☀️نان و نان خانوادگی
✍️ علیرضا خدادادی
▪️این جملهی حکیمانه در بین جامعه، رایج شده است که «مهمتر از نام و نام خانوادگی، نان و نان خانوادگی است».
▪️بین اینکه چه نانی بخوریم و چه نامی به یادگار بگذاریم، رابطه وجود دارد.
▪️عاقبت نان به نرخ روز خوردن، نان کسی را بریدن، نان در خون زدن، قدر نان و نمک را ندانستن و به نان و نوای بدون زحمت رسیدن، خیانت و رسوایی است. مکافات و مجازات هم دارد.
▪️نان بازوی خودمان را بخوریم؛ نان حلال سر سفرهی زن و بچهمان بیاوریم؛ یک نان بخوریم، صد نان قرض بدهیم؛ نانمان را اگر شده از دهان شیر هم بیرون بکشیم تا ناممان ماندگار شود.
#اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🖊«سندروم نوشتن»؛ فردی یا تمدنی؟!
✍️ علی اسفندیار
در این سالها بسیاری از نویسندهها یا نوقلمها در پیامهایی به «تحریریهی نویسندگان حوزوی» از کمحسی و بیرمقی خودشان در برابر نوشتن سخن میگفتند؛ پاسخ آن پرسشها را باید مییافتم. نخستین مسألهای که ذهنم را درگیر کرده «فلسفه نوشتن» و «روح نوشتن» بود، این دو محور را در دستور کار خود قرار دادم، به این بهانه کلاسهای تکمیلی نویسندگی، نویسندگی خلاق و مقدمهای بر جستارنویسی را گذراندم و هم گاهی در دورههایی بیان کردم؛ در این میان کتابهایی به دستم رسیده که عاشقانه میخواندمشان تا بتوانم در حوزه تبلیغ مکتوب، استادان و دوستان حوزوی و دانشگاهیام را یاری کنم.
«ترس از نوشتن» یا «ترس از ادامه نوشتن» را شایستهی پاسخی بجا و عالمانه است؛ یکی از آن کتابهای خوب برای فائق آمدن بر این سندروم، از احمد اخوت است با نام «تا روشنایی بنویس». در بخشی از این کتاب به مسأله «سندروم کتاب دوم» پرداخته و مهمتر این که به ریشه تاریخی «ترس از نوشتن» اشاره کرده است:
«وحشت از نوشتن پدیدهای نسبتاً جدید است و با مدرنیسم پدیدار شد؛ از وقتی توجه به زندگی نویسنده و حیات اجتماعی او اهمیت یافت و نام نویسنده جایگاه مهمی پیدا کرد. تا حدود قرن هیجدهم که نویسنده «اسم و امضایی نداشت» طبیعتا این پدیده هم نمیتوانست، موضوعیت داشته باشد، زیرا پیش از این، متن بود که اهمیت داشت نه این که چه کسی آن را نوشته است و اسم نویسنده در سایه متن میرفت.
پس از انقلاب صنعتی و بروز اولین جلوههای مدرنیسم و اهمین یافتن اسم صاحب اثر، آن که نوشتهای را امضا میکرد دیگر با نویسنده گمنام گذشته تفاوت داشت و باید مسئولیت اثر را به عهده میگرفت و این کار با اضطرابهایی همراه بود (و هنوز هم هست).
یکی از بازتابهای این «دلواپسی مدرن» این بود که نویسنده(به طور مشخص از اوایل قرن نوزدهم) احساس کرد زیر ذره بین است و خوانندگان او را از قفس شیشهایش میبینند و پدیده ترس از خوانندگان و متن نانوشته آرام آرام ظهور کرد؛ معضلی روانی که امروز از مشکلات بسیار مهم نویسندگان است، به خصوص آنان که با متون خلّاق سروکار دارند.»
حال، غلبه بر سندرومِ نوشتهی دوم، اثر دوم، کتاب دوم یا مقالهی دوم، راهش همین هوشیاریها نسبت به اصل بیماری است و هراسی که بر جان من و شما افتاده است، این که بدانیم دنیای مدرن و پسا مدرن با شهرتدادن نویسنده، جان کلمه و کلام و پیام را از فضای تمدنی و فرهنگی ربوده است.
گمان میکنم، انقلاب صنعتی تا امروز کارش همین بوده است که نوشتن را طبقاتی کرده، از آن سو «خواندن» را به برخی توصیه میکند و این سو «دیدن» را به همه آدمها یاد میدهد؛ این خط فرهنگی و شناختی بسیار مشکوک و ترس آور است، تا جایی که به سندروم و وحشت نوشتن گرفتار آمدیم.
برای یافتن پاسخ این سه پرسش نباید ترسید؛ چرا همه باید فیلم ببینند، چرا جمعی باید بخوانند و چرا طبقهای خاص باید بنویسند؟ اما پرسش مهم چهارم؛ این تنظیمگریها محصول کدامین تطور فرهنگی و اجتماعی در جهان است؟
#مهارت_نوشتن
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
شما چگونه عاقبت بخیر خواهید شد؟!
✍️محمدجواد ابراهیمی از گروه تربیتی اندیشگان
↙️ سالیانی بود که هنگام مطالعهی تاریخ اسلام و نیز تاریخ انقلاب اسلامی، با شخصیتهایی مواجه میشدم که اوراقی از تاریخ، زرین بود به افتخارات و حماسهشان؛ اما هزاران افسوس که با گذشت زمان و پیدایش زاویه، از خط حزب الله جدا شده و در مقابل آن صف بسته بودند. (در تاریخ اسلام افرادی چون طلحه، زبیر و... و افراد دیگری در تاریخ انقلاب اسلامی که مخاطب قطعا اهل اشاره است...)
این تقابل در دراز مدت و به صورت تدریجی صورت میگرفت و رفته رفته آشکار میشد و در نهایت، نتیجه قطعی که برای افراد به ارمغان میآورد، محرومیت از عاقبت به خیری ابدی و سعادت اخروی بود.
افرادی که روزی از مدافعان اصلی مسیر بودند و جزو هسته مرکزی نهضتهای اصیل به شمار میرفتند، عاقبت به خیر نمیشدند!
🔺 با مشاهده چنین پایانی برای کسانی که روزی شاخص محسوب میشدند و مقایسه احوالاتشان با وضعیت مردم عادی(که نویسنده نیز از مردم عادی محسوب میشود)، هیچ امیدی به سعادت و عاقبت به خیریِ عموم مسلمانان نداشتم و این بیت وصف حالم میشد؛
«آنجا که عقاب پر بریزد
از پشه لاغری چه خیزد»...
✔️ متن کامل در این صفحه
#اخلاق
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 خفقان یا بمباران اطلاعات؟!
✍️ محمدعلی بابایی ملیکی
عملکرد و تصمیمگیری بشر همواره بر مبناء امر مهمی« یعنی اطلاعات» بستگی داشته و دارد؛ در طول تاریخ همواره دولتمردان و دشمنان سعی کردند از این امر مهم و حیاتی به نحو چشمگیر و دقیق بهرهگیری کنند، زیرا «به دست گیری افکار عمومی بزرگترین ابزار رشد یا سقوط یک جامعه است» که همگی این امر را بخوبی میدانیم.
در واقع شاید رهبری جامعه به دست افرادی که دارای ویژگی خاصی هستند صورت میگیرد، اما در نهایت این آحاد جامعه هستند که رمز پیروزی محسوب میشوند و هر رهبری که بتواند از این امر مهم استفاده کند پیروز نهایی خواهد بود، پس به ناچار راهی جزء به دست گرفتن افکار جامعه در پیش نخواهد داشت که امروز تعبیر به «جنگ رسانهای» میشود.
جنگ رسانهای گرچه امروزه به سرزبانها آمده، اما از گذشتههای دور یک ابزار کاربردی، اما با روش و شیوه متناسب زمانه بوده است؛ مسلما در عصر حاضر با پیشرفت تکنولوژی و رسانههای مجازی، تفاوت فاحشی را با دوران نه چندان دور شاهد هستیم؛ اما «جنگ همان جنگ هست و بهره همان بهره»
یک روز شاید دشمن با پراکنده کردن شایعات راست و دروغ، به نفع خودشان افکار و اذهان را به دست می گرفتند، اما امروزه خیلی راحتر از طریق فضای مجازی و تحمل خسارات کمتر و یا حتی با کسب سود به اهدافشان میرسند.
اما مسئله مهمتر، بحث «بمباران اطلاعات» است که دشمن در حال بهرهگیری آن، و باید مورد بررسی قرارگیرد تا مضرات وحشتناک آن آشکار، و برای آن راه و چارهای اندیشه شود؛ زیرا با وجود ابزارآلات بروز، کاربرد بمباران اطلاعات بسیار بیشتر از خفقان اطلاعات شده، و دشمن چپ و راست از هر طریق ممکن با فرستادن اخبار راست و دروغ و با شیوههای متنوع و زیبا و باورپذیر برروی اذهان مخاطبانش کار میکند، و نه تنها آنها را به سوی اهدافش سوق میدهد، بلکه شاید سود سرشاری را نیز به دست بیاورد و به همین خاطر این شیوه از جنگ برایش بسیار جذابتر نیز هست.
متاسفانه چون مخاطب از پشت پرده این خبرها به خوبی اطلاع ندارد و حتی در مواقعی جذب اخبار صحیح میشود و کمکم دیگر متوجه اخبار و شایعات دروغ نیز نشده و به طور کلی انگار مسخ رسانه دشمن و تبدیل به یک پیاده نظامی برای او شده و هر آنچه بگوید و بخواهد باور و انجام میدهد و به مثابهای انگار روحی در دو کالبد میشوند و این از اثرات مخرب جنگ رسانهای و زیبای بمباران اطلاعات است.
#رسانه
#جنگ_شناختی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🟢اعلام خطر: مرز باریک «نفرینگرایی» و «تکفیر»
✍️احمدحسین شریفی
🔸 جریان نوظهور «نفرینگرایی» در گوشه و کنار برخی از حوزههای علمیه، که به جای گفتگو، مدتی است در «حلقه محدود مریدان» و جدیداً به صورت علنی و رسانهای به «لعن و نفرین» منتقدان میپردازند، ظرفیت زیادی برای «تجدید تجربه تکفیر در حوزههای علمیه» و همراهی با «تکفیریون سلفی» و همچنین تبدیل «حوزههای علمی آزاداندیش شیعی» به «مدارس جهل و تعصب قرون وسطایی» دارد.
🔻همه باید مراقبت کنند!
#نقد
#فقه
#اخلاق_نقد
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌«نخبه» و «بازگشت علمی»
✍️ احمد اولیایی
🔹امسال اربعین متفاوتی را تجربه می کنم؛ در کنار کسانی هستم که از کیلومترها آن طرف تر علیرغم مشقت ها و هزینه ها به سمت معشوق حرکت کرده اند تا دل در گرو عشق حسین علیه السلام و دست در دست شیعیان و محبین حضرت با پای پیاده طی طریق کنند و در مسیر حسین قدم بردارند.
🔸انگلستان، فرانسه، روسیه، هلند و کشورهای دیگر اروپا با سبک زندگی غربی همچنان دانشجویانی را از ایران عزیز میزبانی می کنند که سبک زندگی حسینی را در بلاد لذت های دنیوی و مادی، از دست نداده اند. این عزیزان در «اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا» در کنار تحصیل، برای اعتلای فرهنگ مطلوب خود و جامعه دانشجویی تلاش می کنند و اکنون در کنار آن ها در اربعین، مشق اراده می کنم و غیرت.
🔹ابی عبدالله علیه السلام نقطه اشتراک فرهنگ شیعی در جهان و اربعین، میعادگاه نسل جوان جامعه ساز و تمدن ساز است. ظرفیت این دانشجویان که عموما نخبه و علاقمند به بازگشت و خدمت به ایران اند، چه اکنون که پیام آور فرهنگ ایرانی_ اسلامی در اروپا هستند و چه در آینده که ایران را می سازند، بینظیر است.
🔸البته بنظر می رسد قدر آن ها آنطور که باید و شاید دانسته نمی شود. مفهوم «نخبه» و «بازگشت علمی» باید در نهادهای مرتبط مانند بنیاد نخبگان، وزارت علوم، وزارت بهداشت و مانند آن ها بازخوانی شود.
✔️ صفحهی نویسنده
#اربعین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📝 شما هم بفرمایید به کوتاهنویسی
🌐 صفحه اعضای #کانون_نویسندگان_حوزوی در #ویراستی
✍️تحریریهی برادران (تحریریه مدادالفضلاء)
۱. صفحه رسمی کانون نویسندگان حوزوی(مدادالفضلاء) در ویراستی
https://virasty.com/HOWZAVIAN
۲.حسن مددخانی
https://virasty.com/Nabze
۳.مجتبی میرزایی
https://virasty.com/Mirzaey
۴. مجید مفید
https://virasty.com/MjdMfdBjnrdi
5. علی اسفندیار
https://virasty.com/A_Esfandiar
۶. امیر خندان
https://virasty.com/amirkhandan110
۷. بابک شکورزاده
https://virasty.com/b_sh_1360
8.سید عبدالله هاشمی
https://virasty.com/Sahsh
10. سعید کرمی
https://virasty.com/saeed814
11. علیرضا مکتبدار
https://virasty.com/Deebaj
12. سید هادی چاوشی
https://virasty.com/Chavosh
13. محسن عبدالله زاده
https://virasty.com/abzade60
14. محمد مهدی زارع
https://virasty.com/Mmahdizare
15. اسماعیل دشمیر
https://virasty.com/Deshmir
16. عمار جوکار
https://virasty.com/ammar_jokar
17. محمد ادریسی
https://virasty.com/Mohammadedrise
۱۸. هادی حمیدی
https://virasty.com/HHamidi20
۱۹. داود مؤذنیان
https://virasty.com/davod_moazenian
۲۰. مهدیار اسفندیار
https://virasty.com/Yar1384
21. محمد مختاری
https://virasty.com/Mokhtary
23. حامد عبداللهی
https://virasty.com/hamedona
24. علی عسگری
https://virasty.com/aliasgari1378
25. مجید ابطحی
https://virasty.com/abdolmajid110
26. سعید احمدی
https://virasty.com/ghalamdar1
✍️تحریریهی خواهران (بانو مجتهده امین)
1️⃣ فاطمه شکیب رخ
https://virasty.com/Shakiba_ir
2️⃣ زهرا سعادت
https://virasty.com/Khorshid_08
3️⃣فاطمه میری طایفهفرد
https://virasty.com/F_miri521
4️⃣سمیه رستمی
https://virasty.com/Shamisehe
5️⃣طیبه فرید
https://virasty.com/tayebefarid
6️⃣نجمه صالحی
https://virasty.com/najmehsalehi
7️⃣زهرا کبیریپور
https://virasty.com/z_kabiripour
8️⃣آمنه عسکری منفرد
https://virasty.com/askarymonfared
9️⃣اشرف پهلوانی قمی
https://virasty.com/pahlevaniqomi
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📕پ.ن:
نشانی صفحه ویراستی خود را جهت حمایت ما به @aliasgari1378 ارسال کنید.
.
🔻واکاوی «کلان پیام اربعین» در قم
آیین پیادهروی اربعین سالهاست که در مسیرهای منتهی به کربلای معلی برگزار می شود و در بردارنده ی اندیشه های نظری و پژوهشی قابل توجهی است و این سرمایه ی اجتماعی در نشست واکاوی “کلان پیام اربعین” به گفتگو مینشیند.
آنچه در این نشست مهم است، پرداخت به شیوههای نوین فضای رسانهای است که ابتدا باید پیام اصلی تولید شود و سپس رسانه حول آن به تولید دانش و داده بپردازد.
نشست "واکاوی کلان پیام اربعین" با کارشناسی حجت الاسلام علی قهرمانی و اجرای سعید احمدی، عضو تحریریه نویسندگان حوزوی در پایگاه اندیشهای فکرت برگزار میشود.
🔺چهارشنبه ۲۲ شهریور ساعت ۱۰
🔹 مدرسهی علوم انسانی و اسلامی فکرت
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#روایتگر_اربعین
✔️ اربعین و خروج حزب الله از انفعال
✍️ انتشار یادداشت سیدمحسن حسینی، عضو تحریریه مدادالفضلاء در روزنامه ایران:
اربعین برای جامعه ایمانی امتیاز مثبت برای مبارزه طلبی است؛ ارزشهای اسلامی و انسانی که امروزه توسط رسانههای غربی ضدارزش معرفی میشوند، در مراسم اربعین به تعالیترین شکل ممکن بروز پیدا میکنند و توجه به این، خود سبب خروج انقلابیها از لاک دفاعی و تبدیلشان به نیروی مهاجم میشود. اینکه چندی پیش رهبری در سخنرانی خود فرمودند به مبانی فکری دشمن حمله کنید، یکی از راههای عمل به آن که در آن دستمان بسیار باز است میتواند همین اربعین باشد. اینکه فقط شرکتکننده در اربعین نباشیم، بلکه ویژگیهای مثبت آن را بفهمیم و رسانهای کنیم تا جامعه جهانی متوجه بطلان آشکار حرفهای اندیشمندان و رسانههای غربی بشود.راوی اربعین باشیم تا شاهد انفعال دشمن و رسانهاش شویم.
🔗 متن کامل در صفحه روزنامه ایران
#اربعین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🔴 پیراهن عثمانِ مهسا
✍️ مهدی ایوبی، عضو تحریریه مدادالفضلاء به بهانه سالمرگ مهسا امینی در صدای حوزه نوشت:
سلبریتی های گستاخی نشستهاند که با بیتالمال و رسانه ملی همین نظام به شهرت و ثروت کلان و بادآورده رسیده و به دروغ در ناخودآگاه جوانان تبدیل به الگوی موفقیت شدهاند، اما با نمایش اندام خود و تبلیغ برهنگی و سگ و گربه بازی و … سبک زندگی غربی و بی دینی را ترویج داده، موجبات انحطاط اخلاقی جوانان معصوم و بی خبر این مرز و بوم و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی ناشی از آن را فراهم آوردهاند.
🔗 متن کامل در صفحه صدای حوزه
#فتنه
#مهسا_امینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#بیماری_روشنفکری
♨️مهدی نصیری در نقش رفاعه بن شداد!؟
✍️دکتر محمدصادق خرسند، پژوهشگر سیاسی
⚠️بدون تردید حافظه زمان پر است از شخصیت هایی که در سمت درست تاریخ ایستاده بودند، اما به دلایل گوناگونی از ادامه مسیر بازماندند. اشخاصی نظیر «رفاعه بن شداد بجلی» قاضی اهواز در حکومت امیرالمومنین (ع) که داستان زندگی عجیبی دارد. رفاعه در قبیله سرشناس «بجیله» که خواستگاه بزرگ مردانی چون «زهیر بین قین بجلی» بود، دیده به جهان گشود. او در جنگ جمل، فرمانده لشکر پیاده و در جنگ صفین، پرچمدار قبیله بجیله بود. این شخص با چنین سابقه درخشانی، از اولین کوفیانی بود که به امام حسین (ع) نامه نوشت، اما نتوانست ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام زمان خویش را لبیک بگوید. حال بماند که چه اتفاقاتی برای او بعد از حادثه کربلا رقم خورد. اما بدون شک، عبرت آموزترین برگ زندگی او، همراهی با قاتلین امام حسین (ع) علیه قیام مختار ثقفی بود!
⭕️در تاریخ انقلاب اسلامی نیز این دست افراد کم نبوده اند. اشخاصی با تیپولوژی همیشه طلبکار نظیر مهدی نصیری، سوپرانقلابی که همواره یا در وادی افراط بوده و یا در دامن تفریط فرو غلتیده است. البته باید به این نکته اذعان کرد که نصیری یک هزارم افتخارات و سوابق درخشان رفاعه را ندارد، اما سیر تفکرات این دو از شباهت های غیر قابل انکاری برخوردار است. دیدن احوال این روزهای مهدی نصیری در مصاحبه با دشمنان قسم خورده انقلاب و حضور در مزار مهسا امینی با جعل عناوینی چون زیارت مزار حضرت عشق، شهیده ژینا امینی!! انسان را ناخودآگاه به تأمل وا می دارد؟
💔شاید رفاعه که سرانجام متوجه خطایش شد و زیر پرچم مختار به شهادت رسید، عاقبت به خیر شده باشد، اما گویا مهدی نصیری قصد بازگشت از مسیری را ندارد که امثال رفاعه ها رفتند و چیزی جز سراب نیافتند. فاعتبروا یا اولی الابصار.
#اندیشه
#روشنفکری
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#روایتگر_اربعین
💢قاب رضایت
✍️مصطفی گودرزی
▪️دستی را بر شانهام احساس کردم
▪️برگشتم، مردی گندم گون، با قدی بلند اما خسته انگشتانش را به شکل یک مستطیل گرفته و بعد اشاره به خودش کرد
▪️فهمیدم که میخواهد در میان مسافران اربعین ثبت شود
▪️لنز را به سمتش گرفتم و قاب را بستم
▪️لبخند کوچکی بر لبانش نقش بست و برق چشمانش بیشتر مرا به خود کشاند که نشان از رضایت بود
▪️حضورش را، من نه، که عزیزترین میزبان مسیر ثبت کرده بود؛ حسین...
مدرسه تولید محتوا
#اربعین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔸بدبختتر از این نبودهاید!
✍️ علی کردانی
از مصادیق مداخله آشکار غربیها و مدعیان حقوق بشر، تشویق جوانان و دختران ایرانی توسط رسانههاشان برای دامن زدن به اغتشاشات و درگیریهای خیابانی بود. رسانههای بیگانه یا مواجببگیران داخلی آنان که شعار «زن، زندگی، آزادی» را در دهان دختران و زنان نجیب ایرانی انداختند، خود بهتر میدانند که جایگاه فعلی زنان در اروپا به چه فلاکت و عقبگردی دچار شده است. بنگاههای اقتصادی برای فروش کالاهای خود زیبایی زن را وسیله قرار داده تا با قربانی کردن زنان به فروش بیشتر و اهداف مادی خود برسند.
ماجراجویی مدعیان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان آنجا جالبتر میشود که سوزان فالودی نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی خطاب به زنان میگوید: «اکنون شما آزاد و برابر هستید ولی هیچوقت بدبختتر از این نبودهاید». با اینکه او خود عضو جنبش فمینیستی بوده است؛ اما سرانجام برابری را اینگونه توصیف کرده است.
#اجتماعی
#حقوق_زنان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 مروان حمار!
✍️ دکتر محمدصدرا مازنی
یکی دو روزی است ساعتی از وقتم را به مطالعۀ کتاب تاریخ مختصر اسلام نوشتۀ کارن آرمسترانگ سپری میکنم. یکی از ویژگیهای کتاب همانطوری که از نامش پیداست، اختصار و ایجاز است. خیلی زود به حکومت امویان رسیدم. واپسین خلیفۀ امویان شخصی است بهنام مروان ملقب به حمار. انگیزۀ نوشتن این یادداشت همین لقب آقای مروان است.
مردم به کسی که کارهای احمقانه انجام میدهد، میگویند فلانی «خر» است! یا از خریت او است که چنین کاری میکند. خلاصه خر معادل احمق، کودن و نادان است. از طرفی هم آخرین خلیفۀ اموی ملقب به حمار بود. مروان حمار!
اغلب مردم وقتی اسم مروان حمار را میشنوند، تصور میکنند آخرین خلیفۀ اموی(مروان)، در نادانی به حمار تشبیه شده است[اگرچه امویان و عباسیان غاصب خلافت، ظالمان و جنایتکارانی بودند که واژۀ نادان نمیتواند حق مطلب را دربارۀآنها ادا کند ]. در عین حال وجه نامگذاری او به حمار چیز دیگری است!
جلال الدین سیوطی در کتاب تاريخ الخلفا صفحۀ ۲۵۴ مینویسد: «ابو عبد الملك: مروان بن محمد بن مروان بن حكم آخرين خلفاى بنى اميه كه چون مربى او جعد بن درهم بود، او را جعدى میگفتند. حمار هم ناميده مى شد. دو دلیل برای ذکر این لقب برای او آوردهاند. عدهای گفتهاند که در جنگ با كسانى كه بر وى خروج میکردند، عرق او خشک نمیشد و در مثل میگویند: فلانى از خر شكيباتر است و براى همين حمار لقب يافت. این لقب در این معنا نزد عرب دلالت بر شجاعت و قدرت او میکرده است و بقولى براى آنكه عرب هر صد سال را حمار مىنامد و چون سلطنت بنى اميه نزديك صد سال شد، براى همين مروان را حمار لقب دادند».
#تاریخ
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
اربعین 2.mp3
2.8M
#صوت | #باز_نشر
🎧آیا اربعین را جمهوری اسلامی ساخته است؟
👤دکتر مهدی جمشیدی
🔻 کانال رادیو فکرت:
🌐 وبگاه| ایتا | روبیکا | تلگرام |اینستاگرام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#با_شاعران
🖊عاصی خراسانی
برس به دادِ دلم ، گشته ام خراب ، محمد
بریز در قَدحِ خالی ام شراب ، محمد
فدای نازکیِ طبع و شیوه ی سکناتت
نمی رسد به زُلالیِ خُلقَت آب ، محمد
همیشه گرم گرفتی به نوکران و ضعیفان
نمی رسد به قَدِ لطفت آفتاب ، محمد
🔗لینک شعر
🖊محمد جواد منوچهری
کسی که درد و بلای عظیم می گیرد
همیشه روضه برای کریم می گیرد
همان که ثروت خود را دوبار بخشیده
و باز تا صف محشر سهیم می گیرد
🔗لینک شعر
🖊احمد ایرانی نسب
مداح باید روضهفهمِ روضهخوان باشد
تا بیشتر از خود به فکر دیگران باشد
مداح یعنی چه؟ «اَشِدّاءُ عَلَی الکُفّار»
هرچند که با اهل روضه مهربان باشد
تزویر یعنی پیکر مولا ته گودال
اما علمدار سپاهش در امان باشد!
🔗لینک شعر
🖊فرزانه قربانی
همسفر با موج های بی قرار جاده ام
من برای دل به دریایت زدن آماده ام
از همان روزی که راهت را نشانم داده ای
بی خیال جاده های پیش پا افتاده ام
تو نمی پرسی مسیحی یا مسلمانم حسین
خوب میدانی که من هم عاشقی آزاده ام🔗لینک شعر
🖊علیرضا تیموری
به وقت درد و مصیبت شکیب بود حسن
شبیه حضرت مادر نجیب بود حسن
به وقت جنگ چو حیدر میان معرکه ها
به چشم دشمن خود بس مهیب بود حسن🔗لینک شعر
🖊رضا یزدانی
این همه آیینگی از انعکاس آه کیست؟
چشمهها در رودرود غصۀ جانکاه کیست؟
جادههای پیش پا افتاده بسیارند، لیک
ای دل راهی! حواست هست که این راه کیست؟
بندگی یعنی عطش، تنها شدن، بیسر شدن
او که دل شد بندهاش، خود بندۀ درگاه کیست؟
🔗لینک شعر
#شاعران_حوزوی
#نویسندگان_حوزوی
@shaeranehowzavi
@HOWZAVIAN
♦️«نزدیک قلهایم» سمفونی کبیر انقلاب اسلامی
✍️حسین کاوه در وبگاه سلم نوشت:
🔹چرا دشمنان خونی مردم ایران، جمهوری اسلامی را قدرتمند و در حال اوج گرفتن میدانند و کراراً نیز به انحاء مختلف به آن اقرار میکنند و همچنین مدام در شیپور ایران هراسی میدمند ولی برخی از همین مردم ایران و حتی برخی از محبین انقلاب اسلامی و مسئولین نظام، جمهوری اسلامی را در حال ضعف یا ناکارآمدی و افول میپندارند؟
🔸جواب پیچیده نیست! چون دشمنان ایران برآیند کلی حرکت انقلاب اسلامی و آهنگ قدرت سمفونی عظیم جمهوری اسلامی را میشنوند و میبینند اما برخی از ما ایرانیها و حتی مذهبیها در برخی اشکالات و نواقص جزئی که البته واقعاً هم وجود دارند گیر میکنیم! و درگیر فالش خوانی و مخالف نوازی برخی مسئولین در این سمفونی کبیر هستیم.
🔹کسی که روی کوه است و با گامهای به ظاهر کوچک اما مستمر، آن را میپیماید به خاطر عظمت کوه خود را نمیبیند حتی وقتی نزدیک قلّه میشود! اما افرادی که از دور شاهد کوه پیمایی وی هستند چه بسا که اوج گرفتن او را بهتر درک کنند! چون در کنار عظمت کوه و سختی مسیر عزم و اوج گرفتن کوهنورد را نیز به خوبی مشاهده میکنند.
🔸عبارت کوتاه «نزدیک قلّهایم» دقیقترین توصیف راهبردی سمفونی کبیر انقلاب اسلامی است! فلذا هوشیار باشیم که فالش خوانی خستگان و ساده انگاران و همچنین مخالف نوازی منافقین و... دلسردمان نکند و شیشۀ اکسیر امیدمان را نترکاند و نسبت به آیندۀ روشنی که پیر فرزانۀ ما، خمینی ثانی، امام خامنهای عزیز وعده داده است مرددمان نکند.
#انقلاب_اسلامی
#نزدیک_قلهایم
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN