Modiryar | مدیریار
✍ بهش بگو
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ همین الان، خیلی زود، بدون فوت وقت، بی درنگ، بی پروا، بی محابا، بی تعارف، بدون خجالت و رودربایستی، بدون پیشگفتار و مقدمه، بدون حرف و حدیث، بدون شک و شبهه، بدون لکنت و غرور، با صدای بلند صدایش کن، نگاهش کن، غافلگیرش کن و بهش بگو: عزیرتر از جانم، عشق پاکم، خورشید قلبم، زیباترینم، معشوق بی همتای من، گل خوشبوی من، آرامش دل بی قرار من، از صمیم دل، از سویدای جان، از عمق وجودم «دوستت دارم». محبوب من! به بلندای آسمان، به شکوه کوه، به پهنای دشت و به طراوت باران سوگند می خورم هیچ زیبایی دنیا در دلم جایگزین لبخند و مهربانی تو نیست.
⛱ به تعویق نینداز، دریغ نکن، خسیس نباش، غفلت نکن، فکر نکن حالا حالاها وقت داری، نگو دوباره فرصت می شود، يا رویش بالا می رود، خودش را لوس می کند، برایم طاقچه بالا می گذارد و ... ؛ اگر او را می خواهی، قلبت برایش می تپد، حالت را خوب می کند، ضربانت را بالا میبرد، لبخندش به چشمانت زیبا می آید، دمای بدنت با نگاهش تغییر می کند، دیگر از چه باک داری هر آنچه از محبت و مهربانی در دلت داری تقدیم نگاهش کن. چه بسیار حرف هایی که می توانست دلی را شاد کند، غمی را بزداید، حالی را خوب کند و زندگی را شیرین کند که در سینه ها حبس شد و با صاحبش به خاک رفت.
⛱ فکر نکن همیشه با توست، در کنار توست، همگام توست، پیش توست، یا تا ابد برایت می ماند. گمان باطل است اگر فکر کنی امروز صبح از خانه بیرون زدی ظهر حتماً بر می گردی و دوباره او را میبینی، یا همیشه در بر همین پاشنه می چرخد، به خدا این گونه نیست، هیچ چیز قطعی و حتمی و پایدار نیست؛ این دنیای بی وفا بالا و پایین دارد، مرگ و میر دارد، بیماری و فراق دارد و هر ساعتش یک رنگ است پس تا فرصت داری، نفس داری، حالت خوب است، عزیزت را قدر بدان، در صدر نشان، دور سرش بگرد، قربان صدقه اش برو و با صدای بلند زیر باران اشک و بوسه بهش بگو: «دوستت دارم را انتهایی نیست»
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دست بردارید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 دست بردارید
▪زندگی دنیا کوتاه و کم ارزش است بسیار کوتاهتر و کم ارزش تر از آنچه فکرش را می کنیم. اینرا همه می دانیم ولی گاهی فراموش می کنیم و دچار #غفلت می شویم و آنچنان در دنیا تاخت و تاز می کنیم که گویی عمری جاودان داریم و این سرای فانی همان جایی است که همیشه برای ما می ماند. گویی این خاصیت انسان است که رحلت به سرای ابدی را فراموش می کند و از یاد می برد برای چه خلق شده است و چه تکالیفی بر عهده دارد.
▪️بر همین اساس #زندگی_دنیا را ناخودآگاه یا از سر نسیان پایدار می داند و خلقت انسان را تنها محدود به این زمان و مکان می پندارد. اما زهی خیال باطل! عمر دنیا بسیار زودگذر و بی برکت است و بنا به فرمایش امیرالمومنین علیه السلام «فرصت ها مانند ابر به سرعت می گذرند» پس چه زیان کار است کسی که برای منفعت کوتاه و بی ارزش دنیا آخرت خویش را تباه کند. این چنین است که گویی همواره ندایی از اعماق وجود انسان و وجدان های بیدار ما را می خواند و نهیب می زند که هان!
▪ای #فرزندان_آدم دست بردارید از هر آنچه شما را از خودتان دور می کند، روح معنویت، شرافت و وجودتان را ضایع می کند و مسیر مراتب پیشرفت و تعالی شما بسوی ملکوت و زندگی ابدی را مسدود می سازد. باید از همه ی خودپسندی ها، دنیا طلبی ها، اسراف ها، تبذیرها، تجملات، کینه ها، تزویرها و... دست بردارید و مس جان خود را در دریای معرفت، اخلاص و تقوا بشویید، بسوی انسانیت و اخلاق هجرت کنید تا بقول حافظ «کیمیای عشق بابید و زر شوید».
🔴 بگذارید و بگذرید
▪️#زندگي_اجتماعي بصورتي است كه همواره اين احتمال وجود دارد انسان ها از هم دلگير شوند، بين آنان مشاجره صورت پذيرد، احساس كنند كسي حق آنها را تضييع كرده و يا اينكه آدمي خواسته يا ناخواسته پاي خود را در كفش ديگران كند. يك روز كسي از دست و زبان ما مي رنجد روز ديگر ما از كسي مي رنجيم و اين رفت و آمدها تا زماني كه زندگي جاري است ادامه دارد.
▪اينكه اين مسأله يك واقعيت غيرقابل انكار است شكي نيست اما نكته مهم شيوه مواجهه با پيچ و خم هاي زندگي است. عده اي زود از كوره در مي روند و هرگونه ناملايمتي را به بدترين شكل پاسخ مي دهند و عده اي باسعه صدر مسائل را حل كرده و از ديگران و اشتباهات آنان در مي گذرند. برخي توقع دارند #محيط_اجتماعي هرگونه اشتباه آنها را ناديده بگيرد ولي زماني كه خود در چنين مقامي قرار مي گيرند كوچك ترين گذشتي از خود نشان نمي دهند.
▪️گاهي ما انسان ها در مقايسه با ديگران، جنبه هاي مثبت خويش را بيش از آنچه واقعيت دارد، در نظر ميگيريم و عيوب خود را کمتر از آنچه که هست، مي بينيم. در نتيجه به جنبه هاي مثبت ديگران کمتر توجه مي کنيم. اين مسئله روابط اجتماعي و بخصوص #روابط_خانوادگي ما را مخدوش مي كند. گذشت كردن ثمرات قابل توجهي دارد.
▪️سبب طولانی شدن عمر شخص بخشنده می شود، وجدان آدمی را آرام می کند، خانه دل از کینه و انتقام بعنوان مهلك ترين بيماري خالی می شود، روح عفو کننده بزرگ می شود. محبوبیتش میان گروه هاي مختلف #مردم افزايش مي يابد و درنهايت این روحیه گذشت از بدي هاي دیگران به عنوان یک فرهنگ و ارزش عالی انسانی به همسر و فرزندان و اطرافیان و... منتقل می گردد.
🔴 باید گذاشت و گذشت
▪️#گذشت بعنوان يک خصوصيت مثبت انساني، زيباترين جلوه هاي كرامت اخلاقي را به تصوير مي كشد. اين مسئله در مناسبات اجتماعي و بويژه در زندگي مشترک، حضور موثر دارد. زن و شوهر بيش از هر مجموعه انساني بايد نسبت بهم روحيه بزرگ منشي و كرامت داشته باشند. يکي از نشانه هاي بزرگ منشي عفو و گذشت و مدارا نسبت به هم است.
▪#زندگي_مشترک به گونه اي است كه زن و شوهر به طور طبيعي در رفتار و گفتار هم دقيق مي شوند و به عيوب هم پي مي برند. اما نبايد اين مسئله به بازگو کردن عيوب هم و سرزنش يكديگر منجر شود. چراكه در اين صورت، شادکامي از صحنه زندگي به بيرون رانده مي شود و جوي آکنده از بدبيني و دشمني بر فضاي زندگي حاکم مي شود.
▪️#مدارا و گذشت، ما را ملزم مي کند در مورد همسرمان بجاي عيب جويي، عيب پوشي را برگزينيم و در مواردي، تغافل را سرلوحه مناسبات خود قرار دهيم. يعني وانمود کنيم كه از اشتباه طرف مقابل بي اطلاع هستيم. چقدر زيباست در جايي كه انسان توانايي تلافي كردن و انتقام گرفتن را دارد با كرامت از اشتباه ديگران بگذرد و خداي مهربان را گواه عمل خويش قرار دهد و اين اوج قدرت انسان است.
▪سوال اساسي اينست؛ انساني كه از اشتباهات و قصور مردم در حق خويش گذشت نمي كند چگونه توقع دارد #خداي_مهربان زشتي هاي عمل او را بپوشاند، گناهانش را ناديده بگيرد و او را بيامرزد؟ امام علي(ع) مي فرمايد: «بگذارید و بگذرید، ببینید و دل مبندید، چشم بیاندازید و دل مبازید که دیر یا زود باید گذاشت و گذشت.»
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا
🔻شماره ۳۹۴۱، دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
@modiryar
37.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 «آیین بزرگداشت و تجلیل از مربیان آموزشی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد»
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🎞 «آیین بزرگداشت و تجلیل از مربیان آموزشی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد» #پایگاه_جامع
🎞 «آیین بزرگداشت و تجلیل از مربیان آموزشی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد»
👤 #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
اعوذبالله سمیع علیم من الشیطان لعین الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
«هوالاول و الاخر وظاهر و الباطن و هو بکل شی علیم»
🔺باد است و بهاران است شیدایی و ایمان است
🔻از لاله و از لادن صحرا گلستان است
🔺از دور شهاب آید، از ابر صدا آید
🔻از گنبد مینایی شمس الضحی آید
🔺مرغان چه شادانند، سرمست و غزل خوانند
🔻با ناز و ادای گل چون برده رقصانند
🔺هم باد و هم باران هم هلهله یاران
🔻امن یجیب خوانید بر جمله بیماران
🔺هم طاهر و هم طاها، در حسن و زیبایی
🔻هم وآله و هم والا خوش خلق و رویایی
🔺در بزم وصال ما یارب مددی فرما
🔻ناکام نماند کس، ناکام نمانیم ما
🔺نیک است جهان اکنون از لطف خدادادی
🔻شکرت خداوندا از آنچه به ما دادی
این شعر بهاران سروده خودم تقدیم به خانم ها، آقایان همکاران شریف و عزیز و ارجمند.
✅ قال الله الحکیم فی کتاب؛
«بسم الله الرحمن الرحیم
یسبح لله ما فی السموات و ما فی الارض الملک القدوس العزیز الحکیم هوالذی بعث فی الامیین الرسول منهم یتلو علیه آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه من کانو قبل لهم فی ضلال المبین»
✅ فرمود آنچه در آسمان و زمین و فی مابین آنها هستند تسبیح خدا را می گویند .میگوید: «الملک القدوس العزیز الحکیم»، من وشماهم زیر لب می گوییم «الملک القدوس العزیز الحکیم» او کسی است که برانگیخت پیامبری از بین شما. برای چه؟ برای ویزکیهم و یعلمهم کتاب و لحکمه
هم تزکیه کند شمارا، هم تأدیب کند شما را هم به شما زندگی کردن بیاموزد. من افتخار میکنم که پیرو شریعتی هستم که کتابش با خواندن آغاز میشود، «اقرا بسم ربک الذی خلق»، این دعوت خداست. افتخار می کنم در این کتاب برای قلم قداست قایل است. «والقلم ما یسطرون» خدا سوگند میخورد به قلم و هر آنچه که می نویسد.
✅ ما پیرو این شریعتیم، شریعتی هستیم که پیامبرش فرمود: «انی بعثت معلما»، ایها الناس من معلم برانگیخته شدم یا رسول الله معلم چی؟ «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق». من برانگیخته شدم که مکارم اخلاق را به اتمام رسانم. بعد فرمود افتخار کنید به پیامبرتان و به امامتان چون «انا مدینه العلم و علی بابها». پیامبر ما شهر علم و دانایی است. پیامبر و علی باهمگان فرق دارند چون داناترینند .«انا و علی من شجره الواحد و سایرالناس من شجره شطا». من و علی از یک درختیم و سایر مردم یک جور دیگرند. چرا؟ چون شریعت ما امامی دارد که می فرماید «من علمنی حرفا و فقد سیرنی عبدا». امامی دارد که بلند شد فرمود: «سلونی قبل ان تفقدونی» مردم از من بپرسید قبل از اینکه مرا از دست دهید.
✅ چرا چون فرمود به خدا قسم فرزند ابیطالب راه آسمان ها را از راه زمین بهتر و بیشتر می شناسد. رفقا همکاران عزیز و ارجمند من از جنس معلمی عرض می کنم افتخار کنید به کرسی که امروز به بهانه آتش نشانی به بهانه هر سازمان دیگه و هر ارگان دیگر در اختیار شماست. و به شما نعمتی را خدا ارزانی داشته آن هم نعمت معلمی است. نعمتی که پیامبران از آن بهرهمند اند خداوند انسان را خلق کرد و سپس «و علم الادم و الاسما والحسنا». و گفت این ها را انتقال دهید. ما در دفتر نوسازی و تحول سازمانی چهار کلید واژه برای آموزش داریم. استاد کرمی فرمودند آموزشها موضوع محور نباشد؛
1⃣ بالغ بر یک سال است منظومه آموزش شهرداری مشهد #مسئله_محور است. موضوعات آموزشی نداریم، مسائل سازمانی را ابزار آموزش می کنیم.
2⃣ دوم #تعاملی است. یعنی باید بین استاد و فراگیر در رفت و آمد باشد. شما در جایگاه معلمی حتما منظور نظر داشته باشید.
3⃣ سوم #مشارکتی است. ما با سازمانهای مختلف در برگزاری آموزشها مشارکت می کنیم.
✅ چهارم #اقتضائی است.یعنی کاربردی است. یعنی با شرایط زمانی و سیستمی ما باید همخوان باشد.
▪️برای همین آموزش ما با #هم_اندیشی شروع میشود.
▪️به #هم_گرایی می رسد.
▪️و نتیجه اش میشود #هم_افزایی.
اگر این منظومه را بتوانیم به یاری خدا و همکاری شما پیاده سازی کنیم در سیستم شهرداری اتفاقات خوبی خواهد افتاد در حوزه آموزش.
✅ به رسم ادب دست بر سینه می گذارم محضر همه شما عزیزان و معلمان شریف که خانواده آتش نشانی را همراهی می کنید اگر اجازه بفرمایید با دو بیت از ملک الشعرای بهار کلامم را به پایان برسانم. فرمود:
🔺شمعیم و دلی مشعلهافروز و دگر هیچ
🔻شب تا به سحر گریهٔ جانسوز و دگر هیچ
🔺افسانه بود معنی دیدار، که دادند
🔻در پرده یکی وعدهٔ مرموز و دگر هیچ
🔺روح پدرم شاد که فرمود به استاد
🔻فرزند مرا عشق بیاموز دگر هیچ
و صل الله علی محمد و آله الطاهرین
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نمودار سلسله مراتبی استراتژی ها در سازمان های هولدینگ
#پایگاه_جامع_مدیریار
#سلسله_مراتب_استراتژی_ها
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بی نق و بی بهانه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ اوضاع و احوال کشور خصوصاً از حیث اقتصادی و #روحیه_عمومی آن چنان که باید و شاید مناسب و رو به راه نیست. خصوصاً دغدغه های اقتصادی و معیشتی مردم تا حدی بالا است که از بسیاری خواسته های به حق و بعضاً نیازهای اولیه ی خود نیز گذر می کنند یا مجبور هستند آن ها را نادیده بگیرند. از طرف دیگر عدم ثبات در بازار و مسائلی همچون تورم، تحریم و قیمت ارز و سکه علاوه بر اینکه امنیت فعالیت را از گروه زیادی از فعالان عرصه های مختلف گرفته است سبب ایجاد حس عدم ناتوانی در انجام یک سری فعالیت ها برای عده ای شده است. همه ی این ها را گفتم نه برای اینکه نمکی باشد بر زخم دردهای جامعه، بلکه خواستم قبل از ورود به بحث اصلی این نوشتار بگویم آن چه ارائه می شود با شناخت همین مسائل و آگاهی از کم و کاستی ها و محدودیت های #اجتماعی است.
✅ دو چیز انسان و حیات عمومی بشر را زنده نگه می دارد:
▪️ اول امید و
▪️ دوم تلاشی که حاصل از همین امیدواری است.
به بیان دیگر اگر #امید از میان برود نه دیگر تلاش و حرکتی صورت خواهد پذیرفت و نه دیگر حیات واقعی به معنای روح پویایی و زندگی برای بشر وجود خواهد داشت. پس هر اتفاقی که افتاد و هر محدودیتی که ایجاد شد تا گزینه ی #امیدواری باشد می توان بسیار به ایجاد تغییرات مثبت و تحولات مطلوب امیدوار بود. اما حفظ این امیدواری و وفاداری به هر آن چه انگیزه حرکت و زندگی را ایجاد می نماید همیشه کار ساده ای نیست. گاهی کم و کاستی ها، محدودیت ها، مسائل و چالش ها چنان زیاد و فراگیر می شود و امور زندگی آدمی آن چنان پیچیده می شود که رمقی برای حرکت در فرد یا جامعه باقی نمی ماند.
✅ حال سئوال اساسی اینجاست که چه اتفاقی باید رخ بدهد تا به این نقطه نزدیک نشویم؟ عوامل زیادی وجود دارد که نای #حرکت و برکت را از زندگی انسان می گیرد. امری که متأسفانه در جامعه ما زیاد وجود دارد. دو مورد از این ها «نق زدن های پیاپی» و «بهانه گیری های ناپایان» عده ای است که برای هر راهی دلیل و بهانه ای می آورند که بن بست شود و هر حرکتی را به نقطه ای می رسانند که به سکون برسد. چنان در پردازش #مسائل_اجتماعی سیاه نمایی می نمایند که گویی دیگر حتی راهی برای نفس کشیدن وجود ندارد چه رسد به حرکت و امیدواری. بزرگ نمایی در مشکلات و استمرار در بهانه گیری و به بیان ساده تر نق زدن های مستمر سبب می شود که هم فرد خودش دیگر توانی برای حرکت نداشته باشد و هم این امر را از دیگران سلب نماید.
✅ ملتی که زیر #موشک_باران دشمن و مسائلی همچون فتنه ها، آشوب ها، تحریم ها و فشارهای مختلف خود را حفظ کرده و امیدوار مانده است و در همین مسیر سنگلاخ پیشرفت های قابل توجهی نیز داشته است پس قطعاً می تواند کماکان بر مدار امید، حرکت و #پیشرفت قرار داشته باشد و از این پیچ تاریخی نیز گذر کند. فقط باید یاد بگیریم ضمن شناسایی مشکلات و کاستی ها و تلاش در جهت رفع آن ها از تله بهانه جویی و نق زدن های واهی که در واقع دزد انرژی هستند رهایی یابیم و با شادابی و نشاط به حیات خود ادامه دهیم. همان جمله معروف که از بهانه هایمان قوی تر باشیم می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد. اکنون که کشور با چالش های اساسی مواجه است روحیه «هم اندیشی، هم گرایی و هم افزایی» برای گذر از چالش ها می تواند دستاوردهای قابل توجهی برای ما به ارمغان بیاورد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، شماره ۹۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چارچوب تحلیل منابع، قابلیت ها و شایستگی ها
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی جهت اندازه گیری فرضیه ها
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مراحل انجام پروژه های عارضه یابی
🔺نویسنده: #مرضیه_حسینی
🔻مشاور سیستم های مدیریت ISO
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مراحل انجام پروژه های عارضه یابی 🔺نویسنده: #مرضیه_حسینی 🔻مشاور سیستم های مدیریت ISO #پایگاه_جام
✍ مراحل انجام پروژه های عارضه یابی
🔺فاز اول:
🔻انتخاب مدل مناسب عارضه یابی
⇦ (ابزار عارضه یابی مبتنی بر نیاز های کارفرما)
▪️مصاحبه با مدیران کلیدی شرکت به منظور درک مسایل و مشکلات اصلی
▪️شناسایی و اولوی بندی دغدغه ها و انتظارات کارفرما از عاملین تغییر برون سازمانی
▪️تهیه ماتریس ابزار عارضه یابی / نیازمندی کارفرما به منظور انتخاب مناسب ترین ابزار عارضه یابی
▪️جمع آوری اطلاعات تکمیلی جهت انتخاب ابزار مناسب عارضه یابی
▪️تصمیم گیری (مبتنی بر روش AHP)برای انتخاب ابزار عارضه یابی
🔺فاز دوم:
🔻عارضه یابی تعالی سازمانی
⇦ (عارضه یابی مبتنی برشبیه سازی فرایند جایزه ملی تعالی سازمانی)
▪️هدف گذاری سطح تعالی سازمانی مورد انتظار (تعهد، تقدیر نامه، تندیس)
▪️انتخاب روش مناسب (کارگاه ماتریس، پرسشنامه استاندارد، اظهارنامه) باتوجه به هدف تعالی
▪️برگزاری کارگاه های آموزشی تعالی سازمانی در سطح شرکت (کارگاه آشنایی با مدل تعالی سازمانی، کارگاه آشنایی با منطق رادار و نحوه تنظیم اظهارنامه)
▪️برنامه ریزی برای اجرای فرایند خودارزیابی(زمان بندی، شیوه اجرا)
▪️ارایه مشاوره به سازمان در فرایند تهیه خودارزیابی
▪️تهیه و ارایه گزارش های متنوع (اظهارنامه شرکت، فهرست نقاط قوت و زمینه های قابل بهبود شرکت، پیشنهاد پروژه های بهبود کمک به شرکت برای حضور در جایزه تعالی سازمانی، ارایه گزارش بازخور تعالی)
🔺فاز سوم:
🔻عارضه یابی بلوغ فرایندی
⇦ (عارضه یابی مبتنی برسنجش سطح بلوغ فرایندهای کلیدی شرکت)
▪️شناسایی فرایندهای کلیدی شرکت
▪️طراحی و ویژه سازی چک لیست های سنجش سطح بلوغ فرایندهای کلیدی ضمن الگوبرداری از بهترین تجارب(Best Practices) فرایندی
▪️برگزاری کارگاه ارزیابی سطوح بلوغ فرایندهای کلیدی
▪️ترسیم پروفایل بلوغ(ماتریس فرایندها/ویژگی ها/بلوغ)
▪️شناسایی برنامه های کوتاه مدت، و بلند مدت جهت ارتقای تدریجی سطح بلوغ فرایندی(با نگرش BPI)
▪️ترسیم نقشه راه (Roadmap) رسیدن به کلاس جهانی فرایندها
🔺فاز چهارم:
🔻عارضهیابی موضوعی با چک لیستهای معین
⇦ (عارضه یابی حوزههای مشخص سازمان با چک لیستهای مشخص)
▪️مشاوره با سازمان در خصوص انتخاب حوزه مناسب جهت عارضه یابی
▪️عارضه یابی سبک رهبری، عارضه یابی فرهنگ، عارضه یابی کار تیمی
▪️عارضه یابی خلاقیت، عارضه یابی منش مدیران و غیره.
▪️ارائه یا طراحی چک لیست های عارضه یابی موضعی متناسب با حوزه انتخاب شده
▪️انجام عارضه یابی مبتنی بر چک لیست
▪️ارائه بازخورد نتایج ارزیابی موضوعی و راهکارهای بهبود
▪️برنامه ریزی و اجرای راهکارهای بهبود در موضوع مشخص
🔺نویسنده: #مرضیه_حسینی
🔻مشاور سیستم های مدیریت ISO
#عارضه_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 هرم شایستگی رهبران صنایع خلاق
🔺سطح اول:
🔻 #تعالی_بخش
▪تفکر راهبردی
▪مدیریت فرهنگی
▪رهبری الهام بخش
🔺 سطح دوم:
🔻 #فنی
▪شبکه سازی
▪مدیریت پروژه
▪توسعه کارکنان
▪مشارکت محوری
▪شهرت رسانه ای
▪آگاهی دورنی و برون سازمانی
▪پایداری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی
🔺 سطح سوم:
🔻 #رفتاری
▪نوآوری
▪مدیریت تغییر
▪مدیریت عملکرد
▪تصمیم گیری و حل مسأله
▪ارتباطات اثربخش و حل مسأله
🔺 سطح چهارم:
🔻 #پایه_ای
▪اخلاق مداری مبتنی بر صداقت
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 مدیرعامل با چه چالش هایی روبرو است؟ #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🔴 مدیرعامل با چه چالش هایی روبرو است؟
1⃣ عقب نماندن از پیشرفتهای فناوری و تحول دیجیتال
▪بسیاری از کارکردهای یک کسب و کار (Business Functions) مثل #فروش، بازاریابی، مالی، منابع انسانی و… به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت هستند تا هر کدام از دپارتمانها بتوانند با کیفیت و اثربخشی بالاتری، وظایف خود را انجام دهند و نتایج متفاوتی خلق کنند. آگاه بودن مدیر ارشد اجرایی نسبت به بکارگیری از این فناوریها در کسب وکار، به مساله مهمی در سازمان ها تبدیل شده است.
2⃣ نحوه پیدا کردن و حفظ استعدادهای برتر
▪یکی از مشکلات مدیر عامل در سازمان، خلق یک استراتژی کاربردی برای جذب و نگهداشت افرادی است که دارای استعدادهای برتر هستند. CEOs باید سعی کنند در #شرایط_اقتصادی مناسب، استعدادها را جذب کنند و در شرایط بد، آنها را از طریق منابع داخلی، توسعه دهند.
3⃣ پرورش فرهنگ سازمانی قدرتمند
▪پرورش #فرهنگ_سازمانی در فضای کسب و کار فعلی و از آنجایی که شرکتها دائماً تغییر میکنند، لذا این موضوع یکی از مهمترین چالش های مدیریتی محسوب میشود. به عنوان یک CEO، احتمالا دوست داشته باشید فرهنگ پر جنب و جوش و مشارکتی خود را حفظ کنید؛ زیرا امروزه، مزیت رقابتی اصلی کسب وکارها، نیروهای انسانی هستند و فرهنگ سازمانی قوی میتواند از این افراد پشتیبانی کند.
4⃣ اختصاص زمان کافی برای فکر کردن
▪اکثر #مدیران_ارشد میدانند که داشتن زمان برای فکر کردن و تأمل، برای شفافسازی و به حرکت درآوردن یک فرآیند استراتژیک سازمانی بسیار مهم است. شاید در ظاهر، اختصاص دادن زمان به انجام چنین کارهایی ساده به نظر برسد اما حقیقت این است که اصلا کار راحتی نیست و ناتوانی یا عدم برنامه ریزی صحیح در اختصاص این زمان، به یکی از چالش های مدیر عامل تبدیل شده است.
5⃣ توانایی پیشرفت کردن در شرایط عدم قطعیت و نابسامانی
▪به عنوان یک مدیر عامل، بیشتر اوقات زمانی که میخواهید دیدگاهها و چشم اندازهای خود را بصورت عملیاتی در سازمان پیاده سازی کنید و در سازمان، #پیشرفت را رقم بزنید، تمرکز کافی را ندارید یا به دلیل مشغلههای زیاد و عدم قطعیت بالا، آن کار را معمولاً به تعویق میاندازید.
6⃣ یک گام جلوتر از رقبا بودن
▪همانطور که در مطالب قبلی در مورد این موضوع صحبت کردیم که چگونه یک گام از رقبا جلوتر باشیم، به عنوان یکی از چالش های #مدیریت_عامل، میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که: «چگونه میتوان در یک بازار رقابتی، رقابت پذیر بود و با دیگران رقابت کرد؟»
7⃣ ایجاد یک تیم قوی مدیریتی در سازمان
▪یک CEO باید زمان خود را بر روی استخدام مدیران مناسب (از منابع داخلی یا خارجی) متمرکز کند و سپس #جلسات_مدیریتی مستمر و متمرکزی در راستای حل مشکلات سازمان داشته باشد.
▪داشتن یک تیم مدیریتی قوی، به #مدیران کمک میکند تا در هر چالشی که سازمان با آن روبرو میشود، بتوانند از فکر، ایده و نظرات دیگر مدیران بیشترین بهره را ببرند و آن مشکل را با کمترین هزینه و زمان حل و فصل کنند.
8⃣ برقرای ارتباط قوی توأم با تغییرات مداوم
▪ همه #سازمان_ها یا رهبرانی که با آنها کار کردهایم، چه در خود سازمان و چه در صنعت، با تغییر مسیر کسب وکار و منحرف شدن آن مبارزه میکنند.
▪وقتی میخواهید #رهبری_تغییر را بر عهده بگیرید، کلید موفقیت، اعتماد و ارتباط شفاف است.
9⃣ ایجاد یک محیط امن و حمایتی
▪در اولویت قرار دادن #نیروی_انسانی، نحوه انعکاس فرهنگ سازمانی بر روی آنها و تاثیر آن بر سازمان، همگی جز دغدغه های مدیریت عامل محسوب میشوند.
▪️وقتی نیروهای انسانی احساس میکنند به شکلی که به آن عادت نکردهاند، به چالش کشیده میشوند، و در عین حال فکر میکنند که توسط مدیریت درک و حمایت میشوند، اتفاقات مختلف در #سازمان رخ میدهد.
🔟 شناسایی فرصتها و انتخاب بهترین گزینهها
▪به عنوان یک #مدیرعامل، باید هوش و شَمهی بالایی برای جستجو کردن و شکار بهترین فرصتها برای رشد و تقویت کسب وکار خود داشته باشید.
▪اما چالشی که این دسته از #مدیران با آن روبرو هستند این است که «کدامیک بهترین انتخاب ممکن است؟»
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هرم یادگیری
✅ #خواندن
▪مطالعه کتاب
🔴 ده درصد از آنچه می خوانیم
✅ #شنیدن
▪گوش کردن به مدرس
🔴 بیست درصد از آنچه که می شنویم
✅ #دیدن
▪مشاهده
🔴 سی درصد آنچه می بینیم
✅ #شنیدن و #دیدن
▪تماشای فیلم
▪بازدید از نمایشگاه
▪مشاهده یک ارائه
▪دیدن انجام عمل
🔴 پنجاه درصد آنچه که می بینیم و می شنویم
✅ #گفتن
▪مشارکت در یک بحث سخنرانی
🔴 هفتاد درصد آنچه که می گوییم
✅ #گفتن و #انجام_دادن
▪انجام یک ارائه نمایشی
▪شبیه سازی یک تجربه واقعی
▪انجام یک کار به شکل واقعی
🔴 نود درصد آنچه می گوییم و انجام می دهیم
#هرم_یادگیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دو اصل اساسی در موفقیت تحصیلی
🔺#انگیزه
🔻#راهبرد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دو اصل اساسی در موفقیت تحصیلی 🔺#انگیزه 🔻#راهبرد #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار
✍ دو اصل اساسی در موفقیت تحصیلی
🔺#انگیزه
🔻#راهبرد
1⃣ #راهبردهای_انگیزشی
▪#انگیزش (motivation) به عنوان عالم نیرو دهنده ، هدایت کننده و نگهدارنده رفتار تعریف میشود. انگیزش یک تمایل یا گرایش به عمل کردن به طریق خاص است و انگیزه نیاز یا درخواست ویژهای است که انگیزش را موجب میشود. در واقع انگیزه را علت و دلیل رفتار میدانند. دلیل اینکه چرا ما بعضی رفتارها را انجام میدهیم ولی بعضی دیگر را انجام نمیدهیم، انگیزههای ما هستند.
▪فرآیند تحصیل از عمده جریاناتی است که با سیستم انگیزشی درگیر است. فعالسازی و تقویت #انگیزش_درونی در دانش جویان اهداف مبتنی بر یادگیری آنها را برآورده خواهد ساخت و دوام و پایایی آنها را تضمین خواهد کرد. دانش جویی که دارای انگیزه های درونی قوی می باشد، نه صرفا بر مبنای کسب نمرات برتر ، جوائز و امتیازات ویژه ، بلکه بر اساس انگیزههای درونی خویش وارد عمل خواهد شد.
▪غالباً افرادی که با تحمل انواع سختی ها و مشقت ها به دنبال رسیدن به اهداف خود هستند در واقع از #انگیزش_درونی خود به عنوان نیرو دهنده و تقویت کننده استفاده میکنند. افراد خود انگیخته یا افرادی که دارای انگیزش درونی هستند، نیاز به استفاده مداوم از انگیزشهای بیرونی ندارند. هر چند استفاده از این مشوق ها آنها را فعال تر و انگیختهتر میسازد اما کاهش یا فقدان آنها چندان تاثیری در کاهش انگیزش آنها برای فعالیت و در نتیجه کاهش عملکردشان نخواهد داشت.
▪#انگیزه_تحصیلی به عوامل و مقیاس های جزئی تری تبدیل می شوند که شناخت دقیق آنها می تواند علت های افت تحصیلی دانش آموزان را تا حدی شناسایی کند تا برای برطرف کردن آن برنامه ریزی مناسبی صورت پذیرد.در زیر با مهمترین این عوامل موثر در انگیزه های تحصیلی آشنا می شوید.
① جهت گیری درونی نسبت به هدف
② جهت گیری بیرونی نسبت به هدف
③ ارزش تکلیف
④ باور کنترل یادگیری
⑤ خودکارآمدی
⑥ انتظار پیامد
⑦ لذت یادگیری
⑧ فرسودگی تحصیلی
⑨ اضطراب امتحان
2⃣ #راهبردهای_یادگیری
▪منظور از راهبردهای یادگیری ( Learning Strategies ) ، طرح های کلی، روش ها و فنون ذهنی برای حل مساله و اکتشاف هایی برای #پردازش_اطلاعات هستند. به عبارت دیگر فعالیت هایی هستند که باعث تسهیل در عملکرد فرد می شوند. راهبردهای یادگیری دامنه گسترده ای دارند و از تکنیکهای بهبود حافظه گرفته تا راهبردهای امتحان دادن و مطالعه کردن را در بر می گیرند.
▪#فلاول راهبردهای یادگیری را به راهبردهای شناختی و فراشناختی تقسیم می کند و معتقد است که راهبردهای شناختی برای تسهیل یادگیری و تکمیل تکلیف به کار می رود، در حالی که راهبردهای فراشناختی به منظور بازبینی این پیشرفت مورد استفاده قرار می گیرند.
▪#راهبردهای_شناختی برای پیشرفت و دستیابی به اهداف شناختی استفاده می شوند و راهبردهای فراشناختی جهت نظارت بر این فرآیندها به کار گرفته میشوند. در زیر مهم ترین راهبرد های یادگیری که باعث پیشرفت موثر در وضعیت تحصیلی می شود بیان می شود. شناخت نقاط ضعف و یا عدم بکار گیری این راهبردها و برنامه ریزی صحیح برای یاد گیری این مهارت ها به پیشرفت منجر می شود:
① مرور ذهنی
② بسط دهی
③ سازماندهی
④ تفکر انتقادی
⑤ راهبردهای فراشناختی
⑥مدیریت زمان و محیط مطالعه
⑦ نظم دهی تلاش و پشتکار
⑧ یادگیری از همسالان
⑨ کمک طلبی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)
✅ #مدلسازی_ساختاری_تفسیری (ISM) روشی اکتشافی برای شناسایی روابط شاخصها و سطحبندی آنها مبتنی بر پارادایم تفسیرگرایانه است. با استفاده از این روش میتوان الگوی روابط علی و پیچیده میان یک مجموعه از عوامل را شناسایی کرد.
✅ این روش نوعی #تحلیل_ساختاری است که براساس پارادایم تفسیری بنا نهاده شده است. هدف این روش نیز شناسایی روابط بین متغیرهای زیربنایی یک پدیده چندوجهی و پیچیده است و برای مطالعات مدیریت و علوم اجتماعی مناسب است.
✅ #طراحی_مدل_ساختاری_تفسیری (ISM) روشی برای بررسی اثر هر یک از متغیرها بر روی متغیرهای دیگر است. این طراحی رویکردی فراگیر برای سنجش ارتباط است و برای توسعه چارچوب مدل بهکار میرود تا اهداف کلی تحقیق امکانپذیر شود.
🔴 مقدمهای بر مدلسازی ساختاری-تفسیری
✅ تاریخچه:
مدلسازی ساختاری-تفسیری برگردان Interpretive structural modeling به زبان پارسی است. ایده نخستین این روش توسط وارفیلد به سال ۱۹۷۴ مطرح گردید و توسط اندرو سیج به سال ۱۹۷۷ توسعه پیدا کرد. بیشتر پژوهشهای کنونی براساس #رویکرد_سیج استوار هستند.
✅ کاربردها:
از این روش برای شناسایی روابط میان یک مجموعه عوامل، شاخصها یا متغیرها استفاده میشود. روش ISM رویکردی اکتشافی دارد بنابراین برای شناسایی رابطه میان عوامل مناسب است. از این منظر کاربرد ISM مشابه #روش_دیمتل است اما علاوه بر شناسایی روابط به سطحبندی شاخصها نیز میپردازد. کاربرد اصلی این روش برای پژوهشگران، طراحی الگوی اولیه پس از شناسایی عوامل زیربنایی پدیده مورد مطالعه با روشهای کیفی است.
✅ ابزار گردآوری دادهها:
برای گردآوری دادهها از پرسشنامه ISM استفاده میشود. دقت کنید این پرسشنامه تنها یک #ماتریس_استاندارد است و با پرسشنامههای سنجش نگرش با طیف لیکرت تفاوت دارد. مفاهیمی مانند روایی و پایایی نیز در مورد این پرسشنامه مصداق ندارند.
✅ کاستیها:
در روش ISM تنها از ۰ و ۱ برای تعیین روابط شاخصها استفاده میشود بنابراین پاسخدهندگان آزادی چندانی در بیان رابطه شاخصها ندارند. برای رفع این مشکل بهتر است از روش تحلیل ساختاری استفاده شود یا #روش_ترکیبی ISM-DEMATEL مورد استفاده قرار گیرد.
🔴 گامهای روش مدل سازی ساختاری-تفسیری
برای انجام مدلسازی ساختاری-تفسیری پنج گام اصلی برداشته میشود:
1⃣ تشکیل ماتریس خودتعاملی ساختاری
2⃣ ماتریس دستیابی
3⃣ ماتریس انتقالپذیری
4⃣ سطحبندی شاخصها
5⃣ ترسیم نمودار قدرت نفوذ-وابستگی
#ISM_DEMATEL
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل بی تفاوتی سازمانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_بی_تفاوتی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل بی تفاوتی سازمانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدل_بی_تفاوتی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.
✍ مدل بی تفاوتی سازمانی
🔴 تعریف بی تفاوتی سازمانی
✅ #بی_تفاوتی_سازمانی ، انگیزه کار و تلاش را از کارکنان می گیرد و بالطبع کارکنان بی تفاوت، سازمان بی تفاوت را شکل می دهند که منجر به کاهش یکپارچگی اجتماعی سازمان می شود. چون این کارکنان تعهد کمتری نسبت به سازمان دارند در نتیجه تاثیر مستقیم و منفی روی عملکرد سازمان خواهند داشت.
🔴 پیامدهای بی تفاوتی سازمانی
✅ بی تفاوتی سازمانی ، #انگیزه_کار و تلاش را از کارکنان می گیرد و بالطبع کارکنان بی تفاوت، سازمان بی تفاوت را شکل می دهند که منجر به کاهش یکپارچگی اجتماعی سازمان می شود. چون این کارکنان تعهد کمتری نسبت به سازمان دارند در نتیجه تاثیر مستقیم و منفی روی عملکرد سازمان خواهند داشت.
✅ افرادی که دچار این پدیده می شوند، به آینده توجهی ندارند، زیرا از نظر آنها حال، گذشته و آینده تفاوتی با هم ندارند. بی تفاوتی سازمانی عامل مخربی در سازمان و نوعی بحران خاموش، سقوط آرام و تخریب مستمر و بدون صدا است که خلاقیت و #ریسک_پذیری را سرکوب می کند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_بی_تفاوتی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ الگوی فرایندهای گروهی
1⃣ سیستم درونی
▪عواطف
▪هنجارها
▪مراوده ها
▪فعالیت ها
2⃣ سیستم بیرونی
▪مدیریت
▪تکنولوژی
▪ساختار سازمان
▪ارزش های اعضا
▪و کلیه موارد دیگر ...
3⃣ نتیجه
▪کار
▪بازدهی
▪خشنوی اعضا
▪غیبت و چرخش
▪و کلیه موارد دیگر ...
4⃣ بازیافت
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#الگوی_فرایندهای_گروهی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرا مدیریت خرد آسیبزاست؟
🔺مترجم: #مرتضي_ايراندوست
🔻منبع: Gartner
✅ #کار_از_راه_دور هنجار جدیدی برای بسیاری از کارمندان است، اما برخی از مدیران همچنان نگران دستیابی به همان بهرهوری هستند که زمانی در محل مشاهده میکردند.
🔴 چرا مدیریت خرد آسیبزاست؟
✅ #عدم_کنترل_درک_شده توسط رهبران سازمان، بسیاری از آنها را مجبور به مدیریت خرد میکند، اما انجام این کار باعث میشود کارکنان کمتر درگیر، انگیزه و بهرهوری شوند.
✅ بررسی کنید که آیا #مدیریت_خرد دارید، سپس برای متوقف کردن خود از رفتارهای سازندهتر و اعتمادساز کمک بگیرید. از آنجا که کار از راه دور و کار ترکیبی برای بسیاری از کارکنان دیگر یک روال معمول است، برخی رهبران سازمانی در دام مدیریت خرد کارکنان میافتند، عملی که نهایتا باعث کاهش مشارکت، انگیزه، بهرهوری و اعتماد میشود.
✅ #دانیل_سانچز_رینا، معاون تحلیلگر گارتنر، میگوید: «مدیران خرد چه اعتراف کنند یا نه، معمولا احساس میکنند که نمیتوانند به کارمندان اعتماد کنند تا کارهایشان را دور از محیط فیزیکی اداری انجام دهند.
✅ کارمندانی که احساس اعتماد نمیکنند اعتماد به نفس خود را از دست میدهند و کمک کمتری میکنند. مدیران خرد از #خلاقیت و رشد جلوگیری میکنند و باید روی رفتارهای خود و هنجارهایی که برای تیم خود تعیین میکنند اقدام و کار کنند.»
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 مدل معادلات ساختاری سازمان یاددهنده
✍ #دکتر_منصور_دهقان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar