💢 ضرورت جهاد تبیین مستلزم تحول اساسی در نظام آموزشی حوزه علیمه است
فرضیه ای که در اینجا طرح می شود این است که بدون تحول اساسی در نظام آموزشی حوزه های علمیه جهاد تبیین آن گونه که شایسته است امکان تحقق ندارد.
چه کسی می تواند جهاد تبیین کند؟ کسی می تواند وارد میدان جهاد تبیین شود که با مباحث نیازمند به تبیین آشنا باشد. یعنی موضوعات، پرسش ها و چالش های رایج را بشناسد و توان پاسخگویی به آنها و روشنگری دربارۀ آنها را داشته باشد. از طرح ها، فتنه، و نقشه های دشمن آگاه باشد و راه مواجهه با آنها را بداند. جهاد تبیین واجب است، اما آیا همه ما آمادگی و توان انجام این تکلیف را داریم؟
گرچه گام های مثبتی در تحول حوزه برداشته شده است اما بی شک برنامه های سنتی و رایج حوزه ها برای رسیدن به چنین شناخت و توانی کافی نیست. جهاد تبیین امروز غیر از تبلیغ سنتی است و روش و محتوای آن بسیار متفاوت با گذشته است.
رسالت دین امر ثابتی است که عبارت است از هدایت انسان به سمت فلاح و سعادت و اصولی هم که به فلاح و سعادت منتهی می شود ثابت و ازلی است و تغییر پذیر نیست. اما شیوه تعلیم دین و مقابله با موانع از تحولات زمان اثر می پذیرد. پرسشها و انتظارات و بطور کلی ذهنیت انسان ها و فرهنگ جوامع در طی زمان دستخوش تغییر می شود و در نتیجه شیوه پاسخگویی نیز همواره باید متحول شود.
وقتی تکلیفی واجب شود تحصیل مقدماتش هم واجب می شود. لازمه این سخن ضرورت تحول اساسی در محتوا و روش آموزش و پژوهش و تبلیغ در حوزه های علمیه است. اگر تبیین واجب است، این تحول نیز واجب است و نمی توان آن را نادیده گرفت. و اگر این واجب فوری است وجوب ایجاد این تحول نیز فوری است.
آیا مراکز حوزوی ما در این مسیر قرار دارند؟ آیا به این ضرورت و فوریت توجه هست؟ ما هنگامی می توانیم مدعی شویم که آمادگی برای جهاد تبیین داریم که به اندازه کافی عالمان دینی زبان دان و صاحب نظر در رشته های مختلف علوم گوناگون بویژه #علوم_انسانی داشته باشیم. هنگامی می توانیم مدعی شویم که می توانیم در جهاد تبیین شرکت کنیم که بتوانیم نیازهای معرفتی و فکری جامعۀ اسلامی را تأمین کنیم، از طراحی عقلانی و کارآمد اصل نظام تا کمک به حل معضلات فرهنگی، سیاسی، حقوقی، اخلاقی، تربیتی و غیره. بنابراین جهاد تبیین را باید از خود حوزه شروع کرد.
جهاد تبیین کاری تخصصی است. هیچکس نمی تواند در همه زمینه ها وارد میدان جهاد تبیین شود و به همه پرسشها و شبهه ها پاسخ دهد، جز در حد شعار و خطابه بی اثر. مجاهد میدان تبیین باید متخصص و متمحض در یک رشته علمی خاص باشد. امروزه تعداد علوم و زیرشاخه های آنها بی شمار است. بسیاری از این علوم بویژه علوم انسانی که زیرشاخه های بسیار دارند با معارف دین و نظام اسلامی ارتباط دارند.
حوزه های علمیه باید در رشته های گوناگون مورد نیاز، دانش آموخته و محقق و مبلغ داشته باشند تا بتوانند این نیاز را تأمین کنند. تحقق این امر نیازمند تحول اساسی در نظام آموزشی حوزه است. نظام آموزشی موجود بر اساس نیازهای و چالش های امروز تدوین نشده و پاسخگوی آن نیست.
نکته زیر به عنوان نقطۀ شروع این بحث در اینجا طرح می شود تا هرکس که به این باور رسیده و این ضرورت را احساس می کند بحث را دنبال کند. هر دانش آموخته حوزه علمیه که بخواهد در جهاد تبیین موفق باشد باید مراحل زیر را طی کرده باشد:
▫️ آشنایی با کلیات علوم و معارف اسلامی،
▫️ آشنایی با ابزارها، مهارت ها و روش های تعلیم و تحقیق و تبلیغ مانند زبان، ادبیات و دانش رسانه،
▫️ تخصص در یکی از شاخه ها یا زیرشاخه های علوم اسلامی، مانند تعلیم و تربیت اسلامی
▫️ آشنایی با یکی از شاخه های علوم جدید بویژه علوم انسانی مرتبط با شاخه ای از علوم اسلامی که فرد در آن تخصص دارد، مانند دانش تعلیم و تربیت جدید،
▫️ و آشنایی با فلسفه مرتبط با آن شاخه علمی مورد نظر، مانند فلسفۀ تعلیم و تربیت.
این برنامه باید چنان طراحی شود که در زمان معقولی مثلا کمتر از ده سال از زمان ورود طلبه به حوزه به ثمر رسد. برنامه آموزشی حوزه علمیه هنگامی موفق و پاسخگوی نیاز روز است که بتواند دستکم این انتظار را برآورد و هزاران نفر دانش آموخته ای که مدارج فوق را در رشته های مختلف طی کرده اند پرورش دهد.
✍ استاد محمد #فنایی_اشکوری
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اجتهاد مخصوص فقه نیست؛ در فلسفه و کلام هم اجتهاد لازم است.
رهبر انقلاب:
◽️ اگر اجتهاد با همان شیوه درست و صحیح خود که تکیه به کتاب و سنت است، و با آن متد معقول صحیح منطقى حساب شده پخته انجام بگیرد، بسیار خوب است
◽️ اجتهادها ولو نتائج مختلفی هم داشته باشد، موجب بالندگی است، موجب پیشرفت است. مجتهدین ما، فقهای ما در طول تاریخ فقاهت ما در مسائل گوناگون نظرات مختلفی ایراد کردند. شاگرد بر علیه نظر استاد، باز شاگرد او بر علیه نظر او حرفهایی زدهاند، مطالبی گفتهاند؛ هیچ اشکالی ندارد؛ این موجب بالندگی و پیشرفت است. این اجتهاد باید در حوزه تقویت شود.
◽️ اجتهاد مخصوص فقه هم نیست؛ در علوم عقلی، در فلسفه، در کلام، اجتهاد کسانی که فنان این فنون هستند، امر لازمی است. اگر این اجتهاد نباشد، آب راکد خواهیم شد.
(دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم، ۱۳۸۹/۰۷/۲۹)
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=10357
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
طلبهای که سالی یک دور اصول کافی و نهجالبلاغه نخواند، ول معطل است. (علامه #جوادی_آملی، به نقل یکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 توصیه علامه #جوادی_آملی به حوزویان در رابطه با اهمیت کتب حدیثی
۹۷/۵/۱۸
👈 توصیه مهم دیگر
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حضرت استاد #حسن_زاده_آملی میفرمودند همانگونه که ما برای اجتهاد در احکام شرعی، نیاز به خواندن فقه و اصول با همین روال معمول حوزوی داریم، برای اجتهاد در باب معارف هم به کتابهای بوعلی، فارابی، شیخ اشراق و بهتر از همه ملاصدرا و ابن عربی احتیاج داریم که واقعاً هم مسایل را حل میکنند. بدون اغراق، گاهی در جلساتی از بحث فصوص، باید سیصد روایت در کنار هم چیده میشد تا میتوانستیم یک نتیجهگیری کنیم.
_ استاد #یزدان_پناه
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از نطق صریح و شفاف دکتر منان رئیسی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برای ثبت در تاریخ:
میدانم که ایشان وزیر میشوند و این حرفها را برای امروز نگفتم، بلکه گفتم تا یکی دو سال بعد که نتیجه انتخاب اشتباه امروز مجلس هویدا شد در پیشگاه ملت شرمنده نباشم و آنچه که باید میگفتم را گفته باشم.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا:
🔸 هیچکس در تهران نمیتواند خانه بخرد.
🔸 به اسم بازار آزاد، در حال چپاول اقتصاد هستند.
🔸 مساله شورش های ١۴٠١ هم بر اثر نابرابریهای اقتصادی بود.
🔸 اقتصاد ایران چپاولی-رفاقتی شده و دارای برندههایی است که در اتاقهای بازرگانی در حال تصمیمگیری برای مردم هستند.
🔸 باید منتظر شورشهای بعدی در کشور باشیم. مگر اینکه یک فکر اساسی و تحولی شود.
رهبر انقلاب:
مکتب فلسفی صدرالمتألّهین همچون همهی فلسفهها در محدودهی ملیت و جغرافیا نمیگنجد و متعلق به همهی انسانها و جامعهها است.
همواره همهی بشریت به یک چهارچوب و استخوانبندی متقن عقلانی برای فهم و تفسیر هستی نیازمندند. هیچ فرهنگ و تمدنی بدون چنین پایهی مستحکم و قابل قبولی نمیتواند بشریت را به فلاح و استقامت و طمأنینهی روحی برساند و زندگی او را از هدفی متعالی برخوردار سازد.
و چنین است که بهگمان ما فلسفهی اسلامی بهویژه در اسلوب و محتوای حکمت صدرایی، جای خالی خویش را در اندیشهی انسان این روزگار میجوید و سرانجام آن را خواهد یافت و در آن پابرجا خواهد گشت.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صحبت های شنیدنی منان رئیسی، نماینده مردم قم و مخالف وزیر پیشنهادی راه: شماها مردم و طلبه ها را در پردیسان قم در قوطی کبریت های عمودی جا دادید!
💠 در دو سال پیاپی که خانم صادق دبیر شورایعالی شهرسازی بود رشد قیمت #مسکن در تهران رتبۀ اولِ ۱۵۰ کلانشهرِ جهان شد!
💠 شاید بگویید این چه ربطی به شورایعالی شهرسازی دارد ربط آن به این است که ریشۀ عمدۀ مسئلۀ مسکن به سیاستهای اشتباه #مدیریت_زمین است.
❗️خانم صادق در دوران مسئولیتش مانع الحاق زمین به برخی شهرها شد.
⁉️ چرا در کشوری که ۱۵ کشور اروپایی در آن جا می شوند اینقدر انقباضی عمل می کنیم؟!
#واگذاری_زمین
ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی🔻
@setad_memari
حوزه علمیه تمدن ساز
🎥 صحبت های شنیدنی منان رئیسی، نماینده مردم قم و مخالف وزیر پیشنهادی راه: شماها مردم و طلبه ها را در
💢 جمهوری اسلامی و آزادسازی زمین
به نقطه جوش رسیدن مردم در دوره حسن روحانی با گرانی و تورم به ویژه در عرصه مسکن، و هم اکنون نیز با روی کار آمدن اشخاص معلوم الحال (که سابقه مخالفت در عرضه زمین داشته اند) دیگر نباید مساله را صرفا اقتصادی تلقی کرد، چرا که پیش بینی می شود مشکلات امنیتی و شورش های وسیع و کثیری در آینده رقم بخورد.
از این رو خود حاکمیت بدون در نظر گرفتن دولت و مجلس، باید ارکان نظام و قوا را موظف به آزادسازی زمین کند.
بنابراین کارشناسان دلسوز این عرصه که قایل به ضرورت آزادسازی زمین به مردم هستند، باید با گفتگوی با رهبر انقلاب وی را نسبت به ضرورت این آزادسازی و خطر امنیتی انحصارزمین مطلع کرده و درخواست صدور حکم حکومتی نمایند.
دورهی اینکه بگذاریم زمان بگذرد و خود مردم آگاه گردند یا خود دولت با آزمون و خطا پیش رود، نیست. نسل جوان یکی پس از دیگری در حال سوختن و اضمحلال است.
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
.
" ابتکارات و راه آقای مصباح (ره) باید ادامه پیدا کند. طرح ولایت یکی از ابتکارات ایشان است. " رهبر انقلاب ۱۴۰۲/۱۰/۰۵
.
برای آشنایی، ثبت نام و حضور در دوره های طرح ولایت حضوری و مجازی:👇
🌐 Hamzevasl.ir
💢 انتظار مردم از اهل علم
علامه #حسینی_طهرانی میفرمودند: یکی از ارحام ما میگفت: روزی خدمت مرحوم آیةالله حاج آقا حسین قمی که از مراجع تقلید بودند رفتم، به ایشان گفتم: مردم که از علما تبعیت میکنند شما را نمونه امام صادق علیهالسلام می بینند، شما چگونه رفتار میکنید که نمایشگر ایشان باشید؟ مردم از شما توقع عصمت دارند نه عدالت! بعد از این کلام، مرحوم حاج آقا حسین به فکر فرورفته و رنگشان چنان سرخ شد که به سیاهی میزد و بعد فرمودند: راست میگویید، همینطور است.
📔 نور مجرد، اثر استاد محمدصادق حسینی، ص۱۵۰
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#معرفی_کتاب
💢 چگونه غرب خدا را واقعا از دست داد؟
✍ خانم مری ایبرشتات (آلمانی)
به همراه کلیپ توصیه استاد #خسروپناه به مطالعه این کتاب
✅ @Islamicphilosophy_ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تیشۀ بانکهای خصوصی به ریشۀ ایران
🔹«۳ ماه است که دربهدر برای گرفتن یک وام ازدواج از این بانک به آن بانک میروم و ناامید بر میگردم». این جمله در حالی توسط یک مخاطب بیان شد که در این مدت یک بانک خصوصی ایرانی ۷۶ درصد از تسهیلات خود را به یک شرکتهای زیرمجموعه و کارمندانش پرداخت کرده.
🔹فقط تسهیلات پرداختی این بانک به یک هلدینگ صنعتی زیر مجموعهاش تا اسفند پارسال ۱۷۰ هزار میلیارد تومان است.
🔹یک برآورد از تاریخنگاران فرانسوی میگوید که مجموعۀ پاسارگاد در ایران باستان احتمالا با بودجهای معادل ۴۰ میلیون دلار امروزی ساخته شده، یعنی با وامی که این بانک خصوصی به هلدینگ صنعتی زیرمجموعهاش پرداخت کرده میتوان، ۱۰۰ شهر به وسعت پاسارگاد در ایران باستان ساخت.
@Farsna
💢 نقدی راهبردی بر شورای نگهبان
بنابر اصل ۱۱۵ قانون اساسی، رئیس جمهور باید دارای شرایطی مانند "مدیر و مدبر بودن" و "اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی و مذهب شیعه" باشد.
اگر فقها و حقوقدانان شورای نگهبان همانگونه که با وسواس در تدریس خارج اصول خود (خارج مشتق و استصحاب) دقت می کنند، همين مؤلفهها را در مورد امثال پزشکیان مورد مداقه قرار می دادند، هم اکنون کشور در گودال چالش ۴ ساله فرو نمیرفت.
اگر شورای نگهبان همین اصل را عملیاتی می کرد، اساسا امثال پزشکیان قابلیت و صلاحیت کاندیداتوری را پیدا نمی کردند.
چرا باید شورای نگهبان به جای اعمال قانون اساسی، به درست کردن تیم های کاندیداتوری (مانند پیروزی و استقلال) دست بزند؟! چرا باید ۲ تیم کاندید درست کرد که یکی مدیر و مدبر باشد و دیگری بی تدبیر و تدبر، یکی اعتقاد عملی و قلبی به مبانی جمهوری اسلامی باشد و دیگری عملا غربزده؟!
اگر شورای نگهبان با دقت این اصل را اعمال کند، هر کاندیدایی که تایید صلاحیت شود ارزشمند خواهد بود (چراکه مدیر و مدبر و اعتقاد عملی به مبانی جمهوری اسلامی خواهد داشت) و اساسا هیچ شخص باسوادِانقلابی هراسی از رئیس جمهور شدن کاندید خاصی نخواهد داشت؛ چرا که همگی صلاحیت واقعی و راستین خواهند داشت.
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀۴ کتاب اهدائی محققان اقتصاد اسلامی به دکتر رئیسی
🔻 محققان اقتصاد اسلامی در طول سه سال دولت دکتر رئیسی سیاستهای اقتصادی پیشنهادی خود را در قالب ۴ جلد کتاب تقدیم ایشان کردند، کتاب سوم محصول دیدار حضوری با ایشان در ماه مبارک رمضان در فروردین ۱۴۰۱ بود:
1⃣کتاب سیاست های اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی ، ۶ مرداد ۱۴۰۰ (پیوند)
2⃣کتاب پول، بانک و سیاست های پولی پیشنهادی به دولت سیزدهم، ۵ آبان ۱۴۰۰ (پیوند)
3⃣کتاب سیاستهای اقتصادی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم فروردین ۱۴۰۱ (پیوند)
4⃣کتاب سیاست های ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم ، ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ (پیوند)
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 چه زمانی علماء، حصون امت خواهند بود؟
آیت الله #حایری_شیرازی:
به جای مباحث تکراری باید به اسلامی سازی علوم انسانی پرداخت.
✍ پن: #علوم_انسانی (اقتصاد، جامعه شناسی، مدیریت، روانشناسی، سیاست، حقوق، علوم تربیتی، فلسفههای مضاف و ...) مبتنی بر تبیین چیستی انسان، سعادت انسان، کرامت انسان و غایت انسان است. این مولفهها در علوم انسانی غربی با علوم انسانی اسلامی تفاوت بنیادین دارد.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 توضیح المسائل غربی
💢 علوم انسانی، رسالهی عملیه است
آیت الله #حایری_شیرازی:
علوم انسانی، درواقع «رساله» است. این رساله عملیه است که از غرب میآید و در داخل شما اسمش را میگذارید کتاب جامعهشناسی و فکر و خیالتان راحت میشود! خیر، اینها رساله عملیه هستند. بانکداریتان علم بانکداری است یا رساله عملیه بانکداری؟ شما رسالهها را آرمِ علم زدهاید و نفس این عمل اشتباه است. رساله که علم نیست. رساله فتوی است و علوم انسانی هم فتوی است.
اینکه در روایات داریم که مسلمانها در آخرالزمان احکامشان را از علمای یهود و نصارا میگیرند، معنایش همین است.
آیا شما منتظرید که یک رساله از طرف آنها بیاید که اسمش توضیح المسائل باشد؟! اینطور نیست! رساله آمده است! سالهاست که آمده و دارد اجرا میشود.
همین علوم انسانی که در دانشگاهها تدریس میشود، رساله عملیه آنهاست. اینکه وزارت اقتصاد ما، وزارت کشور ما، وزارت ارشاد ما، مسائل را بر مبنای علوم انسانی آنها حل میکنند، این همان رساله عملیه آنهاست. رساله عملیۀ هرکسی متناسب با خودش است. مفتی آنها هم دانشمندان علوم انسانی هستند.
#علوم_انسانی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
‼️ با سخنرانی کردن، فساد حل نمی شود!!
➖ معتقدم مبارزه با فساد مستلزم یک برنامه ریزی منسجم دارای دقیقترین مبانی فلسفی و فقهی است؛ امروزه ما در مسئله مبارزه با فساد نیاز به یک برنامه رفتاری داریم که باید آکادمیک باشد.
👌 حوزه علمیه قم در تعیین رشتههای فقه مضاف بسیار دستباز عمل کرده است، پیشنهاد میدهم رشته «فقه مبارزه با فساد» تأسیس شود. چراکه بحثهای آکادمیک و فقهی یک رشته مجزا میخواهد.
🎙 #محمود_حکمت_نیا
📖 برای مطالعه متن کامل کلیک کنید...
#مبارزه_فساد
#عکس_نگاشت
🆔 @iictchannel
چرا باید امام راحل فریاد بزند و در نامهای به گورباچوف تأکید کند که متفکران شما باید در حوزههای علمیه ما زانو بزنند و اگر خدا توفیق داد بفهمند عرفان الهی چه میشود. امام(ره) با این نامه حوزه را خطاب قرار میدهد که شما باید مرکز باشید و آنها اینجا رفت و آمد کنند.
امام خمینی(ره) کانون عرفان، فلسفه، فقه و علوم قرآن بودند ولی چرا با ایشان فاصله داریم و تربیتمان نسبت به ایشان اسوه نباشد؟ ایشان مگر اسوه نیستند؟! امام راحل عارف، فقیه و حکیم بودند ولی چرا تنها در فقهاش ماندهاند؟
چرا ایشان در کشف اسرار اصرار میکند که ما سه فقه اصغر، اوسط و اکبر داریم که فقه اصغر فقه معمولی، فقه اوسط حکمت و فقه اکبر عرفان است؟!
_ استاد یحیی #کبیر
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از تعلیقات
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب اسلامی (بهبهانه سخنان منتشرشده دکتر شفیعی کدکنی)
📌بخش اول
🔹 تصویر بیرونی از حوزه که سالها از افراد مختلف شنیدیم، تصویری مملو از عقبماندگی، خرافه، تحجر، مقاومت در برابر تحول، ادعا، سطحینگری و توهم آلود بودن است. تصویری که در آن هیچ امر فاخری دیده نمیشود و نهایتاً امثال دکتر شفیعی کدکنی میگوید: "اینها فقه اصول خودشان را هم درست نخواندند حالا از جامعهشناسی اسلامی حرف میزنند" و دکتر رنانی میگوید: "حوزه از صفویه تا امروز مروج خرافه در ایران بوده" و امثال این قضاوتها.
آیا این تصویر صحیح است؟ تصویر واقعی از حوزه چیست؟
چه عواملی موجب ساخت چنين تصویری است؟
🔹 حوزه بعد از انقلاب اساساً عصر جدیدی را تجربه کرده است و دستاوردهای فاخر و خیرهکنندهای داشته است. #حوزه_پساانقلاب در دهها زمینه ورود جدی داشته که روایت نشده است:
حوزه و علوم انسانی
حوزه، تفقه و مسائل مستحدثه
حوزه و فقه معاصر (فقه مضاف)
حوزه و فلسفههای مضاف
حوزه و حکمرانی
حوزه و امر اجتماعی
حوزه و حضور بینالمللی
حوزه و تربیت بانوان
حوزه و تحول در علوم اسلامی
حوزه و ساختارهای سازمانی
حوزه و حاکمیت (نظام اسلامی)
حوزه و پاسخ به شبهات
حوزه و هنر، رسانه، سینما
حوزه و تخصص گرایی
حوزه و تحول در ساختار آموزشی
حوزه و ژورنالهای علمی گسترده
حوزه و دهها عرصه جدید دیگر...
🔹 #روایت_حوزه در هریک از عرصههای بالا خود مقالات و یادداشتهای متعدد میطلبد. این قاب نشان میدهد حوزه امروز با حوزه دیروز تفاوت بنیادین داشته، حیات جدید یافته و خیز بلندی برداشته.
1) در #حوزه_پساانقلاب افرادی تربیت میشوند که مسئله اول آنها #امر_اجتماعی است، تبدیل و ترجمه آموزههای دینی به سازوکار حیات و زیست اجتماعی دینی، پاسخ به نیاز جوان امروز و نگاه به بیرون بهجای محصورماندن در درون.
2) در #حوزه_پساانقلاب صدها #طلبه_زباندان داریم که انگلیسی و اسپانیولی و چینی و روسی و آلمانی و فرانسوی و عربی را هچون یک نیتیو سخن میگویند. به آن زبانها مینویسند، منبر میروند و تبلیغ میکنند و در دانشگاههای اروپا تدریس میکنند.
3) در #حوزه_پساانقلاب دانشمندانی داریم که #علوم_انسانی مدرن را عمیق و دقیق و گاه بیشتر و بهتر از اساتید مطرح دانشگاهی میدانند که وقتی در مجامع دانشگاهی سخن میگویند مخاطب اعجاب میکند. به زبان انگلیسی مقاله مینویسند و در همایشهای بینالمللی ارائه میدهند.
4) در #حوزه_پساانقلاب با تخصصهای متناظر با نیازهای جدید روبرو هستیم. امروز دهها مرکز تخصصی در بیش از 200 گرایش در حوزه دائر است تا طلابی متخصص در جزئیترین موارد تربیت کند. برای مثال صدها طلبه اقتصاد خواندهاند و دکتری اقتصاد دارند، صدها طلبه در رشتهها و گرایشهای مختلف علوم انسانی تحصیل کردند و بسیاری صاحبنظر در آن هستند.
5) در #حوزه_پساانقلاب تربیت دختران و #بانوان مسئله جدی است. صدها بانوی طلبه جوان دارای مدرک دکتری تربیت شده که خوشفکر، صاحب قلم و بعضاً مسلط به یک یا دو زبان هستند و برای تبلیغ بینالملل به کشورهای مختلف میروند.
6) در #حوزه_پساانقلاب ساختار حوزه نسبت به نیاز #نظام_اسلامی پاسخگو و دغدغهمند است. امروز چندین پژوهشکده اقماری چون پژوهشکده قوه قضائیه، پژوهشگاه مرکز تحقیقات مجلس، پژوهشکده شورای نگهبان، و... پرسشهای بخشهای مختلف حاکمیت را دریافت میکند و طلاب فاضل به آن پاسخ میدهند.
7) در #حوزه_پساانقلاب شبهات در سطح بینالمللی رصد میشود. اگر امثال ریچارد #داوکینز و استیون #هاوکینگ و #سمهریس در فضای بینالملل به شبههافکنی و ترویج #الحاد_مدرن مشغولند، عدهای در حوزه قم موضوع کتاب و مقاله و پایاننامه خود را نقد آن قرار میدهند.
8) در #حوزه_پساانقلاب تبلیغ توسعه مییابد، طلبه در کنار منبر، گاه در #اردوی_جهادی است و گاه در استدیو و #منبر_مجازی و پیج اینستاگرام در حال تبلیغ است. تبلیغ صور جدید مییابد، فیلمنامهنویسی و رماننویسی و... بخشی از روشهای انتقال مفاهیم دینی به جامعه میگردد.
9) #زیست_اجتماعی توسعه مییابد و طلبه در بسیاری از نقاط #امام_محله میشود و #بامردم زندگی میکند. صدها طلبهای که در شهرستانها و روستاهای دورافتاده #الگوی_جدید_تبلیغ خلق کردند و کسی نه آنها را میبیند و نه #روایت میشوند. بااینکه هرکدام میتوانستند سوژه چند فیلم داستانی یا مستند جذاب باشند.
📌 ادامه دارد...
#حوزه_پساانقلاب
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat