eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
290 دنبال‌کننده
99 عکس
2 ویدیو
42 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
شماره شانزدهم لوح «جواهر» نسخه مطالعه (کیفیت متوسط)
3️⃣4️⃣1️⃣ 3️⃣3️⃣ ❇️ فایده ي علم رجال ⬅️ شـکی نیست که مهمترین مدرك براي اثبات احکام شـرعیه، حدیث است. چون ادله اربعه عبارت است از کتاب، سنت، اجماع و عقل. ✅ مخفی نیست که کتاب حاوي کلیاتی است که نسـبت به تفاصیل مطالب، اجمال دارد و باید سنت آن را تفسیر کند. اجماع هم با شـرایطی که علماء براي آن ذکر می کنند باید مدرکی نباشد و خصوصـیاتی دارد به ندرت قابل تحصـیل است، موارد حکم عقل هم بسیار کم است. بنابراین عمده چیزي که باقی می ماند همان سنت است. 🟢 در سـنت و احـادیث مرویه از معصومین، قطعا خبر دروغ و کـذب وجود دارد. ◀️ براي اثبات اینکه اینگونه اخبار در میان احـادیث وجود دارد، گـاه به روایات کثیره اي اسـتدلال کرده انـد که رسول خـدا (ص) و معصومین فرموده انـد که اشخاصـی هستندکه به ما دروغ می بندند. این روایات در حد تواتر است و از مجموع آنها اثبات می شود که وضاعینی بوده اند که جعل حدیث می کردند و به معصوم نسبت می دادند. ◀️ راه دیگري نیز براي اثبـات وجود احـادیث موضوعه هست که با این راه احتیاج نـداریم که تواتر مزبور را ثابت کنیم بلکه حتی یک روایت هم باشـد مـدعا را ثابت می کند و آن اینکه روایت مزبور یا مفادش راست است و یا دروغ. اگر راست باشد مدعا ثابت می شود و اگر دروغ باشـد خودش مصـداق براي حـدیث کـذب می باشد. این از مواردي است که اثبات و نفیش هر دو مدعا را اثبات می کند. 👈 نتیجه اینکه باید علمی باشدکه حدیث دروغین را از غیر آن جدا کند و بنا بر این علم رجال مورد احتیاج است. 📚برگرفته از دروس آیت الله شبیری زنجانی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
4️⃣4️⃣1️⃣ 7️⃣3️⃣ ❇️نکاتی از حلقه ثانیه 🔶 اجتماع دو حكم تكليفى و نيز اجتماع دو فرد از يك نوع حكم، در موضوع واحد محال است. 🔷 به دليل عقلى و نقلى ثابت شده است كه خداوند كامل‏ترين قانون را براى بشر قرار داده و براى هر واقعه، حكمى مقرر داشته است. 👈 حكم دو گونه است؛ واقعى و ظاهرى. ✅ در موضوع احكام واقعى شك اخذ نشده است، ولى در موضوع احكام ظاهرى شك اخذ شده است و از آنجا كه حكم واقعى و حكم ظاهرى از دو سنخ متفاوتند، اجتماع آن دو در يك مورد محال نيست. 🔶 حكم ظاهرى دو قسم است: 1️⃣حكم ظاهرى كه براساس كاشفيت يك دليل ظنى از واقع است؛ اين‏گونه دليل را اماره و جعل حجّيت براى آن را قسم اول از احكام ظاهرى مى ‏دانند. 2️⃣ حكم ظاهرى كه در موارد ترديد بين دو نوع مختلف از احكام است و شارع يكى از آن دو نوع حكم را به عنوان اصل عملى اعتبار مى ‏كند. 👈 اعتبار شارع همان جعل حجّيت براى اصل عملى است كه قسم دوم از احكام ظاهرى به شمار مى ‏رود. ◀️ در حجّيت امارات كاشفيت آنها تمام ملاك براى جعل حجّيت است، ولى در حجّيت اصول يا ملاحظه كاشفيت هيچ كاشفى نشده است يا كاشفيت آن كاشف تمام ملاك نيست. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 6️⃣2️⃣ بیست و ششمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع ثمرات خطابات قانونیه 🎤با استفاده از محضر حجه الاسلام و المسلمین گنج بخش 🗓 زمان: چهارشنبه 08 آذر 1402 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) زیرزمین 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
مطالبی که جناب استاد فرستادند جهت مطالعه و آمادگی بیشتر برای حضور در جلسه نشست علمی 👆👆👆👆
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشست علمی استاد گنج بخش
5️⃣4️⃣1️⃣ 7️⃣3️⃣ ❇️ ماهیت پول ✅بیان دو فرق گذشت 👈 نتیجه اینکه : پول مالی است (مال اعتباری) که ارزش مصرفی‌اش عین ارزش مبادله‌ای‌اش است و ارزش مبادله‌ای‌اش هم عین ارزش مصرفی‌‌اش هست. ⬅️ بقیه اموال این گونه نیست. به خاطر این که اموال دیگر (اموال واقعی) ارزش مصرفی‌شان غیر از ارزش مبادله‌ای‌شان است. چون ماهیت پول چنین است یعنی لازمه ماهیتش چنین است که 👈 هم ذخیره ارزش می‌کند 👈هم سنجش ارزش می‌کند 👈 هم طرف مبادله قرار می‌گیرد که به آن می‌گویند وسیله مبادله. 📚 برگرفته از نشست علمی آیت الله نظری شاهرودی (3 آبان 1402) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
6️⃣4️⃣1️⃣ 4️⃣3️⃣ ❇️ سماع در یک تقسیم بندی به دو دسته تقسیم می شود: 1️⃣ مسموع مطرد: ابن جنی می گوید: طرد در لغت یعنی تتابع و استمرار پس اهل علم عربیه آنچه که در کلام عرب به صورت مستمر در اعراب (مثل رفع ‌فاعل) استعمال شده،مطرد قرار داده اند. 2️⃣ مسموع شاذ:‌ ش ذ ذ در لغت عرب یعنی تفرق و تفرد،با توجه به این معنا، اهل علم عربیه آن استعمالی را که با باب خود در قواعد ادبی مفارقت کرده را شاذ می نامند (مثل استحوذ که با باب خود در اعلال مفارقت دارد و بدون اعلال استعمال شده) خصائص ابن جنی،ج۱،ص۱۱۷ 🔶 استعمال مطرد و شاذ چهار نوع است: 1️⃣ مطرد در قیاس و استعمال؛ (این غایت مطلوبه در ادبیات است): مانند: قال زید ،ضربت عمرا، مررت بسعید 2️⃣ مطرد در قیاس شاذ دراستعمال: ماضی یذر و یدع، مکان مقبل، خبر عسی به صورت اسم صریح باشد. اینها طبق قیاس بوده، در حالی که استعمال اینها شاذ است و استعمال مطرد این کلمات به صورت: ماضی ندارند (یذر و یدع). ( مکان قابل) استعمال مطرد دارد. خبر عسی به صورت فعل کثرت دارد. 3️⃣ مطرد در استعمال، شاذ در قیاس: استحوذ ،استنوق ،استوصب، قیاس اینها اعلال است ولی در سماع عدم اعلال. 4️⃣ شاذ در قیاس و استعمال: رجل معود من مرضه ،فرس مقوود. الاقتراح فی علم اصول النحو،ص۵۹ 📕 به کوشش آقای مجید خوشه چرخ طلبه پایه دهم 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 7️⃣2️⃣ بیست و هفتمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع ثمرات خطابات قانونیه جلسه دوم 🎤با استفاده از محضر حجه الاسلام و المسلمین گنج بخش 🗓 زمان: چهارشنبه 15 آذر 1402 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad