⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️مصاف کودکان با قتلگاهی به نام #فضای_مجازی (بخش سوم)
🔶در #جنگ_رسانهای و فرهنگی، بیشترین اقشاری که در معرض آسیب و تهدید قرار دارند #کودکان و #نوجوانان به شمار میآیند؛ افرادی که اگر به درستی تحت مدیریت و تربیت والدین و مربیان قرار نداشته باشند آیندهی تاریکی در انتظار آنها خواهد بود.
💠سلاح کشتارجمعی از جنس رقص و آهنگ
🔷با اندکی دقت و تأمل در طرح و ایدههایی که جبهه #جنگ_رسانهای و #جنگ_نرم #دشمن، در مصاف با جامعه و اندیشه اسلامی از آن بهره میجوید، با ابزارآلات لهو و لعب آشنا میشویم، که مخرب تر از بمب های اتمی و میکروبی بودهاند؛ چرا که #دامنه_وسیعی از #جامعه_انسانی را تحت تأثیر خود قرار می دهد. در واقع #جبهه_دشمن تلاش دارد با بهرهگیری از این ابزار و #ترویجفرهنگغربی و لهو و لعب، #هویت_دینی و اسلامی افراد را هدف گرفته و روحیه #ولنگاری و #بیقیدی را در جامعه گسترش دهد.
🔷این در حالی است که پیشتر در منابع روایی، آثار مسموم و مخرب لهو و لعب و آلات موسیقی روشن شده است؛ چنانکه در منابع روایی از امام صادق (ع) این موضوع اینچنین نقل شده: «اسْتِمَاعُ اللَّهْوِ وَ الْغِنَاءِ ینْبِتُ النِّفَاقَ كَمَا ینْبِتُ الْمَاءُ الزَّرْعَ؛[۱] گوشدادن به موسیقی و #غنا نفاق را میرویاند، همانطور که آب، زراعت را میرویاند.»
🔷شاید در نگاه برخی افراد، روی آوری به #غنا و موسیقی و #رقصوآهنگ، موضوع کماهمیت و ناچیزی به نظر برسد، ولی اگر اندکی روند تأثیر گذاری این موارد بر روح و جان انسانی و نوع عملکرد آنها را مورد ارزیابی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد، کمترین تأثیر شیوع و گسترش این آلات در جامعه، #بیقیدی و تضعیف بن مایه های فکری و فرهنگی است، که اساس و هویت یک جامعه انسانی را تشکیل می دهد. در واقع، جبهه #دشمن با ترویج فرهنگ غربی تلاش دارد، ارزش ها و #اصول_اخلاقی را در جامعه سست کرده و جامعه انسانی را به سمت و سویی که خود می پسندد، بکشاند. #ادامهدارد...
پینوشت
[۱] وسائل الشیعة، ج۱۷، ص۳۱۶
منبع: وبسایترهروانولایت
#جنگ_نرم
#فضای_مجازی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
✨
⭕️اسراف و تبذير در قرآن (بخش سیزدهم)
💠درسی از رسول خدا(ص)
🔷در كتاب تحف العقول آمده است: «جاء الرجل بلبن و عسل لشربه فقال(ص): شرابان يكتفي باحدهما عن صاحبه لا اشربه و لا احرمه و لكني اتواضع لله، فانه من تواضع لله رفعه الله و من تكبر وضعه الله و من اقتصد في معيشته رزقه الله و من بذر حرمه الله و من اكثر ذكر الله آجره الله؛ [۱]
🔶مردی شير و عسل برای پيامبر(ص) آورد تا بنوشد، فرمود: دو نوشيدنی كه يكی از ديگری كفايت ميكند، من آن را نخورم، و حرام هم نميكنم، ولی برای خدا تواضع ميكنم؛ زيرا هر كه برای خدا تواضع كند، خدايش بالا برد و هر كه تكبر كند خداوند او را خوار سازد، و هر كه در زندگی #ميانه_روی كند، خدايش #روزی دهد، و هر كه #زياده_روی كند، خداوند او را بی نصيب گرداند، و هر كه خدا را بسيار ياد كند خدايش جزا دهد».
🔷نكاتی كه در اين حديث شريف است، مستلزم بحثی مفصل و هر كدام راه گشای سعادت دنيا و آخرت است، اما مناسب با اين مقال آن است كه پيامبر اکرم (ص) ميفرمايند: «#رعايت_اقتصاد و #ميانه_روی در معيشت، باعث #ازدياد_روزی و نزول بركات الهی است، و فردی كه رعايت #اعتدال ميكند، دچار فقر و تنگدستی نميشود، و برعكس كسی كه طريق #اسراف و #تبذير پيش گيرد، دچار محروميت ميشود و خداوند چنين بنده ای را به #سختی_معيشت مبتلا ميسازد.
🔷امام صادق (ع) میفرمایند: «چهار دسته هستند كه دعايشان مستجاب نميشود:
🔶اول كسی كه در خانه می نشيند و ميگويد: خدايا به من روزی بده! و در طلب روزی تلاش نميكند، در جواب او گفته ميشود: «الم آمرك بالطلب؟» آيا تو را به طلب روزی دستور ندادم؟؛
🔶دوم كسی كه از همسر خود ناراحت است و او را نفرين ميكند، ميفرمايند: «الم اجعل امرها عليك» آيا امر او را به دست تو قرار ندادم؟؛
🔶سوم كسی كه #مالی داشته و آن را #ضايع كرده است، ميگويد: «اللهم ارزقنی» خدايا به من روزی بده! ميفرمايند: «الم آمرك بالاقتصاد؟» آيا تو را به #اقتصاد و #ميانهروی و اعتدال در خرج امر نكرديم، و «الم آمرك بالاصلاح؟» آيا به تو دستور اصلاح در مال را نداديم؟
🔶چهارم كسانی كه از مال خود بدون شاهد به ديگران وام دهند و بعد وام گيرنده منكر شود، خداوند ميفرمايد: «الم آمرك بالشهادة؟» آيا به تو دستور نداديم شاهد بگيری؟ [۲]
🔴ملاحظه ميفرماييد كه با وجود #اسراف و شاهد نگرفتن در پرداخت وام، دعا فايده ای ندارد. #ادامهدارد...
پینوشتها
[۱] تحف العقول، موعظه ۸۲ از مواعظ النبی (ص)
[۲] اصول كافی، ج۲، كتاب دعا، ص۲۷۵
نویسنده: محمدرضا عطايی - مجله مشكاه، ش ۵۵
منبع: وبسایتمرکزمطالعات و پاسخگویی به شبهات
#اسراف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️رونمایی از کالا با جلوهگری زنان (بخش دوم)
🔶اگر #غرب در جهت #منافع_سرمایهداری و لیبرالیسم از زیبایی و فریبندگی #زن برای #عرضهمحصولاتتجاری خود بهره ببرد، جای تعجب نیست، اما نگاه شیء انگارانه به زن از سوی صاحبان سرمایه و شرکتهای تبلیغاتی در #ایران چه توجیهی دارد؟
💠آگهیهای جذاب با استفاده از عنصر زن
🔷 #آگهیهای_تبلیغاتی نه فقط بازتابی از جامعه خود هستند، که لذتها و امیال و ارزشها و باورها و عقاید مردم را هم بازنمایی کرده و هویت و روزمرگی آنها را نیز بازگو میکنند. #تبلیغات_تجاری، سعی دارند تا با درگیرکردن جامعه هدف، زنان و کودکان، همراه با فروش کالای خود، فرهنگ #مصرفگرایی و بیقیدی خود را به جوامع دیگر تحمیل کنند و گفتمانی با کارکرد ایدئولوژیک برای اعمال تغییرات مورد نظرشان بسازند.
🔷با این تفاسیر، #استفاده_ابزارگونه از #زنان در آگهیهای بازرگانی، هم بر مسائل جنسیتی تأکید میکند، و هم در پی قوت بخشیدن بر کلیشههای سنتی زنانگی و مردانگی است. زیرا #زن در بیشتر آگهیها، به عنوان مصرفکننده محصول ظاهر شده و یا به عنوان موجود دستدوم تزئینی، کالا را به مردان عرضه میکند و مردان، به عنوان جنس خردمند و تواناتر خدمات میگیرند و یا محصول تبلیغشده را تائید میکنند
🔷به همین دلیل #مبلغان_تجاری حتی برای معرفی و تبلیغ کالاهای نامتعارف و غیر مربوط هم از #زنان استفاده میکنند. مثلاً در یک آگهی برای تبلیغ اتومبیل از زنان جوان با جذابیتهای خاص، استفاده کردند، تا دقیقاً از عنصر جنسیت و جذابیت فیزیکی آنها در تبلیغ بهره ببرند.
🔷دکتر عالیه شکربیگی استاد دانشگاه و جامعه شناس در اینباره می گوید: درست است در دنیای امروز، #تبلیغات به عنوان یک ابزار میتواند خلاقیت ذهنی ایجاد کند، اما #رسانه باید از نگاه کلیشهای به زنان دست بردارد و آنها را فقط عامل جذب مخاطب به هر قیمت قرار ندهد. #ادامهدارد...
نویسنده: صدیقه شریفی
منبع: تبیان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸 رهبر معظم انقلاب:
♦️ انقلاب یک امر مستمر است؛ یک امر دفعی نیست که بگوییم در تاریخ فلان، مثلاً یک حادثه ای اتّفاق افتاد، یک عدّهای به خیابان آمدند، ده روز، بیست روز، دو ماه، شش ماه طول کشید و حکومت سرنگون شد؛ انقلاب این است؛ نه، این انقلاب نیست؛ این یک بخشی از انقلاب است. انقلاب یک حقیقت ماندگار و حقیقت دائمی است. انقلاب یعنی دگرگونی؛ دگرگونیهای عمیق در ظرف شش ماه و یک سال و پنج سال بهوجود نمیآید؛ علاوه بر اینکه اصلاً دگرگونی و صیرورت -یعنی حالی به حالی شدن، تحوّل- اصلاً حدّ یقف ندارد؛ هیچوقت تمام نمیشود؛ انقلاب یعنی این. انقلاب یک امر دائمی است.
♦️حرفهایی یک عدّه [میزنند] -منبع این حرفها، به قول خودشان، اتاق فکرهای خارجی است، اینجا هم این حرفها را بعضیها در روزنامه ها و در مجلّه ها و در حرفهای گوناگون خودشان رِلِه میکنند و همانها را تکرار میکنند و به زبان ایرانی آنها را بیان میکنند؛ [امّا منبع] حرف از آنجا است- که بله، انقلاب تمام شد. حالا یک نفر بی عقلی پیدا میشود به صراحت میگوید انقلاب را باید به موزه سپرد.
♦️بعضیهای دیگر هم هستند اینقدر بیعقل نیستند، به این صراحت نمیگویند، در پوشش این حرف را میزنند؛ جوری حرف میزنند که معنایش این است که انقلاب تمام شد؛ تبدیل انقلاب به جمهوری اسلامی. اصلاً قابل تبدیل نیست؛ جمهوری اسلامی باید مظهر انقلاب باشد. یعنی همان حالت تجدیدپذیری، همان حالت تحوّل دائمی، همان حالت باید در جمهوری اسلامی وجود داشته باشد والّا جمهوری اسلامی نیست؛ حکومت اسلامی نیست؛ انقلاب یک امر مستمر است.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️مردم و حکومت اسلامی (بخش پنجم و پایانی)
💠 #نقش_مردم در نظام #مردم_سالاری_دینی (شکل گیری و استمرار)
🔷به طور خلاصه در تبیین مفهوم مردمسالاری دینی می توان چنین بیان نمود: #مردمسالاری_دینی ناظر به مدلی از حکومت است، که بر #مشروعیت_الهی و #مقبولیت_مردم استوار بوده، و حاکم در چارچوب مقررات الهی، حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی ایفای نقش می کند. [تبیین نظریه مردم سالاری دینی در قیاس با دمکراسی غربی، محمدجواد نوروزی، چکیده مقالات همایش مردم سالاری دینی ص۶۹] و این مدل بر دو پایه استوار است: ۱) از سویی ریشه در #آموزههای_وحیانی دارد. ۲) این آموزه ها را از رهگذر خواست، و اراده مردم دنبال می کند. لذا در نظام مردمسالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن #الهی و #انسانی استوار است، و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می کند.
🔷 #اصول #مردمسالاری_دینی عبارتند از: ۱) فضیلت محوری، ۲) هدایت محوری، ۳) حاکمیت الهی، ۴) ایمان دینی، ۵) انتخاب مردمی، ۶) آرمان گرایی، ۷) تکلیف محوری، ۸) شایسته سالاری، ۹) قانون محوری، ۱۰) رضایت مندی، [مردم سالاری دینی در اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری، محسن مهاجرنیا، پیشین، ص۶۵] وجوه اشتراک و افتراق مردم سالاری دینی، با مردم سالاری غیردینی و دموکراسی غربی عبارتند از: الف. #وجوه_اشتراک: ۱) ذی حق دانستن #مردم و حرمت نهادن به ملت. ۲) زمینه سازی برای #مشارکت_مردمی در تمام مراحل تصمیم گیری سیاسی و اجتماعی. ۳) تعیین #انتخابات به عنوان طرق قانونی اعمال مردم سالاری. ۴) الزام به رأی اکثریت در امور اجرایی. ۵) احترام به آزادی های فردی و جمعی. ۶) توسعه همه جانبه و رشد و شکوفایی خلاقیت ها در پرتو تضارب آراء و تعامل افکار.
🔷ب. #وجوه_افتراق: ۱) در مردم سالاری سکولار، حاکمیت ملی بطور مطلق پذیرفته می شود، ولی در مردم سالاری دینی، با پذیرش #حاکمیتمطلقخداوند، حاکمیت ملی، نسبی خواهد بود. ۲) مردم سالاری سکولار، رأی اکثریت را به صورت مطلق ملاک عمل قرار می دهد، اما در مردم سالاری دینی، در بعد قانونگذاری، رأی اکثریت در چارچوب شریعت پذیرفته می شود. ۳) در مردم سالاری سکولار، حاکمیت، اولاً و بالذات از آن مردم است، ولی در مردم سالاری دینی، #حاکمیت اولا و بالذات از آن #خداست، و حاکمیت مردم در طول حاکمیت خداوند است، نه در عرض آن. ۴) در مردم سالاری سکولار، دین صرفاً امری شخصی و مربوط به حوزه فردیست، اما در مردم سالاری دینی، #دین حوزه فردی و اجتماعی مردم را در بر می گیرد. ۵) مردم سالاری سکولار، با مردم سالاری دینی، در ارائه تعریف از بشر و حقوق آن، در پاره ای از موارد دیگر با هم اختلاف دارند. [مردم سالاری دینی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حسین جوان آراسته، پیشین، ص۱۷]
🔷و نکته دیگر اینکه، سه بحران در طرح نظریه مردم سالاری دینی مؤثر بوده اند: ۱) بن بست تئوریک اندیشه سیاسی غربی، ۲) بن بست دمکراسی در مقام عمل، ۳) بحران معنویت و دین. [محمدجواد نوروزی، پیشین، ص۶۹] در هر صورت «امروزه #مردمسالاری_دینی، در نظام #جمهوری_اسلامی حرف نو و جدیدی است که توجه بسیاری از ملت ها، شخصیتها و روشنفکران عالم را به سوی خود جلب کرده است.» [مقام معظم رهبری، روزنامه کیهان ۷۹/۸/۲۹] البته منظور از جدید بودن مردم سالاری دینی، نو بودن آن در ادبیات سیاسی جهان است، اما درونمایه آن، که برخاسته از #دین است، ریشه های عمیق و دیرین دارد.
🔴نتیجه آنکه، #مردمسالاری_دینی نه تنها به معنای تأیید شیوه دموکراسی نمی باشد، بلکه درست در نقطه مقابل آن می باشد، به این معنا که صرفا با ابتنای بر #حاکمیت_دین_اسلام، و در چارچوب تعالیم آن، حاکمیت مردم بر سرنوشت سیاسی و اجتماعی شان به رسمیت شناخته می شود. بر این اساس ما به دموکراسی، رنگ دین نزده ایم، بلکه این #دین است، که #مردم_سالاری را تبیین، و جایگاه مردم در حکومت را برای ما مشخص می کند. از این رو چنین شیوه ای که برخواسته از #تعالیم و #آموزههای_اصیل_اسلامی است، به #مردمسالاری_دینی تعبیر می شود و دیگر «دین مردم سالار» که آموزه های دینی را در خواست و نظر مردم منحصر نماید، معنا و مفهومی ندارد. [مردم سالاری دینی ایران و لیبرال دموکراسی غرب، سید خدایار مرتضوی، فصلنامه راهبرد، ش۲۸، ص۲۰۰]
منبع: وبسایت پرسمان
#حکومت #دین #حکومت_اسلامی #مردمسالاری #حاکمیت #مردمسالاری_دینی #جمهوری_اسلامی #مردم #مشارکت_مردمی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
☀️☄☀️☄☀️☄☀️☄☀️
☄
⭕️ #افکار_عمومی در جامعههای دیروز و امروز (بخش سوم)
💠منشأ تشکیل افکار و شرایط شکلگیری آن
🔷در معدود تعاریفی که از #افکار_عمومی به دست داده شده، عموماً به سه خصلت این پدیده اشاره رفته است: #آشکار_بودن، #آگاهانه و #هوشیارانه_بودن و از #وسعتکافیبرخورداربودن. در هر سه ویژگی بالا کیفیت ارتباطی افکار عمومی هویدا است. #آشکاربودنافکار، مستلزم شرکت افراد در تظاهرات جمعی و بالنتیجه حضور انسانها در کنار هم، و برقراری رابطه بین آنهاست.
🔷 #آگاهی_مردم به وجود افکار عمومی، گویای اراده آنها در پیوستن به صفوف دیگران و برقراری ارتباط با آنهاست. #وسعت_پدیده نیز نشانه جمعی بودن آن، و بالنتیجه رابطه اجتماعی است. این پدیدهی عام به دلیل کیفیت ارتباطی برتر، پیوسته جز در #بستر_مردمی، یعنی جایی که تراکم جمعیت بالاست، رخ نمینماید. با وجود این، #واقعهافکارعمومی جز در شرایط مشخصی به وقوع نمیپیوندد. این شرایط را میتوان در شش بخش خلاصه کرد:
1⃣باید یک واقعه مرکزی و یا شماری وقایع متناسب و پشت سر هم از یک نوع وجود داشته باشد
🔷الف) «واقعه مرکزی»؛ هنگامی که ما در معرض تشعشعات خبری قرار میگیریم، ممکن است یک خبر بیش از سایر اخبار توجه ما را به خود جلب کند. چنانچه این خبر برای همه شنوندگان جالب توجه باشد، آن را اصلی میگویند و #واقعه_مرکزی را تشکیل میدهد، و #منشأافکارعمومی میشود. هر چقدر این خبر، با نیازهای مختلف مردم بیشتر ارتباط داشته باشد، اصلیتر و مرکزیتر است. خبر یک زلزله، یک ترور سیاسی، یک سانحه هوایی، یک پیروزی انتخاباتی و یا شروع یک جنگ از این دست است.
🔷ب) «وقایع متناوب»؛ ممکن است یک پدیده اجتماعی، به خاطر اثرات سویی که پشت سر هم بر زندگی مردم میگذارد، تدریجاً به افکار آنها جهت بدهد و آن را متحد نماید. پدیدههایی از قبیل اعتیاد و گرانی و ترافیک از این نوعند. این پدیدهها بستر ذهنی مردم را برای نشان دادن واکنش، آماده میکند و چنانچه روزی اتفاقی بیفتد یا عمل خلافی سر بزند، که موید نابسامانی و در نتیجه نارضایتی مردم باشد، آنگاه مانند جرقهای افکار ناراضی آنان را شعلهور میسازد. #ادامهدارد...
📕کتاب افکار عمومی (ژودیت لازار، ترجمه مرتضی کُتبی)
منبع: تبیان
#افکار_عمومی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️ #حجاب و حرمت نگاه به نامحرم در قرآن (بخش دوم)
🔶«مفهوم حجاب»؛ #حجاب در لغت به معنای مانع، پرده و پوشش آمده است. استعمال این کلمه بیشتر به معنی پرده است. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش میدهد که پرده، #وسیله_پوشش است، ولی هر پوششی حجاب نیست؛ بلکه آن پوششی حجاب نامیده میشود که از طریق پشت پرده واقع شدن، صورت گیرد.
💠حجاب چشم
🔷«قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ؛ [نور، ۳۰] ای رسول ما، به مردان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند». «قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ؛ [نور، ۳۱] ای رسول، به زنان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند».
💠حجاب گفتاری در مقابل نامحرم
🔷«فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ؛ [احزاب،۳۲] پس زنهار نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آنکه دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد».
💠حجاب رفتاری (راه رفتن) در مقابل نامحرم
🔷نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونهای راه نروند که با نشان دادن زینتهای خود باعث جلب توجه نامحرم شوند. »وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ؛ [نور، ۳۱] و آن طور پای به زمین نزنند، که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود».
🔴از مجموع مباحث طرح شده به روشنی استفاده میشود که مراد از #حجاب_اسلامی، پوشش و حریم قائل شدن، در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحای مختلف رفتار، مثل نحوهی پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است. بنابراین #حجاب و پوشش زن نیز به منزلهی یک حاجب و مانع، در مقابل افراد نامحرم است، که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند. همین مفهوم منع و امتناع در ریشهی لغوی عفت نیز وجود دارد. #ادامهدارد...
تنظیم: رهنما (گروه دین و اندیشه تبیان)
منبع: تبیانبهنقلاز پایگاهاینترنتیانهار
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد