مناسب سازی ضابطه ها برای مردم
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰، شماره ۳۴۸۳
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12101/333066
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
مناسب سازی ضابطه ها برای مردم ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻شنبه ۲۷ شهری
مناسب سازی ضابطه ها برای مردم
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند سوم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «مناسب سازی ضابطه ها برای مردم به جای مردم برای ضابطه ها»، بیان شده است. «ضابطه» و «رابطه» دو واژه بسیار آشنا و مرسوم در فرهنگ سازمانی ماست. منظور از ضابطه ها قواعد رسمی و قانون مثبته و معروف سازمان است که باید کلیه ی فرآیندها، تصمیمات و رویکردهای سازمان در چارچوب آن صورت پذیرد.
✅ و منظور از رابطه شاید بیشتر به فرآیندی مذموم اطلاق می گردد که بیانگر روندی است که ضمن تسریع در امور #ارباب_رجوع (شاید در مواقعی با اقداماتی فراقانونی)، انجام کار خارج از نوبت را تعریف می کند و یا مسیر میان بر را نشان می دهد. به هر حال آن چه در این مجال بدان می پردازیم بحث ضابطه هاست. مدیریت شهری در بیشتر امور اداری، استخدامی، مالی، قانونگذاری و ... از مجموعه قوانین خاص خود (که توسط مراجع ذیصلاح تصویب شده اند) پیروی می کند.
✅ آنچه مسلم است در سراسر کشور با توجه به گستره ی فعالیت #شهرداری_ها نیاز مردم برای مراجعه به این سازمان بیشتر از سایر سازمان های دولتی و یا نهادهای عمومی است. از این رو روند دیوان سالاری حاکم و تکریم ارباب رجوع در شهرداری ها از اهمیت فزاینده ای برخوردار است. امری که هنوز تا ایجاد کیفیتی مطلوب در آن فاصله بسیاری پیش روی ما قرار دارد. نشان به آن نشان که در سطح کشور عموماً میزان رضایتمندی مراجعین به شهرداری ها از متوسط استاندارد سایر سازمان ها پایین تر است.
✅ شاید بخشی از این مسأله به دلیل به روز نبودن برخی قوانین حوزه #مدیریت_شهری باشد که از نیازهای جاری مردم فاصله بسیاری دارد. علت دیگری که در این راستا قابل ذکر است عدم آشنایی مردم با حقوق شهروندی و متعاقباً تکالیف و مسئولیت های خود در این زمینه می باشد که خود سبب بروز چالش هایی دوگانه برای خودشان و شهرداری ها می گردد. و همچنین مسأله دیگری که می توان بدان اشاره کرد زاویه نگاه قانون گذار در فرآیند تدوین لوایح و طرح های حوزه مدیریت شهری است.
✅ اکثر ضوابط با رویکرد #تشخیص_فنی و رفع نیازهای مدیریت شهری وضع شده اند و شاید در مراحل وضع آن کمتر از دیدگاه مردم بدان پرداخته شده و این امر مورد مطالعه و دقت قرار گرفته است. در حالی که روح حاکم بر قوانین و ضوابط شهری باید آن چیزی باشد که ضمن ایجاد عدالت عمومی و رعایت چارچوب قوانین فرادستی ابزاری مناسب جهت رفع نیازهای عمومی، ایجاد رضایتمندی و پاسخگویی به نیازها و مطالبات شهروندان باشد. مسأله مهمی که در دوره ششم مدیریت شهری در فهرست چرخش هایِ تحول آفرین قرار گرفته است.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰، شماره ۳۴۸۳
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12101/333066
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مراحل یک تصمیم درست #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
#مراحل_تصمیم_گیری
✅ مرحلهی اول:
شناسایی هدف تصمیم گیری
در این مرحله، #مسأله باید بهطور کامل بررسی شود. برای اینکه هدفِ تصمیمتان را به درستی بشناسید، میتوانید این چند سؤال را از خودتان بپرسید:
← مشکل دقیقاً چیست؟
← چرا باید این مشکل حل شود؟
← آیا برای حل مشکل زمان خاصی وجود دارد؟
← چه کسانی تحت تأثیر این مشکل قرار میگیرند؟
✅ مرحلهی دوم:
جمعآوری اطلاعات
افراد زیادی از مشکلات یک مؤسسه سود میبرند یا ضرر میبینند. بهعلاوه، این مشکل به عوامل زیادی بستگی دارد و همچنین تحت تأثیر مسائل زیادی است. برای حل مشکل، باید تا جایی که امکان دارد در خصوص این عوامل تأثیرگذار و افرادی که تحت تأثیر این مشکل قرار میگیرند، #اطلاعات جمعآوری کنید. برای جمعآوری اطلاعات میتوانید لیستی از حدسیات و احتمالات تهیه کنید و بعد از جمعآوری اطلاعات جلوی اسم عاملِ تأثیرگذار، علامت بگذارید.
✅ مرحلهی سوم:
شناسایی اصول برای بررسی راهحلها
در این مرحله معیارهای اصلی برای بررسی گزینههای ممکن باید تعیین شود. وقتی نوبت به تعریف معیار و ضابطه میرسد، باید هدفهای مؤسسه، مثل #فرهنگ_سازمانی در نظر گرفته شوند.
← آیا برای حل مشکل زمان خاصی وجود دارد؟به عنوان مثال، سود یکی از مهمترین مسائل در روند تصمیمگیری است. شرکتها معمولا تصمیمی نمیگیرند که به سود آنها لطمهای وارد کند؛ مگر اینکه استثنائی وجود داشته باشد. به همین دلیل، معیارهای اصلی باید با توجه به مسألهی پیش رو شناسایی شوند.
✅ مرحلهی چهارم:
طوفان فکری و بررسی راهحلهای مختلف
در این مرحله، استفاده از روش طوفان فکری و تهیهی یک لیست از همهی ایدهها بهترین کار است. برای بهکارگرفتن روش طوفان فکری باید چند نفری دور هم جمع شوید و در مورد مسأله مورد نظر بحث کنید. هر کسی میتواند ایدهی خود را بگوید و اینجاست که تعداد زیادی راهحل پیشنهاد میشود.
قبل از خلق ایده، لازم است که علتهای مشکل و اولویت بندی ها را بهدرستی شناسایی کنید. برای این کار میتوانید از نمودارهای «علت و معلول» و «منحنی پرتو» (Pareto Chart) استفاده کنید. نمودارهای «علت و معلول» به شما کمک میکنند، تمامی علتهای ممکن را بشناسید. همچنین با استفاده از «منحنی پرتو» میتوانید علتهای مشکل را اولویتبندی و تأثیرگذارترین آنها را شناسایی کنید.
در ادامه میتوانید برای خلق همهی راهحلهای ممکن برای مشکلتان اقدام کنید.
✅ مرحله پنجم:
ارزیابی گزینه ها
اصول داوری و معیارهای تصمیمگیریتان را بهکار گیرید و همهی راهحلها را سبک و سنگین کنید. در این مرحله، تجربه و کیفیت اصول داوری وارد بازی میشوند. باید همهی گزینهها را با در نظر گرفتن ویژگیهای مثبت و منفیشان با هم مقایسه کنید.
✅ مرحلهی ششم:
بهترین گزینه را انتخاب کنید
اگر مراحل ۱ تا ۵ را بادقت انجام دهید، این مرحله برای شما آسان میشود. بهتر است بدانید، این مرحله یک نوع تصمیم گیری آگاهانه است؛ زیرا شما همهی مراحل تصمیم گیری را طی کردهاید تا بهترین راهحل را بیابید و در نهایت انتخاب کنید.
✅ مرحلهی هفتم:
تصمیمتان را اجرا کنید
تصمیمتان را به نقشه یا مجموعهای از فعالیتها تبدیل کنید و آن را به تنهایی یا با کمک دیگران عملی کنید.
✅ مرحلهی هشتم:
نتیجهها را بررسی کنید
نتیجهی تصمیمتان را بررسی کنید. ممکن است لازم باشد موضوعی را یاد بگیرید و آن را در تصمیم گیریهای بعدی اصلاح کنید. این یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای تقویت #مهارت تصمیم گیری انجام دهید.
🔚 حرف آخر:
← وقتی لازم است در مورد مسألهای تصمیم بگیرید باید عواقب مثبت و منفی مرتبط با آن را بسنجید و همیشه بهنتیجهی مثبت فکر کنید. این کار، امکان ضرر رساندن به مؤسسه را کاهش میدهد و کاری میکند که شرکت با یک #رشد_پایدار به جلو حرکت کند.
← گاهی مواقع، انصراف از #تصمیم_گیری آسانتر بهنظر میرسد؛ مخصوصا وقتی میدانید که بعد از گرفتن یک تصمیم سخت باید به هزار نفر جواب پس بدهید، اما تصمیم گیری و قبول مسئولیت آن، تنها راه کنترل وقت و زمان همکاری شما در شرکت است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک فاینمن: بهترین راه برای یادگیری هر چیزی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تکنیک فاینمن:
بهترین راه برای یادگیری هر چیزی
← اگر موضوع جدیدی یاد نگیرید، باز هم سرجای خود باقی میمانید. پس بهترین راه یادگیری موضوعات جدید و پی بردن به کمبودهای دانشیمان (gaps in our existing knowledge) چیست؟
← ریچارد فاینمن فیزیکدان مشهور و برنده #جایزه_نوبل است. تکنیک فاینمن روشی شناخته شده برای یادگیری هر چیزی است. چهار مرحله ساده برای این تکنیک وجود دارد که من در ادامه توضیح میدهم:
1⃣ مفهومی را انتخاب کنید.
2⃣ آن را به یک کودک نو پا آموزش دهید.
3⃣ کمبودها و نواقضاش را شناسایی کنید و منابع اطلاعاتی را زیرورو کنید.
4⃣ مطالب را مرور و سادهسازی کنید. (اختیاری)
← دو نوع دانش وجود دارد و بسیاری از ما بر نوع اشتباهش تمرکز داریم. اولین نوع دانش در مورد دانستن نام چیزی و دومی در مورد دانستن و آگاهی از زیروبم چیزی است. تفاوت جدی اینجاست: اولی سطحی و دومی عمیق است؛
← فاینمن تفاوت بین دانستن چیزی و شناخت نام چیزی را درک کرد و این یکی از دلایل مهم موفقیت اوست. او تکنیکی برای یادگیری ایجاد کرد که با اطمینان میتوانست موضوعی را بهار از هر کس دیگری درک کند.
← گاین تکنیک فاینمن (the Feynman Technique) نامیده میشود و به شما کمک می کند هر چیزی را سریعتر و با درک بیشتری بیاموزید. از همه مهمتر، اجرای فوق العاده آسانی دارد.
← «کسی که میگوید او میداند به چه چیزی فکر می کند، اما نمیتواند بیان کند، معمولاً نمیداند به چه فکر می کند. فکر باید بیان شود تا بروز و تجسم پیدا کند.». #مورتیمر_آدلر
🔴 #تکنیک_فاینمن ۴ مرحله دارد:
✅ مرحله ۱:
آن را به یک کودک آموزش دهید.
← یک برگه سفید بردارید و موضوعی یادگیری را در بالایش بنویسید. انگار که دارید آن را به یک کودک آموزش میدهید آنچه را که در مورد موضوع میدانید بنویسید. خیال کنید با یک بچه هشت ساله طرفید که کلمات و توجه کافی را برای فهمیدن مفاهیم و ارتباط ابتدایی دارد.
← بسیاری از مردم وقتی موضوعی را درست درک نمیکنند، آن را در قالب کلمات و اصطلاحات پیچیده بیان میکنند. مشکل اینجاست که ما فقط خودمان را گول می زنیم، چون ندانستنمان را مخفی میکنیم و با در پشت اصطلاحات قلمبه سلمبه مخفی میشویم.
← وقتی از ابتدا به زبان سادهای که کودک میتواند درک کند، ایدهای را مینویسیم، شما مجبور میشوید آن مفهوم را در سطحی عمیقتر درک کنید و روابط و ارتباط بین ایدهها را سادهسازی کنید. تقلایی اگر صورت میگیرد برای این است که بهتر ذهن و ابهامات دانشی شناسایی شوند.
✅ مرحله ۲:
مرور
← در قدم اول به ناگزیر گپهایی دانشیتان را پیش رو دارید؛ موضوعاتی فراموش شده اند، چیزهایی که قادر به توضیحشان نیستید، یا اصلا نمیشود ارتباط آنها را با ایدههای دیگر پیدا کرد. این بازخورد گرانبهاست چرا که شما مرز دانشی (edge of your knowledge) خود را کشف کردهاید.
← صلاحیت یعنی شناخت حدوحدود تواناییهایتان و شما آن را شناسایی کردهاید! این جایی است که یادگیری شروع میشود. حالا شما میدانید کجا گیر افتادهاید و مشکل کجاست. حالا به متن و منابع اولیه مراجعه میکنید تا دوباره یاد بگیرید و قادر باشید اصطلاحات پایه و ارتباطشان را توضیح دهید.
← مزیت دیگر شناسایی مرزهای درکتان (boundaries of your understanding) این است که ما را خودآگاهتر میکند و به تبعاش از اشتباهات معمول کم میکند؛ همین طور، شانس موفقیتتان را هنگام استفاده از دانش افزایش میدهد.
✅ مرحله ۳:
سازماندهی و ساده سازی
← حالا شما مجموعهای از یادداشتها را در تهیه کردهاید. با وارسیشان مطمئن شوید جایی به اشتباه حرفهای منبع اصلی را تکرار نکرده اید. با آنها یک داستان ساده بسازید.
← آن را با صدای بلند بخوانید. اگر بیانتان ساده نیست یا گیج کننده به نظر میرسد، احتمالا جایی را درست درک نکردهاید پس هنوز نیاز به کاری بیشتری است.
✅ مرحله ۴:
انتقال و آموزش (اختیاری)
← اگر واقعاً میخواهید به فهم مطلبتان اطمینان داشته باشید، آن را برای یک نفر دیگر شرح دهید. بهترین حالت کسی را پیدا کنید که از موضوع اطلاعی ندارد یا همان بچه هشت ساله! سنجش نهایی میزان درکتان، #توانایی انتقال آن آزمون نهایی دانش شما، انتقال آن است.
🔚 سخن نهایی
← رویکرد #فاینمن نه تنها دستورالعملی عالی برای یادگیری است، بلکه نگاهی جدید به تفکر دارد که به ما این فرصت را میدهد که ایدهها را بشکافیم، جدا کنیم و دوباره آن را از نو بازسازی کنیم. (#الون_ماسک این گونه یادگیری را فکر کردن و ساختن از اصول اولیه مینامد.)
← این فرایند منجر به درکی به مراتب عمیقتر ایدهها و مفاهیم میشود. و در نهایت از یاد نبریم که پیش نیاز رویکرد فاینمن باور است: باور به این که #هوش یک روند رشد است و ما هر روز میتوانیم بهتر شویم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خلاقیت و نوآوری راهگشای بهره وری
#نوآوری
#خلاقیت
#بهره_وری
#کلیپ_کوتاه
#تمرین_خلاقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بستن مجاری فساد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، شماره ۳۴۸۷
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12116/333391
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بستن مجاری فساد #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، ش
✍ بستن مجاری فساد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند هجدهم چرخش هایِ #تحول_آفرین چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «برخورد سیستمی و بستن مجاری فساد به جای انفعال و مبارزه با فساد»، بیان شده است. متأسفانه یکی از مسائل آزاردهنده امروز کشور گسترش فساد اداری است. مسأله مهمی که بارها توسط رهبر معظم انقلاب ضرورت پیشگیری و مقابله با آن بیان شده است. در همین راستا ریئس دولت سیزدهم نیز یکی از اهداف خود برای حضور در دولت بجای مسئولیت قوه قضاییه را مبارزه با فساد بجای مبارزه با فاسد عنوان کرد. همه این موارد نشان از عزم جدی در کشور برای بستن مجاری فساد است.
✅ در همین راستا #مدیریت_شهری نیز به دلیل وسعت حوزه خدمت رسانی و بهره مندی از امکانات مادی و مالی فراوان و همچنین حجم بالای مراجعین و آحاد جامعه که از خدمات دیوان سالاری آن بهره مند می شوند نقش مهمی در فساد زدایی و برخورد فعالانه با مسائل غیر قانونی و غیر اخلاقی دارد. نکته مهم در این راستا توجه ویژه به نقاط مستعد تخلف و فساد، بستن مجاری و منابع اصلی فساد زا و فساد آفرین و رویکرد فعالانه در مقابله با آن است که در راستای چرخش های تحول آفرین مورد توجه قرار گرفته است.
✅ «شایسته گزینی و انتصاب مدیران سالم، توانمند و پاکدست در مناصب کلیدی»، «شفافیت قوانین و مقررات برای کلیه ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات»، «حذف امضاهای کلیدی»، «اطلاع رسانی دقیق اقدامات و تصمیمات سازمانی به مردم و رسانه ها»، «افزایش کارآمدی و توان مدیریتی و اجرایی دستگاه های نظارتی و بازرسی» به علاوه ی «نقش آفرینی جدی شورای اسلامی شهر در کنترل عملیات مدیریت شهری» از مهم ترین پیش نیازهای لازم جهت ایجاد #برخورد_سیستمی و رویکرد فعالانه در مبارزه با فساد است.
✅ باید روح #سلامت_اداری و توفیق خدمت خالصانه به مردم بار دیگر در کالبد مدیریت شهری دمیده شود و با کنار رفتن منفعت طلبی و اعمال نظرات شخصی در تصمیم گیری ها و جهت گیری های سازمانی، تکلیف مداری، قانون گرایی و رعایت اصول سیستمی و علمی در کلیه ی سطوح مدیریتی و سازمانی شهرداری تسری یابد. مدیران و کارکنان شهرداری ها به دلیل پیچیدگی، گستردگی و سختی خدماتی که ارائه می دهند همواره تحت فشار کاری و استرس بسیار بالایی قرار دارند که قطعاً با وفاداری به قوانین و مقررات و سلامت کاری به صورت کامل و حداکثری این مهم بسیار ارزشمند و قابل احترام است.
✅ برخورد فعالانه و بستن #مجاری_فساد با رویکرد سیستمی در نظام مدیریت شهری بدین صورت شکل می گیرد که نهاد تقنین یا همان شوراهای اسلامی شهر قوانینی را تصویب کنند که منافذ فساد را بر روی سوداگران و سوءاستفاده کنندگان ببندد و مدیریت شهری نیز باید تلاش نماید با اصلاح برخی روشها، بسترهای فسادزا را از بین ببرند و فرهنگ سلامت اداری را در شهرداری بیش از پیش توسعه دهد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰، شماره ۳۴۸۷
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12116/333391
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
«آشنا گزینی» به جای «شایسته گزینی»
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست
🔻پنجشنبه، ۱ مهر ۱۴۰۰، شماره ۸۸۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
«آشنا گزینی» به جای «شایسته گزینی»
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ متأسفانه اشتباهی مرسوم در فرآیندهای انتخاب، انتصاب و ارتقا مدیران در کشور ما وجود دارد که در آن «آشنا گزینی» جایگزین «شایسته گزینی» شده است. امروز فرهنگ سازمانی ما به گونه ای است که وقتی فردی در فضای مدیریت و اداره ی یک سازمان قرار می گیرد به جای مطالعه و بررسی تمام گزینه های موجود برای #انتخاب_اصلح در پست های مختلف سازمانی به گزینه های آشنا، موجود و در دسترس اکتفا می کند و این امر سبب می گردد در بسیاری مواقع بهترین گزینه برای مدیریت جای خود را به گزینه ی شناخته شده برای مقام مسئول می دهد.
✅ در واقع مفهوم «شایسته» با «آشنا» عوض شده و بدین ترتیب افرادی که به دنبال تبلیغ خویش و یا در جستجوی مناصب بالاتر نیستند علیرغم کفایت بیشتری که دارند در سطوح پایین تری خدمت می کنند و این سبب هرز استعدادهای سازمانی می گردد. اکنون که #دولت و شوراهای اسلامی جدید مستقر شده اند و مدیران تازه نفس با رویکردهای اجرایی و سیاسی بسیار متفاوت با افراد قبلی سرکار آمده اند قطعاً دامنه تغییرات بسیار گسترده خواهد بود و نظام مدیریت کشور در آستانه تغییرات بسیار وسیعی در تمامی سطوح قرار دارد.
✅ پس قطعاً ضرورت دارد مسئولینی که در معرض گزینش، انتخاب و انتصاب مدیران قرار دارند در روند این فرآیند دقت و تأمل بیشتری به خرج دهند تا بهترین ها را انتخاب نمایند. مسلماً از نگاه شرعی و مدیریتی #انتصاب و انتخاب افراد برای پست ها و مناصب دولتی به میزانی که امروز با آن ساده انگارانه برخورد می کنند صحیح نمی باشد. اگر عده ای بر امورات مردم مدیریت نمایند در حالی که از صلاحیت های لازم برخوردار نیستند و یا افراد شایسته تری نسبت به آن ها وجود دارد و فردی در جایگاه تصمیم گیری نسبت به این امر تساهل و تسامح به خرج دهد قطعاً زیانی بزرگ و گناهی نابخشودنی مرتکب شده است.
✅ در حدیثی از پیامبر اعظم(ص) نقل شده است که فرمود: «کسي كه شخصي از مسلمانان را به كار بگمارد و بداند كه در ميان آنان كسي اولي و بهتر از وي به انجام اين مسؤوليت و داناتر از او به كتاب خدا و سنت پيامبر(ص) وجود دارد بي ترديد به خدا و رسول او و جميع مسلمانان خيانت ورزيده است». البته آن چه در مورد #آشناگزینی به جای شایسته گزینی عرض کردم پایین ترین سطح تخلف در فرآیند انتخاب افراد برای مسئولیت های مختلف سازمانی است.
✅ وای بر آن وقتی که نگاه حزبی، گروهی، قبیله ای، فامیل بازی و یا بده و بستان های غیر اخلاقی و غیر قانونی رواج یابد که در این حالت سیستم مدیریت با اختلالات بسیاری مواجه خواهد شد و کشور خسارت های فراوانی خواهد دید. متأسفانه در سال های اخیر #انتصابات غیر اصولی و یا براساس شاخص های غیرحرفه ای سبب بروز چالش های جدی و آسیب به عملکرد سازمان های دولتی و عمومی شده است.
✅ پس اکنون که دولت و شورهای جدید با رویکردها و شعارهای انقلابی مسئولیت را بر عهده گرفته اند شایسته است به آنچه در مبانی انقلاب اسلامی در فرآیند انتصاب مدیران تعریف شده است بازگشتی مجدد داشته باشند. که این تحقق مهم ضمن سالم سازی فضای مدیریتی و شایسته سالاری سبب بستن بروز زمینه های فساد خواهد شد امری که رییس دولت سیزدهم بارها بر آن تأکید داشته و دارد. در فرآیندهای رهبری سازمانی انتصاب مدیران از مهم ترین و حساس ترین امور است که باید دوباره اهمیت آن را به برخی افراد در مقام #تصمیم_سازی و تصمیم گیری تذکر داد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست
🔻پنجشنبه، ۱ مهر ۱۴۰۰، شماره ۸۸۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
#اصول_متقاعدسازی #کتابنگار ✍ #برایان_تریسی 📔 #سخنرانی_موفق #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @
#اصول_متقاعدسازی
✅ #ارسطو اولین فیلسوف بزرگی بود که به اهمیت فن بلاغت بهعنوان ابزاری ضروری برای رهبری کردن پی برد. او عناصر ضروری متقاعدسازی را به سه بخش تقسیم کرد:
1⃣ #لوگوس (منطق):
اشاره به منطق، کلمات و #استدلال در بحث شما دارد. مهم است حرفهایی که میزنید باهم همخوانی داشته باشند، مانند حلقههای یک زنجیر باشند که به هم متصلاند و بیان یا بحثی را انسجام میبخشند. وقتی خوب فکر میکنید و صحبتتان را برنامهریزی مینمایید،نکات مختلف و متعدد خود را سازماندهی میکنید تا روی نکته قبلی پایهریزی میشود تا بحث متقاعدکنندهای شکل بگیرد.
2⃣ #اِتوس (اخلاق):
دومین جنبه متقاعدسازی اتوس است. که مربوط به منش، اخلاقیات و باورهای شما به هنگام سخنرانی میشود.با افزودن بااعتبار خود نزد شنوندگانتان، قبل از #سخنرانی و به هنگام آن، احتمال این را که شنوندگان حرفهایتان را باور کنند و به توصیههای شما عمل نمایند ،افزایش میدهید.
3⃣ #پاتوس (احساسات):
سومین جنبه #متقاعدسازی پاتوس است که مضمون احساسی و عاطفی صحبت شمارا دربرمی گیرد و شاید از همهی جنبههای دیگر مهمتر باشد.تنها زمانی که پیوند احساسی و عاطفی برقرار کنید و روی مردم تأثیر بگذارید، میتوانید به آنها انگیزه بدهید که فکرشان را تغییر دهند و اقدام ویژهای به عملآورند. اگر میخواهید مردم را تکان دهید و روی آنها تأثیر بگذارید، این سه عنصر باید درهم تنیده باشند.
✅ سه بخش پیام شما
#آلبرت_محرابیان استاد دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس ، چند سال قبل درزمینۀ ارتباط مؤثر مطالعاتی کرد.او به این نتیجه رسید که هر پیام از سه رکن تشکیل میشود:
1⃣ کلمات:
محرابیان میگوید کلمات تنها ۷ درصد پیام را به خود اختصاص میدهند. البته کلماتی که به کار میبرید از اهمیت فراوان برخوردارند و باید در انتخاب آنها دقت فراوان کرد. باید تصادف و #تسلسل درست و سازمانیافته داشته باشند و به لحاظ دستور زبان هم درست و بیعیب باشند.اما همه ما تاکنون به صحبتهای اساتیدی گوشدادهایم که از کلمات عالی و کمنظیر استفاده کردهاند و بااینحال از شنیدن حرفهایشان خسته شده ایم. کلمات به تنهایی کافی نیستند.
2⃣ لحن صدا:
دومین عنصر ارتباط که #محرابیان به آن اشاره میکند، لحن صداست.در محاسبات او، ۳۸ درصد پیام در لحن صدا خلاصه میشود. مهم تأکیدی است که بر کلمات میگذاریم. برای مثال به جمله "تو را خیلی دوست دارم" توجه کنید.با تأکید گذاردن بر هر یک از این کلمات و یا با سؤالی کردن جمله میتوانید معنای عبارت را تغییر دهید.
هر مردی تجربه بحث کردن با همسرش را بر سر یک موضوع ساده داشته است. مردان از کلمات استفاده ابزاری میکنند اما زنها سعی می کنند از کلمات برای #ایجاد_ارتباط استفاده نمایند. به همین دلیل هر کلمهای را به شکلی متفاوت می شنوند. برای مثال زن ممکن است از حرفی که شوهرش زده است برنجد.
مرد ممکن است بگوید: "اما من فقط این را گفتم." و زن ممکن است با عصبانیت بگوید:"مهم نیست چه گفتی مهم این است که چگونه گفتی." با تغییر دادن عمدی لحن صدا و با آگاه شدن از اهمیت آن، می توانید همه پیغام را #تغییر دهید و تأثیری متفاوت بر شنوندگان بگذارید.
3⃣ بدن (تن):
محرابیان در ضمن به این نتیجه رسید که ۵۵ درصد پیام مربوط به زبان تن می شود.علتش این است که تعداد عصبهایی که از چشم به مغز میرسد، ۲۲ برابر عصبهایی است که از گوش به مغز میرسد. به همین دلیل است که #تأثیرات_دیداری بسیار قدرتمندتر هستند.
#کتابنگار
✍ #برایان_تریسی
📔 #سخنرانی_موفق
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دسته بندی الگوهای ذهنی کارشناسان سازمانی
① ارزیابی کنندگان
② اطمینان خواهان
③ علت یابان
④ دنبال کنندگان
⑤ مثبت اندیشان
⑥ متعهدان
⑦ فردگرایان
⑧ حمایت خواهان
⑨ قانون گرایان
⑩ رابطه گرایان
⑪ مشارکت کنندگان
#مدیریت
#مبانی_سازمان
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی سیستمی سکوت سازمانی
✍ #دکتر_حمید_عرفانیان_خانزاده
✅ #سکوت_سازمانی فرایند ناکارآمدی است که هزینه ها و تلاش های صورت گرفته را بی اثر می کند و ممکن است نمودهای متفاوتی داشته باشد؛ مانند سکوت دسته جمعی در ملاقات ها، مشارکت اندک در ابراز ایده و نظرخواهی ها.
✅ وقتی افراد سازمان ترجیح می دهند در برابر مسائل سازمانی سکوت پیشه کنند، این وضعیت به پدیدۀ جمعی تبدیل می شود که به آن «سکوت سازمانی» می گویند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی تببین علی انسجام تیمی بر اساس بسندگی مهارت های شغلی، ابهام نقش و رهبری مشارکتی: نقش واسطه ای اعتماد تیمی
✍ #دکتر_نوری_کعب_عمیر
✅ #کار_تیمی یکی از مهم ترین تسهیل کننده ها در دستیابی به نتایج مثبت و مقرون به صرفه در عرصه سازمان های کنونی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
هوش هیجانی در رهبران
✍ #مدل_دنیل_گلمن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
هوش هیجانی در رهبران ✍ #مدل_دنیل_گلمن #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.
هوش هیجانی در رهبران
✍ #مدل_دنیل_گلمن
✅ نقش اصلی در ترویج مفهوم #هوش_عاطفی یا هوش هیجانی بر عهدهی #دانیل_گلمن بوده است. دانیل گلمن، دکترای روانشناسی خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرده و سالهاست برای نشریههای مختلف از جمله نشریه کسب و کار هاروارد مقاله مینویسد.
#Harvard_Business_Review
💢 دانیل گلمن و تجاری سازی مفهوم هوش هیجانی
#تجاری_سازی یا؛
#Commercialization
✅ یک جنبهی مثبت و یک جنبهی ناخوشایند (نه الزاماً منفی) دارد. هر دو این جنبهها را میتوانید به خوبی در دانیل گلمن ببینید. جنبهی ناخوشایند، نگاه درآمدزای افراطی به مفاهیم علمی است. مثلاً شاید برای بخشی از مخاطبان جالب نباشد که تمام صفحهی اول و اصلی سایت گلمن به تبلیغ دورههای آموزشی و سمینارهای او اختصاص یافته و هیچ نشانهای از هیچ یک از فعالیتهای علمیاش در صفحهی اول دیده نمیشود.
✅ همچنین شاید حس خوبی به مخاطب ندهد که دانیل گلمن هنگام معرفی کتاب هاروارد (از سریِ Must-Read) که سه مقاله از مقالههای او را در خود جا داده است، مستقیم اشاره میکند که من خودم یک کتاب دیگر دارم که همهی مقالاتم آنجاست و تلویحاً با لحنی شوخ اشاره میکند که این را نخرید و آن را بخرید.
💢 نمونههای این رفتار در دانیل گلمن کم نیست:
✅ اما باید منصف باشیم و این را بگوییم که این جنبهی شاید ناخوشایند، روی دوم سکهی تجاری سازی است که ناگزیر از پذیرش آن هستیم.
✅ روی اول سکه این است که اگر این تلاش گلمن نبود، بعید بود بسیاری از ما امروز نام هوش هیجانی و پیتر سالووی و کسانی را که در این زمینه تلاش کردهاند، شنیده باشیم.
✅ اگر امروز میلیونها نسخه از کتابهای گلمن در سراسر جهان فروخته شده و تمرکز مدیران کسب و کار از سمت تعریف سنتی هوش و بهره هوشی به سمت اهمیت تسلط بر خود و همدلی و مهارت در تعامل اجتماعی رفته است، بیتردید بخش مهمی از این تغییر را مدیون تلاش دانیل گلمن هستیم.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
فقط کافیست قوی و باهویت باشید.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 پلتفرم واقعیت مجازی فیسبوک
✅ #شرکت_فیسبوک از پلتفرم واقعیت مجازی خودش برای جلسات کاری به نام؛
#Horizon_Workrooms
رونمایی کرده است. در این محیط مجازی هر شخص دارای بدن مجازی خود هست که میتواند ان را طراحی کند و در ان افراد نیاز به استفاده از هدست واقعیت مجازی Oculus دارند. با پوشیدن این هدست ، کاربران میتوانند محیط مجازی را به صورت ۳۶۰ درجه ببینند، حرکت بدن انها در واقعیت، در محیط مجازی هم اعمال می شود. علاوه بر اینها کاربران می توانند با استفاده از کنترلرهای هدست تلاش و تحقیق روی تخته وایت برد مجازی بنویسند و نقاشی بکشند ولی برای بقیه کارها نیازی به این کنترلرها نیست و تشخیص دستهای کاربر توسط سنسورهای این #هدست انجام خواهد شد.
✅ کاربر حتی میتواند کامپیوتر را در این #محیط_مجازی به اشتراک بگذارید و از طریق ماوس و کیبورد واقعی در محیط مجازی تعامل کنید و مثلا نوشته های مختلف رو تایپ کنید. این سرویس که در واقع نسخه پیشرفته تر جلسات کاری با طریق تماس های تصویری هست ، با اینکه جالب هست و کاربر رو به طور عمیق وارد جلسات میکند ولی معایب خودش را هم دارد و کاربر مثل دنیای واقعی باید اداب معاشرت رو رعایت کندو مثلا دستهایش را جای بدی نگذارد یا به کسی به طور طولانی مدت خیره نشود! این سرویس برای استفاده عموم عرضه شده و کاربرانی که دارای هدست واقعیت مجازی Oculus به تلاش و تحقیق ۲ هستند میتوانند در سایت؛
workrooms.com
اکانت بسازند و با دوستانشان در این محیط مجازی تعامل کنند.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 اگر کنجکاوید بدانید وقتی از این سمت کره زمین ، مستقیم به سمت دیگر کره زمین بروید از کجا سردر می آورید، #گوگل یک ابزار واقعی جالب به نام؛
#Floom
رابرای اینکار ایجاد کرده است. برای استفاده از ان فقط کافیست به سایت؛
g.co/floom
بروید، دوربین خود را روی زمین بگیرید و روی گردبادی که ظاهر میشود کلیک کنید تا بفهمید ان سر زمین به کجا ختم میشود. این سایت فقط روی مرورگر #کروم و فقط روی گوشی های اندرویدی که از فناوری؛
#ARCore
پشتیبانی می کند، فعالیت دارد.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar