♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #مزمل
✅ اقوال در معنی لغوی و اصطلاحی #ترتیل (بخش سوم)
◀️ مجمع البیان در ذیل آیه، ترتیل را ترتیب حروف با تثبت در درنگ آنگونه که در تلاوت سزاوار است معنی می کند با وجود آنکه خود در تفسیر آیه، روایات ترتیل را در لفظ و معنی را، در کنار هم ذکر می نماید.
◀️ صاحب التحقیق فی کلمات القرآن در واژه رتل می گوید: اصل در این واژه زیبایی چینش و هماهنگی می باشد و ترتیل قرآن را به معنی تبیین حروف و زیبایی و روانی در قرائت می گیرد و فرق ترتیل را با لغات مشابه آن نسق، نصد، نظم و رصف، در حسن هماهنگی و نظم و ترتیب در بهترین شکل آن می داند در حالیکه واژه های دیگر به احسن هماهنگی و نظم نظر ندارند و صرفاً در امر نظم و چینش با ترتیل اشتراک دارند.
◀️ تنها در میان تفاسیر، فخر رازی در تفسیر کبیر خود پس از نقل اقوال در معنی ترتیل، مقصود از ترتیل قرآن را حضور قلب و کمال معرفت مطرح می کند و ترتیل در لفظ را حکایتگر ترتیل در معنی می داند و سرعت قرائت را دلیل عدم توجه به معانی، معرفی می کند؛ او می گوید: بدانکه که خداوند همینکه رسول خدا را به نماز شب امر نمود، او را به ترتیل قرآن فرمان داد تا ذهن به تامل در حقایق آیات و دقایق آن قدرت یابد در نتیجه، هنگام رسیدن به یاد خدا، عظمت و جلال او را با وجود احساس نماید و هنگام رسیدن به وعده، امید و هراس حاصل گردد و آن هنگام دل به نور معرفت خدا روشن می گردد؛ و سرعت گرفتن در قرائت بر عدم اطلاع بر معانی دلالت می کند چرا که نفس با یاد امور الهی و معنوی به وجد و سرور در می آید، و هر که بواسطه چیزی به وجد و سرور در آید دوست دارد آن چیز را یاد نماید و هر که چیزی را دوست داشت بسرعت بر او نمی گذرد، پس معلوم گشت که مقصود از ترتیل، صرفاً حضور قلب و کمال معرفت، می باشد.
📙از کتاب پژوهشی پیرامون تدبر در قرآن
ولی الله نقی پورفر
http://yon.ir/Qp4045
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهل_وپنجم
تمرین بیست ونهم
✅موضوع: #خوشرويي و #حسن_خلق
🌹🌹امام حسن علیه السلام :
🔶إِنَّ مِنْ أَخْلَاقِ الْمُؤْمِن َ لَا يَجْحَدُ حَقّاً هُوَ عَلَيْه،
🔸از #اخلاق_خوب مومن این است که اگر کسی #حقی به گردن او داشته باشد آن را انکار نمی کند.
📚(نزهة الناظر و تنبيه الخاطر، ص: 76)
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
#تحریفات در واقعه تاریخی #كربلا
قسمت سی و پنج
تحریفات معنوی
از کتاب #حماسهحسینی
✅دو نقطه ضعف مردم در مجالس عزاداری
یادم هست در فریمان خودمان، سالهای اولی كه من از قم می آمدم و به آنجا می رفتم و گاهی منبر می رفتم، آمده بودیم مشهد، روضه خوان قهاری بود كه در مشهد خیلی معروف بود.
شبی ما در مسجد گوهرشاد در یكی از شبستانها رفته بودیم پای #روضه ی او و یكی از هم ولایتی های ما هم آنجا بود.
یك روضه ی صد در صد دروغی آنجا خواند، خودش هم گفت از بزرگان شنیدم (به قول مرحوم آیتی نگو از بزرگان، بگو از دروغگویان، مگر مقصود «از بزرگان دروغگویان» باشد) چون خودش می فهمید كه این در هیچ كتابی نیست.😶
آمد یك بچه ای برای امام حسین درست كرد كه چنین بچه ای امام حسین نداشته است.
گفت طفلی امام حسین داشتند كه جزء اسرا بود.🤔 یكی از لشكریان عمر سعد، خودش سوار بود و طنابی به گردن این طفل بسته بود و او را با زور شلاق می آوردند و می كشیدند.
او سرگرم رفتن بود و این طفل مجبور به دویدن. یك وقت متوجه شد كه این طناب فشار آورده و سنگینی می كند. بعد متوجه شدند كه این طفل خفه شده است.
این را گفت و وا ویلایی بپاشد.😫
وقتی كه آمدیم بیرون، یادم است آن هم ولایتی من آمد به من توصیه كرد گفت آقا جان بیایید پای این منبرها، از این روضه ها یاد بگیرید، اینها را برای مردم بخوانید! .😧
حال، این، نقطه ی #ضعف مردم عوام است. با این نقطه ی ضعف چه باید كرد؟
آیا باید از این نقطه ی ضعف مردم استفاده كرد؟ باید بهره برداری كرد؟ باید سوارشان شد؟ باید مثل تاج گفت حالا كه اینها احمقند من از همین حماقتشان استفاده می كنم؟
نه، بزرگترین #رسالت و وظیفه ی علما #مبارزه با نقاط ضعف اجتماع است. این است كه پیغمبر اكرم فرمود:
🌺«اِذا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فی اُمَّتی فَلْیُظْهِرِ الْعالِمُ عِلْمَهُ وَ اِلاّ فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللّهِ»🌺
🍃آنجا كه #بدعتها و دروغها ظاهر می شود، آنجا كه چیزهایی ظاهر می شود كه در دین نیست، مسائلی پیدا می شود كه من نگفته ام، بر عهده ی دانایان است كه #حقایق را بگویند و لو مردم خوششان
نمی آید. آن كسی كه كتمان می كند، لعنت خدا بر او باد.🍃
بالاتر از این را خود قرآن كریم فرموده است:
🍀 «إِنَّ اَلَّذِینَ یَكْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ اَلْبَیِّناتِ وَ اَلْهُدی مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنّاهُ لِلنّاسِ فِی اَلْكِتابِ أُولئِكَ یَلْعَنُهُمُ اَللّهُ وَ یَلْعَنُهُمُ اَللاّعِنُونَ»🍀
🌟 آن دانایانی كه حقایقی را ما گفته ایم و آنها می دانند، ولی كتمان می كنند، می پوشانند، اظهار نمی كنند، لعنت خدا بر آنها و لعنت هر لعنت كننده ای بر آنها باد.🌟
من در مقاله ی «ختم نبوت» نوشتم وظیفه ی علما در دوره ی ختم نبوت مبارزه با #تحریف است و خوشبختانه ابزار این كار هم در دست است و بازهم خوشبختانه هستند و بوده اند در میان علما افرادی كه با این نقاط ضعف مبارزه كرده اند.
كتاب لؤلؤ و مرجان كه من در همین موضوع حادثه عاشورا در آن سه شب نام می بردم از مرحوم حاجی نوری (رضوان اللّه علیه) ، درست یك قیام به وظیفه ی بسیار مقدسی است كه این مرد بزرگ كرده است، مصداق قسمت اول این حدیث است كه «اِذا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فَلْیُظْهِرِ الْعالِمُ عِلْمَهُ» . در این طور موارد وظیفه ی علماست كه حقایق را بدون پرده به مردم بگویند و لو مردم خوششان نمی آید.
وظیفه ی علماست كه با اكاذیب مبارزه كنند و مشت دروغگویان را باز كنند.💥💥
@ quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
"وَ لِکُلِّ اُمَّةِِ جَعَلنا مَنسَکَاً"
(و برای هر اُمّتی طریقتی قرار داده ایم!)
هر امتی برای تقرّ ب به الوهیّت خویش، طریقتی دارد که همان را سالک است. این بدان معنی است که هر کس از مسیر خداداه ی خودش وصل می شود. کسانی هستند که طریقت شان "معامله" است. کسانی هستند که طریقت شان "قربانی" است. کسانی هستند که طریقت شان "معارف" است. کسانی هستند که طریقت شان "ذکر" است. کسانی هستند که طریقت شان "ریاضت" است... هر گروه را راهی است منطبق بر فطرت الهی اش. منطبق بر قابلیت ها و استعدادهای وجودی اش. پس فضولی نکن. به این و آن انتقاد نکن. بحث و جدل نکن. به آزادی خدا داده شان احترام کن. این نص صریح قرآن است که می فرماید برای هر امتی طریقتی قرار داده ایم. به آیه احترام بگذار. خدای همه ی ما "واحد" است، اما هر کس از مسیری به سمت قلّه می رود. با این وجود، از میان همه ی این راه ها، راهی است وسیع و ساده و آسان، و آن "تسلیم" است. "تسلیم"، مادر همه ی راه هاست. و ارزشهای کاربردی تمامی راه های دیگر را یکجا در خود دارد، و این از برکت وجود پیامبر(ص) و قرآن است.
بر گرفته از مجموعه نکات قرآنی
مسعود ریاعی
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢
https://eitaa.com/quranpuyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفي اپليكيشن #تنزيل در شبكه قرآن سيما،ارايه #درس_سورهها به ترتيب نزول @quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #مزمل
✅ #ترتیل قرآن:
نظم و چینش خاص آیات، هماهنگ با تامین نیازهای فکری روحی بشر، با اهداف درمان فکر و روح و ثبات بخشی به قلب مومنین و هدایت و ارشاد آنها به قله های کمال بشری، خواهد بود.
این معنی از ترتیل به خداوند منسوب می باشد:
کذلک لنثبت به فواذک و رتلناه ترتیلا. (فرقان / ۳۲)
(بدینسان قرآن را یکباره فرو نفرستادیم به این دلیل که از این راه، دل پر التهاب تو را ثبات بخشیم و دلیل دیگر اینکه آن را ما به نحو خاصی چیده و نظام بخشیده ایم).
از آنجا که قرآن با روح بشر، سروکار دارد، این چینش و انتظام هم در بخش الفاظ قرآن و هم در حوزه محتوا و معانی آیات مطرح است که هم زیبایی ظاهر و هم عمق باطن را گویاست.
و در واقع، بخش الفاظ، انتظامش، مقدمه ای است برای ورود به حوزه معانی قرآن تا که با توجه به چینش و نظام خاص معانی آیات، به ژرف اندیشی و بررسی نتایج و آثار پیام قرآن بپردازیم.
👈با این توضیحات، معنایی که راغب در مفردات خویش برای ترتیل آورده است نه با معنی باب مجرد آن هماهنگ است و نه با کاربرد واژه در قرآن، سازگاری دارد:
الرتل: اتساق الشی ء و انتظامه علی استقامه، یقال رجل رتل الاسنان.
الترتیل: ارسال الکلمه من الفم بسهوله و استقامه، قال تعالی ورتل القرآن ترتیلا، ورتلناه ترتیلا.
(ترتیل: فرستادن و خارج نمودن کلمه از دهان با سهولت و به شیوه صحیح می باشد. چرا که خدای تعالی می فرماید: ورتل القرآن....
این معنی و این استشهاد، هر دو ناقص می باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
معنی مفردات به بخشی از معنی ترتیل آنهم جزء مقدمی آن نظر دارد، حال آنکه عمده، بخش معنی قرآن می باشد که به غفلت سپرده شده است.
این غفلت شگفت آور در اکثر تفاسیر و کتب لغت بچشم می خورد با وجود اینکه آیات و احادیث در مورد ترتیل بوضوح، اینگونه، تلقی از ترتیل را مردود می شمارد.
📙از کتاب پژوهشی پیرامون تدبر در قرآن
ولی الله نقی پورفر
http://yon.ir/Qp4045
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهل_وششم
تمرین بیست ونهم
✅موضوع: #خوشرويي و #حسن_خلق
🔶🔸 #خوش_خلقی پیامبر(ص) بود که دشمنان را به سویش می کشاند و اسیرشان می کرد. بسیاری ازدشمنان پیامبر(ص) از کسانی بودند که به سبب #خوش_خویی آن حضرت، اسلام را پذیرفتند و دست از کفر و عناد و الحاد کشیدند. آن حضرت نیز نه تنها بیان می کرد که هدف و فلسفه بعثتش اتمام و اکمال مکارم اخلاقی است (محجه البیضاء، ج۵، ۹۸) بلکه دیگرانی را که اهل این کار بودند به عناوین مختلف تشویق و ترغیب می کرد.
🌹امیرمومنان علی(ع) سفارش می کند که با مردم با #خوش_رویی و #خوش_اخلاقترين خویی رفتار کنید تا اگر مردید بر شما بگریند و اگر زنده ماندید خواهان معاشرت با شما باشند: خالطوا الناس مخالطه ان متم معها بکوا علیکم و این عشتم حنوا الیکم.
📚 (نهج البلاغه، ص۲۹۰۱)
💫ادامه موضوع 👇👇
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst171_brtryn-Sft-dr-nsn-z-nZr-shm-chyst.aspx
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
«اندیشههای تفسیری فضل الرحمن» بازخوانی میشود
http://iqna.ir/fa/news/3846712/%D8%A7%D9%86%D8%AF%DB%8C%D8%B4%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D9%81%D8%B6%D9%84-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%AD%D9%85%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF
#تحریفات در #واقعه_تاریخی _كربلا
قسمت سی و شش
تحریفات معنوی
از کتاب #حماسهحسینی
✅جرح راوی
می دانید كه #غیبت حرام است، چه غیبت زنده باشد و چه غیبت مرده.
ولی غیبت یك مواردی دارد كه استثنا شده است (موارد استثنائی) .
یكی از موارد استثنای غیبت كه همه ی علمای بزرگ مرتكب این غیبت شده اند و این غیبت را لازم می دانند بلكه احیاناً واجب می دانند و غیبت واجب است آن چیزی است كه «جرح راوی» می نامند.
یك كسی حدیث روایت می كند، از پیغمبر حدیث روایت می كند، از امام حدیث روایت می كند، آیا شما فوراً باید قبول كنید؟ 🤔
نه، باید تحقیق كنید كه این چگونه آدمی است؟ راستگوست یا دروغگو؟ اگر در زندگی او یك نقطه ی ضعفی- عیبی، نقصی، دروغی، فسقی- را كشف كردید، اینجا بر شما نه تنها جایز است، بلكه لازم است در متن كتابها این آدم را رسوا كنید.
بگویید فلان كس، مثلاً اسحاق بن احمری نهاوندی، كه فلان روایت را مثلاً روایت شهربانو را و لو در كافی نقل كرده است، یك آدم جعّال و
وضّاع و دروغگویی بوده است.
او را در مقابل تاریخ باید رسوا كنید.
این كار اسمش «جرح» است. با اینكه غیبت و بدگویی است و غیبت و بدگویی نه از مرده جایز است و نه از زنده، ولی در اینجا كه پای #تحریف و قلب #حقایق است باید شما دروغگو را رسوا كنید.😒
یك عالِم ممكن است در یك قسمت، بزرگ هم باشد. ملا حسین كاشفی است، خیلی مرد ملاّیی هم بوده است، اما روضة الشهداء او پر از دروغ است.
به همه دروغ بسته است حتی به ابن زیاد و عمر سعد. كتابش مملوّ از دروغ است. 🙊می گوید ابن زیاد پنجاه خروار زر سرخ به عمر سعد داد كه آمد قضیه ی كربلا را قبول كرد. خوب، هر كه بشنود می گوید پس عمر سعد خیلی هم تقصیر نداشته، پنجاه خروار طلا را به هركس بدهند دست به این كار می زند. 😶
ملاّ آقای دربندی واقعاً نسبت به امام حسین علیه السلام مرد مخلصی بوده، و می گوید واقعاً طوری بود كه هر وقت نام امام حسین را می شنید اشكش جاری می شد.😭😭
كتابی نوشته است به نام «خزائن» . یك دوره فقه است، چاپ هم شده است. او معاصر با صاحب جواهر است. به صاحب جواهر گفت اسم كتاب ما چیست؟ گفت «جواهر» .
گفت از این جواهر شما در خزائن مابسیار است.
اما به همان نشانی كه جواهر تا به حال شاید ده چاپ شده است و هیچ #فقیهی نیست كه از این كتاب استفاده نكند و خودش را نیازمند به این كتاب نبیند، و كتاب خزائن یك دوره كه چاپ شد دیگر احدی به سراغش نرفت و قیمتش با اینكه كتاب هزار صفحه ای است شاید همان قیمت كاغذش بیشتر نیست،
[این سخن او واقعیت ندارد. ] به هر حال این مرد با اینكه مرد عالمی است، ولی اسرار الشهادة نوشته كه بكلی حادثه ی كربلا را تحریف، قلب، زیرورو، بی خاصیت و بی اثر كرده است. كتابش- سراسر نمی شود گفت، چون لابلای آن [سخن راست ] پیدا می شود؛😏 انبار كاه هم چند تا گندم در آن پیدا می شود- [مملوّ از] دروغ است.
حالا به خاطر اینكه او یك عالم بوده، باتقوا بوده، مخلص امام حسین بوده است، دیگر ما درباره اش سكوت كنیم؟ حاجی نوری نباید درباره ی اسرار الشهاده ی او اظهار نظر كند، نباید مدرك اسرار الشهادة را بگوید كه یك كتاب بی سروتهی بود، نه
اول داشت و نه آخر، فقط در حاشیه اش نوشته بودند تألیف فلان عالم جبل عاملی، رفتیم گشتیم آن عالم اصلاً چنین كتابی نداشت، متن كتاب را هم نگاه كردیم پر از دروغ بود، ولی این مرد عالم خیال كرد این كتاب یك كتاب درستی است، برداشت همه ی آن را در كتاب خودش نقل كرد؟ ! .
این جرح است. پس باید جرح بشود. این وظیفه ی عالم است.
از خداوند تبارك و تعالی توفیق می خواهیم كه دلهای همه را به حق و حقیقت رهبری بفرماید، گناهانی كه از طریق #تحریف یا غیر تحریف مرتكب شده ایم بر ما ببخشاید، به ما توفیق بدهد كه این وظیفه و رسالتی را كه در این زمینه داریم به خوبی انجام بدهیم.
پایان.
https://telegram.me/quranpuyan
#دعاهای_روزانه
✨#دعاي_مکارم_الاخلاق✨
#دعاها و #مناجات_هاي_سیدالساجدین حضرت امام زين العابدين(علیه السلام):
#فراز_اول
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ،
🔹وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ،
🔹وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ،
🔹وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ،
🔹وَ بِعَمَلِي إِلَى أَحْسَنِ الْأَعْمَالِ.
🔸بارخدايا! بر محمّد و خاندانش درود فرست
🔸و ايمانم را به كامل ترين ايمان،
🔸يقينم را به برترين يقين،
🔸نيّتم را به نيكوترين نيت،
🔸و كردارم را به بهترين كردارها رسان.
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
https://telegram.me/quranpuyan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
آیات و جملات #قصار
خدایـــا !!!
آنقـــدر به من ظرفیــت بــده
که نعمتهـایی را
که از روی بخشندگی ات به من دادی
به پای
لیاقت خودم ننویسم . . .
که اگر چنین کنم نابود خواهم شد
💐 قٰالَ إِنَّمٰا أُوتِيتُهُ عَلىٰ عِلْمٍ عِنْدِيَ (٧٨) قصص
(قارون) : گفت جز این نیست که این( ثروت و مال انبوه) بر پایه دانشی گه نزد من است به من داده اند
🍁 فَخَسَفْنا بِهِ وَ بِدارِهِ الْأَرْضَ (۸۱ قصص)
سپس ما ، او و خانه اش را در زمین فرو بردیم
برگرفته از کانال حفظ قرآن
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
https://goo.gl/EZDEzA
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #مزمل
✅ شواهد معنی #ترتیل
الف: شواهد قرآنی
دلیل روشن و محکم برای جامعیت معنی ترتیل، آیه ۳۲ فرقان و ۴ مزمل می باشد که با احادیث فراوانی تایید می گردد:
وقال الذین کفروا لو لا نزل علیه القرآن جمله واحده کذلک لنثبت به فوادک و رتلناه ترتیلا.
(و کسانی که کفر ورزیدند گفتند: چرا بر او قرآن به یکباره نازل نگردید، بدینسان قرآن را یکباره فرو نفرستادیم که از این راه دل پر التهاب تو را ثبات بخشیم و دلیل دیگر اینکه آن را ما به شیوه خاصی چیده و نظام بخشیده ایم).
در این آیه شریفه، در پاسخ به اعتراض کفار که چرا قرآن قطعه قطعه نازل می شود و به یکباره نمی آید دو علت را ذکر می نماید:
۱ - قرآن برای تربیت و هدایت و رشد می باشد، از این رو باید بتدریج نازل شود تا از لحاظ فکری و روحی، آیات جذب شده، به اجرا در آید و در صحنه ها و شرایط گوناگون نهضت اسلامی، پیامبر و یارانش را روحیه بخشد چرا که قرآن ریشه محکم پیوند و اتصال با منبع لایزال عزت و رحمت، خدای عالم می باشد:
و تو کل علی العزیز الرحیم الذی یراک حین تقوم و تقلبک فی الساجدین. (شعراء / ۲۱۹ و ۲۱۸)
(و بر خدای شکست ناپذیر با رحمت تکیه کن کسی که تو را هنگامی که بپا می خیزی می بیند و تغیر مکان تو را در میان سجده کنندگان نیز مشاهده می نماید).
جذب و اجرا، مستلزم تدریج و مکث و تانی است و نمی شود این سفره بیکران الهی را یکباره، بلعید و هضم و جذب نمود، تقویت روحی نیز در لحظات و شرایط گوناگون، مطرح است پس نزول تدریجی، متناسب با جریان روحی فکری حاکم بر مومنین و رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می باشد؛ نکته جذب و اجرا در سوره اسرا / ۱۰۶ به وضوح آمده است:
و قرآنا قرقناه لتقراه علی الناس علی مکث و نزلناه تنزیلا.
۲ - قرآن به نحو خاصی مرتب و منظم شده است که این امر نیز مستلزم نزول تدریجی می باشد چرا که نظم و چینش مرتبط با هدف تربیت و اجرا، اقتضاء دارد که تا آیات قبلی به قدر کافی، جذب نشود، آیات بعدی در جایگاه صحیح خود، درک نخواهد شد؛ این ترتیب و پیوند زنجیره ای در تعلیم و تربیت قرآنی، ناچار از زمان بندی نزول آیات می باشد که این خود، نگرش عمیق را نسبت به جریان تحول و دگرگونی روحیه بشر، نشان می دهد که امر تربیت و سازندگی از پیچیدگی برخوردار است و عجله و شتاب بر نمی دارد؛ خصوصاً، آنجا که هدف تربیت، رسیدن به مقام والای خلافت و ولایت الهی است خلیفه ای که مظهر جمال و جلال الهی در عرصه وجود می باشد و با پرورش نسلی اندیشمند و آگاه به تمام حوزه های انسانی، نسلی پاک و مقدس، نسلی پخته و مجرب و غیور و شجاع در برابر آلودگی اخلاقی و فساد اجتماعی.
مشکلات فکری و روحی و اجرایی این مسیر، آنقدر فراوان و گوناگون می باشد که جز با پایمردی و صبر و حوصله عظیم و رنج فراوان در طول زمان، هرگز حاصل نخواهد شد؛ امری که اگر شرح صدر الهی نبود ستون فقرات رسول اکرم (علیه السلام) را با وجود خلق عظیم در هم شکسته بود؛ امر تربیتی که سهمگینی اش از خلال تعبیرات رسول خدا نمایان است.
📙از کتاب پژوهشی پیرامون تدبر در قرآن
ولی الله نقی پورفر
http://yon.ir/Qp4045
https://eitaa.com/quranpuyan
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهل_وششم
تمرین بیست ونهم
✅موضوع: #خوشرويي و #حسن_خلق
🌹🌹امام على(ع)می فرمایند :
🔶في سَعَةِ الأَخلاقِ كُنوزُ الأَرزاقِ؛
🔸🔸گنجهای روزی ؛ در #گشاده_رویی است
كافی.ج8 ص23
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
✅ #نحوست_ایام
بخش اول
كلمه ی «نحس» به معنی «شوم» است. در اینجا مفسرین روی كلمه ی «نحس» بحث كرده اند كه معنای شوم بودن یك روز چیست؟ واضح است كه در اینجا قرآن نمی خواهد بگوید كه مثلاً آن روز چون روز یكشنبه یا دوشنبه بود #نحس بود وعذاب آمد.
یكشنبه و دوشنبه هرهفته تكرار می شود. یا مقصود این نیست كه چون مثلاً سیزدهِ ماه صفر بود اینها معذّب شدند. سیزدهِ ماه صفر هر سال تكرار می شود؛ و بعلاوه اینجا دارد تصریح می كند: «فَكَیْفَ كانَ عَذابی وَ نُذُر» یعنی عذاب به علت #تكذیب و به علت حق ناشناسی و #كفران یك نعمت بزرگ بود. پس روز، شوم بود ولی شومی اش نه از خودِ روز بود از آن جهت كه [روزی از روزهای ] هفته یا ماه است بلكه به علت حادثه ای كه در آن روز پیش آمد این روز شوم شد.حال، بعضی روزها را مبارك می دانیم و بعضی روزها را شوم.
🔺در موضوع نحوست ایام دو مسئله است.
✔️ یك مسئله این است كه ما برخی روزهای سال را مبارك می شماریم و برخی را نحس و #شوم، به اعتبار حادثه ای كه در آن روز واقع شده؛ و مقصود ما این نیست كه این روز از آن جهت كه این روز است مبارك است یا این روز از آن جهت كه این روز است شوم است، بلكه مقصود ما این است كه این روز برای ما یادآور حادثه ی پربركتی است یا این روز برای ما یادآور حادثه ی شومی است.
🔶مثلاً ما روز عید غدیر را روز مبارك می دانیم ولی نه به اعتبار اینكه هجدهم ذی الحجه [است، كه ] چون ماه، ماه ذی الحجه است و این روز هجدهمین روز ماه ذی الحجه است مبارك است اعمّ از اینكه در این روز حادثه ای واقع شده باشد یا نشده باشد، اعم از اینكه در این روز پیغمبر صلی الله علیه و آله علی علیه السلام را به خلافت نصب كرده باشد یا نكرده باشد؛ این روز، روز مبارك است و چون این روز مبارك بود پیغمبر صلی الله علیه و آله علی علیه السلام را در این روز به خلافت نصب كرد؛ یعنی بخت حادثه ی یوم الغدیر بلند بوده كه در این روز واقع شده است؛ این روز از قدیم الایام [و] قبل از این هم روز مباركی بوده، از اوّلی كه این آسمان و زمین درست شده روز هجدهم ذی الحجه روز مباركی بوده و حادثه ی #غدیر در روزی كه خودش مبارك بود واقع شد.
🔷 یا [چنین نیست كه ] دهم محرم روزی بوده كه از اوّلی كه عالم ساخته شده اصلاً این روز، بد ساخته شده، شوم ساخته شده و حادثه ی كربلا در روزی واقع شد كه بالذات شوم بود و قهراً قبل از اینكه امام حسین هم شهید شود هر سال كه روز دهم محرم می آمد روز شومی می آمد، از زمان حضرت آدم و قبل از حضرت آدم این روز شوم بوده و الآن هم روز دهم محرم شوم است، تا #قیامت هم این روز از آن جهت كه این روز است شوم است. حادثه ی كربلا هم در یك روز شوم واقع شد. یك وقت انسان این طور فكر می كند.
این [طرز فكر، ] اساسی نمی تواند داشته باشد. نه عقل می تواند آن را قبول كند و نه از نظر نقل ما می توانیم تأییدی برای آن بیاوریم. ولی یك وقت به آن معنای دوم است: هجدهم ذی الحجه، چون در این روز برای ما حادثه ی مباركی رخ داده است ما این روز را مبارك می شماریم. هجده ذی الحجه مباركی خودش را از حادثه ی غدیر دارد نه حادثه ی غدیر از هجدهم ذی الحجه.
دهم محرم شومی خودش را (نه اینكه بالذات شوم است) از شهادت امام حسین دارد نه كشته شدن و قتل امام حسین شومی خودش را از دهم محرم دارد.
از تفسیر سوره #قمر
جلد پنجم کتاب
#آشنایی_باقرآن استاد مطهری
ادامه دارد...
🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌹🌷🌹🌷
https://telegram.me/quranpuyan
دینِ_شادیپذیر،_مومنان_شادیگریز.mp3
14.9M
♦️دینِ شادیپذیر، مومنان شادیگریز❗️
♦️آیا قران به گریه زیاد و خنده کم ،توصیه کرده؟
✅آیا زیاد کردن مناسبتهای مذهبی و دست کاری در تقویم،به نفع دین است؟مبنای تغییر تاریخ شهادت امام #حسن،چیست؟
تاریخ ولادت حضرت معصومه،هیچ سند تاریخی ندارد و زمان اعلام شده فعلی،جعلیست و ثبت آن در تقویم،تکریم جعال است.
استاد سروش محلاتی
@quranpuyan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام برشما
#زندگيقرآني : هر هفته تمرین #عمل به یک دستور قرانی
هفته #چهل_وششم
تمرین بیست ونهم
✅موضوع: #خوشرويي و #حسن_خلق
قُل لِّعِبَادِى يَقُولُوا الَّتى هِىَ أَحْسنُ إِنّ الشيْطنَ يَنزَغُ بَيْنهُمْ
اسراء(53)
✅✅ در درگاه خدا حسن سريره و#خوشرفتارى وكمال ادب ملاك برترى انسانها است ، حتى اگر در ميان انبياءهم خداوند بعضى را بر بعضى برترى داده باز بيهوده نبوده ، بلكه به خاطر همين #حسن_رفتار و سيرت وادب بيشتر بوده است ، مثلاداوود (عليه السلام ) را بر ديگران برترى داده واورا زبور داد ودر آن بهترين ادب وپاكيزه ترين حمد وثنا را نسبت به خداى تعالى به وى آموخت .
از همينها معلوم مى شود كه گويا قبل از هجرت رسول خدا بعضى از مسلمانها با مشركين مواجه مى شدند ودر گفتگوى با آنان سخنان درشت گفته وچه بسا مى گفته اند شما اهل آتش وما مؤ منين به بركت رسول خدا (صلى اللّه عليه وآله وسلم ) اهل بهشتيم ، وهمين باعث مى شده كه مشركين عليه مسلمانان ، تهييج شده عداوتها وفاصله ها بيشتر شود، ودر روشن كردن آتش فتنه وآزار مؤ منين ورسول خدا (صلى اللّه عليه وآله وسلم ) وعناد با حق بهانه هاى تازه اى به دستشان بيايد.
از تفسیر المیزان
گروه عمل به قرآن در پيام رسان ايتا
http://eitaa.com/joinchat/245891088C04b58d311d
https://eitaa.com/quranpuyan
🌷🌷🌷
⬅️ كليپها و فيلم هاي كوتاه قراني
و بخشهايي كوتاه از سخنرانان برنامه هاي قران پويان را
در كانال قران پويان در #اپارات مشاهده و #دنبال نماييد.
♻️♻️كانال قرآنپویان در #آپارات (مشاهده #كليپهاي قراني)
http://www.aparat.com/quranpuyan
⭕️مقایسه #تطبیقی آیات قرآن با #کتب_آسمانی پیشین
(هر هفته شنبه ها ساعت ۷ صبح)
2⃣1⃣ #قتل و آزار #انبیاء:
#قرآن
🌹بقره آیه ۹۱🌹
و چون به آنها گفته شود: بدانچه خدا نازل کرده ایمان آورید، گویند: ما به آنچه بر خودمان نازل شده ایمان داریم و غیر آنرا منکر میشوند در حالیکه حق همان است و آنچه را که نزدشان است تصدیق میکند. بگو: اگر ایمان دارید، پس چرا پیش از این پیامبران خدا را می کشتید؟
#انجیل
🌹انجیل لوقا، فصل ۱۱ آیه ۴۹🌹
این است که خداوند حکیم می فرماید: برای ایشان انبیاء و رسولان می فرستم، بعضی را می کشند و بعضی را آزار میرسانند.
https://eitaa.com/quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #مزمل
❓منظور از ورتل القران #ترتيلا چيست؟
"محور اين قيام و قيامهاى شخصى اسلامى ترتيل قرآن است و نه تنها ترتّل آن، ترتل خواندن آرام خودى است كه قلب در پيش بحركت ايمانى رسد، ولى ترتيل بحركت آوردن دلهاى ديگران است كه در جمع مأموريت حضرتش همان ترتيل: خواندن اثربخش در قلب حضرتش بگونه ايست كه ديگران رانيز بحركت آورد،كه اگربجاى «ترتيلا»، «ترتلا» بود، همان خواندن اثربخش شخصى هم كافى بود.
و اين "قولا ثقيلا" دو معنى قرآنى را در بر دارد، نخست نقل اجمالى محكم قرآن است كه در نخستين شب قدر پس از حدود پنجاه روز از آغاز رسالتش بر قلب مباركش نازل شد، اين ثقل شخصى بود، سپس استمرار وحى مفصلش كه اين سبح طويل رسالت را در پى داشته است.
آرى قيام ليل، ترتل ترتيل، و قول ثقيل براى سبح طويل ضرورت رسالت بوده است"
تفسیر فرقان
ytre.ir/pgW
💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸💢🔸
https://eitaa.com/quranpuyan