eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
310 دنبال‌کننده
114 عکس
2 ویدیو
50 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
مراسم رونمایی از کتاب جواهر (مجموعه مطالب منتشر شده در لوح جواهر در دو جلد) 👆👆👆👆👆
❇️ خلاصه بیانات حجه الاسلام حقانی (موسس مدرسه) در مراسم رونمایی از کتاب جواهر 🔶 ماموریت ما در مسیر حوزه تفقه است 👈 که یک مسیر آن آموزش است و یک مسیر پژوهش. 👌 تفقه های جدید با پژوهش امکان پذیر است نه آموزش. 🔷 در حقیقت هدف آموزش (بخشی از هدف آموزش) این است که کسانی برسند به توان پژوهش ◀️ مسائل حل نشده در کارهای تخصصی بسیار بیشتر از آنی است که تا الان بهش رسیده شده. ⬅️ در کتب آموزشی نیاز به تحول هستیم (تحول رو به جلو) 📜 مقدمه این تحول کارهای پژوهشی است. ✅ چند مثال برای کارهای پژوهشی که نیاز است کار شود 👈 موسوعه های فقهی و اصولی 🔦 در اصول یک کتاب مثل عروه می خواهیم 📕 موارد زیادی در فقه هست ولی در اصول نیامده 📚 در اصول بیشتر اجتهادی بحث می شود اگر یک مجموعه ای از قواعد کاربردی در اصول جمع آوری شود مناسب است که کار پژوهشی است. 👈 مثال دیگر بر اساس قواعد اصولی که در فقه به کار می رود آموزش دهیم. 📜 الان در اصول اجتهادی بررسی می شود بعد در فقه هم هر بابی (فرد به فرد) بررسی می کنیم. 🔦 ولی خوب است به این شکل باشد که قواعد که بررسی شود ذیل آن مثالهای متنوع فقهی بیاوریم. 👈 کف اجتهاد این است که اگر طلبه درس خوان باشد حدود 20 سال طول میکشد اگر بشود با پژوهش و برنامه ریزی مثلا برسانیم به 15 سال کار بزرگی است. 👈 ما دو نشریه علمی نیاز داریم در حوزه: 1️⃣ یکی اینکه قوی ترین اساتید حوزه در آن قلم بزنند. 2️⃣ یک نشریه هم نشریه آموزشی است برای کسانی که در مسیر رشد هستند. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
3️⃣0️⃣1️⃣ 3️⃣2️⃣ ✅بررسی بعضی از اشکالات به حجیت روایات کتاب کافی 🔶 مهمترین اشکالی که بنابر احتمال دوم (الآثار المعتبره) وارد شده به این شرح است: 👈 مبانی مختلفی برای معتبر دانستن یک روایت وجود دارد. برخی خبر عدل ثقه را حجت میدانند، عده ای خبر عدل امامی را، گروهی حتی قائل به حجیت خبر حسَن هستند و برخی اعم از صحیح، موثق و حسن را حجت شمرده اند. جمعی اساسا خبر ثقه را حجت نمیدانند؛ بلکه قائلند خبر باید موثوق الصدور باشد تا حجیت یابد. لذادر شرایط حجیت خبر - که به نوزده مورد می رسد - اختلاف شده است . 🔦 با توجه به اختلافات موجود در کبرای حجیت خبر واحد و معتبر و نیز عدم احراز اتحاد مبنای ما و جناب کلینی در این باب، این شبهه پیش می آید که چه بسا مبنای ایشان در تشخیص خبر معتبر، غیر از مبنای ما بوده و در نتیجه شهادت ایشان بر اعتبار روایات کتابش اثر لازم را برای ما نداشته باشد . 🔷 پاسخ به این اشکال ⬅️ مقدمه: یک کبرای اصولی با عنوان «اصالة الصحة» مطرح است که مضمون آن ،سیره عقلا بر حمل فعل غیر به صحت می باشد. ◀️ در صورتی می توانیم عمل غیر را - که برای ما موضوع اثر است - حمل بر صحت کنیم که اختلاف نظرش با ما در احکام شرعی احراز نشده باشد. اما در صورتی که اتحاد مبنای ما با وی مسجّل شود یا نسبت به آن جهل داشته باشیم، اصالة الصحة جاری می شود. 👈 مثلا در مورد امام جماعت، در صورتی که محرز نشده باشد نظرش با ما در احکام غسل تفاوت دارد، غسلش را بر صحتْ حمل نموده و می توانیم به او اقتدا کنیم. ⬅️ عقلا نظیر سیره ای که در مورد حمل فعل غیر بر صحت در باب عبادات و معاملات دارند، به سیره ی دیگری نیز در باب إخبار مُخبِر و شاهد نسبت به مصداق کبریات اختلافی ملتزم هستند. 👈 به این بیان که اگر یک کبری مورد اختلاف باشد و فردی بخواهد درباره ی یکی از صغریات آن شهادت بدهد، طبق سیره ی عقلا مادامی که تفاوت نظر وی با ما در آن کبرای اختلافی محرز نشده باشد، شهادتش حجیت دارد. 👈 مثلا وقتی بیّنه ای بر نجاست یک لباس قائم می شود، به رغم اختلافات بسیاری که در کبریات باب نجاسات وجود دارد، پذیرش شهادت او متوقف بر احراز هم مبنا بودنش با ما در این کبریات نیست. 👈 یا وقتی فردی نزد قاضی یا مرجع تقلید به عدالت دیگری شهادت می دهد، در فقه معهود نیست که ابتدائاً از او بخواهند مبنایش را در عدالت بیان کند. ✅ بنابر این، در قبول شهادت فرد به یک صغری اگر تفاوت مبنای وی با ما در کبرای آن صغری به هر نحو احراز شود، نمی توانیم شهادتش را بپذیریم؛ مگر علم پیدا کنیم که در خصوص شهادت به آن صغری، مبنای مقبول ما را رعایت کرده است. اما در صورت جهل داشتن به اختلاف مبنای وی با خود در کبری، لازم نیست درباره آن تفحص کنیم و شهادت او را به صغری می پذیریم. در حقیقت سیره بر این نیست که در این گونه موارد از شخص سؤال کنند. 📚برگرفته از مطالب آیت الله شب زنده دار 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 1️⃣2️⃣ بیست و یکمین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع نظریه تاریخی چگونگی تشکیل جامعه شیعی توسط اهل بیت (علیهم السلام) (جلسه پنجم) 🎤با استفاده از محضر حجة الاسلام و المسلمین لیاقتی 🗓 زمان: چهارشنبه 17 خرداد 1402 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشست علمی استاد لیاقتی جلسه پنجم.MP3
14.6M
صوت نشست علمی استاد لیاقتی جلسه پنجم
4️⃣0️⃣1️⃣ 7️⃣2️⃣ ❇️تعریف حقیقت شرعیه، متشرعه، لغویه و عرفیه 👈 حقیقت شرعیه: یعنی الفاظ عبادات و معاملات از ناحیه شارع مقدس به صورت تعیینی یا تعینی در معانی خاصه وضع شده است. 👈 حقیقت متشرعه: یعنی الفاظ عبادات و معاملات در معانی خاصه در زمان شارع مقدس به صورت مجازی استعمال می‏گردید و سپس به وسیله کثرت استعمال بعد از شهادت نبی اکرم ص در معانی شرعیه حقیقت شد. 👈 حقیقت لغویه: حقیقتی است که وضع‏اش از ناحیه واضع صورت گرفته باشد، مانند وضع کلمه شجر و حجر. 👈 حقیقت عرفیه: حقیقتی است که وضع آن از ناحیه اهل عرف صورت گرفته باشد، مثل سیاره و طیاره. 📕 محقق حلی با بیانی مختصر به موارد فوق - به غیر از حقیقت متشرعه - اشاره نموده اند: «اللفظ اما أن يستفاد وضعه للمعنى بالشرع او بالوضع، و الاول هو الحقيقه الشرعيه، و الثاني: اما ان ينقل عن موضوعه لمواضعة طارئه، و هو العرفيه، او لا ينقل، و هو اللغويه». محقق حلی، معارج الاصول، صفحه 51‌. 📚 برگرفته از کتاب غایه السؤول شرح کفایه الأصول استاد مهرکش (زید عزه) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
5️⃣0️⃣1️⃣ 7️⃣2️⃣ ❇️ مرحله سوم مرحله آشفتگی و مرحله خود نشوز ⬅️ یعنی دیگر کار به یک حدی رسیده که یک سری حقوق طرفینی این‌جا رعایت نمی‌شود. یعنی دیگر مرحله‌ای شده که کراهت نسبی به‌وجود آمده، کراهت یک طرفه حداقل به‌وجود آمده. بعد ممکن است به طرفین ضرر جدی برسد چون حقوق همدیگر مورد رعایت قرار نمی‌گیرد. 🔶 مثال‌هایی هم که می‌زنند در همین کارکردها است. 👈 مثلاً یکی از موارد این است که زن تمکین نکند. این می‌شود در کارکرد جنسی. 👈 یا ممکن است بُعد عاطفی باشد. یا ممکن است مسائل مرتبط با نفقه باشد، یعنی بُعد اقتصادی باشد. 🔷یعنی مثال‌هایی که فقهاء زدند در همین بحث حقوق و عدم رعایتش در همین دائره کارکردها است. 👈 یا مثلاً این‌جا که طلاق خلع موضوعش محقق می‌شود که کراهت باشد آیت الله شبیری زنجانی در درس خارج‌شان می فرمایند طلاق خلع و مبارات در این مرحله یعنی نشوز نمایان می‌شود. چون کراهت موضوعش تحقق پیدا کرد. 👈 یا مرحوم صاحب جواهر، ایشان می‌فرمایند که شرط اصلی در خلع و مبارات کراهت است می‌گویند کراهت حالت نفسانی که طرف نسبت به طرف مقابلش احساس انزجار دارد. در این مرحله‌ یک مقدار در شرایط خانواده مرحله خطرناکی است. 📚 برگرفته از نشست علمی استاد مخدومی (21 دی 1401) 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
متن پیاده شده نشست علمی استاد لیاقتی جلسه پنجم 👆👆👆👆
✅ مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) برگزار می کند 2️⃣2️⃣ بیست و دومین جلسه از سلسله نشست های علمی ☑️ با موضوع نظریه تاریخی چگونگی تشکیل جامعه شیعی توسط اهل بیت (علیهم السلام) (جلسه ششم) 🎤با استفاده از محضر حجة الاسلام و المسلمین لیاقتی 🗓 زمان: چهارشنبه 24 خرداد 1402 🕐 ساعت 11 حضوری و مجازی 🌎 مکان خیابان شهیدین، مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) 💻 لینک ورود به جلسه به صورت مجازی در ایتا https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad
6️⃣0️⃣1️⃣ 4️⃣2️⃣ ❇️ الاستعارة هِيَ اللَّفْظ الْمُسْتَعْمل فِي غير مَا وضع لَهُ للمشابهة، وَبِهَذَا فَارَقت الْمجَاز الْمُرْسل 🔷 والأصوليون يطلقون الِاسْتِعَارَة على كل مجَاز 🔶 قالَ الرَّازِيّ: الِاسْتِعَارَة هِيَ جعلك الشَّيْء للشَّيْء للْمُبَالَغَة فِي التَّشْبِيه، وَقيل: زوّج الْمجَاز بالتشبيه فتولد بَينهمَا الِاسْتِعَارَة، وَالأَصَح أَنَّهَا مجَاز لغَوِيّ لِأَنَّهَا مَوْضُوعَة للمشبه بِهِ لَا للمشبه وَلَا لأعم مِنْهُمَا. 🔷 وقَالَ بَعضهم: حَقِيقَة الِاسْتِعَارَة أَن تستعار الْكَلِمَة من شَيْء مَعْرُوف بهَا إِلَى شَيْء لم يعرف بهَا إِظْهَارًا للخفي، وإيضاحا للظَّاهِر الَّذِي لَيْسَ بجلي، أَو لحُصُول الْمُبَالغَة، أَو لمجموع ذَلِك 👈 كمَا فِي قَوْله تَعَالَى: {وَإنَّهُ فِي أم الْكتاب} {واخفض لَهما جنَاح الذل} {وفجرنا الأَرْض عيُونا} 🔶 والاستعارة أخص من الْمجَاز، إِذْ قصد الْمُبَالغَة شَرط فِي الِاسْتِعَارَة دون الْمجَاز 🔷 ولَا يحسن الِاسْتِعَارَة إِلَّا حَيْثُ كَانَ التَّشْبِيه مقررا، وَكلما زَاد التَّشْبِيه خَفَاء زَادَت الِاسْتِعَارَة حسنا ◀️ واعْلَم أَن الِاسْتِعَارَة بِاعْتِبَار ذَاتهَا تَنْقَسِم: ⬅️ أولا: إِلَى مُصَرح بهَا، ومكنى عَنْهَا ⬅️ والمصرح بهَا تَنْقَسِم إِلَى قطيعة واحتمالية ⬅️ والقطيعة تَنْقَسِم إِلَى تخييلية وتحقيقية ⬅️ثانِيًا: إِلَى أَصْلِيَّة وتبعية ⬅️ وثالثا: إِلَى مُجَرّدَة ومرشحة 📚 برگرفته از کتاب کلیات ابوالبقاء 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
نشست علمی استاد لیاقتی جلسه ششم.MP3
19.46M
نشست علمی استاد لیاقتی جلسه ششم
متن پیاده شده نشست علمی استاد لیاقتی جلسه ششم 👇👇👇👇👇