✍ مشاغل جدید مرتبط با هوش مصنوعی
✅ همانطور که تکنولوژی #هوش_مصنوعی خیلی از مشاغل را حذف می کند شغل های جدید و نوینی را نیز بوجود می آورد. اپراتور ربات ها، طراح ربات ها، طراح ساخت خانه های هوشمند، طراح سیستم مدیریت هوشمند، مهندس تولید هواپیماهای کوچک، مربی هوش مصنوعی، طراح سیستم های هوشمند سفر، پلیس رسانه از شغل های جدید مرتبط با AI هستند.
✅ اکنون با فعال نمودن قوه تخیل خود، آینده #مشاغل در ایران و جهان را متصور شوید. این شغل ها می تواند به شرح زیر باشد:
▪طراح صدا
▪کارشناس لبخند
▪پیشگوی سایبری
▪مهندس جزر و مد
▪کارشناس رفتار تجاری
▪طراح شخصیت ماشین
▪طراح هپتیک اینترفیس
▪راننده ماشین های پرنده
▪مدیر طراحی و معماری هوشمند
▪وکیل دیجیتالی و اهراز هویت مجازی
▪فرمانده سایبری
▪مدیر ارشد اعتماد
▪تورلیدر واقعیت افزوده
▪متصدی حافظه شخصی
▪مهندسی داده های پرت
▪کارگزار اطلاعات شخصی
▪روانپزشک جرایم اینترنتی
▪فروشنده و مشاور خرید مجازی
▪تحلیلگر کوانتومی ماشین لرنینگ
▪کنترل کننده بزرگراه با هوش مصنوعی
▪کارآگاه داده
▪خیاط دیجیتال
▪تحلیلگر سایبری
▪مربیان امور مالی
▪افسر کنترل رفتار
▪ویرایشگر ژن انسان
▪دستیار هوش مصنوعی
▪ناظر مشارکت انسان و ربات
▪قدم زن و هم صحبت با سالمندان
▪مدیر توسعه تجارت و فروش هوش مصنوعی
#مدیریت_هوش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دیگر فرقی ندارد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 حکایت تلخ بی تفاوت شدن
✅ «دیگر فرقی ندارد» حکایت تلخ بی تفاوت شدن است. یعنی حتماً برای من فرق دارد ولی کار را به آن جا رسانده ای که دیگر چیزی نمی خواهم، قیدش را زدم، عطایش را به لقایش بخشیدم، کار را با همه مواهبش رها کردم و به خودت سپردم. اینک تو بمان و هر آن چه دلت می خواهد، تو باش و هر کاری که دوست داری انجام بده. من نیستم، کناره می گیرم، گوشه ای می ایستم و به هر آن چه از #استقلال، انگیزه، اندیشه و خواست من بوده و تو به یغما برده ای با حسرت نگاه می کنم. اگر در «کار و زندگی»، امور «خانه و جامعه» اوضاع به گونه ای پیش رفت که اعضای خانواده، دوستان،
✅ همکاران، کارکنان و افرادی که با آن ها در ارتباط هستید چنین جمله ای را به شما گفتند و خود را حذف کردند یا نادیده گرفتند از خدا بترسید، درنگ کنید، کمی آهسته تر قدم بردارید، به #رفتار و گفتار گذشته ی خود اندیشه کنید و از خود بپرسید به راستی کجای کار من می لنگد، چه حقی را از دیگران غصب کرده ام یا چه رفتاری از من سر زده که آن ها را دلسرد و سرخورده کرده است و بودن را به نبودن ترجیح داده اند؟ کناره گیری دیگران از ما و هر آن چه با ما در ارتباط است پیام خوبی ندارد و گاهی معنایش می تواند ظلمی باشد که ما در حق کسانی که زورشان به ما نمی رسد روا داشته ایم.
🔴 حدود، حقوق، مسئولیت پذیری
✅ به نظر من اگر بخواهیم «اخلاق» را تعریف کنیم سه کلید واژه ی اساسی برای آن قابل طرح است: «حدود، حقوق، مسئولیت پذیری». «حدود» بدان معنا است که در زندگی باید مراقب باشیم پای خود را از گلیم مان درازتر نکنیم، حد و مرز نگه داریم، از خط قرمزها عبور نکنیم و وارد حد و مرز اختیارات، علاقه مندی ها و وابستگی های دیگران نشویم. به بیان ساد تر «اندازه نگه داریم که اندازه نکوست.» اما «حقوق» به این امر اشاره دارد که در زندگی باید حق خود، طبیعت، سایر انسان ها، والدین و خداوند را ادا کنیم. به بیان ساده تر مدیون احدی نباشیم و در انجام تکالیف خود #همت گماریم.
✅ بدین صورت احترام والدین حفظ می شود، محیط زیست سالم می ماند، مردم از دست و زبان ما در امان خواهند بود و خلاصه اصول اخلاقی رعایت می گردد و خداوند از ما راضی می شود. «مسئولیت پذیری» نیز این امر را به آدمی گوشزد می کند که هر انسانی اولاً باید نسبت به هر آن چه پیرامون او و زندگی اش وجود دارد حساس و مسئولیت پذیر باشد و ثانیاً سهم مسئولیت خود را برای ایجاد زندگی و دنیایی بهتر با حُسن نیت و تلاش برای #پیشرفت و تعالی جامعه بردارد بدین گونه هر چیزی در جای خود قرار خواهد گرفت.
🔴 در جایگاه مدیریت
✅ این امر زمانی اهمیت بیشتری می یابد که اثرات تصمیمات و نظرات ما در جایگاه یک مدیر بر جامعه ای کوچک یا بزرگ اثر می گذارد. حال می خواهد به عنوان پدر خانواده فرد تصمیمی بگیرد که پیامدهایش بر اعضای خانواده اثر گذار است، یا در مقام یک معلم رفتار و گفتار او بر دانش آموزان یک کلاس اثراتی دارد یا در مقام یک مدیر ارشد سازمانی که می تواند آینده زندگی کاری و اجتماعی افراد را تحت تأثیر قرار دهد. متأسفانه امروزه در بسیاری از سازمان های ما این مهم رعایت نمی شود. افراد تا در مقام مدیریت قرار می گیرند به غلط خود را «ولی نعمت» و صاحب صلاح و صرفه کارکنان و کل سیستم می پندارند و رفتاری از آن ها سر می زند که نتیجه اش از بین رفتن انگیزه کارکنان و #عدالت_سازمانی است.
✅ اصولاً کار از جایی اشکال پیدا می کند که فرد در مقام #مدیریت می خواهد به جای اِعمال قوانین، ضوابط و اصول سازمانی بر اساس سلایق و علایق خود رفتار کند. بدین صورت شایستگی ها ضایع می شود و منابع هرز می رود، «آشنا گزینی» جانشین «شایسته گزینی» می شود و مدیر خود را صاحب حق در همه امور می داند و بدین صورت مدیون سازمان و ذیربطان آن می گردد. چون عمر مدیریت ها کوتاه است و دنیا آن چنان که برخی گمان می کنند ارزشی ندارد چه زیان کار است فردی که خود را اینگونه بدهکار خدا و خلق خدا نماید.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۹ آذرماه ۱۴۰۲، شماره ۴۰۹۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه تغییر می کنیم؟
✅ #تغییر چیزی است که امروزه انسان ها بدان نیاز دارند. گاهی ایجاد تغییری کوچک در نوع نگرش یا سبک زندگی یا شغل باعث بهبود زندگی می شود.
✅ #تغییر_انسان را از چارچوب های بسته خارج کرده و به سوی محیطی جدید سوق می دهد.
✅ بسیاری از افراد #نگرش_منفی نسبت به تغییر دارند، زیرا به یک الگوی ثابت و تکراری عادت کرده و تمایلی به خروج از این حالت ندارند.
1⃣ ایده
2⃣ تکفر
3⃣ احساسات
4⃣ برنامه ریزی
5⃣ ایجاد عادت
6⃣ تعهد در رفتار
7⃣ تغییر سبک زندگی
8⃣ ایجاد تغییر در افراد
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کیفیت خواب و پیامدهای آن
حجم زیاد کارها و مشکلات اقتصادی، استرس و فشار روانی در زندگی شخصی و شغلی، حضور پررنگ شبکههای اجتماعی و ابزارهای ارتباط دیجیتال در زندگی ما، گوشیهای موبایل و نرمافزارهای آنها که نیمههای شب در رختخواب هم در دسترساند و با انواع ابزارها و مکانیزمهای #گیمیفیکیشن ما را به سمت خود میکشانند، به استفاده از خود، وسوسه میکنند، تنها برخی از علتهایی هستند که ساعت خواب روزانه یا لااقل #کیفیت_خواب روزانهی ما را کاهش دادهاند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ رنج خود را در آغوش بگیرید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بپذیرید خیلی از رویاها و آرزوهای شما تحقق نمییابد، بپذیرید خیلی از افرادی که به آنها خوبی کردهاید فراموش میکنند یا به جای خوبی در حق شما بدی میکنند، قبول کنید گاهی دنیا تمام زورش را میزند تا حال شما را خراب کند و زندگیتان تلخ باشد، خیلی وقتها چرخ روزگار مطابق میل من و شما نمیچرخد و موارد بسیاری است که دیگران سعی میکنند شایستگیها و تواناییهای ما را نفی کنند، نادیده بگیرند و برای پوشش حقارت خود دست به تحقیر و تخریب ما بزنند. قبول کنید که گاهی حتی نزدیکترین، عزیزترین و بهترین افراد زندگی شما قدرتان را نمیدانند، محبتشان را از شما دریغ میکنند و به راحتی شما را سر بازار بی وفایی میفروشند و نادیده میگیرند.
⛱ درست است که زندگی در جای خود بسیار زیباست و خیلی وقتها میتواند برای ما شادمانی و اشتیاق را به همراه آورد ولی هرگز بدون درد و رنج نخواهد بود. اگر تمام تلاش خود را کردید و بر رنج یا دردی پیروز نشدید دست از مبارزه بیاساس و بیسرانجام بردارید و قبول کنید اینها رنجهای واقعی زندگی شماست که هرگز نمیشود انکار کرد، نایده گرفت و با آن گلاویز شد. رنجهای زندگی خود را بپذیرید، قبول کنید و در آغوش بکشید و فراموش نکنید که شما تنها نیستید که درد و غمی دارید، همهی آدمها در زندگی رنجهایی دارند که تا انتهای عمر آنها را رها نمیکند.
⛱ وقتی اینها را بپذیری زندگی را همانطور که واقعیت دارد میبینی، سطح توقعات خویش را تعدیل و تصحیح میکنی و در درون خود به روشنی مییابی که همواره فرای آنچه دوست داریم اتفاقاتی رخ میدهد که از اختیار ما خارج است و اگر راه درست مواجهه با آنها را یاد نگیریم زندگی برایمان بسیار سخت و شاید حتی غیرممکن خواهد بود. هر چند تلخ اما این رسم روزگار است که همهی آنهایی که دوستشان داریم ما را دوست ندارند و همهی آنچه خوبی کردهایم خیلی زود به سوی ما برنمیگردد. «پذیرفتن» یکی از مهمترین راههای آرامش و رهایی است. گاهی باید پذیرفت. شاید این جمله برای شما عجیب و غریب باشد ولی واقعیت دارد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ارزش کارآفرینی #مدیریت_کارآفرینی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ ارزش کارآفرینی
افرادی که می خواهند کسب و کار خودشان را شروع کنند و تبدیل به یک #کارآفرین شوند، هرکدام دلایل خاص خود را دارند. هدف هر شخصی از انجام دادن کاری خاص، کسب منافع و خلق ارزش هاست. بنابراین اشخاصی که با خارج شدن از محدوده آسایش خود و تحمل ریسک ها و رویارویی با مشکلات فراوان، قدم به دنیای کارآفرینی میگذارند، هم به دنبال مزایا و ارزش کارآفرینی هستند که در مشاغل دیگر نمی توان آنها را به دست آورد.
1⃣ رئیس خودتان هستید؛
این جمله هرگز به این معنا نیست که دیگر مجبور نیستید به کسی حساب پس دهید منظور از رئیس بودن این است که #مسئولیت و کنترل کار و زندگی شما بر عهده خودتان است. در این حالت شما می توانید برای خود روش ها و دیسیپلین های محکم کاری داشته و زمان و شیوه کاری خود را خودتان تعیین کنید. این امکان برایتان به وجود میآید که سازمان تان را با استاندارد و ارزش های خود رشد و توسعه دهید و … این ها باعث رشد و بزرگ شدن شما میشود.
2⃣ نوآوری و خلاقیت را به زندگی مردم هدیه می دهید؛
اگر ایده ای دارید که می تواند زندگی مردم را تغییر دهید، آن را به کار گیرید و چیزی نو و تازه خلق کنید، که خلق کردن از بهترین حسهایی است که انسان تجربه میکند. برای یک هنرمند خلق کردن اثر هنری، برای یک مادر خلق یک نوزاد، برای یک نویسنده خلق کتاب و برای یک کارآفرین، خلق کسب و کار.. در خلق کردن هیچ چیزی مشابه با آن از قبل وجود نداشته و #خلاقیت نیز به معنی هنر به وجود آوردن از هیج است.
3⃣ آزادی مالی، زمانی و مکانی دارید؛
یک مورد مهم از #ارزش_کارآفرینی ، آزادی هاییست که به ارمغان میآورد. رشد درآمد در حوزه کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی اینترنتی به صورت خطی نیست و می تواند به صورت نمایی باشد. این امکان وجود دارد که سالانه ۱۰۰% و یا بیشتر رشد درآمد داشته باشید. بدین ترتیب پس از مدتی کار کردن، سرمایه و امنیت مالی لازم را بدست میآورید.
4⃣ حس وصف ناپذیری با گفتن (من صاحب یک کسب وکار هستم) ایجاد می شود؛
گفتن جملاتی از قبیل (این شرکت مال من است و یا من مدیر این شرکت هستم و …) حس بسیار خوبی به شخص می دهد و همین امر باعث قدرت و عزت نفس می شود. پس از گذراندن سختی ها و مشکلات و محقق کردن برخی اهداف، بزرگ شدن کسب و کار، جذب نیروی کار جدید، افزایش تعداد محصولات، افزایش فروش، افزایش تعداد مشتریان راضی، افزایش سود، رشد کسب و کار و در کنار آن رشد شخصیت کارآفرین… ، باور عینی "من می توانم" در او رشد کرده و حس شیرین #موفقیت را تجربه میکند.
4⃣ استعدادهای شما بالفعل میشود؛
افرادی که در کسب و کار شان به موفقیت رسیدند، مدرک عالی و #آکادمیک نداشتند، شما نیز قطعا برای راه اندازی استارتاپ تان نیازی به مدرک دانشگاهی ندارید. به علاوه کار کردن در مشاغلی که شخص بعد از مدتی کوتاه به آنها مسلط می شود و برای مدت طولانی باید همان کارهای تکراری را انجام دهد، به انسان حس در جا زدن و فسیل شدن می دهد.
#مدیریت_کارآفرینی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روش کوه یخی در حل مسأله
✅ #مدل_کوه_یخ روشی است مبتنی بر رویکرد سیستمی در حل مسئله. بر این اساس ابتدا باید نسبت به شناخت دقیق رویدادها و وقایع اقدام کنید، سپس روند تغییرات عوامل کلیدی رو مورد بررسی قرار دهید.
✅ متفکران #سیستمی با در نظر گرفتن این واقعیت درباره کوههای یخ، مدلی را طراحی کردهاند تا بتوانند پی ببرند مشکل اصلی در یک سازمان چیست و ابعاد پنهان یک سازمان را آشکار کنند. در واقع مسائل بسیاری هستند که معمولا نادیده گرفته میشوند.
✅ بخش اعظم #کوه_یخ که در زیر آب قرار دارد نمادی از همان عوامل و شرایطی هستند که باعث ایجاد رفتار در 10 تا 15 درصد بالای سطح آب میشود. دریانوردان اغلب به دلیل پنهان ماندن بخش اعظم کوه یخ در زیر آب، در برآورد کردن ابعادش دچار خطا میشوند.
✅ بهتر است از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم. سازمانی را در نظر بگیرید که #مسئله یا رویدادی در سطح بالایی آن رخ میدهد. در حالت عادی میتوان برای حل مسئله راه حلی پیدا کرد، اما آیا این راه حل، به راستی مشکلی که سازمان با آن درگیر است را برطرف میکند؟ پاسخ این است: خیر!
✅ در بیشتر مواقع راه حلی که در# سازمان برای برطرف کردن مشکل پیشنهاد میشود به طور موقت شرایط را به حالت عادی بازمیگرداند اما مشکل به صورت ریشهای حل نمیشود و در ادامه مسیر، احتمالا شاهد تکرار آن خواهیم بود.تکنیک کوه یخ به اعضای یک سازمان کمک میکند تا درک بهتری نسبت به یک مسئله، مشکل یا وضعیت به دست آورند و مشکلات را به صورت ربشهای حل کنند.
#حل_مسأله
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی آموزش کارآفرینی
✅ کلمهٔ کارآفرین از آن کلماتی است که هر کس آن را هر جور که میخواهد به کار میبرد. از یک سو مدیران دولتی و سیاستگذاران ارشد ترجیح میدهند کارآفرین را «شغل آفرین» در نظر بگیرند. معنی کارآفرینی از نظر آنها این است که یک نفر «سفرهای پهن کند و عدهای را مشغول کند و حقوق بدهد» تا بخشی از بار مسئولیت ایجاد شغل دولت سبک شود. از طرفی بعداً بتوان با بیمه و #مالیات و روشهای دیگر، پولی برای کیسهٔ دولت تأمین کرد.
✅ #کارآفرینی با ریسک همراه است و هر کس که کارآفرین میشود این احتمال را پذیرفته که در این مسیر شکست بخورد. اما حداقل کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که مدلهای علمی را بشناسیم و با شکستهای رایج کارآفرینان آشنا شویم. در این صورت، حتی اگر موفق نشویم، میدانیم که به خاطر «اشتباهات ساده و خطاهای واضح» شکست نخوردهایم.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_کارآفرینی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ الگوی ایجاد دانشگاه کارآفرین
✅ دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که در کنار پرداختن به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی به اقداماتی از جمله خلاقیت و نوآوری، تشخیص و ایجاد فرصت، توسعه فرهنگ کار تیمی، تلاش در جهت کسب #استقلال_مالی و غیره میپردازد. این دانشگاهها با تعامل و همکاری با صنعت، جامعه و دولت به ایجاد کسب وکارهای نو، تجاریسازی دانش و توسعه اقتصادی ملی و محلی اهتمام میورزند.
✅ از دیگر ویژگیهای #دانشگاه_کارآفرین ایجاد چشمانداز مشترک بین اعضای هیئتهای علمی، کارکنان، دانشجویان و مدیریت است، اعضا هیئتهای امنا و هیئت رئیسه باید بتوانند بهطور مستقل و مجزا از کمکهای مالی دولت برنامههای کارآفرینی دانشگاه را پیادهسازی کنند.
✅ برای #توسعه_کارآفرینی و نوآوری باید فرهنگ ریسکپذیری در بین مدیران دانشگاه وجود داشته باشد چراکه ورود به حوزه کسبوکار مخاطراتی را میطلبد. مورد دیگر که بهعنوان ویژگی دانشگاه کارآفرین مطرح است، داشتن ساختار سازمانی منعطف و پاسخگو است، این ساختار امکان ارتباط و تعامل بهتر دانشگاه با صنایع مختلف و دولت را برای ایجاد کسب و کارهای تازه، تجاریسازی دانش و در نهایت کمک به توسعه محلی و ملی فراهم میکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_کارآفرینی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عناصر دانشگاه کارآفرین
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی
🔴 #دانشگاه_کارآفرین
✅ مهمترین نکته برای حرکت بهسوی #دانشگاه_کارآفرین، ایجاد #تغییرات_سیستمی در ساختار دانشگاهها و منعطف نمودن آنها است، در ساختارهای کنونی وظایف مشخصی با رویههای از قبل تعریف شده در بین اعضای هیئت علمی و کارکنان موسسات آموزشی عالی وجود دارد که برای تحول کافی نیستند.
✅ بنابراین تغییر و انعطافپذیر کردن ساختارها و قوانین داخلی، سبک کردن بار قوانین دولتی به خصوص بازنگری، تغییر و سادهسازی آئیننامه مالی و معاملاتی دانشگاهها، لازم است. بحث دیگر مشارکت دادن ذینفعان محلی، شهری و استانی در فرآیندهای #کارآفرینی_دانشگاهی و ایجاد اجماع در بین ذینفعان مختلف است.
🔴 #عناصر_دانشگاه_کارآفرین
✅ رهبری و روندهای اداری
✅ مسیرهای ورود کارآفرینان
✅ ارزیابی تأثیر دانشگاه کارآفرین
✅ انگیزه ها، افراد و ظرفیت سازمانی
✅ توسعه کارآفرینی در تدریس و یادگیری
✅ دانشگاه کارآفرین به عنوان یک موسسه بین المللی
✅ ارتباطات خارجی و صنعتی دانشگاه کارآفرین برای تبادل دانش
#مدیریت_کارآفرینی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ گاهی باید پذیرفت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ «پذیرفتن» یکی از مهم ترین راه های #آرامش و رهایی است. گاهی باید پذیرفت. شاید این جمله برای شما عجیب و غریب باشد ولی واقعیت دارد. بپذیرید کلی از رویاها و آرزوهای شما تحقق نمی یابد، بپذیرید خیلی از افرادی که به آن ها خوبی کرده اید فراموش می کنند یا به جای خوبی در حق شما بدی می کنند، قبول کنید گاهی دنیا تمام زورش را می زند تا حال شما را خراب کند و زندگی تان تلخ باشد، خیلی وقت ها چرخ روزگار مطابق میل من و شما نمی چرخد و موارد بسیاری است که دیگران سعی می کنند شایستگی ها و توانایی های ما را نفی کنند، نادیده بگیرند و برای پوشش حقارت خود دست به تحقیر و تخریب ما بزنند.
✅ قبول کنید که گاهی حتی نزدیک ترین، عزیزترین و بهترین افراد زندگی شما قدرتان را نمی دانند، محبت شان را از شما دریغ می کنند و به راحتی شما را سر بازار بی وفایی می فروشند و نادیده می گیرند. درست است که زندگی در جای خود بسیار زیباست و خیلی وقت ها می تواند برای ما شادمانی و #اشتیاق را به همراه آورد ولی هرگز بدون درد و رنج نخواهد بود. اگر تمام تلاش خود را کردید و بر رنج یا دردی پیروز نشدید دست از مبارزه بی اساس و بی سرانجام بردارید و قبول کنید این ها رنج های واقعی زندگی شماست که هرگز نمی شود انکار کرد، نایده گرفت و با آن گلاویز شد.
✅ رنج های زندگی خود را بپذیرید، قبول کنید و در آغوش بکشید و فراموش نکنید که شما تنها نیستید که درد و غمی دارید، همه ی آدم ها در زندگی رنج هایی دارند که تا انتهای عمر آن ها را رها نمی کند. وقتی این ها را بپذیری زندگی را همان طور که واقعیت دارد می بینی، سطح توقعات خویش را تعدیل و تصحیح می کنی و در درون خود به روشنی می یابی که همواره فرای آن چه دوست داریم اتفاقاتی رخ می دهد که از #اختیار ما خارج است و اگر راه درست مواجهه با آن ها را یاد نگیریم زندگی برایمان بسیار سخت و شاید حتی غیر ممکن خواهد بود. هر چند تلخ اما این رسم روزگار است که همه ی آن هایی که دوست شان داریم ما را دوست ندارند و همۀ آن چه خوبی کرده ایم خیلی زود به سوی ما بر نمی گردد.
✅ گاهی روال ها و روندهایی وجود دارد که با تنظیمات ذهنی و فکری ما مطابقت ندارد. خیلی به خودتان سخت نگیرید و به دنبال کشف همه ی این پیچیدگی ها نباشید. در غیر این صورت نارضایتی و ناامیدی شما را فرا می گیرید و احساس لذت و مطلوبیت زندگی شما کاهش می یابد. باید همه ی توان و تلاش خویش را برای رونق و زیبایی زندگی به کار بگیریم، هر چه در چنته داریم رو کنیم، سالم و خالص باشیم و همواره به آن چه رضای الهی است #اعتماد کنیم.
✅ زندگی خوب در بی رنجی و بی دردی تعریف نمی شود بلکه واقعیت یک زندگی سالم پذیرفتن همه ی نعمت ها و محدودیت هایی است که وجود دارد و ما مکلفیم از فرصت نعمت ها برای کاستن محدودیت ها و ایجاد و ساختن یک #زندگی مناسب و سالم استفاده کنیم. گاهی باید کوله بارت را بر زمین بگذاری، برخی از خواسته هایت را هر چقدر هم که برایت مهم و ارزشمند است نادیده بگیری و قبول کنی آن چیزی که دنبالش هستی تحقق نمی یابد. باید منطقی تر از همیشه باشی و برای آرامش روح و روان خود محدودیت ها، ناممکن ها و نشدنی ها را به رسمیت بشناسی و توقع زیادی نداشته باشی.
🔺 منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲، شماره ۹۹۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
جایگاه «رگ تک» در اکوسیستم فنـاوری های مالی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 رگ تک عرصه پر رونق صنعت مالی
✅ «رگ تک عرصه بسیار مهم و پررونق در صنعت مالی و تنظیمات آن است که با استفاده از فناوری های مدرن به شرکتها کمک میکند تا به بهبود فرآیندها، مدیریت ریسکها و انطباق با مقررات مالی دست یابند.» این جمله کوتاه جان کلام در ارتباط با مفهوم رگ تک است.
✅ رگتک ۵ حوزه اصلی دارد: «تطبیق، مانیتورینگ تراکنشها، گزارش برای رگولاتورها، مدیریت ریسک و مدیریت و کنترل هویت.» که معمولاً شامل؛ نرمافزارها و سیستمهای رایانه ای است که به شرکتها در موارد زیر یاری می رساند:
▪️قوانین و مقررات مالی را بررسی و دنبال کنند.
▪️فرآیندهای مالی و تنظیمی را بهبود داده و بهینه سازی نمایند.
▪️ از هوش مصنوعی کمک بگیرند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.
با بهره گیری از رگ تک شرکت ها قادر خواهند بود هزینه خود را مدیریت کنند و راه های مناسب برای پیروی از قوانین مالی پیدا کنند. این امر به آن ها کمک می کند تا عالی ترین سطح تنظیمات مالی را داشته باشند و خطاها و تخلفات را کاهش دهند.
🔴 نقش بلاک چین در انقلاب رگتک
✅ پردازش برای بانکی که حجم بالایی داده دریافت میکند پیچیده، حساس و در عین حال زمانبر است. سامانه رگتک اطلاعات پیچیده بانک و داده تخطیهای مقرراتی را آنالیز می کند و قسمت های حساس و مهم برای بانک را پیش بینی می نماید. بدون شک «بلاکچین» نقش ویژه ای در تحول و انقلاب رگتک ایفا میکند و مزایای این تکنولوژی از قبیل؛ شفاف سازی، نامتمرکزسازی، پردازش بهتر و مقرون به صرفه تر از طریق خودکارسازی، و تقویت امنیت از طریق رمزنویسی علت آن است. اکوسیستم رگتک از گروهی شرکتهای مجهز به فناوری رایانش تشکیل شده که با ارائه اجاره نرم افزار به توسعه کسب وکارها یاری می رساند تا با اثربخشی و کارایی بیشتر و در عین حال هزینه کم از مقررات پیروی نمایند.
✅ شرکتهای رگ تک به کمک ابزارهای تحلیلی قوانین و مقررات به صرفه جویی زمانی و مالی بانکها کمک میکنند. بانکها سپس به کمک این ابزارها همزمان با مقررات همسو می شوند. با این وجود کماکان هزینه بهره گیری از خدمات رگتک برای بانکها بالا است و سالانه قوانین جدیدی وضع می گردد. که بانکها مکلفند از آن پیروی کنند که این امر چالش مستمری برای بانک ها خواهد بود. بلاکچین به لطف مزایایی که دارد همانند؛ افزودن به شفافیت کار، تسریع رویهها، عدم متمرکز و ماهیت مقرون به صرفه آن درحال متحول ساختن روشهای قدیمی انجام کار است.
🔴 فردای رگ تک
✅ #رگ_تک بخاطر عملکردی که در حوزه تنظیمات مالی دارد و امکانی که به شرکت ها می دهد تا به مزایای مالی و عملکرد عمومی بالا برسند در دنیای مالی و تنظیمات قوانین مربوط به آن آینده ای جذاب و چالش برانگیز خواهد داشت.
✅ برخی از موارد مهم که در فردای رگ تک پیش بینی می شود عبارتند از:
1⃣ پیش بینی تغییرات مقرراتی و حمایت از تطابق با آن ها
▪️حمایت از روند تطابق با تغییرات مقرراتی
▪️تمهید زمینه پیش بینی و پاسخ به تغییرات مقرراتی
2⃣ توسعه روابط مثبت و تأمین اطلاعات مشتریان
▪️تأمین اطلاعات مشتریان
▪️توسعه روابط از طریق رگ تک
3⃣ آنالیز پیشرفته و استفاده از داده های بزرگ
▪️تحلیل دادههای بزرگ
▪️آنالیز پیشرفته داده های بزرگ و کوچک
4⃣ افزایش امنیت تراکنش و توسعه بیشتر فناوری بلاکچین
▪️تطابق بیشتر با مقررات مالی
▪️شناخت بلاک چین بعنوان فناوری کلیدی در رگ تک
5⃣ مبارزه با پولشویی و ابزار شناسایی تقلب مالی
▪️تقویت توانایی شناسایی تقلب مالی و پولشویی
▪️بهبود مسائل امنیتی مرتبط با فعالیت مالی
6⃣ توسعه فناوری و بهبود فرایندها و خدمات مالی
▪️بهبود فرایند و خدمات مالی
▪️حرکت مداوم به سمت توسعه تکنولوژیکی
▪️تسریع بخشیدن به فرایند نظام مالی از طریق رگ تک
7⃣ تبادل اطلاعات با نهادهای نظارتی برای اجتناب از تخلفات مالی
▪️تبادل اطلاعات بیشتر با نهادهای نظارتی
اجتناب بیشتر از تخلفات مالی و تطابق با قوانین
▪️کمک به شرکت ها برای بهبود ارتباط با نهادهای نظارتی و تبادل اطلاعات
8⃣ رشد سریع تکنولوژی مالی و افزایش توانایی مدیریت ریسک
▪️اجرای موثرتر تنظیمات مالی
▪️افزایش توانایی در مدیریت ریسک مالی
▪️پیشرفت فناوری هایی مثل؛ هوش مصنوعی، بلاکچین، و اینترنت اشیاء و بهبود قابلیتهای RegTech
✅ آینده RegTech به دلیل تغییرات مستمر در فناوری، مقررات مالی، و نیازهای صنعت مالی بسیار پویا و قابل توجه خواهد بود. با توجه به این که تکنولوژیهای تحلیل داده و #هوش_مصنوعی به رگ تک قدرت بیشتری اعطا کرده اند، این ابزارها به شرکتها کمک میکنند تا دادههای خود را آنالیز کرده و الگوهای مشکلزا یا تخلفات را شناسایی کنند.
🔺منبع: #کارآفرین_نیوز، ۱۸ آذر ۱۴۰۲
🔻karafarinnews.ir/x8HT
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 غررالحکم، صفحه ۲۴۲
در باب کنترل خشم
۞ جاهِدْ شَهْوَتَكَ وَ غالِبْ غَضَبَكَ وَ خالِفْ سوءَ عادَتِكَ، تَزْكُ نَفْسُكَ، وَ يَكْمُلْ عَقْلُكَ وَ تَسْتَـكْمِلُ ثَوابَ رَبِّكَ؛
۞ با هوا و هوس خود جهاد كن، بر خشمت مسلّط شو و با عادت هاى بد خود، مخالفت كن؛ تا نفست پاكيزه شود، عقلت به كمال برسد و از پاداش پروردگارت بهره كامل ببرى.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مسیر شغلی کارشناس به مدیر
✅ #کارشناسی شاخصه هایی دارد که لزوماً برای مدیران خوب نیست، و بالعکس. مثال این دو درست مثل پزشک و جراح است. پزشک تحقیق و بررسی می کند، شاید حتی ملاحظات خانوادگی و شخصی بیمار را هم می سنجد تا او را احیاناً برای قطع یک عضو فاسد شده به جراح معرفی کند. اما جراح وقتی قانع شد دیگر فقط به قطع آن عضو فکر میکند و لاغیر.
✅ #کارشناس تمام جوانب را می بیند و می سنجد با گزینه های مختلف و ریز مواجه میشود، گزارشی مفصل تهیه می کند، اما مدیر در چند دقیقه آن را میبیند و تصمیم می گیرد که فعلاً در مورد آن کار نکند، یا حتی یکی از گزینه های مردود، نظرش را جلب می کند.
✅ گاهی مدیر باید یک فرد را اخراج کند، یا باید تقلیل نیرو بدهد، و مدیر در این فاز اگر خیلی احساسی عمل کند، ممکن است سازمان را نابود کند و عده بیشتری صدمه ببینند. این کاری است که هر کارشناسی نمیتواند انجام دهد، این نتوانستن خودش یک نقطه قوت بزرگ است برای کارشناس، که میتواند ضعف بزرگی باشد برای یک مدیر.
✅ اینکه #مدیر گزینه ها را نادیده می گیرد، اینکه مدیر گزینه های مردود را دوباره مطرح میکند، این ها از قدرت او نیست، از نیازمندی اوست، او باید در مواجهه با مشکلات خیلی زوایای بیشتری را ببیند. شاید این ژست های مدیریتی است که کارشناسان را علاقمند میکند که حتما باید مدیر شوند.
✅ انتصاب یک کارشناس خوب به سمت #مدیریتی، بزرگترین خیانت به او و سازمان است. در عین حال کند کردن فرایند مدیر شدن یک کارشناس که شاخصه های لازم را داشته باشد هم خوب نیست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ترکیب مدل های توازن و بهینگی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ترکیب مدل های توازن و بهینگی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com
✍ ترکیب مدل های توازن و بهینگی
✅ #مدل_توازن، یا ترکیب ویژگیهای متعارض میگوید که هر ویژگی خوب، حاصل برآیند متوازن از دو ویژگیِ متضاد است. دم دستی ترین مثال در این حوزه، تصمیم گیری است. یک تصمیم خوب، برایند یک تحلیل خوب و یک ریسک پذیری خوب است و به وضوح، تصمیمی که غرق در تحلیلگری و عاری از ریسک پذیری باشد، تصمیمی است که شاید هرگز اتخاذ نشود، یا آن قدر طول بکشد که عملاً گرفتن و نگرفتن آن تفاوتی نداشته باشد.
✅ از سوی دیگر، تصمیمی که پر از ریسک باشد و تحلیلی بر آن و عواقب آن انجام نشده باشد، تصمیمی است که احتمال شکست آن زیاد و توفیق آن هم احتمالاً متکی به شانس و اقبال باشد، تا #اندیشه و درایت و خودِ تصمیم. بر این اساس میتوان به ویژگیهای متعددی اشاره کرد و با شناسائی دو جزئی که آن ویژگی را میسازند، به علل وجود محدودیت در آن ویژگی رسید. (شما مثالی در ذهن دارید؟ اگر دارید لطفا مثال خود را به اشتراک بگذارید)
✅ #مدل_بهینگی از سوی دیگر در شدت بروز هر ویژگی، گفته میشود که هر ویژگی (و وقتی بروز میکند، هر رفتار) زمانی در اوج اثربخشی است که در حدود بهینه بروز کند. دلسوزی، دقت، نتیجه گرایی، برنامه محوری، ریسک پذیری و …. همه مثالهایی هستند که به وضوح روشن است که هم شدت کم و هم شدت زیادی (بیش از حد) از آنها ممکن است شرایط نامطلوب پیش بیاورد.
✅ مثلاً #برنامه_محوریِ کم، منجر به شلختگی، یا خلف وعده های متعدد میشود، در حالیکه برنامه محوری با شدت بیش از حد، منجر به غفلت از فرصتها در اثر چسبندگی به برنامه ای میشود که قبلا تدارک دیده شده است. اما وقتی شدت برنامه محوری بهینه باشد، انتظار داریم که هم برنامه خوب پیش برود، هم با توجه به فرصتها و تغییرات محیطی، برنامه در صورت لزوم تغییر داده شود.
✅ مثلاً در یک برنامه زمان بندی اجرائی، قرار است فلان کالا به فلان روش از فلان بندر وارد شود. در میانه کار متوجه میشویم که بندری دیگر، تخفیف ویژه ای در نظر گرفته است. استفاده از این تخفیف مستلزم تغییر در برخی اجزای برنامه است. چقدر آماده هستیم که این تغییرات را در نظر بگیریم؟
✅ (در اینجا هم اگر شما مثالی دارید، خیلی کمک کننده است اگر به اشتراک بگذارید، بعید است اگر به گذشته نگاه کنیم، نمونه هایی از زمان هایی که شدت های کم یا زیاد از یک ویژگیِ حتی خوب، موجب آزار نشده باشد. یافتن نمونه های شدت کم، آسان تر از نمونه های آزار در اثر شدت های زیاد از حد است.)
✅ اما ترکیب این دو چه دادهی جدیدی بدست می دهد؟ شکل فوق را در نظر بگیرید. دو نکته اساسی از این تصویر قابل برداشت است. #ترکیب_متوازن، یه خط نیست، یک بازه است، که اولا بسته به شرایط و ثانیا بسته به ویژگیهای فرد، ممکن است ترکیب متوازن در بازه ای حول و حوش این خط تئوریک، نوسان کند و در تغییر باشد، به مرور زمان با تمرین و خودآگاهی، این نوسانات کمتر شده و به سوی خط بهینه میل می کند.
✅ توازن در شدت های مختلفی ممکن است حاصل شود، اگر توازن در حول نقطه یک حاصل شود، مثلاً در حوزه #تصمیم_گیری، اگر توازن در نقطه یک از تصویر فوق حاصل شود، فرد تصمیمهای خوبی میگیرد، اما این تصمیمها در حوزه های بزرگ نخواهد بود. به عبارتی ممکن است در تصمیمهای بزرگ، فرد از ناحیه بهینه خارج شود. به عنوان مثال، یک مدیر میتواند کارانه ی همکارش را کمتر ارزیابی کند، اما برای اخراجِ همین همکار بعد از چند دوره ی کاهش عملکرد ممکن است دچار مشکل شود.
✅ به همین ترتیب در نقاط دیگر هم ممکن است توازن وجود داشته باشد، اما شدت ویژگی متوازن در حد مسئولیت و نقشی که فرد در آن قرار دارد، نباشد. بسیاری اوقات فرد فکر میکند که در ناحیه توازن قرار دارد. این خیلی طبیعی است. هر فرد فکر میکند که روش خودش برای مواجهه با یک موقعیت، روش درست است. اینجاست که قدرت #بازخورد مشاهده می شود.
✅ با دریافت بازخورد متوجه خواهیم شد که مثلاً در فلان موقعیت در دام تحلیل بیش از حد (Over Analysis) گرفتار شده ایم و مسیر #توسعه_فردی بر مثلاً استفاده از ابزارهای تحلیلی بهتر برای سرعت بخشیدن به تحلیل، یا درک مدل های آنالیز ریسک، برای پذیرش ریسکهای بزرگتر، بنا می شود. ارزیابی تصمیمهایی که فرد می گیرد هم کمک می کند که فرایند توسعه در مسیر بهبود مداوم قرار داشته باشد.
✅ از سوی دیگر مسیر دیگری برای #توسعه به صورت حرکت از یک نقطه توازن به نقطه توازن بعدی قابل ترسیم است. وقتی مدتی از رسیدن به یک نقطه توازن گذشت، میتوان فرد را برای رسیدن به ایستگاه توازن بعدی آماده کرد. به این ترتیب توسعه مداوم حاصل می شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل کوه یخ در تفکر سیستمی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @
✍ مدل کوه یخ در تفکر سیستمی
▪این مدل می تواند برای کمک به افراد در شناسایی علل پنهان مشکلات استفاده شود. مدل کوه یخ، دارای چهار سطح رویداد، سطح الگو، سطح ساختار و سطح مدل ذهنی است. در واقع هر سطح بیانگر عمق متفاوتی از تفکر در مورد یک مشکل یا #رویداد است:
✅ سطح رویداد کوه یخ
▪#سطح_رویداد به واضحترین جنبه هر کاری دارد که هر کسی میتواند در ظاهر آن را ببیند. مثلاً دیر آمدن یک نفر در #سازمان، سطحِ رویدادِ اتفاقی است که رخ میدهد و دیگران، بدون فکر کردن در مورد علل یا پیامدهای احتمالی، آن را میبینند. این سطح به این دلیل مهم است که درک تجربیات و مشاهدات روزمره افراد در آن رخ میدهد.
✅ سطح الگوی کوه یخ
▪#سطح_الگو به عنوان بخشی از کوه یخ، کمی زیر خط آب قرار دارد. این سطح جایی است که افراد معمولاً با حدس زدن، شروع به دیدن روابط بین رویدادها می کنند و روندها و الگوهای قابل توجهی شروع به ظهور میکنند. در مثال بالا، الگو این است که آن فرد، هر هفته چهارشنبه صبح دیر به سر کار می آید.
▪سطح الگو جایی است که این واقعیت قابل توجه و قابل تشخیص است. این سطح به این خاطر مهم است چون به افراد کمک می کند تا تصویر بزرگتر را ببینند تا درک کنند رویدادهای مختلف چگونه به یکدیگر مرتبط هستند و روندها و الگوهایی را که میتوانند در فرآیند حل #مسئله مفید باشند، شناسایی کنند.
✅ سطح ساختار کوه یخ
▪#سطح_ساختار جایی است که افراد شروع به دیدن چگونگی ارتباط رویدادهای مختلف با یکدیگر میکنند و علل اساسی الگوها را درک میکنند. آنها همچنین شروع به درک چگونگی تعامل بخشهای مختلف یک سیستم با یکدیگر میکنند. سیاستها، قوانین و شواهد فیزیکی همه بخشی از سطح ساختار هستند.
▪با نگاهی عمیق تر به مثال بالا، همان فرد، صبحهای روز چهارشنبه دیر به سر کار می آید؛ زیرا مجبور است فرزندان خود را به مدرسه برساند. سطح #ساختار جایی است که این علت اساسی برای الگو مورد توجه و شناسایی قرار می گیرد.
▪سطح ساختار مهم است زیرا به افراد کمک می کند تا بفهمند رویدادها، سازمان ها و ساختارهای مختلف چگونه به یکدیگر متصل هستند و درک میکنند بخش های مختلف یک #سیستم بزرگتر، چگونه با یکدیگر تعامل دارند.
✅ سطح مدل ذهنی کوه یخ
▪#سطح_مدل_ذهنی پایینترین و عمیقترین سطح تشکیل دهنده یک رویداد است. از این نظر میتوان آن را پایه و اساس انجام یک کار درنظر گرفت. سطح مدل ذهنی جایی است که مفروضات و باورهای اساسی افراد در مورد یک مشکل یا اتفاق در آن قرار دارد. می توان گفت که سطح مدل ذهنی دارای باورها، ارزش ها و عقایدی است که بدون آن لایه های دیگر نمی توانند وجود داشته باشند.
▪تغییر این مفروضات و باورها ممکن است دشوار باشد؛ زیرا اغلب بر اساس تجربیات شخصی و جهان بینی افراد شکل میگیرد. در مثال بالا، شخصی که چهارشنبه صبحها دیر سر کار میآید، ممکن است این باور را داشته باشد که کمی دیرآمدن به سر کار، قابل قبول است و لزوماً به معنای نقض قوانین سازمان نیست.این قبیل باورها، باورهایی هستند که در سطح مدل ذهنی جای دارند و برای تغییر و بهبود آنها، افراد باید از مربیها و خدمات #کوچینگ استفاده کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع نگاشت سیستم
✅ #نقشه_سیستم یکی از مهمترین ابزاری است که در اختیار افراد فعال در زمینه تفکر سیستمی در مدیریت است. راههای متنوعی برای نگاشت یک سیستم و ترسیم نقشه آن وجود دارد، از روشهای خوشهبندی گرفته تا روشهای کامپیوتری. با این حال، اصول اولیه نگاشت #سیستم ثابت هستند.
✅ شناسایی و #نگاشت اجزای الِمانهای مختلف سیستم و درک چگونگی پیوند، رابطه و نحوه عملکردشان در یک سیستم پیچیده از این اصول هستند. حال میتوان از این اطلاعات در جهت #توسعه_سیستم، ایجاد تغییر و تبیین سیاستهای جدید به موثرترین روش ممکن استفاده کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ داستان بی قراری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 بی قراری
✅ زندگی در عصر حاضر پر از چالش و #استرس است. چه روزهای پرشماری که قلب ها در سینه ها آرامش ندارند و آدمی ناخودآگاه هر لحظه در انتظار اتفاق یا خبر بدی است که شاید هیچ گاه هم به وقوع نپیوندد. اما چه می شود از یک طرف خاصیت زندگی های امروز است که گویی در آن همه چیز روی دور تند قرار گرفته است و از طرف دیگر فناوری های پیچیده، هیجانات کاذب، رسانه ها و هیاهوهای گسترده ای که شاید بییشتر آن ها در ذات خود استرسی هم نداشته باشند ولی اثرات و پیامدهایی دارند که قرار را از انسان می گیرد و در دلش شور و تلاطم ایجاد می کند.
✅ دلیل دیگر ناآرامی ها ریختن قبح گناه و فراگیر شدن بسیاری از ناهنجاری های اخلاقی است که سبب می شود لوح سفید ضمیر انسان را تیره و تار نماید و آرامش را از او سلب کند. فساد مالی و اداری، دروغ و غیبت، ربا و ریا، بی حیایی و بی بند و باری و هر چیز دیگری که در نهاد خود با فطرت پاک آدمی در تضاد است در صورتی که رواج یابد درون انسان را به هم می ریزد و آرام جان او را می گیرد. گاهی آدمی #فلسفه واقعی زندگی را فراموش می کند و از یاد می برد که این دنیا محل گذر است و نباید به آن دل بست و برایش بیشتر از آن چه که شایسته یک زندگی کوتاه و موقت است دغدغه داشت.
🔴 دلیل این همه ناآرامی
✅ دلیل این همه بیقراری و #ناآرامی را هم در درون انسان جستجو کنید و هم در محیط پیرامون زندگانی اش. هر شخصی در طول زندگی دچار مشکلاتی میشود که آنها دست مایه ایجاد استرس، عصبانیت، ترس و دلشوره در او میشوند. از یک طرف مسائل و چالش های محیطی است که در رأس آن پدیده های فناورانه و رسانه های رنگارنگی است که در ذات خود هیجانات کاذب ایجاد می کند، همچنین می توان به دغدغه های معیشتی و اقتصادی اشاره کرد که زندگی عادی را تحت تأثیر قرار می دهد. و از طرف دیگر درون نهاد انسان است که شاید در مرور زمان به دلایل مختلف از اخلاق و معنویت فاصله گرفته و بسیاری از مناسک و زمان هایی را که صرف ارائه
✅ خدمات اجتماعی خدمت به خلق، #عبادت و در بیان عامیانه تر مسائل معنوی می کردند را صرف امور دیگری از جمله فضای مجازی، ترافیک، شبکه های اجتماعی و مسائلی از این دست می کنند. از این رو هیچ گاه به ذهن و ضمیر خود فرصت التیام و آرامش نمی دهند و همواره همانند امواج دریا در تلاطم هستند. و وقتی برای پرداختن به خویشتن و پرورش مواردی که روح را جلا می دهد و آرامش را مهمان قلب انسان می نماید اختصاص نمی دهند. به طور یقین زمان هایی از زندگی وجود دارد که استرس، ترس و دلشوره انسان را مغلوب می کند که باید برای غلبه بر آن راهکار مناسبی پیدا کرد.
🔴 برای آرامش قلبی و ذهنی
✅ نباید فراموش کنیم هر چقدر هم #وفاداری و اعتماد انسان ها به اصول اخلاقی و معنوی کمرنگ شود باز هم از نیازشان به آن ها نه تنها کم نمی شود بلکه روز به روز افزایش می یابد. حتی اگر از آن بی خبر باشند، یا آن را نفی کنند یا به آن اعتقادی نداشته باشند. خداوند در قرآن کریم به انسان توصیه می کند که نماز را برای ذکر و یاد خدا به پا دارد: «أَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي» سپس همین ذکر را برای دلگرمی و آرامش قلب به فرزندان آدم بشارت می دهد: «أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» و در نهایت مومنانی که با نفس مطمئن این پیوند را با معبود خویش برقرار کنند را در زمره بندگان و برگزیدگان خویش در حالی که آن ها از خدا راضی هستند و خدا از آن ها راضی است به بهشت فرا می خواند:
✅ «يا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلى رَبِّكِ راضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبادِي وَ ادْخُلِي جَنَّتِي» این قرار و آرامش ارزشمند حاصل پیوند انسان با معبود و فطرت خویش است که او را یاری می کند در زندگی خویش آرامش داشته باشد و با توکل به ذات اقدس الهی پشتوانه ای محکم و قابل اتکا برای خودش فراهم نماید. پس باید در میان این همه هیاهوی مادی و جنجال های رسانه ها انسان برای انس با #معنویت، عبادت و تفکر زمانی را اختصاص دهد تا آرامش قلبی و ذهنی را برای خود فراهم سازد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲، شماره ۴۱۰۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل هرم دانش #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل هرم دانش
🔴 پیش از تحلیل این بحث، بهتر است که ماهیت مدل را از در اندیشه دو فیلسوف متاخر (پوپر و بودون) بررسی کنیم:
✅ بیشتر فیلسوفان #کارل_پوپر را برجسته ترین نماینده فکری خردگرایی انتقادی می دانند. او معتقد است: مدل متشکل است از عناصر معینی که یک رابطه نوعی نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند.
✅ #بودون مدل را چنین تعریف کرده است: مدل روشی کنترلی است که امکان شرح و تاویل در مورد روابط بین دو متغیر را فراهم می سازد. مدل قصد اثبات روابط واقعی بین دو متغیر را دارد و روابط واقعی چیزی است که به طور تجربی و با آزمایش، بدلی بودن آن ثابت نمی شود.
✅ در واقع، هدف اساسی مدل ها بیشتر کردن فهم ما از عوامل و روندهای پیچیده دنیای واقعی است و از طریق آن ها می توان جهان را به اندازه و وضع دلخواه در آورد. در ساختن #مدل سعی بر آن است که مهم ترین اجزای یک پدیده را تحت شرایط دلخواه بازسازی کنیم،
✅ اگر چه نمی توان آن ها را بهترین وسیله برای به آزمایش گذاردن نظریه ها و پیش فرض های علمی به شمار آورد. منظور ما از مدل #سیستم واقعی، نمایشی است از یک گروه اشیاء و یا ایده ها به شکلی غیر از آنچه خود سیستم داراست.
✅ در حقیقت مدل، ابزاری است است برای تحلیل واقعیت ها و ساده کردن پیچیدگی های موجود در جهان واقعی. مدل هرم دانش که مدلی از جهان دانش است و برخی حقایق در خصوص سلسله مراتب #دانش را به کمک شکل ها، حروف و نشانه ها روشن می سازد.
✅ نظریه پردازان #مدیریت_دانش، معمولا بحث از درباره دانش را با هرم دانش آغاز می کنند و جهان دانش را به صورت هرمی، شامل داده های خام در سطح پایین تا فرزانگی در رأس آن، به تصویر می کشند. این مدل سلسله مراتب دانش را به ما نشان می دهد.
✅ در مدل سلسله مراتبی ابتدا داده های ضمنی قرار دارد که کاملا مشروح و ذره ای هستند و بعد از آن، عملیاتی قرار دارند که با عنوان فراداده شناخته می شوند. در سطح بعدی، اطلاعات مدیریت، که تلخیص و انباشته شده و هوش فرااطلاعات را ایجاد می کنند، در سطوح بالاتر #دانش_سازمانی را به همراه فرزانگی قرار دارد. به این سطح فرادانش گویند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هرم و سطوح دانش
✅ #هرم_دانش یک مدل ساده شده و قابلفهم برای نشاندادن رابطه بین داده (Data)، اطلاعات (information)، دانش (knowledge) و خرد (wisdom) است. DIKW در واقع سرواژه و مخفف این چهار کلمه است.
✅ هرم #دانش یک مدل است. مدلها در واقع نمایش ساده از واقعیت هستند. یک مدل به ما کمک میکنند تا متوجه بشویم چیزها چطور کار میکنند و اجزاء آنها چه ارتباط منطقی با هم دارند.
✅ در اینجا هرم دانش به ما کمک میکند تا فرایند تبدیل #داده به دانش و خرد را بهتر درک کنیم. هرم دانش یک مدل سلسهمراتبی (hierarchy) است؛
✅ یعنی هرکدام از بخشهای آن نسبت به بقیه در جایی بالاتر یا پایینتر قرار میگیرند و ارتباط آن ها با هم بر همین اساس تعریف میشود.
#سطوح_دانش
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar