✍️معرفی کتاب
کتاب «فلسفه ذهن؛ درآمدی جامع» از ویلیام جاورسکی یکی از بهترین مدخلها به فلسفه ذهن به زبان انگلیسی است که اخیراً آقای محمدحسین وقار آن را به زبان فارسی برگردانده و توسط انتشارات اطلاعات منتشر شده است.
📌هر چند ترجمه این اثر کاری ستودنی بوده و باید از زحمات مترجم محترم تشکر کرد، برخی از معادلگزینیها جای نقد دارد. برای مثال، physicalism به جسمانی انگاری و token physicalism به جسمانیانگاری نماد و soul view of persons به شخص از منظر روح و overdetermination به علتهای مضاعف و intentionality به قصدمندی و representative thoeries of consciousness به نگرههای بازنمودی خودآگاهی و conceivability-possibility به تصورپذیریامکانپذیری و idealism به آرمانگرایی برگردانده شده است.
📌در برخی موارد ترجمه متن هم خالی از ایراد نیست که باید در جای دیگری بدان پرداخت.
@quantum_philosophy_of_mind
✍️معرفی کتاب
کتاب «درآمدی تحلیلی بر فلسفه ذهن» اثر آنسگار بکِرمان یکی از دیگر مدخلها بر فلسفه ذهن است که مطالب جامع و دقیقتری در این زمینه دارد و از برخی جهات بر کتاب جاورسکی تفوق دارد. با این تفاوت که این اثر، برخلاف اثر جاورسکی، به زبان آلمانی است و هنوز به فارسی برگردانده نشده است.
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 نشست علمی هوش مصنوعی و شناخت 4E
🔺 در راستای برگزاری همایش بین المللی هوش مصنوعی فرهنگ و علوم اسلامی
🔰 گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه با همکاری ستاد راهبردی فناوری های هوشمند، مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری و موسسه فرهنگی هنری حکمت بالغه برگزار میکند:
🎙 با حضور و ارائه:
#علیرضا_قائمی_نیا
⏰ یکشنبه ۱۵ بهمن ماه۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/hekmat
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/4E
#نشست
#هوش_مصنوعی
🆔 @iictchannel
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
https://www.aparat.com/v/OI1eD
✅ ویدیوی فوق #نشستعلمی #هوشمصنوعی و #شناخت 4E که توسط موسسه #حکمتبالغه در تاریخ 15 بهمن ماه 1402 برگزار گردید. جناب دکتر #قائمینیا در این نشست مباحث ذیل را مطرح کردند:
📌 #علومشناختی کلاسیک به نسل اول و دوم تقسیم میشود: در نسل اول از مدلهای #کامپیوتری برای فهم #ذهن استفاده میشود. در نسل دوم از مدلهای #عصبشناختی بهره گرفته میشود.
📌 اصطلاح محاسباتی دو کاربرد در #علومشناختی دارد: خاص که بر نسل اول اطلاق میشود و گاهی به آن مدل محاسباتی #ذهن گفته میشود و گاهی بر #علومشناختی کلاسیک (هر دو نسل) گفته میشود که فرایندهای #ذهنی را نوعی فرایندهای محاسبهپذیر میدانند.
📌 نظریه 4E cognition علوم شناختی کلاسیک را نفی میکند و #شناخت را صرفاً پدیدهای درون #مغز و #محاسباتی نمیداند.
📌 بنا به نظریه 4E cognition شناخت #انسان به معنای دقیق کلمه در #هوشمصنوعی قابلیت مدلسازی ندارد.
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام #سالنو همگی مبارک
انشالله سال خوب و پربرکتی داشته باشید، همچنین #طاعات و #عبادات همگی مورد قبول #درگاهحق باشه 🌹🌹🤲🤲
✅ ویدیوی فوق جدیدترین دستاورد کامپیوتر #کوانتومی #گوگل را نشان میدهد که توانسته برتری قابل توجهی در پردازش داده و محاسبات نسبت به رقبای خود داشته باشد.
✅ با وجود اینکه هنوز این #کامپیتورها #تجاری نشدهاند، با تجاری سازی تمامی فناوریهایی که به محاسبات سنگینی نیاز دارند تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
✅ این #علوم شامل #بیوانفورماتیک، #بلاکچین، #رمزنگاری و #هوشمصنوعی هستند.
نظراتتون را با ما میتوانید به اشتراک بگذارید. کافیست به ایدی ادمین (hekmatebaleghe_admin@) پیام دهید.
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
نشست علمی
#هوشمصنوعی و آینده مطالعات #قرآنی
سخنران: دکتر قائمینیا - دکتر معاف
محل نشست: بخش اندیشگاه قرآنی حیات - مصلی امام خمینی (ره)
زمان: پنج شنبه 1403/1/9 ساعت 20:00
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گروهی از #دانشمندان در #کیوتو مربوط میشود که توانستهاند عناصر اساسی آنچه مردم در #خواب میبینند را با موفقیت #تجزیه و #تحلیل کنند و آنها را “ضبط” کنند. این ایده از ضبط #خوابها در علم تخیلی معمول است، اما همچنین یک هدف متداول برای محققان است. این گروه #مطالعه خود را بر اساس فرضیهای طراحی کرده است که #مغزها به “دیدن” اشیاء با الگوهای قابل تکراری که میتوان با MRI اندازهگیری کرد، واکنش نشان میدهند. اگر یک ماشین بتواند الگوها را به اندازه کافی خوب تشخیص دهد، میتواند آنها را به صورت معکوس بازسازی کند و پنجرهای به آنچه در داخل سر مردم در حالی که خواب میبینند، ارائه دهد.
@quantum_philosophy_of_mind
✅ #متاورس و #هوشمصنوعی
📌#عالم مثال #دیجیتال
گفت و گوی روزنامه فرهیختگان با دکتر قائمینیا درباره #متاورس و #هوشمصنوعی و تاثیرش بر دنیای آینده:
1- #متاورس (Metaverse) جهان مجازی و تعاملی است که در آن هر شخصی میتواند فعالیتهای مختلفی انجام دهد. بهطورکلی #متاورس دنیای مبتنیبر واقعیت مجازی غیرمتمرکز و به هم پیوسته است که در آن تقریبا تمام کارهای ممکن در دنیای فیزیکی، قابلانجام است. درحالحاضر #هوشمصنوعی جزئی جداییناپذیر از دنیای #متاورس محسوب میشود. این روزها #هوشمصنوعی میتواند کاربردهای بسیاری را در زمینههای مختلف ایجاد کند.
2- درحالحاضر #هوشمصنوعی جزئی جداییناپذیر از دنیای #متاورس محسوب میشود. این روزها #هوشمصنوعی میتواند کاربردهای بسیاری را در زمینههای مختلف ایجاد کند. از این رو در گفتوگو با علیرضا قائمینیا به بررسی ارتباط #متاورس و #هوشمصنوعی و تاثیرات آن بر دنیای آینده پرداختیم که از نظر شما میگذرد.
3- مشکل اصلی که شاید بتوان گفت #فناوری آینده بشریت را تهدید میکند، به این نکته برمیگردد که غلبه مجاز بر واقعیت در این فضا تشدید میشود و اگر انسان قرار است در فضای مجازی زندگی کند نباید ارتباط خود با واقعیتها را قطع کند و همچنان باید رابطه این دو فضا را درنظر بگیرد، اما این نکته غیرقابلانکار است که این فضا رفتهرفته انسان را بیشتر غوطهور میکند و درنتیجه انسان از فضای واقعی بیشتر غافل میشود. واقعیتهایی که در #متاورس با آنها روبهرو میشویم تا حدی واقعیتهای برساختیاند.
متن کامل مصاحبه را در لینک ذیل مطالعه کنید:
https://farhikhtegandaily.com/news/96500/%D8%B9%D8%A7%D9%84%D9%85-%D9%85%D8%AB%D8%A7%D9%84-%D8%AF%DB%8C%D8%AC%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84/
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind
واژهشناسی هوش مصنوعی (AI Terminology)
در شکل فوق گستره #هوشمصنوعی را مشاهده میکنید که واژگان و نام هر کدام از مدلها و یا سرویس های توسعه یافته در هر دسته را نیز به همراه توضیح آن مشاهده میکنید.
@quantum_philosophy_of_mind
✍️ #معرفیکتاب
«آلیس در سرزمین کوانتومی»
📌 کتاب #آلیس در سرزمین #کوانتومی که توسط پرفسور رابرت#گیلمور نوشته و به همت دکتر غلامرضا نبیونی به فارسی ترجمه شده است، به صورت #تمثیلی و #داستانی #فیزیککوانتوم را تشریح کرده است.
📌 همه پژوهشگران اسم #فیزیککوانتوم و یا #مکانیککوانتوم را شنیدهاند، و ممکن است شناخت کافی از این موضوعات نداشته باشند، لذا در این کتاب به صورت داستانوار تلاش داشته بدون اینکه مخاطب دانش خاصی از موضوعات #فیزیک داشته باشد، به معرفی موضوعات فوق بپردازد.
📌در این کتاب شخصی فرضی به نام آلیس در سرزمین عجایب قدم گذاشته تا با موضوعات مدرن جهان هستی که به نوعی برای بشریت عجیب است آشنا شود، لذا نویسنده از نگاه آلیس در سرزمین جدیدی به نام #کوانتوم قدم نهاده تا با پدیدهها و نظریات این موضوع آشنا شود.
📌این کتاب در 10 فصل نگارش شده و حدود 300 صفحه بوده و به طور خلاصه و شیرین به تشریح این موضوعات پرداخته است. پیشنهاد میگردد اگر به این موضوعات علاقه داشتید مطالعه این کتاب را از دست ندهید.
📌برخی از نکات مهم #فیزیککوانتوم که در این کتاب به آن اشاره شده است عبارتند از:
📍#دوگانگی #موج و #ذره
📍#نظریه #جرم و #انرژی
📍#گربه #شرودینگر
📍#نظریه #کپنهاگ
📌از دیگر نکات مهم این کتاب موضوعات فصل ششم است که در خصوص ارتباط کوانتوم و فضای مجازی بحث کرده است. در ادامه فصل آمده است: «... ذرات مجازی هم در زمان و هم در انرژی، فاز مشخصی دارند. این رفتار فازی خود را به مثابه افت و خیزهای انرژی نشان میدهد. ذرات حتی میتوانند زمان را دور بزنند ...»
@quantum_philosophy_of_mind
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍ذهن کوانتومی: آیا فیزیک کوانتومی مسئول آگاهی و اراده آزاد است؟
✅ در ویدیوی فوق نقش #فیزیک #کوانتوم در #آگاهی (consciousness) و #اراده #انسان را نشان میدهد.
📌 در این ویدیو دو دیدگاه مطرح شده است:
1- افرادی که تمام روابط بشری را در قوانین مشخص فیزیکی خلاصه می کنند و هیچ نقشی برای اختیار و آگاهی و اراده قایل نیستند.
2- افرادی که به کمک فیزیک کوانتوم نقشی بر اراده بشری داشته و احتمالات پدیده ها را نیز در نظر می گیرند.
کیفیت اصلی این ویدیو را میتوانید در کانال آپارات حکمت بالغه به آدرس ذیل ملاحظه فرمایید:
https://www.aparat.com/v/brXDx
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
مصاحبهای که به پیشنهاد دکتر سیدکمال #خرازی با #روزنامه #ایران در ضرورت پرداختن به #علومشناختی به طور کلی و #علومشناختیدین به طور خاص انجام گرفت، دکتر #قائمینیا در پاسخ به برخی نقدها موارد ذیل را مطرح نمودند:
- در این مصاحبه به ضرورت تأسیس #الهیات #شناختی در این حوزه تأکید شده است.
- همچنین در این مصاحبه به شاخههای مختلف دینشناسی #شناختی اشاره شده و از سوگیریهای #شناختی علیه #علومشناختی سخن به میان آمده است.
متن کامل خبر :
https://irannewspaper.ir/8461/11
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
✍️معرفی کتاب
Socially Extended Epistemology
به نام #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی
در این کتاب به بررسی پیامدهای #معرفتشناختی پرداخته که یکی از مهمترین برنامههای پژوهشی در #علومشناختی معاصر؛ یعنی شناخت #توزیعشده (distributed cognition) است. در شرایط خاص، طبق این برنامه، گروههایی از افراد میتوانند سیستمهای شناختی #توزیعشدهای را تولید کنند که از همه اعضای شرکتکننده تشکیل شده است.
📌در این اثر دستهای از دانشمندان ایده #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی را بررسی میکنند. برای عنوان مثال، آنها می پرسند: آیا سیستمهای شناختی #توزیعشده میتوانند #معرفت را به روشی مشابه افراد تولید کنند؟ و اگر چنین است، این نوع #معرفت با معرفت عادی و فردی چه تفاوتی دارد؟
📌📌در این اثر مسائل اساسی و نیز پیامدهای اخلاقی #معرفتشناسی توسعهیافته #اجتماعی، تأثیر #اجتماعی آن، و تاثیر آن برای #فناوریهایدیجیتال در حال ظهور بررسی شده است.
@quantum_philosophy_of_mind
افتتاح اولین کلاس بدون معلم در انگلیس
📌 یک کالج خصوصی در #انگلیس قصد دارد که برای نخستین بار در سال #تحصیلی جدید، یک کلاس #هوشمصنوعی بدون حضور #معلم راهاندازی کند.
📌 در واقع #هوشمصنوعی از طریق تعامل با دانشآموزان، نقاط قوت و ضعف آنها را تشخیص داده و برنامههای #آموزشی آنها را برای ترم تطبیق میدهد. به این ترتیب درسهایی که دانشآموز ضعیف است طی سال بیشتر مرور خواهد شد و موضوعات دشوارتر به پایان سال منتقل میشود؛ این بدین معناست که برنامه آموزشی هر دانشآموز در این کلاس بهطور اختصاصی تنظیم میشود.
📌 بر اساس گزارشها، شهریه دانشآموزان برای شرکت در کلاسهای #هوشمصنوعی محور ۲۷ هزار پوند در سال است. البته دانشآموزان در کلاس تنها نخواهند بود و سه #مربی در کلاس حضور دارند تا روند #یادگیری آنها را تحت نظر داشته باشند. این مربیها همچنین درسهایی مانند هنر را که #هوشمصنوعی هنوز قادر به تدریس آنها نیست، جبران خواهند کرد.
📌چهارشنبه هفته پیش نیز دولت #انگلیس طرح جدیدی را ارائه داد که به #آموزگاران برای بهرهبرداری از این ظرفیت کمک خواهد کرد. مطابق با این طرح، #هوشمصنوعی در زمینه تنظیم برنامههای درسی و تصحیح تکالیف #دانشآموزان کمک میکند. «استفان مورگان» معاون وزیر #آموزش انگلیس هم در این باره گفت: «#هوشمصنوعی، زمانی که ایمن و قابل اعتماد باشد، فرصتی هیجان انگیز برای کمک به مدیران و #معلمان مدارس ما در زندگی کلاسی است.»
@quantum_philosophy_of_mind
📣 با سلام و احترام
کانال «الهیات کوانتومی» جهت ارائه موضوعات و مطالب مرتبط راهاندازی شده است. لطفا جهت بهرهبرداری از موضوعات مرتبط عضو این کانال شوید. مطالب این کانال توسط دکتر #قائمینیا بارگذاری میشود:
@quantum_theology
https://www.aparat.com/v/nomkxyj
✅ #الهیات و #فقه #زیستاطلاعات - پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی - مرداد 1403
📌 ویدیوی فوق بحثی کوتاه درباره دانش #زیستاطلاعات (bioinformatics) و ابعاد #الهیاتی و #فقهی آن است که دکتر قائمینیا در جلسه هماندیشی هیئت علمی در #پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تاریخ چهارشنبه 1403/6/21 مطرح کردهاند.
@quantum_philosophy_of_mind
@hekmatebaleghe
✍️ #معرفیکتاب
📌کتاب «#هوشمصنوعی: مبانی» اثر کوین وارویک، با حجم اندک (180صفحه رقعی) منتشر شد. بسیار خوب و پر مطلب بر مبانی #هوشمصنوعی است که در سال 2012 توسط انتشارات راتلج منتشر شده است.
📌📌فصول این اثر عبارتند از:
1. #هوش چیست
2. #هوشمصنوعی (AI) کلاسیک
3. فلسفه #هوشمصنوعی
4. #هوشمصنوعی مدرن
5. #رباتها
6. احساس این جهان
@quantum_philosophy_of_mind
🔸 کارگاه های دانش افزایی فلسفه رباتیک و علوم شناختی
🔰 توسط هسته “حکمرانی و هوش مصنوعی” مرکز رشد و خانه خلاق و نوآوری و گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه با همکاری موسسه فرهنگی و هنری حکمت بالغه برگزار میشود:
🎙مدرس کارگاه:
حجت الاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا
عضو هیأت علمی گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه
سرفصل های کارگاه :
➖ تعیین سرشت رباتیک و تعیین جایگاه آن در میان علوم
➖ رباتیک شناختی (cognitive robotics)
➖ هوش و آگاهی ربات
➖ رباتیک اجتماعی (social robotics)
➖ اخلاق رباتیک و غیره
🗞 هزینه ثبت نام: ۵۰۰ هزار تومان (۳۰۰ هزار تومان ویژه دانشجویان)
📆 شروع دوره: ۲۸ مهر ماه ۱۴۰۳
⏰ زمان برگزاری: شنبه ها ساعت ۱۶
🔍 مشروح خبر و جزئیات کامل کارگاه👇
🌐 iict.ac.ir/robotics
📡 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
🌐 inandin.ir/event/robotics
#کارگاه
#مرکزرشدونوآوری
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
هوش مصنوعی و نظریه آگاهی تطفلی .mp3
53.84M
#هوش مصنوعی و نظریه آگاهی تطفلی
📌سخنرانی دکتر قائمینیا در نشست «مبانی فلسفی توسعه هوش مصنوعی» که در آن برای نخستین بار از #نظریهآگاهیتطفلی هوش مصنوعی سخن به میان آورده است.
دکتر قائمینیا نخست از دلایل چهارگانه اهمیت و تفوق هوش مصنوعی بر دیگر فناوریها سخن گفته است.
✅در ادامه دکتر قائمینیا به تبیین نظریه آگاهی تطفلی هوش مصنوعی پرداخته است. هوش مصنوعی آگاهی مستقل ندارد اما وقتی انسان با آن کار میکند در پرتو آگاهی انسان #آگاهیتبعیوتطفلی پیدا میکند.
✅✅این نظریه از تلفیق نظریه ذهن توسعه یافته و دیدگاه نهایی مرحوم صدرا در باب نفس به دست میآید.
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
https://www.aparat.com/v/rcvvf03
🎥 ویدیوی فوق مربوط به نشست علمی تخصصی «#هوشمصنوعی و آینده #تمدن و #علومانسانی» است که در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۱ در جمع دانشجویان و اساتید علوم انسانی #دانشگاه #امامحسین ع برگزار گردید.
📌 دکتر #قائمینیا در این سخنرانی به برخی محورهای مهم اشاره کردهاند و از نسبت #علومانسانی و تمدن آینده با #هوشمصنوعی بحث کردهاند:
✅ بشر قبل از تولد #هوشمصنوعی سه عالم داشت (عالم #مادی و عالم #ذهن و عالم #جامعه و #فرهنگ). اما #هوشمصنوعی پای او را به عالم چهارمی؛ یعنی #عالمدیجیتال باز کرده که بر سه عالم دیگر سیطره دارد. 👇👇👇
👆👆👆
✅ بعد از ظهور #هوشمصنوعی گونهای #معرفتشناسی جدید (#معرفتشناسیمحاسباتی) پیدا شده که بر همه ساحتهای تفکر بشر سایه افکنده است. این #معرفتشناسی دو لایه است: #دادهکاوی و #شبیهسازی کامپیوتری. بنا به این #معرفتشناسی، #معرفت حقیقی از راه اتصال با عالم #دیجیتال حاصل میآید.
✅ تمدن آینده تمدن فنی #محاسباتی #دیجیتال (techno- digital- computational) است. ساختار این تمدن را ابزارهای #دیجیتال و #هوشمصنوعی تعیین میکند. در این تمدن #فرهنگ و #علوماجتماعی شکل #محاسباتی دارد.
✅ #یادگیریعمیق که بنیاد #معرفتشناختی #هوشمصنوعی را تشکیل میدهد در واقع از #ریاضیسازی مقولات و تبدیل کیفیات به کمیتهای خاص #ریاضی فراهم میآید و انقلاب #معرفتشناسی بزرگی است که در هوش مصنوعی به وقوع پیوسته است.
✅ #علومانسانی در پرتو #هوشمصنوعی به #علومانسانی #دیجیتال و #علومانسانی #محاسباتی تقسیم میشوند.
(این مباحث در ویدیوی فوق به طور گسترده و کامل بحث شده است.)
🆔 @hekmatebaleghe
🆔 @quantum_philosophy_of_mind
📖 معرفی #کتاب شانس #کوانتومی
📌 این اثر به تحلیل یکی از مهمترین نظریهها در #مکانیککوانتوم؛ یعنی #نظریه #عدمموقعیت (nonlocality) و فناوریهای مرتبط با آن میپردازد. این #نظریه ابعاد بسیار پیچیده #فلسفی و #الهیاتی دارد.
📌 اثر به تحلیل مفهومی بازی #جانبل و کار او در این زمینه میپردازد. البته تحلیلهای #فلسفی در این اثر کمتر به چشم میخورد و بیشتر به تبیین مفهومی مسأله میپردازد. در این اثر اشارهای اجمالی به ارتباط این نظریه با علیت و مساله اراده آزاد به چشم میخورد.
@quantum_philosophy_of_mind
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای اولین بار دو نفر در #رویای خود با یکدیگر ارتباط گرفته و گفتگو کردند.
در این ویدیو نحوه عملکرد این فرایند را مشاهده میکنید.
@quantum_philosophy_of_mind
https://www.aparat.com/v/qjj69y2
🎥 ویدیوی فوق #نشست #علمی «#فلسفهرباتیک و #اعتباریات» به مناسبت سالگرد مرحوم #علامهطباطبایی است که در مجمع عالی حکمت در تاریخ 1403/8/26 برگزار گردید.
📌 در این نشست دکتر #قائمینیا از #رباتیک و #فلسفهرباتیک سخن گفت. #رباتیک مهمترین و برترین تجلی #هوشمصنوعی است. #فلسفهرباتیک (robophilosophy) از مسایل #فلسفی راجع به #رباتیک بحث میکند.
📌 دیدگاههای مختلفی در باره #رباتها وجود دارد: 🖋 نظریه #آیینه (انسان #هوشمصنوعی در #رباتها را به صورت #هوش خود آفریده است)، 🖋نظریه #خادم (ربات خادم انسان است)، 🖋نظریه #مخدوم (انسان خادم ربات است)، 🖋نظریه #دشمنی (ربات دشمن انسان است)، 🖋نظریه #همکاریوتکمیل (ربات و انسان همدیگر را تکمیل میکنند).
📌 #علامهطباطبایی با طرح نظریه #اعتباریات هم از محدودیتهای #فلسفه اسلامی گذر کرد و هم #فلسفهتجربی و #عقلگرای غرب و #مارکسیسم را به نقد کشید.
📌 مهمترین ویژگی جامعه #رباتیک «#ماشینیشدن #اعتباریات» است که پیامدهای مختلفی در زمینههای گوناگون دارد.
@hekmatebaleghe
@quantum_philosophy_of_mind