#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#کشاورزی
✅ نسخهای برای نجات کشاورزی
🔶 قرار است علاوه بر ۲۵۰ هزار هکتار فعلی، از سال آینده نیز برخی از محصولات کشاورزی همچون برنج به صورت کشت قراردادی انجام شود، این نوع کشت چه مزایایی دارد و دیگر کشورها چه تجربهای در این زمینه دارند؟
🔸 یکی از مشکلات سالانه کشاورزی ما معدوم کردن محصولاتی است که کشاورز با زحمت آنها را تهیه میکند اما مشتری برای آن وجود ندارد یا قیمت آن بیش از حد پایین است.
🔸 کشت قراردادی که به گفته کارشناسان با اقبال گستردهای هم روبهرو شده به عنوان یکی از اثرگذارترین راهحلهای تضمینی برای اجرای الگوی کشت در جهان محسوب میشود.
🔸 بر اساس این طرح، دولت یا بخش خصوصی طبق نیازهای داخلی با کشاورزان برای کشت محصولات کشاورزی قرارداد میبندد و طی آن، کشاورز از ابتدای فصل کاشت دقیقا میداند چه محصولی میکارد، محصول مزرعه خود را چه زمانی برداشت و چه زمانی مطالبات خود را دریافت میکند.
🔸 بر مبنای این قرارداد جهاد کشاورزی برای هر هکتار زمین و در ازای سفته، کود مورد نیاز را به کشاورز تحویل میدهد. کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل میدهند و بعد از کسر هزینههای کود، مطالبات خود را دریافت میکنند.
🔸 این کار با حمایت در تهیه و تحویل انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، همچنین با پرداخت یارانه و پاداش بهرهوری، بیمه کشاورزان و کسر مبلغ آن در زمان تحویل، یارانه آزمون خاک و... انجام میشود.
🔸 در این نوع سیستم تولید، خریدار که معمولا شرکتها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تأمین نهادههای تولید، آموزش کشاورزان و بازاریابی هستند و کشاورزان فارغ از دیگر دغدغهها تنها باید تمرکز خود را بر برنامه ریزی برای کشت محصول با بالاترین کیفیت و حداقل بودجه بگذارند. نتایج آن نیز کاهش ریسک تولید و بازار و ثبات درآمد برای کشاورز و سود برای خریدار است.
🔸 بر اساس گزارش سازمان جهانی غذا، هم اکنون کشاورزی قراردادی در بسیاری از کشورها اجرا میشود و موفقیتهایی هم در پی داشته است، کشور هندوستان از پیشتازان این نوع کشت است که در طول سالها با آزمون و خطا نوع قراردادهای خودشان را اصلاح کردند که نفع کشاورز و شرکت طرف قرارداد در آن تأمین شود.
🔸 طبق آمارهای جهانی حدود ۹۰ درصد کشاورزی در جهان قراردادی است، در حالی که در کشور ما تنها یک درصد کشت قراردادی انجام میشود.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عربستان
✅ تخت گاز آل سعود به سمت دوران جاهلیت
🔸 پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی ضمن پرداختن به شرایط کنونی عربستان، به طور خاص "محمد بن سلمان" ولیعهد این کشور و افراد نزدیک به وی را نیروهایی دانسته که در حال بازگرداندنِ عربستان به "عصر جاهلی" هستند.
🔸 میدل ایست مانیتور به طور ویژه به این نکته تأکید کرده که بن سلمان سرزمین عربستان را که سرزمین نزول وحی و دین اسلام بوده، از هویت اسلامی و دینی آن دور میکند و عملا در حال فرو بردنِ آن در تاریکی مطلق است.
کشوری که در آن جشنوارههای بعضا نامناسب با الگوی غربی و با وقاحت تمام برگزار میشوند، حقیقتا ناراحت کننده است که امروز شاهد تحولات جاری در عربستان هستیم. تحولاتی که به بهانه ایجاد سرگرمی در این کشور برای مردم آن اتفاق میافتد.
🔸 محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، نهادی موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" را در این کشور بنا نهاده و ریاست آن را نیز به شاهزاده عربستانی "ترکی الشیخ" واگذار کرده است.
🔸 بن سلمان عملا به وقوع انواع فساد، بی اخلاقی و رواج گناه در عربستان چراغ سبز نشان داده است.
این در حالی است که وی هیچ احترامی برای احساسات بیش از دو میلیارد نفر مسلمانی که سالانه از اقصی نقاط جهان آرزو دارند تا به خانه خدا و مکانهای مقدس عربستان مشرف شوند، قائل نیست.
🔸 بن سلمان عملا در حال غربی کردنِ بخشهای مختلف فرهنگ عربستان است و از این طریق سعی دارد غرب را قانع به پذیرش این نکته کند که وی باید جانشین پدرش شود.
او میخواهد به قدرتهای غربی نزدیک شود و کلید سلطنت عربستان را از این طریق در دست داشته باشد. با این حال، وی فراموش کرده که قدرت واقعی دستِ حق تعالی است.
🔶 گزاره تحلیلی
🔸 انتخابِ "ترکی الشیخ" به عنوان رئیس نهاد موسوم به "مرجع عمومی سرگرمی" در عربستان یک انتخاب اتفاقی نبوده است. وی به نحوی خاص و با دقت برای این پُست گزیده شده است.
بن سلمان وی را با دقت و زیرکی انتخاب کرد، زیرا وی از نوادگان "محمد بن عبدالوهاب" بنیانگذارِ فرقه وهابیت است.
🔸 همان فردی که با پادشاهان اولیه عربستان سعودی بیعت کرد و عملا هدف اصلی آنها سازگار کردن دین با منافعِ خاص خودشان بود.
🔸 شکی نیست که وی عملا در حال بازگرداندنِ عربستان به عصر جاهلی است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#قانون_اساسی
✅ اصلاح قانون اساسی؟!
🔶 بحث درباره قانون اساسی و لزوم اصلاح آن مدتی است به محافل رسانهای و سیاسی کشیده شده است.
🔸 شروع مباحث و مواضع مختلف در این موضوع با اظهاراتی از سوی باهنر، نماینده چندین دور مجلس شورای اسلامی آغاز شد؛
نظر اصلاحی باهنر در خصوص قانون اساسی بیشتر معطوف به نهاد قانونگذاری کشور است؛
او معتقد است ساختار مجلس کنونی در کشور کارآمدی لازم را ندارد و برای ایجاد نگاه راهبردی و ملی در عرصه قانونگذاری، نیاز به مجلس بالادستی همچون مجلس سنا در آمریکا است.
🔸 بااینحال، طرح موضوع اصلاح قانون اساسی کشور از سوی این چهره سیاسی، با نظرات موافق و مخالفی در میان چهرههای سیاسی مسئول و غیرمسئول مواجه شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان، ۱۸ بهمنماه در ویژهبرنامه زاویه شبکه ۴ سیما گفت: «ما نمیتوانیم زمان مشخصی برای اصلاح قانون اساسی در نظر بگیریم و بگوییم مثلاً هر ۲۰ سال باید در آن بازنگری کنیم؛ اما هر وقت نیاز شد، باید دست به این اقدام بزنیم».
🔸 سخنگوی شورای نگهبان دیروز (۲۳ بهمن) در پاسخ به سؤالی در این خصوص اعلام كرد: «راه اصلاح قانون اساسی در اصل ۱۷۷ قانون اساسی پیشبینی شده است. اگر نیاز به اصلاح قانون اساسی باشد راه بسته نیست و نگرانی وجود ندارد ولی اولویت ایجاب میکند از قانون اساسی فعلی استفاده کنیم».
🔸 محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاحطلب ۱۹ بهمنماه در گفتوگو با ایلنا اظهار داشت: «تغییر قانون اساسی یک تیغ دو لبه است که میتواند ما را به پسرفت بکشاند یا بر اساس نیاز واقعی مردم و شرایط زمانه تغییر کند».
🔸 محمد غرضی، از وزرای دهه ۶۰ نیز از قافله نظردهندگان به موضوع تغییر قانون اساسی جا نماند، طی اظهاراتی گفت: «تحقق چنین هدفی کار راحتی نیست؛ زیرا مردم از ایدههای سیاسیون حمایت نمیکنند... تغییر قانون اساسی ناشی از اراده قدرت سیاسی نیست، بلکه این تغییر به دست قدرت اجتماعی شکل خواهد گرفت».
🔸 بااینحال به نظر حمیدرضا ترقی، فعال سیاسی اصولگرا، «الآن وقت مطرح کردن این مسائل نیست؛ ما مشکلات ساختاری که مانع مدیریت و حکمرانی درست کشور شود به آن معنا نداریم، مشکل ما رفتاری و عدم انجام وظایف هر قوه بر اساس ضوابط و وظایفی است که قانون برای آنها مشخص کرده است».
🔶 گزاره تحليلی
🔸 بسيار واضح است كه قانون اساسی در بازنگری خود سكوت ندارد و اصل ۱۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مربوط به بازنگری آن است، اصلی كامل، جامع، شفاف و صريح است.
🔸 بااینحال همانگونه كه اصلاح قانون اساسی بنا بر اقتضائات زمان، از احتمالات است، صرف گذشت زمان نیز نمیتواند دليلی تام برای تغيير آن که ستون فقرات قوانین کشور محسوب میشود، دانست؛ چراکه اصلاح بیمورد نيز میتواند آسیبزا باشد.
🔸 مانايی قانون اساسی بهعنوان ميثاق بزرگ ملی و دينی و انقلابی، مبتنی بر فرهنگ، باورها و ارزشهای بنيادين، يكی از مهمترین تفاوتهای آن با قوانین عادی است و همین تفاوتهاست که سطح ضرورت تغییر را از جنجالهای رسانهای و بگومگوهای سیاسی خارج میکند.
🔸 بنا به فرمايش رهبر معظم انقلاب، «همه چيزهايی كه برای اداره امور ملت لازم است، به شكل متين و مستحكمی در اين منشور وجود دارد»؛ لذا به نظر میرسد در وضع کنونی کشور، بیش از دعواهای سیاسی و رسانهای بر سر اصلاح قانون اساسی، نیازمند یک عزم ملی جهت عمل به اصول مترقی آن هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#تمدن_اسلامی
✅ تمدنسازی در سیرهی پیامبر و اهل بیت (صلوات الله علیهم)
🔶 رهبر انقلاب از تمدنسازی اسلامی بهعنوان یک آرمان نام میبرند. این تمدنسازی در سیرهی پیامبر و اهل بیت (صلوات الله علیهم) چه سابقهای داشته است؟
🔸 در سیرهی پیامبر اکرم تمدنسازی مهم است. یعنی پیامبر اکرم که آمدند یک گامهایی را طی کردند تا این عرب جاهلی که دختر زنده به گور میکرد و از دختر تنفر داشت، او را به حدی برساند که عذاب وجدان بگیرد و از آن کارش توبه بکند.
🔸 خب ما باید ببینیم پیامبر چه گامهایی را طی کردند. این عربهایی که یکدیگر را بر سر مسائل جزئی میکشتند، به حدی رسیدند که ایثار میکردند.
🔸 پیامبر یک تمدنی را پایهگذاری کردند و اعراب را از آن وضعیت فلاکت بار مادی و معنوی نجات دادند و به اوج انسانیت رساندند اما بعدا این اوج تنزلهایی هم پیدا کرد.
🔸 امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) هم البته همان تمدن را احیا کردند، چون مسیر کج شد و نگذاشتند آن مسیر ادامه پیدا بکند.
🔸 اسلام یک تمدن جدیدی را در میان شرق و غرب عالم ایجاد کرد و یک تمدن نویی را به جا گذاشت که هنوز که هنوز است میبینیم این تمدن جذبهی خودش را دارد، به شرط اینکه غبارهایی که بر رویش نشسته را کنار بزنیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#حضرت_زینب (س)
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ سردار جهاد تبیین
🔸 جایگاه والای حضرت زینب (سلامالله علیها) صرفا ناشی از انتساب به پیامبر اسلام، امام علی(ع) و حضرت زهرا (س) و حسنین علیهم صلواتالله نمیباشد.
🔸 ایشان با مدیریت کاروان داغدار کربلا و همچنین با ایراد خطبههای علی وار در طول اسارت به ویژه در کوفه و شام، کاخ یزیدیان را مملو از کلام حق و پایههای حکومت منحوس اموی را لرزان نمودند.
🔸 کار ویژه حضرت زینب (سلامالله علیها) آن است که تهدید را به فرصت تبدیل کرده و با سخنان منطقی، مستدل و قوی خود، چهرهی واقعی اسلام ناب محمدی را در مقابل اسلام استکباری اموی به خوبی نمایان ساخت.
🔸 اجازهی تحریف حقیقت کربلا را به دشمنی که به ظاهر پیروز و قدرتمند بود ندادند و نگذاشتند در حماسهی حسینی جای جلاد و شهید عوض گردد.
🔸 اگر نبود جهاد تبیین و روشنگری ایشان و امام سجاد(علیهالسلام)، بیشک واقعهی عظیم کربلا توسط بوقهای رسانهای دشمن دچار تحریف و خیانت میشد.
🔸 امروز نیز بر همگان فرض است که با بصیرت و جهاد تبیین اجازهی تحریف حقیقت، به ویژه در مواجهه با عملیات رسانهای و روانی دشمن را ندهیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی علیجانزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#جریان_های_سیاسی
✅ چرا اصلاحات به دنبال تخریب دولت رئیسی است؟!
🔸 ایمانی در ابتدا با اشاره به تمایل دائمی جریان اصلاحطلب برای ماندن در عرصه قدرت گفت: «اصلاحطلبان بههرحال هیچگاه تمایل ندارند از قدرت کنار بکشند. عدم حضور جریانات سیاسی در قدرت، مساوی با مرگ آن جریان است».
🔸 ایمانی در پاسخ به این پرسش که چرا اصلاحطلبان باوجود گذشت چیزی کمتر از ۶ ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم، رویکرد تخریبی علیه آن را آغاز کردهاند، گفت: «اصلاحطلبان همچنان که در سال ۹۲ با حمایت بیقیدوشرط از آقای روحانی دچار این اشتباه محاسباتی شدند، در سال ۹۶ آن را تکرار کردند و هماکنون نیز دارند برای بار چندم مرتکب این اشتباه محاسباتی میشوند. مردم بهشدت با عملکرد دولت آقای روحانی زاویه دارند و میدانند که آن رویکردها و ایدههای جریان اصلاحطلب حامی دولت بود که کشور را به عقب راند. اصلاحطلبان باید این را بدانند که لازم است مدتزمان معقولی از دولت قبل بگذرد تا آنها بتوانند مجدداً هوای قدرت در سر بپرورانند».
🔸 وی در پایان اضافه میکند: «یکی دیگر از دلایلی که آنها را ترغیب کرده است تا مجدداً فعالیتهای سیاسی داشته باشند، تدبیر نشان ندادن دولت رئیسی در تشریح شرایطی است که در آن کشور را به دست گرفتهاند. بخشی از کلیگویی دولت در تشریح شرایط کشور، بدلیل در نظر گرفتن مسائل اخلاقی و ملی توسط رئیسجمهور بوده است، اما رئیسی باید شرایط را برای مردم بازگو میکرد تا مردم بیشتر با عملکرد هشت ساله اصلاحطلبان در مدیریت کشور آشنا میشدند».
🔸 #گفتگو_با_اساتید: ناصر ایمانی؛ تحلیلگر مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تببین
✅ هفت گام برای جهاد تبیین
1⃣ گستره
رسالت تبیین یک رسالت مقطعی نبوده، گستره مفهوم تبیین همه «حوزههای مداخلهای جریان شیاطین» در عالم مثل شبهات اعتقادی، سیاسی، اقتصادی و ... همه وسواس ابلیس را در بر میگیرد. بر این اساس الگوی مقابلهای نیز باید ترکیبی، چند وجهی و ناظر به ابعاد مختلف تهاجم دشمن باشد.
2⃣ الزامات
تغیییر ریل از دفاع به تهاجم؛ در این مخاصمه و فوریت جهاد زینبگونه در زمان فعلی نیازمند به:
🔸 تدوین فوری سند راهبردی تهاجم ترکیبی و طراحی عملیات فوری دفاعی، ولی فعالانه در شرایط گذار
🔸 تربیت عناصر توانمند باورمند و متعهد به عنوان عوامل اصلی تبیینگر که مهمترین خصیصه آنها هم افقی با نگاه ولی جامعه باشد
🔸 تلاش جدی و گسترده برای بسط مفاهیم و ارزشهای اخلاقی و دینی و تقویت مبانی اعتقادی جهادگران تبیین
🔸 انجام اقدامات جبههای و همافزا و پرهیز از خنثیسازی اقدامات سایرین
3⃣ تجمیع ظرفیتها
توجه به «بسترهای تبیین» خصوصا برای فوریتهای فعلی و ایجاد «جریان تبیین» در لایهها و سطوح مختلف، نیازمند انجام اقداماتی وسیع و ملی و همچنین در بخشهای مردمی و مسئولان میباشد.
با این توضیح که برای ایجاد بستر به نظر میرسد شروع گسترده اقداماتی از طرف مسئولین ملی ضرورت بیشتری داشته و در مجموع نیازمند سه دسته فعالیت هستیم:
🔸 ارتباط وسیع مسئولین، صاحبان اندیشه دولتی و حکومتی و مردمی با لایههای پایین جامعه و عموم مردم
🔸 اجرای عملیاتهای وسیع جبههای برای عناصر اصلی جریان انقلابی خصوصاً شبکههای وسیع مردمی
🔸 حرکت منظم، پرشتاب، هنرمندانه و مدبرانه جریانات رسانهای کشور با تمرکز بر رسانه ملی و فضای مجازی
4⃣ موانع
حتماً نیازمند آنیم با رصد دقیق و بررسی و مطالعه در بلند مدت و کوتاه مدت با استفاده از نخبگان و متخصصین موانع اصلی در «پذیرش حق» و «قبول و باور دستاوردها و نقاط قوت انقلاب و نظام» و همچنین «نقاط ضعف و چالشهای اصلی نظام سلطه» را شناسایی و برای رفع آن اقدام نماییم، زیرا ممکن است حرف صحیحی در قالب صحیحی ارائه گردد ولی به علت نبود زمینه پذیرش تبعات منفی یا خنثی در جامعه داشته باشد.
5⃣ محتوا
از آنجا که هدف دشمن، ارائه تصویر غیرواقعی از توان، امکانات و اتفاقات پیرامون جبهه خودی بوده و به دنبال تسخیر ذهن و قلب مخاطب است، محتوای قابل ارائه در جهاد تبیین نیازمند توجه به همه ابعاد تبیین در ساحتهای مختلف چون «رویکرد پدافندی و واکنشی» «تبیین و دسته بندی حقایق» «دستاوردها» «عناصر و منابع قدرت» «توانمندیها، ظرفیتها و قابلیتها» میباشیم از این رو میتوان محتوای مورد نیاز را در بخشهای زیر دستهبندی کرد:
🔸 ارائه یک روایت «صحیح و مستند» و «هوشمندانه و بهنگام» از اتفاقات و حوادث
🔸 شناسایی گلوگاههایی که ممکن است از طرف دشمن در نقطه تمرکز دشمنی قرار گیرد
🔸 شناسایی فوری سؤالات، پرسشها و ابهامات مردم و تهیه پاسخهای هوشمندانه و صحیح
🔸 بیان و ارائه مستدل و دقیق دستاوردها و نقاط قوت و امیدآفرین انقلاب
🔸 شناسایی و دستهبندی و بیان مستند شیوههای جنگ روانی دشمن
🔸 رصد فوری و صحیح اقدامات دشمن و مقابلههای هوشمندانه و پیشگیرانه با آنها
6⃣ سازمان رزم
ساماندهی عملیاتی مردم پایه با استفاده از توان نهادهای رسمی و با ضرب شدن در قدرت رسانهای ضروری به نظر میرسد.
محور فعالیت در این سازمان رزم باید بر تقسیم کار، در نظر گرفتن همه ظرفیتها، توان اقدام در همه اقشار و بر اساس راهبرد ارتباط مستقیم با مردم طراحی شود. چیزی شبیه اقدامات تبیینی در دوران انتخابات. اگرچه انجام این عملیات نیازمند توجیه و توانمندسازی لایه میانی یعنی عناصر مرجع و سرشبکهها میباشد.
7⃣ هدفگذاری برای تولید محتوا
در کنار اقدامات فوق که با قید فوریت باید ساماندهی و عملیاتی گردد، نیازمند فعالیت گسترده پژوهشگاهها، اندیشکدهها و فعالین مردمی و نخبگانی و اندیشهورزان حوزوی و دانشگاهی برای کشف بهترین شیوهها برای ارائه محتوا به مخاطب و حل «گرههای ذهنی» آنان میباشیم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#رسانه #فضای_مجازی
✅ رتبه ششم اعتیاد به گوشی هوشمند در دنیا
🔸 از ترکیه، ژاپن، فرانسه و حتی آلمان و سوئیس هم سبقت گرفتهایم و در جایگاه ششم جهان ایستادهایم، اما ای کاش در این رتبه بندی بینالمللی جایگاه آخر بودیم و در ارزیابی میزان اعتیاد به تلفن همراه، ششم نمیشدیم.
🔸 محققان دانشگاه «مک گیل» کانادا به تازگی نتایج یک مطالعه بینالمللی درباره اعتیاد مردم جهان به تلفنهای همراه هوشمند را منتشر کردهاند که به شیوه متاآنالیز و با تحلیل ۸۱ پژوهش قبلی بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ انجام شده است.
🔸 نکته مهم این که بازه سنی این افراد بین ۱۵ تا ۳۵ سال و میانگین سنی شان ۲۸.۸ سال بوده است.
🔸 ایران رتبه ششم رده بندی این مطالعه بر اساس بیشترین میزان استفاده از تلفنهای هوشمند را داشته و قبل از ما، رتبههای یک تا پنج به ترتیب چین، عربستان، مالزی، برزیل و کره جنوبی بودهاند.
کشورهایی مانند سوئیس، فرانسه و آلمان هم در انتهای جدول ۲۴ تایی هستند .
همچنین در این فهرست، رتبه ترکیه ۸، ژاپن ۱۵، انگلستان ۱۶، آمریکا ۱۸ و سوئیس ۲۲ بوده است.
🔸 موضوع مورد مطالعه در این تحقیق، استفاده مشکل ساز از گوشیهای هوشمند و وابستگی روانی و رفتاری به آن بوده که در واقع همان اعتیاد به گوشی تعریف میشود و در این تحقیق برای آن، نمرهای بین ۱۰ تا ۶۰ تعیین شده است.
بر این اساس چینیها با نمره ۳۶.۱۸ بدترین وضعیت را داشتهاند و آلمانیها با نمره ۱۸.۴۴ بهترین وضعیت. نمره ما هم ۳۱.۵۲ بوده است.
🔸 طبق این مطالعه، احتمالا یکی از دلایل تفاوت کشورها در این حوزه، هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی متفاوت درباره اهمیت استفاده مداوم و ارتباط منظم از گوشی تلفن، یا همان دست به تلفن بودن است و به نظر میرسد علت این که کشورهایی مانند آلمان و فرانسه شرایط بهتری دارند، ناشی از روحیه و فرهنگ فردگرایی آنهاست که آنها را ملزم به پیروی از هنجارهایی که در دیگر کشورها حاکم است، نمیکند.
🔸 متوسط سنی کودکانی که صاحب گوشی هوشمند هستند به ۱۰ سال کاهش یافته و این نشان میدهد که وابستگی جوانان و کم سن و سالترها به گوشی هوشمند در حال افزایش است.
🔸 نوجوانانی که به گوشیهای هوشمند خود معتاد هستند، بیشتر در معرض اختلالات روانی از جمله افسردگی و اضطراب قرار دارند.
🔸 یکی از بدترین پیامدهای کرونا برای بسیاری از کشورها از جمله ما، افزایش میزان استفاده دانش آموزان از گوشیهای هوشمند بوده و کنترل آن را هم سختتر کرده است.
🔸 به هر حال باید برای جلوگیری از مشکلات فردی و اجتماعی این موضوع فکری کرد و نمیشود بی تفاوت از کنار آن گذشت.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#انقلاب_اسلامی
✅ انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده
🔶 در بیانیهی گام دوم آمده است که «انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است».
این جمله در منظومهی اعتقادی انقلاب اسلامی به چه معناست؟
انقلاب با چه خطاهایی مواجه شده است که آمادهی اصلاح آن است؟
و برای اصلاح این خطاها چه باید کرد؟
🔸 انقلاب اسلامی چون بر اساس آموزههای اسلامی هست به پیشرفت و حرکت فکر میکند و اصلاً مخالف عُجب است و میگوید عُجب یک عمل شیطانی است. اینکه انسان در جا بزند و بگوید ما خیلی خوبیم، این خیلی بد است.
🔸 پس انقلاب اسلامی اگر آمادهی تصحیح اشتباهات ناخواستهی خودش است یعنی به آیاتی که قرآن میگوید توبه کنید توجه دارد.
🔸 چون ببینید دو نوع توبه در قرآن مطرح است. ما توبهی فردی و توبهی اجتماعی داریم.
قرآن دربارهی توبهی فردی میفرماید: «فَمَنْ تابَ مِنْ بَعْدِ ظُلْمِهِ وَ أَصْلَحَ فَإِنَّ اللَّهَ یَتُوبُ عَلَیْه». یعنی هر کس بعد از اشتباه و ظلمی که کرده است توبه و جبران بکند. این یعنی اصلح، اصلح یعنی جبران میکند. این همان تصحیح خطاها به تعبیر آقا است. میگوید خدا هم توبهاش را میپذیرد اما قرآن در جای دیگری میفرماید: «تُوبُوا إِلَی اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُون» یعنی توبهی جمعی.
پس انقلاب دنبال جبران هست. این همان توبه و اصلاح میشود و توبه هم یعنی تغییر.
🔸 وقتی آقا میفرمایند انقلاب آماده است که خطاهای خویش را اصلاح کند، این تواضع و صداقت ایشان را میرساند. که یعنی ما عُجبی نداریم و میخواهند بگویند ما معصوم نیستیم. کما اینکه در قضیهی جمعیت فرمودند ما اشتباه کردیم.
🔶 حالا این خطاها و ساز و کار تصحیح آنها چیست؟
🔸 اول باید آسیبشناسی کرد و خطاها را باید به درستی تشخیص داد و نباید گذاشت عدهای نکات مثبت انقلاب را بهعنوان خطا به مردم معرفی کنند. چون این خطر در کمین است. باید به مردم بگوییم از کجا داریم ضربه میخوریم. ضربهای که ما میخوریم از ناحیهی شعارهای انقلاب نیست. از ناحیهی عدم عمل به شعارهای انقلاب است. خطاها را باید به درستی تشخیص داد و بعد هم به فکر درمان و جبران بود.
🔸 تشخیص خطاها باید بر اساس تطبیق عملکرد با معیارها باشد. یعنی دقیقاً عملکردها را با معیارها بدون حب و بغض، و بدون پیشداوری بررسی کنیم. چون اگر تشخیص صحیح نباشد اقدامات نتیجهی عکس میدهد. باید مورد به مورد در آنجاهایی که ما دچار مشکل هستیم، موانع را به درستی بشناسیم و ریل را عوض کنیم. توبهی واقعی همراه با تغییر است. حالا اینها چه مواردی هست باید یکی یکی بررسی کرد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
#پیشرفت #قیام_مردم_تبریز
✅ مروری بر بیانات رهبرانقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔸 درباره ماه رجب:
جوانها را توصیه میکنم که فرصت ماه رجب را مغتنم بشمرند، فرصت امروز را که نیمهی ماه رجب است مغتنم بشمرند.
🔸 درباره حادثه بیستونهم بهمن و درخشش مردم تبریز:
حادثهای که در بیستونهم بهمن در تبریز به وجود آمد موجب ثمردهی انقلاب شد.
این حرکت، حرکت ابتکاریای بود، حرکت مهمّی بود که استمرار قیام نوزدهم دی قم را به همه یاد و نشان داد.
اگر تبریز در روز بیستونهم بهمن آن حرکت عظیم را انجام نمیداد، سنّت چهلمگیری و استمرار مبارزه برای ملّت ایران راه نمیافتاد.
پیروزی این انقلاب به خاطر حضور مردم در عرصه و در میدان و در خیابان بود؛ نه با تفنگ، نه با سیاسیکاری، نه با حزببازی.
حرکت بیستونهم بهمن موجب استمرار مبارزه شد. استمرار یک حرکت، کلید پیروزی آن حرکت است.
🔸 درباره مسئله استمرار حرکت انقلاب:
ما نهضتها و انقلابهایی را در دنیا سراغ داریم که خوب شروع شدند، منتها به پیروزی دست پیدا نکردند.
مسئلهی استمرار در منطق امام بزرگوار هم یکی از امّهات سیاستهای انقلابی امام بود.
🔸 نمونههایی از تدابیر امام در باب استمرار و تداوم حرکت انقلاب:
در اواسط سال ۵۸، تبریز با حملهی ضدّ انقلاب مواجه شد؛ امام فرمود که خود مردم غیور تبریز این را علاج میکنند.
در دوران دفاع مقدّس امام پیدرپی نَفَس تازه میداد و روحیه میداد به رزمندگان، به مردم، به مسئولان کشور؛ و در واقع امام از جنگ یک وسیلهای برای اقتدار ملّت به وجود آورد.
مرحوم آقا مهدی باکری، یک دانشجوی معمولی در دانشگاه تبریز بود؛ امام از یک دانشجوی دانشگاه، یک فرمانده بزرگ، یک الگو به وجود آورد؛ این کار امام بود؛ امثال مهدی باکری و شهید قاسم سلیمانی را امام تولید کرد.
استمرار حرکت انقلابی یعنی اینکه ما هدفهای انقلاب را در نظر داشته باشیم، و همهی نیازهای امروز و فردا را در نظر بگیریم و این نیازها را به هر شکلی که میتوانیم تأمین کنیم.
🔸 هدفهای انقلاب چیست؟
پیشرفت کشور، عدالت اجتماعی در کشور، اقتدار کشور، تشکیل جامعهی اسلامی در کشور، و در نهایت رسیدن به تمدّن نوین اسلامی و تمدّن بزرگ اسلامی
🔸 تلاشها دو جور هستند؛ بعضی از این تلاشها مربوط به امروزند، مسائل نقد امروزند، بعضیها مسائل مربوط به آیندهاند.
نیازهای اکنون را، نیازهای نقد را، معمولاً آحاد ملّت بزودی تشخیص میدهند یا با اندک اشارهای تشخیص میدهند و وارد میدان میشوند.
در این قضیّهی کرونا دانشمندان جوان کشور بلافاصله مشغول فعّالیّت شدند؛ محصولش انواع واکسنها در داخل کشور است که مردم استفاده کردند و کشور بی نیاز شد.
🔸 نمونههایی از پیشرفتهای ما:
پیشرفت علم، سرعت و شتاب پیشرفت علمی ما چندین برابرِ متوسّطِ جهان است، بعضی گفتهاند دَه برابر یا سیزده برابر.
ما در بخشهای مختلف علمی پیشرفتهایی کردیم، در قضیّهی انرژی هستهای، نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، در قضایای گوناگون پزشکیهای پیچیده و عملهای جرّاحی بسیار دشوار، ناباروری، سلولهای بنیادی و بخشهای مهمّ علمی گوناگون
پیشرفت در زیرساختهای اساسی؛ مثلا در زمینهی راههای امن، بزرگراهها، آزادراهها، راه ریلی، مسئلهی سد، مسئلهی مسکن، مسئلهی آب و برق و گازرسانی به نقاط مختلف کشور.
پیشرفت در خدمات سلامت و محور پزشکی منطقه شدن
پیشرفت در شاخصهای مهمّی از شاخصهای اقتصاد، طبق قضاوت مراکز اقتصادی معروف دنیا
خودکفائی تولید بسیاری از چیزها
🔸 زنده بودن انقلاب یعنی دلبستگی نسلهای جدید کشور به آرمانهای انقلاب. امروز مردم دلبستهی آن آرمانها هستند.
🔸 اگر کشور از هدفهای انقلاب دور شده بود، دشمنان انقلاب این قدر دشمنی با ایران اسلامی نمیکردند.
🔸 شعار انقلاب شعار حمایت از مستضعفین و پابرهنهها است؛ شعار انقلاب مقابلهی با استکبار است.
🔸 کسی که زندگی اشرافی دارد یا دم از تسلیم میزند، نمیتواند به انقلاب پایبند باشد.
🔸 سفارش من به جوانهای عزیزمان این است که امروز ببینند دشمن چه چیزی را هدف گرفته، نقطهی مقابل آن را عمل کنند و حرکت کنند.
دشمن ملّت ایران، افکار عمومی و فکر جوانها را هدف گرفته؛ برای اینکه ملّت ایران را و بخصوص جوانها را از این راه برگردانند.
وسیلهی دشمن فعلاً دو تا است؛ یکی فشارهای اقتصادی است؛ یکی هم لجنپراکنی رسانهای است.
دشمنان به مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند تهمت میزنند؛ امروز نوبت سپاه است. اگر جرئت میکردند، به امام هم اهانت میکردند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #قطر
✅ علت سفر آقای رئیسی به قطر چیست؟
🔸 با دعوت رسمی مقامات قطر، حجتالاسلام رئیسی در روزهای آینده سفری دو روزه به این کشور خواهند داشت.
🔸 قرار است در این سفر علاوه بر برنامههای رسمی دوجانبه برای افزایش همکاریها و ارتباطات دو کشور، رئیس جمهور ایران در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز نیز شرکت نماید، به همین منظور مقامات اقتصادی دولت، رئیس جمهور را همراهی میکنند.
🔸 در این خصوص، درخواستهایی نیز از سوی رؤسا و مقامات سایر کشورهای شرکت کننده در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز برای دیدار با حجتالاسلام رئیسی در حاشیه این نشست مطرح شده است که برنامهریزیهایی نیز در این خصوص در حال انجام است.
🔸 همچنین با توجه به برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ در کشور قطر، رایزنیهایی نیز در خصوص کمک ایران به این کشور برای اجرای بهتر این رویداد ورزشی نیز صورت خواهد گرفت.
در این خصوص گفته شده است که احتمالا بازدید حجتالاسلام رئیسی از یکی از استادیومهای ورزشی قطر در برنامه سفر ایشان باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
الگوی رسانهای فعال در جهاد تبیین.pdf
391.5K
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
#رسانه #فضای_مجازی
✅ الگوی رسانهای فعال در جهاد تبیین
🔸 همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند در «جهاد تبیین» بار اصلی بر دوش رسانهها است و همه ما متولیان حوزه رسانه در درجه نخست باید از خود بپرسیم که چرا در این امر خطیر نتوانستهایم در حد انتظار به تکلیف انقلابی خود عمل کنیم؟
🔸 به نظر میرسد به رغم مجموعه وسیعی از اقداماتی که در حوزه رسانهای در جبهه انقلاب اسلامی رخ داده، فقدان یک «الگوی کنش رسانهای» متناسب با «جهاد تبیین» مانع از اثربخشی تمامعیار و مطلوب این قدامات شده است.
🔸 اینکه چنین الگویی چیست و چه ابعاد و ساختارهایی دارد، نیازمند مداقه و جهد فکری و عملی است، اما برخی از مهمترین مؤلفههای مبانی آن را به شرح این متن میتوان بررسی نمود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدجواد اخوان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#افراط #تفریط
✅ راهِ شناخت و درمان افراط و تفریط
🔶 یکی از خطاها که رهبر انقلاب به آن اشاره کردهاند افراط و چپروی است که ایشان یکی از ویژگیهای انقلاب اسلامی را عدم ابتلا به این آفت بیان میکنند. بهنظر شما راهِ شناخت و درمان این آفت چیست؟
🔸 ببینید خود اصل انقلاب و قطار انقلاب دچار افراط و تفریط نشده است. درست است که پیرایههایی به آن چسبیده و حاشیههایی برای انقلاب درست شده، اما دچار افراط و تفریط نشده است. چرا؟
چون امامین انقلاب اهل افراط و تفریط نبودند. چون انقلاب با یک نگاه احساسی شروع نشده است.
🔸 اولاً افراط و تفریط نتیجهی چه چیزی است؟ نتیجهی جهل است. جهل دو نوع است، گاهی آدمها اصلاً اطلاعات ندارند. فقط احساسات و شور مذهبی دارند. خب اینها مبتلای به افراط و تفریط میشوند. چون اصلاً صراط مستقیم و آن مرز را نمیشناسند. بعضی از افراد هستند که اطلاعات دارند ولی هوسشان نمیگذارد. حالا بعضی با احساسات سوار قطار انقلاب شدند. یعنی عمق لازم را نداشتند. شور داشتند، ولی شعور و علم کمتری داشتند. بعضی علم داشتند ولی آن شور و معنویت را نداشتند.
🔸 این توازن شور و شعور، معرفت و احساس کمک میکند که آدمها در صراط مستقیم حرکت بکنند. ما انقلابیهایی را داشتیم که خیلی تند بودند ولی بعدا کُند شدند. یا برعکس آن انقلابیهایی داشتیم که خیلی کُند بودند ولی بعدا خیلی تند شدند. الان هم عدهای هستند که احساسشان بر آگاهیهایشان غلبه میکند. اینها در خطر افراط و تفریط هستند.
🔸 ما بایستی از این افراطها و تفریطها درس بگیریم. کسانی که دچار افراط و تفریط شدند بهخاطر این بود که دستشان در دست عالِم نبوده است.
🔶 حالا راه درمان افراط و تفریط چیست؟ چند راه وجود دارد:
1⃣ اول اینکه باید مهار وجود خودمان را به دست عقل بدهیم نه احساسات. این شهوات و احساسات و خشم و غضب و شور و... را باید تحت مدیریت عقل قرار بدهیم.
2⃣ دوم کسانی که شور دارند را به مطالعه و رفتار عقلانی و عاقبتاندیشی دعوت کنیم.
3⃣ نکتهی دیگر این است که باید از کسانی که مبتلا به افراط و تفریط هستند این سؤال را بپرسیم که اگر شما میخواستید افراط کنید چه کار میکردید؟ یعنی خودش از خودش سؤال کند که افراط و تفریط چه مصادیقی میتواند در زندگی من داشته باشد.
4⃣ نکتهی دیگر این است که باید سعی کنیم که این افراد از کسانی که در این راه تغییر مسیر دادند، عبرت بگیرند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#قیام_مردم_تبریز
✅ اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۲۸.pdf
1.46M
#ولایت_فقیه
#اقتصاد
#نشریه #خط_حزب_الله
#قیام_مردم_تبریز
✅ اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود
🔸 «یادداشت هفته» شماره سیصد و بیست و هشتم هفته نامهی خط حزبالله با عنوان «اگر مسئولان گذشته همراهی بیشتری میکردند، وضعمان بهتر بود» به این سؤال پرداخته است که چرا با وجود ظرفیتهای بینظیر کشور، آمارهای اقتصادی کشور به خصوص در دهه ۹۰ مطلوب نبوده است.
👈 «سخن هفته» این شماره خط حزبالله به مناسبت سالروز قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز با عنوان «سرمشق استمرار حرکت انقلابی» نگاهی به نقش قیام مردم تبریز در #استمرار قیام مردم قم و منتهی شدن آن به خروش سایر شهرها در مبارزه با نظام پهلوی داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم، حاج رضا فرزانه تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۲۸
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #ترکیه #رژیم_صهیونیستی
✅ پارادوکس مشهود ترکیه در قبال فلسطین
🔶 حمایت از آرمان ملت فلسطین، یکی از تناقضات مشهودی است که سالهاست در سیاست خارجی دولت ترکیه دیده میشود.
این موضوع نهتنها باعث آزردگی فلسطینیها گردیده، بلکه در داخل ترکیه و در منطقه و جهان اسلام باعث تضعیف فزاینده موقعیت و جایگاه سیاسی اردوغان نیز شده است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 وزیر امور خارجه ترکیه، اخیراً در راستای سیاست احیای روابط با رژیم صهیونیستی، برای اولین بار بعد از ۱۳ سال با یائیر لاپید، همتای صهیونیستی خود تلفنی گفتگو کرد. اردوغان رئیسجمهور ترکیه نیز در اظهارنظری اعلام کرد: «اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل به ترکیه سفر خواهد کرد».
🔸 ابراهیم کالین، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری ترکیه چند روز قبل، در پاسخ به سؤالی درباره گرم شدن روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، گفت: «با پایان ۱۵ سال حکمرانی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل، دوره جدیدی در روابط دوجانبه آغاز شده است. ما میبینیم که دولت جدید اسرائیل که جناحهای مختلف ازجمله فلسطینیها را گرد هم آورده، رویکرد سازندهای در قبال ترکیه از خود نشان میدهد. دیدار هرتزوگ از ترکیه در کل بر مناسبات میان اسرائیل با ترکیه و با فلسطینیها تأثیر خواهد گذاشت».
🔸 چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز در توجیه تناقض آشکار سیاست یک بام و دو هوای دولت اردوغان در قبال آرمان فلسطین، گفته است: «ترکیه تعهد خود را به تشکیل کشور فلسطینی در مذاکرات پیرامون روابط نزدیکتر با اسرائیل زیر پا نمیگذارد. هر قدمی که ما با اسرائیل در رابطه با مناسباتمان برداریم، هرگونه عادیسازی، مانند برخی دیگر از کشورها به بهای آرمان فلسطین نخواهد بود».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 در بحث احیای روابط سیاسی دوجانبه، طرفی که پیشقدم شده است، دولت ترکیه است. ترکیه از طریق ترمیم روابط سیاسی با تلآویو به دنبال پیشبرد اهداف اقتصادی، سیاسی و امنیتی است.
🔸 تلاش برای حلوفصل بحران اقتصادی در ترکیه، جلب حمایت لابیهای صهیونیستی– آمریکایی از حزب عدالت و توسعه برای باقی ماندن در قدرت و همچنین مقابله با تهدیدات روسیه و آمریکا، سه فاکتور مهم در این زمینه است.
ترکیه حتی مسائل مربوط به فلسطین را نیز از احیای روابط دوجانبه حذف کرده است.
🔸 رژیم صهیونیستی که در سالهای اخیر اقدام به برقراری روابط پنهان و آشکار با برخی کشورهای عربی نموده است، دیگر مانند گذشته از نظر راهبردی نیازی به ترکیه ندارد. اگرچه ترکیه به دنبال یک شراکت عمیق و شاید راهبردی با رژیم صهیونیستی است؛ اما چنین رویکردی در تلآویو دیده نمیشود. برای تلآویو احیای روابط در سطح عادی کافی است.
🔸 رابطه با رژیم صهیونیستی و حمایت از آرمان فلسطین، دو موضوعی است که در یکجا جمع نمیشود. دولت و کشوری که حامی فلسطین است نباید دست دوستی بهسوی تلآویو دراز کند. حتی اگر دولتمردان ترکیه نیز اعلام کنند که باوجود رابطه با رژیم صهیونیستی، همچنان حامی فلسطین خواهند بود، آن را جز ادعا چیز دیگری نمیتوان تلقی کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#مسائل_اولویت_دار
#تحلیل_کننده
#تبیین #جهاد_تبیین
✅ جهاد عظیم امروز
🔶 امام خامنهای به مناسبت قیام تاریخی مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان روی چند محور مهم تمرکز داشتند که بازخوانی نکات تحلیلی و راهبردی دو موضوع استمرار انقلاب اسلامی و ضرورت خنثیسازی پروژه عملیاتی تخریب دستاوردهای انقلاب در راستای جنگ شناختی ازجمله تخریب سپاه حائز اهمیت ویژهای است.
🔸 معظم له حرکت انقلابی بر اساس سیره امام(ره) را یکی از مهمترین مقولههای جذاب برای امروز و فردای کشور دانسته و خاطرنشان کردند: «استمرار یک حرکت، کلید پیروزی آن حرکت است و استمرار انقلاب به معنای در نظر داشتن اهداف، آرمانها و تأمین نیازهای کوتاهمدت و بلندمدت برای رسیدن به این اهداف است».
🔸 پیشرفت واقعی و همهجانبه مادی و معنوی، تحقق عدالت اجتماعی، اقتدار کشور، تشکیل جامعه اسلامی و درنهایت شکلگیری تمدن نوین اسلامی از دستاوردهای انقلاب است که امروز مورد طمع و تمرکز تخریبی دشمن قرار گرفته است.
🔸 اتهامزنی و تحریف واقعیات و دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در راستای جنگ شناختی و ضرورت تبیین درست و به هنگام دستاوردهای بیشمار نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف موضوع دیگری بود که در این دیدار پرشور موردتوجه و تأکید قرار گرفت.
🔸 تبیین پروژه تخریب سپاه پاسداران بهعنوان مولود و از مهمترین دستاوردهای انقلاب، بخش دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب بود که بازتاب رسانهای زیادی پیدا کرد؛ معظم له با اشاره به تمرکز دشمن روی سپاه فرمودند: «امروز نوبت سپاه است که دشمنان تهمت بزنند و لجن پراکنی کنند آنها اگر از عکسالعمل مردم و خشم مردم نمیترسیدند به امام(ره) هم توهین میکردند».
دشمنان با رصد دقیق شرایط بهدرستی دریافتهاند که مستحکمترین بازوی ولایت که در برابر هجمهها و انحرافات ایستاده، سپاه عزیز پاسداران انقلاب اسلامی است. ازاینرو، سعی دارند در مقاطع مختلف و به بهانههای گوناگون، پیکان تخریب، تهدید و تحریف و عملیات پرشدت رسانهای و روانی خود را به سمت سپاه نشانه روند.
البته در پشت صحنه تخريبها و هجمهها عليه سپاه، طیفی از دشمنان از بیرون تا داخل دیده میشود؛ اما وظیفه ما در داخل این است که دشمنانه بودن این راهبرد و صحنه تزئین شده با هزاران دروغ و خدعه را برای مردم بهویژه جوانان روشن کنیم. اهمیت این کار بهقدری است که رهبری بر مفهوم جهاد تبیین تأکید میکنند.
🔸 درواقع، تبیین واقعیات انقلاب و دستاوردهای آن به دلیل تمرکز و شدت توجه دشمن به حوزه تخریب و تحریف، در شرایط امروز حکم جهاد را پیدا کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#جوان #جوانان
✅ مخاطبین بیانیهی گام دوم انقلاب
🔶 ارزیابی شما از مخاطبین بیانیهی گام دوم چیست؟
🔸 بهنظر من مخاطب این بیانیه لایه لایه است. یعنی بعضیها بهصورت اشارهای مخاطب قرار گرفتند. در یک نگاه که همهی ملت ایران و هر کسی نسبت به این انقلاب سؤالی دارد، چه دیروزش، چه امروزش، چه فردایش، او مخاطب است.
ولی آن چیزی که در این بیانیه بهعنوان مخاطب پررنگ است، جواناناند که مخاطب اصلی این بیانیه هستند. چون جوان شاداب و پرانرژی و ریسکپذیر است و احساسات و خلاقیت دارد و انقلاب را هم همین جوانان با اطاعت از امام پیش بردند.
🔸 آقا خطاب به جوانان میفرمایند که باید آتش به اختیار عمل کنند. آتش به اختیار بودن، یعنی منتظر دستور مستقیم نباشند و هر کس هر کاری از دستش بر میآید انجام بدهد. آتش به اختیار الزاماً در عرصهی تقابل نیست بلکه هر باری که نظام بر روی زمین دارد، آن فرد میتواند متناسب با فهم، استعداد و علاقهاش آن بار را بردارد. دقیقاً مثل اول انقلاب که هر کجا خلأ بود، همان جا خلأ را پر میکردند. مسئولین هم وظیفه دارند از آتش به اختیارها حمایت کنند.
🔸 آقا در این بیانیه به جوانان توصیه میکنند که از تجربیات دیگران استفاده کنند. درست است مخاطب جوانان هستند ولی ایشان فرمودهاند: «عزیزان! نادانستهها را جز با تجربهی خود یا گوش سپردن به تجربهی دیگران نمیتوان دانست. بسیاری از آنچه را ما دیده و آزمودهایم، نسل شما هنوز نیازموده و ندیده است».
🔸 بهنظر میرسد دوای درد این قضیه ترکیب نظریهی پیران و پُختهها و میدانداری جوانان است. منتها آن چیزی که مهم است، نباید جوانها را محدود کرد. لازم نیست همه در یک درجه از انقلابی بودن باشند. بلکه جوانان مؤمن باید جوانهای دیگر را تحت تأثیر قرار بدهند و درجهی انقلابی بودن افراد را ارتقا بدهند.
🔸 در روایت داریم ایمان درجه درجه است. آنهایی که سطحشان بالاتر است، باید کسانی که سطح پایینتری دارند را آرام آرام بالا بیاورند. "هر کس با دشمن نیست با ماست" باید شعار جوانهای مؤمن انقلابی ما باشد. ما نبایستی انقلابیگری را به ظواهر مذهبی محدود بکنیم بلکه باید چتر انقلاب را گسترده کنیم. بنابراین میشود استنباط کرد که مخاطب اصلی، جوانان هستند.
🔸 بهنظر من هر کسی که دل در گروی این کشور دارد آن انقلابی به حساب میآید و نباید دامنهی مخاطب محدود فرض بشود. بلکه هر کسی که گوشهای از کار را میگیرد کفایت میکند. البته کسانی که فهم بیشتری از انقلاب دارند و سطحشان بالاتر است اینها وظیفه دارند بارهای سنگینتری را بردارند و وظیفه دارند چترشان را باز کنند، و طرحشان را گسترده کنند و افراد را در طرح خودشان مشارکت بدهند. نه اینکه دامنه را ببندند. اگر ما بخواهیم دامنه را ببندیم قطعاً شکست خواهیم خورد. و شکی در آن نیست. چرا؟ چون نسل اول انقلاب در حال اتمام هستند.
🔸 بنابراین آقا دارد حجت را بر همه تمام میکند، و هرکاری که برای آیندهی انقلاب از دستش برمیآید را انجام میدهد. تعداد نیرو بهویژه در جمهوری اسلامی اهمیت دارد و این موضوع در جنگ نرم اهمیت بیشتری پیدا میکند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
#تاریخ
✅ سوگ ابراهیم(ره)
🔶 ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها پسر رسول خدا(ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم(ص) گردید.
🔸 خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر(ص) عطاء فرمود که رسول خدا، نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد این مولود مبارک، جبرئیل امین نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد! و این موضوع، پیامبر را بسیار شادمان نمود! همچنین در روایت آمده که حضرت، ابراهیم را به همسر گرامیشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
🔸 اما تقدیر الهی بر آن بود که ابراهیم در ١٨ ماهگی، بیمار شد و از دنیا رفت! پیامبر که به شدت غصهدار شده بودند، در سوگ فرزند عزیزشان گریسته و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی را که مایه خشم خدا شود، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه میکردم و محزون میشدم!» (بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
🔸 در این هنگام، برخی از صحابه که شاهد اندوه فراوان و گريه جاری رسول خدا(ص) بودند، زبان به اعتراض گشوده و عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک میريزيد؟
🔸 پيامبر اکرم(ص) در پاسخ آنان فرمودند: «من هرگز نگفتهام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات، نشانهی دلسوزی و مهربانی و ترحم است! و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمیگيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداوند است بر زبان نیاورید و از شدت اندوه، لباسهای خود را پاره ننماييد!»
وسپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ قلب اندوهگین میشود و چشم میگرید، ولی هرگز سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگویم؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند من به خاطر (مرگ) تو اندوهگینم!» [الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴]
🔸 پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
🔸 آنگاه اميرالمؤمنين(ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
🔸 بدیهی است سیره و سخنان پیامبر(ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم(ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که به شیعیان اعتراض میکنند و عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!!!
🔸 همچنین در تاریخ آمده، روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! در نتیجه مردم برداشت نمودند که خورشید به خاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! ولی حضرت پس از حمد الهی به مردم فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بهخاطر مرگ یا زندگی هیچکس نمیگیرند!» [بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
🔸 نکته مهم و درسآموز در این مسئله این است که هرچند برداشت مردم از گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر(ص)، میتوانست عقیده آنها را نسبت به اسلام راسختر نموده و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک کند! اما پیامبر (ص)، راضی نشدند که از طریق خرافات و راه باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! تا به ما بیاموزند که اسلام هرگز اجازه نمیدهد که از ابزار و راههای باطل برای ترویج و تبیین دین و کارهای خوب و متعالی دیگر استفاده شود و به اصطلاح در اسلام «هدف، وسیله را توجیه نمینماید!»
🔸 و متن را با کلام ارزشمند استاد شهید مرتضی مطهری(ره) به پایان میبریم که فرمود: «رسول خدا نمیخواستند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند! بلکه میخواستند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند...» [مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ عقبنشینی ممنوع!
🔶 خبرگزاری رویترز آمریکا در خبری مدعی شده است که به پیشنویس برخی توافقات میان ایران و ۱+۴ در وین دست یافته است.
این رسانه مدعی شده این پیشنویس حدوداً ۲۰ صفحهای با عباراتی مانند تعلیق غنیسازی بالای ۵ درصد توسط ایران شروع میشود؛ و در گام اول شامل مباحثی مانند آزادسازی ۷ میلیارد دلار ایران در کره جنوبی و آزادسازی زندانیان آمریکایی در ایران است.
🔸 منابع آگاه گفتهاند، مطلب رویترز صرفاً در راستای عملیات روانی است و نسبتی با واقعیت اصلی مذاکرات ندارد.
🔸 «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در واکنش به این دروغ رویترز، در پیامی توئیتری نوشت: «انتشار اطلاعات نادرست در پوشش گزارشدهی رسانهای، کاری خطرناک است. توافق نهایی برای صدور مجوز بازگشت آمریکا به برجام با گزارش بیمنبع تحریفشدهای که شایعهسازی کرده است، بسیار متفاوت خواهد بود. با نزدیک شدن به روزهای پایانی، باید منتظر تحریفهای بیشتری بود».
🔸 اولیانوف، دیپلمات ارشد روس در وین هم گفته است: «همچنان که ما به یک توافق بر سر احیای برجام نزدیکتر میشویم، مخالفان توافق هستهای فعالیتهای خود در فضای عمومی را بیشتر و بیشتر کرده و تلاش میکنند که یک جو ناسالم را پیرامون مراحل پایانی مذاکرات وین ایجاد کنند».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 این شگرد آمریکاییهاست که از عنصر زمان برای رسیدن به اهداف و منافع خود در دیپلماسی بهره میگیرند. تاکتیک فرسایشی کردن زمان در مذاکرات، برای آمریکاییها ابزاری جهت شکستن مقاومت طرف مقابل است.
🔸 اکنون که مذاکرات برای رفع تحریمهای ایران در وین به گام پایانی خود رسیده، آمریکاییها با استفاده از عنصر زمان به دنبال فرسایشی کردن روند مذاکرات هستند تا با خسته نمودن تیم ایرانی، در مقابل کاهش فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی، امتیاز کمتری بدهند.
🔸 آمریکاییها و طرفهای غربی در یک اقدام هماهنگ، عملیات گسترده رسانهای را با دستور مشترک تحریف روند مذاکرات، آغاز کردهاند.
🔸 این اقدامات با هدف گنجاندن خواستههای مدنظر طرف آمریکایی در متن توافق احتمالی و حلوفصل مسائل باقیمانده بر مبنای خواست طرف مقابل، طراحی شده است.
🔸 اکنون در مواجهه با مسائل اختلافی باقیمانده در مذاکرات، هر اقدامی از طرف جمهوری اسلامی که شائبه ایجاد عقبنشینی از موضع کنونی را به ذهن متبادر نماید، برای طرف مقابل بهمنزله این است که اقدامات آنان برای اعمال فشار بر ایران پاسخ داده و یقیناً در ادامه روند، مذاکرات را با چالش مواجه خواهد کرد.
🔸 آمریکاییها اکنون به دنبال این هستند تا با بسیج افکار عمومی در ایران بر روی مذاکرات اثر بگذارند. دستور کار رسانهای گسترده آنان اکنون تحریف روند گفتگوهاست. آمریکاییها برای جلوگیری از انتفاع اقتصادی پایدار ایران در توافق احتمالی، بهشدت بر روی مواضع خود در رابطه با مسائل باقیمانده مقاومت کرده، اما در رسانهها ایران را به کارشکنی و عدم داشتن حسن نیت متهم میکنند. از طرفی با روایت جعلی از روند مذاکرات، به دنبال دستاوردسازی برای خود هستند.
🔶 جمعبندی
🔸 آمریکاییها بهخوبی میدانند که اگر امروز امتیاز ندهند و توافق در این مقطع صورت نگیرد، در آینده باید مابهازای بیشتری برای توافق پرداخت کنند. از طرفی مسئله آمریکاییها این است که چگونه توافقی صورت گیرد که بازگشتپذیری تحریمها برای تسری و تعمیم به سایر حوزههای مورد مناقشه با ایران میسر باشد؛
لذا در این مقطع با بهرهگیری از این تاکتیکها به دنبال دستیابی به یک راهحلی هستند که این هدف راهبردی آنها در توافق احتمالی با جمهوری اسلامی به انسداد کشیده نشود.
🔸 بر همین مبناست که ضرورت دارد در این شرایط، در مقابل پروژه عملیات روانی دشمن، از افکار عمومی در داخل صیانت شده و همچنین از هر اقدامی که شائبه عقبنشینی تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی را تلقی نماید و باعث تشجیع طرف مقابل شود نیز جلوگیری شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: احمد بنافی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تحلیل_کننده
#منطقه #قطر
✅ فرصتهای سفر رئیسی به قطر
🔶 فردا رئیسجمهور به دعوت امیر قطر برای شرکت در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز به دوحه سفر خواهد کرد.
🔸 مجمع کشورهای صادرکننده گاز شامل ۱۱ کشور عضو و ۷ کشور ناظر است که مجموعاً ۴۴ درصد از تولید گاز، ۶۷ درصد از ذخایر گازی، ۶۴ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ۶۶ درصد از تجارت گاز مایع (الانجی) جهان را در اختیار دارند.
🔸 سفر رئیسجمهور کشورمان بعد از گذشت ۱۰ سال به قطر، اگرچه به دعوت امیر قطر بوده ولی در ادامه رویکرد دولت سیزدهم در فعالسازی ظرفیتهای منطقهای است که درگذشته مغفول مانده بود و در صورت احیای دوباره میتواند بخشی از مشکلات اقتصادی را مرتفع نماید.
🔸 ارزش مبادلات تجاری ایران با قطر بسیار پایین و در رتبه چهاردهم است. این در حالی است که ظرفیتهای بسیاری در بخش کشاورزی و مصالح ساختمانی برای افزایش همکاری وجود دارد ولی بااینوجود دوحه غالباً نیازهای خود را از مسیری دورتر و سختتر به نام ترکیه فراهم میکند. سفر آیتالله رئیسی به قطر شاید بتواند همکاریهای اقتصادی میان دو کشور را تسهیل کند.
🔸 در خصوص رسالت مجمع و ظرفیتهای ایران، حجم ذخایر گاز کشورمان قدرت چانهزنی بیشتری نسبت به اکثر اعضا به آن داده و موقعیت جغرافیایی و ترانزیتی ایران نیز بهگونهای است که قدرت مانور بالایی برای کشور فراهم میکند تا بتواند سرمایهگذاریهای بیشتری را در این بخش جذب کند.
بااینوجود شبکه مصرف بزرگ به همراه الگوی قیمتی و مصرفی نامناسب، ایران را بهعنوان صادرکننده مطمئنی قرار نداده است، بهگونهای که تراز تجاری ما در گاز صفر است. درواقع سرمایهگذاری لازم برای جذب بازارهای منطقهای صورت نگرفته است، چه برسد به بازارهای بینالمللی؛
لذا حل مشکلات داخلی به همراه حضور در این مجمع میتواند زمینه و بستر مناسبی را برای جذب سرمایهگذاری بیشتر در زمینههای مختلف استخراج، تولید، انتقال و فروش گاز طبیعی، احداث خطوط لوله بینمرزی و تبدیلشدن ایران به هاب گازی منطقه فراهم کند.
🔸 از میان اعضای سازمان همکاریهای خلیجفارس، سه کشور قطر، کویت و عمان نسبت به سایر اعضا سیاستهایی نزدیک به ایران دارند. مخصوصاً قطر که به خاطر مساعدتهای ترانزیتی و اقتصادی ایران در جریان تحریم ۲۰۱۷، سیاست حسن همجواری بیشتری با ایران دارد و البته در سالهای اخیر سفر مقامات قطری و نقشآفرینی آنها در میانجیگری در مذاکرات هستهای نیز حائز اهمیت بوده است.
از این منظر، یارگیری تهران از سازمان همکاریهای خلیجفارس که دنبالهرو سیاستهای واشنگتن است، در ایجاد امنیت و آرامش در منطقه حائز اهمیت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی؛ تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#گام_دوم_انقلاب
#تحلیل_کننده
#جوان #جوانان
✅ وظیفه جوانان نسبت به گام دوم انقلاب
🔶 جوان مؤمن انقلابی برای تحققِ ابعاد مختلف این بیانیه چه باید بکند؟
1⃣ اولا باید امید صادق و خوف صادق تقویت شود.
من اعتقاد ندارم امید به تنهایی هست. روایات ما میگوید امید و خوف با هم است. به اندازهای که آدمها امیدوارند به همان اندازه هم خائفند.
2⃣ دوما با دعا و با توسل به تنهایی کار پیش نمیرود؛ اقدام و عمل میخواهد.
باید بداند کار با شعار پیش نمیرود. باید یک بصیرت بهمعنای واقعی کلمه داشته باشد یعنی آرایش و کف میدان را بشناسد. این نسل سرگردان را بشناسد و دریابد و امید به آنان تزریق کند. خوشبینیای که بعضیها به غرب دارند، آن خوشبینی را با تبیین و توضیح برطرف کند، تا اینها به دشمن پناه نبرند. خب این نیاز به تبیین دارد.
از چه راهی باید این کار را کرد؟ هنر میخواهد. مقالات شما را بخوانند و...
یعنی اگر بخواهیم این بیانیه توزیع شود باید آدمهایی را تربیت کنیم که نحوهی ارتباطات و ارتباطگیری را یاد بگیرند.
3⃣ بعد مخاطبان خودشان را دستهبندی کنند. باید عینک بدبینی را برداریم و کاری کنیم که دستانش را از داخل گوشهایش در بیاورد تا دقیق گوش بدهد.
کسانی که به جریان حزباللهی بدبین هستند را باید خوشبین کنیم و برعکس کسانی که به دشمن خوشبین هستند را باید بدبین کنیم. نه بدبین بیمبنا بلکه واقعیتها را نشانشان بدهیم. آنهایی هم که نه خوشبینند و نه بدبین کار با اینها خیلی آسان است. باید با اینها کار کرد. باید به اینها بها و اهمیت داد. باید با اینها حرف زد. این شهدایی که میبینیم از آسمان که به زمین نیامدند، بلکه از زمین به آسمان رفتند. همین آدمهای عادی این جامعه بودند. نسل حزباللهی به دیگر جوانان اعتماد کند و به آنها بها بدهد و بچههای مؤمن انقلابی هم باید آموزشهایشان را قویتر و نگاههایشان را رقیقتر بکنند و مثل آقا بحث خودی را توسعه بدهند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حجتالاسلاموالمسلمین نظافت؛ از صاحبنظران مسائل تربیتی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ خساست آمریکایی، کیاست ایرانی
🔸 اختلاف شدید بین دموکراتها و جمهوریخواهان سبب شده است جامعه آمریکا دچار دوقطبی شود؛ به گونهای که اکثریت افرادی که به ترامپ رأی دادند، هم اکنون بایدن را بهعنوان رئیسجمهور آمریکا قبول ندارند و بایدن از کمترین حمایتهای مردمی برخوردار است؛ به گونهای که بسیاری با توجه به شرایط آمریکا، جایگاه وی را بسیار متزلزل ارزیابی کند.
🔸 این دوگانگی در مسائل گوناگون از جمله برجام خود را نشان داده است. بایدن میخواهد برجام را بدون تضمین احیا کند و به نوعی هزینه اختلافات داخلی آمریکا را از جیب مردم ایران بپردازد.
🔸 از سویی در وضعیت فعلی تحریمهای آمریکا اثرگذاری خود را در اقتصاد ایران از دست داده است. این سخن به این معناست که اثرگذاری تحریم در اقتصاد کشورها یک یا دو سال است و بعد از آن کشورها با شرایط جدید، اقتصاد خود را مدیریت میکنند.
🔸 ایالات متحده آمریکا ضمن اینکه به این موضوع آگاه است؛ ولی در تلاش است از علنی شدن موضوع از دست رفتن سلاح تحریم جلوگیری کند. بنابراین بهشدت در تلاش است با احیای برجام و با بازگشت به آن، کمترین هزینه را در برجام بپردازد.
🔸 انتظار میرود، تیم مذاکراتی کشورمان با درک وضعیت آمریکا، اجازه برجام بدون هزینه به این کشور را ندهد و در راستای راهبرد اعلامی نظام، لغو همه تحریمها را با راستیآزمایی در اولویت قرار دهد و به کمتر از آن راضی نباشد؛ زیرا آمریکا نشان داده است در روی کاغذ خوب تعهد و سخن میگوید؛ ولی در عمل بدترین نقض کننده تعهدات است.
🔸 #به_قلم_اساتید: اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#روابط_خارجی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#اوکراین
✅ کنفرانسی تحت لوای تنش اوکراین
🔶 کنفرانس امنیتی مونیخ که از روز جمعه به مدت سه روز آغاز شد، بحث خود را بر روی موضوع اوکراین گذاشته است.
🔸 این کنفرانس توسط کشورهای غربی در سال ۱۹۶۳، بهمنظور رایزنی و گفتگو درباره تهدیدهای جهانی تشکیل شد.
اغلب موضوعات موردبحث در این کنفرانس، مسائل و تهدیدهای امنیتی در سطح جهان است که در سالهای گذشته، بحث درباره بحرانهای عراق و افغانستان بود و کنفرانس امسال، بحث درباره تنش اوکراین است.
🔸 کنفرانس امنیتی مونیخ ازآنجهت مهم است که چیزی نزدیک به ۱۰۰ وزیر و ۳۰ رئیس دولت در آن شرکت میکنند.
🔸 در این کنفرانس روسیه به علت موضعگیری کشورهای غربی، شرکت نکرد؛ بهگونهای که وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که بحران امنیتی در اروپا، بحران اوکراین نیست و روسیه همچنان «تهدید واقعی» است.
🔸 نیویورکتایمز نیز نوشت: «در بیشتر سالها، کنفرانس امنیتی مونیخ بر بحرانهای دوردست مانند بحرانهای افغانستان یا عراق متمرکز بود؛ اما در نشست سال جاری، موضوع، خود اروپا است نه جای دیگر. امسال، بحران دامان اروپا را گرفته است. بحران ازقضا در بیخ گوش اروپاست».
منظور این رسانه آمریکایی، روسیه هراسی و افزایش ضریب مسائل امنیتی میان کشورهای اروپایی با روسیه است.
🔸 آنچه کشورهای غربی و بخصوص آمریکا از کنفرانس امنیتی مونیخ به دنبال آن بودند، واقعی جلوه دادن تهدید روسیه در وهله اول برای اروپا و سپس کل جهان بود.
🔸 درواقع این کشورها به دنبال این بودند که یک نوع اجماع نسبت به بحران اوکراین به وجود آورند و پیام خود را به روسیه از این طریق اعلام کنند. هرچند در این میان روسیه بارها اعلام کرده است که قصد حمله به اوکراین را ندارد و اظهارنظرهای مختلف در رابطه با حمله نظامی به اوکراین بیشتر یک جنگ رسانهای برای مقاصد سیاسی و اقتصادی غرب است.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#تحلیل_کننده
#دولت_سیزدهم
✅ چشم به راه فسادستیزی
🔸 برخلاف برخی برنامهها که اثراتشان را باید در بازه زمانی طولانی مدت لمس کرد، عرصه مبارزه با فساد عرصهای است که میتواند در قالب تصمیماتی ملموس و زود بازده در فضای عمومی کشور جواب دهد.
🔸 از سویی به شدت میتواند در جامعه امید بیافریند و اعتبارزا و اعتمادزا برای دولت باشد؛ چرا که مردم تشنه مبارزه با فسادند و متأسفانه این فساد در دستگاههای اجرایی کشور آزارشان میدهد.
🔸 برای دوری از آشفتگی و دیگر آسیبها به نظر میرسد، عرصههایی که نیازمند برخورد جدی با فساد است نیز نیازمند شناسایی و اولویتبندی است و برخی از امور با ورود حداقلی دولت و رئیس جمهور خیلی زود و کم هزینه قابل حل باشد.
در این میان، باید تلاش کرد تا با شکلدادن به قرارگاهی در دولت این موارد شناسایی شده و با فوریت با آنها مقابله شود. طبیعی است مواردی که نیازمند جراحیهای بزرگتر است نیز در طول زمان بیشتری دنبال شود.
🔸 ارائه گزارش از عملکرد فسادستیزانه دولت در عرصههای گوناگون نیز برای آگاهسازی بهنگام، جذاب و همه جانبه افکار عمومی، ضرورتی انکارناپذیر از جورچین مبارزه با فساد در دولت سیزدهم است.
در این میدان باید رسانه ملی و مطبوعات نیز به خدمت آمده و با همه توان در بازتاب اقدامات انجام شده نقشآفرین باشند؛ چرا که مبارزه با فساد آنگاه میتواند اعتمادساز و امیدآفرین باشد که به خوبی رخداد پیش آمده و آثار و عوارض آن در افکار عمومی قابل مشاهده باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی؛ کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab