#امام_حسین(ع)
#گفتمان_سازی
#هویت #تاریخ_صدر_اسلام
#انقلاب_اسلامی
✅ امام حسین (ع)؛ از گفتمان حماسه تا گفتمان مصیبت
🔶 در هویت یابی اجتماعی شیعه، پس از حضرت امام علی علیه السلام، امام حسین علیه السلام نقش پررنگی دارند. یعنی شیعیان با آنها خودشان را می شناسند و از دشمنان خود فاصله می گیرند. نقش ادراک اجتماعی عموم شیعیان از ائمه و معصومین در اینجا ملاک است، نه از جهت کلام شیعی، یا مبتنی بر نص دینی. شیعیان با محبت با علی و آل علی احساس نزدیکی به دین پیامبر داشتند و از غاصبان خلافت برائت می جستند. این هویت یابی با پیوند با امام حسین (ع) بعد قیام و استقامت یافت. از دوران آل بویه به عنوان بزرگداشت سالانه مورد توجه قرار گرفت، در صفویه شاخ و برگ یافت، در قاجار تبدیل به سنت نمایشی فراگیر شد، و از پهلوی به این سو به متن زندگی مردم وارد گردید.
🔶 انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بنا بر بستر عشق به حضرت اباعبدالله (ع) به ثمر رسیدند. این دو پدیده اجتماعی بزرگ ایرانی مرهون خوانش مرحوم شریعتی از امام حسین (ع)، شهدای کربلا و اصل جهاد و شهادت بود. تا پیش از این، شهدا شخصیت های محترم بودند، و واقعه کربلا حادثه ای ناگوار در اعصار دوردست، از برای شخصیتهای بسیار دور از دسترس، بودند. شریعتی با هنر خطابت خویش، شهادت را نه یک اتفاق از سوی یک معصوم یا انسانهای فراانسانی معرفی کرد، نه شهدا را تکرار نشدنی. همچنین او ابداعات نظری در خوانش تاریخ انبیاء و تاریخ اسلام مطرح کرد که جدای از صحیح یا ناصحیح بودن آنها، فضای گفتمانی و ذهنی جدیدی به شیعیان و ایرانیان بخشید، از جمله تمایزگذاری میان شهادت حمزه ای و شهادت حسینی، یا حسینی مردن و زینبی زیستن، یا شیعه علوی و شیعه صفوی. فضای گفتمانی شریعتی به سکه رایج دهه پایانی پهلوی و دو دهه اول نیروهای انقلابی مسلمان تبدیل شده بود، بلکه همچنان رسوبات فکری آن پابرجاست. انقلاب 57 گفتمان اجتماعی می خواست که شریعتی ساخت.
🔶 در اینجا شریعتی ادبیات مبارزه و مقاومت راحول امام حسین (ع) برساخت. ادبیات حماسه. نقش ابالفضل العباس (ع) و شهدای کربلا در طراحی حماسه. ولی با پایان جنگ، به دلایل اجتماعی و سیاسی، سرخوردگی برگشت و جریان عرفانی در مقابل جریان انتقادی عقلانی در هیأتهای مذهبی سربرآورد. در اینجا گفتمان مصیبت باز تولید شد که اتفاقا با خوانش مذهبی سنتی از امام حسین ع همساز بود که قرن های متمادی پدران ما با آنها انس داشتند.
🔶 حالا مداحان فقط یا عمدتا به مصائب اهل بیت می پردازند. قبل از طرح ایثارگریها، مستقیما زجرها و دردها و نحوه شهادت حضرات بیان می شود. و به جای شهدای کربلا از علی اصغر و رقیه و سکینه و زینب. اگر از عباس (ع) می گوید از دردهای او می گوید و اگر از زینب می گوید به ضجه ها و رنج های او می رسد. حالا در یک خط، به جای جمع بندی، سئوال میکنم که برای پیشرفت ایران و تقویت هویت شیعه، گفتمان حماسه بهتر است، یا گفتمان مصیبت، یا گفتمان سوم؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#حقوق_بشر #رسانه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ حقوق بشر فرمایشی/ از بازداشت اداری تا شکنجههای اسرائیلی
🔰 قسمت اول
🔶 حقوق بشر این روزها خود درگیر دوگانگیهای شدیدی در عرصه جهانی است؛ دوگانگیهایی که گاه به شکل پایمال کردن حقوق دانشجویان معترض آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی رخ مینماید و گاه با ممنوعیت استفاده از کلمهٔ صهیونیست در سکوهای متا خودنمایی میکند، آن هم برای رژیم غاصب کودککشی که ۷۵ سال است مردم مظلوم فلسطین را شهید میکند و اموال و سرزمینشان را تاراج میکند.
🔶 شرکت مالک اینستاگرام، فیسبوک و واتساپ در تازهترین خبر خود وجه دیگری از نقض حقوق بشر را به نمایش گذاشته و اعلام کرده که از این پس هر محتوایی حاویِ کلمهٔ «صهیونیست» باشد را حذف خواهد کرد. متا ادعا کرده که عبارت صهیونیست برای اشاره به یهودیان و اسرائیلیها با مقایسههای غیر انسانی استفاده میشود در حالیکه از منظر این صاحبان سرمایه، جای ظالم و مظلوم عوض میشود و حقوقی که باید برای مردم مظلوم فلسطین از آن استفاده شود در جهت حمایت از غاصب و آدمکش به سخره گرفته میشود.
🔶 ۷۵ سال اشغالگری و نقض حقوق بشر
رژیم کودککش صهیونیستی در طول ۷۵ سال اشغالگری سرزمین فلسطینیان از هیچ گونه ظلم، فساد، وحشیگری و ددمنشی علیه مردم مظلوم فلسطین دریغ نکرده است. دولت غاصب اسرائیل در طول سالهای متمادی با تخریب مناطق مسکونی، تجاوز و هتک حرمت مسجدالاقصی «اولین قبله مسلمانان»، محاصره، بمباران و کشتار کودکان و زنان، اسیر و زندانی کردن مسلمانان و آزار و اذیت مردم، موجب رنجش امتهای اسلامی در سراسر جهان شده است.
🔶 نقض حقوق بشری فاحش که جامعه جهانی در برابرش سکوت کرده و دم بر نمیآورد و برابرش معترضان به این نقض حقوق بشر را خواه کارکنان کمپانیهای بزرگ غربی باشند و خواه دانشجویان کشور خودشان با بدترین شکل ممکن تنبیه میکنند و یادی هم از حقوق بشر نمیکنند. رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به طور گسترده اقدام به دستگیری غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری کرده است. اکنون بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ زندانی که در کرانه باختری و قدس شرقی بازداشت شدهاند در زندانهای رژیم صهیونیستی در اسارت به سر میبرند.
🔶 بازداشت اداری برای ترس از آنچه انجام خواهد شد!
هزاران تن از این افراد در بازداشت اداری به سر میبرند. در این نوع بازداشت افراد نه به دلیل آنچه در گذشته انجام دادهاند، بلکه به دلیل ترس از آنچه در آینده انجام خواهند داد بازداشت میشوند. این افراد بدون برگزاری دادگاه و تفهیم اتهام اکنون ماههاست که در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #حقوق_بشر #رسانه #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #غرب_شناسی ✅ حقوق بشر فرمایشی/ از بازدا
#مرزبندی_با_دشمن
#حقوق_بشر #رسانه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ حقوق بشر فرمایشی/ از بازداشت اداری تا شکنجههای اسرائیلی
🔰 قسمت دوم
🔶 نقض حقوق بشر در زندانهای اسرائیل امر جدیدی نیست و میتوان گفت کار خیلی تاسف باری نسبت به شهادت مردان و زنان و کودکان فلسطینی نیست وقتی اسراییل هزاران کودک را با قساوت شهید میکند و دولتمردان غربی سکوت میکنند، ولی یک اسرائیلی اسیر میشود و هزاران سلبریتی غربی و دولت هایشان به حق خواهی بر میخیزند و این یعنی حقوق بشر معنایی ندارد و فرمایشی و دستوری پیش میرود! مگر هزاران کودک شهید فلسطینی بشر نیستند که حقوقشان ارج نهاده شود، اما یک مزدور اسراییلی آنچنان ارزشی دارد که برایش هشتک و کمپینهای سوری راه میاندازند.
🔶 مدعیان ساکت
نظامیان صهیونیست اکنون به طور روزانه با یورش به مناطق مختلف کرانه باختری اقدام به بازداشت فلسطینیان میکنند و در زندان بدترین شکنجهها و بدرفتاریها و نقض حریم را در حق آنها روا میدارند بدون آنکه کسی از دولتمردان غربی و آمریکایی در جایگاه مدعی حقوق بشر برای آنها بر بیاید. ایتمار بن گویر، وزیر افراطی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به تازگی با صدور فرمانی خواستار کاهش جیره غذایی زندانیان فلسطینی در بند این رژیم شده است. نهادهای حقوق بشری میگویند این اقدام تلاشی برای استفاده از گرسنگی به عنوان یک شکنجه است.
🔶 محققانی که از مغایرتهای حقوق بشری میگویند
پیدایش اسراییل و استمرار حیات آن در یکی از مهمترین مناطق دنیا بحثهای فراوانی را دامن زده است، همچنان که عملکرد این رژیم در قبال فلسطینیها و کشورهای همسایه تاکنون مورد بررسی محققان زیادی قرار گرفته و به نظر آنها کنشها و واکنشهای داخلی و خارجی این رژیم با بسیاری از کنوانسیونهای مورد پذیرش جامعه جهانی مغایرت دارد. چنانچه براساس مفاد بینالمللی حقوق بشر رفتار اسرائیلیها در قبال فلسطینیها حتی با کنوانسیون چهارگانه ژنو، پروتکلهای الحاقی به آن و نیز معاهده عدم تجاوز ریودژانیرو مغایرت دارد.
🔶 استاندارد حقوق بشر آمریکایی هم دوگانه است و بسته به نوع موضوع برخوردی متفاوت با آن دارد لذا هیچ عکس العملی در قبال کشتار مردم فلسطین و شکنجه و غصب سرزمینشان ندارد که برعکس از این جنایات حمایت هم میکند. دیدهبان حقوق بشر در گزارش جهانی سالانه خود ضمن بررسی وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۲۳ تاکید کرده است که با دوری و بیتوجهی سران جهانی به بحرانهای حقوق بشری در سراسر دنیا، این وضعیت وخیمتر میشود؛ این در حالی است که دیپلماسی برای حمایت از حقوق بشر ضروری است. گزارش جهانی ۲۰۲۴ دیدهبان حقوق بشر با اشاره به وقوع بدترین بحرانها و چالشهای حقوق بشری در جهان در سال گذشته که پیامدهای مرگباری داشته اند، تاکید کرد که سران جهانی تلاشی برای حمایت از اصول جهانی حقوق بشر نداشتند.
🔶 در این گزارش جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و کشتار مردم مظلوم فلسطین از جمله این بی توجهیها عنوان شده است. هر روز بر آمار شهدای فلسطینی و جنایات اسراییلی افزوده میشود، جنایاتی که حقوق بشر را ذبح کرده و دسته جمعی در گور تاریخ دفن کرده است، اما سکوت جهانی مدعیان حقوق بشر همچنان برقرار است چرا که حقوق بشر دوگانه و فرمایشی است و هر کجا صلاح بدانند حمایت میکنند و هر کجا ندانند سکوت میکنند، اما در سکوت وحشتناک مدعیان حقوق بشر ذبح انسانیت ادامه دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
#امام_حسین(ع)
#جنگ_شناختی #رسانه
#اغتشاشات #بصیرت
#دشمن_شناسی
✅ لایک و ریشیر در کربلا
🔶 قدرت لایک و ریشیر چیست؟ تا حالا فکر کردهاید چرا در ایام اغتشاشات، رسانههای دشمن به سمت تولید ربات و صفحات فیک رفتند؟ سی ان ان گزارش داد ظرف یک ماه 13 هزار پیج غیرواقعی ساخته شده است. گزارش وزارت اطلاعات این رقم را 50 هزار صفحه دانست. اما این همه ماجرا نبود. باید تعداد ویو و لایک پیج خناسی مثل علی کریمی از 500 تا به 50 هزار تا میرسید. این همه ماجرا نبود. رسانههای دشمن همه را به خط کردند. از کنسرت ابی و گوگوش تا پیج آنجلینا جولی و صفحات آشپزی و آرایشگری و صدف بیوتی و غیره. همه باید اسم رمز اغتشاش را تکرار میکردند. چرا؟ اثرش چیست؟ تا باور کنید. همین.
🔶 وقتی پیامی زیاد تکرار میشود و زیاد تأیید میگیرد، تبدیل به «پیام پرقدرت» میشود. پیام پرقدرت پیامی است که «چشم» را «پُر» میکند و «مغز» را «میخکوب» میکند و شما «ناخواسته» می پذیرید. حتی اگر خلاف اعتقادات شما باشد، باور میکنید در اقلیت هستید. مگر بر خودتان مسلط و آگاه باشید. در غیر اینصورت و در بهترین حالت گرفتار پدیده «مارپیچ سکوت» و منفعل میشوید و بدتر اینکه گرفتار «تحریف ترجیح» میشوید و وانمود میکنید با اکثریت همراهید و از این بدتر آنکه در دام «ناهماهنگی شناختی» بیفتید و با عقیده اکثریت همراه شوید. عجیب پدیده وحشتناک و دردناکی است.
🔶 در اغتشاش هم نمانید؛ با این فرآیند هر روز در رسانه قربانی میدهیم. این بازی گمراهکننده، قدرت سیاسی جابهجا میکند؛ بماند. حالا برویم کربلا. شاید تصور کنید این ماجرا برای عصر رسانههای دیجیتال است. البته این فناوری در عصر پلتفرم، قدرت مضاعف گرفته است، اما ابدا پدیده جدیدی نیست. در پس عاشورا و در شام و کوفه سپاهیان یزید با همین روش تلاش کردند حقانیت خود را ثابت کنند. اساسا جمله «ما رایت الا جمیلا» باطل السحر همین مکر روانی بود.
🔶 در مجلس ابن زیاد آن ملعون با نیش و زخمزبان به حضرت طعنه زد که «کار خدا را با برادر و خانوادهات چطور دیدی؟» و خواست آن مصائب را به خدا نسبت دهد که آن پاسخ کوبنده را شنید که «جز زیبایی ندیدم». در کربلا با آتشزدن خیمهها و کشتار بیرحمانه و سبعانه و چرخاندن سرها در شهر اولا ترس ایجاد کردند تا مارپیچ سکوت ایجاد کنند و بعد هم با بیان اینکه ما پیروزیم، چشمها را پر کنند و این تلقی روانی را ایجاد کنند که آنکه در ظاهر قدرت دارد و پیروز است، حق است؛ همان پیام پر قدرت. اما خطبههای غرای حضرت زینب رسانه شد و این نقشه شوم را برملا ساخت تا آنجاکه «کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود».
🔶 این روزها مفتون قدرت شبکهسازی دنبالههای آن جریان ملعون و یا جریانات جاهلی داخلی نشویم. هرکس هرجا هست هرچه حق دید به دست بگیرد، خواهید دید حق کما و کیفا مسلط است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#سیاست
#صبر
✅ صبر و سیاست
🔶 سیاست ورزی توأمان با صبر و حلم است. سیاستمدار زیرک اگر عنان از کف دهد و گرفتار هیجانات شود تعداد خطاهای او بالا می رود و ضریب خطا بیشتر می شود، و در نهایت شکست و بدنامی.
🔶 سیاستگذاری فرهنگی- اجتماعی هم بر همین مناط است. اگر رنگ و بوی دینی و تربیتی هم بخواهد پیدا کند، دو صد چندان ضروری می شود. در احادیث شیعی صبر سنگ زیرین ایمان است که اگر نباشد ایمان هم رخت خواهد بست. آیا امکان تسری و انتزاع آن در تصیمات و سیاستگذاری عمومی وجود دارد؟ به دو مورد توجه کنید:
1⃣ از ابونعمان از امام صادق (ع): هر کس برای ناگواری های روزگار صبور نباشد، درمانده می شود. (اصول کافی، باب ایمان و کفر)
2⃣ ابن میمون از امام صادق (ع): نسبت صبر در امور مثل سر برای تن. اگر سر نباشد تن تباه می شود، اگر صبر و شکیبائی نباشد، امور به تباهی می رود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رئیس_جمهور
#مقاومت #بریکس
✅ خانه مقاومت؛ نشانهشناسی پیام منتخب ملت به دبیر کل حزبالله لبنان
🔰 قسمت اول
🔶 معمولاً در نظامهای سیاسی دنیا، آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتاً در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخص شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال، یک حقیقت نیز وجود دارد و آن، اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیینکنندهای ایفا میکند. اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا آن حد است که گفته میشود هیچ پروژهای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن در درون یک نظام سیاسی، اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود.
🔶 با وجود برخی اختلافات، همه دولتهای پس از انقلاب اسلامی در موضوعات مهم و اصلی سیاست خارجی در یک مسیر و چارچوب حرکت میکردند. برای نمونه، درباره آمریکا اقتضائات زمان و مکان و ذائقه دولتها همواره در نظر گرفته شده است، اما هیچ گاه از خطوط ثابت تخطی نشده است. جبهه مقاومت نیز همواره مورد توجه دولتهای جمهوری اسلامی بوده است؛ چرا که رؤسای دولتها خود وقتی بر سر کار میآمدند، از نزدیک آگاه میشدند که همکاریهای منطقهای چگونه و تا چه میزان برای کشور «امنیت»، «قدرت» و «فرصت» تولید کرده است. همچنین توازنگرایی در سیاست خارجی و رویکرد کلی به روابط روسیه و چین با وجود نگاهها و سلایق گوناگون همواره در یک چارچوب کلی طراحی و عملیاتی شده است.
🔶 انتخاب «مسعود پزشکیان» به عنوان رئیسجمهور منتخب و تعیین و اجرای موضوعات سیاست خارجی با گذشته از حیث راهبردی تفاوت چندانی ندارد. با این حال، پیامهای او به دبیر کل حزبالله لبنان و نیز رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین پیش از شروع به کار رسمی دولتش حامل معانی و پیامهای خاص است. بسته شدن باب تحلیل و تفسیرهای نادرست درباره ماهیت سیاستخارجی دکتر پزشکیان و دولتش از یکسو و آشکار شدن ابعاد و مختصات آن از سوی دیگر، احتمالاً یکی از دلایل کنشگریهای زودهنگام وی در این عرصه است.
🔶 هر چند درباره آینده سخن گفتن سخت است، اما میتوان گفت پزشکیان در گام اول به دنبال جا انداختن این انگاره است که سبد و کیک سیاستش در حوزه بینالملل یک سبد متنوع است. ارتباط با شرق، مذاکره با غرب، حمایت از مقاومت و دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، هر یک بخشی از این سبد را تشکیل خواهند داد. همانگونه که در تماس پوتین، وی بر این نکته تأکید کرد که منتظر اجلاس بریکس و امضای توافقنامه همکاری جامع ایران و روسیه است؛ همچنین وی در پیام و تماس با چهرههای مؤثر مقاومت در لبنان، فلسطین و سوریه بر این نکته صحه گذاشت که مقاومت یکی از اضلاع سهگانه اوست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #روابط_خارجی #رئیس_جمهور #مقاومت #بریکس ✅ خانه مقاومت؛ نشانهشناسی پیام منتخب ملت به دب
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رئیس_جمهور
#مقاومت #بریکس
✅ خانه مقاومت؛ نشانهشناسی پیام منتخب ملت به دبیر کل حزبالله لبنان
🔰 قسمت دوم
🔶 اینگونه نگاه کردن به عرصه سیاست خارجی میتواند دست دولت را در مسیر آینده باز بگذارد؛ اولاً گزینههای دولت و نظام را تنوع میبخشد و ثانیاً در صورت خلف وعدههای مجدد غرب در مذاکرات قدرت عملیات و بالانس دولت را افزایش داده است و دچار خلأ رفتاری یا نظری نخواهد شد. همانگونه که ما در مقاطعی مانند سال ۱۳۹۷ شاهد فروپاشی یکباره محاسبات ذهنی دولتمردان، زمانبر بودن بازگشت به محاسبه جدید و درگیر شدن در فرآیند آزمون و خطا از سوی آنها بودیم.
🔶 آنچه تا به این قسمت نگاشته شد، ناظر به تأثیرات و پیامهای این مواضع در سطح خارجی بود، اما پیامها و تماسها افزون بر اینکه فضای پیرامونی را نشانه گرفته است، نگاهی هم به داخل دارد. برای فهم پیام داخلی باید به تجربه گذشته تورقی زد و سیاستی را که در دهه ۹۰ اتخاذ شد، مرور کرد. اصل اساسی و راهبردی در سیاست خارجی و دیپلماسی دهه ۹۰ بر توسعه برونگرا و بروننگر گذاشته شد. نگاه ایدهآلیستی که در دهه ۹۰ حکمفرما شد، این بود که با شروع همکاری در حوزه هستهای و تسری آن بر سایر حوزهها میتوان همه اختلافات موجود میان آمریکا و ایران را تلطیف و یا رفع کرده و از مزایای چنین راهبردی در شکوفایی اقتصاد استفاده کرد.
🔶 حاصل چنین رویکردی و عدم توازنبخشی به سبد سیاست خارجی کشور و سیاست اقتصادی داخلی، موجب رکود یکباره در شرایط داخلی و انسداد در مسیر تعامل با غرب شد. رشد ۱۰۰۰ درصدی حجم نقدینگی کشور، نرخ تورم بیش از ۵۰ درصدی، کاهش تولید ناخالص ملی کشور، جهش ۸۰۰ درصدی قیمت مسکن و... بخشی از تأثیرات منفی این نگاه بر نماگرهای کلان اقتصادی کشور در دهه ۹۰ است. این تجربه موجب مستولی شدن ترس مبنی بر تکرار مسیر گذشته در بخشی از جامعه است. به نظر میرسد، منتخب ملت به درستی این موضوع را فهم کرده و به داخل این پیام را منتقل کرد که نباید دو بار یک مسیر اشتباه را برای گزیدن و عبرت گرفتن انتخاب کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#واردات
#ارز #خودروسازی
✅ نگاه واقعبینانه به واردات خودرو
🔶 طرفداران آزادسازی واردات خودرو، این اقدام را در راستای کمک به تنظیم بازار داخلی و ایجاد فضای رقابتی ارزیابی میکنند. اما با توجه به آمار سالانه تولید داخلی خودرو، برای تحقق هدف ایجاد فضای رقابتی، لازم است دست کم ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شود. درحالیکه بررسی آمارهای واردات خودرو در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ نشان میدهد که آمار واردات در بیشترین حالت به ۱۰۲ هزار دستگاه رسیده (سال ۱۳۹۳) و در طول این ۸ سال به طور میانگین کمتر از ۵۰ هزار خودرو به کشور وارد شده است.
🔶 بنابراین، حتی در صورت آزادسازی واردات خودرو نیز آمار سالانه آن در کوتاه مدت از ۵۰ هزار خودرو فراتر نخواهد رفت؛ که کمتر از ۵ درصد از میزان تولید و فروش خودروسازان داخلی است و عملا نمیتواند سهمی در تنظیم بازار و ایجاد فضای رقابتی داشته باشد. علاوه بر این خودروهای وارداتی اغلب خودروهای میان رده هستند و در کلاسی نیستند که بتوانند با خودروهای تولیدی داخلی رقابت کنند و موجب ارتقاء کیفیت آنها شوند. از لحاظ قیمت نیز در دسترس طبقات متوسط و پایین جامعه نیستند و نمی تواند در افزایش رفاه جامعه موثر باشد.
🔶 از طرف دیگر بر اساس تجربه واردات خودرو در سالهای قبل از ممنوعیت، هر خودروی وارداتی به طور میانگین نزدیک به ۳۰ هزار دلار هزینه دارد و بر این اساس واردات ۵۰ هزار دستگاه در یک سال، به ۱.۵ میلیارد دلار تامین ارز نیاز دارد که باید دید آیا منابع ارزی کشور کفاف چنین رقمی را دارد یا فشار این مخارج ارزی منجر به افزایش نرخ ارز خواهد شد؟ در فرض دوم، افزایش نرخ ارز علاوه بر اثرات تورمی، به طور حتم به افزایش قیمت تمام شده تولیدات داخلی نیز منجر میشود؛ که برخلاف خواست سیاستگذار و رفاه عموم مردم است و به نوعی نقض غرض محسوب میشود.
🔶 در نهایت، برای ایجاد فضای رقابتی و بهبود کیفیت خودروهای داخلی، به جای آزادسازی واردات، بهتر است شرایط برای حضور مستقل خودروسازان خارجی و همکاری مستقیم آنها با قطعه سازان داخلی برای تولید خودرو در داخل کشور فراهم شود و در ادامه خودروسازان داخلی ملزم شوند بخشی از تولیدات خود را به بازارهای خارجی صادر کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#بصیرت
#تربیت
✅ شیطان گاهی موفقیتهای دیگران را به رخ شما میکشد!
🔶 ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد، اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو!
🔶 «اگر انسان دنبال تکلیف خدا بگردد و آنجا که تکلیف میآید، بایستد و عمل کند، همهٔ رشدها را خداوند برای او رقم میزند. اما اگر با تدبیر خود دنبال رشد خودش باشد، به هیچکُجا نمیرسد.
🔶 خدای متعال، متناسب با شخص و ظرفیّتِ هر کس، زمینهٔ رشدی برای او فراهم کرده است و زمینهٔ رشدش، انجام تکلیفی است که متوجه اوست؛ برای مثال، انسانی که مادری مریض دارد، میفهمد که باید وقتش را برای او بگذارد؛ اما اگر برود کار دیگری انجام دهد، رشدش در آن کار نیست.
🔶 تمام تلاش شیطان این است انسان را از آن نقطهٔ حرکت، به مسیر دیگری بکشاند. ممکن است نقطهٔ حرکتِ ما، با نقطهٔ حرکتِ فرد دیگر، متفاوت باشد؛ اما شیطان ما را فریب میدهد و میگوید: ببین که فلانی چطور به کمال رسید! تو هم همان مسیر را برو! [مثلاً] رشد حضرت یوسف (ع) در یک امتحان خاصی است و رشد حضرت موسی (ع) در امتحان دیگری است. نمیشود که حضرت موسی رشد خودش را در امتحان حضرت یوسف دنبال کند. حضرت موسی باید از امتحان خودش موفق بیرون بیاید. رشد حضرت موسی در زندانرفتن نیست.»
(منبع: کتاب تربیت ولایی)
🔸 #به_قلم_اساتید: آیت الله سید محمد مهدی میرباقری
🆔 @tahlil_shjr
#غرب_شناسی
#انتخابات
#آمریکا #دموکراسی
✅ وقتی انتخاب مستقل ها در انتخابات آمریکا یک افسانه است!
🔶 نماد دموکراسی جهانی که غرب زده های ما نسبت به آن احساس خودباختگی دارند امروز در وضعیتی قرار دارد که وقتی مردم آمریکا از عملکرد دولت تکنوکرات بایدن در «غزه مجروح» ناراضی هستند و اعتراضات گسترده خود را نیز نشان داده اند، بدلیل ساختار سیاسی کاملا کنترل شده در آنجا مجبورند بین او و ترامپ که پیش بینی میشود بر غزه سخت تر هم بگیرد باز به بایدن رای بدهند و اصلا حزب یا گزینه سومی در خواب هم تصور رای آوردن ندارد!
🔶 می شود در مدح آزادی سخنرانی های طولانی کرد ولی محدودترین مدل دموکراسی مستقیم یا غیرمستقیم (پارلمانی) در خود انگلستان و فرانسه و آمریکا در حال اجراست و ما که به یکباره بعد از سه سال مدیریت جناب رئیسی آنقدر آزادی داریم که کار را به شخصی مثل پزشکیان و ظریف بدهیم، دموکراتیک و آزاد نیستیم!
🔶 واقعا بدترین جلوه تفکر در غربگرایان شرق ظهور دارد. همین باصطلاح روشنفکرانی که با تبختر و غروری حیرت انگیز، تحلیل می کنند و همه هم باید آن را نماد «علم» بدانند و اگر کسی هم اعتراض کند مورد بیشترین تحقیر و حمله قرار خواهد گرفت.
🔶 ولی دوره ای که بشود ما را با ادعای «کارشناس» و «متخصص» فریب بدهید گذشته است! نسلی گسترده از بچه های انقلاب هم علوم غربی را خوانده هم شناخت میدانی بومی دقیق تر از مقلدین غرب پیدا کرده است و دیگر حنای شما رنگی ندارد! کافی است مقهور و ضعیف و خودباخته نباشیم که فرمود: «هیهات منا الذله».
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #حماس
#حقوق_بشر #امارات
✅ مکگورک، هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا، به امارات و اردن سفر خواهد کرد.
🔶 این سفر چرا از جهتی اهمیت دارد؟ امارات و اردن اکنون به دنبال ایجاد مرجع جایگزین حماس در غزه هستند و بالاخص اردن اخیرا اقدام به فعالسازی کانالهای ارتباطی رسمی و غیر رسمی در درون غزه، منطقه و جهان کرده تا حماس از قدرت حذف شده و نیرویی جدید با حضور مخالفان آن شکل بگیرد.
🔶 همزمان این دو کشور با تیم جدیدی در سازمان ملل که به رژیم صهیونیستی نزدیکتراند با محوریت غسان علیان و سیگرید کاگ به دنبال اجرای طرح جدیدی به شرح فوق هستند:
1⃣ اقناع رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه مرحله انتقالیای در غزه وجود دارد که مطابق قعطنامه شورای امنیت، این فرایند باید زیرنظر سازمان ملل صورت گیرد.
2⃣ اقناع کشورهای عربی و اسلامی که در این فرایند زیر چتر سازمان ملل عمل کنند و در ساخت یک نیروی پلیس جایگزین همکاری کنند. این بند را مصر و قطر و ترکیه رد کرده، سعودی و اندونزی و مالزی موضعی مبهم گرفته و اردن و امارات نیز آن را مشروط به پوشش فلسطینی برای عدم درگیری با حماس کردهاند.
🔶 در همین خصوص بحثی در دفتر مارتین گریفیث (معاون سازمان ملل در امور بشردوستانه) شکل گرفته که گروه اول عقیده دارند طرح فوق باعث احیای نقش سازمان ملل شده و مردم غزه نیز به دنبال ثبات و عدم جنگاند. اما گروه دوم عقیده دارند که فرایند انتقالی یک فرایند سیاسی، نظامی و امنیتی است و دخالت عمده باعث میشود با حماس درگیر شویم زیرا حماس شکست نخورده و مردم غزه چون چیزی برای از دست دادن ندارند، با هرگونه اشغالگری مقابله خواهند کرد.
🔶 گفتنی است که غسان علیان، هماهنگ کننده رژیم در مناطق فلسطینی، ۴ بار به امارات سفر و با محمد دحلان دیدار داشته است. همچنین امارات نیز ۱.۵ میلیارد دلاری که قرار بود به عنوان تامین مالی کریدور قبرس - بندر غزه استفاده شود را به دحلان داده تا مدخلی برای دخالت امارات در روز بعد باشد. البته دحلان با دفتر دوحه حماس تماس گرفته و حماس هر کار را منوط به یک چارچوب فلسطینی کامل کرده است. اردن نیز به شدت به دنبال ایفای نقش محوری در روز بعد علیالخصوص در حوزه بهداشت و درمان است و اخیرا کنفرانسهایی در همین خصوص برگزار کرده است. البته اردن روز به روز بر نقش منفی خود میافزاید که بزودی در پستی جداگانه تمام خباثتهای طرف اردنی در حق فلسطین لیست خواهد شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#انتخابات
#فلسطین #دموکرات
#وعده_صادق #آمریکا
✅ سیاست خارجی آمریکا؛ پاشنه آشیل بایدن و دموکراتها
🔶 جو بایدن در طول دوران ریاست جمهوری اش سیاست خارجه پرچالشی را داشته است. چالشهایی که در کارزار انتخاباتی گریبانگیر وی شده است که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
🔶 جنگ در غزه: از زمان وقوع عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر سال گذشته تا به الان بایدن در کمک به رژیم صهیونسیتی از هیچ کوششی دریغ ننمود و علیرغم هزینه های گزاف و کمک های تسلیحاتی به این رژیم، دستاوردی جز کشتار بیرحمانه غیرنظامیان و مردم بی دفاع غزه توسط اسرائیل نداشته است. دونالد ترامپ، نامزد رقیب وی، در مصاحبه با مجله «تایم» درباره بحران غزه از نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به دلیل عملکرد جنگ غزه انتقاد کرده و مسبب همه این فجایع را از سوی او می داند و گفته است: «توقف حمایت نظامی از اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه را نادیده نخواهم گرفت».
🔶 جنگ روسیه و اوکراین: بیش از دوسال از جنگ روسیه و اوکراین می گذرد و بایدن علیرغم هزینه های میلیارد دلاری در این جنگ، دستاوردی نداشته در حالیکه روسیه به پیشروی های خود ادامه داده است و میدهد.
ترامپ متعهد به پایان دادن جنگ در اوکراین شده و گفته است «جنگ وحشتناک بین روسیه و اوکراین را حل و فصل خواهم کرد». او در یک تعبیری زلنسکی را بزرگترین تاجر سیاستمداران خطاب نمود که یک طرفه پولها و تسلیحات زیادی را از آمریکا برای این جنگ دریافت و خرج نموده است.
🔶 عملیات وعده صادق: این عملیات که در پاسخ نظامی ایران به بمباران کنسولگری ایران در سوریه توسط جنگندههای اسرائیلی صورت گرفت در واقع چالش منفی دیگری برای بایدن در سیاست خارجی رقم زد و این به منزله ضعف ایالات متحده در دفاع از رژیم صهیونیستی بوده است که ترامپ به شدت از آن انتقاد نمود و مدعی شد که «جو بایدن» رییس جمهورآمریکا در حمله ایران به اراضی اشغالی تا حدی مقصر است. ترامپ در رقابت های انتخاباتی ۲۰۲۴ آمریکا گفت:«فقدان رهبری از سوی جو بایدن باعث جسورتر شدن تهران شده است! نقطه ضعفی که ما نشان دادیم، غیرقابل باور است و اگر من بر سر کار بودم این اتفاق نمی افتاد».
🔶 خروج آمریکا از افغانستان:
در سال ۲۰۲۱ بایدن تصمیم به خروج نظامیان آمریکا از افغانستان گرفت که منجر به مسلط شدن طالبان بر کل افغانستان شد و این هم یکی دیگر از شکستهای راهبردی آمریکا در منطقه بوده است. دونالد ترامپ در کنایه ای ادعا کرده که : «آنها سگها را جا گذاشتند- من عاشق سگ هستم... شما عاشق سگ هستید... سوال اول این است که آنها با سگها چکار کردند؟ بیشتر آنها سگهای ژرمن شگرد بودند. آنها را جا گذاشتند.»
🔶 او بارها از جو بایدن در خروج کامل نیروهای آمریکا از افغانستان انتقاد کرده و بر این باور است که عدم حضور نظامی آمریکا در افغانستان، تهدیدی برای ایالات متحده است و افغانستان بدون حضور آمریکا تبدیل به هاروارد تروریستها میشود!
🔶 جمع بندی: در نگاه کلی باید گفت که بایدن در عرصه سیاست خارجی کارنامه عملکرد ضعیفی داشته است که برای وی و دموکراتها پاشنه آشیلی در انتخابات پیش رو شده است برخلاف ترامپ که با زیر سوال بردن ضعف های سیاست خارجی بایدن و همچنین با وعده احیای «قدرت تزلزل ناپذیر» در آمریکا در تبلیغات انتخاباتی از رقیبش بایدن پیشی گرفته است. فعلاً بخت با او یار است تا چه پیش آید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#لبنان #وعده_صادق
#آتش_بس #مقاومت
✅ ملاحظات حمله پهبادی انصارالله به تلآویو
🔶 حمله پهپادی انصارالله به تل آویو را باید بسیار مهم و پر نکته دانست از چند جهت:
1⃣ بعد مسافت عملیاتی که عملا انصارالله توانست رکورد جدید و بی سابقه ای را از ابتدای طوفان الاقصی تاکنون به ثبت رساند که از این جهت نمایانگر تحول در اراده و توانمندی انصارالله به جنگ با اسرائیل خواهد بود.
2⃣ ارتقا سطح توانمندی نظامی و پهپادی انصارالله که در نوع خود بسیار حائز اهمیت و مهم دانسته خواهد شد.
3⃣ حمله به تل آویو تاکنون خط قرمز اضلاع مقاومت در حمله به اسرائیل تلقی شده بود (بنابر ملاحظات خاصی) و حالا با این حمله آنهم در نزدیکی کنسولگری آمریکا عملا این حمله حامل دو پیام مهم به تل آویو و واشنگتن است. پیام این حمله به تل آویو اعلام آمادگی برای استمرار ناامنی و تهاجم به تل آویو است. در حقیقت این حمله گامی در راستای تشدید فشار به تل آویو پراید پذیرش آتش بس با شروط مقاومت فهمیده می شود که در صورت استمرار توان اثربخشی آن قابل سنجش خواهد بود.
4⃣ با این بار دیگر ضعف های جدی سامانههای پدافندی و دفاعی اسرائیل بخصوص در حوزه دفاع هوایی رخ نمود و مشخص شد که این رژیم در این عرصه با چالش های بنیادی و جدی روبروست که اگر نبود حمایت تمام عیار غرب بمانند عملیات وعده صادق تاکنون صدمات این رژیم می بایست افزایشی تصاعدی را تجربه می کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی عبدی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#آتش_بس #فلسطین
✅ آخرین تحولات
🔶 اکنون شکافی میان سطح نظامی و امنیتی اسرائیل با رهبری گالانت و هالوی و سطح سیاسی با مرکزیت نتانیاهو بر سر توافق آتشبس شکل گرفته است. از سویی نتانیاهو با طرح شرط تداوم حضور در نتزاریم برای ممانعت از بازگشت حماس به شمال غزه با حق ازسرگیری جنگ موجب بنبست جدی در مذاکرات شده و سطح نظامی نیز به دنبال رفع این چالشها و انعقاد توافق هستند.
🔶 در همین راستا، سطح نظامی تلاش میکند تا فشار افکار عمومی بر نتانیاهو برای توقف جنگ از دو طریق افزایش یابد:
1⃣ ارائه تصویر پیروزی به افکار عمومی با ادعای نابودی بخش عمده توان حماس و همزمان ادعای آماده بودن توافق برای بازگشت "فرزندان به خانه".
2⃣ اعلام عمدی خسارتهای وارده مانند کمبود تانک برای القای عدم آمادگی و فشار لایه نخبگانی به نتانیاهو.
🔶 در همین زمینه، تیم نظامی کابینه به نتانیاهو میگویند که به هر حال و با هر توافقی آمادگی ازسرگیری جنگ را دارند. اما نتانیاهو معتقد به فشار لایه نظامی برای پذیرش طرح بایدن بر او است و حتی سطح اقدامات به لجبازی با گالانت و عدم پذیرش طرح روز بعد وی رسیده است. این مسئله باعث شده تا مجددا فضای بدبینی بر توافق حاکم شود.
🔶 در این خصوص حتی مذاکرات قاهره که در خصوص طراحی سازوکاری برای مدیریت گذرگاه رفح و محور فیلادلفیا بود نیز به بنبست خورده است. اکنون ناظران مذاکرات منتظر نتایج سفر نتانیاهو به آمریکا هستند. به نظر میرسد وی در این سفر چهار رویکرد عمده را دنبال کند:
1⃣ پافشاری بر مواضع قبلی مانند بازگشت همه اسرا و رفع تهدید حماس
2⃣ اعلام موفقیت آمیز بودن عملیات کنونی رژیم در غزه با ردیف کردن دستاوردها
3⃣ درخواست حمایت بیشتر از سوی آمریکا برای تداوم و تکمیل اهداف "جنگ موفقیت آمیز".
4⃣ مقصرنمایی حماس به عنوان مسئول بهم زدن توافقات.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#رسانه
#جنگ_رسانه_ای
#حیوانات
✅ حیوان آزاری یا حیوان گزیدگی؟!
🔶 اگر پرسیده شود سالانه چند گزیدگی از حیوانات در ایران رخ میدهد، احتمالا پیش خودتان خواهید گفت ۱۰۰ مورد یا حداکثر ۱۰۰۰ مورد. اما رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت اعلام کرد که ۸ مورد ابتلا به هاری در سال جاری گزارش شده که تاکنون هفت نفر جان خود را از دست دادهاند. از ابتدای سال جاری، بیش از ۹۰ هزار حیوانگزیدگی ثبتشده که ۸۰ درصد این موارد، سگگزیدگی است. «۹۰ هزار گزیدگی» رقم وحشتناکی است. انتظار می رفت اخبار گزیدگی ها و مرگ ناشی از آنها در روزنامهها و سایت های خبری پوشش قوی داده شود. بالاتر، اساتید دانشگاه و نویسندگان متعدد باید از ریشهها و دلایل و راهکارهای پیشگیری از این آسیبها مدام مطلب مینوشتند.
🔶 دلیل فاصله بسیار زیاد تصور اولیه ما از تعداد گزیدگیها و تعداد واقعی آنها ناشی از چیست؟ رسانهها! بله رسانهها! در جهان و نیز ایران، رسانه ابزار وجود جریان چپ است. آرزوها و دغدغههای طبقه متوسط جدید در بستر رسانه دنبال میشود. یعنی آنها خط دهی میکنند که چه چیزهایی اخلاقی، درست، ارزشمند، هنجار، یا انسانی است. جریان راست هم تا حدی توان رسانهای دارد ولی غلبه و نفوذ کمتری دارد. در ایران که رسانه راست و رسانه های رسمی کلا پرت هستند. به موضوع برگردیم، در این مدت، بارها اخبار اذیت و آزار حیوانات از سوی انسانها پخش، و کمپین و اعلان شکایت و جرم و دادگاهی حیوان آزارها، رسانهای شده اند.
🔶 پس معلوم میشه رسانهها علاقه ندارند مردم درباره اذیت و آزار انسانها خصوصاً کودکان توسط حیوانات چه وحشی چه خانگی نگرانی و اطلاع پیدا کنند. در این میان اقتصاد سیاسی دامهای کوچک و کلینیک های حیوانات هم اثرگذار هستند. اجاره ماهانه بعضی کلینیک های دامپزشکی ۱۰۰ میلیون تومان گزارش شده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انسجام_ملی
#بصیرت #وحدت
✅ واجب و حرام؟!
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها نسبت به حفظ آرامش اجتماعی و پرهیز از دوقطبیسازی جامعه هشدار دادهاند. در حالی که برخی رخدادها و اظهارات روزهای گذشته در یک فضای منطقی قابلیت نقد و ارزیابی دارد، برخی بیخود و بیجهت فکر و ذهن و آرامش جامعه را تحت تأثیر خود قرار میدهند. برای نمونه، اینکه رئیسجمهور منتخب با چه الگو و شیوهای کابینه خود را برمیگزیند، میتوان از حیث عقلی و فنی آن را مورد نقد جدی قرار داد؛ لذا کشاندن این مسئله به تجمعات و مراسمها و شعار و حرف علیه این و آن سر دادن هیچ کمکی به آگاهی سیاسی و آرامش و انسجام جامعه نمیکند. در این باره نخست بکوشیم ببینیم مشکل اساسی در این باره چیست؟
🔶 معضل اساسی در اینجا صفر و صدی دیدن قضایا و عملکرد عناصر و تحولات سیاسی است. در اینجا گویی قانون «همه یا هیچ» حکمفرماست؛ یعنی اگر عناصر سیاسی «همه» سلایق و خصلتهای سیاسی ما را ندارند، گویی «هیچ» محدوده و عقاید مشترکی با یکدیگر نداریم. اینکه نیروهای سیاسی که همفکر و هم سلیقه ما نیستند، پس دقیقاً در نقطه مقابل ما هستند، پدیدهای مخاطرهآمیز است. به فرمایش رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایجاد دو قطبیهای کاذب بیفایده و پرضرر است.
🔶 رهبر معظم انقلاب صریح و با تأکید بر اینکه سخنرانی برخی چهرههای سیاسی در حرم حضرت معصومه (س) و حرم حضرت امام خمینی (ره) از سوی عناصر دلبسته به نظام و بر اساس تشخیص نادرست، دچار اختلال میشود، تذکر داده و فرمودند: «بنده با این کار مخالفم! با این نوع تخریب کردنها و سروصدا کردنها موافق نیستم، من مخالفم.» ایشان در جای دیگری فرمودند: «اینکه عدهای برخی را ضدولایت و ضدبصیرت بنامند و شعار بدهند، نظیر آنچه اخیراً در قم روی داد، اقدامی غلط است و بنده کاملاً مخالف این کارها هستم.»
🔶 پیامدهای این اعمال در جامعه آن است که اخلاق عمومی را تباه میکند، خشم و نفرت را در جامعه میپراکند، انسجام اجتماعی را دچار مشکل کرده و ضمن مخدوش کردن چهره و شخصیت جهانی نظام، راه توطئهگری دشمنان را هموار میکند. بر اساس بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، در زمینه مواجهه با عناصر و پدیدههای سیاسی که موافق میل ما نیست، راهکار اساسی آن است که بر اصول ایستادگی کرد و در سلایق اغماض به خرج داد. رهبر حکیم انقلاب بارها تأکید کردهاند: «نقد و نقدپذیری واجب است، اما تهمت و لجنپراکنی حرام است؛ نقد باید منصفانه، عاقلانه و مسئولانه باشد.» در اینجا یک انتظار اساسی از مسئولان و عناصر سیاسی نیز وجود دارد که در رفتارهای خود نهایت عقلانیت، پختگی و متانت را مدنظر قرار دهند و شروع کننده منازعات بیحاصل در جامعه نباشند.
🆔 @tahlil_shjr
ذوب شدن تدریجی یک خیال.pdf
56.3K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #طوفان_الاقصی
✅ ذوب شدن تدریجی یک خیال
🔰 گزارشی درباره عوامل داخلی و بیرونی فروپاشی رژیم صهیونیستی
🔶 ترس از نابودی قریبالوقوع رژیم اسرائیل در میان نخبگان رژیم صهیونیستی در حال گسترش است، بیشتر کسانی که از آینده تاریک آن میترسند، دانشگاهیان نیستند؛ بلکه عمدتاً سیاستمداران ردهبالای رژیم هستند.
🔶 مقاومت در منطقه، انزوا در مجامع بینالمللی؛ که نتیجه آن قرارگرفتن در فهرست سیاه سازمان ملل بود، عدم مشروعیت رژیم صهیونیستی در میان بسیاری از یهودیان و جنبشهای یهودی صلحطلب و ضدصهیونیست در سراسر جهان، و تغییر توازن قدرت و جابهجایی کانونهای قدرت در جهان از عوامل بیرونی این فروپاشی است.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #یمن
✅ چند نکته تکمیلی
1️⃣ بررسی نوع، زمان، مکان و پیوست رسانهای حمله نشان میدهد، جنگ تصویر بسیار مدنظر تلآویو بوده تا با نمایش تصاویر آتش گسترده در الحدیده، بتواند بازدارندگی ذهنی نزد شهرکنشینان را به دست آورد. این نبرد تصویر در پاسخ یمن مدنظر خواهد بود.
2️⃣ اینکه گفته شود آمریکا از حمله فوق اطلاع نداشته یا همکاری نکرده، مضحک است زیرا حتی در صورت فوق، تحرک گسترده در دریای سرخ ساعتها قبل از حمله به اطلاع نیروهای آمریکایی منطقه میرسد. همچنین اخیرا پنتاگون خواهان لیست اهداف گسترده از سنتکام شده و ژنرال کوریلا فرمانده سنتکام در نامه به لوید آستین، خواهان حملات گستردهتر به بانک اهداف زیرساختی و اقتصادی و ... شده بود. البته بررسی کامل مسیر دقیق حمله و پایگاههای مبداء که از آن هواپیماهای سوخترسان پرواز کردهاند برای برنامهریزیهای آتی مهم است.
3️⃣ در پاسخ آتی، علاوه بر جنبه انتقام یمنی، جنبه تاثیرمحوری در کلان پروژه جدید جبهه مقاومت برای توقف جنگ در غزه مدنظر قرار خواهد گرفت.
4️⃣ با حمله قبلی، سفر نتانیاهو به آمریکا به تعویق افتاد. این سفر در محاسبات پاسخ از جهاتی برای تاثیرگذاری بر آن و بر کل حمله، موثر است.
5️⃣ این هزینه محور پشتیبانی برای غزه، چه در جنوب لبنان، چه در الحدیده، چه در بغداد، چه در دمشق، سفارت ایران و یا کرمان رخ داده است. این هزینه جمعی برای فلسطین، در حافظه جمعی منطقه ثبت خواهد شد.
6️⃣ معادله اعلام ناامنی یافا راهبردی است و در صورت رسیدن به سطح عمل، تغییر دهنده بسیاری از مسائل خواهد بود.
7️⃣ محور صرفاً الحدیده را پایان حملات دشمن نمیداند و آمادگی خود را علیالخصوص در حوزه امنیتی حفظ میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
#واردات #ارز
#خودروسازی
✅ اما و اگرهای واردات خودرو
🔶 هیئت دولت در هفته گذشته، از تصویب آییننامه واردات خودرو برای همه ایرانیان خبر داد. آقای جهرمی در ادامه اعلام این خبر تأکید کرد، این مصوبه آخرین گام برای مقابله با انحصار در صنعت خودرو است. درباره این خبر و سیاستی که دولت سیزدهم در صنعت خودرو داشت، نکاتی وجود دارد:
🔶 دولت سیزدهم در بخش افزایش تولید خودرو موفق بود و توانست تا ۳۵ درصد افزایش تولید سالانه را نسبت به انتهای دولت دوازدهم عملیاتی کند. این دولت اگرچه نتوانست انتظارات را از حیث قیمتها در بازار خودرو برآورده کند، اما ضمن افزایش تولید، قوانینی برای واردات خودرو در دستور کار قرار داد که به صورت کلی یک گام به جلو بوده است و زمینه را برای بهبود وضعیت بازار در دولت بعد فراهم کرد.
🔶 درباره آییننامه اخیر، برخی ابهامات مطرح است که به نظر میرسد نسبتی با اقتصاد کشور ندارد و احتمالاً باید اصلاح شوند. بر اساس آییننامه واردات خودروهای کارکرده، اشخاص حقیقی با کد ملی میتوانند خودرو وارد کنند که منشأ ارزشان صادرات یا سرمایهگذاری خارجی باشد. الزام تأیید منشأ ارز، وضع سود بازرگانی بالا، تأییدیه قطعات یدکی، خدمات پس از فروش، حقوق ورودی قابل توجه و... موانع جدی در تحقق این آییننامه است. به ویژه آنکه همه ایرانیان، صادر کننده نیستند (آن هم با ارز منشأ خارج) که بتوانند خودرو وارد کنند.
🔶 از نقدهای دیگری که بر قانون واردات خودرو مترتب است و پیشبینی هم میشد، عدم تأمین تقاضای ارز است. در سال گذشته، همراه با وعده مسئولان مبنی بر واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو، در نهایت کمتر از ۱۲ هزار خودرو ترخیص قطعی شد؛ یعنی کمتر از دو درصد از میزان تولید خودروسازان داخلی که عملاً نمیتواند سهمی در تنظیم بازار و ایجاد فضای رقابتی داشته باشد. اکنون این گمان میرود که ارز اشخاص نیز نتواند پاسخگوی حجم بالای تقاضا برای واردات خودرو باشد، به ویژه که سازکار آن نیز بسیار دشوار تدوین شده است.
🔶 مسئله بعدی محل تأمین ارز است. ارز حاصل از صادرات اشخاص، امکان تأمین ارز مورد نیاز واردات خودرو را به اندازهای که اثری مداوم داشته باشد، ندارد. اکنون باید دید آیا منابع ارزی جایگزین کفاف چنین وارداتی را میدهد یا فشار این مخارج ارزی به افزایش قیمت ارز منجر خواهد شد؟ نکته بعدی اینکه همین واردات با چنین قیمتهایی که امروزه در بازار شاهدیم، طبقات بالای جامعه را سیراب میکند، وگرنه طبقات متوسط و پایین جامعه اساساً توان خریداری آنها را ندارند. واردات خودرو با این سازکار، از حیث تقویت بخش عرضه اثر بسیار پایینی بر بازار دارد؛ اما از حیث روانی تأثیرات مثبتی بر قیمتها، آن هم در مقطعی چند ماهه به صورت تنفس مصنوعی ایجاد میکند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
✅ عملیات راهبردی
🔶 عملیات پهپادی انصارالله یمن در قلب تل آویو حاوی پیامهای مهمی بوده است: دومین عملیات مهم هوایی جبهه مقاومت بعد از عملیات از قبل اعلام شده پهپادی و موشکی ایران (وعده صادق) در قلب فلسطین اشغالی با مسافت بالا میباشد که بازتاب زیادی داشته است. نمایش قدرت جدید هوایی یمن با پهپاد رادارگریز یافا با برد ۲۰۰۰ کیلومتر با مدت زمان ۱۰ ساعت با عبور از همه لایههای سیستمهای دفاعی درست بعد از حملهٔ یمنیها به یک کشتیِ صهیونیستی تجاری با نام MSC UNIFIC و اضافه شدن تهدید هوایی یمن به تهدید دریایی برای رژیم صهیونسیتی.
🔶 اصابت پهپاد یافا در ساختمانی در کنار سفارت آمریکا حاوی این پیام است که انصارالله یمن آمریکا را قطعاً شریک جرم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه میداند و اینکه حمله به منافع آمریکا در غرب آسیا را برای خود مشروع و محفوظ می داند. دردسری دیگر برای بایدن و دموکراتها در عرصه سیاست خارجی که منجر به ریزش آراء آنها در انتخابات آینده ریاست جمهوری خواهد شد. اجتماع و حمایت میلیونی مردم یمن و حمایت کامل آنها از این عملیات به عنوان یک سرمایه و پشتوانه مهم در عملیاتهای بعدی.
🔶 کاهش شدید قدرت بازدارندگی در فلسطین اشغالی که بعد از مناطق شمالی این بار در تل آویو اتفاق افتاد و احساس ناامنی نمودن صهیونیستها و تردید آنها برای ادامه زندگی در سرزمینهای اشغالی. آنچه رخ داد شکستی دیگر برای ارتش و سامانه های دفاع هوایی و نیروی هوایی و جبهه داخلی صهیونیستها می باشد و سئوالاتی مشابه هفتم اکتبر دوباره بوجود آمد که اینها کجا بودند؟ تبعات اقتصادی برای رژیم صهیونیستی و کاهش بیش از پیش سرمایهگذاریهای خارجی در سرزمینهای اشغالی به خصوص تل آویو. افزایش تردید عربستان در به رسمیت شناختن رژیم صهیونسیتی که منوط به توافق تسلیحاتی و هستهای با آمریکا بوده است. دیکته نمودن گفتمان جبهه مقاومت بر گفتمان تهاجمی صهیونیستی-آمریکایی.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#انقلاب_اسلامی
#روشنگری
#تحلیل_سیاسی
✅ بر ماست که بپاخیزیم
🔶 تصور کنید در چهارسالِ پیشرو بنا نیست رهبر انقلاب برای تبیین و راه نشان دادن، نسبت به هر مسألۀ خُرد و کوچکی شخصاً ورود کنند! بنا را بر این بگذاریم که بارِ تبیینِ عالمانه و نقطهزن بر دوش ماست!
🔶 خُب حالا ما بایستی چه مسائلی را، چگونه تبیین کنیم؟ بنشینید و به این دو موضوع فکر کنید! بنا نیست ما صرفاً نشردهندۀ تحلیلها و بعضاً تخیُّلهای دیگران باشیم. بارِ بر دوش ما، تبیین است نه صرفاً انتشار. نباید منتظر بمانیم که یک عده برایمان بنویسند یا برایمان بگویند و ما هم عیناً همان را تکرار کنیم و بعد بیخود و بیدلیل از فکر و تحلیل همانها دفاع کورکورانه بکنیم.
🔶 رهبری فرمود دوست دارم جوانان، خصوصاً دانشجویان و حتی دانشآموزان نسبت به ریزترین پدیدههای سیاسی و اجتماعی دنیا تحلیل داشته باشند: «بنده دلم میخواهد این جوانان ما، شما دانشجویان؛ چه دختر، چه پسر و حتّی دانشآموزان مدارس، روی این ریزترین پدیدههای سیاسی دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم که تحلیلی هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد! خدا لعنت کند آن دستهایی را که تلاش کردهاند و میکنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیر سیاسی کنند. کشوری که جوانانش سیاسی نباشند، اصلاً توی باغ مسائل سیاسی نیستند، مسائل سیاسی دنیا را نمیفهمند، جریانهای سیاسی دنیا را نمیفهمند و تحلیل درست ندارند. مگر چنین کشوری میتواند بر دوش مردم، حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند!؟» (۱)
🔶 فرمود شما بایستی از اصل انقلاب و وقایع مهمی که در دهههای مختلف در کشور رخ داده، تحلیل داشته باشید: «شما باید از اصل انقلاب اسلامی تحلیل داشته باشید، از قضیۀ دفاع مقدس، جنگ هشتساله باید تحلیل داشته باشید، از قضایای گوناگونی که در دهۀ ۶۰ اتفاق افتاد همینجور، از واگراییهایی که در دهۀ ۷۰ اتفاق افتاد باید تحلیل داشته باشید، از حوادث گوناگونی که در دهۀ ۹۰ و ۸۰ اتفاق افتاد باید تحلیل داشته باشید. یعنی بدانید و تشخیص بدهید که این حادثه چه بود، از کجا شروع شد، کی پشت این حادثه بود، نتیجۀ این حادثه چه شد؟» (۲)
1⃣ رهبر انقلاب اسلامی ۱۳۷۲٫۰۸٫۱۲
2⃣ رهبر انقلاب اسلامی در دیدار دانشآموزان و دانشجویان به مناسبت ۱۳ آبان ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
تب ترامپیسم با چاشنی ترور!.pdf
69.1K
#انتخابات
#دموکرات
#آمریکا
✅ تب ترامپیسم با چاشنی ترور/ سوء قصدی که قطعا عادی نیست!
🔶 سرانجام دونالد ترامپ به هدف اصلی خود مبنی بر نامزدی نهایی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ رسید. فراتر از آن، ترامپ پس از ترور ناموفق خود، تبدیل به چهرهای محبوبتر در نزد رایدهندگان مستقل و حتی برخی جمهوریخواهان مخالف خود شده است. با این حال، به نظر میرسد سه نکته در ترور ترامپ عادی نیست: یکی زمان ترور و دیگری مکان آن و سوم، تبعات این ترور! به عبارت بهتر، حتی اگر اصل ترور ترامپ (آن هم به صورتی ناشیانه) بپذیریم، باید به این سوال اصلی پاسخ دهیم که این عملیات در چه زمان و مکانی صورت گرفته و چه تبعاتی برای دموکراتها و جمهوریخواهان داشته است!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فخرالدین اسدی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مردمسالاری_دینی
#وحدت #مطالبه_گری
✅ ما هم مخاطب تذکر رهبری هستیم
🔰 لوازم چهارگانه وحدت
🔶 رهبرانقلاب در دیدار با نماینده ها تاکید کردند "مجلس باید آرامش بخش باشد"."باید از دولت و مجلس صدای واحد شنیده شود". "مجلس نباید منشا تشنج در افکار عمومی باشد." مفهوم "وحدت" در سخنان رهبری انقلاب در چند ماه گذشته بدون شک از پر بسامدترین تعابیر است. ضرورت مساله روشن است و کسی مخالف آن نیست. اما متاسفانه در عمل ماجرا به نحو دیگری رقم می خورد. این مساله نیز تنها منحصر به مجلس نیست. یک نمونه همین روزهای شورای شهر که پیش روماست. بداخلاقی ها و تفرقه افکنی هایی که وبال مردم شده است. در فضای مجازی و رسانه نیز به طریق دیگر.
🔶 این متن توضیح مختصری است مبنی بر اینکه چه کسانی می توانند منشا وحدت باشند و برای وفاق و همدلی چه لوازمی باید مهیا شود تا از حرف به عمل برسیم. واقعیت انیست که وحدت نیازمندی شخصیتی است که 4 ویژگی را در خود ایجاد و رشد و ارتقا بخشیده است.
1⃣ وحدت از منظر اعتقادی است. این فهم باید ایجاد شود که وحدت یک تاکتیک و یا یک خصلت صرف اخلاقی نیست. وحدت یکی از ارکان کلیدی و از ارزش های پایه ای انقلاب اسلامی است. وحدت روی دیگر مردمسالاری دینی است. وحدت ثمره یک نگاه توحیدی به سیاست و توده مردم است. خلاصه فردی که به جهت اعتقادی مساله وحدت برایش حل و فصل نشده است، نمی تواند منشا وحدت باشد.
2⃣ وحدت از منظر اخلاقی است. وحدت و همدلی و مدارا و وفاق و اجماع و غیره هرچند بار معنایی مجزا دارند اما همگی نیازمند یک منش و فضیلت اخلاقی اند. نیازمند یک ملکه روحی. افرادی می توانند در سیاست وحدت ساز باشند و منشا قرابت ذهن ها و دل ها شوند که به جهت فردی نیز اهل تهذیب نفس و در تعامل با دیگران اهل مدارا و خلق حسنه باشند. خیلی وقت ها تکبر و تفرعن و نخوت های فردی است که اجازه بروز و ظهور همدلی و وفاق اجتماعی نمی دهد.
3⃣ وحدت از منظر عقلانیت است. فارغ از اینکه همدلی و وحدت یک منش اخلاقی و یک رویکرد عالی اعتقادی است، وحدت از منظر عقلانیت نیز اهمیت دارد. به جهت دستگاه محاسباتی نیز وحدت کارآمد و محل رجوع است. کسانی که اهل تدبیر و منطق و عقلانیت در سیاست نیستند نمی توانند وحدت ساز باشند. بسیاری از اهل تحجر به همین دلیل عامل تفرقه اند. آنها که روحیه تکفیری و خوارج گونه دارند و از هرگونه تعامل منطقی و گفت وگویی فراری و گرفتار خودحق پنداری هستند نمی توانند عامل وحدت باشند.
4⃣ وحدت از منظر هنر است. عاملان به وحدت باید اهل هنر باشند. اهمیت هنر روشن است، اما هنر در سیاست از این منظر اهمیت دارد که در تخاطب با مردم است. مسئولی می تواند در ارتباط با مردم عامل به وحدت باشد که بتواند هنرمندانه وفاق را با مطالبه و نقد و پرسشگری جمع کند. در غیراینصورت به اسم وحدت عده ای محکوم به انفعال و سکوت می شوند و از سوی دیگر عده ای به اسم عدالتخواهی و مطالبه گری و نظارت و انتقاد پا بر اخلاق و معنویت و وحدت می گذارند. جمع ایندو به جز اعتقاد و اخلاق و عقلانیت، هنر می خواهد.
🔶 حرف تمام است. اگر می خواهیم عامل به تذکر مکرر رهبرانقلاب باشیم، اول از همه هرجا هستیم خود را مخاطب این سخنان بدانیم و در مرتبه بعد این چهار ویژگی را در خودمان تقویت کنیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #مقاومت
✅ بازتاب گسترده حمله پهپادی یمن به تلآویو رویترز: هفتم اکتبر دوم بود
🔶 صحبتها و تحلیلها در مورد حمله بینظیر مقاومت یمن به تلآویو همچنان ادامه دارد. رسانههای صهیونیستی و حتی رویترز در اینباره گزارش دادهاند که «اصابت پهپاد یمنیها به تلآویو هفتم اکتبر برای نیروی هوائی اسرائیل بود.»
🔶 تحلیلها، صحبتها، گمانهزنیها و بررسیهای اطلاعات جدید امنیتی درباره حمله پهپادی که از یمن به پرواز درآمد و سحرگاه روز جمعه (29 تیر) در تلآویو منفجر و منجر به کشته شدن یک اسرائیلی و مجروح شدن تعدادی صهیونیست شد، همچنان ادامه دارد و موضوع داغ رسانههاست. این حمله بار دیگر این هشدار را زنده کرد که افزون بر حزبالله لبنان، به عنوان قویترین شاخه مقاومت، شاخه دیگری تولد کرده است که میتواند قلبِ رژیم آپارتاید اسرائیل را مورد هدف قرار دهد و دیگر تلآویو از هیچ سویی ایمن نیست و از کیلومترها دورتر ممکن است مورد هدف قرار گیرد.
🔶 رسانههای صهیونیستی و همچنین خبرگزاری رویترز در اینباره گزارش دادهاند که «اصابت پهپاد یمنیها به تلآویو هفتم اکتبر نیروی هوایی» اسرائیل بود. عملیات یمن شکست پرسروصدای سامانههای پدافند هوائی اسرائیل را نشان داد و ثابت کرد که مقابله با این پهپادها دشوار است. این رسانهها نوشتند: «فقط یک چیز میتوانیم بگوییم و آن این است که نیروهای یمنی موفق شدند و موفقیت آنها شکست ماست.» همچنین روزنامه صهیونیستی معاریو نوشته است: «پهپاد یافای ارتش یمن که تلآویو را هدف قرار داد، آغازگر مرحله جدید و برهمزننده موازنه است.»
🔶 یکی از مقامات ارشد ارتش رژیم صهیونیستی نیز در اینباره گفت: «برتری هوائی اسرائیل دیگر مطلق نیست و هرکس خلاف این را بگوید دروغ میگوید.» این مقام صهیونیست افزود که عملیات یمن معادلات را به گونهای به هم ریخت که نشان میدهد اسرائیل وارد دورانی شده است که دیگر امن نیست و جمعیتش در معرض حمله هوائی ناگهانی هستند و کسی قادر به جلوگیری از آن نیست.
🔶 وبگاه صهیونیستی والا نیز در اینباره گزارش داد: آنچه پنجشنبهشب در تلآویو رخ داد، شکست نیروی هوائی اسرائیل در دفاع از جبهه داخلی بود و اکنون سؤال این است که نیروی هوائی در دهه گذشته برای چه تهدیدی ساخته شد؟ در همین راستا، «امیر بوخبوط»، تحلیلگر امور نظامی والا، با انتقاد از عملکرد نیروی هوائی رژیم صهیونیستی گفت: واکنش نیروی هوائی به این حادثه وحشتناک تردیدهای بزرگی را ایجاد میکند.
🔶 این تحلیلگر مسائل نظامی افزود: این حادثه از جهات مختلف خطرناک است؛ چراکه اسرائیل درگیر جنگ فرسایشی با محوری متشکل از ایران و گروههای مسلح در عراق و سوریه، انصارالله در یمن و حزبالله لبنان است. وی در ادامه اذعان کرد: اسرائیلیها باید بپذیرند تهدید واقعی که همه آن را میبینند «جنگ بزرگ» است و برآوردهای کارشناسان حاکی از آن است که در صورت آغاز چنین جنگی حدود ۵۰۰۰ پهپاد و موشک مختلف از مناطق مختلف خاورمیانه بر «گوش دان» در تلآویو سقوط خواهد کرد.
🆔 @tahlil_shjr
دستورالعمل شکست در دیپلماسی فرهنگی.pdf
91.6K
#روابط_خارجی
#روسیه #جنگ_اوکراین
#غرب_شناسی
✅ دستورالعمل شکست در دیپلماسی فرهنگی
🔶 کشور روسیه از این جهت که قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سرزمینهای وسیعی در آسیای میانه، شرق اروپا و منطقه قفقاز را تحت کنترل داشت، میتواند گستره فرهنگی پهناوری را در بر گیرد. همچنین منازعات و رقابتهای سیاسی و جایگاه مهم این کشور در میان قدرتهای جهانی به اهمیت عملکرد آن در سطح جهان دامن میزند. ولادیمیر پوتین، الحاق کریمه را با برانگیختن مفهوم «جهان روسی» توجیه کرد. او از روس ها به عنوان زندگی در یک «ملت تقسیم شده» صحبت کرد و «آرزوهای جهان روسیه، روسیه تاریخی، برای بازگرداندن وحدت» را برجسته کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن خسروی
🆔 @tahlil_shjr