هدایت شده از باب جهاد
شیعه مرتضی علی اگر کوچکترین ظلمی بر زن یهودی هم ببیند به پیروی از مولای خودش تاب نخواهد آورد و تا سرحد مرگ تلاش خواهد کرد چه برسد به اینکه بزرگترین ظلمها را بر برادران و خواهران مسلمان خود، آن هم از سوی اشقی الاشقیا ببیند.
فردا ظاهراً روز قدس است اما در باطن شعبه ای از روز قیامت است، یوم تبلی السرائر است. فرداست که معلوم میشود چقدر روح ایمان و عشق به امیرالمومنین در ما دمیده شده است و چقدر از آتش جهنم دور و چقدر به نسیم رضوان الهی نزدیکیم.
و چه حسن انتخابی است جمعه آخر ماه مبارک رمضان برای این روز. در آخرین روز سرازیری رحمت الهی از ماه ضیافت خدا معلوم میشود که چه کسی در این ماه برنده شده است و آغوش خدا قرار گرفته است.
آماده باشیم که با اخلاص فردا به سوی راهپیمایی روز قدس که آغوش رضایت خدا و مهر اصالت محبت امیرالمومنین سلام الله علیه است بشتابیم.
🔖 درباره "روز قدس"
۱. ایده ایرانی _ اسلامی
در تمام جغرافیای جهان اسلام و بلکه همه دنیا، یک ملت و حکومت همگام و همراه پای کار #آرمان_فلسطین ایستادهاند. #ملت ایران و #دولت ایران طی بیش از چهار دهه گذشته #صادقانه ترین حمایت و مستمرترین حمایت، همهجانبه ترین حمایت از #آرمان_فلسطین را در بین ملل و دول دنیا داشته است. اما ایده راهبردی #روز_قدس یک نقطه عطف در این حمایت است. ملت ایران همواره از سوی برخی جریانات در جهان اسلام مورد اتهام بوده است اما اینکه محوریترین ایده مبارزه با #صهیونیست و زنده نگهداشتن آرمان فلسطین، ایده ایران انقلاب اسلامی است، معنادار است که از زاویه امالقرایی ایران قابل تفسیر است.
۲. ایده همگراساز و امتساز
ایده "روز قدس" ظرفیتهای راهبردی متعددی خلق کرد. روز قدس امت اسلامی را در یک روز حول یک #آرمان_مشترک به قیام دعوت میکند. ظرف زمانی آن معنادار و دارای هویت است. اینکه مسلمین جهان بتوانند حول یک دغدغه مشترک، در کنار هم #قیام کنند بسیاری از تعویقهای تاریخی را پوشش میدهد. این تجربه نشاندهنده این است که امت اسلامی میتواند در خطوط مشترک دیگری تعاضد و پروژه مشترک داشته باشد.
۳. ایده زنده نگهدارنده آرمان فلسطین
مهمترین عامل پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی در مواجهه با غصب فلسطین و پاشنه آشیل آن مسئله #افکار_عمومی است. باید مسئله فلسطین در بین ملتها فراموش شود، مسئله غصب و جنایات منسی شود، نگاه عمومی درگیر دهها نامسئله شود تا کار رژیم پیش رود.
امام راحل دقیقا روی همین نقطه کلیدی دست میگذارد: #افکار_عمومی ملتهای مسلمان در درجه اول و جامعه جهانی به تبع آن. اعلام یک روز خاص، برای پیگیری آرمان فلسطین درواقع ساخت یک #نهاد_اجتماعی_اعتراض است. یک راهبرد نرم برای زنده نگهداشتن یک مسئله، عمومی سازی آن و جلوگیری از عادیسازی مسئله است. اعلام یک روز فناوری احیا، عمومی سازی و توسعه بینالمللی پرداختن به مسئله بود.
روز قدس پس از چنددهه به یک #رسانه_اجتماعی با محوریت مردم آزادیخواه جهان تبديل شده است. امروز روز قدس دیگر روز مختص به ایرانیان یا مسلمانان نیست بلکه روزی بینالمللی است.
۴. منحصربهفرد بودن روز قدس ایران
آنچه در روز قدس ایرانی رخ میدهد، بینظیر است. خیرهکننده است. یک پدیده عظیم است که دیده نمیشود. ایران یعنی همه ایران یکپارچه پای آرمان فلسطین قیام میکند. این تنوع و شمول در چهار لایه قابل دیدن است:
🔹 در همه سطوح حاکمیتی:
همه دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی آرمان فلسطین را فریاد میزند و این امر اختصاص به بخشی دون بخش دیگر ندارد. همه مسئولین از همه نهادهای حاکمیتی قوای سهگانه مجریه و قضائیه و مقننه، نمایندگان مجلس و قضات و مدیران و وزرا و رؤسای جمهور اسبق و سابق و... همه حضور مییابند. کدام کشور دیگری است که با این تنوع حاکمیتی آرمان فلسطین را دنبال کند.
🔹 در همه سطوح گرایشهای سیاسی:
گرایشات سیاسی مختلف از اصولگرا و اصلاحطلب، چپ و راست، منتقد و همراه، همه و همه هستند و در آرمان فلسطین اشتراک دارند.
🔹 در همه سطوح اجتماعی و اقشار:
تنوع اجتماعی نیز کمنظیر است. ورزشکاران و هنرمندان و دانشمندان و معلمان و بازاریان و کسبه و کارمندان و... و از همه سنین زنان و مردان، جوانان و نوجوانان و پیرمردان و پیرزنان، همه حضور دارند.
🔹 در همه گستره جغرافیایی ایران:
بخش قابل توجه دیگر اینکه #آرمان در بستر انقلاب اسلامی امری توسعه و توزیع شده در همه جامعه است. روز قدس مانند ۲۲بهمن در همه شهرها، همه روستاها، همه محلات تجلی دارد. نه فقط پایتخت یا مراکز استانها یا نقاط پرجمعیت و آنهم بهصورت نمادین، نه اینجا یک #قیام جمعی است که رخ میدهد و این تنوع جغرافیایی بهنظر کمنظیر باشد.
#مسئله_فلسطین
#روز_قدس
🆔 @taalighat
به پایان آمد این ماه و حکایت همچنان باقی است ...
تویی ربّ خطاپوش و منم عبد خطاکارت
#ماه_رمضان
#دلتنگی
🆔 @taalighat
تعلیقات
به پایان آمد این ماه و حکایت همچنان باقی است ... تویی ربّ خطاپوش و منم عبد خطاکارت #ماه_رمضان #دلتن
صدای رفتن ماه عزیز میآید...
و حسرتی که به دل مانده است و میدانی ...
#ماه_رمضان
🆔 @taalighat
#نکته
برادر عزیزی دارم از شعرای برجسته کشور. گاهی برخی اشعار قوی و خوبش را #بدون_نام منتشر میکرد. اشعاری که در هیئات گل میکرد و خوانده میشد. اشعاری قوی که میشد با آن خودی گرفت و پز داد.
گاهی اوقات شعری میگفت، اما نام برخی شاعران قدیمی را آخر شعر مینوشت، میگفت بگذار یک پیرغلام سیدالشهدا را یاد کنند.
در این زمانهای که #جلوهگری و #خودنمایی رایج شده و برخی در خودنشان دادن سبقت میگیرند، برخی هم اینطور #گمنامی را پیشه خود کردهاند. نه دنبال اسم و رسم اند و نه دنبال جلوهگری.
فقط خواستم بگم وسط این هیاهوها یادمان باشد اینطور افراد هم هستند.
#خودنمایی
#گمنامی
🆔 @taalighat
#نکته
#انقلاب، یک دنیا نیاز دارد، یک دنیا کار میخواهد، یک دنیا مسئله روی زمینمانده دارد، بعد من بهجای اینکه در یک #نقطه_کانونی به کارهای مهم انقلاب بپردازم، یک روز درگیر این #حاشیه هستم و روز دیگر درگیر حاشیه بعدی.
#هسته_سخت و نرم را رها کنیم، بچسبیم به کارهای اصلی و #مسئله_انقلاب.
هسته سخت یعنی کسیکه گرفتار حاشیه نمیشود و سخت مشغول کارهای اصلی و اساسی انقلاب است. هسته سخت کسی است که #سهل بهم نمیریزد.
گاهی دامنزدن به یک مسئله حاشیهای خودش بخشی از پازل #اختلال در ذهن جبهه انقلاب و غفلت از #مسئله_اصلی است.
#مسئله_اصلی
#هسته_سخت
#جبهه_انقلاب
#حاشیه
🆔 @taalighat
تعلیقات
#نکته برادر عزیزی دارم از شعرای برجسته کشور. گاهی برخی اشعار قوی و خوبش را #بدون_نام منتشر میکرد.
🔹 روایت داماد رهبر انقلاب از حضور شهید زاهدی در مراسم نماز بر پیکر شهید سید رضی
برای او که بهشت، تنها بهایش بود؛ در آستانه سالروز شهادتش...
دکتر مصباح باقری داماد حضرت آیتالله خامنهای:
قرار شد نماز سیدرضی را آقا بخوانند. بامدادِ پنج شنبه هفتم دی ماه ۱۴۰۲، در یک روزِ سردِ زمستانی، خانواده شهید به همراه عدهای از فرماندهان و سرداران منتظر بودند. «او» هم گوشهای ایستاده بود. ساکت و آرام. آقا که تشریف آوردند، چند قدمی هم عقبتر از آن جا که ایستاده بود، رفت. آقا بعد از تفقد و تسلیت به خانواده شهید سید رضی، مشغول صحبت با برخی فرماندهان شدند. «او» باز هم عقبتر رفت و دور شد. سرمای زمستان تهران، بهانه خوبی به دستش داده بود تا خودش را خوب و زیاد بپوشاند. کلاهی بر سر تا روی چشمها گذاشته و دکمههای اورکت را هم تا بالا بسته بود.
در بین صحبت آقا با فرماندهان، رهبر از زبان یکی از سرداران، متوجه حضور «او» شدند. با تأکید جویا شدند: مگر «او» اینجاست؟ گفتند: بله و زود «او» را صدا زدند تا جلو بیاید. با آرامش و سکوت و تواضع جلو آمد. سلام و دستبوسی کرد و احوالپرسی مختصری. بعد خیلی تند و سریع عقب رفت؛ عقبتر از قبل. انگار نمیخواست حتی به اندازه ذرهای دیده شود. نمیخواست زحمتی درست کند. نمیخواست به قدر پر کاهی هم بار باشد.
نماز را هم صف آخر خواند. دور و مخفیانه... انگار عادت کرده که حتی سر و صدای کوچک و ریزی هم نداشته باشد. نماز تمام شد و «او» باز هم دور و غریب و تنها. حالا تابوت را بلند کردند برای تشییع تا بیرون بیت رهبری. «او» با چشمهایش یار و همرزم دیرینهاش را بدرقه...
میکرد، گویا با همان چشمها داشت با او حرف میزد و قرار و مدار میگذاشت، شاید هم قرار و مدارهای قبلی را یادآوری میکرد.
در همین بین ، اهل دلی که در جمع بود به چند جوان و نوجوان اطرافش توصیه کرد: "بروید و خوب و سیر تماشایش کنید؛ شاید دیگر «او» را نبینید".
به آن بندهی خدا عرض ادب کردم و گفتم: "از «او» چه دیدید که چنین توصیهای داشتید؟"
گفت: "او مجسمه اخلاص است. به اندازه ذرهای اجازه بروز و ظهور نفس نمیدهد. کامل رامش کرده. با این همه کتوم و بی ادعاست!" بعد ادامه داد: "اما طولی نمی کشد... این اخلاص اجرش فقط یک چیز است".
سه ماه بعد، دوشنبه بیست و یک رمضان، سیزده فروردین ۱۴۰۳ بود که خبر بهشتیشدن «او» آمد. باز مسجل شد که بهشت را به بها بدهند؛ نه به بهانه!
«او»، شهید محمدرضا زاهدی، فرمانده و سردار بزرگ و بلند بالا اما بیادعای سپاه سرافراز اسلام و ایران بود.
#شهید_زاهدی
#گمنامی
@rushdisu
➖➖➖➖➖
🆔 @taalighat
☘ اقدام دکتر #پزشکیان در برکناری شهرام دبیری و تصریح به علت برکناری وی (و نه درخواست استعفا برای حفظ وجاهت فرد) اقدامی شایسته تقدیر و تحسین است.
#پزشکیان
🆔 @taalighat
🔖 تحلیلی بر طرح ملی "زندگی با آیهها"
درباره ماه مبارک رمضان امسال و اتفاقات آن میتوان و بايد مفصل سخن گفت. به لطف خدا شاهد اتفاقات مبارکی در حوزه فرهنگ بودیم ولی از کنار بسیاری ساده گذشتیم. یکی از مواردی که باید درباره آن سخن گفت طرح #زندگی_با_آیهها است که امسال برای دومین سال اجرا شد. در این یادداشت به نقاط قوت و ضعف این طرح اشاره میکنم:
بخش اول: ظرفیتشناسی و نقاط مثبت
۱. حرکت بهسمت بازسازی فرهنگی
ما میخواهیم جامعه اسلامی بسازیم. این ادعا بزرگ است و لوازمی دارد. باید به ذهنیت ایرانیان، گفتمان حاکم بر ذهن آنها و اصول نگرش و کنش ایشان اندیشید. توسعه اندیشه قرآنی در جامعه ایرانی بهعنوان زیرساخت نگرش و کنش از این سنخ کارهاست.
همینکه این مسئله بهعنوان #هدف_فرهنگی نشانه گرفته میشود، یعنی فرهنگ در کشور دارد صاحب متولی میشود و این مهمترین امری است که اتفاق افتاد. اینکه نقطهای یافت شود که به فرهنگ عمومی، ساخت آن، طراحی و جهتدهی به آن و تولی اجرای ایده عملياتي آن به همه عناصر چرخه بپردازد، این امر مهم و مبارک است. چرا که اکنون احساس نوعی بدون متولی بودن عرصه فرهنگ محسوس است. اجزا و عناصر از سیاستگذار و طراح و مجری همه منقطع هستند. زمانی که آقا سخن از #بازسازی_ساختار_فرهنگی کشور بهمیان آوردند. ایده "زندگی با آیهها" را در این راستا میبینم. البته این یک گام، یک قطعه از پازل و یک آغاز است.
۲. هدفگذاری راهبردی: توسعه باورداشت بنیادین قرآنمحور با تمرکز بر آیات خاص و بنیادین
خب حالا جامعه را چگونه قرآن اندیش کنیم؟ اگر همه مردم یا طیف قابل توجهی از مردم با آیات قرآن زندگی کنند، آنها را در زندگی پیاده کنند، آیات را حی و حاضر در حیات خود ببینند، یعنی قرآن را زندگی میکنند، و بر اساس باورداشت های قرآنی حرکت میکنند.
از سالها قبل ایدهای در بین برخی مبارزین موثر قبل از انقلاب وجود داشت: که در قرآن ۱۵۰ آیه و در نهجالبلاغه ۱۵۰ عبارت ویژه، کلیدی و مبناساز وجود دارد که اگر در ذهن و جان کسی نهادینه شود او را عمیق، صاحب مبنای دینی و عمیقا و اصیل انقلابی میکند. این تجربه در سالهای قبل از انقلاب و منتهی به دفاع مقدس آزموده شده بود و بسیاری از شهدا با همین رویه تربیت شده بودند.
زندگی با آیهها ترجمان همین نگاه است. آیات منتخبی [سالیانه ۳۰ آیه: ۵ سال ۱۵۰ آیه] باید در جان مردم ثبت شود، به #باور_عمومی و گفتمان تبدیل شود و با آن زندگی کنند. درست شبیه آن کودکی که در غزه بر روی آوارها آیات نصرت الهی را با همه ایمان میخواند. پس این هدفگیری، دقیق و راهبردی بود و توسعه و تثبیت آن به مثابه باور و گفتمان ملی میتواند ظرفیت فرهنگی جدیدی بیافریند.
۳. پیوست حرفهای رسانهای_هنری (تجربه برندسازی فرهنگی):
گمان میکنم شیوه برندسازی "زندگی با آیهها" جزو معدود تجارب فرهنگی کشور در حوزه برندسازی فرهنگی باشد. ببینید ما میخواهیم یک مسئله را تبدیل به امر عمومی کنیم، میخواهیم توجه ملی را به یک سمت جلب کنیم. اما #فناوری_فرهنگی آن را نمیشناسیم. معمولا به ساخت تعدادی تیزر و کلیپ اکتفا میکنیم.
اما زندگی با آیهها به تنوع مخاطب، و با در نظر گرفتن تنوع ابزارهای هنری رسانهای، بهصورت متمرکز و پر حجم امر #برندینگ_فرهنگی را دنبال کرد. من نمونه مشابهی در کشور سراغ ندارم. لذا این امر را ولو یک آغاز و با کاستی، یک تجربه و الگوی ارزشمند میدانم. به برخی از ابعاد برندسازی توجه کنیم:
🔹 برنامه #محفل و جلب توجه قرآنی
محفل در یک کلان تحلیل، خود ایدهای برای جلب توجه به مسئله قرآن، ایجاد ذهنیت عمومی مثبت و علاقمند به کار قرآنی بود. محفل توجهات را به قرآن جلب کرد و حس خوب برای مردم ساخت بهنحوی که پس از محفل خاطره شیرینش بماند و مخاطب برای تکرار آن خاطره، کار قرآنی را انتخاب کند. هرچند محفل پیش از زندگی با آیهها آغاز شد اما در خطوط کلی حمایت از این ایده را دنبال میکرد.
🔹 مسابقات گسترده و دعوت عمومی در سطوح مختلف از کودک و نوجوان تا جوان و میانسال
🔹 ساخت انواع تیزرها، تبلیغات و برنامههای متنوع تلویزیونی
🔹 ساخت نماهنگ و سرود و برنامه هنری با محوریت چهرههای محبوب هنری و مذهبی با موضوع قرآن
🔹 تولید اپلیکیشن مخصوص
🔹 تولید ۱۰ عنوان کتاب
🔹 راهاندازی پویشهای مختلف
🔹 استفاده از ظرفیت بصری بیلبوردهای شهری
🔹 استفاده از ظرفیت جلسات قرآن
همه اینها در کنار هم، از برنامه کودک و نوجوان تا برنامه عمومی جوان و میانسال، از نماهنگ مذهبی تا تیزر و انیمیشن و فیلم کوتاه تا برنامهسازی با سلبریتی های مذهبی یعنی استفاده از همه ظرفیت و ابزارهای موجود برای جهتدهی عمومی نسبت به یک مسئله. نکته دیگر اینکه در این تولیدات اشارهها به طرح زندگی با آیهها عمدتا غیر مستقیم است و این نیز نوعی هوشمندی است.
📌ادامه دارد....
#سازمان_تبلیغات
#روایت_رویش
🆔 @taalighat
تعلیقات
☘ اقدام دکتر #پزشکیان در برکناری شهرام دبیری و تصریح به علت برکناری وی (و نه درخواست استعفا برای حفظ
وقتی #ذائقه آسیب دید، از هر کار خوبی هم ایراد میگیرد، یا میگردد قسمتهای منفی را برجسته میکند. یادداشت علی آقای مهدیان در اینباره خواندنی است:
https://eitaa.com/ali_mahdiyan/2805
تعلیقات
🔖 تحلیلی بر طرح ملی "زندگی با آیهها" درباره ماه مبارک رمضان امسال و اتفاقات آن میتوان و بايد مفص
🔖 تحلیلی بر طرح "زندگی با آیهها"
بخش دوم: نقصان در اجتماعی سازی، امتدادبخشی و پایدارسازی (نقدی بر کار فرهنگی رویدادمحور)
درباره مزیتها و دستاوردهای اصل ایده و روش پیگیری طرح "زندگی با آیهها" سخن گفتیم. اما یک آسیب که اختصاص به این طرح هم ندارد در بین است که در سالهای اخیر در حال افزایش است که باید به آن توجه داشت.
گرایش به #رویدادمحوری و برگزاری #پویش در فعالیتهای فرهنگی در حال افزایش است. جذابیت این سنخ کار از جهات مختلفی از جمله امکان درگیر کردن #کمیت بالا از مخاطبین در بازه زمانی محدود است.
#کمیت بالا چند آورده دارد: اولا مجریان را اقناع میکند و احساس موفقیت برای آنها ایجاد میکند و از سوی دیگر امکان بالایی برای گزارشکار دارد. یعنی میتوان این احساس موفقیت را روایت کرد و به مدیران بالادستی نیز منتقل کرد.
اما اینجا یک غفلت وجود دارد و آن اینکه اساسا #بازسازی_ساختار_فرهنگی یک امر زمانبر، بطیء، آرام و دشوار است. تبدیل شدن آیات به باور عمومی، گفتمان و درک مشترک نیاز به کار اساسی و تعامل انسانی دارد. کار مستمر یعنی به همان بازه رویداد محدود نماندن. آیا فردای عید فطر روز آغاز طرح در کشور است یا پایان؟
شاید عدد شرکتکنندگان در طرح زندگی با آیهها ۱۰ میلیون نفر گزارش شود که قطعا عدد مهم و تحسینبرانگیزی است اما این یک #عدد است که باید بهصورت #کیفی پایش و ارزیابی شود. این مهم رخ نمیدهد مگر با کار عمیق، کیفی، مستمر و متکی به زیرساختهای واقعی فرهنگ کشور یعنی مردم و جریان مردمی.
اولا ما در مقاطعی و برای بلند کردن یک علم و راهاندازی حرکت نیاز به رویداد و پویش داریم. این اتفاقات دستاوردهای خود را دارد که کتمان نمیکنیم.
ثانیا متوقف شدن در این مدلها، احساس رضایت از آن، دستاورد واقعی تلقی کردن آن و #تغییر_ذائقه_فعالیت_فرهنگی بهاین سمت خطرناک است.
پس نیاز به جمع بین کمیت و کیفیت داریم. ما باید بتوانیم فعالیت فرهنگی از جمله زندگی با آیهها را اولا اجتماعی سازی کنیم، ثانیا امتدادبخشی برای آن تعریف کنیم و به کنش عملی تبدیل شود و ثالثا بر پایدارسازی آن تمرکز کنیم.
این مسیر پیمودنی نیست مگر از راه شبکهها و #هستههای_مردمی قرآنی سطح کشور، بدنه جامعه مذهبی و ایجاد زیرساخت اجتماعی پیگیری آن. تمرکز بر توسعه، تعمیق، تسهیل و تدبیر این سنخ جلسات میتواند انقلاب را سالیان سال بیمه کند. همانند جلسات قرآنی که پیش از انقلاب نقش کلیدی در تربیت و تقویت انقلابیون ایفا کردند.
مسئله #اثرگذاری که بارها مورد تاکید آقا قرارداشته از این باب است که تحولات عینی و واقعی از فعالیتهای فرهنگی مورد توجه مجریان باشد. که در این چندیادداشت به آن اشاره شد:
📝https://eitaa.com/taalighat_list/141
#سازمان_تبلیغات
#بازسازی_ساختار_فرهنگی
#اثرگذاری
🆔 @taalighat