22.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیامهای نماز جمعه نصر چه بود؟
کارشناس سیاسی علی محمدی پاسخ می دهد.
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وضعیت رژیم صهیونیستی در یک سال بعد از عملیات طوفان الاقصی را از زبان خبرنگار بیبیسی در تلآویو بشنوید:
🔸 اینجا کسی به آینده امیدی ندارد
🔹خیلی از متخصصان در حال ترک اسرائیل و تعداد زیادی از ساکنان در حال ورشکستگی هستند.
🔹جنگ هرروز در حال گسترش است و ادامهٔ آن ناامیدیِ اسرائیلیها را روزبهروز بیشتر میکند.
@tahlilrahbordi
صیانت از انسجام
تحولات منطقه و جهان در یکی از مقاطع حساس و سرنوشتساز خود قرار دارد. در این وضعیت، همه نظامهای سیاسی دنیا و به تبع آن مقامات کشورها میکوشند با محاسبات دقیقِ گفتار و رفتار، در مسیر امنیت و منافع ملی خود قدم بردارند. در زمینه رخدادهای کنونی که ماههاست منطقه و محیط امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را در بر گرفته است، قضاوت کلی آن است که همه قوای سهگانه و نیروهای مسلح در کنار یکدیگر با پشتیبانی آحاد مردم مشغول کار هستند. منصفانه آن است که نقش مثبت و سازنده رئیس قوه مجریه و سایر وزارتخانههای اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی را که در این زمینه نقش مؤثر ایفا میکنند، مد نظر قرار داد.
از این منظر عبارت «ولم کن بابا» ی معاون راهبردی رئیس جمهور، یقیناً نباید به نادیده گرفتن نقش سایر اجزای دولت منجر شود و ما را در تحلیل، دچار قضاوت نادرست کند. با این حال در کنار قوتها، ضعفها را نیز ببینیم و سپس آن را تصحیح و مراقبت کنیم در این زمانه حساس و پرمخاطره راهی را در پیش نگیریم که دشمن را به محاسبه غلط وادارد. عبارت «ولم کن بابا» پس از عملیات تاریخی و بیسابقه وعده صادق ۲ که بخشهای مختلف درون کشور درباره آن اظهار نظر کردند و دنیا را به تعجب و تحسین واداشت، حتماً عبارت صحیحی نبود که معاون راهبردی رئیس جمهور بر زبان جاری کرد. او مدتی پیش میدان را در مغایرت با دیپلماسی ترسیم کرد؛ میدانی که در همه جای دنیا پیشران دیپلماسی و ابزار موفقیت آن است. اصولاً دیپلماسی به خودی خود هیچ خاصیتی به همراه ندارد. همچنین پیشتر گفته بود که آمریکا با فشار یک دکمه میتواند کل ساختار دفاعی کشور را از کار بیندازد!
بنابراین، «ولم کن بابا» فقط یک عبارت نیست یا جملهای نیست که ناخواسته بر زبان جاری شده باشد؛ بلکه کلماتی است که با در نظر گرفتن تجربیات پیشین، گویای یک موضع و پیش و بیش از آن یک باور و عقیده است. اشتباه صاحب عبارت «ولم کن بابا» از آن موقعی شروع شد که گمان بُرد توافق برجام صرفاً به دلیل توان مذاکره و دیپلماسی بوده و هرگز درک نکرد که جمهوری اسلامی، همه توانمندیهای صنعت هستهای خود را بر روی میز مذاکره گذاشت تا منتهی به توافق هستهای شد. حالا یک راه اجتنابناپذیر پیش رو قرار دارد. باید همه گفتارها و رفتارهای مسئولان کشور به گونهای باشد که دشمن به نمایان شدن چنین مواضعی طمع نورزد و اجماع فراگیر مسئولان کشور در این وضعیت فوقالعاده حساس با یک خطا دچار اختلال نشود.
📝عزیز غضنفری
@ghazanfari58
@tahlilrahbordi
پنج گام در مقابله با عملیات روانی دشمن
رصد فضای مجازی کشور و دقت در پیرامون آنچه با موضوعات تحولات منطقهای تولید شده و نشر مییابد، حکایت از آن دارد که پس از گذشت یک سال از طوفانالاقصی، جنگ رسانهای و عملیات روانی عمیقی بر سراسر جبهه مقاومت، به ویژه ملت ایران سایه افکنده است.
هدف اولیه از عملیات روانی دشمن در این روزها ایجاد ترس، عقبنشینی، تردید، اشتباه محاسباتی، یأس، بدبینی نسبت به فرماندهان و کارگزاران نظام، اختلاف بین مردم و دولت، نمایش اقتدار از خود و .... است که عموماً از طریق تولید و انتشار اخبار کذب، ارائه تحلیلهای جهتدار و بیان تحلیلهای غیر منطبق با میدان و واقعیت صورت میپذیرد و در نهایت از این طریق به دنبال شکست وحدت و استقامت جبهه مقاومت اسلامی و ایجاد تزلزل در باور و ایمان مردم منطقه است.
به نظر میرسد در وضعیت فعلی باید ساماندهی افکار عمومی کشور و اقناعسازی آنها از اولویتهای کارگزاران نظام باشد.
از این منظر نیازمند اتخاذ چند گام مهم هستیم:
گام اول برای مقابله با جنگ روانی دشمن اطمینان و اعتماد مردم به کارگزاران و مسئولان کشور میشود.
گام دوم نیز همان است که رهبر فرزانه انقلاب در ۲۴ مرداد امسال در دیدار با ستاد کنگره شهدای کهگیلویه و بویراحمد به آن اشاره کردند. ایشان در آن دیدار به ترفند بدخواهان ایران در ایجاد جنگ روانی و ترس برای به عقبنشینی واداشتن ملت ایران در عرصههای گوناگون اشاره فرمودند و شناخت تواناییهای خود و پرهیز از بزرگنمایی توان بدخواهان را راه مقابله با این ترفند معرفی کردند.
گام سوم طرحریزی و اجرای چارچوبها و پیوستهای رسانهای لازم از سوی نهادهای متولی و انطباق جراید و فضای رسانهای کشور به ویژه صدا و سیما در همان چارچوب است. البته در خصوص صدا و سیما که به منزله رسانه ملی رسالت مهمی بر عهده دارد، وضعیت اهمیت فوقالعاده بیشتری دارد و باید در انتخاب کارشناسان و تحلیلگران دقت لازم صورت پذیرد.
اما گام پنجم این است که دیده میشود برخی عناصر داخلی با انتشار و بازنشر محتواهای غلط در جورچین دشمن بازی میکنند که باید به این همسنگران عزیز آگاهی و هشدار لازم را داد تا در کنار هر گونه حضور در فضای مجازی از صحت اخبار و تحلیلهای موجود و راستیآزمایی آنها اطمینان حاصل کنند تا خدای ناکرده در حکم سرباز دشمن در جنگ روایتها عملیات نکرده باشند.
📝علی محمدی
@tahlilrahbordi
کار قالیباف برای لبنانیها اینطور روایت میشود:
"رییس مجلس ایران که همرزم ژنرال قاسم سلیمانی است، در میان تهدیدات اسرائیل خودش هواپیما را تا فرودگاه بیروت هدایت کرده و حالا زیر گشتزنی پهپادهای اسرائیلی از مناطق بمباران شده ضاحیه که لحظه به لحظه در خطر بمبارانهای جدید است، بازدید کرده."
حالا او میگوید: "ایران همیشه حامی شماست."
برای دقایقی از معرکهی "چیپ" زد و خوردهای انتخاباتی بیاین بیرون. ما ماموریتهای تاریخی داریم. در حاشیه کتاب فاخر تاریخ، نقاشیهای کودکانه نکشید.
➕️ @yaminpour
@tahlilrahbordi
یکی در شرایط عادی با ضدگلوله میاد عراق و برمیگرده( وزیرخارجه امریکا) و یکی هم در شرایط جنگی خودش خلبان هواپیما میشه و میره لبنان. ایران مقتدر اینگونه از متحدینش دفاع میکنه.
@tahlilrahbordi
🔰تاد خبرسازی یا واقعیت ؟
🔹پنتاگون: به دستور بایدن، دستور استقرار سامانه پدافندی تاد و کارکنان نظامی آمریکایی آن در اسرائیل را صادر کردیم.
🔹چند سوال در این خصوص به ذهن می رسد که پاسخ به آنها می تواند جواب سوال اصلی هم باشد.
1⃣اگر این ادعا درست باشد چرا اعلام کرده اند ؟ مگر غیر از این است که این قسم اقدامات باید پنهانی و بر اساس اصل غافلگیری باشد؟
2⃣مگر این اقدام موضوع جدیدی است ؟
سامانه تاد در گذشته هم به رژیم تحویل داده شده و بکارگیری نیز شده لذا تسلیحات جدیدی نیست !
3⃣ اگر همانند وعده صادق ۲ سیستم دفاعی رژیم حتی با حضور تادها و پاترویت های جدید امریکایی این بار نیز آبکش شود چه ؟
چه هزینه حیثیتی برای او خواهد داشت؟
🔹به نظر می رسد قصد امریکا از این خبرسازی تغییر محاسبات در درون حاکمیت ایران باشد بر این اساس که اگر رژیم به ایران حمله کرد پاسخ ایران حمله به امریکا تلقی شده! و ایران را منصرف نماید یا اینکه به عملیات محدود و بی اثر وادار نماید!
🔹امریکا زهر انتقام ایران را در عین الاسد چشیده است و می داند که ما در دفاع از امنیت ملی خود حتی تردید نیز نکرده و نخواهیم کرد.
سوال مهم شاید این باشد که در این مقطع زمانی روی چه کسی و یا کسانی حساب باز کرده برای تغییر محاسبات حکومت و یا ایجاد تزلزل در تصمیم گیری ؟!
🔹در هر صورت ایالات متحده با این توهمات و تصورات و خبرسازی ها کاری از پیش نخواهد برد و یقینا حساب او بی حساب است به لطف خدا در جمهوری اسلامی احدی در این قصه مسائل تردیدی ندارد .
🔹 همانطور که وزیر خارجه محترم اعلام کرد :
ایران برای هر سناریویی کاملا آماده است. دیپلماسی تنها راه برای جلوگیری از بحرانهای بزرگ در منطقه و اجتناب از تشدید تنشها و جنگ هاست.
✍محمدتقی احمدی
@tahlilragbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
📈نکاتی مهم پیرامون رشد اقتصادی کشور
📚مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به ارائه آخرین آمارها پیرامون رشد اقتصادی کشور پرداخته است. وجه تمایز این گزارش با موارد قبلی در ارائه آمار به صورت تفکیکیِ بخش های اقتصادی، در قالب ماهانه می باشد که می تواند برآورد بهتری از شرایط فعلی ارائه نماید.
🔰در خصوص این آمارها توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣رشد فعلی بدون نفت همچنان مثبت می باشد که نشان می دهد رشد اقتصادی کشور چندان بی کیفیت نیست.
2⃣ کاهش شیب صعودی تولید ناخالص بدون نفت نشان از درستی پیش بینی ها مبنی بر تکمیل و پر شدن سهم نفت در رشد اقتصادی کشور است. چه اینکه سهم نفت از GDP، در ماه مرداد به حدود یکپنجم از رشد کل رسیده است.
3⃣ گروه کشاورزی نسبت به دورههای گذشته، رشد چشمگیری داشته است. اما همچنان تغییرات محسوسی نسبت به روند بلند مدت آن مشاهده نمی شودد.
4⃣رشد منفی و کاهش محسوس گروه صنایع و معادن که شامل «ساختمان، صنعت، استخراج معدن، تامین آب، برق و گاز طبیعی» می باشد، تحتتاثیر رشد منفی بخش صنعت و معدن ناشی از چالش ناترازی های انرژی( برق و گاز) بوده است که احتمالا در ماه های آینده نیز مشکلزا باشد.
5⃣همه بخش های اقتصادی منهای بخش کشاورزی، نسبت به ۵ماهه سال قبل رشد کمتری را شاهد هستند که احتمالا به چند دلیل است: پر شدن ظرفیت اقتصادی کشور در سال قبل( نیازمند ارتقای بهرهوری و جهش اقتصادی هستیم)، ناترازی های انرژی و تاثیرات ناشی از چالش های امنیتی در منطقه.
@tahlileghtesadi
آیا سامانه تاد میتواند از رژیم صهیونیستی محافظت کند؟
دکتر سید رضا میرطاهر
#تحلیل_کوتاه
#تاد
🔸 در پی عملیات وعده صادق ۲ که سامانههای دفاع هوایی رژیم صهیونیستی شامل گنبد آهنین، فلاخن داود و آرو (پیکان) نتوانستند دفاع موثری در برابر آن انجام بدهند این رژیم اکنون از ایالات متحده خواسته است تا برای تقویت توانمندی ضد موشکی خود اقدام به ارسال و استقرار سامانه ضدموشکی تاد(THAAD) نماید. در این راستا وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که به دستور بایدن، وزیر دفاع مجوز استقرار یکآتشبار سامانه تاد و خدمه مرتبط از پرسنل نظامی آمریکا را در اسرائیل صادر کرده است.
🔸این اقدام آمریکا در راستای تقویت سیستم یکپارچه دفاع هوایی اسرائیل و بخشی از اقدامات گستردهتری است که ایالات متحده در ماههای اخیر برای حمایت از رژیم صهیونیستی انجام داده است. این اولین بار نیست که آمریکا سامانه ضد موشکی تاد را در منطقه مستقر میکند. بایدن سال گذشته پس از حملات ۷ اکتبر به ارتش آمریکا دستور داد یکآتشبار تاد را در غرب آسیا مستقر کند تا از نیروهای آمریکایی و منافع آن در منطقه دفاع کند. ایالات متحده قبلاً در سال ۲۰۱۹ یکآتشبار تاد را برای آموزش و تمرین دفاع هوایی یکپارچه در فلسطین اشغالی آزمایش کرده بود.
🔸سامانه دفاع موشکی ارتفاع بالا تاد (THAAD)، یک سامانه دفاعی برای محافظت در برابر تهدیدات موشکهای بالستیک ساخت شرکت لاکهیدمارتین است که در سال ۲۰۰۸رسماً وارد خدمت در ارتش آمریکا شد و یک «سپر دفاعی لایهای» را برای محافظت از مکانهای استراتژیک یا تاکتیکی با ارزش و تاسیسات راهبردی فراهم میکند. این سامانه از چهار جزء اصلی شامل رادار TPY-2، مرکز فرماندهی و کنترل، پرتابگرها و موشک رهگیر تشکیل شده است. هر آتشبار سامانه تاد معمولاً از شش تا هشت پرتابگر تشکیل میشود که هرکدام قادر به شلیک ۸ موشک هستند به این ترتیب یک آتشبار سامانه تاد توانایی شلیک ۶۴ موشک را دارد، بارگذاری مجدد هر پرتابگر نیز حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
🔸رادار پیشرفته و بزرگ آرایه فازیAN/TPY-2 سامانه ضد موشکی تاد دارای حدود ۲۵ هزار اِلمان برای کشف موشکهای بالستیک بوده و ۱۰۰۰ کیلومتر برد دارد و البته نزدیک ۶۰ تن نیز وزن دارد که باعث کم تحرکی آن میشود. برد درگیری این رادار کمتر از ۳۰۰ کیلومتر و ارتفاع درگیری آن ۱۵۰کیلومتر است. موشکهای سامانه تاد دارای قابلیت اصابت مستقیم به هدف (Hit to Kill) هستند. این توانمندی با پشتوانه رادار TPY-2 و جستجوگر خود موشک است که از نوع تصویرساز فروسرخ IIR)) است. البته هر قدر هدف از آتشبار تاد دورتر باشد و نیاز به برد بیشتر برای درگیری باشد ارتفاع درگیری موشک نیز کاهش مییابد.
🔸موشکهای سامانه پدافندی تاد میتوانند تا ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری و برد ۲۰۰ کیلومتری با موشکهای بالستیک کوتاهبرد تاکتیکی و میانبرد تا سقف سرعت ۱۱ تا ۱۲ ماخ درگیر شوند. سرعت خود موشکهای رهگیر سامانه به ۸.۲ ماخ یا ۲۸۰۰ متر بر ثانیه نیز میرسد و از قابلیت برخورد مستقیم برای نابودی هدف برخوردار است. این موشک ۶.۱۷ متر طول دارد و مجهز به موتور موشک سوخت جامد تک مرحلهای با بردار رانش بوده و وزن پرتاب آن ۹۰۰ کیلوگرم است. از لحاظ کارنامه عملیاتی، در حمله انصارالله یمن به امارات در اواخر ژانویه ۲۰۲۲ سامانه پدافندی ضد بالستیک تاد اولین شکار عملیاتی تاریخ خود را ثبت کرده و موفق به سرنگونی یک فروند موشک بالستیک شد.
🔸سامانههای ضد موشکی مانند تاد حتی اگر به صورت نظری صددرصد موفق عمل کنند (که البته در جنگ یمن و دیگر درگیی ها در منطقه بارها خطا رفتن آنها مشخص شده است) فقط توان درگیری همزمان با ۸ تا ۱۰ هدف بالستیک را دارند و در صورت بالا رفتن تعداد شلیک، امکان درگیری با مابقی موشکهای بالستیک مهاجم را ندارند.
🔸اقدام آمریکا برای استقرار تاد در فلسطین اشغالی، نشانه این است که واشنگتن به خوبی آگاه است که هر اقدام نظامی احتمالی رژیم صهیونیستی علیه ایران، با پاسخ موشکی مواجه خواهد شد و به همین دلیل تلاش میکند تا توانمندی ضد موشکی رژیم صهیونیستی را دربرابر حملات موشکی احتمالی بعدی تقویت نماید.
✔️ بااینحال نیروی هوافضای سپاه پاسداران پیش از این مقابله با سامانه تاد را از جمله در رزمایش پیامبر اعظم(ص) ۱۴ در سال ۱۳۹۹ تمرین کرده و آمادگی مقابله با آن را دارد. با توجه به تجارب قبلی ایران در حملات موشکی به فلسطین اشغالی استقرار سامانه تاد عنصر تعیینکنندهای در بازدارندگی و یا افزایش موثر توان ضدموشکی رژیم صهیونیستی نخواهد بود. ضمن اینکه ایران موشکهای هایپرسونیک فتاح ۱ و فتاح ۲ را در اختیار دارد که تا سال ۲۰۲۴ میلادی هیچ سامانه دفاعی که قادر به رهگیری و انهدام آنها باشد در دسترس نبوده است.
🌐اندیشکده راهبردی تبیین🌐
@Tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
⚠️وابستگی اقتصادی به امارات
🔹 طی سالهای گذشته واردات ایران از امارات از ۰.۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۳ به ۲۰.۸ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسیده است. همچنین در همه این سالها، بجز سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۷، همواره تراز تجاری ایران نسبت به امارات منفی بوده است.
🔹سهم این کشور از کل واردات ایران نیز افزایش ۱۰ برابری پیدا کرده و از ۳.۱ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۳۱.۴ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به گونه ای که در سال قبل امارات متحده بعد از چین، سومین مقصد تجاری ( صادرات) ایران به ارزش ۶/۶ میلیارد دلار و بزرگترین مبدا وارداتی ایران به ارزش ۲۰/۸ میلیارد دلار بوده است. در مجموع امارات دومین شریک تجاری کشور با لحاظ مجموع مبادلات (واردات و صادرات) بدون نفت به ارزش ۲۷/۴ میلیارددلار است.
🔸گذشته از وابستگی کمی در تجارت خارجی به امارات ، باید به کیفیت این تجارت نیز اشاره کرد. عمده کالاهای اساسی ما با واسطه امارات تامین می گردد. تلفن همراه، محصولات کشاورزی راهبردی ( غلات) و ماشین آلات از این کشور وارد می شود.
🔸 در حال حاضر تقریبا ۱۸میلیارد دلار کالای اساسی وارد کشور میشود که قریب به ۱۰ میلیارد دلار از آن نهاده دام و طیور (ذرت، کنجاله و ...) است. تسویه ارزی حدود ۸۰درصد این واردات از طریق ارزهای وابسته به دلار یعنی یورو و درهم انجام میشود.
🔸اما این همه ماجرا نیست. موضوع فوق العاده مهم وابستگی بالغ بر ۴۰درصدی ارزی تهران به درهم امارات است. در بازارهای مالی معروف است که می گویند ریال در دبی تعیین نرخ می شود نه در تهران!.
🔸یک نکته ی دیگر اینکه اقتصاد ایران از دریچه درهم به دلار وصل می شود. در واقع تجارت تهران با دبی را باید در این قالب دید که مرکز کنترل دارایی های خارجی امریکا( اوفک) یک نظارت و کنترل کاملی بر این تجارت دارد.
@tahlileghtesadi
🔺️باید این دفعه کار را تمام کنیم؟!
🔹بعضی ها در شبکه های اجتماعی خواستار پایان زد و خوردهای پینگ پُنگی ایران و اسرائیل هستند، و میگویند جمهوری اسلامی باید کار را تمام کند! این دوستان احتمالا نمیدانند درگیری پینگ پُنگی یا اصطلاحا tit for tat اکنون ۴۵ سال است که با آمریکا و اسرائیل جریان دارد، و در سایه همین سیاست زیرکانه است که ایران توانسته ضمن تضعیف دشمنان قدرتمند نظامی، سیاسی و اقتصادی، از جنگ های زیادی نیز جلوگیری کند. پیشرویِ ذره ذره ایران را شاید شما تعلل بنامید، لیکن آگاهان به مسائل منطقه و جهان موفقیت مینامند.
🔹آنها پیروزی های جمهوری اسلامی را دقیقا حاصل همین صبر میدانند. شما وقتی صبور هستید، بهتر فکر میکنید، در کمین بهترین فرصت ها مینشینید، و کاری ترین ضربات را در مناسب ترین زمان و مکان وارد میکنید. آنچه اینجا گفته شد معنایش پاسخ ندادن به رژیم صهیونیستی و عدم ورود به عملیات وعده صادق۳ با یک اقدام دردناک نیست، بلکه نفی برداشتن سطوح میانی و پریدن به سطح آخر است. جنگ ندیده ها جنگ را نمیفهمند، حق دارند؛ اما میتوانند مطالعه کنند، میتوانند غلبه بر احساسات و هیجانات را تمرین نمایند؛ فهمیدن اینکه جنگ تاکتیک دارد، تکنیک دارد، سطح دارد، و گام به گام پیش میرود سخت نیست.
🔹ما اگر قرار بود مثلا از بیست یا سی سال پیش صبوری را کنار میگذاشتیم و به درگیری های جدیِ بدون سطح بندی ورود میکردیم اکنون اینجا نبودیم. اتفاقا سنگ ها را وقتی روی هم میچینید، آن تکه های آخر را باید با دقت بیشتری بچینید چون اشتباه در مراحل پایانی میتواند باعث هدر رفتن تمام زحمات شما در مراحل قبلی بشود و سنگ ها فرو بریزند! یکسره کردن کار اسرائیل یک پروژه ترکیبی، هماهنگ، و حساب شده است که در آن هر طرفی یک نقشی دارد؛ و طبیعتا وظیفه ایران اگرچه مهمتر، اما ایفای همه نقش ها نیست.
🔹در پایان این را هم بگویم که در جنگ پیروزی و شکست، هردو وجود دارد؛ یعنی در اوج قدرت دفاعی هم که باشی، حمله دشمن را هم به سخره بگیری، ۹۵ درصد موشک هایش را هم بزنی، باز ممکن است که خساراتی وارد آید و حتی ۴ شهید نیز تقدیم بکنی! یک مبارز واقعی و هوشمند وقتی در برابر دشمنی تا بن دندان مسلح قرار میگیرد، انرژی اش را در طول درگیری تقسیم میکند، تا نه نفس کم بیاورد و نه رقیب بتواند جلوی ضربه هایش را بگیرد.
🔹شما فکر میکنید آیت الله سید علی حسینی خامنه ای چگونه کشتی طوفان زده انقلاب را از اقیانوس های متلاطم پر خطر عبور داده و حالا به ساحل نزدیک کرده است؟! یادتان نمی آید آن روزی که دشمن میخواست ما را سر دوراهی جنگ و مذاکره قرار دهد، با قاطعیت گفت جنگ نمیشود، مذاکره نمیکنیم؟ با وجود چنین فرماندهی آیا نیاز است من و شما برای نیروهای مسلح تکلیف معین کنیم و باعث نگرانی بی جهت مردم شویم؟ ما مدعی هستیم بهترین رهبر جهان را داریم، پس این قبیل تحلیل ها دقیقا برای چیست؟!
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
نرخ ارز در بودجه۱۴۰۴
آنچه که تحت عنوان نرخ دلار در بودجه برآورد یا استفاده میشود، بیش از آن که نرخ قطعی تبدیل ارزهای دولتی به ریال باشد، یک نرخ برآوردی محاسباتی است که براساس آن منابع ارزی به ریال تبدیل میگردند، تا با سایر منابع ریالی دولت قابل جمع باشند. تبدیل این منابع ارزی به ریال با دو نرخ صورت میپذیرد:
1⃣نرخ ارز ترجیحی: واردات کالاهای اساسی، نهاده های دامی و کشاورزی، دارو، مواد اولیه دارویی و ملزومات مصرفی پزشــکی مشــمول نرخ ترجیحی میباشد. حداکثر میزان تخصیص ارز به این کالاها مجموعاً حدود ۱۲میلیارد دلار در ســال آتی پیشبینی شــده اســت. در سال جاری، این ارز با نرخ ۲۸هزار و پانصد تومان به واردکننده فروخته میشــد و براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۴قرار است این نرخ به صورت
تدریجی و متناسب با تورم افزایش یابد. البته زمان شروع این افزایش تدریجی و جزئیات آن چندان مشخص نیست. با این حال پیشبینی می شود در انتهای سال آینده این نرخ به بیش از ۳۷هزار تومان برسد.
2⃣نرخ ارز سایر: مابقی منابع ارزی دولت مازاد بر ۱۲میلیارد دلار مربوط به کالاهای اساسی، در لایحه بودجه با
نرخی در حدود ۶۰هزار تومان به ازای هر یورو (تقریباً معادل ۵۵هزار تومان به ازای هر دلار) به ریال تبدیل شده است.
این نرخها صرفاً مبنای محاسبات بودجهای را تعیین میکنند و آنچه در عمل اتفاق میافتد میتواند بیشتر از نرخهای ذکر شده باشد که در نتیجه معادل ریالی منابع دولت از محل صادرات نفت، گاز یا فرآورده افزایش خواهد یافت.
@tahlileghtesadi
🔺️هشدار تلویحی اما جدی مقام معظم رهبری به آمریکا/ تذکر حضرت آقا به بعضیها در داخل!
🔹بیانات دو روز پیش امام خامنه ای را همه شنیدند و درباره بخش های مختلف آن نیز رسانه ها تحلیل ها و تفسیرهای گوناگونی نوشتند. شاید بعضی ها مهمترین بخش از سخنان ایشان را آن قسمتی بدانند که فرمودند "باید به رژیم صهیونیستی بفهمانیم دچار اشتباه محاسباتی شده است". بخشی که قطعا و یقینا معنایی جز تلافی حمله گستاخانه اسرائیل به خاک ایران نداشت؛ اما نگارنده معتقد است بیانات حضرت آقا بخش های ظریف تر و مهم تری هم داشت و اگر ما در رسانه متوجه آن نشده ایم، به معنای آن نیست که استراتژیست ها، خصوصا استراتژیست های آمریکایی و صهیونیست هم از کنار آن به راحتی عبور کرده اند.
🔹همانطور که میدانیم دشمن بیانات حضرت آقا در روزهای بدون تنش را هم مو به مو تحلیل میکند؛ شکی نیست که این روزها و در اوج تنش با دقت بیشتری آنها را مورد ارزیابی قرار میدهد. اما پیام حضرت آیت الله خامنه ای برای آمریکا چه بود؟ ایشان در فرازی از بیانات خود خیلی زیرکانه بُرد موشک ها را پیش کشیدند و گفتند "بعضیها در تحلیلهای گوناگون تصور میکنند اگر بخواهیم کشور در امنیّت باشد، بایستی سراغ ابزارهای حساسکنندۀ قدرتها نرویم؛ مثلاً چه لزومی دارد 'حالا ما موشک با فلان برد را داشته باشیم' که حساس بشوند، خیال میکنند اینجوری، این شکلی میتوانند امنیّت کشور را تأمین کنند یعنی درواقع اگر میخواهید کشور امن باشد، ضعیف باشید، ابزارهای قدرت را برای خودتان فراهم نکنید، بعضی اینجور فکر میکنند، اینجور قضاوت میکنند، #این_غلط_است".
🔹بله! نکته مهم بیانات حضرت آقا دقیقا همین است؛ یعنی استقبال از افزایش بُرد موشک ها؛ این در حالی است که موشک های ما به راحتی به اسرائیل میرسند؛ پس هدف موشک های با برد بیشتر قرار است دقیقا کجا باشد؟ آیا جایی جز اروپا و آمریکا است؟! این سخنان در حالی مطرح میشوند که در گذشته برخی فرماندهان نظامی افزایش برد موشک ها تا ۱۲ هزار کیلومتر را نیز به رهبری پیشنهاد داده بودند اما ایشان در آن موقع بنا به مصلحت هایی گفته بودند که فعلا نیازی نیست(نقل به مضمون). بنابراین این بخش از بیانات مقام معظم رهبری شاید نوید موشک های قاره پیما را میدهد، و اینکه یک موشک قاره پیما چه سر جنگی و با چه کیفیتی را میتواند حمل کند البته بحث دیگری است.
🔹نکته مهم دیگری که در فرمایشات حضرت آیت الله خامنه ای وجود داشت، این بود: "کسانی که با فضای مجازی ارتباط دارند به این نکات توجه کنند؛ همهچیز را در فضای مجازی نبایستی منتشر کرد. هرچه به ذهن انسان میرسد؛ ملاحظه کنید اثرش چیست، ببینید روی فکر مردم، روی روحیهٔ مردم چه تأثیری میگذارد". یک جنبه ی این سخن شاید به اظهارات غیر دقیق و تخریب فرماندهان نظامی کشورمان در ماجرای عملیات های تلافی جویانه علیه اسرائیل و سایر مطالب نسنجیده منتشره در فضای مجازی اشاره داشته باشد، اما بنده معتقدم رهبری میخواهند به آن عده ای که مردم را از احتمال استفاده اسرائیل از #سلاح_هسته_ای میترسانند تذکر بدهند.
🔹بیشترین چیزی که این روزها موجب نگرانی مردم و فعالان سیاسی، رسانه ای و حتی برخی نظامیان است، عدم اطلاع از واکنش نتانیاهو و رژیم اسرائیل در صورت رسیدن به جنون است. لذا اینکه رهبری میفرمایند مردم را نترسانید، با توجه به اینکه بزرگترین ترس این روزها سلاح هسته ای اسرائیل است و خیلی ها درباره آن صحبت میکنند، به احتمال قریب به یقین مسئله مورد نظر حضرت آقا نیز همین باشد. ما مطمئنیم که رهبری حکیم و آگاه، و فرماندهانی با تدبیر و شجاع داریم که قطعا برای سناریوهای مختلف برنامه دارند، و یقینا دشمن هم توانمندی های نظامی ما را بیش از فعالان شبکه های اجتماعی میداند.
#عبدالرحیم_انصاری
✅ @tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔶سه نکته راهبردی از بودجه
*همگرایی دولت و مجلس در کمیسیون تلفیق و شنیدن نقدها و نظرات، بستری مناسب برای منطبق کردن مصوبات بودجه بر نگاه ملی است. نگاهی که به نظر می رسد در بودجه کمرنگ است. نمایندگان اگر چه در حوزه های انتخابی با فشارهایی روبرو هستند و تلاششان برای تحقق منافع منطقه ای خود است ، اما این مسائل نباید نگاه ملی و منافع کلی کشور را به حاشیه ببرد. بنابراین تاکید است که نگاه ملی و کشوری بر روند تصویب بودجه در مجلس حاکم باشد نه نگاه شهری و حوزه انتخابی.
* نگاه مجلس به بودجه مبتنی بر توسعه رفاه مردم قابل تقدیر است، اما اگر قرار باشد از طریق افزایش خدمات دولت، چه یارانه ها و چه حقوق ها، کسری بودجه بر دولت تحمیل شود، علنا آنچه در نهایت نصیب مردم می شود، ازدياد تورم است نه رفاه. لذا نمایندگان تلاش نمایند تا با مشورت دولت و شنیدن نظرات آنها، کسری بودجه را به حداقل ممکن برسانند. در شرایط فعلی تاکید بر افزایش صرفهجویی در منابع از اولویت ها باشد.
*مجلس باید نقش نظارتی خود و ملاحظات کلی کشور را تقویت کند و دولت را در مسیر بهرهوری و بهینه سازی بودجه قرار دهد. گزارش های نهاد متولی نظارت بر بودجه نشان میدهد، نشتی منابع و جابهجایی اعتبارات تا حد قابل توجهی مانع از تحقق اهداف بودجه است. بنابراین نظارت، کنترل و هدایت درست منابع در چارچوب نهاد قانونگذار و خود بودجه، به شکل حداکثری تدوین گردد.
@tahlileghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺هیچ تعللی نیست؛ مطمئن باشید/ بحث فقط انتقام نیست، بحث یک حرکت منطقی است
🎥 رهبر انقلاب: در مقابله با استکبار هرچه لازم باشد انجام میدهیم
🔹در مقابله با استکبار همه آنچه که باید و شاید برای آمادگی ملت ایران انجام بگیرد، چه از لحاظ نظامی، چه از لحاظ تسلیحات و چه از لحاظ کارهای سیاسی حتماً انجام میدهیم و الحمدلله الان هم مسئولین مشغول انجام آن هستند.
🔸مطمئناً حرکت کلی ملت ایران و مسئولین کشور در جهت مقابله با استکبار جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانی امروز، قطعا و انصافا هیچگونه کوتاهی نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید.
🔹بحث، صرفاً بحث انتقام نیست؛ بحث یک حرکت منطقی است. مقابله منطبق با دین، اخلاق، شرع و منطبق بر قوانین بینالمللی است و ملت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچگونه تعللی و کوتاهی نخواهند کرد. این را مطمئن باشید.
با این توضیحات رهبری آیا باز هم کسی هست بگوید مسئولان کوتاهی کرده یا میکنند؟ کاش حمید رسایی که بیانات سخنرانی قبل رهبری را تذکر به مسئولان دانسته بود این یکی را حداقل درست گوش بدهد!
✅ @tahlilrahbordi
⁉️ترامپ یا هریس؛
کدامیک به نفع ایران است؟!
1⃣ شکی نیست که #بزرگترین_رقیب گفتمانی و سیاسی ایالات متحده آمریکا نه چین و روسیه که جمهوری اسلامی ایران است و این موضوعی است که به دفعات مورد اذعان سیاستمداران آمریکایی قرار گرفته و آخرین مورد آن همین چند روز پیش صراحتا بر زبان کامالا هریس جاری شد، لذا با این نگاه باید گفت که دشمنی با ج.ا.ایران به عنوان یک مسئله بنیادین و راهبردی مورد تأکید سیاستمداران آمریکایی است و دموکراتها و جمهوریخواهان فقط در نوع بکارگیری تاکتیکها دارای اختلافاتی جهت مواجهه با ایران هستند.
2⃣ تجربه سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی بالاخص در زمان دولتهای یازدهم و دوازدهم نشان داده است که بر خلاف خوشخیالی برخی سیاستمداران غربگرا و حتی دیدگاه عموم مردم، دموکراتها نه تنها در دشمنی با ج.ا.ایران چیزی کمتر از جمهوریخواهان ندارند که اتفاقاً ضربات آنها هوشمندانهتر و عمیقتر نیز بوده است و در بسیاری از مواقع در کنار اینکه اصطلاحاً خواستهاند «با پنبه سر ببرند» که اقدامات سخت و علنی ضد ایرانی خود را در حوزههای مختلف سخت و نرم انجام دادهاند.
3⃣ شکلگیری این باور عمومی که آمدن دموکراتها بیشتر به نفع ایران است بیشتر از هر چیزی حاصل روایتسازیهای خاص جریان غربگرا، ایجاد التهابات جهتدار و هوشمند در بازار ارز و طلا با پشتوانههای خاص برخی جریانات سیاسی داخلی و ایجاد برخی انگارههای سیاسی و روانشناختی است تا اینکه یک واقعیت روی زمین باشد.
4⃣ با سرکار آمدن چه #ترامپ چه #هریس، تغییر خاصی در سیاست مواجهه آمریکا با ج.ا.ایران و جبهه مقاومت ایجاد نخواهد شد و آنچه تغییر خواهد کرد بکارگیری برخی تاکتیکهاست، نه با آمدن هریس تنشهای بزرگ منطقهای خاتمه خواهد یافت و نه آمدن ترامپ باعث درگیریهای مستقیم و خارج از قاعده آمریکا با ایران خواهد شد، فراموش نکنیم ترامپ یک بیزینس من حرفهای هست که نمیخواهد منابع مالی آمریکا بیگدار در جایی هزینه گردد و علی رغم مباحث رسانهای اتفاقا فردی به شدت باهوش و اهل محاسبه سود و زیان است و بیگدار وارد بازیهای چنین خطرناکی نمیشود.
5⃣ در مجموع اگر با نگاهی راهبردی به این موضوع بپردازیم و مسائل مهمی چون گذار به #نظم_جدید_جهانی، افزایش سطح تنشهای بینالمللی و افول هژمونی آمریکا را از یک سو مدنظر قرار دهیم و از سوی دیگر به نگاههای خاص و تیپ شخصیتی ترامپ، دیدگاههای یکجانبهگرایانه و سابقه تعاملات وی با شرکای اروپایی توجه نمائیم علی رغم بسیاری از دیدگاههای موجود، با اطمینان خاصی میتوان گفت رییسجمهور شدن ترامپ باعث افزایش سرعت گذار به نظم جدید جهانی و شکلگیری نظام بینالمللی چند قطبی و در نتیجه در میان مدت و بلند مدت به نفع جمهوری اسلامی ایران (به عنوان یکی از بازیگران مهم نظم جدید جهانی) خواهد بود، درک این مسئله کار دشواری نیست فقط کافی است نگاهی راهبردی، جامع و کلان به این قضیه داشته باشیم و برخی سیاست زدگیهای خاص، جناحی و سطحی را کنار بگذاریم.
📝حسن محمد میرزائی
@tahlilrahbordi
38.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چنانچه تمایل داشتید از سازوکار انتخاباتی در آمریکا اشنا شوید، این چند دقیقه را مشاهده فرمایید؟
دکتر قاسمی خیلی خوب این سازوکار را توضیح داده اند.
@tahlilrahbordi
ترامپیسم ترامپ را برگرداند!
ترامپ به قدرت بازگشت. برد او و باخت هریس در سپهر داخلی آمریکا حاوی دلالتهای فراحزبی مهمی در جامعه آمریکاست؛ هم برونداد فربهتر شدن ترامپیسم و راست هویتطلب و نیز لاغرتر شدن لیبرالیسم که از نوعی قبیلهگرایی درونی و بحران گفتمانی رنج میبرد. .....
غیر از متغیرهای کلان آمریکا، چهار عامل پیشران سیاست خاورمیانهای ترامپ است؛ نخست ماهیت شخصیت منحصر به فرد او، دوم نزدیکانش چون جی دی ونس معاون تندرویش با دیدگاه آخر الزمانی، سوم بدنه اجتماعی اوانجلیستی (مسیحیان طرفدار اسرائیل)، چهارم قرابت خاصش با برخی طرفهای منطقهای مانند بنسلمان و نتانیاهو که فورا به عنوان اولین مقام خارجی به ترامپ تبریک گفت و آن را آغاز دوره جدیدی دانست.
چهار مولفه بالا، چشمانداز تیره و تاری برای سیاست او در قبال ایران ترسیم میکند، اما ارائه تصویری آخر الزمانی نیز از سیاست خاورمیانهای او هم شاید چندان واقعبینانه نباشد.
در این میان اگر بایدن همچنان در دو ماه و نیم آینده اقدامی جدی برای پایان جنگ غزه و به ویژه لبنان نکند، چه بسا ترامپ بر خلاف انتظارات بخواهد چنین کاری انجام دهد و وعده خود به برخی فعالان مسلمان در آمریکا را عملی کند.
اقتصاد اولویت نخست ترامپ است و این میتواند تا حدودی کنترل کننده سیاست خارجی او به ویژه در خاورمیانه و عدم همراهی کامل با نتانیاهو باشد.
در کنار آن هم حال که تابوی ارتباط و مذاکره با آمریکا سالهاست شکسته شده و ایران هم تاکید میکند تفاوتی میان روسای جمهور آمریکا نیست، چه بسا کاربست نوعی روانشناسی شناختی، زدن پلی ارتباطی و شروع مذاکره با ترامپ (همانند مذاکره با بایدن) به مدیریت شرایط کمک کند.
همچنین «آشتی» ایران و عربستان دستکم در ظاهر از شدت لابیگری قبلی ریاض علیه تهران کاست و تحکیم روابط نیز میتواند کمک بیشتری به مدیریت شرایط پس از بازگشت ترامپ کند.
اما بیتوجهی و بیمحلی صرف، هم موجب تحریک بیشتر شخصیت خودشیفته ترامپ میشود و هم راه را برای تاثیرگذاری نزدیکان و طرفهای منطقهای هموارتر میکند که از او ترامپی خطرناکتر از ۴ سال قبل بسازند.
#صابر_گل_عنبری
@tahlilrahbordi
در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا و ارسال پیام تبریک از سوی رئیس جمهور عراق به ترامپ ،این مسئله باعث انتقادات گسترده ای نسبت به رئیس جمهور عراق گردید _سیاسیون عراقی معتقدند که نباید رئیس جمهور عراق چنین پیام تبریکی را برای کسی که قاتل مجاهدان عراقی و درراس آن ها ابو مهدی المهندس بوده و از سوی دستگاه قضایی عراق تحت تعقیب قضایی قرار دارد ،ارسال میشد.
◀️ملاحظه:دونالد ترامپ درسال۲۰۲۱تحت تعقیب قضایی دستگاه قضایی عراق قرار گرفته است و قاضی،حیدرعبدالکریم ناصر،حکم بازداشت ترامپ را صادر کرده است🟥
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره ای شنیدنی از مسئول سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس از رهبر مجاهد، شهید حسن نصرالله.
..وقتی ایشان به دلیل یک اختلاف نظر با رهبر انقلاب گریه و استغفار می کنند...
@tahlilrahbordi
یاشارگولر وزیر دفاع ترکیه:ما به راحتی از سوریه خارج نمی شویم_بهتربود بشار اسد آشتی ترکیه را اردوغان را قبول میکرد .
چندی قبل اردوغان پیشنهاد آشتی و عادی سازی روابط بین ترکیه و سوریه را داده بود اما بشار اسد آن را نپذیرفت و اعلام کرد تا زمانیکه ترکیه خاک سوریه را اشغال کرده است آشتی باآن کشور عملی نیست.
ملاحظه:
استان ادلب سوریه درحال حاضر در اشغال ارتش ترکیه و گروه های تکفیری وابسته به ترکیه میباشد بنابراین تا زمانیکه خاک سوریه در اشغال این کشور قرار دارد آشتی بی معنی است.
@tahlilrahbordi
🔺ترامپ، کابینه جنگ و «رعب حداکثری»!
با معرفی افرادی به عنوان مشاور امنیت ملی، وزیر دفاع، رییس سیا، فرستاده ویژه در امور خاورمیانه تقریبا تیم کاری ترامپ در حوزه سیاست خارجی مشخص شده است.
واقعیت این است که تیم انتخابی ترامپ هر چند سنجه مهمی برای شناخت رویکرد احتمالی او در دور دوم در قبال ایران و خاورمیانه است، اما همین افراد انتخابی در تیم با وجود اشتراک نظر خود به ویژه علیه ایران در جزئیات تفاوتهای قابل تاملی نیز با هم دارند؛ به عنوان مثال، مایکل والتز مشاور جدید امنیت ملی بر خلاف برخی دیگر از اعضای تیم و مشاوران ترامپ معتقد است که آمریکا نباید خود را درگیر خاورمیانه کند و باید سریع به جنگ غزه و اوکراین پایان دهد و بر تقابل با چین در اقیانوس آرام متمرکز شود.
در کل تیم جدید ترامپ بیشتر به کابینه جنگ شباهت دارد. اما پرسش اینجاست که آیا ترامپ چه با ایران چه با چین به دنبال جنگ است؟ پاسخ نگارنده منفی است. ترامپ بیشتر از روسای جمهوری پیشین آمریکا به هزینه اقتصادی جنگ میاندیشد و جنگ را در ترازوی تجارت و اقتصاد سبک و سنگین میکند. علت اصلی توافق با طالبان برای خروج از افغانستان نیز همین بود و تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین و رسیدن به توافق با کره شمالی نیز از این منظر است.
از این رو، یکی از دلایل وعده پایان جنگ غزه و لبنان نیز احتمالا تلاش برای خاموش کردن آتشی است که ممکن است به جنگ گسترده در خاورمیانه منجر شود و آمریکا را درگیر خود کند.
ترامپ تا لب مرز جنگ پیش میرود و فشار میآورد، اما بعید است که جنگی را شروع کند. جدا از هزینههای جنگ برای اقتصاد آمریکا، سیاست اقتصادی خود ترامپ و نگرش انزواطلبانهاش با تعریف خاصش از دکترین «نخست آمریکا»، اما هزینههای سنگین جنگ برای منافع شخصی و سرمایهگذاریهای کلان خود او و میلیاردرهای معروفی چون ایلان ماسک که او را احاطه کرده و وارد کابینهاش هم شده و میشوند، در بازارهای مالی جهان نیز مانع دیگری است.
پس هدف ترامپ از انتخاب "چند جنگطلب" در تیم جدید خود چیست؟ به نظر نگارنده این انتخابها بسیار هوشمندانه، هدفمند و به احتمال زیاد برای ارایه تصویری «دیوانهتر و خشنتر» است.
در واقع، ترامپ از هم اکنون و قبل از تحلیف با چنین انتخابهایی به دنبال خلق فضای «رعب حداکثری» علیه ایران و چین برای تاثیر بر محاسبات آنهاست با این پیام که نسخه دوم ترامپ دیوانهتر از نسخه اول خواهد بود.
او تقریبا در دور اول ریاست جمهوریاش نیز با انتخاب افرادی چون مایک پومپئو و جان بولتون همین رویکرد را در سطح دیگری در پیش گرفته بود؛ تا جایی که برخی ناظران آن را پیشدرآمدی برای شروع جنگ در خاورمیانه دانستند؛ اما رویه ترامپ در دور نخست برخلاف آن بود و همین چهرههای جنگ طلب نیز در نهایت ناچار شدند برنامه کاری خود ترامپ را در قالبی غیر نظامی پیش ببرند.
به نظر میرسد که رویکرد ترامپ در سیاست خاورمیانهای آمریکا در قبال ایران همان «فشار حداکثری» تا لب مرز جنگ به ویژه در مرحله نخست ریاست جمهوریاش باشد. اما برای جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه و همچنین بسترسازی برای عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان احتمالا ابتدا تلاش کند که دو جنگ غزه و لبنان تمام شود.
همچنین احتمالا همان راهبرد «فشار حداکثری» علیه ایران فصول جدیدی در مرحله نخست دور دوم ترامپ به ویژه در قبال برنامه هستهای ایران داشته باشد که در یادداشت دیگری به آن و همچنین احتمال شروع مذاکرات با او خواهم پرداخت.
#صابر_گل_عنبری
@tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
کسری بودجه سال آینده چقدر است؟
«کسری بودجه» یکی از مهمترین مباحث بودجه ای است. دو نوع کسری بودجه داریم؛ آشکار و پنهان.
به طور کلی آن دسته از منابع که در بودجه عمومی از محل استقراض تأمین می شود، یعنی خالص انتشار اوراق بدهی و استقراض از صندوق توسعه ملی را کسری بودجه آشكار می دانیم، که در لایحه بودجه سال آینده معادل۷۷۱هزار میلیارد تومان کسری می باشد.
اما بخش مهمتر که چالش اصلی بودجه دولت نیز می باشد، کسری بودجه پنهان یعنی کسری تأمین نشده است. یعنی آن بخشی از اختلاف درآمدها و هزینه های دولت که پس از لحاظ
تمام منابع، امکان تحقق ندارند و موجب می شود دولت تا انتهای سال آینده قادر به پرداخت قسمتی از مصارف نگردد. برای این رقم (۳۲۰ همت) که پشت بیش برآوردی منابع و کم برآوردی مصارف پنهان شده است، باید ضمن بررسی لایحه بودجه توسط مجلس چاره اندیشی شده و تأمین مالی شود (یا مصارف به همان اندازه صرفه جویی و کاهش یابد.). از قضا نقش اصلی مجلس در اصلاح ساختار بودجه ، ضمن همین مبحث بازنمایی می گردد.
@tahlileghtesadi
فقط ده درصد از بودجه شرکت های دولتی صرفه جویی کنید و اقتصاد ایران را نجات دهید....
@tahlileghtesadi
صرفه حویی، راه نجات اقتصاد ایران
ابن یادداشت برای افرادی که در شرکت های نفت و پتروپالیشی هستند، بهتر قابل درک است.
قسمت مهمی از سند دخل وخرج سالانه دولت، بودجه شرکت ها و موسسات دولتی است که غالبا از نظرها پنهان می ماند.
در واقع قریب به اتفاق بحثها در مورد بودجه که رسانهها به آن میپردازند و اکثراً هم جهتگیریهای حزبی دارد و نه ملی، پیرامون تقریبا چهل درصد بودجه کل کشور (منابع و مصارف) است.
مابقی با عنوان بودجه شرکت ها و موسسات دولتی، بخش مهمی می باشد که به نوعی می تواند حلقه حل وفصل کسری بودجه به عنوان ام المسائل کشور شود.
به سیاق دوره های گذشته، در سال آینده نیز مؤسسات و شرکت های دولتی تقریبا نصف بودجه را به خود اختصاص داده اند در حالی که درآمدها و مصارف آنها به تاریکخانه ای شبهات دارد که کمتر فردی در دولت و مجلس از جزئیات آن باخبر می باشد. این بخش هر سال بزرگتر می شود و ابهاماتِ پیرامون آن نیز هر ساله وسعت بیشتری می یابد.
جالب اینجاست که غالب این شرکت ها زیان ده هستند. بررسیهای دیوان محاسبات کشور نشان میدهد، تعداد شرکتهای دولتی و شبه دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۸۹۰ شرکت بوده که از بین آنان ۳۷۶ شرکت دولتی و تعداد ۱۹۹۲ شرکت زیر مجموعه موسسات غیردولتی و تحت کنترل دولت و همچنین تعداد ۵۲۲ شرکت زیر مجموعه نهادهای عمومی غیر دولتی است. از میان ۳۷۶ شرکت دولتی، بالای ۵۰درصد آنها زیان ده هستند.
شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی در اقتصاد عمدتاً به خاطر عدم نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی، سفتهبازی، سوداگری و ... هستند و غالب آنها نیز صورت مالی شفافی ندارند.
در واقع یک اصل کلی در اقتصاد وجود دارد که شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود و یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها باعث کند شدن اهرم نظارتی دولت و نشتی منابع می گردند.
*قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیفهای حقوق و مزایا و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از عدم بهرهوری است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها، درآمد ۵۵۰هزار میلیار تومان در سال آینده نصیب دولت میشود که با آن میتواند قسمت مهمی از کسری بودجه را پوشش دهد.
@tahlileghtesadi
Ⓜ️.🅿️تحلیل نظامی تحلیل گر شبکه ۲۴تلویزیون رژیم اسرائیل از وضعیت جنگی درلبنان و غزه
◀️یوسی یوشع:باید واقع بین باشیم بعد از یکسال هنوز نتوانسته ایم حماس را وادار به تسلیم کنیم_حزب الله ازحماس قدرتمندتر است
🟥ملاحظه:این تحلیلگر نظامی در ادامه می افزاید:نیروهای ذخیره ما کم است و آنها انگیزه ای برای جنگ ندارند_ملاحظه:ضعف نظامی در بازسازی هزاران نفر از نیروهای مجروح شده درارتش اسرائیل ،کاریست بس دشوار که زمانی طولانی را می برد ضمن آنکه نیروهای جدید ذخیره رژیم صهیونیستی نه تنها انگیزه لازم را ندارند به مراتب ضعیف تر از نیروهایی هستند که بطور ثابت درارتش این رژیم خدمت میکنند
@tahlilrahbordi
رژیم خشونت طلب و جنایتکار اسرائیل چنانچه از درگیری های نظامی در لبنان و غزه خلاص شود به سراغ ترور و خشونت علیه دو مقاومت عراق و یمن روی خواهد آورد.
◀️درطی درگیری های نظامی رژیم اسرائیل با حماس و حزب الله لبنان ،انصارالله یمن و گروه های مقاومت عراقی جانانه ازاین دو جریان مقاومت دربرابر اسرائیل حمایت کردند بنابراین چنانچه رژیم صهیونیستی ازباتلاق غزه و لبنان خلاصی یابد به سراغ رهبران این دو جریان خواهد رفت.
@tahlilrahbordi
🔰قطعنامه شورای حکام و چند تصور اشتباه !!!
🔹پس از کش و قوس و آمد و رفت های مختلف چنانچه انتظار می رفت با پیشنهاد و اصرار تروئیکای اروپا نهایتا قطعنامه ای با تعداد آرای ضعیف در شورای حکام به تصویب رسید
🔸 تصور اشتباه اول :
ایران اگر از توانمندی هسته ای خود دست بردارد و یا در ایجاد رابطه با غرب اشتیاق نشان دهد آنوقت همه چیز حل است ! و دشمنی تمام خواهد شد !
✅ پاسخ کوتاه :
موضوع هسته ای بهانه است و غرب به صورت علنی نشان داده حتی اگر از حق مسلم هسته ای خود صرف نظر کنیم به سراغ توانمندی موشکی و منطقه ای ما خواهد رفت !
ایران بارها و بارها برای مذاکره و رابطه با غرب پیش قدم شده و هر بار نیز با در بسته مواجه شده است .
با پاک کردن صورت مسئله و یا ساده سازی آن اتفاقی نخواهد افتاد!
مشکل ما با غرب و در راس امریکا جنگ منافع است و قدرت و خوی استکباری او ، غرب حاضر به پذیرش ایران مستقل ، قوی و پیشرو نیست والسلام
🔸 تصور اشتباه دوم :
این قطعنامه مقدمه فعال شدن مکانیسم ماشه در ماه های آتی است و در آن صورت احتمال رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور ملل وجود دارد ! و شرایط کشور همانند شرایط وقت کشور عراق خواهد شد !!
✅ پاسخ :
گرچه احتمال رقم خوردن این اتفاق ظالمانه از سوی کشورهای اروپایی وجود دارد اما :
۱- قرار گرفتن ذیل فصل هفت منشور ملل شرایط خاص خودش را دارد و به این سادگی نیست ! می توان با دیپلماسی فعال و اعمال قدرت در سیاست خارجه مانع از بروز این ظلم آشکار شد.
۲- نه ایران عراق است و نه جمهوری اسلامی بلاتشبیه حکومت وقت عراق !
۳- دنیای امروز بسیار متفاوت تر از دیروز است ! گرچه در نیت شوم غربی ها از صدور این قطعنامه تردیدی نیست اما اروپا و امریکا آزادی عمل و توان گذشته را ندارند.
۴- شرایط سایر قدرت های بزرگ همانند چین نیز بسیار متفاوت از گذشته بوده ، حتی اگر نخواهند نمی توانند بی تفاوت باشند!!
۵- نهایتا اینکه ایران عزیز علی رغم همه مشکلاتی که وجود دارد و ممکن است بوجود بیاید، هیچگاه این قدر قدرتمند نبوده و انشالله به خوبی از پس موقعیت جدید احتمالی نیز خواهد آمد!!!
✅ کلام پایانی :
دنیا در یک برهه بسیار حساس ، خطرناک ، دلهره آور و پرتنشی قرار گرفته است برنده واقعی کشوری است که قوی باشد و این قدرت نیز درون زا بوده و متکی به داخل باشد.
به لطف خدا جمهوری اسلامی قوی است و منشا این قدرت نیز داخلی است ، بنابراین با عنایت خدای متعال از این برهه سخت با عزت عبور خواهد کرد . انشالله
✍ #محمدتقی_احمدی
@tahlileghtesadi