#عزت_ملی
#وحدت #اسلام_ناب
#دشمن_شناسی #روشنگری
#استکبار #توسعه
✅ تنوع، تکثر و فرصت های پیش رو در مسیر وحدت
🔶 قرآن و اسلام همه مسلمانان را یک امت واحده خوانده در حالی که امروزه برخی رویدادها موجب تفرقه مسلمانان گشته است و روابط مسلمانان با یکدیگر بر طبق همان الگویی که دولتهای غربی و استعماری به نفع خود بیان کردهاند، یعنی تفرقه بینداز و حکومت کن، رقم خورده، مخالفان اسلام با حربههایی مانند افراطگرایی و تروریسم و نسبتدادن آنها به اسلام، سعی در نابودی اسلام دارند.
🔶 برای تقویت وحدت شیعه و سنی، همان گونه که شناخت عوامل و زمینههای تقویت این وحدت ضرورت دارد، شناخت عوامل و زمینههای اختلاف نیز ضروری است، بر این اساس برای ایجاد وحدت اسلامی، باید عوامل اختلاف همانند تنگ نظریها، احساسات آنی، تحریک پذیری، تعصبات قومی و پیروی از هواهای نفسانی، شناسایی و با آنها مبارزه گردد تا زمینه فرصت طلبی دشمنان خارجی نیز که نقش بنیادی در ایجاد اختلاف داشته و دارند از بین رفته و در عین وحدت و یکپارچگی به تنوع در جامعه به عنوان فرصتی گرانبها نگریسته شود.
🔶 همچنین لازم است همه آحاد جامعه به منطق هم احترام گذاشته و عواطف و احساسات یکدیگر را در راستای خواست دشمن مشترک مسلمانان بیهوده مجروح نسازند که در این راستا رسانه، نخبگان و دلسوزان و ریش سفیدان نقش مهمی در فرهنگسازی دارند. وحدت شیعه و سنی که بارها و بارها بیان شده این است که پیروان هر یک از مذاهب اسلامی در عین حال که عقاید و سنن خاص آن مذهب را برای خود حفظ کرده و پایبند به آن هستند، در روابط اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و نظامی خود نیز با مسلمانان دیگر همسو و تابع منافع و مصالح دینی و ملی باشند.
🔶 اختلاف باعث میشود دشمنان اسلام و آنهایی که از تفرقه میان شیعه و سنی سود میبرند موارد اختلاف برانگیز را پررنگتر کرده و موارد اصلی را که موجب اتحاد بین مسلمانان میشود، نادیده گیرند و اشتباهات و تندرویهای عدهای اندک به ظاهر منتسب به یک مذهب را به پای کل پیروان آن مذهب گذاشته و مرتبا به اختلافات دامن بزنند لذا روشنگری بزرگان و روحانیون شیعه و سنی که البته در سالهای اخیر و همگام با فتاوا و توصیههای رهبر معظم انقلاب پررنگتر نیز بوده جلوی هر گونه اختلاف و تفرقه را میگیرد. برای تقویت وحدت مسلمانان، همان گونه که شناخت عوامل و زمینههای تقویت این وحدت ضرورت دارد، شناخت عوامل و زمینههای اختلاف نیز ضروری است.
🔶 در استان وسیع و دو و نیم میلیون نفری سیستان و بلوچستان، به عنوان استانی پلیژنیک با وجود تنوع قومی و مذهبی و دارابودن مرز طولانی و حضور نیروهای فرامنطقهای در همسایگی استان تلاش برای ایجاد اختلاف مذهبی و قومی توسط دشمن، فهم اجتماعی و دینی و اخلاقی و توجه به منافع ملی و دینی میتواند مانع اتلاف بخش اعظمی از انرژی مردم و نخبگان صرف حاشیه ها و اختلافات و تحریکات دشمنان شود. بدخواهان مسلمانان با عمق بخشیدن به اختلافات جزئی موجود بین مسلمانان و دامن زدن به تعصبهای قومی و مذهبی و حمله به باورهای یک گروه به بهانه حمایت از عقاید گروه دیگر، اتحاد و یکپارچگی مسلمانان درهم شکسته و آنان را سرگرم این گونه درگیریها کرده و افکار آنان را از مسایل اصلی منحرف سازند و از پیشرفت و توسعه و آبادانی کشورهای اسلامی در راستای منافع خودشان جلوگیری کنند.
🔶 توسعه استان پر ظرفیت سیستان و بلوچستان در راستای توسعه و رشد ملی از مسیر وحدت، توجه به دانش و فرهنگ و اقتصاد، نگاه مومنانه و از دریچه حرمتگذاری، توجه به قانون اساسی، حذف تعصبات بیجا، تقویت خرده فرهنگهای پسندیده، تعامل و هم افزایی قومی و مذهبی میسر میشود همچنین باید دقت کرد که وحدت در حوزههای گوناگون تأمینکننده آرامش امنیت پایدار در حوزههای معنوی، فردی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی است بنابراین میتوان گفت وحدت از طریق تقویت الفت و همگرایی در کشور به افزایش قدرت کشور اسلامیمان منجر شده و به ارتقای امنیت ملی کمک میکند و اما اقدامهای وحدتشکنانه در هر سطحی با هر هدفی که صورت پذیرد قابل توجیه نیست.
🔶 جمهوری اسلامی ایران، کشورهای اسلامی و همه مسلمانان باید مراقب آوا و نغمههایی باشند که به دنبال جدا کردن حساب مذهب یا فرقه خود و یا جدا دانستن حساب یک یا چند نحله اسلامی از خود است و باید به چنین اندیشهای به دیده تردید بنگرند، به جای مرزبندی شیعی و سنی باید مرزبندی اصیل و انحرافی یا هشیار و منفعل پررنگ شود و حول مشترکات گرد هم بیاییم تا توطئه دشمنان امت والای پیامبر (ص) ناکام بماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجتبی شجاعی؛ فرماندار سراوان
🆔 @tahlil_shjr
#دولت_چهاردهم
#کابینه #وزرا
#مجلس #پیشرفت
✅ معیار بستن کابینه
🔶 دکتر مسعود پزشکیان در اولین گام مهم رسمی در مسیر تشکیل دولت، کابینه پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده و چند روز دیگر قرار است این افراد در معرض رأی اعتماد نمایندگان مردم قرار گیرند. بدون شک، خطا در این مرحله موجب تضعیف دولت شده و کار را برای خود شخص آقای پزشکیان دشوار خواهد کرد. در این مسیر توجه به رهنمودهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی میتواند راهگشای رئیسجمهور باشد.
🔶 حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در مراسم تنفیذ، بر بهکارگیری از توان و ظرفیت بالای نیروی انسانی این سرزمین سخن گفتند و از دولت خواستند تا از آن برای رسیدن به اهدافی که ذکر کردند و راهی که میخواهند بروند، بهره بگیرند. حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در توصیف این سرمایه بزرگ ایران زمین میفرمایند: «در میان ملّت ما کسانی که صاحب فکرند، صاحب ابتکارند، صاحب تجربهاند، صاحب آرای جدیدند، بیشمارند؛ وقتی انسان پای صحبت این و آن مینشیند، اینقدر حرف نو، فکر نو، ابتکار نو در سخنان گوناگون افراد در قشرهای مختلف میشنود که شگفتزده میشود.
🔶 پیشنهادهایی که به صورت مکتوب میدهند، حرفهایی که حضوری میزنند، آنچه به عنوان اعتراض میگویند، آنچه به عنوان پیشنهاد میگویند، همه برای انسان از این جهت مژده است که نشاندهنده فکر نو، ابتکار نو، تجربه خوب و راهگشایی برای آینده است.» سرمایههای برشمرده انسانی وقتی به کار خواهد آمد که روحیه جهادی بر کارها حکفرما باشد. به واقع، با این رویکرد و این فرهنگ است که منابع به درستی و حداکثری بهکار گرفته خواهد شد و حاصل آن رفع مشکلات کشور و توسعه و آبادانی و پیشرفت خواهد بود.
🔶 در نگاه رهبر حکیم انقلاب «کار جهادی»، یعنی «خستگیناپذیری، بیمزد و بیمنّت کار کردن، هدف را انجام وظیفه انسانی و خدایی قرار دادن و پیش رفتن»؛ کاری که در چارچوبهای قانونی و اداری دنبال میشود، اما با رویکرد جهادی کیفیت و برکت مییابد. با روحیه جهادی کارها پیش میرود و در بنبست بوروکراسی تنبل و ناکارآمد گیر نمیافتد و کار حل مشکلات مردم سرعت میگیرد. رهبر حکیم انقلاب معتقدند: «ما با کار جهادی کارهای بزرگی در کشور انجام دادیم و شهید رئیسی (رضوان الله تعالی علیه) اهل کار جهادی بود؛ واقعاً شب و روز نمیشناخت؛ واقعاً دنبال آفرین و احسنت برای اینهمه کاری که میکرد، نبود.» به عبارتی، رهبری از آقای پزشکیان میخواهند که راه آن شهید فقید را ادامه دهد.
🔶 این تعابیر به خوبی حکایت از آن دارد که در بستن کابینه یکی از شاخصهای مهم آن است که افرادی با روحیه جهادی در شکلگیری کابینه بهکار گرفته شوند. شاخصی که کابینهای پویا و کارآمد را خواهد ساخت و مردم را به حل مشکلات کشور امیدوار خواهد کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #آتش_بس
#رژیم_صهیونیستی #اسرا
#حماس #آمریکا
✅ در آخرین دور مذاکرات آتشبس، نتانیاهو ۴ خواسته را مطرح کرده بود که هر ۴ مورد مانع جدی در پیشبرد مذاکرات هستند:
1️⃣ تداوم حضور ارتش رژیم در محور فیلادلفیا در مرحله اول آتش بس.
2️⃣ عدم بازگشت مقاومت به شمال غزه که ترجمه آن تداوم حضور در نتزاریم است!
3️⃣ حق از سرگیری جنگ برای رژیم در مرحله انتقالی اول به دوم.
4️⃣ آزادی تعداد بیشتر اسرای صهیونیست، ارائه اسامی اسرای زنده صهیونیست توسط حماس پیش از آتشبس، اخراج اسرای آزاد شده فلسطینی و حق تعیین اسامی آنها.
🔶 در مورد اول مصریها سعی در طراحی سازوکار فنی دارند، در مورد دوم اصرار است که کنترل با تجهیزات فنی باشد، در مورد سوم حماس به شدت مقاومت کرده و آمریکا تضمین شفاهی یا کتبی بایدن را کافی میداند و در مورد چهارم هم آمریکا میگوید حماس در هفته اول توافق اسامی اسرای زنده را اعلام کند. این موارد آخرین تحولات مذاکرات پیش از ترورهای تهران و بیروت بود.
🔶 در واقع در هر دور مذاکرات، نتانیاهو یکسری خواسته غیرمنطقی و مانع مطرح میکند و قطر و مصر هم وظیفه فشار بر مقاومت را دارند از این رو حماس با هوشمندی اعلام کرد که باید آخرین توافقات روی میز بررسی شود و نه دور جدید مذاکرات که فقط کارکرد خرید وقت برای نتانیاهو دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اسلام_ناب
#مقاومت
#جهاد #شهادت
✅ غزه تفاوت فاحش «مجاهد» با مسلمان را آشکار کرد!
🔶 چقدر مسلمان داریم؟ شاید دو میلیارد نفر! همگی هم روایت پیامبرشان را شنیده اند که فرمود: «من سمع رجلا ينادي يا للمسلمين و لم يجبه فليس بمسلم»!! و هر روز قرآن می خوانند که گفته: «و ما لكم لا تقاتلون في سبيل الله و المستضعفين من الرجال و النساء و الولدان الذين یقولون ربنا اخرجنا من هذه القرية الظالم أهلها...» (نساء ٧٥)
🔶 بیخود نبود که غربی ها می گفتند در «اسلام رحمانی» باید آیات جهاد را حذف کرد و نیز با پدیده کریه داعش، چهره جهاد را تقبیح و تشویه کردند! و البته اسلام درباری سعودی و اسلام آمریکایی اماراتی و اردنی هم با همه قرآن می سازد الا جهاد!! لذاست که خدا به صراحت فرموده: «فضل الله المجاهدین علی القاعدین اجرا عظیما» و جلوی مقایسه مجاهدان با سایر مومنان حتی اگر خادمان حقیقی حجاج باشند را گرفته است: «اجعلتم سقایة الحاج و عمارة المسجد الحرام كمن امن بالله و اليوم الأخر و جاهد في سبيل الله»؟!!
🔶 حالا برای خود من ترجمه این روایت معلوم شده که چرا جهاد یک راه خاص خداست و روی هر کس و ناکسی گشوده نمیشود: «ان الجهاد باب فتحه الله لخاصة اوليائه» خدا را هزار مرتبه شکر بر جبهه مقاومت مجاهد و وجود جوانانی که عاشق شهادت اند. چه زیباست که پیامبر رحمت هم برای مجاهدان غزه به قول ابوعبیده، «النبی المجاهد الشهید» است و چه فضلی بالاتر از جهاد؟! اللهم ارزقنا...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#دولت_چهاردهم #تحریم
✅ برکات انتخابات ۱۵ تیر ۱۴۰۳!
🔶 سخن از زیباییهای این حماسه با شکوه است. به پنج دلیل، انتخابات ۱۵ تیر ماه، انتخاباتی برکتآور است: دلیل اول: این انتخابات مایه عزت و حیثیت ملی شد. این همانی بود که رهبر معظم انقلاب (حفظهالله) در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با اشاره به برخی گزارشها مبنی بر افزایش شوق و علاقه مردم در این مرحله از انتخابات ریاست جمهوری فرمودند: «خدا کند این جور باشد. اگر اینگونه باشد خرسندکننده است.» بعد از مشخص شدن میزان مشارکت در پیام خود، حرکت بزرگ مردم در رویارویی با غوغای دستسازِ تحریم انتخابات را کاری درخشان و فراموشنشدنی دانستند.
🔶 دومین دلیل: مشارکت دور دوم به ۵۰ درصد رسید. مشارکت دور اول ۴۰ درصد، انتخابات مجلس دوازدهم (اسفند ۱۴۰۲) ۴۲ درصد و انتخابات دولت سیزدهم (خرداد ۱۴۰۰) مشارکت حدود ۴۹ درصد بود، یعنی روند نزولی کاهش مشارکت متوقف شد و دوباره اوج گرفت. پیام افزایش مشارکت ۱۰ درصدی ظرف یک هفته این است که مردم ایران اهل انتخابات و حضور در صحنه هستند و این حضور وابسته به میزان لمس حساسیت شرایط متفاوت میشود.
🔶 سومین دلیل: این است که پنج انتخابات در جمهوری اسلامی ایران از اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۵ تیر ۱۴۰۳ برگزار شده است. پیام این پنج انتخابات در همان نگاه اول اهمیت رأی مردم در حاکمیت است. از نگاهی دیگر قدرت مجموعه اجرایی کشور برای تحقق چنین امر گستردهای را نوید میدهد، به ویژه در شرایطی که شهادت آیتالله رئیسی رقم خورده و زمان مناسبی برای تدارک شرایط مهیا نبود.
🔶 دلیل چهارم: مربوط به سیاسیون تحریمکننده انتخاباتهای قبلی است. پیام حضور تحریمکنندگان داخلی در انتخابات ۱۵ تیرماه این است که ناخواسته تمام ادعاهای قبلی خود درباره شورای نگهبان، ارزش رأی مردم، سلامت انتخابات، کارکرد صندوق رأی و... را پس گرفتهاند.
🔶 آخرین دلیل، امنیت مثال زدنی انتخابات است. دشمن از هر ظرفیت قومی، نژادی، جغرافیایی و مذهبی به عنوان یک استعداد بحرانآفرینی مدد میگیرد تا بتواند نوعی ناامنی را رقم بزند. برگزاری توأم با امنیت کامل انتخابات ۱۵ تیرماه خار زهرآگینی بر چشم شوم دشمنان این مرز و بوم شد. در نهایت، با اتمام انتخابات و تأیید صحت آن از سوی شورای نگهبان، دوکلید واژه «رفتار رقابتی» و «هنجار رفاقتی» چراغ راه کشور در پساانتخابات است.
🔶 ضروری است همگان رفتارهای رقابتی را به هنجارهای رفاقتی تبدیل کنند و نکته پایانی اینکه رئیس جمهور منتخب در برنامههای تبلیغاتی بسیار بر سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب تأکید کرد و در سخنرانی دیروز در مرقد امام (ره) نیز از عنایات و تدابیر رهبری تشکر ویژه کرد. عمل به توصیههای قبل و بعد از انتخابات رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور منتخب درباره انتخاب همکاران و نوع نگاه به ظرفیتهای بزرگ در اختیار و پیش رو، میزان و گواه روشنی بر این قدرشناسی خواهد بود انشاءالله.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#منطقه #آمریکا
#مقاومت
✅ فروپاشی رژیم صهیونیستی در جنگ فرسایشی
🔰 قسمت اول
🔶 تارنمای آکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود ژنرال مایکل کوریلا، برای دومین بار پیاپی به قدس اشغالی رفته اما خبرنگار شبکه عبری کان ادعای جالبی مطرح کرد. آمیخای استین، خبرنگار امنیتی نوشت فرمانده سنتکام برای سومین بار طی یک هفته به سرزمینهای اشغالی سفر کرده تا با مقامات برای گفتوگو درباره تنش منطقهای دیدار کند. برخی رسانههای غربی مدعی شدند مقامات آمریکایی در پیامی به همتایان اروپایی خود از آنها خواستهاند با میانجیگری میان واشنگتن و تهران مانع از پاسخ ایران به عملیات تروریستی اخیر اسرائیل در ترور رئیس دفتر سیاسی حماس شوند.
🔶 روزنامه هاآرتص گزارش داد با نزدیک شدن به پایان هفته یهودی (شنبه)، جادههای منتهی به تلآویو خالی از خودرو است و این به دلیل وحشت اسرائیلیها از تهدید حملات موشکی و پهپادی ایران و حزبالله است. در چنین شرایطی یونا یاهاو، شهردار بندر حیفا از ساکنان خواسته است مواد غذایی و آب که برای 6 روز کافی باشد ذخیره کنند. او قبلا گفته بود این شهر در معرض شلیک روزانه 4 هزار موشک قرار خواهد گرفت و شلیک این تعداد موشک ویرانی عظیمی به بار خواهد آورد. در این راستا هاآرتص دیروز با اشاره به اینکه ساکنان حیفا همانند دیگر شهرکنشینان اعتمادی به کابینه نتانیاهو برای مدیریت بحران ندارند، نوشت آنها بشدت نگران وقوع فاجعهای بزرگ در صورت حمله حزبالله به این بندر که مملو از مواد منفجره خطرناک است، هستند.
🔶 حزبالله کماکان صهیونیستها را درو میکند
حزبالله لبنان دیروز در دور جدید عملیات خود علیه رژیم منحوس صهیونیستی، چند مقر فرماندهی و محل استقرار نظامیان این رژیم را در شمال فلسطین اشغالی با پهپاد و موشک هدف قرار داد. روز جمعه مقاومت عملیاتی گسترده را در 7 مرحله علیه اهداف نظامی اسرائیلی به موازات مرز لبنان، از ارتفاعات مجاور جولان اشغالی تا ساحل مدیترانه انجام داد. حزبالله طی 7 بیانیه پیدرپی در این مورد اطلاعرسانی کرد. حزبالله دیروز عملیاتش را با منهدم کردن محل تجمع نظامیان رژیم صهیونیستی در اطراف پایگاه نظامی المطله با موشک آغاز کرد. حمله دوم در حمایت از ملت فلسطین و مقاومت شجاعانه و شرافتمندانه آنها در غزه و در پاسخ به حملات دشمن صهیونیستی به روستاها و خانههای امن بویژه در شهرک حناویه در جنوب لبنان انجام و مقر تیپ ۷۶۹ ارتش کودککش در پادگان کریات شمونه با موشک کاتیوشا هدف قرار گرفته شد.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #منطقه #آمریکا #مقاومت ✅ فروپاشی رژیم صهیونیستی در جنگ
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#منطقه #آمریکا
#مقاومت
✅ فروپاشی رژیم صهیونیستی در جنگ فرسایشی
🔰 قسمت دوم
🔶 طبق بیانیه سوم، در پاسخ به جنایتها و ترورهای رژیمی صهیونیستی در شهرکهای حناویه و الناقوره، رزمندگان مقاومت مقر گردان ساحلی لیمان وابسته به تیپ غربی ارتش کودککش در مجاورت مدیترانه را با اسکادرانی از پهپادهای مسلح مورد اصابت قرار دادند که برآورد میشود در این حمله افسران و نظامیان اسرائیلی کشته و زخمی شده باشند. بیانیه چهارم حاکی از آن بود که ساختمانهای محل استقرار نظامیان دشمن را در شهرک کریات شمونه هدف قرار گرفته است. حزبالله سپس برای دومین بار طی یک روز با موشک فلق به مقر تیپ ۷۶۹ ارتش کودککش در پادگان کریات شمونه شلیک کرد. پایگاه السماقه در تپههای اشغالی کفرشوبا دیگر هدف عملیات روز جمعه بود. در آخر هم محل اختفای نظامیان اشغالگر در شهرک صهیونیست المناره با سلاحهای مناسب منهدم شد. همچنین رادیو ارتش عبری اعلام کرده بود 15 موشک از جنوب لبنان در مناطق شلومی و الکابری واقع در غرب الجلیل فرود آمده که گفته میشود یکی از اهداف مقر سامانه گنبد آهنین بوده است.
🔶 حمله از غزه به اشکلون
رسانههای عبری دیروز همچنین از شنیده شدن صدای آژیر در منطقه اشغالی عسقلان و در پی آن برخاستن صدای 5 انفجار در نواحی نزدیک به نوار غزه خبر دادند. ارتش اسرائیل مدعی شد سامانه هواییاش موشکی را که از نوار غزه به سمت زکیم و بندر راهبردی اشکلون (واقع در شمال غزه) پرتاب شده بود، رهگیری کرده است اما به نظر میرسد برخی نقاط توسط حماس یا جهاد اسلامی هدف قرار گرفته باشند.
🔶 فروپاشی کامل اسرائیل در جنگ فرسایشی
رئیس سابق اطلاعات نظامی و یکی از ژنرالهای برجسته رژیم صهیونیستی اعلام کرد اسرائیل در یک جنگ فرسایشی گرفتار شده است. عاموس یادلین پیشبینی کرد با این وضع اقتصاد صهیونیستها دچار سقوط بیشتری میشود. علاوه بر این درگیری رژیم در پروندههای حقوقی در دادگاههای بینالمللی باعث انزوای آن خواهد شد.
🔶 "آموس یادلین" رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در اظهاراتی در این باره گفت: راهبرد پیروزی همه جانبه اعلام شده توسط «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در خدمت راهبرد ایران برای سرنگون کردن اسرائیل طی یک جنگ فرسایشی طولانی، در چندین جبهه است. وی اضافه کرد: اسرائیلیها میدانند که نتانیاهو آنها را به سمت یک تراژدی راهبردی پیش میبرد. یادلین افزود: ادامه جنگ در غزه با وجود جبهههای متعددی که علیه اسرائیل گشوده شده است، ما را به جنگی طولانی و تشدید تنش در چند جبهه میکشاند. رژیم صهیونیستی به دلیل پاسخ حتمی محور مقاومت به ترور رئیس دفتر سیاسی حماس و فرمانده ارشد حزبالله لبنان در ترس و نگرانی به سر میبرد و هر روز این اضطراب و نگرانی افزایش مییابد.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#اسلام_ناب
#اربعین #امام_حسین(ع)
✅ آیا پیاده روی اربعین بدعت نیست؟ مگر بدعت در اسلام حرام نیست؟
🔶 ابتدا باید گفت اصل پیادهروی به قصد زیارت امام حسین (ع) و به مقصد کربلا در روایات توصیه شده است؛ مانند: راوی می گوید خدمت امام صادق (ع) رسیدم و «مرازم» نیز در خدمت آن حضرت بود. شنیدم حضرت میفرمود: کسى که پیاده به زیارت قبر امام حسین (ع) برود، خداوند متعال به هر گامى که برداشته و به هر قدمى که از زمین بلند نموده و بر آن نهاده، ثواب آزاد کردن بندهاى از اولاد حضرت اسماعیل را میدهد.
📚کامل الزیارات، ص ۱۳۴
🔶 از طرفی هر رفتار مشروعی که به عنوان نماد عزاداری برای امام حسین (ع) به شمار آید، دارای پاداش خواهد بود. با این وجود، اما بدون آنکه مستندی از روایات داشته باشیم، نمیتوانیم مسیری از پیادهرویها را به عنوان سنتی برگرفته از سخن معصومان (ع) ترویج کنیم که اگر اینگونه باشد بدعت در دین به شمار خواهد آمد، اما اگر نگاهمان به اینگونه پیادهرویها تنها آن باشد که تمام عزاداریها با هر روش مباحی که باشد، دارای پاداش است و در صدد آن نباشیم که مدل خاص و طراحیشده توسط خودمان را به عنوان سنتی شرعی قلمداد کنیم، بدعت در دین به شمار نخواهد آمد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#اغتشاشات #فلسطین
#جنگ_شناختی #روشنگری
✅ آتش سطل آشغال ها و غضب الهی
1️⃣ خاطرتان هست روزهای اولیه اغتشاشات 1401 برخی چه حسی داشتند؟ هرکس در خانه نشسته و غرق اینستاگرام بود، از آتش سطل آشغال ها احساس می کرد نظام سقوط کرده است و اگر برای خرید نان و ماست بیرون نمی آمد باور نمی کرد خبری نیست و هرچه هست دود است. اما هدف از آتش کشیدن سطل آشغال چه بود؟ آتش، چشم ها را می گیرد. در میدان مردم را نداشتند و لازم بود با آتش و دود چشم ها را پر کنند.
2️⃣ خاطرتان هست روزهای آخر اغتشاشات 1401 چه اتفاقی افتاد؟ وقتی همه چیز رو به پایان و آرامش بود؛ سلاخی شهید عجمیان برای این روزهاست. با آن جزئیات دردناک. اما هدف از آن جنایت چه بود؟ القای ادامه جنگ افروزی.... به همین دلیل به یک خبر جنایتکارانه نیاز داشتند تا پر سرو صدا باشد. خون، چشم ها را پر می کند.
3️⃣ چرا اسماعیل هنیه را باید بزنند؟ یک شخصیت دیپلماتیک آنهم در میدان غیر جنگی؟ اساسا چرا باید اینهمه کودک و زن و مردم بی گناه را در غزه زیر آتش بکشند؟ مگر کشتار بچه ها نشانه قدرت نظامی است؟
🔶 هدف یک چیز است: جنگ میدان در خدمت جنگ اذهان. هدف پرکردن چشم هاست. چشم هایی که باید آتش و خشونت را ببیند تا ذهن منکوب و میخکوب و تخته بند شود. می خواستند یک انگاره را در ذهن ها جا بیاندازند. اینکه ما قدرت داریم و همه جا هستیم. هر چند عده ای در داخل نیز جاهلانه و از سر خودتحقیری همین پروژه را تکمیل کردند اما واقعیت این بود که عملیات تروریستی و جنایتکارانه در همه جای دنیا مذبوحانه و حقیرانه است و البته خیلی به پیچیدگی های عملیات نظامی نیاز ندارد. اما کارکردی فراتر از میدان دارد که اثرش بر اذهان است.
🔶 چه تغییری در میدان نبرد افتاده است؟ ماجرا نسبت به گذشته متفاوت است. پیشتر ذهن ها در خدمت میدان بود. امروزه میدان در خدمت ذهن ها. دشمن به این سطح از هوشیاری رسیده است که قبض میدان در گروی بسط و تسلط بر اذهان است. پس آتش میدان برای خاکستر نشاندن بر اذهان است. آتش سطل آشغال ها را اینجا تحلیل کنید. همین دودها برای عده ای زوال عقلی می آورد.
🔶 اصل حرف چیست؟ امروز برخلاف گذشته در این جنگ تمام عیار هیبریدی و ترکیبی، میدان در خدمت اذهان قرار گرفته است. جنگ در میدان ساخته می شود تا نبرد در ذهن ها را شکل دهد. ذهن چیست؟ فقط مغز نیست. ذهن روح و روان و هویت و جان انسان هاست. یعنی قوه اراده انسانی. یعنی نظام شناختی و تصمیمی گیری و در نهایت رفتار آدم ها.
🔶 امروز دشمن، میدان را به خدمت گرفته است تا پروژه جنگ روانی و جنگ شناختی اش کامل شود. مهمترین ابزار جنگی در میدان نیز ایجاد ترس است. ترس ساختار ذهن را عوض می کند و سلول های مغزی را از بین می برد و موجب استیصال و زوال عقل می شود. دشمن در اغتشاشات 1401 همه ابزارها را بکار بست تا این تلقی را جا بیاندازد که آشوب، قدرت مسلط در خیابان هاست. اما کدام خیابان؟ کدام میدان؟ مردم که بی اعتنا بودند و تماشاگر؛ پس سطل آشغال آتش می زد تا به میدان ذهن ها راه یابد. سطل آشغال را نماد گرفتیم. واگرنه خون ریختن از شهدای مظلوم امنیت نیز کارکردش همین بود. ترس و خشونت ذهنی باید جای غیبت میدانی مردم را پر می کرد. حالا این اراذل و اوباش وقتی ابعاد جهانی می گیرند می شوند رژیم صهیونیستی. زدن زن و بچه در غزه حکمش همین است. شکست حماس میسر نشد و از سویی هر روز رژیم در عالم تحقیر شده است و از سرناچاری باید چشم ها را پر می کرد تا در سایه جنایت و خون، وحشت ایجاد کند. برخی هم باور می کنند.
🔶 اما راه حل چیست؟
راه اول چشم باز و رصد کردن دشمن است. دقیق ببینیم .عمیق ببینیم. شکست های دشمن را ببینیم. اما این کافی نیست. راه تکمیلی دیدن قله هاست. تماشای قله های مقاومت، کمک می کند دل ها قرص و محکم شود. جلوه راستین این قله های شجاعت و صلابت نیز شهدا هستند. تماشای چهره شهدا و خواندن وصیت نامه ها و سبک زندگی مجاهدانه آنها و تکریم و سردست گرفتن آنها، میانبر شناختی است. هم آرامش می دهد و هم انسان را آمده قیام می کند.
🔶 و آنچه رهبرانقلاب گفت.... رهبرانقلاب در دیدار با مسئولین کنگره شهدا به این تذکر مهم توجه دادند. هم مردم را و هم مسوولین را. هم حوزه نظامی را و هم حوزه فرهنگی و سیاسی را. خلاصه کلام شان این بود: نکند در جنگ روانی دشمن بترسیم و از سر ترس دچار عقب نشینی غیرتاکتیکی شویم که آنروز، روز غصب الهی است......و حالا باید از این تذکر بترسیم. ترس حقیقی و از سر عقل اینست. ترس از غضب الهی.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#بودجه #وزرا
#مجلس #دولت
✅ تیم اقتصادی کابینه فارغ از بحث های سیاسی
🔶 نکته مغفول در جریان مباحث مربوط به کابینه، تیم اقتصادی دولت است. به اعتبار کش و قوس ها درباره صلاحیت های سیاسی وزیران پیشنهادی، این نکته مهم مورد غفلت قرار گرفته که تیم اقتصادی دولت چه ترکیبی دارد، سکاندارش کیست، و این تیم طبق کدام اولویت و جهت گیری انتخاب شده است؟ قبلا عنوان می شد که آقای طیب نیا معاون اول می شود و تیم اقتصادی را اداره می کند. اما او را نپذیرفتند یا او نپذیرفت و آقای عارف معاون اول شد، چهره ای که قطعا در تراز مدیریت اقتصادی نیست. طبعا طیب نیا هم از از موضع مشاور رئیس جمهور، نمی تواند مدیریت بکند و فرمانده ارشد باشد.
🔶 چالش دوم به توانمندی هر یک از اعضای تیم و میزان همگرایی و تعامل آنها بر می گردد. فعلا رئیس سازمان برنامه و بودجه (پورمحمدی) معرفی شده که تا حدودی دارای گرایش های تعدیلی است. سرنوشت رئیس بانک مرکزی هم فعلا نامعلوم است. می مانند وزرای اقتصاد، تعاون و کار و رفاه، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صمت، نفت و نیرو. مشخصا گفته می شود گرایش احمد میدری وزیر پیشنهادی کار و رفاه (فارغ از صلاحیت سیاسی وی) نهادگرایانه و مخالف رویکردهای تعدیلی است و حال آن که همتی نامزد وزارت اقتصاد و پورمحمدی برنامه و گویا وزیر پیشنهادی نفت، به گرایش های تعدیلی قرابت زیادی دارند.
🔶 این مسئله می تواند خود را در موضوعاتی مانند تعیین قیمت ارز، یارانه های پرداختی برای برخی اقلام اساسی، نحوه تامین کسری بودجه و... نشان بدهد. همچنین نوع اختلافاتی که بعضا در دولت ها میان وزارت رفاه و صمت و جهاد کشاورزی پدید آمده و موجب آسیب هایی شده است. موضوع فرماندهی ستاد اقتصادی، به داخل دولت بر می گردد و آقای پزشکیان باید تدبیر جدی در این باره بیاندیشد.
🔶 اما صلاحیت تخصصی یکایک وزرا و همچنین امکان تعامل یا تعارض آنها -به اعتبار تفاوت نگرش ها- دو موضوع مهمی است که مجلس باید مطالبه کند و در رای اعتماد مدنظر داشته باشد. کش و قوس های سیاسی به زودی فرو می نشیند و کابینه مستقر می شود. آنچه می ماند و دارای تاثیرات به مراتب پایدارتری است، میزان توانمندی یکایک اعضای تیم اقتصادی و قدرت هماهنگی و هم افزایی آنها برای بهبود وضعیت اقتصادی بر مبنای یک نقشه راه مشترک و متفق القول است. این حق مردم است و باید به درستی صیانت شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#غرب_شناسی #منطقه
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#انتقام_سخت #آمریکا
✅ غربیها اقدامات نمادین حمایتی از اسرائیل به عمل آوردهاند و نمیتوانند وارد جنگ دیگری شوند
🔶 نشست کنفرانس اسلامی که به درخواست جمهوری اسلامی ایران به صورت فوق العاده برگزار شد نتیجهای پیش بینی شده داشت. با این حال جمهوری اسلامی ایران اقدام علیه اسرائیل را حق خود میداند و از محکومیت اسرائیل در نشست همکاری اسلامی به عنوان برگ برنده حقوقی یاد میکند. نشست شورای همکاری اسلامی در جده که به درخواست ایران برگزار شد نتایج مشخصی داشت، چرا که قابل پیش بینی بود کشورهای عربی منطقه درخصوص وقایع فلسطین و زیاده خواهیهای اسرائیل چه موضعی اتخاذ خواهند کرد.
🔶 به هر حال مساله محکوم سازی شهادت آقای هنیه و اعتراف به اینکه اقدام رژیم صهیونیستی ناظر بر نقض حاکمیت ایران تلقی میشود در نشست جده عنوان شد. به هر حال برگزاری این نشست بدین جهت حائز اهمیت بود چرا که در صورت وقوع درگیری و جنگی درمنطقه باید مسائل حقوقی به نفع ایران باشد. رای سازمان همکاری اسلامی درنشست فوق العادهای که برگزار شد به نفع ایران است و از این جهت با ارزش است چرا که موید این موضوع مهم است که دست ایران برای اقدام تنبیهی علیه متجاوز باز است. اگر منطقه شاهد وقوع جنگ باشد به هر حال به لحاظ اینکه حق با ایران است برای ما قابل اهمیت است.
🔶 مسئولان جمهوری اسلامی میدانستند متاسفانه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس موضع سخت و قاطعی در برابر اسرائیل و اقدامات شنیع این رژیم غاصب اتخاذ نخواهند کرد. به معنای دقیقتر پیش بینی میشد این کشورها بیش از این مایل نیستند بر علیه اسرائیل نقش فعالی در منطقه ایفا کنند به گونهای که شاهد برخی موضع گیریها در خصوص بسته بودن فضای هوایی آنها بر روی ایران در حملات موشکی بودیم. تنها موضوعی که برای سران کشورهای عربی حائز اهمیت است مانور دادن درحدی است که به واسطه آن بتوانند خود را در افکار عمومی جامعه اشان فعال نشان دهند درحالی که در نهان علاقهای به سرکوب و یا برخوردی جدی با رژیم صهیونیستی و درگیری در منطقه با این رژیم سفاک ندارند.
🔶 با رویکردها و راهبردهایی که کشورهای عربی در پیش گرفته اند پیش بینی نمیشود جنگی فراگیر شکل بگیرد، ضمن اینکه آنچه غربیها در راستای حمایت از اسرائیل میگویند و در حمایت از اسرائیل در صورت وقوع جنگ دم میزنند، بیشتر برای ایجاد ترس یا انفعال در فضای افکار عمومی در ایران است. با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی فاقد عمق استراتژیک است و عملیاتی که در حد تنبیه موثر واقع شود وضعیت این رژیم را وخیمتر از پیش میکند بنابراین به نظر نمیرسد کشورهای غربی نیز تمایلی به درگیری منطقهای و بزرگتر شدن این ماجرا داشته باشند.
🔶 در حال حاضر آمریکا و کشورهای غربی برای صیانت از راهبردهای حمایتی از اسرائیل تمام ظرفیت نظامی خود را وارد منطقه کرده اند بنابراین درصورتی که بین ایران و اسرائیل و جبهه مقاومت با اسرائیل جنگی دربگیرد ناتو و آمریکا در اصل باید وارد جنگ شوند نه اسرائیل. از سوی دیگر نمایندگان آمریکا برای عدم درگیری در جنگ منطقهای به دولت آقای بایدن هشدار داده اند، ضمن اینکه کشورهای اروپایی نیز به لحاظ مالی توان لازم برای اداره جنگ دیگری ندارند. اینک غربیها در جنگ اوکراین دست و پا میزنند بنابراین انگیزهای برای کلید زدن جنگی واقعی در راستای حمایت از اسرائیل را ندارند.
🔶 در صورت وقوع جنگ منطقهای قطعا اسرائیل از بین میرود چرا که توان نظامی ندارد. مردم دنیا شاهد خروج اتباع اروپایی از اسرائیل هستند و فرودگاه بن گورین در تل آویو خالی از پرواز شده است لذا اسرائیل به تنهایی قادر به مدیریت جنگ با ایران نیست و غربیها نیز توان ندارند گرفتار جنگ دیگری شوند، لذا نمیتوانند جبهه خاصی علیه ایران باز کنند. احتمال مشارکت و حمایت کشورهایی مثل روسیه و چین از ایران بسیار بالاست این موضوع را نباید از نظر دور داشت، چرا که روشها همکاری خوبی با ایران دارند و در بحث تامین لجستیک و ارسال امکانات و سامانههای دفاعی بسیار سخاوتمندانه عمل کرده اند به این دلیل که تغییرات منطقهای قطعا روسیه و چین را نیز درگیر میکند بنابراین تهدید معتبر از نظر غرب، روسیه و در راس آن چین و بعد ایران است لذا آنها این محاسبات را داشته اند که علیه ایران اقدام واقعی انجام نمیدهند وبه اقدامات نمادین روی آورده اند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای ابوالفضل ظهرهوند؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#غرب_شناسی #آتش_بس
#شهید_اسماعیل_هنیه
✅ ۶ ضلعی ترور شهید هنیه
🔰 قسمت اول
🔶 سران آمریکا و ۴ کشور انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا در بیانیه مشترکی خواستار انصراف ایران از حمله به رژیم صهیونیستی شده و اعلام کردند: «آماده دفاع از اسرائیل در برابر تهدیدات ایران هستیم. ما از تلاشها برای کاهش تنش در خاورمیانه حمایت میکنیم». تاکنون بارها درباره پیوند مطلق لابیهای صهیونیست با جریانهای سنتی و حتی نوظهور قدرت در اروپا سخن گفتهایم؛ از لابیهای صهیونیست متنفذ در احزاب سوسیال ـ دموکرات تا یهودیانی که در احزاب محافظهکار و ملیگرا سکان هدایت پارلمان و دولتهای اروپایی را در دست گرفتهاند.
🔶 این بار اما قصد بازخوانی فعالیتهای آشکار و پنهان لابیهای صهیونیست در غرب را نداریم! آنچه در فرامتن بیانیه وقیحانه 5 کشور عضو گروه ۷ دیده میشود، فراتر از یک لابیگری یا تعهد ساده به دفاع از تروریسم صهیونیستی بوده و نقطه آشکارساز تعلق راهبردی این بازیگران به تلآویو است. در این معادله شیطانی، رژیم اشغالگر قدس حکم متغیر مستقل و 5 کشور تنظیمکننده بیانیه اخیر، حکم متغیر وابسته را دارند.
🔶 شهروندان کشورهای اروپایی این ترکیب و معادله را در جریان جنگ غزه پس زده و رسما از آن عبور کردهاند. اولاف شولتس صدراعظم سوسیال ـ دموکرات آلمان، جورجیا ملونی نخستوزیر نوفاشیست ایتالیا، امانوئل مکرون رئیسجمهور ظاهرا مستقل فرانسه و کییر استارمر نخستوزیر برآمده از حزب کارگر انگلیس، جملگی به مهرههای بازی صهیونیستها در نظام بینالملل تبدیل شدهاند و حتی پیام خیزشهای گسترده و عمیقی را که در جوامع آنها علیه ماهیت و موجودیت صهیونیسم و متعلقات آن در جهان امروز رخ داده، درک نکردهاند. البته ملتهای اروپایی در طول بیش از ۱۰ ماه سپری شده از جنگ غزه، فرصت لازم را به سیاستمداران خود جهت بازگشت از این مسیر دادهاند و این فرصت به لحظات پایانی خود رسیده است. نکته مهم دیگری که در این باره لازم است مورد توجه قرار گیرد، معطوف به نوع مواجهه جمهوری اسلامی ایران با تنظیمکنندگان بیانیه آمریکایی - اروپایی اخیر است.
🔶 5 کشور امضاکننده بیانیه و رژیم اشغالگر قدس، ۶ ضلعی ترور و خشونت هستند و تفکیک آنها از یکدیگر یک خطای بزرگ محسوب میشود. سوال اساسی این است: چرا پس از ترور ناجوانمردانه شهید اسماعیل هنیه، خبری از تنظیم این بیانیههای جمعی در محکومیت جنایت رژیم اشغالگر قدس نبود؟ این به معنای حمایت محض از کنشگری تروریستی رژیم کودککش اسرائیل و در مقابل، ایستادگی مطلق در برابر اقدام طبیعی و قطعی جمهوری اسلامی ایران و دیگر اضلاع جبهه مقاومت است. پیام بیانیه اخیر، اعلام رسمی شراکت کشورهای امضاکننده آن در شهادت دکتر هنیه است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #غرب_شناسی #آتش_بس #شهید_اسماعیل_هنیه ✅ ۶ ضلعی ترور شهید هنیه
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#غرب_شناسی #آتش_بس
#شهید_اسماعیل_هنیه
✅ ۶ ضلعی ترور شهید هنیه
🔰 قسمت دوم
🔶 آمریکا و 4 کشور اروپایی سند محکمی را در تایید همراهی خود با جنایت اخیر صهیونیستها (و سایر جنایات انجام شده از سوی این رژیم) به نظام بینالملل ارائه دادهاند که قطعا در تدوین راهبردها و حتی تنظیم تاکتیکهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران و دیگر اجزای جبهه مقاومت، مورد استناد و توجه قرار خواهد گرفت. نهتنها بیانیه اخیر 5 کشور غربی در حمایت از رژیم اشغالگر قدس منجر به تغییر تصمیم و حتی چگونگی پاسخ قطعی جمهوری اسلامی ایران در قبال ترور شهید هنیه نخواهد شد، بلکه بیش از پیش ما را متوجه نسبت شبکه تروریستی آمریکا - اروپا در غرب آسیا میسازد.
🔶 نکته پایانی اینکه آمریکا و بازیگران اروپایی در طول ماههای سپری شده از جنگ غزه بارها مانع انعقاد توافق آتشبس دائم در جنگ غزه شده و حتی در روند مذاکرات قاهره نیز نقش منفی و بازدارندهای ایفا کردند. امروز همه این بازیگران با اسم رمز «آتشبس دائم» در صدد جلوگیری از "پاسخ قطعی" ایران، حزبالله لبنان، حزبالله عراق، ارتش سوریه، انصارالله یمن و حماس هستند. چنین تلاش مذبوحانهای از سوی غرب در حالی انجام میشود که بنیامین نتانیاهو اساسا انعقاد توافق آتشبس واقعی را خط قرمز خود قلمداد میکند و بازیگران اروپایی و آمریکایی نیز با سوءتفسیر عامدانه خود از مفاد و تبصرههای سند توافق، زمینه را جهت استمرار کشتار و نسلکشی رژیم منحوس صهیونیستی فراهم میسازند.
🔶 اضلاع جبهه مقاومت بخوبی نسبت به ماهیت سناریوی اخیر غربی- صهیونیستی تدوین شده پس از ترور شهید هنیه آگاه هستند و همین آگاهی، اصل انتقام خون شهید هنیه و حتی شدت و ضریب تاثیرگذاری فوقالعاده آن را تضمین میکند.
🔶 بیانیه اخیر آمریکا - اروپا علاوه بر اثبات ادغام و هضم آنها در مناسبات راهبردی و تروریستی صهیونیستها، بیانگر شکاف عمیقی است که میان دولت - ملت در آمریکا و اروپا ایجاد شده و ترمیم آن دیگر ناممکن خواهد بود. تنها راه پر شدن این فاصله، انهدام ساختارهای کنونی قدرت در غرب و جایگزینی ساختارهای مستقل و مردممحور است. این همان سرنوشتی است که آمریکا و اتحادیه اروپایی گریزی از مواجهه با آن نخواهند داشت. در این صورت، مشاهده چهره شرکای غربی نسلکشی غزه و دیگر جنایات رژیم صهیونیستی دیدنیتر از هر زمان دیگری خواهد بود. تا آن زمان، فرصت اندکی باقی مانده است؛ انشاءالله.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#اسرا #منطقه
#حماس #روسیه
✅ ناشنیده هایی از غزه مجاهد
🔶 خدمت یکی از دوستان حماس بودیم. برخی حرفها که گفت برایم از این حیث جالب توجه بود که معلوم میشود چطور غزه می تواند، این مدت طولانی مقابل بزرگان قدرت نظامی بایستد لذا نقل آنها را مفید میدانم. اولین تمرین طوفان الاقصی در سال ۲۰۱۳ در غزه اتفاق افتاد که یک معلوم شد یک خلا وجود دارد و آن سرعت انتقال اسرا به داخل غزه بود قبل از آنکه رژیم آنها را بکشد! چون رژیم خوب می داند معامله اسیر برای او سنگین است لذا آنها را می کشد که این هم تدبیر شد!
🔶 چهره های بزرگ متعددی در حماس وجود دارد که نقش مهمی در تصمیمات دارند ولی در رسانه ها شناخته شده نیستند. ما کمبود نیروی انسانی توانمند نداریم. یکی از آنها محمد اسماعیل درویش معروف به ابوعمر است که از موسسان حماس است و اخیرا العرییه او را گزینه جایگزینی هنیه خواند.
🔶 سنوار یک روحیه عجیب داشت. وقتی کار را به دست گرفت برای همه کار تعریف کرده بود. کسی بیکار نبود. مثلا پزشک از مطب که بر می گشت و لباس را عوض می کرد و می رفت سراغ کارهای دیگری که مربوط به این روز بزرگ یعنی طوفان الاقصی بود. یکی از کارها هم البته کندن تونل ها بود. مساجد بشدت فعال شدند و به عنوان پایگاه تربیت و ساماندهی نیرو به کار آمدند. این روزها روسیه مانعی برای تحرک بیشتر سوریه است که نباید درباره آن سکوت اختیار کرده و حداقل باید این نقش سلبی نقد بشود! ما البته وضع سوریه را درک میکنیم ولی نقش روسیه خوب نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#روسیه #آتش_بس
✅ پشت پرده دیدار محمود عباس با پوتین
🔶 «عبدالحافظ نوفل» سفیر فلسطین در روسیه پیشتر در مصاحبهای از سفر «محمود عباس» به روسیه خبر داده بود. این اولین سفر عباس به روسیه پس از سال 2021 میلادی به شمار میرود. روزنامه «تایمز آو اسرائیل» هم به نقل از خبرگزاری فلسطینی «وفا» اعلام کرد، دیدار عباس و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دو روز پیش برگزار شد و در این دیدار دو طرف درباره راههای حمایت از تلاشها برای توقف جنگ در غزه و رساندن کمکهای بشردوستانه به این باریکه گفتوگو کردند. گذشت بیش از ده ماه از عملیات طوفانالاقصی و پیچیدگی مفرط شرایط منطقه سبب شده است تا نکات تحلیلی و پشت پردههای گوناگون این دیدار در اذهان شکل بگیرد. برای نمونه، با توجه به مصاحبه روز گذشته محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با خبرگزاری روسی «تاس» گمانهزنیها مبنی بر پاسخ انتقامجویانه قریبالوقوع ایران شدت گرفته است. طبق گزارش تاس، محمود عباس در مصاحبهای با «میخائیل گوسمان» روزنامهنگار روسی و معاون مدیر کل خبرگزاری تاس گفت: «ایران ممکن است به زودی در مورد واکنش خود به ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس تصمیمگیری کند و این تصمیم احتمالاً ظرف چند ساعت آینده مشخص خواهد شد. با این حال، فلسطین در تمایل خود برای اجتناب از جنگ ثابتقدم است. در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، ما رسماً اعلام کردیم که با جنگ و کشتار غیرنظامیان، زنان و کودکان مخالفیم. در حالی که هنوز نمیتوانیم پیشبینی کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد، میتوانیم امیدوار باشیم که هیچ اتفاقی نیفتد.» محمود عباس در آخر هم گفت: «پیشبینی شدت عواقب هرگونه تشدید تنش و جنگی دشوار خواهد بود.»
🔶 برای تحلیل پشت پرده این سفر، به نظر میرسد با نزدیک شدن به سالگرد عملیات طوفانالاقصی و همچنین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رژیم صهیونیستی ناگزیر به اتمام جنگ و رسیدن به یک آتشبس هرچند شکننده و ناپایدار، اما بهبوددهنده وضعیت فعلی فلسطینیان و شهرکنشینان صهیونیستی است. از یک سو فشار توأمان شهرکنشینان و اعتراضات گسترده آنها علیه سیاستهای غلط و شکست خورده نتانیاهو در ادامه و گسترش جنگ و از سوی دیگر فرا رسیدن انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده و ناتوانی آمریکا در حل بحران غزه و همچنین اقدامات جنایتکارانه رژیم در طول این ده ماه و خشم و بغض فرو خورده محور مقاومت سبب شده است تا تلاشها برای رسیدن به یک آتشبس افزایش پیدا کند. درست است که در صورت آتشبس دولت نتانیاهو و حزب لیکود به احتمال بسیار زیاد قدرت را از دست داده و حتی ممکن است محاکمه شوند، اما نتانیاهو تلاش دارد با ترور فرماندهان مقاومت دستاوردسازی کرده و بر سر سیاستهای غلط خود سرپوش گذاشته و به نوعی از این منجلاب تاریخی فرار کند.
🆔 @tahlil_shjr
#المپیک_پاریس
#ورزش #زن
#توسعه
✅ فرامتن المپیک برای ایران
🔶 قرار گرفتن ایران در رتبه اول کسب مدالهای المپیک در میان کشورهای منطقه و در نقطه مقابل، کسب نکردن هیچ مدالی از سوی ورزشکاران کشورهایی، چون عربستان سعودی و حتی فراتر از این، قرار گرفتن ایران در رتبهای بالاتر از برخی کشورهای اروپایی حاوی نکات و گزارههای تحلیلی مهمی است که در ادامه بررسی میشود.
1⃣ رتبه 21 در مجموع کسب مدالهای المپیک در میان حدود 200 کشور در حالی برای ایران حاصل شده است که ایران کمترین هزینه را در این زمینه انجام داده است، اما کشوری چون عربستان، هزینههای چند میلیارد دلاری در زمینه ورزش و المپیک صرف کرده است. بنابراین، موفقیت و قدرتمندی را نمیتوان خریداری کرد، بلکه یک قابلیت درونی است که در سایه مدیریت صحیح و کارآمد باید شکوفا شود. بر این اساس، مدیریت عاریتی و برونگرای توسعه کشور نیز نتیجهبخش نخواهد بود و برای تحقق توسعه در کشور، باید استعدادهای بیشمار درونزای داخلی شکوفا شود.
2⃣ کسب نیمی از مدالهای ایران از سوی جوانان دهه هشتادی حکایت از آن دارد که برخلاف نگرانیهایی که درباره گسست نسل جوان مطرح میشود، این نسل هم از شایستگیهای حرفهای لازم برخوردار است و هم با توجه به پایبندیاش به ارزشهای اسلامی ـ ایرانی، به جای آنکه محل نگرانی باشد، محل امید، اتکا و اعتماد است. بنابراین، به جای تهدیدنمایی از نسل جوان، با مدیریت و هدایت درست، این نسل میتواند عرصههای مهمی همچون المپیک را فتح کند. از این رو، برخلاف خودتحقیرهای وطنفروشی که بر طبل «نمیتوانیم» ایران و ایرانیان میکوبند، جوانان شایسته ما اثبات کردند که واقعاً ایرانی میتواند.
3⃣ در عین حال، کسب عناوین قهرمانی از سوی زنان نشان داد که برخلاف اتهامات حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان، جمهوری اسلامی نه تنها مانع حضور فعال و مؤثر زن در جامعه و جلوگیری از رشد آن نیست؛ بلکه اتفاقاً حامی و پشتیبان زنان در همه زمینهها از جمله در ورزشهای قهرمانی است. به عبارت دقیقتر، مسابقات المپیک و کسب عناوین قهرمانی از سوی زنان ایرانی ترسیمگر آزادی زنان در ایران و نبود مانع در مسیر فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی آنان است.
4⃣ کسب عناوین قهرمانی در دو رشته تکواندو و کشتی محصول اعتماد به جوانان و نامداران این عرصه است. در واقع، تکواندو و کشتی اگر در این دوره همچون گذشته افتخارآفرینی کردند، افزون بر تلاشهای خود ورزشکاران، به دلیل مدیریت کارشناسانه این عرصه است. بنابراین، در اداره کشور باید کار به افراد خبره و صاحب صلاحیت سپرده شود تا قرین موفقیت و کامیابی شود.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#فضای_مجازی
#روشنگری
✅ نسل جدید گروه فشار و پدیده پروژه بگیرها
🔶 با یک پدیده نوظهور مواجهیم که نظام تصمیم گیری در کشور را مختل کرده است؛ نسل جدیدی از گروه های فشار که برخلاف گذشته در فضای مجازی مستقر است. این پدیده نوظهور طی سال های اخیر به شکل عجیب و پیشبینی نشده ای روی تصمیمات مسئولین تاثیر داشته است.
🔶 اما ویژگی این گروه های فشار چیست؟ پیش از اینکه ویژگی این گروه ها را تحلیل کنیم باید به یک خطای عمیق شناختی در میان مسئولین اشاره کنیم که باعث رونق این جریان شده است. این خطای عمیق شناختی، اجمالا همان خطای هاله ای یا نقطه مقابل آن خطای اثر شاخ شناخته می شود. خطائی که باعث میشود مسئول محترم یک جزء را به کل نسبت دهد. خطائی که باعث میشود یک مسئول صدای بلند را صدای عمومی مردم بداند و عربده کشی اقلیتی را از نجوای آرام توده و اکثریت تشخیص ندهد. این خطا در بدنه حاکمیتی باعث شده است نظام تصمیم گیری کند و مختل و دچار لکنت در اقدام شود. از همه مهمتر در نقطه مقابل آن همین خطا در زیستگاه پنهان و خاکستری فضای مجازی باعث شده است پدیده شومی بنام پروژه بگیرها شکل بگیرد که کارشان شبیه حلقه جاهلان قدیم گودهای تهران، فحش و ناسزا دادن و هتاکی برای جیب کندن است.
🔶 اما این جریان چه شاخص هایی دارد؟
1️⃣ اغلب جاهل اند. پدیده احمق های بدردبخور برآمده از این گروه است. کسانی که نادانسته نقش مبلغ را بازی می کنند. حالا یا اجیر می شوند یا بی مزد و مواجب کار می کنند اما اغلب از اهداف لایه های بالاتر بی اطلاع اند.
2️⃣ اینکه صبح ها به یک راه اند و شب ها مسیر دیگر. هیچ مبنای مشخصی ندارند. این افراد بسیار چند رنگ اند هرچند تلاش می کنند مذبذب بودنشان را با ژست حریت پنهان کنند.
3️⃣ اینکه ابدا استدلال و منطق ندارند. فقط هیجان و تحریک احساسات. هنر این افراد در اینست که حس برانگیختگی در مخاطب ایجاد کنند. به همین دلیل مسابقه بی امانی در تولید طنزهای توهین آمیز یا انتشار اطلاعات غلط و در نهایت هتک حرمت ها دارند.
4️⃣ اینکه شبکه ای عمل می کنند. این افراد برای اینکه صدای شان به جایی برسد به هر طریق شده عده ای را با خود همراه می کنند. اگر انسان رسانه هم نشد سراغ ربات ها می روند.
5️⃣ اینکه سر ندارند. این جریان کاملا بدون رهبر است و رهبرش کسی است که بیشتر پول دهد. در این پدیده کارفرماست که ایدئولوگ است.
6️⃣ این پدیده به بخش هایی از حاکمیت متصل است و از همان نقطه تامین می شود. اتصال حاکمیتی این جریان ضروری است تا بجز قدرت مردمی، قدرت سیاسی نیز پیدا کند. درز اطلاعات درست و غلط عمدتا ناشی از همین پیوند بیمارگونه است. بخشی از جریان بی اخلاق افشاگری و عدالتخواهی های سرطانی ناشی از همین بیماری است.
7️⃣ زیرآستانه اقدامات ضد امنیتی و قضائی عمل می کند تا قهریه را حساس نکند. معمولا قهریه با تاخیر بسیار زیاد با این گروه ها برخورد می کند چون دستش خالی است و بهانه ندارد و دیر حساس می شود.
8️⃣ کارویژه اصلی این جریان حذف خواص است. چون تخریب 360 درجه دارند هیچ کس از گزند این جریان در امان نیست و بالاخره یک روز تخریب می شوند. خروجی این جریان، جامعه ای توده ای و غیرنخبگانی است که هیچ اعتباری برای اعتماد هیچ کس باقی نمی گذارد.
9️⃣ تولید محتوای این جریان عمدتا حول منفی بافی و ناامیدسازی و ترس و نفرت پراکنی است. یک دلیل روشن هم بیشتر وجود ندارد چون محتوایی با احساس منفی بیشتر نظام توجهات مخاطب را درگیر می کند و دست به دست می شود. لذا این جریان سهم بالایی در ناامیدی جامعه دارد.
🔟 اتصال این جریان به سلبریتی ها و اینفلوئنسرها و شاخ های مجازی چشمگیر است. مهم نیست این افراد چه کسانی هستند. فقط باید پرفالور باشند تا زنجیره تبلیغی و توزیعی این جریان را تکمیل کند. به همین دلیل در این چرخه از حساب های ضدانقلاب تا سرگرمی و طنز مستقرند.
🔶 خلاصه اینکه امروز زیست گاه گروه های فشار جدید، در بخش خاکستری شبکه های اجتماعی است که با انتشار انبوه روایت های جعلی و غلط و ناقص، دامن ادراکی همه مردم را گرفته است اما یک بخش مهم دیگر که از آن غفلت شده است معیوب سازی نظام شناختی و تصمیم گیری حاکمیت است. این پدیده هر روز یک جاست. هرجا کارفرما باشد یا احتمال دهد کارفرما به زودی حاضر می شود.
🔶 از انتخابات تا چینش کابینه تا تصمیمات بزرگ حاکمیتی تا اقدامات خرد و سطح پائین مثل یک اصلاح شهری. چه باید کرد؟ گام اول اینست که سیستم حکمرانی نسبت به این پدیده و گروه های فشار جدید آشنا و مصونیت پیدا کند. ساده ترین و البته اولین راه حل اینست که مسئولین ما با چشم باز وارد دنیای واقعی مجازی شوند. با ارتقای هوش هیجانی و عاطفی و ادراکی. حرف بسیار است. بماند بعد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#اسلام_ناب
#اربعین #امام_حسین(ع)
✅ ما و اربعین و رسالت جهانی!
🔶 قیام اباعبدالله بزرگترین و مؤثرترین حرکت تاریخ به نفع مظلومان بوده. به تعبیر علامه مطهری، قیام امام حسین (ع) تاریخ جدیدی را رقم زد و به تعبیر رهبر انقلاب قیام اباعبدالله مادر تمام قیامهای اسلامی بعد از خودش بوده. تأثیر و تغییری که این قیام درپی داشت، بهجهت حماسهاش بود. حماسیترین قیام تاریخ، قیام امام حسین (ع) بود. این حماسه ماندگار و ممتد است. این حماسه در بستر زمان، ظرفیت تحول در جوامع را دارد. هرچه این حماسه گستردهتر شود، اثر آن بیشتر میشود.
🔶 اربعین، میعادگاه بسط این حماسه در جهان به منظور تحول در ساحت زیست بشر است. حماسۀ حسین علیهالسلام این ظرفیت را داراست که تغییر را به نفع مظلومان رقم بزند. این حماسه توان خروش بر علیه تمام نظام سلطه را دارد. اینکه بسط دینداری بر مدار امام حسین علیهالسلام است و اینکه دینداری در نسبتش با قیام امام حسین علیهالسلام اندازهگیری میشود، از همین نکته نشأت میگیرد. حالا ماییم و این میعادگاه و رسالت جهانی خود!
🔶 ماییم و نقشآفرینی در تغییر نظم جهان در مدار امام حسین (ع). اربعین یعنی بایستی تلاش کرد تا اکثریت، حول امامِ حق و در مدار او قرار گیرند، آنوقت عملاً نظام سلطه در انزوا و افول طبیعی خود قرار میگیرد. اربعین، یعنی باید تلاش کرد مشتریهای امامِ حق، آنقدر زیاد شوند تا دیگر برای نظام سلطه مشتری نماند. اربعین یعنی باید زیست مؤمنانه در سایۀ امام را مردم عالم تجربه کنند. اربعین میدان تمرین است برای اینکه مردم آمادگی زیست در تحت لوای امام را پیدا کنند. به اربعین از این منظر نگاه کنیم ...
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#حکومت_اسلامی
#کنشگری_اجتماعی
#استکبار #روشنگری
✅ علامۀ انقلابی
🔰 قسمت اول
1️⃣ نهم صفر، سالگرد رحلت حضرت آیتالله علامه سیّدمحمدحسین طهرانی -رحمهاللهعلیه– بود. من ایشان را به واسطۀ استاد مطهری شناختم و دریافتم که استاد شهید با اشارت علامه طباطبائی، باطن و نفس خویش را به تربیت توحیدی و سلوکی ایشان وانهاد و در ده سال پایانی حیاتش، مطیع دستورات عارفانۀ ایشان بود. دستکم از این منظر، شایسته بود که در دوران پساانقلاب، قدر و قیمت علامه طهرانی، شناخته میشد و ایشان از انزوا و مهجوریّت در عرصۀ عمومی خارج میگردید، اما به دلایل ناصواب و موهوم سیاسی، خطّ و تفکّر ایشان کنار زده شد و کسانی، ایشان را در برابر امام خمینی و منطق انقلاب، تعریف کردند. این امر، سببساز ناشناختهگی و چهبسا بدشناختهگی ایشان شد و بدینترتیب، جامعه از تجلّیّات معنوی و معرفتی ایشان، محروم و بینصیب ماند. در این مجال، اندکی از مواضع سیاسی ایشان را باز خواهیم گفت.
2️⃣ علامۀ طهرانی همچون استاد مطهری، صیرورت تاریخِ انقلابی را بر اساس ارادۀ انسان معنوی تعریف میکنند و معتقدند که امام خمینی، جامعۀ ایران را به حرکت قدسی واداشت و این تاریخ جدید، بر این نقطۀ مرکزی تکیه داشت: به «همّت عالی»، «ارادۀ استوار و متین»، «ثباتقدم» و «تصمیم راسخ» این زعیم عالیقدر، خدا شما را نجات داد و از گردابهای بلا و غَمرات سهمگینِ لُجّههای تاریکِ این دریای ژرف و طوفانی رهانید، شما را از رِقّ عبودیّت به مقام عزّت و استقلال رسانید (وظیفۀ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۴۳۳).
🔶 در جایی دیگر نیز میگویند: حقی که این رهبر عالیقدر بر شما دارد، اگر تا روز قیامت به سپاس و شکرانهاش برخیزید، از عهده برنیامدهاید؛ چون شما همه، «مردمان مرده»ای بودید؛ او زنده کرد. ملّت قیام کرد؟ اینها همه حرف است. جز «اراده و عزم قویم ایشان»، هیچکس کار نکرد؛ به دلیل اینکه ملّت، همیشه بوده است، ولی تا «روح» در ملّت پیدا نشد و «جان» نگرفت، حرکت نکرد (وظیفۀ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۴۳۴). تاریخ انقلابی، تاریخ تودهای و بدون سر نیست، بلکه این انقلاب، از یک مبدأ عاملیّتی آغاز کرد و ارادۀ معنوی و ایمانی او، به جامعه راه یافت و جامعه را برانگیخت. در غیر این صورت، آن خواب تاریخی و غفلت جمعی، همچنان ادامه مییافت و عهد دینی، مستقر نمیشد.
🔶 این ارادۀ الهی او بود که تاریخ جدید را پدید آورد و تودههای مردم را به وادی تنبّه سوق داد. به تعبیر استاد مطهری، آن تذکّر رسولانه، بیتالغزل انقلاب ایران بود که فطرتهای غبارگرفته و جانهای بهخوابرفته را احیاء کرد و به صحنۀ انقلاب آورد. این انقلاب، چنین گرانیگاه و مداری داشت و بدون او، امکان چرخش تاریخی فراهم نبود. ازاینرو بود که همۀ خواستها و ارادههای مردمی، در وجود او مستحیل و هضم شده بود و او به قبلۀ آمال و تعلّقات مردم تبدیل گردیده بود. استاد مطهری بر این باور بود که کمتر در تاریخ رخ میدهد که یک انسان بتواند اینچنین سیطرۀ معنوی بیابد و در قلوب و ارواح، تصرّف کند و همگان را در یک امتداد، به حرکت درآورد.
3️⃣ بدین سبب بود که ایشان، امام را بر امّت ترجیح میداد و میگفت هر وقت که میخواهید صدقه برای خود بدهید، اوّل برای او بدهید، سپس برای خود و زن و فرزند و قوم و عشیره (وظیفۀ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۴۳۷)، و اگر خواستید مجلس دعا و توسّل برای رفع گرفتاریهای شخصی فراهم آورید، اوّل برای بهثمررسیدن نهضت اسلام و برقراری حکومت عدل اسلام و صحت و سلامت مزاج و آرامش فکر و طول عمر این رهبر که بر شما حقّ حیات دارد دعا کنید، سپس برای مقاصد شخصی (وظیفۀ فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام، ص۴۳۷).
🔶 هنگامیکه این تاریخ، بر مدار ارادۀ قدسی او میچرخد و دوام و ثبات دارد، روشن است که او را ترجیح داد و مقدّم انگاشت؛ چنانکه استاد مطهری بر این باور بود که جانِ امام خمینی، معادل جانِ صد میلیون نفر است. این گفته، ارزش و اعتبار امام خمینی را در مقام انسان قدسیای که میتواند تاریخ را وارد عهد دینی نماید، نشان میدهد، بهطوریکه اگر او در میان نباشد، تاریخ در مردابِ توقف فرو خواهد افتاد و زمانه در انتظار درآمدن کسی چون او، باید مدّتها در انتظار بنشیند. این نگاه، حاکی از آن است که علامه طهرانی، بر اساس تفکّر اجتماعی به قضاوت نشسته و مسأله و دغدغهاش، استقرار اجتماعیِ دین است؛ یعنی فضیلت انقلاب این است که دین را در عرصۀ عمومی و ساختاری، مستقر کرده و از این جهت، امام خمینی، حق حیات معنوی بر مردم دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی جمشیدی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #حکومت_اسلامی #کنشگری_اجتماعی #استکبار #روشنگری ✅ علامۀ انقلابی 🔰 قسمت اول 1️⃣ نهم
#ولایت_فقیه
#حکومت_اسلامی
#کنشگری_اجتماعی
#استکبار #روشنگری
✅ علامۀ انقلابی
🔰 قسمت دوم
4️⃣ دربارۀ فضائل امام خمینی، علامه طهرانی معتقد بودند که در «جرأت»، «بلندی همّت»، «استقلال فکر»، «از خود گذشتگی» و «نهایتنگری» و امثالها، دربارۀ آن رهبر عظیمالشأن هرچه بخواهند بگویند و بنویسند کم است. او -رحمهاللهعلیه- حقّاً و حقیقتاً در این امور، اسوه و الگو بود (امامشناسی، ج۱۸، ص۲۲۲). در جایی دیگر نیز گفتهاند آیتاللهِ فقیدِ سعید خمینی آنقدر نکات درخشان و جالب و تابناک در زندگی خود دارد که اگر روی آنها بحث شود، برای این نسل و نسلهای آتیه، کافی خواهد بود. (امامشناسی، ج۱۸، ص۲۳۱)، و همچنین ایشان آنقدر فضائل دارند که اگر تا قیامت از فضائل ایشان برای مردم بگویند و تجلیل به عمل آورند، تمام نمیشود. (نورمجرّد، ج۳، ص۲۲۴).
🔶 بنابراین، هیچ تردیدی در میان نیست که در نظر ایشان، امام خمینی از آنچنان وزانت و منزلتی برخوردار بودند که قابلمقایسه با دیگران نیستند و بهراستی، درخور و شایستۀ رهبری این انقلاب بودند. ایشان، سرآمد زمانه بودند و باید تا مدّتها همچنان از ایشان گفت و فضائلشان را بازخوانی و تکرار کرد. امام خمینی، نادرۀ دوران بود و او بود که توانست با همّت قدسی خویش، جامعۀ ایران را به حرکت درآورد و بساط طاغوت و تجدّد و استعمار برچید. همچون او در تاریخ، بسیار اندک هستند؛ اگر نگوییم نیستند. او، اقیانوسی از فضائل بود که همچنان پنهان مانده است. در تاریخ، انسانهای تکبُعدی و ناقص به چشم میخورند که فضیلتهای ناتمام و نیمهکاره دارند و ازاینرو، قادر به ایجاد چرخش تاریخی نیستند، اما امام خمینی، یک مجموعۀ متراکم و درهمتنیده از فضائلی بود که کمتر همۀ آنها در یک فرد، جمع میشوند. مسأله نیز همین است که یک شخص بتواند از خویش، یک انسان متضلّع و چندبُعدی بسازد و در قامت یک «حکیم» –که جامع نظر و عمل است– ظاهر بشود. دیگران از چنین بضاعت و ظرفیّتی، بیبهره یا کمبهره بودند. خودسازیِ چندلایۀ امام خمینی، این قابلیّت را در ایشان ایجاد کرد و از وی، یک شخصیّت عظم تاریخی آفرید. دراینحال است که بر اساس آن «خودسازی»، امکان «جامعهسازی» فراهم میآید و تاریخ بر اساس ارادۀ چنین فردی، عهد دیگری را آغاز میکند.
5️⃣ در زمینۀ نسبت با نظام اسلامی، علامه طهرانی تصریح میکنند که در مسائل اجتماعی، در هر کاری که به نوعی «تأیید نظام ولایت فقیه» است، باید شرکت کرد. (نور مجرّد، ج۳، ص۲۱۷). ایشان به مناسبتی دیگر میگویند در این حکومت، ما دو وظیفه داریم: یکى اینکه کارهاى خوب را تقویّت کنیم و بگوییم باید با مشکلات بسازید و شکّى نیست که «عزّت» با «تنّعم» نمیسازد، بلکه عزّت با تحمّل مشکلات و صبر و قناعت، توأم است؛ پیامبر و ائمّۀ ما، اینطور بودهاند و راه همین است. امّا وظیفۀ دیگر ما این است که کارهاى منفى و خرابیها را هم اصلاح کنیم؛ اگر دیدیم یک جاى این دیوار، یک آجرش کم شده است نباید بگوییم حالا که اینطور است ما هم بزنیم یک آجر دیگرش را بشکنیم. (نور مجرّد، ج۳، ص۲۰۵). ایشان بر این باور بودند که اگر کسى در مجلسى حضور یافته باشد که در آن از نظام اسلامى، بدگویى مىشود، اگر میتواند دفاع کند واجب است دفاع نماید؛ وگرنه، نشستن در آن مجلس، جائز نیست. (نور مجرّد، ج۱، ص۱۹۹).
🔶 پس ملاک کنشگری اجتماعی، افزودن بر جاهت و اعتبار ولیّفقیه است و نباید تضعیف و تخریب ایشان را برتابید. باید نسبتِ همدلانه و دلسوزانه و متعهدانه با نظام اسلامی برقرار کرد و از آفتهای آن کاست و در برابر بهانهجویان و مغرضان و بدگویان، موضعگیری کرد. این نگرش، دینی است و نه سیاسی به معنای بریده از دین؛ به این معنی که ایمان، چنین اقتضایی دارد و اگر کسی به این امور، بیاعتنایی کند، در دینداریاش خلل افتاده است. قوام و دوام دین و دینداری در لایۀ ساختاری، وابسته به بقاء و اقتدار نظام اسلامی است و ضربه به آن، اثر منفیِ مستقیم و بزرگ بر حاکمیّت احکام دین خواهد گذاشت. چنین محاسبهای، ملاک طراحی نسبتِ خود با نظام اسلامی است. کسانیکه نگاه محدود و بسته دارند، این معادله را لحاظ نمیکنند و به دین، نگاه ساختاری و اجتماعی ندارند. نظام اسلامی، آنچنان اهمّیّت و فضیلتی دارد که حتی نباید در برابر کجروایتها از آن، سکوت اختیار کرد و مجال تولید بدبینی و اغوا را دربارۀ آن داد، بلکه باید در مقام یک مدافع سرسخت و جدّی ظاهر شد و با گفتن و بازگفتن و روشنگری و تبیین، اجازه نداد که ذهنیّت اجتماعی نسبت به آن تغییر کند. اینها نشان میدهد که نظام اسلامی، تکیهگاه دین است و گزند دیدن آن، در حکم مخدوششدن دین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی جمشیدی
🆔 @tahlil_shjr
عیار اقتصاد دولت در محک مجلس.pdf
91.5K
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#مجلس #دلار
#وزرا #کابینه
✅ تامل وکلا از توضیحات وزرای پیشنهادی/ عیار اقتصاد دولت در محک مجلس
🔶 این روزها میدان بهارستان بسیار شلوغ است و به محل رفتوآمد وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم تبدیل شده است. گزینههای پیشنهادی مسعود پزشکیان هفته آینده باید در آزمون رایاعتماد شرکت کنند. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور برای تشکیل کابینه دولت چهاردهم روز یکشنبه هفته گذشته (۲۱ مردادماه) ۱۹ فرد موردنظر خود را برای کسب رایاعتماد به مجلس معرفی کرد. نمایندگان مردم در خانه ملت احتمالا پس از چند روز پرکار به کابینه دولت رای خواهند داد و هفته آینده مشخص خواهدشد، ۱۹ وزیر دولت میدان بهارستان را با رای اعتماد ترک میکنند یا نه؟! به همیندلیل این هفته وزرای پیشنهادی با حضور در کمیسیونهای مختلف مجلس برنامههای خود را اعلام کردند که در این گزارش بهصورت کلی، نگاهی به وعدهها وبرنامههای آنها که در جلسات کمیسیونها مطرحشده، خواهیم داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن نظری
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آمریکا #آتش_بس
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#انتقام_سخت #منطقه
✅ مذاکرات دوحه تمام شد!
🔶 سه کشور میانجی (مصر، قطر و آمریکا) اعلام کردند پیشنهاد مطرح شده در این دور از مذاکرات شکافها را پر میکند و قدم مثبتی است در راستای رسیدن به صلح. همچنین اعلام کردند در روزهای آتی کارشناسان بر روی جزئیات توافق کار خواهند کرد و تا انتهای هفته آینده ادامه این دور از مذاکرات در قاهره برگزار خواهد شد.
🔶 اما دو طرف اصلی درگیری، به نظر دیدگاه متفاوتی دارند! تنها موضعگیریهایی نیمه رسمی از دو طرف درگیر در رسانهها مطرح شده که همه حاکی از احتمال شکست این دور از مذاکرات (حداقل برای رسیدن به آتشبس دائم در غزه) است. الجزیره به نقل از یک منبع در رهبری حماس گفت این توافق به هیچ وجه با آنچه در ۲ جولای بر آن توافق شد منطبق نیست.
🔶 همچنین یدیعوت آحارونوت اسرائیل به نقل از یک مقام امنیتی صهیونیست گفت: «اسرائیل پیشنهاد آمریکا را دریافت کرده است و این برای نتانیاهو کاملا غیرقابل قبول است... مایه تاسف است که شهروندان خود را با توهم فریب دهیم و ما از اغراق در خوش بینی در مورد مذاکرات حمایت نمی کنیم»
🔶 کانال ۱۳ اسرائیل در همین مورد گفت: « خلأهایی وجود دارد زیرا پیشنهاد آمریکا به محورهای نتزاریم و فیلادلفیا نمیپردازد.». این دو محور از اصلیترین موارد اختلافی است. البته کانال ۱۳ اسرائیل به این نکته هم اشاره کرد که «شکاف ها کاهش یافته است و انتظار می رود در هفته جاری در مذاکرات پیشرفت حاصل شود.»
🔶 در نهایت به نظر میرسد این دور از مذاکرات هم چندان نتیجه ملموسی برای غزه نداشته باشد! اما از سوی دیگر در خبری عبری گفته شد مقامات قطری با ایران تماس گرفتند و ضمن اعلام مفاد مذاکرات درخواست کردند ایران تصمیم خود را مبنی بر حمله یا عدم حمله به اسرائیل اعلام کند و این تصمیم را موثر بر جریان مذاکرات دانستند.
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#اسلام_ناب
#اربعین
#امام_حسین(ع)
✅ آیا در روایات و کلام ائمه به اربعین و زیارت امام حسین (ع) در این روز اشاره ای شده است؟ چرا فقط امامحسین (ع) اربعین دارند؟
🔶 در روايتي از امام حسن عسکري آمده: زيارت او در آن روز يعني اربعين مستحب است و از ابي محمد، حسن بن علي عسکري (ع) روايت است که فرمودند: علامت مؤمن پنج چيز است: پنجاه و يک رکعت نماز خواندن، زيارت اربعين، انگشتر به دست راست کردن، نهادن پيشاني بر خاک و بلند گفتن بسم الله الرحمن الرحيم.
📚مصباح المتهجد، ص788
🔶 مفضل بن عمر مي گويد: امام صادق (ع)نشسته بودند. ابونصير و صفوان جمال به نزد ايشان آمدند و عرضه داشتند: فدايت شويم، ما را به (نشانه) شيعيانتان راهنمائي بفرما. آن حضرت پاسخ دادند: شيعيان ما نشانه هاي مختلفي دارند. به حضرت عرضه کرد: فدايت شوم به چه نشانه اي شناخته اي مي شوند؟ (حضرت ضمن شمردن چند نشانه) فرمودند: به سخاوت... و زيارت اربعين.
📚العقد النضيد والدر الفريد ص۴۶
🔶 فداکاری های امام حسین علیه السلام، دین را زنده کرد و نقش او در زنده نگه داشتن دین اسلام، ویژه و حائز اهمیت است. این فداکاری ها را باید زنده نگه داشت؛ چون زنده نگه داشتن دین اسلام است. گرامی داشت روز عاشورا و اربعین، در حقیقت زنده نگه داشتن دین اسلام و مبارزه با دشمنان دین است.
🔶 مصیبت حضرت امام حسین (ع)، برای هیچ امام و پیامبری پیش نیامده است. مصیبت امام حسین (ع)، از همه مصیبت ها بزرگ تر و سخت تر بود. اگر عامل دیگری هم در کار نبود، همین عامل کافی است که نشان بدهد چرا برای امام حسین (ع) بیش از امامان دیگر و حتی بیش از پیامبر اسلام (ص) عزاداری می کنیم و مراسم متعددی برپا می کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آتش_بس #آمریکا
#فلسطین #حماس
#منطقه #رژیم_صهیونیستی
✅ پس از مذاکرات آتش بس!
🔶 مذاکرات آتش بس در غزه عصر امروز پس از مدتی توقف از سرگرفته میشود و نگاهها به نتیجه این مذاکرات دوخته شده است که در شرایط حساسی برگزار میشود و سرنوشت آن در کاهش و تشدید تنشها در منطقه میتواند موثر باشد.
1⃣ به نظر میرسد که از سرگیری مذاکرات آتش بس دستکم پاسخ ایران و حزب الله به ترورهای اخیر را به تاخیر انداخته است و همین خود فرصتی به دیپلماسی برای توقف جنگ غزه میدهد و اینجاست که سرنوشت مذاکرات کنونی حائز اهمیت است.
2⃣ عدم شرکت حماس در این مذاکرات به معنای شکست پیشینی آن نیست. این سیاست یک تاکتیک برای فشار بر طرفهای مذاکرات به نظر میرسد. در دورهای مذاکراتی اخیر به ویژه در سه ماه می، ژانویه و ژوئیه نتانیاهو در لحظات آخر با طرحهای پیشنهادی مصر و قطر با هماهنگی آمریکا مخالفت و شروط جدیدی را پس از حمله به رفح اضافه کرد، از جمله ادامه حضور نظامیان اسرائیلی در گذرگاه رفح و محور نتساریم حد فاصل میان شمال و جنوب نوار غزه.
🔶 حماس به شدت با این حضور مخالف است و بر خروج کامل نیروهای اسرائیلی تاکید دارد. عدم شرکت در مذاکرات نیز با هدف فشار برای تحقق این خواسته و شرط است و در آخرین بیانیه خود خواستار ایجاد مکانیسمی برای اجرای متن دوم ژوئیه به جای مذاکره جدید شده است. ارتش اسرائیل موافق عقب نشینی کامل از غزه و نتانیاهو مخالف آن است، اما برخی رسانههای اسرائیلی در ساعات گذشته از نرمش بی بی در این باره خبر میدهند و رسانههای دیگری نیز از اعزام هیات مذاکره کننده به دوحه بدون گسترش اختیارات آن میگویند.
3⃣ عدم شرکت حماس را نیز میتوان در پازل تقویت تاثیرگذاری فشار تهدیدات ایران و حزب الله به حمله و آن هم در راستای بالا بردن قدرت چانه زنی و افزایش شانس دستیابی به توافق آتش بس نیز دید.
4⃣ داوری درباره سرنوشت مذاکرات جدید چندان آسان نیست؛ عواملی میتواند موجب تسریع دستیابی به توافق شود و عوامل دیگری نیز باعث بینتیجه ماندن این دور همچون دورهای قبلی شود.
5⃣ در وهله نخست انگیزه از سرگیری مذاکرات میتواند تلاشی برای کش دادن این دوره و قرار دادن ایران و حزب الله در برابر وضعیتی با هدف منتفی کردن حملات تلافیجویانه باشد؛ اما دو عامل میتواند موجب فشار جدی آمریکا به اسرائیل برای رسیدن به توافق شود، نخست این که واشنگتن به این جمع بندی رسیده یا برسد که حمله ایران وسیعتر و شدیدتر از قبل خواهد بود و دوم این که به تبع آن نگران خروج اوضاع از کنترل باشد و خود را در موقعیت ورود به جنگ منطقهای در دفاع از اسرائیل نبیند. به ویژه عامل دوم میتواند سلبا یا ایجابا تاثیری جدی بر مذاکرات داشته باشد.
🔶 اما مهمترین مانع توافق در این شرایط نیر در کنار موانع شخصی خود نتانیاهو میتواند نگرانی آمریکا و اسرائیل از شکلگیری معادله جدیدی در منطقه نظر به تبعات تن دادن به آتش بس تحت فشار حملات احتمالی به اسرائیل باشد.
6⃣ گزارش امروز نیویورک تایمز به نقل از مقامات پنتاگون مبنی بر امکانناپذیری نابودی حماس و تونلهای آن و همچنین گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص مبنی بر تهدید آمریکا به سرزنش علنی نتانیاهو در صورت شکست مذاکرات و اتخاذ اقدامات شدید علیه بن گویر و اسموتریچ میتواند معطوف به فشار آمریکا بر اسرائیل برای پذیرش توافق باشد، اما واقعیت این است که هنوز نشانهای از فشار جدی و عملی آمریکا وجود ندارد.
7⃣ بعید نیست مذاکرات به دلایلی کش پیدا کند و در نهایت در صورت شکست آن، به احتمال زیاد حزب الله و ایران حملات تلافیجویانه خود را انجام دهند. سطح، دامنه و شدت آن فراتر از قبل، ترجیحا تابع برآورد نهایی تهران نسبت به جدی بودن یا نبودن مداخله آمریکا خواهد بود. اگر جمعبندی این باشد که نگرانی آمریکا از امنیت انرژی در منطقه و متحدانش و خروج اوضاع از کنترل مانع مداخله آن میشود، ممکن است پاسخ احتمالی شدیدتر از قبل باشد.
8⃣ نگرانی همه طرفها از ایران و حزب الله گرفته تا اسرائیل و آمریکا و متحدانش نسبت تبعات ویرانگر جنگ منطقهای تا به امروز بازدارنده وقوع آن بوده است. از این رو، در هر صورت، نظر به نبود تصمیم و اراده پیشینی احتمال وقوع چنین جنگی بالا نیست؛ البته کاملا نیز منتفی نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مردمسالاری_دینی #امنیت
#جمهوری_اسلامی_ایران
✅ انتخابات، جمهوریّت و اسلامیّت
🔶 هر دو کلمهی «جمهوری» و «اسلامی» وابستهی به انتخابات است. «جمهوری» یعنی مردمسالاری، یعنی حاکمیّت کشور به دست مردم. خب مردم چه جوری در حاکمیّت دخالت کنند؟ هیچ راهی بجز انتخابات وجود ندارد. بعضیها در مورد لزوم انتخابات اشکالتراشی میکنند، [مردم را] دلسرد میکنند، توجّه نمیکنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است یا هرجومرج و ناامنی است. آن چیزی که جلوی بُروز دیکتاتوری را در کشور میگیرد انتخابات است؛ آن چیزی که جلوی هرجومرج و اغتشاش و ناامنی را میگیرد انتخابات است. انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم میتوانند به وسیلهی آن و از آن مسیر، حاکمیّت ملّی را، مردمسالاری را، جمهوریّت را در کشور تأمین کنند. این، مسئلهی جمهوریّت. انتخابات میتواند ولیّفقیه در کشور انتخاب بکند و به وجود بیاورد، یعنی اسلامیّت را تأمین کند. انتخابات میتواند نمایندگانی را در مجلس شورای اسلامی مستقر کند که طبق مقرّرات اسلامی و معارف اسلامی، برای مدیریّت کشور قوانین تدوین کنند. پس بنابراین، هم جمهوریّت و هم اسلامیّت، متّکی به انتخابات است. بنابراین، در نظام جمهوری اسلامی، انتخابات ضروری است.
🔶 در این انتخابات، قهراً آن چهار نقطهای که گفتیم مهم است. اوّل، مشارکت؛ مشارکت یعنی حضور پُرشور مردم در انتخابات. اگر حضور پُرشور مردم در انتخابات باشد، این وحدت ملّی را نشان میدهد، این انگیزهی ملّت ایران را برای حضور در صحنه نشان میدهد؛ انگیزهی ملّت ایران و وحدت ملّی، قدرت ملّی به وجود میآورد؛ قدرت ملّی موجب امنیّت کشور میشود؛ وقتی کشور امنیّت پیدا کرد، آنوقت علم در آن کشور پیشرفت میکند، اقتصاد در آن کشور به شکوفایی میرسد، مشکلات گوناگون فرهنگی و اقتصادی و سیاسی در کشور قابل حل میشود؛ مشارکت یک چنین معجزهای میکند. انتخابات در کشور تحوّل ایجاد میکند. بعضیها اسم تحوّل را میآورند، اظهار طرفداری از تحوّل میکنند، امّا عملاً آن چیزی که مقدّمهی حتمی تحوّل است، مورد بیاعتنائیشان قرار میگیرد؛ یعنی انتخابات. با انتخابات میشود در کشور تحوّل ایجاد کرد. صاحبان دیدگاههای گوناگون سیاسی و اقتصادی و فرهنگی میخواهند تحوّل ایجاد کنند به نفع دیدگاه سیاسی یا فرهنگی یا اقتصادی خودشان؛ خیلی خب، راهش چیست؟ راهش این است که با انتخابات ــ حالا چه انتخابات مجلس، چه انتخابات مجلس خبرگان، چه انتخابات ریاست جمهوری، چه انتخابات شوراها ــ کسانی را که با آن فکر سیاسی آنها و جهتگیری سیاسی یا اقتصادی یا فرهنگی آنها همراهند، سر کار بیاورند؛ این میشود تحوّل. بنابراین، پایهی تحوّل انتخابات است.
🔸 #منبع: بیانات مقام معظم رهبری در دیدار ۲ دی ۱۴۰۲ در دیدار مردم کرمان و خوزستان
🆔 @tahlil_shjr