🔸شوخی حاج آقا رضا همدانی با آخوند خراسانی
📚آیت الله #شبیری_زنجانی ، جرعه ای از دریا، جلد 1، ص525.
#خاطرات_علما
✅کشکول ناب حوزوی🔻
◾️ @kashkolenab
♨️ اینها دیگر که هستند که در ادله معاد هم مناقشه میکنند؟!
یادم هست مباحثهای داشتیم، دو نفر از مسجد جامعیهای تهران آمده بودند و در جلسه بحث نشسته بودند. مباحثه هم داخل مسجد بود، خواستیم اینها نباشند. حاج آقا مصطفی گفت: چکار کنیم که اینها بروند؟
گفتم: تو یک فکری بکن.
پذیرفت. نقشهای ریخت و رو به من کرد و گفت:
شما ادله رجعت را دیدهای و با دقت مطالعه کردهای؟
گفتم: بله آقا! ادله رجعت را به دقّت مطالعه کردهام از ادله معاد سستترند. آن آقایان وقتی این سخن را از من شنیدند با ناراحتی برخاستند که مجلس را ترک کنند و در همان حال گفتند: «اینها کی هستند که در ادله معاد هم مناقشه میکنند؟!»
این موضوع در قم پیچیده و همه جا مشهور شد.
🗃 از مصاحبه مجله حوزه با مرحوم استاد سید #جلال_آشتیانی درباره حاج آقا #مصطفی_خمینی
#خاطرات_علما
✅کشکول ناب حوزوی🔻
🇮🇷 @kashkolenab
صوت نشست فقه اکبر، فقه نظام ساز
استاد احمد علی یوسفی
روش_شناسی_بحار_الانوار_سیداحمد_مددی_سال_1379.pdf
666.4K
📔 #مقاله روش شناسی #بحار_الانوار
✍آیت الله سید احمد #مددی
📌 ما الان یک مشکلی که اصولا در حوزه معارف دینی داریم ... [گویی] اینطور احساس میکنیم که نمیتوانیم در حوزه معارف دینی، با کندوکاو عقلی به نتیجه برسیم و بیشتر همین جنبههای احساساتی و عاطفی را میتوانیم جمع کنیم. ... یک تصوری را ایجاد نکنیم که تحلیل، کندوکاو و تلاش برای دستیابی به شواهد عینیتر، در حوزه معارف دینی (در حدیث، فقه، تفسیر و اصول) موجب میشود با کمبود روبهرو شویم و به اصطلاح چیزی ته آن نماند و مجبور خواهیم بود که به همین ظاهرسازیها و جنبههای عاطفی و احساسی و کارهای عوامانه بسنده کنیم.
تحلیل مصادر فکری طایفه و میراثهای ما یکی از کارهای اساسی باشد [است] و [باید] بتوانیم با نظر آزاد وارد شویم و شجاعانه با شجاعت ادبی موارد نقص، کمبود، زیاده و نقصان را تذکر دهیم و مواردی که میتوانیم با شواهد کافی، درست و اثبات کنیم، آنها را هم ابراز کنیم. ... یکی از اساسیترین کارهایی که باید در مجموعه حدیثی انجام دهیم (که کاری است بسیار با ارزش)، این است که مجموعه میراثهای حدیثی خودمان را مورد تحلیل و نقد قرار دهیم.
📚کتاب ماه دین، مرداد 1379 شماره 34
#علوم_حدیث
#کتاب_شناسی
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
🔖اولین واکنش آیتالله #خویی به ماجرای دیدار فرح در سال 1357 + سند
🔹دیدار غیرمترقبه آیتالله خوئی و فرح در 28 آبان ماه 1357 که با 18 ذیالحجه و عید غدیر مصادف شده بود، واکنشها و انتقادهای بسیاری از محافل و شخصیتها را برانگیخت. شایعه انگشتر اهدائی زعیم حوزه نجف به محمدرضا پهلوی نیز از همین ماجرا رواج پیدا کرد.
💥 آیتالله خوئی در واکنش به این انتقادها مواضع قابل تأملی داشت. به روایت شیخ حسین #انصاریان « در آن زمان نامهای به خط خود مرحوم آیتالله خویی دیدم که به شاگرد محترمش آیتالله سید محمدمهدی #خلخالی نوشته بودند: مسئله انگشتر را قیامت در پیشگاه مادرم فاطمه(سلامالله علیها) حل خواهم کرد.»
🔹اما این تنها موضعگیری آیتالله خوئی در این زمینه نبود. وی در تماس تلفنی با آیتالله #آشتیانی به صراحت به این شایعات واکنش نشان میدهد و پس از آن گفتههای زعیم حوزه نجف بطور رسمی طی اعلامیهای از سوی آیتالله آشتیانی منتشر میشود. به زعم برخی از محققین شاید صریحترین واکنشی که آقای خویی نشان داد در مکالمه تلفنی ایشان با آیتالله آشتیانی بود.
🌐 مرکز اسناد انقلاب اسلامی
#خاطرات_علما
#سیره_علما
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
💥تدریس مبحث انسداد حرام است!!
🔷عالم وارسته و مخلص مرحوم آیت الله احمدی #میانجی در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان در مسجد کوچک بسیار با صفایی که منبر می رفت، بر منبر می گفت:
🔷 روزی به اتفاق برخی دوستان از محضر مرحوم #علامه_طباطبایی صاحب المیزان خواهش کردیم مبحث انسداد کفایه را برای ما تدریس کنند. ایشان فرمودند: «تدریس آن و صرف عمر در راه آن را تضییع عمر و حرام میدانم! چون ثمره ای بر آن مترتب نیست.»
📚جمع پریشان؛ ج1؛ ص167
#نقد_حوزه
#تورم_اصول
#خاطرات_علما
#پرداختن_به_مسائل_کم_اهمیت
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
💥فقه هنر!
🎤 #رهبر انقلاب:
فقه متکفّل همهى امور زندگى بشر است؛ ادّعاى فقه این است. فقه متکفّل تبیین شرعى و اسلامى همهى امورى است که مورد ابتلاء انسان است در زندگى فردى و اجتماعىاش. خب، هنر یکى از همین امور است؛ بایست فقه به این بپردازد. بله، ما دیر به این فکر افتادیم، دیر شروع کردیم؛ این کارها خیلى قبلها باید انجام میگرفت... امّا اینکه حالا آیا افراد حوزه وارد مقولههاى هنرى بشوند یا نه -مثلاً فرض کنید سینما یا تئاتر یا بقیّهى [رشتهها]- این البتّه یک حرف دیگر است.
🔺بدیهى است که یک نفر طلبهاى که وارد حوزهى علمیّه میشود، براى یک مقصودى وارد میشود که آن مقصود معنایش سینماگرى نیست، همچنانکه معنایش تجارت نیست؛ همچنانکه معنایش معمارى نیست؛ بدیهى است و این لزومى ندارد، امّا منعى هم وجود ندارد که حالا یک نفرى اگر چنانچه ذوقش اقتضا کرد، برود وارد یک مقولهاى بشود به شرطى که از کار اصلى خودش باقى نماند. بله، یک فقیه برجسته اگر بخواهد در زمینهى مسائل هنرى اظهار نظر بکند، بایستى با مقولهى هنر آشنایى داشته باشد؛ اگر با این مقوله آشنایى [نداشته باشد] و نشناسد هنر را و نداند که هنر چیست و خصوصِ این مقولهى هنرى چه حدّومرزهایى دارد، چه تعریفى دارد، بعید است که بتواند درست حکم را از آب دربیاورد؛ چون یکى از شرایط استنباط درست حکم، شناخت موضوع است؛ موضوع را باید خوب شناخت. اگر موضوع را نشناسیم، حکم بدرستى به دست نمىآید. بنابراین به نظر من جا براى این کار خیلى زیاد است؛ هم راجع به خود هنر و فلسفهى فقه هنر ... بعد هم #فقه_هنر با ورود در مسائل فقهى هنر، حدّومرزهاى هنر را مشخّص کردن و نظر اسلام را گفتن.
✅اگر دربارهى اصل هنر بخواهیم نظر اسلام را بدانیم، به نظر میرسد که اسلام هنر را نهفقط قبول کرده بلکه تشویق کرده.
🗓۹۴/۱۰/۲۳
📜 متن کامل
#نقد_حوزه
#فقه_تمدنی
#هنر_اسلامی
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
هدایت شده از دروس خارج حضرت استاد ربانی گلپایگانی
دوستان گرامی
🔅درس های حضرت استاد ربانی گلپایگانی را از طریق کانال زیر دنبال کنید.
@kharejkalam
🔺🔺🔺🔺🔺
💥 اگر #حوزه پاسخگوی نیازهای جامعه نباشد ...
🎤آیت الله #جوادی_آملی :
🔹 خروجی حوزه های علمیه باید جامعه را روشن کند، در حالی که هم اکنون خروجی حوزه های ما به عابد و زاهد بودن نزیکترند تا به عالم بودن.
🔸 قرآن که اساس دین ماست، بین علما و کسانی که می توانند در جامعه تاثیرگذار باشند نیز فرق می گذارد و می فرماید «لقوم یعقلون» و «لقوم یعلمون»، یعنی هر کسی نمی تواند در جامعه تاثیرگذار باشد بلکه اینکار تنها از قوم عالم و قوم عادل ساخته است؛ مراد از قوم در «لقوم یعقلون» و «لقوم یعلمون»، یعنی قائم به علم و قائم به عدل بودن.
🔻 حوزه ها، عابد و زاهد تربیت می کند در حالی که قائم به عقل، نیاز جامعه را رفع و آن را اداره می کند. آن شهری که حوزه علمیه اش بیشترین کتاب در باب طهارت تولید کرده است، نباید کوچه ها و خیابان های آلوده و کثیف داشته باشد، خروجی حوزه ها باید در جامعه تاثیر بگذارد، آن را به حرکت وا دارد و جامعه را از سکون خارج کند، چرا که قرآن کریم اصلاح جامعه را مدنظر دارد و قائم به عقل و قائم به عدل بودن را از ما می خواهد و جامعه نیز این انتظار را از حوزه ها دارد.
✳️ جامعه به برکت انقلاب اسلامی آمادگی پذیرش معارف دین و اهل بیت علیهم السلام را دارد، حوزه های ما باید با تکیه بر نورانیت قرآن و اهل بیت علیهم السلام که هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد، بتواند قائم به علم و عقل باشد، و اساس علوم حوزوی نیز علومی است که باید در متن زندگی مردم حضور داشته باشد، اگر حوزه پاسخگوی نیازهای جامعه نباشد بین حوزه و جامعه و بازار، فاصله ایجاد خواهد شد، لذا لازم است حوزه سؤالات و نیازهای جامعه و بازار را شناسایی و برای آنها راه حل های مختلف ارائه کند.
🗓دیدار جمعی از مسؤولان طرح ملی ملکوت ۹۵/۱۱/۲۵
#نقد_حوزه
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
متاسفانه خبر دار شدیم حضرت آیت الله ضیاء آبادی به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان بستری می باش
🏴🏴《 إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ 》🏴🏴
با نهایت تاسف ، به اطلاع کلیه محبان اهل بیت علیهما السلام می رساند،
روح ملکوتی استاد اخلاق، مفسر قرآن، عالم بزرگ، ▪️حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی▪️ ساعتی پیش به لقا الله پیوست.😔
شادی روحشان صلواتی ختم بفرمایید
🔵کشکول ناب حوزوی🔻
✴️ @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
📚 #کتاب موقع ولاية الفقيه من نظرية الحكم في الإسلام ✍العلامة السيد جعفر مرتضى العاملي #ولايت_فقيه
تبیین نظریه ولایت فقیه با تأکید بر دیدگاه آیت الله سیستانی.pdf
457.9K
📒 #مقاله تبیین نظریه #ولایت_فقیه با تأکید بر دیدگاه آیت الله #سیستانی
🔸کشکول ناب حوزوی🔻
✳️ @kashkolenab