#اقتصاد
#رسانه
#پیشرفت #تحریم
#مقاومت #رژیم_صهیونیستی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی. ۱۴۰۳/۱۱/۳
🔶 درباره جلسه با فعالان اقتصادی بخش خصوصی
1️⃣یک بخش جلسه ابتکارات بهصحنه واردشده، پیروزیها و امیدآفرینیها بود
🔊ما احتیاج داریم به شنیدن این سخنها؛
⚠️در فضای مأیوسکنندهای که دشمنان در محیطهای ویژهای از کشور تزریق کنند،
💡اینها مایه حیات و امید و حرکت و پیشرفت است
2️⃣بخش دیگر، گلایهها است که مکرر از مجموعههایی مثل شما شنیدهایم
📌موظفیم به آنها توجه و برطرفشان کنیم
📡در مورد بخش اول یک کار مهم رسانهای نیاز داریم. این پیشرفتها را همه جوانهای ما میدانند؟ ما در زمینه نشان دادن آنچه وجود دارد کمکاریم
🔰سال ۹۸، در اوج تحریمها ما این جلسه را تشکیل دادیم تا از کسانی که تولید و پیشرفت کشور را وجهه همت خود قرار دادند، تشکر کنیم. به آنها بگوییم که شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید
⚔️امروز از جمله مهمترین بخشهای جنگ ما، جنگ اقتصادی است
♦️هر سال که این جلسه تشکیل شده
💎مطلع شدیم که بخش خصوصی، خلاقیتش افزایش پیدا کرده، قویتر شده
🔶 درباره نمایشگاه پیشگامان پیشرفت
👈این نمایشگاه نشان داد که بخش خصوصی کشور
⛔️به رغم فشارهای خارجی، تحریم، تهدید به تحریمهای بیشتر
❇️توان این را داشته که سطح قابل قبولی از پیشرفت را به دست بیاورد
⏪اگر به عرصه علم و تحقیق وارد بشویم، آنجا هم با یک چنین واقعیتی روبهرو خواهیم شد
📌کشوری که با تحریم دستوپنجه نرم میکند، باید: به ظرفیت داخلی خودش هر چه بیشتر توجه کند، خود را از آن بهرهمند کند
🔶 درباره برخی موانع پیشرفت بخش خصوصی و وظایف مسئولان در قبال آن
👈نظام تصمیمگیریِ اجرائی کشور باید به بخش خصوصی کمک کند؛
📍این الزام است
🔰مهمترین کمک هم این است که موانع را از سر راهشان بردارد
♨️در جاهایی دستگاههای دولتی یا نظارتی نقش سرعتگیر را ایفا میکنند
📌مسئله واردات
🔹انسان واقعاً خجالت میکشد!
🔸وقتی جنس ایرانی میتواند مشکل کشور را برطرف کند،
❓چرا ما راه را باز کنیم برای اینکه به قیمت به زانو درآمدن سرمایهگذار ایرانی،
❗️سرمایهگذار خارجی بهرهمند بشود و پیش برود؟
❌ این ضرر زدن به کشور است
📌موانع قانونی
❇️باید دستگاههای دولتی موانع را برطرف کنند؛
🔸این موانع گاهی قانون است، قانون را اصلاح کنند؛
🔸بعضی از مقررات دولتی است، آنها را تغییر بدهند
📌عمل نشدن به سیاستهای اصل۴۴
✍️یک مصداق مهم برای برداشتن موانع، عمل به سیاستهای اصل ۴۴ است
◀️متأسفانه بسیاری از مسئولین ذیربط به این سیاستها عمل نکردند؛
❌یکی از علل تنزل اقتصادی ما در دهه ۹۰ همین بود
🔖در مورد رشد اقتصادی هشت درصد:
♦️تعدادی از صاحبنظران در این زمینه، در قالب کارگروههای متعدد تخصصی،
👌چند ماه کار کردند، ظرفیتها و تواناییها را شناسایی کردند،
👌طرحهای سرمایهگذاری را تعریف کردند، راهحل مشکلات را هم احصاء کردند
⏪ولی اجرای آنها و عمل به آنها به عهده مسئولین است
📌نگویند نمیشود؛
📌آن را معلق به یک امر نشدنی نکنند
❇️حضور ما در اجتماعاتی مثل بریکس فرصت بزرگی است
💳بخصوص سامانه مالی بریکس و تبادلهایی که بنا است با ارزهای کشورهای عضو انجام بگیرد
🚨امروز یکی از مشکلات ما آویزان شدن به دلار است
💸همت کنند تا آنجایی که ممکن است، دلار را از مبادلات تجاری حذف کنند
⭕️حرف زیاد است؛ حرف میزنیم، میگوییم، تکرار میکنیم، تأکید میکنیم، ولی باید عمل کنیم؛
🔰اِنَّ الَّذينَ آمَنوا وَ عَمِلُوا الصّالِحات
🔶 درباره پیروزی غزه
🌟گفتیم مقاومت زنده است و زنده خواهد ماند؛ غزه پیروز شد. آنچه در مقابل چشم دنیا دارد اتّفاق میافتد، شبیه افسانه است
🔺آمریکا همه امکاناتش را به رژیم صهیونی داد
🚨اینها هم یک سال و سه ماه هر چه توانستند جنایت کردند
👈در یک قطعه زمین کوچک مثل غزه!
🔹هدفی معین کردند
🔹حتی نقشه اداره بعد از جنگ غزه را هم کشیدند!
⭕️حالا همان رژیم صهیونی ظالم و سفاک آمده
♦️با همان حماس که میخواسته نابودش کند،
💢سر میز مذاکره نشسته و شرایط او را قبول کرده برای تحقق آتشبس
❇️این سنت الهی است؛
✅باید اینها پیروز میشدند و شدند
♻️هر جا از طرف بندگان خوب خدا مقاومت باشد، پیروزی در آنجا حتمی است
⭕️آن متوهمِ خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده؛
👆آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده
🔻صدام هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده حمله را شروع کرد.
🔺ریگان هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده آن کمکهای آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد؛ آنها و دهها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم جمهوری اسلامی روزبهروز رشد پیدا کرد. به فضل الهی این تجربه این بار هم تکرار خواهد شد.
🆔 @tahlil_shjr
بررسی راهکارهای مقابله با جنگ تبلیغاتی دشمنان.pdf
84.7K
#علم_و_فناوری
#رسانه
#دشمن_شناسی
#فضای_مجازی
✅ بررسی راهکارهای مقابله با جنگ تبلیغاتی دشمنان
🔶 ما در روزگاری به سر میبریم که غلبه تصویر بر دیگر فرهنگهای ارتباطی مشهود است. فرهنگ بصری به قدری بر دیگر اشکال ارتباطی سایه افکنده که حتی جدیترین مفاهیم و واقعیات نیز اکنون در قالب تصویر، سرگرمی و بازی ارائه میشوند و مقاصد خاص خود را پیش میبرند. این بدان معناست که ابزارها و امکانات تصویریسازی، سرگرمیسازی و بازیسازی از اهمیت بالایی برخوردارند و به تعبیر مقام معظم رهبری، میتوانند پردههای توهم را ایجاد کنند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر عبدالکریم خیامی؛ عضو هیاتعلمی دانشکده معارف اسلامی، فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع)
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#اخلاق
#روشنگری
✅ درباره شرمندگی رهبرانقلاب
🔶 رهبرانقلاب پس از شنیدن گلایه های یک تولیدکننده از تعلل چهار ساله مسئولین فرمودند: "من شرمنده شدم". برداشت خطائی است اگر فکر کنیم این شرمندگی صرفا از باب ادب و اخلاق است و یا خواسته اند با اغراق، احساس مسئولیت بیشتر در مسئولین ایجاد کنند. خاطرم هست سالها پیش چنین عبارتی را برای یک جوان بیکار بکار بردند و فرمودند شرمندگی من از آن جوان بیکار که دست خالی خانه می رود از خود آن جوان بیشتر است. حتی فرمودند از این غم نظام شرمنده است.
🔶 اگر عمق این شرمندگی را دقیق تر کنیم، چه بسا درد و داغ آن بیشتر فهم شود و برای اصلاح وضع موجود تعصب و اهتمام بیشتری ورزیم. وقتی می گویند شرمنده شدم عین واقعیت است. به معنای حقیقی کلمه شرمنده شدند و اغراقی در آن نیست. از آنرو در دل این شرمندگی دو پیام همزمان مستتر است.
1⃣ اول اینکه وقتی خطائی وجود دارد و اهمالی صورت می گیرد، این خطا صرفا به پای این مسوول و آن یکی نیست. خطای او بپای همه نظام است. لذا در ماجرای اشتغال فرمودند نظام شرمنده است. رهبرانقلاب همه اجزای نظام را شئونی از ولایت می دانند. هرچند هر بخش مختار و پاسخگوی عملکرد خودش است اما وقتی یک بخش خطا و کم کاری می کند این خطا ناخواسته به پای همه نظام نوشته می شود. اگر هر مسوولی این بخش را عمیقا درک کند آنوقت در کار و جهاد درنگ نمی کند؛ خطا و خدای نکرده فساد که بماند.
2⃣ و اما دومی. او خود را مثل یک پدر مقابل خانواده شرمنده می بیند. فرمودند بلکه بیشتر از همان جوان بیکار...علت شرمندگی بیشتر نیز مسئولیت بیشتر است. بازهم اگر هر مسوولی بداند که غم و غصه مردم، به دردکشیدن نظام و امام امت منتقل می شود، برای خدمت و تلاش شبانه روزی سر از پا نمی شناسند.
🔶 خلاصه اینکه شرمندگی امام جامعه را اینطور بفهمیم. اساسا پدر چنین شانی دارد. او مثل هر پدری خطای فرزند را خطای خود می داند و با درد کشیدن فرزند درد می کشد. آنهم پدری که برای دنیا و آخرت فرزند، بر او دلسوزتر است. و اما سخن آخر؛ هر مسئولی به خود رجوع کند و ببیند در دل، چنین شرمندگیای مقابل کسری ها و درد مردم دارد؟ اگر ندارد نفس او مهیای برداشتن بارهای بزرگ نیست؛ خود و مردم را معطل نکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#انقلاب_اسلامی
#گفتمان_سازی
✅ قلهای در پیش رو؛ مسیری دشوار، اما ارزشمند
🔶 یکی از موضوعاتی که بارها از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی شنیدهایم، اشاره به نزدیک شدن ملت ایران به قله آرمانهای بزرگ است. این سخن در عین امیدبخشی، گاهی موجب طرح شبهاتی شده است: اگر ما به قله نزدیکیم، چرا مشکلات اقتصادی، گرانی و چالشهای مدیریتی هنوز پابرجاست؟ برای پاسخ به این سوال، باید ابتدا مفهوم قله و مسیر رسیدن به آن را درک کنیم.
🔶 قله، نماد رسیدن به هدفی والاست؛ آرمانی که ارزش تحمل سختیها و تلاش بیوقفه را دارد. در گفتمان انقلاب اسلامی، این قله به معنای دستیابی به تمدنی اسلامی است که در آن عدالت، استقلال، پیشرفت و معنویت، محور زندگی اجتماعی و فردی باشند. اما این راه، مانند مسیر صعود به یک قله واقعی، همواره همراه با سختیها، موانع و فشارهاست.
🔶 سختیهای مسیر، نشانه ضعف نیست، بلکه لازمه حرکتهای تاریخی و تحولساز است. دشمنان خارجی، مانند استکبار جهانی، برای جلوگیری از پیشرفت ما از هیچ ابزاری فروگذار نکردهاند: از تحریمهای فلجکننده گرفته تا جنگ روانی گسترده. در کنار این تهدیدات، موانع داخلی نیز وجود دارند؛ ضعف در نظارت و مدیریت، مشکلات اقتصادی و فسادهایی که گاهی دیده میشود.
🔶 اما آیا این مشکلات، دستاوردهای عظیم ما را نادیده میگیرد؟ ایران امروز، به اذعان دوست و دشمن، یکی از قدرتهای بزرگ علمی، نظامی و منطقهای است. پیشرفتهای خیرهکننده در حوزههایی مانند انرژی هستهای، نانو فناوری و صنایع دفاعی، حاصل همین مقاومت و تلاش است. این موفقیتها، چراغ راهی است که نشان میدهد ما در مسیر درست قرار داریم.
🔶 مردم ایران، همانطور که بارها ثابت کردهاند، با صبر، بصیرت و مشارکت در اصلاح امور، این مسیر را هموارتر خواهند کرد. وظیفه مسئولان نیز رفع موانع و تقویت نقاط قوت است. پس بیایید با امید و ایمان، ادامه مسیر را طی کنیم. سختیهای امروز، بهایی است که برای دستیابی به قلهای بلندتر و چشماندازی روشنتر میپردازیم. آیندهای که در آن، آرمانهای انقلاب اسلامی تحقق خواهند یافت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سپاهی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#سیاستهای_کلی_نظام
#بودجه #تحریم
✅ نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد ۸ درصد
🔰 قسمت اول
🔶 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۳ فرمودند: «امروز در همین مسئلهی اقتصادی هم ــ که حالا ما مشکلات اقتصادی داریم ــ آن کسانی که واردند، مطّلعند، کارشناسند، اینها افق را امیدوار میبینند. وقتی مثلاً فرض کنید در سیاستها گفته میشود، [رسیدن به] رشد هشتدرصدی اقتصاد کشور، یک عدّهای حرفهایی میزنند که معنایش این است که این ممکن نیست. در نمایشگاه فعّالان اقتصادی که رئیسجمهور رفت آنجا، فعّالان اقتصادی گفتند و ثابت کردند و رئیسجمهور حرف آنها را تکرار کرد، گفتند ما رشد هشت درصدی را میتوانیم تأمین کنیم، بدون احتیاج به خارج.»
🔶 همزمان با شدت یافتن تحریمها در ابتدای دهه ۱۳۹۰، اقتصاد ایران دههای پرتلاطم و سخت را پشتسر گذاشت که در آن، رشد واقعی اقتصاد سالانه کمتر از یک درصد بود؛ با این وجود، نگاهی به آمارها نشان میدهد با پشتسر گذاشتن دهه ۱۳۹۰ و در سالهای ابتدایی دهه ۱۴۰۰، اقتصاد ایران نه تنها از دوره رشدهای اقتصادی منفی سربرآورده بلکه در حال تجربه سطحی از رشد اقتصادی مثبت قابل توجه و پایدار نیز است. آمارهای منعکسشده از سوی مراکز آماری داخلی و خارجی گواه این مدعا هستند. به عنوان مثال، بانک جهانی در گزارش «رشد اقتصادی پایدار در میان تنشهای ژئوپلتیک فزاینده» که مختص اقتصاد ایران منتشر نموده به ثبت رشد اقتصادی پایدار در سه سال اخیر و سال جاری اشاره میکند و بهبود در شاخصهای اقتصاد کلان علیرغم تداوم تحریمها و گسترش تنشهای منطقهای را مورد تأکید قرار میدهد.
🔶 کاهش فقر و بهبود نابرابریهای درآمدی، کاهش نرخ تورم و کنترل انتظارات تورمی و ثبت ارقام مثبت در رشد تشکیل سرمایه ماشینآلات و ساختمان بخشی از بهبودهای صورتگرفته در سالهای اخیر است. نکته قابل ذکر در خصوص بهبودهای اخیر در شاخصهای اقتصادی، دستیابی به این دستاوردها بهرغم تداوم بسیاری از مسائل اقتصاد ایران و عدم اجرای دقیق و کامل اصلاحات اقتصادی است؛ بنابراین، دور از ذهن نیست چنانچه معتقد باشیم در صورت انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران، دستیابی به سطوح بالاتری از رشد اقتصادی کاملا در دسترس خواهد بود.
🔶 لزوم انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و مطالبه ایشان از دولتهای مختلف بوده است. به عنوان مثال، در بیانیه گام دوم انقلاب، بودجهبندی معیوب و نامتوازن و وجود هزینههای زائد و مسرفانه به عنوان بخشی از عیوب ساختاری اقتصاد ایران اشاره شده است. چنانچه درصدد تحقق سطوح جدید و بالاتری از رشد اقتصادی باشیم، انجام اصلاحات در نظام بودجهریزی و بازنگری در نحوه هزینهکرد دولت، یکی از مسیرهای اثربخش و دردسترس است.
🔶 سند بودجه، آیینه تمام نمای سیاست مالی دولت است و سیاست مالی، مهمترین ابزار دولتها به منظور تحریک و تسریع رشد اقتصادی است. این مهم، در زمان تحریم و در شرایطی که دستیابی به سرمایهگذاری مستقیم خارجی با محدودیت همراه است اهمیتی دو چندان مییابد. آنچه که باید سرلوحه قرار گیرد، تلاش برای تحریک رشد اقتصادی با منابعی است که در دسترس هستند یا در صورت انجام برخی اصلاحات، منابع لازم برای تحقق این امر در اختیار دولت قرار میگیرند.
🔶 امروزه، بخش قابل توجهی از هزینههای دولت، صرف پرداخت یارانههای مختلفی میشود که عمده آنها هدفمند نبوده و اهداف دولت مبتنی بر حمایت از معیشت اقشار کمدرآمد را محقق نمیکند. مجموع ارقامی که در این زمینه پرداخت میشود حتی فراتر از مجموع هزینههای دولت در امور عمرانی است. انجام اصلاحات و رفع نواقص موجود، در کنار بهبود کارایی سازوکارهای حمایتی دولت از اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر و افزایش رفاه ایشان (پیوست عدالت)، منابع جدیدی را به منظور اهرم نمودن و تحریک رشد اقتصادی در اختیار دولت قرار میدهد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر سید مقداد ضیاءتبار؛ کارشناس حوزه اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #سیاستهای_کلی_نظام #بودجه #تحریم ✅ نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد ۸ درصد 🔰 قسمت اول
#اقتصاد
#سیاستهای_کلی_نظام
#بودجه #تحریم
✅ نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد ۸ درصد
🔰 قسمت دوم
🔶 بعد دیگر اثرات مفید اصلاحات در این زمینه، رفع همزمان برخی کلان مسائل اقتصاد ایران است. به عنوان یک نمونه، اصلاحات در قیمتگذاری حاملهای انرژی نه تنها به بکارگیری منابع آزادشده در جهت تحریک رشد اقتصادی منجر میشود، بلکه با اصلاح نظام انگیزشی فعالان اقتصادی مرتبط، افزایش تولید و رفع ناترازیهای این حوزهها را نیز به دنبال خواهد داشت. این مهم، یکی از دردسترسترین راهکارها، هنگامی است که به دنبال الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از مسیر سیاست مالی و اهرم نمودن منابع توسط دولت باشیم. افزون بر این، نباید نسبت به سایر ظرفیتهای در دسترس غفلت نمود. بیان تفصیلی این ظرفیتها موضوع یادداشت حاضر نیست اما صرفا به عناوین آنها اشاره خواهد شد.
- استفاده از ابزار سیاست هدایت اعتبار و رفع مسئله نقدینگی واحدهای تولیدی (سیاست هدایت اعتبار چنانچه ذیل سیاست توسعه صنعتی تعریف شده باشد در کنار کاهش پیچیدگیهای اجرایی، میتواند هدفمند بوده و درصد بیشتری از اهداف را محقق نماید)
- استفاده از سرمایههای مردمی به منظور اجرای کلان پروژهها نظیر توسعه دریامحور و تکمیل راهگذرها (کلان پروژهها بدلیل تصویر ملموسی که ارائه میدهند، بستر مناسبتری به منظور جذب سرمایههای مردمی فراهم میکنند)
- استفاده از امکان مولدسازی داراییهای دولت برای رشد سرمایهگذاری و تامین بودجهی عمرانی
- استفاده از ظرفیت عضویت در بریکس و سازمان همکاری شانگهای با بکارگیری دیپلماسی اقتصادی قوی حامی کارآفرینی با نگاه توسعه صادرات
🔶 رشدی اقتصادی ۸ درصد، یکی از مهمترین اهداف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت است. چنانکه در این یادداشت ذکر شد، با نگاهی به افزایش رشد اقتصادی در سالهای ۱۴۰۰ به این سو و همچنین ظرفیتهایی که اصلاحات اقتصادی -بهویژه اصلاح ساختار بودجه- برای اقتصاد ایران فراهم میکند، میتوان تحقق میانگین رشد اقتصادی ۸ درصد برای سالهای برنامهی هفتم را در دسترس دید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر سید مقداد ضیاءتبار؛ کارشناس حوزه اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آمریکا #برجام
#تحریم
#انرژی_هستهای
✅ مذاکره با آمریکا برای بازگشت آنها به تعهداتشان است نه تحمیل خواستههای جدید
🔶 طرح مذاکره در شرایط کنونی که هنوز مواضع دقیق کامل و جامع ترامپ در رابطه با ایران مطرح نشده اقدام کاملا بیجا، بیپایه و اساس است و بیشتر جنبه انفعالی دارد تا جنبه فعال بودن در عرصه مذاکره. کسانی که اینک بحث مذاکره را مطرح میکنند بر آن هستند به جامعه این پیام را القاء کنند مشکلات فعلی اقتصاد ایران و ناکارآمدیهای دولت ناشی از تحریمهاست؛ در حالی که تجربه نشان داده مذاکرات با آمریکا و غربیها به نفع کشور نبوده است و آنها به جای حل مشکلات ما خسارتهای جدیدی بر ما تحمیل کردهاند.
🔶 کسانی که ادعا میکنند حاکمیت موافق با مذاکره است مشخص نمیکنند حاکمیت با چه نوع مذاکرهای، براساس چه چارچوبی و چه موضوعاتی موافقت کرده است؟ بیتردید ما با مذاکره مخالف نیستیم، اما موضوع مذاکره باید مشخص شود چرا که مذاکره جامع و در رابطه با همه مسائل منطقی نیست، بنابراین باید ببینیم محور دعوایی که در مذاکره باید حل شود چیست و قرار است چه بده بستانی داشته باشیم که منجر به حل مشکلات اقتصادی کشور میشود.
🔶 در سالهای گذشته در دولت آقای روحانی که بر سر مسائل هستهای به پای میز مذاکره نشستیم از دل آن برجام بیرون آمد، اما خود ترامپ آن را پاره کرد؛ اروپاییها با آنکه به ظاهر خود را پایبند به برجام میدانند، اما در عمل به تعهداتشان وفادار نبودند. اگر قرار است مذاکرهای صورت بگیرد برای آن است که آنها به تعهدات برجامی خود عمل کنند نه اینکه تعهد جدیدی بر ما تحمیل کنند. آمریکا که برجام را پاره کرده باید به برجام بازگردد نه ما.
🔶 به هیچ وجه از روند رو به رشد فعالیتهای هستهای خود نباید عقبنشینی کنیم چرا که اصلا در اصول دکترین ایران نیست. بیتردید از حق مسلم خود عبور نمیکنیم، مردم هم نمیگذرند. ما در مذاکرات نباید امتیاز جدیدی به آمریکا و طرف غربی بدهیم بلکه آنها باید به تعهدات خود بازگردند اینگونه توافقی مورد پذیرش ما قرار میگیرد. به هیچ وجه نباید به خاطر مذاکره با آمریکا منافع و مصارف ملی فدا شود چرا که آمریکا خواهان تحقق خواستههای خود است نه لغو تحریمها به نفع ما.
🔶 متاسفانه مذاکرهکنندگان قبلی ایران در مذاکرات با آمریکا و غربیها توفیقی به دست نیاوردند علت هم مشخص است کسانی مذاکره میکنند که پایبند به اصول و آرمانهای انقلاب نیستند. آنها حاضرند این اصول را زیر پا بگذارند برای اینکه در مذاکره موفق شوند، اما همیشه کلاه بر سرشان رفته است. تیم مذاکرهکنندهای که در گذشته مذاکراتش منجر به تشدید تحریمها شده است و خسارات سنگینی بر ایران تحمیل کرد چگونه انتظار دارد نظام برای حرکت در همان مسیر دوباره با آنها برای مذاکره با آمریکا موافقت کند و دوباره مردم ایران تحت فشار قرار بگیرند؟!
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حمیدرضا ترقی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
✅ سنت قطعی الهی، شکست صهیونیست ها و زوال جبهه کفر در حال تحقق است!!
🔶 امام خامنه ای: حماسه مقاومت شبیه افسانه است!! سنت ثابت الهی، پیروزی قطعی جبهه حق در صورت مقاومت است!!
1⃣ به اعتقاد نگارنده هرگونه تحلیل میدان مصاف محور مقاومت با جبهه کفر و صهیونیستها فارغ از توجه به سنتهای محکم الهی و ایمان به غیب، منتج به نتیجه مطلوب نخواهد گردید و این نقطه اساسا لغزشگاه تحلیلگران، حتی برخی از صاحب نظران خودی گردیده که بشدت از آن باید پرهیز نمود؛ فراموش نکنیم اساسا دکترین نظامی لشکر اسلام ایمان پایه و مبتنی بر باور وعده های الهی است.
2⃣ زمانه، زمانه تحقق وعده های الهی است و صدای خرد شدن استخوانهای جبهه کفر در منطقه به گوش میرسد! اسرائیل با پذیرش آتش بس در واقع پذیرای شکستی تاریخی گردید، و این همان تجلی سنت قطعی الهی است.
3⃣ از همین رو حضرت آقا (۱۴۰۳/۱۱/۳) در یک تحلیل بسیار دقیق مبتنی بر "سنتهای الهی" اضافه فرمودند: این "سنت الهی" است که هرجا مقاومت باشد، پیروزی بندگان خوب خدا حتمی است! و اضافه فرمودند: مقاومت نشان داد زنده است و زنده خواهد ماند، غزه پیروز شد، آنچه که مقابل چشم دنیا اتفاق میافتد شبیه افسانه است!! اکنون همان رژیم صهیونیستی ظالم با حماسی که میخواست نابودش کند، سر میز مذاکره نشسته و شرایط او را برای تحقق آتشبس پذیرفته است.
4⃣ هر روز بیش از پیش شخصیتهای نظامی و سیاسی و امنیتی جدیدی به صف طویل معترفین به شکست قطعی اشغالگران قدس میپیوندند؛ چنانکه:استون کوک عضو شورای روابط خارجی آمریکا طی مقاله ای در سایت CFR تصریح میکند که: اسرائیل در اثر روند تزایدی جذب نیروی حماس و فرسایش تدریجی ارتش اشغالگر و فرو رفت در باتلاق یک جنگ چریکی مجبور به آتش بس گردید.
🔶 «گیورا آیلند» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم در روزهای گذشته اظهار داشت: جنگ غزه با شکست فجیع «اسرائیل» و پیروزی حماس به پایان رسیده است!
5⃣ این سخنان بازتابی از باور عمومی ساکنین سرزمینهای اشغالی میباشد چراکه: روزنامه صهیونیستی "معاریو" نیز اعلام کرد که تنها (۸ درصد) از اسرائیلیها معتقدند که کابینه نتانیاهو اهداف مورد نظر از جنگ غزه را به صورت کامل محقق کرده است!!
6⃣ سنت الهی تخلف ناپذیر است و پیروزیهای بزرگتری در راه است و جبهه کفر با رهبران متوهم خود راهی جز تسلیم در برابر اراده مقاومت ندارد. وَلَوْ قَاتَلَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا؛ سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ ۖ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا (۲۲ و ۲۳/ فتح)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای میراحمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
#تاریخ_صدر_اسلام
#امامت
#مذهب_تشییع
#روشنگری
✅ پس از شهادت امام صادق (ع) در شیعه شش فرقه بوجود آمد
🔶 امام کاظم (ع) که در شب شهادت ایشان هستیم، فرزند ارشد امام صادق (ع) نبودند. فرزند ارشد ایشان فردی بود بنام "اسماعیل" که اتفاقا در زمان حیات امام صادق (ع) از دنیا رفت. امام صادق (ع) بزرگان شیعه را بر پیکر اسماعیل آوردند، پارچه از روی صورت اسماعیل برداشتند و از همگی اعتراف و شهادت گرفتند که اسماعیل زنده نیست!
🔶 در روز تشییع پیکر اسماعیل، امام بدون نعلین با حزن فراوان مقابل تابوت راه می رفتند، چند نوبت فرمان دادند تا تابوت را روی زمین بگذارند، کفن را کنار زدند تا مردم صورت اسماعیل را ببینند. هدف امام صادق (ع) این بود تا مردم به ویژه شیعیان پس از ایشان در جستن امام بعدی دچار اشتباه نشوند.
🔶 با این حال پس از شهادت امام صادق (ع) عده ای گفتند: بنا بر اعتقاد مهدویت اسماعیل امام ماست! فرقه اسماعیله بوجود آمد. امام صادق (ع) برای خود دو وصی انتخاب و معرفی کردند: کاظم و عبدالله.
🔶 عبدالله هفتاد روز پس از شهادت امام صادق (ع) از دنیا رفت اما باز گروهی امامت او را پذیرفتند! امام کاظم (ع) در دوره اوج قدرت بنی عباس به امامت رسیدند. آیا امام کاظم (ع) صرفا یک فرد در زندان بدون کنش سیاسی و اجتماعی بودند؟
🔶 عده ای از شیعیان آن زمان هم با وجود دسترسی به امام معصوم و با وجود دستور و تاکید امام معصوم در موارد متعدد با تفسیر و تاویل کلام امام، کار خودشان را بر اساس سلیقه خودشان پیش می بردند. کلام امام معصوم را تفسیر به رای خودشان میکردند. حال انتظار دارید در عصر غیبت کلام "ولی فقیه" را که غیرمعصوم است را به هزار بهانه تفسیر و تاویل نکنند!!!!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#مقاومت #منطقه
#رژیم_صهیونیستی
✅ ظریف نماینده کیست؟
🔶 با خیلی از نقدهایی که به سخنان ظریف در اجلاس داووس شد همراه نیستم. او سعی میکند به گونه ای سخن بگوید که مخاطبش میفهمد. او فقط زبان بلد نیست بلکه عالم ذهن و روح مخاطبش را میشناسد و متناسب با آن سخن میگوید. ظریف تلاش میکرد پاسخش را به گونه ای بگوید که مخاطبش به فکر فرو برود. اما و صد اما...
🔶 وقتی فرید زکریا درباره شکست ایران در منطقه سوال کرد، عملا با سوالش این نکته را به ذهن مخاطب حالی کرد که این محور مقاومت بوده که در نهایت شکست خورده. ظریف آیا توانست یا خواست این تصویر را عوض کند؟ یا مثل کسی که شکست ظاهری را پذیرفته باشد سخن گفت. ظریف متوجه بود آیا که سخنان او در مجموع پیام شکستی که فرید زکریا مخابره میکرد را تقویت کرد؟ معجزه شکست سهمگین اسرائیل در این نبرد چقدر در ذهن مخاطب ظریف جدی شد؟ معجزه گسترش اعتراضات و بی آبرویی تمدن غرب و آمریکا و صهیونیستها چقدر جدی شد؟
🔶 وقتی مجری درباره وضع داخلی ایران از ظریف پرسش کرد نیز وضع همین بود. او پاسخش منفعلانه بود نه فعال. او به اراده مجری حمله نکرد. اینکه وضع منفعل ایران در قصه حجاب را قوت ببینید، اینکه تلاش کنید به مخاطب بفهمانید ما خیلی در حال چندصدایی و رقابتیم، احساس انفعال شما را به تماشاگران میدهد. این احساس انفعال در کنار آن حمله و فعال بودن مجری خروجیش چیست؟ تماشاچیان چه برداشت میکنند؟ اینگونه یک غلط بزرگ را مخابره میکنیم. و آن پیام شکست و ضعف و انفعال است. پیامی که مجری هم همین را میخواهد بشنود.
🔶 به نظرم این روحیه اگر پای میز هر مذاکره ای هم حاضر شود، خروجی کارش موفق نخواهد بود. مجری کارش را بلد بود به نظرم حتی تعریف کردن مجری از شخص ظریف یک روش بود (با توجه به ویژگی های شخصیتی ظریف) که او را کاملا از موقف خود خارج کنند و در مدل فکر کردن و پاسخ دادنش اختلال درست کنند. (بیشتر این را توضیح نمی دهم. خوب نیست.)
🔶 اما ظریف نماینده کیست؟ او شاید بتواند دلسوزانه آنطور که میفهمد از ایران سخن بگوید اما هیچ گاه نمیتواند نماینده اراده ایران باشد. واقعیت صحنه تفوق اراده مردم بر استکبار است اما احساسی که در نهایت از خروجی گفتگوی ظریف برداشت میشود، نمایش برتری اراده مردم نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی
#آمریکا #تاریخ_معاصر
#ایران_قوی
✅ چرا «مذاکره با آمریکا» راهحل مشکلات کشور نیست؟
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم تصریح کردند: «مردم به ما رأی دادند، ما را سر کار آوردند، برای اینکه برای منافع آنها کار بکنیم؛ نهاینکه منافع آمریکا را مورد نظر قرار بدهیم.» ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
🔶 دشمنیِ تاریخی دولت آمریکا با ایران
از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دولت آمریکا که منافع سلطهجویانهاش با تحولات انقلابی در ایران به چالش کشیده شده بود، خصومتهای خود را بهصورت فزایندهای علیه این انقلاب تشدید کرد: «ما یک دشمنی از اوّل انقلاب تا امروز در مقابل خودمان مشاهده کردهایم؛ از ساعات اوّل انقلاب این دشمن ظهور پیدا کرد، حضور پیدا کرد و شروع کرد به مخالفت کردن، و این دشمن، دولت ایالات متّحدهی آمریکا بود.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔶 آغازگر این دشمنی هرگز جمهوری اسلامی ایران نبوده است؛ بلکه این تنشها همواره از سوی ایالات متحده آمریکا هدایت و پیگیری شدهاند: «بعضی خیال میکنند دشمنیهایی که با ما میشود بهخاطر این است که ما ستیزهگری کردهایم؛ ما دائماً انگشت در چشم اینها کردهایم، [لذا] اینها از این جهت با ما دشمنی میکنند؛ نه، این هم خیال غلطی است، تصوّر غلطی است. ما شروعکننده نبودهایم.» ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
🔶 البته دشمنی ایالات متحده آمریکا تنها به تقابل با نظامِ برآمده از انقلاب ملت ایران محدود نمیشود، بلکه ریشهای تاریخی در مواجهه با ملت ایران دارد. سیاستهای خصمانه این کشور در طول تاریخ، همواره علیه منافع ملی ایران اعمال شده است. نمونهی بارز بارز این دشمنیها، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است که بهعنوان یکی از آشکارترین مصادیق مداخله آمریکا در امور داخلی ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شناخته میشود.
🔶 این خصومتها صرفاً هم به مسائل سیاسی یا نظامهای حاکم محدود نبوده، بلکه هدف اصلی آن، سلطهگری و تضعیف استقلال ملت ایران بوده است: «عمق دشمنی آمریکا با ایران و با جمهوری اسلامی است. دشمنی، دشمنیِ عمیق است، دشمنیِ سطحی نیست. مخالفت بر اساس و بر محور مسئلهای مثل مسئلهی اتمی نیست، این را همه فهمیدهاند؛ بحث، فراتر از اینها است. بحث این است که اینها با نظامی که در این منطقهی حسّاس سر بلند کرده، ایستاده، قد برافراشته، رشد کرده... عمیقاً مخالفند. مسئلهی آنها این است که این نظام اسلامی و جمهوری اسلامی نباید باشد؛ نهفقط این نظام نباشد، [بلکه] آن مردمی که این نظام را حمایت میکنند یعنی ملت ایران هم منفور سران حکومت های آمریکایند.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔶 مشکل ایالات متحده آمریکا صرفاً با نظام جمهوری اسلامی ایران نیست؛ بلکه این کشور بهطور بنیادین با استقلال، پیشرفت و دستیابی ملت ایران به جایگاهی شایسته در عرصههای مختلف مخالفت دارد. سیاستهای خصمانه آمریکا همواره با هدف جلوگیری از تقویت اقتدار ملی و ممانعت از شکوفایی توانمندیهای ایران در عرصههای داخلی و بینالمللی دنبال شده است: «بسیاری از مسائل ما با آمریکا اساساً قابل حل نیست، علّت هم این است که مشکل آمریکا با ما، خود ما هستیم یعنی خود جمهوری اسلامی مشکل این است.... با قطع نظر از نظام، با استقلال کشور هم مشکل دارند؛ یعنی اگر فرض کنیم یک نظامی غیر نظام جمهوری اسلامی هم سر کار بود و بنا بود مستقل باشد، اینها با آن مشکل داشتند.» ۱۳۹۶/۰۳/۲۲
🔶 علاوه بر اینها دولت ایالات متحده آمریکا، دشمنی خود را نهتنها با نظام جمهوری اسلامی ایران، بلکه با ملت ایران نیز نشان داده است: «آنها فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، با ایران مخالفند؛ آمریکا با ایران قوی مخالف است، با ایران مستقل مخالف است. همهی بحث آنها، همهی دعوای آنها سر جمهوری اسلامی نیست؛ البتّه با جمهوری اسلامی بشدّت و عمیقاً دشمنند، در این شکّی نیست، امّا بدون جمهوری اسلامی هم با ایرانی که قوی باشد مخالفند، با ایرانی که مستقل باشد مخالفند. آنها ایران دوران پهلوی را دوست دارند: گاو شیرده و مطیع اوامر آنها که شاه مملکت برای یک تصمیم، ناچار بشود سفیر انگلیس یا سفیر آمریکا را بخواهد و از او کسب تکلیف بکند! این ننگ را ملّت ایران چگونه میتواند تحمّل بکند؟ آنها این را میخواهند؛ با ایران مخالفند.» ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای امیر معصومبیگی
🆔 @tahlil_shjr
باید از حصار تبلیغاتی آمریکایی-صهیونی خارج شویم.pdf
108.1K
#دشمن_شناسی
#انقلاب_اسلامی
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ باید از حصار تبلیغاتی آمریکایی-صهیونی خارج شویم
🔶 آمریکا از ابتدا تا امروز به دنبال ایجاد یک نوع منحصر به فردی از امپراتوری بوده که در آن تلاش کرده شبکهای از کشورهای دستنشانده را ایجاد کند. این کشورهای دستنشانده به عنوان ستون حافظ منافع آمریکا در منطقهی خود عمل میکنند. آمریکاییها با ایران به عنوان یک کشور دشمن مواجه هستند و ابزارهای مختلفی برای مقابله با آن در اختیار دارند. اگر ایران یک کشور دستنشانده بود، ابزارها متفاوت بود. مسئولین یک کشور دستنشانده، حفظ منافع آمریکا را وظیفهی خود میدانند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر حکیمه سقای بیریا؛ استاد دانشگاه تهران و کارشناس مطالعات آمریکای شمالی
🆔 @tahlil_shjr