#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_435
❇️#رأفت و #همدردی #پیامبر نسبت به #سرنوشت مردم
💠أَفَمَن زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَنًا فَإِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَن يَشَاءُ وَيَهْدِي مَن يَشَاءُ فَلَا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيْهِمْ حَسَرَاتٍ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِمَا يَصْنَعُونَ
8/فاطر
🌱 آيا کسی که رفتار زشتش در نظرش آراسته شده و آن را پسنديده ميبيند 11 [همچون فرد واقع نگر است،] مسلماً خدا هر که را بخواهد [مطابق نظاماتش و عملکرد او] گمراه ميکند و هر که را خواهد [به سوی سعادت] رهبری ميکند. پس [ای پيامبر] مبادا جانت را از حسرت [ايمان نياوردنشان] از دست بدهي. 12 خدا به آنچه [به خيال خود با زرنگی] ميکنند، بس داناست.
🔷از خود راضی بودن نوعی خودفريبی است که معيارهای ارزشی را به جای حق، تابع نفس ميکند، در اين صورت هر آنچه خود بپسندد، نيکو ميشمارد، تا جائی که زشتکاريهايش را زيبا و افسادش را اصلاح ميبيند. نگاه کنيد به: محمد 14 (47:14) ، غافر 37 (50:37) ، رعد 33 (13:33) ، يونس 12 (10:12) ، انعام 122 (6:122) ، بقره 11 (2:11) و...
🔷 از شگفتيهای شخصيت پيامبر مکرم اسلام(ص) يکی هم «دردمندی» نسبت به مسائل و مشکلات مردم و غم و غصه جانکاهی بود که برای سرنوشت ابدی آنان داشت. قرآن در وصف اين خصلت آن پيامبر مهربان آورده است: «رسولی از ميان خودتان برخاسته است که تحمل رنجهای شما برای او گران ميآيد. حريص [سعادت] شما و نسبت به مؤمنين مهربان است» [توبه 128 (9:128) ]
👈در اين کتاب 9 بار سخن از محزون بودنش به خاطر مردم رفته است [حجر 87 (15:87) ، نحل 127 (16:127) ، نمل 70 (27:70) ، آلعمران 176 (3:176) ، مائده 41 (5:41) ، انعام 33 (6:33) ، يونس 65 (10:65) ، لقمان 23 (31:23) ، و يس 76 (36:76) ] که اهميت اين مطلب را نشان ميدهد. اين احساس عميق قلبی و دردمندی تا آستانه مرگ را قرآن علاوه بر آيه 8 اين سوره در آيات زير نيز يادآور شده است:
شعراء 3 (26:3) : [لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا یَكُونُوا مُؤْمِنِينَ] تو نزديک است جان خود را از اينکه منکران ايمان نميآورند از دست بدهي.کهف 6 (18:6) : [فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا] تو از تأسف نسبت به نتايج ايمان نياوردن آنان به اين پيام نو [قرآن] نزديک است جان خود را به هلاکت اندازي.
🔷ميان فعل «يصنعون» با يعلمون و يفعلون تفاوت ظريفی است؛ يصنعون که با تصنع هنرمندانه توأم است، به رفتاری گفته ميشود که برای فريب مردم با ظاهری حق به جانب و هنرمندانه انجام ميشود. همچون ريا کاري، تصنع و تقدس ظاهری دکان داران دين [مائده 63 (5:63) ].
📚تفسیر آقاے بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_435
❇️تمام" #عزت" از آن خدا است!
💠مَنْ كانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّـهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ وَ الَّذِينَ يَمْكُرُونَ السَّيِّئاتِ لَهُمْ عَذابٌ شَدِيدٌ وَ مَكْرُ أُولئِكَ هُوَ يَبُورُ (۱۰/فاطر)
🌱هر كس خواهان عزّت است، پس عزّت، همه از آن اوست (و به هر كه بخواهد میدهد.) تنها سخن (و عقيدهی) پاك به سوی او بالا میرود، و كار شايسته آن را بالا میبرد، و كسانی كه برای انجام بدیها نقشه میكشند، برايشان عذاب سختی است و نيرنگ آنان است كه تباه میشود
🔷حقيقت عزت چيست؟ آيا چيزی جز رسيدن به مرحله شكستناپذيری میباشد،؟ اگر چنين است عزت را در كجا بايد جستجو كرد و چه چيز میتواند به انسان عزت دهد؟
در يك تحليل روشن به اينجا میرسيم كه حقيقت عزت در درجه نخست قدرتی است كه در دل و جان انسان ظاهر میشود، و او را از خضوع و تسليم و سازش در برابر طاغيان و ياغيان باز میدارد.
قدرتی كه با داشتن آن هرگز اسير شهوات نمیشود، و در برابر هوا و هوس سر فرود نمیآورد.
قدرتی كه او را به مرحله نفوذناپذيری در برابر" زر" و" زور" ارتقا میدهد.
🔷آيا اين قدرت جز از ايمان به خدا، يعنی ارتباط با منبع اصلی قدرت و عزت سرچشمه میگيرد؟
اين در مرحله فكر و عقيده و روح و جان، و اما در مرحله عمل عزت از اعمالی سرچشمه میگيرد كه دارای ريشه صحيح و برنامه و روش حساب شده باشد و به تعبير ديگر آن را در عمل صالح میتوان خلاصه كرد، اين دو است كه به انسان سر بلندی و عظمت میدهد و به او عزت و شكستناپذيری میبخشد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
6⃣1⃣تدبر در سوره #یوسف
🔹نکات سوره یوسف از تفسیر عبدالعلی بازرگان
یوسف : ۲۳
وَرَاوَدَتْهُ الَّتِي هُوَ فِي بَيْتِهَا عَن نَّفْسِهِ وَغَلَّقَتِ الأَبْوَابَ وَقَالَتْ هَيْتَ لَكَ قَالَ مَعَاذَ اللّهِ إِنَّهُ رَبِّي أَحْسَنَ مَثْوَايَ إِنَّهُ لاَ يُفْلِحُ الظَّالِمُو
آن زني که يوسف در خانهاش بود، ۲۸
از او کام دل خواست و [به اين منظور] درها را بست و گفت: هان، بشتاب که در اختيار توام! يوسف گفت: پناه بر خدا، او [=همسر تو] که ارباب من است، مقام و موقعيت مرا نيکو داشته است ۲۹
[و اين خلاف مروّت است به او خيانت کنم]، بيگمان ستمگران به سعادت نميرسند.۳۰
__
۲۸- «مراوده» همچون مريد و اراده، از ريشة «رَوَدَ» ميباشد که در باب مفاعله [مراوده]، دلالت بر قصد و ارادهاي براي تغيير اراده ديگر ميکند. چنين طلب و تلاشي معمولا با لطائف الحِيل، يعني شيوههاي لطيف و ظريف براي تصرّف دل طرف مقابل يا با تحکم و تجاوز انجام ميشود. از هشت باري که واژة مراوده در قرآن آمده، هفت مورد آن [آيات ۲۳، ۲۶، ۳۰، ۳۲، ۵۱ و ۶۱ از سوره يوسف] در ارتباط با قصد همسر فرعون در کامجویی از يوسف، يا قصد برادران يوسف براي جلب رضايت و فريب پدرشان ميباشد. مورد ديگر به قصد قوم لوط براي زشتکاري نسبت به مهمانان پيامبرشان نسبت داده شده است [قمر ۳۷ (۵۴:۳۷) ]. جالب آنکه قرآن غلبه بر قلوب منکران و جذب دل آنان را «رُويدا» ناميده [طارق ۱۷ (۸۶:۱۷) - فَمَهِّلِ الْكَافِرِينَ أَمْهِلْهُمْ رُوَيْدًا] که از ريشه اراده و نوعي حکمت و هنرمندي در تغيير دلهاي مخالف ميباشد.
۲۹- در آية ۲۱ خوانديم (۱۲:۲۱) که عزيز مصر وقتي يوسف را خريد و به خانه برد، به همسرش سفارش کرد: «أَكْرِمِي مَثْوَاهُ» [مقام او را گرامي دار].
۳۰- «فِلاح» را رستگاري، موفقيت و به نجات و پيروزي رسيدن ترجمه کردهاند. ريشة اين کلمه «فَلَحَ»، تداعي کنندة شکافتن موانع براي انجام کار و پيشروي در مسير است. در زبان عربي کشاورز را به خاطر شکافتن و شخم زدن زمين «فلاّح»، و کشاورزي را «فلاّحت» ميگويند. به همين نحو دريانورد را نيز که دريا را ميشکافد و پيش ميرود فلاّح مينامند.
کشاورز با شخم زدن زمين، امکان تنفس به زمين ميدهد تا دانه نهاده شده در آن، از دل خاک به افلاک سر کشد و در پرتو نور خورشيد بالنده و بارور گردد. دانه قدسي آدمي نيز اگر از بار سنگين وابستگيهاي مادّي، به مدد تزکيه نفس آزاد گردد، در هواي ايمان و معنويت، به رشد و تعالي ميرسد. قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا [سوره شمس آيه ۹ و ۱۰ (۹۱:۹) ]. تأکيد «إِنَّهُ لاَ يُفْلِحُ» هفت بار در سوره تکرار شده است؛ به ترتيب، درباره ظالمون [۴ بار]، کافرون [۲ بار]، و مجرمون [۱ بار].
https://b2n.ir/b35440
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⁉در اين 44 سال، چقدر به #جمهوريت، #اسلام، #خواستهاي_مردم و #شعارهاي_بنيانگذاران نزديك شديم؟
🛑قسمت شانزدهم:
#سلب_ازادي ملت، #سلب_صلاحيت_سلطان است. اقل خواسته مردم اين است كه حكومت، #دزد نباشد.
❇"مردم دارند فریاد می زنند آقا، ما #آزادی می خواهیم،
ما #استقلال می خواهیم،
ما حکومت اسلام می خواهیم، ما #حکومت_عدل می خواهیم،
ما می خواهیم یک کسی، یک حکومتی، سر کار بیاید که #دزد نباشد؛ اقلّ مطلب!
👈اقلّ مطلب اینکه این حکومت دزد نباشد، #بیت المال_مسلمین را نبرند در #خارج، چیز بخرند برای خودشان و برای #عشیرهشان؛ در ممالک دیگر آنقدر چیزها نخرند؛ در بانکهای خارجه نگذارند این مال ملت را به اسم خودشان.
ما یک همچو چیزی می خواهیم.
این ملت دارد داد می زند ما آزادی می خواهیم،
👈این آقا می گوید ما آزادی داده ایم! اگر دادید، چه را می خواهند؟ چه چیز را می خواهند دیگر؟
اگر شما آزادی دادید این همه #کشتار، آزادی است؟
این حکومت #آشتی است که شما درست کردید که ایران را به خون کشیدید؟!
این آشتی تان است، جنگتان چه خواهد بود؟⁉
سخنرانی امام خميني در جمع ایرانیان مقیم خارج ،زمان: 28 مهر 1357 مکان: پاریس، نوفل لوشاتو
❇ "صدای مردم و فریاد مردم این است که ما #آزادی نداشتیم در زمان سلطنت این [شاه] و پدرش. از اول تا حالا آزادی را به چشم خودشان جوانهای ما ندیدند؛ نمی دانند مزۀ آزادی چیست.
هر جا چشمشان را باز کردند، یک #پاسبان بالای سرشان بوده؛ و یک نظامی بالا سرشان بوده و یک مأمور دولت بالا سرشان بوده و یک چپاولگر بالا سرشان بوده؛ اصلاً ندیدند اینها[آزادی را]؛ یک روزِ آزاد ندیدند؛ ما هم ندیدیم.
یک داد مردم این است که ما آزادی می خواهیم.
#بچه های کوچولو داد می زنند «آزادی»، مردهای بزرگ هم داد می زنند «آزادی»، دانشگاهی هم فریاد می زند، غیردانشگاهی هم فریاد می زند، #همه_آزادی_ میخواهند.
👈ایشان #سلب_آزادی یک ملت را کرده. کسی که سلب آزادی ملت را کرده، #صالح نیست از برای سلطنت،
و بر فرض اینکه سلطنت این قانونی بوده، الآن دیگر سلطان نیست ایشان. علاوه بر این، ما همۀ اینها را فرض می کنیم که واقعیتی داشته و ایشان هم سلطان بودند، ایشان هم [قانونی بودند]،
الآن تمام ملت می گویند «ما نمی خواهیم»؛ نمی خواهند او را؛ و بسا این شاه به حَسَب قانون اساسی، به حَسَب رأی ملت، شاه هست؛ اگر ملت #رأی بر شاه ندهد، شاه نیست.
الآن ملت ما می گوید که ما نمی خواهیم این را. یک جهتش هم این است که سلب آزادی ما را کرده است.
وقتی که او برود یک آرامشی هست. وقتی آنهایی که پشتوانۀ او بودند، آنها هم قدرتهایشان را جمع کردند رفتند، مملکت آرام می شود.
👈مملکت ایران چرا آرام نباشد؟ مردم ایران مردم #آرامی هستند، لکن وقتی اینقدر #فشار به آنها می آید، آن وقت صدایشان درمی آید؛ والاّ مردم #نجیب آرامی هستند. الآن از نجابتشان است که این داد را دارند می زنند؛ از اصالت ایران است که دارند این داد را می زنند."
سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم خارج ،زمان: 7 آبان 1357
مکان: پاریس، نوفل لوشاتو
@quranpuyan
#آیههاینور
🌸🍃
بسم الله الرحمن الرحیم
مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا
وَمَنْ جَاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلَا يُجْزَى إِلَّا مِثْلَهَا
وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ
هر كس كار نيكی بياورد ده برابر آن
پاداش خواهد داشت و هر كس كار
بدی بياورد جز به مقدار آن كيفر نخواهد
ديد و ستمی بر آنها نخواهد شد.
🌹 سوره انعام ، آیه ۱۶۰
🍃
🌸🍃
کانال قرآن پویان
🆔️ @quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_فاطر آیات 12 تا 18
📄#صفحه_436
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_436
❇️#آیه13فاطر
💠يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهارِ وَ يُولِجُ النَّهارَ فِي اللَّيْلِ وَ سَخَّرَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّی ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ وَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ ما يَمْلِكُونَ مِنْ قِطْمِيرٍ (۱۳/فاطر)
🌱شب را در روز فرو میبرد و روز را در شب داخل میكند. (از يكی میكاهد و به ديگری میافزايد.) و خورشيد و ماه را رام و مسخّر نمود، هر يك از آنها برای مدّتی معين در حركتند. اين است خداوند پروردگار شما، فرمانروايی مخصوص اوست. و كسانی كه به جای او میخوانيد مالكِ پوست هستهی خرمائی نيستند.
🔹كوتاه و بلند شدن شب و روز و يا انتقال تدريجی هر يك به ديگری تصادفی نيست. «يُولِجُ»
🔹طبيعت مسخّر خداست. سَخَّرَ الشَّمْسَ ...
🔹حركات ماه و خورشيد، زمان بندی و پايانی دارد. «يَجْرِي لِأَجَلٍ مُسَمًّی»
🔹از توجّه به آفرينش منظّم و هدفدار و زمان بندی شده، توحيد خود را تقويت كنيد. «ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ»
🔹در شيوهی تبليغ، ابتدا چهرهی حقّ را تبيين كنيد، بعد با چهره باطل مقايسه نماييد. «ذلِكُمُ اللَّهُ- وَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ»
🔹دعا و طلب بايد از مقام برتر باشد؛ بتها نه برتر از شما هستند و نه مالك سود و زيانی. «ما يَمْلِكُونَ»
🔹انسان، به كجا میرود؟ قدرت مطلقه الهی «لَهُ الْمُلْكُ» را رها كرده، به سراغ موجوداتی میرود كه هيچ قدرتی ندارند. «ما يَمْلِكُونَ مِنْ قِطْمِيرٍ»
🔹در شيوهی تبليغ، از مثالهايی استفاده كنيد كه همهی مردم در همهی زمانها و مكانها آن را بفهمند. «قِطْمِيرٍ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_436
❇️هيچكس بار #گناه ديگری را بر دوش نخواهد كشيد
💠وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری وَ إِنْ تَدْعُ مُثْقَلَةٌ إِلی حِمْلِها لا يُحْمَلْ مِنْهُ شَيْءٌ وَ لَوْ كانَ ذا قُرْبی إِنَّما تُنْذِرُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ وَ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ مَنْ تَزَكَّی فَإِنَّما يَتَزَكَّی لِنَفْسِهِ وَ إِلَی اللَّـهِ الْمَصِيرُ (۱۸/فاطر)
🌱و هيچ فردی بار (گناه) ديگری را بر دوش نكشد، و اگر سنگين باری برای حمل بارش، حتّی از نزديكان خود دعوتی كند، چيزی از بارش حمل نشود (و كسی به او رحم نكند.) تو تنها كسانی را كه در نهان از پروردگارشان میترسند و نماز به پا میدارند هشدار میدهی، و هر كس (از گناه) پاك شود، پس اين پاكی به نفع خود اوست و بازگشت (همه) تنها به سوی خداوند است.
🔷وزر" به معنی سنگين است و از" وزر" (بر وزن نظر) گرفته شده كه به معنی پناهگاه كوههاست، و گاه به معنی مسئوليت نيز آمده است، چنان كه" وزير" را از اين نظر وزير میگويند كه بار مسئوليت سنگينی بر دوش میكشد،" موازره" نيز به معنی معاونت است چرا كه هر كسی به هنگام معاونت قسمتی از بار ديگری را بر دوش میكشد.
اين جمله كه يكی از پايههای اساسی در اعتقادات اسلامی است در حقيقت از يك سو ارتباط به عدل خداوند دارد كه هر كس را در گرو كار خود میشمرد، به سعیها و تلاشهای او پاداش میدهد و به گناهان او كيفر.
🔷و از سوی ديگر به شدت مجازات روز رستاخيز اشاره دارد كه احدی حاضر نمیشود بار گناه ديگری را بر دوش گيرد هر چند فوق العاده به او علاقه داشته باشد.
توجه به اين معنی تاثير زيادی در خودسازی انسانها دارد كه هر كس مراقب خويش باشد، هرگز به بهانه اينكه اطرافيان او يا جامعه او فاسد است تن به فساد ندهد، و آلودگی محيط را مجوزی بر آلودگی خويش نشمرد چرا كه هر كس بار گناه خود را بر دوش میكشد.
🔷و از سوی ديگر اين درك و ديد را به انسانها میدهد كه حساب خداوند با جامعهها حساب مجموع و يكپارچه نيست، بلكه هر كسی مستقلا مورد محاسبه قرار میگيرد، يعنی اگر هم در رابطه با پاكسازی خويشتن و هم مبارزه با فساد انجام وظيفه كرده باشد هيچ ترس و وحشتی بر او نيست هر چند تمام جهانيان غير از او آلوده كفر و شرك و ظلم و گناه باشد.
اصولا هيچ برنامه تربيتی بدون توجه دادن به اين اصل اساسی مؤثر نخواهد افتاد (دقت كنيد).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣1⃣تدبر در سوره #یوسف
🔹نکات سوره یوسف از تفسیر عبدالعلی بازرگان
یوسف : ۲۴
وَلَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَهَمَّ بِهَا لَـوْلَا أَن رَّأَى بُرْهَانَ رَبِّهِ كَذَلِكَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَالْفَحْشَاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُخْلَصِينَ
و آن زن آهنگ يوسف کرد و او نيز، اگر برهان پروردگارش را نديده بود، آهنگ آن زن ميکرد، ۳۱
اين چنين [خواستيم] تا بدي و زشتکاري را از او بازداريم، ۳۲
بيترديد او از بندگان پاک ما بود [که چنين توفيقي نصيبش شد].۳۳
۳۱- «برهان» به دليل و منطق روشن گفته ميشود. از اين نظر قرآن نيز برهان ناميده شده است [نساء ۱۷۴ (۴:۱۷۴) - يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا]. در اينکه ذهن يوسف متوجه چه دليل روشني براي روگرداندن از تمناي آن زن شد، سخنان زيادي گفته شده است، به نظر ميرسد سادهتر از همه، اين اصل عقلي و منطقي باشد که در خود آيه آمده است؛ جواب خوبي را با خيانت نبايد داد! اين استدلال را آية ۵۲ همين سوره (۱۲:۵۲) تأييد ميکند: [ذَلِكَ لِيَعْلَمَ أَنِّي لَمْ أَخُنْهُ بِالْغَيْبِ وَأَنَّ اللهَ لا يَهْدِي كَيْدَ الْخَائِنِينَ- چنين کردم تا عزيز مصر بداند من در پنهاني به او خيانت نکردم، و اينکه خدا کيد خيانتکاران را به جائي نميرساند].
۳۲- به کار بردن ضمير متکلم معالغير «ما»، نقش خود يوسف را با امدادهاي غيبي در پرتو نظامات الهي شامل ميگردد.
۳۳- «خلوص»، صاف شدن و اخلاص، صاف و پاک کردن خود از هر آلودگي و شرک است. مخلِص [اسم فاعل] کسي است که ميکوشد خود را پاک کند و مخلَص [اسم مفعول] کسي است که به توفيق الهي خلوص در بندگي يافته باشد.
در آية ۵۱ سوره مريم (۱۹:۵۱) ، موسي(ع) مخلَص ناميده شده است و در آيه ۲۴ اين سوره (۱۲:۲۴) ، يوسف. ابليس نيز سوگند خورده است که همه بندگان را گمراه ميکند، مگر مخلَصين را، و اين تهديد نشان ميدهد که جز با اخلاص در عبادت و پاک شدن از شرک نميتوان از گزند شيطان محفوظ ماند. واژه مخلصين ۵ بار نيز در سوره صافات آمده است [آيات: ۴۰، ۷۴، ۱۲۸، ۱۶۰، ۱۶۹].
یوسف : ۳۰
وَقَالَ نِسْوَةٌ فِي الْمَدِينَةِ امْرَأَتُ الْعَزِيزِ تُرَاوِدُ فَتَاهَا عَن نَّفْسِهِ قَدْ شَغَفَهَا حُبًّا إِنَّا لَنَرَاهَا فِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ
و [با وجود اين مخفيکاري، ماجرا به بيرون درز کرد تا جایی که] زنان شهر گفتند: همسر عزيز [=وزير دربار] از غلامش کام دل ميطلبد و عشق او اسيرش کرده است! ۳۴
ما به راستي او را در گمراهي آشکاري ميبينيم ۳۵ [=واقعاً که کاري خلاف عُرف و عادت انجام داده است].
۳۴- به غلاف قلب که آن را در برگرفته شغاف ميگويند، يعني تمام دلش را در برگرفته و اسيرش کرده است.
۳۵- منظور آنها از «ضَلاَلٍ مُّبِينٍ» [همچون آيات ۸ و ۹۵]، نه در معناي ديني کلمه، بلکه مغايرت با معيارهاي دنيائي و عرف و عادت زمانه بوده است.
https://b2n.ir/b35440
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
⁉در اين 44 سال، چقدر به #جمهوريت، #اسلام، #خواستهاي_مردم و #شعارهاي_بنيانگذاران نزديك شديم؟
قسمت هفدهم: پايبندي به #قانون_اساسي بعنوان ميثاق مردم و حاكمان و ثمره انقلاب
❇قانون اساسی معیار کارها
" معیار در اعمال نهادها، قانون اساسی است و #تخلف از آن برای #هیچکس چه متصدیان امور کشوری و لشکری و چه اشخاص عادی #جایز نیست و #متخلف به مردم معرفی می شود و مورد مؤاخذه قرار می گیرد.
بنابراین، #دخالت هر یک از مقامات در امور مربوط به مقامات دیگر بر خلاف قانون است و دخالت کننده به مردم معرفی می گردد.
25 / 12 / 59 امام خميني
✳همه بايد در امان باشند
"حاکم در حقیقت #قانون است. همه در امان قانونند، در پناه قانون اسلامند. مردم و مسلمانان در دایرۀ مقررات شرعی آزادند، یعنی بعد از آنکه طبق مقررات شرعی عمل کردند، 👈کسی حق ندارد بگوید اینجا بنشین یا آنجا برو. این حرفها در کار نیست. آزادی دارند و حکومت عدل اسلامی چنین است.
مثل این حکومتها نیست که #امنیت را از مردم سلب کرده اند. هر کس در خانۀ خود می لرزد که شاید الآن بریزند و کاری انجام دهند. چنانکه در حکومت #معاویه و حکومتهای مانند آن امنیت را از مردم سلب نموده و مردم #امان نداشتند. به #تهمت یا صرف #احتمال #میکشتند، تبعید می کردند، و #حبس می کردند ـ حبسهای طویل المدت چون حکومت اسلامی نبود.
هرگاه حکومت اسلامی تأسیس شود، همه در سایۀ قانون با #امنیت کامل به سر می برند، و هیچ حاکمی حق ندارد بر خلاف مقررات و قانون شرع مطهر قدمی بردارد." صحيفه امام ره
🔰نمونههايي از اصول فراموش شده و نقض شده قانون اساسي
اصل 27 قانون اساسی : " تشکیل #اجتماعات و راهپیمایی ها ، بدون حمل سلاح ، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است ."
اصل 168 قانون اساسی :" رسیدگی به #جرایمسیاسی و #مطبوعاتی علنی است و با حضور #هیات_منصفه در محاکم دادگستری صورت می گیرد. نحوه انتخاب ، شرایط ، اختیارات هیات منصفه و جرم سیاسی را قانون بر اساس موازین اسلامی معین می کند."
اصل32 قانون اساسی: "هیچ كس را نمی توان دستگیر كرد مگر به حكم و ترتیبی كه قانون معین می كند . در صورت بازداشت موضوع اتهام باید با ذكر دلایل بلافاصله كتباً به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداكثر ظرف مدت 24 ساعت پرونده مقدماتی به مراجع صالحه قضائی ارسال و مقدمات محاكمه ، در اسرع وقت فراهم گردد. متخلف از این اصل طبق قانون مجازات می شود."
بر اساس این اصل بازداشت خودسرانه ی افراد حتی توسط ضابطان قضایی ممنوع است. این در حالی است كه موارد متعددی همواره در حال وقوع است كه افراد بدون حكم قضایی و ابلاغ قبلی به صورت ناگهانی توسط كسانی كه حتی ضابط قضایی نیز نمی باشند توقیف و دستگیر شده و به اماكن نامعلوم و نامشخص منتقل می شوند و پس از مدت زمانی این افراد از بازداشتگاهها یا زندانهای شناخته شده سر در می آورند و خبر مجازات متخلفین نیز هرگز اعلام نشده است.
♦چند نمونه از اظهارات مسئولين نظام در #نقضهاي مكرر قانون اساسي⁉
❇"وقتی شما سه نفر (سران قوا) پای چنین متنی (مصوبه مولدسازي ) امضاء بگذارید که حدود سی اصل اصول از قانون اساسی را در مصوبه ای کوتاه مکررا #نقض می کند، شنیدن چنین گزافه هایی در نقض میثاق ملی، تعجبی ندارد"
نامه احمد توكلي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام به سران قوا
❇"خود #شورایعالی_سران_قوا قانونی نبوده و طبعا مصوبه آن نیز قانونی نخواهد بود
اصلا، خود این شورا باید منحل شود و اساسا حق #قانونگذاری ندارد. تنها نهاد قانونگذار در کشور بر اساس قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی است. متاسفانه، ما با این اقدامات دائما مجلس را از کارکرد اصلی خود خارج کرده و به حاشیه میرانیم. این امر به هیچ وجه صلاح نیست و در واقع، ما با این اقدامات نقش #مردم را کمرنگ میکنیم." علي مطهري-بهمن 1401
❇طبق قانون اساسی غیر از مجلس هیچ نهادی حق قانونگذاری ندارد. مصوبه اخیر #شورایعالی_فضای_مجازی درباره وظایف و اختیارات و ترکیب کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور که در واقع همان #طرح_صیانت است و در مجلس به جایی نرسید، یک قانونگذاری است و طبعا نباید معتبر باشد. مجلس باید از حق خود و حق مردم دفاع کند.
علي مطهري ۴۰۱/۰۶/۱۹
❇در قانون اساسی، تنها نهاد قانونگذاری مجلس شورای اسلامی تعریف شده است، اما ما در عمل، شوراهایی مثل #شورای_عالی_انقلابفرهنگی و… را تصویب کردیم که آنها هم #قانونگذاری می کنند؛ گاهی هم خود #مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد روند قانونگذاری می شود و اینها همه #خلاف_قانون_اساسی است.
نایب رئیس مجلس- ۱۵ دی ۱۳۹۷
@quranpuyan
🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾 🌾
یا رب از ابر هدایت برسان بارانی
پیشتر زان که چوگردی زمیان برخیزم
آدینه تان سرشار از رحمت الاهی🤲
@quranpuyan