فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کسانی که میدانند ممکن است محبتشان هیچ وقت جبران نشود، ولی باز هم محبت میکنند برازنده واژه #انسانیت هستند.
#کلیپ_کوتاه
#خوبیهای_مردم
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
خانوارها، بنگاه ها و دولت ها در بستر نظام مالی، از طریق روش های زیر اقدام به تأمین مالی جهت انجام فعالیت های اقتصادی می نمایند:
#تأمین_مالی_خانوارها:
• بانک
• خیریهها
• نهادهای حمایتی
• بستگان و آشنایان
• تأمین مالی جمعی
• صندوق خانوادگی
#تأمین_مالی_بنگاه_ها:
• از منابع درون بنگاه (داخلی)
• از منابع بیرون بنگاه (خارجی)
#تأمین_مالی_دولت:
• منابع طبیعی
• منابع تعهد زا
• درآمدهایعمومی
• منابع غیر مستمر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#ارنستو_چگوارا می گوید:
" خودت باش!
اگر کسی خوشش نیامد، نیامد.
اینجا کارخانه ی مجسمه سازی نیست. "
📔 #بی_سایگان
✍ #فرانسواز_ساگان
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ کودک شجاع درونم
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ گاهی دلم می خواهد کودکی سه یا چهار ساله باشم که برای خواسته هایم ملاحظه هیچ کسی یا چیزی را نکنم. داد بزنم، جیغ بزنم، پای بر زمین بکوبم و حتی گریه کنم اما دست از خواسته خودم و آن چه دلم می خواهد بر ندارم. آنگاه وقتی همگان را مجبور کردم در برابر آن چه دلم می خواهد تسلیم شوند همۀ هر آن چه می خواستم را در آغوش بگیرم و مستانه از ته دل بخندم و از این که به خواسته ام رسیده ام لااقل برای مدتی سرخوش و شادمان باشم. گاهی فکر می کنم توان ما به مراتب کمتر از کودکان است چرا که آن ها بی ملاحظه و لجبازانه به خواسته هایشان می رسند و ما آن قدر دو دو تا چهارتا و حساب و کتاب می کنیم که هیچ گاه به آن چه دلمان می خواهد نمی رسیم و عاقبت همانی می شود که دیگران برای ما دوست دارند نه آنی که خودمان برای خویشتن. بد نیست گاهی به کودک شجاع درونتان فرصت دهید و اجازه بدهید جای شما تصمیم بگیرد باور کنید به خیلی از خواسته هایی که سال ها در پی آن بودید خواهید رسید. تا کور شود هر آن که نتواند دید!
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ گشایش اعتمادی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️دولت وعده گشایش اقتصادی می دهد و مردم #گمانه_زنی می کنند و از هم سئوال می کنند که فکر می کنید وعده رئیس جمهور برای گشایش اقتصادی چیست؟ نکته حائز اهمیت و کلید واژه ی اساسی مراودات مردم راجع به وعده های دولت اکنون بی اعتمادی است. متأسفانه بعد از جریان ها و اتفاقات مکرری که دولت در عرصه های مختلف مالی و اقتصادی برای مردم به وجود آورده است اکنون اعتماد از میان رفته و اکثر قریب به اتفاق مردم دولت را نه حامی بلکه رقیب جدی خود می دانند. مانند فرد قلدری که فقط به منافع خود فکر می کند یا خوش بینانه تر اینکه منافع خودش را به منافع همگان ترجیح می دهد. زمانی که بیان می شود یکی از مقامات ارشد سابق بانک مرکزی در دادگاه برای نقش آفرینی و دلال بازی در تغییر #نرخ_ارز در حال محاکمه است این یک خبر ساده نیست که بتوان از کنار آن به راحتی رد شد.
▪️بلافاصله در #ذهن_مردم می آید چه کسانی در قیمت طلا و سکه نقش دارند؟ قیمت کالاهای اساسی را چه کسانی تعیین می کنند؟ سلطان شکر، خودرو، سیمان، قیر و چندین مورد دیگر با چه کسانی در ارتباط هستند؟ و یا اینکه رانت و قاچاق دختر وزیر سابق را چگونه هضم کنند؟ علاوه بر این موارد اتفاقات زیاد دیگری هم وجود دارد. مثل افزایش ناگهانی قیمت بنزین که حتی رئیس جمهور مملکت از آن اعلام بی خبری می کند و یا معاون اولی که می گوید من اختیار تغییر منشی خود را هم ندارم. به این موارد غیبت های مشکوک وزیر جوان دولت را هم اضافه کنید. که وقتی سخن از قهر او به میان می آید و خودش تکذیب می کند و می گوید قهر کار بچه هاست بیشتر دلمان می لرزد که شاید خبر دیگری باشد. همه این ها را بگذارید کنار اتفاقات آزاردهنده و وحشتناکی که در #موسسات_مالی و اعتباری برای مردم افتاد. شما فرض کنید یک نفر بخواهد در پارکینگ منزلش ترشی بفروشد.
▪️بلافاصله شهرداری و نهادهای دیگر به او مراجعه می کنند و اگر #پروانه_تجاری یا تجاری موقت نداشته باشد پلمپ و اعمال قانون می شود. حالا موسسه ای مثل فرشتگان یا موسسات مالی دیگر صدها شعبه عریض و طویل در سطح شهر دارند و بدون مجوز کار می کنند و کسی هم صدایش در نمی آید. تا زمانی که ورشکست می شوند، پول مردم را بالا می کشند و کلی خسارت به جان و مال خلق الله می زنند سپس بانک مرکزی می گوید این ها از ما مجوز ندارند و غیر قانونی هستند. و یکی نیست از این ها بپرسد پس شما تا حالا کجا بودید؟ چرا آن روز که کرور کرور پول مردم را انباشته می کردند صدایتان در نمی آمد؟ ایضاً به این موارد اضافه کنید جریان اختلاف وزارت خانه های نفت و اقتصاد در ارتباط با دارا دوم که قرار بود برای مردم پیام آور شادی و امید باشد اما متأسفانه تبدیل می شود به نشانی از #خلف_وعده دولت و اظهارات وزرای مربوطه در رسانه ها که ما با هم اختلاف نداریم و ما هم باور کردیم!
▪️خلاصه این که #گشایش_اقتصادی برای مردم یعنی اعتماد سازی، شفافیت و سلامت. اگر دولت می خواهد ارتباطش با مردم را بهبود ببخشد اول باید اعتماد از دست رفته یا خدشه دار شده مردم را اصلاح کند. این که تورم را دولت با عدد و رقم انکار کند و یا مسئولان درجه یک دولت در برابر رسانه ها بگویند با وجود تحریم های کمرشکن حال اقتصاد ما خوب است ادعای دور از ذهنی می بشاد که داخل خود جمله نقض آن بیان شده است. وقت آن رسیده با مردم صادق باشید بجای #گشایش_اعتمادی مهمتر از گشایش اقتصادی است!
✍ منبع: هفته نامه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نخست، مورخ پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۹، شماره ۸۲۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #گام_دوم_انقلاب؛ آیا همه چیز سر جای خودش قرار دارد؟
▪️همانطور که هر انسان سالمی برای پیشگیری از بیماری باید شاخص های سلامتی خود از لحاظ فشار خون، میزان آب بدن، ضربان قلب و .... را مورد ارزیابی قرار بدهد، هر حرکت و انقلابی هم نیازمند آنست که با شاخص های اولیه و استانداردش خود را مطابقت دهد. #انقلاب_اسلامی نیز از این قاعده کلی مستثنی نیست.
▪️اگر بخواهیم انقلاب اسلامی ایران را در یک واژه تعریف کنیم باید بگوئیم #عدالت. عدالت یعنی قرار گرفتن هر چیزی در جای خود. در گام دوم انقلاب باید بررسی کنیم که آیا همه چیز در جای خودش قرار دارد یا خیر؟ از لحاظ؛
• سبک زندگی،
• استقلال فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی،
• رفاه مردم و مسائل دیگر.
▪️برای تحقق این مهم به ابزارهایی نیاز داریم شامل:
➊ نوآوری باز،
➋ جنبش علمی و نرمافزاری،
➌ جوانگرایی و انتصاب جوانان در مناصب کلیدی و تصمیمگیری،
➍ بازگشت و وفاداری به ارزشهای انقلاب اسلامی که بر مبنای آن مجاهدت هایی انجام دادیم و اتفاقات ویژه ای را رقم زدیم.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 برای #موفقیت و رسیدن به آن چه می خواهید فقط به خواسته هاتون توجه کنید و اصلاً در مورد چیزهایی که نمی خواهید صحبت نکنید.
#استر_هیکس
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
📔 دال دوست داشتن
✍ #حسین_وحدانی
▪️یادم بیاور برایت بنویسم که #عشق را باید بیحساب اندوخت اما با حساب خرج کرد. و برایت بنویسم که هی بر این طبل پر صدا اما تو خالیِ "بیحساب دوست داشتن" نکوبی. که دوست داشتن حساب و کتاب دارد. دوست داشتن حد و مرز میشناسد.
- حساب و کتابش؟
ظرفیت خودت، که اگر میتوانی ظرفت را بزرگتر، ظرفیتت را بیشتر کن. اگر نمیتوانی اما اندازه نگهدار.
- حد و مرزش؟
عزت خودت، کرامت خودت، شخصیت خودت. دوست داشتن که نباید تو را بیعزت، بیکرامت و بیشخصیت کند. باید؟!
▪️وقتی از بخشش حرف میزنیم، از چی حرف میزنیم؟ آیا هر جور بخشیدنی #فضیلت است؟ آیا هر خطایی را میشود بخشید؟ من جعبهای از میوههای تازه و سالم را در نظر میگیرم که ناگهان درمییابیم یکیشان فاسد شده و گندیده است. شاید دورش بیندازیم، شاید هم نگهش داریم و شاید حتی بخوریمش. این انتخاب ماست؛ از سر اجبار یا اختیار. اما آیا میتوانیم فاسد بودنش را انکار کنیم؟ آیا میشود بگوییم «این جعبه میوهی فاسدی ندارد» و خیال کنیم از مفهوم میوهی سالم قلب ماهیت نکردهایم؟ به یک اتومبیل فکر کنیم، وقتی ملتفت میشویم موتور آن به کل خراب است. میتوانیم موتور را عوض نکنیم و منتظر باشیم یک روز در راه از کار بیفتد. یا میتوانیم عوضش کنیم و با این کار هویت اتومبیل را به کلی تغییر دهیم: این اتومبیل دیگری هست. اما نمیتوانیم خرابی موتور را نادیده بگیریم و بر او #ببخشیم. این جا مفهوم بخشش بیمعناست. فقط یک شعار بزک کرده و خوش آب و رنگ و البته فاقد ارزش است، چون این جا «بخشیدن، ماهیت آن چه را میخواهیم ببخشیم، تغییر میدهد».
▪️بله، #بخشش فضیلت است و نشان از بزرگواری و مهربانی دارد؛ انگار. اما گاهی بخشیدن محبوب، امضای حکم پایان اوست. تبدیل کردن اوست به موجودی که بود و نبودش فرقی ندارد. انتخاب این جا به راحتی رد شدن یا نشدن از یک مرز نیست. اینجا دیگر تو گردشگری نیستی که میخواهد از مرز رد شود، چرخی بخورد، تماشایی بکند، حالی ببرد و برگردد یا برنگردد. اگر میخواهی وارد آن فضا بشوی، انگار که باید تصمیم بگیری آیا میخواهی مهاجرت کنی؟ آیا میخواهی تابعیت دوگانهای پیدا کنی -ترکیبی از خود تو و خود او- و درگیر آن دیگری شوی؟ این فضا است که من اسمش را میگذارم صمیمیت. صمیمیت، عبور از یک خط نیست که بگویی خب، حالا و بعد از فلان اتفاق دیگر صمیمی شدیم. #صمیمیت، حضور در یک فضاست. برای همین است که صمیمیت نیاز به زمان دارد. نیاز به یک جور یگانگی، یک جور عریانی که جز با صرف وقت به دست نمیآید. هر چند فقط هم با صرف وقت به دست نمیآید. و آن چه کسی را برای من خاص -نه به خصوص- میکند همین صمیمیت است. این مجموعهی بیشمار از «آن چیزها دربارهی او که من -و فقط من- میدانم.»
#کتابنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#تکنیک_الگوی_ساعت
• اگر در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی از قیمت پایانی آن ۱/۵٪ بیشتر باشد، به احتمال بسیار زیاد آن سهم فردا مثبت خواهد بود.
• اگر در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی از قیمت پایانی آن ۲٪ بیشتر باشد، به احتمال زیاد، آن سهم فردا صف خرید خواهد بود.
• اگر در نیم ساعت پایاتی بازار آخرین قیمت سهمی از قیمت پایانی آن ۱/۵٪ کمتر باشد، به احتمال بسیار زیاد آن سهم فردا منفی خواهد بود.
• اگر در نیم ساعت پایانی بازار آخرین قیمت سهمی از قیمت پایانی آن ۲٪ کمتر باشد، به احتمال زیاد، آن سهم فردا صف فروش خواهد بود.
▪️چند نکته مهم در استفاده از الگوی ساعت:
• دقت کنید روند «نسبت خرید به فروش» صعودی باشد.
• معاملات سهم را چک کنید. قیمت سهم باید با افزایش حجم بالاتر برود.
• به حجم و تعداد معاملات دقت کنید ممکن است یک خریدار در ساعات پایانی معامله، اقدام به خرید سهم با قیمت بالا کند و قیمت آخرین معامله را افزایش دهد بنابراین حتماً نسبتهای خرید و فروش را چک کنید.
• برای اینکه در این تله گیر نکنید در سایت tsetmc.com کنار نماد ساعت کلیک کنید و ریز معاملات سهم را مشاهده کنید و چک کنید که روند افزایش قیمت طبیعی و تدریجی باشد و به این شکل نباشد که تنها در چند معامله آخر بازار قیمت ان افزایش پیدا کرده باشد.
#بورس
#پایگاه_جامع_مدیریار
#باشگاه_VIP_حسین_عظیمی
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ فقط غمگین نباش
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
فرقی نمیکند حق با توست یا من، اصلاً چه اهمیتی دارد مقصر کیست، تو چه کار داری دل من از حرف هایت شکسته یا نه، فقط غمگین نباش! خودت را ناراحت نکن، عذاب وجدان نداشته باش. اصلاً هر چه تو می خواهی، هر آن چه تو می گویی، مگر من از زندگی چیزی جز لبخند تو می خواهم؟ می خواهی من نباشم، دلت می خواهد گریه کنم، عذرخواهی کنم دلت آرام می گیرد؟ من در تنهایی هایم به جای تو فکر میکنم، بجای تو عذر خواهی میکنم، بجای تو گریه می کنم و بجای تو از هر آنچه دلم را شکسته دلجویی می کنم. سهم من از زندگی تنها و تنها دوست داشتن توست و سهم تو هر آنچه دلت میخواهد. من از سهم خود راضی ام تو هم راضی باش.
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودت باش! دقیقاً همانی که هستی
✍ #مهدی_یاراحمدی_خراسانی
خودت باش نه خودش! دقیقاً همانی باش که هستی بدون کم و کاست. تو از خیلی ها بهتری. پس نیازی به مقایسه نیست. خودت باش! با تمامی ضعف ها و قوت هایت. با همه داشته ها و نداشته هایت. وقتی خودت باشی صادقانه دوستم داری. عاشقانه دوستت دارم. اصلاً اعتقاد ندارم کپی برابر اصل است. تو برای من همان اصلی هستی که باید دیگران از روی تو تکثیر شوند نه آن که کپی تیره و تاری از منش و روش دیگران باشی. تو همان نویسنده ای هستی که داستان های عاشقانه ات به ده ها زبان ترجمه می شود پس دیگر چرا باید مترجم رفتار دیگران در زندگی خودت باشی. خدای مهربان درون هر آدمی گنجی قرار داده که کافیست بگردی و در اعماق وجودت آن را پیدا کنی تا به ثروت و مکنت برسی. در درون هیچ انسانِ دیگری برای تو گنجی وجود ندارد پس خویشتن خویش را هرگز در ترازوی زندگی دیگران وزن نکن. گاهی آنچه برای دیگران خوب است برای تو نیست. دقیقاً مثل لباس قرمزی که بر تن یکی می نشیند و زیباست و به دیگری نمی آید. ردایی را به تن کن که دست خلقت تنها برای وجود ارزشمند تو دوخته نه آنچه به تن دیگران زیباست، که هیچ کس در لباس عاریه دیگران زیبا نیست.
#دلنوشته
#غارتنهایی
@modiryar
✍ ورود #نسل_Z به سازمان
🔺 درک انتظارات نسل z برای (برنامه ریزی) فرایند ورود موثر به سازمان
🔻 Understanding Generation Z expectations for effective onboarding
▪️سازمانها مدتهاست که درک کرده اند که تمرکز بر روی تجربه ورود کارکنان جدید به سازمان برای موفقیت آنان و سازمان بسیار مهم است. در این میان سازمانها با مسائل بین نسلی روبرو هستند به ویژه تمرکز بر مهیا کردن شرایط ورود نسل Z به سازمان.
▪️هدف از این طرح پژوهشی که در قالب یک مقاله در پایگاه Emerald ارائه شده است، بررسی انتظارات نسل Z از برنامه ورود به سیستم (Onboarding) است تا به سازمانها دیدگاهی نوین در زمینه نقاط مد نظر این نسل برای ورود به سازمانها ارایه نماید.
▪️رویکرد پژوهش، یک رویکرد تفسیری مبتنی بر تجربیات ذهنی افرادی از نسل z در زمان ورود به سازمانهای مد نظر بوده است که می توان آن را رویکردی شبه پدیدار شناسانه دانست. مطالعه بر روی ۱۵ گروه از زنان و مردان از نسل مذکور در بازه های زمانی ۲، ۵، ۱۴ و ۳۰ روزه انجام شده است.
▪️در نهایت، این مطالعه ۶ متغیر اساسی را که می توان از آنها در فرایند Onboarding، شناسایی کرده است که عبارتند از:
➊ Meaningful work
➋ Performance management
➌ Work-life balance
➍ Personal connect
➎ Bigger picture at work
➏ Learning and development
▪️این مقاله می تواند الگوی مناسبی برای طرح تحقیقاتی با رویکرد های مشابه در دیگر فرایندهای مدیریت منابع انسانی در مورد نسل z باشد و محلی برای انجام پژوهشهای نوین.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
ثروتمندان همچنان بیمحابا ثروتمندتر میشوند
▪️گزارشات #بلومبرگ نشان می دهد که دارائی ۱۰۰ نفر از ثروتمندان دنیا روی هم به رقم نجومی ۳.۴ تریلیون دلار رسیده است و بحران کرونا هم مانع از این رشد نشده و از هر ۱۰۰ نفر ۷۰ نفر از آنها به دارائی شان افزوده شده است.
▪️آمارهای آمریکا که بیشترین ثروتمندان دنیا را در خود جای داده است نشان می دهد که دارائی ۲۳ نفر از ثروتمندان این کشور معادل با کل دارائی ۱۶۰ میلیون نفر از آمریکائیان است. پس از آمریکا نیز کشورهای چین، روسیه، آلمان، هنگ کنگ و فرانسه میزبان بیشترین تعداد از ۱۰۰ ثروتمند دنیا هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ بیریا محبت کنید نه بیحساب
#مهدی_یاراحمدی_خراسانی
بیریا محبت کنید نه بیحساب که لطف مکرر میشود وظیفه ی مقرر. هر چقدر بیشتر محبت کنید قطعاً از مهربانی و عاطفه شما چیزی که کم نمیشود هیچ، بیشتر هم میشود، ولی مراقب باشید ظرف برخی آدمها خیلی کوچک است. همان هایی که تا محبتی میبینند بجای آنکه ممنوندار باشند طلبکارند و به انبار عواطف و احساسات شما شبیخون میزنند و اگر مراقب نباشید آنچه خود از محبت ندارند را از وجود شما به یغما می برند و این اول بیچارگی تان است. بلافاصله هوا بَرشان می دارد که سرشان به سر شاه میماند، از دماغ فیل افتاده اند و اصلاً با ناز و ادا خلق شده اند که برای دیگران کرشمه بیایند. برایتان پشت چشم نازک می کنند و باید دربست در خدمت شان باشید. شما دست و دلبازید بی محابا محبت می کنید غافل از اینکه جنبه ندارند، نمی فهمند و فراوانی آن را به حساب بی ارزشی اش می گذارند و چنان لطف شما را تضییع می کند که هیچگاه جای آن از قلب وسینه تان پاک نخواهد شد. هر چیزی برای هر کسی اندازه ای باید محبت نیز چنین است. پس خواهان کسی باشید که خواهان شما باشد و کلام دل انگیزتان را ارج می نهد و بر روی چشم و قلب خود می گذارد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
💢 #ضرورت_هوشمندی_رقابتی
▪️يكي از ويژگيهای بارز #عصر_حاضر، تغييرات فزاينده در دانش بشري و عرصههاي مختلف اجتماعي، اقتصادي، صنعتي، سياسي و تكنولوژيك است. در چنين شرايطي، شناخت ماهيت تغييرات و پيشبيني روندهاي آتي بازار، رقابت، فناوري، نوآوري، ترجيحات و الگوي رفتاري مشتريان از الزامات اساسي رقابت محسوب ميشود. اين قبيل موضوعات در كانون توجه هوشمندي رقابتي قرار دارد. در واقع هوشمندي رقابتي، هنر جذب و انتقال دانش از عناصر فراسازماني و محيط، طي قواعد خاص و ضوابط معين، به سازمان براي حفاظت از تهديدات رقابتي، شناخت و بهرهبرداري از فرصتهاي بالقوه و ساختن آينده است و ميتواند بر موقعيت رقابتي سازمانها نيز تأثيرگذار باشد (Roach and Santi,2001).
▪️در خلال سالهای اخير، هوشمندی رقابتی به يكی از مفاهيم مهم مديريت تبديل شده و با فرهنگ سازمانها عجين گشته است. افزايش هوشمندی رقابتی موجب ميگردد سازمانها اطلاعات محيط اطراف را سريعتر و با دقت بيشتري تجزيه و تحليل كرده و نتايج حاصل را به طريق سودمند ذخيره و در مواقع مقتضي دردسترس تصميمگيرندگان قرار دهند. اين امر جريان تبادل اطلاعات و دانش را در #بستر_سازمان تسريع كرده و اثربخشي فرايند تفكر و تصميمگيري جمعي را به نحو چشمگيري بهبود ميبخشد. بدين ترتيب، مديران اجرايي با درك بهتر رقبا و محيط پرچالش رقابت ميتوانند با تكيه بر ابزارها و تكنيكهاي خاص، اطلاعات مرتبط با قابليتها، نقاط قوت و ضعف و ثبات رقبا را مورد بررسي قرار داده و نسبت به انتخاب راهبرد مناسب اقدام و همواره يك گام از رقبا جلوتر باشند (بیکزاده و اسکندری، ۱۳۸۹).
💢 #مفهوم_هوشمندی_رقابتی
▪️نویسندگان مختلف، بر این باورند که هوشمندی رقابتی هنر جمعآوری، پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات است که افراد در تمام #سطوح_سازمان فراخور نیاز خود به آن دسترسی دارند و به آنها کمک میکند که آینده خود را شکل داده و در مقابل تهدیدات رقابتی از آنها حفاظت نماید. هوشمندی رقابتی باید قانونی بوده و به اخلاقیات احترام بگذارد. هوشمندی رقابتی، دانش را با استفاده از قواعد ویژهای از محیط به سازمان منتقل کند.
▪️#پیتر_دراکر هوش را با دانش مرتبط میسازد. دراکر اطلاعات را دادههای طبقهبندی شده، مرتبط و هدفمند میداند و اذعان میکند سازمانها باید به منظور حفظ بقا، سیستمهای توانمندی ایجاد کرده تا بتوانند ارزش افزوده تولید کنند. سازمانها باید دانش محور بوده و متخصصانی در اختیار داشته باشند که عملکرد آنها را هدایت کرده و تحت نظارت داشته باشند. این کار از راه بازخورد نظام یافته از همکاران، مشتریان و مدیران قابل دسترسی است (قاسمی و وظیفهدوست، ۱۳۸۷).
▪️در یک مدل کلی که در سال ۲۰۰۶ توسط Bose ارائه گردیده است، پنج مرحله برای #هوشمندی_رقابتی مطابق شکل شماره ۲ شرح داده شده است. در واقع فرایند هوش رقابتی، فعالیت جمعآوری، تجزیه و تحلیل و کاربرد اطلاعات در مورد محصولات، رقبا، تأمینکنندگان، شرکا و مشتریان برای نیازهای برنامهریزی کوتاه و بلندمدت یک سازمان است (سپهوند و شریعتنژاد، ۱۳۹۴).
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
اجزای بوم مدل کسب و کار استروالدر
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدل_کسب_و_کار ساختار سادهای از واقعيت است. تعريف مدل کسب و کار غالباً با دشواری همراه است زيرا در زمينههای متفاوت کسب و کار، معانی متفاوتی از آن برداشت می شود، تعاريف ارائهشده از مدل کسب و کار بر اساس ديدگاههای ارائهدهندگان تعاريف، ممکن است متفاوت باشد.
▪️جزء اول:
#بخش_های_مشتريان
• ما برای چه کسانی ارزش خلق میکنيم؟
• مهمترين مشتريان ما چه کسانی هستند؟
▪️جزء دوم:
#ارزش_های_پيشنهادی
• چه ارزشهایی را به مشتريان ارائه میکنيم؟
• چه نيازهایی را از مشتريان برآورده میکنيم؟
• به حل کدام مشکل مشتريان خود کمک میکنيم؟
• چه بستهای از محصولات و خدمات را به هر بخش مشتری پيشنهاد میکنيم؟
▪️جزء سوم:
#کانال_های_توزيع
• هم اکنون چگونه به آنها دسترسی داريم؟
• چگونه آنها را با برنامه روزمره زندگي مشتري هماهنگ مي سازيم؟
• بخشهاي مختلف مشتريان چه کانال هايي را براي دسترسي به ما ترجيح ميدهند؟
▪️جزء چهارم:
#روابط_با_مشتريان
• کدام يک از روابط را ايجاد کرده ايم؟
• اين ارتباطات چگونه با ساير اجزای مدل کسبوکار هماهنگ شدهاند؟
• هر يک از بخشهاي مشتريان ما انتظار برقراری و حفظ چه نوع ارتباطی را دارند؟
▪️جزء پنجم:
#جريان_های_درآمدی
• مشتریان ترجيح ميدهند چگونه پول بپردازند؟
• مشتريان ما براي چه ارزشی تمايل به پرداخت پول دارند؟
• هر جريان درآمدی چه سهمی از کل درآمدها را به خود اختصاص میدهد؟
• آنها در حال حاضر براي چه چيزي پول پرداخت ميکنند؟ و چگونه؟
▪️جزء ششم:
#منابع_کليدی
• کانالهاي توزيع نيازمند چه منابعی است؟
• ايجاد جريانهای درآمدي به چه منابعی احتياج دارد؟
• ارزشهای پيشنهادی چه منابع کليدی نياز دارد؟
• برای ارتباط با مشتريان بايد چه منابعی را در نظر بگيريم؟
▪️جزء هفتم:
#فعاليت_های_کليدی
• کانالهای توزيع نيازمند چه فعاليتهای کليدی هستند؟
• ارزشهای پيشنهادی به چه فعاليتهای کليدی نياز دارند؟
• ايجاد جريانهای درآمدی به چه فعاليتهای کليدی احتياج دارد؟
• برای ارتباط با مشتری بايد چه فعاليتهای کليدی را در نظر بگيريم؟
▪️جزء هشتم:
#شرکای_کليدی
• شرکای کليدی چه کسانی هستند؟
• تأمينکنندگان کليدی چه کسانی هستند؟
• کداميک از فعاليتهای کليدی را شرکا انجام ميدهند؟
• کداميک از منابع کليدی را از طريق شرکا به دست میآوريم؟
▪️جزء نهم:
#ساختار_هزينهها
• گرانترين منابع کليدی کدام مواردند؟
• مهمترين هزينههای مدل کسبوکار چيست؟
• گرانترين فعاليتهای کليدی کدام میباشند؟
www.modiryar.com
@modiryar