تعلیقات
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش سوم) ❇️ نگاهی به حوادث اخیر از زاویه جنگ زیرپوستی بین ایران و آمریک
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش چهارم)
📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی ایران و امریکا در دهه اخیر و طراحی چندلایه دشمن
🔻 همانطور که از بیانات رهبر معظم انقلاب به دست آمد، یک #جنگ_زیرپوستی سخت بین ایران و آمریکا در جریان است. جبهه خارجی با برخی اقدامات نرم به تغییر #سبک_زندگی و #تربیت_نسل نو در ایران پرداخت و نیروی داخلی استکبار برخی دیگر از قطعات این پازل را تکمیل نمود. تحول مناسبات اجتماعی و برخی بروزها که در حوادث اخیر شاهد آن بودیم، یک شبه به وجود نیامده است و نتیجه طراحی یک دهه اخیر دشمن و غفلت ممتد نهادهای فرهنگی ما است. #ساختار_فرهنگی، نوع گارد کنش گران فرهنگی و جنس اقدامات طی دهه گذشته متناسب با این صف آرایی هجوم فرهنگی آمریکا نبوده است. در ادامه به برخی از ابعاد این مسئله نگاه می کنیم:
🔻🔻🔻
1⃣ساخت سبک زندگی و زیستِ اینستاگرامی
🔻 دهه گذشته عصر گسترش شبکه های اجتماعی از جمله #اینستاگرام بود. اینستاگرام در ظاهر یک شبکه اجتماعی و زمینه ارتباطی بود اما عدم توجه به #لایههای_پنهان آن موجب شد نسبت به گسترش آن بدون حساسیت بمانیم. اینستاگرام یک زندگی جدید را برای کاربر خود ایجاد می کند. اینستاگرام همه این خدمات را در خود جای داده است تا به نوعی محیط زندگی دوم یک انسان را فراهم آورد. اینستاگرام یک #زیستجهان_جدید برای کاربر فراهم می آورد که در نتیجه آن سبک زندگی و حتی #سبک_تفکر در آن تغییر می کند. در ادامه به بخشی از کارکردهای اینستاگرام اشاره می کنیم:
🔹اینستاگرام #رسانه است و اخبار را نو به نو در اختیار مخاطب می گذارد
🔹اینستاگرام #اشتغال است و زمینه درآمدزایی فراهم می کند
🔹اینستاگرام #بازار است و مایحتاج مخاطب خود را تأمین می کند بدون مراجعه به بازار
🔹اینستاگرام #تفریح و سرگرمی است و می توان در آن انواع تجربه های فان را داشت
🔹اینستاگرام شبکه اجتماعی است و می توان خلاءهای روحی و ارتباطی را با آن پر کرد
🔹اینستاگرام زمینه #شوآف و #خودنمایی است و نیاز روحی به دیده شدن را برطرف می کند
🔹اینستاگرام نیاز به داشتن قهرمان را برطرف می کند و برای مخاطب #اسطوره سازی می کند.
🔻 اینستاگرام با بهره گیری از #هوش_مصنوعی محیطی جهت دار و مدیریت شده در لایه های اساسی و کلان را رقم می زند که مخاطب در ابعادی که متوجه آن نیست، دچار تحول در #سبک_زندگی و #سبک_فکر می شود که باید در جای خود توضیح دقیق داده شود.
2⃣ محیط جدید فرهنگی و #ذائقهسازی
🔻 همه خدمات پیش گفته ایجاد یک #ذائقه جدید می کند. این ذائقه جدید زمینه پذیرش #ارزشهای_جدید را فراهم می آورد. مطلوبیت ها کم کم تغییر می کند. احساس نیاز به اصالت از بین می رود. نسبت به برخی امور بی اعتماد می شود و نسبت به برخی امور اباحه گر. کم رنگ کردن ارزش های اخلاقی، کم کردن حوصله، اعتمادزدایی از نهاد دین و انقلاب، #قبح_زدایی از گناه، ترویج #فساد اخلاقی، ترویج نگاه مادی گرا و لذت طلب همه و همه موجب ساخت شخصیت جدیدی می شود که نیازها و مطلوبیت ها نو دارد.
📌 ادامه دارد...
#جنگ_زیرپوستی
#فرهنگ
#اینستاگرام
#سبک_زندگی
#جنگ_نرم
#ذائقه_سازی
🆔 @taalighat
تعلیقات
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش چهارم) 📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی ایران و امریکا در دهه اخیر و ط
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش پنجم)
📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی ایران و امریکا در دهه اخیر و طراحی چندلایه دشمن
3⃣ تحول در مرجعیت های اجتماعی (تغییر نهاد مرجع)
🔻 یکی از مهمترین تحولاتی که عناصر جدید فرهنگی در #دنیای_مدرن از جمله اینستاگرام رقم زد، تحول در ایجاد مرجعیت های اجتماعی یا به تعبیر دیگر نهاد مرجع بود. در این فرآیند #مرجعیت_فکری و تحلیلی از منابع متقن و دارای پایگاه و اصالت به پدیده بدون هویت «سلبریتی های هنری، ورزشی و ...» تغییر می کند. در محیط حقیقی نحوه مرجعیت یافتن یک فرد در فضای اجتماعی، یک فرآیند نسبتا طبیعی، منطقی و گام به گام را طی می کند. اگر کسی فاقد صلاحیت های مقبول در نهاد فرهنگ حاکم اجتماعی باشد، نمی تواند به راحتی به مرجعیت برسد. اما #سبک_مرجعیتسازی_اینستاگرامی اینگونه است که برای افرادی که فاقد هرگونه صلاحیت، اصالت و وزانت است، جایگاه و پایگاه می سازد.
🔻 #ذائقه_سازی_اینستاگرامی زمینه ساز پذیرش این افراد به عنوان مرجع است. در حالی که در گذشته طیف قابل توجهی از هنرمندان و ورزشکاران و نهادهای مرجع برخوردار از عناصر فرهنگ مادر و اصالت های ملی و دینی بودند. اما امروزه سلبریتی فاقد هرگونه پایگاه فکری، فرهنگی، ملی و حتی اخلاقی است. و جالب اینکه ذائقه جدید این انسان بی هویت را به عنوان نماد هویت مطلوب می پذیرد.
🔻در #اینستاگرام دختران جوان بسیاری دارای یک میلیون #فالوور هستند که تنها هنر آنها این است که صبح به صبح از سفره صبحانه اش و از ست بودن رنگ لباس و پرده و روتختی اش عکس می گیرد و برای همه نمایش می دهد بدون اینکه دارای هیچ گونه ارزش و آورده انسانی ویژه ای برای مخاطب باشد بلکه تنها بعد مادی وی را تقویت می کند. با گسترش این سبک از #شوآف میل به عشوه گری، #خودنمایی، دیده شدن، ستایش شدن، و... در همه مخاطبین برجسته می شود. #ذائقه مخاطب بهنحوی تغییر کرده که این فرد را مهم و #الگو میداند.
🔻 نکته اساسی در تغییر مرجعیت های اجتماعی، تحول در #نظام_ارزشی جامعه است. ارزش از پایگاه معرفتی تهی شده و نهاد تعیین کننده ارزش از مبانی به اشخاص تغییر می کند. اشخاصی که خود برخوردار از پایگاه فکری نبوده و به صورت کلی ذیل #پارادایم دنیای مدرن زیست می کنند.
4⃣ گسترش گیم نتها و بازیهای جهتدار رایانهای
🔻 هر چند رواج بازیهای رایانهای از اواخر دهه هفتاد آغاز شد اما در دهه اخیر به طور گسترده رواج پیدا کرد و به نوعی به تغییر مدل و #سبک_تفریح جوانان منجر شد. این تغییر از دو جهت رخ داد. از یک سو به طور گسترده مکان هایی به نام گیم نت در سطح شهرها برپا شد، و از سوی دیگر محتوا و جهت گیری این بازی ها که بسیاری با تم #خشونت، #جنگ_شهری و ترویج نوعی از مطلوبیت ها به عنوان قهرمان و پیروز عرصه بودن، موجب شد مدل جدیدی از تفریح و محتوای تفریحی پدید آید. [تحلیل نحوه اثرگذاری روحی و اجتماعی بازی های رایانه ای مجال دیگری می طلبد.]
5⃣ گسترش بازی و ورزش های نوین
🔻 از سوی دیگر برخی بازی ها از جمله پینت بال در کشور رواج یافت. نوعی از بازی و ورزش که دقیقا تمرین جنگ شهری است. امری که در #فتنه88 برای کشور چالش زا بود و مسئولین میدانی ابراز می کردند آمادگی و تجربه مدیریت جنگ شهری را نداشتند. حال این مدل در حال ترویج بود.
6⃣ از خاصیت افتادن نهاد تربیت معلم [دانشگاه فرهنگیان]
🔻 مهمترین بستر #تربیت_نسل، مدارس و فرصت 12 ساله آموزش و پرورش است. معلم یکی از کلیدی ترین عناصر این زمینه تربیتی است. گزارش های میدانی حاکی از آن است که طیف قابل توجهی از نسل جدید #معلمان فاقد صلاحیت های فکری و بینشی لازم هستند. گزارش های خرد نشان می دهد برخی معلمان در کلاس های درس علیه عقاید شیعی و مذهبی صحبت می کنند و برخی دیگر نیز علیه انقلاب و ارزش های آن و در مقام دفاع از عصر #پهلوی بر آمده اند. معلم نیز همسو با فضای مجازی به ترویج یک نوع سبک تفکر ویژه است. در این میان مهمترین نهاد متولی تربیت معلم که دانشگاه فرهنگیان است، از خاصیت افتاده و در دوران هشت ساله اعتدال از تقویت آن و حتی تعیین رئیس برای آن جلوگیری شد. آیا خروجی این جنس مدارس می تواند در خدمت انقلاب اسلامی باشد؟
📌 ادامه دارد...
#جنگ_زیرپوستی
#فرهنگ
#اینستاگرام
#سبک_زندگی
#جنگ_نرم
🆔 @taalighat
تحلیل_اندیشکدههای_غربی_درباره_رویدادهای_اخیر_ایران.pdf
1.98M
♦️ تحلیل #اندیشکدههای_غربی درباره حوادث اخیر ایران
🔹 اندیشکده راهبردی تبیین در راستای رصد اندیشکدهها و رسانههای غربی، از ابتدای وقوع رویدادهای اخیر کشورمان، مطالب منتشرشده در اندیشکدههای غربی شامل یادداشتها، مقالات، نشستها، کنفرانسها و مصاحبههای مختلف را مورد بررسی قرار داده که چکیدهای از آن در فایل پیوستشده ارائه میشود.
@rahbariefarhang
➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
#غصه 🔻 در بین همه واکنشهای اخیر به قصه #مهسا_امینی این یکی خیلی دردآور بود. #استاد_حوزه با انگیزه
📍واکنش استاد عندلیب همدانی به انتقادات
🔹 لحن کنایی واکنش استاد #عندلیب_همدانی به اتفاقات اخیر این گمانه را ایجاد کرده بود که وی نسبت به اصل نظام موضع انتقادی اتخاذ کرده است.
🔹 در پی ابهامها و انتقادات به این مواضع، این استاد دروس خارج حوزه علمیه قم در گفتگو با برخی شاگردان به این ابهامات پاسخ دادند:
🔻🔻🔻
"از نظر اینجانب هرگونه آسیب به نظام جمهوری اسلامی، آسیب به اساس و ریشه دین و تشیع و روحانیت است. باید از اصل نظام حمایت کرد و بیتردید #تضعيف_نظام بههیچ وجه جایز نیست."
"آنچه در متن بنده آمده است، انتقاد از برخی رویههایی است که قطعاً بهنفع نظام نخواهد بود. انتقادات ما از سر دلسوزی و برای رفع نقایص و تقویت نظام است."
" بنده در پیامهای بعدی به صراحت هرگونه خشونت، جسارت به مقدسات و ساختارشکنی را بهشدت محکوم کردم. لذا نباید متن منتشر شده موجب سوءبرداشت شود."
بهنقل از کانال #آنتی_سکولار🔻🔻
@antisecular_ir
➖➖➖➖➖
🆔 @taalighat
تعلیقات
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش پنجم) 📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی ایران و امریکا در دهه اخیر و طر
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش ششم)
📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی بین ایران و آمریکا در دهه اخیر و طراحی چندلایه دشمن
7⃣ تصویب و اجرای اسناد بالادستی مدرن مانند سند 2030
🔻 جریان استکبار به #زمینهسازی_ساختاری برای امتداد اهداف فرهنگی خود در کشور می پردازد و با پیگیری اجرا و تصویب اسناد فرهنگی و آموزشی مادر در کشور، چون #سند2030 گامی در راستای تضمین بلند مدت اجرای منویات آن در کشور است. جریان #غربگرا نیز به سرعت با این خواسته همراهی کرده و اقدام به تصویب سند و تأمین مالی اجرا و تدوین دستورالعمل های اجرایی آن به صورت مخفیانه می نماید.
🔻 غفلت از #سند_تحول_بنیادین آموزش و پرورش که سندی بومی به شمار می آید، زمینه ساز تصویب و اجرای چنین سندی قلمداد می شود.
8⃣ تصویرسازی منفی از نهاد دین، مذهب و جامعه مذهبی در رسانه
🔻 بسیاری از متولیان عرصه فرهنگ و نهاد دین هیچ توجهی به مقوله راهبردی و اثرگذار «#ذهنیت اجتماعی» ندارند. اینکه همه تلاش ها و اقدامات و فعالیت های فرهنگی در نهایت به پدید آمدن کدام «#تصویر عمومی» در ذهنیت مخاطب اجتماعی منجر می شود؟ امروز بخشی از واقعیت، برداشت ها، روایت ها و تصویرهای ذهنی مخاطبین از مفاهیم و واقعیات و مقولات اجتماعی است.
🔻 امروز در جامعه ایران، قشر نوجوان و جوان چه تصوری از نهاد دین، انقلاب، روحانیت، جامعه مذهبی و این دست مفاهیم دارد؟ واقعیت آن است که بیتوجهی، غفلت و ناآشنایی با این واقعیت راهبردی در #مدیریت_فرهنگی جامعه موجب شده است عناصر تولید کننده ذهنیت اجتماعی زمینه بروز و ظهور پیدا کنند و در نهایت تصویری وارونه از مفاهیم ارزشی پدید آورند.
🔻 سریال ها، فیلم های سینمایی، #شبکه_نمایش_خانگی و... تصویری وارونه، منفی و چندشآور از بسیاری از مفاهیم ارائه کرده است. جامعه مذهبی، دینداران، بسیجیان و روحانیت، قشری خشک، #متحجر، دگم، گرفتار عقده های درونی، برخوردار از کمترین هوش اجتماعی، جنگ طلب و نامهربان، خشن و مدعی و فاقد ارزش های اخلاقی نمایش داده می شود.
🔻 تکرار یک مفهوم و تصویر در بازه ای ده ساله به تولید واقعیت ذهنی جدید منجر می شود. این مفهومسازی از جامعه مذهبی بهعنوان #دیگری زمینه گفتگو و تعامل را سلب میکند و مخاطب همواره با پیشداوری مواجه خواهد شد.
🔻 در تعاملات روزانه خود به عنوان #طلبه با مردم و قشرهای مختلف از جوان و نوجوان و دانشجو و بازاری و... می شنویم که می گویند: حاج آقا شما با بقیه #آخوندها خیلی فرق داری. شما خیلی خوبی. این قضاوت به خوب بودن، ناشی از #مواجهه_مستقیم با یکی از افراد آن طیف، بدون واسطهگری رسانه و #روایت سازی رسانهای است. در حالی که قضاوت عمومی به بد بودن همه آن قشر نتیجه آن ذهنیت سازی اجتماعی است.
#جنگ_زیرپوستی
#جنگ_نرم
#فرهنگ
#رسانه
#تصویرسازی
#ذهنیت_اجتماعی
#سند2030
🆔 @taalighat
📌 جفای ما انقلابیها در حق آقا و انقلاب...
🔻 بعد از #اغتشاشات اخیر تحلیلگران از زوایای مختلف قلم زدند از جمله از زاویه #روشنفکری و بحث از ضرورت وجود فضای باز برای انتقاد از حاکمیت و امکان گفتگو.
🔻 در این بین اما گفتاری دیدم از آقای #علوی_بروجردی که دعوت به گفتگو با منتقدین و معترضین دارد و اینکه عدم گفتگو موجب تراکم انتقادها و انفجار در مقاطع زمانی میشود.
❓❗️ با خودم گفتم اگر این مصاحبه را یک جوان بخواند با خودش میگوید عجب روحانی روشنفکری، چه نگاه باز و آغوش گرمی.
🔻 اما قضاوت برساخته رسانه از آقا تصویری انتقادناپذیر (بخوانید دیکتاتور) است. ببینید چقدر واقعیتها معکوس روایت میشود. نماد حوزه سنتی، روشنفکر خوانده میشود و نماد حوزه آزاداندیش، دگم!!! چرا؟ چون ما کمکاری کردیم.
🔻 حالا بیایید به حدود 20 سال قبل بازگردیم زمانی که آقا ایده #کرسیهای_آزاداندیشی را مطرح کردند. به 10 سال پیش برگردیم که ایده #پاسخگویی_مسئولین و لزوم حضور در دانشگاه را مطرح کردند. یا در بین دانشجویان سنت #مطالبهگری را مطرح کردند.
🔻 ما چه کردیم با #نظام_مطلوبیتهای آقا؟ اگر در زمان خودش تشخيص های دوراندیشانه آقا را جدی میگرفتیم و اجرایی میکردیم دو اتفاق میافتاد:
1⃣ فضای باز گفتگو در کشور رواج مییافت و عقدههایی خفته در گلو نمیماند تا کشور گاهی دچار برخی نارساییها و #بحران_اجتماعی شود.
2⃣ تصویری که از کشور و رهبری در ایران و جهان مخابره میشد، تصویر #خفقان و #دیکتاتور نبود.
❇️ #جبهه انقلاب با #کمکاری هم به انقلاب و وجهه بینالمللی آن جفا کرد هم به رهبری که آزاداندیش ترین رهبر جهان است و هم به جامعه که طعم شیرین برخی ثمرات #نظام_انقلابی را نچشید.
❇️ به جرأت میتوان گفت #انقلاب زیباترین و اصیلترین شعارها و آینده مطلوب را برای بشریت نوید میدهد. #آقا نوترین و جذابترین و دقیق ترین راهبردها را طراحی میکند در این میانه هر چه ما در تحقق این منویات #کمکاری کنیم به انقلاب و بشریت جفا کردهایم.
#انقلاب_اسلامی
#آزاداندیشی
#جبهه_انقلاب
#کمکاری
#رخوت
#تصویرسازی
#مطالبات_رهبری
🆔 @taalighat
تعلیقات
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401 (بخش ششم) 📌 نگاهی به ابعاد جنگ زیرپوستی بین ایران و آمریکا در دهه اخیر و
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401
❇️ ما هم مقصریم...
🔹 فارغ از همه آمارها و تحلیلها دربارهی اینکه آیا محوریت اغتشاشات اخیر با #دهه_هشتادی ها بوده یا نه (باتوجه به تشکیک هایی که برخی دارند)، یک امر مسلم وجود دارد و آن اینکه ما نسبت به مقوله #تربیت_نسل خصوصاً در دهه اخیر اهتمام لازم را نداشتیم.
🔻 اساساً مقوله #تعلیم_و_تربیت چنان که در منظومه فکری امام و رهبری دارای ارج و منزلت است، در متن مدیریت کشور جایگاه لازم پیدا نکرد و در سایه فقدان #راهبرد_تربیتی ما نسخههای دیگری عملاً مدیریت صحنه تربیت نسل را بهدست گرفتند. امری که در آثار مخرب آن را بهسهولت میتوان مشاهده کرد.
🔻 بهقولِ حاج قاسم در دل تهدیدها فرصت نهفته است. از منظر فرصت به این مسئله نگاه کنیم. فرصت بازخوانی و بازسازی. نهادهای متولی #ضعف_تدبیر متناسب با اقتضای زمانه داشتهاند. مسئولین مجموعههای زیر در دهه اخیر باید نسبت به #عملکرد خود #پاسخگو باشند:
🔻 بسیج دانشآموزی
🔻 اتحادیه انجمن اسلامی دانشآموزان
🔻 معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش
🔻 کانونهای فرهنگی هنری ارشاد
🔻 وزیر آموزش و پرورش
🔻 مرکز تدوین متون درسی
🔻 شوراي عالي انقلاب فرهنگي
🔻 شورای عالی فضای مجازی
🔻 سازمان تبلیغات اسلامی
🔻 دفتر تبلیغات اسلامی
🔻 مرکز رسیدگی به امور مساجد
🔻 صداوسیما
🔻 و...
🔹 عدم #نوآوری متناسب با اقتضای نسل و عصر جدید، عدم هماهنگی و طرح مشترک، #فقدان_راهبرد تحولی روشن، تمرکز بر رویههای عادی و روزمره، #گزارش_محوری بهجای عملکردمحوری بخشی از آسیبهای موجود در این نهادها است. با این رویه قطعاً بهنقطه مطلوب نمیرسیم.
🔹 اگر میخواهیم #دهه_آینده با بحران #دهه_نودی ها مواجه نشویم از همین امروز باید به فکر باشیم. نهادهای متولی با فاصله از روش مدیریت #گزارش_محور به روش #عملکرد_محور میتوانند با هماهنگی، به طرحی همهجانبه برای #تربیت_نسل جدید دستیابند.
🔻 اکنون موقعیت مناسبی است که از دستگاههای مسئول مطالبه کنیم، چرا که بعد از این دوباره هریک به روال قبلی خود و #روزمرگی بازمیگردند و در بر همان پاشنه قبلی خواهد چرخید.
🔹 نکته دیگر اینکه شاید اکنون بتوانیم معنای تذکر رهبری درباره لزوم #بازسازی_ساختار_فرهنگی کشور را دریابیم و برای آن چارهای بیاندیشیم. چرا که اکنون با نهادهای فرهنگی متکثر کم بازده مواجهیم.
📌 از همین امروز باید به فکر فردا بود چرا که خیلی زود دیر میشود...
#تربیت_نسل
#ضعف_تدبیر
#ترک_فعل
#مطالبه
#پاسخگویی
#دهه_هشتادی
#فتنه1401
#تعلیم_و_تربیت
#بازسازی_ساختار_فرهنگی
🆔 @taalighat
#پیشنهاد
☘ توسعهي فرهنگ قدرشناسی
🔻 در جریانهای مختلف فکری کشور، انسانهای #کارآمد، بدون حاشیه و دلسوزی وجود دارند که گاه سایهی جریان سیاسی اجازه دیدهشدن نکات مثبت شان را نمیدهد و بعد از تغییرات سیاسی در کشور به #حاشیه میروند.
🔻 به حاشیه رفتن افرادی که دارای ظرفیتهای فکری یا مدیریتی یا خدمتی خاص و در راستای #نیازهای_کلان_انقلاب هستند هم برای کشور ضرر است و هم برای آن فرد تولید #گلایه میکند.
🔻 حداقل کار ممکن از طرف بچههای #جبهه_انقلاب شناسایی این افراد و #قدرشناسی از آنهاست. چه از جبهه فکری ما باشند یا طرف مقابل. باید مقوله #قدرشناسی افراد و سرمایهها تبدیل به یک #فرهنگ_عمومی شود.
🔻 اولین پیشنهاد عملی:
دکتر #سورنا_ستاری از افراد متخصص، دلسوز، پرکار، بدون حاشیه و متمرکز بر بسیاری از نقاط مدنظر رهبری در مقوله #نخبگان بود. گرچه انتقادهایی نیز داشته باشیم اما برآیند کلی را لحاظ میکنیم. پیشنهاد: دعوت او به حوزه علمیه قم، استفاده از تجارب و تجلیل از زحمات چندساله اش...
#نخبگان
#فرهنگ
#قوه_عاقله
#جبهه_انقلاب
🆔 @taalighat
#زن
#زندگی
#شهادت
🔻سرتاسر عمرتان به تردید گذشت
🔻عمری که به پوشاندن خورشید گذشت
🔻ای جرئت #داعش از شما! وایِ شما!
🔻از این همه خون چگونه خواهید گذشت؟
✍🏻 #میلاد_عرفانپور
#شاهچراغ
🆔 @taalighat
#شعر
خواندید #برای_زندگی...، آزادی
شد #فتنه یکی دوماه در آبادی
حالا که #زنان و کودکان را کشتند
دیگر ز شما نمیرسد فریادی...
➖➖➖➖➖
لعنت به هر آن کسیکه در #فتنه دمید
#اصلاحطلب، #سلبریتی، ریش سفید
دیدید که بازی آخرش خونین شد...
#زن، زندگی، آزادی همه گشت #شهید
➖➖➖➖➖
گر چه میخواست که این قصه فراگیر شود...
فتنه با خون #شهیدان_حرم میخوابد
#شاهچراغ
🆔 @taalighat
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401
❇️ جای خالی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در حوادث اخیر
🔻 وقتی #دشمن از کف جامعه ناامید شد و به نتیجه نرسید، نزاع را به صحنه #دانشگاه کشید. جایی که مملو از احساسات نسل جوان و ذهن پرسشگر آن و بستر اقدامهای خام است.
🔻 یکی از راههای مدیریت اوضاع دانشگاه (البته در نسبت با قشر گفتگوپذیر) #گفتگو از طریق افرادی است که دارای وجاهت در بین دانشجویان هستند. #روحانیون نهاد رهبری بهعنوان کسانیکه هم #مسئولیت_سازمانی و هم #رسالت_صفنی دارند باید وسط صحنه میدانداری میکردند اما...
🔻 مقدمه #اثرگذاری، برخورداری از جایگاه و وجاهت و #مقبولیت است. #جایگاه_اجتماعی نیز یک شبه پدید نمیآید. نهاد طی سالهای گذشته فرصت داشت:
🔹اولا بین دانشجویان جا باز کند، ارتباط با #بدنه_دانشجویی را افزایش دهد، دسترسیهای میدانی خود را گسترش دهد، بهگونهای که به ذهن دانشجو متصل باشد تا در موقع نیاز، ریشسفیدی او را بپذیرند. همینطور افزایش و تعمیق ارتباط با #اساتید_دانشگاه که آثار متعددی دارد.
🔹ثانیا طی این سالها با گفتگوی هدفمند، تدابیر متنوع و راهاندازی #کرسیهای_آزاداندیشی بسیاری از گره های ذهنی را بگشاید تا امروز با اشارهای مشکل حل شود.
🔻 اما نهاد در لایههایی تبدیل شده است به کرسی تدریس محض یا مسیری برای #هیئت_علمی شدن و... به گزارش فعالین در صحنه خبری از پویایی و نشاط مورد انتظار بهگوش نمیرسد.
🔻 #نهاد_رهبری_در_دانشگاه باید بهعنوان زمینه حضور نهاد حوزه در متن جامعه نخبگانی و زمینه اتصال حوزه و دانشگاه در اندیشه و عمل باشد. نهاد گویی دچار #روزمرگی و #فقدان_ایده برای ادامه حضور و حیات است. متأسفانه انتقادها از #دوره_اخیر بیش از پیش است که باید چاره شود...
#نهاد_نمایندگی_رهبری_دردانشگاه
#کرسیهای_آزاداندیشی
#فقر_تدبیر
#خمودگی
#روزمرگی
#دانشگاه
#فتنه
🆔 @taalighat
#تأملی_درباب_اغتشاشات1401
📍شعار، ذهنیت، ماشین تولید نفرت
🔻 #شعار یکی از عناصر نرم مهم در همه جنگ ها در طول تاریخ بوده است. کارکرد شعار نه تنها تهییج یک لشگر که نشاندهنده #جهتگیری آن لشگر و بروز دهنده #ذهنیت و افکار آنها است.
🔻 به شعارهایی که در این مدت در تجمعات بهکارگرفته شد دقت کنید. کارکرد بسیاری از آنها #تولید_نفرت و ایجاد ذهنیت منفی در طرفین ماجرا است.
🔻 یکی از این شعارها که ذهنم را مشغول کرد، شعاری بود که دختران بدحجاب در دانشگاه سبزوار سردادند:
زن آزاده منم، هیز تویی، هرزه تویی...
🔻 این شعار در گوینده آن این #ذهنیت را تثبیت میکند که طرف مقابل تو را انسانی فاسد، هرزه و اهل فحشا میداند. همین نگاه #باب_گفتگو را سد میکند. این دوتا دختر تا دیروز سر کلاس کنار هم مینشستند با حفظ اختلاف سلایق و باورها اما #امکان_گفتگو سد نشده بود. اما با آن شعارهای رکیک #دانشگاه_شریف و این جنس شعارها از فردا مثل دو دشمن کنار هم مینشینند در حالیکه مملو از #کینه و #نفرت نسبت بههم هستند.
🔻 #دشمن و سازندگان شعارها همین را میخواهند: ایجاد حس نفرت بین جامعه و #انشقاق_اجتماعی. اگر فضای دانشگاه به این سمت سوق داده شود، نتايج ناگواری درپی خواهد داشت. بهترین عاملی که دشمن میتواند بر روی آن سرمایهگذاری کند تا اغتشاشات ادامهدار شود، عامل #هیجان و احساسات جوانی و ایجاد #حس_مبارزه برای رسیدن به یک خواسته است.
🔻 در بسیاری از دانشگاهها، معترضین واقعاً گوشی برای شنیدن ندارند و آمدهاند تا فقط فریاد بزنند. حواسمان باشد #ماشین_تولید_نفرت در حال کار است...
🔻 این رفتار #هوشیاری طرف مقابل را میطلبد. مطمئنا اگر کسی این شعار را در دهان آن دانشجو نمیگذاشت بسیار بعید بود خودش به چنین نگرش تندی سوق یابد. هوشیاری #جبهه_انقلاب راه برونرفت از ماجرا است.
❌ همان مقدار که گزارهی (بعد از #مهسا هر زن چادری ای میبینم، وجودم پر از نفرت میشود) غلط است، گزارهی (بعد از #آرتین هر زن بیحجابی میبینم وجودم پر از نفرت میشود) هم غلط است.
📌 ماشین تولید نفرت را خاموش کنید...
#ذهنیت_اجتماعی
#گفتگو
#دشمن
#انشقاق_اجتماعی
#دانشگاه_شریف
#کینه
#فتنه
🆔 @taalighat