#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_341
❇️پنج دستور #سازنده و مهم
💠اللَّهُ يَصْطَفِي مِنَ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً وَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ بَصِيرٌ
🌱خدا از میان فرشتگان و (نیز) از میان انسانها، فرستادگانی برمیگزیند. خداوند، بسیار شنوا و بیناست.
حج - ۷۵
🔹با توجه به اینکه در آیات گذشته سخن از توحید و شرک و معبودهاى پنداری مشرکان در میان بود، و با توجه به اینکه جمعى از مردم ، فرشتگان یا بعضى از پیامبران را براى عبادت برگزیدند، قرآن در نخستین آیات مورد بحث مى گوید: همه رسولان الهى ، بندگان سر بر فرمان او هستند ((خداوند از فرشتگان ، رسولانى برمى گزیند و همچنین از انسانها)) (الله یصطفى من الملائکة رسلا و من الناس ).
🔹از فرشتگان رسولانى همچون جبرئیل ، و از انسانها فرستادگانى همچون پیامبران بزرگ الهى و تعبیر به ((من )) که در اینجا تبعیضیه است نشان مى دهد که همه فرشتگان الهى ، رسولان او به سوى بشر نبودند، بلکه گروهى از آنها این سمت را داشتند، این تعبیر منافات با آیه اول سوره فاطر که مى گوید: جاعل الملائکة رسلا (خدا فرشتگان را رسولان قرار داده است ) ندارد، چرا که منظور در این آیه نیز بیان جنس است ، نه بیان عمومیت افراد.
🔹و در پایان آیه اضافه مى کند: ((خداوند شنوا و بینا است )) (ان الله سمیع بصیر).
یعنى چنان نیست که خداوند مانند انسانها از کار رسولانش در غیابشان بى خبر باشد، بلکه در هر لحظه از وضع آنها با خبر است ، سخنانشان را مى شنود و اعمالشان را مى بیند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_341
❇️كار خير زمانی مؤثّر است كه در سايهی #ايمان و #بندگی خدا باشد
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ارْكَعُوا وَ اسْجُدُوا وَ اعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (۷۷/حج)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! ركوع كنيد و سجده نماييد و پروردگارتان را عبادت كنيد و كار نيك انجام دهيد، باشد كه رستگار شويد.
🔹كار خير (و ابتكارات و اختراعات و خدمات،) زمانی مؤثّر است كه در سايهی ايمان و بندگی خدا باشد. آمَنُوا ارْكَعُوا ... وَ افْعَلُوا الْخَيْرَ
🔹حتّی با ركوع و سجود و تعبد و كار خير، رستگاری خود را قطعی ندانيد، زيرا آفت غرور و حبط عمل در كار است. «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
🔹فلاح و رستگاری، آخرين مرحلهی تكامل است كه بعد از انجام عبادات و كارهای خير بايد اميد آن را داشت. «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
هدایت شده از اطلاع رسانی دوره های آموزشی روش ساده فهم قران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم معرفی کتاب و دوره روش #فهم ساده قران، در شبکه قرآن سیما، نمایشگاه قران97
جهت ثبت نام و اطلاع از جزييات دوره جديد و نظرات قرا اموزان دورههاي قبلي به لينكهاي زير مراجعه نماييد
کانال تلگرام وایتا👇
@tadabbor_quranpuyan
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/KmJSRCcMZvWDzIFaS7lv8T
♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
7⃣1⃣ تدبر در سوره #قدر
🔹پرسشهای تفسیری سوره قدر
❓چه كاری در شب قدر واقع ميشود؟
پاسخ ۴ :
در نزول ملایکه و روح از آسمان به زمین،چه اتفاقی رخ میدهد؟ "کل امر" شامل چیست؟
در آیه ۵ سوره سجده، خدا به تدبیر امور و شئون خلقت از اسمان تا زمین اشاره میکند: یدبر الامر من السماء الی الارض ثم یعرج الیه فی یوم کان مقداره الف سنه مما تعدون که در مقایسه با آیات سوره قدر و معارج میتوان گفت نزول روح و ملائکه به زمین، در راستای تدبیر و پشت سرهم چیدن امور آفرینش توسط خداوند است که تا روز قیامت استمرار دارد. در آیه اخر سوره طلاق نیز فرموده الله الذی خلق سبع سماوات و من الارض مثلهن یتنزل الامر بینهن لتعلموا ان الله علی کل شی قدیر. در اینجا نیز نزول امر آسمانها و زمین از مظاهر قدرت خداوند دانسته شده که با توجه به ایات قبلی، این نزول امر توسط فرشتگان و روح انجام میشود.
در شب قدری که نزول قران اغاز شده است، چه اتفاقی افتاده است؟
با توجه به توضیحات قبلی در خصوص نزول ملائکه و روح برای تحقق اوامر و تدابیر مختلف الهی ،و نیز جمله وکذلک اوحینا الیک روحا من امرنا در سوره شوری خطاب به پیامبر اسلام ص، و نیز آیاتی که به محافظت آسمانها از استراق سمع شیاطیان و جنیان بعداز بعثت پیامبر خاتم و نزول اخرین کتاب اسمانی اشاره دارد (ازجمله آیات ۸ و ۹ سوره جن) می توان دریافت که نزول مستمر ، بموقع و مراقبت شده آیات قرآن به پیامبر اسلام در طول ۲۳ سال مستلزم تمهید مقدمات و ایجاد مکانیزمی مطمئن بین آسمان و زمین بوده است که این کار در شب قدر توسط فرشتگان و روح باذن خداوند انجام شده است. ایات ابتدای سوره صافات به این مکانیزم و تقسیم کار فرشتگان،اشاره کوتاهی دارد. سوگند به صف بستگان ( فرشتگان وحی رسان)كه صفى [با شكوه] بستهاند {1}پس دفع كنندگانِ (شیاطین ) دفع کردنی {2}پس تلاوتكنندگانِ ذکر (وحی){3}كه قطعا معبود شما يگانه است {4}
اقای سیدکاظم فرهنگ
https://zaya.io/ajztn
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگي_قرآني
شماره 137
سوره #ال_عمران صفحه_61
♦️#مراقب #حرمتهاي_جعلي و #غير_خدايي باشيد.
🔸كُلُّ الطَّعامِ كانَ حِلًّا لِبَنِي إِسْرائِيلَ إِلَّا ما حَرَّمَ إِسْرائِيلُ عَلى نَفْسِهِ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُنَزَّلَ التَّوْراةُ قُلْ فَأْتُوا بِالتَّوْراةِ فَاتْلُوها إِنْ كُنْتُمْ صادِقِينَ
«93 ال عمران»
🌱همهى غذاها و خواركىها براى بنىاسرائيل حلال بود، مگر آنچه را اسرائيل (يعقوب) پيش از نزول تورات بر خود حرام كرده بود، بگو: اگر راست مىگوييد (كه اينها از قبل در تورات حرام بوده است،) تورات را بياوريد و آن را تلاوت كنيد (تا ببينيد بسيارى از چيزها را بدون نزول وحى از پيش خود، بر خودتان حرام كردهايد).
🖊در تفاسير آمده است، برخى #اهل_كتاب به #پيامبر_اسلام صلى الله عليه و آله اشكال مىكردند كه اگر تعاليم او موافق تعاليم انبياى پيشين همچون ابراهيم، موسى و عيسى عليهم السلام است، پس چرا گوشت و شير شتر را حرام نمىداند؟! اين آيه در جواب آنها نازل شد كه تمام غذاها براى بنىاسرائيل حلال بوده است وتنها حضرت يعقوب بعضى از غذاها را بر خود ممنوع و حرام كرده بود. و دليل اين تحريم نيز چنانكه در بعضى تفاسير آمده، آن است كه وقتى حضرت يعقوب گوشت شتر را استفاده مىنمود، موجب ناراحتى جسمى او مىشد، او از اين غذا پرهيز مىكرد و بنىاسرائيل گمان مىبردند كه اين يك حكم شرعى و #حرام_ابدى است.😳
پیروان او هم در این قسمت به او اقتدا کردند، و تدریجا امر بر بعضی مشتبه شد، و تصور کردند این یک تحریم الهی است و آن را به خدا نسبت دادند. 😔
👈 قرآن در آیه فوق نسبت دادن این موضوع به خداوند را یک تهمت میشمارد.
↩️در جمله بعد #خداوند به پیامبرش دستور میدهد که از یهود دعوت کند همان تورات موجود نزد آنها را بیاورند و آن را بخوانند تا معلوم شود که ادعای آنها در مورد #تحریم_غذاها نادرست است، میفرماید: «بگو: اگر راست میگویید تورات را بیاورید و بخوانید» این نسبتهایی که به پیامبران پیشین میدهید حتی در تورات تحریف شده شما نیست
🔻 (قُلْ فَأْتُوا بِالتَّوْراةِ فَاتْلُوها إِنْ کُنْتُمْ صادِقِینَ).
ولی آنها حاضر به چنین کاری نشدند، چون میدانستند در تورات چنین چیزی وجود ندارد.
#حلال بودن #غذاها، يك اصل #ثابت در #اديان_آسمانى است. «كُلُّ الطَّعامِ كانَ حِلًّا»
↩️بدون دليل و تحريم شرعى، حلالها را حرام نپنداريد. «حَرَّمَ إِسْرائِيلُ عَلى نَفْسِهِ
📚تفاسير نور و نمونه
┄═❁🍃❈
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🚩ماجراي #حضرت_زهرا و #زينب مويد اين امر است كه در شيعه، زن هم مانند مرد مسئوليت اجتماعي دارد.
🔻نگاهی که ما به حضرت #زهرا (س) داریم به خصوص بعد از ایام شهادت رسولالله(ص) جهات مختلفی دارد؛ از جمله این جهات آن است که توجه کنیم آن حضرت به عنوان یک #زن در اجتماع آن روز و آن شرایط و در بین عرف و فرهنگ حاکم مردم عرب قیام کرده و اینقدر تاثیرگذار بوده است؛
قضایایی اتفاق افتاده و یک زن مخالف است و این #زن_مخالف حرکت کرده و در مسجد پیامبر(ص) و در حضور مهاجر و انصار #حکومت وقت را به #استیضاح میکشد؛ این مسئله در عرف حاکم آن روز معمول نبوده است
و مهمتر اینکه در آن زمان هیچ نهیی از سوی امیرمؤمنان(ع) در برابر ایشان وجود ندارد و ایشان نهی و اعتراضی به این رفتار فاطمه زهرا(س) نداشتند.
💢 این مسئله نشان میدهد که یک زن هم مانند مرد #مسئولیت_الهی آن هم در این سطح بالا دارد یعنی این یک شان برای زن است؛
👈 این فرهنگ، #فرهنگ_تشیع است نه سقیفه و این فرهنگ تشیع امتداد پیدا کرد
و بعدا حضرت #زینب(س) تربیتشده همین دامان پاک است حرک بزرگی را در کربلا ایجاد کردند
💫آیتالله العظمی خویی در کتاب معجم رجالشان در وصف حضرت زینب(س) دارند؛ شریکه الحسین فی کربلا؛ #زینب کبری را شریک امام حسین(ع) در قیام کربلا میدانند و چنین شخصیتی دستپرورده حضرت زهرا(س) و فرهنگ تشیع است. ❣
👈👈در فرهنگ شیعه، #زن همان مسئولیت اجتماعی را دارد که یک مرد دارد؛
💔 مردم وقتی جمع شدند در کوفه تا حرکت اسرا را در کوچه و بازار ببینند یا به کاروان اسراء که تصور میکردند خروجکرده علیه حکومت هستند اهانت کنند زینب کبری(س) آنطور بلند سخنرانی میکند به گونهای که مقاتل نوشتهاند حتی کسانی که طبل هم میزدند تحت تاثیر قرار گرفته و سکوت کردند.
اینجا هم یک مورد نداریم که آقا امام سجاد(ع) نهی فرموده باشند که عمه جان شما صحبت نکنید؛ امام سجاد(ع)، خودشان یکی از مخاطبین هستند. یا نقش زینب کبری را در کاخ یزید میبینیم و این نقشی است که باید در تفکر شیعه از زن تصویر و معرفی کنیم.
🥀ويژگيهايي از #خطبه_فدكيه؛
✨خطبهای که به نام فدکیه معروف است خصوصیاتی دارد و کتاب بلاغات النساء آن را ذکر کرده است؛ بلاذری که سنی است و کاری به تفکر شیعه هم ندارد این خطبه را به عنوان یکی از #شاهکارهای_بیانی_زنان نقل کرده است؛ او در این کتاب خطبههای زنان را نوشته.
فدک هم مصداقی از این است؛ یعنی شما حق ندارید مالی را که از یک شخص است از او بگیرید؛
🔻🔻تفکر دشمنان علی(ع) این بود که اگر فدک در دست فاطمه(س) باشد دست علی(ع) پر خواهد بود و دیگر #محتاج_حکومت نیست و آنان میخواستند امام علی(ع) محتاج حکومت باشد. لذا #فدک را غصب کردند و در توجیه آن هم گفتند: نحن معاشر الانبیاء لا نورث؛ این را فقط خلیفه اول از پیامبر(ص) نقل کرده و هیچ فرد دیگری هم آن را نقل نکرده است.
🔻 نقض آن را هم داریم یعنی زمان #عثمان، عایشه به نشانه اعتراض به عثمان گفت اگر حق و حقوق مرا نمیدهید لااقل #ارث من از پیامبر را بدهید.
این روایت را خود اهل تسنن نقل کردهاند و عثمان به او گفت مگر پيامبر نگفت: نحن معاشر الانبیاء لا نورث؛ به منبر برو و این جمله را تکذیب کن و بیا ارثت را بگیر و اگر این کار را نکنی میراثی نزد ما نداری.
🔻در شهادت امام مجتبی(ع) هم طبق نقل اهل سنت، او از تدفین امام مجتبی(ع) در خانه پیامبر(ص) خودداری کرد. عایشه با این توجیه که این خانه ارث من از پیامبر(ص) است جلوی این کار را گرفت.
🔻حضرت زهرا(س) در اين خطبه بیش از ۵۱ مورد #استناد_قرآنی دارد که از شاهکارهای ادبیات عرب است که یک بانوی ۱۸ ساله بدون اینکه از روی نوشته بخواند در مقابل انصار و مهاجر این خطبه را انشاء کرده است فلذا اینکه دیگران آمدهاند و مبارزه خانم فاطمه زهرا(س) را فقط به فدک منحصر میکنند اشتباه است و فدک چیزی است که آن حضرت دست روی آن گذاشته است.
در همان خطبه تعبیراتی که #حضرت_زهرا(س) دارند و در خطبهشان با نساء مدینه دارند واقعیات را بیان میفرمایند که متاسفانه برخی خودیها هم منکر آن شدهاند.
🎙از مصاحبه ايت الله علوي بروجردي با ايكنا
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فاطمه؛ یعنی همهی مظلومان تاریخ
فاطمه پس از مرگش، زندگی دیگری را در تاریخ ،آغاز کرد. در چهره همه ستمدیدگان، هالهای از فاطمه پیدا بود. غضبشدگان، پایمالشدگان و همه قربانیان زور و فریب، نام فاطمه را شعار خویش داشتند. نام فاطمه، با عشقها، عاطفهها و ایمانهای شگفتانگیز زنان و مردانی که در طول تاریخِ اسلام برای عدالت و آزادی میجنگیدند، در توالی قرون پرورش مییافت و در زیر تازیانههای بیرحم و خونین خلافتهای جور و حکومتهای بیداد و غضب، رشد مییافت و همه دلهای مجروح را لبریز میساخت.
فاطمه، فاطمه است
دکتر علی شریعتی
سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) تسلیت باد
@quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خواستم بگویم که :
" فاطمه دختر خدیجه ی بزرگ است۰ "
دیدم که فاطمه نیست۰
خواستم بگویم که :
" فاطمه دختر محمد ( ص ) است۰ "
دیدم که فاطمه نیست
خواستم بگویم که :
" فاطمه همسر علی است۰ "
دیدم که فاطمه نیست۰
خواستم بگویم که :
" فاطمه مادر حسنین است۰ "
دیدم که فاطمه نیست۰
خواستم بگویم که :
" فاطمه مادر زینب است۰ "
باز دیدم که فاطمه نیست۰
نه، این ها همه هست و این همه فاطمه نیست۰
" فاطمه، فاطمه است۰ "
( دکتر علی شریعتی،
فاطمه، فاطمه است،
مجموعه آثار، ج ۲۱، ص ۲۱۴ )
ایام فاطمیه را تسلیت می گوییم
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مومنون آیات 1 تا 17
📄#صفحـہ_342
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_342
❇️#رستگاری
💠قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ «1»
🌱قطعاً مؤمنان رستگار شدند."مومنون/ 1"
👌برترين و آخرين هدف تمام برنامههاى اسلام، فلاح و رستگارى است.
🔹دانه كه در خاك قرار مىگيرد با سه عمل خود را نجات مىدهد و به فضاى باز مىرسد:
🔸اوّل آنكه ريشهى خود را به عمق زمين بند مىكند.
🔸دوّم اينكه مواد غذايى زمين را جذب مىكند.
🔸سوّم آنكه خاكهاى مزاحم را دفع مىكند.
🔷آرى، انسان هم براى رهايى خود و رسيدن به فضاى باز توحيد و نجات از تاريكىهاى مادّيات و هوسها و طاغوتها بايد مثل دانه همان سه عمل را انجام دهد:
🔹 اوّل ريشهى عقايد خود را از طريق استدلال محكم كند.
🔹دوّم از امكانات خدادادى آنچه را براى تكامل و رشد معنوى اوست جذب كند.
🔹سوّم تمام دشمنان و مزاحمان را كنار زند و هر معبودى جز خدا را با كلمه «لا اله» دفع كند تا به فضاى باز توحيدى برسد.
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_342
❇️#لباس_گوشتين بر اندام #استخوانها!
💠ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً فَكَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقِينَ
🌱آنگاه نطفه را (به شکل) لختهی خونی ساختیم، و آن لختهی خون را (بهصورت چیزی شبیه) گوشتی جویده شده ساختیم، و آن تکه گوشت جویده شده را (به شکل) استخوانهایی ساختیم، و استخوانها را با گوشتی پوشاندیم. آنگاه او را (بهصورت) آفرینشی دیگر پدید آوردیم. بس بزرگ و بلندمرتبه است «الله» که بهترین آفریننده است.
مؤمنون - ۱۴
🔷نويسنده تفسير فی ظلال ذيل آيه مورد بحث در اينجا جمله عجيبی نقل میكند و آن اينكه: جنين بعد از آنكه مرحله" علقه" و" مضغه" را پشت سر گذاشت تمام سلولهايش تبديل به سلولهای استخوانی میشود و بعد از آن تدريجا عضلات و گوشت روی آن را میپوشاند، بنا بر اين جمله كسونا العظام لحما يك معجزه علمی است كه پرده از روی اين مساله كه در آن روز برای هيچكس روشن نبود بر میدارد، زيرا قرآن نمیگويد: ما مضغه را تبديل به استخوان و گوشت كرديم بلكه میگويد: ما مضغه را تبديل به استخوان كرديم و بر استخوانها لباس گوشت پوشانديم اشاره به اينكه مضغه نخست تبديل به استخوان میشود و بعد از آن گوشت روی آن را میپوشاند.
🔷اصولا اينكه از عضلات تعبير به" لباس" میكند خود گويای اين واقعيت است كه اگر اين لباس بر استخوانها نبود بسيار اندام انسان زشت و نازيبا بود (درست همانند اسكلتهايی كه همه ما خود آن يا لا اقل عكس آن را ديدهايم).
از اين گذشته لباس حافظ بدن است، عضلات نيز حافظ استخوانها هستند كه اگر آنها نبودند، ضربههايی كه بر بدن وارد میشد استخوانها را مرتبا صدمه میزد يا میشكست، همچنين كاری را كه لباس در حفاظت انسان از گرما و سرما میكند گوشتها در نگهداری استخوانها كه ستون اصلی بدن هستند انجام میدهند اينها همه نشان دهنده دقت قرآن در تعبيرات است.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan