⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️تکنیک های موثر در #تربیت_صحیح_کودکان
🔶همه #والدین دوست دارند که #کودک_مودبی داشته باشند. با برقراری روابط عاطفی درست با کودکان و از همه مهمتر محبت به کودک خود میتوانید این مسیر را کوتاه کنید و به خواسته تان برسید. البته نمیتوانید کودکی بی عیب و نقص داشته باشید. اما شک نکنید که با انجام این کارها میتوانید کودک مودبی تربیت کنید و در تربیت کودک موفق باشید.
🔺مقدمه: والدین براساس الگوهای رفتاری و تربیتی مشخصی کودکشان را تربیت میکنند. بعضی اوقات رفتارهای نامناسب کودک از روی عمد نیست و یا حتی در بعضی موارد کودک متوجه رفتار اشتباه خود نمیشود. این مقاله به این باید ها و نباید ها در مورد تربیت کودک اشاره دارد. در این نوشتار #با_ما_همراه_باشید.
💢بایدهای تربیت کودک
🔷به کودک خود بیاموزید: برای انجام کارهایش از شما #اجازه بگیرد، زیرا در این صورت او متوجه علاقه و حساسیت شما خواهد شد. به کودک خود بیاموزید: بعد از جملات و درخواست هایش حتما از کلمه #لطفاً استفاده کند، در این صورت #کودک_درک میکند اگر از کسی درخواستی دارد حتما باید آن را #محترمانه بیان کند. به کودک خود بیاموزید: همیشه #سپاسگزار باشد. استفاده از کلمه #متشکرم و #ممنونم در تربیت کودک #بسیار_مهم است.
🔷به کودک خود بیاموزید: دیگران را #مسخره_نکند و یا درباره عیبهای دیگران حرفی نزد. به او بگویید مسخره کردن دیگران نشانه ضعف خودش بوده و همچنین باعث منزوی شدن و تنها شدنش میشود. به کودک خود بیاموزید: زمانی که میخواهد وارد اتاق دربسته ای شود #حتما_در_بزند. این موضوع یکی از #مهمترین نکات تربیت کودک است. به کودک خود بیاموزید: هیچوقت دیگران را با #الفاظ_زشت صدا نزند یا به دیگران لقبهای زشت ندهد. #رعایت_ادب نیز یکی از #نکات_کلیدی در تربیت کودکتان خواهد بود. به کودک خود بیاموزید: در صورتی که به جایی زنگ میزند بعد از سلام و احوالپرسی حتما خود را معرفی کند.
🔺البته شما نیز بایستی در جایگاه والدین بعضی نکات را در تربیت کودک خود رعایت کنید.
💢نکات تربیت کودک
💠برای فرزند خود وقت بیشتری بگذارید
🔷به عنوان مثال اگر از شما سوالی پرسید با درخواستی داشت #به_صحبتهای_او به دقت #گوش دهید، هیچگاه کودک خود را نادیده نگیرید حتی زمانی که سرتان شلوغ است از جملاتی مثل «بعداً حرف میزنیم» یا «سرم شلوغه برو بعدا بیا» یا «ساکت باش، الان کار دارم» استفاده نکنید.
💠از کودک تان تمجید کنید
🔷جملات «خیلی عالی هستی» یا «تو فوق العاده ای» یا «این کارت خیلی خوب بود» و «تو بی نظیری» و از این دست جملات #تاثیر_مستقیم در روحیه کودک شما دارد. سعی کنید با استفاده از این جملات او را به انجام مستمر کارهای خوب #تشویق کنید.
👇👇👇👇👇
💠در خانه از الفاظ و جملات مودبانه استفاده کنید
🔷رفتار کودک شما بازتاب رفتار خودتان در خانه و در اجتماع خواهد بود. تمرکز بر روی رفتار و ادب کودک، خود یکی از مهمترین اقدامات تربیت کودک است.
💠سعی کنید برای کودک خود قانون سخت نگذارید
🔷کودک نمیتواند قواعد سخت را قبول کند. انتخاب وسائل شخصی و ساعت درس خواندن را به خود کودک بسپارید.
💠با کودک بازی کنید
🔷 #بازی با کودک علاوه بر اینکه بر روی #روحیه و روان او تاثیر مثبتی دارد بلکه باعث #باز_شدن_فکر او نیز میشود.
💠احساسات فرزندتان را درک کنید
🔷زمانی که فرزندتان ناراحت است علتش را جویا شوید و با او بیشتر صحبت کنید. سعی کنید او را تخلیه روحی کنید تا مشکلاتش را به شما درمیان بگذارد.
💠فرزندتان را لوس نکنید
🔷به کودک خود بیاموزید تا حرف حرف او نیست... او باید بشنود و درک کند و به تصمیمات دیگران احترام بگذارد. وقتی به او بیش از ظرفیتش بها میدهید، کودک تان همین رفتار را از دیگران نیز انتظار دارد و زمانی که دیگران در مقابل خودخواهی او واکنش نشان میدهند او سرخورده میشود.
💠به کودک خود ابراز علاقه کنید
🔷گفتن حرف محبت آمیز به کودک باعث شادی او میشود و این شادی در زندگی فردی و اجتماعی و در تربیت کودک تان بسیار موثر است.
💠به او یاد دهید وسط صحبت های بزرگتر حرفی نزند
🔷جز در مواقع ضروری بین حرفای بزرگتر ها حرفی نزند. به او یاد دهید اول حرف های شما رو گوش کند و بعد چیزی بگوید.
💠به کودک خود سلام دادن را بیاموزید و حتی به او سلام کنید
🔷یکی از جنبه های تربیت کودک #سلام_کردن است، زیرا در این صورت به کودک خود شخصیت و ادب می آموزید.
👇👇👇👇👇
💠سعی کنید برای کودک خود نام نیکو انتخاب کنید
🔷گذاشتن #نام_نیکو و زیبا برای فرزند #تاثیر_روانی_خوبی بر روی او دارد. فرزندی که نام خود را دوست داشته باشد خجالت نمیکشد.
💠برای کودک خود لباس های خوشرنگ و زیبا بگیرید
🔷انتخاب لباس های زیبا برای فرزندتان، برای روحیه کودک شما بسیار عالیست. اگر کودک تان لباس های زیبا بپوشد در میان دوستان خود مورد تحسین قرار خواهد گرفت و در نتیجه بر روی روان او نیز تاثیر مثبتی خواهد داشت.
💠اجازه ندهید بدون اجازه به موبایل و وسائل شخصی شما دست بزند
🔷به کودک خود بیاموزید که به وسائل شخصی تان مخصوصا موبایل و لپ تاپ دست نزند زیرا زمانی که این کار را انجام میدهد پس از مدتی که بزرگ شد این عادت زشت در سرش میماند و مدام سراغ وسائل شخصی تان خواهد رفت.
💠با کودک خود مشورت کنید
🔷کودکان نیز دوست دارند در بعضی مسائل با آنها #مشورت کنید. این باعث میشود کودک شما احساس کند وجود دارد و صاحب شخصیت است.
💠عدالت را رعایت کنید
🔷یکی از مهمترین روشهای تربیت کودک این است که سعی کنید در تربیت فرزندان خود #عدالت را رعایت کنید، زیرا اگر عدالت رعایت شود کودک نیز در آینده در زندگی شخصی و اجتماعی خود عدالت را رعایت خواهد کرد.
💠سعی کنید با کودک خود کودکانه حرف بزنید
🔷سعی کنید با کودک به شکل کودکانه حرف بزنید زیرا روابط با او به این شکل بسیار ساده تر خواهد شد.
💠کودک خود را با سختی ها آشنا کنید
🔷بهتر است کودک خود را بسیار بردبار و #صبور بار بیاورید زیرا اگر نتواند در کودکی با بعضی سختیهای کوچک مقابله کند در بزرگسالی نیز نمیتواند این کار را انجام دهد و به سرعت می شکند.
|منبع: وبسایت راسخون به نقل از مرکز مشاوره رهیاب
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️معیاری جدی برای #دشمن_شناسی
💠هرگاه سیر کلی افرادی از جامعه اسلامی در جهت خواست دشمن باشد، باید بدانند که قطعا اشتباهی در رفتار آنها وجود دارد.
🔷قرآن کریم در آیه ای، خشم و کینه اهل کتاب[۱] که عقبه مستکبران فعلی هستند، را نسبت به مسلمانان شرح میدهد. «إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ[آل عمران، ۱۱۹] چون با شما ملاقات كنند گويند: ايمان آورديم؛ و هنگامى كه با يكديگر خلوت كنند از شدت خشم بر شما، سر انگشتان خود را مىگزند. بگو: از خشمتان بميريد».
🔷همواره همینگونه بوده است که هر جا ایران، پیشرفتی داشته است، دشمنان انقلاب، خشم خود را بروز داده و مخالفت کردهاند؛ مثل صنعت دفاعی، و هر جا ایران در جهت خواست آنان بوده و یا مماشات کرده است، دشمنان انقلاب به صورت تلویحی و یا علنا، موافقت موقتی و مشروط خود را با ما اعلام داشتهاند. اگر دشمنانِ اسلام، از قاطعیت و حرکت ما خشمگین نباشند، باید در مفید بودن خود شک کنیم.»[۲]
پی نوشت:
[۱] تفسير نمونه (دار الكتب الإسلاميه) ج۳، ص۶۵
[۲] مقام معظم رهبری ۹۶/۶/۶
نویسنده: سیدی
|منبع: راهروان ولایت
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✅ #امام_باقر علیه السلام:
💠خداوند متعال، هر #شبِ_جمعه، از آغاز شب تا پايان آن، از #فراز_عرش خويش ندا میدهد:
🔷«آيا بنده مؤمنى نيست كه تا پيش از سپيدهدَم، مرا براى #آخرت و #دنيايش بخواند و من، پاسخش دهم؟
🔷آيا بنده مؤمنى نيست كه تا پيش از سپيدهدَم از گناهانش به درگاه من، توبه كند و من هم به سوى او بازگردم [و توبه اش را بپذيرم] ؟
🔷آيا بنده مؤمنى نيست كه من روزىاش را بر او تنگ كرده باشم و او تا پيش از سپيدهدَم، افزايش در روزىاش را از من بخواهد و من بر روزى او بيفزايم و به آن گشايش دهم؟
🔷آيا بنده مؤمنِ زندانى و غمزدهاى نيست كه از من بخواهد از زندان آزاد و رهايش كنم؟
🔷آيا بنده مؤمنِ ستم ديدهاى نيست كه تا پيش از سپيدهدَم از من بخواهد كه دادش را بستانم و من انتقام او را بگيرم و داد وى بستانم؟»
و تا سپيدهدَم، به اين ندا ادامه مىدهد.
📕تهذيب الأحكام، ج ۳، ص ۵، ح ۱۱
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✅ #امام_حسین عليه السلام:
🔷اگر كسى در اين گوش من (اشاره كردند به گوش راست) ناسزا گويد و در گوش ديگرم عذر خواهى كند، پوزش او را قبول مى كنم.
💢نکته: از نشانه هاى روح بلند، #عذر_پذيرى است؛ اين صفت، از صفات خداست؛ هر كه به درگاه خدا به خطاى خويش اعتراف كند و از او عذر و بخشايش بخواهد، خداوند هم عذر خواهى او را مى پذيرد و از گناهانش میگذرد. صفت «غفّار»، «توّاب»، «عفوّ»، «غفور» همه اشاره به اين نكته دارد و خوب است مؤمنان هم نسبت به هم كينه به دل نگيرند و از خطا و بدى يكديگر درگذرند.
📕احقاق الحق ج ۱۱، ص ۴۳۱
#امام_حسین
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️چرا #پرچم_امام_حسین(ع) به رنگ سرخ است؟
🔶 #فرهنگ_خونخواهي در ميان همه اقوام و ملل جهان از جمله عربها بوده است. در ميان اعراب رسم بر اين بوده كسي كه #خونش_به_ناحق و مظلومانه بر زمين ريخته ميشد و انتقام آن به نحو شايستهاي گرفته نميشد #پرچم_سرخي بر مزار او ميگذاشتند. #پرچم_سرخ افراشته شده بر #گنبد_حرم #امام_حسين (ع) نيز از همين باب ميباشد.
🔷در زيارتي كه امام صادق (ع) به «عَطِيّه» آموخت آمده است: «شدت همبستگي و پيوند سيدالشهدا با خدا به نحوي است كه شهادتش همچون ريخته شدن خوني از قبيله خدا ميماند كه جز با انتقامگيري و خونخواهي اوليا خدا، تقاص نخواهد شد».[۱] از همين روي است كه امام حسين(ع) را #ثارالله يعني خون خدا مينامند و خونخواهانش را لثارات مينامند.
🔷پس پرچم امام حسين(ع) هم به رنگ سرخ است تا نشان دهنده اين موضوع باشد كه #منتقم_خون_امام(ع) خود ٫خداوند تبارك و تعالي است و خون آن بزرگوار هرگز فراموش و پايمال نخواهد شد. از طرف ديگر اين رنگ بيدار كننده همه عاشقان و دلباختگان آن حضرت ميباشد كه بدانند كه امامشان چگونه و با چه مظلوميتي به شهادت رسيده و همانند آن حضرت هميشه آماده جانفشاني در راه خدا باشند.
🔷 #پرچم #امام_حسين(ع) به #رنگ_سرخ است تا به من و شما و اهالي دنيا بفهماند كه #از_روز_تاسوعا كه پرچم سرخ را بر فراز چادر حسين بن علي عليه السلام برافراشتند، تاكنون همچنان #جنگ #با_كفار_و_قاتلين آن حضرت ادامه دارد و اين امر تا #ظهور_امام_زمان (عج) كه منتقم خون آن بزرگوار است ادامه خواهد داشت.
🔷از اينروست كه در فرازهاي آخر دعاي ندبه ميخوانيم: «اين الطالب بدم المقتول بكربلا»؛ كجاست طلب كننده خون كشته كربلا؟ امام زمان(عج) شخصاً طالب خون بناحق ريخته جد مظلومش حسين بن علي عليه السلام است و تا قيام ايشان همچنان پرچم خونخواهي مظلوم كربلا به دست با كفايت ايشان است، اميد است كه انشاء الله ما هم جزو سربازان آن بزرگوار در زمان ظهورش باشيم تا از منتقمان خون سيدالشهداء قرارگيريم.
پی نوشت:
[۱] بحار الانوار، ج۹۸، ص۱۴۸ و ۱۶۸
|منبع: وبسایت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت
#حسینیه_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #سن_مناسب_ازدواج چه سنی است؟
🔶روانشناسان، جامعهشناسان، مشاوران خانواده و... هر کدام ایدههایی در مورد سن مناسب ازدواج برای دختران و پسران مطرح میکنند. اما واقعیت این است که نمیتوان نسخهی یکسانی برای همه پیچید؛ سن مناسب ازدواج بسته به نوع تربیت، شرایط جسمانی، ویژگیهای خلقی و... در افراد مختلف، متفاوت است. در این یادداشت به بعضی نکات در این زمینه میپردازیم.
1⃣هر وقت که وقتش بود!
🔷ازدواج از آن چیزهایی است که به وقتش باید انجام شود. اگر زودتر یا دیرتر انجام شود، آسیب هایش شاید تا آخر عمر دست از سر انسان برندارد. رهبر معظم انقلاب نیز در مورد لزوم ازدواج به موقع میفرمایند:«اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آمادهاند، ازدواج نمایند». این آمادگی را معمولا ابتدا دختر یا پسر در وجود خود احساس میکنند و بعد والدینشان متوجه میشوند.
2⃣در زمان اوج اشتیاق
🔷جوانی، دورهی شادابی و سرزندگی است. در این دوره، انسان بزرگترین و مهمترین تصمیمات را میگیرد که سرنوشت بقیهی زندگیاش را رقم میزند. به فرمایش رهبر معظم انقلاب «پیامبر اکرم (ص) اصرار داشتند جوانها زود ازدواج کنند، چه دخترها و چه پسرها؛ البته با میل خودشان و اختیار خودشان، نه اینکه دیگران برایشان تصمیم بگیرند... جوانها در سنین مناسب، وقتی از دوران جوانی خارج نشدهاند، در همان حال گرمی و شور و شوق، باید ازدواج کنند... اگر ازدواجهای سنین جوانی درست باشد، اتفاقا ماندگار خواهند بود و صمیمیت بیشتری بین زوجین ایجاد میشود»
3⃣آغاز احساس نیاز
🔷وقتی تشنه یا گرسنهاید، آیا به خودتان وعدهی آب و غذا در سال آینده را میدهید؟! هر نیاز طبیعی و فطری را باید در نزدیکترین زمان ممکن پاسخ داد، وگرنه عواقبش گریبانگیر خواهد شد. در مورد این نیاز به خصوص، قضیه جدیتر هم هست؛ زیرا طبق روایت «من تزوّج احرز نصف دینه» (هرکس ازدواج کند، نیمی از دین خود را حفظ کرده) معلوم میشود نصف تهدیدی که دربارهی دین انسان وجود دارد، از طرف طغیانهای جنسی است. رهبر انقلاب میفرمایند:«اسلام اصرار دارد که این پدیده [ازدواج] در اوان خود، هر چه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. زود یعنی از همان وقتی که دختر و پسر احساس نیاز میکنند به داشتن همسر، هر چه این کار زودتر انجام بگیرد، بهتر است»
4⃣نه به آن بینمکی!
🔷ازدواج، میوهای است که باید به وقتش چیده شود. رهبر فرزانهی مان میفرمایند:«سنین ازدواج، نه به آن شوری شور باید باشد که بعضیها فکر کردند باید در سنین کاملاً جوانى زودرس باشد (نه اینکه من آن را نفی کنم؛ ایرادی ندارد. اگر کسی خواست در آن سنینِ خیلی زود هم ازدواج کند، هیچ اشکالی ندارد؛ اما حالا لزومی ندارد که ما اصرارمان را روی آن ببریم.)، نه هم به آن بینمکی که غربیها انجام میدهند و در سن سی-چهل سالگی ازدواج میکنند»
5⃣به انضمام «قصد ادامهی تحصیل»!
🔷خیلی از جوانها ازدواج را آنقدر به تأخیر میاندازند که درس شان تمام شود، شغل مناسبی دست و پا کنند، خانه و امکاناتی به دست آورند و... که ناگهان میبینند تار موی سیاهی بر سرشان نمانده و مفصلهایشان به سر و صدا افتاده! ازدواج بعد از اتمام تحصیلات، فرهنگ وارداتی غربی است. به بیان رهبرمان «این رسم اروپاییها بود، خیلی هم چیز بدی بود. چون آنها که ازدواج را به تأخیر میانداختند... معتقد بودند که نیاز جنسی را در دوران جوانی بایستی جوانها آزادانه تأمین کنند؛ یعنی همان چیزی که از نظر ما فساد و فسق و گناه و موجب خراب کردنِ وضع اجتماع است. برای همین هم بود که زن و شوهر اروپایی و اروپاییمنش، پیوندشان یک پیوند محکم نبود. زن و شوهر، دوران جوانیشان را گذراندهاند (نمیگویم همه، خیلیها اینجور بودند و اینجورند)، بدون اینکه به همدیگر احتیاج داشته باشند، بعد هم سرِ سیری با هم ازدواج کردهاند... اسلام این را قبول ندارد»
6⃣زمانی برای پدر شدن و مادر شدن
🔷به تأخیر انداختن ازدواج یعنی به خطر افتادن و محدود شدن فرصت پدر شدن یا مادر شدن. با ازدواج دیرهنگام، این شانس بزرگ و لذت عمیق را از خودتان دور نکنید. آیتالله خامنهای در این باره میفرمایند: «بلاشک یکی از چیزهایی که باروری را محدود میکند، بالا رفتن سن ازدواج است؛ این یکی از کارهایی است که باید در کشور فکر بشود. چرا سن ازدواج در کشور ما بالا رفته؟ مگر جوان هفده ساله، هجده ساله، نوزده ساله، احتیاج ندارد به اطفاء نیاز جنسی و غریزهی جنسی؟ ما باید به این فکر کنیم» بنابراین جوان ۱۷ساله، کودک نیست و میتواند تشکیل خانواده بدهد.از طرفی میفرمایند:«واداشتن دختران کم سن و سال به ازدواج،حرکتی در جهت تضعیف زن و نادیده گرفتن حقوق اوست و قانون باید با آن مقابله کند و زنان نیز با آگاهی، هوشیاری و رشد و معرفت خود در مقابل اینگونه تعدیات بایستد».
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️بایدها و نبایدهای ورود به #مدرسه_آنلاین/ مادرها به این نکات توجه کنند
🔶یادگرفتن درس و #انجام_تکالیف در #شیوه_آنلاین، نیاز به مقدماتی دارد که باید از الان فراهم کرد. این #مدرسه_آنلاین ضرورتهایی دارد که باید کم کم مقدماتش را فراهم کنید تا بچه به درستی درس را یاد بگیرد و تکالیفش را انجام دهد.
💠مکان آرام
🔷همیشه یک #مکان_آرام و بدون سروصدا را انتخاب کنید؛ دقت کنید در مکانی که کودک میخواهد تکالیفش را انجام دهد، مواردی که باعث حواسپرتی او میشود مانند تلویزیون و... نباشد تا با حواس جمع و #دقت_بالا بتواند کارش را انجام دهد.
💠فناوری، تعطیل!
🔷وقتی کودک میخواهد تکالیفش را انجام دهد، موبایل و #تبلت و هرگونه وسیله بازی را که باعث میشود حواس کودک پرت شود، از او بگیرید. وقتی هم که قرار است آنلاین درس بخواند به او بیاموزید که ابزار فقط برای درس در اختیار اوست.
💠برنامهریزی داشته باشید
🔷اگر برای کودک #برنامهریزی کنید و در منزل #قانون داشته باشید؛ #کودک به انجام دادن کارها #طبق_برنامه عادت میکند و آنها را بدون هیچ اجباری انجام میدهد. حتما در برنامه روزانه کودک، استراحت و زنگ تفریح را فراموش نکنید و با چیدن برنامههای جذاب او را به انجام تکالیف تشویق کنید.
💠صریح بیان کنید از کودک چه میخواهید
🔷کودک باید بداند شما چه توقعی از او دارید و دقیقا چه کارهایی باید انجام بدهد. برای روشن شدن برنامهها حتما با حوصله و سر فرصت با او صحبت کنید و قوانینتان را صریح به او بگویید.
💠تشویق فراموش نشود
🔷کودکان دوست دارند مورد #تشویق و تمجید قرار بگیرند. اگر بعد از انجام به موقع تکالیفش او را تشویق کنید و بگویید که به او افتخار میکنید، نتیجه بهتری خواهید گرفت. میتوانید برای کارهای سختتر و مهمتر #جایزه هم در نظر بگیرید؛ البته نه به صورتی که تبدیل به وظیفه شود. حتما به کودک بگویید از اینکه تکالیفت را به موقع و مرتب انجام دادهای از تو راضی هستم. مهم است که بداند به چه دلیلی از او راضی هستید.
💠رشوه ممنوع
🔷برخی والدین برای اینکه کودک تکالیفش را انجام دهد، به او #رشوه میدهند. رشوه دادن برای اینکه فرزند درس بخواند و تکالیفش را انجام دهد، بدترین کار ممکن است؛ چون کودک هیچ تمایلی به انجام این کارها ندارد و فقط برای امتیازهایی که در نظر گرفتهاید، دارد درس میخواند و هیچ لذت و بار مثبتی در این کار وجود ندارد.
💠صبور باشید
🔷همیشه کارها همانگونه که ما میخواهیم پیش نمیرود. ممکن است گاهی فرزندان در یک زمانهایی انرژی لازم برای انجام تکالیف را نداشته باشند، #انعطاف داشته باشید و اجازه بدهید فرزند با حال خوب به انجام تکالیف بپردازد تا حس خوبی به آن کار داشته باشد و حس اجبار را از او دور کنید.
💠با وظایفتان آشنا باشید
🔷درس خواندن، انجام تکالیف، آماده کردن وسایل و... همه از وظایف کودک است؛ مسئولیتهای فرزندتان را به دوش نکشید و به جای او درس نخوانید و تکالیف را انجام ندهید. شما به عنوان #حامی فقط باید #راهنمای_کودک و در کنارش باشید، بقیه کارها وظیفه اوست.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #مديريت_اسلامي
🔶بحث درباره #مديريت از ديرباز مورد توجه بوده است؛ زيرا از روزي كه بشر پا به عرصه خاك نهاد و با خانواده و قوم و قبيله زندگي اجتماعي را آغاز نمود، انديشه مديريت و سرپرستي همان مجموعه كوچك را در ذهن خود پروراند. در جهان امروز نيز كه علوم، تكنولوژي و دانش پيشرفت نموده و سازمانهاي بزرگ صنعتي و توليدي به وجود آمده است، #مهمترين_مسئله، #چگونگی_اداره #مجموعههای_عظيم_انساني است. امروزه از يك سو جهان هر روز به سمت بيعدالتي اداري پيش میرود و از ديگر سو، #مديريت به فني پيچيده و تكنيكي تبديل شده است، لذا لازم است با #فقه_پويای_اسلامي و با استفاده از كتاب و سنت و... #مديريت_سالم و #نظاممند_اسلامي ارائه شود؛ زيرا اسلام در هيچ موردي، بدون ارائه ي طريق نيست.
🔷 #مديريت منحصر به اداره زندگي مادي نيست، بلكه در امور مذهبي و معنوي هم ضرورت دارد؛ #خداوند سبحان مديراني چون #انبيا را براي هدايت مردم فرستاد، و ايشان با اينكه بيشتر داعيه معنوي داشتند، در حد قابل توجهي در #مديريت_اجتماع هم موفق بودند و جوامع خود را به سوي رشد و تكامل و پويايي سوق ميدادند. امام علي(ع) در ضرورت مديريت ميفرمايند: «مردم از امير حاكم (مدير) ناگزيرند، چه خوب و چه بد». همچنين ميفرمايند: «والي ظالم و غاصب بهتر است از فتنه و آشوبي كه تداوم يابد». امام رضا(ع) نيز ميفرمايند: «نديديم گروهي از مردم و ملتي از ملتها، زندگي بادوام داشته باشند، مگر اينكه سرپرست و قيّم داشتهاند؛ زيرا در امر دين و دنيا، چارهاي جز وجود سرپرست و پيشوا نيست».
🔷قرآن كريم ميفرمايد: «اي پيامبر، آنچه از جانب خداي تو (درباره معرفي علي عليه السلام) بر تو ابلاغ گرديد ابلاغ كن، اگر اين كار (معرفي مديريت امت اسلامي) انجام نگيرد، رسالت خود را انجام ندادهاي؛ دلهره نداشته باش كه خداوند تو را از شر مردم بدخواه حفظ خواهد كرد». در اين آيه چند نكته مهم مديريتي وجود دارد: ۱. عنايت مخصوص خداوند به امامت و مديريت جامعه (بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ). ۲. امامت و سرپرستي و مديريت جامعه بعد از آن حضرت به اندازهاي اهميت دارد كه اگر در جامعه نباشد، ۲۳ سال رحمت پيامبر(ص) به هدر خواهد رفت (وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ). ۳. هيچ مشكلي نميتواند مانع معرفي امامت شود (وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ).
🔷 #اسلام معتقد است كه سرمايههاي نهفته در وجود انسان، نياز به اكتشاف و استخراج دارند و پيامبر(ص) و ائمهي اطهار عليهم السلام براي همين مبعوث و منصوب شدهاند. «پيامبر مبعوث شد تا (با مديريت خويش) بار سنگين و كمرشكن را از دوش جان انسانها بردارد و زنجيرهايي را كه بر گردن روح خود نهادهاند، بگشايد». اميرالمؤمنين(ع) نيز ميفرمايند: «خداوند پيامبران خود را در ميان مردم برانگيخت تا (با مديريت خويش) ذخاير پنهان استعدادها را استخراج نمايند».
💠 #تعريف_مديريت
🔷برخي مديريت را چنين تعريف كرده اند: «مديريت عبارت است از: علم و هنر هماهنگ كردن، رهبري و كنترل، فعاليت هاي دسته جمعي، براي نيل به هدف هاي مطلوب، با حداكثر كارايي». شهيد مطهري در تعريف مديريت ميفرمايد: «فن بسيج كردن و بهتر سامان دادن و بهتر سازمان دادن و بهتر كنترل كردن نيروهاي انساني و به كار بردن آنها».
💠مديريت از ديدگاه اسلام
🔷 #مديريت_اسلامي را چنين تعريف كرده اند: «مديريتي كه #زمينه_رشد_انسان #به_سوی_الله (الی الله المصير) را فراهم نمايد و مطابق كتاب و سنت و سيره و روش پيامبر اکرم(ص) و امامان معصوم عليهم السلام و علوم و فنون و تجارب بشري، براي رسيدن به اهداف يك نظام در ابعاد مختلف، همانند يك محور و مدار و قطب عمل كند را مديريت اسلامي گويند». امام رضا(ع) در اين باره ميفرمايند: «والی مسلمين، همانند ستون وسط خيمه است كه اولاً، تمام بار سقف بر روي آن استوار است و ثانياً، مانند نقطه مركزي دايره شعاعش نسبت به همه ي جوانب يكسان است، به طوري كه هركس در هر زمان و از هر طرف كه اراده كند به آن دسترسي دارد».
💠خصوصيات مديريت از ديدگاه اسلام
🔷 #مديريت وسيلهاي براي رسيدن به اميال شخصي نيست. #مدير_اسلامي نبايد #مسند_مديريت را وسيله افتخار و نردبان نخوت و در جهت اميال شخصي و نفساني خود قرار دهد؛ زيرا اسلام چنين مديراني را مورد سرزنش و انتقاد قرار ميدهد؛ چنانكه امام صادق(ع) ميفرمايند: «آن كسی كه به دنبال رياست برود، هلاك ميشود.»
🔗متن کامل را اینجا 👈andisheqom.com/fa/Article/View/4055 بخوانید.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد