#نهج_البلاغه
#فرازی_از_عهدنامه | ۱۴
📜 متن | ... وَ ارْدُدْ إِلَى اللهِ وَ رَسُولِهِ مَا یُضْلِعُکَ مِنَ الْخُطُوبِ، وَ یَشْتَبِهُ عَلَیْکَ مِنَ الاُْمُورِ فَقَدْ قَالَ اللهُ تَعَالَى لِقَوْم أَحَبَّ إِرْشَادَهُمْ: (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الاَْمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِی شَیْء فَرُدُّوهُ إِلَى اللهِ وَ الرَّسُولِ) فَالرَّدُّ إِلَى اللهِ الاَْخْذُ بِمُحْکَمِ کِتَابِهِ، وَ الرَّدُّ إِلَى الرَّسُولِ الاَْخْذُ بِسُنَّتِهِ الْجَامِعَةِ غَیْرِ الْمُفَرِّقَةِ.
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
🗞️ ترجمه :
📄 ... امور مهمى که بر تو، سنگين مى شود و در کارهاى مختلف، مشتبه و پيچيده مى گردد به خدا و پيامبر بازگردان (و از گفته آنها براى کشف احکام کمک بگير).
خداوند متعال به گروهى که دوست دارد آنها را ارشاد و راهنمايى کند چنين فرموده: اى کسانى که #ايمان آورده ايد اطاعت کنيد خدا را و اطاعت کنيد پيامبر (خدا) و پيشوايان (معصوم) خود را و اگر در چيزى اختلاف کرديد آن را به خدا و رسولش ارجاع دهيد (و از آنها داورى بطلبيد).
باز گرداندن به خدا به معناى تمسک جستن به #قرآن کريم و گرفتن دستور از آيات محکمات آن است و بازگرداندن به پيامبر همان تمسّک به سنّت قطعى و مورد اتفاق آن حضرت است که اختلافى در آن نيست.
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
راه حلّ مشکلات
امام(علیه السلام) در این بخش از نامه به تبیین وظیفه مالک در مسائل مربوط به احکام شرع و به اصطلاح شبهات حکمیه مى پردازد و راه کشف احکام الهى را در مسائل مربوط به لشکر، جنگ و صلح و سایر مسائل مرتبط به حکومت به او نشان مى دهد و به اصطلاح او را به اجتهاد در احکام الهى با استفاده از منابع فرا مى خواند؛ زیرا حضرت چنین آمادگى را در او مى دید.
مى فرماید: «امور مهمى که بر تو، سنگین مى شود و در کارهاى مختلف، مشتبه و پیچیده مى گردد به خدا و پیامبر بازگردان (و از گفته آنها براى کشف احکام کمک بگیر)»; (وَ ارْدُدْ إِلَى اللهِ وَ رَسُولِهِ مَا یُضْلِعُکَ مِنَ الْخُطُوبِ، وَ یَشْتَبِهُ عَلَیْکَ مِنَ الاُْمُورِ).
آن گاه به آیه شریفه استناد مى کند و مى فرماید: «خداوند متعال به گروهى که دوست دارد آنها را ارشاد و راهنمایى کند چنین فرموده: اى کسانى که ایمان آورده اید اطاعت کنید خدا را و اطاعت کنید پیامبر (خدا) و پیشوایان (معصوم) خود را و اگر در چیزى اختلاف کردید آن را به خدا و رسولش ارجاع دهید (و از آنها داورى بطلبید)»; (فَقَدْ قَالَ اللهُ تَعَالَى لِقَوْم أَحَبَّ إِرْشَادَهُمْ (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الاَْمْرِ مِنْکُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِی شَیْء فَرُدُّوهُ إِلَى اللهِ وَ الرَّسُولِ)(۱)).
سپس مى افزاید: «باز گرداندن به خدا به معناى تمسّک جُستن به #قرآن_کریم و گرفتن دستور از آیات محکمات آن است و بازگرداندن به پیامبر همان تمسک به سنّت قطعى و مورد اتفاق آن حضرت است که اختلافى در آن نیست»; (فَالرَّدُّ إِلَى اللهِ الاَْخْذُ بِمُحْکَمِ کِتَابِهِ، وَ الرَّدُّ إِلَى الرَّسُولِ الاَْخْذُ بِسُنَّتِهِ الْجَامِعَةِ غَیْرِ الْمُفَرِّقَةِ).
تعبیر به «ما یُضْلِعُکَ» با توجّه به اینکه «ضَلْع»; (بر وزن منع) در اصل به معناى بار سنگینى است که گاه انسان را به این سو و آن سو مایل مى کند، اشاره به این است که هر حکم مشکل و پیچیده اى پیش آمد باید از طریق مراجعه به کتاب و سنّت حل شود.
تعبیر به «خُطُوب» جمع «خطب» (بر وزن ختم) به معناى کار مهم است، در برابر امور که به هر نوع کارى گفته مى شود.
اشاره به اینکه هم در امور مهمه و هم در امور عادى هر کجا حکمش مشکل شد از نصوص کتاب و سنّت یا از عمومات و اطلاقات کمک بگیر.
تعبیر به «أُولِى الأَمْر» به معناى صاحبان اختیار اشاره به پیشوایان معصوم است که در آن زمان مصداقش خود امام بود.
تعبیر به «مُحْکَمُ کِتابِهِ» اشاره به محکمات آیات است که در مفهوم و تفسیر آن شک و تردیدى نیست.
تعبیر به «سنّت جامعه غیر مفرّقه» اشاره به احادیث و سیره نبوى است که مورد قبول مسلمانان و مشهور در میان آنهاست و اخذ به آن سبب هیچ گونه اختلاف و تفرقه اى نمى شود.
در اینجا این سؤال پیش مى آید که چرا امام(علیه السلام) از دلیل عقل و اجماع که دو دلیل قطعى از ادله چهارگانه فقه است سخنى به میان نیاورده است؟
پاسخ آن روشن است؛ زیرا کتاب و سنّت هم حجیت دلیل عقل را صریحاً بیان کرده و هم حجیت اجماع را; خواه اجماع را یک دلیل مستقل بدانیم و یا آن را به سنّت و کلام معصوم بازگردانیم.
اولو الامر کیانند؟
درباره تفسیر اولوا الامر در میان مفسّران اختلاف نظر است.
مفسّران اهل سنّت غالباً مقصود از آن را زمامداران و حاکمان وقت مى دانند و عجب اینکه استثنایى هم براى آن قائل نشده اند! نتیجه این تفسیر آن است که مسلمانان وظیفه دارند از هر شکل حکومتى پیروى کنند حتى اگر حکومت مغول ها باشد.
ولى بعضى از مفسّران اخیر که روشن بینى بیشترى دارند مانند نویسندگان تفسیر «المنار» و «فى ظلال» اولوا الامر را به معناى نمایندگان مردم و علما و صاحب منصبانى مى دانند که داراى نقشى در زندگى مردم هستند ولى آن را مشروط به این مى کنند که بر خلاف مقررات اسلام نبوده باشد.
این در حالى است که بعضى دیگر اولوا الامر را به دانشمندانى که زمامدار معنوى هستند منحصر مى کنند و بعضى تنها خلفاى چهارگانه را اولوا الامر مى شمرند که لازمه آن این مى شود در ازمنه دیگر اولى الامرى وجود نخواهد داشت.
بعضى دیگر صحابه را نیز جزء اولى الامر مى شمرند که همان اشکال و ایراد به آن وارد است.
۱۴/۲ ...
ولى مفسّران شیعه اتفاق نظر دارند که اولى الامر تنها امامان معصومند که پیشواى مردم از سوى خدا در تمام امور مادى و معنوى هستند.
دلیل آن هم روشن است و آن اینکه وجوب اطاعت از اولوا الامر که در آیه شریفه آمده مطلق است.
بدیهى است اطاعت مطلق از کسى که ممکن است گرفتار گناه یا خطأ بشود معنا ندارد.
به خصوص اینکه اولو الامر بدون فاصله عطف بر رسول شده و «اطیعوا» که پیش از آن آمده به طور یکسان پیغمبر اکرم و اولى الامر را شامل مى شود.
شایان توجّه است که بعضى از مفسّران اهل سنّت در اینجا انصاف داده و به این حقیقت اعتراف کرده اند;
فخر رازى در تفسیر خود ذیل این آیه مى گوید: «کسى که خدا اطاعت او را به طور قطع و بدون چون و چرا لازم بشمرد حتماً باید معصوم باشد؛ زیرا اگر معصوم از خطأ نباشد به هنگامى که مرتکب خطایى مى شود چنانچه پیروى از او لازم باشد با هیچ منطقى سازگار نیست.
این خود نوعى تضاد در حکم الهى ایجاد مى کند؛ زیرا از یک سو مى گوید این کار ممنوع است و از سوى دیگر دستور به پیروى از اولى الامرِ خطا کار مى دهد و مى گوید لازم است و این در واقع سبب اجتماع امر و نهى در موضوع واحد مى شود».
سپس نتیجه مى گیرد که اولى الامر در آیه فوق به یقین ناظر به معصومین باشد.
منتها از آنجا که فخر رازى معصوم بودن امامان اهل بیت(علیهم السلام) را نپذیرفته مى گوید: «مجموع امت اگر بر چیزى اتفاق کنند معصومند.
و به این ترتیب اولى الامر مجموعه امت مى شوند».(۲)
نتیجه اینکه اولى الامر به معناى اجماع است!
ولى فخر رازى از این نکته غافل شده است که قرآن مى گوید مسائلى که بر شما پیچیده مى شود از طریق اطاعت اولى الامر حل کنید؛ واضح است که مسائل مورد اتفاق و اجماع، محدود و معدود است و نمى توان مشکلات را از طریق به دست آوردن اتفاق همه امت حل کرد.
به علاوه از آیه استفاده مى شود که مسلمانان باید به حکومت اولى الامر تن در دهند و حکومت مجموعه امت به اتفاق امکان پذیر نیست حتى اگر از طریق انتخابات، نمایندگان آنها براى این امر برگزیده شوند، کمتر ممکن است مردم در انتخاب نماینده به اتفاق آرا و بدون کمترین مخالفت اقدام کنند و به این ترتیب اطاعت از اولى الامر به عنوان حاکمان اسلامى باطل مى شود.
🤔 تنها سؤال مهمى که مى ماند این است که اولى الامر به معناى امام معصوم، در زمان پیغمبر وجود نداشته، چگونه قرآن به اطاعت آنها امر فرموده است؟
پاسخ این سؤال روشن است؛ زیرا مخاطبان آیه تنها کسانى نیستند که در زمان پیغمبر و عصر نزول آیه مى زیستند، بلکه آیه ناظر به همه زمان هاست، لذا اهل سنّت نیز زمامداران و حاکمان هر زمان را مشمول آن دانسته اند و حتى فخر رازى که اولوا الامر را به معناى اجماع مسلمانان مى گیرد، او هم اجماع در هر عصر و زمان را معیار قرار مى دهد.
بایسته است بدانیم در منابع اسلامى اعم از شیعه و اهل سنّت روایات متعددى وارد شده که اولوا الامر در آن به على بن ابى طالب (به عنوان یک مصداق کامل) تفسیر شده است.(۳)
____________
پاورقی :
۱ . نساء، آيه ۵۹.
۲ . تفسير فخر رازى، ج ۱۰، ص ۱۴۴، چاپ مصر، سنه ۱۳۵۷.
۳ . براى اطلاع بيشتر از اين احاديث به احقاق الحق، ج ۳، ص ۴۲۵ و تفسير نمونه، ج ۳، ذيل آيه ۵۹ سوره نساء مراجعه شود.
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۱۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : چرا از مرگ مىترسيم؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : راننده زمانى در جاده مىترسد كه يا بنزين ندارد يا قاچاق حمل كرده يا اضافه سوار كرده يا با سرعت غير مجاز رفته يا جاده را گم كرده يا در مقصد جايى را آماده نكرده و يا همراهانش نا اهل باشند.
اگر انسان براى بعد از #مرگ خود، زاد و توشۀ لازم را برداشته باشد، كار خلاف نكرده باشد، راه را بداند، در مقصد جايى را در نظر گرفته باشد و دوستانش افراد صالح باشند و حركتش طبق مقررات و مجاز باشد، نگرانى نخواهد داشت.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۱۷
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : چرا بعضى دعاها مستجاب نمىشود؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 اگر به جاى بنزين مخصوص، گازوئيل يا آب در باك هواپيما بريزيم، پرواز صورت نمىگيرد.
دعاى كسانى مستجاب مىشود كه در شكم آنان لقمۀ حرام نباشد.
در #حديث مىخوانيم: « مَن سرّه أن يُستجاب دعائه فَليطيّب كسبه» هركَس دوست دارد دعايش مستجاب شود، درآمد و لقمۀ خود را پاكيزه و #حلال كند.
بگذريم كه دعا به معناى طلب خير است و بسيارى از خواستههاى ما خير نيست و ما خيال مىكنيم خير را طلب مىكنيم.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۱۸
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : آيا اسلام مىخواهد در تمام ساعات مشغول دعا باشيم كه اين همه دعا وارد شده است؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : گرچه در كتابهاى دعا، همچون مفاتيح الجنان، براى تمام ساعات روز و تمام روزهاى سال دعا نقل شده است؛ امّا اين مثل آن است كه وقتى شما به ترمينال اتوبوس يا فرودگاه يا ايستگاه قطار مراجعه مىكنيد، مىبينيد كه در تابلو نوشته شده است:
🪧 براى تمام ساعات شبانه روز، وسيله آماده سفر دارند، ساعت ٨ صبح، ٩ صبح، ١٠ صبح تا آخر شب.
←معناى اين تابلو اين نيست كه همۀ مردم در همه ساعات مسافرت كنند، بلكه به معناى آن است كه هر مسافرى در هر ساعتى تصميم سفر گرفت وسيله هست.
در دعا هم شايد منظور اين باشد كه هركَس در هر ساعت، قصد خواندن دعايى داشت، دعاى مخصوص آن ساعت هست.
به علاوه، دعاهاى كوچك، به خصوص اگر انسان آنها را حفظ كند لطمهاى به كار نمىزند و مىتواند در ضمن كار به #دعا هم مشغول باشد.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۱۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : خداوند در حوادث تلخ و شيرين زندگى انسان، چه مقدار نقش دارد؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : در قرآن مىخوانيم: «ما أصابك مِن حَسنةٍ فَمِن اللّه و ما أصابك مِن سَيِّئة فَمِن نَفسك» هر خوبى به تو رسد از خداوند است ولى هر بدى كه به تو رسد از نفس خودت مىباشد.
🌎🌍🌏 كرۀ زمين كه به دور خود و خورشيد☀️ مىگردد و همواره بخشى از آن روشن 🌕 و بخشى ديگر تاريك 🌑 است، هر كجاى آن روشن باشد از خورشيد است و هر كجاى آن تاريك باشد، از خود زمين است.
خداوند انگور🍇 را آفريد، ولى بشر از آن شراب مىسازد كه مايۀ بروز هزاران حادثه و بيمارى است.
خداوند به انسان قدرت داد، ولى عدّهاى با سوء استفاده از اين قدرت، به محرومان ضربه مىزنند.
خداوند به انسان عقل داد، ولى عدّهاى از اين عقل سوء استفاده كرده و به دنبال مكر و حيله براى مردم هستند.
← پس آنچه از سوى خداوند است، نيكوست و بدىها از خود ما سرچشمه مىگيرد.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۰
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : اگر نماز، انسان را از فحشا و منكر باز مىدارد، چرا بعضى نمازگزاران مرتكب خلاف مىشوند؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : اولاً تخمۀ پوك، هيچ گاه سبز🌱 نمىشود و نماز بدون #حضور_قلب، تخمه پوك است. نمازى سبب دورى انسان از مفاسد مىشود كه با حضور قلب باشد وگرنه حركت لب و كمر چنين خاصيّتى را ندارد.
🏫 اگر مدرسه و دانشگاه به انسان رشد علمى 🎓 مىدهد به اين معنا نيست كه هركَس به مدرسه و دانشگاه رفت به آن رشد مىرسد، بلكه به اين معناست كه مدرسه و دانشگاه بستر رشد است به شرط آنكه با جدّيّت درس بخوانيد و آنچه را مىخوانيد بفهميد.
#نماز نيز اگر با اصول و شرايطى كه دارد اقامه گردد، مانع فحشا و منكر مىشود. «اِنّ الصّلوةَ تَنهى عن الفحشاءِ و المُنكر»
ثانياً نمازگزارى كه گاهى خلاف مىكند، اگر اهل نماز نبود خلافش بيشتر بود؛ زيرا همين نمازگزار براى صحيح بودن نمازش مجبور است بدن و لباسش پاك باشد، لباس و مكانش از مال مردم نباشد و همين مقدار مراعات احكام و مسائل، سبب دور شدن او از برخى گناهان و منكرات مىشود، همان گونه كه پوشيدن لباس سفيد 🥼، انسان را از نشستن روى زمين آلوده باز مىدارد.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
هدایت شده از مباحث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ پاسخ #امام_صادق (علیه السلام)
❌ از علل تنگ شدن #رزق و روزی مردم در آخرالزمان
#نماز_صبح
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
╰──────────
هدایت شده از مباحث
هدایت شده از مباحث
فهرست و فصل اول کتاب چگونه یک نماز خوب بخوانیم
فهرست، و فصل اول این کتاب را میتوانید در لینک زیر بخوانید:
فهرست خلاصه
فهرست تفصیلی
فصل اول کتاب
هدایت شده از مباحث
Namaz05-48k.mp3
19.48M
#چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم
🎧 #بشنویم | جلسه پنجم چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟
🎙️ حجتالاسلام #استاد_پناهیان
🎧 جلسه اول را بشنوید.
🎧 جلسه دوم را بشنوید.
🎧 جلسه سوم را بشنوید.
🎧 جلسه چهارم را بشنوید.
#️⃣ #
🌐 @Mabaheeth
هدایت شده از فقه و احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | #آرامش دلها
🔄 بازنشر نماهنگی از حضور و اقامه #نماز حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدّظلّه العالی در حسینیه امام خمینی(ره) به مناسبت پیام رهبر انقلاب به بیست و نهمین اجلاس سراسری نماز
📝 متن پیام
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
╰──────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۱
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : آنجايى كه امر به معروف و نهى از منكر اثر نمىكند، وظيفه چيست؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : اولاً اگر شخص ديگرى با بيان بهترى بگويد اثر مىكند، از او بخواهيد كه اين كار را انجام دهد. هنگامى كه خداوند به حضرت موسى دستور داد نزد فرعون برود و او را ارشاد كند، موسى عليه السلام از خداوند خواست كه برادرش هارون كه بيان بهترى دارد را همراه او بفرستد. «و أخى هارون هو أفصحُ منّى لِساناً فَارسله مَعى»
ثانياً گاهى با يكبار اثر نمىكند؛ امّا با تكرار اثر مىكند، آن هم با بيانهاى گوناگون. چنانكه چوب 🪵 سخت با يك ضربه 🪓تبر شكسته نمىشود، تكرار لازم است.
قرآن مىفرمايد: ما مطالب خود را در قالبهاى گوناگون بيان كرديم تا شايد اثر كند. «لقد صَرّفنا فى هذا القرآن»
ثالثاً ممكن است شيوۀ ما صحيح نبوده كه اثر نكرده است.
چون #امر_به_معروف و نهى از منكر شرايط و اصولى دارد و با هر منكر بايد به گونهاى متناسب برخورد كرد؛
گاهى گرد و غبار روى لباس شما مىنشيند و گاهى دوده.
غبار با ضربۀ محكمى كه بر لباس مىزنيد برطرف مىشود؛ امّا اگر همين ضربه را به دوده بزنيد، هم دستتان سياه مىشود و هم دوده به لباس فرو مىرود.
برطرف كردن دوده با فوت است و برطرف كردن غبار با ضربه.
پس هر منكرى را بايد به گونهاى خاص برطرف كرد.
چنانكه قرآن مىفرمايد: «واتوا البيوت من أبوابها» ١يعنى هر خانهاى را بايد از راهش وارد شد.
رابعاً براى بازداشتن مردم از فساد بايد راههاى حلال را به روى آنان باز كرد. حضرت لوط عليه السلام هنگامى كه ديد مردم به مهمانانش، سوء قصد دارند فرمود: من حاضرم دخترانم را به #ازدواج شما در آوردم تا شما دست از مهمانان من برداريد. من راه حلال را براى شما باز مىكنم تا شما به گناه گرفتار نشويد. «هؤلاء بَناتى هُنّ أطهرلكم فاتّقوا اللّه و لا تخزونى فى ضَيفى»
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۲
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : امروزه زندگى بدون ارتباط با ديگران امكانپذير
نيست، پس چرا مىگوييم: «نه شرقى، نه غربى»؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💬 پاسخ : مراد از شعار «نه شرقى، نه غربى» آن است كه ما در انتخاب راه و شيوۀ حكومت، به شرق و غرب #وابسته_نباشيم و نسبت به هيچ ابرقدرتى خودباخته نشويم؛ زيرا شرق زدگى و غرب زدگى دو بيمارى مهلك و نشان دهنده خودباختگى است.
امّا در كسب علم و تجربه و مهارت، ما بايد هم شرقى باشيم و هم غربى.
در #حديث مىخوانيم كه پيامبر عزيز اسلام فرمود: « اطُلبوا العلم و لو بالصِّين» علم را بياموزيد، حتى اگر در چين و دورترين نقطه باشد.
همان گونه كه گرمازدگى🥵 و يخ زدگى🥶 بيمارى است؛ امّا استفاده از حرارت🔥 براى پخت و پز و استفاده از يخ🧊 در مواردى لازم مفيد است.
آرى، از يخ 🧊استفاده كنيم؛ امّا يخ زده 🥶 نباشيم.
از گرما ☀️ استفاده كنيم؛ امّا گرمازده 🥵 نباشيم.
از شرق و غرب استفاده كنيم؛ امّا شرق زده و غرب زده نباشيم.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۳
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : چگونه انسان با گفتن يك جملۀ « لا اله الاّ اللّه » رستگار مىشود؟
____________
💬 #پاسخ : گرچه در روايت آمده است: « قولوا لا اله الاّ اللّه تفلحوا» امّا مراد از آن تنها حركت زبان نيست، بلكه عقيده به توحيد است.
كلمۀ « تفلحوا » از واژه « فلاحت » به معناى رستن است و به كشاورز فلاّح گويند؛ زيرا وسيلۀ رستن 🌱 دانه را فراهم مىكند.
براى رستن دانه از زير خاك، سه مرحله لازم است:
١- ريشۀ خود را در عمق خاك فرو كند.
٢- مواد غذايى لازم را جذب كند.
٣- مانع بالاىِ سر خود را كنار بزند تا به فضاى باز برسد.
انسان نيز اگر بخواهد به فضاى باز #توحيد برسد بايد عقايد خود را به استدلال و منطق عميق بند كند؛
از تمام امكانات موجود براى رشد خود بهره گرفته و جذب كند؛
موانع رشد را نيز از خود دفع كند. پس رستگارى در گرو عمق بخشيدن و تلاش و حركت در مسير الهى است.
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۴
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : چگونه مىتوان گفت: بر عذاب دوزخ صبر مىكنم، ولى بر فراق خداوند توان صبر ندارم؟
____________
💬 پاسخ : مادر براى ديدار فرزندش كه در منطقهاى دور مشغول تحصيل يا خدمت است، مشكلات سفر را تحمّل و سرما و گرما را بر خود هموار مىكند؛ امّا اگر وقتى به مقصد رسيد به او بگويند فرزندت از اينجا به جاى ديگر منتقل شده است، مىگويد: بر سرما و گرما و مشكلات سفر صبر مىكنم؛ امّا چگونه فراق فرزندم را تحمل كنم.
حضرت على عليه السلام در #دعاى_كميل مىگويد: « صَبَرتُ على عذابك فكيف أصبر على فراقك» خدايا! بر عذاب تو صبر مىكنم، ولى چگونه بر فراق تو صبر كنم؟
#امیرالمؤمنین علیهالسلام
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
❓#پرسش_و_پاسخ | ۲۵
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🤔 سؤال : چگونه با غرائز جنسى برخورد كنيم؟
____________
💬 پاسخ : اين غرائز را خداوند در انسان آفريده و لذا سركوب آن جايز نيست، بلكه بايد آن را كنترل و مهار كنيم.
وجود غرائز براى حفظ و بقا و تكامل نسل بشر ضرورت دارد.
اگر شكم نباشد، انسان از گرسنگى مىميرد؛
اگر غضب نباشد، انسان از خود دفاع نمىكند؛
و اگر شهوت نباشد، نسل بشر قطع مىگردد.
ولى براى ارضاى غرائز بايد مسير صحيح طى شود.
غرائز مثل كپسول گاز هستند كه اگر از طريق صحيح وارد اجاق گاز شود، نتيجهاش حرارت و پخت و پز است، ولى اگر بدون كنترل باشد، انفجار💥 و خطر را در پى خواهد داشت.
💅 خودآرايى براى زن يك غريزه است؛ اين غريزه اگر در خانه به كار گرفته شود زندگى را شيرين و پر محبت خواهد كرد؛ امّا اگر اين خودآرايى در خيابان انجام گرفت، سبب متزلزل كردن خانوادههاى ديگر خواهد شد.
🤦🏻♂ مردى كه در خيابان صدها زن #آرايش كرده مىبيند، وقتى به خانه برمىگردد نسبت به همسر خود علاقه چندانى نشان نمىدهد؛ زيرا جلوههاى خيابانى علاقه او را نسبت به همسرش متلاشى 💔 كرده است.
❤️🔥 به علاوه اين جلوهها در دل افرادى كه ازدواج نكردهاند طوفانى برپا مىكند كه يا او را مثل شمع آب مىكند و مىسوزاند و يا او را به فكر تجاوز و سوء قصد مىاندازد و آثار سوئى همچون فرار از خانه، تهديد، خودكشى، امراض مقاربتى و روانى و بچههاى سر راهى را به دنبال دارد.
#حجاب
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
│📱 @Mabaheeth
╰───────────