✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امپریالیسم فرهنگی با سلاح فضای مجازی (بخش هشتم و پایانی)
🔸 #امپریالیسم_فرهنگی را می توان شکل حساب شده تلاش غرب برای تسخیر فضای فکری و فرهنگی سایر ملت ها و به ویژه ملت های مسلمان ارزیابی کرد. به واقع «امپریالیسم فرهنگی»، ظریف ترین نوع سیاست امپریالیستی به شمار می آید که هدف آن، تصرف ارضی یا کنترل حیات اقتصادی نیست، بلکه می کوشد تا در ذهن انسان نفوذ کرده، آن را به کنترل درآورد. یکی از ابزارهای مهم غرب برای رسیدن به این گونه از امپریالیسم، فضای مجازی است.
💠در برابر این موج عظیم و تلاش غرب برای حاکم شدن بر افکار و فرهنگ جوامع با سلاح فضای مجازی، چه باید کرد؟
🔹در بخش های پیشین این نوشتار گفته شد که امروزه در بسیاری از کشورها به ویژه همان کشورهای غربی، قوانین محکمی در برابر نفوذ فضای مجازی، وضع می کنند. پس روشن است که اکثر کشورهای جهان در برابر جنبه منفی فضای مجازی، سرسختی خاصی از خود نشان می دهند. در کشور ما هم باید همین گونه باشد. باید نظارت بر فضای مجازی و محدود ساختن آن بر اساس شاخص های فرهنگی و امنیتی خودمان تعیین و با جدیت اعمال شود. در این باره، تاکید بر هویت اسلامی ملت ما که مشخصه اصلی انقلاب و حکومت ماست، از همه مهم تر است و اعمال این محدودیت ها نباید فدای سودجویی های شخصی و منافع سیاسی برخی گروه ها قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب در تبیین اهداف دشمنان در این زمینه به نکات مهمی اشاره می کنند. ایشان با اشاره به این نکته که «تحولات کشورهای آسیایی و آفریقایی و آمریکای لاتین در دام طراحی باندهای قدرت بین المللی افتاده است، و طراح این ها #صهیونیست و سرمایه داران بین المللی بوده اند»، به این مسأله می پردازند که هدف آنان این بوده است:
🔹«آن وقت اگر اقتضا می کرده است که اخلاق جنسی ملت ها را خراب کنند، راحت می کردند؛ مصرف گرایی را در بین آن ها ترویج کنند، به راحتی این کار را انجام می دادند؛ بی اعتنایی به هویت های ملی و مبانی فرهنگی را در آن ها ترویج کنند، این کار را می کردند. این ها، اهداف کلان آن ها بوده است که تصویر می کردند». تلاش آنان برای عملی شدن این اهداف نیز، تمسک به ابزارهایی است که امروزه #فضای_مجازی خوانده می شود: «از آن وقت همیشه لشکری هم از امکانات فرهنگی و رسانه ای و روزنامه های فراوان و مسائل گوناگون تبلیغات در مشت این ها بوده است... یک ناتوی فرهنگی هم به وجود آورده اند. این، بسیار چیز خطرناکی است. البته حالا هم نیست؛ سال هاست که این اتفاق افتاده است. مجموعه زنجیره به هم پیوسته رسانه های گوناگون - که حالا اینترنت هم داخلش شده است و ماهواره ها و تلویزیون ها و رادیوها - در جهت مشخصی حرکت می کنند تا سررشته تحولات جوامع را به عهده بگیرند؛ حالا که دیگر خیلی هم آسان و روراست شده است». [بیانات در دیدار دانشگاهیان سمنان ۸۵/۰۸/۱۸]
🔹از دیدگاه ایشان، #امپریالیسم از این ابزار برای سرکوب ملت ها استفاده می کند: «امروز مؤثرترین سلاح بین المللی علیه دشمنان و مخالفین، #سلاح_تبلیغات است؛ سلاح #ارتباطات_رسانهای است. امروز این قوی ترینِ سلاح است و از بمب اتم هم بدتر و خطرناکتر است.» [بیانات در دیدار جمع کثیری از بسیجیان کشور ۸۸/۰۹/۰۴]
منابع و مآخذ
۱) داریوش آشوری، دانشنامه سیاسی، نشر مروارید. ۲) پایگاه اطلاع رسانی علوم ارتباطات ایران. ۳) نور نیوز. ۴) باشگاه اندیشه. ۵) هفته نامه جام هفته. ۶) ابراهیم متقی، رویارویی غرب معاصر با جهان اسلام. ۷) عصر سی ان ان و هالیوود، محمدمهدی سمتی. ۸) عبدالعلی قوام، اصول سیاست خارجی و سیاست بین الملل. ۹) آنتونی گیدنز، جامعه شناسی. ۱۰) فصلنامه رسانه و خانواده، شماره۱. ۱۱) آلوین تافلر. موج سوم. ترجمه شهین دخت خوارزمی. ۱۲) سایت الف. ۱۳) بولتن نیوز.
برگرفته از ماهنامه فرهنگ پویا - ۲۹
منبع؛ حوزه نت
#امپریالیسم #فرهنگ
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جواد عليه السلام:
🔸«اَلْمُؤمِنُ يَحْتاجُ اِلى تَوْفيقٍ مِنَ اللهِ وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّنْ يَنْصَحُهُ».
🔹 #مـؤمن به سه چـيز مـحتاج است: ۱) #توفيق_الهى، كه كارها را به خوبى به پيش ببرد. ۲) #واعظ_درونى كه هر لحظه او را پند و #انذار دهد. ۳) پذيرش #نصحيت كسى كه او را #پند مى دهد.
📕تحف العقول، ص ۷۲۹
#امام_جواد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️بدگمانی
🔹 #بدگمانی بیدلیل به مردم، #گناه است و باید از آن پرهیز کرد. در حدیثی از امام صادق علیهالسلام روایت شده که امام علی علیه السلام فرمود: امور برادر دینیات را به بهترین نحو توجیه کن تا آنجا که راه توجیه بسته شود و به خاطر سخنی که برادر دینیات گفته است، مادامی که بتوانی برای گفته او توجیهی درست کنی، به او گمان بد مبر.
📕 #نردبان_سعادت (تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)، ص ۳۶۳
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#بدگمانی #سوء_ظن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ نرم، جنگ سایبری، و تکنیک ها (بخش هشتم)
🔸با پیشرفت روز افزون امکانات و تکامل علمی جوامع، #جنگها نیز روز به روز پیشرفته تر و پیچیده تر شد و گونه های مختلفی به خود گرفت. در دنیای امروز یکی از مؤثرترین، خطرناک ترین و فعال ترین انواع جنگ، #جنگ_نرم است. این جنگ، #سلاحی_برنده است که با بهره گیری از علوم دنیای مدرن مانند روانشناسی، جامعه شناسی و... توانسته است، با کمترین امکانات و تجهیزات، تأثیرگذاری بسزایی در جوامع داشته باشد.
4⃣تکنیک ابهام
🔹یکی از جملات معروف در #جنگ_نرم، این جمله است: «#ابهام، قدرت می آورد». #تکنیک_ابهام می تواند شامل #مبهم_گویی و «عملکرد و قدرت مبهم» باشد. یکی از اصولی که کشورها و حتی افراد معمولی در هنگام درگیری از ان استفاده می کنند، اصل #ابهام است؛ زیرا اگر در هنگام #نبرد شناخت کاملی از طرف مقابل به دست آید، #نقاط_قوت و #ضعف او به آسانی تشخیص داده می شود و با یک برنامه ریزی ساده می توان از نقاط ضعف طرف مقابل استفاده کرد و او را از پای درآورد.
🔹برای مثال، در یک درگیری اگر فردی نداند که طرف مقابلش مسلح است یا خیر، و در صورت مسلح بودن، چه سلاحی همراه خود دارد، و...، بسیار محتاط با او برخورد می کند؛ برخلاف حالتی که انسان اطلاع کافی از توانایی ها و امکانات شخص مقابل دارد که در این حالت به راحتی می تواند تصمیم بگیرد.
🔹برای نمونه می توان به نمایش #قدرتمبهمآمریکا در فیلم های #هالیوودی اشاره کرد که در ان ها به گونه ای خود را قدرتمند جلوه می دهند، که گویا حتی از کوچکترین حرکت افراد باخبرند، و یا دارای افرادی با توانایی های فوق العاده جسمی ـ فکری هستند، که بسیاری از داشته های آن ها نیز هنوز ناگشوده مانده است. و یا در صحبت های جناب سیدحسن نصرالله در جنگ سی و سه روزه چندین سال قبل و بعد از آن مشاهده کردیم که ایشان بعد از شلیک تعدادی از موشک های حزب الله، خطاب به اسرائیل، کلامی به این مضمون گفت: «ما هنوز #قدرت_اصلی خود را به شما نشان نداده ایم».
5⃣تکنیک دروغ بزرگ
🔹ژنرال گوبلز مسئول تبلیغات جنگ هیتلر جمله معروفی دارد. او می گوید: «#دروغ را آنچنان بزرگ بگویید که کسی در دروغ بودن ان شک نکند!». وقتی #دروغ_پردازی آنچنان بزرگ باشد که مانند پتکی بر #افکار_جامعه هدف فرود آید، دیگر ـ برخلاف دروغ های کوچک ـ کمتر کسی در آن شک می کند، و از جهتی به علت تعجب برانگیز بودن آن، به سرعت در #جامعه_هدف رواج می یابد.
🔹برای نمونه می توان به این مورد اشاره نمود؛ در ۱۹ ماه ژانویه سال ۲۰۰۱، آمریکا اعلام کرد که عراق به سلاح های کشتار جمعی دست یافته است؛ موضوعی که آن را دلیل اصلی آغاز جنگ علیه عراق مطرح کرد، در حالی که تا به امروز، با وجود جستجوی گسترده ارتش آمریکا و انگلیس در عراق، هیچگونه نشانهای دال بر درستی این ادعا یافت نشده است. [مشرق نیوز]
6⃣تکنیک تحریف
🔹یکی از رایجترین شیوه های جنگ نرم، #تغییرمتنپیام از طریق #دستکاری در خبر است. در #تحریف به وضوح دروغ گفته نمی شود، ولی واقعیت به صورت دیگری ـ اگرچه با تغییر یک کلمه یا تقطیع کلام و تغییر محتوای کلام ـ نشان داده می شود و در نهایت شکل مسخ شدهای از حقایق که با #دروغ برابری میکند، نمایان میگردد. #تحریف بر دو گونه است؛ #تحریف_لفظ و #تحریف_معنا. در تحریف لفظی افراد، تغییراتی را بر اصل جمله ایجاد می نمایند و جمله را از معنای اصلی خود منحرف میسازند.
🔹برای نمونه، چهره سخنرانی را نشان می دهند که در برابر هزاران نفر مشغول سخنرانی است و می گوید «ایران از انرژی هسته ای اش دست برنخواهد داشت و این حق مسلم ایران است». اما در بیان این خبر، واژه «انرژی» را به «بمب» تغییر داده و ملت ایران را جنگ طلب معرفی می کنند!. یا اینکه در تحریف معنای سخن امام راحل که فرمود: میزان رای ملت است، تحریف کنندگان این سخن را اینگونه معنا میکنند، که امام رای ملت را در همه زمینه ها میزان و ملاک می دانند. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت حوزه نت به نقل از ماهنامه فرهنگ پویا - ۲۹
#جنگ_نرم #جنگ_روانی #تحریف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دشمن شناسی
🔹اینکه ما تکرار می کنیم مسئلهی #دشمن_شناسی را، اینکه ما عرض میکنیم #دشمن را بشناسید، #روش های دشمن را بشناسید، #کارکرد دشمن را بشناسید، مقدار #پیشرفت دشمن را بشناسید، #ضعف دشمن را بشناسید، #قوّت دشمن را بشناسید، این فقط خطاب به مسئولین نیست، به آحاد #مردم [هم هست].
🔹کشوری که جوانش، غیر جوانش، عالِمش، درسخوانش، کاسبش، همه، توجّه به مسائل جهانی دارند، این کشور، هرگز سرش کلاه نمیرود. ما خیلی جاها در #معاملات_جهانی سرمان کلاه رفته؛ برای خاطر اینکه به #مسئله_جهانی توجّه نداشتیم.
🔹این طرفِ ما با چه #نیّتی وارد میدان شده، با چه نیّتی این حرف را به ما میزند، این اصرار را روی فلان مسئله انجام میدهد، مشکل او چیست، ما چقدر احتیاج داریم، او چقدر احتیاج دارد؛ اینها را باید [بدانیم]. اگر اینها را بدانیم، #سرمان #کلاه نمیرود. هر جا اینها را دانستیم و بر طبق این #دانستهها عمل کردیم، پیش رفتیم.
🔹ما الان در سطح جهانی، در #سطح_بینالمللی، در سطح منطقهای #پیشرفت های خوبی داریم؛ همین که #آمریکاییها خیلی از آن عصبانیاند پیشرفت های ما است. این #پیشرفتها به خاطر این بوده که آن کسانی که مسئول کار بودند حواسشان جمع بوده؛ میفهمیدند دنیا چه خبر است.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۲/۲۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #دشمن_شناسی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا تربیت خانوادگی و وراثت در شکل گیری اخلاق انسان موثر است؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸بى شك نخستين مدرسه هر انسانى دامان #مادر و آغوش #پدر اوست، و در همين جا است كه نخستين درسهاى #فضيلت يا #رذيلت را مى آموزد. و اگر مفهوم تربيت را اعم از «تكوينى» و «تشريعى» در نظر بگيريم #نخستين_مدرسه، رحم مادر و صلب پدر است كه آثار خود را بطور #غيرمستقيم در وجود #فرزند مى گذارد، و زمينه ها را براى فضيلت و رذيلت آماده مى سازد. در #احاديث_اسلامى تعبيرات بسيار لطيف و دقيقى در اين قسمت وارد شده كه به بخشى از آن ذيلاً اشاره مى شود:
7⃣در حديثی #پيامبر_اکرم (صلّی الله علیه و آله) می فرماید: «ما نَحَلَ والِدٌ وَلَدَهُ اَفْضَلَ مِنْ اَدَب حَسَن؛ [۱] بهترين بخششى يا ميراثى كه #پدر براى فرزندش مى گذارد، همان #ادب و #تربيت_نيك است».
8⃣#امام_سجّاد (عليه السلام) در همين زمينه تعبير رسایی فرموده است؛ حضرت ميفرمايد: «وَ اِنَّكَ مَسُؤُولٌ عَمّا وَلِّيْتَهُ بِهِ مِنْ حُسْنِ الاَْدَبِ وَ الدَّلالَةِ عَلى رَبّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الْمَعُونَة لَهُ عَلى طاعَتِهِ؛ [۲] تو در برابر آنچه ولايتش برعهده تو گذارده شده است [از خانواده و فرزندان] #مسئول هستى نسبت به #تربيتنيكویآنها و هدايت به سوى پروردگار و اعانت او بر اطاعتش».
9⃣#اميرالمؤمنين (عليه السلام) در يكى از كلمات خود تعبيرى دارد كه نشان مى دهد خُلق و خوى #پدران ميراثى است كه به #فرزندان مى رسد؛ حضرت ميفرمايد: «خَيْرُ ما وَرَّثَ الاْباءُ اَلاَْبْناءَ اَلاَْدَبَ؛ [۳] بهترين چيزى كه #پدران براى فرزندان خود به ارث مى نهند #ادب و #تربيت_صحيح و #فضائل_اخلاقى است».
🔟#امام_على (عليه السلام) در نهج البلاغه، به هنگام شرح شخصيّت و بيان موقعيّت خود براى ناآگاهانى كه او را با ديگران مقايسه مى كردند مى فرمايد: «وَ قَدْ عَلِمْتُمْ مَوْضِعى مِنْ رَسُولِ اللهِ بِالْقِرابَةِ الْقَريبَةِ وَ الْمَنْزِلَةِ الْخَصيصَةِ وَضَعَنى فى حِجْرِهِ وَ اَنَا وَليدٌ يَضُمُّنى اِلَى صَدْرِهِ ... يَرْفَعُ لى كُلَّ يَوْم عَلَماً مِنْ اَخْلاقِهِ وَ يَأمُرُنى بِالاِْقتِداءِ؛ شما قرابت و نزديكى مرا با پيامبر (ص) و منزلت خاصّم را نزد آن حضرت به خوبى مى دانيد؛ كودك خردسالى بودم پيامبر (ص) مرا در دامان خود مى نشاند و به سينه اش مى چسباند... او هر روز براى من پرچمى از #فضائل_اخلاقى خود مى افراشت و مرا امر مى كرد كه به او اقتدا كنم و اين #خلقوخوى من زائيده آن تربيت است».
🔹جالب اينكه امام در لابهلاى همين سخن، هنگامى كه از #خلقوخوىپيغمبراكرم (ص) بحث مى كند، چنين مى فرمايد: «وَ لَقَدْ قَرَنَ اللّهُ بِهِ (ص) مِنْ لَدُنْ اَن كانَ فَطيماً اَعْظَمَ مَلَك مِن ملائِكَتِهِ يَسْلُكُ بِهِ طَرِيقَ الْمكارِمِ وَ مَحاسِنَ اَخْلاقِ الْعالَمِ لَيْلَهُ وَ نَهارَهُ؛ [۴] از همان زمان كه #رسول_خدا (ص) از شير بازگرفته شد، خداوند بزرگترين فرشته از فرشتگان خويش را مأمور ساخت تا شب و روز وى را به راههاى #مكارم_اخلاق و #صفات_نيك جهان سوق دهد».
🔹بنابراين #پيامبر (ص) خود نيز از تربيت يافتگان فرشتگان بود. درست است كه اخلاق و صفات روحى انسان اعم از خوب و بد، از درون او برمیخیزد و با اراده او شكل مى گيرد، ولى انكار نمى توان كرد كه زمينه هاى متعدّدى براى شكل گيرى اخلاق خوب و بد وجود دارد، كه يكى از آنها #وراثت از پدر و مادر و همچنين #تربيت_خانوادگى است؛
🔹و اين مسأله قطع نظر از تحليل هاى علمى و منطقى، #شواهد_عينى و تجربى فراوان دارد كه قابل انكار نيست. به همين دليل براى ساختن فرد يا جامعه آراسته به زيورهاى اخلاقى، بايد به مسأله #وراثت_خانوادگى و تربيت هايى كه از نونهالان در دامن مادر و آغوش مادر مى بينند توجّه داشت و اهمّيّت اين دوران در ساختار شخصيّت انسانها را هرگز فراموش نكرد.
پی نوشتها؛
[۱] كنز العمال فی سنن الأقوال و الأفعال، علی بن حسام الدين المتقی الهندی، ج ۱۶، ص ۶۲۴
[۲] بحارالأنوار، مجلسى، ج ۷۱، ص ۶، باب ۱
[۳] غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، ص ۳۵۹، ح ۸۸
[۴] نهج البلاغة (صبحی صالح)، شريف الرضى، فيض الإسلام، ص ۳۰۰، خ ۱۹۲ (خطبه قاصعه).
📕اخلاق در قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، مدرسه الامام على بن ابيطالب(ع)، چ اول، ج ۱، ص ۱۷۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تربيت #تربیت_فرزند #خانواده #والدین #پدر #مادر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا امام صادق (ع) از «غیبت امام زمان (عج)» خبر داده است؟
🔹 #امام_صادق (علیه السلام) بارها از «غیبت كردن #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه)» خبر داده است. امام صادق (عليه السلام) در حديثى فرمود: «الْخَامِسُ مِنْ وُلْدِ السَّابِعِ يَغِيبُ عَنْكُمْ شَخْصُه؛ [۱] پنجمين از اولاد هفتمين، كسى است كه شخصش از شما #غايب خواهد شد». حضرت در حديث دیگری فرمود: «أَمَا وَ اللهِ لَيَغِيبَنَّ عَنْكُمْ مَهْدِيُّكُمْ حَتَّى يَقُولَ الْجَاهِلُ مِنْكُمْ مَا لِله فِی آلِ مُحَمَّدٍ حَاجَةٌ؛ [۲] آگاه باشيد به خدا سوگند كه #مهدى (عج) شما از بين شما #غايب خواهد شد، تا اينكه جاهل از شما مى گويد: خداوند احتياجى به آل محمد ندارد...».
🔹امام در روایتی دیگر فرمود: «إِنَّ الْغَيْبَةَ سَتَقَعُ بِالسَّادِسِ مِنْ وُلْدِی وَ هُوَ الثَّانِی عَشَرَ مِنَ الْأَئِمَّةِ الْهُدَاةِ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ (صلى الله عليه و آله) أَوَّلُهُمْ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ آخِرُهُمُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ بَقِيَّةُ اللَّهِ فِی الْأَرْضِ...؛ [۳] همانا #غيبت در ششمين از فرزندانم واقع خواهد شد، و او #دوازدهمين از #امامان_هدايت بعد از رسول خداست كه اول آنها اميرالمومنين على بن ابيطالب و آخر آنها #قائم به حق بقية الله در روى زمين است...». امام صادق (علیه السلام) همچنین فرمود: «إِنَّ لِلْقَائِمِ غَيْبَةً قَبْلَ أَنْ يَقُومَ؛ [۴] همانا براى #قائم (عج)، #غيبتى قبل از قيام است».
پی نوشتها؛
[۱] كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، اسلاميه، چ دوم، ج۲، ص۳۳۳، باب۳۳
[۲] همان، ص۳۴۲، ح۲۲
[۳] همان، ح۲۳
[۴] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، چ چهارم، ج۱، ص۳۳۸، (باب فی الغيبة)
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، چ هفتم، ۱۳۹۰ش، ص۳۳۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام هادى عليه السلام:
🔸«اِنَّ الظّالِمَ الْحالِمَ يَكادُ اَنْ يُعْفى عَلى ظُلْمِهِ بِحِلْمِهِ وَ إنَّ الْمُحِقَّ السَّفيهَ يَكادُ اَنْ يُطْفِى ءَ نُورَ حَقِّهِ بِسَفَهِهِ».
🔹 #ظالم_بردبار (خردمند) ممكن است كه با #بردبارى خود مورد #عفو و گذشت از ظلمش قرار گيرد، ولى #حقدارِ_نادان، ممكن است، به سبب #سفاهتش نور حقش را خاموش كند.
📕تحف العقول، ص ۷۷۲
#امام_هادی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد