بسته بهنوع روایت او از موقعیت دارد.
3. ذهنیت اجتماعی و فعل اجتماعی
🔹 جامعه همواره در معرض تصميم و انتخاب است. انتخابهای جزئی و کلی، خرد و کلان. ذهنیت اجتماعی نوع، سطح، جهت، زمان و ابعاد #فعل_اجتماعی را تعيين میکند. انتخاب یک ملت، اراده یک ملت، خواست یک ملت همه فعلِ ملی است که متأثر از خوانش ملی از موقعیتها پدید میآید.
4. کارکرد روایت واقعی و صحیح
🔹 همواره شیطان در ناحیه تغییر روایت ایستاده است. تغییر و اختلال در #نظام_محاسباتی یکی از اساسیترین راهبردهای شیاطین است. همانطور که قرآن میفرماید:
ان الشیطان یعدکم الفقر
ان الشیطان یخوف اولیائه
روایت دستگاه استکبار همواره روایت ضعفها، کاستیها، آسیبها و ترسها و خطرات است. این جنس روایت اثری جز #توقف و #تسلیم و بازماندن از حرکت ندارد.
5. جهاد تبیین و روایت
🔹 جهاد تبیین در نقطه مقابل طرح شیطان است. جهاد تبیین، خط #روایت_صحیح است و طرح شیطان ایستادن در نقطه روایت مغلوط و مشوش. حال اگر جامعهای برخوردار از روایت واقعی و صحیح شود، جهت صحیح حرکت را پیدا میکند. حرکت پیامبران مبتنی بر همین نقطه کانونی روایت صحیح عالم و خط تبیین بوده است. حال اگر کسی در نقطه مقابل طرح شیطان بایستد و تبیین کند، تبیین او میشود مبارزه با طرح شیطان و مبارزه با شیاطین عالم، جهاد است، پس این جنس تبیین میشود #جهاد_تبیین
6. کارکرد روایت واقعی
🔹 جهاد تبیین بهمعنای پنهان کردن ضعفها نیست، بلکه بهمعنای متوازن بیان کرد داراییها و ناداری ها و ضعفها و قوتهاست و البته ایستادن در نقطه #امید برای عبور از چالشها با تکیه بر سنتهای الهی از جمله سنت نصرت الهی که قطعی و جاری است. روایت واقعی موجب خودباوری و #خودآگاهی_تاریخی یک ملت و زمینهسازی برای نقشآفرینی تمدنی او است. پس نسبتی است بین امید و نصرت و روایت واقع. روایت واقع با نگاه به فرصتها ایستادن در نقطه #شکر و #ذکر است.
7. جریان امیدستیز
🔹 حال برخی همواره در نقطه تببین ضعفها، برجستهسازی چالشها و چشمپوشی بر داراییها و فرصتها هستند. جریانی که #امیدسوزی میکند، یأس میسازد و توقف ایجاد میکند و نسلی بیانگیزه میسازد که توان و اراده ساختن ندارند. این جریان عملاً در #طرح_دشمن بازی میکند.
8. ماجرای سوریه و جنگ روایت
سخنان وزیر خارجه پیرامون #ماجرای_سوریه و علل سقوط دولت آن، یک فراز مهم داشت: اینکه جنگ #روایت چطور عزم ارتش را و حتی محاسبات بشار اسد را در هم شکست و احساس شکست چگونه موجب رها کردن عقبه ها شد. آری! خیانت، سست عنصری، تطمیع و... جای خود اما ما جنگ روایت را دستکم گرفتیم. امروز هم اگر در روایت وقایع غلط عمل کنیم و #عزم_ملی را جدی نگیریم، مهمترین خاکریز را از دست دادهایم.
ما باید #روایت را جدی بگیریم. روایت مصداق #جهاد_تبیین است و اگر ما روایت نکنیم، دشمن روایت خواهد کرد و نتیجه روایت دشمن، عقبگرد و شکست و تسلیم است.
#امید
#روایت
#سوریه
#طرح_شیطان
#جهاد_تبیین
#ناسپاسها
#ذهنیت_اجتماعی
#نظام_محاسباتی
🆔 @taalighat
نمیدیدم الهی دور تو مشتی حرامی را
نمیبخشیم یا #زینب یهودیهای شامی را
صدای گریه از دروازهی ساعات میآید
شنیدم از دم دروازه بوی تلخکامی را
حرم امروز زیر چکمهی ناپاک #سفیانی ست
کجا پنهان کنم در سینه این بیاحترامی را
امان از شام، امان از #شام را تکرار میکردم
دوباره یادم آمد سنگها پشتبامی را
تصورکن که یکسو خیمهگاه و یکطرف #دشمن
تو در این انتخاب امروز میچسبی کدامی را؟
📌 عباس شاه زیدی
🆔 @taalighat
روایت مقاومت (1)
نقد روایتهای جاری از حاج قاسم
🔹 امروز با یک جستجوی ساده میبینیم دهها عنوان کتاب درباره #حاج_قاسم سلیمانی منتشر شده است. اینکه یک شخصیت دارای چنان عظمت و ظرفیت روحی است که میتوان ساعتها درباره او سخن گفت و از جوانب مختلف شخصیت و زندگیاش بهره برد، درجای خود بسیار مهم است. روایت خوشقلبی و لطافت روحی حاج قاسم و گرفتن شاخه گل از آن کودک خوب است ولی متوقف شدن در این و بسنده کردن به آن قطعاً غلط و ناشکری نسبت به این امکان بزرگ است.
🔹 اما مسئله این است که رویکرد ما در روایت حاج قاسم تنزل و تقلیل حاج قاسم از یک جریان و مکتب به یک شخص است.
ما در دوران فقرِ #عقلانیت_روایت قرار داریم. نمیدانیم چه چیزی را روایت کنیم؟ چه موضوعی را از کدام زاویه روایت کنیم؟ هر موضوعی را در چه مقطعی روایت کنیم؟ ابزار روایت ما غیر از کتاب و مقاله چه باشد؟ اساساً مقوله روایت اجتماعی چیست؟ همه اینها موجب شده است نتوانیم از ظرفیت وجودی و مدیریتی حاج قاسم برای انقلاب اسلامی بهره ببریم.
🔹 حاج قاسم استعارهای از کنش بینالمللی جمهوری اسلامی است. حاج قاسم نماد موفقیت ایران در صحنه رویارویی با استکبار است. با حاج قاسم میتوان پروژههای بزرگ آمریکا و اسرائیل در منطقه را توضیح داد.
🔹 جامعه ما، بهویژه جوان ما نمیداند انقلاب از طریق حاج قاسم چگونه مقوله #امنیت را رقم زده است. با حاج قاسم میتوان توسعه #عمق_راهبردی انقلاب اسلامی را توضیح داد. با حاج قاسم میتوان عقلانیت راهبردی انقلاب را روایت کرد. چگونه سپاه قدس نماد بروز، ظهور و امتداد #عقلانیت_انقلاب است و توانسته است بهصورت گامبهگام استکبار را به عقب براند، امتها را همراه کند، ما را چند گام به امتسازی و تمدنسازی نزدیک کند و دست برتر را نسبت به آمریکا در منطقه بسازد.
🔹ما از حاج قاسم یک شهید برجسته دارای فضائل اخلاقی ساختیم، و هشتک #مرد_میدان را برجسته کردیم دقیقا همان زمانی که آقا گرا دادند که حاج قاسم #قهرمان_ملی است. حاج قاسم باید نماد خواست، مباهات و آرزوهای همه ایرانیان و محور #وحدت_ملی باشد نه متعلق به جامعه حزباللهی. چه آنکه مقاومت یک امر ملی است و مربوط به همه ایران است و مقاومت در نقطه #رؤیای_ایرانی ایستاده است، نه در ناحیه خواست بخشی از ایرانیان.
🔹 از سوی دیگر تمرکز بر روایت سیره اخلاقی حاج قاسم و عدم توسعه روایت کنش کلان و راهبردی او بهجای آنکه #قیامآفرین باشد، قعودساز است. روایت حاج قاسم باید #مجاهدپرور باشد، انسانهایی که بتوانند در سطوح حاج قاسم عزم کنند، طراحی کنند، دوراندیش شوند، اهل طراحی راهبردی باشند، اهل جمعسازی باشند و به آن آرمان را در مقیاس امت اسلامی دنبال کنند. روایت حاج قاسم باید دارای ظرفیت #بازتولید_حاج_قاسم در بین نسل جدید باشد.
➖➖➖➖➖➖
📝یادداشت مرتبط: مرد میدان یا قهرمان ملی؟
https://eitaa.com/taalighat/838
#روایت_مقاومت
#حاج_قاسم
#جبهه_مقاومت
#عقلانیت_مقاومت
🆔 @taalighat
تعلیقات
روایت مقاومت (1) نقد روایتهای جاری از حاج قاسم 🔹 امروز با یک جستجوی ساده میبینیم دهها عنوان کتاب
روایت مقاومت (2)
فرصت ماجرای سوریه برای ساخت وحدت ملی حول مقاومت
(مقاومت، امنیت، وحدت ملی)
🔹 ما در مسئله روایت عموماً و روایت مقاومت خصوصاً دچار نارسایی هستیم. ماجرای سوریه در عین اینکه ضربه مهمی به جریان مقاومت بود اما توضیح زوایایی از آن میتواند موجب وحدت ملی بین ایرانیان شود.
🔹 جامعه ایران مدتهاست در معرض انشقاق و عدم وجود منفعت مشترک است. تا زمانی که جامعه ایران دارای یک #ما نشود، نمیتواند #منافع_ملی را با قوت دنبال کند. اما طرف دیگر ماجرا روایتسازی از خواست این ما یا جامعه ایرانی است. جریانهای مختلف میکوشند مطلوب خود را بهعنوان خواست همه جامعه معرفی کنند و با پشتوانه رسانه، آن را عمومی سازی کنند. مانند #برجام که تبدیل به استعاره رفاه ایرانیان شد. درحالی که تهی از واقع بود.
🔹 ماجرای سوریه و روایت مقاومت ظرفیت ایجاد انسجام اجتماعی و #ما شدن ایرانیان را دارد. و از سوی دیگر ظرفیت معرفی یک #نفع_مشترک را. یک خواست مشترک را. یک درد و دغدغه عمومی را.
🔹 شاید جوانی با خود بگوید اگر انقلاب اسلامی نشده بود این همه مشکل نداشتیم. از تهدید اسرائیل تا داعش و... . اما باید برای مردم بازگو کرد که مسئله اسرائیل #رؤیای_بحرتانهر است. مسئله جغرافیای راهبردی جهان اسلام است و این غده سرطانی تا رؤیای خود را محقق نکند همواره توسعه مییابد و خط منابع انرژی در منطقه را تصرف میکند. #هنر_مقاومت ایجاد کمربند حائل مقابل توسعه سرطان است. چیزی که با فروریختن دیوار بخشی از مقاومت در سوریه، میبینیم سر باز کرده است و چطور وحشیانه میتازد و جلو میآید. رهاورد مقاومت، امنیت است. حفظ امنیت منطقه، بهویژه ایران در مقابل هرگونه تعرض و تجاوز. #امنیت محور منافع مشترک همه ایرانیان است. کسی نیست که امنیت و تمامیت ارضی ایران را نخواهد. پس همین امر میتواند محور #وحدت_ملی حول مسئله مقاومت باشد.
🔹 روایت صحیح نوع حضور ما در سوریه هم از زاویه امنیت و هم از زاویه شریعت نشاندهنده #عقلانیت_راهبردی جمهوری اسلامی است. این فرصت مناسبی است برای تقویت اعتماد عمومی به سیاستهای کلی نظام اگر درک درستی از آن داشته باشیم.
🔹 آری مقاومت و #سازش هردو هزینه دارد ولی هزینه مقاومت به مراتب کمتر از هزینه سازش است. و ماجرای سوریه بهصورت عینی به همه ما نشان میدهد نفع مشترک همه ما در انتخاب مقاومت است. اگر مقاومت را درست روایت کنیم، محور وحدت ملی میشود.
#روایت_مقاومت
#جبهه_مقاومت
🆔 @taalighat
📍شیعیان و آوارگان سوری را دریابیم
دیشب متن شکوائیه ای بهدستم رسید از #شیعیان_سوری که بعد از سقوط بشار از کشور به لبنان عزیمت کردند و در کنار مزار سیده خوله پناه گرفتهاند.
متن گزارش میداد که چه حجمی زن و بچه در سرما و بدون امکانات ماندهاند و نیز حاکی بود از ناراحتی و گلایه ایشان از ایران! در دلشان شکایتی است که چرا برای لبنان و غزه #ایران_همدل داشتید اما ما را فراموش کردید!
واقعیت این است که ایران #تکیهگاه و چشم امید شیعیان در دنیا هستند. از طرفی رخدادهای اخیر موجب شده حجم نیاز گستردهای فراهم آید که شاید پوشش همه آن کار سادهای نباشد.
اما بههرحال حواسمان باشد اکنون چشم امید #شیعیان_سوری نیز به ایران و #مردم وظیفه شناس آن است. اگر کاری از دست کسی برمیآید بسمالله...
#شیعیان_سوری
#ایران_همدل
🆔 @taalighat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❤ رهبر انقلاب: در کنار مجاهدان فلسطین و حزبالله میایستیم و هرچه بتوانیم کمک میکنیم
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:
✏️ ما در کنار مبارزین فلسطین ایستادهایم، در کنار مبارزان مجاهد فیسبیلاللّه حزباللّه ایستادهایم و از اینها حمایت میکنیم هرچه بتوانیم به اینها کمک میکنیم.
✏️ امیدواریم انشاءاللّه اینها ببینند آن روزی را که دشمن خبیثشان در زیر پاهای آنها لگدمال میشود. ۱۴۰۳/۹/۲۷
🖼 #بسته_خبری | #مقاومت_اسلامی_فلسطین #حزب_الله_لبنان
💻 Farsi.Khamenei.ir
تعلیقات
📍شیعیان و آوارگان سوری را دریابیم دیشب متن شکوائیه ای بهدستم رسید از #شیعیان_سوری که بعد از سقوط ب
روایت مقاومت (3)
روایت نقش ایران و محور مقاومت برای جهان اسلام
(مقاومت منادی آزادی و کرامت ملتها )
مناسبات ما و جهان اسلام و نیز ما و جهان عرب یکی از مسائل پردامنه، راهبردی و مهمی است که بخشهای مهمی از آن مغفول مانده است. بههرحال یکی از پیشنیازهای توسعه و صدور انقلاب از یکسو و تشکیل جبهه امت اسلامی در مقابل غرب از سوی دیگر توجه به این حوزه است که در یادداشتهای بعد ذیل عنوان امتسازی بسط خواهم داد انشالله.
اما اینکه #ایران با وصف انقلابی و شیعی چه نسبتی با جهان اسلام و جهان عرب دارد، و ذهنیت حاکم در افکار عمومی و افکار نخبگان این کشورها چیست، نیازمند رصد و تحلیل است. موقعیت کنونی، فرصتی برای اصلاح و جهتدهی به این ذهنیت است. ایران طرف مذهب نایستاده بلکه طرف امت اسلامی ایستاده و حمایت او از آرمان فلسطین و نیز جنس حضور او در دیگر کشورها گواهی بر صدق مدعاست. یکی از ورودیهای بحث روایت نحوه تعامل ایران با کشورهای حوزه مقاومت است:
🔹 مقاومت برای دیگر کشورها ارمغان #آزادای و #کرامت را بههمراه داشته است. مقاومت در هیچ کشوری بدون خواست رسمی آن جامعه و دولت وارد نشده. از طرفی مقاومت برای آنها امکان استقلال، آزادی از استعمار و کمک به تقویت ساخت درونی آن کشور و حفظ تمامیت ارضی آن کشور است. ما در هیچ کشوری دنبال کشورگشایی نبودیم. دنبال توانمندسازی ملتها و حتی #انتقال_علم و تکنولوژی به آن کشور بودیم. دنبال توانمندسازی ملی و ارتقای توان ساختاری آن کشور بودیم. در سوریه از جوانان آن کشور لشگری چندده هزار نفری بومی ساختیم. ارتش آن کشور را در مقابل دشمن توانمند و به فنون و روشهای جدید رزم مسلط کردیم. این یعنی حفظ عزت و کرامت و آزادی آن ملت.
🔹 حال مقایسه کنید آنچه را آمریکا و اروپا و #ترکیه و دیگر شرکای عرب امروز برای سوریه به ارمغان آورد. کشوری که تمام زیرساختهای نظامی آن در حال نابودی است. خاک آن در حال تجزیه شدن بین قدرتهای مختلف است. دانشمندانش بهعنوان پیشران های پیشرفت در حال ترور، تمامیت ارضی نابود، تروریستها در جولان و... ما کنش ایران را برای حتی مردم سوریه و جهان عرب توصیف و روایت نکردیم.
#روایت_مقاومت
#جبهه_مقاومت
🆔 @taalighat
هدایت شده از تعلیقات
#نکته
☘ همیشه بیمقدمه وارد ماهها و زمانهای خوب میشویم و احساس میکنیم چرا آماده نیستیم.
☘ چندی دیگر طلیعه ماه #رجب است و ایام ندای "ملک داعی" و کمکم ماه #شعبان و بعد هم ضیافت بزرگ ماه خدا...
☘ کمی خودمان را آماده کنیم که برای به دوش کشیدن بارهای سنگینی که #خمینی ما را به آن فراخوانده جز با شانههای ستبری که با #اشک آبیاری و در کوره #معنویت گداخته شده باشد، نمیتوان قدم از قدم برداشت...
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
روایت مقاومت (3) روایت نقش ایران و محور مقاومت برای جهان اسلام (مقاومت منادی آزادی و کرامت ملتها )
روایت مقاومت (4)
📝 روایت پیشرفت، روایت عصر مقاومت
(عبور از دوگانه مقاومت _ پیشرفت)
#دوگانه_مقاومت_پیشرفت دوگانه کاذبی است که این روزها بیشتر در آن دمیده میشود ولی سابقهای طولانی دارد. همانطور که در یادداشتهای قبلی گذشت یک انگاره فراگیر این است که #مقاومت مانع #پیشرفت است. مقاومت باعث شده ما نتوانیم به قلهها برسیم. مقاومت همه دارایی مملکت را هزینه جنگ کرده است و به پیشرفت ایران متعهد نبوده است. در حالیکه ما در سایه مقاومت توانستيم به پیشرفت برسیم. حتی بالاتر اینکه اگر مقاومت نبود، پیشرفت هم نبود. #روایت_پیشرفت بهنوعی روایت مقاومت است و بالعکس. در این یادداشت کوشیدیم نسبت مقاومت و پیشرفت را تبیین کنیم:
https://eitaa.com/taalighat/1853
غلبه این دوگانه کاذب موجب شده است حتی در ذهن ما انقلابیها نیز اخبار پیشرفت کشور برجسته نمیشود، پژواک و تکرار نمیشود، تبدیل به حس غرور و برخورداری و پیروزی نمیشود و در یک جمله گویی باور نمیشود. در همین هفتهای که گذشت چندین مورد خبرهای خوب از پیشرفتها و دستاوردهای جدید ایران منتشر شد اما زیر آوار اخبار و تحلیلهای منفی دیگر گم شد. تحلیل این آسیب جدی از منظر تغییر #ذائقه_اجتماعی در جای دیگر بحث خواهد شد.
پس با مسئلهای جدی مواجهیم نه در نسبت با فقط قشر منتقد و مخالف که در نسبت با عموم جامعه حتی طیفی از انقلابیون. امروز #احساس_پیشرفت بهعنوان یک حس فراگیر بهچشم نمیآید. کسی هم در کشور متولی این پروژه اجتماعی نیست. پروژهای که عناصر متعددی در پدیداری آن دخیلند و بعدا تفصیلا درباره آن گفتگو خواهیم کرد.
حال اجمالاً باید چند امر را ثابت کنیم:
1. ما در حوزههای مختلف پیشرفت کردهایم.
2. این پیشرفت متکی و وابسته به مقاومت بوده است.
3. بدون مقاومت، امکان این سطح و نوع از پیشرفت وجود نداشته است.
و از سوی دیگر:
این روایت را باورپذیر کرده و تبدیل به باور عمومی کنیم.
به فناوری روایت، نهاد روایت و عقلانیت راهبردی روایت دست یابیم.
مسئله این است که در مکانیسم و #فناوری_روایت نارسایی داریم. نمیتوانیم پیشرفت را تبیین کنیم، باورپذیر کنیم و آن را تبدیل به باور عمومی کنیم. در یادداشت بعدی ایدهای جزیی برای روايت پیشرفت ارائه میکنیم. باید بتوانیم فهرستی از ایدهها در این زمینه تولید کنیم تا کمکم به فناوری روايت دستیابیم.
#جبهه_مقاومت
#روایت_مقاومت
🆔 @taalighat