فمینیسم، بیتوجه به تفاوتها.pdf
374.1K
#سبک_زندگی
#تحلیل_کننده
#زن #فمینیسم
✅ فمینیسم، بیتوجه به تفاوتها
🔶 رهبر انقلاب درسومین نشست اندیشههای راهبردی با موضوع زن و خانواده، با اشاره به مبانی غنی و ناب دین اسلام در مقابل قرائتهای غربی و شرقی از هویت و حقوق زن، از فعالین حوزه زن و خانواده خواستند: «اینها را باید تئوریزه کنیم؛ به شکل نظریهها و مجموعههای قابل تشعب، قابل استفاده و قابل استنتاج دربیاوریم و در اختیار همه بگذاریم؛ هم در اختیار خودمان برای برنامهریزی، هم در اختیار مخالفین، هم در اختیار استفسارکنندگان.»
🔸 در بین رویکردهای مختلف در حوزه زنان، شکل گیری نهضت فمینیسم بر پایه اومانیسم و عقلانیت انتقادی یکی از مکاتب مهم و چالشزا بوده است. در حقیقت فمینیسم را میتوان محصول رویکرد نوگرایی و تقابل با سنتگرایی دانست. از ابتدای پیدایش این حرکت، افکار زن محوری با تکیه بر اومانیسم، اصالت سود و بیاعتنایی به دین و اخلاق سرلوحه محرکان اصلی جنبش قرار گرفت. البته علل بنای وجودی فمینیسم را میتوان محرومیت اجتماعی زنان و باورهای تحقیرآمیز در دوران سنتگرایی نیز دانست.
🔸 #به_قلم_اساتید: خانم دکتر مهدیه شادمانی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
17 مسئلهای که استاندار با آن مواجه است.pdf
360.3K
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#استان_تهران
✅ ۱۷ مسئلهای که استاندار با آن مواجه است
🔸 «تلاش برای توسعه عادلانه زیرساختهای اقتصادی و صنعتی و حمایت از تولید، اهتمام به حق بهره مندی مردم از هوای پاک و صیانت از محیطزیست و اراضی ملی در سطح استان، رفع مشکلات مردم بالاخص در مناطق حاشیهنشین استان مورد انتظار است» این بخشی از وظایف محولشده به استاندار جدید تهران، محسن منصوری، توسط رئیس جمهور است.
🔸 بعد از انتخابات و رویکارآمدن دولت سیزدهم، انتظار مردم مبنی بر استفاده از مدیرانی توانمند برای ایجاد تحول در راستای رفع مشکلات و بهبود شرایط فرهنگی، معیشتی، اجتماعی بیشتر شد.
🔸 انتخاب استانداری توانمند و جهادی اولین گام برای تحقق تحول در شیوه مدیریت استان است. برای اینکه این تحول در کل استان تسری پیدا کند، علاوه بر انتخاب مدیران، فرمانداران و مشاوران توانمند و فسادستیز، شناختن مسائل اساسی استان و مشکلاتی که مردم با آن دست و پنجه نرم میکنند، ضروری و راهگشا خواهد بود.
🔸 فعلا نمیتوان درباره استاندار تهران قضاوتی جامع داشته باشیم، چراکه این قضاوت هنگامی میتواند به درستی شکل بگیرد که عملکرد استاندار را در زمینهها و موقعیتهای گوناگون و در مواجهه با مشکلات مردم مشاهده کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: مرتضی زلب
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#جمعیت
✅ بازیِ طولانی مدت... !!
🔶 برژینسکی مشاور ارشد امنیت ملی کارتر در مصاحبهای با وال استریت ژورنال میگوید: «از فکر کردن به حمله پیشدستانه علیه تأسیسات هستهای ایران اجتناب کنید و یک بازی طولانیمدت را انجام دهید، چون زمان، آمارهای جمعیتی و تغییر نسل در ایران به نفع حکومت کنونی نیست»
🔸 هرگاه بیش از دوسوم جمعیت کشور در سنین فعالیت بالقوهی اقتصادی (۱۵ تا ۶۴ سال) باشند، به اصطلاح گفته میشود که آن کشور وارد پنجره جمعیتی شده است. کارشناسان مباحث استراتژیک، پنجره جمعیتی را فرصتی طلایی برای پیشرفت همه جانبه، به خصوص رشد جهشی در اقتصاد کشورها میدانند که ناشی از افزایش نسبت جمعیت تولیدکننده به مصرف کننده است.
🔸 ایران از سال ۱۳۸۵ وارد پنجره جمعیتی شده است و این پنجره به مرور زمان بسته خواهد شد به گونهای که سال ۱۴۲۵ دیگر فرصتی به نام پنجره جمعیتی وجود نخواهد داشت. اما متأسفانه این فرصت بزرگ نیز به دلیل همراه شدن عامل داخلیِ "اقتصاد وابسته به نفت" با عامل خارجیِ "تحریمها"، به سرعت در حال از دست رفتن است و این مسأله نیز اثبات میکند که گذشت زمان به نفع ایران اسلامی نیست.
🔸 در این میان دو سؤال اساسی مطرح میشود:
1️⃣ آیا بین تشدید فشارهای اقتصادی و تحریمهای استکبار جهانی از سال ۱۳۸۵ و باز شدن پنجره جمعیتی در همان سال، ارتباطی وجود دارد؟
2️⃣ به چه دلیل فشارهای اقتصادی و تحریمها زمانی تشدید شد که عمدهی موالید دهه شصت، به سن ازدواج و فرزندآوری رسیده بودند؟!
🔸 به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی افزایش این فشارها در برهه کنونی، این باشد که موالید دهه شصت که بیشترین درصد جمعیتی را دارند و اکنون به سن ازدواج و فرزندآوری رسیدهاند، در شرایط سخت اقتصادی قرار گرفته و نتوانند ازدواج به موقع و فرزندآوری داشته باشند و از این طریق، نرخ باروری کل کاهش یافته و سالخورده شدن جمعیت کشور تسریع گردد. اما از دیگر سو، این فشارها برای اقتصاد وابسته به نفت ما، مانعی مضاعف در مسیر بهره گیری از پنجره جمعیتی ایجاد کرده است، امری که بعید است برای اتاق فکرهایی که سیاست مستکبران جهان را تهیه و تنظیم میکنند، مغفول مانده باشد.
🔸 طبق این تحلیل، بعید به نظر میرسد که تحریمها و فشارهای مختلف اقتصادی استکبار تا سال ۱۴۲۵ برداشته شوند؛ سالی که پنجره جمعیتی به روی کشور بسته میشود، بیش از ۲۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن خواهند داشت و قدرت تجدید نسل به شدت محدود خواهد شد و در اصل، این همان بازی طولانی مدتی است که آن پیر کهنه کار و مکار آمریکایی گفته بود.
🔸 این تحلیل به تنهایی میتواند به سؤالهای فراوانی که ذهن مردم را درگیر کرده است، پاسخ دهد.
🔸 دلیل واقعی علاقه غرب به ادامه تحریمها چیست؟
چرا غرب اصرار دارد که در صورت توافق نیز تمام تحریمها لغو نشوند، بلکه نهایتا تعلیق شوند؟ چرا تنها از لغو تحریمهای مرتبط با صنعت هستهای صحبت میکند؟ چرا وزیر امور خارجه (وقت) آمریکا پیشنهاد تمدید مذاکرات را به ایران میدهد و چرا میگوید این مذاکرات طولانی و زمان بر خواهد بود؟ از سویی، دلیل سفارشهای مؤکد مقام معظم رهبری در سالیان اخیر پیرامون جمعیت، ازدواج، خانواده و اقتصاد مقاومتی چیست؟ و ...
🔸آری به نظر میرسد منظور برژینسکی از بازی طولانی مدت، به کارگیری تمام ابزارها برای تضعیف ایران تا زمانی باشد که ایران دچار کاهش و سالخوردگی جمعیت شود و فرصت پنجره جمعیتی پایان یابد، چرا که غرب به درستی دریافته است که تمام عوامل مولد قدرت برای ایران و تهدیدزا برای غرب، برآمده از توان و همت جمعیت جوان میهنمان است و اگر ایران سالخورده شود، بی شک تمام این توانمندیها رو به افول خواهد رفت. رویدادی که اگر خدای ناکرده رخ دهد، غرب وحشی به انحاء مختلف خواهد توانست، قلب تپنده نهضت جهانی ضد سلطه را از حرکت بازدارد و شاید همین امر باعث شده است که رهبر معظم انقلاب، در کلامی تکان دهنده و تاثرانگیز بگویند:
«یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند، تن او میلرزد، این مسئلهی جمعیت است» ( ۱۳۹۲/٠٩/١٩)
🔸 پاییز سال ۱۳۹۸، رهبر معظم انقلاب، در دیدار جمعی از فعالان اقتصادی فرمودند:
«یکی از ظرفیتها «جمعیت جوان کشور» است. به قول جمعیتشناسان، این پنجرهی جمعیتی است. کارشناسان میگویند ما ۲۰ سال دیگر فرصت داریم از این ظرفیت استفاده کنیم... در این ۲۰ سال چه کار کنیم؟
اول اینکه نگذاریم #جمعیت_جوان کاهش پیدا کند
دوم ایجاد ثروت پایدار برای کشور...
این #تحریم الان شدت بیشتری گرفته و فعلاً خواهد بود؛ اینکه امید داشته باشیم یک یا دو سال دیگر تمام میشود، باطل است و این تحریم حالاحالاها خواهد بود.»
🔸 #منبع: «بنویسید مذاکره، بخوانید بازی طولانیمدت»، حسین مروتی، ١٣٩٣/٩/۵
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#استقلال_و_آزادی
#تحلیل_کننده
#استکبارستیزی #آمریکا
✅ حکمت یک جمله تاریخی!
🔶 حضرت امام در پاسخ تهدیدات آمریکا یک جمله معروف دارند که اگر روی آن خوب کار میشد نهتنها ایران، بلکه امروز شاهد آزادی همه ملتهای تحت ستم بودیم؛
🔸 امام خمینی(ره) در پاسخ کسانی که پس از تسخیر لانه جاسوسی به امام میگفتند که آمریکا به ایران حمله میکند، فرمودند: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند؛ و جوانها مطمئن باشند که آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. بیخود صحبت اینکه اگر دخالت نظامی... مگر آمریکا میتواند دخالت نظامی در این مملکت بکند؟ امکان برایش ندارد».
🔶 نکات تحلیلی
🔸 بیش از ۴۰ سال از تهدیدهای آمریکا علیه ایران میگذرد و تهدیدات و طرحهای آمریکا برای براندازی در ایران در حوزههای سیاسی، اقتصادی، نظامی، رسانهای و حتی حمایت از مزدوران صدها برابر گذشته شده است.
🔸 در همین راستا کنگره آمریکا از سال ۱۳۸۶ با تصویب چندین قانون مانند "حمایت از آزادی در ایران"در سال ۲۰۰۶ و قانون "قربانیان سانسور در ایران" در تابستان سال ۲۰۰۹ به ترتیب ۱۰ و ۳۰ میلیون دلار برای حمایت از مخالفان داخلی در ایران اختصاص داد. در سال ۲۰۰۸ این مقدار به ۴۰۰ میلیون دلار برای ایجاد عملیاتی مخفیانه در ایران و تغییر حکومت در ایران رسید. اکنون این کمکها به میلیاردها دلار افزایش یافته و قدرت ایران نهتنها کم نشده، بلکه افزایش هم داشته است.
🔶 نکته راهبردی
🔸 اگرچه کسانی در سالهای گذشته با بهانه عقلانیت و لزوم مدارا با دشمنان درصدد بودند که ملت را بترسانند و به کرنش در مقابل آمریکا وادار کنند، اما موفقیت نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در احقاق حقوق ملت ایران در دریای مکران و شادمانی مردم نشان داد که
اولاً تهدیدات و ارعابهای آمریکا در اراده فولادین فرزندان روحالله اثر نکرده
و ثانیاً پولهای آمریکا برای ایجاد رعب عمومی در ملت ایران نتیجه عکس داده و نظامیان آمریکایی را ترسوتر کرده است.
به همین دلیل، آمریکا برای حفظ نیروهای منطقهای خود مجبور است در مواجهه با جمهوری اسلامی تجدیدنظر کند.
🔸 پیروزیهای مداوم ایران در ایستادگیِ مقابل آمریکا اثباتکننده نفس قدسی رهبر کبیر انقلاب اسلامی است که فرمود: «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» و انشاءالله استراتژی مقاومت و برخورد عزتمندانه در مسیر دیپلماسی هم منجر به موفقیت و احقاق حقوق ملت مقاوم ایران خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#نفتکش
✅ نکاتی پیرامون توقیف نفتکش متخلف
🔶 نیروی دریایی سپاه در دریای عمان، ۱۷ ربیعالاول مصادف با سالروز میلاد رسول اکرم (ص)، اقدام به توقیف نفتکش متخلفی نمود که حامل نفت سرقت شده ایران بوده است. در حین عملیات توقیف این نفتکش، شناورهای نظامی آمریکا با پشتیبانی هوایی در یک اقدام غیرحرفهای سعی در ممانعت نسبت به انتقال این نفتکش به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی شدند.
🔶 در این خصوص نکات حائز اهمیتی وجود دارد:
1⃣ حضور هدفمند و متراکم آمریکاییها در صحنه عملیات، تصرف با پشتیبانی هوایی و اطلاعاتی و احتمال پشتیبانی آنان از این سرقت دریایی را به یقین تبدیل میکند.
2⃣ اخلال در صادرات نفت برای فشار بر ایران و امتیازگیری در مذاکرات میتواند بخشی از اهداف آمریکاییها در این اقدام باشد.
3⃣ تلاش برای جلوگیری از توقیف نفتکش توسط آمریکا میتواند با هدف سیادت دریایی و تفوق و برتری نظامی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و ضعیف نشان دادن ایران نیز طراحی شده باشد.
4⃣ این نفتکش و خدمه آن متعلق به یک شرکت در آسیای شرقی بوده و از اساس هیچ ارتباطی نمیتواند با مباحث مربوط به ونزوئلا داشته باشد، اما میتواند ارتباط دادن بیربط آن در این مقطع با هدف تحریف و انحراف افکار عمومی صورت گرفته باشد.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 اصل توقیف نفتکش با نفت سرقت شده ایران مهم است، اما مهمتر از آن رویارویی مقتدرانه جمهوری اسلامی با آمریکاییها و شکست دادن مفتضحانه آنان است که نباید اهمیت و پیامدهای آن در پس روایتها، تشکیکها و شائبهها به حاشیه رود.
🔸 این رویداد نشان داد که توان واقعی آمریکاییها در صحنه عملیات نظامی در ذیل توان ادعایی آنان قرار دارد. در واقع قدرت نظامی آمریکاییها فقط در سطح رسانهای و تبلیغاتی اعتبار دارد و صرفاً ابزاری برای ایجاد عملیات روانی برای تأمین منافع نامشروع آنان در منطقه است.
🔸 این رویداد جایگاه بینالمللی ایران را بهشدت ارتقا داده و بر عزت و غرور ملی ایرانیان میافزاید. در کنار آن، جایگاه قدرت امنیتی، نظامی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی را نشان داده و همه اینها میتواند پشتوانه دستگاه دیپلماسی برای افزایش قدرت چانهزنی در مذاکرات آتی شود. همچنین به توسعه صادرات محصولات نفتی در آینده کمک شایانی کرده و ریسک خرید نفت ایران را برای مشتریان کاهش میدهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#رسانه #تبیین
✅ رسانه، عامل پیشرفت یا پسرفت
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
رسانه، عامل پیشرفت یا پسرفت.pdf
132.3K
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#رسانه #تبیین
✅ رسانه، عامل پیشرفت یا پسرفت
🔸 از دیرباز در همۀ جوامع، رسانه، عاملی برای رساندن پیام به مردم جامعه اعم از خواص و عوام محسوب میشده است. نوع این رسانه متناسب با امکانات هر جامعه فرق میکند.
🔸 همواره رسانه در انتقال پیام به بدنۀ جامعه، میتواند نقش بسیار مؤثری داشته باشد. در هر انتقال پیام، چهار عامل دخالت دارند: فرستندۀ پیام، محتوای پیام، وسیلۀ ارسال، گیرنده. در هر کدام از این چهار عامل خللی پیش بیاید، در ارسال پیام اشکال ایجاد خواهد شد.
🔸 چه بسا داشتن ساختار نظاممند رسانهای، بتواند با تبیین صحیح ارزشهای الهی و عرفی جامعه برای آحاد مردم در داخل و خارج کشور، موجبات پیوستگی همگان را به رود خروشان انقلاب اسلامی به نحوی فراهم کند تا سیلی به راه انداخته و بنیان هر چه غیر الهی است را متزلزل و زمینه های ظهور امام غایب منتظر ما را به سرعت فراهم کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: زهرا گوهری
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#شبهه
✅ از مصادیق عاقبت بخیری!
🔶 خدا رحمت كند سرباز واقعی اسلام و انقلاب شهید قاسم سلیمانی را كه فرمود: «برادران، رزمندگان، یادگاران جنگ یكی از شئون عاقبت بخیری، نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلاب است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری همین است. والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حكیمی است كه امروز سكان انقلاب را به دست دارد. در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه این است.»
🔸 آنچه که هفته گذشته با انتشار كتاب «روشنبینی امام خمینی در نامه ۶ فروردین ۱۳۴۸» اثر جدید آیتالله ریشهری منتشر و روانه بازار شد، حاوی یك سند مهم و متقن از پشیمانی و رهایی از سوءظن نسبت به انقلاب و رهبری فردی است كه زمانی قلم و رفتارش به بیراهه رفت و بنای بیمهری با انقلاب اسلامی را گذاشت.
🔸 این سند فاش میسازد آیتالله آذری قمی در نامه به مقام معظم رهبری ۲ سال قبل از وفات خود مینویسد: «براساس یك سوءظن... گرفتار یك تلاطم درونی شدم... ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم... اكنون جز رضایت خاطر مبارك نمیخواهم.»
او در نامه خود علت این تحول درونی را در این میداند كه: «سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم – از این تلاطم درونی - رها شدم و خداوند مرا نجات داد.»
او در نامه تصریح میكند: «اگر میل مبارك باشد از آقای مسعودی سؤال فرمایید»
🔸 غیر از این سند، آیتالله سید موسی شبیری زنجانی از مراجع بزرگ شیعه هم در كتاب «جرعهای از دریا» به وجود چنین نامهای صحه گذاشته است!
🔸 مرحوم آیت الله آذری قمی از علمای بزرگ قم و پای كار انقلاب از شروع نهضت امام خمینی(ره) بود. امضای او در پای همه اعلامیههای علما و مراجع تقلید علیه رژیم شاه و نظام دربار پهلوی در دوران سیاه دیكتاتوری طاغوت در این مرز و بوم دیده میشود. نقش او در تهییج و تحریك و تشویق علما و مردم و نیز شجاعت او در روزهای خوف و خطر برای انقلابیون اولیه نظام اسلامی از نگاه تاریخ پوشیده نیست.
🔸 او با تأسیس روزنامه «رسالت» بنای روشنگری درباره یک جریان انحرافی را گذاشت و در تبیین ولایت مطلقه فقیه، ۴ جلد کتاب نوشت.
پس از چندی مبتلا به سرطان شد و برای تکمیل معالجات به آلمان رفت. یادم میآید آن روزها قبل از رفتن به دیدار امام رفت و ابراز وفاداری و تجدید بیعت کرد.
پزشکان معالج او معتقد بودند او پس از معالجه نباید در کارهای سیاسی دخالت کند. آنها پیشبینی کرده بودند ممکن است این بیماری اثرات خوبی روی رفتار سیاسی و اجتماعی او نداشته باشد.
🔸او پس از رحلت امام (ره) در جریان گفتوگوهای اعضای خبرگان در تثبیت رأی رهبری معظم انقلاب نقش داشت و وفاداری خود را در همانجا به این رأی و پاسداشت آن اعلام کرد.
اما بعدها همانطور که خود وی در نامه عذرخواهی به آن اشاره میکند دچار «سوءظن» و «تلاطم درونی» شد. همین باعث شد بدخواهان انقلاب را خشنود و دوستداران انقلاب را دلآزرده کند.
🔸 یادم میآید هیئت امنای «رسالت» به آیتالله راستی کاشانی مأموریت داد به قم برود هم به شبهات او پاسخ دهد و هم او را از این تلاطم درونی نجات دهد.
متأسفانه علیرغم اینکه آیتالله راستی تک تک شبهات وی را پاسخ دقیق و موشکافانه داد، اما او زیربار نمیرفت.
لذا مواضعی را اتخاذ کرد که به تعبیر وی در نامه عذرخواهی به پیشگاه رهبری از آن به عنوان «ضربه علیه نظام» یاد میکند!
🔸 همینها که امروز به بهانه اهانت به مرجعیت سینه چاک میکنند – حالآنکه در کارنامه سیاسی آنها سراسر ضربه و اهانت به مرجعیت است- آن روزها گرد او جمع شدند و مطالب خلاف او را تیتر یک روزنامههای خود کردند.
🔸 یاران انقلاب و رهبری با صبوری و تسامح از این بی مهری گذشتند. البته بعد از چندی این سروصداها خوابید. نامحرمان انقلاب و رسانههای دشمن فهمیدند از این نمد نمیتوانند کلاهی برای خود مهیا کنند!
🔸 شنیدم کسی که واسطه رساندن نامه بوده نقل به مضمون گفته بود: «آقای آذری از من خواسته بود رضایت رهبری را مکتوب بگیرم تا او به عنوان یک سند در کفن خود بگذارد.»
🔸 کسی که بنای معارضه و مقابله با نظام نداشته باشد به هرحال به او مدد میرسد که از «سوءظن» و «تلاطم درونی» نجات یابد.
🔸 نامه آقای آذری یک سند الهی – بهویژه توسل او به قمر بنیهاشم – برای اثبات حقیقتی است که شهید سلیمانی پس از ۴۰ سال جهاد در راه خدا آن را کشف کرده بود.
این خبر برای کسانی که پس از فتنه ۸۸ همچنان بر موضع «محاربه»، «معارضه» و «بغی» هستند عبرتآموز است.
🔸 این سخن هشدارآمیز شهید سلیمانی در سپهر سیاست با خط نورانی میدرخشد که: «در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه نسبت هرکس با انقلاب و رهبری آن است».
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدكاظم انبارلویی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
✅ آیا الکاظمی نقش قربانی را بازی میکند؟
🔶 مظلوم نمایی الکاظمی با بد نام کردن مقاومت برای خلع سلاح
🔸 بامداد امروز دقایقی بعد از حمله به محل سکونت الکاظمی؛ نهاد موسوم به "گروه رسانهای امنیتی عراق" در بیانیهای اعلام کرد که منزل نخستوزیر عراق با یک فروند پهپاد انفجاری هدف سوءقصد قرار گرفته بود اما این تلاش ناکام مانده و الکاظمی در سلامت کامل است.
🔸 پس از این بیانیه، الکاظمی در صفحه توییترش از سلامتی خود خبر داد و عامل حمله را موشک عنوان کرد؛ تناقضی که میان بیانیه گروه رسانهای امنیتی و شخص الکاظمی وجود دارد، ابهاماتی را در خصوص تحولات شب گذشته به وجود میآورد.
همچنین با انتشار خبر شب گذشته مبنی بر حمله به خانه الکاظمی، ابتدا رسانههای دولتی عراق شروع به متهم کردن سازمان یافته گروههای مقاومت کردند.
🔸 اخیرا برخی احزاب عراق مواضع مخالف با مقاومت گرفتند و به دنبال کاهش قدرت و اختیارات مقاومت هستند؛ گویا احزاب و افرادی حقوقی عراق اعتراضات را بهترین زمان برای ضربه زدن به مقاومت دانستند، آنهم درست یک روز پس از شلیک مستقیم نیروهای الکاظمی به معترضین نتایج انتخابات!
🔸 لازم به ذکر است که شیخ قیس الخزعلی دبیرکل جنبش "عصائب اهلالحق" روز جمعه در بخشی از بیانیه خود نسبت به تلاش سازمانهای اطلاعاتی برای بمباران منطقه سبز بغداد و متهم کردن جناحهای مقاومت هشدار داده بود.
🔸 محمود الربیعی سخنگوی سیاسی جنبش کتائب اهل الحق نیز در خصوص ایجاد چنین حملات مشکوکی برای سرپوش گذاشتن بر سرکوب تظاهرات علیه نتایج انتخابات هشدار داده بود.
🔸 عدم فعال شدن سامانه "C-RAM" در سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد نیز از نکات قابل تأمل تحولات شب گذشته بود.
🔸 از سوی دیگر ابوعلی العسکری، مسئول امنیتی کتائب حزبالله در واکنش به ادعاها مبنی بر ترور نافرجام نخستوزیر در توییتر خود نوشت:
براساس اطلاعات تأیید شده ما، هیچکس در عراق حتی تمایلی به از دست دادن یک پهپاد بر فراز خانه نخستوزیر سابق ندارد و ایفای نقش قربانی تبدیل به یک تاکتیک منسوخ شده است. اگر کسی بخواهد به این "مخلوق فیسبوکی" آسیب برساند، راههای کمهزینهتر و مطمئنتری برای رسیدن به آن وجود دارد.
🔸 می توان گفت تمام افراد و احزابهایی که درصدد خلع سلاح مقاومت هستند درحال پیشبرد اهداف آمریکا برای تردد راحتتر در مناطق و غارت نفت توسط آمریکا هستند؛ زیرا مقاومت نه تنها هیچ تهدیدی برای کشورش نیست بلکه از عوامل بازدارنده برای عراق است و فعلا خلع سلاح مقاومت تنها هدف آمریکاست که با سناریوهای شوم به دنبال بدنام کردن مقاومت و خلع سلاح است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#قوه_قضائیه
✅ در مسیر اعتمادزایی و امیدآفرینی!
🔶 بازدید ۳ ساعته روز جمعهای حجتالاسلام محسنی اژهای از انبار مرکزی سازمان اموال تملیکی در تهران و ضربالاجل دوهفتهای قاضیالقضات برای ساماندهی انبارها و تعیین تکلیف کالاهای دپوشده ازجمله خبرهای خوب و امیدوارکننده در شرایط امروز کشور است.
🔸 آقای اژهای ضمن تأکید بر مسئولیتپذیری همه در قبال حفظ و نگهداری کالاهای مردم، وضعیت انبارهای سازمان اموال تملیکی را غیرقابلقبول دانست و به سازمان تعزیرات و دادگستریها دستور داد تا فوراً به این وضعیت پایان دهند.
🔶 نکات تحلیلی
🔸 یکی از مصادیق تضییع حقوق عامه که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، بیتوجهی به مسئولیتها و بیپشتوپناه رها شدن مردم در برابر دستگاهها و مدیریتهایی است که کارکردها و وظایف قانونی خود را به هنگام و بهدرستی انجام نمیدهند!
طرح انتقادات فراوان نسبت به نحوه نگهداری کالاهای توقیفی در انبارهای سازمان اموال تملیکی در سالهای اخیر از موضوعاتی است که دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی جدید برای رسیدگی به آن در راستای حفظ حقوق عامه ورود قابلتحسینی کرده است.
🔸 آسیب دیدن و فساد کالاهای اساسی و اقلام غذایی به دلیل عدم رعایت قواعد انبارداری و دپوی نامناسب این کالاها و هزینههایی که باید برای امحای کالاهای تاریخ مصرف گذشته و فاسد شده پرداخت شود، اثرات و پیامدهای سوء اجتماعی دارد که یک مورد از آن، تحمیل مضاعف شرایط سخت معیشتی بر جامعه و افزایش نارضایتی اجتماعی است.
بهعنوان نمونه، این روزها که برنج به مشکل سفره مردم تبدیل شده، چرا باید حدود ۹۵ هزار تن برنج با مشکل ترخیص از گمرک مواجه باشد؟!
بهرهگیری دشمنان در ضریب دادن به جنگ روانی و شناختی در اتهامزنی به نظام، بخش دیگری از حجم خسارتها و پیامدهای بیمسئولیتیها در این حوزه است.
🔸 حل مسائل مربوط به این بخش نیازمند همکاری همه نهادها و قوای حاکمیتی است؛ اگر برای رفع مشکل به تغییر یا تنظیم قانونی نیاز هست، مجلس باید همکاری کند و اگر به تصمیمگیری قاطع قضایی در ساماندهی به حدود دو هزار پرونده بلاتکلیف در سازمان تعزیرات حکومتی نیاز هست، باید دستگاه قضا ورود جدی نماید.
🔶 نکته پایانی
🔸 با وجود وارد بودن برخی نقدها به عملکردهای گذشته و کنونی قوه قضائیه، اقدامات مسئولان آن در دوره جدید، در رسیدگی زیرساختی به مشکلات مردم تحسینبرانگیز است و باید با قاطعیت ادامه یابد. البته باید با مطالعه میدانی، مشابه این بیدقتیها و اتلاف اموال مردم در پارکینگهای نیروی انتظامی، گمرکات و بنادر و مناطق آزاد هم مورد رسیدگی قرار گیرد. برگرداندن اعتماد، امید و احساس رضایت به جامعه در گرو این اقدامات درست و انقلابی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 15 آبان ماه 1400.pdf
1.5M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#دوران_استعمار
#بورس
#کرونا
#گوهر_عشقی
#نفتکش
✅ بوم مسائل ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 سیاهنمایی از وضعیت گوهر عشقی
🔸 انتقادات از تخصیص میزان سهمیه جبرانی
🔸 روایتها از مدیریت بازار اقلام اساسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
بوم مسائل 16 آبان ماه 1400.pdf
1.55M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#رسانه
#فضای_مجازی
#دوران_استعمار
#بورس
#کرونا
#گوهر_عشقی
#نفتکش
✅ بوم مسائل ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۰
🔶 تحلیل شبکههای اجتماعی
🔸 تحلیل هشتگها
🔸 هشتگهای برتر
🔸 مقایسه فعالیت جریانات در فضای مجازی
🔸 سیاهنمایی از وضعیت گوهر عشقی
🔸 حواشی ترور نافرجام الکاظمی
🔸 انتقادات به طرح مسکن جوانان بانک مسکن
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ ۸ آذر با کیف غنیشده ایران
🔶 ایران اورانیوم غنـــی شده ۶۰ درصدی را از ۲۵ کیلوگرم هم بالاتر برده و حالا برای شروع مذاکرات برای هشتم آذر، با طرفهای غربی، روسیه و چین توافق کرده، مذاکراتی که افزایش ظرفیت هستهای ایران را در وضعیتی بالاتر از شروع مذاکرات در سال ۹۲ قرار میدهد.
🔸 دولت آمریکا از یک طرف دندان طمع تیز کرده تا از مذاکره هستهای در وین پلی درست کند برای مذاکره کردن در سایر موضوعات و از طرف دیگر، جمهوریخواه کنگره میگویند که حتی در صورت دستیابی احتمالی به توافق، هیچ تضمینی برای پایدار ماندن آن وجود ندارد: «هر توافقی در وین، توافقی مرده است.»
🔸 به گفته مقامات ایرانی و روس، ۹۰ درصد اختلافات حل شده و تنها ۱۰ درصد مسائل البته «کلیدی» باقی مانده که باید بر سر آنها توافق صورت گیرد.
🔸 ایران اصرار دارد که آمریکا باید برای نشان دادن حسننیت، همه تحریمها را لغو کند و متعاقب آن تهران نیز پس از راستیآزمایی به تعهداتش در برجام برمیگردد، اما آمریکاییها مدعیاند که بازگشت به برجام، باید همزمان از سوی دو طرف انجام شود.
🔸 این درحالی است که مقامات واشنگتن بارها اعلام کردهاند که در صورت توافق جدید، قرار نیست همه تحریمها لغو شود و ۳۰ درصد تحریمها که ربطی به برنامه هستهای ایران ندارد، کماکان به قوت خود باقی خواهد ماند.
🔸 از سرگیری دور جدید مذاکرات هستهای درحالی است که ایران سطح غنیسازی خود را افزایش داده و با دست پر پشت میز مذاکره مینشیند. تولید اورانیوم ۶۰ درصدی، در تاریخ هستهای ایران بیسابقه است.
🔸 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از بازگشت ایران به میز مذاکرات هستهای استقبال، اما همزمان ارسال پالسهایی برای گسترش دامنه مذاکرات را شروع کرد؛ موضوعی که ایران با آن مخالفت کرده است.
🔸 به گزارش رویترز، ند پرایس پنج شنبه شب در نشست خبری گفت که دولت جو بایدن بازگشت به برجام را نخستین اولویت خود میداند، اما قصد دارد از این بازگشت به عنوان سکویی برای مذاکره بر سر سایر موضوعات با ایران استفاده کند.
🔸 آنها درصددند برنامه موشکی و رفتارهای منطقهای ایران را نیز در توافق جدید بگنجانند، اما هیئت ایرانی بارها هشدار داده که مذاکرات تنها بر سر مسئله هستهای خواهد بود و قرار نیست بندهای جدیدی در آن اضافه شود.
🔸 فراتر از بحثها درباره گسترش مذاکرات، منتقدان دولت بایدن نیز با صدای بلندتری از اخلال در مذاکرات صحبت میکنند.
🔸 وبگاه «واشنگتنفریبیکن» به نقل از رهبران حزب جمهوریخواه در کنگره آمریکا نوشته که آنها میخواهند این پیام مستقیم را به ایران ارسال کنند که بایدن از هیچ اختیاری برای دادن وعده ابدی رفع تحریمها برخوردار نیست.
🔸 هرچند اکثریت کنگره در اختیار دموکراتها قرار دارد، اما در بین دموکراتها هم برخی مخالف جدی توافق هستهای با ایران هستند که این میتواند کار را برای اجرای آن دشوارتر کند.
🔸 با توجه به خروج آمریکا از برجام، هیئت ایرانی دنبال گرفتن تضمین از آمریکا است که در آینده چنین سناریویی تکرار نشود، اما مقامات واشنگتن گفتهاند که نمیتوانند چنین تضمینی را بدهند و امضای آنها پای توافق تضمین است.
🔸 درحالی که دولت قبلی آمریکا نشان داد که چنین امضاهایی نه تنها تضمین نیستند بلکه به راحتی میتوان چنین توافقاتی را زیر پا گذاشت.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#سیزده_ابان #آمریکا
#جریان_های_سیاسی
✅ آدرس غلط!
🔶 «صادق خرازی» دبیرکل حزب ندای ایرانیان، مطلبی را بهانه سیزدهم آبان در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرده و از واقعه مهم و تاریخی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال ۵۸ را که بنیانگذار جمهوری اسلامی از آن بهعنوان «انقلاب دوم» نام بردند، با تعبیری بیشرمانه و زننده یاد کرده است.
🔸 این دیپلمات اصلاحطلب همچنین آغاز جنگ تحمیلی و عقب افتادن ایران از رفاه و عدالت اجتماعی را نتیجه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا برشمرده است.
🔸 سؤال این است، آيا تسخیر لانه جاسوسی برای مقابله با دشمنی آمریکا بود يا منشأ پیدایش دشمنی این کشور با ايران؟!
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 عبارت معروفی از «نگرو پونته» اولین سفیر آمریکا در عراق پس از صدام نقل است که پرسید، میدانید چرا در آمریکا کودتا نمیشود؟ و خود پاسخ داد، زیرا در واشنگتن سفارتخانه آمریکا وجود ندارد! این طنز تلخی است كه پرده از واقعیتی تاریخی برمیدارد؛ هرکجا سفارت آمریکا بوده، وحشت، ترور، ناامنی و سرنگونی حکومتهای مردمی را در پی داشته است.
🔸 سندهای بهدستآمده از سفارت آمريكا در ايران بهتدریج در بیش از پنجاه جلد کتاب تحت عنوان «اسناد لانه جاسوسی آمریکا در ایران» منتشر گرديده است.
🔸 این اسناد مهم و غیرقابلخدشه، از اسرار جاسوسیها و دخالتهای بیشمار آمریکا در ایران و کشورهای مختلف جهان پرده برداشته است. تبدیل سفارتخانه به مرکز جاسوسی، پناه دادن به شاه مخلوع، هدایت و حمایت شبکههای کودتا و براندازی انقلاب در داخل کشور، تأمین منابع مالی گروهکهای ضدانقلاب در غرب و جنوب کشور، ایجاد ناامنی و بیثباتی در کشور از راه هدایت گروهکهای ضدانقلاب (انفجار خطوط لوله نفت در جنوب، ایجاد ناامنی در شمال غرب)، ایجاد ارتباط با جریانهای سازشکار (نهضت آزادی و ملیگراها) و تلاش برای ایجاد انحراف در انقلاب اسلامی توسط این جریانها ازجمله اقدامات خصمانه آمريكا قبل از تسخير لانه جاسوسی عليه ايران بوده است.
🔸 دشمنیهای آمريكا با انقلاب نوپای ملت ایران به حدی بود كه سالیوان سفیر آمریکا در ایران در دوره کارتر، در کتابش نوشت: روش سست و بیبنیاد حکومت کارتر در سیاست خارجی و اقدامات نامعقول برژینسکی که هنوز قادر به درک واقعیت مسائل ایران نبود، باعث گروگانگیری اعضای سفارت آمریکا شد.
🔸 بااینحال و باوجود بینههای روشن دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی، برخی در دستور كار خود شروع اختلافات ايران و آمريكا را از تسخیر لانه جاسوسی عنوان میکنند. اين تحریف آشکار تاریخی در حالی است که اختلاف بین ملت ایران با آمریکا از ٢٨ مرداد و قبل آن بود که ملت ایران را دچار یک رژیم فاسد وابسته کردند.
🔶 نکته پایانی
🔸 دور نگهداشتن جامعه از ستیزههای فزاینده داخلی و دفع خطر گروههای سیاسی (بعضاً بیهویت یا مجهولالهویه)، رسوا شدن گروههای سیاسی مدعی مبارزه با امپریالیسم و خلع سلاح آنان از شعارهای چپ، توجه به خطر اصلی و توطئههای امپریالیسم جهانی، ایجاد وحدت عمل در نیروهای وفادار به انقلاب و نیز انسجام اجتماعی، کنارهگیری دولت موقت و یکدست شدن نیروهای انقلابی و وفادار به امام، اوجگیری مبارزه ضد امپریالیستی و از همه مهمتر آشکار شدن اقدامات براندازانه آمریکا علیه انقلاب اسلامی و شکست هیمنه و اُبهّت آمریکا از دستاوردهای مهم اشغال لانه جاسوسی بود. همان زمان امام راحل (ره) فرمودند: «اگر کارتر در طول عمر خود یک کار درست کرده باشد که بتوان گفت به خیر و صلاح مظلوم است، همین قطع رابطه است... ملت رزمنده ایران، این پیروزی را که ابرقدرت سفاکی را وادار به قطع رابطه یعنی خاتمه دادن به چپاولگری کرده است اگر جشن بگیرد، حق دارد».
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#واکسن #کرونا
✅ نظر مراجع تقلید درباره تزریق واکسن چیست؟
🔶 نظرات مراجع عظام تقلید بیانگر آن است که مؤمنین در موضوع واکسینه کردن خود باید به تشخیص و توصیه متخصصان پزشکی عمل کنند، ضمن آنکه ترساندن دیگران نیز در این موضوع جایز نیست.
🔸 مقام معظم رهبری:
سخنرانی ۶ شهریور ۱۴۰۰: «واکسیناسیون عمومی مسئلهی بسیار مهمّی است که حتماً بایستی انجام بگیرد».
🔸 آیت الله مکارم شیرازی:
لازم است در این زمینه براساس تشخیص و توصیه متخصصان عمل نمایید.
3⃣ آیت الله علوی گرگانی:
موضوع ضرورت و یا عدم ضرورت زدن واکسن و شخصی یا اجتماعی بودن آن باید توسط متخصصین پزشکی تعیین شود.
4⃣ آیت الله جوادی آملی:
مؤمنان نباید در کاری که تخصص ندارند، اظهار نظر کنند، ضمن آن که نباید دیگران را از تزریق واکسن ترساند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چرا دولت عقب تر از آن است که جامعه انتظار دارد؟
🔶 جریان تخریبگری، عملکرد دولت و مجلس را زیر ذرهبین گذاشته است. جریانی در برابر دولت و مجلس قرار گرفته که از کوچکترین اشکال، نقص و ایراد برای تخریب و کوبیدن آنها استفاده میکنند.
🔸 وزرای کابینه به تدریج دارند بر روند امور اجرایی کشور مسلط میشوند. هرچند دولت در انتصابات بشدت کند عمل میکند البته بخشی از کندی کار هم به دلیل معطلی برای دریافت استعلامات است.
🔸 دولت، الان در برابر انبوهی از مطالبات مردمی قرار دارد. این مطالبات از دولت گذشته پشت یک سد انباشته شده و همه انتظار دارند که به این مطالبات پاسخ داده شود. مردم هم به این دلیل به این دولت رای دادند که بتوانند به مطالبات آنها پاسخ بگویند، اما دولت عقب تر از آن است که جامعه انتظار دارد. جامعه انتظارات زیادی از دولت دارد.
🔸 البته تمهیدات خوبی اندیشیده شده است تا با یک همگرایی در درون دولت بتوانند پاسخ گوی این مطالبات باشند اما مردم وضع موجود را میبینند که نه تنها بهبود نیافته بلکه بشدت سرعت قیمتها رو به افزایش است، دولت باید قبل از هرکاری با هماهنگی قوای دیگر نظارت و کنترل بازار را در اولویت قرار میدادند ! جریان تخریبگر از فضای موجود در حال بهره برداری و سوء استفاده هستند که این موضوع میتواند در افزایش ناامیدی و نگرانی مردم تأثیر بگذارد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
✅ جریانهای شیعی و رسانهها در پسا انتخابات عراق چگونه باید رفتار کنند؟
🔸 باید توجه شود که شرایط سیاسی عراق به مثابه یک بن بست برای جریانهای شیعی به تصویر کشیده نشود.
🔸 فضای سیاسی عراق همچنان درگیر اختلاف درباره شمارش آراء به عنوان یک چالش اساسی است. با این حال بعید است که بازشماری دستی آراء موجب تغییر چندان جدی در نتیجه انتخابات شود. به همین دلیل رایزنیها برای تشکیل دولت جدید میان جریانهای سیاسی مختلف به صورت مستقیم و غیر مستقیم آغاز شده است.
🔸 در این بین نکته مهم آن است که بیت شیعه نباید دچار اختلاف نظر جدی شود یا بخشهایی از جریانهای شیعی بخواهند از سر ضعف به سمت اتحاد و ائتلاف با کردها و اهل سنت حرکت کنند.
🔸 در این خصوص ضرورت دارد رسانههای جبهه انقلاب هم بر وحدت و انسجام جریانهای شیعی تأکید کنند و هم از هر گونه موضعی که بیان کننده جهت گیری جمهوری اسلامی در فضای سیاسی عراق باشد، پرهیز نمایند.
🔸 توصیههایی که باید مورد توجه قرار بگیرند:
1⃣ شرایط سیاسی عراق به مثابه یک بن بست برای جریانهای شیعی به تصویر کشیده نشود. زیرا امکان مذاکره و توافق میان جریانهای شیعی به خصوص جریان فتح و صدر وجود دارد.
2⃣ مسئله اصلی در عراق، حفظ وحدت و انسجام میان جریانهای شیعی است و به هیچ وجه نباید میان این جریانها اختلاف ایجاد شود. در این خصوص توجه ویژه صورت گیرد که جریان صدر تحت هجمههای رسانهای قرار نگیرد. طرح مسائلی همچون احتمال ایجاد ائتلاف میان جریان صدر و اهل سنت و کردها به هیچ وجه موضوعیت ندارد.
3⃣ از هر گونه اظهار نظر یا نشر تحلیل و گزارشهایی که مبتنی بر نقش یا دخالت ایران در فضای سیاسی عراق و تعیین دولت آینده باشد، به صورت جدی پرهیز گردد.
4⃣ در مورد شخصیتهای سیاسی شیعی، هیچ نوع هجمه عدهای صورت نگیرد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ آمریکاییها چه شرطی اخیرا برای برداشتن تحریمهای هستهای و برجامی به ایران پیشنهاد کردهاند؟
🔸 آمریکاییها گفتهاند ایران باید قول دهد پس از توافق جدید حداکثر تا ۶ ماه درباره مسائل منطقهای و موشکی وارد مذاکره میشود.
🔸 آمریکاییها گفتهاند که هیچ تضمینی نمیدهیم که از توافق جدید هم در صورت حصول خارج نشویم.
همچنین در این پیام آنها تأکید کردهاند که تمامی تحریمها را لغو نمیکنند.
🔸 بررسیهای فنی نشان میدهد که مجموعا ۱ هزار و ۷۱۲ تحریم در حوزههای مختلف علیه ایران اجرا میشود. بیشترین تحریمها در حوزه موشکی، حقوق بشر و مسائل نظامی است.
🔸 آمریکاییها گفتهاند که در صورتی که ایران قول دهد پس از توافق جدید حداکثر تا ۶ ماه درباره مسائل منطقهای و موشکی وارد مذاکره میشود، آنها نیز تحریمهای حوزه هستهای و برجامی را لغو میکنند.
🔸 آمریکاییها همچنین خواستار اجازه ایران برای انجام بازرسیهای بیشتر شده و تأکید کردهاند که ایران نباید از سانتریفیوژهای جدید استفاده کند بلکه باید طبق برجام نسل اول سانتریفیوژها را نصب کند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#ارز
✅ زمان حساس برای بازار ارز
🔶 دلار در هفته جاری، افزایش قیمت جدیدی را تجربه میکند و کانال ۲۸ هزارتومانی را مجدداً تجربه کرد. آخرین دفعهای که دلار وارد این کانال شده بود، مهرماه سال جاری بود. براساس اظهارات فعالان، بازار ارز در مقطع مهمی قرار گرفته است؛ چراکه اگر دلار در این کانال ثابت بماند، احتمال ورود خریداران بیشتر به بازار وجود دارد.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 تلاطم نرخ ارز اثرات روانی و عملی مستقیم در نظام اقتصاد دارد؛ علاوه بر آن اثر افزایش قیمت ارز در زندگی مردم، افزایش تورم و گران شدن قیمت کالاها و خدمات است. ضمن اینکه نظام تولید را با مشکلات عدیده مواجه میکند. از این منظر نظارت و کنترل بر این بازار بسیار حائز اهمیت است و دولت باید یک نگاه و برنامه مدون و فوقالعاده نسبت به آن داشته باشد.
🔸 علت اصلی نوسان نرخ ارز طی روزهای گذشته، حساسیت بازار به مذاکرات هستهای و نتایج آن است. هرچند دولت سیزدهم با اعلام آغاز دور جدید مذاکرات با کشورهای عضو برجام در ۸ آذرماه، سیاست خود را قطع تأثیرپذیری اقتصاد از روند مذاکرات و نتایج آن اعلام کرده است؛ اما واقعیت کنونی کشور خلاف این اراده است؛ دولت روحانی طی هشت سال عمر خویش، بهجای توجه به توان داخلی، با کانالیزه کردن افکار عمومی نسبت به حل مشکلات اقتصادی و برداشته شدن تحریمها با مذاکره و همچنین شرطیسازی بازار به برجام و پسابرجام، عملاً ریل جهش اقتصادی کشور را در مسیر مذاکره و نگاه یکسویه به بیرون از مرزها انداخت و اکنون دولت رئیسی راه آسانی برای تغییر این ریل در پیش ندارد.
🔸 بازارساز ارزی در هفتههای اخیر سعی کرده است با عرضه ارز مانع از نوسانات سنگین در بازار شود و در این زمینه نیز تا حدودی موفق عمل کرده است. علاوه بر این خبرهایی از افزایش صادرات نفتی و وصول بیشتر درآمدهای ارزی دولت نیز شنیده میشود که اینها علاوه بر نشان دادن تصویری روشن و مثبت از وضعیت اقتصادی کشور در آینده نزدیک، در ثبات بازار ارز نیز میتواند مؤثر واقع شود.
🔶 نکته پایانی
🔸 نرخ ارز در مقطع فعلی تا حد زیادی متأثر از تحولات سیاسی و اثرات روانی این تحولات میباشد؛ بنابراین هر تحول سیاسی و یا تحریم جدید، صرفاً در بخش روانی میتواند منجر به بههمریختگی بازار ارز شود. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای، دولت باید اقدامات پیشدستانهای برای تحت کنترل قرار دادن بازار انجام دهد تا مانع از بروز چنین وضعی شود. اقدامات پیشگیرانه دولت علاوه بر هدایت و کنترل افکار، میبایست بر تنظیم بازار کالا و افزایش درآمدهای ارزی متمرکز شود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق
✅ مشغول سازی عراق!
🔶 بعد از اینکه کمیساریای عالی عراق اعلام کرد که با شمارش دستی آرا تغییری در نتیجه انتخابات ایجاد نشده، برخی گروهها نسبت به آن واکنش نشان دادند و نسبت به این نتیجه معترض شدند.
🔸 گروهی با عنوان «هیئت تنسیقیه» با اعلام گزارش کمیساریای عالی عراق، در منطقه سبز بغداد دست به تجمع زدند و برخی ورودیهای منطقه سبز بغداد را مسدود کردند. همچنین جمعهشب در اقدامی مشکوک، چادر معترضین به نتیجه انتخابات به آتش کشیده شد و در ادامه، طرح ترور نخستوزیر عراق بهوسیله پهپادهای انتحاری نیز ناکام ماند.
🔸 همه این وقایع از نقشههای پنهانی برای مشغول سازی عراق با ایجاد درگیری و ناامنی در آن حکایت میکند.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 طراحی در نظر گرفتهشده برای عراق در دو گزاره خلاصه میشود:
1⃣ جنگ شیعی- شیعی؛
2⃣ اعتراضهای گسترده مدنی؛
🔸 جنگ شیعی- شیعی بعد از انتخابات عراق کلید خورد. منتفعین در این درگیری مذهبی، به دنبال این بودند که میان جریانهای شیعی یک نزاع به وجود بیاید و عملاً توانمندی جبهه شیعی در سروسامان دادن به امورات عراق و رفع مشکلات و کمبودهای آن در اذهان عمومی زیر سؤال رود.
🔸 هرچند با درایت جریانهای مقاومت این گزاره شکست خورده است؛ اما دشمن شیعه و محور مقاومت عراق که مشخصاً آمریکا و عوامل آن هستند، از درون این گزاره و با دمیدن بر اختلافات موجود جریانهای شیعی، به دنبال شکل دادن به اعتراضهای گسترده خیابانی برای ایجاد یک نوع بیثباتی در عراق هستند تا روند معادلات سیاسی در این کشور را مختل کنند. در این میان استفاده از برخی گزارهها همچون ترور بهعنوان کاتالیزور در این وقایع در نظر گرفته شده است.
🔸 یکی دیگر از اقدامات در نظر گرفتهشده برای عراق، مشغول سازی جریانهای مقاومت بهویژه حشدالشعبی است. در گزاره مشغول سازی، بسیاری از رسانههای وابسته به آمریکا در داخل عراق، سناریوی ترور الکاظمی را اقدامی از جانب گروههای مقاومت دانستهاند. در گزاره حذف تدریجی، جریانی بعد از انتخابات اخیر شکلگرفته که مترصد منحل شدن حشدالشعبی هستند.
همه این موارد نشان میدهد که سناریویی بیرونی از طریق برخی عوامل داخلی در حال پیادهسازی پروژه محدودسازی، مشغول سازی و حذف حشدالشعبی هستند.
🔶 نکته پایانی
🔸 وقایع اخیر رویداده در عراق، لزوم توجه بیشازپیش رهبران شیعی عراق بهمنظور حفظ یکدستی و اتحاد و مرتفع سازی اختلافات بهصورت مسالمتآمیز در سطح سران را گوشزد میکند؛ چراکه در غیر این صورت، دود تفرقه و درگیری اجتماعی بر چشم همین جریان و ملت عراق خواهد رفت و ذینفع اصلی این وضعیت، آمریکا خواهد بود که امروز زیر فشار شدید افکار عمومی عراقی برای خروج کامل از این کشور قرار دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#برجام #مذاکره
#جریان_های_سیاسی
✅ ماهیگیری اصلاحطلبانه!
🔸 جریان اصلاحات در دولت روحانی تمام تلاش خود را کرد تا از طریق مذاکره و برجام مشکلات کشور را برطرف کند. شور نشستن بر سر میز مذاکره با آمریکا در سیاسیون اصلاحات آنقدر بالا بود که آنها در اجرای برجام به ۲۸ شرط ابلاغی عمل نکردند و همین مسئله، خسارت محض را در پی داشت.
🔸 این روزها که کار به دولت جدید واگذار شده است، بازندگان قبلی خود را در جایگاه منتقد قرار دادهاند و مطالبه روند محکوم به شکست گذشته را از دولت جدید دارند!
🔶 گزارههای خبری
🔸 «جبهه اصلاحات ایران» در بیانیهای به روند سیاست خارجی و دیپلماسی هستهای واکنش نشان داده و آورده است: «موقعیت دیپلماتیک ایران در نیل به توافق برجام در دولتهای یازدهم و دوازدهم از سوی مدعیان (منتقدین سیاستهای برجامی دولت روحانی) تخریب شد و به فرجام دلخواه ملّت و تیم تلاشگر مذاکرهکننده ایرانی دست نیافت».
🔸 «فیاض زاهد» فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به تحولات اخیر در حوزه مذاکرات و برجام در روزنامه اعتماد نیز مینویسد: «برجام به نتیجه نرسد، ماهعسل دولت رئیسی پیش از نوروز به پایان خواهد رسید!».
🔸 «محمدرضا خباز»، دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با نامه نیوز گفته است: «واقعیت آن است که آینده اقتصاد به برجام گره خورده است. بدون برجام دولت چگونه میخواهد اقتصاد کشور را با وجود تحریم به سامان کند. اصلاً چنین چیزی قابل تصور نیست!».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 کسانی که امروز خود را در جایگاه مدعی قرار دادهاند، ابتدا باید به این سؤال پاسخ دهند که آنها در طول مذاکرات برجامی چه دستاوردی برای ملت ایران به ارمغان آوردهاند؟
آیا در دوران هشت سال گذشته که این آقایان مدعی بلد بودن زبان دنیا و حل مشکل تحریمها با مذاکره بودند، تحریمهای ضدایرانی کاهش یافت یا بر آن افزوده شد؟
آیا صنعت هستهای تقریباً تعطیل و در قلب راکتور هستهای بتن ریخته نشد؟
🔸 شرایط کنونی برجام حاصل خروج آمریکا از برجام و مسئولیتناپذیری و سکوت برخی کشورها در برابر اقدامات آمریکا است. حمایت چین و روسیه از مواضع ایران و حتی اعتراف لسانی سایر اعضای برجام بر گره خوردن این توافق با خروج غیرمسئولانه آمریکا از آن، سندی محکم بر این مدعا است؛ اما سیاسیون اصلاحطلب بیاعتنا به این واقعیت، درصدد تفسیر غلط با هدف ماهیگیری از وضع گلآلود هستند.
🔸 خروج آمریکا از برجام در سالهای گذشته به ترامپ نسبت داده شده است درحالیکه این اقدام با حمایت همهجانبه جمهوریخواهان انجام شد، احتمال به قدرت رسیدن دوباره آنها در آینده نزدیک و تکرار دوباره اقدامات ترامپ در خصوص برجام بسیار محتمل است؛ بنابراین جمهوری اسلامی باید از تجربه گذشته درس گرفته و تضمین بگیرد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بینالملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#دولت_اسلامی #دولت_انقلابی
✅ شایستهسالاری و دولت انقلابی
🔶 آغاز دهه پنجم انقلاب و پيوند آن با صدور بيانيه گام دوم، افقی جديد را پيش روی جمهوری اسلامی گشوده است که بايد بدان بهمثابه فرصتی برای پيشرفت کشور نگريست.
🔸 میداندار اين عرصه و موتور محرکه آن قرار است جوانان مؤمن انقلابی باشند که با همت و اراده و توان جوانی، اهداف انقلاب را به جلو ببرند. تحقق حضور «جوان باانگيزه و مؤمن و متشرّع» در مديريت کشور نیازمند ارادهای جمعی است تا اين چرخش نخبگانی صورت گيرد.
🔸 در اين ميان توجه به ملاحظاتی که تحقق اين امر را تبديل به فرصتی برای نظام اسلامی خواهد کرد، ضروری است:
1⃣ يکی از ملاحظات مهم در اين عرصه، توجه به اين حقيقـت است که آنچه روح و جوهره کارآمدی جمهوری اسلامی را تشکيل میدهد، وجود افراد شايسته و باصلاحيت در رأس مسئوليتهاست كه توانایی اداره جامعه را داشته و بتوانند اهداف حکومت اسلامی را محقق نمايند. به همين خاطر در اسلام معيارهایی برای حاکمان و مسئولين نظام اسلامی عنوان گرديده که وجود آن در مسئولين، شرط لازم برای مشروعيتيابی ايشان است و اعتبار حاکمان نيز به تداوم اين معيارهاست.
2⃣ در منطق رهبری، جوانگرایی در تقابل با شایستهسالاری نيست. اینگونه نيست که بتوان با تأکید بر جوانگرایی، شايستگان را حذف نمود و يا آنکه امور را به دست جوانی سپرد که شايستگی و تخصص انجام کاری را ندارد!
🔸 بدون شک نگرش رهبری بر سپردن امور به جوانان شايسته و صاحب صلاحيت است و بايد نسبت به اين شاخص دقت لازم نمود تا رويکرد حکيمانه اتخاذشده به فساد و ناکارآمدی نينجامد.
🔸 توجه به این نکات آنگاه بیشتر مفید فایده است که رئيسجمهوری جديد بر مسند قدرت مینشيند و با تغيير در صندلی عالیترين قدرت اجرایی کشور، صدها مدير عالیرتبه و ميانی جابهجا میشوند. اين تغييرات بايد طبق الگويی منطقی و مکانيزمی با بازدهی بالا رقم بخورد که متأسفانه در طول تغيير دولتهای پس از انقلاب اسلامی روندی استاندارد و مبتنی بر منطق شايستهسالاری در جمهوری اسلامی طرحريزی نشده است.
🔸 فقدان تحزب و تشکلهای سياسی منسجم که از دل آن مديران همسو و همفکر با يک الگوی حکمرانی مشخص بيرون بيايد، يکی از بزرگترين موانع تحقق اين ضرورت در اداره کشور است. نبود اين سازوکار موجب شده است تا انتخاب مسئولان حالت شخصی و مبتنی بر روابط خصوصی و دوستی و آشنایی حداقلی ممکن شود که آفتی برای شایستهسالاری است. دولت انقلابی بايد نسبت به اين معضل هوشمند باشد و اجازه ندهد این معضل دامنگیر دولت شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #یمن
✅ انصارالله در آستانه فتح بزرگ
🔶 نبرد راهبردی مأرب مقطع حساسی را سپری میکند. انصارالله با همراهی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، همچنان در حال پیشروی در مأرب است. هماینک فاصله خط درگیریها با شهر مأرب به کمتر از ۳۰ کیلومتر رسیده و انصارالله با ورود به دروازههای مأرب لحظهبهلحظه به فتح کامل این شهر نزدیکتر میشود.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 در قالب عملیات «بهار پیروزی»، تاکنون بیش از ۴۳۰۰ کیلومترمربع از مناطق تحت اشغال مأرب و شبوه آزاد شده و به کنترل انصارالله و ارتش یمن درآمده است. در روزهای گذشته ائتلاف جنبش انصارالله پس از آزادی «الجوبه» بر منطقه «العبدیه» نیز تسلط یافته است. این بدان معناست که انصارالله با آزادسازی تمام مناطق حومه، مرکز شهر مأرب را از سه جهت محاصره کرده و عرصه را بیش از هر زمان دیگری به نیروهای منصور هادی و مزدوران سعودی تنگتر کرده است.
🔸 با وجود برتری انصارالله در نبرد مأرب، اما همچنان سرعت پیشروی کُند است و بعضاً وقفههای بین عملیات بیشتر میشود. این بدان خاطر است که انصارالله بهطورجدی به دنبال این است که از طریق رایزنی با قبایل و طوایفی که در این استان سکونت دارند، بدون درگیری نظامی و با جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، این شهر را فتح کند. البته مینگذاری جادههای فرعی و اصلی منتهی به مرکز مأرب توسط نیروهای وابسته به منصور هادی نیز در کندی عملیات بیتأثیر نیست.
🔸 یکی از تحولات مهم سیاسی که در روزهای گذشته باعث وحشت سعودیها هم شده و مسیر آزادی کامل مأرب را هم هموارتر کرده است، اقدام بیسابقه شش حزب یمنی (حزب الاصلاح، کنگره عمومی، حزب بعث، حزب الرشاد، حزب ناصری و حزب سوسیالیست) در صدور بیانیه مشترک است. این احزاب که حامی منصور هادی هستند در بیانیه صادره، ضمن اذعان به «سوءمدیریت» ائتلاف سعودی در جنگ یمن، صریحاً اعلام کردهاند منصور هادی در اداره جنگ شکست فضاحتبار سیاسی، نظامی و اقتصادی خورده است! بیانیه مذکور نهتنها به شکست واقعی ائتلاف سعودی در مأرب و سرتاسر یمن اعتراف کرده، بلکه حیثیت سیاسی سعودی را هم از بین برده است.
🔶 نکته پایانی
🔸 درگیریها در مأرب و آزادی قریبالوقوع آن، به «مرکز ثقل» تحولات میدانی و سیاسی در یمن تبدیل شده است. مأرب که ازیکطرف به صنعا پایتخت یمن نزدیک است و از طرف دیگر بسیاری از منابع نفتی و گازی یمن را در خود جای داده است، «قلب اقتصادی» این کشور به شمار میرود. تمام توان ائتلاف سعودی با هدف جلوگیری از آزادی مأرب هماکنون در این شهر متمرکز شده است. آزادی مأرب که منطقهای با ابعاد حائز اهمیت ژئواستراتژیکی، ژئواکونومیکی و ژئوپلیتیکی است، ضمن تعمیق عمق استراتژیک انصارالله در یمن، باعث شکست کامل سعودی در اشغال خاک یمن و پایان نزدیک به هفت سال جنگافروزی ائتلاف جنایتکار سعودی در آن خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
تحولات قفقاز جنوبی.pdf
915K
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه_قفقاز
✅ تحولات قفقاز جنوبی
🔸 مناقشه قره باغ یکی از مهمترین موضوعها و پروندههای منطقهای است که جمهوری اسلامی ایران در طول حدود ۳۰ سال گذشته تلاش کرده تا با طرفین منازعه در قره باغ؛ یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان، براساس علایق مشترک تاریخی، جغرافیایی، ژئوپلیتیکی و البته مذهبی، روابط دوستانه داشته و آنها را نسبت به حل و رفع بحران براساس موازین حقوق بین الملل و به دور از هر گونه تنش آفرینی تشویق کند.
🔸 با توجه به حساسیت و اهمیت تحولات منطقه قفقاز جنوبی و تأثیرات آن بر شمال غرب ایران و گره خوردن جدی آن به تأمین امنیت، حفظ استقلال کشور و بیشنه سازی منافع اقتصادی و ارتباطی ایران، ناکامی ابعاد مختلف پروژهای که قفقاز جنوبی در حال اجرا میباشد، ضرورت دارد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#غرب
✅ تمدن غرب بر پیکر رنجور بردگان آفریقایی و آسیایی و.. بنا شد!
🔸 اگر پیشرفتهای خیره کننده تمدن غربی و پژوهشکدهها و دانشگاههای آن چشمها را از حدقه بیرون میآورد، راز آن تحقیق و آزمایش بر روی انسانهای آزادی بود که در آفریقا و... بنام کارهای حقوق بشری به بردگی گرفته شدند.
🔸 توسعه اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و... که از جاده استثمار و نظریه داروینی بدست بیاد به پشیزی نمیارزد!
🔸 اسلام دین کرامت و احترام به همه انسانهاست...
با تلاش شبانه روزی و تحقیق و پژوهش و جهاد علمی و منظم و مدل توسعه ایرانی اسلامی به زودی به قلههای پیشرفت جهان خواهیم رسید...
ان شاالله
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدتقی احمدی پرتو
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab