فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نقد_حال
🎥 سهم دهکهای مختلف از رتبههای زیر ۳۰۰۰ کنکور
🎙دکتر منصور کبکانیان
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔹دهک اول، دوم و سوم (کمبرخوردار): ۲ درصد
🔸دهک ۸، ۹ و ۱۰ (برخوردارترین): ۸۰ درصد
🔹دهک اول (ضعیفترین): ۲ دهم درصد
🔸دهک دهم (ثروتمندترین) ۴۸ درصد
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🍀پژوهشکده علم و دین پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار میکند؛
📚مدرسه تابستانی علوم انسانی اسلامی
با حضور و سخنرانی اساتید:
🖍دکتر قاسم ترخان دانشیار گروه کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📌عنوان نشست: سنت های الهی و علوم اجتماعی اسلامی
🗓زمان: چهارشنبه 21 تیر ساعت 8/30 الی 10/30
🖍دکتر محمد تقی موحد ابطحی استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
📌عنوان نشست: آینده پژوهی در علوم انسانی اسلامی
🗓زمان: چهارشنبه 21 تیر ساعت 10/45 الی 12
🖇نشست ها به صورت مجازی برگزار می گردد.
🔗لینک نشست: https://room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
ضرورت پژوهش.pdf
411.8K
#اختصاصی
#دکترین_معارف
🌗ضرورت پژوهش مستمر در نتایج دروس معارف✒️
✍️ نقطه نظرات دکتر عینالله خادمی
🎤| گفتگو از: سیدمجتبی مجاهدیان
🔸 اشاره
عینالله خادمی، استاد تمام گروه معارف اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی است. از جمله آثار قلمی ایشان عبارت است از: «مطالعه روشمند (آشنایی با روشها و فنون مطالعه صحیح)»، «نظام فيض از ديدگاه فيلسوفان مسلمان»، «تأثرات ملاصدرا از مکتب اشراقی در بحث نظام فیض»، «نظام فیض از دیدگاه فیلسوفان مسلمان»، و «بررسی عوامل موثر در درونی کردن ارزشهای دینی در دانشآموزان».
معارف
❓ هدف از ارایه دروس معارف اسلامی در مراکز آموزش عالی چه بوده است؟ به نظر شما آیا به آن اهداف رسیدهایم؟
🔹در همه سیستمهای آموزشی کشورهای مختلف دنیا مرسوم است که در مقطع کارشناسی بخشی از واحدها به دروس عمومی اختصاص داده میشود. ظاهراً این امر یکی از مشترکات همه نظامهای آموزشی در کشورهای مختلف دنیاست. تفاوت در این زمینه ناظر به تعداد واحدها و محتوای واحدهای درسی است. معمولاً در نظامهای مختلف آموزشی دنیا، فلسفه انتخاب دروس عمومی در مقطع کارشناسی آن است که دانشجوی کارشناسی که به تازگی از دوره دبیرستان فاصله گرفته، نیاز به تحکیم پایههای شناختی، یا گرایشی نسبت به مقولههای مختلف دارد، تا جهت ورود به زندگی شخصی– اجتماعی آماده شود.
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 115.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔔 نشست علمی«بررسی فقهی هتک حرمت مقدسات»
🎙ارائه دهنده: استاد محمد حسن ربانی بیرجندی
📆زمان: چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۲۱ ساعت ۱۰:۰۰ صبح
🏛مکان: قم، دانشگاه مفید، طبقه چهارم، سالن جلسات
🔗 لينك مجازی نشست: https://www.skyroom.online/ch/mofidclass/ghoran
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔵 سلسله نشست های معارف اسلامی و انقلاب اسلامی
✍️نشست هفدهم: اهل بیت علیهم السلام و انقلاب اسلامی
🎙ارائه دهنده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا مطهری
عضو هیات علمی و مدیر پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📒دبیر علمی: دکتر سیدجواد میرخلیلی
📅زمان: چهارشنبه 1402/04/21
⏰ساعت: 10 الی 12
آدرس: قم- پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه همکف، پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت ع، اتاق جلسات پژوهشکده
🗒نشست به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد.
💠لینک ورود به جلسه:
http://dte.bz/historyconf
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#اختصاصی
#تازهها
🌗 تازههای نشر اسلامی و انسانی
📖«معاد جسمانی و حشر عنصری(بازخوانی تحقیقی و تطبیقی آرای حکیمان مسلمان با نگاهی به آیات و روایات)»
✍️ محمدجواد واعظی
این کتاب به موضوع معاد جسمانی و کیفیت آن میپردازد و انظار مختلف در باب معاد جسمانی را در اندیشه متکلمان، فیلسوفان و عارفان مسلمان مطرح میکند و به طور ویژه نظریه ملاصدرا در باب معاد جسمانی را با تمام خصوصیات آن به بحث میگذارد؛ همچنین در پایان، تغییری نو از معاد جسمانی و حشر عنصری بر اساس آیات و روایت و تفاوت آن دو با هم ارائه میشود.
عناوین بخش ها: بخش اول «خطوط کلی و اشکالهای اصلی بر معاد جسمانی»؛ بخش دوم «معاد جسمانی در حکمت متعالیه»؛ سومین بخش «معاد و حشر جسمانی مستفاد از کتاب الهی و روایات معصومین(ع)»؛ بخش چهارم با عنوان «بررسی انطباق نظریه ملاصدرا با آموزههای دینی» است.
این کتاب توسط موسسه بوستان کتاب در ۴۴۷ صفحه به چاپ رسید.
📖 «درسنامه نظام تبلیغی اسلام و سیر تطور آن»
✍️ محمدجواد مهری
این کتاب با تکیه بر مدلهای گفتاری و رفتاری پیامبر اسلام(ص) در تبلیغ دین و تحلیل شیوههای آن حضرت، در مرحله اول، آیات قرآن مدنظر قرار گرفته و در مرحله بعد به روایات کتابهای سیره و حدیث استناد شده است.
بیان معنا و مفهوم واژگانی چون: «نظام»؛ «اسلام»؛ «دعوت»؛ «جاهلیت»؛ «بعثت» و «هجرت»، «موقعیت جهان در عصر بعثت نبوی»، آئینهای رایج جهان در عصر بعثت نبوی»، «اقدامات پیامبر (ص) در تبلیغ دین اسلام در دوران مکه»، «اقدامات پیامبر(ص) در تبلیغ دین اسلام در دوران مدینه» سرفصلهای این کتاب است.
این کتاب با ۲۳ درس در ۵۰۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
📖 «تلخیص و تحقیق قاموس قرآن»
✍️ آیت الله سید علی اکبر قرشی، به کوشش جمعی.
این کتاب تلخیص و تحقیق «قاموس قرآن» است دو ویژگی دارد: 1. مباحث تفسیری و تقریباً هر آنچه خارج از موضوع واژهشناسی است، حذف گردیده و سعی شده صرفاً تبیین مؤلف درباره مفردات و واژه شناسی ذکر شود؛
2. چون منابع مورد استفاده مؤلف بدون ارجاع و استناد بود، تلاش در پاورقی به همه منابع ارجاع دقیق داده شود.
مؤلف در مقدمه مینویسد: «این کتاب تنها درباره لغات قرآن نیست، بلکه گذشته از آن در نوبه خود یک تفسیر و دایرهالمعارف قرآن است. در هر ماده که تشخیص داده شده، آیاتی نقل و تفسیر شده است. نقل روایات، شأن نزول و اشاره به بعضی از قضایا و نقل اقوال بزرگان از آن جمله است. به احوال و قضایای انبیا از دیدگاه قرآن، نظر شده و نسبت به اقتضای حال در اکثر موارد به تفصیل سخن گفته شده است. ذیل بعضی کلمات امثال آدم، اجل، ارض، بحر، جن، عرش و... به طور مفصل بحث شده است.
این کتاب در ۸۳۲ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
📖 کتاب انسانشناسی یاریگری
✍️اثری از مرتضی فرهادی، استادتمام مردمشناسی و جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
این کتاب با محوریت «مسئله همکاری در دنیای رقابتی مدرن» بر آن است تا همکاری را در هر لباس و با هر رنگی معرفی نماید تا جاییکه گاهی این ساختهای رفتاری و همکاری تا عالم جانوران نیز کشیده میشود. طبیعت انسانشناسانه و جامعهشناسانه این کتاب سبب بروز گرایش به مفاهیم کلی شده تا رفتارها را در تفاوتهای بسیار جزئی و ثانوی که در مشترکات درونیتر و ساختاری آن است شناسایی کند.
ویراست سوم این کتاب از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و با همکاری انتشارات حبلهرود منتشر شده است.
📖کتاب «آخرین روز جنگ»
✍️اثری از: رقیه کریمی
خاطرات واقعی زنی است از قلب جنگ ۳۳ روزه اسرائیل و حزبالله که در روستای خود باقی ماند و جنگ را با نگاه یک همسر و یک مادر و از پشت پنجرههای خانه و زیر باران گلوله و صدای شنیهای تانک و جنگندهها دنبال میکند. خاطراتی که به ما کمک میکند در شرایطی که بیشتر شناخت ما از این جنگ حاصل تحلیلات سیاسی و کتابهای علمی و بررسیها و پژوهشهای سیاسی است، با جزئیات زندگی مردم عادی در جریان این جنگ و مقاومت آشنا بشویم.
این کتاب همزمان با ایام سالروز جنگ ۳۳ روزه حزبالله لبنان توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر شده است.
کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#آسیب_شناخت
🌗جریانهای مدعی مهدویت در حوزه معاصر عراق
🎤حجتالاسلام محمد جعفری، مدیر گروه کلام پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا(س)
🔸در چند سال اخیر جریان خطرناکی در شیعه به خصوص در ایران به نام احمدالحسن پدید آمده و متأسفانه برخی طلاب هم فریب خوردهاند. افرادی به سبب ترویج افکار این فرقه، زندانی شدهاند. آنها حتی وقتی چند روز به مرخصی میروند، نیز به تبلیغ این افکار شنیع میپردازند! طرفداران این فرقه با صراحت در فضای مجازی فیلم و عکس منتشر میکنند و این مسئله خیلی ریشهدار شده و جای تعمق و تفکر دارد، لذا درست نیست که بگوییم یک مدعی پیدا شده و موضوع اهمیت چندانی ندارد زیرا مسئله حادتر از این حرفهاست.
🔹سابقا در ایران مدعی یکسری مقامات (مانند ادعای بروجردی) داشتیم ولی جریانساز نبودند ولی در دو سه دهه اخیر در عراق قبل از احمد الحسن بیش از هفت جریان وجود داشته است. آیتالله کورانی در کتاب فتنه دجال یکسری از جریانات را اینگونه بیان کرده است:
1️⃣ جریان سلوکیه به رهبری شیخ حازم السعدی و عائد الصدری(از مریدان شهید صدر) بودند و در زمان حیات ایشان مدعی مهدویت شهید صدر شدند، ولی ایشان با آنها مقابله کرد و همان زمان از بین رفت.
2️⃣ جریان المنتظرون که آن نیز توسط شاگردان شهید صدر ایجاد شد. این جریان هم در زمان شهید صدر بود و با مقابله ایشان، در نطفه خفه شد.
3️⃣ حرکت الجندالمولی که مراد از مولا، سیدمحمدصادق صدر، (پدر مقتدی صدر است) و معتقد بودند حضرت ولیعصر(عج) در پدر مقتدی صدر حلول و تجلی یافته که البته خیلی جریانساز نشد.
4️⃣ جنبش فاز عبدالحسین المرسومی که مدعی دریافت الهام و شهود و ارتباطات معنوی بود.
5️⃣ جنبش مختار که رهبری آن با حبیبالله ابوعلیالمختار است که هنوز هم وجود دارد و با سحر و جادو طرفدارانی را به خود جذب کرده است.
6️⃣ اصحاب القضیه. اینها دو شعبه هستند یکی میگوید: حرکت امام خمینی(ره) از یک فرد عادی امکانپذیر نیست لذا ایشان همان مهدی موعود است و معتقدند ایشان از دنیا نرفته بلکه غایب شده است؛ مانند واقفیه که چنین باوری پیدا کردند.
7️⃣ جریان «نبا العظیم» که مقتدی صدر را مهدی میدانند، برخلاف جریانی که پدر ایشان را مهدی میدانستند. این طیف بهخصوص بعد از حمله آمریکا جدی شد و نام جیشالمهدی که روی طرفداران مقتدی صدر گذاشتهاند متأثر از این مسئله است؛ اینها در مسجد سهله و کوفه هم پایگاه احداث کرده بودند و کارهای تبلیغی میکردند، ولی بعد از مدتی جمع شد.
8️⃣ جندالسماء، رهبری آن با ضیاء عبدالزهره بود که خود را فرزند حضرت امیر(ع) میدانست و معتقد بود وی از نطفه آسمانی امام علی(ع) پدید آمده است. البته این فرد کشته شد.
9️⃣ جریان احمد الحسن، که مبلغ اصلی آن شیخ حیدر بوده است؛ او جریانی را مطرح کرد که مورد اقبال قرار نگرفت و وقتی احمد الحسن کار خود را شروع کرد، وی اولین مبلغ او شد و به این جریان پیوست.
🔹آیتالله علی کورانی نقل کرده است: در منزل مشغول مطالعه بودم، شیخ حیدر دو نامه آورد و گفت: یکی برای شما و دیگری برای رهبر انقلاب است. نامه حاوی دعوت احمدالحسن بود. به این فرد گفتم: اگر شما مدعی هستید که از جانب امام زمان(عج) آمدهاید نشانه و علامتی بدهید. محاسن من سفید شده اگر کراماتی داری محاسن مرا سیاه کن. او وقتی با این درخواست مواجه شد منزل مرا ترک کرد!
🔸آیتالله کورانی میگوید: از او پرسیدم احمد الحسن کیست؟ گفت: یمانی. به او گفتم: یمانی که از یمن است و اول هم برای اهل یمن تبلیغ خواهد کرد نه عراق! شما مقداری از تاریخ جلوتر هستید زیرا ابتدا باید از یمن شروع کنید تا به عراق و ایران برسید!
کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
پوزیتویسم.pdf
279.5K
#اختصاصی
#واژه_شناسی
🌗پوزيتيويسم منطقي
✍️ طيبه بلوردي و زهير مصطفي بلوردي
🔻مقدمه:
پوزيتيويسم منطقي يكي از پرآوازه ترين مكتبهاي فلسفي سده اخير است كه صاحب نظران بسياري در پيدايش آن سهيم بودهاند. اين مكتب عليه مابعدالطبيعه شورش همه جانبهاي را سامان داد و در واقع آن را يكسره به دور انداخت، اثبات پذيري تجربي را تنها معيار معناداري گزارهها و قضايا دانست و بر اين اساس گزارههاي مابعدالطبيعي را ـ به دليل آنكه قابل اثبات تجربي نيست ـ فاقد معنا برشمرد.
🔸پوزيتيويسم، اصالت تحصل، تحصل گرايي يا اثبات گرايي، به رغم داشتن ريشههاي كهن شهرت خود را با نام پوزيتيويسم منطقي به دست آورده است و با همين نام دورهاي كوتاه از انديشه فلسفي در مغرب زمين را به خود اختصاص داده است.
🔹«پوزيتيو»
«پوزيتيو» (بسيار قديم و متداول) به معناي افكاري است كه داراي قطعيت علمي و مابه ازاي خارجي باشد درمقابل آنچه خيالي و فرضي و موهوم باشد غير اثباتي ـ غيرپوزيتيو ـ است.
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 115.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔔 نشست «بررسی بیعت در غدیر در پرتو سنتهای اجتماعی عصر نبوی»
🎙ارائه: دکتر سعید طاوسی مسرور
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🎙ناقد: حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد یاوری سرتختی
استادیار دانشگاه باقرالعوم علیه السلام
📅 زمان: چهارشنبه ۲۱ تیرماه؛ ساعت ۱۷
🏛 مکان: بلوار بسیج، نبش کوچه ۳۹، بنیاد بینالمللی امامت
🔗 لینک مجازی جلسه: emamat.org/neshast
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#تبلیغ
#نقد_حال
🌗 نسبت به تبلیغ نگرانم!
🎙رهبر معظم انقلاب در دیدار مبلغان و طلاب حوزه
🔹 با اطلاعاتی که به من میرسد از جهات مختلف، نسبت به تبلیغ نگرانم. این قدر ظرفیت تبلیغ در این #کشور انبوه و متراکم و گسترده است که ما اگر چندین برابر آن مقداری که کار میکنیم هم کار کنیم، به نظرم این ظرفیت پر نمیشود.
🌗 تبلیغ مرتبه اول است!
🔸هم به تبلیغ احتیاج داریم، هم به موعظه احتیاج داریم، هم به #تحقیق احتیاج داریم. امروز نگاه رائج در #حوزههای_علمیه این است که تبلیغ در مرتبه دوم قرار دارد، مرتبه اول چیزهای دیگر است مقامات علمی و امثال اینها؛ مرتبه دوم تبلیغ است و ما از این نگاه باید عبور کنیم؛ تبلیغ مرتبه اول است.
۱۴۰۲/۴/۲۱
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
نشریه معارف
#تبلیغ #نقد_حال 🌗 نسبت به تبلیغ نگرانم! 🎙رهبر معظم انقلاب در دیدار مبلغان و طلاب حوزه 🔹 با اطلاعا
🌗 پنج کلید تبلیغ
🔍 مرور نکات کاربردی رهبر انقلاب درباره بایستههای تبلیغ حوزههای علمیه
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗 مهمترین استدلال بر برتری علی(ع)
🔹از غریب ترین ایام زندگی ما همین روز مباهله است. نه رسانه های ما از مباهله تعریف می کنند، نه خود ما!
🔸وقتی مامون به وجود مبارک امام رضا سلام الله علیه عرض می کند: به چه دلیل علی بن ابیطالب افضل است؟ دیگر نفرمود [به دلیلِ] غدیر، [بلکه] فرمود: به [دلیل] آیهی انفسنا (مباهله)؛ خدا وقتی [در آیه مباهله] وجود مبارک حضرت امیر را جان پیغمبر می داند، از این بالاتر فضیلت فرض می شود؟!
🔹"من کنت مولاه فهذا علی مولاه" کجا؛ که گفتۀ خود پیغمبر است [کجا پیغمبر گفته حضرت امیر، جان من است؟] تا آنکه [در آیه مباهله] ذات اقدس اله بفرماید: علی، جان پیغمبر است! و وجود مبارک امام رضا به این آیه استدلال کرد.
آیت الله جوادی آملی
درس تفسیر، ۱۳۹۵/۰۷/۰۴
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#کرسی
🔔کرسی ترویجی «مناسبات فقه و سیاست در مکتب فقهی جبل عامل»
👤با حضور اساتید:
🎙احمد رهدار
🎙محمدجواد یاوری
🎙محمد متقیان
🎙حسین حمزه
📆 زمان: پنج شنبه، ۲۲ تیرماه، ساعت 10
🕌 مکان: قم، میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، طبقه دوم، دفتر گروه فقه سیاسی
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🔰الزامات و ظرفیت های تبلیغات فرهنگی و رسانهای در روسیه
🔹پنجشنبه ۲۲ تیر، ساعت ۱۰
📎لینک نشست
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
عوامل معنویت های نوظهور.pdf
211.3K
#اختصاصی
#عرفان_کاذب
🌗مروري بر عوامل و ويژگيهاي معنويتهاي نوظهور
✍️ دکتر حميد رضا مظاهري سيف
🔻مقدمه
معمولاً گفته ميشود كه ما در عصر بازگشت انسان به معنويت يا بازگشت معنويت به زندگي بشر به سر ميبريم، اما نگاهي به روند شتابزده و گستردة معنويتگرايي كه از عمر آن چند دهه نميگذرد، به وضوح نشان ميدهد كه با پديدة انفجار معنويت روبرو هستيم. انسان مدرن كه به سختي دور از معنويات نگه داشته ميشد و در تمدني زندگي ميكرد كه غير از جهان و زندگي مادي براي چيز ديگري ارزش قائل نبود، حريص و عجول و عنان گسيخته به معنويات روي آورده و همانند مردماني كه در قحطي به سر ميبرند و انبار ناني يافتهاند، سنتهاي كهن عرفاني و معنوي را برگرفته و هر كس تكه يا تكههايي از مكاتب مختلف را چنگ زده و ميكوشد كه خود را با آن اشباع نمايد.
❇️ ميلتون پركارترين محقق در حوزة جامعهشناسي اديان نو پديد مينويسد كه بيش از دوهزار فرقة معنويتگرا در آمريكا و بيش از دوهزار جريان معنويتجويي در اروپاست و در صد كمي از آنها مشتركاند. در حقيقت با گذشت حدود چهل سال حدود چهار هزار مكتب و فرقة عرفاني و معنوي در جهان غرب شكل گرفته است.
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 62.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗 ادوار مدرنیزاسیون در عصر رضاخان
🎙محمدصادق ابوالحسنی؛ شبکه ۴ سیما | برنامه ماجرا | درباره سه مرحله سیاست رضاخان 🔻
1⃣ مرحله استقرار (۱۲۹۹-۱۳۰۶)
2⃣ دوران گذار (۱۳۰۶-۱۳۱۴)
3⃣ مرحله تثبیت (۱۳۱۴- ۱۳۲۰)
👈 چرا آیت الله شیخ عبدالکریم حائری مستقیماً با رضاخان درگیر نمیشد؟
🔹 جواب جالب مؤسس حوزه به شیخمحمدتقی بروجردی
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🌗 نشست تخصصی نقد و بررسی بخش آموزش و پرورش برنامه هفتم توسعه
ارائه دهنده: آقای علی علیزاده
دبیر علمی: حجت الاسلام محمدامین رضایی
زمان: پنجشنبه ۲۲ تیرماه ساعت ۱۶
مکان: قم، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، خیابان سمیه، خیابان شهیدرجایی، پلاک۷۸
لینک مجازی نشست:
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#نشست
🌗 نشست علمی: شاخصه های مکتب فقهی آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)
🎙با حضور:
آیت الله محسن فقیهی
🕰 پنج شنبه 22 تیر 1402 ساعت 17:30 الی 19
🔳 نحوه اجرای برنامه:
مجازی: پخش زنده از:
تلویزیون اینترنتی فقه نظام ساز:
http://heyatonline.ir/irsi
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#پرسمان
🌗 جریان مباهله قبل از واقعۀ غدیر بود یا بعد از آن؟
✍️ استاد محمدهادی #یوسفی غروی
🔹آیات مباهله در سوره آلعمران است و این سوره بر حسب ترتیب نزول، سوره سوم بعد از هجرت به مدینه است. کسی مدعی نیست که مباهله آن وقت انجام شده باشد. همه متفقاند که مباهله بعد از فتح مکه انجام شده است. باز همه متفقاند که مباهله در 24 ذیالحجه بوده است؛ اما اختلاف در سال آن است که آیا سال نهم بوده یا سال دهم؟ مشهور بر آن است که در 24 ذیالحجه سال دهم بوده است.
اما کسانی که سال دهم را تعیین کردهاند به لوازم خبر جزیه ستادن امام علی(ع) از نصارای نجران و سپس پیوستنش به پیامبر(ص) برای حجه الوداع توجه نکردهاند.
🔸حدود یک سال بعد از فتح مکه (که در رمضان سال هشتم بود)، گروههای متعددی از قبایل مختلف و متعدد به پیامبر(ص) اقبال کردند و به مدینه رفتند و اسلام عشائر خود را بر حضرت عرضه و بیعت کردند و لذا آن سال، یعنی سال نهم را «سنه الوفود» نامیدند. یکی از این گروهها، نصارای نجران بودند که به مدینه رفتند و جریان مباهله پیش آمد. جریان مباهله به قراردادی میان آنان و پیامبر(ص) ختم شد که مبنی بر آن، نصارای نجران دوبار در سال جزیه پرداخت کنند. پس از مدتی امام علی(ع) به دستور پیامبر(ص) به یمن رفت تا اولین قسط شش ماهه جزیه نصارای نجران را دریافت کند و سپس برای ماه ذی الحجه از یمن به حج پیامبر اکرم(ص)، برای حجه الوداع بپیوندد. خبر اخذ جزیه و سپس پیوستن به حجه الوداع، وقوع مباهله در سال نهم را متعین میکند.
🔹پس مباهله قطعا قبل از حجه الوداع و جریان غدیر واقع شده است. لذا طبعا سوال میشود که چطور آیه مربوط به حادثهای در سالهای آخر عمر پیامبر(ص) در سوره آل عمران، آمده حال آنکه این سوره در سال سوم هجرت نازل شده؟!
پاسخ اینکه نزول آیه مباهله مربوط به سال سوم در ضمن سوره آل عمران نیست؛ بلکه آیه مباهله سال نهم نازل شد، اما ضمن سورهای نبود. لذا هنگام جمع آوری قرآن، صحابه بنا به تشخیص خود، آن را در سوره آل عمران قرار دادند؛ شاید به این مناسبت که این سوره بیشترین آیات مربوط به اهل کتاب را دارد.
🔸البته اصل، در ترتیب آیات قرآن این است که پیامبر جای آیات را مشخص کرده است؛ مگر اینکه در موردی دلیل خاصی در دست داشته باشیم تا بر اساس آن بگوییم که جای این آیه یا آیات را صحابه تعیین کردهاند، بدون اینکه دستوری از پیامبر داشته باشند. در مورد مباهله چنین است؛ یعنی همین که آیه که متضمن دعوت به مباهله در سال نهم هجرت نازل شده ولی آیات سوره آل عمران به تدریج در سال سوم هجرت نازل شده، قرینهای است قوی بر اینکه این آیه بخصوص در اینجا نبوده است؛ بلکه چنانچه گفتیم چون ضمن سوره مشخصی نازل نشده بود و جای آیه نیز توسط پیامبر(ص) تعیین نشده بود، صحابه در تألیف قرآن، آن را ضمن آل عمران جای دادند.
📚مرکز پژوهش های تاریخ اسلام
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
29.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_جمعه
🎥 خوشا آنان که دائم در نمازند
"الَّذین هُم فی صَلاتِهِم خاشِعون"(مومنون/۲)
صحنه هایی از عشقبازی علمای عامل
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
🌑 اعمال شب جمعه:
🔸 تلاوت سوره های مبارکه یس و واقعه و ۱۰۰ بار قدر
🔹 زیارت سالار شهیدان(ع)
🔸 زیارت حضرت صاحب الزمان(عج)
🔹 دعای نورانی کمیل امیرالمومنین(ع)
🔸 استغفار از همه گناهان و لغزش ها
🔹 طلب آمرزش برای گذشتگان
#صلّی_الله_علیک_یا_امیرالمومنین
#صلّی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
#شب_زیارتی_اباعبدلله
#دعای_کمیل #استغفار
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
علل پوچ گرایی.pdf
1.84M
#اختصاصی
#پرسمان
🌗علل گرايش به بدبيني و پوچگرايي
✍️دكتر عبدالله نصري
🌱يكي از مشكلات انسان مدرن مسأله پوچگرايي ميباشد. حال سئوال اين است كه با توجه به فطرت خداشناسي و خداجويي در انسان چرا برخي انسانها دچار بحران اعتقادي و پوچگرايي ميشوند؟
🔻درآمد
مختصراً بايد گفت كه علل و عوامل پوچگرايي بر دو گونهاند: 1. علل و عوامل درون ذاتي يا فردي؛ 2. علل و عوامل برون ذاتي يا اجتماعي.
بيترديد در قلمرو انسانشناسي هرگز نميتوان حد فاصلي ميان فرد و اجتماع قائل شد، زيرا اين دو بر يكديگر تأثير متقابل دارند و ما اين تقسيمبندي را صرفاً به جهت شدت تأثيرشان بر يكديگر، به عمل آورديم. علل و عوامل درون ذاتي يا رواني مانند نابسامانيهاي تربيتي، عقده حقارت، ناخودپذيري و... علل و عوامل برونذاتي يا اجتماعي مانند نابسامانيهاي محيطي و اجتماعي، دگرگوني ارزشها و....
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 64.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
#ارباب_معرفت
🌗دانشمندان هوشمند ما: علامه #طباطبایی و شهید #مطهری
🎙 مقام معظم رهبری
🔶🔹ببینید، یک روز در این کشور ــ شماها البتّه آن روزها «لَم یَکُن شَیئاً مَذکورا» بودید؛ صحبتِ پنجاه شصت سال قبل است ــ تودهایها فعّالیّت می کردند؛ فعّالیّت تبلیغی و غیره. ظاهر مطلب این بود که این یک جوانِ تودهای است، به منِ جوانِ آخوند یا غیر آخوند رسیده و مثلاً می خواهد حرف خودش را بر ذهن من غالب کند؛ این ظاهر قضیّه بود، امّا باطن قضیّه این نبود. باطن قضیّه این بود که حزب توده اساساً متّکی بود به یک دستگاه فکری و سیاسیِ گستردهای به نام «شوروی»؛ تودهایها اصلاً از آنجا تغذیه می شدند، ارتزاق مادّی و فکری می کردند؛ با منبع مارکسیسم مواجهید. لذا اینجا دانشمندان هوشمند آن روز ما، مثل مرحوم علّامه طباطبائی، نرفتند سراغ اینکه جواب اینها (جوان تودهای) را بدهند، جواب مارکسیسم [را دادند]؛ این [کتاب] «روش رئالیسم» جواب مبانی فکری مارکسیستی است؛ مبنای فکری نقطه مقابل را پیدا کنند، آن را هدف قرار بدهند؛ بسیاری از کارهای مرحوم شهید مطهّری از این قبیل است؛ یعنی صحنه را بشناسیم، بدانیم چه کسی با ما طرف است.🔸🔷
بیانات معظم له در دیدار طلاب؛ ۱۴۰۲/۴/۲۱
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir
ماشیح.pdf
154.6K
#اختصاصی
#بر_ساحل_سخن
🌗«ماشيح» منجي موعودِ يهود
🎤 | گفتگو با دكتر يونس حمامي لاله زار
🔻اشاره:
يونس حمامي لالهزار، پزشك، محقق ديني، از صاحبنظران فرهنگي ـ مذهبي و رئيس اسبق انجمن كليميان ايران است؛ پزشكي كه بيش از طبابت، دغدغه تدريس «تلمود» و آموزههاي دين يهود را دارد.
🔸در كارنامه پژوهشي ـ مذهبي ايشان پانزده سال تدريس علوم ديني و دهها تحقيق مكتوب علمي ثبت است؛ كتاب «فرهنگ و بينش يهود» دوره دبيرستان ويژه كليميان، ترجمه «نيايشهاي روزانه يهود»، تكميل و تدوين فرهنگ به زمين مانده سليمان حيّم با عنوان «فرهنگ فارسي به عِبري» نمونهاي از آنهاست. نوشتن مقالات متعدد در نشريات ديني از جمله «افق بينا» (نشريه داخلي انجمن كليميان) و همكاري با فصلنامههايي چون «هفت آسمان» از دكتر حمامي چهرهاي فعال در عرصه اطلاعرساني علمي به نمايش ميگذارد. وي علاوه بر همكاري با مراكز پژوهشي و دانشگاهي، «درس يهود» را در دوره دكتري اديان و مذاهب اسلامي دانشگاه تربيت مدرس قم تدريس نموده است.
🔹نشريه معارف ضمن ارج نهادن به همكاري صميمانه دكتر حمامي لالهزار در به سرانجام رسيدن اين گفتگو، افتخار دارد متن اين مصاحبه را تقديم مخاطبان فرهيخته خود نمايد.
«معارف»
❇️ ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 50.
🌐 کانال نشریه معارف| عضو شوید🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir