eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
306 دنبال‌کننده
128 عکس
2 ویدیو
55 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
5️⃣ 2️⃣ ❇️ اهل سنت در تفكر اصولى مقدم بر شيعه نبودند، ولى به لحاظ آنكه آنها كلام ائمه معصومين- عليهم السلام- را به عنوان نص شرعى قبول نداشتند، زودتر از شيعه دست به اجتهاد زده و در تدوين علم اصول و توسعه مباحث آن بيشتر اهتمام ورزيدند. 📕 كلمه اجتهاد نخستين‏بار در ميان اهل سنت به معناى رأى شخصى فقيه استعمال شد. يعنى چنانكه كتاب و سنت دليل شرعى است، اجتهاد نيز دليل شرعى است. اين معنا نزد شيعه مردود و از اساس باطل⛔️ است. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
6️⃣ 1️⃣ ❇️ فرق بین جلوس و قعود ◀️ وقتی انسان قائم و ایستاده است بنشیند می گویند: قعد. پس قعود تبدیل ایستاده به نشسته است. ◀️ اما جلوس زمانی به کار می رود که فرد دراز کشیده است و وقتی می نشیند می گوییم جلوس کرد. 🔶 از همین رو برخی گفته اند: جلوس : انتقال از پایین به بالاست. لذا به کسی که خوابیده است می گوییم: اجلس ؛ اما قعود : انتقال از بالا به پایین است . پس به کسی که ایستاده است می گوییم: اقعد. 📚 عبارت مصباح المنیر (الْجُلُوسُ) غَيْرُ الْقُعُودِ فَإِنَّ (الْجُلُوسَ) هُوَ الانْتِقَالُ مِنْ سُفْلٍ إِلَى عُلْوٍ و القُعُودُ هُوَ الانْتِقَالُ مِنْ عُلْوِ إِلَى سُفْلٍ فَعَلَى الْأَوّلِ يُقَالُ لِمَنْ هُوَ نَائِمٌ أَوْ سَاجِدٌ (اجْلِسْ) وَ عَلَى الثَّانِي يُقَالُ لِمَنْ هُوَ قَائِمٌ (اقْعُدْ) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 8️⃣ هشتمین جلسه از سلسله نشست های علمی (جلسه دوم) ☑️ با موضوع نگاهی دوباره به حجیت قرائن لبیه، شرایط و کارکردهای آن در استنباط 🎤ارائه دهنده حجة الاسلام والمسلمین احمد فربهی (دام عزه) استاد حوزه و پژوهشگر تفسیر و علوم عقلی در موسسه امام خمینی (ره) 🗓 زمان: چهارشنبه 27 مهر 1401 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 📜 فیلم، صوت و متن جلسه اول در کانال پله پله تا اجتهاد موجود می باشد 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه دوم استاد فربهی 1.mp3
10.07M
فایل صوتی سخنان استاد فربهی در نشست علمی جلسه دوم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
7️⃣ 3️⃣ ❇️ فرق عقد الضمان و ضمان عقدی 👈 عقد ضمان آن عقدي است که مدلول و معناي آن اصلا ضمان است؛ کسي که تعهد مي کند مالي که بر ذمه ديگري است را بپردازد، نياز به ايجاب و قبول دارد ــ البته در کتاب الضمان مطرح مي شود که آيا مانند ساير عقود است و قبول لازم دارد، يا مجرد رضايت هم کافي است؟ ــ از اين تعبير مي‌شود به عقد الضمان؛ 👈 اما ضمان عقدي اعم است؛ ضمان عقدي يعني ضماني که منشأ آن عقد است. اين عقد مي تواند عقد بيع باشد يا عقد معاوضه يا عقد صلح باشد، مي تواند عقد الضمان هم باشد. 🔷 بنابراین ضمان عقدي اعم است از عقد الضمان. 📚 برگرفته از درس استاد محمدجواد فاضل به کوشش آقای مجید خوشه چرخ طلبه پایه دهم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
متن پیاده شده نشست علمی استاد فربهی جلسه دوم 👇👇👇👇👇
8️⃣ 1️⃣ ❇️ دسته ای از راویان که در میراث رجالی ما با وجود برخورداری از روایات فراوان و مشخص بودن طبقه و نیز دارا بودن از جایگاهی والا در میان دیگر راویان سرشناسِ شیعه، داده های بسیار اندکی در دست است؛ نه توثیق شده اند و نه تضعیف. 📜 یکی از این راویان "ابراهیم بن هاشم القمی" است. 📜 این راوی در سند 7329 روایت ازکتب اربعه واقع شده. 📕 از سویی شاگرد بسیاری از اصحاب برجسته امامیه چون محمد بن ابی عمیر، حماد بن عیسی، حسن بن محبوب، صفوان بن یحیی و .... است و از سویی دیگر استاد علی بن ابراهیم بن هاشم، محمد بن حسن صفار و ... است. 📚برگرفته از کتاب اعتبار سنجی احادیث شیعه 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
9️⃣ 3️⃣ ❇️غرض و منفعت علم اصول 👈 لازم است تفاوت غرض (غایت) و فایده بیان شود: معمولا در ابتدای هر علمی رئوس ثمانیه مطرح می شود؛ دو مورد از رئوس ثمانیه «فایده» و «غرض» است (حسن ملک شاهی، شرح اشارت و تنبیهات جلد ۲ صفحه ۶۳۹) که در این قسمت به آن پرداخته خواهد شد: 👈 غرض هر چیزی پیش از ایجاد آن چیز در ذهن و فکر حاصل می شود، امّا منفعت بعد از حاصل شدن آن به دست می آید؛ به عنوان مثال مخترعان نیازی مانند «روشنائی» را در گوشه ای از جهان احساس می کنند و به هدف رفع آن نیاز، به اختراع نیروی برق دست می یابند (غرض) لکن منفع برق فقط در روشنای خلاصه نمی شود بلکه در سایر موارد مانند مهندسی و پزشکی نیز جریان دارد (منفعت) (علیرضا فیض، مبادی فقه و اصول، صص 69 و 71) 🔷 همین مطلب در علم اصول نیز جریان دارد به این صورت که غرض علم اصول قدرت بر استنباط حکم شرعی است اما منافع متعدد دیگری مانند توانمند کردن محصل آن در پاسخ به شبهات نیز دارد که در ذیل به یک مورد آن اشاره می شود تنبیه اول مبحث «مشتق» که متکفل بساطت یا عدم بساطت مشتق است در تحلیل برخی از شبهات دکتر سروش و پاسخ به آن ها سودمند است. 📚 برگرفته از کتاب غایه السؤول شرح کفایه الأصول استاد احسان مهرکش (زید عزه) 📕 به کوشش آقای مجید خوشه چرخ طلبه پایه دهم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
0⃣1⃣ 2⃣ ❇️ بیان اعراب چند کلمه 🕒 الآن : ظرف زمان مبنی بر فتح است. ☑️ البته : مصدر بتّ است که به معنای قطعاً یا اطلاقاً می آید و مفعول مطلق است برای فعل محذوف. 🔶 خاصة : دو گونه اعراب می گیرد : 1. اگر به معنای مخصوصین باشد حال می شود مثل آیه شریفه وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً 2. اگر به معنای اخصّ باشد و همراه واو باشد مفعول مطلق است مانند : احب المطالعة و خاصة الصحفَ 🔷 خصوصاً دو اعراب می گیرد 1. حال می آید 2. اگر با واو باشد مفعول مطلق می شود. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 9️⃣ نهمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع نگاهی دیگر به علم اصول و منطق 🎤با استفاده از محضر حجة الاسلام والمسلمین صراطی 🗓 زمان: چهارشنبه 4 آبان 1401 🕐 ساعت 11 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)