🔰 #مهدویت۱
✴️ #رابطهی_محبت_و_معرفت۱:
🔹ياد خدا و اولياى او و كلمات بزرگان، نورى است كه با هر ابزارى بيان شود، ارزش والاى خودش را خواهد داشت. ما نيز اگر بتوانيم ناقلى براى سخنان بزرگان و ابزارى براى انتقال اين انوار پاك به دلهاى پاك شما باشيم و از اين طريق بتوانيم مايهی توجّه بيشتر شما به وجود مقدّس مولايمان صاحب الزمان (عليهالسلام) و وظايفى كه در پيشگاه مقدّس او داريم، شويم، افتخارى است كه به بركت شما نصيب ما مىشود.
🔸در جمع عاشقان، سخن گفتن از عشق و معشوق، جايى ندارد. به ذهنم آمد نكتهاى را مطرح كنم كه در بسيارى از مواقع، مورد غفلت بيشتر محبّان آن حضرت است و شايد توجّه دادن به آن، قلب مقدّس مولايمان را شاد كند.
🔹آدمى، داراى دو ويژگى مهمّ است: يكى شناخت و معرفت، و ديگرى عشق و محبّت. او در نهاد خويش، دو گوهر گرانبها دارد و همواره به دنبال مشترى لايقى مىگردد تا اين دو گوهر را به پايش بريزد، و آنگاه كه معشوق خويش را يافت، به ابراز رفتارهاى عاشقانه مىپردازد و در شادى محبوبش شاد، و در غمش، غمگين مىشود.
🔸عاشق، در انجام اين رفتارهاى عاشقانه، هر چه بيشتر دقّت داشته باشد، عشقش قوىتر مىشود. انسان، هرچه بيشتر به رفيق محبوبش اظهار محبّت كند و رفتارهاى دوستانهی بيشترى انجام بدهد، محبّتش عميقتر و پايدارتر خواهد شد.
🔹از سوى ديگر، چنانچه شخصى، رفيق خويش را به فراموشى سپارد، كم كم محبّت او نيز از دلش مىرود:
از دل برود، هر آن چه از ديده برفت.
رفتارهاى محبّانهی ما در احترام و توسّل به اولياى خدا و برگزارى مراسم جشن و سرور در ايّام شادى و برپايى مراسم عزادارى در ايّام غم و عزاى ايشان، براى اين است كه عواطفمان جهت يابد و رابطه عاطفى ما با اولياى خدا پابرجا بماند و رشد كند.
🔸ارزش آدمى به همين است كه معشوق شايستهاى بيابد و دلش را به او بسپارد؛ البتّه انسانيت انسان فقط به عشق و محبّت وابسته نيست؛ بلكه بخش ديگرى از وجود او نيز به شناخت و معرفت مربوط مىشود. اين دو (محبّت و معرفت يا عشق و شناخت)، رابطهی بسيار نزديكى با هم دارند. هرچه انسان، كمال و زيبايى فرد يا چيزى را بيشتر بشناسد، محبّت فزونترى به او مىيابد و آدمى تا نشناسد، محبّت پيدا نمىكند.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #مهدویت۱ ✴️ #رابطهی_محبت_و_معرفت۱: 🔹ياد خدا و اولياى او و كلمات بزرگان، نورى است كه با هر ابزار
🔰 #مهدویت۲
✴️ #مراتب_محبت_به_امام_زمان
عجلاللّهتعالیفرجهالشریف ۱ :
🔹هر عاشقى به طور طبيعى، دوست دارد با معشوق خويش ارتباطى برقرار كند؛ انسى بگيرد؛ به لقايش برسد و از ديدار و همنشينى با او لذّت ببرد. در چنين عشقى، خودخواهى وجود دارد؛
امّا عاشق پاكباخته، در انديشهی التذاذ خودش هم نيست؛ بلكه فقط محبوب را مىبيند و همواره در پى آن است تا كارى را انجام دهد كه معشوقش دوست مىدارد.
🔸در تمام عالم، فقط يك خورشيد حقيقت و يك مظهر كامل صفات جمال و جلال الاهى وجود دارد كه هر كس به او توجّه يابد، به اندازهی ظرفيتش از آن خورشيد رخشان بهره مىبرد و نور مىگيرد.
همهی دوستداران وجود مقدّس ولىّ عصر عجل اللّه تعالى فرجه الشريف، به اندازهی معرفت خودشان دوست دارند چشمشان به جمال حضرت روشن شود و روزى بيايد كه بتوانند از وجود مقدّسش فيض گيرند و بهره برند؛
🔹امّا پاكباختگان حضرت، هماره در انديشهی آنند كه محبوبشان چه چيزى را دوست دارد تا آن را انجام دهند. ديگر با خود محبوب است كه هرگونه صلاح بداند، با عاشقانش رفتار كند. چنين عاشقانى، ديگر در اين انديشه نيستند كه از او چيزى دريافت كنند و بهرهاى ببرند؛ چرا كه ايشان از تمام خودخواهىها رسته، و فقط به رضايت محبوب دل بستهاند.
🔸خوب است ما نيز بكوشيم در اين ميدان، پيش رويم و خودمان را فراموش كنيم. بيشتر توجّه داشته باشيم كه او از ما چه مىخواهد و دوست دارد چه كارى انجام بگيرد. اين كه ما نيز به نوايى برسيم يا نرسيم، مهم نيست.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
🔰 #حکمت_های_نهجالبلاغه
💠 #حکمت_هفتادوسوم :
✨ مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْیَبْدَأْ بِتَعْلِیمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِیمِ غَیْرِهِ،
💥 وَ لْیَکُنْ تَأْدِیبُهُ بِسِیرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِیبِهِ بِلِسَانِهِ؛
⚡️ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ.
🔺 #ترجمه_حکمت_۷۳ :
👈 امام علیهالسلام فرمود:
✨ آن که خود را در مرتبهی پیشوایی قرار میدهد، باید پیش از مؤدب نمودن مردم به مؤدب نمودن خود اقدام کند،
💥 و پیش از آنکه دیگران را به گفتار ادب نماید، باید به کردارش مؤدب به آداب کند،
⚡️ و آن که خود را بیاموزد و ادب نماید، به تعظیم سزاوارتر است از کسی که فقط دیگران را بیاموزد و تأدیب کند.
✍ #شرح_حکمت :
🔹کلام امام علیهالسلام، هم رئیس حکومت بر مردم را شامل میشود و هم تمام کسانی را که به نوعی ارشاد و هدایت مردم را بر عهده میگیرند. این جمله اشاره به یک واقعیت مسلم عقلانی است که تا انسان خودش چیزی را نداشته باشد، نمیتواند به دیگران اهدا کند.
🔸اصلی مسلم در روانشناسی است که مردم سخنان کسی را میپذیرند که به گفتهی خود، معتقد باشد؛ و به تعبیر معروف: تا سخن از دل بر نیاید بر دل ننشیند؛ و نشانهی روشن این اعتقاد این است که به گفته خود عمل کند.
🔹هرگاه انسان، نخست به تعلیم و تادیب خویشتن بپردازد، تأثیر سخنانش بیشتر و عمیقتر است؛ در حالی که اگر کسی تنها به تأدیب مردم بپردازد و از خویش غافل بماند، روزی فرا میرسد که مردم از این امر آگاه میشوند و از او روی برمیگردانند.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #سوره_مبارکه_بقره 📚 #تفسیر_آیه_۵۰_بقره : 🔹خداي سبحان در مقام بيان نعمت ديگري كه بر بنياسرائيل
🔰 #سوره_مبارکه_بقره
💎 #نکات_آیه_۵۰_بقره :
🔸روزي يهود در نهايت ضعف و ذلّت بود و دشمن او در غايت قوّت و عزّت، امّا قضيّه به گونهاي معكوس شد كه آل فرعون به همان سوءالعذابي مبتلا شدند كه بر بنياسرائيل روا ميداشتند، بلكه عذابي بدتر.
🔹اين قضيّه، هم اتمام حجّت و هشداري است براي يهوديان و بنياسرائيل آن زمان، كه اگر شما همانند فرعونيان با ديگران چنان كنيد، ما نيز چنين ميكنيم؛ و هم هشداري است براي جبّاران و زورمداران يهود اين زمان كه اگر با مردم فلسطين مانند فراعنه عمل كنيد، بدانيد كه به زودي ورق برميگردد؛ چنان كه تاريخ اجداد شما با غلبه بخت النصر و روميان برگشت.
🔸نيز زنگ خطر و بيدار باشي براي مؤمنان عصر حاضر است كه اگر شما هم راه طغيان و فساد پيشه كنيد، آن سنّت قطعي استثناپذير نيست و گريبان شما را نيز خواهد گرفت.
💠 #پیام_های_آیه :
🍃١- نقش اسباب، بسته به ارادهى حكيمانهی خداوند است. موسى عصايى داشت كه گاهى از سنگ آب مىجوشاند؛ «اِضْرِبْ بِعَصاكَ الْحَجَرَ فَانْفَجَرَتْ» و گاهى به آب مىزد و از ميان آن راه گشوده مىشود. «فَرَقْنا بِكُمُ الْبَحْرَ»
🍂٢- پايان شب سيه سفيد است. بنىاسرائيل بعد از آن همه شكنجه و بلا به رفاه و نجات رسيدند. «فَأَنْجَيْناكُمْ»
🍃٣- انتقام از ستمگران در حضور ستمديدگان، مرهمى براى آنهاست. «أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ».
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
✨ #کلام_نور | ارزش استغفار ✨
👈 قال رسولاللّه صلىاللّهعليهوآله:
☘🌼 طُوبَى لِمَنْ وَجَدَ فِي صَحِيفَتِهِ يَوْمَاَلْقِيَامَةِ
تَحْتَ كُلِّ ذَنْبٍ أَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ. 🌼☘
💫 پيامبر خدا صلیاللّهعليهوآله فرمود:
🍃🌺 خوشا بر آن كس كه در روز رستاخيز
در نامهی كردارش زير هر گناهي،
«استغفر الله» يافت شود. 🌺🍃
📚 ثواب الأعمال، ج ۲، ص ۱۶۵.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم ✴️ #خداشناسی۲ ❇️ #اهميت_شناخت۲: ✨قرآن مجيد، انسانهايي را که از ابزارها
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
✴️ #خداشناسی۳
❇️ #اهميت_شناخت۳:
✨ عاليترين معرفتي که به انسان و زندگي او معنا ميدهد، او را با هويت واقعياش آشنا ميسازد و مسير درست زندگي را براي رسيدن به سعادتي جاودانه، پيش روي وي مينهد، همان شناخت خداوند متعال است.
🌟 از اينرو ميبينيم انبياي الهي بر اين مسئله، تأکيد بسيار داشته و آن را محور و اساس دعوت خويش قرار دادهاند.
برخلاف آنچه معمول رهبران سياسيِ غيرالهي است که براي همراه کردن عوام و خواص، شعارهايي را برميگزينند که براي بيشترشان، جالب باشد؛
⚡️ انبياي الهي از همان ابتداي دعوت، بهويژه بر دو مسئلهی بنيادي يعني مبدأ و معاد ـ که مخالفت اشراف و مترفين را در پي داشت ـ تکيه ميکردهاند و سرسختانه بر آن پاي ميفشردهاند.
شعار آنان اين بود که: «اُعْبُدُواْ اللَّهَ مَا لَكُم مِّنْ إِلَـهٍ غَيْرُه»(اعراف:59)؛ «خـدا را بپرستيد كه جـز او كسـي شايسته پرستش نيست».
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم ✴️ #خداشناسی۳ ❇️ #اهميت_شناخت۳: ✨ عاليترين معرفتي که به انسان و زندگي
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
✴️ #خداشناسی۴
❇️ #اهميت_شناخت۴:
💢 آنان خدايان وهمي و باطل آنها را هيچ ميانگاشتند: «مَا تَعْبُدُونَ مِن دُونِهِ إِلاَّ أسْمَاءً سَمَّيْتُمُوهَا أنتُمْ وَ آبَآؤُكُم مَّا أنزَلَ اللّهُ بِهَا مِن سُلْطَان»(يوسف:40)؛
«شما بهجاي او، جز نامهايي [چند] را نميپرستيد كه شما و پدرانتان آنها را نامگذاري كردهايد و خدا دليلى بر [حقانيت] آنها نازل نكرده است».
⭕️ «إِنْ هِيَ إِلاَّ أسْمَاءٌ سَمَّيْتُمُوهَا أنتُمْ وَ آبَاؤُكُم مَّا أنزَلَ اللَّهُ بِهَا مِن سُلْطَانٍ إِن يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ مَا تَهْوَى الأنفُسُ وَ لَقَدْ جَاءهُم مِّن رَّبِّهِمُ الْهُدَى»(نجم:23)؛
«[اين بتان] جز نامهايي بيش نيستند كه شما و پدرانتان نامگذاري كردهايد [و] خدا بر [حقانيت] آنها هيچ دليلي نفرستاده است. [آنان] جز گمان و آنچه دلخواهشان است، پيروي نميكنند؛ با آنكه قطعاً از سوي پروردگارشان هدايت برايشان آمده است».
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم ✴️ #خداشناسی۴ ❇️ #اهميت_شناخت۴: 💢 آنان خدايان وهمي و باطل آنها را هيچ
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
✴️ #خداشناسی۵
❇️ #اهميت_شناخت۵:
🔹 البته ريشهی اين شناخت، بهگونهاي فطري در تمام انسانها وجود دارد؛ اما اين بهتنهايي کافي نيست. انسان بايد قدر چنين گوهر گرانبهايي را بداند؛ آن را با مجاهدت و تلاش پيگير خود در صحنه عمل صيقل دهد و از هرگونه پيرايه و شائبهاي مصون دارد.
🔸 تنها چنين شناختي که با عمق وجود انسان پيوند خورده و در ايمان، نيت و عمل او متجلي شده، ميتواند زمينهی سعادت ابدي او را فراهم آورد.
🔹 براي شناخت صحيح و عميق خدا، بهترين راه اين است که ببينيم خداوند متعال در آخرين و کاملترين کتاب هدايت الهي، چگونه خود را معرفي کرده است و شناخت او را در معارف قرآن جستوجو کنيم. بدين منظور، بهتر است ابتدا به بحث دربارهی انواع شناخت بپردازيم.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
🔰 #حکمت_های_نهجالبلاغه
💠 #حکمت_هفتادوچهارم :
✨ نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَی أَجَلِهِ.
🔺 #ترجمه_حکمت_۷۴:
👈 امام علیهالسلام فرمود:
👣 نفسهای انسان، گامهای او به سوی پایان زندگی و مرگ است.
✍ #شرح_حکمت :
🔹خُطیٰ جمع «خُطْوة» به معنای فاصلهی میان دو قدم به هنگام راه رفتن است که در فارسی از آن به عنوان «گام» نام میبرند.
این نکتهی مهمی است که انسان دائما در حال نفس کشیدن است؛ در خواب و بیداری و قیام و قعود و در همه حال و اگر مدت کوتاهی راهِ نفس را بر او ببندند مرگ او فرا میرسد.
🔸از سوی دیگر، دستگاه تنفس انسان و قلب و مغز و سایر اعضا، استعداد محدودی دارند؛ مثلا دستگاه تنفس میتواند حداکثر چندین میلیارد بار هوا را به درون کشیده اکسیژن آن را جذب کند و گاز کربن را همراه باقیمانده آن بیرون بفرستد.
همچنین قلب توان دارد میلیاردها مرتبه باز و بسته شود؛
🔹به یقین هنگامی که این عدد به نهایت رسید تاب و توان این دستگاهها تمام میشود و خود به خود از کار میایستند؛ هر نفسی که انسان میکشد و هر ضربانی که قلب او میزند او را یک گام به پایان زندگی نزدیک میسازد. همانگونه که گامهای پی در پی انسان را به مقصد نزدیک میکند.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
🔰 #سوره_مبارکه_بقره
✅ #آیه_۵۱و۵۲_بقره :
☀️ وَ إِذْ وَاعَدْنَا مُوسَىٰ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ
اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَ أَنتُمْ ظَالِمُونَ ☀️
ثُمَّ عَفَوْنَا عَنكُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِكَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ ☀️
🔺 #ترجمه_آیهها :
ﻭ [ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ] ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ﺑﺮﺍﻱ ﻧﺎﺯﻝ ﻛﺮﺩﻥ ﺗﻮﺭﺍﺕ] ﭼﻬﻞ ﺷﺐ ﺑﺎ ﻣﻮﺳﻲ ﻭﻋﺪﻩ ﮔﺬﺍﺷﺘﻴﻢ، ﺳﭙﺲ ﺷﻤﺎ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ [ﻏﺎﻳﺐ ﺷﺪﻥ] ﺍﻭ، ﮔﻮﺳﺎﻟﻪ ﺭﺍ ﻣﻌﺒﻮﺩ ﺧﻮﺩ ﮔﺮﻓﺘﻴﺪ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ [ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺯﺷﺖ] ﺳﺘﻤﻜﺎﺭ ﺑﻮﺩﻳﺪ. (٥١)
ﺳﭙﺲ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ [ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ] ﺍﺯ [ﮔﻨﺎﻩ] ﺷﻤﺎ ﺩﺭﮔﺬﺷﺘﻴﻢ، ﺗﺎ ﺳﭙﺎﺱﮔﺰﺍﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ. (٥٢)
✨ #واژهها :
🍂 #وَاعَدْنَا:
👈 «قرار گذاردیم». این واژه از مادهی «وعد» است؛ و نیز از «میعاد» به مفهوم مکان قرار. «وعد» به معنای گزارش و نوید نیز آمده است.
🍃 #مُوسَیٰ:
👈 كلمهی «موسی» در لغت عرب نام ابزار تراشيدن موي سر، و جمع آن، مواسي و مواسيات است؛
ليكن بيترديد در آيه به چنين اصلي باز نميگردد؛ زيرا «موسی» كه عَلَم شخص آن پيامبر بزرگ است عبري است، نه عربي و چنين تحليل عربي در لغت قبطي و عجمي اصلاً راه ندارد.
🍂 #لَیْلَة:
👈 به معنای شب است؛ و منظور از چهل شب در آیهی شریفه، چهل شبانهروز است.
از آنجا که حساب روز و ماه، نزد عرب به کمک ماه انجام میگرفت، در این آیهی شریفه، شب پایه و اساس حساب قرار گرفته است.
🍃 #عِجْل:
👈 «گوساله». این واژه از مادهی «عجله» برگرفته شده است؛ و چون پیش از بازگشت موسی علیهالسلام از میقات، بنیاسرائیل گوساله را خدای خویش خواندند، به این نام نامیده شد.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
✨ #کلام_نور | ارزش جوان عابد ✨
🍃🌺 قال رسولاللّه صلیاللهعلیهوآله:
إنَّ اللّهَ یُحِبُّ الشابَّ الذی یُفنی شَبابَهُ
فی طاعَةِ اللّهِ تعالی. 🌺🍃
👈 پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآله :
🍃🌸 خداوند جوانی را که جوانی خویش را در راه طاعت خداوند متعال بگذراند، دوست میدارد. 🌸🍃
📚 کنز العمّال: ۴۳۰۶۰.
🌹 ولادت با سعادت حضرت علیاکبر علیهالسلام و روز جوان رو به همهی محبان حضرتش، به ویژه جوانان عزیز، تبریک و تهنیت عرض میکنم. 🌹
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #سوره_مبارکه_بقره ✅ #آیه_۵۱و۵۲_بقره : ☀️ وَ إِذْ وَاعَدْنَا مُوسَىٰ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ
🔰 #سوره_مبارکه_بقره
📚 #تفسیر_آیه_۵۱و۵۲_بقره :
🔹از بزرگترين نعمتهاي خداوند به بنياسرائيل و به ويژه شخص موساي كليم (عليهالسلام) ضيافت الهي چهل شبهی آن حضرت بود كه تحمل يك اربعين رياضت و انقطاع از غير خدا، قلب وي را آمادهی دريافت تورات كرد و خداوند نعمت كتاب، يعني شريعت و دين را كه نخستين نياز جامعهاي استقلال يافته است به آنان عطا كرد.
🔸خداي سبحان با حضرت موسی علیهالسلام وعده كرد كه چهل شب مزبور به پايان رسد و موساي كليم (عليهالسلام) هم آن را پذيرفت.
اين قرار طرفيني و مواعده، از سنخ اسماي تشبيهي خداست كه تكريم و تشريف حضرت موسی (عليهالسلام) را به همراه دارد.
🔹بنياسرائيل بر اثر شتاب زدگي، قرار ياد شده را تحمل نكردند و با اغواي شيطان، تأخير حضرت موسی (عليهالسلام) را، كه خداوند وعدهی اوّلي سي شبه وي را به چهل شب تحويل و تمديد كرد، دليل بر عدم بازگشت آن حضرت گرفتند و با سوء استفادهی سامري از ضعف فكري آنان، به گوساله پرستي روآوردند.
✅ ادامه دارد... .
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم ✴️ #خداشناسی۵ ❇️ #اهميت_شناخت۵: 🔹 البته ريشهی اين شناخت، بهگونهاي فط
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
✴️ #خداشناسی۶
❇️ #انواع_شناخت۱:
👈 براي شناخت، تقسيمهايي ذكر شده است كه به مهمترين آنها اشاره ميشود:
1⃣ شناخت جزئی (شخصی) و کلی
شناخت برحسب شيء مورد شناخت، بر دو نوع است:
💢 الف)شناخت جزئی (شخصی):
شناختي است كه متعلَّق آن، امري جزئي و شخصي است و قابل تطبيق بر افراد متعدد نيست.
اين نوع شناخت، در محسوسات با حواس و بهصورت ادراك حسي حاصل ميشود و در غيرمحسوسات، تنها بهصورت علم حضوري و شهودي امكانپذير است.
⭕️ ب) شناخت کلی:
شناختي است كه با مفاهيم عقلي، حاصل ميشود و درحقيقت، به ماهيات و عناوين كلي موجودات تعلق ميگيرد و بالعرض، به افراد و اشخاص نسبت داده ميشود.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم ✴️ #خداشناسی۶ ❇️ #انواع_شناخت۱: 👈 براي شناخت، تقسيمهايي ذكر شده است كه
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
✴️ #خداشناسی۷
❇️ #انواع_شناخت۲:
2⃣ شناخت حضوری و حصولی
شناخت برحسبِ بودن يا نبودنِ واسطه ميان درككننده و شيء مورد شناخت، بر دو گونه است:
✨ الف) شناخت حضوري:
شناخت حضوري، نوعي از شناخت است كه در آن، شيء مورد شناخت، بدون واسطه نزد درككننده حاضر است؛
مانند شناخت انسان به خود (منِ درككننده) يا به نيروهاي دروني و فعل و انفعالات نفساني خود، همچون اراده و محبت.
👈 اين نوع شناخت، همواره شخصي است و قابل آموزش و يادگيري نيست؛ چون در آموزش و يادگيري، گوينده يا نويسنده بهوسيلهی الفاظ و عبارات، مفاهيم و معاني ويژهاي را به ذهن شنونده يا خواننده منتقل ميكند؛
ولي علم حضوري از قبيل معاني و مفاهيم ذهني نيست تا بتوان با گفتار يا نوشتار به ديگري انتقال داد.
💥ب) شناخت حصولي:
شناختي است كه با وساطت صورت يا مفهوم ذهني تحقق مييابد. از ويژگيهاي چنين شناختي، امكان آموزش و يادگيري آن بهوسيلهی گفتار و مانند آن است.
تمام شناختهاي حسي و عقلي از اينگونهاند. اين شناخت براساس متعلَّق خود، به دو قسم تقسيم ميشود:
▫️ب۱) شناخت حصولی کلی
▫️ب۲) شناخت حصولی جزئی
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
🔰 #حکمت_های_نهجالبلاغه
💠 #حکمت_هفتادوپنجم :
✨ کُلُّ مَعْدُودٍ مُنْقَضٍ، وَ کُلُّ مُتَوَقَّعٍ آتٍ.
🔺 #ترجمه_حکمت_۷۵ :
👈 امام علیهالسلام فرمود:
💥 هرچیز که قابل شمردن است، سرانجام پایان میگیرد؛
و آنچه مورد انتظار است، سرانجام فرا میرسد.
✍ #شرح_حکمت :
🔹هرچیز تحت عدد در آید، محدود است؛ و هرچه محدود است، پایانپذیر است؛ و از آنجا که عمر انسانها، تحت عدد قرار میگیرند؛ مثلا میگوییم: عمر شصت ساله، یا هشتاد ساله، مفهومش این است که هر ساعتی که بر انسان میگذرد، تدریجا از آن کاسته میشود و این سرمایه به سرعت رو به فنا میرود؛ و مهم این است که گذشتن و کاستن آن در اختیار ما نیست چه بخواهیم، چه نخواهیم به سرعت در حال عبور است.
🔸منظور از «متوقَّع» اموری است که به طور قطع میدانیم در آینده رخ میدهد؛ مانند مرگ و پایان زندگی و قیام قیامت. اشاره به این که کسی که به این امور آگاه است، باید توجه داشته باشد که روزی مرگ دامان او را میگیرد و روزی در دادگاه عدل الهی حضور مییابد.
🔹 آنچه امام در دو جملهی بالا بیان فرموده، در واقع اشاره به دنیای فانی و گذاران است؛ دنیایی که عمرش در برابر جهان آخرت، بسیار ناچیز است؛
این هشداری است به همهی دنیاطلبان و آنها که به آخرت و زندگی جاویدان پشت کردهاند، تا بدانند چه چیز به دست میآوردند و چه چیز را از دست میدهند.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #سوره_مبارکه_بقره 📚 #تفسیر_آیه_۵۱و۵۲_بقره : 🔹از بزرگترين نعمتهاي خداوند به بنياسرائيل و به و
🔰 #سوره_مبارکه_بقره
✅... ادامهی👇
📚 #تفسیر_آیه_۵۱و۵۲_بقره :
🔹اغواي فرهنگي و مغالطهی فكرياي كه بنياسرائيل با آن تن به بتپرستي و ارتداد دادند، اين بود كه بر اثر همسان پنداشتن خُوار جسد بيروح گوساله با مار شدن عصاي حضرت موسي، آن را معجزهی سامري تلقّي كردند؛
يا بر اثر همتا دانستن بانگ گوساله با نداي «إنّني أنا الله» درخت، آن را كلام خداي سبحان انگاشتند.
🔸آنان بعد از ديدن آن همه بيّنات و آيات روشن، شرك را كه بدترين ستم است بر خويش تحميل كردند، در حالي كه خود به قبح آن توجّه داشتند. در آيهی اخير، براي مشهود شدن اين ظلم و گوشزد كردن شدّت قبح تبديل خداپرستي به گوساله پرستي، اسم اشاره بعيد به كار رفت تا عظمت عفو الهي نيز بيشتر آشكار شود: «ثمّ عفونا عنكم من بعد ذلك».
🔹خداي سبحان، تودهی محروم و ناآگاه بنياسرائيل، و نه سامري و آل او را با چنان گناه بزرگي، عفو كرد؛ اگر چه اين عفو و قبول توبه، كه محتمل است منشأ آن حقارت و بيمقداري بنياسرائيل بوده باشد، كيفيت و شرايط و مقدماتي داشت و مصداقي از مقدمات آن عفو اين بود كه آنان تا آمدن موساي كليم (عليهالسلام) از ميقات، مهلت يافتند تا اين كه آن حضرت آنها را از كفارهی گناهشان آگاه سازد.
🔸بنياسرائيل شكر نعمتهاي الهي را به جا نياوردند، بلكه با گوسالهپرستي كفر ورزيدند. خداوند اين ظلم را بخشيد تا شايد آنان نعمتهاي گذشته را شكرگزارده و از اين پس شاكر باشند.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
✨ #کلام_نور | ارزش عافیت ✨
🍃🌺 الإمامُ الصّادقُ علیهالسلام :
▫️العافِیَةُ نِعمَةٌ خَفِیَّةٌ،
▫️إذا وُجِدَت نُسِیَت،
▫️و إذا فُقِدَت ذُکِرَت. 🌺🍃
👈 🍃🌸 امام صادق علیهالسلام :
▫️عافیت نعمتی پنهان (ناشناخته) اس
▫️هر گاه باشد به دست فراموشی سپرده میشود (کسی قدرش را نمیداند)
▫️و هر گاه نباشد به یاد آورده می شود. 🌸🍃
📚 من لا یحضره الفقیه، ۵۸۷۸/۴۰۶/۴.
✍ #پی_نوشت:
امروز روز سلامتی است.
جهت سلامتی همهی مردم و شفای تمام مریضها،
خصوصاً سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج) صلواتی هدیه میکنیم به مادر بزرگوار حضرت حجت علیهالسلام.
🌹 اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌹
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
✨ #تمام_فضیلت_سهماه :
👈 آگاه باش كه در هر يك از ماههاي رجب و شعبان
و رمضان،
✅ در شب #سيزدهم مستحب است #دو_ركعت نماز بگزارند به اين صورت كه در هر ركعت پس از سورهي «حمد»، سورههاي «يس» و «مُلک» و «توحید» را بخوانند،
✅ و در شب #چهاردهم: #چهار_ركعت با همين كيفيت و با دو سلام،
✅ و در شب #پانزدهم، #شش_ركعت با سه سلام و به همين صورت.
💠 از امام صادق (عليه السّلام) روايت شده:
💥 هركه چنين كند #تمام_فضيلت اين سه ماه را دريابد، و همهي گناهانش جز شرك آمرزيده شود.
🌴🍃🌺📖🌺🍃🌴
🌐 کانال #قرآن_و_عترت
🆔 @QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم 🌏 #کیهان_شناسی۲ ❇️ #نکات_مقدمهای۲: 🔸نكته دوم: چون آيات مربوط به جهان و
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
🌎 #کیهان_شناسی۳
❇️ #آیات_کیهان_شناسی۱:
🌟 آشنايان با زبان قرآن، مىدانند كه اين كتاب ارجمند، هنگامى كه از اين عالم محسوس (كه كم و بيش مىتوانيم از آن آگاهى و اطّلاع حاصل كنيم) گفتگو مىكند، تعبير سماوات و ارض را به كار مىبرد:
«اللهُ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَالأَْرْض» (ابراهیم/۳۲).
و گاه براى تأكيد بيشتر و براى آنكه محتواى آسمانها و زمين را نيز شامل شود، كلمهى «ما بَيْنَهُما» را اضافه مىكند: «وَما خَلَقْنَا السَّماواتِ وَالأَْرْضَ وَما بَيْنَهُما لاعِبِين». (دخان/۳۸)
❓اينك جاى چند پرسش است:
💢 آيا سماوات و ارض و ما بينهما، كنايه از ما سِوَى الله است؟ يعنى جز خدا هر چه در كاينات وجود دارد، مورد نظر قرآن بوده است؟ يا تنها اشاره به همين عالمى است كه ما با آن آشنا هستيم و يا مىتوانيم آشنا شويم و ممكن است ماوراى آنها هم عوالمى باشد ولى اين تعبير، نظرى به آنها ندارد؟
👆اين سؤال، خود به دو پرسش ديگر تجزيه مىشود:
1⃣ آيا جز آنچه ما با آن آشنا هستيم، موجودات مادى ديگرى نيز وجود دارند كه قرآن عظيم، از يادآورى آنها صرفنظر فرموده است و تعبير سماوات و ارض شامل آنها نمىشود؛ يا اينكه همان تعبير، كنايه از كُلّ عالم مادّى است؟
2⃣ به فرض اخير، يعنى شمول سماوات و ارض بر كُلّ عالم مادّى، آيا به معناى نفى مجّرد است يا اينكه نه، الزاماً به معناى نفى عوالم غير مادّى نيست و ممكن است عوالم ديگرى نيز باشد، منتها در اين تعبيرات (= سماوات و ارض و ما بينهما) به آن اشارهاى نشده است؟
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم 🌎 #کیهان_شناسی۳ ❇️ #آیات_کیهان_شناسی۱: 🌟 آشنايان با زبان قرآن، مىدانند
🔰 #تفسیر_موضوعی_قرآنکریم
🌍 #کیهان_شناسی۴
❇️ #آیات_کیهان_شناسی۲:
💫 شايد طبيعىتر همين باشد كه از معنى سماوات و ارض آغاز كنيم:
يعنى بپرسيم كه آيا منظور از سماوات و ارض، موجودات مادى است يا شامل مجردات هم مىشود؟
⭕️ و اگر شامل مجرّدات نباشد؛ جا دارد كه بپرسيم: آيا در بين مخلوقات عالم، غير از عالم ماده، عوالم ديگرى كه مجرد باشند وجود دارد كه قرآن به آنها اشارهاى نفرموده باشد؟
⚡️ براى آنكه دريابيم منظور قرآن از سماوات و ارض چيست، بايد به بررسى آياتى بپردازيم كه دربارهى ماهيّت آسمان و زمين، اشاراتى دارد:
❓آيا سماء به معناى جهتِ بالا و برتر است يعنى «فوق» يا به معناى موجود عالى است چنانكه از معنى ريشهی آن يعنى «سموّ» بر مىآيد؟
👈 ظاهراً [در قرآن كريم] سماء به معناى «فوق» و جَهَتِ عِلْو بكار نرفته است؛ ممكن است گاهى مجازاً يا مسامحةً، سماء گفته شود و مراد جهتِ برتر و بالا باشد، امّا كلمهی سماء به معناى فوق نيست؛
💢 زيرا «فوق» را نمىتوان جمع بست؛ جهت بالا تعدّد ندارد و آنچه كه از راه «فوق» در مىيابيم، دلالت بر ذاتى ندارد در حاليكه مىبينيم كه در قرآن ارجمند،
اوّلاً: سماء اكثراً به صورت جمع بكار رفته است؛
و ثانياً «السّماء» به عنوان موجودى حقيقى ذكر شده؛ ذاتى است و نه تنها يك جهت.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
🔰 #حکمت_های_نهجالبلاغه
💠 #حکمت_هفتادوششم:
✨ إِنَّ الْأُمُورَ إِذَا اشْتَبَهَتْ اعْتُبِرَ آخِرُهَا بِأَوَّلِهَا.
🔺 #ترجمه_حکمت_۷۶:
👈 امام علیه السلام فرمود:
✨ هنگامی که کارها مشتبه شوند (و آینده روشن نباشد)، آخرشان را باید به اوّلشان سنجید.
✍ #شرح_حکمت :
🔹همیشه آغاز و انجام کارها با یکدیگر پیوند ناگسستنی دارند و در واقع شبیه علت و معلول اند؛ بنابراین اگر ما در چگونگی پایان کاری شک و تردید داشتیم، باید ببینیم آغازش چگونه بوده است؛
🔸هرگاه در مسیر صحیح بوده، عاقبت آن نیز چنین است و مطابق ضربالمثل فارسی: «سالی که نکوست از بهارش پیداست»؛
و اگر آغاز آن در مسیر نادرستی قرار گرفته، باید بدانیم که عاقبت آن نیز نادرست و خطرناک است و به گفته معروف:
خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج!
🔹این سخن پیام دیگری نیز دارد و آن این که اگر میخواهیم نتیجههای خوب و پربار از کارهای خودمان بگیریم، باید در آغاز مراقب زیربناهای آن باشیم.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
حیات طیّبه | یوسف رستمی
🔰 #سوره_مبارکه_بقره ✅... ادامهی👇 📚 #تفسیر_آیه_۵۱و۵۲_بقره : 🔹اغواي فرهنگي و مغالطهی فكرياي كه ب
🔰 #تفسیر_آیه_۵۱و۵۲_بقره
💎 #نکات_آیه_۵۱و۵۲_بقره :
1⃣ ویژگی عدد اربعین:
🔸از بعضي آيات و روايات استفاده ميشود كه عدد چهل، خصوصيتي دارد كه در اعداد ديگر نيست؛ گرچه هر عددي ويژگي خود را دارد.
اين گونه احاديث به ضميمه آيهی مورد بحث، دلالت دارد كه تداوم عملِ صالح و خالص در چهل روز مستمر، داراي آثار و بركات ويژهاي است.
🔹البته قابل ذكر است كه اين نكته به اين معنا نيست كه تأثير رياضت و عمل چهل شب يا چهل روز، حالت بسيطي داشته باشد كه فقط در شب يا روز چهلم ظاهر شود؛ بلكه شكّي نيست كه هر روز يا شبي كه انسان با اخلاص به سر ميبرد، بخشي از الطاف خاص الهي برايش آشكار ميشود و حجابي از حجابهاي چهلگانهی ظلماني، مرتفع ميگردد و آنچه در شب يا روز چهلم حاصل ميشود، تمام اثر و كمال فيض است.
2⃣ شکر و کمال آن:
🔸كمال شكر در اظهار عجز از آن است؛
كسي ميتواند به حقيقت شكر برسد كه
اوّلاً، به فقر و عجز و ضعف خود التفات پيدا كند.
ثانياً، متوجه انواع نعمتها و فيضهايي باشد كه از جانب پروردگارش به او افاضه شده است؛ مانند اصل هستي و كمال هاي بعد از آن.
🔹ثالثاً، نعمتهاي الهي را در راه فلاح و سعادت خود به كار گيرد تا به نقمت و شرّ و عقوبت تبديل نشود و بداند كه هدايت تكويني الهي، عام و سفرهی نعمتهاي او براي همگان گسترده است؛ اين انسان است كه با نوع موضعگيري خود يا قدردان و شاكر است يا ناسپاس و كفور.
🔸رابعاً، در مقام لفظ و با زبان نيز از خداوند قدرداني و تجليل كند كه سبب مزيد نعمت و رحمت، و موجب جلب لطف و مرحمت ميشود و حق عبوديت، ادا ميگردد؛
گرچه معرفت قلبي و خضوع دروني و خشوع جوارحي و صَرف فعلي نعمت در مسير رضاي خداوند، شكر محسوب ميشود، ولي دستور اين است كه از اظهار لفظي دريغ نشود.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch
✨ #کلام_نور | جایگاه قرآن ✨
🍃🌺 الإمامُ زینُالعابدینَ علیهالسلام:
لو ماتَ مَن بَینَ المَشرِقِ والمَغرِبِ
لَما استَوحَشتُ بعدَ أن یکونَ القرآنُ مَعی. 🌺🍃
👈🍃🌸امام زینالعابدین علیهالسلام:
اگر همهی مردم از شرق تا غرب عالم بمیرند،
با وجود قرآن در کنار من، هرگز احساس وحشت و تنهایی نکنم. 🌸🍃
📚 الکافی، ۱۳/۶۰۲/۲.
🌴🍃🌹📖🌹🍃🌴
🌐 با معرفی کانال #قرآن_و_عترت در ثواب #نشر_معارف سهیم باشید👇
https://eitaa.com/QuranvaEtrat_ch