سیدالعلماء
🔺 لا اله الا الله
🔹 در دعای* ایام دههی اول #ذی_الحجة وارد شده: «لا اله الا الله عدد اللیالی والدهور، لا اله الا الله عدد امواج البحور، ... لا اله الا الله عدد شوک والشجر، ... لا اله الا الله عدد الحجر و المدر»؛ یعنی همه چیز صدای لا اله الا اللهاش بلند است. به هر چیز نگاه کنیم باید به چشم نمایشی نگاه کنیم، نه به چشم استقلالیِ حیوانی؛ #حیوان و حشرهای مثل یک مورچه اگر الآن روی دست بنده راه برود، چیزی نمیفهمد که مثلاً اینجا دست است یا انسان است، حیوان است، #حیات هست، #قدرت است، اینها را که نمیفهمد. ما هم به اشیاء و خودمان که نگاه بکنیم، اگر به چشممان یک سرمهای از لا اله الا الله بکشیم، میبینیم ما و جهان همه داریم لا اله الا الله میگوییم.
۷۸/۳/۱۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
-------------
#مفاتیح_الجنان
اعمال دههی اول ذیالحجةالحرام: ... پنجم: در هر روز اين دهه اين تهليلات را كه از امير المؤمنين عليه السّلام با ثواب بسيار روايت شده بخواند.
و اگر روزی ده مرتبه بخواند بهتر است: لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ اللَّيَالِي وَ الدُّهُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ أَمْوَاجِ الْبُحُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ وَ رَحْمَتُهُ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّوْكِ وَ الشَّجَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الشَّعْرِ وَ الْوَبَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الْحَجَرِ وَ الْمَدَرِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ لَمْحِ الْعُيُونِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ فِي اللَّيْلِ إِذَا عَسْعَسَ وَ [فِي ] الصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ عَدَدَ الرِّيَاحِ فِي الْبَرَارِي وَ الصُّخُورِ لا إِلَهَ إِلّا اللَّهُ مِنَ الْيَوْمِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ.
[معبودى جز خدا نيست به شمار شبها و روزگاران، معبودى جز خدا نيست به شمار امواج درياها، معبودى جز خدا نيست، و رحمت او از آنچه گرد میآورند بهتر است، معبودى جز خدا نيست، به شمار خارها و درختان، معبودى جز خدا نيست به شمار موها و كركها، معبودى جز خدا نيست به شمار سنگها و كلوخها، معبودى جز خدا نيست به شمار بهم خوردن پلكها، معبودى جز خدا نيست در شب چون سياهى بنمايد و در صبح چون سپيدى سر برآورد، معبودى جز خدا نيست به شمار بادها در صحراها و كوهها، معبودى جز خدا نيست از امروز تا روز دميده شدن در صور.]
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
نماز اول ماه-@seyedololama.mp3
2.5M
🔺 معنای #بندگی
🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟!
🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس از این نماز
۷۶/۷/۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 معنای #بندگی 🔹 چرا #عبادات ما اثر ندارد؟! 🔺 تذکراتی پیرامون عمل #نماز_اول_ماه و آیات مبارکات پس
🔺 همزمان با حلول ماه ذیالحجة الحرام
📖 #مفاتیح_الجنان : ... اما اعمال هر ماه نو: چند عمل است: ... پنجم: در روز اوّل دو ركعت نماز بجا آورد، در ركعت اول پس از سوره حمد سى مرتبه سوره توحيد، و در ركعت دوم بعد از سوره حمد سى مرتبه سوره قدر بخواند و پس از نماز صدقه بدهد، چون چنين كند، سلامتى اش را در آن ماه از خدا خريده است.
و از بعضى روايات استفاده میشود، كه پس از نماز بخواند:
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ مَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَ مُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُبِينٍ؛ ( #هود علیهالسلام:۶)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ ( #یونس علیهالسلام:۱۰۷)
🌹بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْرا؛ ( #طلاق :۷)
🌹 ما شَاءَ اللَّهُ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ؛ ( #کهف :۳۹)
🌹حسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ؛ ( #آل_عمران :۱۷۳)
🌹 و أُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ؛ ( #غافر :۴۴)
🌹 لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۷)
🌹 ربِّ إِنِّی لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ؛ ( #قصص :۲۴)
🌹 ربِّ لا تَذَرْنِی فَرْدا وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ؛ ( #انبیاء علیهمالسلام:۸۹)
التماس دعا
@seyedololama
سیدالعلماء
🏴یا جوادالائمه ادرکنی (قسمت سوم) 🔺شرایط دریافت نصیحت 🔹 در هر حال، «قال له رجل: اوصنی. قال: او تقب
🌹 یا جوادالائمه ادرکنی
(قسمت چهارم و پایانی)
🔺 اهمیت صبر و تبعات آن همچون فقر ممدوح
🔹 پس اینکه حضرت #جواد سلاماللهعلیه این مسئله را مطرح میکنند، یک زیربنای بسیار بسیار مؤثر و مفید فردی و اجتماعی را به ما نصیحت میکنند.
🔹فرمود: «توسد الصبر واعتَنِق الفقرَ»؛ خب وقتی انسان بخواهد #صبر کند، معنایش چیست؟ معنایش این است که شما مثلاً باید پانزده سال در این #حوزه درس بخوانی، زحمت بکشی، چیزی هم گیرت نیاید. وقتی از مدرسه فارغالتحصیل میشوی، بیرون میایی، حتی یک #بیمه هم مثلاً نداشته باشی، هیچی نداشته باشی. مع ذلک میگوید که چون #هدف ، هدف بزرگی است من صبر میکنم. خب حالا که بیرون میآیی، میتوانی با چند تا خدایی نخواسته رشوهخواری و پذیرش یک شغلهایی و #حلال و #حرام کردن، فوراً به یک نتیجهای برسی. اینجا باید به #فقر پناه برد؛ فقرِ ممدوح.
#فقر_ممدوح یعنی انسان استعداد #غنای نامشروع دارد، ولی به کار نمیزند و خودداری میکند. آنوقت این #ریاضت میشود بهتر از ریاضتی که فلان #درویش یا فلان #خانقاه به او میداد. او میگفت اینطور ریاضت بکش، این میگوید نه؛ ریاضت تو این است که استعداد #رشوه داری، #استعداد همهجور مظالم و کارهای نامشروع در تو هست، #تحصیلات هم کردهای، #مدرک هم داری، ولی باید با یک اتاق اجارهای بسازی. حالا تا چه وقت، نمیدانم. باید سوار اتوبوس بشوی، ماشین حالا خبری نیست؛ باشد.
آیت الله #مشکینی در یک جمعهای من گوش کردم از تلویزیون میفرمود که من خلاصه در این سن و سال دیگر نمیتوانم دوچرخهسواری بکنم و یاد نگرفتهام وإلّا دوچرخه میگرفتم، سوار میشدم و میآمدم #نماز_جمعه ؛ این معنایش ساختن با فقر است. یعنی وقتی #اجتماع نیاز پیدا کرد، به یک #زندگی بسیار بسیار سادهای، انسان إباء نکند از آن، #نفساش زیر بار بیاید. این میشود منشأ #اصلاحات فردی و اجتماعی، #روحانی و جسمانی، آنوقت با صبر و با فقر اختیاری، دوتایش که با هم جور شد، #مملکتی درست میشود که تمام #دنیا را میتواند تصرف کند.
مگر نبود #مرحوم_امام به ایشان خبر داده شد که خارجیها میخواهند حصر درست کنند و ما را در #محاصره قرار بدهند، گویا فرمودند که ملتی که #روزه دارد از محاصرهی امور معاشی چه باکی دارد؟ روزه هم یکی از موارد #صبر است. پس خلاصه اینکه همانطوریکه یک بچهیای که وارد در یک رشتهی نظامی مانند خلبانی یا مثلاً نیروی دریایی میشود، این باید یک تحملاتی داشته باشد تا اینکه ورزیده بشود، نیمه شب در تاریکی در خلیج فارس بتواند از هواپیما در دریا پایین بیاید، این چقدر تمرین میخواهد؟ چقدر صبر میخواهد؟ چقدر خودداری میخواهد؟ چقدر تحمل #مشکلات میخواهد؟ ما هم در #طلبگی همینطور. باید در این رشتهی خودمان، فشار را تحمل کنیم. فشار اینکه ما به جایی نمیرسیم از درس خواندن #ادبیات و #اصول و #فقه و اینها، صاحب #کرامات و اینها نمیشویم. فشار اینکه وقتی هم چیزی خواندیم، مدرکی گرفتیم، باید رشوهخواری نکنیم، اگر #قاضی شدیم، باید #خیانت به #دین نکنیم، باید با یک اتاق اجارهای بسازیم، این هم ریاضت است دیگر.
این ریاضات، #انسان میسازد. وقتی انسان ساخت، میشود آن کسی که از امام علیهالسلام #نصیحت بخواهد، دستور بخواهد، در جایش آن نصیحت واقع میشود و به مرحله #عمل میرسد.
خدایا به آبروی #جوادالائمه از آن #جود و #کرم معنویِ ظاهری و باطنیِ آن حضرت نصیب شیعیانشان بفرما. نصیب همهی ما بفرما. زحمات و برکاتش را شامل حال اموات شیعه و ما بفرما. خدایا در زیر سایه فرزندش #ولی_عصر (علیهالسلام)، اسلام، مسلمین، تشیع، رهبریها؛ رهبریِ تشیع و مرجعیتها و علم و عمل و تدریس را، مدارس را، موفق و منصور بدار.
وصلی الله علی محمّد وآله الطاهرین
۷۹/۱۲/۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
تکمیل عقل-@seyedololama.mp3
667.4K
🔺علاج بیتقوایی #فطری در روایتی از امام #کاظم علیهالسلام
✖️عدم وجود #عقل در #تعلیم و #تربیت امروز اجتماع
🔺 ضرورت #تضرع
🔹 #اقتصاد اسلامی
🔺درمان بیماری #حسد
🔹 #سلامت_دینی
@seyedololama
سیدالعلماء
#توحید
#خداشناسی
🔹اخيراً مقام معظم #رهبری در سخنرانی خود تأکيدی بر #اذان و #نماز داشتند که تاکنون نشنيده بوديم که ايشان با بيان خود بر پخش اذان از مساجد تأکيد داشته باشند، که بسيار مفيد بود، خداوند به ايشان طول عمر و سلامتی عطا فرمايد.
انسان در هر #صبح برای رسيدن به محل کار خود با عجله حرکت میکند، زیرا يا بايد به قطار برسد يا وسيلهای که منتظر اوست که بايد آن را از دست ندهد، بنابراين با عجله و حتی صبحانه نخورده از منزل خارج میشود به نحویکه فراموش میکند «بسم الله» بگويد و #غفلت میکند که اين وسيله، اين قدم و نَفَس از چه کسی است. از خود اوست يا با نفسی که به او داده شده حرکت میکند.
و وقتی هم که وارد محل کارش میشود، با چندين تلفن بر روی ميز کارش و تعداد زياد مراجعه کننده روبرو شده و فراموش میکند که همهی اينها را کسی در اختيار او قرار داده و خود او کارهای نيست و همه عاريه است و ممکن است به آنی از او گرفته شود و حتی از پشت ميز به #زندان افتاده و يا حتی به دار کشيده شود. در اين هنگام صدای #اذان بلند میشود تا همهی غافلان را بيدار کند، لذا اذان يکی از امتيازات بسيار مهم دين مبين #اسلام است و چون آخرين #دين است، داروهايی برای بعضی امراض در اختيار دارد که با هيچ دارويی درمان نمیشود.
جايگاه اذان بسيار مهم است، قدر آن را بدانيد، #نعمت بزرگی است. تا میتوانيد اذان بگوييد و يا مؤذن را تقويت نماييد و در هيچ مکانی و مدرسهای که صدای اذان وجود ندارد، آرام نمانيد؛ به هر قيمتی که شده اذان را احياء کنيد، زيرا اذان يک حرکت #توحيدی و پاککنندهی غبار #فرعونيت انسانهاست. کبريايی و عظمت و نيرو در اين #دنيا هست، ولی اين نيروها و جانها و حرکات، منشأیی غير از #قدرت خدا ندارد، ولی #غفلت و #غرور سبب میشود که #انسان همهی اينها را به خود و يا به وسايل و اسباب نسبت میدهد و #فکر میکند همه قوی هستند و همه شير واقعی هستند؛ الله اکبر همه را خالی میکند و اعلام میکند همه شير عَلَم و پرچم هستند و همه تحت نيروی کسی ديگر و گردانندهی جهان قرار دارند. چرخ و فرمان اصلی دست هيچ کسی نيست، از #فرشتگان و #انبياء و #اولياء الهی رسيده تا به #شاهان و #رئيس_جمهور و #مديران گرفته تا خود آدم #خانواده، #همسر و #بچه، #شريک، #پول، #بانک و...
#دکتر ممکن است گاهی به گونهای عمل کند که نسخه برای خود و خانوادهی خود بنويسد و به ضرر آنها تمام شود و دکتر ديگری او را متوجه اشتباه خود نمايد. يا جراح درجهی اول به گونهای محتاج شود که بايد او را از اين محل به آن محل حرکت دهند.
در اين دنيا همه نمايش قدرت واحد است و #علم و #کمال و فضائل، خوبیها و #جلال و #جمال که در هر چيزی ديده میشود، از يک منبع است، بقيه همه مانند شير عَلَم میمانند که با حرکت باد به اين طرف و آن طرف حرکت میکنند و خودشان به اندازهی يک پشه هم توان ندارند.
۸۷/۸/۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 ولقد اوحی الیک و الی الذین من قبلک لئن اشرکت لیحبطن عملک...؛( #زمر :۶۵)
🔺 بیاناتی تکاندهنده در رابطهی با بر پا شدن #قیامت عرفا در این عالم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#انقلاب_اسلامی
🔺 چگونگی محافظت از ارزشها و خون شهدا
🔹 #پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بر اساس #تربیت اسلامی امتی عظیم و مقتدر را به وجود آورد. و اگر ما واقعاً بخواهیم از این #امت باشیم باید به سی سال پیش برگردیم و از جمله #سپاهیها و #بسیجیهایی شویم که به #جنگ میرفتند و تازه #داماد بودند، تازه #مدرک دانشگاهی گرفته بودند یا تازه میخواستند بگیرند، همهی اینها را رها کردند. این علامت این است که خداوند این "تأسیس" [تربیت اسلامی] را در دلشان آورده بود نه اینکه تربیت شده باشند؛ یک انقلابی بود که خداوند لطف کرد، ولی باقیاش با ماست و ما نباید بگذاریم این نهال خشک شود. باید آبیاری کنیم تا این کار درست شود.
در هر #محلهای مرکز #تعلیم_توحید و سخنان توحیدی و #هدایت برای #زن و #مرد و #دوشیزه و #جوان از همهی امور مهمتر باشد و مورد علاقهتر باشد. اگر #مسجد است در مسجد، اگر #حسینیه است در حسینیه، اگر هیچکدام نیست در جای دیگر. بالاَخره ما ناچاریم برای اینکه این خونهایی که ریخته شده را از دست ندهیم در این #فکر باشیم که #دلهای ما کجاست و جای چیست و علاقهی ما به چیست و برای چه داریم #زندگی میکنیم و اکسیژن هوا را مصرف میکنیم؟ فرق ما با این موش و گربه و مگس همین است. آنها اینقدر اهمیت به وجودشان داده نشده است. آنها به درد ما میخورند که ما آنها را ببینیم و نگذاریم خودمان مثل آنها شویم. ببینیم که این مگس چقدر اهمیت دارد، این مورچه چقدر اهمیت دارد و این گربه چقدر اهمیت دارد؟ [و سعی کنیم مثل آنها نباشیم...] ما باید اینطور فکر کنیم و اساس کار را تغییر دهیم.
۹۳.۴.۲۶= ۱۹ رمضان المبارك ۱۴۳۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama