تحلیل نظاممند قرائتِ «ملاصدرا» از آموزۀ «معرفت نفس».pdf
553.7K
🔰 تحلیل نظاممند قرائتِ «ملاصدرا» از آموزۀ «معرفت نفس»
✍️ سید محمدحسین دعائی
🔖 منتشرشده در نشریۀ علمی، پژوهشیِ «حکمت اسلامی»، پاییز ۱۴۰۰
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 تحلیل نظاممند قرائتِ «ملاصدرا» از آموزۀ «معرفت نفس» ✍️ سید محمدحسین دعائی 🔖 منتشرشده در نشریۀ علم
🔰 تحلیل نظاممند قرائتِ «ملاصدرا» از آموزۀ «معرفت نفس»
✍️ سید محمدحسین دعائی
🔖 منتشرشده در نشریۀ علمی، پژوهشیِ «حکمت اسلامی»، پاییز ۱۴۰۰
📝 چکیده: «معرفت نفس» یکی از راهبردیترین آموزههای اسلامی برای تأمین تعالی انسانها و نیل به مقامِ «عبودیت» و «خداشناسی» است. اما «دینپژوهان» قرائتهای مختلف و بعضاً متضادی از آن ارائه کردهاند. از جمله این قرائتها، قرائتِ «ملاصدرا» است که با توجه به جایگاه والای او در عرصۀ دینپژوهی، میتوان به اهمیت و ضرورت بررسی آن پی بُرد. بر همین اساس، در تحقیق حاضر به تبیین قرائتِ «ملاصدرا» در ضمن مجموعۀ کامل، متناظر و بههمپیوستهای از مؤلفههای مفهومی مرتبط با آموزۀ «معرفت نفس»، شامل «مبانی بحث»، «چیستی، چرایی و چگونگی این آموزه» و «امتدادات علمی و عملی آن» پرداخته و کوشیدهایم تا از این رهگذر، تحلیل نظاممندی از قرائت او ارائه دهیم. بر اساس نتایج این تحقیق، میتوان قرائتِ «ملاصدرا» از آموزۀ «معرفت نفس» (یعنی لزوم تفکر در ذات، صفات و افعالِ نفس، برای رسیدن به خداشناسیِ حصولی و ضرورت شهود هویت بالغیر و عینالربطِ نفس، برای رسیدن به خداشناسی حضوری) را به دلایلی مانند جامعیت، برخورداری از «مبانی متقنِ معرفتشناختی، دینشناختی و روششناختی»، کاربردیبودن و توجه روشمند به گزارههای نقلی (از جمله حدیثِ «من عرف نفسه فقد عرف ربه») بهعنوانِ «قرائت معیار» معرفی کرد. البته در پایان، به چند «ملاحظه» و «تکمله» نیز اشاره شده است.
🏷 #نوشتار #مقاله #معرفت_نفس #خودشناسی #ملاصدرا #حکمت_متعالیه #دینپژوهی
🆔 @Smh_Doaei
🔰 تا بام عشق دوست
▪️درددلی با حضرت ولی عصر ارواحنا فداه
شکر خدا که غفلتم از تو مدام نیست
شکری علی الدّوام که کار کلام نیست
تهماندۀ پیالۀ خوبان غنیمت است
آن بنده را که لذت شُرب مدام نیست
ای آنکه شهد وصل تو شیرینتر از حیات
ایّام تلخ هجر تو هرگز به کام نیست
ساقی بیا که چشم تو ظرف شراب ماست
پیش نگاه دوست نیازی به جام نیست
در چارسوی قلب من ای یوسفت اسیر
جز من یزید عشق تو را ازدحام نیست
حالی خوش است حال من آن دم که با توام
گرچه ز بخت تیرهام آن را دوام نیست
باید که پله پله خودم را رها کنم
تا بام عشق دوست جز این نردبام نیست
باید که پاک، پخته شد از داغ صبر و شکر
در شهر عشق، سازهای از خشت خام نیست
آری به غیر قلب مُطلّای عاشقان
جایی برای جلوۀ آن نقرهفام نیست
درمان چشم و دست و دل تنگ این شریر
جز در رُخ گشادۀ خیر الانام نیست
فتوی به منع باده چو میداد مدّعی
گفتم بنوش تا که ببینی حرام نیست
🗓 ۱۴۳۶ هجری قمری
🏷 #شعر #امام_زمان
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۵﴾ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ يَا حَنَّانُ، يَا مَنَّانُ، يَا دَيَّانُ، يَا بُرْهانُ، يَا سُلْطانُ، يَا رِضْوانُ، يَا غُفْرانُ، يَا سُبْحانُ، يَا مُسْتَعانُ، يَا ذَا الْمَنِّ وَ الْبَيانِ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(۵) بارالها! چقدر نامهای تو زیباست! همان نامهایی که هنگام دعا و در وقت عرض حاجت، تو را به آن نامها خوانده و میکوشم تا از این رهگذر، خود را در معرض نگاه تو قرار دهم،
ای در مواجهه با بندگان رویگردان، از همه پذیراتر و دلرحمتر!
ای پیش از تشنگی نیازمندان، باران نعمتهایت سرازیر!
ای چیرهترین پادشاه پاداشبخش و کیفرکار!
ای گویاترین گواه گمشدگان!
ای شهریار کشور آفرینش!
ای مخزن همۀ خشنودیها!
ای سرچشمۀ خطاپوشی!
ای پاکیزگی محض!
ای عصای دست هر ناتوان!
و ای خداوندگار نعمتها و هدایتهای بیپایان!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست! ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است! فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان، ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
15.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بهار معنویت است؛ مبادا دیر به فکر بیفتیم ...
🆔 @Smh_Doaei
🔸 دو سال قبل، در همین ایام، در یکی از گروههای طلبگی، این فرمایش آیة الله جوادی آملی منتشر شد:
«امیدواریم که در لیلة الرغائب رغبت ما با رهبت ما هماهنگ باشد. هم از قهر و جلال خدا راهب باشیم، هم به مِهر و جمال خدا راغب باشیم. رغبت یعنی میل، نه آرزو. لیلة الرغائب به معنای شب آرزوها نیست؛ بلکه شب رغبتها و گرایشها و مجذوبشدنهاست. لذا آن انجذاب و گرایش و میل و شوق را میگویند رغبت، در برابر رهبت. خدای سبحان جنّاتی دارد که ما را به آنها ترغیب کرده و برای روح ما هم بهشتی دارد که ما را به آن هم ترغیب کرده است. اوساط اهل ایمان، رغبتشان در لیلة الرغائب به ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ است و اوحدی از اهل ایمان گذشته از اینکه ﴿جَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ﴾ را طالب هستند، ﴿فِی مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِیکٍ مُقْتَدِرٍ﴾ را هم مورد رغبت و میل و گرایش و انجذاب خود قرار میدهند. آنگاه درباره چنین گروهی گفته میشود: ﴿وَ لِمَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ جَنَّتَانِ﴾ هم جنّت بدن است، هم جنّت جان است؛ هم لذّت روح است، هم لذّت تن است؛ که ان شاء الله در لیلة الرغائب به این رغبتها بار مییابیم.»
🔹 اما یکی از دوستان طلبه، با طرح این سؤال که: «رغائب جمع رغبة هست يا رغيبة؟🤔» به خدشۀ در آن پرداختند؛ خدشهای که به یک مباحثۀ مختصر طلبگی در خصوصی منجر شد:
🔰 مباحثهای دربارۀ معنای واژۀ «رغائب»
▪️ بهمناسبت فرارسیدنِ «لیلة الرغائب»
🔸 بنده: دربارۀ معنای «رغائب» به نظرم باید به این نکته توجه داشت که ظاهرا حتی اگه جمعِ «رغیبه» باشه هم باز نکتۀ آیة الله جوادی آملی صحیحه. یعنی فرمایش ایشون مبتنی بر این نیست که «رغائب» جمعِ «رغبت» است. بلکه نکتۀ ایشون ناظر به معنای ریشۀ «ر غ ب» است. یعنی حتی اگه «رغائب» رو جمعِ «رغیبه» بدونیم، باز در این کلمه معنای آرزو (با بار معنایی خاصش در زبان فارسی که معمولا برای امور تخیلی و توهمی و دور از دسترس به کار میره) نیفتاده. بلکه در اون معنای میل و رغبت (که طبیعتا همراه با انجذاب و حرکت است) افتاده؛ و الشاهد علی ذلک سخن صاحب مفردات: «الرَّغِيبَةُ: العطاء الكثير، إمّا لكونه مَرْغُوباً فيه، فتكون مشتقّة من الرّغبة، و إمّا لسعته، فتكون مشتقّة من الرّغبة بالأصل.» به نظرم اصل فرمایش ایشون و نکتشون اینه.
به عبارت دیگه ظاهرا آیة الله جوادی آملی میخوان بگن امشب شب آرزوکردن نیست؛ بلکه شب تنظیم میلها و دوستداشتنهاست. پس اگر هم میگیم امشب شب آرزوکردنه، یعنی امشب باید آرزوها و خواستههامون رو مطابق با حقائق و معنویات تنظیم کنیم.
🔹 دوست طلبه: بله؛ بنده بیشتر ناظر به این بودم که مفرد رغائب رغبت نیست، اونطور که از کلام حضرت آیة الله جوادی برمیاد.
اما ناظر به فرمایشتون:
اولا، رغیبة یعنی عطاء كثير. اینکه وجه تسمیهاش چی هست، دردی از ما دوا نمیکنه؛ چون وجه تسمیه، اطراد و انعکاس نداره. به بیان دیگه، به عطاء کثیر چون مورد رغبت بوده رغیبة گفتند. ولی این معناش این نیست که لیلة الرغائب بشه شب رغبتها یا شبی که متعلق به امور مورد رغبت هست.
ثانیا، ذیل فرمایش ایشون با این سازگار هست که رغائب رو جمع رغبت بگیریم؛ اینکه مراتب رغبات افراد، به مرتبۀ معرفت اونها بستگی داره. اگر گفتیم رغائب یعنی عطاهای کثیره، اون موقع این نکته که هرکس رغبتش به چه چیزی هست، ارتباطی به تسمیه این ماه نداره.
توضیح آخرتون هم با این سازگاره که رغائب به معنای رغبتها باشه؛ وگرنه اگه گفتیم رغائب یعنی بخششهای زیاد، لیلة الرغائب میشه شبی که خداوند در اون بخشش زیاد میکنه. چه ربطی به تنظیم گرایشهای ما داره؟
🔸 بنده: «الرغیبة» در لغت به «الامر المرغوب فیه» ترجمه شده و ظاهرا معنای اصلیِ «الرغیبة» همینه: «الرَّغِيْبَةُ: ما يُرْغَبُ فيه.» (تهذیب اللغة، ج14، ص201 ـ المحیط فی اللغة، ج5، ص75) «الرَّغيبة: الأمر المرغوب فيه.» (المحکم و المحیط الاعظم، ج5، ص516 ـ لسان العرب، ج1، ص423 ـ القاموس المحیط، ج1، ص98 ـ تاج العروس، ج2، ص28 ـ الافصاح، ج2، ص1342) «الرَّغِيبَةُ: العطاءُ الكثيرُ المَرغُوبُ فيه، و ما يُرْغَبُ فيه من كلِّ نفيسٍ.» (الطراز الاول، ج2، ص71)
اگر هم به عطاء کثیر «رغیبه» میگن از اون بابه که «مرغوب فیه» بوده: «الرَّغيبة: العطاء الكثير الذي يُرغب في مثله.» (جمهرة اللغة، ج1، ص320)
بنابراین مرغوب فیه بودن ظاهرا وجه تسمیه نیست؛ بلکه موضوع له «رغیبه» است.
جایی از فرمایش آیة الله جوادی هم به نظرم ظهور در اینکه «رغائب» از جهت لغوی و طبق تحقیق لغوی، جمعِ «رغبت» است نداره. بلکه ظاهرا غرض ایشون ریشهیابی این کلمه و توجهدادن مخاطب به ریشۀ این کلمه و استفادۀ معرفتی از ریشۀ این کلمه است. کما اینکه دأب ایشون در موارد دیگه هم همینه و در خیلی از موارد، با ارجاع به ریشۀ لغت، درصدد تحلیل معرفتی واژگان هستن؛ مثل دو واژۀ «فقیر» و «نصیحت».
🔹 دوست طلبه: بله؛ البته خیلیها هم بهصورت مطلق رغیبة رو به عطای کثیر یا ثواب عظیم ترجمه کردند. برخی هم مثل ابناثیر که گفتند «ما یرغب فیه» پشتبندش گفتند «من الثواب»؛ یعنی به ثواب عظیمی که مورد رغبت باشه. در مجموع به نظرم کلام راغب دقیقتر هست که مرغوببودن رو تو وجه تسمیه برده، نه جزء معنايی. چون مشخصه که ثواب عظیم مورد رغبت هست و العطاء الكثير الغير المرغوب نداریم که به مرغوبش بگن رغیبه!
این روش آیة الله جوادی رو هم در مثل نصیحت دیدم و خیلی هم برام قابل استفاده بود و نکتهسنجی دقیقی هست. ولی نمیشه این رو تو همۀ مشتقات و استعمالاتش سرایت داد. مثلا به کلام از این جهت که نوعی جرح درِش هست، کلام گفتند؛ چون کلم بهمعنای جرحه. ولی مثلا نمیشه این معنای ریشه رو در مثلا کلام الله هم پیاده کرد!
🔸 بنده: علی ای حال چه «رغائب» جمعِ «رغیبه» باشه، چه جمعِ «رغبة»، مهم اینه که خدا به ما امشب توفیق توجه و دعا عنایت کنه و شما هم امشب ما رو دعا کنید. 😊😉
شبتون بخیر ...
🔹 دوست طلبه: بله؛ به هرحال امشب هم شب جمعه است و هم ماه رجب و مظانّ اجابت دعا.
ملتمس دعای شما بودهام و هستم.
رزقنا الله الاجتهاد فی العمل، بحق اجدادکم الطاهرین.
🏷 #نوشتار #یادداشت #مباحثه #لیلة_الرغائب #لغتشناسی #ریشهیابی #تحلیل_لغوی #آیة_الله_جوادی_آملی
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 رهبر انقلاب اهانتهای اخیر به قرآن در کشورهای اروپایی را محکوم کردند
👈 علیرغم توطئه استکبار، آینده از آن اسلام است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی اهانتهای اخیر به مقدسات اسلامی و قرآن کریم را در چند کشور اروپایی محکوم کردند. رهبر انقلاب اسلامی این اهانتها را نشانه دشمنی استکبار با اصل اسلام دانستند و همه آزادیخواهان جهان را به مقابله با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی، فراخواندند.
📝 متن موضعگیری حضرت آیتالله خامنهای که در حساب توئیتر رسانه KHAMENEI.IR منتشر شد به شرح زیر است:
«اهانت جنون آمیز به قرآن با شعار آزادی بیان نشان میدهد هدف حملات استکبار، اصلِ اسلام و قرآن است. علیرغم توطئه استکبار، قرآن روزبهروز پرفروغتر شده و آینده از آن اسلام است. همه آزادیخواهان جهان باید درکنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرتپراکنی مقابله کنند.»
💻 Farsi.Khamenei.ir
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۶﴾ يَا مَنْ تَواضَعَ كُلُّ شَىْءٍ لِعَظَمَتِهِ، يَا مَنِ اسْتَسْلَمَ كُلُّ شَىْءٍ لِقُدْرَتِهِ، يَا مَنْ ذَلَّ كُلُّ شَىْءٍ لِعِزَّتِهِ، يَا مَنْ خَضَعَ كُلُّ شَىْءٍ لِهَيْبَتِهِ، يَا مَنِ انْقادَ كُلُّ شَىْءٍ مِنْ خَشْيَتِهِ، يَا مَنْ تَشَقَّقَتِ الْجِبالُ مِنْ مَخافَتِهِ، يَا مَنْ قامَتِ السَّمَاوَاتُ بِأَمْرِهِ، يَا مَنِ اسْتَقَرَّتِ الْأَرَضُونَ بِإِذْنِهِ، يَا مَنْ يُسَبِّحُ الرَّعْدُ بِحَمْدِهِ، يَا مَنْ لَايَعْتَدِى عَلىٰ أَهْلِ مَمْلَكَتِهِ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(۶) ای خاکسار گود بزرگیات همهچیز!
ای دستبسته با رشتۀ توانمندیات همهچیز!
ای زمینخوردۀ میدان ارجمندیات همهچیز!
ای در پیشگاه شکوهت همگان سربهزیر!
ای از هراس قهرت همهکس فرمانپذیر!
ای کوههای سر به فلک کشیده، گریبانچاک نگاه سنگینت!
ای قامتافراز هفت آسمان!
ای وسعتافزای هفت اقلیم!
ای غرش ابرهای آسمان، طنینافکن پاکی و زیباییات!
و ای فرمانروای مردمدار و حقمدار!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست! ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است! فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان، ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
🔰 دلبر دلها
▪️بهمناسبت میلاد باسعادت حضرت جوادالائمه علیه السلام
بساط دلبری اینجا به باد است
فروغ ناز و طنازی رماد است
ز خجلت سر به زیر افکنده خورشید
مه اینجا بر لبانش ان یکاد است
سخا را قدر یک خس منزلت نیست
کرَم اینجا غلام خانهزاد است
دمی سایید پیشانی بر اینجا
از اینرو تا قیامت غصه شاد است
جمال از فرط غم زار است و بیمار
در اینجا چون که بازارش کساد است
تعجب از چه رو؟ زیرا که اینجا
سرای دلبر دلها جواد است
🗓 ۱۴۲۲ هجری قمری
🏷 #شعر #امام_جواد
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 حدیثِ «من عرف نفسه فقد عرف ربه»، در بوتۀ اعتبارسنجی ✍️ سید محمدحسین دعائی 🔖 منتشرشده در نشریۀ علمی
🔰 به لطف خدا، مقالۀ علمی، پژوهشیِ «حدیث من عرف نفسه فقد عرف ربه، در بوتۀ اعتبارسنجی»، در هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیۀ خراسان، «شایستۀ تقدیر» شناخته شد.
https://hozehkh.com/OneEntry?id=46991
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۷﴾ يَا غافِرَ الْخَطايا، يَا كاشِفَ الْبَلايا، يَا مُنْتَهَى الرَّجايَا، يَا مُجْزِلَ الْعَطايَا، يَا واهِبَ الْهَدايَا، يَا رازِقَ الْبَرايا، يَا قَاضِىَ الْمَنايا، يَا سَامِعَ الشَّكَايا، يَا بَاعِثَ الْبَرايا، يَا مُطْلِقَ الْأُسارىٰ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(٧) ای ابر خطاپوش!
ای خورشید بلاسوز!
ای بلندترین قلۀ امید!
ای عطابخش بیدریغ!
ای هدیهرسان همیشه و همهجا!
ای روزیرسان هر آفریده!
ای برآورندۀ هر آرزو!
ای شنوای هر شِکوه!
ای جنبشآفرین عرصۀ قیامت!
و ای سند آزادی هر زندانی!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست! ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است! فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان، ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
منبر رحلت حضرت زینب سلام الله علیها ـ ۱۴۴۴ قمری.mp3
16.38M
🔰 منبر رحلت حضرت زینب کبری سلام الله علیها
🗓 رجب ۱۴۴۴ قمری / بهمن ۱۴۰۱ شمسی
📍 هیئت متوسلین به حضرت رقیه سلام الله علیها
🎙 سید محمدحسین دعائی
📝 خلاصۀ مطالب:
🔸 بزرگداشت اعیاد و وفیات اهل بیت علیهم السلام، بدون الگوگیری از آنان در ابعاد مختلف زندگی، انسان را به قلۀ سعادت نمیرساند.
🔹 اگر بخواهیم روز رحلت حضرت زینب سلام الله علیها را در تقویم نامگذاری کنیم، شاید بهترین نام، «روز صبر و بصیرت» یا «روز جهاد تبیین» باشد.
🔸 اگر روضۀ حضرت زینب سلام الله علیها را میخوانیم، خطبۀ آن حضرت را هم بخوانیم.
🔹 برای حضور موفق در میدان جهاد تبیین، علاوه بر لوازم حضور در میدان جهاد نظامی، به «قوۀ فهم» و «قدرت تحلیل» هم نیاز است.
🔸 بدون برخورداری از «صبر» و «بصیرت»، علمداری در راه خدا ممکن نیست.
🔹 نمیشود در دهۀ فجر، برای حضرت زینب سلام الله علیها عزاداری کرد، اما از اهمیت انقلاب اسلامی و نقش آن در برافراشته ماندن پرچم ولایت سخن نگفت.
🔸 ان شاء الله بتوانیم با الگوگیری از حضرت زینب سلام الله علیها، تا آخر پای پرچم انقلاب که پرچم توحید، اسلام و قرآن است بمانیم و آن را به حضرت ولی عصر ارواحنا فداه تحویل دهیم.
🏷 #گفتار #منبر #حضرت_زینب #صبر #بصیرت #جهاد_تبیین #دهه_فجر #انقلاب_اسلامی
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۸﴾ يَا ذَا الْحَمْدِ وَ الثَّناءِ، يَا ذَا الْفَخْرِ وَ الْبَهاءِ، يَا ذَا الْمَجْدِ وَ السَّناءِ، يَا ذَا الْعَهْدِ وَ الْوَفاءِ، يَا ذَا الْعَفْوِ وَ الرِّضاءِ، يَا ذَا الْمَنِّ وَ الْعَطَاءِ، يَا ذَا الْفَصْلِ وَ الْقَضاءِ، يَا ذَا الْعِزِّ وَ الْبَقاءِ، يَا ذَا الْجُودِ وَ السَّخاءِ، يَا ذَا الآلاءِ وَ النَّعْماءِ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(٨) ای بوم زیبادوستی و زیباستایی!
ای بام بالندگی و درخشندگی!
ای بلندآشیان والایی و بالایی!
ای پیمانۀ پیمانگذاری و پیمانداری!
ای چشمهسار چشمپوشی و خشنودی!
ای خمخانۀ خوبی و بخشش!
ای سرسرای دادرسی و داوری!
ای جلوهگاه ارجمندی و جاودانگی!
ای خزانۀ سخاوتمندی و بخشندگی!
و ای خزینۀ نیکیها و نعمتها!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست! ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است! فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان، ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
🔸 دیروز ـ به تاریخ شمسی ـ سومین سالگرد رحلت پیرغلام امام حسین علیه السلام و خادم حضرت رضا علیه آلاف التحیة و الثناء، «مرحوم حجة الاسلام و المسلمین حاج سید احمد دعائی طاب ثراه» بود.
🔹 در این شب جمعه ـ که شب زیارتی حضرت سیدالشهداء سلام الله علیه است ـ یاد میکنیم آن فقید سعید و همۀ اموات از مؤمنین و مؤمنات را با ذکر شریف صلوات و قرائت حمد و سوره.
🔸 به این امید که همۀ آن عزیزان، خصوصا مرحوم حاج آقای دعائی، مهمان سفرۀ خاص شهید کربلا و شافع امت باشند و ما نیز در دنیا و آخرت، مشمول عنایات خاص آن حضرت باشیم، ان شاء الله.
🏷 #یاد_خوبان #امام_حسین #مرحوم_دعائی #شب_جمعه
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 دیروز ـ به تاریخ شمسی ـ سومین سالگرد رحلت پیرغلام امام حسین علیه السلام و خادم حضرت رضا علیه آلاف
23.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حسرت برم به محتضری کآخرین نفس
روی تو دید و خنده زد و گفت یا حسین
🏷 #یاد_خوبان #امام_حسین #مرحوم_دعائی #شب_جمعه
🆔 @Smh_Doaei
17.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 رهبر معظم انقلاب:
بیست و دوم بهمن امسال انشاءالله به توفیق الهی مظهر حضور مردم، مظهر عزت مردم، مظهر اعتماد مردم به یکدیگر است، مظهر اتحاد ملی است. من توصیهام هم این است به همهی آحاد مردم عزیزمان که سعی کنند این راهپیمایی را، این روز بزرگ را، این حرکت پرشکوه را مظهر اتحاد ملی و وحدت ملی قرار بدهند. (۱۴۰۱/۱۱/۱۹)
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
13.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 به نیابت از همۀ شهیدان، خصوصا حاج قاسم: #الله_اکبر
🆔 @Smh_Doaei