شجر
#اقتصاد #سیاستهای_کلی_نظام #بودجه #تحریم ✅ نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد ۸ درصد 🔰 قسمت اول
#اقتصاد
#سیاستهای_کلی_نظام
#بودجه #تحریم
✅ نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد ۸ درصد
🔰 قسمت دوم
🔶 بعد دیگر اثرات مفید اصلاحات در این زمینه، رفع همزمان برخی کلان مسائل اقتصاد ایران است. به عنوان یک نمونه، اصلاحات در قیمتگذاری حاملهای انرژی نه تنها به بکارگیری منابع آزادشده در جهت تحریک رشد اقتصادی منجر میشود، بلکه با اصلاح نظام انگیزشی فعالان اقتصادی مرتبط، افزایش تولید و رفع ناترازیهای این حوزهها را نیز به دنبال خواهد داشت. این مهم، یکی از دردسترسترین راهکارها، هنگامی است که به دنبال الزامات تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از مسیر سیاست مالی و اهرم نمودن منابع توسط دولت باشیم. افزون بر این، نباید نسبت به سایر ظرفیتهای در دسترس غفلت نمود. بیان تفصیلی این ظرفیتها موضوع یادداشت حاضر نیست اما صرفا به عناوین آنها اشاره خواهد شد.
- استفاده از ابزار سیاست هدایت اعتبار و رفع مسئله نقدینگی واحدهای تولیدی (سیاست هدایت اعتبار چنانچه ذیل سیاست توسعه صنعتی تعریف شده باشد در کنار کاهش پیچیدگیهای اجرایی، میتواند هدفمند بوده و درصد بیشتری از اهداف را محقق نماید)
- استفاده از سرمایههای مردمی به منظور اجرای کلان پروژهها نظیر توسعه دریامحور و تکمیل راهگذرها (کلان پروژهها بدلیل تصویر ملموسی که ارائه میدهند، بستر مناسبتری به منظور جذب سرمایههای مردمی فراهم میکنند)
- استفاده از امکان مولدسازی داراییهای دولت برای رشد سرمایهگذاری و تامین بودجهی عمرانی
- استفاده از ظرفیت عضویت در بریکس و سازمان همکاری شانگهای با بکارگیری دیپلماسی اقتصادی قوی حامی کارآفرینی با نگاه توسعه صادرات
🔶 رشدی اقتصادی ۸ درصد، یکی از مهمترین اهداف مندرج در برنامه هفتم پیشرفت است. چنانکه در این یادداشت ذکر شد، با نگاهی به افزایش رشد اقتصادی در سالهای ۱۴۰۰ به این سو و همچنین ظرفیتهایی که اصلاحات اقتصادی -بهویژه اصلاح ساختار بودجه- برای اقتصاد ایران فراهم میکند، میتوان تحقق میانگین رشد اقتصادی ۸ درصد برای سالهای برنامهی هفتم را در دسترس دید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر سید مقداد ضیاءتبار؛ کارشناس حوزه اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#آمریکا #برجام
#تحریم
#انرژی_هستهای
✅ مذاکره با آمریکا برای بازگشت آنها به تعهداتشان است نه تحمیل خواستههای جدید
🔶 طرح مذاکره در شرایط کنونی که هنوز مواضع دقیق کامل و جامع ترامپ در رابطه با ایران مطرح نشده اقدام کاملا بیجا، بیپایه و اساس است و بیشتر جنبه انفعالی دارد تا جنبه فعال بودن در عرصه مذاکره. کسانی که اینک بحث مذاکره را مطرح میکنند بر آن هستند به جامعه این پیام را القاء کنند مشکلات فعلی اقتصاد ایران و ناکارآمدیهای دولت ناشی از تحریمهاست؛ در حالی که تجربه نشان داده مذاکرات با آمریکا و غربیها به نفع کشور نبوده است و آنها به جای حل مشکلات ما خسارتهای جدیدی بر ما تحمیل کردهاند.
🔶 کسانی که ادعا میکنند حاکمیت موافق با مذاکره است مشخص نمیکنند حاکمیت با چه نوع مذاکرهای، براساس چه چارچوبی و چه موضوعاتی موافقت کرده است؟ بیتردید ما با مذاکره مخالف نیستیم، اما موضوع مذاکره باید مشخص شود چرا که مذاکره جامع و در رابطه با همه مسائل منطقی نیست، بنابراین باید ببینیم محور دعوایی که در مذاکره باید حل شود چیست و قرار است چه بده بستانی داشته باشیم که منجر به حل مشکلات اقتصادی کشور میشود.
🔶 در سالهای گذشته در دولت آقای روحانی که بر سر مسائل هستهای به پای میز مذاکره نشستیم از دل آن برجام بیرون آمد، اما خود ترامپ آن را پاره کرد؛ اروپاییها با آنکه به ظاهر خود را پایبند به برجام میدانند، اما در عمل به تعهداتشان وفادار نبودند. اگر قرار است مذاکرهای صورت بگیرد برای آن است که آنها به تعهدات برجامی خود عمل کنند نه اینکه تعهد جدیدی بر ما تحمیل کنند. آمریکا که برجام را پاره کرده باید به برجام بازگردد نه ما.
🔶 به هیچ وجه از روند رو به رشد فعالیتهای هستهای خود نباید عقبنشینی کنیم چرا که اصلا در اصول دکترین ایران نیست. بیتردید از حق مسلم خود عبور نمیکنیم، مردم هم نمیگذرند. ما در مذاکرات نباید امتیاز جدیدی به آمریکا و طرف غربی بدهیم بلکه آنها باید به تعهدات خود بازگردند اینگونه توافقی مورد پذیرش ما قرار میگیرد. به هیچ وجه نباید به خاطر مذاکره با آمریکا منافع و مصارف ملی فدا شود چرا که آمریکا خواهان تحقق خواستههای خود است نه لغو تحریمها به نفع ما.
🔶 متاسفانه مذاکرهکنندگان قبلی ایران در مذاکرات با آمریکا و غربیها توفیقی به دست نیاوردند علت هم مشخص است کسانی مذاکره میکنند که پایبند به اصول و آرمانهای انقلاب نیستند. آنها حاضرند این اصول را زیر پا بگذارند برای اینکه در مذاکره موفق شوند، اما همیشه کلاه بر سرشان رفته است. تیم مذاکرهکنندهای که در گذشته مذاکراتش منجر به تشدید تحریمها شده است و خسارات سنگینی بر ایران تحمیل کرد چگونه انتظار دارد نظام برای حرکت در همان مسیر دوباره با آنها برای مذاکره با آمریکا موافقت کند و دوباره مردم ایران تحت فشار قرار بگیرند؟!
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای حمیدرضا ترقی؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
✅ سنت قطعی الهی، شکست صهیونیست ها و زوال جبهه کفر در حال تحقق است!!
🔶 امام خامنه ای: حماسه مقاومت شبیه افسانه است!! سنت ثابت الهی، پیروزی قطعی جبهه حق در صورت مقاومت است!!
1⃣ به اعتقاد نگارنده هرگونه تحلیل میدان مصاف محور مقاومت با جبهه کفر و صهیونیستها فارغ از توجه به سنتهای محکم الهی و ایمان به غیب، منتج به نتیجه مطلوب نخواهد گردید و این نقطه اساسا لغزشگاه تحلیلگران، حتی برخی از صاحب نظران خودی گردیده که بشدت از آن باید پرهیز نمود؛ فراموش نکنیم اساسا دکترین نظامی لشکر اسلام ایمان پایه و مبتنی بر باور وعده های الهی است.
2⃣ زمانه، زمانه تحقق وعده های الهی است و صدای خرد شدن استخوانهای جبهه کفر در منطقه به گوش میرسد! اسرائیل با پذیرش آتش بس در واقع پذیرای شکستی تاریخی گردید، و این همان تجلی سنت قطعی الهی است.
3⃣ از همین رو حضرت آقا (۱۴۰۳/۱۱/۳) در یک تحلیل بسیار دقیق مبتنی بر "سنتهای الهی" اضافه فرمودند: این "سنت الهی" است که هرجا مقاومت باشد، پیروزی بندگان خوب خدا حتمی است! و اضافه فرمودند: مقاومت نشان داد زنده است و زنده خواهد ماند، غزه پیروز شد، آنچه که مقابل چشم دنیا اتفاق میافتد شبیه افسانه است!! اکنون همان رژیم صهیونیستی ظالم با حماسی که میخواست نابودش کند، سر میز مذاکره نشسته و شرایط او را برای تحقق آتشبس پذیرفته است.
4⃣ هر روز بیش از پیش شخصیتهای نظامی و سیاسی و امنیتی جدیدی به صف طویل معترفین به شکست قطعی اشغالگران قدس میپیوندند؛ چنانکه:استون کوک عضو شورای روابط خارجی آمریکا طی مقاله ای در سایت CFR تصریح میکند که: اسرائیل در اثر روند تزایدی جذب نیروی حماس و فرسایش تدریجی ارتش اشغالگر و فرو رفت در باتلاق یک جنگ چریکی مجبور به آتش بس گردید.
🔶 «گیورا آیلند» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم در روزهای گذشته اظهار داشت: جنگ غزه با شکست فجیع «اسرائیل» و پیروزی حماس به پایان رسیده است!
5⃣ این سخنان بازتابی از باور عمومی ساکنین سرزمینهای اشغالی میباشد چراکه: روزنامه صهیونیستی "معاریو" نیز اعلام کرد که تنها (۸ درصد) از اسرائیلیها معتقدند که کابینه نتانیاهو اهداف مورد نظر از جنگ غزه را به صورت کامل محقق کرده است!!
6⃣ سنت الهی تخلف ناپذیر است و پیروزیهای بزرگتری در راه است و جبهه کفر با رهبران متوهم خود راهی جز تسلیم در برابر اراده مقاومت ندارد. وَلَوْ قَاتَلَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا؛ سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ ۖ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا (۲۲ و ۲۳/ فتح)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای میراحمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
#تاریخ_صدر_اسلام
#امامت
#مذهب_تشییع
#روشنگری
✅ پس از شهادت امام صادق (ع) در شیعه شش فرقه بوجود آمد
🔶 امام کاظم (ع) که در شب شهادت ایشان هستیم، فرزند ارشد امام صادق (ع) نبودند. فرزند ارشد ایشان فردی بود بنام "اسماعیل" که اتفاقا در زمان حیات امام صادق (ع) از دنیا رفت. امام صادق (ع) بزرگان شیعه را بر پیکر اسماعیل آوردند، پارچه از روی صورت اسماعیل برداشتند و از همگی اعتراف و شهادت گرفتند که اسماعیل زنده نیست!
🔶 در روز تشییع پیکر اسماعیل، امام بدون نعلین با حزن فراوان مقابل تابوت راه می رفتند، چند نوبت فرمان دادند تا تابوت را روی زمین بگذارند، کفن را کنار زدند تا مردم صورت اسماعیل را ببینند. هدف امام صادق (ع) این بود تا مردم به ویژه شیعیان پس از ایشان در جستن امام بعدی دچار اشتباه نشوند.
🔶 با این حال پس از شهادت امام صادق (ع) عده ای گفتند: بنا بر اعتقاد مهدویت اسماعیل امام ماست! فرقه اسماعیله بوجود آمد. امام صادق (ع) برای خود دو وصی انتخاب و معرفی کردند: کاظم و عبدالله.
🔶 عبدالله هفتاد روز پس از شهادت امام صادق (ع) از دنیا رفت اما باز گروهی امامت او را پذیرفتند! امام کاظم (ع) در دوره اوج قدرت بنی عباس به امامت رسیدند. آیا امام کاظم (ع) صرفا یک فرد در زندان بدون کنش سیاسی و اجتماعی بودند؟
🔶 عده ای از شیعیان آن زمان هم با وجود دسترسی به امام معصوم و با وجود دستور و تاکید امام معصوم در موارد متعدد با تفسیر و تاویل کلام امام، کار خودشان را بر اساس سلیقه خودشان پیش می بردند. کلام امام معصوم را تفسیر به رای خودشان میکردند. حال انتظار دارید در عصر غیبت کلام "ولی فقیه" را که غیرمعصوم است را به هزار بهانه تفسیر و تاویل نکنند!!!!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#روشنگری
#مقاومت #منطقه
#رژیم_صهیونیستی
✅ ظریف نماینده کیست؟
🔶 با خیلی از نقدهایی که به سخنان ظریف در اجلاس داووس شد همراه نیستم. او سعی میکند به گونه ای سخن بگوید که مخاطبش میفهمد. او فقط زبان بلد نیست بلکه عالم ذهن و روح مخاطبش را میشناسد و متناسب با آن سخن میگوید. ظریف تلاش میکرد پاسخش را به گونه ای بگوید که مخاطبش به فکر فرو برود. اما و صد اما...
🔶 وقتی فرید زکریا درباره شکست ایران در منطقه سوال کرد، عملا با سوالش این نکته را به ذهن مخاطب حالی کرد که این محور مقاومت بوده که در نهایت شکست خورده. ظریف آیا توانست یا خواست این تصویر را عوض کند؟ یا مثل کسی که شکست ظاهری را پذیرفته باشد سخن گفت. ظریف متوجه بود آیا که سخنان او در مجموع پیام شکستی که فرید زکریا مخابره میکرد را تقویت کرد؟ معجزه شکست سهمگین اسرائیل در این نبرد چقدر در ذهن مخاطب ظریف جدی شد؟ معجزه گسترش اعتراضات و بی آبرویی تمدن غرب و آمریکا و صهیونیستها چقدر جدی شد؟
🔶 وقتی مجری درباره وضع داخلی ایران از ظریف پرسش کرد نیز وضع همین بود. او پاسخش منفعلانه بود نه فعال. او به اراده مجری حمله نکرد. اینکه وضع منفعل ایران در قصه حجاب را قوت ببینید، اینکه تلاش کنید به مخاطب بفهمانید ما خیلی در حال چندصدایی و رقابتیم، احساس انفعال شما را به تماشاگران میدهد. این احساس انفعال در کنار آن حمله و فعال بودن مجری خروجیش چیست؟ تماشاچیان چه برداشت میکنند؟ اینگونه یک غلط بزرگ را مخابره میکنیم. و آن پیام شکست و ضعف و انفعال است. پیامی که مجری هم همین را میخواهد بشنود.
🔶 به نظرم این روحیه اگر پای میز هر مذاکره ای هم حاضر شود، خروجی کارش موفق نخواهد بود. مجری کارش را بلد بود به نظرم حتی تعریف کردن مجری از شخص ظریف یک روش بود (با توجه به ویژگی های شخصیتی ظریف) که او را کاملا از موقف خود خارج کنند و در مدل فکر کردن و پاسخ دادنش اختلال درست کنند. (بیشتر این را توضیح نمی دهم. خوب نیست.)
🔶 اما ظریف نماینده کیست؟ او شاید بتواند دلسوزانه آنطور که میفهمد از ایران سخن بگوید اما هیچ گاه نمیتواند نماینده اراده ایران باشد. واقعیت صحنه تفوق اراده مردم بر استکبار است اما احساسی که در نهایت از خروجی گفتگوی ظریف برداشت میشود، نمایش برتری اراده مردم نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#انقلاب_اسلامی
#آمریکا #تاریخ_معاصر
#ایران_قوی
✅ چرا «مذاکره با آمریکا» راهحل مشکلات کشور نیست؟
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم تصریح کردند: «مردم به ما رأی دادند، ما را سر کار آوردند، برای اینکه برای منافع آنها کار بکنیم؛ نهاینکه منافع آمریکا را مورد نظر قرار بدهیم.» ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
🔶 دشمنیِ تاریخی دولت آمریکا با ایران
از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دولت آمریکا که منافع سلطهجویانهاش با تحولات انقلابی در ایران به چالش کشیده شده بود، خصومتهای خود را بهصورت فزایندهای علیه این انقلاب تشدید کرد: «ما یک دشمنی از اوّل انقلاب تا امروز در مقابل خودمان مشاهده کردهایم؛ از ساعات اوّل انقلاب این دشمن ظهور پیدا کرد، حضور پیدا کرد و شروع کرد به مخالفت کردن، و این دشمن، دولت ایالات متّحدهی آمریکا بود.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔶 آغازگر این دشمنی هرگز جمهوری اسلامی ایران نبوده است؛ بلکه این تنشها همواره از سوی ایالات متحده آمریکا هدایت و پیگیری شدهاند: «بعضی خیال میکنند دشمنیهایی که با ما میشود بهخاطر این است که ما ستیزهگری کردهایم؛ ما دائماً انگشت در چشم اینها کردهایم، [لذا] اینها از این جهت با ما دشمنی میکنند؛ نه، این هم خیال غلطی است، تصوّر غلطی است. ما شروعکننده نبودهایم.» ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
🔶 البته دشمنی ایالات متحده آمریکا تنها به تقابل با نظامِ برآمده از انقلاب ملت ایران محدود نمیشود، بلکه ریشهای تاریخی در مواجهه با ملت ایران دارد. سیاستهای خصمانه این کشور در طول تاریخ، همواره علیه منافع ملی ایران اعمال شده است. نمونهی بارز بارز این دشمنیها، کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است که بهعنوان یکی از آشکارترین مصادیق مداخله آمریکا در امور داخلی ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی شناخته میشود.
🔶 این خصومتها صرفاً هم به مسائل سیاسی یا نظامهای حاکم محدود نبوده، بلکه هدف اصلی آن، سلطهگری و تضعیف استقلال ملت ایران بوده است: «عمق دشمنی آمریکا با ایران و با جمهوری اسلامی است. دشمنی، دشمنیِ عمیق است، دشمنیِ سطحی نیست. مخالفت بر اساس و بر محور مسئلهای مثل مسئلهی اتمی نیست، این را همه فهمیدهاند؛ بحث، فراتر از اینها است. بحث این است که اینها با نظامی که در این منطقهی حسّاس سر بلند کرده، ایستاده، قد برافراشته، رشد کرده... عمیقاً مخالفند. مسئلهی آنها این است که این نظام اسلامی و جمهوری اسلامی نباید باشد؛ نهفقط این نظام نباشد، [بلکه] آن مردمی که این نظام را حمایت میکنند یعنی ملت ایران هم منفور سران حکومت های آمریکایند.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔶 مشکل ایالات متحده آمریکا صرفاً با نظام جمهوری اسلامی ایران نیست؛ بلکه این کشور بهطور بنیادین با استقلال، پیشرفت و دستیابی ملت ایران به جایگاهی شایسته در عرصههای مختلف مخالفت دارد. سیاستهای خصمانه آمریکا همواره با هدف جلوگیری از تقویت اقتدار ملی و ممانعت از شکوفایی توانمندیهای ایران در عرصههای داخلی و بینالمللی دنبال شده است: «بسیاری از مسائل ما با آمریکا اساساً قابل حل نیست، علّت هم این است که مشکل آمریکا با ما، خود ما هستیم یعنی خود جمهوری اسلامی مشکل این است.... با قطع نظر از نظام، با استقلال کشور هم مشکل دارند؛ یعنی اگر فرض کنیم یک نظامی غیر نظام جمهوری اسلامی هم سر کار بود و بنا بود مستقل باشد، اینها با آن مشکل داشتند.» ۱۳۹۶/۰۳/۲۲
🔶 علاوه بر اینها دولت ایالات متحده آمریکا، دشمنی خود را نهتنها با نظام جمهوری اسلامی ایران، بلکه با ملت ایران نیز نشان داده است: «آنها فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، با ایران مخالفند؛ آمریکا با ایران قوی مخالف است، با ایران مستقل مخالف است. همهی بحث آنها، همهی دعوای آنها سر جمهوری اسلامی نیست؛ البتّه با جمهوری اسلامی بشدّت و عمیقاً دشمنند، در این شکّی نیست، امّا بدون جمهوری اسلامی هم با ایرانی که قوی باشد مخالفند، با ایرانی که مستقل باشد مخالفند. آنها ایران دوران پهلوی را دوست دارند: گاو شیرده و مطیع اوامر آنها که شاه مملکت برای یک تصمیم، ناچار بشود سفیر انگلیس یا سفیر آمریکا را بخواهد و از او کسب تکلیف بکند! این ننگ را ملّت ایران چگونه میتواند تحمّل بکند؟ آنها این را میخواهند؛ با ایران مخالفند.» ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای امیر معصومبیگی
🆔 @tahlil_shjr
باید از حصار تبلیغاتی آمریکایی-صهیونی خارج شویم.pdf
108.1K
#دشمن_شناسی
#انقلاب_اسلامی
#آمریکا #رژیم_صهیونیستی
✅ باید از حصار تبلیغاتی آمریکایی-صهیونی خارج شویم
🔶 آمریکا از ابتدا تا امروز به دنبال ایجاد یک نوع منحصر به فردی از امپراتوری بوده که در آن تلاش کرده شبکهای از کشورهای دستنشانده را ایجاد کند. این کشورهای دستنشانده به عنوان ستون حافظ منافع آمریکا در منطقهی خود عمل میکنند. آمریکاییها با ایران به عنوان یک کشور دشمن مواجه هستند و ابزارهای مختلفی برای مقابله با آن در اختیار دارند. اگر ایران یک کشور دستنشانده بود، ابزارها متفاوت بود. مسئولین یک کشور دستنشانده، حفظ منافع آمریکا را وظیفهی خود میدانند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم دکتر حکیمه سقای بیریا؛ استاد دانشگاه تهران و کارشناس مطالعات آمریکای شمالی
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#دشمن_شناسی
#مقاومت #بصیرت
✅ "مکتب امام کاظم (ع): الگوی راهبردی برای جهاد تبیین و مقاومت فعال"
🔶 شهادت امام موسی کاظم (ع)، نقطهای روشن در تاریخ مبارزه حق علیه باطل است. امام کاظم (ع) در دورانی که خلافت عباسی از تمامی ابزارهای قدرت برای سرکوب جریان حق بهره میبرد، با درایت، صبر و راهبردی دقیق، الگویی ماندگار برای جهاد تبیین و مقاومت ارائه دادند.
🔶 راهبرد شبکهسازی امام (ع)، یکی از شاخصترین اقدامات ایشان بود. تأسیس شبکهای منسجم از وکلا در سراسر سرزمینهای اسلامی، نشاندهنده مدیریت هوشمندانه ایشان بود. این شبکه با هدف انتقال پیام حق، حفظ انسجام پیروان و مدیریت منابع مالی و انسانی طراحی شده بود و نقش کلیدی در افشای چهره ظلم عباسیان ایفا کرد.
🔶 از سوی دیگر، مقابله با جنگ شناختی دشمن، یکی از محورهای جدی مبارزات امام (ع) بود. ایشان با تربیت یاران آگاه و تقویت بنیه اعتقادی جامعه، موفق به خنثیسازی بسیاری از شبهات و توطئههای فرهنگی عباسیان شدند. درس بزرگ مکتب امام کاظم (ع) برای امروز ما، بصیرت، دشمنشناسی و تقویت جبهه مقاومت از طریق جهاد تبیین است. همانطور که ایشان در شرایط سخت زندان نیز از فرصتها برای روشنگری بهره بردند، ما نیز باید در مواجهه با جنگ نرم دشمن، با شبکهسازی هدفمند، تقویت رسانههای مستقل و تربیت نیروهای متخصص، جبهه مقاومت فرهنگی و فکری را تقویت کنیم. این مکتب، به ما نشان میدهد که امید، استقامت و هوشمندی در مبارزه، راه پیروزی حق بر باطل است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سپاهی
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#آمریکا #منطقه
#رژیم_صهیونیستی
✅ پالسهای ترامپ و جنگ با ایران!
🔶 ترامپ رسما کار خود را به عنوان ۴۷ امین رئیس جمهور آمریکا آغاز کرد. انتخاب دوباره ترامپ محصول عناد و ارادهٔ تسلیمناپذیری او در مقابل مخالفانش بود. پس از نشستن ترامپ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا همه به نوعی منتظرند تا ببینند که چه سیاستی در قبال ایران اتخاذ خواهد کرد. سخنرانی او در مراسم تحلیف بیشتر بر اولویتهای داخلی استوار بود و اشاره خاصی به خاورمیانه -نه اسرائیل، نه ایران، نه عادیسازی روابط در منطقه میان تلآویو و کشورهای دیگر- نکرد. البته بر خلاف برخی تحلیلها عدم اشاره به این پروندهها به معنای از اولویت خارج شدن آنها نیست.
🔶 او در سخنرانی تحلیف در سال 2017 هم اشاره خاصی به آنها نکرده بود، اما هم از برجام خارج شد و هم پیمان ابراهیم را کلید زد و قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و جولان را هم به او بخشید. فعلا ترامپ سیاست خود در قبال ایران را اعلام نکرده است؛ ولی میتوان گفت که او به دنبال جنگ نیست و در مراسم تحلیف هم بار دیگر بر این نکته تاکید کرد؛ اما در عین حال صلح را هم با معیارهای خود و از موضع قدرت میخواهد.
🔶 ممکن هم هست که تا لب پرتگاه جنگ پیش برود و تهدید نظامی هم بکند، اما بعید است که جنگی را شروع کند؛ مگر این که قبل از آن مطمئن باشد که یک طرفه خواهد بود و زیانی کلان بر آن مترتب نیست. او عملا با کمک به پایان دو جنگ لبنان و غزه این موضع را نشان داده است و به احتمال زیاد به جنگ اوکراین هم پایان خواهد داد. پایان این جنگ هم بعید است با ماراتن مذاکرات همراه باشد و چه بسا هم با اعلام توافقی غافلگیرکننده همراه شود.
🔶 در واقع ترامپ چه بسا تنها رئیس جمهور آمریکا باشد که بدون تهدید به جنگ و گزینه نظامی تصویری رعبآور از خود ساخته است. او بینالمللگرا نیست و ضد ساختارها و نهادهای بینالمللی است و باوری به کار جمعی با متحدان سنتی آمریکا ندارد و به نوعی «تک خور» است و همه چیز را برای آمریکا میخواهد.
🔶 ترامپ خاورمیانه آرامی میخواهد که در بستر آن سیاستهای خود (پیشبرد پیمان ابراهیم و....) در این منطقه و تنش تجاری با اروپا و چین و نیز اولویتهای داخلی را پیش ببرد. تا اینجای کار ترامپ بر خلاف انتظارات نتانیاهو ظاهر شده است و نمونه آن فشار او برای توقف جنگ غزه و حتی تهدید ضمنی بیبی بود. خود همین رفتار او و همچنین بازنشر اظهارات جفری ساکس اقتصاددان آمریکایی در انتقاد شدید از نتانیاهو و تکاپوی او برای وارد کردن آمریکا به جنگ با ایران میتواند حامل پالسهای مثبتی به تهران باشد.
🔶 موارد دیگری از این پالسها را نیز میتوان برشمرد؛ از جمله صدور دستور لغو حفاظت فیزیکی از جان بولتون و انتقادش از نقش او در جنگ عراق و متهم کردن او به انفجار اوضاع در خاورمیانه و نشانه دیگر هم اخراج برایان هوک که از ارکان سیاست فشار حداکثری علیه ایران بود و بر ضرورت ازسرگیری آن تاکید داشت. همچنین انتخاب مایکل دیمینو به عنوان چهرهای مخالف جنگ و تنش نظامی با ایران به ریاست سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه نیز میتواند در این راستا باشد.
🔶 این که طرف ایرانی چه مواجههای با این پیامهای ضمنی ترامپ داشته باشد چگونه آنها را تفسیر کند، مساله دیگری است؛ اما نباید صرفا هیاهوی رسانهای در مخالفت با مذاکره و … را ملاک تحلیل قرار داد. در همین حال نیز، اقتضای شخصیت خودشیفته ترامپ ثبت اتفاقات و توافقهای تاریخی بنام خودش است و میخواهد کارهایی را انجام دهد که اسلاف او از انجام آن عاجز بودهاند.
🔶 مفروض تاکید مداوم ترامپ بر پرهیز از جنگ آن هم در خاورمیانه این است که به دنبال دیپلماسی و توافق با ایران است؛ اما چه توافقی؟ قبلا نیز گفته شد که توافقی فراتر از برجام با تمرکز بر مساله هستهای که در آن امتیازاتی بگیرد که اوباما و بایدن نتوانستند و اگر پیام پسغامها روندی جدی را کلید نزند، احتمالا بخواهد این هدف را از ابتدا با تشدید فشار حداکثری و تلاش برای قطع کامل صادرات نفت ایران دنبال کند. در کل به احتمال زیاد مذاکرات مستقیم-محرمانه یا آشکار- دیر یا زود شروع شود. در دنیای سیاست هیچ بعید نیست که در نهایت شاهد دود سفید غیرمنتظره و غافلگیرکننده در این مذاکرات باشیم.
🔶 برخلاف دیدگاههای آخرالزمانی به سیاست خاورمیانهای ترامپ بر این باورم که نه او به دنبال برهم زدن موازنههای کنونی در منطقه به شکل بنیادین است و نه فعلا ارادهای بینالمللی برای آن وجود دارد. ترامپ همه چیز را از دریچه پول و اقتصاد میبیند و صف صاحبان غولهای اقتصادی و فناوری -امثال ایلان ماسک، جف بزوس، مارک زاکر برگ، لارن سانچز و ساندار پیچای- در مراسم تحلیف او خود و تعلیق 90 روزه همه کمکهای خارجی حتی به اسرائیل انعکاسی از این واقعیت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#آتش_بس #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #اسرا
✅ آغاز بازی مقصرسازی در لانه شیطان
🔶 چینش ثوابت قطعی آتشبس اخیر در غزه، راهگشای معمای منطقهای -راهبردی آن است. نخستین قدر متیقن آتشبس اخیر غزه این است که حماس زیر بار آزادی همه اسرای صهیونیست در ازای آتشبس غیرتضمین شده نرفت. به عبارت گویاتر، مقاومت اسلامی فلسطین بازی تلآویو در مذاکرات آتشبس موقت را خواند: «خلع سلاح حماس در پرونده اسرا»! بر اساس نقشه اولیه مشترک آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، قرار بود حماس در ازای آزادی همه اسرا، با انعقاد آتشبس دائم در غزه موافقت کند اما ساز و کار تضمین و اجرایی کردن این پیمان آتشبس، بر عهده واشنگتن و تلآویو بود! بایدن و دموکراتها در طول سلسله مذاکراتی که در قاهره و دوحه برگزار شد، بارها از «تضمینمحوری» آتشبس فرار کردند اما در مقابل، از حماس خواستند در همان گام نخست، همه اسرای صهیونیست را به صورت تضمینشده و قطعی آزاد کند!
🔶 طبق آنچه از آتشبس نهایی و مفاد آن منتشر شد، قرار نیست همه اسرای صهیونیست در نوار غزه آزاد شوند، بنابراین حماس زیر بار آزادی همه اسرا نرفته و این برگ برنده را برای خود حفظ کرده است. نکته مهمتر اینکه رژیم اشغالگر قدس تعهد داده اگر آزادی همه اسرای صهیونیست و تکمیل روند آزادی آنها را میخواهد، باید تن به آتشبس دائم و تضمینشده در نوار غزه دهد. نکته مهمتر که حماس اجازه مانور صهیونیستها در ۲ محور اصلی محل مناقشه، یعنی فیلادلفی و نتساریم را نیز نداد و یکی از پیششرطهای انعقاد پیمان آتشبس را آغاز خروج رسمی صهیونیستها از این ۲ محور راهبردی اعلام کرد. همچنین مقاومت فلسطین بارها به واسطههای مصری و قطری اعلام کرده است حضور دائم، مشروط یا حتی مشترک صهیونیستها با دیگر بازیگران عرب را در این ۲ محور برنمیتابد.
🔶 از همه مهمتر آنکه نتانیاهو، بنگویر و اسموتریچ که مثلث شیطانی کابینه ائتلافی رژیم اشغالگر قدس بودند، هر سه امیدوار بودند با نابودی حماس و اشغال غزه، اساسا کار به مبادله اسرای صهیونیست (در قالب پیمان آتشبس دائم و حتی موقت) نکشد اما اکنون بازی را در میدان و منطقه باختهاند. صورت مساله به اندازهای گویاست که حتی نتانیاهو نیز قدرت توجیه شکست میدانی- راهبردی خود را در جنگ غزه ندارد. بر خلاف هدفگذاریهای اولیه کابینه ائتلافی نتانیاهو، نه خبری از نابودی حماس و نه خبری از اشغال کامل غزه توسط رژیم صهیونیستی نیست!
🔶 فراتر از آن، منازعات میدانی هفتههای منتهی به آتشبس غزه، به گونهای شکل گرفت که ارتش رژیم و موساد را بر لزوم عقبنشینی هرچه سریعتر از میدان به بهانه آتشبس متفقالقول کرد. اکنون بازی مقصرسازی در تلآویو آغاز شده است. بخشی از این بازی را باید در مناسبات ۳ ضلع قدرت در اراضی اشغالی، یعنی موساد، ارتش رژیم اشغالگر و کابینه نتانیاهو جستوجو کرد. بخشی از منازعه، ناظر به وقوع عملیات طوفان الاقصی و بخش دیگر آن، ناظر به تکروی راهبردی و تاکتیکی نتانیاهو در جنگ غزه و تشدید دامنه و عمق نبرد به دیگر اضلاع، بدون هماهنگی کامل با ارتش است.
🔶 هدف مقامات ارشد ارتش، کابینه و موساد در اراضی اشغالی، مقصرسازی از دیگری و تبرئه نسبی خود در قبال شکست سهمگین کنونی در غزه است. سطح دوم مقصرسازی در اراضی اشغالی، متوجه کابینه رژیم است. بنگویر، اسموتریچ و نتانیاهو در پی اعلام آتشبس غزه، متهم به عدم خوانش واقعگرایانه از صحنه نبرد و عدم پیشبینی سناریوهای محتمل و ممکن در قبال این آوردگاه مهم شدند. در این میان، حزب لیکود (حزب متبوع نتانیاهو) تلاش خواهد کرد ۲ جریان قومگرای صهیونیست به رهبری بنگویر – که بلافاصله پس از آتشبس رئیس (بنگویر) و اعضای حزب از کابینه خارج شدند - و صهیونیسم مذهبی به رهبری اسموتریچ را عامل این خبط بزرگ راهبردی و محاسباتی قلمداد کند. در مقابل، اسموتریچ و بنگویر نیز همین بازی را در تقابل با نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و حزب لیکود در پیش خواهند گرفت.
🔶 در ماورای این بازی مقصرسازی، تنها و تنها یک حقیقت خودنمایی میکند؛ اینکه مقصرسازی در شرایطی رخ میدهد که با آتشبس، «شکست واقعی» جایگزین «پیروزی ادعایی» شد. آنچه در نوار غزه رخ داد، مصداق همین جایگزینی است. نتانیاهو نهتنها دیگر نمیتواند (حتی با استناد به مولفههای انتزاعی و ذهنی) خود را پیروز جنگ غزه نشان دهد، بلکه سوای پروندههای فساد مالی چهارگانهاش، حالا باید در مقام یک متهم مضاعف، پاسخگوی اتهامات دهها نهاد و سازمان در قبال شکست در رسیدن به اهداف خود در این نبرد باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#منطقه #سوریه
#تحریم #معیشت
✅ نمایش جابجایی ژئوپلیتیک در شام!
🔶 در حالی وزیر خارجه عربستان به شامات (لبنان و سوريه) سفر كرده است که این منطقه قبلا مقصد سفرهای فشرده مقامات ایرانی بود. در واقع سفر بنفرحان به لبنان پس از 15 سال، سپس به دمشق برای نخستین بار پس از سقوط نظام اسد و دستکم پایان دید و بازدیدهای فشرده مسئولین ایرانی از بیروت و قطع ارتباط با دمشق برونداد یک جابجایی ژئوپلیتیکی در اطلس شامات و تغییراتی است که در بلوکبندیهای منطقهای رخ داده است.
🔶 منطقه به شکل مستمر در این چند دهه شاهد این نوسانات و جابجاییها بوده است و آنچه در این دوره جدید میتواند از پیامدهای منفی آن برای منطقه و روابط میان بازیگران بزرگ آن تا حدودی بکاهد، این است که مناسبات و رقابت منطقهای میان دو بازیگر رقیب (تهران و ریاض) دیگر مثل گذشته آن صبغه خصومت و عداوت را ندارد. چه بسا عزیمت فیصل بنفرحان به عینالتینه برای دیدار با نبیه بری رئیس مجلس لبنان و نزدیک به ایران و عدم اکتفا به دیدار با نخست وزیر و رئیس جمهور جدید این کشور نیز پیامی و امارهای در این راستاست.
🔶 سفر وزیر خارجه عربستان به دمشق در امتداد ترافیک دیپلماتیک در سوریه بر دو گزاره کلیدی تاکید دارد که نگارنده از همان ابتدای تحولات سوریه بر خلاف خط تحلیلی رایج پیشبینی کرد و آن هم وجود ارادهای منطقهای و بینالمللی بر ثبات نسبی در سوریه پسا اسد و همچنین همکاری تدریجی با نظام جدید این کشور است که تاکنون نوعی «مقبولیت» و «مشروعیت» به آن بخشیده است.
🔶 در این میان اما برخی گسترش روابط ریاض و هیئت حاکمه جدید سوریه را از دریچه رقابت عربستان و ترکیه در منطقه مینگرند؛ اما به نظر نگارنده این احتمال در مورد ریاض و ابوظبی وارد است؛ ولی نقش ریاض در سوریه «فعلا» در واقع در امتداد و مکمل نقش ترکیه است. بازسازی سوریه و رفع مشکلات آن و «مشروعیتبخشی» به نظام جدید آن تنها از عهده ترکیه بر نمیآید.
🔶 این گونه به نظر میرسد که آنکارا از همان ابتدای کار توانست ریاض را وارد این بازی کند؛ تا جایی که امروز وزیر خارجه عربستان از رایزنی فشرده کشورش با آمریکا و اروپا برای رفع تحریمهای سوریه خبر داد. همان اوایل سقوط نظام سوریه نیز هاکان فیدان بیان داشت که ترکیه در پرونده سوریه کاملا با عربستان هماهنگ است.
🔶 لبنان و سوریه هر دو اقتصادی ورشکسته دارند. در سالهای اخیر لبنان متعاقب قطع کمکهای خارجی به ویژه از عربستان پس از تشکیل دولت نزدیک به حزبالله و متحدانش دچار قسمی فروپاشی شد و ایران هم در سایه تحریمها و بیپولی نتوانست جای عربستان را در این کشور پر کند و حتی دولت نجیب میقاتی به علت بیم از تحریمهای ثانویه آمریکا از همکاری اقتصادی با ایران و واردات سوخت از پرهیز میکرد.
🔶 در واقع در کنار نحیف بودن اقتصاد ایران و نبود حکمرانی توسعهمحور، تحریمهای آمریکا هم جدا از تاثیرات ویرانگرش بر این اقتصاد، پیامدهای زیادی نیز بر فروکاست موقعیت منطقهای ایران در یک دهه اخیر داشته است و همین خود یکی از عوامل برهم خوردن موازنه قوا در شامات بود. اکنون اما با بازگشت عربستان به لبنان و برقراری روابط با نظام جدید سوریه و درخواست ریاض برای لغو تحریمها هر دو کشور به بهبود اقتصاد ورشکسته خود از طریق کمکهای مالی امیدوار شدهاند.
🔶 به احتمال زیاد هم وضعیت معیشتی لبنانیها بهتر از قبل شود؛ اما تداوم آن و یک بهبودی پایدار معطوف به اصلاحات اقتصادی و تحقق رشدی مستمر است. معضل بنیادین لبنان نظام حکمرانی فرقهای، بحرانهای سیاسی و کشمکشهای مستمر داخلی، تبدیل شدن به میدان رقابتهای خارجی و نبود حکمرانی اقتصادی است. بدون پایان دادن به این وضعیت و همچنین تحقق قسمی از حکمرانی توسعه محور این کمکهای خارجی صرفا نقش یک مسکن و بهبود دهنده مقطعی را دارند. گویا رهبران و نیروهای سیاسی لبنانی تا حدودی به درکی نسبی در این باره رسیدهاند و «ضرورت توسعه» کلید واژه سخنرانی جوزف عون پس از کسب رای مجلس لبنان بود. اما لبنان تا رسیدن به این مطلوب و حل بحران اقتصادی خود راه درازی در پیش دارد.
🔶 سوریه هم با دو معضل بازسازی و تحریمها روبرو است که بدون رفع دومی، اولی هم امکانپذیر نیست. نظر به تکاپوی ترکیه، قطر و عربستان و وعدههای اروپا و بعضا آمریکاییها به احتمال زیاد دستکم این تحریمها در آینده پیشرو پس از تخفیف جزئی آنها در دوره بایدن کاهش قابل ملاحظهای پیدا کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای صابر گل عنبری
🆔 @tahlil_shjr
#اسلام_ناب
#جنگ_ترکیبی
#نبوت #هویت
✅ رسالت امروز بعثت
🔶 فردا یکی از اعیاد بزرگ اسلامی، یعنی روز عید مبعث است. این روز بزرگ مبدأ تحول و انقلاب روحی و اعتقادی در انسانها و از شعائر مهم اسلامی است. بِعثَت برگزیدهشدن حضرت محمد (ص) به پیامبری و آغاز رسالت اوست که بنابر مشهور، در ۲۷ رجب سال چهلم عامالفیل روی داده است. از این رو، در فرهنگ شیعی، ۲۷ رجب به عنوان «عید مبعث» گرامی داشته میشود. بعثت پیامبر سرآغاز دین اسلام از حجاز و مقدمه برچیدهشدن پرستش هر بُت و هر چیزی غیر ذات پاک احدیت بود. طبق روایات معتبر و موثق، هنگامی که آن حضرت در غار حرا در اطراف مکه حضور داشته و در حال عبادت و نیایش خداوند بودند، جبرئیل امین به فرمان الهی بر او نازل و آیات اول سوره مبارکه علق از قرآن مجید را که آغازگر نبوت و شریعت ایشان بود، قرائت کرد و حضرت ختمیمرتبت (ص) را به مأموریتی سترگ که نشان از ظرفیت روحی و سِعه وجودی آن حضرت داشت، انتخاب کرد. از این تاریخ، پویش ملی و فراملی دعوت به توحید، انسانسازی، خودسازی و جامعهپردازی پیامبر اعظم اسلام آغاز شد.
🔶 ثمره این زحمتها، مرارتها و ملامتها، امروز این است که اسلام دومین دین بزرگ جهانی است که پیشبینی تخصصی مراکز علمی و فکری در کشورهای غربی آنها را نگران رشد اسلامگرایی و اسلامخواهی کرده که تا چند دهه دیگر گوی سبقت را از مسیحیت نیز خواهد ربود و این نیست جز به خاطر ماهیت الهی و انسانی این دین مقدس و زحمات آن ذات مبارک و تداوم این زحمات در نسل و ذریه معصومشان (علیهمالسلام) که پیامش به تعبیر امام راحل اگر آن طور که هست به مردم دنیا ابلاغ شود، فوج فوج به اسلام خواهند پیوست؛ اما طبیعی است که دشمن غدار و نگران این دین را مانع منافع زیادهخواهانه خود میبیند و به جرئت میتوان مدعی بود که امروز در جهان اسلام هر چالشی هست؛ از جنگ و خونریزی و اختلافافکنی بین مسلمانان تا تحمیل جنگ ترکیبی و شناختی با هدف اسلام هراسی و تغییر سبک و آیین زندگی مسلمانی، پشت صحنهای جز همین دشمنان آشکار و نهان اسلام ندارد.
🔶 چراکه اسلام بر اساس رسالت و هویتش بتهای جدید غرب، از جمله حقوقبشر عاری از حقوق انسانی را، لیبرالیسم، سکولاریسم و اومانیسم و سرمایهداری را برنمیتابد. لذا باید روز و فرهنگ و رسالت مبعث را به روز برانگیختن خردها و اندیشههایی تبدیل کرد که پیامبروار در برابر بتهای امروزین بایستند و انقلابی دیگر در برابر هرچه ظلم، پلشتی، نفاق، قساوت و شرارت است، رقم زنند.
🆔 @tahlil_shjr