اسرائیل، دست خونین التماس.pdf
60K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #آتش_بس
✅ اسرائیل، دست خونین التماس
🔶 صحنه جنگ غزه به التماس یکی و اجتناب دیگری تبدیل شده است. برای داوری درباره آنکه شکست خورده میدان و آنکه پیروز آن میباشد، همین کافی است.
🔶 رژیم غاصب اسرائیل در حالی که در بیانها و بیانیهها از پیروزی بر حریف و نزدیک بودن پیروزی نهائی میگوید، بر تبادل محدود اسرا با زندانیان اصرار دارد و مقاومت فلسطین را مسئول شکست «تبادل دوباره» معرفی میکند. از آن طرف مقاومت غزه دو شرط را برای تبادل مطرح کرده است؛ توقف کامل حمله نظامی به غزه و تبادل «همه در برابر همه». این ادبیات دوگانه التماس و اجتناب، صدها مقاله در پی داشته در مطبوعات غرب درج شده و بر شکست اسرائیل از مقاومت تصریح کردهاند.
🔶 در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1️⃣ جنگ غزه به هشتادمین روز خود نزدیک شده است. یک طرف جنگ رژیم اسرائیل قرار دارد که با بهرهمندی از جنگندهها، ناوها و هزاران تانک و دهها هزار نیروی زرهی با دست باز و با بیرحمی تمام ساکنان مظلوم غزه را بیوقفه مورد حمله قرار داده است و یک طرف مقاومت غزه است که در محاصره کامل قرار داشته و با هوشمندی و دلیری در برابر تحقق اهداف دشمن ایستاده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی
✅ فرصت های طوفان الاقصی برای جبهه مقاومت
🔶 یمن با اقداماتی که انجام داده به یک چهره محبوب عربی بدل شده است تا جایی که هزینه برخورد با او بالا رفته است از همین رو باید بتواند مسایل داخلی خودش با جنوب و حتی القاعده و نیز سعودی را هم ذیل همین محبوبیت تعدیل و حل کند هر چند دولت های سازشکار منطقه از این رفتار او دل خوشی ندارند.
🔶 اساسا جبهه مقاومت که بخاطر مسئله سوریه در این سالها صدمات جدی در حوزه تصویر خورده بود حالا با این مهمترین برند و ترند رسانه ای، در حال بهبود چهره است و باید در همین راستا ارتباطات خود را با همفکرانی که منتقدان جدی دیروز این جبهه در بحران سوریه بودند بهبود ببخشد که مهمترین آنها جریان اخوان المسلمین در کشورهای عربی است. سیاست صفر و یک با مصر نباید در پیش گرفت بلکه باید هر دو جریان را موازی جلو برد هم با دولت مصر هم با معارضه او یعنی اخوان!
🔶 حزب الله هم که بخاطر جنگ سوریه بشدت مورد نقد جهان اسلام قرار گرفته بود حالا فرصت دارد وارد گفتگو شود. لایه فکری این جریان باید به گفتگوی سازنده با جریانات اسلامگرای جهان اسلام همت بگمارد.
🔶 مقاومت عراق هم که نقش جذابی داشت باید عراق را به متن گفتگوهای عربی عربی بازگرداند و در لایه داخلی هم با اهل سنت خود وفاق ایجاد نماید.
🔶 لایه نظامی باید بتواند محبوبیتی را ایجاد کند که لایه فکری و فرهنگی را راه بیاندازند. چیزی که جبهه مقاومت کلا در آن به شدت لنگ می زند همین فقدان گفتگوهای فکری و تحلیلی با بدنه اسلامگرایی است که حالا دارد ثمرات استقلال جریان مقاومت را بهتر می بیند. ایران هم همین فرصت ها را دارد و تا حدی سوریه که البته بخاطر عدم نقش آفرینی جدی در این جنگ نتوانست آنطور که شایسته است ری برند شود.
🔶 پ ن: بعید نیست اولین اقدام پس از طوفان الاقصی طراحی درگیری داخلی در این کشورها برای نفرت افکنی از مقاومت باشد لذا باید همین حالا دست به کار گفتگو با رقبا و رفقا شد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات #مجلس
#وحدت #مردم_سالاری
#ایران_قوی #امنیت
✅ مسئله تعیینکننده انتخابات
🔶 بیانات روز شنبه، دوم دیماه رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم «کرمان» و «خوزستان» با معظمله واجد نکات راهبردی و کاربردی مهم و روزآمدی است که باید همه دستاندرکاران «مسئله تعیینکننده انتخابات» و همه تریبونداران به آن توجه کرده، تحقق فوری آنها در ایام باقی مانده به موعد انتخابات را در دستور کار خود قرار دهند. رهبر معظم انقلاب ضمن اشاره به اهمیت و جایگاه هر یک از دو انتخابات، کلید انتخاب این دو مجلس را با دو روش مستقیم و غیرمستقیم بر عهده مردم دانستند.
🔶 در واقع، مردم بازیگران اصلی انتخابات هستند. این موضوع در بیان منطق و چرایی برگزاری انتخابات در کلام رهبر حکیم انقلاب اسلامی نیز این گونه تأکید شد: «من عرض میکنم هر دو کلمه «جمهوری» و «اسلامی» وابسته به انتخابات است. «جمهوری» یعنی مردمسالاری، یعنی حاکمیت کشور به دست مردم. خب مردم چه جوری در حاکمیت دخالت کنند؟ هیچ راهی به جز انتخابات وجود ندارد. بعضیها در مورد لزوم انتخابات اشکالتراشی میکنند، [مردم را] دلسرد میکنند، توجه نمیکنند که اگر انتخابات در کشور نباشد، یا دیکتاتوری است یا هرجومرج و ناامنی.
🔶 آن چیزی که جلوی بُروز دیکتاتوری را در کشور میگیرد انتخابات است؛ آن چیزی که جلوی هرجومرج و اغتشاش و ناامنی را میگیرد انتخابات است. انتخابات آن مسیر صحیحی است که مردم میتوانند به وسیله آن و از آن مسیر، حاکمیت ملی را، مردمسالاری را، جمهوریت را در کشور تأمین کنند. این، مسئله جمهوریت انتخابات میتواند ولیفقیه در کشور انتخاب بکند و به وجود بیاورد، یعنی اسلامیت را تأمین کند.»
🔶 همچنین بار دیگر بر چهار راهبردی که فروردین امسال درباره انتخابات بیان کرده بودند، با توصیفاتی اضافی و البته بسیار حیاتی برای این دوره از انتخابات و همه ادوار انتخاباتی تأکید کردند که هر یک در جای خود و با توجه به شرایط و اتمسفر داخلی، منطقهای و بینالمللی که در آن قرار داریم، واجد نکات تفسیری و تحلیلی مهمی هستند.
1⃣ مشارکت قوی، حضور پُرشور مردم در انتخابات که ایجادکننده وحدت ملی، قدرت ملی، امنیت ملی، تحول و حل مشکلات کشور است.
2⃣ رقابت واقعی، یعنی میدان باز باشد برای مسابقه جناحهای سیاسی و نگاههای سیاسی و نظرات سیاسی در انتخابات.
3⃣ سلامت به معنای حقیقی کلمه، یعنی هیچ شائبهای نتواند اعتبار و اعتماد مردم را خدشهدار کند.
4⃣ امنیت کامل، یعنی اجازه هیچ نوع خرابکاری و ایجاد ناامنی داده نشود.
🔶 با توجه کامل به این راهبردها و تأمل در این نکته که راهحل مطمئن رفع و دفع مشکلات از صندوقهای رأی میگذرد، باید در مقابل هر نوع ایجاد دلسردی در مردم که به ضرر مردم و کشور است، ایستاد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فتحالله پریشان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#تورم #معیشت
#بودجه #تحریم
✅ ساختارشکنی در تامین مالی نهادهای غیر بهرهور منجر به رفع کسری بودجه میشود
🔶 یکی از موضوعاتی که دولتها همواره درباره آن بسیار سخن میگویند و به عنوان یک وعده انتخاباتی پرطمطراق سالهاست دولتهای مختلفی که روی کار میآیند از آن پردهبرداری میکنند موضوع کاهش نرخ تورم و افزایش رفاه عمومی است به حدی که تامین معاش مردم آسانتر از قبل شود و رفاه جایگزین سختی در امرار معاش شود.
🔶 حقیقت این است که افزایش هزینهها عامل مهمی در بالا رفتن تورم است و آن سوی ماجرا افزایش کسری بودجه دولت در سالهای گذشته است. بودجههای ناترازی که ورودی و خروجی آن کمترین همخوانی با هم نداشته است.
🔶 علیرغم اینکه دولتها در دفاع از بودجههایی که خود ارائه میدهند اینگونه عنوان میکنند که بودجه آنها کسری چندانی ندارد یا اصلا کسری و ناترازی ندارد، اما به دلیل اینکه مصارف و هزینهها غیر واقعی دیده شده و درآمدها از آن بدتر بسیار غیر واقعی تخمین زده شده است تورمهای بزرگ به دلیل کسریهای بزرگ اتفاق میافتد، پس اولین گام در کاهش نرخ تورم، ارائه بودجهای درست و انقباضی است که بار هزینههای دولت را کاهش دهد نه اینکه هزینههای دولت به قوت خود باقی باشد، بلکه بر آن افزوده شود، اما بار تامین مالی دولت به انواع روشهای مختلف بر جامعه تحمیل شود.
🔶 کسری بودجه دولت باید با عدم تامین مالی برخی نهادهایی که نباید به هیچ وجه وابسته به ردیفهای بودجه دولت باشند رفع شود. هر نهادی که بهرهوری اقتصادی میتواند داشته باشد تا چند سال میتواند تحت حمایت دولت باشد بعد از ان باید آن نهاد به بهرهوری اقتصادی برسد و اتفاقا دولت با دریافت مالیات از آن بخش و سازمان تامین مالی کند، پس بخشی از کسری بودجه به دلیل فشار مالی و افزایش بار مالیاتی نهادهایی است که یا اقتصادی نیستند یا اصلا بهرهوری ندارند و باید به بخش خصوصی برای افزایش بهرهوری سپرده شوند.
🔶 کاهش هزینههای دولت و کاهش ریخت و پاشهایی که در شرایط تحریم و اقتصادی که دچار رکود تورمی است موضوع بسیار مهمی است. اگر دولت و سازمانهای دولتی به خاطر عدم فشار به مردم چنین ریاضتی را متحمل نشوند و خود نیز همراه با مردم در این ریاضت اقتصادی شریک نشوند قطعا بودجه کسریهای قابل تاملی خواهد داشت و فشار تامین مالی بودجه بر دوش مردمی میافتد که خسته و مستاصل از گرانیها هستند، بنابراین دولت با انضباط مالی خود و با کاهش ریخت و پاشها و عدم تامین مالی شرکتهای خود که بهرهوری اقتصادی ندارند باید راه درست در راستای انقباضی کردن بودجه را در پیش بگیرد.
🔶 در کمترین کشوری دولت هر سال به شرکتهای خود که زیان ده هستند و زیانهای بزرگی دارند بودجه میدهد در حالی که این شرکتها باید به بخشهای خصوصی واقعی برای بهرهوری و بهبود روند کاری واگذار شوند تا ضمن اینکه نه تنها دولت پولی به آنها نمیدهد بلکه از طریق دریافت مالیات از سمت این شرکتها به درآمدزایی قابل توجهی میرسد و مدیریتهای نخبه این شرکتها متضمن رشد و توسعه اقتصاد نیز میشوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای هوشنگ شجری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد #معنویت
#مرزبندی_با_دشمن #رسانه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ آثار خیره کننده نبرد محور مقاومت با جبهه الحاد و کفر
🔶 با استمرار نبرد محور مقاومت با جبهه متحد کفر در فلسطین اشغالی؛ تحولات ابعاد غیر منتظره و گسترده تری بخود گرفته است؛ روند سریع تحولات و تغییر معادلات خارج از چارچوب پیش بینی و تحلیل اکثر تحلیلگران بین المللی و حتی داخلی بوده است.
1⃣ قدرت ایمان معادلات میدان را تغییر داده است و اعتماد به تدابیر و بشارت های فرمانده عالی جبهه مقاومت به نحو چشمگیری عنصر تعیین کننده استقامت را در محور مقاومت بالا برده است؛ نقل موثق است که حضرت آقا در دیدار اخیر اسماعیل هنیه با ایشان تاکید نموده اند که پیروز قطعی در این نبرد، ملت فلسطین است.
2⃣ این سنت و وعده الهی است که در اثر مجاهدت مومنین، فتوحات جدیدی برای جبهه مومنین رقم میخورد؛ وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ. و اکنون تحقق این وعده الهی را به خوبی میتوان مشاهده نمود.
3⃣ در دوازدهمین هفته نبرد؛ تیپ ویژه گولانی با تحمل شکست فاحش و انهدام استعداد مهمی از ادوات و نیروهایش از شهر غزه عقب نشینی کرده و در یک غافلگیری مهم برای اشغالگران قدس بعد از ۷۵ روز بمباران بی وقفه نوار غزه؛ موشک های مقاومت در سطح کم سابقه ای ما بعد تلاویو را مورد هدف قرار داده است.
4⃣ با تدبیر عالی محور مقاومت ضمن هدف قرار گرفتن میدان بسیار مهم گازی کاریش در دریای مدیترانه در ۷۵ کیلومتری حیفا؛ از سوی مقاومت عراق ارتش یمن نیز گلوگاه اقتصادی اسرائیل و کشورهای پشتیبانش در تنگه راهبردی باب المندب که معبر تجارت شرق به غرب و بالعکس است، مسدود نموده است و به تعبیر رئیس پیشین ضد اطلاعات رژیم صهیونیستی شاهرگ حیاتی اسرائیل خشکانده شده است!!
5⃣ قدرتنمایی بی نظیر یمنی ها ضمن ارتقاء خیره کننده مشروعیت و جایگاه انصارالله در جهان و به ویژه دنیای اسلام، ابهت پوشالی آمریکا را (خصوصا بعد از عدم شرکت بسیاری از کشورها در ائتلاف دریایی آمریکا)؛ در انظار ملت ها و دولت ها مخدوش نموده است.
6⃣ دستاورد دیگر مقاومت زلزله سیاسی است که در آمریکا رخ داده است مع الاسف رسانه ها به خوبی به آن نپرداختند؛ اعلام حمایت جدی نسل جوان آمریکا (۵۱ درصد) از ایده نابودی اسرائیل و تشکیل دولت کاملا فلسطینی را باید بخشی فتوحات الهی جبهه مقاومت محسوب نمود؛ انتشار نتایج نظرسنجی اخیر دانشگاه هاروارد - هریس، نظام سلطه و لابیهای صهیونیستی را به شدت بهت زده نموده است؛ بر اساس این نظرسنجی، جوانان آمریکایی خواهان "پایان موجودیت اسرائیل" و تشکیل یک کشور واحد فلسطینی با حاکمیت حماس در سراسر اراضی اشغالی هستند!!
🔶 این نظرسنجی نشان میدهد 51 درصد جوانان بین 18 تا 24 سال آمریکایی معتقدند راهحل نهایی خاتمه دادن به درگیری رژیم اشغالگر قدس و فلسطین این است که اسرائیل پایان یافته و حماس اداره فلسطین را بر عهده گیرد؛ این تغییر ذائقه نسل جوان آمریکایی پدیده ای است که در آینده میتواند سر منشاء تغییرات عمیق سیاسی در جامعه تحت کنترل لابی صهیونیست ها گردد.
7⃣ حمایت گسترده دانشجویان آمریکایی از مظلومین غزه و هم نوایی آنها با آرمان فلسطین علی رغم برخورد شدید نظام حاکمه آمریکا با روسای دانشگاه های مذکور و بازجویی قرون وسطایی کنگره از آنها و در پی آن اعلام حمایت ۵۰۰ نفر کادر علمی دانشگاه هاروارد از رئیس داننشگاه را هم باید بخشی از فتوحات محور مقاومت محسوب نمود که ضمن پرده برداری از سیرت کریه تمدن غرب؛ توخالی بودن شعارهای جریان غرب زده داخلی را اثبات نمود.
8⃣ باز هم تاکید می نمایم آنچه مسلم است حوادث کنونی و گذر زمان هرچه بیشتر حقانیت ""آینده بینی شگرف"" رهبر انقلاب بیشتر مبرهن می نماید؛ چه آنکه با اتفاقات مذکور با فلسفه پیام حکیمانه و نامه نگاری چند سال قبل ایشان با جوانان غربی آشنا میگردیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای میراحمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آتش_بس #حقوق_بشر
✅ تنفس مصنوعی کاخ سفید به نتانیاهو/ منهای آتشبس!
🔰 قسمت اول
🔶 جلوگیری از آتشبس در نوار غزه، تبدیل به یک تاکتیک صریح و اعلامی از سوی آمریکا شده است. در حالی که مقامات کاخ سفید به صهیونیستها اولتیماتوم دادهاند که سطح درگیریها و بمباران غزه را حدود سه هفته دیگر تا حدی کاهش دهند، اما همچنان مخالف برقراری هر گونه آتشبس در این منطقه هستند. شکست مشترک آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه موضوعی نیست که کاخ سفید و سنتکام قدرت کتمان یا حتی تحریف بخشی از آن را داشته باشند. مقامات آمریکایی در روزهای نخست جنگ غزه معتقد بودند که میتوان با حمایت مطلق از نسلکشی صهیونستها در غزه، در عرض دو هفته کار گروههای مقاومت را یکسره کرد و برای نخستین بار از سال ۲۰۰۷ میلادی تا کنون، "غزه منهای حماس" را تحقق بخشد. اما اکنون بنبست غزه تبدیل به پاشنه آشیل سیاستمداران و نظامیان آمریکایی و صهیونیستی شده است.
🔶 یک بام و دوهوای آمریکاییها
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل میگوید کشورش از نسخه کنونی قطعنامه پیشنهادی در مورد وضعیت در نوار غزه حمایت خواهد کرد. این در حالی است که به گفته منابع دیپلماتیک در آخرین نسخه پیشنهادی دیگر اشارهای به لزوم «توقف» یا «تعلیق» درگیریها در نوار غزه نشده است. در پیشنویس اولیه قطعنامه پیشنهادی امارات عربی متحده از لزوم «توقف فوری و پایدار» درگیریها سخن گفته شده بود. در پیشنویس بعدی که برای جلب رضایت واشنگتن لحنی ملایمتر داشت به لزوم «تعلیق فوری» درگیریها اشاره شده بود. این در حالیست که اساسا هر گونه راهکاری که معطوف به پایان جنگ و آتشبس فوری در نوار غزه نباشد، اساسا اصالت و ارزشی ندارد. حماس نیز در تازهترین مواضع خود به تل آویو و واشنگتن هشدار داده که بدون توقف درگیری، اساسا امکان بحث بر سر تبادل اسرا وجود ندارد.
🔶 مانور آمریکا بر روی واژگان تفسیرپذیر
مانور آمریکا بر روی واژگان مبهم و تفسیرپذیر، یکی از اقدامات این کشور در قبال تصویب قطعنامه اخیر در جنگ غزه محسوب میشود. بنا به گزارشها در پیشنویس قطعنامهای که آمریکا حاضر به حمایت از آن شده به «تدابیر فوری در راستای دسترسی بشردوستانه و اضطراری به صورت امن و بدون ممانعت» اشاره شده است. در بخش دیگری از این متن از لزوم «ایجاد شرایطی برای دستیابی به توقف پایدار درگیریها» سخن گفته شده است. ان در حالیست که این واژگان و جملات اطلاق نداشته و به نوعی قابل تفسیر هستند! نکته تاسفبار اینکه آمریکا، تفسیر بشردوستانه بودن یا نبودن کمکها را نیز در نهایت در اختیار رژیم اشغالگر قدس گذاشته است! آژانسهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد همچنان نسبت به وضعیت فاجعهبار غیرنظامیان در باریکه نوار غزه هشدار میدهد، جایی که بمبارانهای هوایی، زمینی و دریایی اسرائیل تمام محلهها را ویران کرده و بر اساس آمار سازمان ملل متحد بیش از ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر (معادل ۸۵ درصد از کل جمعیت نوار غزه) را آواره کرده است. گزارش تازهای نیز منتشر شد هشدار میدهد که ساکنان نوار غزه در شش هفته آینده با خطرات جدی ناامنی غذایی و حتی قحطی مواجه خواهند شد. با این حال آمریکا تلاش دارد به هر نحو ممکن، مانع از کمک به ساکنان غزه و آتشبس شود.
🔶 این گزارش پیشبینی میکند که وضعیت حدود نیمی از جمعیت این منطقه تا روز هفتم فوریه به مرحله «اورژانسی» خواهد رسید که شامل سوء تغذیه بسیار حاد و مرگ و میر بیش از حد است. بر اساس این گزارش «دستکم یک خانوار از هر چهار خانواده» یا معادل بیش از نیم میلیون نفر نیز وارد «مرحله ۵ گرسنگی» یعنی شرایط فاجعه بار خواهند شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #آتش_بس #حقوق_بشر ✅ تنفس مصنوعی کاخ سفید ب
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آتش_بس #حقوق_بشر
✅ تنفس مصنوعی کاخ سفید به نتانیاهو/ منهای آتشبس!
🔰 قسمت دوم
🔶 ژست بشردوستانه آمریکاییها!
در چنین شرایطی کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا این روزها ژست بشردوستانهای در خصوص جنگ غزه گرفته و از ابراز تاسف خود بابت کشتار غیر نظامیان سخن به میان آورده است! این مواضع هریس در حالی صورت میگیرد که به صورت همزمان، لیندا گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد به کشورهای عضو شورای امنیت (چه اعضای دائمی و چه غیر دائمی) هشدار داده است که کاخ سفید هر گونه قطعنامهای را که متضمن برقراری آتشبس دائمی یا حتی موقت در غزه باشد را وتو خواهد کرد! به عبارت بهتر، میان مواضع اعلامی هریس و گرینفیلد نوعی تعارض آشکار وجود دارد که قطعا تصادفی نیست.
🔶 در این خصوص دو نکته اساسی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:
نخست اینکه طبق مستندات و اطلاعات موجود، مقامات آمریکایی به تل آویو تعهد داده اند که زمینه و فرامتن لازم را جهت استمرار جنایات و نسل کشی ارتش رژیم اشغالگر قدس در غزه و خان یونس فراهم آورند. وتوی قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل متحد (که با هدف ایجاد آتشبس در غزه تهیه شده بود) و فراتر از آن، تصریح بر حذف کلمات وقفه بشردوستانه یا آتشبس در قطعنامه جدید شورای امنیت، جملگی نشان دهنده اراده آمریکا مبنی بر تشدید حملات علیه فلسطینیان بوده و ژست کامالا هریس، صرفا تاکتیکی برای فرار از انتقادات جاری در خصوص جنایات مشترک واشنگتن و تل آویو در نوار غزه محسوب میشود.
🔶 تناقضات هدفمند در سیاست خارجی آمریکا
نکته دوم اینکه آمریکاییها همواره از خلق پارادوکسها و تناقضات رفتاری و گفتاری هوشمندانه و هدفمند در حوزه سیاست خارجی خود استقبال کرده اند، اما در بسیاری از موارد، قدرت هدایت این بازی را از دست داده اند! نباید فراموش کرد که دوگانه سازی و خلق تناقضات هدفمند در حوزه سیاست خارجی یک کشور، میتواند از منظر ضعف یا قوت صورت گیرد. قطعا در برهه حساس و سرنوشت ساز کنونی، یعنی دوران جنگ غزه، واشنگتن از منظر قدرت این دوگانه سازی را صورت نمیدهد! در شرایطی که بر خلاف پیش بینیهای اولیه آمریکا و رژیم صهیونیستی، نابودی حماس اتفاق نیافته و بخش اعظم شبکههای تونلی حماس نیز هنوز ناشناخته و کشف نشده باقی مانده است، کاخ سفید قدرت مدیریت جنگ غزه را به مانند صهیونیستها از دست داده است. در این میان، فرسایشی شدن جنگ منجر به بروز خشم افکار عمومی جهان و حتی آمریکا از بایدن و کاخ سفید شده است.
🔶 نظرسنجیهای عمومی و ایالتی صورت گرفته در آمریکا به وضوح نشان دهنده مخالفت صریح افکار عمومی این کشور با نحوه مدیریت جنگ غزه میباشد. در چنین شرایطی بخشی از تناقض گوییهای صورت گرفته از سوی مقامات آمریکایی، با هدف تلطیلف فضا و جلوگیری از طغیان بیشتر افکار عمومی علیه کاخ سفید، پنتاگون و سنتکام صورت میگیرد. اما به نظر میرسد این بار نیز آمریکایی دچار خبط محاسباتی و راهبردی پرهزینه و بزرگی شده اند! واشنگتن به زودی هزینه هنگفت و کمرشکن شکست در جنگ غزه را به همراه رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی پرداخت خواهد کرد..
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#مقاومت #طوفان_الاقصی
✅ ترور سردار شهید سید رضی موسوی (رضوان الله تعالی علیه) در سوریه
🔶 این جنایت سایه هیچ کابوسی را از سر رژیم صهیونیستی دور نمی کند؛ نه در جبهه غزه، نه در جبهه شمالی (حزب الله)، و نه در دریای سرخ و باب المندب (انصار الله یمن). اما اعضای جبهه مقاومت را مصمم تر می کند که بر ضربات کمر شکن خود به رژیم صهیونیستی و نیروهای آمریکا بیفزایند.
🔶 سند این مدعا آن است که ترور شهید سلیمانی و ابومهدی مهندس و برخی سران مقاومت فلسطین و لبنان، نه تنها از گسترش ضربات مقاومت نکاست، بلکه امروز، اسرائیل و حامی آمریکایی اش را با گردابی از چالش ها و ضربات نظامی- اقتصادی و امنیتی بی سابقه در طول هشت دهه گذشته مواجه کرده است. بادی که آمریکا و صهیونیست ها با ترور های قبلی کاشتند، به "طوفان الاقصی" انجامید و سونامی بزرگی را حد فاصل اقیانوس هند، دریای سرخ و دریای مدیترانه پدید آورده که تازه امواج آن در حال فراز آمدن است.
🔶 رژیم صهیونیستی (و حامی آمریکایی اش) دیر یا زود باید تاوان جنایت تازه خود را بپردازند و چنین مسئولیتی، حتی برای لحظه ای از چشم فرماندهان و رزمندگان محورهای مقاومت دور نخواهد ماند. اگر خبر آمد که کشتی های صهیونیستی، این بار به جای هدف گرفته شدن موضعی، با سرنشیان شان غرق شدند، نباید تعجب کرد. مقامات و اتباع این رژیم هم باید قید امنیت در برخی سفرهای خارجی را بزنند و... گزینه های موثر تر و محتمل دیگری که حتما مد نظر فرماندهان است.
🔶 در عین حال، انتقام قطعی و انقضا ناپذیر، منحصر به ضربات متقارن و موردی نیست. پیشروی و زدن ضربات راهبردی، یک روند کاملا حکیمانه است و با جنایاتی نظیر ترور فرماندهان، نه متوقف می ماند و نه منفعل می شود.
🔶 ترور های منفعلانه اخیر که حتما باید با مجازات پشیمان کننده همراه باشد، نه از سر ابتکار عمل است و نه کمترین نتیجه راهبردی برای رژیم مستاصل صهیونیست به همراه دارد. اما می تواند و باید، به ضربات راهبردی و ترکیبی جبهه مقاومت برای ازاله رژیم صهیونیستی شتاب بخشد؛ بعون الله تعالی.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#انتخابات #انقلاب_اسلامی
#دشمن_شناسی #فلسطین
#مردم_سالاری_دینی
✅ معجزه حضور مردم
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۲۴.pdf
2M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#انتخابات #انقلاب_اسلامی
#دشمن_شناسی #فلسطین
#مردم_سالاری_دینی
✅ معجزه حضور مردم
🔶 «مردم ایستاده پای کار انقلاب» عنوان یادداشت هفته این شماره خط حزبالله است که در آستانه سالروز حماسه ۹دی ۸۸، به این پرسش، پاسخ داده که انقلاباسلامی چگونه با حضور مردم، در عرصههای مختلف پیروز شده است؟
🔶 «معجزه حضور مردم» عنوان گزیده بیانات این شماره خط حزبالله است که مروری بر اهمیت مشارکت و رقابت در انتخابات بر اساس بیانات رهبرانقلاب اسلامی داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر نویسنده و شاعر نامدار فلسطینی، رفعت العریر که همراه با برادر، خواهر و چهار فرزند خواهرش در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به نواز غزه به شهادت رسیدند، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۲۴
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#روشنگری #جنگ_شناختی
#حجاب #مرد_میدان
✅ مخالفت با قانون حجاب با "تحریف حاجقاسم"
🔶 آقای مجید انصاری، فعال اصلاحطلب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به تازگی در اظهاراتی که سایت جماران آنها را منتشر کرد، در کنایه به قانون حجاب گفته است: "در شرایط عادی اگر مردم را وادار به لجبازی و مقابله نکنیم، حجاب را از امری شرعی، شخصی و احیانا اجتماعی به یک امر دستوری، حکومتی و قهرآمیز تبدیل نکنیم، مردم به طور طبیعی خودشان رعایت میکنند. در این قانون بدحجابی را مساوی با بی عفتی تلقی کرده که این بدترین توهین به یک ملت است.
🔶 واقعا عفاف صرفا در نوع پوشش است؟! ای کاش این روزها که به سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی نزدیک میشویم، این عزیزان ما کلیپی که در رابطه با صحبت ایشان با یک خانم بدپوشش در هواپیما است را میدیدند و رمز محبوبیت حاج قاسم سلیمانی در قلب ملت ایران را کشف میکردند و میفهمیدند که راه ترویج حجاب رفتار حاج قاسم است؛ نه این گونه برخوردها".
🔶 آقای انصاری درست میگوید و راه ترویج حجاب حتما بایستی معقول، قانونی و روشی مبتنی بر سلوک افرادی مثل شهید سلیمانی باشد. اما انصاری عمدا یا سهوا نخواسته به سلوک شهید در این باره اشاره کند و از همین رو برای اینکه "مکتب حاجقاسم" نباید تحریف شود؛ ما بخشهایی از این سلوک را به استحضار مخاطبان محترم میرسانیم. سردار سلیمانی بر اساس اسناد موجود و آنچه از زندگی و زمانه او میدانیم اگرچه جانش را سپر بلای تمام ایرانیان و مسلمانان و مظلومان قرار داده بود و در این مجاهدت هیچ خطکشی را به دست نمیگرفت لکن در عرصه اوامر و نواهی دینی هم مرد میدان بود و جهاد اکبرش بیش از جهاد اصغر بود.
🔶 قاسم سلیمانی روی زن ایرانی آنچنان غیرتی داشت که حتی اجازه نمیداد نامحرم، عکس زن نویسنده ایرانی (معصومه آباد) که روی جلد کتاب "من زندهام" چاپ شده بود را ببیند و برای همین هنگام مطالعه؛ روی عکس کتاب کاغذ چسبانده بود. و یا این خاطره که هنگام حضور شخص حاجقاسم در مراسم روضه بیتالزهرا (س) از جانب همکارش و پشت تریبون بیان شد که او به حجاب نامناسب یکی از پرسنل پروازی که مسافر آن بوده؛ تذکر داده و خواستار اصلاح شده است.
🔶 نکته اینجاست که میان دفاع از واجب شرعی و نراندن مردم جامعه تفاوت بسیار است. کوچک نکردن دایره اسلام و انقلاب ربطی به رعایت حدود الهی ندارد. اسلام همه را دعوت به خود میکند، اما کشیدن خلال از پای زن یهودی را تاب نمی آورد. همان طور که رهبری نیز در عین اینکه می فرمایند فرد بی حجاب عیبش در ظاهر است و من در باطن؛ در جای دیگری تاکید بر حرام سیاسی بودن بی حجابی دارند. رافت و اخلاق به جای خود است و اجرای حدود شرعی مثل حجاب و امر به معروف به جای خود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای نورالدین قدیمی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#سبک_زندگی
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #جانفدا
✅ شهادت سیدرضیها و پارادوکس مرگآور صهیونیستها
1⃣ پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی، هرکدام از یاران و همراهان او را که میبینی، مهمترین حسی که دریافت میکنی عطش شدید و حسرت عجیب و توأمان آنها نسبت به توفیق شهادت است؛ به هرکه میرسند التماس دعای شهادت میگویند؛ اضطراب آشکاری دارند؛ اما نه از این اضطرابهای مصنوعی دنیوی؛ مشخص است که مدام با خود میاندیشند که نکند بدون شهادت از این دنیا بروند و به این آرزوی دیرین خود نرسند. آنها همین الان هم شهید زندهاند، امّا حال و روز عجیبی دارند.
🔶 سیدرضی حتماً یکی از اینها بود؛ شهیدی که از سال ۶۶ مستقیماً در پشتیبانی مقاومت حضور داشته و به تعبیری، صحراها و دشتها و بیابان های بسیاری را در جستجوی جهاد و شهادت پیموده و از دی ۹۸ به این سو در سوگ یکی از عزیزترین انسانها و بزرگترین جهادگران تاریخ، که سالها با او حشر و نشر داشت، نشسته بود. سیدرضی از کسانی بود که تقریباً تمام ساعات روز قبل از شهادت حاج قاسم در ۱۳ دی ۹۸ در سوریه را با او بوده و دست خط معروف حاجی را هم او اولین بار دیده بود.
2⃣ برای آمریکاییها و بخصوص صهیونیستها پارادوکس عجیبی به وجود آمده است؛ اینکه برای این ترورها حتماً تعقیب خواهند شد و تاوان خواهند داد، به جای خود؛ امّا پارادوکسشان اینگونه است که اگر این انسانهای بزرگ را شهید نکنند، خود اینها از موانع اصلی تداوم و گسترش ظلمها و اشغالگریهایشان خواهند بود، ولی آنسوی معادله هم باز بدتر است؛ چه اگر شهید کنند، حرکت و جوششی که به دنبال این شهادتها در دیگران و بویژه جوانان به وجود میآید، بسیار بسیار عجیب است.
🔶 هریک از این شهادتها گویی ملتی و امتی را احیا میکند؛ آنها که زندگی معمولی دنیوی بدون اهداف بزرگ معنوی را حقیر و بیمعنا میدانند، این شهادتها را نشانه و «امید»ی برای رستگاری مییابند. خداوند هنوز به آنها که صادقانه و مخلصانه راه میجویند، راه میدهد و به پیش خود میکشد.
🔶 همین موجب میشود که باز هر کدام از این شهادتها، صهیونیستها را در معرض مخاطرات بسیار بزرگتر قرار دهد. با هر شهادتی، انسانهای زیادی در ایران و کشورهای حوزه مقاومت، به این شور و صرافت میافتند که راه رستگاری همینجاست و بار و بنه مبارزه با صهیونیستها را محکمتر میکنند. و اینجاست که این پارداوکس بلای جان صهیونیستها میشود: نه میتوانند ترور نکنند، چون اگر نکنند هم با خوی و ذات وحشیشان در تناقض است و هم این رادمردان را مانع خود میبینند و هم اینکه اگر ترور کنند، باز جبههی گستردهتر و مصممتری علیه خود ایجاد کردهاند. این آن مسئلهای است که برای صهیونیستها تا روز آخرشان حل نخواهد شد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#عزت_ملی
#یمن #فلسطین
✅ توانمندی متحدان ایران؛ آنچه "کِربی" گفت و نگفت
🔰 قسمت اول
🔶 سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: "ایران، سلاحهایی را که حوثیها برای حمله به کشتیهای استفاده میکنند، تامین میکند. ممکن است حوثیها باشند که ماشه را میکشند، اما ایران است که سلاح آنها را فراهم میکند". اظهارات "جان کربی" از ابعاد مختلف قابل تحلیل است.
1️⃣ آمریکایی ها یک ماه قبل مدعی شدند توانسته اند موشک ها و پهپاد های شلیک شده از سوی انصارالله به اسرائیل را رهگیری و ساقط کنند. اما دو هفته بعد، مقاومت یمن رو دست زد و پهپاد فوق مدرن MQ9 آمریکا را رهگیری و منهدم کرد. این، ضرب شستی تحقیر آمیز بود.
🔶 همچنین یک ماه قبل هنگامی که کشتی تجاری متعلق به شرکت ZIM (حامل چند هزار خودرو) در دریای سرخ توقیف شد، صهیونیست ها ابتدا انکار کردند که کشتی متعلق به آنهاست؛ اما دو روز بعد، اسحاق هرتزوگ گفت: "توقیف کشتی گالکسی لیدر، حمله به اسرائیل بود". پس از آن هم چند کشتی و نفتکش مرتبط با صهیونیست ها در دریای سرخ و تنگه باب المندب، توقیف یا هدف حمله قرار گرفته و نتیجه این شده که هشت شرکت بزرگ کشتیرانی و بالغ بر ۶۰ کشتی و نفتکش، فعالیت خود در دریای سرخ را متوقف کرده اند. نتیجه جنگ ترکیبی جبهه مقاومت، ۵۰ میلیارد دلار خسارت برای اسرائیل، کاهش٢٣ درصدی ارزش شرکتهای كشتيرانى این رژیم، افزایش هزینه حمل و نقل کانتینری شرکت ZIM از ۱۰۰ به ۴۰۰ دلار، افزایش ۲۵۰ درصد نرخ بیمه کشتیرانی بوده است.
2️⃣ اظهارات جان کربی، تحقیر آمریکا، و اعتراف به اقتدار ایران است. آمریکا بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده سلاح است و برای چند دهه، تحریم تسلیحاتی جام اعمال کرده تا ایران نتواند حتی فشنگ و پوکه بخرد.
🔶 حالا اما نه فقط ایران، بلکه متحدانش، تولید کننده پیشرفته ترین تسلیحات راهبردی مانند موشک و پهپاد های نقطه زن هستند که کمر هر دشمنی را می شکند. اگر سلاح ایران و متحدانش، توانمندی مبارک دفاعی در برابر اشغالگران و متجاوزان است، تسلیحات آمریکا مایه نکبت برای کاربرانش شده. نخست، سرنوشت خود آمریکا در افغانستان و عراق، سپس استثماری که نسبت به اروپا و اوکراین روا داشت، و حالا جنایت بی سرانجام در غزه و تحقیر شدن به دست مقاومت عراق و یمن.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی #عزت_ملی #یمن #فلسطین ✅ توانمندی متحدان ایران؛ آنچه "کِربی" گفت و
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#عزت_ملی
#یمن #فلسطین
✅ توانمندی متحدان ایران؛ آنچه "کِربی" گفت و نگفت
🔰 قسمت دوم
3️⃣ تمام هیاهویی که آمریکا برای تشکیل ائتلاف علیه یمن به راه انداخت، به همراه شدن سیشل و بحرین و چند متحد همیشگی واشنگتن انجامید.
🔶 برخی از کشورها حتی حاضر نشدند در حد اسم همراه شوند؛ چرا که شماری از آنها پیش از این در جنگ متجاوزانه علیه ملت یمن، سخت مجازات و ادب شده اند. عربستان و امارات، در جنایات صهیونیست ها شراکت دارند، اما جرئت نکردند در ماجرای یمن، علنا با آمریکا اظهار همراهی کنند.
4️⃣ آمریکا اگر نتواند پیش پای خود را ببیند، ظرفیت بالایی برای به گِل نشستن در دریای سرخ و خلیج عدن را دارد. همین حالا بر اساس گزارش وزارت خزانه داری، بدهی آمریکا ظرف فقط ۶ ماه، ۲.۶ تریلیون دلار افزایش یافته و به رقم بی سابقه ۳۳.۸ تریلیون دلار رسیده است.
🔶 آمریکا اگر در جنگ اوکراین، اروپایی ها را دوشید، در منطقه فقط با خسارت محض مواجه استِ چنان که هزینه جنگ روزانه اش در افغانستان به ۳۰۰ میلیون دلار رسید و بخش عمده ای از بحران بدهی اش به خاطر دست کم ۷ هزار میلیارد دلاری است که در جنگ های نا فرجام در منطقه باخت. به همین دلیل هم هست که فرانک گاردنر خبرنگار امنیتی بی بی سی چند روز قبل نوشت: «حملات حوثیهای یمن به کشتی هایی که مبدا یا مقصدشان اسرائیل است، به معضلی جدی تبدیل شده. آمریکا تحت فشار اسرائیل قرار دارد تا کاری در مورد این حملات انجام دهد، اما واشنگتن به دلیل ترس از گسترش جنگ و برانگیختن عملیات انتقامجویانه، تمایلی به این کار ندارد».
5️⃣ آمریکایی ها ادعا می کنند تسلیحات ایران است که سرنوشت جنگ ها را از اوکراین گرفته تا عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن تعیین می کند و این، اعتراف به شکست بزرگ در برابر قدرتی نوظهور است.
🔶 اما آنچه کربی اعتراف نمی کند، قدرتی فراتر از سلاح است که «رابین رایت»، عضو شورای روابط خارجی آمریکا، یک ماه قبل (۲۵ آبان) عنوان کرد: «من سال ۱۹۸۲ در بیروت بودم، زمانی که سربازان آمریکایی به آنجا آمدند و نهایتا به اهداف حمله تبدیل و مجبور به ترک لبنان شدند. فکر میکنم ایرانیان بسیار باهوش بودهاند، همان طور که همیشه هستند. آنها ما را غافلگیر کردند و به جای مواجهه و درگیر شدن مستقیم در منطقه غزه یا درگیری سطح بالاتری در این جنگ، به سراغ آمریکاییهایی رفتهاند که در سوریه و عراق مستقر هستند. هدف آنها، همانند بیروت، تحقق خروج آمریکاییهاست... ایران ایران در تاسیس شبکه متحدان، (حزب الله، بسیج مردمی عراق و حوثی محور)، درخشان و موفقتر از آمریکا عمل کرده است».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #اغتشاشات
#ایران_قوی
✅ مجلس قوی
🔶 دو ماه دیگر تا برگزاری انتخابات مجلس باقی مانده است و کشور آماده برگزاری انتخابات میشود. بازیگران عرصه انتخابات همگی در حال آماده شدن هستند تا نقشآفرین این میدان باشند. بازیگر اصلی میدان انتخابات بدون شک «مردم» هستند. انتخابات طراحی شده است تا اراده آنها ظهور و بروز بیابد. مردم اما به این میدان رقابت از منظر حل مشکلات مینگرند! مسئله آنان حل مشکلاتی است که با آن دست و پنجره نرم میکنند و انتظار دارند تا مسئولان بر این مشکلات فائق آیند. حقیقتی که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در دیدار با مردم استان کرمان و خوزستان بر آن چنین تأکید فرمودند: «اگر مشکلات وجود دارد، راه حل مشکلات چیست؟ راه حل مشکلات انتخابات است. اتفاقاً برای اینکه مشکلات برطرف بشود، بایستی در انتخابات شرکت کرد.»
🔶 دشمنان این ملت البته تلاش دارند تا توجه افکار عمومی را از این حقیقت دور نگه دارند و نسخه غلط برای درمان مشکلات بپیچند! آنان مردم را به تحریم انتخابات و قهر با صندوق دعوت میکنند و امیدوارند در دل این قهر بستری برای اغتشاش و ناآرامی فراهم آید. در این صورت است که مشکلات کشور روی هم تلنبار میشود و بخش عمدهای از توان مسئولان به مهار بلوا میگذرد!
🔶 حقیقت آن است که کشور دچار مشکلات متعددی است که باید برای آن راهکار ارائه شود. داشتن مجلس قوی، بدون شک یکی از مهمترین اهرمهای حل مشکلات کشور است. مجلس قوی، مجلسی توانمند در قانونگذاری و نظارت است. مجلسی که نمایندگان آن اشراف کامل به تواناییها و ناتوانیها و تهدیدات و فرصتها دارند و محیط بینالمللی و شرایط کشور را به خوبی درک میکنند و با تدبیر بهترین تصمیمات را قانونی میکنند.
🔶 فراموش نکنیم که به فرموده رهبری: «مجلس شورای اسلامی، طبق قانون اساسی، ریلگذاریکننده آینده کشور است. اگر کشور مشکلاتی دارد، برای رفع این مشکلات نیاز به قانونگذاری و حضور مدبرانه مجلس شورای اسلامی است». مجلس قوی محصول کمیت و کیفیت آرای مردم است. هر چقدر مردم بیشتر در پای صندوق رأی حاضر شوند و هر چه با دقت نظر و چشمانی باز بر کیفیت آرایشان بیفزایند، بدون شک مجلس قویتری شکل خواهد گرفت؛ اما اگر مسیر مشارکت ناهموار شده و از حضور پرتعداد مردم کاسته شود و به تعبیر رهبری «اگر مشارکت ضعیف باشد، مجلس ضعیف خواهد شد و مجلس ضعیف توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت. اگر میخواهیم مشکلات برطرف بشود، باید مشارکت را بالا ببریم؛ این وظیفه همه است. هر که میخواهد مشکلات کشور برطرف بشود، راهش این است.» بنابراین از دل مجلس قوی، قوانین قوی و نظارت درست و دولت قوی پدیدار میشود.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی
✅ آیا واقعا اسرائیل شکست خورده؟
🔶 وقتی میگوییم اسرائیل در جنگ طوفان الاقصی شکست خورده است، یک دفعه بعضی از دوستان میگویند: پس چرا اسرائیل تا الان بیشتر کشته!
🔶 گرفتاری این است که بسیاری از دوستان هیچ اشرافی از جنگ های امروز و راهبرد ندارند. دقیقا فکر میکنند چند هزار سال قبل است که چه کسی بیشتر کشته و چه کسی کمتر. یکی از صدمات شدید و راهبردی جنگ طوفان الاقصی صدمه شدید اقتصادی به اسرائیل است. جایی که با وعده امنیت و رفاه و زندگی بهتر از این ور و آن ور دنیا عده ای را به آنجا برده اند. اما جنگ طوفان الاقصی کاری کرده است که دولت اسرائیل شدیدا به مشکل مالی برخورده است. وزارت اقتصاد و دارایی اسرائیل لیستی از ۱۰ وزارتخانه تهیه کرده است که به جهت کسری بودجه جنگ لازم است تعطیل بشوند یعنی منحل بشوند. البته قبلا وزارت اطلاعات اسرائیل در اوایل جنگ منحل شده بود. روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونت تیتر زده است: "قبل از تقسیم مجدد: ادارات غیر ضروری دولتی را ببندید".
🔶 این روزنامه اسرائیلی نوشته است: "بازگشت آب به انرژی، آموزش عالی به آموزش و ارتقای جامعه به مراکز اجتماعی وزارت اقتصاد قبلاً فهرستی شامل ده وزارتخانه تهیه کرده است که باید فوراً بسته شوند و بنیانگذاران دولت جدید می توانند و باید قبل از اینکه بار دیگر تحویل دهند متوقف شوند. کارهای غیرضروری را حذف کنید که سالانه یک میلیارد و نیم مثقال هزینه دارد". به هر حال تاثیر این شکست اقتصادی برای اسرائیل مشخص است که طوفان الاقصی تا کنون چه ضربه ای به اسرائیل زده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علی عبدی
🆔 @tahlil_shjr
#جمهوری_اسلامی
#شورای_نگهبان
#انتخابات
#بصیرت
✅ به اسم مردم به کام برخی جریانهای سیاسی
🔶 در خلال مناظره میان آقایان «حسین شریعتمداری» و «محسن هاشمی» در برنامه گفتوگوی ویژه خبری از سوی آقای محسن هاشمی مطرح شد که «در بررسی صلاحیتها وقتی کسی صلاحیتش احراز نمیشود، موضوع باید به مردم سپرده شود»، اما اصل بحث سر چیست؟
🔶 در ایام نزدیک به انتخابات، برخی جریانهای سیاسی اظهاراتی را با هدف زیر سؤال بردن نظارت شورای نگهبان مطرح میکنند؛ در واقع در این دیدگاه شورای نگهبان یا از صلاحیت افراد اطلاع دارد و آنها را تأیید میکند، یا صلاحیت نامزدها برایش احراز نشده که در این صورت نباید آنها را از ورود به عرصه انتخابات منع کند. نتیجه آنکه نظارت شورای نگهبان در حد نظارت استطلاعی یا به عبارت دیگر «نظارت غیرفعال» کاهش مییابد. وجود یک نهاد نظارتی و کنترل ورود نامزدها به عرصه انتخابات در کشورهای گوناگون وجود دارد و این مسئله نادری نیست. «دادگاه قانون اساسی» در ترکیه، «محکمه النقد» در مصر، «شورای قانون اساسی» و «دیوان عالی عدالت» در فرانسه، «دادگاه قانون اساسی» در آلمان، «مجلس نمایندگان» و «سنا» در آمریکا، «مجلس عوام» در انگلستان، نهادهایی مشابه شورای نگهبان در جمهوری اسلامی هستند.
🔶 برای نمونه، در فرانسه برای آنکه نامزدی فرد برای تصدی مقام نمایندگی مردم رسمیت بیابد، لازم است حدود ۵۰۰ نفر از نمایندگان او را تأیید کرده باشند. طبق قانون، این ۵۰۰ نفر باید لااقل از ۳۰ استان کشور باشند و از هر استان بیش از ۵۰ امضا نمیشود جمع کرد. بنابراین، فقط افرادی میتوانند به عنوان نامزد خود را مطرح کنند که صلاحیت خود را قبلاً در سطح کشوری به نمایش گذارده باشند. فرانسویها معتقدند، این تأیید صلاحیت از ظهور به قول آنان «پارشوتیستها»، یعنی افردی که به یکباره در میدان سیاست ظاهر شده و رأی مردم را با خود همراه میکنند، ممانعت به عمل میآورد. بنابراین، وجود یک صافی که جریان انتخابات را کنترل کند، شیوهای مرسوم است و مدل ذهنی جریانهای مخالف نظارت استصوابی شورای نگهبان الگوی عملی در سایر کشورها نیز ندارد.
🔶 همچنین یک ضعف مهم در دموکراسی این است که همه اقشار مردم اعم از آنان که سواد سیاسی دارند و آنان که سواد سیاسی ندارند، همگی در یک سطح حق انتخاب دارند. حال اگر حکومت، با استفاده از نهادهای گوناگون، تحقیقات مفصلی را انجام داده و افرادی را که صلاحیت ورود به عرصه انتخابات را دارند، اعلام کند، در واقع، انتخاب را برای مردم تسهیل کرده است. در این صورت است که مردم به جای انتخاب از میان انبوه افراد اعم از آنان که تخصص و شرایط لازم را برای ورود به مناصب مهم دارند و آنان که شرایط لازم را ندارند؛ انتخاب خود را از میان افرادی انجام میدهند که صلاحیتشان از سوی افراد خبره تأیید شده است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که نظارت استصوابی محقق شود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#بصیرت #روابط_خارجی
#طوفان_الاقصی #جنگ_شناختی
✅ ما نباید بفهمیم چقدر قدرتمندیم
🔰 قسمت اول
🔶 اگر بنا دارید در نهایت ببینید این متن هم مطالبه انتقام سخت درباره شهادت فرماندهان نظامی ما مثل سیدرضی شهید را دارد، خودتان را خسته نکنید. فرض کنید ایران یک ضربه موثر نظامی با قدرتی فوق العاده به دشمن وارد کند. سوال این است که آیا این واقعه درست دیده میشود؟ درست روایت میشود؟
🔶 بعد از شهادت حاج قاسم، رهبری حمله موشکی به عین الاسد را یوم الله خواندند و ایشان گفتند این «یک ضربه موثر نظامی» بود بلکه به اعتقاد ایشان ضربه به عین الاسد «بالاتر از ضربه موثر نظامی» هم بود. آن یک «ضربه حیثیتی» بود. آری پرسش درباره کارهای دیگری که ایران باید بکند نیست. سوال این است که آنچه انجام میشود چقدر درست دیده میشود؟
🔶 درباره نبردی فراگیر با اسرائیل که بعد از هفت اکتبر و طوفان الاقصی اتفاق افتاد، نیز مساله همین است. بیان فرماندهان نظامی ایران را کار نداریم. سخنان سید حسن نصر الله و فرماندهان حماس را هم کنار میگذاریم. اما بارها و بارها مسئولین نظامی اسرائیل و آمریکا مدعی شدند که ایران سر اختاپوس است. البته آنها از درک سبک حرکت ایران در منطقه عاجزند. سبک اقدام جبهه مقاومت به روش اختاپوسی و نیابتی استکبار نیست. اما این فهم از نقش ایران چرا شکل گرفته؟ چرا ضربات مقاومت عراق و لبنان به ایران مربوط میشد. چرا باید سبک جنگیدن یمن به ایران انتساب داده شود؟ و با هر عملیات یمنی ها ایران تهدید شود؟
🔶 حالا اگر بدانیم که اساسا ایران جنگ با این دیو هفت سر استکباری را نه از هفت اکتبر بلکه از مدتها قبل شروع کرده بود، خواهیم فهمید ترور شهید فخری زاده را نیز در همین میدان باید دید. ترور سردار سلیمانی و ابومهدی را نیز در همین میدان باید فهمید. حالا دقیقتر درباره انتقام ایران فکر کنید.
🔶 ما ضربات دشمن را میبینیم اما از خود نمیپرسیم چرا او این ضربه را زد؟ مگر ایران با او چه کرده بود که مستحق است چنین ضربه ای بخورد؟ مثلا در قصه ترور فخری زاده، ایرانی که درگیر کرونا و دولت غربگرای ضعیف و ملت در فشار اقتصادی بودند چرا باید ضربه نظامی امنیتی میخورد و دانشمندش ترور میشد؟ فهمی که دشمن از ضربات ایران دارد بسیاری از جوانان انقلابی ما ندارند چرا؟ چون احساس تحقیر بخشی از پازل دشمن است. ما نباید بفهمیم چقدر قدرتمندیم.
🔶 ضربات ایران دیر زمانی است که راهبردی است اما ضربات دشمن جنایتکارانه است. و این دو با یکدیگر زمین تا آسمان متفاوتند. روش ایران شکستن اراده استکباری است. آدم کشی برای او اصل نیست. شما حتی اگر کل حاکمیت اسرائیل را هم نابود کنید این مردم غاصب جنایتکار وارداتی را به دریا نخواهید ریخت. یعنی چه؟
🔶 رهبری در جایی توضیح میدهند که عملیات والفجر 4 طراحی شد برای آنکه آتش توپخانه دور برد دشمن که بر سر کردهای مریوان میریخت، خاموش شود، رزمندگان ایران به سمت حلبچه عراق هم حرکت کردند و با آغوش باز مردم مواجه شدند. دشمن به تلافی چه کرد؟ به ایران که نمیتوانست در آن شرایط نفوذ کند پس مردم کرد سرزمین عراق را بمباران شیمایی کرد. او ضربه راهبردی خورده بود اما تلافی اش یک رفتار جنایتکارانه بود. شناخت این دو نوع ضربه و این دو سبک جنگیدن و عملیات نظامی مهم است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن #بصیرت #روابط_خارجی #طوفان_الاقصی #جنگ_شناختی ✅ ما نباید بفهمیم چقدر
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#بصیرت #روابط_خارجی
#طوفان_الاقصی #جنگ_شناختی
✅ ما نباید بفهمیم چقدر قدرتمندیم
🔰 قسمت دوم
🔶 ایران از دهه چهل که پرچم قیام را به دست امام خمینی(ره) بلند کرد، هم درگیر با پهلوی بود، هم اسرائیل و هم آمریکا. اما ضربه هایش بریدن دست های استکبار و بر ملا کردن هویت او بود. برای ایران تغییر اراده حاکمان و بیداری مردم در ایران و کل دنیا اساس بود. به همین دلیل نیازی به جنایتهای مفصل آن چنانی ندارد.
🔶 خیلی ها هنوز ته دلشان نفهمیده اند چرا ایران بمب اتم را به عنوان ابزار مبارزه استفاده نمیکند. حل نشده برایشان. دلیلش سبک مبارزه و جنگیدن ایران است. اگر نگاه کلان و راهبردی نداشته باشید نقش ایران در ضربات فلج کننده فعلی به آمریکا و اسرائیل را نمیفهمید. ایران چه آن زمان که صبر میکند و چه آن زمان که تنبیه میکند به گونه ای میزند که راس دشمنی آسیب بخورد و نقشه اش مختل و سپس محو شود.
🔶 روش جنگیدن داعش را در مجموع با روش مبارزه ایران مقایسه کنید؟ کدام جبهه در مجموع جنایت کرد؟ کدام جبهه پیروز شد؟ این نکته را نبینید متوجه نخواهید شد امروز در جنگ اسرائیل با جبهه مقابلش چه اتفاقی میافتد.
🔶 این نکته را در سبک تحلیل بالقیس ملکه عاقل سبا میتوانید مشاهده کنید. سبک رفتار سلیمان را ببینید و تحلیل ملکه سبا را نیز به آن اضافه کنید. ملکه سبا میگوید: قَالَتْ إِنَّ الْمُلُوكَ إِذَا دَخَلُوا قَرْيَةً أَفْسَدُوهَا وَجَعَلُوا أَعِزَّةَ أَهْلِهَا أَذِلَّةً وَكَذَلِكَ يَفْعَلُونَ (35 نمل) جبهه حق فساد نمیکند. جنایت نمیکند. تحقیر نمیکند. چرا؟ چون او بنایش بر آگاهی و رشد مردم است. و درگیری اصلی اش با راس حاکمیت طاغوت است.
🔶 طاغوت نباید اراده اش را حاکم بر دیگران کند. لذا طرح او باید خراب شود. این محتوای همان سه چهار جمله ای است که سلیمان در نامه اش به ملکه سبا توضیح داد: ِانَّهُ مِنْ سُلَيْمَانَ وَإِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ . أَلَّا تَعْلُوا عَلَيَّ وَأْتُونِي مُسْلِمِينَ (30-31 نمل)
🔶 دشمن برای پیشبردن طرح راهبردی اش اما محتاج جنایت است. چون او نه فقط با راس حاکمیت الهی بلکه با کل بدنه مردمی آن نیز درگیر است باید کاری کند که همه تابع او شوند و برای چنین نیازی باید به جان مردم بیفتد. به جان بیگناهان.
🔶 ایران انتقام خواهد گرفت اما برای فهم انتقامهای ایران باید زاویه نگاه درستی داشته باشید. قطعا خیلی ها این جمله مهم رهبری را درباره انتقام خون حاج قاسم نشنیده اند. «سیلی سخت تر عبارت است از غلبه نرم افزاری بر هیمنه پوچ استکبار»
🔶 این تعبیر که کاملا مخاطبش نخبگان و انقلابیون بودند چه اندازه دیده شد و تفسیر و معنی شد؟ بله کشتن آمرین و قاتلین شهدای عزیز ما لازم است. ضربه هایی که هیمنه دشمن را مخدوش کند نیز لازم است. اما وقتی چشمهای ما نه نگرشی کلان و راهبردی و نه نگرشی عمیق و اندیشمندانه دارد طبیعی است که نه آنچه رخ میدهد به عنوان انتقام دیده میشود و وزن اهمیتش درک میشود و نه اینکه اساسا کمکی برای انتقامهای بالاتر و سخت تر به جبهه داده خواهد شد. این زاویه نگاه را باید علاج کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#جامعه_اسلامی #زن #ولایت_فقیه #حقوق_خانواده #الگوی_سوم ✅ اما ما ماندهایم 🆔 @tahlil_shjr
#جامعه_اسلامی
#زن #ولایت_فقیه
#حقوق_خانواده
#الگوی_سوم
✅ اما ما ماندهایم
🔶 من امروز اینجا بودم. زانوبهزانوی دهها زن تحصیلکرده، کارآفرین، ورزشکار و فعال فرهنگی. و راوی زندهای که دلش میخواست آخر مجلس به دخترش بگوید چشم امید رهبری به ما خانمهاست. اما راستش یکه خوردم! درست وقتی که مطالبات زنان را شنیدم. مطالباتی که صرفا تکرار همان گزارههای سال قبل بود. درخواستهایی برای توجه مضاعف به حقوق زنان و تأمین امنیتشان در منزل و جامعه، فراهمسازی مشاغل مفید و متناسب با نقش مادری، حفظ حریم خصوصی خانمها در بیمارستانها، شکایت از برگزاری کلاسهای آنلاین و گله از فیلترینگ فضای مجازی...
🔶 با این اوصاف، جوابهای رهبری هم تکرار سخنان سالهای قبل بود چراکه زنان مطالبات جدید و رشدیافتهای نداشتند. یا حداقل کسی کمک نکرده بود که مطالبات قبلی جوابی بگیرد و موانع وامانده برطرف شوند. گرهها همان بود و درخواستها هم همان. رکود اندر رکود.
🔶 و اینها درحالی اتفاق میافتد که رهبری به مسائل مهمتر و کلانتری اشاره میکند. از نگاه دقیق و عمیق، از اراده و تأثیرگذاری زن مسلمان در خانواده و جریانات سیاسی و رشد جامعه میگوید، از دستی که هم گهواره را تکان میدهد و هم جهانی را...
🔶 اما ما ماندهایم. نشسته بر همان پلههای سالهای قبل. دردمان تحمیل امور خانهداریست آنقدر که وقت نمیکنیم به کار دیگری برسیم، دردمان امنیت، بها دادن، اختیار و اراده دادن است آن هم در جامعهای که رهبر و راهبرش زن را چنین میانهدار و اثرگذار میبیند. و دردهای تکراری را به اشتباه پیش کسی میبریم که نباید.
🔶 و من نمیدانم تقصیر از کیست؟ از زنان که منفعل ماندهاند یا مردانی که راه را چنین محکم سد کردهاند؟ فقط یک چیز میدانم، جامعه وقتی ساخته میشود که زنانش رشدیافتهتر از روز قبل باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: خانم فاطمه مرادی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#عزت_ملی
#رژیم_صهیونیستی
#شهدا #بصیرت
✅ تاوان ترور!
🔶 رژیم جنایتکار صهیونیستی دو روز پیش در حمله موشکی به منطقه زینبیه در حومه دمشق «سردار سیدرضی موسوی» از مستشاران نظامی باسابقه و مسئول پشتیبانی جبهه مقاومت در سوریه راـ که از همرزمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بودـ به شهادت رساند.
🔶 ترور این سردار مقاومت در وضعیت فعلی آنقدر برای صهیونیستها اهمیت داشته که در خبرها آمده است، وزیر خارجه این رژیم نامشروع با حضور در منطقه شمالی شخصاً فرمان پرتاب موشکها را صادر کرده است! عملیات تروریستی، موشکباران منزل و به شهادت رساندن یک فرمانده ایرانی که در عملیات مستشاری در خاک سوریه به سر میبرد و منطقه درگیری و جنگ به حساب نمیآید، نه تنها ارزش نظامی و جنگی ندارد؛ بلکه نشاندهنده استیصال این رژیم جنایتکار در مدیریت میدان نبردی است که از طوفانالاقصی آغاز شده و هیمنه پوشالی او را در هم شکسته است. ضربه کاری مقاومت به رژیم صهیونیستی، این رژیم را با بحران موجودیت روبهرو کرده است؛ بهگونهای که پس از طوفانالاقصی همه اصول دکترین نظامی این رژیم با خدشه مواجه شده است.
🔶 همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ضربهای که به رژیم اشغالگر وارد شده، ترمیمناپذیر است و وضعیت صهیونیستها پس از گذشت حدود سه ماه از درگیریها و جنایت و نسلکشی در غزه، بسامان نیست. صهیونیستها بهجز شکست تاریخی که در هفتم اکتبر از یک گروه مقاومت متحمل شدند، هیچ یک از طراحیهایشان به کوچکترین پیروزی و دستاورد منجر نشده است، بهویژه پس از ورود زمینی به غزه که هدف از آن را نابودی حماس، اخراج ساکنان غزه و آزادی اسرایشان اعلام کرده بودند، اما به هیچ یک از این اهداف نرسیدند.
🔶 پس از شکست خفتبار صهیونیستها در ۵ اکتبر، یکی از سناریوهای آنها تلاش برای گسترش دامنه جنگ از محیط سرزمینی غزه به وسعت منطقه غرب آسیا بود تا در پرتو آن و به حمایت از رژیم صهیونیستی، آمریکاییها بهطور مستقیم وارد درگیری با جبهه مقاومت، بهویژه جمهوری اسلامی ایران شوند و رژیم شکست خورده که دیوانهوار مشغول جنایت جنگی است، خود را از کانون توجهات افکار عمومی دور نگه دارد تا هم شکست مفتضحانهاش بیش از این نمایان نشود، هم بدون فشارهای جهانی به جنایت و کودککشی ادامه دهد.
🔶 با توجه به این رویکرد، یکی از اهداف اصلی این رژیم از حملات گاه و بیگاه به مقرهای سپاه در سوریه با همین نگاه اجرا میشود تا مسئولان جمهوری اسلامی را دچار خطای محاسباتی و تصمیمگیری کند و از اقدام متقابل برای اهداف شوم خود استفاده کند. روشن است که جمهوری اسلامی از چنین اقدام تروریستی که منجر به شهادت نیروهای مدافع حرم، بهویژه سردار موسوی شد، چشمپوشی نخواهد کرد؛ بلکه به شکل مناسب و به موقع پاسخ قاطعی به آن خواهد داد.
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش #معنویت
#انتخابات #هویت
#حجاب #خانواده
#زن #غرب_شناسی
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان ۱۴۰۲/۱۰/۶
🔶 درباره فاطمه زهرا (سلاماللّه علیها)
❇️عظمت فاطمه زهرا را با هیچ انسانی، جز اهلبیت و رسولاللّه نمیشود مقایسه کرد. بانوان عزیز جامعه اسلامی ما سعی کنند دنبال فاطمهی زهرا حرکت کنند؛
✅هم در امر خانهداری
✅هم در امر فعالیت اجتماعی و سیاسی
✅هم در حکمت و دانش
🔶 درباره مسئله زن و رویکرد اسلام و غرب نسبت به آن
🔶 در مسئله زن:
🔺بحث هویّت زنانه و هویّت زن،
🔺ارزشهای زن،
🔺حقوق زن،
🔺تکالیف زن،
🔺آزادیهای زن،
🔺محدودیّتهای زن،
⬆️هر کدام موضوع مسائل بسیار مهم و تعیینکننده است.
🔶 برخورد غرب در مسئله زن
☝️نظام فرهنگی و تمدنی غرب در این مسائل حاضر به مباحثه نیست. از ورود در بحث و تحقیق فرار میکند. مسئله را با جنجال و هوچیبازی و استفاده از هنر و سینما و زور و فضای مجازی و مانند اینها پیش میبرد. علت هم این است که غرب هیچ منطقی ندارد.
🔶 چرا در محیط های غربی:
⁉️روزبهروز بیمبالاتی زن در حفظ حرمت و شخصیتِ زنانگیِ خودش بیشتر میشود؟
⁉️زن میتواند حتّی با پوشش نیمهعریان در این جلسات رسمی شرکت کند امّا اگر لباس مرد یک خرده سبک باشد اشکال دارد؟
⁉️روزبهروز فحشا و روسپیگری بیشتر دارد ترویج میشود؟
⁉️همجنسبازی به عنوان یک شیوهی مترقّی شناخته میشود؟
⁉️مسائل جنسی سهجانبه یا چهارجانبه روزبهروز افزایش پیدا میکند؟
⚠️همهی چیزهایی که خانواده را منهدم میکند، روزبهروز در غرب دارد افزایش پیدا میکند:
❌آزادی جنسی
❌افراط در گسترش تعرضات جنسی
🔶 رویکرد تمدن غربی در مبحث بسیار مهم و حیاتی «زن»، در دو عامل خلاصه میشود: «سودجویی» و «لذّتجویی»
🔶 برخورد اسلام در مسئله زن:
✨اسلام در همه بخشهای مربوط به زن، منطق محکم و قوی و پشتوانه عقلانی دارد: چه آنجایی که مسئلهی جنسیت را نفی میکند
🔶در سلوک معنوی
🔶در عروج معنوی و الهی
🔶در تکریم انسان و ارزشهای واقعی انسانی
🔺جنسیّت هیچگونه نقشی ندارد
🔶در اصلِ مسئولیّتهای اجتماعی هم همینجور است. امام (رضوان اللّه علیه) در یک جایی گفتند که دخالت در سیاست و در مقدّرات اساسی کشور حقّ زنان و تکلیف زنان است. چه آنجایی که مسئله جنسیت را برجسته میکند.
🔶 در وظایف مربوط به خانواده
🔺امکانات
🔺ظرفیّتهای جسمی
🔺ظرفیّتهای روحی
☝️به هر کدام یک وظیفهای را محوّل میکند
⏪اینجا جنسیّت نقش دارد. اینکه شعار «برابری جنسیّتی» به طور مطلق میدهند، غلط است. «عدالت جنسیّتی» در همه جا معتبر است. در همه اینها منطق وجود دارد.
🔶 برخی مسائلی که در مورد زن باید بیشتر رعایت بشود:
🔶 مسئله امنیت زنان در درون خانواده
❇️مسئله مشاغل اجتماعی و مدیریّتها
🔺اینجا هم مسئله جنسیّت مطرح نیست
👌اینجا ملاک، شایستهسالاری است
🔶 در مشاغل گوناگون اجتماعی و دولتی
✅حضور زنان هیچ محدودیّتی ندارد
📌 امّا بایستی جوری باشد که:
⭕️از آن مشغله مهم اساسی زنانه، یعنی خانهداری و فرزندآوری، محروم نشود.
⭕️یک نکته مسئله خطر جاذبه جنسی است. مسئله حجاب یکی از چیزهایی است که میتواند در خطر جاذبه جنسی محدودیت ایجاد کند. در مجموعه خلقت بشر، نقش مادری برترین نقشها است.
🤝خیلی از کارها هم با تفاهم انجام میگیرد
☑️وظیفه زن مطلقاً این نیست که در خانه کار کند. این را همه بدانند.
🔶 مسئله سنّ ازدواج
📌در آثار اسلامی تأکید میشود که سنّ ازدواج خیلی بالا نرود. البتّه این به معنای ازدواج کردن کودکان نیست. به مسئله حجاب به عنوان یک چیزی که وسیله محرومیت زن است نگاه نکنیم. این درواقع یک برخورداری است. حجاب امنیّتآور است.
🔶 الان در داخل جمهوری اسلامی، با اینکه ما هنوز نتوانستهایم به معنای واقعی کلمه «اسلامی» بشویم: درعینحال شما ملاحظه میکنید که پیشرفتهای زنان در همین جمهوری اسلامی، قابل مقایسهی با قبل نیست:
🔸در علم
🔹تحقیق
🔸فعالیتهای اجتماعی
🔹هنر
🔸ورزش
♦️در همهی کارها
🌟اینهمه زن دانشمند
🌟زن استاد دانشگاه
🌟زن فاضل
🌟زن نویسنده در انواع مختلف نگارشها
🤲امروز بحمداللّه در این زمینهها کشور غنی است و این به برکت اسلام است
🔶 درباره مسئله انتخابات
در قضیّه انتخابات شما بانوان و خانمهای عزیز میتوانید نقش ایفا کنید. مادرها میتوانند وادار کنند فرزندان را و همسر را برای اینکه در زمینه انتخابات فعّال باشند و درست تحقیق کنند. زنها در برخی از مسائل شناخت اشخاص و راهبردها و جریانها دقیقتر و ظریفتر از مردها نگاه میکنند. لذا در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوقها، هم در داخل خانه، هم در خارج خانه، میتوانید نقش ایفا کنید. انشاءالله که همهی شما موفّق باشید.
🆔 @tahlil_shjr
مسئله فلسطین و رشد عقلانیت و احساسات اجتماعی جامعه ایرانی.pdf
68.9K
#جامعه_اسلامی
#مرزبندی_با_دشمن
#استکبار_ستیزی
#کنشگری #عقلانیت_انقلابی
✅ مسئله فلسطین و رشد عقلانیت و احساسات اجتماعی جامعه ایرانی
🔶 مفاهیم ظلم و عدل و مبارزه با ظالم و ظلم در تاریخ فرهنگ ایرانی سابقهای بهاندازه کل تاریخش دارد. در واقع نمیتوان مفهوم دیگری را به جز مفهوم دین در کل تاریخ ایران پیدا کرد که این چنین گسترده در میان مردمان به شکلهای مختلف حضور داشته و انسان ایرانی را حرکت داده باشد. ایرانیان این مفهوم را در دورههای مختلف تاریخی، به فراخور تغییر و تحولات، در شکلهای مختلف بازتولید و معناهای متفاوت و جدیدی از عدالت را برای فهم موقعیت خود و ارتباط با دیگران ایجاد کردهاند و مبتنی بر این مفهوم و معنا، موقعیت خود را فهم کرده و در جهت ساختن جامعه مطلوب از آن بهره گرفتهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا مؤمن
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#غرب_شناسی #جنگ_اوکراین
#هویت #مسکن
✅ نتیجه حضور سیاستمداران جنگطلب در غرب/ صدای فروپاشی اتحادیه اروپا
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها سیگنالهای نگرانکنندهای علیه اتحادیه اروپا در نظرسنجیها مخابره میشود که نشاندهنده رویگردانی بیشتر شهروندان این مجموعه از احزاب طرفدار این مجموعه است. احزاب سوسیال دموکرات و محافظهکار (راست میانه) تبدیل به گروههای ناکارآمد و بیهویتی شدهاند که قدرت تحلیل وضعیت جاری در اروپا و حوزه روابط بینالملل را ندارند. ضمن آنکه بازی همیشگی و مستقیم اتحادیه اروپا در زمین آمریکا و رژیم اشغالگر قدس (که اکنون خود را در جریان جنگ غزه نشان داده است) جایی برای تحقق استقلال واقعی اروپای واحد در نظام بینالملل باقی نگذاشته است. اروپای امروز، تبدیل به نماد شکست و آشفتگی شده و عبور از این وضعیت بحرانی، تقریبا ناممکن است.
🔶 هشدارهای صریح علیه موجودیت اروپای واحد
رابرت تومز، مورخ ۷۴ ساله بریتانیایی- فرانسوی و استاد بازنشسته تاریخ در دانشگاه کمبریج در مقالهای برای روزنامه آنلاین «تلگراف» با اشاره به تحولات تاریخی عصر حاضر، نسبت به وضعیت جاری در اروپا هشدار داده است.
🔶 رابرت تومز مینویسد: «آیا میتوان امروز نشانههایی را دید که حاکی از بیدار شدن سیاستمداران و مردم غرب در مقابل خطراتی باشد که با آن روبرو هستند؟» او سپس به جنگ اوکراین اشاره میکند که وضعیتی مشابه چکسلواکی در دهه ۳۰ را دارد که بخشهایی از آن به اشغال آلمان نازی درآمده بود.
🔶 رابرت تومز مینویسد: «ما در سال ۱۹۳۸ میلادی مانع از دفاع چکها از خودشان شدیم؛ اما اکنون دستکم به اوکراینیها کمک کردیم تا مقاومت کنند. با این وجود اوکراینیها حالا در معرض خطر رها شدن قرار گرفتند، زیرا کمکها یا خیلی دیر و یا خیلی کم داده میشود. آمریکا بار دیگر مانند دوران بین دو جنگ جهانی، با توهم قدیمی دور بودن خود وسوسه شده است و اگر تسلیم این توهم شود، آنگاه استراتژی مشارکت دادن آمریکا در دفاع اروپا شکست خواهد خورد که یک شکست بزرگ استراتژیک برای بریتانیا در این قرن محسوب میشود.»
🔶 پیش درآمدی بر انهدام اتحادیه اروپا
بر اساس اظهارات تومز، خطر بزرگی اتحادیه اروپا را تهدید میکند و شاهد شکلگیری قارهای ضعیف و تقسیمشده هستیم که تمایلی برای دفاع از خود ندارد. زمانی که در تاریخ هفتم فوریه سال ۱۹۹۲ میلادی پیمان ماستریخت یا همان پیمان اتحادیه اروپا بین سران ۱۲ کشور عضو جامعه اقتصادی اروپا منعقد شد، اروپاییان بر اساس قرائت و تفسیر رئالیستی خاصی که نسبت به مقوله قدرت داشتند، خود را موظف به بازی در زمین ایالات متحده آمریکا میدانستند.
🔶 بزرگترین خطای راهبردی اروپا
اتحادیه اروپا درست در زمانی تشکیل شد که اتحاد جماهیر شوروی فروپاشیده و ساختار نظام دو قطبی به نظام تک قطبی تبدیل شده بود. اروپاییان در سال ۱۹۹۲ فرصت طلایی استقلال از آمریکا را از دست دادند. اگرچه برخی مفسران اروپایی معتقد بودند تجمیع قدرت کشورهای اروپایی با یکدیگر به مثابه عرض اندامی موثر در برابر یکه تازی اقتصادی و سیاسی آمریکا در نظام بینالملل خواهد بود، اما نگاه زیرساختی بیشتر کشورهای اروپایی که خود را جزئی از شبکه «حامی- پیرو» تشکیل شده پس از فروپاشی کمونیسم به رهبری آمریکا میدانستند، منجر به تعریف «توان جمعی اروپا» در زمین بازی آمریکا شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حنیف غفاری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #غرب_شناسی #جنگ_اوکراین #هویت #مسکن ✅ نتیجه حضور سیاستمداران جن
#اقتصاد
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#غرب_شناسی #جنگ_اوکراین
#هویت #مسکن
✅ نتیجه حضور سیاستمداران جنگطلب در غرب/ صدای فروپاشی اتحادیه اروپا
🔰 قست دوم
🔶 اگرچه پس از گذار بشریت به هزاره سوم و متعاقب شکست آمریکا در جنگ عراق و ابتر ماندن بسیاری از طرحهای بینالمللی کاخ سفید و بازتعریف قدرت روسیه، چین و هند عملا دوران نظام تک قطبی به پایان رسید، اما بسیاری از کشورهای اروپایی به بازی سنتی خود در زمین آمریکا ادامه دادهاند.
🔶 بازی اروپا در زمین رژیم اشغالگر قدس و آمریکا نه تنها موقعیت قاره سبز را درجهان بهبود نبخشیده بلکه منجر به افزایش تصاعدی هزینههای شکست اروپا در جهان شده است. در سال ۲۰۱۱ رویای آمریکایی آتلانتیکی تسلط بر دمشق و استخدام ظرفیتهای ژنو استراتژیک سوریه به سود غرب آن قدر سران اروپایی را مدهوش کرده بود که متوجه بازی نافرجام و فاجعهآمیز خود با حلقه آتشی که آمریکا ایجاد کرده بود نشدند. رشد گروههای تروریستی و تکفیری و بازگشت آنها به خاک کشورهای اروپایی ـ که در گذشتهای بسیار نزدیک مولد و حامی این گروهها بودند ـ از یک سو و وقوع بحران مهاجرت به کشورهای اروپایی جملگی هزینههای سختی را بر پیکره قاره سبز وارد ساخته است.
🔶 هویت اقتصادی مخدوش اروپاییان
اروپاییان هویت اقتصادی خود را نیز در اشتراک با آمریکا شکل داده و از تجربه بحران اقتصادی در سال ۲۰۰۶ میلادی نیز عبرت نگرفتند. بحران اقتصادی سال ۲۰۰۶ میلادی در ایالات متحده آمریکا ـ که با ایجاد بحران مسکن در این کشور کلید خورد ـ و تسری آن به اتحادیه اروپا موضوع دیگری است که حتی برای اقتصاددانان اروپایی نیز همچنان مایه تاسف است. ایجاد پیوستگی اقتصادی و تجاری کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ایالات متحده آمریکا از یک سو و ناتوانی سران اروپایی در مواجهه با بحران بدهیهای خارجی خود سبب شد تا بحران اقتصادی آمریکا به بدترین نحو ممکن به همه کشورهای اروپایی سرایت کند.
🔶 در این میانبرخی کشورهای اروپای جنوبی و شرقی ـ مانند یونان، پرتغال، اسپانیا و... ـ بیش از دیگر کشورها آسیب دیدند. نکته قابل تامل اینکه کشورهای اروپایی خارج از اتحادیه اروپا و منطقه یورو ـ به طور خاص دو کشور نروژ و سوئیس ـ نسبت به دیگر کشورهای عضو یورو و اتحادیه اروپا کمتر در معرض آسیبهای ناشی از بحران اقتصادی قرار گرفتند. به عبارت بهتر، نه تنها عضویت در اتحادیه اروپا و منطقه یورو منجر به مصونیت اعضای این مجموعه در برابر بحران اقتصادی نشد، بلکه به عاملی تسریع کننده در تسری این بحران به سایر کشورهای عضو تبدیل شد.
🔶 تعهد اروپاییان به صهیونیستها
تعهدپذیری وقیحانه بسیاری از کشورهای اروپایی در خصوص حمایت بی قید و شرط از رژیم اشغالگر قدس مقوله دیگری است که هزینههای سیاست خارجی اتحادیه اروپا را افزایش داده و متعاقبا از فایدههای آن کاسته است. آنچه در جریان حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه رخ داده و خروش گروههای مختلف اروپایی علیه سیاستمداران این مجموعه، شکاف جاری میان شهروندان و سیاستمداران اروپایی را تشدید کرده است. در چنین شرایطی اتحادیه اروپا نیز در کنار واشنگتن و تلآویو، بازنده قطعی جنگ غزه خواهد بود. از جنگ اوکراین گرفته تا جنگ غزه، شاهد بحرانسازیهای خودساخته و مزمن اروپاییان در نظام بینالملل هستیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حنیف غفاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #فضای_مجازی
✅ راهبرد موفقی که نباید رها شود!
🔶 شهید سيدرضی موسوی ترور شد نه بخاطر اینکه یک عنصر تهاجمی در سپاه قدس بود. او را شهید کردند چون ارشدترین مستشار ایرانی در پشتیبانی و راهبری جبهه های غزه و لبنان بود. پشتیبانی و حمایت از مقاومت بدون درگیری مستقیم ایران، استراتژی ضروری ما است؛ راهبردی که اسرائیل میخواهد آن را مختل کند، حتی اگر هزینه اش تقابل مستقیم با ایران باشد!
🔶 وقتی شما صحنه را میچینید، خودتان هم با هنرمندی در آن بازی میکنید و اهدافتان را یکی پس از دیگری محقق می نمایید، نباید اجازه دهید دشمن تمرکز شما را از آن مسیر موفق بردارد و یا شما را به زمین بازی دیگری که اینبار خودش تعیین کرده بکشاند. ایران با ارزیابی شرایط و با در نظر گرفتن واقعیت های میدان، از بین تهاجم مستقیم و پشتیبانی از متحدان، دومی را انتخاب کرده است. در واقع این میدان است که تعیین میکند مقاومت وارد چه فازی شود تا نتیجه بهتری بگیرد، نه خواسته های من و شما در فضای مجازی!
🔶 ایران رهبر جبهه مقاومت است، بازوی حقوقی و دیپلماتیک آن است و قدرت چانه زنی دارد؛ در کل، مجموعه ای از مولفه ها در این ماجرا لحاظ، و نتیجه آن شده که ایران فعلا نباید مستقیما وارد این درگیری شود، همانطور که آمریکا نمیشود. اساسا حریف اسرائیل حماس است، و ایران در واقع رژیم صهیونیستی را در حدی نمیبیند که با آن وارد درگیری شود.
🔶 ضمن اینکه اگر ایران ورود میکرد، این آگاهی که امروز دنیا را فرا گرفته و این حمایت های جهانی شکل نمی گرفت. ولی حالا، هم غزه در نگاه ملتها عزیز است و هم هر کسی که از او حمایت میکند؛ و البته در راس آنها جمهوری اسلامی ایران!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
اشغال سرزمین، بزرگترین و بیسابقهترین جنایت قرن.pdf
76.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#حقوق_بشر #استعمار
#نژادپرستی #طوفان_الاقصی
✅ اشغال سرزمین، بزرگترین و بیسابقهترین جنایت قرن
🔰 گزارشی از تاریخ اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و بررسی روند زوال رژیمهای آپارتاید
🔶 فلسطین و ظلمی که بر اهالی آن سرزمین رفته است، بزرگترین پروژه استعماری و استکباری قرن اخیر است. اشغال فلسطین با ادعای پوشالی سرزمین مقدس برای یهودیان و مهاجرت یهودیان سراسر جهان به جایی که اسمش را سرزمین بدون ملّت گذاشته بودند رقم خورد. بنا به آمارهای رسمی جمعیت یهودیان ساکن سرزمین فلسطین در دوران قیمومیت سیاه بریتانیاییها بر فلسطین از ۶۰ هزار نفر در دهه ۱۹۲۰ میلادی به بیش از ۶۵۰ هزار یهودی در سال ۱۹۴۸ و پیش از یوم النکبة رسید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن فائضی؛ کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #طوفان_الاقصی
✅ خون تازه در رگهای مقاومت
🔶 شهادت سردار «سید رضی موسوی» از مستشاران ارشد سپاه پاسداران در سوریه توسط رژیم صهیونیستی، بار دیگر تقابل ایران و اسرائیل را وارد مرحله جدیدی کرده و این در شرایطی است که نبرد غزه همچنان ادامه دارد.
🔶 شهید موسوی از پیشکسوتان و ارکان اصلی پشتیانی مقاومت در سوریه و لبنان بوده و سالهای زیادی از عمر خود را صرف خدمت به این جبهه کرد. وی با روحیه جهادی و تلاش خستگی ناپذیر نقش مهمی در تقویت مقاومت به ویژه در اوج بحران سوریه ایفا کرد و در واقع بازوی اصلی شهید سلیمانی محسوب میشد. به همین دلیل، وی به رغم آن که در داخل ایران شناخته شده نبود؛ اما برای اسرائیل چهرهای آشنا بود و از سالها پیش جزء اهداف کلیدی اسرائیل محسوب شده و چندین بار از حملات این رژیم جان سالم بدر برده بود.
🔶 به ادعای یوآف گالانت، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، اسرائیل با هفت جبهه مواجه است و به شش جبهه آن به اشکال مختلف واکنش نشان داده است. تا قبل از ترور شهید سید رضی موسوی در حومه دمشق، گفته میشد ایران و اسرائیل در نبرد غزه از یکدیگر دور و به شکل نیابتی میجنگند؛ اما ترور یک مهره کلیدی در امر پشتیبانی جبهه مقاومت، حاکی از آن است که طبق اظهارات وزیر جنگ اسرائیل، ایران به عنوان یکی از هفت جبهه مورد هدف قرار گرفته است.
🔶 بنا بر این جبههای که گالانت آن را از پاسخ اسرائیل مستثنی نشان داده ظاهرا یمن است که پس از جنگ غزه به نحوی وارد درگیری با رژیم غاصب شده و با پهپاد و موشکهای بالستیک اسرائیل را هدف قرار داده و نیز به کشتیهای مرتبط با اسرائیل را در دریای سرخ و عرب و تنگه باب المندب حمله کرده است. آن گونه که از اظهارات محافل صهیونیستی بر میآید ظاهرا قرار است مهار انصارالله به آمریکا سپرده شود و البته تاکنون جز تهدید زبانی و یا رهگیری برخی موشکها و پهپادها، اقدام هجومی از سوی ناوهای آمریکا علیه مقاومت یمن انجام نشده است. در واقع آمریکا هیچ تمایلی به گسترش جنگ در سطح منطقه ندارد و حتی با آنکه از ابتدا به اسرائیل برای نابودی حماس چراغ سبز نشان داده، اما از ادامه جنگ در غزه نگران است.
🔶 دولت اسرائیل معمولا در ترورهای برون مرزی، به طور رسمی مسئولیت حملات خود را نمیپذیرد؛ اما سخنان وزیر جنگ این رژیم نوعی اعتراف تلویحی نسبت به انجام عملیات ترور شهید موسوی محسوب میشود؛ به ویژه آن که گالانت تهدید کرده است که هر کس علیه اسرائیل اقدام کند، یک هدف بالقوه به شمار میرود و برای هیچ کس مصونیتی وجود ندارد. از نگاه اسرائیل، جمهوری اسلامی گرچه خود را از خط مواجهه مستقیم کنار کشیده است؛ اما ضمن حمایت از مقاومت فلسطین، تلاش میکند اسرائیل را وادار به پذیرش آتش بس نماید. به همین دلیل، برخی ناظران بر این باورند که تل آویو از طریق ترور سردار موسوی درصدد ارسال این پیام به تهران برآمده که ترغیب متحدان منطقهای برای اجبار اسرائیل به توقف جنگ، یک امر بیهوده و بی ثمر است.
🔶 از این منظر، هدف اصلی رژیم صهیونیستی از ترور شهید موسوی علاوه بر حذف عامل اصلی لجستیک و حمایت تسلیحاتی جبهه مقاومت، ارسال پیام به ایران مبنی بر اصرار این رژیم بر ادامه جنگ غزه و چه بسا درگیر کردن مستقیم ایران در این جنگ از طریق اقدام انتقامی علیه اسرائیل میباشد. اما چنین محاسبهای لزوما درست از آب درنخواهد آمد؛ زیرا ایران میتواند در زمان و مکان مناسب، آن گونه که سپاه پاسدران تهدیدکرده ـ شهادت سید رضی را تلافی کند؛ بدون آنکه وارد جنگ غزه شده و یا جنگ به منطقه سرایت کند؛ خصوصا آن که رژیم صهیونیستی هم با توجه به هزینه و فرسایش زیادی که در جنگ غزه متحمل شده، تمایلی به گسترش جنگ فراگیر و حضور همزمان در جبهههای مختلف ندارد.
🔶 نکته دیگر آن است که بر خلاف تصور اسرائیل که حذف مهرههای کلیدی مقاومت موجب تضعیف این جبهه خواهد شد؛ اما تجربه سالهای گذشته نشان میدهد فقدان شهدای مقاومت به ویژه فرماندهان بزرگی، چون سردار حاج قاسم سلیمانی، نه تنها خللی در روند مبازرات ضدصهیونیستی ایجاد نکرده؛ بلکه این خونهای پاک به رزمندگان مقاومت شوکی تازه وارد ساخته است که نماد و دستاورد برجستهای از آن را درعملیات بی سابقه طوفان الاقصی در بامداد ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ شاهد بوده و به رغم نبرد سخت غزه؛ مقاومت همچنان پایدار و سربلند مانده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرزان شهیدی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#انقلاب_اسلامی
#پیشرفت #الگوی_سوم_زن
#اسلام_ناب #استقلال_زن
✅ درباره مفهومِ استقلال زن
🔰 قسمت اول: تعریف و مختصات مفهوم
🔶 یکی از سرفصلهای پرتکرار این روزها درباره مبحث الگوی سوم، موضوع «استقلال زن» است. صرفنظر از کیفیتِ طرح چنین مفهومی از سوی برخی دوستان، معنای محقق شده حول این مفهوم نزد مخاطبانِ این مباحث (دانشجویان و دنبالکنندگان صفحات فعالان زنان در شبکههای اجتماعی) بسیار دور از حقیقت آن در ادبیات دینی و انقلاب اسلامی است.
🔶 پرسش اول و مهم ناظر به تعریف «استقلال» است. استقلال را وقتی با مفهوم متضاد آن توضیح بدهیم فهم آن بسیار ساده خواهد بود. مفهوم مقابل استقلال چیست؟ وابستگی، تبعیت، سایهنشینی، طفیلی بودن و... تمام این مفاهیم به عنوان متضادهای مفهوم استقلال، دلالت بر عدمِ امکانِ ارادهورزی، انتخابگری و عاملیت داشتن است. برای روشن شدن تعریف و سهولت درک آن ناگزیر از ذکر مثال هستم. آمار طلاق به انتخاب زنان در برخی از مناطق کشور به نسبت کلانشهرهایی چون تهران بسیار پایین است. آیا این آمار به تنهایی حاکی از تمایل بیشتر زنان آن مناطق به زندگی خانوادگی است؟ نه لزوما! در آن مناطق زنان غالبا تابعِ مردان خانواده بوده و اراده و انتخاب آنها ذیل ارادهی پدر، برادر، شوهر و یا حتی عمو و دایی است و آنها استقلالی برای محقق کردن انتخاب و اراده خود ندارند. در شهرهای بزرگ به دلیل تحول روابط خویشاوندی، سهم عاملیت و استقلال زنان افزایش یافته است.
🔶 پس میتوان استقلال را در یک صورتبندی ساده به معنای امکانِ ارادهورزی تعریف نمود. اساسا انقلاب مردمِ ایران در سال 57 در راستای تحققِ این امکان در مقیاس ملی و اراده جمعی بود. مردم ایران از سایهنشینی و تفوّق اراده بیگانگان بر اراده جمعی خود به ستوه آمده بودند و به شعار «استقلال» که امام خمینی (ره) سر داد متمایل شدند. استقلال به این معنا یک مطالبه فطری و جهان شمول است. حال باید پرسید آنچه که مراد انقلاب اسلامی و رهبران آن از مفهوم استقلالِ زن است، دقیقا به چه معناست؟
🔶 در نظریه جنسیتیِ انقلاب اسلامی اعتقاد بر این است که باید سهمِ ظرفیت و استعداد زنان برای حرکت جامعه را لحاظ و محقق نمود. یعنی مادامی که زنانگی امتداد اجتماعی پیدا نکند و محصور در چارچوبهای خانه بماند، تحول اجتماعی در مسیر تمدن اسلامی به نحو مطلوبی رقم نخواهد خورد. امتدادِ اجتماعی زنانگی یعنی زنان امکانِ ارادهورزی و تحققِ عاملیت خود را در عرصههای مختلف اجتماعی داشته باشند و انتخابهای آنها در مقیاس جمعیِ زنان ذیل و حاشیهی اراده دیگران نباشد.
🔶 این تعریف از استقلال زن، چیزی غیر از تعاون و همافزاییِ زن و مرد در جامعه و خانواده است. تعاون و همکاری در تحقق اهداف جامعه امری مسلّم و به جای خود. اما بسترسازی و ایجاد مسیری برای ارادهورزی زنان در سیاست، در هنر، در علم، در اقتصاد و... چیزی بیش از معاونتِ زنان ذیلِ سازههای مردانه است. تالیفِ مستقل یک اثر فرهنگی، هنری و اجتماعی معنای تامّ ارادهورزی و عاملیت است. وگرنه در طول تاریخ، همواره زنان با مردان در تحقق اهداف مشترک خود همافزایی داشتهاند.
🔶 استقلالِ انسانی در تعریف انقلاب اسلامی یک قید مهم و تعیینکننده نیز دارد و آن امکانِ ارادهورزی انسان ذیل اراده خداوند و ولایتِ امتدادیافته اوست. در نگاهِ توحیدی، استقلال و عاملیت انسان ذیل اراده خداوند تعریف میگردد و هرگونه عاملیتی خارج از چارچوب اراده الهی، تمنّای طاغوت است. چه ارادهی فمینیستیِ زنانه و چه مردسالاری عرفی و تاریخی. هم گفتارِ خانهنشینی زن خروج از چارچوبِ اراده الهیست و هم باور به «فرزندآوری مانع پیشرفت است». هردو ناقضِ استقلالِ حقیقیِ زن هستند.
🔶 تفاوت نگاهِ انقلاب اسلامی درباره استقلال زن با گفتارهای فمینیستیِ مشابه در کجاست؟ چرا تلقیِ برخی از دوستانِ مدعی گفتمان الگوی سوم از استقلال زن، در ساحتِ بینالاذهانیِ مخاطبان با رویکردهای فمینیستی مشابه قلمداد شده است؟ چرا از این نحوه طرح مفهوم استقلالِ انسانی به عنوان بنیادیترین باور در جهانبینی توحیدی، نوعی صنفیگری استشمام میگردد؟
🔶 همچنین باید درباره این بیشتر بحث کرد که تالیِ باورِ توحیدی به استقلال زن در ساحت حکمرانی چیست؟ حکمرانیِ انقلاب اسلامی در تمامی عرصهها براساس اعتقاد به استقلالِ انسانی و بهویژه استقلال زن دستخوشِ چه تغییرات رویکردی و ساختاری خواهد شد؟ و پرسشهای مهم دیگری که انشالله درباره آن بیشتر خواهم نوشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr