✍ مدل کنترل تقاضای استرس کاری
#رابرت_کراسک در سال ۱۹۷۹ مدل تقاضا کنترل استرس کاری را معرفی کرد. او در مقاله خود دو عامل مهم را تعریف می کند که بر مقدار استرس افراد اثرگذار است:
1⃣ تقاضاهای کاری
2⃣ آزادی تصمیم گیری
طبق این #مدل زمانی که تقاضای شغل شما بالا باشد، اما آزادی تصمیم گیری کم باشد یا حتی هیچ آزادی شغلی وجود نداشته باشد شغل پرتنش است. برعکس زمانی که سطح بالای تقاضا با سطح بالای آزادی تصمیم گیری شما به طور حدودی برابر باشد شغل شما پرکار است اما #استرس تان کمتر و رضایت شغلی تان بیشتر است.
#Robert_Karasek
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مثلث کارپمن یا مثلث قربانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مثلث کارپمن یا مثلث قربانی
✅ در هر رابطه، #پویایی خاصی در طول زمان شکل می گیرد و تقویت می شود، به گونه ای که نقشی دوگانه ایجاد می کند و هر یک از طرفین در این دوگانگی نقش ایفا می کنند. به عنوان مثال، نقش های مکمل همدردی و دوری گزینی.
✅ در یک نوع پویایی رابطه، سه نقش خاص وجود دارد که به آنها #مثلث_کارپمن یا مثلث قربانی گفته می شود. این سه نقش عبارتند از:
▪قربانی
▪نجات دهنده
▪شکنجه گر
در این پویایی، هر یک از طرفین مدام در یکی از این نقش ها ظاهر می شوند یا چندین بار بین سه نقش ذکر شده جابجا می شوند.
✅ مثلث قربانی در شرایط زیر محقق و شناخته می شود:
1⃣ مرزهای بین فردی مبهم: این مرزها خود را در پویایی یک رابطه همزیستی، یکپارچه و پاسخگو نشان می دهند.
2⃣ دو باور محوری که زوج ها ابزار می کنند:
3⃣ عشق یعنی ترحم: راه احساس و ابراز محبت از منشور ترس یا ترحم است.
4⃣ دیگران نمی توانند از خود مراقبت کنند: مردم قادر به مراقبت از خود نیستند، بنابراین شما همیشه مسئول رفاه شریک زندگی خود هستید.
✅ نحوه خارج شدن از مثلث کارپمن
1⃣ تعیین کنید که آیا رابطه شما دارای یک مثلث قربانی است یا خیر.
2⃣ نقش خود را متوقف کنید
3⃣ با شریک عاطفی خود زبان مشترکی داشته باشید.
4⃣ پویایی رابطه خود را در طول یا بعد از رابطه مورد بحث قرار دهید
5⃣ تلاش کنید باورهای اصلی خود را تنظیم کنید
6⃣ به مرور زمان می توانید از مثلث قربانی جدا شوید و آن را بشناسید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مراحل سفر کارکنان در یک سازمان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مراحل سفر کارکنان در یک سازمان
▪#سفر_کارکنان در یک سازمان از زمانی که افراد به دنبال شغل میگردند، شروع و تا زمانی که فازهای مختلف پیشرفت شغلی را در شرکت شما پشت سر میگذارند و حتی مدتها پس از بازنشستگی، ادامه دارد.
▪#کسب_و_کارها به منظور رسیدگی به چالشها و فرصتهایی که در هر یک از این بازههای زمانی برای یک کارمند وجود دارد، از راهکارهای هوشمند مدیریت منابع انسانی استفاده میکنند. در ادامه، سفر یک کارمند از زمانی که در جستجوی کار است تا زمانی که سازمان را ترک میکند، به تفصیل آورده شده است:
✅ جستجوی شغل و بررسی کارفرما
#جویندگان_کار، ابتدا سازمان شما را در اخبار و رسانههای اجتماعی و همچنین سایتهای بررسی کارفرما چک کرده و درباره سازمان شما پرسوجو میکنند و سپس درباره همکاری یا عدم همکاری با شما تصمیم میگیرند.
✅ پذیرش (Onboarding)
سازمان باید در این فاز، در مدت زمان کوتاهی، اطلاعات زیادی را جمعآوری کند. در منابع انسانی، به فرایند معرفی کارمند جدید و تازه استخدامشده به سازمان، Onboarding (پذیرش) گفته میشود.
✅ یادگیری، آموزش و توسعه
#راهنمایی درست کارکنان و پیگیری پیشرفت آنها در مرحله یادگیری شغلی در مشاغل هیبریدی ، کار دشواری است. مهم است از فرایندها و ابزارهایی استفاده شود که به تیم منابع انسانی کمک کند تا نظارت بهتری بر مسیرهای آموزشی لازم داشته باشند.
✅ مشارکت و تعامل تیمی
بعد از آنکه #کارکنان در شرکت شما مستقر شدند، شروع به بررسی پیشرفت و آینده شغلی خود در سازمان شما میکنند. اگر آنها در این مرحله، نسبت به فرهنگ شرکت احساس تعلق کنند، برای سازمان سودمند است.
✅ شناخت و بررسی
همه ما انسان هستیم و میدانیم وقتی برای ما ارزش و احترام قائل شوند و از ما قدردانی کنند، #انگیزه بیشتری برای کار پیدا میکنیم. اما آگاهی از اینکه چه زمانی و چگونه این حس قدردانی باید بیان شود، دشوار است. خصوصا اینکه مدیران مختلف، سبکهای متفاوتی از تمجید و قدردانی دارند.
✅ ترفیع و پیشرفت شغلی
برای کارکنان در هر فازی از #شغل خود که باشند، مهم است که بدانند فرصتی برای پیشرفت برای آنها در سازمان وجود دارد. برای آنها مهم است که دستاوردها و موفقیتهایی که کسب میکنند، ثبت شود تا به هنگام خلق فرصت یا ترفیع نادیده گرفته نشوند.
✅ ترک کار/ خروج
این مرحله نهایی در سفر #تجربه_کارکنان، مرحله استرسزا و گیجکنندهای است. بعضی از کارکنان پس از سالها خدمت، بازنشسته میشوند. برخی دیگر اخراج میشوند یا طوری سازمان را ترک میکنند که چالشها و خطرات زیادی را به همراه دارد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت تغییر به عنوان یک فرآیند
#فرآیند_مدیریت_تغییر، متخصصان سازمانها را قادر میسازد تا آن دسته از فعالیتهای مدیریت تغییر را که پشتیبان انتقال به وضعیت مطلوب هستند، بهکار ببرند. متدولوژی زیر که از سوی شبکه علمی و حرفهای Prosci معرفی شده، یک فرآیند قوی و پژوهشمحور به نام فرایند سهگانه تغییر است:
✅ فاز ۱ – آمادهسازی رویکرد:
▪تلاش میکنیم تا چه چیزی را بدست آوریم؟
▪چه کسی باید وظایف خود را متفاوت انجام دهد و چگونه؟
▪برای رسیدن به موفقیت چه چیزی لازم است؟
✅ فاز ۲ – مدیریت تغییر:
▪برای آمادهسازی، حمایت و جلب مشارکت کارکنان چه خواهیم کرد؟
▪وضعیت فعلی ما چیست؟
▪چه تنظیماتی را باید انجام دهیم؟
✅ فاز ۳ – نتایج پایدار:
▪حالا ما کجا هستیم؟ آیا کارمان به اتمام رسیده است؟
▪برای اطمینان از ثبات نتایج تغییر چه چیزی لازم است؟
▪چه کسی مالک نتایجی است که باید آن را حفظ کند؟
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل بازاریابی STP
✅ قبل از هر کاری، اجازه دهید ببینیم STP مخفف چیست:
▪Segmentation (بخشبندی)
▪Targeting (هدفگیری)
▪Positioning (جایگاهیابی)
✅ این ۳ کلمه، همان ۳ مرحلهای است که کسبوکار باید برای جذب مشتریِ خود طی کند. کاتلر معتقد است مدل بازاریابی STP کمک میکند روی بخشی از #بازار دست بگذاریم که برای ماست! چطور؟
✔️ مرحلهٔ اول:
شناسایی گروههای متمایز خریداران که نیاز و خواستهٔ متفاوتی دارند (بخشبندی بازار)
✔️ مرحلهٔ دوم:
انتخاب یک یا چند گروه (هدفگیری)
✔️ مرحلهٔ سوم:
ایجاد و ارائهٔ پیشنهاد (محصول) منحصربهفرد برای هر بخش از بازار بهمنظور اشغال جایگاهی متمایز از رقبا در ذهن آنها (جایگاهیابی)
✅ اجازه دهید ما هم با #کاتلر موافق باشیم که واقعاً نمیتوان با تمام مشتریان بازار بزرگ و متنوع ارتباط برقرار کرد. بهتر است بازاری را هدف بگیریم که بتوانیم بهطور موثر در خدمت آن باشیم.
✅ این مسئله هم به شناخت و درک دقیق #رفتار_مصرف_کننده گره خورده؛ اینکه بدانیم چه چیزی هر بخش را با دیگری متفاوت میکند. شناسایی و ارضای خواستههای هر بخش هم کلید اصلی موفقیت در بازاریابی است.
✅ با این تفاصیل، میتوان گفت: STP یک #مدل_بازاریابی است که مشخص میکند محصول خود را برای چه کسانی و چگونه بازاریابی کنید. فرمول آن هم بسیار ساده است:
جایگاهیابی = هدفگیری + بخشبندی
#STP
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بخش بندی بازار
▪بخشبندی بازار بهمعنای تقسیم بازار به بخشهای کاملاً مشخص است. هر بخش بازار به گروهی از مشتریان گفته میشود که #نیازها و خواستههای مشترک دارند.
▪وظیفهٔ تیم #بازاریابی هم شناسایی تعداد و ویژگیهای بخشهای مختلف بازار و تصمیمگیری دربارهٔ هدفگرفتن یک یا چند بخش است.
✅ بخشبندی در مدل بازاریابی STP
طبق گفتههای کاتلر، ۲ دیدگاه برای بخشبندی وجود دارد:
1⃣ بر اساس ویژگیهای جمعیتشناختی، روانشناختی و جغرافیایی
▪طرفداران این دیدگاه پس از اینکه بازار را #بخش_بندی کردند، به این موضوع میپردازند که آیا نیاز، خواسته یا رفتار و واکنشها آنها به محصول یکسان است یا خیر.
▪مثلاً آنها واکنش «مردان جوان»، «مردان میانسال» و «مردان مسن» به «سرعت بالای خودرو» بهعنوان #مزیت_رقابتی را بررسی میکنند.
2⃣ بر اساس نگرش و ملاحظات رفتاری
▪طرفداران این دیدگاه ابتدا نگاه میکنند #مصرف_کننده چه واکنشی به مزایای محصول نشان میدهد؟ چگونه از محصول استفاده میکند؟ چرا و چه زمانی از یک محصول (برند) استفاده میکند؟
▪پس از #بخش_بندی_بازار، این مسئله را بررسی میکنند که آیا هر گروه دارای ویژگیهای یکساناند یا خیر؟
▪مثلاً افرادی که «قیمت پایین» خودرو را بهجای #کیفیت انتخاب میکنند، از نظر ویژگیهای جمعیتشناختی، روانشناختی و موقعیت جغرافیایی شبیهاند؟
▪#کاتلر معتقد است صرف نظر از اینکه کدام دیدگاه را دنبال میکنید، کلید موفقیت شما، درک و تشخیص تفاوتهای بخشهای بازار است.
#Segmentin
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پنج سطح محصول در اختیار مشتری از دیدگاه فیلیپ کاتلر
🔺سطح اول:
🔻مزیت اصلی (core benefit)
این سطح شامل مزایا و #خدماتی است که در اختیار مشتری قرار میگیرد. به عنوان مثال، شخصی که اتاقی را در یک هتل اجاره میکند میتواند از مزیت استراحت کردن و خوابیدن بهره گیرد.
🔺سطح دوم:
🔻سطح عمومی محصول (basic product)
#بازاریاب موظف است تا مزیت اصلی را به ارائه محصولاتی کاربردیتر تبدیل کند. بنابراین، اتاق هتل باید دارای تخت، حمام و حوله باشد.
🔺سطح سوم:
🔻سطح مورد انتظار مشتری (expected product)
بازاریاب #محصولات خود را مطابق با انتظارات مخاطب آماده میکند. به عبارتی، این سطح، شامل مجموعهای از ویژگیها و شرایطی است که خریداران در هنگام خرید یک محصول از آن انتظار دارند. مهمانان هتل یک تخت تمیز، حولههای نو و … را میخواهند.
🔺سطح چهارم:
🔻سطح برتری محصول (augmented product)
بازاریاب، محصولی تقویت شده و فراتر از انتظار #مشتری را به او ارائه میدهد. معمولاً مشاغل در این سطح، برای ارائه محصولات برتر با یکدیگر رقابت میکنند.
🔺سطح پنجم:
🔻خصوصیات بالقوه محصول (potential product)
معمولاً بازاریاب، تغییرات و حوادث احتمالی را پیشبینی کرده و به ارائه ایدهها و راهحلهای مناسب میپردازد. به عبارتی، پس از شناسایی جدیدترین نیازها و نگرانیهای #مشتریان خود، در جهت برطرف کردن آنها تلاش میکند. مانند تولید پارچهای که علاوه بر راحتی و سبکی از مقدار زیادی الیاف برای گرم نگهداشتن بدن تشکیل شده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل ساخت هویت برند کاپفرر #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com
✍ مدل ساخت هویت برند کاپفرر
▪#منشور_هویت_برند ابزار بسیار مهمی برای ایجاد هویت یک نام تجاری می باشد که به ما کمک می کند عناصر اصلی تشکیل دهنده یک نام تجاری موفق را شناسایی و در طراحی برند از آنها استفاده نمائیم.
▪با اولین نگاه به این #منشور متوجه می شویم که خط عمودی این منشور را به دو بخش راست و چپ تقسیم نموده است. یک سمت شامل سه عنصر قابل مشاهده و سمت دیگر شامل سه عنصر غیر قابل مشاهده که فقط توسط خود سازمان قابل مشاهده است، تشکیل گردیده است
✅ پیکر یا نمای فیزیکی (Pysique)
▪این مورد مجموعه ای از ویژگی های فیزیکی برند بوده که در #ذهن_مردم با نام برند شناخته می شود.
▪به عقیده #کاپفرر نمای فیزیکی ویژگی های خود را از محصولات برند می گیرد و وقتی نام برند می آید همین ویژگی های فیزیکی در ذهن مخاطب زنده می شود.
✅ ارتباطات برند (Relationship)
▪ارتباطات یکپارچه برند یک استراتژی جامع ارتباطات است که کلیه فعالیت های ارتباطی از قبیل روابط عمومی و ابزارهای متنوع تبلیغات را یکپارچه کرده و آنها را در جهت اطلاع رسانی و متقاعد ساختن #مشتریان به خرید محصولات به کار می گیرد.
▪این بخش در گام های #مدیریت_برند شامل؛ استراتژی، مالی و ارتباطات بازاریابی بسیار تاثیر گذار بوده و باعث همبستگی مدیران این بخش ها و نهایتا حذف موانع درون سازمانی می شود.
✅ بازخورد مصرف کننده (Reflection)
▪منظور، #بازخورد_ذهنی و طرز فکر مصرف کننده از برند می باشد. عنصر تبلیغات و چابکی و خلاقیت در اجرای پروژه های تبلیغاتی در این موضوع بسیار مهم و موثر می باشد.
▪مثلاً وقتی صحبت از #کوکاکولا به میان می آید افراد جوان در ذهن تداعی می شود (با ارزش هایی مثل ورزش، سرگرمی و ...) در صورتی که گروه هدف واقعی این برند به مراتب وسیع تر می باشد. به عقیده کاپفرر هدف اصلی برند به بازخورد ذهنی و طرز فکر مصرف کننده از نام تجاری اشاره می کند .
✅ شخصیت برند (Personality)
▪ویژگی های انسانی که به #برند نسبت داده می شود. به عقیده دیوید آکر برندها با تعریف شخصیت انسانی خود، وعده ای را به مصرف کننده میدهند. برمبنای همین شخصیت است که ارتباطات برند بامصرف کنندگان شکل می گیرد. آکر (1996) شخصیت برند را هسته مرکزی و نزدیک ترین متغیر در تصمیم گیری مصرف کننده در هنگام خرید می داند که باعث مشتری مداری، وفاداری و سود دهی سازمان نیز بسیار موثر است.
▪تحقیقات زیادی در مورد اجزای #شخصیت_برند انجام گرفته که یکی از مهمترین آنها تحقیق مربوط به جنیفر آکر می باشد. او پنج ویژگی کلی را شامل؛ صمیمیت، هیجان، شایستگی، دلفریبی و خشونت بیان می نماید. بعنوان مثال پپسی به عنوان یک برند هیجان انگیز یا بعنوان یک برند دلفریب شناخته می شوند.
✅ فرهنگ (Culture)
▪نظام ارزش ها و اصول اساسی است که یک برند طبق آنها #رفتار کرده و محصولات و خدمات خود را ارائه و با مصرف کننده ارتباط برقرار می کند.
▪فرهنگ ارتباط مستقیم میان برند و سازمان یا شرکت می باشد. به عنوان مثال بنز و براساس ارزشهای آلمان، کوکاکولا در آمریکا، یا رنو در فرانسه می باشد.
✅ خودپنداری یا خود انگاره (Self Image)
▪این عنصر منعکس کننده گروه هدف است، فرد با #نگرش خودنسبت به برندهای مختلف نوعی رابطه درونی با خودش برقرار می کند. بعنوان مثال راننده بنز یا پورشه این تصور را دارد که دیگران او را با خصوصیت ثروتمندی می بینند. یا مصرف کننده محصولات آدیداس خود را به عنوان فرد ورزشکار تصور می نمایند.
▪این موضوع بیان کننده این است که مصرف کننده خود را با #نام_تجاری مقایسه می کند، به کمک این عنصر شرکت یا سازمان می تواند وضعیت نام تجاری خود را مورد ارزیابی قرار دهد. بایستی به یاد داشت یک برند یک هویت زنده بوده و به طور فزاینده ای در طول زمان، تضعیف یا تقویت می شود که نتیجه هزارها حرکت جزئی می باشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
در باب حدیث دنیا
📖 #غررالحكم، حدیث ۱۹۱۳
۞ الدُّنيا دُوَلٌ، فَاطلُب حَظَّكَ مِنها بِأَجمَلِ الطَّلَبِ حَتّى تَأتِيَكَ دَولَتُكَ
۞ دنيا دست به دست مى گردد؛ پس، به آرامى تمام در طلب روزى، بهره خود را از آن بطلب تا آن كه نوبت تو فرا رسد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پازل اختصاصی موفقیت
✅ #موفقیت، حاصل تلاش و کوشش است، اما حفظ موفقیت نیز، همچنان تلاش و کوشش بیشتری را میطلبد. چیزی که معمولاً آن را فراموش میکنیم. گاهی اوقات، تلاش برای حفظ موفقیت، آنقدر انرژی و زمان میگیرد که فرصتی برای لذت بردن از تجربهی موفقیت باقی نمیماند.
✅ موفقیت بیشتر و بزرگتر، نیازمند #تصمیم گیریهای بزرگتر است. تصمیم گیریهای بزرگتر یعنی انتخاب دشوارتر. یعنی کنار گذاشتن گزینههای بزرگ و ارزشمند به نفع گزینههایی که بزرگتر و ارزشمندتر به نظر میرسند. اگر لازمهی موفقیت، انتخاب بین گزینهی بد و گزینهی خوب بود، همه موفق بودند.
✅ اما موفقیت، هنر #انتخاب از بین دو گزینهای است که به یک اندازه بد و یا به یک اندازه خوب به نظر میرسند. یا انتخاب گزینهی دوم از بین دو گزینه، در شرایطی که عموم مردم، انتخاب گزینهی اول را منطقی و معقول میدانند.
🔴 محورهای مبنایی چیدن پازل اختصاصی موفقیت
🔺تفکر مثبت
🔻چگونگی گفتگو با خود
🔺گزینش
🔻کنترل تصمیمات
🔺اقدام کردن
🔻قبول مسئولیت زندگی
🔺درک هیجانات
🔻اداره احساسات
#پازل_موفقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پازل شخصی موفقیت
✅ راه های زیادی برای #موفقیت در زندگی وجود دارند که ما از آنها خبر نداریم. برای موفقیت در زندگی غالبا تنها چیزی که به آن نیاز داریم و بر اساس آن عمل میکنیم این است که چگونگی شروع حرکت به سمت موفقیت در زندگی را بدانیم، ثابت قدم بوده و در تمام طول زندگی خود به دنبال تحقق اهدافمان باشیم.
✅ در این راستا، باید برخی عادات ضروری را اتخاذ کنیم. با استفاده از این #عادات یاد میگیریم که در زندگی شخصی و حرفهای خود موفق باشیم و برای دستیابی به اهدافمان همواره تلاش کنیم.
▪رشد شخصی
▪تعهد به اولویت ها
▪تعریف اهداف کاری
▪روابط خوب با دیگران
▪داشتن اوقات فراغت
▪اهمیت و تعهد خانواده
#پازل_موفقیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تعادل کار و زندگی
✅ #تعادل_کار_و_زندگی بهصورت سالم به معنای حفظ یک رابطه هماهنگ میان کار و زندگی شخصی است. یعنی در حالی که شخص باید زمان و انرژی خود را برای انجام تعهدات حرفهای مدیریت کند، باید مراقبت از خود و تفریح کردن را هم در اولویت قرار دهد.
✅ زندگی برای کار یا کار برای زندگی؟ سوالی که خیلی از #کارکنان از خودشان میپرسند. اگر شما هم فکر میکنید که نظم زندگیتان به هم ریخته است یا حسابی غرق در کار شدید، باید بگوییم تنها نیستید. گرفتن مرخصی، تمرینهای ذهن آگاهی، تعیین اهداف و اولویتها، تعیین ساعت کاری مشخص و… تنها چند مورد از راهکارها برای برقراری تعادل در زندگی هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بیانیه موفقیت
✅ #بیانیه_موفقیت؛ مرجعی است برای ارزیابی تعدل بین کار و زندگی. شامل: ارزش ها، باورها، مقاصد، نقش ها، هدف ها. برای همه ما پیش آمده است که به دستاوردی برسیم و حس خوبی پیدا کنیم اما این حس خوب موقت باشد و به سرعت دوباره به حس نارضایتی قبلی خود برگردیم. علت این مسئله این است که آن موفقیت و دستاورد برای ما دارای معنا خاصی نبوده است که بتوانیم آن را در ذهن خود ثبت کنیم.
✅ برای اینکه به #موفقیت واقعی برسیم لازم است که این موفقیت برای ما دارای معنا باشد و در راستای ارزش ها و آرمان های ما باشد. خیلی از چیزهایی که در زندگی خود به دست میآوریم از جمله پول، خونه، ماشین یا یک موبایل جدید همه دستاورد هستند اما هیچ کدام شادی واقعی کسب موفقیت را در ما ایجاد نمیکنند. تمام اینها وسیله یا لزومات زندگی خوب هستند اما کافی نیستند.
✅ #موفقیت برای هر کدام از ما تعریف متفاوتی دارد خیلی از ما به اشتباه به دست آوردن مادیات را به عنوان موفقیت میشناسیم. اما موفقیت فراتر از این هاست. موفقیت زمانی ایجاد میشود که بتوانیم در راستای اهداف و ارزش های خود پیشرفتی داشته باشیم. زمانی که ما هدف و ارزشی را در زندگی خود مشخص میکنیم با توجه به مسیر این هدف چالش ها و فرصت هایی در مقابل ما به وجود میآید اینکه چگونه با این چالش ها و اتفاقات برخورد کنیم شکست یا موفقیت ما را رقم میزند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار مدور مفاهیم بنیادین ارتباط انسان با محیط در شکل گیری ارزش ها
✅ #تعامل_انسان و محیط را می توان واجد مفاهیمی اعتباری دانست که بنا بر ماهیتی ساختاری مستمرا در فرایند شکل گیری مکان، بر بستری فرهنگی- طبیعی بازتولید می گردند. مفهوم ارزش اساسی ترین شکل این مفاهیم اعتباری است و فضای باز سکونتی هم به جهت استقرار کوچک ترین واحد اجتماعی که ارتباطی بی واسطه با پدیده های طبیعی را فراهم می آورد، عرصه ای مناسب برای ارزیابی این مفاهیم به عنوان بخشی از #نظام_شناخت مفهومی و مداخله انسان در محیط پیرامون است.
✅ #اطلاعات_محیط از طریق فرایندهای ادراکی به دست می آید ، که به وسیله طرحواره های ذهنی برانگیخته شده و توسط نیاز های انسانی هدایت می شوند . این طرحواره ها تا حدودی فطری و تا حدودی آموختنی هستند ، و پیوند ادراک و شناخت را برقرار می سازند . طرحواره ها نه تنها فرایندهای ادراکی ، بلکه واکنش های احساسی ( عاطفه ) و اعمال ( رفتار فضایی ) را هدایت می کند و در مقابل ، ایتن فرایند ها و ورکنش ها نیز طرحواره های ذهنی را به عنوان حاصل رفتار ادراک شده تحت تاثیر قرار می دهند .
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی ارتباط امر ممکن، امر مطلوب و امر ایده آل
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مفهومی ارتباط امر ممکن، امر مطلوب و امر ایده آل #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریا
✍ مدل مفهومی ارتباط امر ممکن، امر مطلوب و امر ایده آل
✅ در ارتباط با #کارکرد_ارزش در تعامل انسان و محیط، موضوع عاملیت انسان پراهمیت می نماید زیرا باید مشخص گردد کــه قابلیت تصمیم گیری انســان پیرامون مداخالتش در محیط و در ادامه تأثیر مؤلفه هایی مانند ارزش ها، چگونه است؟
✅ #مدل_دوسویگی_ساخت در مورد موضوع انسان-محیط را می تـوان در چهار مرحله تشـریح کرد:
1⃣ موضوع اصلی نه #کنش_فرد و تجربه وی و نه کلیت های اجتماعی، بلکه اعمال اجتماعی است.
▪بنابراین شناخت چگونگی شکل گیری مکان بر بستر #ارتباط_انسان و محیط نیز باید به عنوان نتیجه اعمال اجتماعــی (از طریــق فرهنگ، ارزش، بــاور و...) در چارچوب فهم تأثیر متقابل ساخت و عامل صورت گیرد.
2⃣ #اعمال_اجتماعی توسط عامل انسانی که معرف ناپذیرند، انجام می شود. عامــل انسانی را نمی توان تنها برایند فرهنگ و نیروهای طبقاتی درنظر گرفت. بلکه او دارای قابلیت بازاندیشی در تعامل روزانه وآ گاهی ضمنی و انباشته پیرامون کنش های خود است.
▪بر این اساس، مکان و الگوهای آنکه حاصل تعامل انسان بازتولید جبری الگوهای مشخص از و #محیط هســتند نیــز صرفاً طریق ساخت های اجتماعی- فرهنگی نیستند و بر اساس آ گاهی و اصل عاملیت انسان به وجود می آیند.
3⃣ در نقطه مقابل، خلق اثر به مثابه اعمال #آزادانــه و ارادی دانســت، زیرا این آثار اجتماعی را نیز نمی توان کامال اعمال در مسیر زمان و مکان شــکل گرفتــه و به عبارتی دارای قواعدی قابل شناسایی و بازخوردی به شرایط هستند.
▪#کنشگران_اعمال_اجتماعی را بــر اساس خواص ساختاری ارزش ها و یا به عبارتی «ویژ گی هایی نهادینه شــده در جوامــع» شکل می دهند و این اعمال اجتماعی، الگوهای مشاهده پذیر و موثر بر جامعه را در محیط و در قالب معماری می سازند.
4⃣ #ارزش_های_ساختاری، متکی و وابســته بــه فعالیت (در اینجا شکل دادن به محیط) بوده و ساختار، هم نقش واسط و هم نتیجه را در فرایند ساختاری شدن و به بیانی دیگر تولید و بازتولید اعمال بر بستر زمان و مکان ایفا می کند.
▪لذا کارکرد ارزش ها را می توان در «ایجــاد خــواص ســاختاری از طریق ویژگی های نهادینه شــده جوامع» خالصــه کــرد؛ که بنابــر ماهیتی بر #ساختگرایانه، تبدیل به معیارهایی مشترک در جوامع شده اند و از این رو مستمراً بازتولید می گردند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی بررسی استراتژی شرکت از زاویه نگاه NPS
✅ مورد مطالعه:
▪استراتژی ۱۴۰۵ شرکت توزیع برق مشهد
✅ پژوهشگران:
▪#فرشید_علمی_مهر
▪#سیده_نادیا_نجاتیان
✅ در این مدل به بررسی #چشم_انداز شرکت توزیع برق مشهد موسوم به استراتژی ۱۴۰۵ و تأثیرپذیری آن از پارادایم های حاکم بر مدیریت دولتی ایران، طی سال تصویب چشم انداز در سال ۱۳۸۹ تا زمان تحقق آن در ۱۴۰۶ پرداخت شده است. طی بررسی ها، چشم انداز ۱۴۰۶ شرکت توزیع برق مشهد تحت تأثیر پارادایم مدیریت دولتی نوین (NPM) قرار دارد.
✅ این در حالی است که پیش بینی های برگرفته از تحولات اخیر، حاکی از آن است که فضای #مدیریت_دولتی کشور در سال ۱۴۰۵ به شکل فزاینده ای به سمت تأثیر پذیری از پارادایم مدیریت دولتی نوین (NPS) حرکت خواهد کرد و این موضوع ضرورت هماهنگی و انطباق بیشتر اهداف استراتژی ۱۴۰۵ با فاکتورهای موجود در مدیریت دولتی نوین را گوشزد می نماید.
🔴 #تدوین_چشم_انداز
▪حرفه ای گری
▪نتیجه مداری
▪بازارگرایی
▪کیفیت گرایی
▪مشتری مداری
🔴 #تحقق_چشم_انداز
▪خدمت گرایی
▪منافع عمومی مشترک
▪ارزش آفرینی
▪شهروندمداری
▪مشارکت و میانجیگری
#new_public_services
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونگی درمان استرس در خانه
✅ اگر شما هم در طول روز به هر دلیلی دچار #استرس می شوید، تنها نیستید؛ تقریبا همه مثل هم هستیم. هر کدام از ما به دلایل مختلفی چون: مشکلات شغلی، الگوی روابط عاطفی نادرست، نگرانی برای اعضای خانواده، کسب نمره پایین در امتحان و خیلی دلایل دیگر، دچار استرس می شویم.
✅ اگر زمان کافی برای مراجعه به #روانشناس جهت درمان استرس تان ندارید، غصه نخورید! هنوز راهی برای درمان و مبارزه با استرس وجود دارد. می پرسید چه راهی به جز مراجعه به روان شناس برای درمان استرس شدید وجود دارد؟
✅ راهکارهای درمان خانگی استرس
▪خواب کافی
▪مثبت اندیشی
▪ورزش و مدیتیشن
▪انجام امور مورد علاقه
▪رعایت رژیم غذایی سالم
▪کاهش محرک های استرس زا
▪اهمیت به خود و دوری از انزوا
▪عدم استفاده از الکل و محصولات نیکوتین
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رفع سریع استرس و نگرانی با تکنیک قدرتمند ژاپنی
#مدیریت_استرس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ رفع سریع استرس و نگرانی با تکنیک قدرتمند ژاپنی #مدیریت_استرس #پایگاه_جامع_مدیریار www.modir
✍ رفع سریع استرس و نگرانی با تکنیک قدرتمند ژاپنی
✅ در دنیای کنونی بسیاری از ما دچار #استرس_ها و تشویش هایی هستیم که زندگی مدرن برایمان به ارمغان آورده است و ظاهرا راه گریزی هم از آن وجود ندارد.
✅ اما با برخی تمرینات و فعالیت های روزانه شاید بتوان تا حدی از میزان سراسیمگی ها، اضطراب ها، هیجان های منفی و ترس ها کاست و #زندگی_نرمال تری را در پیش گرفت.
✅ در این مطلب می خواهیم شما را با یک #تکنیک_ژاپنی 5 دقیقه ای آشنا کنیم. این روش با دستان فرد انجام می پذیرد؛ از این رو لازم است که انگشت های مرتبط با ترس، نگرانی، غم، عصبانیت و اعتماد به نفس را بشناسید:
▪انگشت شست
بر طرف کردن اضطراب و نگرانی
▪انگشت اشاره
مقابله با ترس
▪انگشت میانی
کنترل خشم، عصبانیت و دلخوری
▪انگشت حلقه
مبارزه با افسردگی، ناراحتی و افزایش اراده
▪انگشت کوچک
فروکش کردن خشم و اضطراب و افزایش خوش بینی و اعتماد به نفس
✅ برای ایجاد تعادل در #احساسات خود، انگشت موردنظر را با دست مقابل در دست بگیرید و همه انگشتان و شست خود را دور آن بتابانید. هر انگشت را به مدت یک تا دو دقیقه بگیرید. باید توجه داشته باشید که این روش فقط در مواقعی که احساسات برانگیخته هستند، کاربرد دارد.
✅ برای آرام کردن مغز خود، انگشت شست را در وسط کف دست مقابل گذاشته و فشار کمی وارد کنید. به مدت دستکم یک دقیقه دستان خود را در این حالت نگهدارید. این تمرینات را هرروز تکرار کرده و #تعادل_احساسی را به زندگی خود بازگردانید.
#مدیریت_استرس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل انگیزشی شوارتز #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
✍ مدل انگیزشی شوارتز
🔴 #ارزش_های_فردی_شوارتز
▪یکی دیگر از راههایی که میتوانید به کمک آن ارزش های فردی را اندازهگیری و شناسایی کنید، تست PVQ یا تست ارزش های فردی شوارتز است.
▪نظریه ارزشهای اساسی شوارتز یک اصطلاح روانشناسی است که در نتیجه تحقیقات عمیقی است که در ادامه سلسلهمراتب نیازهای هرم مازلو صورت گرفته است. در نظریه شوارتز ۱۰ ارزش اساسی وجود دارد.
✅ #خیرخواهی (Benevolence)
▪حفظ ارتباط با کسانی که به آنها نزدیک هستید (عمدتاً خانواده). نمونههای دیگر آن شامل صداقت، مسئولیتپذیری، دوستی واقعی، بخشش و عشق بالغانه است.
✅ #جهان_گرایی (Universalism)
▪شامل قدردانی، مراقبت و حفاظت از همه مردم و همه طبیعت میشود. (عدالت اجتماعی، صلح جهانی، خرد، وحدت با طبیعت، حفاظت از محیط زیست و برابری)
✅ #خودهدایتی (Self-direction)
▪مستقل فکرکردن و عملکردن. (خلاقیت، کاوش، آزادی، کنجکاوی، انتخاب هدف شخصی)
✅ #امنیت (Security)
▪داشتن احساس ثبات در جامعه و در روابط؛ احساس امنیت و همچنین هماهنگی در زندگی روزمره و روابط. (امنیت ملی، احسان متقابل، امنیت خانوادگی، نظم اجتماعی و احساس تعلق)
✅ #انطباق (Conformity)
▪اقدامات بازدارنده و همچنین مهار انگیزهها و تمایلاتی که بهطور بالقوه باعث آسیبرساندن به دیگران و ناراحتی آنها میشود. (انضباط نفس، ادب، تکریم پدرومادر و کسانی که از شما بزرگتر هستند، مطیعبودن)
✅ #لذت_جویی (Hedonism)
▪لذت یا ارضای نفسانی برای خود (لذتبردن از زندگی، راحتطلبی و لذتجویی)
✅ #دستاورد (Achievement)
▪موفقیت شخصی از طریق نشاندادن شایستگی براساس استانداردهای اجتماعی (موفقیت، جاهطلبی، تأثیرگذاری، توانایی)
✅ #سنت (Tradition)
▪احترامگذاشتن و پذیرفتن آدابورسوم و آرمانهای فرهنگ یا مذهب خود (تواضع، پذیرفتن سهم خود در زندگی، مذهبیبودن و احترام به سنت)
✅ #انگیزش (Stimulation)
▪شامل تغییر در زندگی، هیجان و تازگی. (داشتن زندگی هیجانانگیز، متنوع و جسورانه)
✅ #قدرت (Power)
▪داشتن موقعیت اجتماعی، پرستیژ و کنترل یا سلطه بر منابع و مردم. (ثروت، شناخت اجتماعی، حفظ تصویر عمومی، اقتدار و قدرت). آیا شما هم شیفته قدرت هستید؟ خلاصه کتاب ۴۸ قانون قدرت را در بوکاپو از دست ندهید.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar