فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فاتحهای بر نظام آموزشی کشور
🔴 این سخنان، وصیت نامه علمی دکتر گلشنی استاد ممتاز دانشگاه صنعتی شریف است:
♦️انیشتین میگوید لازم است دانشجو در کنار دانش تخصصی، شناخت از زیباییها و امور ارزشی داشته باشد و الا بیشتر شبیه یک سگ تربیت شده خواهد بود!
♦️ بعضیها در این دانشگاه و بعد در آموزش و پرورش کارهای اساسی کردند و دنبال مقاله نوشتن نرفتند لذا (در ایران) ترفیع نگرفتند و بالا نرفتند اما دانشگاه پرینستون آمریکا آنها را قاپید و برد!
♦️ دانش آموخته برق شریف که بعد از لیسانس در دانشگاههای استنفورد و میشیگان آمریکا درس خوانده بود را اینجا استخدام نکردند و گفتند مقاله نداری!
♦️ انیشتین در لیسانس رد شد. چرا فقط لیسانس (مدرک) را ملاک قرار میدهید.
♦️ اگر احساس تکلیف و احساس وظیفه نسبت به برخی دانشجویان مومن و علاقمند نبود حتی یک دقیقه دیگر هم در این دانشگاه نمیماندم.
♦️ طی هفت سال تعداد مقالات کشور پنج برابر شده است. آیا واردات ما یک پنجم کمتر شد؟ آیا صادرات ما یک پنجم بیشتر شد؟ این اضافه شدن مقالات چه تاثیری داشت؟ ما (دانشگاهها) کجای نیازهای کشور را برطرف میکنیم؟!
⛔️ پانوشت: آنچه شنیدید وضعیت دانشگاه صنعتی شریف است! خودتان وضعیت سایر دانشگاهها و نظام آموزشی را حدس بزنید❗️
💢 نقل از کانال خبر داغ سیاسی
📮 به نظر شما چه باید کرد؟
به اندیشگان بپیوندید 👉 عضو شوید
✔️ اشکال شخصی بودن اولیات در نظریهی ارجاع اولیات به علم حضوری و پاسخ آن
(یادداشت درباره معرفت شناسی):
✍ یکی از اشکالاتی که به نظریه ارجاع اولیات به علم حضوری وارد شده اینست که اگر از این طریق بداهت اولیات را اثبات کنیم، آنها گزاره هایی شخصی خواهند بود.
به این اشکال چنین پاسخ داده شده است که درست است مفهوم به کار رفته در این گزاره از مصادیق حضوری برگرفته شده ولی از آنجا که این مفهوم خصوصیت حکایت گری دارد، بر هر مصداق دیگری می تواند منطبق شود. به طور مثال گرچه ما ابتدا مفهوم معلول و احتیاج به علت را از مصداق حضوری آن (اراده و احتیاج آن به نفس) گرفته ایم ولی چون هرکدام از «معلول» و «نیازمندی» و «علت» مفهوم هستند، این ویژگی ذاتی را دارند که حاکی هستند از هر مصداقی که این مفهوم بتواند بر آن منطبق شود.
🔰 به این پاسخ چنین اشکال شده که مفهوم دو حیثیت دارد. یکبار مفهوم را به این عنوان که وجود است و نفس ما با آن اتحاد دارد (مثلا کیف نفسانی ماست) لحاظ میکنیم و یکبار به این عنوان که حاکی از غیر خود است. هرچند مفهوم در لحاظ اول، معلوم به علم حضوری است ولی در لحاظ دوم که ناظر به مصداق است از قلمرو علم حضوری خارج و مربوط به علم حصولی است و با ادعای ارجاع اولیات به علم حضوری سازگار نیست. بنابراین اگرچه در مورد مصداق یافت شده به علم حضوری، اولیات میتوانند به علم حضوری بازگردند ولی در سایر مصادیق چنین امری صادق نیست.
✅ اما به این اشکال چنین پاسخ داده اند که ما هم خود مفهوم و هم حیث حکایت گری آن را به علم حضوری میابیم.
برای روشن شدن پاسخ باید به تفاوت علم حضوری به حالات خود مانند گرسنگی، شادی یا مانند آن با علم حضوری به مفاهیم دقت کنیم. علم حضوری به مفهوم همراه است با علم حضوری به تمام ویژگی های آن از جمله حیث حکایت گری اش. و حتی اینکه حکایت گری مفهوم سفیدی با حکایت گری مفهوم سیاهی متفاوت است نیز با علم حضوری درک میشود.
↙️ پاسخ دیگر (یا نحوه ی تعمیق یافته و تدقیق یافته ی پاسخ بالا) اینست که زمانی که با علم حضوری مفهوم معلول را از اراده میفهمیم، عقل ما به حقیقت معلولیت و نیازمندی و وابستگی علم پیدا میکند نه فقط نیازمندی اراده به نفس. این توانایی عقل است که میتواند حقیقت را با خلوص شهود کند و این چیزی جز کلی بودن نیست.
📚 مطالعه بیشتر در آثار علامه مصباح، آیت الله فیاضی، جناب استاد محمد سربخشی و استاد عباس عارفی.
✍ رحیل
#معرفت_شناسی
#تخصصی
•┈┈••✾••┈┈•
به اندیشگان بپیوندید👉 عضو شوید
🔍 #یادداشت؛ باتلاق #اوکراین در دست #انقلاب_اسلامی
✏️امروز یه خبر بسیار جالب سیاسی اتفاق افتاد یه خبر تاریخی ،حتی شاید در تاریخ انقلاب اسلامی بی سابقه بود ؛تکرار شده بود ولی این نوعش هم جذاب و دیدنی تر بود ؛دیدنی تر از قبل ها .
التماس پشت درهای بسته .....☎️
اینبار نه برای مذاکره بر رفع تحریم ها بلکه مذاکره برای پا پس کشیدن ...
📞تماس تلفنی مکرون نماینده ناتو با رئیسی در خبرگزاری ها بیشتر بوی مذاکره برای رفع تحریم ها و امتیازی گیری غرب میداد و مناسبت آن را با تیتر اقتصادی پر میکرد در حالیکه این مکالمه ۹۰ دقیقه نه برای رفع تحریم ها و نه برای همکاری آژانس و درصد پایین غنی سازی بود ...
مکرون ۹۰ دقیقه رئیسی رو مجاب میکنه که دست از کمک رسانی به روسیه بردارید،
جواب رئیسی یک جمله بود
ما مخالف جنگ هستیم !!⚠️
کمک رسانی ای که ای کاش فقط ختم به پهپاد های شاهد میشد ؛...🚫
🚫موشک های بالستیک
🚫 تسلیحات مشترک
🚫و اخیرا کارخانه مشترک پهپاد
🚫شش ماه حضور مستشاران ایرانی برای تجربیات جنگی
🚫حتی ورود و خروج سری فرمانده هان ارشد روسی در تهران برای تجربیات جنگی
هر چند این کار مشترک فرماندهی بیش از چهار سال در سوریه انجام شده بود ....
غرب با تمام نیرو با تمام توازن تمدنی و با تمام هیمنه خود به جنگ با روس ها رفت ن به امید شکست خودش .
به امید شکست پر سر و صدای روس ها و به امید ابرقدرت ماندن خود و بهتره بگیم به امید شکست ابر قدرت جدید شرق یعنی روسیه ...
غرب بهتر از هر کسی میداند که در این توازن فقط مقابل روسیه نایستاده بلکه دست پنهانی پشت ماجراست ..
در حمله دو شب گذشته ناتو به امید ضربه سنگین علیه روس ها .
این روس ها بودند که پیش دستی کرده و با ۶۰ فروند شاهد و موشک های بالستیک تمام سنگرها و پدافند های ناتو رو از کار انداخته و میدان جنگ رو به جهنمی سوزان تبدیل کردند
طبق آمار موثق بیش از ۷۰ افسر کارکشته انگلیسی و ۱۰۰ افسر آمریکایی در این نبرد به هلاکت رسیده اند .
فرمانده ارشد انگلیسی میگویید با این پهپاد های یک طرفه حتی هیچ پدافندی برای ما باقی نمی ماند و ما عملا در این جنگ شکست میخوریم ...
حالا کار به جایی رسیده که آمریکا با آن همه ادعا دست به دامن سازمان ملل (نسخه آزمایشی خودش)میشود که جامعه جهانی رو علیه ایران کن،نشد حداقل یه کاری کن ...
از طرفی هم نماینده خاص خودش یعنی مکرون (که دوماه پیش با جوجه اردک زشت میخواست ایران رو نابود کنه )رو مامور به التماس به ایران میکند..
غرب در جهنم اوکراین گیر کرده بد هم گیر کرده ...
و هنوز هم به برکت خون شهدا ایران پاینده هست و حتی انتقام پاییز ۱۴۰۱ را در اوکراین میگیرد...
✍ نویسنده _حسین پ.
#تحلیل_سیاسی
•┈┈••✾••┈┈•
به اندیشگان بپیوندید👉 عضو شوید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅اسطرلاب، شاهکار تمدن اسلامی از زبان نیل دگراس تایسون اخترفیزیکدان آمریکایی
#نجوم
#تمدن_اسلامی
نقل از گروه پژوهشی آرتا
به اندیشگان بپیوندید ⬅️ عضو شوید
دیپلماسی؛ از حرف تا عمل
♦️ یه فرمول بهتون بگم همیشه بهش دقت کنید.
شاید در مجازی، رسانه ها، محیط های علمی و... ببینید بعضی از افراد هستن که صحبت و مناظره میکنند.
👈مثلا کسی که دوره مدیریتش کلی گند زده ولی وقتی بحث میکنه، همه رو قانع میکنه.
❌هیچوقت با یه مدیر و یا یه دیپلمات بحث نکنید؛ چون به قدری سیاست خوندن و به قدری بین هفت خط ها بودن که ما رو کامل قورت میدن و اصلا حریف زبانشون ما نیستیم.
راه حل:
♨️یادتون باشه وقتی دیدید مناظره یا بحثی هست به اون فرد بگید تو چه دستاوردی داشتی؟
♻️اگه بهونه آورد ازش بپرسید پس چرا حاضر شدی اون شغل رو بگیری و الان داری در جهتش تلاش میکنی؟ هرچی استدلال کرد فقط بپرسید چه دستاوردی داشتی؟ اگه دیدید چیزی نداشت بدونید طرف شایسته نبوده.
✅ وقتی دیدید کسی ادعا تحلیل میکنه و کلمات پیچیده میگه اصلا سر دانشش باهاش بحث نکنید اصلا بهش نگید تو کی هستی ازش فقط بپرسید در گذشته با این دانشت چی گفتی و چی شده؟
همه رو فقط با عملکردشون بسنجید.
💯این خیلی مسخره هست که مردم پای حرف یه دیپلماتی میشینن که 40 سال کار سیاسی کرده و استاد سیاست هست، مطمئن باشید هیچوقت ممکن نیست پای حرفش بشینید و قانع نشید حتی ممکنه برده ی تفکراتش بشید.
با این سوال که عملکردت چیه خودتون رو بیمه کنید.
🔱در زندگیتون هرجا بحثی بود فقط بپرسید عملکردت چی بوده دقیقا مثل زمان استخدام از همه بیشتر به سابقه فرد نگاه میکنن.
#ظریف
#دیپلماسی
#برجام
📢 به اندیشگان بپیوندید
🔍 #یادداشت | اشتباه در نوع پرداختن به مرگ فیروز نادری از جانب دوستان انقلابی
🖊 #فیروز_نادری بعد از حادثه ای که منجر به فلجی او شده بود از دنیا رفت.
از همان روزی که این حادثه برای او رخ داد برخی انقلابیون شروع به تمسخر او کرده و عامل این اتفاق را ضد انقلاب بودنش خواندند. همچنین به سخنانش که گفته بود دوست دارد آخوند ها را با بلیط یک طرفه به زحل (تنها جهنمی که باور داشت) بفرستد اشاره میکردند و او را مورد تمسخر قرار میدادند.
دوباره به هنگام مرگ او این سخنان مطرح شدند.
🔐 اما آنچه در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد اینست که:
🔰 اولا فیروز نادری هرچند شخص غیرمتدین و بلکه ضد دین و انقلاب اسلامی بود، دلیل نمیشود مطمئنا حکم به جهنمی بودن او بکنیم. چون آنچه از علامه طباطبایی در رساله الولایه آموخته ایم به ما میگوید ثواب و عقاب اشخاص بستگی دارد به میزان اطاعت آنها از حق و عناد در برابر آن.
من فیروز نادری را کامل نمیشناسم (بسیاری از کسانی که توییت زدند و او را مسخره کردند هم مثل من هستند و بعد از این وقایع تازه اسم او را شنیدند) پس نمیدانم ضد دین بودن او از روی تشخیصش در مورد حق بوده یا از روی عناد.
🔅 البته توجه دارم که حقیقت یکی است و چنین نیست که تشخیص هرکس از حقیقت موجب شود که آنچه تشخیص داده تبدیل به حقیقت شود. اما در مورد ثواب و بهشتی شدن، نیاز نیست حتما خود حقیقت را یافت، بلکه آنچه مهم است تلاش و تفکر به دور از تعصب برای تشخیص حق است.
🔰 و ثانیا گیرم که این شخص معاند بود و بر اساس دلایلی که از دین به ما رسیده مستحق عذاب اخروی است. اما این دلیل نمیشود حوادثی که برای او اتفاق افتاد به جهت مخالفتش با انقلاب و یا آرزوی مرگ کردن برای آخوند ها باشد.
👈 کما اینکه مشابه این اتفاق ممکن است برای مومن ترین انسان های روی زمین هم بیفتد، چون نه پاداش دنیوی نشان دهنده ی ارزش شخص نزد خداست و نه عذاب دنیوی نشان گر پَستی او. هر دو امتحانی است در کنار سایر امتحانات (سوره فجر آیه ۱۵ و ۱۶)، و دنیا نزد خداوند ملاک ارزش بخشی نیست، تا جاییکه اگر مومنین ناراحت نمی شدند خداوند در این دنیا برای کافران نعمت های فراوان میداد و از هرگونه سختی دور نگهشان میداشت.
ضمن اینکه هرچه ایمان شخص بیشتر باشد گرفتاری اش به بلایا بیشتر است.
آنچه بیان شد مضمون آیات و روایات فراوانی است.
👀 علاوه اینکه فراموش نکنیم استفاده از چنین حوادثی برای نشان دادن حقانیت مسیر ما یا باطل بودن مسیر طرف مقابل مطمئنا کار اشتباهی است. چنانکه در زمان فوت ابراهیم پسر حضرت محمد (صلوات الله علیه و آله) کسوف اتفاق افتاد و عده ای از مسلمانان خواستند از این حادثه به نفع اسلام استفاده کنند و آن را نشانه حقانیتش بدانند ولی پیامبر اکرم ص اجازه ندادند و فرمودند:
«خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بخاطر مرگ یا زندگی هیچ کس نمیگیرند.»
شهید مطهری در این مورد میفرماید:
«پيغمبر نمیخواهد از نقاط ضعف مردم براى هدايت مردم استفاده كند، میخواهد از نقاط قوّت مردم استفاده كند. پيغمبر نمیخواهد از جهالت و نادانى مردم به نفع اسلام استفاده كند، میخواهد از علم و معرفت مردم استفاده كند. پيغمبر نمیخواهد از ناآگاهى و غفلت مردم استفاده كند، می خواهد از بيدارى مردم استفاده كند.»
✍ رحیل
لینک عضویت در کانال نخبگانی اندیشگان 📨 عضو شوید
وضعیت اسف بار پسران (۱)
🎓 دکتر «لئونارد ساکس» پزشک خانواده و پژوهشگر روانشناس به نوشتن کتاب «پسران رها شده» دست برده و به این مشکل اساسی پرداخته و جدیدترین پژوهش ها و تجربه های گسترده خود را درباره پسران و خانواده های آنها مطرح کرده است.
🔍 او بر این باور است که ترکیبی از عوامل اجتماعی و زیستشناختی، محیطی واقعاً مسموم برای پسران به وجود آورده است.
📕 کتاب «وضعیت اسف بار پسران» تلخیصی از کتاب «پسران رها شده» است .
🖋️کارگروه تربیتی اندیشگان در نظر دارد با به اشتراک گذاشتن بخشهای جذاب و مهمتر «وضعیت اسف بار پسران»، مخاطبین خود را از آخرین دستاوردهای دکتر لئوناردو ساکس مطلع سازد.
#برشی_از_کتاب 📖 بخش اول:
موج اجتماعی موجود در جامعه، بیشتر ذهن ها رو به حقوق زنان متوجه کرده و در این میان وضعیت پسران مورد غفلت واقع شده.
امروزه اتفاق هراس آوری درباره پسران از زمان مهد کودک تا دانشگاه در حال رخ دادن است.آنها نسبت به ۲۰ سال گذشته کمطاقت تر و بیانگیزه تر شدهاند.
یک سوم مردان بین ۲۲ تا ۳۴ سال هنوز در خانه با پدر و مادر خود زندگی می کنند این تعداد نسبت به ۲۰ سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
#وضعیت_پسران
#فمینیسم
#علوم_تربیتی
•┈┈••✾••┈┈•
لینک عضویت در کانال نخبگانی اندیشگان 📨 عضو شوید
✍️اندیشگان؛ رسانه علوم انسانی-اسلامی
📚ارائه جستارهایی در حوزه های مختلف علوم انسانی-اسلامی | در سطوح عمومی، نیمه تخصصی و تخصصی.
🏷️فلسفه، جامعه شناسی، علوم تربیتی،علوم سیاسی، اقتصاد، فقه و حقوق، فضای سایبر و...
لینک عضویت در کانال نخبگانی اندیشگان↙️
https://eitaa.com/joinchat/3893887279C7b5cd95191
📚#معرفی_کتاب | کتاب مبانی فلسفی مکانیک کوانتوم؛ به قلم دکتر علیرضا منصوری
در مقدمه کتاب میخوانیم:
♦️کتاب حاضر به توضیح مهمترین مسائل مبانی فلسفی مکانیک کوانتوم می پردازد که معمولاً در کلاسهای درس فلسفهی فیزیک یا مبانی فلسفی مکانیک کوانتوم در دانشگاههای معتبر خارج از کشور به دانشجویان تدریس میشود.
♦️با این حال نگارنده سعی کرده است ملاحظاتی را برای خواننده ی فارسی زبان در نظر بگیرد؛ تلاش کرده ام مطالب را (چه فلسفی چه فیزیکی) تا حد امکان به زبان ساده توضیح دهم.
♦️همچنین از آنجا که هم مخالفان ورود مباحث فلسفی به علم و هم طرفداران آن هنوز بدفهمی هایی درباره ی نقش فلسفه و ارتباط آن با علم دارند، فصل اول کتاب را به توضیح چگونگی رابطهی فیزیک و متافیزیک اختصاص دادم و چون کتاب درباره ی مبانی فلسفی مکانیک کوانتوم است این فصل را طوری تنظیم کردم که بحث رابطه ی فیزیک و متافیزیک را با تمرکز بر تحول تاریخی مکانیک کوانتوم بیان کند.
♦️فصول بعدی کتاب رابطه ی فیزیک با فلسفه و متافیزیک را درباره ی دو مسئله ی مهم در مبانی فلسفی مکانیک کوانتوم، یعنی ناموضعیت کوانتومی و مسئله ی اندازه گیری پیگیری میکند.
#فلسفه_علم
#فیزیک
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 عضویت در ایتا | ویراستی
با سلام و احترام
💠 خوشآمد عرض میکنیم خدمت همه اعضاء کانال به خصوص عزیزانی که به تازگی به جمعمون پیوستند.
▪️اندیشگان، رسانه ای است برای ترویج گفتمان علوم انسانی-اسلامی که میکوشد در حوزههای مختلف علوم انسانی محتوایی مفید برای مخاطبینش ارائه دهد.
⏳ از اینکه با ما همراه هستید سپاس گزاریم. صبر و شکیبایی شما کمک کار تحقق اندیشگان خواهد بود.
✉️ همچنین از اینکه ما را نقد کنید یا دیدگاهتان را درباره محتوایی از کانال بیان نمایید، خوشحال خواهیم بود.
📮 راههای ارتباطی با مجموعه اندیشگان در بخش معرفی کانال قرار دارد.
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 عضویت در ایتا | ویراستی
May 11
✔️ #تصمیم های ما بیش از آنکه برخاسته از دانستههای ما باشد، از نادانستههای ماست.
☑️ وقتی کاری میکنیم، نه برای این است که چیزی را میدانیم؛ بلکه از آن روست که خیلی چیزها را نمیدانیم.
↙️ وقتی زود #قضاوت میکنیم، زود تصمیم میگیریم و یا زود نتیجه میگیریم، یعنی خیلی از چیزها را نمیدانیم.
🖊سید داوود
#کلیدگزاره
#روانشناسی
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 عضویت در ایتا | ویراستی
🌍 کروی بودن زمین از چه زمانی در بین مسلمانان مطرح بوده است؟
👳♂️ خواجه نصیرالدین طوسی در این باره چه گفته است؟
«و چون معلوم شده است که هر حکم که آنرا علتی بود بیانش بی وضع علتی یقینی نبود، پس هر حکم که به برهان لم بیان توان کرد بیانش به برهان إن يقيني نبود. ... و همچنین استدارت زمین در علم هیئت به إنیّت اثبات کنند و در علم طبیعی به لمیّت و آنچه در هیأت گویند بیش از آن فائده ندهد که زمین را در وقت احساس باحوال او مستدیر یابند اما آنکه همیشه مستدیر بود معلوم نشود. پس حکم یقین دائم فائده ندهد. اما در طبیعی معلوم شود که طبیعت زمین از جهت بساطت اقتضاء استدارت او کند. و این حکم یقینی دائم بود به دوام وجود این طبیعت، و به این بیان معلوم شد که...».¹
✅ پن: متن به دلیل قدمت کمی ثقالت دارد؛ به طور خلاصه ادعای آن این است که در طبیعیات قدیم به برهان لمی، کروی بودن زمین-استدارت- به اثبات رسیده است.
↙️ جالب است که خواجه نصیر متوفای قرن۶ (قرن۱۲ م) هجری است، و از این متن روشن میشود که بحث از کروی بودن زمین پیش از او در میان حکما و طبیعیدانان مطرح بوده است.
📚 منبع: ۱.نصیرالدین طوسی، اساس الاقتباس، ص ٣٦٦.
#فیزیک
#دانش_مسلمین
#زمین_کروی
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 ایتا | ویراستی
اندیشگان
#درس_گفتار | ١.٣ نظام اقتصادی اسلام 🔷دو ویژگی اساسی نظام اقتصاد اسلامی 🔹 یک. نظام اقتصاد اسلامی ن
📝#درس_گفتار | ۱.۴ نظام اقتصادی اسلام
🔷 منابع كشف نظام اقتصادی اسلام
🔹 منابع استنباط نظام اقتصادی اسلام همان منابع فقه یعنی آیات و روایات وارده از پیامبر و امامان معصوم و عقل است.
🔍 آیات و روایات به
تناسب ،بحث به دو دسته تقسیم میشوند :
١. آیات و روایاتی که موضوع آنها بینش هاست؛ مانند نصوصی که موضوع آنها خداوند و صفات او، انسان، دنیا، آخرت و روابط بین این امور است. هم چنین نصوصی که به بیان مفهومهای ارزشی میپردازند. مفهومهایی از قبیل، سعادت، مصلحت، عدالت، امنیت، رفاه، دنیا، مال ثروت، سود، کسب، فقر، غنی، زهد، تجمل، قناعت و ... جزء این دسته از آیات و روایات به شمار میروند. این نصوص به تبیین صحیح ارزشها و تفکیک آن از ضدارزشها می پردازند و روح حاکم بر رفتارهای انسان را بیان می کنند.
٢. آیات و روایاتی که موضوع آنها منش ها است. رفتارها و روابط شرکت کنندگان در نظام، موضوع این نصوص است. این نصوص خود به دو دسته قابل تقسیم است :
۲.۱ برخی از نصوص بیان کنندۀ انگیزه و اهداف رفتارها و روابط اقتصادی
مورد نظر اسلام اند.
٢.۲ برخی ،دیگر قواعد و حدود رفتارها و روابط اقتصادی را بیان میکنند. این نصوص که در قالب قضایای حقوقی و اخلاقی بیان میشوند رفتارها و روابط انسانها را بر اساس بینشها و ارزشها به سمت هدفهای مورد نظر اسلام تنظیم می کنند.
🔍 قضایای عقلی به دو گروه مستقلات و غیر مستقلات تقسیم میشوند که مبانی نظری علم اقتصاد را تشکیل میدهند.
از طرفی اصول عقلایی که عدم معارض بودن آن ها با شریعت را درک کنیم نیز به عنوان مبانی و مسائل علم اقتصاد، لحاظ میشود.
ادامه دارد...
✍ سیدرضی
#اقتصاد
#فلسفه_اقتصاد
#اقتصاداسلامی
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 ایتا | ویراستی
📌#یادداشت | عامل پایداری فرهنگ ایمان و حیا؛ «غیرت دینی»
❇️مفاهیم غیرت دینی:
✅همان اهمیت و حساسیت نسبت به مبانی و ارزشهای اسلام است.
✅همان تلاش بیوقفه در نشر معارف و حاکمیت ارزش ها در جامعه است.
1️⃣هر انسانی باید خود را مسئول و موظف به تلاش و مجاهدت در راستایِ تحققِ ارزش های والای الهی بداند و نسبت به هر تعرض و خدشهای خاموش ننشیند و اجازه تجاوز به حریم دین را به هیچ کس ندهد. غیرت دینی، ریشه در عمق باورهای دینی مردم دارد.
2️⃣ از آنجا که غیرت، از ثمرات ایمان محسوب میشود، تقویت ایمان موجب تقویت غیرت است. کسی که ریشهی اعتقادی دارد، براساس اعتقادش حرکت میکند و در میدانهای گوناگون میایستد و پایه ایمانش هرگز در برابر تند بادهای دشمن نمیلرزد.بی شک غیرت دینی یک ضرورت است؛ اما غیرت بدون پشتوانه معرفت به حدود الهی زیر ضربات دشمن نابود میشود.زیرا با اولین شبهه، انگیزه دفاع و حراست خود را ازدست میدهد.
3️⃣امروز تحرّکات و تبلیغات رسانه ای دشمن با هدف قبضه کردن افکار عمومی مردم است. در این جنگ دشمن در صدد تحقق هدف اصلی خود که همان سلطه بر نظام جمهوری اسلامی از طریق سست کردن ایمان دینی جوانان»است.
4️⃣باید گفت جنگ نرم دشمن، برپایهی «دروغ/ تحریف/ شایعه/ سانسور/ بایکوت» بنا شده است و هدف اصلی و نهایی آن، انحلال درونی و استحالهی داخلی جمهوری اسلامی از طریق تغییر باورها و سست کردن ایمان مردم و بهویژه جوانان است تا با تهی کردن دلهای آنان از «ایمان/ تقوا/ معنویت/ تعهد دینی»، پایبندی به مبانی دینی و اعتقاد راسخ به حاکمیّتِ دین را از بین ببرد.
5️⃣باید توجه داشت ایمانی که مردم پیدا میکنند، «سست/ عوامانه/ سطحی/ قشری» نباشد؛ بشدت از این پرهیز شود. تأکید افراطی بر تغلیظ احساسات مردم و تشریفات افراطی اصلاً مفید نیست و بههیچوجه تبلیغ دین محسوب نمیشود.والا آرمان دینی غیرت به مرور زمان منحل میشود.
نتیجه گیری :
در خطرات و تند بادهای رسانه ای داخلی و خارجی برای گمراه کردن از مسیر حق هیچ وقت نباید اصول و اساس رو از یاد برد
🔻وقتی اصل جایگاه شهید و جلاد مشخص باشد؛ هیچ وقت رسانه دشمن نمیتواند باور و ایمان مردم را سست کند .
🔻و این غیرت مردم است که باید از آرمان ها و اصول خود دفاع کنند غیرتی که مقابل یک توده عظیم پوشالی احساست آن را فرا گرفته ؛احساساتی که در آن هر لحظه میتواند به عدد #شهید_قنبری ها اضافه کند .
🔻معرفت به حقیقت و عدم فرار از آن بن مایه اصلی غیرت دینی است که موجب دفاع از حقیقت انقلاب اسلامی و تبیین آن در میدان میشود.
✍️حسین_پ
#نظام_تعلیم_تربیت_دینی
#مطالعات_اجتماعی
#ارزشهای_دینی
لینک عضویت در کانال اندیشگان
📨 ایتا | ویراستی