پیوند با ولی جامعه و همدلی با مؤمنان؛ راهکار تجلی اربعین در زندگی است.pdf
69K
#ولایت_فقیه
#معنویت
#اربعین #اسلام_ناب
#امام_حسین(ع)
✅ پیوند با ولی جامعه و همدلی با مؤمنان؛ راهکار تجلی اربعین در زندگی است
🔶 رویداد معجزهآسای اربعین تجلی این آیهی الهی است: «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ». برای قدرت اسلام و استقرار نظام اسلام، هر چه در توان دارید و هر چه امکان دارید، فراهم کنید. «اعداد قوت» داشته باشید. جالب است همین آیه را و همین بیان را امام صادق (علیهالسلام) در انتهای زیارت اربعین قرار دادهاند. معصومین از ما انتظار دارند که از طریق اشکها و عزاداریها به مقامی برسیم که بتوانیم امام زمانمان را یاری کنیم. آنان میخواهند ما همواره آماده باشیم تا در هر لحظهای که اذن الهی صادر شد، به یاری امام زمان بشتابیم. اگر میخواهیم «نصرتی لکم معدة» را داشته باشیم، باید این دو رکن ولایت را تحقق ببخشیم. رکن اول پیوند با ولی اسلام است که به معنای وفاداری به عهد است. رکن دوم، پیوند با امت اسلام و ولایتمداران است که به معنای همدلی وفادارانه است.
🔸 #گفتار_اساتید: حجت الاسلام و المسلمین اصلانی
🆔 @tahlil_shjr
#اخلاق
#تاریخ_معاصر #اسلام_ناب
#بصیرت #انقلاب_اسلامی
✅ از آقاى بنیصدر باید همانگونه انتقاد بشود که فرض کنید دارید از خودمان انتقاد میکنید نه بیش از آن
🔶 شهید بهشتی یازده روز پیش از شهادتش در تاریخ ۲۷ خرداد سال ۱۳۶۰ در ساختمانی که بعد تبدیل به محل شهادت او و یارانش شد، سخنانی گفت تا ثبت آنها به خوانندگان تاریخ نشان دهد سیرت پیشگامان انقلاب اسلامی چگونه بوده:
🔶 بنده از همین حالا به برادرها و خواهرها عموماً و به برادرها و خواهرهایی که در روزنامه و نشریات یا در بخش تبلیغات و اعزام مُبلّغ هستند، خصوصاً عرض میکنم که مبادا زبان و قلم دیگران نسبت به آقاى بنیصدر یا اشخاص اطراف ایشان بیمهار و بىتقوا بشود و آن وقت بگویند آقای بنیصدر دیگر هیچ کمال و ارزشی ندارد؛ نهخیر، ایشان داراى کمالات و ارزشهایی بودند و هستند. داراى ضد ارزش هایی هم بودند و هستند و آنچه هست نتیجۀ جمعبندى آن هاست. اگر بیانصافى و بی عدالتى حتى در این برخوردها به اخلاق ما رخنه کند، آن وقت ما هم به پاکى و طهارت و نورانیت این اسلام ضربه زدهایم. در حوزههاى تشکیلاتى هم اگر همینطور منصفانه بنشینیم و انتقاد کنیم، بسیار خوب است.
🔶 از آقاى بنیصدر باید همانگونه انتقاد بشود که فرض کنید دارید از خودمان انتقاد میکنید نه بیش از آن. در راهپیماییها و تظاهرات هم باید همینطور باشد. تا آنجا که در توان دارید در شعارهایی که داده میشود، اظهارنظرهایی که میشود، عکسهایی که برداشته میشود و امثال اینها، کرامت اخلاق متعالى اسلامی باید به چشم بخورد. عقده خالى کردنها و کینهتوزیهاى بیمعنى نباید باشد. دیروز یکى از برادران شما گفت که ساعت ۱۲ دو شب قبل، نوارى را از تظاهرات آبادان پخش میکردند که البته من نشنیدم، او هم نگفت چه بود چون فرصت کوتاه بود؛ اما نسبت به آقاى بنی صدر بسیار زننده بود. من دیروز صبح تلاش کردم با مسئول رادیو و تلویزیون تماس بگیرم که اینها را پخش نکنید.
🔶 ما که نمیخواهیم سیماى زیباى جمهورى اسلامى را این بار از این طریق لکهدار و خدشهدار کنیم و چون دوست ندارم که نسبت به نشریات و مانند آنها طورى سخن بگویم که در کار آنها دخالت کرده باشم، از برادرهایی که در روزنامه هستند و اینجا حضور دارند، خواهش میکنم به روزنامههای اطلاعات، کیهان و صبح آزادگان هم همین تذکرات را بدهید. متعهدید بروید یا تلفن کنید و بگویید.
🔶 ما نباید در این جریان بگذاریم چهرۀ پاک و نورانى اسلام و انقلاب اسلامى در دنیا لکهدار بشود. در همین داخل، ما نباید بگذاریم که فطرت پاک نسل جوان و نوجوان ما از مسلمانها و جریان مکتبى مشمئز شود که این چه اخلاقى است این مکتبیها دارند. در حزب جمهورى اسلامى به عنوان یک تشکیلات، رعایت این نکته باید سریعتر و همهجانبهتر باشد. همچنین در داخل تشکیلات و در داخل حزب، باید صداقت، صمیمت، انصاف، برخوردِ حقطلبانه و حقپرستانه را با هر برادر، خواهر و هر جریانى رعایت کنیم. گاهى هم رویدادهایی پیش میآید که حتى بعضى از افراد ساختهشدۀ ما در برابر آنها عملها یا عکس العملهایی شتاب زده نشان میدهند که با واجبات و وظایفى که از نظر اخلاقى نسبت به حفظ منزلت و کرامت و ارزش یکدیگر بر عهده داریم، منافات دارد.
🔸منبع: کتاب حزب جمهوری اسلامی(گفتارها، گفتگوها، نوشتارها)، صفحه ۱۹۴
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
#مطالبه_گری
#وزرا #وفاق_ملی
#دولت_چهارم #مجلس
✅ هماهنگ شده
🔶 درباره مجلس فعلی برخی نمایندگان به صراحت گفتند، سخنان آقای پزشکیان باعث شد، رای خیلی ها تغییر کند و به کابینه رای دهند. خارج نشینها این را با رفتار پهلوی ها مقایسه کردند، اینها آنقدر احمقند که تفاوت رابطه انقلابیون با اشاره های ولی خود را با روابط پادشاهان با مردم نمیفهمند. مجلسی که برایش تصمیم و سخن رهبرش مهم است، قدمی در حسن و رشد برداشته که قابل انکار نیست.
🔶 اما عده ای متوجه نشدند که شاخص های روشن رهبری را و تشخیص خود را نباید کنار بگذارند و منفعلانه به هر پیشنهادی رای مثبت دهند. متوجه نشدند از جملات پزشکیان تایید تک تک وزیران توسط رهبر استفاده نمیشد. متوجه نشدند دعوت رهبری به وفاق و هماهنگی با مراقبت از مسیر انقلاب باید جمع شود. خوب آنها اشتباه کردند. سخن رهبری با هیات دولت نشان داد، میشود هم از نعمت وفاق مجلس و دولت راضی بود و هم لزوما تک تک وزیران را نیز تایید نکرد. شاید اگر تصریح رهبری نبود به اینکه اکثر وزرا را تایید نکرده است از جمله رهبری که وفاق دولت و مجلس را نعمت قلمداد کرده است برداشت میکردند که پس همه را ایشان تایید کرده اند. ولایت را در عین آزاد اندیشی نفهمیم، ولایت را نفهمیده ایم.
🔶 از بعضی جملات مجلسیان هم برداشت میشد که بسیاری از تأییدات و تاکیدات رهبری بر انتخاب برخی وزرا توسط نزدیکان رهبری را به هیچ میگیرند، و برایشان مهم نیست و آن را انحراف مجلسیان میدانند، آنها ولو الان به روی خود نمیآورند اما حتما متوجه مشی غلطشان شده اند و امیدواریم این خطای مکرر خود را اصلاح کنند.
🔶 سالها است رهبری، در هر سخنرانی انقلابیون را مهربانانه نقد میکند و این بار هم. کسانی که اصل وفاق و همراهی مجلس را نشانه انفعال میدانستند خطا کردند، کسانی که جلوی اندیشه را گرفتند و به اسم وفاق به هر اغتشاشگر و فتنه گری رای مثبت دادند خطا کردند، کسانی که تأییدات واضح رهبری درباره برخی را به هیچ گرفتند اشتباه کردند، کسانی که خطوط روشن رهبری در انتخاب را هم کنار گذاشتند اشتباه کردند.
🔶 نه انفعال، نه کله شقی. هیچ یک درست نیست. توصیه های مهم رهبری به هیات دولت نیز هم هشدار درباره سبک کار وزیران بود و هم شاخص برای مطالبه گری آینده ما. امیدوارم عده ای به اسم وفاق با دولت جلوی مطالبه گری را نگیرند و عده ای به اسم مطالبه گری صحنه را تبدیل به دوقطبی و جدال با دولت نکنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#آتش_بس #حزب_الله
#اسرا #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #فلسطین
✅ حملهای برای چند پیروزی
🔶 همانطور که قبلاً نیز اشاره شد به محض توافق آتشبس مورد پسند حماس و مردم مظلوم غزه، حملات حزبالله نیز به فلسطین اشغالی به ویژه مناطق شمالی آن متوقف خواهد شد که البته این مربوط به قبل از شهادت فوأد شکر از فرماندهان حزب الله بوده است. تاکنون نیز چندین مذاکره آتشبس در دوحه قطر و قاهره مصر با میانجیگری این دو کشور برگزار شد اما به دلیل پافشاری نتانیاهو و اطرافیان تندرواش در دیکته نمودن خواستههای نامشروع خود از جمله عقبنشینی ننمودن از محورهای فیلادلفیا و نتساریم و نیز همزمان، حملات مکرر صهیونیستها و ادامه جنایات و کشتار در جنوب نوار غزه و منطقه رفح ، مذاکرات به شکست انجامید.
🔶 آمریکا نیز که پیشتر شروط حماس را بطور ضمنی پذیرفته بود اما بعدها با یک چرخش ۱۸۰ درجهای و به منظور حفظ موجودیت رژیم صهیونسیتی سعی در منعقد نمودن توافقی بود که اولاً موقت و ثانیاً یک پیروزی هرچند مختصر برای نتانیاهو و رژیمش باشد. حملات بیسابقه امروز حزب الله هرچند که در راستای عملیات انتقام شهادت فوأد شکر از فرماندهان برجسته حزبالله میباشد ولی در عین حال این عملیات میتواند در آینده نیز بر مذاکرات تاثیرگذار باشد چراکه عواملی همچون افزایش بیش از پیش فشار افکار عمومی و تظاهرات مردم بویژه خانوادههای اسرا در فلسطین اشغالی، افزایش اختلافات میان فرماندهان، سران و اعضای کنست رژیم صهیونسیتی، نتانیاهو و تیم مذاکرهکنندهاش را وادار خواهند نمود که شروط حماس را بپذیرند.
🔶 البته اخیراً مصر نیز تلاش نمود حماس را بابت خروج مرحلهای اشغالگران از محور فیلادلفیا متقاعد نماید، البته این کشور خودش نیز اعلام کرده بود که با هرگونه حضور نیروهای اسرائیلی در این محور مخالف است. اما حماس بر تخلیه گذرگاه رفح از نیروهای اشغالگر در روز اول اجرای توافق مبادله اسیران اصرار دارد که به حق است. با ضربات سهمگینی که امروز رژیم صهیونسیتی دریافت نمود شاید عقل نداشتهشان، آنها را وادار نماید که حملات را متوقف نمایند ضمن اینکه اینبار با این عملیات حزب الله، انتقام ایران نیز برای آنها در آینده هولناکتر و فاجعهبارتر ترسیم خواهد شد.
🔶 آمریکا هم میداند که اگر هم ایران عملیات انتقامجویانهاش را آغاز نماید -که حتماً محقق خواهد شد - باید بهای سنگینی را برای اسرائیل پرداخت نماید لذا عملیات امروز حزبالله میتواند آمریکا را به تکاپوی بیشتر برای برقراری آتش بس مورد نظر حماس وادارد چراکه انتخابات در این کشور نزدیک است و دموکراتها نیز احساس خطر نمودهاند. ضمن اینکه شکست توافق، به نفع ترامپ میباشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#اربعین #انتقام_سخت
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
✅ دو ضلع یک تمدن!
🔶 بالاخره روز شمار پاسخ مقاومت به رژیم صهیونیستی به عدد صفر رسید و روز یکشنبه و مصادف با روز اربعین سید و سالار شهیدان، مقاومت لبنان در مرحله اول پاسخ به ترور «فؤاد شکر»، از فرماندهان حزبالله در حمله تروریستی در ضاحیه بیروت دست به ماشه شد و به جنایات رژیم پاسخ داد. پاسخ مقاومت از چند جهت قابل تأمل و تعمق است.
🔶 اولاً پاسخ در زمانی بود که جبهه آمریکایی_ صهیونیستی در آمادگی کامل وجود داشت. جبهه مقابل پس از ترور اسماعیل هنیه و فؤاد شکر ادعا داشت آمادگی کامل برای پاسخ به مقاومت را دارد. پس نکته اول را باید در مقهور شدن اطلاعاتی و امنیتی صهیونیستها دانست. نکته دوم مقهور شدن سیستماتیک و فنی رژیم صهیونیستی بود. همه سامانههای پدافندی رژیم از پاسخ به مقاومت عاجز ماندند. حرف مقاومت این بود که این آغاز کار است و مقاومت هر جا و هر لحظه مصلحت بداند، دست به ماشه میشود.
🔶 دیروز و کمی آن سوتر از سرزمینهای اشغالی، کربلا شاهد میلیونها نفر بود. میلیونها نفری که یک مانور تمدنی بزرگ را پیش روی دنیا گذاشتهاند. عملیات نظامی در کنار گوش رژیم و مانور مردمی اربعین در جوار سیدالشهداء (ع)، هر دو اضلاعی از یک تمدن بزرگ است. تمدن اربعینی دو ضلع دارد: ضلع اول با توان بالای فنی و تکنولوژیک ساخته میشود که جبهه یزیدی را با توان بالای فنی خود مقهور میکند. ضلع دوم وجود مردم است؛ اگر عاشورای ۶۱ با نبود مردم در جبهه حق شکل گرفت و سر اصحاب حق بر نیزه رفت؛ ولی در صفر ۱۴۴۶ ه.ق میلیونها نفر با تنی کوفته و پایی تاول زده، ولی دلی سراسر از شور و عشق کیلومترها ره میپیماید تا خودش را به معشوق برساند.
🔶 لذا این حرف صادقی است که نزاع امروز نزاع دو جبهه جنگی نیست؛ بلکه نزاع دو تمدن است. باید به این عبارات حکیم انقلاب باور داشت که «قبل از دوران امام حسین (ع) هم این دو جبهه وجود داشت، در زمان بعد از ایشان هم وجود داشته، امروز هم وجود دارد، تا آخر هم وجود خواهد داشت. در همه اینها «اِنّی سِلمٌ لِمَن سالَمَكُم»؛ با هر کسی که در جبهه شما است، من خوبم؛ «حَربٌ لِمَن حارَبَكُم»، با هر کسی که با جبهه شما میجنگد، میجنگم. ... «حَربٌ لِمَن حارَبَكُم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست؛ به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن، دقیق به هدف زدن است؛ «حَربٌ لِمَن حارَبَكُم» اینجوری است. بدانید وظیفه چیست، بشناسید راهی را که باید بپیمایید. اگر اینجور فکر کردیم، اینجور شناسایی کردیم، اینجور همّت کردیم، زندگی معنا پیدا میکند، زندگی هدف پیدا میکند.»
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#دولت_چهاردهم #مردم
#وزرا #جمعیت
✅ سیزده توصیه امروز رهبر انقلاب به دولت چهاردهم چه بود؟
🔶 رهبر انقلاب اسلامی در اولین دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت چهاردهم توصیههایی را خطاب به دولتمردان بیان داشتند که سرفصلهای این موارد سیزدهگانه به شرح زیر منتشر میشود.
1️⃣ شکر الهی برای نعمت خدمت به مردم
2️⃣ شناسایی ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور؛ شرط کارآمدی کارگزاران
3️⃣ انتخاب همکاران با این خصوصیات: جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه
4️⃣ خردمندانه شدن حکمرانی در صورت رجوع به کارشناس
5️⃣ حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی
6️⃣ تهیه پیوست عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت
7️⃣ رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی از جمله انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم
8️⃣ حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی
9️⃣ جدی گرفتن تولید ملی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
🔟 علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور
1️⃣1️⃣ نهراسیدن از مانع در کارها
2️⃣1️⃣ امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها
3️⃣1️⃣ رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#امام_حسین(ع)
#انقلاب_اسلامی #اربعین
✅ حسین بن علی علیه السلام، اربعین و زمینه سازی ظهور آخرین منجی
🔶 بی شک بزرگترین پدیده سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر، پیروزی انقلاب اسلامی است. انقلابی که تمام معادلات ظالمانه حاکم بر جهان را به نفع مظلومین تغییر داد و اثرات آن روز به روز بیشتر و گسترده تر می شود. رمز پیروزی و بقای این انقلاب را اگر بخواهیم در یک عبارت خلاصه کنیم همان جمله معروفی هست که معمار این انقلاب بیان فرمود که ما هر چه داریم از محرم و صفر است. آغاز این انقلاب با تاسی به اباعبدالله الحسین علیه السلام و شعار معروف هیهات من الذله بوده و آنچه که سالهای طولانی ملت بزرگ ما در برابر تمام توطئه های مستکبران عالم چه هشت سال دفاع مقدس، چه هشت ماه فتنه و فتنه های بعد آن سربلند کرد چیزی نبود مگر الگو برداری از قیام سید الشهدا علیه السلام و این است راز جمله معروف حاج قاسم که ما ملت امام حسین هستیم.
🔶 انقلابی که به فرموده بنیان گذارش زمینه ساز انقلاب جهانی به پرچم داری حضرت حجت ارواحنا له الفدا خواهد شد. نقش بی بدیل این انقلاب در زمینه سازی ظهور یکی از آثار خون مطهری هست که عاشورای سال ۶۱ هجری در دشت نینوا بر زمین ریخت. آثار مهم دیگر آن خون مطهر و آن صدای ملکوتی هل من ناصر ینصرنی که از آن حلقوم تشنه در تاریخ طنین انداز شد، مراسم باشکوه و بی نظیر اربعین هست. اربعینی که به تعبیر حکیم انقلاب، چون میدان مغناطیسی همه پاکان عالم را به خود جذب می کند تا جایی که دلدادگان راه و مرام حسین علیه السلام را از ده ها کشور جهان، همه ساله به خود می خواند.
🔶 آری حسین بن علی علیه السلام شناسنامه ظهور آخرین منجی و رمز معرفی اش به همه بشریت است. رازی که به واسطه اربعین بر همه عالم آشکار و آشکار تر می شود و این است رمز ندای ملکوتی حضرت حجت ارواحنا له الفدا در کنار کعبه در معرفی خود که الا یا اهل العالم ان جدی الحسین قتل عطشانا.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید جعفری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#مقاومت #آمریکا
#منطقه
✅ آنچه در غزه رخ می دهد فقط یک معجزه است!
🔶 یکی از مشکلات تحلیلی ما، بخاطر غلبه عواطف خصوصا در فضای عربی، بزرگنمایی توان و عدم مقایسه صحیح است. مثلا طوری از توان حزب الله لبنانی و انصار الله یمنی و کتائب عراقی و.. سخن میگویند که گویی دارند درباره ارتش های چند صد هزار نفری مجهز جهان سخن می گویند، حال آنکه می دانیم همه اینها نهایتا چند گروه در کشورهای خود هستند که اتفاقا تحت فشار و تحریم، دچار مشکلات جدی هم شده اند.
🔶 همه شان ولی در نبرد «نابرابر» با ابرقدرت های جهان، پیروز بوده اند که «بقاء و تقویت» روزانه شان نشانه این موفقیت است. در میان اینها نماد کامل و ظهور تام «کم من فئة قليلة» غزه مظلوم است. در تاریخ نمی توان جایی را یافت که بیش از حجم بمب جنگ های جهانی در آن نقطه کوچک و نه در پهنه چند کشور، بر سرش ریخته باشند و باز بعد از حدود یکسال در حال دفاع و عملیات باشد.
🔶 صحنه انسانی غزه مثل همه جنگ ها، تلخ و سوزاننده است ولی عمل مجاهدین اسلام، شگفت انگیز و فوق تصور است و این نیست جز ظهور نصرت الهی که وعده ای قرآنی است. اگر توان واقعی خودمان را نبینیم و اغراق کنیم هم موفقیت که امری نسبی است دیده نمیشود هم دچار ناامیدی می شویم حال آنکه جا دارد امیدوار و سربلند باشیم.
🔶 اگر آمریکا نبود حتما قدرت مقاومت تا کنون رژیم موقت را با بحران وجودی روبرو کرده بود ولی یادمان نرود که ایران بمثابه دولت و نه گروه هم قدرت علی الاطلاق منطقه و فعال مایشاء نیست و پیشرفت مقاومت تا امروز فوق تصور بوده است. پس هر چه میتوانیم به فکر تقویت این قدرت باشیم. اقلا تصمیم بگیرید فلسطین مسأله مهمی در زندگی تان باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#دولت_اسلامی #پیشرفت
#بصیرت #قانون
✅ شاخص های دولت اسلامی
🔶 هشتم شهریور ماه سالگرد شهادت شهیدان رجایی و باهنر، رئیس جمهور و نخست وزیر انقلاب اسلامی به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است. پس از انقلاب اسلامی دولتهای مختلف با دیدگاه و سیاستهای متفاوت به دنبال پیشبرد برنامههای خود در قوه مجریه بودهاند. لذا شایسته است شاخص های دولت اسلامی در گفتمان رهبر معظم انقلاب اسلامی را بازخوانی نماییم:
1⃣ سلامت اعتقادی، اخلاقی و عملکردی
رهبر معظم انقلاب، اطمینان و اعتماد کامل به وعدههای یاری خداوند را کاملاً ضروری می دانند: «در تجربیاتی مانند پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و غلبه بر شورشهای متعدد قومی در اوایل انقلاب، ملت و مسئولان کشور، تحقق وعدههای پروردگار را کاملاً لمس کردند که این تجربههای ارزشمند، زمینهساز اعتماد کاملتر به وعدههای نصرت و یاری خداوند است».
2⃣ خدمت به خلق و روحیه خدمت
«هیچ مسألهای نباید مسئولان را از خدمت به مردم غافل کند. دیدگاه ها و سلایق متفاوت سیاسی - اقتصادی و اجتماعی، حاشیه است و خدمت به مردم متن، اجازه ندهید حاشیهها بر متن اثر بگذارد». «فرصت ۴ یا ۸ سال مسئولیت، بهسرعت میگذرد؛ اما همین مدت محدود، شامل فرصتهای بیپایان برای خدمت به ملت است که نباید هیچکدام را از دست داد. کار جهادی بهمعنای بیقانونی نیست و من بهشدت مخالف بیقانونی هستم اما در چارچوب قوانین نیز میتوان بهدور از نگاه مرسوم اداری، با نگاه جهادی و شوق آرمانی، عمل کرد و موانع را پشت سر گذاشت».
3⃣ عدالتطلبی
ما در پی پیشرفت هستیم اما قطعاً این پیشرفت باید با عدالت همراه باشد و گرنه جامعه مانند کشورهای غربی دچار شکاف و تبعیض و نارضایتی خواهد شد.
4⃣ سلامت اقتصادی و مبارزه با فساد
منصب حکومتی جایگاه وسوسهانگیز قدرت و منابع مادی است، مانند یک چشم بصیر و یک نورافکن قوی و دائم، مراقب باشید دستگاه تحت مدیریت شما از وسوسه فساد، در امان بماند. «فساد همچون موریانه است، با قاطعیت و تدبیر جلوی رخنه فساد، پارتیبازی، رشوه و اسراف را بگیرید تا اصولاً نیازی به ورود دستگاهای نظارتی به حیطه مدیریتی شما، پیش نیاید. وجود چند انسان ناسالم، متأسفانه مثل میکروب، زحمات و تلاشهای کارکنان خدوم دستگاهها را زیر سؤال میبرد که باید جلوی اینکار را گرفت».
5⃣ قانونگرایی
حضرت آیتالله خامنهای، قانونگرایی را از دیگر شاخصهای بسیار مهم دولت مطلوب دانستند و افزودند: قانون، ریل حرکت دولت است و اگر به هر دلیلی از آن خارج شوید کشور و مردم، صدمه میبینند.ایشان اجرای اسناد بالادستی از جمله سیاست های کلی نظام و سند چشمانداز را از لوازم قانونگرایی می دانند.
6⃣ حکمت و خردگرایی در امور
«باید قبل از هر اقدام و حتی هر اظهارنظر و موضعگیری، مطالعات کارشناسی لازم انجام شود چرا که هزینه برطرفکردن تبعات منفی کارهای ناپخته و سخنان ناسنجیده بسیار زیاد است».
7⃣ تکیه به ظرفیت داخلی کشور
«کلید حل مشکلات، در ظرفیت ها و امکانات داخل کشور است که باید با خردمندی از آنها بهره گرفت. این حرف بهمعنای استفادهنکردن ازظرفیت های بیرونی نیست بلکه نکته اساسی این است که نباید به خارج امید بست و به آن اعتماد کرد. واقعیت این است که از جبهه خصم، نمیتوان و نباید انتظار دوستی و صمیمیت داشت. سهم هر کشور در مناسبات بینالمللی به اقتدار درونی آن کشور وابسته است، بنابراین باید تلاش کرد روند اقتدار روزافزون داخلی کشور، استمرار یابد و تقویت شود».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مصطفی علیجانزاده
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#فضای_مجازی
#جهاد_تبیین
#جنگ_شناختی
✅ فضای مجازی و جنگ شناختی؛ کدام راهبرد مقابله
🔶 رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح اربعین ۱۴۰۳: جنگ و مبارزه همیشه ادامه دارد؛ در زمان تیغ و شمشیر یک جور است، در زمان اتم و فضای مجازی و هوش مصنوعی جور دیگر...
🔶 بیش از ۱۴ سال از جمله عمیق و حکیمانه امام خامنهای حفظه الله میگذرد:"فضای مجازی به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد". فضایی که رهبر انقلاب از عمق وجود به آن باور دارند که فرصتهای بینظیر برای انقلاب اسلامی دارد و البته در کنار فرصتها، تهدیدات بیشماری را هم وقتی ذیل حکمرانی سایبری آمریکاییها باشد، برای ما خواهد داشت.
🔶 فضایی که بیش از ۳ دهه است به عنوان ابزار و سلاح جنگ شناختی، روایتها، سایبری، ارادهها و... توسط سازندگان و طراحانش بر ضد کشورهای مستقل مانند ایران اسلامی استفاده میشود. در کتاب شبه جنگ likewar نیز پژوهشگران غربی معترفند که اینترنت، شبکههای اجتماعی و پیام رسانها تبدیل به سلاح شدهاند و نام این جنگ در عصر ما، جنگ شناختی است.
🔶 تاکید امروز رهبر انقلاب در خصوص نحوهی جنگ در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی اینست که باید در این فضا و عرصه هوش مصنوعی قوی شویم و با همین سلاح و ابزار به جنگ دشمنان برویم، اما این نکته مهم را هم باید در خاطرمان داشته باشیم که قاعده جنگ در زمین دشمن که تجهیز شده است اینست که چه ببریم و چه ببازیم، بازندهایم چرا که قاعده بازی را دشمن تعیین میکند!!!
🔶 تجربیات چند ساله نشان داده است که حضور هوشمند با راهبرد نامتقارن منفی (زمین دشمن-شیوه خودی) خیلی راهبرد اثرگذاری در مقابله با دشمن نبوده است و باید راهبردی دگر برای این فضا داشته باشیم. عقلانیت در عرصه این جنگ به ما میگوید تا زمانیکه قاعده بازی و زمین دست دشمن است خیلی دارای اثر نخواهیم بود چراکه با فیلترینگ هوشمند حبابی، مقابله با نت ترولها و چت باتها، بستن اکانتها، پنهان کردن هشتگها و... روبرو خواهیم شد.
🔶 راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، تغییر زمین بازی نظیر آنچه چین، کرهجنوبی، آمریکا، اتحادیه اروپا و ... انجام دادهاند تجارب مهم و آزموده شدهای پیش چشم ماست که باید با راهبردهای درست به سمت اجرایی شدنش حرکت کنیم. تغییر راهبرد جنگ و دفاع با توجه به شرایط فعلی ضروری به نظر میرسد اما مهمترین راهبردش جهاد تبیین هوشمند با بهره گیری از فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی در این زمین است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سید علیرضا آل داود؛ کارشناس رسانه
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت_و_اخلاق
#دولت_چهاردهم #مجلس
#رئیس_جمهور #قرآن
#جوان #کابینه
✅ کابینه چهاردهم، محصول همت رئیس جمهور و کمک ارزنده مجلس
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #خط_حزب_الله #نشریه #معنویت_و_اخلاق #دولت_چهاردهم #مجلس #رئیس_جمهور #قرآن #جوان #کابی
خط حزبالله ۴۵۹.pdf
2.5M
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#معنویت_و_اخلاق
#دولت_چهاردهم #مجلس
#رئیس_جمهور #قرآن
#جوان #کابینه
✅ کابینه چهاردهم، محصول همت رئیس جمهور و کمک ارزنده مجلس
🔶 خطحزبالله در گزارشی به بررسی بیانات رهبر انقلاب پیرامون تشکیل کابینه دولت چهاردهم پرداخت.
🔶 الزامات برنامهریزی جوانان برای فرصت زندگی از نگاه رهبر انقلاب اسلامی چیست؟
🔸خط حزب الله؛ شماره ۴۵۹
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #تحلیل
#طوفان_الاقصى
✅ فروپاشی اجتماعی؟!
🔰 قسمت اول
🔶 یکی از پرتکرارترین کلیدواژه های مسئولین مقاومت در مقابل اقدامات رژیم صهیونیستی، "نابودی ملت فلسطین" است. مثلا وقتی به چادرها در رفح حمله میشود، تکرار میکنند که این نشانه ای است که قصد نهایی دشمن، نابودی یک ملت است نه چیز دیگری.
🔶 اسمی که میتوان در تحولات و اقدامات مختلف 10 ماه اخیر آن را مشاهده کرد. چرا دشمن به المعمدانی حمله میکند؟ چرا به تجمع مردم در میدان کویت برای دریافت آردهای ارسالی سازمان های حقوق بشری حمله میکند؟ چرا به خانه دکتر فلان بیمارستان حمله میکند؟ چرا نماز صبح به مدرسه ای با حضور 20 هزار آواره در آن حمله میکند؟ چرا ده هزار نفر اسیر میگیرد و آزاد میکند؟ چرا تعداد کشتار و تنوع مکان های ناامن برای ارتش رژیم مهم است؟ چرا محاصره را پس از ده ماه علی رغم فضای بین المللی رها نمیکند؟ و ده ها مثال دیگر: در یک کلمه که پیش تر هم صحبت کردیم: فروپاشی اجتماعی!
🔶 فروپاشی اجتماعی بر اساس سخت کردن زندگی است! اگر "مقاومت" برای بازگرداندن هویت و عزت به "زندگی" است، پادزهر آن غیر ممکن کردن زندگی عادی و روزمره است. نتانیاهو طولانی شدن جنگ را میپسندد. هم سعی دارد بخشی از شکست های راهبردی و تاریخی اش را جبران کند و هم چشم به فروپاشی اجتماعی نوارغزه دوخته است:
1️⃣ مسئله غذا و ورود کالاها، همچنان مسئله مهمی در نوارغزه است. علی رغم اینکه مردم غزه ماه هاست با این وضعیت سر میکنند و راه هایی برای کاهش بحران غذایی دنبال میکنند، اما همچنان مسئله جدی است و ورود کالاها (رسمی، قاچاق و رشوه) از سوی رژیم هدفمند کنترل میشود تا این مسئله در بحران بماند.
2️⃣ مقاومت مردم فلسطین افسانه ای است! من معتقدم هرجامعه ای بود، در کمتر از 3 ماه در مقابل این حجم تحولات و جنایات فرو میپاشید. اما گذر زمان، خستگی و تداوم روزمره جنایات، زمزمه های اعتراضی طیفی از جامعه را بلندتر کرده است. اعتراضی که لزوما نه اعتراض به حماس و مقاومت و ... بلکه خستگی و غیرممکن شدن تداوم زندگی است.
3️⃣ طیفی از مردم نوارغزه (تا حدود 40 درصد) بیش از 2 بار در طول این 10 ماه جابجا شده اند. این جابجایی، نبود منطقه ای امن و نداشتن زیرساخت در طولانی مدت، بر نگرانی ها افزوده است.
4️⃣ حدود 40 درصد خانه ها و تقریبا 80 درصد زیرساخت های زندگی در نوارغزه (مساجد، بیمارستان، مدارس، دانشگاه، ادارات، انتقال آب، بلوارهای اصلی و ...) تخریب شده است. این تخریب ها یک هدف دارد و آن غیر ممکن کردن زندگی و فروپاشی اجتماعی است.
5️⃣ ظهور فلج اطفال که صهیونیست ها را هم بسیار نگران کرده؛ مصداقی از نتیجه غیرعادی بودن زندگی در چندماه پیاپی در نوارغزه است. بیماری های عفونی و پوستی اخیرا بسیار شایع شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فایضی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #فلسطین #مقاومت #رژیم_صهیونیستی #تحلیل #طوفان_الاقصى ✅ فروپاشی اجتماعی؟! 🔰 قسمت
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #تحلیل
#طوفان_الاقصى
✅ فروپاشی اجتماعی؟!
🔰 قسمت دوم
6️⃣ هرچند شاخه نظامی مقاومت به طور عجیبی همچنان در حال مبارزه است و تنها در ماه اوت (30 روز گذشته) 15 سرباز و 10 روز گذشته 8 نفر در محور نتزاریم (جدا کننده شمال با جنوب غزه) را به هلاکت رسانده، اما 10 ماه مقاومت، عملیات، ترور، پیدا شدن تونل ها و ... نگرانی هایی برای رسیدن به ساعت آغاز کاهش توان پویایی نظامی حماس در حال افزایش است.
7️⃣ ترورها در بیروت، دمشق، تهران، صیدا، خان یونس، رفح و .... دشمن را از نظر روحی در یک موقعیت برتری نسبت به 5 ماه پیش قرار داده و این اعتماد عملیاتی را در اقدام جدید رژیم در کرانه باختری قابل رویت است.
8️⃣ و اما اصلی ترین نگرانی: تداوم جنگ در 10 ماه، جامعه جهانی را نسبت غزه بی تفاوت کرده است؛ شرفمندهای عالم اند که هنوز حتی در گفتگوی سرپایی ده دقیقه ای شان مسئله شان غزه است. مگرنه در نگاه کلی، سوژه جنگ غزه از حدود یک ماه گذشته بسیار توجه اش و سهمش را از افکار عمومی و رسانه ها از دست داده است. برای همین علی رغم حساسیت های خاص جامعه غیر عربی و اسلامی جهان به کرانه باختری، اما بزرگترین تهاجم از 2002 به این منطقه رخ میدهد اما همه چی آرام است.
9️⃣ در مورد نگاه افکار عمومی در ایران مسئله این است که احساس خطر و تهدید رنگ باخته است و تحولات به روزمرگی تبدیل شده است. چه در میان مردم و چه رسانه ها و یا حتی برخی تحلیل گران.
🔟 زمان، همیشه مسئله مهمی بوده است مخصوصا که اگر یک جامعه با آن روبرو شود.
یک جامعه ممکن است در روز 328 طوفان، با 50 هزار شهید و 90 هزار مجروح با تکیه بر قدرت افسانه ای ایمان همچنان پیروزی را در مشت خود ممکن ببیند، اما در روز 360 ام ورق برگردد... یا به پیروزی ای برسد که در مقایسه با 3 ماه قبلش چیزهای زیادی از دست داده باشد.
🔶 کمی باید نگران بود؛ باید دشمن را وادار به پایان جنگ کرد.قبل از آنکه دیرتر شود. به قول سید حسن در سخنرانی اخیرش: اگر مقاومت فلسطین در غزه شکست بخورد که به اذن الله نخواهد خورد، پروژه خاورمیانه جدید پا به عرصه وجود خواهد گذاشت. و انه لجهاد، نصر أو استشهاد...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فایضی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#انتقام_سخت #خونخواهی
✅ پاسخی که باید طول می کشید!
🔶 لازم بود پاسخ دفاعی و بازدارنده رزمندگان اسلام به تجاوز رژیم صهیونیستی به مرزها و امنیت ملی ج.ا.ا و ترور شهید هنیه تا حد امکان طول بکشد! چون: زیان اقتصادی ناشی ازیک ماه انتظارِ پاسخ ج.ا.ا ،چند برابر ضرر ناشی از یک تهاجم سنگین نظامی به اقتصاد رژیم، آسیب وارد کرده است. تعطیلی صنایع هواپیمایی و گردشگری، تعطیلی مداوم و اجباری کسب کارهای کوچک خصوصی، افزایش قیمت بیمه های صادراتی و کشتیرانی به مقصد بنادر غربی رژیم و...گوشه ای از آسیبهایی است که رژیم بابت انتظار پاسخ ج.ا.ا تحمل کرده و بدتر این که فعالین اقتصادی و شهروندان صهیونیست نمی دانند تا کی باید این زیانها را تحمل کنند.
🔶 آگاهان به مسائل نظامی به خوبی می دانند آماده باش طولانی مدت، چه بلایی بر سر نیروهای نظامی می آورد و چقدر آنها راخسته و فرسوده خواهد کرد!
نیروی هوایی و خصوصا سامانه های پدافندی رژیم در یک ماه اخیر در سنگین ترین حالت آماده باش قرار داشته و همین امر موجب شده تا از میزان دقت و تمرکز این نیروها کاسته شود و حالت آماده باش به شکل روزمره در آمده و اهمیت آن در نظر نیروهای این سامانه ها کاهش پیدا کند و این حالت علاوه بر نظامیان صهیونیست، گریبانگیر نظامیان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، اردنی و..(که ماموریت کمک به سامانه های پدافندی رژیم را پیدا کرده اند) شده و آمادگی و تمرکز آنها را کاهش داده است! (و همین امر موجب افزایش ضریب موفقیت عملیات آتی رزمندگان اسلام علیه رژیم خواهد شد.)
🔶 فشار روانی انتظار پاسخ بازدارنده ج.ا.ا بر شهروندان رژیم آنچنان سخت و دشوار آمده که به گفته مقامات درمانی رژیم، موجب افزایش شدید مصرف داروهای آرامبخش و ضد افسردگی در میان آنها و کمبود این داروها در فلسطین اشغالی شده است. در یک ماه گذشته اغلب شهروندان رژیم، شبهای خود را در پناهگاهها و با کابوس عملیات بازدارنده ج.ا.ا گذرانده و روزها را با ترس، اضطراب، خستگی و افسردگی سپری کرده اند تا جایی که به گفته برخی رسانه های رژیم، صهیونیستها آرزو می کنند تا عملیات ج.ا.ا زودتر انجام شود تا آنها از این انتظار مهلک و خسته کننده راحت شوند!
🔶 و به لطف خدا همه این آسیبها بدون شلیک حتی یک تیر کُلت از جانب رزمندگان اسلام به غاصبان فلسطین وارد آمده است! (و این مهم جز با عمل به آیه شریفه "و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه ...ترهبون به عدو الله و عدوکم" بدست نمی آمد.)
🔶 پاسخ ج.ا.ا هم نظامیان و عوامل امنیتی و اطلاعاتی رژیم را در بر خواهد گرفت و هم سایه وحشت و مرگ را بر سر تمامی غاصبان فلسطین خواهد انداخت و موجبات افزایش جدی فرار صهیونیستها از فلسطین را فراهم خواهد آورد! چرا که پس از این عملیات بسیاری از شهروندان رژیم متقاعد خواهند شد که دیگر در سرزمین فلسطین شاهد امنیت و آسایش نخواهند بود!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر کوشکی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #حماس
#طوفان_الاقصی #فلسطین
✅ پهلُوی آسیبپذیر
🔶 بعد از نزدیک به ۱۱ ماه از وقوع عملیات طوفان الاقصی و ناکامی رژیم صهیونیستی در از بین بردن حماس و آزادسازی اسرا، اینبار علاوه بر غزه، توجه این رژیم به عملیات نظامی بر ضد کرانه باختری متمرکز شده است. این منطقه به لحاظ جغرافیایی نسبت به نوار غزه تمایزات خاص خود را دارد؛ از این بابت که کرانۀ باختری نسبت به قدس شریف، سه کیلومتر و نسبت به تلآویو تنها ۱۰ کیلومتر فاصله دارد و کشور اردن نیز در همسایگی آن میباشد و بدین ترتیب شاهراهی میان سه منطقۀ فلسطین، رژیم صهیونیستی و اردن به شمار میآید.
🔶 این را هم باید اضافه نمود که کرانه باختری به دلیل تقدس مذهبی و برخورداری از منابع آبی و سرزمینهای حاصلخیز، برای اسرائیل ارزش حیاتی نیز دارد. با این اوصاف باید گفت با توجه به ابتکار نظامی حماس در حفر دهها کیلومتر تونل بین نوار غزه و فلسطین اشغالی اگر همین تونل بین کرانه باختری و رژیم صهیونیستی حفر شود، برای اسرائیل دردسر بزرگی خواهد بود.
🔶 این را هم باید در نظر گرفت که کرانۀ باختری سه میلیون نفر جمعیت دارد و مقاومت مسلحانه در کرانۀ باختری منجر به فروپاشی رژیم صهیونیستی خواهد شد. ضمن اینکه کرانه باختری نسبت به نوار غزه وسعت بیشتری دارد و به لحاظ ترکیب جمعیتی فلسطینی - صهیونیستی، طبعاً حملات نظامی در آنجا برای نظامیان صهیونیستی سخت و دشوار خواهد بود.
🔶 در واقع رژیم اسرائیل با اشغال این منطقه به دنبال از بین بردن مزیتهای راهبردی فلسطین است. در میان کارشناسان امنیتی اسرائیل، اصطلاحی وجود دارد که بر اساس آن از کرانۀ باختری به عنوان «پهلوی آسیبپذیر اسرائیل» یاد میکنند. فیالحال اسرائیل در حال کوچک شدن است. شمال فلسطین اشغالی که به علت حملات مداوم حزب الله خالی از شهرک نشینان شده و سایر شهرک نشینان از شهرک های اطراف غزه پس از عملیات طوفان الاقصی فرار کرده اند و حالا نوبت کرانه باختری و نبرد گروههای مقاومت با صهیونیستها در آنجا رسیده است.
🔶 بنابراین رویای اسرائیل بزرگ دیگر توهمی بیش نیست. طوفان الاقصی همانطور که از اسمش پیداست واقعاً یک طوفان است که از غزه برخاسته و به کرانه باختری رسیده است. مقام معظم رهبری (مدظله) نیز در سال ۱۳۹۳ در دیدار با دانشجویان فرمودند: «ما معتقدیم کرانه باختری نیز باید مانند غزه مسلح شود و کسانی که علاقمند به سرنوشت فلسطین هستند، در این زمینه فعالیت کنند».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#قرآن #پیشرفت
#جوان #تفکر
✅ جوانی و فرصت زندگی
🔰 قسمت اول
🔻 الزامات برنامهریزی جوانان برای فرصت زندگی از نگاه رهبر انقلاب اسلامی
🔶 «ستارهی جوانی ستارهی بسیار درخشان و خوشطالعی است.» ۱۳۷۷/۲/۷ جوانی را باید قدر دانست. «جوانی یک پدیدهی درخشان و یک فصل بیبدیل و بینظیر از زندگی هر انسانی است.» ۱۳۷۹/۲/۱ زیرا از یک سو «دل جوان حقیقتپذیر است، دل جوان به فطرت الهی نزدیک است.» ۱۳۹۵/۵/۳۱ و از سوی دیگر «در وجود او انرژیهای متراکمی وجود دارد و تواناییهایی را، هم از لحاظ جسمانی و هم از لحاظ فکری و ذهنی، در خود احساس میکند.» ۱۳۷۹/۲/۱ یعنی جسم و روح او در اوج توانایی است. «انرژی، امید، ابتکار؛ اینها سه خصوصیّت برجسته در جوان است.» ۱۳۷۷/۲/۷ اگر این تواناییها از دست رفت، معلوم نیست در فرصتهای بعدی موفّقیّت حاصل شود. «میدان وسیعی در مقابل شما است. انشاءاللّه شصت سال دیگر، هفتاد سال دیگر شما در این دنیا حضور خواهید داشت و کار خواهید داشت؛ از این فرصت استفاده کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴
🔹در قیامت، از جوانی ما سؤال میکنند
🔸همانگونه که رهبر انقلاب خطاب به جوانانِ کشور میفرمایند؛ «گوهر گرانبهای جوانی در اختیار شما است و این همان گوهر گرانبهایی است که خدای متعال در قیامت از ما سؤال میکند که جوانیتان را چهجوری گذراندید؟» ۱۳۹۶/۷/۲۶ جوانی فرصت مغتنمی است که برای بهره بردن از آن برنامهریزی لازم است. «برای این فرصت طولانی برنامهریزی کنید؛ برای اینکه برنامهریزیتان درست از آب دربیاید فکر کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴ «پایهی فکری را باید قوی کرد تا انسان در پیکار اندیشهها و افکار گوناگون در امروزِ دنیا بتواند بِایستد و جبههی خودش را حفظ کند.» ۱۳۸۵/۸/۱۷ از تفکّر مادّی باید عبور کرد. «تفکّر وقتی خدایی نشد، سلیقهای است؛ سلیقهای که شد، آنوقت ارزشها بر اساس منافع گروههای قدرتمند تعریف خواهد شد.» ۱۳۹۴/۴/۲۰
🔶 اما هر فکری لزوماً درست نیست و «برای اینکه درست بتوانید فکر کنید با قرآن آشنا بشوید، قرآن را بخوانید، تأمّل کنید.» ۱۴۰۳/۶/۴ لذا باید «شما جوانهای عزیز، اُنس با قرآن را و تدبّر در قرآن را روزبهروز بیشتر کنید.» ۱۳۹۷/۲/۲۷ تدبّر و تأمّل در قرآن بدین معنا است که «قرآن را بایستی با تدبّر خواند. البتّه تدبّر مراتبی دارد. تدبّر یعنی از ظاهر اَنیق قرآن به باطن عمیق قرآن رسیدن: ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیق؛ این ظاهر، همین زیباییهای کار شما و الفاظ خود قرآن و زیباییهای خود قرآن است. باطن عمیق، آن چیزی است که با تدبّر به دست میآید. وقتی هر چه فکر کنید، دقّت کنید، فهم کنید مسائل حولوحوش یک آیه را، یا یک کلمه را، معارف و مفاهیم بیشتری را به دست میآورید؛ این میشود تدبّر.» ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ گام بعدی این است: «از کسانی که پیش از شما و بیش از شما تأمّل کردند یاد بگیرید. یاد گرفتن ننگ نیست، افتخار است؛ همیشه باید یاد بگیریم، تا آخر عمر باید یاد بگیریم.» ۱۴۰۳/۶/۴ زیرا افرادی هستند که راه را برای ما نزدیکتر کردهاند و به فهم درست رسیدهاند.
🔹خوشحال باشید که شما روزگار قبل از انقلاب را ندیدید!
🔸«عزیزان من، جوانهای من! شماها آن روزگار را ندیدید؛ خوشحال باشید که ندیدید. ما دیدیم آن روزگار را؛ روزگار بدی بود، روزگار سختی بود، روزگار سیاهی بود، روزگار یأس بود. انقلاب ورق را برگرداند.» ۱۴۰۳/۶/۴ البتّه جوانان باید بدانند که دشمنان ما «میخواهند ایرانِ جوانِ مؤمنِ انقلابیِ فعّالِ پیشرفته را به عقب برگردانند، به پنجاه سال قبل.» ۱۳۹۶/۷/۲۶ لازم است که همه، بهخصوص جوانان، توجّه کنند که «هر چیزی که به سلامت و ایمان و عزم و نشاط لطمه بزند و کار و کوشش و تحصیل جوانان را معوّق بگذارد، تهدید است.» ۱۳۷۹/۲/۱ پس بدون شک، «سازندگان آیندهى کشور و آیندهى این تمدّن و در واقع آیندهى جهان، شما جوانهاى امروزید.» ۱۳۹۳/۲/۳۱ این قشر ارزشمند باید مراقب باشند «رهزنانی هستند که نمیپسندند امثالِ حرکتِ شما جوانها را.» ۱۴۰۱/۶/۲۶
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#معنویت_و_اخلاق #سبک_زندگی #قرآن #پیشرفت #جوان #تفکر ✅ جوانی و فرصت زندگی 🔰 قسمت اول 🔻 الزامات
#معنویت_و_اخلاق
#سبک_زندگی
#قرآن #پیشرفت
#جوان #تفکر
✅ جوانی و فرصت زندگی
🔰 قسمت دوم
🔹دلم میخواهد شما جوانها کتاب بخوانید
🔸جوانان برای نقشآفرینی در آیندهی نهچنداندور، لازم است که اهل مطالعه باشند و رهبر انقلاب در این زمینه خطاب به جوانان تاکید کردند که: «شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید.» ۱۳۹۸/۳/۱ «دلم میخواهد شما بچّهها، جوانها، واقعاً کتاب بخوانید.» ۱۳۹۷/۳/۷ و مورد دیگر اینکه «خودسازی کنید؛ هم خودسازی جسمی، هم خودسازی معنوی و روحی، هم خودسازی فکری، با همان ترتیبی که عرض کردم. بعد از آنکه شما نوجوانان عزیز، در این میدان باعظمت و در این بهار باطراوت نوجوانی، حرکت درست را انجام دادید، آنوقت انسان میتواند مطمئن باشد که فردای این کشور فردای بهتر از امروز است.» ۱۳۹۵/۹/۲۳ ضروری است که «برای پیشرفت و تعالی کشورتان، هر چه میتوانید به این صراط مستقیم تمسّک کنید. با اتّکاء به خدای متعال و اعتقاد به نیروی درونی خود، میتوانید همهی موانع را از سر راه بردارید.» ۱۳۸۷/۳/۱۴
🔶 جوان باید هوشیار باشد. «با این جبههی وسیع دشمنی و تمرکز روی جوانها، ما یک مجموعهی بزرگ جوان داریم که مؤمنند، متدیّنند، انقلابیاند، اهل توسّلند، اهل شور و عشق به معنویّتند؛ این چیز کمی نیست؛ این چیز خیلی مهمّی است؛ خیلی چیز بزرگی است. عدّهای اهل قرآنند، عدّهای اهل اعتکافند، عدّهای اهل پیادهرویِ اربعینند، عدّهای اهل ایستادگی در میدانهای انقلاب و در مظاهر انقلابند. این خیلی باعظمت است، خیلی باارزش است؛ دشمن با همهی اینها مخالف است.» ۱۳۹۵/۲/۱ این معنویّات باید بیشتر تداوم یابد. «ملّت ما یک جنگ هشتسالهى تحمیلى را، با تکیهى به همین معنویّت، توانست با سرافرازى و پیروزى طى کند. امروز هم جوانهاى ما اکثراً جوانهاى مؤمن و معنوى هستند؛ حتّى آن کسانى که بظاهر گرایش معنوى در سیماى آنها نیست، انسان در مواقع حسّاس مىبیند دلهایشان متوجّه خدا است.» ۱۳۸۸/۳/۲۹
🔹کلید حلّ مشکلات کشور به دست جوانان است
🔸جوانان باید راه مقابل خود را ببینند. «با نشستن، تنآسانی، راحتطلبی و سرگرم شدن و مشغول شدن به هوسها و بازیچههایی که دشمن سر راه ما و جوانهای ما قرار میدهد، این راه طی نخواهد شد. این نسل باید کارِ گذشتگان را به اکمال برساند و تمام کند. باید خوب درس بخوانید و به طور دقیق، انضباط و نظم اجتماعی را رعایت کنید. محیط هرجومرج و محیطی که در آن امید وجود نداشته باشد، ضدّ پیشرفت است.» ۱۳۸۳/۱۲/۲۴
🔶 ما یقین داریم «کلیدحلّمشکلات کشور به دست جوانان است؛ امّا به شرطی که جوانان برای کشور ما باقی بمانند و اراده، روحیه و ایمان جوانان ما ــ چیزهایی که دشمنان ما آنها را هدف گرفتهاند ــ محکم و پابرجا باشد.» ۱۳۸۱/۱۲/۶ پس لازم است همدیگر را یاری کنند. «تواصی بر شما لازم است، برای ما لازم است. امروز، هم به حق تواصی کنید، هم به صبر. نگذارید محیط، محیط خستهای بشود، محیط ازکارافتادهای بشود.» ۱۴۰۱/۶/۲۶ «امروز شما جوانان هدف توطئهای بسیار خطرناک هستید. این خطرات هر جایی که اسلام و ایمان هست و نسل جوان دل به سوی معنویّت و حقیقت دارد، وجود دارد.» ۱۳۸۱/۱۲/۶
🔶 این توصیهای مهمّ به جوانان در زمینه توجّه ویژه به معنویّت و آگاهی نسبت به مسائل کشور و دنیای اسلام است. امروز «درس خواندن، پاکدامنی و پرهیز از سرگرمیهای عاطل و باطل، جزو وظایف جوانها است.» ۱۳۸۳/۱۲/۲۴ «[شما] جوانها از فرصت استفاده کنید. امروز فرصت برای شما هست که بتوانید آیندهی کشورتان را بسازید. زمان شما با زمان جوانی ما فرق دارد. جوانی ما دوران ناامنی بود، دوران سختی بود.» ۱۳۹۶/۷/۲۶ این لحظهها را باید قدر دانست. «شما جوانان، دورهی قبل از انقلاب را در این کشور ندیدهاید و بسیاری از کشورهای دنیا را هم ندیدهاید. امروز، خوشبختانه، آزادی فکر کردن و فکر را بیان کردن در ایران، در دنیا کمنظیر است.» ۱۳۷۷/۲/۲۲ امید است که به برکت اسلام و انقلاب و امام بزرگوار و شهدا، جوانان از این نعمت بزرگ چون برق میگذرد، به بهترین شکل استفاده کنند.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #یمن
#مقاومت #موشک_بالستیک
✅ شمارش معکوس برای حمله گسترده یمن به قلب اسرائیل
🔶 منابعی در صنعا تأکید کردند که پاسخ یمن به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به استان حدیده، یمنی خواهد بود. برخی منابع نظامی در یمن نیز تأکید کردند که با همکاری محور مقاومت بانک اهداف استراتژیک دشمن صهیونیستی در عمق اراضی اشغالی رصد و تاکتیکهای درگیری نیز تعیین شدند و به زودی سیلی نواخته خواهد شد.
🔶 در این چارچوب منابع مختلفی در صنعا به روزنامه الاخبار، چاپ لبنان، گفتند که پاسخ یمن به جنایت حمله دشمن اسرائیلی به استان حدیده در تاریخ ۲۰ ژوئیه (30 تیر)، یمنی خواهد بود و علاوهبر این جبهه یمن به هماهنگی با محور مقاومت جهت همکاری در پاسخ جمعی به جنایت ترور شهید «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، و مجاهد «حاج فؤاد شکر»، فرمانده نظامی مقاومت اسلامی لبنان، ادامه میدهد.
🔶 ویژگیهای مرحله نظامی کنونی و تاکتیک نظامی که نیروهای صنعا در حمله آتی خود به اسرائیل از آنها استفاده خواهند کرد، تعیین شد.» منابع یادشده در ادامه گفتند:
🔶 «از عملیات مرحله پنجم در چارچوب پشتیبانی از نوار غزه تنها عملیات یافا در اوایل ژوئیه و تمامی عملیاتهای نظامی دریایی در هفتههای گذشته اجرا شدند، توانمندیهای نیروهای صنعا در مرحله پنجم با مراحل قبلیاش به ویژه از نظر پهپادها و موشکهای بالستیک و هدایتشونده با بُردهای جدید، کاملا متفاوت بود.»
🔶 وزیر دفاع دولت صنعا تأکید کرد که نیروهایش در تشکلها و نیروهای مختلف در بالاترین سطح آمادگی رزمی، روحی و لجستیک برای پاسخ به حمله اسرائیل به بندر حدیده قرار دارند و فرماندهی نظامی تمامی گزینهها و احتمالها را بررسی کرده، نقاط ضعف دشمن صهیونیستی را با دقت مشخص و تمامی عوامل و تاکتیکهای درگیری را تعیین کرد و در حال حاضر منتظر دستورات بالاتر برای وارد آوردن حملات دردناکی به عمق اراضی اشغالی است.
🔶 برخی منابع آگاه نظامی به روزنامه الاخبار گفتند: «حمله به سکوهای گاز مایع رژیم صهیونیستی در دریای مدیترانه و کمکهای نفتی ویژه و مخازن نفت در بنادرش به ویژه در اشدود، حیفا و دیگر مناطق با همکاری محور مقاومت رصد شدند. این منابع در ادامه نیز احتمال دادند که عملیاتها علیه اهداف استراتژیکی که نیروهای صنعا آنها را رصد کرده، به صورت مشترک میان نیروهای یمنی و مقاومت عراق انجام شود.»
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#روشنگری #امام_موسی_صدر
✅ دیروز سالروز ربوده شدن "امام موسی صدر" رهبر شیعیان لبنان بود
🔶 امام موسی صدر پس از وفات آیت اللَّه سیدعبدالحسین شرف الدین، رهبری شیعیان لبنان را به عهده گرفت و آنان را از وضعیت ناهنجار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی رهایی بخشید و در برابر دسیسه های دشمنان اسلام، آنان را در تشکیلات "حرکت المحرومین" متشکل ساخت.
🔶 این مجاهد نستوه و خستگی ناپذیر با هدف ایجاد اتحاد بین اعراب و جلب حمایت کشورهای عربی و متقاعد ساختن آنان به منزوی کردن اسرائیلِ متجاوز و تحریم هرگونه رابطه با اشغالگران فلسطین و به منظور تقویت جنبش محرومین و تهیه سلاح، به کشورهای مختلف سفر می کرد. امام موسی صدر، به تدریج جزء بزرگترین شخصیت های سیاسی جهان به شمار آمد و در پی دعوت رسمی دولت لیبی، به این کشور سفر نمود، ولیکن بر اثر توطئه دشمنان انقلاب اسلامی، در همان سفر ربوده شد. گرچه اخبار ضد و نقیضی درباره زندانی بودن وی منتشر می شود، با این حال هنوز اطلاعات موثّقی از ایشان به دست نیامده است.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#بنزین #انرژی
#تورم #ارز
✅ سه الزام اساسی در حلوفصل ناترازی بنزین
🔶 تجربه چند دهه قیمت گذاری انرژی نشان می دهد که هر گونه اصلاح قیمتگذاری در حامل های انرژی مستلزم در نظر گرفتن چند نکته مهم و اساسی است:
🔶 باید متوجه بود اقتصاد ایران به دليل اصطکاک با تحریم ها، در شرایط خاص و منحصربهفردی می باشد. لذا نمی توان نسخه های بازار آزاد و تئوری های بازار انرژی اجرا شده در غرب را از طریق شوک درمانی در ایران اجرایی نمود. پیشنهاد تمرکز بر مکانیزم قیمت در جهت کنترل مصرف بنزین، زمانی قابلیت اجرایی شدن دارد که سایر عوامل تورم زا (نقدینگی و نرخ ارز)، در کنترل و مدیریت کامل دولت باشد و شاهد تثبیت و تداوم تورم تک رقمی باشیم. لذا اولویت، مهار تورم است و با افزایش نرخ بنزین نمی توان به این مهم دست یافت، چرا که افزایش نرخ بنزین منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود.
🔶 راهکارهای حلوفصل ناترازی بنزین تنها از مسیر مکانیزم قیمت نمی گذرد، بلکه باید یک راهکار چند بُعدی و البته با تمرکز بر کاهش نشتی ها در سیستم تقاضا را عملیاتی نمود. مثلا با وجود «مصرف ۳ برابر استاندارد خودرو داخلی، عدم توسعه حملونقل عمومی، وضعیت نامناسب جادهها و فقدان تنوع سبد سوختی کشور» مردم امکان کاهش مصرف سوخت را به صورت محسوس ندارند؛ پس طرح حل ناترازی بنزین با تمرکز بر افزایش نرخ آن ممکن است بحران امنیتی و اقتصادی ایجاد نماید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#وحدت #تربیت_نیرو
#شهید_خدمت
✅ ایران در سایهروشن ترورهای دهه ۶۰
🔶 در اوایل دهه شصت، ایران با چالشها و تنشهای متعددی مواجه بود. چالشهایی که عمده آن، ناشی از اوضاع انقلابی کشور در سال ۱۳۵۷ و جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ بود. پس از پیروزی انقلاب، گروههای مختلف سیاسی از جمله کمونیستها، ملیگرایان و گروههای اسلامی بهدنبال کسب قدرت بودند و این تنوع سیاسی، باعث بروز تنشهای زیادی در کشور شد. بهعلاوه، جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران که از سال ۱۳۵۹ آغاز شده بود، فشارهای اقتصادی و اجتماعی را دو چندان کرده بود. دولتموقت و در رأس آن، مهدی بازرگان نتوانست بهخوبی اوضاع را مدیریت کند و در نهایت وادار به استعفا شد.
🔶 پس از آن، دولت محمدعلی رجایی تشکیل شد. او با اهدافی نظیر ایجاد وحدت ملی و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی روی کار آمد اما شرایط بحرانی کشور، کار را برای دولت او بسیار دشوار کرده بود. در آن برهه، گروههایی مانند منافقین (مجاهدین خلق) که مخالف نظام جمهوری اسلامی بودند، بهدنبال ضربه زدن به دولت و ایجاد ناامنی در کشور بودند. این گروهها با استفاده از روشهای تروریستی سعی در ایجاد رعب و وحشت در جامعه داشتند.
🔶 در یکی از این حوادث و در تاریخ ۸ شهریور ۱۳۶۰، انفجار دفتر نخستوزیری منجر به شهادت محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر شد. این واقعه، تأثیرات عمیقی بر سیاست داخلی و خارجی کشور گذاشت. ترور این دو شخصیت تأثیرگذار، بهدلیل مواضع قاطع آنان در برابر گروههای معاند و ضدانقلاب بود. این دو، همواره بر ضرورت وحدت ملی تأکید داشتند و تلاش داشتند کشور را از بحرانهای داخلی و خارجی نجات دهند. آنان بهدنبال تقویت نهادهای دولتی و جلوگیری از نفوذ گروههای منافق بودند.
🔶 ترور شهیدان رجایی و باهنر نشاندهندهی عمق چالشها و بحرانهای داخلی بود که نظام نوپای جمهوری اسلامی با آن مواجه بود. دولت جدیدی که پس از این حادثه تشکیل شد، تلاش کرد با تقویت نهادهای نظامی و امنیتی، بهطور جدی به مقابله با تهدیدات بپردازد و از بروز آشوبهای داخلی جلوگیری کند. رویکرد دولت در این زمان، بیشتر بر تثبیت قدرت و مقابله با تهدیدات داخلی متمرکز بود. افزایش فعالیتهای نظامی و امنیتی، بهویژه در برابر گروههای مخالف، یکی از نتایج این وضعیت بود.
🔶 شهیدان رجایی و باهنر به عنوان نمادهای خدمتگزاری و صداقت شناخته میشدند. ویژگیهایی چون سادهزیستی، صداقت، دیانت و تعهد به اصول انقلاب اسلامی از جمله شاخصههای بارز آنان بود. دولت آنان بر مبنای عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و خدمت به مردم بنا شده بود و همواره در تلاش بودند تا صدای مردم را بشنوند و به نیازهای آنان پاسخ دهند. این دو شهید تلاشهای قابل توجهی در جهت ایجاد وحدت ملی و مقابله با چالشهای داخلی انجام دادند.
🔶 محمدعلی رجایی بهعنوان یک معلم و سیاستمدار، همواره بر اهمیت آموزش و پرورش تأکید داشت. او معتقد بود که آموزش صحیح میتواند جامعه را به سوی پیشرفت سوق دهد. محمدجواد باهنر نیز بهعنوان یک عالم دینی، تلاش میکرد تا اصول اسلامی را در سیاستها و برنامههای دولت پیاده کند. ترور شهیدان رجایی و باهنر نه فقط از جایگاه یک ضایعه بسیار بزرگ برای کشور بلکه از دیدگاه ویژگیهای بارز این دو شخصیت، همواره باید مورد توجه قرار گیرد چرا که اینان، الهامبخش نسل کنونی و فرزندان آینده میباشند و یادآوری میکنند که خدمت به مردم باید همواره در رأس اولویتها قرار گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد آذرشب؛ دانشجوی دکتری مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستهای_کلی_نظام
#جمعیت #فرزندآوری
#بودجه #وزارت_بهداشت
✅ سازمان برنامه و بودجه پاشنه آشیل موفقیت قانون جوانی جمعیت است
🔰 قسمت اول
🔶 جمعیت از موضوعات بسیار مهمی است که رهبر معظم انقلاب هم بارها و بارها نسبت به توجهات ویژه مسئولان به آن تذکر داده و کارشناسان نسبت به نرخ نزولی آن هشدار داده اند چرا که جمعیتی که روزی جوانترین جمعیتها محسوب میشد امروز با سرعت ناباوری به سوی پیری میرود. باید اذعان داشت چند سال دیگر بیشتر زمان نداریم تا جلوی کاهش جمعیت و نرخ نزولی که بدون ترمز رو به جلو و شتابان میتازد بگیریم؛ چرا که سالهای طلایی برای جبران مافات در حال نابودی است.
🔶 فرصتی هر چند محدود، اما طلائی تا بلکه قانون جوانی جمعیت که در مهر ۱۴۰۰ به عنوان قانونی در راستای اجرای صحیح سیاستهای جمعیتی به شکل فوریتی و لازم الاجرا تصویب شد، بتواند شاخصهای آماری جمعیتی را در چشم اندازی چند ساله دچار تحولاتی بنیادی و اساسی کند، اما این قانون هم هنوز کامل اجرایی نشده و با روی کار آمدن دولت چهاردهم نگاهها به سوی عملکرد و البته رویکرد دولت در اجرای قوانینی است که مسیر سخت آن یعنی زیرساختها و قوانین و دستورالعملهای اجرایی آن در نهادها و دستگاههای اجرایی ایجاد شده و حالا دولت جدید باید عزمش را برای اجرای کامل آن جزم کند.
🔶 به گفته مسئولان امر همین اجرای ناقص جوانی جمعیت هم جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت را گرفته است چنانچه در سالهای ۹۲ تا ۴۰۰ یک شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی داشتیم و در سال ۹۸ نسبت به سال قبل از آن، ۱۲.۴ درصد کاهش موالید داشتیم. هرچند کاهش جمعیت همچنان ادامه دارد، اما سرعت شیب کمتر شده است. با اقدامات خوب دولت سیزدهم سرعت نزولی جمعیت کمتر شده است.
🔶 روایتهای ناگوار
به روایت آمارها نرخ رشد جمعیت طی ۵ سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است و در سال ۱۴۲۹ از هر سه ایرانی یک نفر سالخورده خواهد بود! مطابق با آمارهای رسمی سال ۹۵ رشد جمعیت ۱.۲ بوده و این عدد درسال ۱۴۰۰، ۵۰ درصد کاهش داشته که در دنیا بی نظیر بوده است و در سال ۹۹ نرخ فرزند آوری به ۱.۵ رسیده است در حالی که در سال ۹۵ این عدد ۲.۱ بوده است و پیش بینی میشود در سال ۱۴۰۵ به ۱.۲ برسد. اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم و پایان زودهنگام دولت سیزدهم، اجرای قانون دچار تحولاتی از منظر رویکرد و عملکرد دولت جدید خواهد بود.
🔶 رهبر معظم انقلاب هم در همین رابطه و با توجه به دغدغههای موجود در موضوع جمعیت و تکلیف دولت چهاردهم در اجرای آن فرمودند: «موضوع جوانی جمعیت باید به صورت جدی پیگیری شود. من از آقای دکتر ظفرقندی میخواهم شخصاً موضوع جوانی جمعیت و برطرف کردن موانع آن را بطور جدی پیگیری کنند.»
🔶 چالش اصلی در حوزه جمعیت که رهبر انقلاب هم با تاکید بیشتر از همه به آقای دکتر ظفر قندی وزیر بهداشت تاکید کردند این است که وزارت بهداشت به طور جدی اجرای قانون جوانی جمعیت را پیگیر باشند چرا که بالاخره وزارت بهداشت یکی از دستگاههایی است که در این زمینه نقش خیلی موثری دارد البته من قائل نیستم که همه مسئله جمعیت توسط وزارت بهداشت قابل حل است ولی سهم و وزن وزارت بهداشت سهم و وزن بسیار زیادی است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای صالح قاسمی؛ دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#سیاستهای_کلی_نظام #جمعیت #فرزندآوری #بودجه #وزارت_بهداشت ✅ سازمان برنامه و بودجه پاشنه آشیل موفقی
#سیاستهای_کلی_نظام
#جمعیت #فرزندآوری
#بودجه #وزارت_بهداشت
✅ سازمان برنامه و بودجه پاشنه آشیل موفقیت قانون جوانی جمعیت است
🔰 قسمت دوم
🔶 لذا در خدمات رسانی به مادران در رویکرد کلی وزارت بهداشت که آیا رویکردی حمایتی از فرزندآوری است یا خیر و همینطور در بازنویسی آیین نامهها و بخشنامهها و دستورالعملها و بازآموزی و توانمند سازی شبکه بهداشت و درمان یکی از کارهای اصلی است که وزارت بهداشت میبایست آن را انجام دهد چرا که یک وزارت خانه در موضوع فرزند آوری بیشترین ارتباط را با خانواده و مادر دارد.
🔶 مثلاً پدیدههای مانند ناباروری و درمان آن پدیده سقط و مدیریت آن پدیده هزینههای فرزند دار شدن و ... مواردی است که قاعدتاً در وزارت بهداشت بیشتر قابل مدیریت است. با این توضیح عنوان میکنم که به نظر میرسد اگر دولت چهاردهم عزم و اراده جدی داشته باشد میتوانیم امیدوار باشیم که درصد اجرای قانون به ۵۰ درصد برسد.
🔶 البته این امر یک شرط بزرگ دارد! من پاشنه آشیل موفقیت یا عدم موفقیت قانون جوانی جمعیت را در سازمان برنامه و بودجه میدانم چنانچه در دولت شهید رئیسی هم سازمان برنامه بودجه یک جاهایی همراهی کرد و یک جاهایی همراهی نکرد و واقعا عدم همراهی داشت و همان جاهایی که همراهی نکرد باعث شد قانون زمینگیر شود با این توضیح و با صراحت اذعان میکنم که باید بدانیم سازمان برنامه و بودجه چه رویکردی در این رابطه پیش خواهد گرفت که اگر رویکرد حمایت و تامین منابع و اعتبارات در این زمینه باشد میتوان امیدوار بود که درصد اجرای قانون بیشتر شود.
🔶 یک نکته دیگری که باید مد نظر داشت اینکه ستاد ملی قانون جوانی جمعیت را آقای پزشکیان باید به سرعت تشکیل دهند چرا که از مدت زمان قانونی که هر سه ماه یک بار این ستاد میبایست توسط رئیس جمهور تشکیل شود گذشته و هنوز ستاد تشکیل نشده یعنی بیش از سه ماه است که ستاد تشکیل شده و به همین جهت با تاکید عرض میکنم که حتما آقای پزشکیان بایستی ستاد را تشکیل دهند و با جدیت باید دستورات لازم را به دستگاهها ابلاغ کنند و با حمایت از دستورات دبیرخانه ستاد باید کمک کنند که ستاد به تکالیفش عمل کند تا نقش راهبری و کار ستادی خود را برای پیگیری اجرای قانون بتواند عملی کند و استقلال ستاد ملی جمعیت از وزارت خانهها و نهادهای دیگر هم نکته بسیار مهمی است، اما متاسفانه شنیده میشود که ستاد ملی اجرای قانون جوانی جمعیت ذیل برخی وزارت خانهها یا نهادها و دستگاهها میخواهد تعریف شود که این هم خلاف قانون است و هم ستاد را از کارکرد خارج خواهد کرد که حتما میبایست بدان توجه شود.
🔶 بنده قائل هستم که ۵ یا ۶ ماده اصلی قانون جوانی جمعیت مانند همین اعطای تسهیلات بانکی و مرخصیها و اعطای زمین و همین طور خودرو مواد اصلی هستند که در این حوزه امتیازات خوبی را به خانواده اعطا میکند که اگر تمرکز دولت هم روی همین موارد باشد حس خوبی را به خانواده خواهد داد. در غیر اینصورت خانواده ایرانی امیدش را از این قانون قطع میکند و دیگر نمیتوان به این امیدوار باشیم که الگوی فرزندآوری تغییر کند لذا همه چیز بسته به عملکرد دولت در این رابطه و حداکثر طی دو سه ماه آینده دارد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای صالح قاسمی؛ دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#دولت_چهاردهم #وزرا
#تولید_ملی #جمعیت
#پیشرفت
✅ توصیههای راهبردی رهبری در شروع دولت
🔶 کابینه دولت چهاردهم به مناسبت هفته دولت با رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) دیدار داشتند. در این دیدار که اولین دیدار کابینه دولت جدید با معظمله بود، توصیههای راهبردی به اعضای دولت شد. اگر چه بررسی این نکات نیازمند تحلیل و واکاوی مفصل موضوعات است، ذکر چند نکته در این مجال خالی از لطف نیست.
1️⃣ توصیههای رهبر معظم انقلاب به دولت در اولین دیدار در حقیقت راهبردیترین نکاتی است که دولت باید در طول چهار سال پیش رو مد نظر قرار دهد و دولت باید برای تحقق آنها راهکار و برنامه اجرایی تدوین کند، بنابراین یکی از مطالبات جریان انقلاب از دولت چهاردهم تحقق این موضوعات است.
2️⃣ بخشی از این توصیهها معطوف به جایگاه دین و اخلاق در اداره جامعه است و وجه تمایز دولت اسلامی ایران با دول غیر اسلامی در آنهاست، شکر نعمت خداوند و توجه به معنویت در دوران مسئولیت و حضور در بین مردم را میتوان در این توصیهها جای داد.
3️⃣ بخشی از توصیههای معظمله معطوف به نگرانیهایی است که نسبت به دولت چهاردهم وجود دارد، امید نبستن به دشمن و حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و تا حدی خردمندانه شدن حکمرانی از این دستهاند. علت آن است که برخی مواضع دولت در مناظرات انتخاباتی و رویکرد اطرافیان نزدیک به دولت و همچنین فشار برخی از رسانهها و فعالان سیاسی به دولت در این موضوعات، سبب شده است دولت نسبت به آنها تساهل و تسامح داشته باشد؛ این توصیهها موجب میشود دولت در پیمودن راه حق با پشتوانه بسیار محکمی حرکت کند و از برخی تردیدها نجات یابد.
4️⃣ بخش دیگری از توصیههای رهبر معظم انقلاب معطوف به مشکلات و اولویتهای کشور بود؛ توجه جدی به تولید ملی و علاج پیری زودهنگام کشور دو محور اساسی مورد توجه رهبری به صورت خاص برای دولت چهاردهم است. در حالی ایشان بر روی این دو موضوع تأکید میکنند که بارها به آنها در مقاطع مختلف و از جمله شعار سال تأکید شده است. قطعاً بیان شفاف این دو بخش از مشکلات کشور به این دلیل است که حل آنها از ضرورت و فوریت برخوردار است.
5️⃣ آخرین بخش از توصیههای رهبر معظم انقلاب مربوط به شیوهها و رفتارهای حکومتداری است، روشهایی که حکمرانی را در کشور به الگوی مطلوب و مورد نظر انقلاب اسلامی نزدیک میکند، تهیه پیوست عدالت برای هر قانون، رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی، شناسایی ظرفیتهای کشور، ترس نداشتن از موانع در کارها و انتخاب همکاران جوان، انقلابی و متعهد را میتوان در این دسته جای داد. رهبر حکیم انقلاب بار دیگر نقشه راهی را برای مسئولان ترسیم کردند که میتواند موجب رشد پرشتاب و تعالی اخلاقی جامعه ایران بشود.
🆔 @tahlil_shjr