استعاره ای است از رابطه #انسان و #دنیا! ستاره ها را باید #گذاشت و #گذشت!
مولای آسمان و زمین در نهجالبلاغه می فرمایند: «الدنیا تَغُرُّ و تَضُرُّ و تَمُرُّ»
دنیا گول می زند و زیان می رساند و می گذرد😔
#اخلاق
https://virasty.com/anbiaei/1685023157652104502
#حدیث
@talab_elm
27.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حجاب از نظر دکتر شاهین فرهنگ، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد آمریکا با مدرک دکترای روانشناسی تربیتی
#علم
@talab_elm
آیت اللّٰه سعادت پرور (ره): #ازدواج باطن انسان را رو میکند، باعث میشود اخلاقیات و باطن او معلوم میشود...!!
در زمان مجردی فکر میکرد، آدم خوبی است و در نتیجه عُجب و تکبّر به سراغش میآمد، ولی در زمان تأهل میفهمد آنطوری هم که فکر میکرد نیست؛ چرا که در زندگی برای انسان، اصطکاکات زیادی پیش میآید.
#اخلاق
@talab_elm
🔸از پرحرفی تا جهنم!🔸
از جمله وصایای امیرالمومنین علیهالسلام به امام حسن و امام حسین علیهماالسلام؛
🔘من كَثُرَ كلامُهُ كَثُرَ خَطَؤُهُ ، و مَن كَثُرَ خَطَؤُهُ قَلَّ حَياؤهُ ، و مَن قَلَّ حَياؤهُ قَلَّ وَرَعُهُ ، و مَن قَلَّ وَرَعُهُ ماتَ قَلبُهُ ، و مَن ماتَ قَلبُهُ دَخَلَ النّارَ
... کسی که #زیاد_سخن بگوید، خطایش بیشتر میشود. کسی که خطایش بیشتر شد، کم حیا میشود. کسی که کم حیا شد، تقوایش اندک میشود. کسی که کم تقوا شد دلش میمیرد. سرنوشت کسی که دلش مرده است، جهنم خواهد بود...
📚 نهج البلاغة : الحكمة 349
تحف العقول، ص۸۸
#حدیث
@talab_elm
هدایت شده از KHAMENEI.IR
KHAMENE.IR_وصیتنامه شهید ناصر باغانی.pdf
12.54M
🔍 بخشی از متن وصیتنامه شهیدی که رهبر انقلاب آن را مکرر خواندهاند؛ شهید ناصر باغانی
💻 Farsi.Khamenei.ir
بیانات آیت الله فاضل لنکرانی در مورد امام خمینی.mp3
4.25M
مطالبه آیت الله جواد فاضل لنکرانی از مسئولین حوزه برای پرداختن به مکتب فقهی و اصولی حضرت #امام_خمینی(ره)
@talab_elm
#تاریخ
روزی حضرت امام در جلسه درس مطلبی را بیان فرمودند. یکی از آقایان اشکال کرد، ایشان توضیح داد، باز اشکال کرد و ایشان جواب داد و مطلب به درازا کشید... عاقبت ایشان با کمال اطمینان و با قاطعیت توأم با عصبانیت فرمودند «والله من هشت ساعت روی این مطلب کار کرده ام و تو از خواب پا شدی آمدی داری اشکال می کنی».
در همین زمینه روزی پس از اشکال متعدد از ناحیه یکی از آقایان فرمودند (قریب به این مضمون) «کتاب آداب المتعلمین را هم خوب بود می خواندید، یا بخوانید».
🔰به نقل از حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس میریونسی [پرتابل #امام_خمینی، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام]
#علم #مباحثه #طلبگی
@talab_elm
#تاریخ
این جمله از کیست؟😊
«پشتوانه ی انقلاب ما اسلام است اما اسلام نخستین، اسلامی که حضرت محمد آورد، نه آنچه بعدها بدان افزودند و برای خود، ارتجاع دکان درست کرد»
یعنی عمرا به مخیله تون هم برسه😂😁
پاسخ در 👇
@talab_elm
طلب العلم فریضة🌟
#تاریخ این جمله از کیست؟😊 «پشتوانه ی انقلاب ما اسلام است اما اسلام نخستین، اسلامی که حضرت محمد آورد
محمدرضا شاه در کنگره بزرگداشت دهه انقلاب☺️
#انقلاب_سفید #اصل_ترومن
🔰نهضت امام خمینی، ج ۳ ، ص ۳۱۳
💐 فرمایش مهم عارف واصل مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی خطاب به طلاب :
🍀 تحصيل علوم گر چه بمراتب از عبادات بدنى فضيلتش بيشتر است ولى به شرطى و شروطى، از آن جمله :
1⃣ يكى اينكه علم از علوم نافعه باشد،
2⃣ ديگر اينكه تحصيل آن طبق برنامۀ شرع باشد، و چنين نباشد كه كسى در پى فرا گرفتن علمى كه تحصيل آن واجب كفائى است برود و علمى را كه تحصيلش واجب عينى است مهمل گذارد.
🔺 مثلا اگر براى انسان امكان داشت كه در امور شرعى از طريق تقليد به مسائل و احكام آن پى ببرد و در مورد تزكيۀ نفس و خود سازى هم بطريق تقليد و يا اجتهاد به كسب علم بپردازد، اگر به يكباره علم تزكيۀ نفس را ترك گفت و در پى اين بر آمد كه از طريق اجتهاد به مسائل و احكام دست يابد، اين غير جائز است.
🔺 همچنين اگر كسى از تحصيل علومى كه عينا بر او واجب بوده فارغ شد و در پى تحصيل علومى بر آمد كه فرا گيرى آن واجب كفائى است، مىبايست رشتهاى كه انتخاب مىكند، مهمترين و ضرورىترين رشته باشد، و اگر غير اين را اختيار نمود و آنچه را كه ضرورىتر و مهمتر است مهمل گذاشت بخصوص اگر هواى نفسانى هم در اين اختيار نقشى داشته باشد، اين چنين تحصيل علمى، عبادت خدا نخواهد بود.
🔺 و چه بسا كه انسان تمام اين جوانب را در نظر بگيرد و در پى تحصيل آن علمى كه مهمتر و ضرورىتر است بر آيد، ولى اكثر اوقات خود را صرف مقدماتى كند كه خيلى لازم نيست، و تنها عامۀ مردم آن را فضيلت و مايۀ برترى مىدانند.
3⃣ شرط ديگر تحصيل علم اينست كه قربه إلى الله باشد، و اين از مشكلترين شرايط و پيچيدهترين آنها است و در اين جا است كه بسيارى بر خاك افتادند و هلاك گشتند.
🚫 خلاصۀ كلام اينكه تحصيل علم بر آن صورتى كه مرضى خداوند بوده و از جملۀ عباداتى باشد كه خالصا للّه انجام مىگيرد در خارج بسيار بسيار كم است، و به گمان من در هر صد هزار يك نفر بيش نيست كه تحصيلش بر اين روال باشد.
📚 اسرار الصلاه، ملکی تبریزی، ص۴۶۱ (ترجمه رجب زاده) @y_talabegi
#اخلاق
#علم
@talab_elm
✅توصیهی من #تقویت_ایمان_و_امید است، و آماج #دشمن هم همین ایمان و امید است.
👈امید و ایمان روی هم اثر میگذارند.
ایمان امیدآفرین است. تحقّق امیدها ایمان را افزایش میدهد؛ اینها روی هم تأثیر میگذارند.
🛑نباید امید را با تصوّرات و خیالات فریبگر اشتباه کرد. امید یعنی آن حالتی که با حرکت همراه است؛ با تنبلی و سکون نمیسازد. کسی که امید دارد به اینکه به سرمنزل برسد، راه میرود. اینکه کسی بنشیند و در عین حال امیدوار باشد که به منزل خواهد رسید، این نشدنی است؛ این فریبگری، در روایات و ادعیه به «اغترار بالله» تعبیر شده است که مذمّت شده؛ اینکه انسان بدون حرکت، بدون تلاش آرزو بکند که به یک مقصودی برسد؛ نه، تلاش لازم است؛ امام این امید را داشت و تلاش میکرد.
🌹هر که ایران را دوست دارد، هر که منافع ملّی کشور را دوست دارد، هر که بهبود اوضاع اقتصادی را دوست دارد، از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرد و میخواهد آن را اصلاح کند، هر که به دنبال جایگاه باعزّت ایران در نظم جهانیِ پیش رو است، هر که این چیزها را دوست دارد، باید برای ترویج ایمان و ترویج امید در ملّت تلاش کند؛ این وظیفه است؛ این #وظیفهی_همهی_ما_است؛ این همهی حرف من با نخبگان، با هستههای انقلابی، با مجموعههای سیاسی، با همهی آحاد مردم متعهّد است. باید همهی ما تلاش کنیم تا در این کشور ایمان و امید زنده بماند.
#حفظ_استقلال_ملّی، به ایمان و امید است.
#حفظ_عزّت_ملّی،
#حفظ_منافع_ملّی، با ایمان و امید است؛ اینها همه #دشمن دارد.
حفظ منافع ملّی ما دشمنان عنودی دارد، دشمنان لجوجی دارد؛ هر کاری از دستشان بربیاید میکنند و تا امروز کردهاند. در این چند دهه، دستگاههای عنود و لجوج استکبار و دستگاههای امنیّتیشان و دستگاههای سیاسیشان و پشتیبانی مالیشان، هر کار توانستند علیه ملّت ایران انجام دادند؛ در موارد معدودی پیشرفت هم کردند، در اغلب موارد هم به توفیق الهی مغلوب و منکوب ملّت ایران شدند.
🔰ایمان به مردم
معنای درست «یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین» همان «یؤمن بالمؤمنین» است. «ایمان»، در استعمالات قرآن کریم، با لام متعدّی شده؛ مثلاً «فَآمَنَ لَهُ لوط».(۹) «یُؤمِنُ لِلمُؤمِنین» یعنی اعتماد به مردم، اعتقاد به مردم.
🔸در طول این سالها مکرّر افرادی پیش امام اظهار نگرانی میکردند که ممکن است مردم تاب نیاورند و نتوانند این راه دشوار و سنگین را با گامهای امام طی کنند؛ امام میفرمود نه، من مردم را بیشتر از شما و بهتر از شما میشناسم؛ و حق با او بود؛ میدانست که #مردم_اگر_تشخیص_بدهند که این راه، #راه_خدا است، همهی مشکلات را در این راه #تحمّل میکنند.
👈 خانوادههای شهیدداده این فهم امام را تصدیق کردند؛
👈جوانهای فداکار در طول این سالهای متمادی، این برداشت امام را تأیید کردند؛
👈 اجتماعات عظیم ملّت ایران در بزرگداشت دین و مسائل دینی و مباحث انقلابی، این برداشت امام را تأیید کرد.
امام به مردم اعتماد داشت؛ هم به عمل مردم، و به انگیزههای مردم، هم به رأی مردم. جمهوری اسلامی، این مردمسالاری در جمهوری اسلامی، کلمهی «جمهوری»، ناشی از همین اعتماد امام بزرگوار به مردم بود.
😱آنچه میتواند مثل درّهی خطرناکی در مقابل حرکت ما بُروز بکند، این است که ما این دشمنی را فراموش کنیم، این جبههبندی را فراموش کنیم. هر وقت فراموش کردیم، ضربه خوردیم...
✅دشمنی استکبار با ملّت ایران با عقبنشینیهای موضعی از بین نمیرود.
بعضیها اشتباه میکنند، خیال میکنند [اگر] ما در فلان قضیّه عقبنشینی کنیم، این موجب میشود که دشمنی آمریکا یا دشمنی استکبار جهانی یا صهیونیستها با ما کمتر بشود؛ نه، این خطا است. در موارد متعدّدی عقبنشینیهای ما موجب شد که آنها جلو آمدند و بیشتر متعرّض شدند.
در برخی از دولتهای این چند دهه، بودند کسانی که عقیدهشان این بود باید در یک مواردی به طرف مقابل، به جبههی مقابل امتیاز بدهیم و یک مقدار عقبنشینی کنیم. در یکی از این دولتها، همان کشورهایی که ما در مقابل آنها عقبنشینی کرده بودیم، رئیسجمهور ما را به دادگاه غیابی کشاندند؛ برای رئیسجمهور ایران کیفرخواست در دادگاه صادر کردند. 👈(اشاره به ماجرای قهوهخانهی میکونوس آلمان و صدور کیفرخواست برای حجّتالاسلام والمسلمین اکبر #هاشمی_رفسنجانی (رئیسجمهور وقت)) 👉
در یکی از آن دولتها که متأسّفانه گویا کمک هم به آمریکاییها شده بود، ایران را «محور شرارت» نامیدند.👈(دولت وقت ایران #خاتمی پس از واقعهی ۱۱ سپتامبر (شهریور ۱۳۸۰) برای مقابله با گروه تروریستی القاعده که در افغانستان مستقر بود، به ائتلاف مبارزه با تروریسم کمک کرد امّا رئیسجمهور آمریکا (بوش دوّم) پس از بهرهبرداری خود از این قضیّه و حمله به افغانستان، در بهمن همان سال ایران را جزو محور شرارت نامید و تهدید به حملهی نظامی نمود.) 👉
اینها به این عقبنشینیها راضی نمیشوند.
✅آنچه آنها میخواهند، این است که ایران را به دوران قبل از انقلاب برگردانند؛ ایران وابسته، ایران بیهویّت، ایران چشمدوختهی به دست این و آن؛ آنها این را میخواهند. آنها با این عقبنشینیها قانع نمیشوند؛ اشتباه نکنیم.
🛑بعضی برای اینکه #امید را در دلها بکشند، اشاره میکنند به اینکه در لایههای اجتماعی، کسانی هستند که دغدغهی دین و ایمان و انقلاب ندارند؛
خب بله، [امّا] مخصوص امروز نیست؛ #دههی_۶۰ هم که جبههها آنجور مملو و سرشار از جوانهای مؤمن بود، یک عدّهای در شهرهای بزرگ، در تهران، بیخیال و بیاعتنا راه میرفتند، نه فقط احساس مسئولیّت نمیکردند، مسئولین را مسخره هم میکردند! شما نگاه کنید شرححال شهدا و رزمندهها را؛ اینها وقتی که میآمدند در شهرهای بزرگ ــ بخصوص شهرهای بزرگ ــ احساس دلتنگی میکردند که [این] به خاطر همین پدیده بود. دههی ۶۰، دههی اوّل انقلاب، از این حوادث وجود داشت؛ این جای تعجّب ندارد. امروز هم البتّه هستند کسانی که نه به انقلاب، نه به اسلام و حتّی نه به تعهّد ایرانی پایبند نیستند؛ بله، امّا ملّت ایران اینها نیستند.
در #زمان_خود_رسول_اکرم هم یک عدّهای عاشق شهادت بودند، مشتاق جهاد بودند، اگر امکانِ رفتن به جبهه نداشتند گریه میکردند، یک عدّهای هم در مدینه بودند که «مَرَدوا عَلَی النِّفاق»؛(۱۸) قرآن دربارهی آنها میگوید «مَرَدوا عَلَی النِّفاق»، یا یک جای دیگر [میگوید:] «لَئِن لَم یَنتَهِ المُنافِقونَ وَ الَّذینَ فی قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَة»؛(۱۹) در خود مدینهی پیغمبر، کسانی بودند که قرآن از آنها به «مُرجِفون» تعبیر میکند؛ شایعهپراکنان، ترسپراکنان، تردیدپراکنان، شبههپراکنان؛ در زمان پیغمبر!
✅تازه در زمان پیغمبر نه اینترنت بود، نه شبکههای اجتماعی بودند، نه اینهمه تلویزیون بود. امروز با وجود همهی این دستگاهها، شما نگاه کنید ببینید جوان ایرانی چه عظمتی از خود نشان میدهد!
🤲پروردگارا! ما را جزو #سربازان_امام_زمان قرار بده.
پروردگارا! قلب مقدّس آن بزرگوار را از ما راضی کن؛ دعای امام زمان را شامل حال ما، بخصوص شامل حال جوانان ما قرار بده.
هدایت شده از شاهد | عطا یاوری
مسئولیتپذیری همه.mp3
884.1K
🔦 این ۳۶ ثانیه رو از امام بشنوید!
🔹به جای اینکه بنشینید و اشکال کنید، همه دست به دست هم دهید برای اصلاح مملکت!
@atayaa
هدایت شده از شاهد | عطا یاوری
اصلاح مملکت.mp3
208K
🔦 این ۸ ثانیه از حرف امام باید آویزه گوش هر ایرانی باشه!
#همه_مکلف_هستیم
@atayaa
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی
🔸امام راحل؛ پیراهن یوسف🔸
فرق امام با مراجع تقلید قبل از خودش چه بود؟ جاذبهای که در امام بود چرا در بقیه نبود؟
یک اتفاقی افتاد. یعقوب(ع) از دوری یوسف(ع) کور شده بود. از بس غصه خورده بود و گریه کرده بود چشمانش سفید شده بود.
یوسف(ع) میخواست که یعقوب(ع) به مصر بیاید. چه کرد؟ یعقوب(ع) با چشم نابینا که نمیتوانست به سمت مصرِ یوسف برود!
یوسف(ع) لباس و پیراهنش را به برادرانش داد که به پدر بدهند و بعد دست جمعی به نزد او بازگردند.
در این جا امام زمان(عج)، یوسف(ع) است. امت که عاشق امام است، یعقوب(ع) است. همانها که هزار سال گریه کردهاند و میخواهند چشمانشان بینا شود و سراغ امام زمانشان بروند.
خُب، امام زمان(عج) چکار میکند؟
امام راحل را کرد پیراهن خودش و فرستاد برای امت! امام خمینی(ره) پیراهن امام زمان(عج) بود. به چشم هرکه افتاد بینا شد. وقتی امت بینا شدند، به سمت امام زمان(عج) حرکت میکنند.
امام زمان آمد به سمت مردم یا مردم میروند به سمت امام زمان(عج)؟
مردم میروند.
اما چگونه؟ اول بصیر میشوند، بعد میروند.
این پیراهن میافتد روی چشمهایشان و بینا میشوند و میروند به سمت امام زمان خودشان. محبت یعنی همین.
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
اعلامیه عزای امام خمینی (ره) در دهۀ 60 با سخنرانی آیت الله حائری شیرازی در تبریز
@haerishirazi
هدایت شده از فانوس شب
چرا باید نسبت به بروز منکر در جامعه حساس باشیم؟
🔻 در روانشناسی اجتماعی نظریهای مطرح است با عنوان نظریه مقایسه اجتماعی. مفاد این نظریه این است که افراد در یک جامعه معمولاً رفتار خود را بر اساس مقایسه با افراد نزدیک به خود انجام میدهند نه لزوماً با مقایسه خود با ارزشها.
🔻 مقایسه، اگر چه به دو شکل میتواند باشد: بالاسنجی (مقایسه خود با افراد بالاتر از خود) و پایینسنجی (مقایسه خود با افراد پایینتر از خود)؛ اما در تکالیف و وظایف افراد میل به مقایسه پایینسنجی دارند، علت این است که از یک طرف در نهاد انسان میل به تکلیفگریزی وجود دارد و از طرف دیگر فرد التزام به انجام تکلیف دارد، سیستم دفاعی ذهن انسان برای حل این تعارض، انسان را به طرف مقایسه پایینسنجی سوق میدهد. در واقع در اینجا یک خطای شناختی برای انسان رخ میدهد و "خوبتر" بودن را با "خوب" بودن اشتباه میگیرد. باید توجه داشت که همه این اتفاقات به شکل ناخودآگاه صورت میگیرد.
🔻 مقایسه پایینسنجی در تکالیف از افرادی که در پایینتر سطح التزام به تکالیف قرار دارند تا افرادی که در بالاترین سطح قرار دارند ادامه مییابد، به این نحو که هر فرد خود را با نزدیکترین افراد به خود که در سطح پایینتر قرار دارند مقایسه میکند.
🔻 نتیجه اینکه در صورت بروز تنزل در پایینترین سطح التزام به تکالیف، این تنزل بر روی تمامی سطوح بالاتر از خود تاثیر گذاشته و باعث درجاتی از تنزل در همه آنها میشود. در واقع تنزل در سطوح پایین التزام مانند سنگی است که در مرکز یک استخر آب میافتد. ارتعاش ایجاد شده در مرکز استخر به مرور از یک سطح آب به سطح مجاور منتقل میشود و در نتیجه ارتعاش به تمام سطوح آب استخر منتقل میشود.
🔻 با توجه با مطالب فوق و بطور مشخص در مورد حجاب، اگر قشر شُل حجاب جامعه در پوشش خود دچار تنزل شوند این تنزل به بسیاری از افراد جامعه که در سطوح بالاتر حجاب قرار دارند نیز منتقل شده و موجب یک یا چند درجه تنزل در آنها میشود. با مقایسه وضعیت حجاب امروز جامعه با دهههای پیشین به روشنی میتوان این پدیده را مشاهده کرد، بطوریکه میزان پوشش شُلحجابهای دهه شصت، در جامعه امروز نه شُلحجابی بلکه حجاب محسوب میشود.
🔻 با توجه به آنچه گذشت میتوان درکی ژرفتر از این فرمایش رسول خدا ص پیدا کرد که فرمودند: "اگر فردی مخفیانه مرتکب گناه شود، ضرر گناه تنها متوجه خودش میشود، اما اگر فردی علنی گناه کرد و مردم او را سرزنش نکردند، ضرر گناه او متوجه همه مردم میشود".
طلب العلم فریضة🌟
چرا باید نسبت به بروز منکر در جامعه حساس باشیم؟ 🔻 در روانشناسی اجتماعی نظریهای مطرح است با عنوان نظ
کانال فانوس شب برای استاد اعلایی زید عزه میباشد