Modiryar | مدیریار
✍ کوه یخ ثروت #کوه_یخ #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ کوه یخ ثروت
🔴 جهان ما مملو از منابع و فرصتهای جدید برای #کسب_درآمد و #ثروت_آفرینی است.
✅ برای داشتن #ساختار_فکری_ثروت_آفرین، قویا توصیه میشود که به یک کارآفرین تبدیل شوید! درباره کارآفرینی در سالهای اخیر مطالب زیادی شنیده ایم. تا حدودی هم میتوان دوران فعلی را به دوران تب کارآفرینی تشبیه کرد!
✅ بسیاری از افراد که ادعا میکنند #کارآفرین هستند هیچ ایده ای از مفهوم کلمه کارآفرینی ندارند. مثالهای فراوانی در دنیا خواهید یافت که فرد صرفا سرمایه گذار در زمینه خاصی است، درآمد بالایی دارد، در منزل و شرایط لوکس زندگی میکند و اتومبیلهای گرانقیمت سوار میشود. نام خود را کارآفرین گذاشته!
✅ #جین_بپتیست (Jean Baptiste) – اقتصاددان فرانسوی – تعریف ساده اما کاربردی در مورد واژه کارآفرین ارائه داده است. میگوید: کارآفرین کسی است که منابع با بهره وری پائین را تبدیل به بالاترین حد بهره وری میکند.
✅ این شخص میتواند در قالب یک #کارمند_کارآفرین، یک صاحب تجارت کارآفرین و یا حتی یک خانم خانه دار کارآفرین باشد. اما به اشتباه افراد فکر میکنند که کارآفرین کسی که تجارت جدید ایجاد میکند و پس از مدتی بشکل یک میلیاردر ظاهر میشود!
✅ این طرز فکر بیشتر از آنکه #حقیقت داشته باشد، شبیه افسانه است! اگر نگاهی اجمالی در زندگی #کارآفرینان واقعی و مطرح دنیا بیندازید (ریچارد برانسون، بیل گیتس، استیو جابز و …) متوجه حقایقی خواهید شد که کاملا برخلاف شایعه هایی است که بین مردم رواج یافته است.
✅ موفقیتی که این افراد کسب کرده اند تنها بخش قابل رویت از یک کوه عظیم یخ است که بخش زیر آب، توسط افراد عادی هرگز درک نخواهد شد. از خود سوال کنید که آیا میخواهید به یک #کارآفرین تبدیل شوید و از منابع موجود در سطح پائین بهره وری استفاده کنید و با تبدیل آنها به منابع ارزشمند در زندگی خود و دیگران ارزش آفرینی کنید؟
#کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چه کسی گفته فردا مهم تر است؟
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ تلاش کنید، برنامه ریزی داشته باشید، #هدفمند زندگی کنید، امید و شادمانی خود را از دست ندهید، هر چه در چنته دارید رو کنید و برای رسیدن به اهداف و آرزوهایتان تلاش کنید و سر از پا نشناسید اما فراموش نکنید آنچه نقد است و قطعاً در اختیار شماست «اکنون» است و هیچ آینده ی قطعی و ضمانت شده ای برای احدی از مخلوقات خداوند وجود ندارد. فردای هیچ کس حتمی نیست پس امروز را دریابید که شاید فردا دیر باشد. انسان ها بین دو عدم در اسارت هستند. گذشته ای که پشت سر آن ها قرار دارد و جز خاطراتش هیچ اثری از آن باقی نمانده است و آینده ای که هنوز نیامده و هیچ کسی را از آن خبری نیست و تضمینی هم ندارد تا بدان برسد.
✅ پس باید دم را غنیمت شمرد و از لحظه به لحظه ی زمانی که در آن قرار داریم و فرصتی که خدای مهربان در اختیار ما قرار داده است بهره ببریم. قدر زمان حال را بدانید که گذشته برنمیگردد و آینده شاید هرگز نرسد و نیاید .بی شک خداوندی که امروز هم ما را از خواب بیدار کرده، به ما فرصت ادامه ی زندگی را داده، نعمت سلامتی را به ما ارزانی داشته است خود برای ما برنامه دارد، از ما حمایت می کند، روزی ما را مقدر و تضمین ساخته است و با دستی که بالای همه ی دست هاست در برابر همه ی مشکلات و دشمنی ها به ما یاری می رساند. پس دیگر چه باک از امواج متلاطم زندگی! باید توکل کرد و توسل داشت و با باور و یقین به سمت اهداف متعالی #زندگی حرکت کرد.
✅ برخی می دوند، حرص می خورند، خود را به زمین و آسمان می زنند برای رسیدن به آینده های دوردست که نه قطعی و حتمی است و نه قرار است که اتفاق خاصی در آن رخ بدهد. باور کنید «دور دست ها خبری نیست» و هر آنچه هست صرفاً اکنون است پس دم را قدر بدانید و #غم_فردا نخورید که خدای امروز ما فردا و فرداها هم زنده است، صدای ما را می شنود، از غم های ما خبر دارد و هر جا لازم باشد ما را یاری می رساند و دست نوازش بر سر ما می کشد. برخی انسان ها آن قدر کمال گرا و ایده آل گرا هستند و به رویاهای بزرگ و دور خود می اندیشند که امروز را از یاد می برند و فراموش می کنند این روزهایی که در آن هستیم جزء مهم و قطعی زندگی ماست و فرداهای دور دست هر چقدر هم مهم باشد حتمی نیست و معلوم نیست کدام یک از ما به آن می رسیم.
✅ اصلاً کی گفته فردا مهم تر است؟ مگر قرار است فرداها یا دور دست ها چه اتفاقی بیفتد که امروز را از رونق انداخته است؟ کمی دقیق به آن چه پیرامون شماست نگاه کنید، کمی نسبت به خلقت آدمی و عدم قطعیت های آن بیندیشید شاید بسیاری از رفتارهای شما نیاز به اصلاح داشته باشد. نباید آن قدر مقصد (هدف) مهم و حیاتی باشد که مسیر فراموش شود. باور کنید گاهی خود «مسیر» می تواند «هدف» خیلی خوبی برای افزایش مطلوبیت و لذّت بردن از زندگی باشد. مسیری که در آن قرار داریم جزئی حیاتی از زندگی ماست پس قدر بدانید و از آن لذّت ببرید که هیچ انسانی دوبار زندگی نمی کند. قدر دلخوشی های ساده زندگی خود را بدانید و شاکر نعمت های بزرگ «امنیت» و «سلامت» باشید که این نهایت #شادمانی در زندگانی است.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻چهارشنبه، ۱۸ بهمن ۱۴۰۲، شماره ۱۰۰۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثر پروانه ای
✅ #اثر_پروانه_ای نام پدیدهای است که به دلیل حساسیت سیستمهای آشوبناک به شرایط اولیه ایجاد میشود. این پدیده به این اشاره میکند که تغییری کوچک در یک سیستم آشوبناک چون جو سیارهٔ زمین (مانند بالزدن پروانه) میتواند باعث تغییرات شدید (وقوع طوفان در کشوری دیگر) در آینده شود.
✅ با شنیدن اثر #پروانه_ای، بسیاری از ما به یاد توضیح کلاسیکی میافتیم که از دوران کودکی شنیدهایم: بال زدن یک پروانه در نقطهای از جهان، میتواند طوفانی را در نقطهی دیگری بیافریند! معمولاً بحث هم به همین نقطه تمام میشود و گوینده و شنونده، پس از این مثال زیبای قانع کننده، به سراغ بحثهای دیگر میروند.
✅ واقعیت این است که این مثال، از توضیح اولیهای که #ادوارد_لورنز (Edward Lorenz) مطرح کرد، چندان دور نیست. ادوارد لورنز، ریاضیدان و هواشناس آمریکایی است که او را از پیشگامان نظریه آشوب نیز میدانند.
✅ مانند بسیاری از جملهها و حرفها، به تدریج کلمات این عبارت #تغییر کرد و دیگران، احساس کردند که پروانه، شاعرانهتر از مرغ دریایی است و با حذف صدر و ذیل جمله، به همان چیزی رسیدیم که امروز همهی ما برای اثر پروانه ای مثال میزنیم. اثر پروانه ای نیز مانند بسیاری از پدیدهها و اصطلاحات علمی وارد گفتگوهای روزمره شد و به عنوان واقعیتی بدیهی پذیرفته شد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کوه یخ مشکلات در سازمان
✅ #تکنیک_کوه_یخ به اعضای یک سازمان کمک میکند تا درک بهتری نسبت به یک مسئله، مشکل یا وضعیت به دست آورند و مشکلات را به صورت ربشهای حل کنند
✅ #متفکران_سیستمی با در نظر گرفتن این واقعیت درباره کوههای یخ، مدلی را طراحی کردهاند تا بتوانند پی ببرند مشکل اصلی در یک سازمان چیست و ابعاد پنهان یک سازمان را آشکار کنند. در واقع مسائل بسیاری هستند که معمولا نادیده گرفته میشوند.
✅ بخش اعظم #کوه_یخ که در زیر آب قرار دارد نمادی از همان عوامل و شرایطی هستند که باعث ایجاد رفتار در 10 تا 15 درصد بالای سطح آب میشود. دریانوردان اغلب به دلیل پنهان ماندن بخش اعظم کوه یخ در زیر آب، در برآورد کردن ابعادش دچار خطا میشوند.
✅ بهتر است از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم. سازمانی را در نظر بگیرید که #مسئله یا رویدادی در سطح بالایی آن رخ میدهد. در حالت عادی میتوان برای حل مسئله راه حلی پیدا کرد، اما آیا این راه حل، به راستی مشکلی که سازمان با آن درگیر است را برطرف میکند؟ پاسخ این است: خیر!
✅ در بیشتر مواقع راه حلی که در #سازمان برای برطرف کردن مشکل پیشنهاد میشود به طور موقت شرایط را به حالت عادی بازمیگرداند اما مشکل به صورت ریشهای حل نمیشود و در ادامه مسیر، احتمالا شاهد تکرار آن خواهیم بود.
#کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سئوال های کلیدی برای خودشناسی
✅ نگاهی به تاریخ مکتوب انسان هم نشان میدهد که معمولاً دانشمندان، حکیمان و سخنورانی که میتوانستهاند از انسان برای انسان بگویند، یا ویژگیهای هر فرد را در پیش چشمانش تجزیه و تحلیل کنند، از اقبال عمومی بهرهمند بودهاند.
✅ #خودشناسی در حوزههای مختلف، معنا و کاربرد و مصداقهای متفاوتی دارد: خودشناسی در مذهب، خودشناسی در عرفان، خودشناسی در رفتارهای اقتصادی و خودشناسی در روانشناسی تنها بخشهایی از قلمرو گستردهی خودشناسی محسوب میشوند.
✅ #روانشناسان، الگوهای بسیار متنوعی برای سنجش صفات شخصیتی و ویژگی های شخصیتی و ساختار شخصیت ارائه کردهاند که هر کدام، مزیتها، محدودیتها و کاربردهای خاص خود را داراست.
✅ خودشناسی از جمله حوزههایی است که برای بسیاری از انسانها جذاب و دوستداشتنی است. معمولاً وقتی از خودشناسی صحبت میکنیم، قصد داریم با استفاده از این الگوها و مدلها، صفات و ویژگیهای #ذهنی و رفتاری خود را بهتر درک و تحلیل کنیم.
1⃣ ارزش های اصلی
2⃣ علایق
3⃣ آرزوها
4⃣ محیط ایده آل
5⃣ الگوهای رفتاری
6⃣ سبک مقابله ای
7⃣ تأثیرگذاری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تعادل بین کار و استراحت در زندگی کاری
✅ برای بسیاری از انسانها برقراری تعادل بین کار و #زندگی هدفی دستنیافتنی است. بیشتر ما کارمندان، همه روزه برای ایجاد هماهنگی بین کار، مدیریت روابط با دیگران، مسئولیتهای خانوادگی و دغدغههای شخصی تحت فشار هستیم.
✅ به همین خاطر زمانی که شخصی برای توصیف خودش از عبارت #مضطرب استفاده میکند، چندان تعجب نمیکنیم زیرا هیچ یک از ما توانایی برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصیمان را نداریم.
✅ درست است که همه ما برای #پیشرفت کردن به مقدار کمی اضطراب نیاز داریم، با این حال برقراری تعادل و برنامهریزی اصلیترین نکات برای مدیریت اضطراب هستند. برقراری تعادل بین کار و زندگی نه تنها امری ممکن است، بلکه نتایج آن به سود شرکتها و خود کارمندان است.
✅ زمانی که کارمندان بتوانند بین کار و زندگی خود تعادل ایجاد کنند، مطمئناً خوشحال خواهند بود. همین خوشحالی باعث میشود تا میزان #خلاقیت و بهرهوریشان افزایش پیدا کند، روزهای کمتری را مرخصی بگیرند و مهمتر از همه اینکه رضایت شغلی داشته باشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اثر تصمیمات در زندگی
✅ فعل تصمیم گیری چیست؟
▪#تصمیم_گیری یعنی معین کردن، پایان دادن، تصویب کردن، به توافق رسیدن، نیت خود را مشخص کردن. تصمیم گیری تقریبا انتخاب آگاهانه یک گزینه از دو گزینه یا بیشتر است، پیشگیرانه است. یعنی بهینه کردن موقعیت یا نتیجه ای است و این که اجازه ندهید موقعیت یا نتیجه در اثر قصور به دست بیاید.
▪انتخاب یک گزینه از بین گزینه های دیگر تحت شرایطی که نامعلوم است که شما را در معرض ریسک قرار می دهد. به منظور رسیدن به هدف، آرمان یا نتیجه خاصی یک انتخاب باید وجود داشته باشد و این #انتخاب باید آگاهانه صورت گیرد، در غیر اینصورت صرفا یک است.
▪#تصمیم زمانی مشکل است که: وضعیت نامعلوم باشد یعنی یک ریسک مهم وجود داشته باشد وضعیت به خاطر مسائل مختلف فی النفسه مشکل باشد. چندین هدف وجود داشته باشد ولی یکی یا بیشتر از یکی از آنها سد راه است و حد وسط بینابین است. دیدگاههای مختلف می تواند به نتایج مختلف منجر شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#آیات_برگزیده
۞ لِكُلِّ نَبَإٍ مُسْتَقَرٌّ وَ سَوْفَ تَعْلَمُونَ ﴿۶۷﴾
۞ براى هر خبرى وقتى مقرّر است (كه در آن واقع مىشود) و به زودى خواهيد دانست. ﴿۶۷﴾
🔴 نکته ها:
در آيهى قبل گفته شد: خداوند قدرت دارد از هرسو برشما عذاب نازل كند، اين آيه مىفرمايد: اگر عذابى بر كفّار لجوج نازل نشد، عجله نكنيد، زيرا براى تحقّق هر خبرى زمانى معيّن است.
🔴 پیام ها:
1⃣ تحقّق همهى خبرها و برنامههاى الهى، قطعى و بر اساس حكمت و زمانبندى معيّن است. (هيچ حادثهاى بدون برنامه و هدف وتصادفى نيست) «لِكُلِّ نَبَإٍ مُسْتَقَرٌّ»
2⃣ گرچه مجبور به ايمانآوردن نيستيد، ولى فكر عاقبت و فرجام كار خودتان باشيد. «وَ سَوْفَ تَعْلَمُونَ»
3⃣ زود قضاوت نكنيد و مهلت دادنهاى الهى را نشانهى غفلت خدا از خودتان نپنداريد. «سَوْفَ تَعْلَمُونَ»
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ گامهای مدیریت برند (نام تجاری)
✅ یک #نام_تجاری در صورتی موفق میشود که مدیران برند درک درستی از گامهای مدیریت برند داشته باشند. مدیریت نامونشان تجاری در چهار گام صورت میگیرد:
▪پیش از فروش
▪هنگام فروش
▪پس از فروش
▪نگهداشت
✅ در گام نخست که #پیش از_فروش آغاز میشود باید تمام نقاط تماسی که در ارزیابی و پردازش اطلاعات محصولات و خدمات است، رصد شود. بههنگام فروش باید بهترین تجربه برای مشتری فراهم شود و مدیریت تجربه مشتری حرف نخست را میزند. پس از فروش کار به پایان نرسیده است و باید رابطه با مشتریان تداوم یابد. نگهداشت مشتری نیز دستاورد نهایی مدیریت برند است.
✅ در این راستا باید در #مدیریت_نام_تجاری به ترتیب تمام چارچوبهایی را که در مدیریت یک سازمان به کار میبریم رعایت کرد. همانگونه که مدیریت سازمان ابتدا با بیان مأموریت خود مشخص میکند که سازمان چه رسالتی را میخواهد به انجام برساند و سپس اهداف مجموعه را بر اساس آن بیانیه مأموریت تعریف میکند و با تدوین استراتژی سعی در دستیابی به اهداف سازمان دارد، در اینجا نیز، برای نام تجاری یک بیانیه یا گزاره مأموریت بیان کرده، سپس اهداف را براساس آن تعریف میکنیم. در نهایت از روی آن استراتژیهایی را تدوین کرده، با استفاده از بازخور، کنترل میکنیم که تا چه حد به اهداف خود دست یافتهایم.
#مدیریت_برند
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بهانه خلقت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ تاریکی و ظلمت، شرک وکفر، جنگ و خونریزی، نابرابری و بی عدالتی، کینه و دشمنی و ... همه جا را فرا گرفته است. ارزش های اخلاقی حلقه مفقوده زندگی بشریت است. دختران حق زندگی ندارند و باید زنده به گور شوند ولی تعداد زیاد پسران نشانه خوبی برای هر خانواده است. با کوچکترین سوء تفاهمی جنگ های خونین و بی پایان رخ می دهد. اشرافی گری تنها ملاک #شایستگی است. سیاه پوستان برده هستند و نژاد پست تر و بردگان از حداقل حقوق اجتماعی بی بهره اند. شکنجه ضعیفان امری طبیعی است. اینها همه و همه تنها گوشه ای از ویژگی های دوره خاصی از تاریخ است؛ عصر جاهلیت.
✅ «محمد(ص)»؛ امین وحی، اشرفِ مخلوقات، خورشیدِ هدایت و بنده ی برگزیده ی خداوند در زمان و مکانی از تاریخ که تاریکی و گمراهی همه جا را فرا گرفته است توسط «ارحم الراحمین» برای نجات بشریت از آلودگی ها و گمراهی ها مبعوث می شود. طبق آیه ی شریفه ی قرآن، خداوند متعال بر انسان ها منت نهاده و رسولی را از بین خودشان به عنوان «رحمه للعالمین» برانگیخته است.
✅ این وجود نورانی و این کعبه ی آمالِ #سجایای_اخلاقی نه برای مردمان عصر خود بلکه برای تمامی دوران ها همچون خورشیدِ فروزان، هدایت گر، گرما بخش و بشارت دهنده است. هم او که شدیدترین دافعه ها را در مقابله ی با کافران و غاصبان و ظالمان دارد و در بین مومنان و صالحان و مردمان منشأ رحمت و الفت است. هرچند قرن ها از زمان بعثت پیامبر اعظم(ص) می گذرد اما انسان ها روز به روز بیشتر و بیشتر به آموزه های معنوی او و کتابی که بر قلب مطهرش نازل گردیده است احتیاج دارند.
✅ عالی ترین نمونه اخلاق و تربیت و والاترین الگوی کمالات انسانی برانگیخته می شود تا به مصداق آیه ی شریفه «و لکم فی رسول الله اسوه حسنه» اسوه ای حسنه، نعمت آفرینش را کامل نماید. امام علی علیهالسلام در خطبه ۸۹ نهج البلاغه می فرماید: «خداوند او را در زمانی فرستاد که روزگاری بود پیامبری برانگیخته نشده بود و مردم در خوابی طولانی به سر می بردند و فتنه ها بالا گرفته و کارها پریشان شده بود، و آتش جنگ ها شعله می کشید،
✅ و دنیا بی فروغ و پر از مکر و فریب گشته، برگ های درخت زندگی به زردی گراییده و از به بار نشستن آن قطع امید شده بود» وجود شریف نبی اسلام که بهانه خلقت است فصل جدیدی در زندگی بشریت به وجود می آورد. تعالیم وسیع و گسترده آن حضرت همچو خورشید در شب های تاریک و ظلمانی تابید و انسانیت را احیا نمود. در روزگاری که #اشرافی_گری و تجملات ملاک ارزش انسان ها بود، زواید معیشت را از زندگی خود حذف نمودند و ساده و بی آلایش بودند.
✅ در دوره ای که دختران زنده به گور می شدند ایشان دختر اطهر خود را تکریم کردند و بر دستانش بوسه زدند. برادری و برابری را جایگزین برده داری و نژاد پرستی نمودند. خداپرستی و وحدانیت را جایگزین شرک و بت پرستی نمودند و قلب انسان ها را با نور خدا منور ساختند، جنگ های خونین و دراز مدت را به مودت و دوستی مبدل ساختند، در عصر بی سوادی و جهالت مردم را به کسب #علم و دانش توصیه می کردند؛ «حتی اگر در چین باشد» پیامبر اسلام (ص) ، برای همه عزیز و دوست داشتنی است و کماکان همچون خورشید تابان در آسمان انسانیت می درخشد.
✅ اینک؛ در #عصر_فرا_صنعتی و در هزاره سوم که پیشرفت های قابل توجهی در صنعت و فناوری بوجود آمده است نیز بشر درجاهلیت به سر می برد؛ «جاهلیت مضاعف ». جاهلیتی که به برکت! استعمار و استثمار اخلاقی و فرهنگی غرب به وجود آمده است. جاهلیتی که به واسطه زیاده خواهی و دنیا طلبی ایجاد شده است. امروز نیز ارزش های اخلاقی در جوامع مختلف رنگ باخته است. پس باید پیامبر رحمت و مهربانی دوباره باید گوشه چشمی به انسان ها بیندازند و حیات بخش اخلاق و کمال باشند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲، شماره ۴۱۵۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارکان اجرای موفق استراتژی
✅ #اجرای_استراتژی، اجرای برنامهای است که وظایف و اهداف معینی را مشخص میکند. اگر نقش شما شامل ارائه استراتژیها در محل کار باشد، یادگیری بیشتر در مورد اجرای آن میتواند مفید باشد.
✅ به عبارتی دیگر انجام #استراتژی، انجام یک برنامه استراتژیک در تلاش برای رسیدن به #اهداف_سازمانی است که شامل ساختارهای روزانه، سیستمها و اهداف عملیاتی است که تیم شما را برای موفقیت آماده میکند.
1⃣ تدوین استراتژی
2⃣ اجرای برنامه ریزی
3⃣ مدیریت عملکرد
4⃣ استراتژی ارتباطات
5⃣ پهنای باند سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ توازن کار و زندگی
✅ برای بسیاری از انسانها برقراری تعادل بین کار و زندگی هدفی دستنیافتنی است. بیشتر ما کارمندان، همه روزه برای ایجاد #هماهنگی بین کار، مدیریت روابط با دیگران، مسئولیتهای خانوادگی و دغدغههای شخصی تحت فشار هستیم.
✅ به همین خاطر زمانی که شخصی برای توصیف خودش از عبارت #مضطرب استفاده میکند، چندان تعجب نمیکنیم زیرا هیچ یک از ما توانایی برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصیمان را نداریم.
✅ برای دستیابی به این توازن موارد زیر به شما کمک می کند:
▪تقاضای ساعات کاری منعطف داشته باشید
▪به درستی با همکارانتان ارتباط برقرار کنید
▪برای هر روز اهداف کوچک تعیین کنید
▪به خودتان پنج دقیقه استراحت دهید
▪از وسایل ارتباطی، کمتر استفاده کنید
▪بیش از حد مسئولیت پذیر نباشید
▪با نزدیکان خود صحبت کنید
▪زمان خود را مدیریت کنید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دلایل شکست پروژه
در دنیای امروزی و همکاری تیمها از سرتاسر جهان و بین سازمانهای مختلف، تسلط یافتن بر پروسه برنامهریزی پروژه، اهمیت بسیار زیادی دارد. با داشتن یک برنامه کاری برای #مدیریت_پروژه مشخص، شما میتوانید زمان و هزینه زیادی را با تنظیم پروژهتان بهسوی موفقیت، صرفهجویی کنید. اما ابتدا بهتر است بدانید که کدام پروژههای کاری، با شکست مواجه خواهد شد و چطور اطمینان حاصل کنید که #پروژه شما موفقیتآمیز خواهد بود.
✅ عدم وضوح اهداف
▪ ٪۳۷
✅ ارتباط و تعامل ضعیف
▪ ٪۱۹
✅ تعامل ضعیف سطح مدیریت
▪ ٪۱۸
✅ مقاومت کارمندان
▪ ٪۱۴
✅ منابع مالی ناکافی
▪ ٪۸
✅ سایر دلایل
▪ ٪۴
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرسودگی شغلی
✅ #فرسودگی_شغلی یا #کار_زدگی واکنشی به فشار شغلی طولانیمدت یا مزمن است و با سه بعد اصلی توصیف میشود:
1⃣ خستگی شدید
2⃣ منفیبافی (حس همذاتپنداری کمتر با شغل)
3⃣ احساس افت در توانایی شغلی
✅ به بیان سادهتر، اگر #حس_خستگی شدید دارید، از شغلتان متنفر شدهاید و احساس کاهش توانایی در کارتان می کنید، نشانههایی از فرسودگی شغلی را بروز میدهید
✅ #فرسودگی_شغلی عامل بازدارندهای برای ایجاد و گسترش خشنودی شغلی است. فرسودگی شغلی بیماری یا اختلال روانی نیست ولی در صورتیکه به آن توجه و رسیدگی نشود به یقین مشکل ساز خواهد بود
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هوش چند گانه انسان
✅ #گاردنر با توجه به تعریفی که از هوش مطرح میکند، نمیتواند بپذیرد که هوش صرفاً به هوش ریاضی (همان چیزی که نام IQ میشناسیم) محدود شود.
✅ چون حل مسائل اجتماعی و تولید #محصولات ارزشمند، میتواند بر پایهی توانمندیهای بسیار متفاوتی انجام شود.
✅ بر این اساس، او بحث هوش چندگانه یا Multiple Intelligences را مطرح میکند و پیشنهاد میکند که هوش های انسانی را در هشت گروه طبقه بندی کنیم:
✅ هوش منطقی و ریاضی (Logical / Mathematical)
▪منطق حل مسائل ریاضی
✅ هوش وجودی
▪بررسی مسائل عمیق و فلسفی
✅ هوش درون فردی (Intrapersonal)
▪درک مناسب از خود
✅ هوش میان فردی (Interpersonal)
▪پی بردن به احساس افراد دیگر
✅ هوش موسیقیایی (Musical / Rhythmic)
▪تحلیل و ارزیابی جزییات مختلف
✅ هوش دیداری و فضایی (Visual / Spatial)
▪قدرت تجسم بالا
✅ هوش طبیعت گرا (Naturalistic)
▪شرک طبیعت و موجودات زنده
✅ هوش بدنی و جنبشی (Bodily / Kinesthetic)
▪هماهنگی ذهن و بدن
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ طراحی برنامه تجربه کارکنان
✅ در سالهای گذشته با افزایش عدم قطعیت و تغییرات محیط کسب و کار منابع انسانی هم تغییرات قابل توجهای یافته است. یکی از روندهای این تغییر، اهمیت بیشتر تجربه کارکنان (People Experience) از کار است. تجربه کارکنان به معنی مشاهده، احساسات، و دریافت کارکنان از دوره همکاری خود در یک سازمان است. اهمیت این تجربه، هم برای کسب مزیت رقابتی سازمانها و هم برای افزایش نوآوری و رضایت مشتریان در سازمان ضروری است. آنچه در پی میآید پیشنهادات اولیهای برای ارتقای این تجربه در فرایندهای کاری سازمان است.
🔴 مبنای تجربه کارکنان
1⃣ سنجش و ارزیابی تجربه کارکنان
2⃣ برقراری حلقههای بازخورد و اصلاح سریع در فرایندها
بر اساس این دو اصل، اهمیت تجربههای کارکنان در نقاط کلیدی چرخه عمر کارکنان در سازمان افزایش مییابد. مراحل اصلی که بیشترین اثرگذاری را در این بین دارد عبارتند از:
1⃣ شناسایی حوزههای اولویتدار
2⃣ همدلی با کارمند
3⃣ گزینه های طوفان فکری
4⃣ تست راهحل های بالقوه
5⃣ اجرای طرح نهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دیگر وقتی سکوت کرد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بارها و بارها گفت، خواهش کرد، التماس کرد، فریاد زد، غرولند کرد، دعوا به راه انداخت و برای داشتن و رسیدن به چیزی که میخواست، مشتاقش بود و بدان نیاز داشت زمین و زمان را به هم ریخت. امّا؛ تو با این که حالش را دیدی، دردش را فهمیدی، میدانستی حق با او بود و میتوانستی خواستهاش را برآورده کنی، مرهم زخمهایش باشی و دردش را درمان کنی؛ چشمانت را بستی، باد به غبغب انداختی، ژست آدم منطقی، مرشد کامل و عاقلِ سالم به خود گرفتی و در دل به چشمان سرخش، بغض گلویش و چهرهی برافروختهاش پوزخند زدی و نخواستی برای جسم خستهاش روح و روان باشی و راحت جان.
⛱ دیگر وقتی سکوت کرد، کاری به کارَت نداشت، چیزی نگفت، در تاریکی دراز کشید، به دوردستها خیره شد، به فکر فرو رفت، تماسی نگرفت و به پیامهایت نامنظم پاسخ داد بدان خیلی خوب حالش را گرفتهای، به شدّت دلش را شکستهای، امیدش را ناامید کردهای و زنده زنده او را در برهوت نامهربانیهایت و در گورستان تنهاییاش به خاک سپردهای. پس دست از سرش بردار، بدان کار از کار گذشته، حس و حالش از میان رفته و بود و نبود هیچ کس و هیچ چیز، دیگر برایش اهمیّتی ندارد.
⛱ آدمهای پرشور، عاشق و احساسی انتقام نمیگیرند، تلافی نمیکنند، جواب بدی را با بدی نمیدهند، اهل قهر و آشتی هم نیستند، به قدر کافی صبر میکنند، دست و پا میزنند، فرصت میدهند امّا؛ به یکباره همچون شمعی خاموش میشوند، فرو میریزند و از همه چیز و همه کس حتی خودشان گذر میکنند. پس حالا که همچون پروانهای دور سرش نگشتی حق این است که بر بالینش بنشینی، اشکهایی که به پهنای شمع وجودش ریخته خوب بنگری و هرگز فراموش نکنی تا دل نسوزد اشک جاری نمیشود. اینک تو بمان و همهی مهر و نازی که دریغ کردی و بدان تاوان این گناه بیپناهی عاطفی است.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ باید یاد بگیرم که ...
✅ همیشه چیزهایی وجود دارد که در مدرسه و #دانشگاه یاد نگرفتیم و به نظرم میرسد که گاهی اوقات این یاد نگرفتهها از بسیاری از چیزهایی که یاد گرفتهایم مهمتر است.
✅ #سیستم_آموزشی برای این به وجود آمده که ما را برای ورود به جامعه آماده کند اما به نظر میرسد به جای این که واقعاً برای ورود آماده باشیم، بیشتر برای عدم ورود آماده شدیم!
✅ پس باید #یاد_بگیریم که:
▪سلامت روان چقدر اهمیت دارد
▪چگونه اضطراب و استرس را مدیریت کنم
▪چگونه از مقایسه خودم با دیگران دست بردارم
▪چگونه احساسات و رفتارهایم را بهتر مدیریت کنم
▪چگونه شکست هم می تواند گاهی اوقات خوب باشد
#یادگیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تجربه های شکست؛ عوامل موفقیت هستند
✅ فردی که #شکست را تجربه کرده است، می فهمد که موفقیت هرگز تضمین نمی شود. گاهی اوقات، شکست به دلیل عوامل خارج از کنترل شما اتفاق می افتد. هنگامی که یک شکست بزرگ را پشت سر گذاشته اید، متوجه می شوید که علی رغم تلاش شما، همه چیز ممکن است اشتباه پیش برود، اما شما یاد می گیرید که اجازه ندهید ترس از شکست مانع تلاش و پشتکار شما شود.
✅ تجربه ناکامی های اتفاق افتاده در زندگیتان شما را هل می دهد که به دنبال رویاهای خود بروید. این تجارب به شما می آموزد تا زمانی که به نتیجه نرسیدید، به تلاش خود ادامه دهید، این همان چیزی است که به عنوان درس اول از درس های مهم از شکست نهایتا منجر به موفقیت می شود. همانطور که #وینستون_چرچیل گفته است: (موفقیت در حال تغییر از شکستی به شکست دیگر بدون از دست دادن اشتیاق است).
#موفقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقایسه هیجانات، احساسات، خلق و خو
در روانشناسی مفاهیمی از جمله خلق (Moods)، احساس (feeling) و هیجان (Emotion)؛ با یکدیگر متفاوت هستند:
✅ #خلق_و_خو (Moods)
ترکیبی از احساسات و عواطف است که در طول روزهای خود میگذرانیم. خلق انسان؛ یک حالت نیمه پایدار ذهنی، جسمی و عاطفی میباشد. اغلب تهدیدها و فرصتهایی که عواطف و احساسات نشان میدهند فقط یکبار نیستند. با داشتن یک خلق پایدار، ما برای رسیدگی به کارهای بعدی هماهنگ میمانیم.
✅ #احساس (feeling)
یک تجربه ذهنی و ارگانیک است که از تفسیر وضعیتی که بدن ما در آن قرار دارد ناشی میشود. این تجربیات، زمانی ظاهر خواهند شد که مغز احساسات را پردازش میکند. برای بسیاری از متخصصان، احساسات ارزیابی ما از یک هیجان میباشد، بنابراین یک عامل شناختی دخیل است که در احساسات وجود ندارد. اگر فردی احساسی مانند ترس داشته باشد، ممکن است یک احساس مرتبط با آن رنج باشد، دیدن آن ترس او را فلج کرده و از پاسخ به موقع، جلوگیری میکند.
✅ #هیجان (Emotion)
به عنوان احساس شوق، اشتیاق یا نشاط و یا به عنوان چیزی که باعث ایجاد چنین احساسی شده، تعریف میشود. برای مثال، احساسی که کودک در صبح کریسمس در انتظار باز کردن هدایایش است، نمونهای از هیجانات میباشد. صبح کریسمس که الهام بخش نشاط و شادی زیاد است، نمونه ای از یک هیجان خواهد بود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 لایه های تغییر رفتار
✍ #جیمز_کلر
کتاب عادت های اتمی
✅ بدون #تغییر_عادت_ها، هیچ کتاب موفقیت، ویدئوی انگیزشی، کارگاه آموزشی، تلاش، برنامه ریزی، رؤیابافی، راه اندازی کسب و کار و… آنطور که باید نتیجه نخواهد داد. احتمالا اگر مواردی که گفتیم را انتخاب کردهاید اما آنچه منتظرش بودید را دریافت نکردهاید، همه چیز زیر سر عادتهاست، زیرا عادتهای ما بر هر چیز پیروز میشوند.
✅ اگر مدام این جمله را با خود تکرار میکنید که سالها مثل برق و باد گذشتند و من سر جایِ اولم ماندهام، عادت هایتان، شما را میخکوب کرده اند! البته #تغییر آنها نیز شما را میخکوب خواهد کرد! اگر اهدافتان از لیست کارها خط نمیخورند؛ وسط کار رها می شوند یا حتی قدمی به سوی آنها برنمیدارید، زیرا عادتهایتان به جای شما زندگی میکنند و شما را به هر سو بخواهند، میکشانند.\
✅ لایه اول:
▪تغییر در خروجی و نتیجه
✅ لایه دوم:
▪تغییر در فرایند
✅ لایه سوم:
▪تغییر در هویت و شخصیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣تکنیک پومودورو
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
3⃣ ماتریس آیزنهاور
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
5⃣ روش ABC
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری 1⃣تکنیک پومودورو 2⃣ قورباغه ات را قورت بده 3⃣ ماتریس آیزن
✍ تکنیک های مدیریت زمان و افزایش بهره وری
1⃣ تکنیک پومودورو
#فن_پومودورو یا #تکنیک_پومودورو (به ایتالیایی: Tecnica del pomodoro ) یکی از روشهای مدیریت زمان، ابداعشده توسط فرانچسکو چیریلو است. بر طبق این روش بهترین تکهٔ زمانی برای کار کردن ۲۵ دقیقه است که برابر است با مدت زمان لازم برای درستکردن سس پومودورو که یک سس گوجهفرنگی سنتی ایتالیایی است.
2⃣ قورباغه ات را قورت بده
#قورباغه_ات_را_قورت_بده به ما میگوید که در زندگی هر انسانی، حداقل یک قورباغه وجود دارد که بزرگترین و مهمترین کاری است که آن انسان باید انجام دهد؛ کاری که اگر همین الان فکری به حالش نکنیم، به احتمال زیاد، دیگر انجام نخواهد شد. نویسندۀ کتاب میگوید «اگر قرار است دو تا قورباغه را بخوری، اول آنیکی که زشتتر است را انتخاب کن!
3⃣ ماتریس آیزنهاور
#ماتریس_آیزنهاور به ماتریس فعالیتهای ضروری و مهم گفته میشود. این ماتریس ابزاریست که به شما در الویتبندی و تعیین کارها و فعالیتها براساس ضرورت و اهمیت آن کمک میکند و به راحتی پی میبرید چه کارهایی را میتوانید واگذار کنید و یا اصلا انجام ندهید.
4⃣ قانون 80/20 (اصل پارتو)
#اصل_پارتو یا همان قانون ۸۰ ۲۰ بیان میکند که ۸۰ درصد نتایج فقط از ۲۰ درصد تلاشهای شما میآید. قانون پارتو متعلق به ویلفردو پارتو است که در اوایل دهه ۱۹۰۰ متوجه شد که ۸۰ درصد زمینهای ایتالیا را تنها ۲۰ درصد مردمان ایتالیایی تصاحب کردهاند. در کسبوکار نیز، ۸۰ درصد سود شما از ۲۰ درصد فروشتان حاصل میشود.
5⃣ روش ABC
#هزینه_یابی_بر_مبنای_فعالیت (Activity-Based Costing System) یا به اختصار ABC یک روش هزینه یابی است که هزینههای سربار و غیر مستقیم را به محصولات و خدمات مرتبط اختصاص میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar