✅ امام جواد(ع) عالم و سیّاسی نوجوان اما زیرک
🔹یکی از سیاست هایی که #مامون_عباسی دنبال میکرد، سیاست #تفرقه و #اختلاف بین شیعه و اهل سنت بود؛ همان سیاستی که امروز نیز توسط دشمنان اهل بیت(ع) دنبال میشود. جناب #طبرسی در کتاب احتجاج ج2ص446 در روایتی آورده اند: در مجلسی بین #حضرت_جواد (ع) و #یحیی_بن_اکثم(از علمای مشهور عصر) مناظره ای در گرفت که عده زیادی از علمای اهل سنت نیز در آن مجلس حاضر بودند.
🔸یحیی میگوید نظر شما درباره روایتی که میگوید: «جبرئیل به حضور پیامبر رسید و گفت: من از #ابوبکر راضی هستم، از او بپرس که آیا او هم از من راضی است یا نه؟» چیست؟ روشن است که یحیی میخواهد امام را وارد یک بازی دو سر باخت کند، اگر بگوید درست است که تایید ابوبکر است و اگر بگوید چنین نیست که عاملی برای تفرقه میشود. همین نحوه سوالات در ادامه نیز تکرار میشود اما حضرت با پاسخ هایی بسیار زیرکانه این سیاست آنها را به زیبایی خنثی میکنند.
🔹امام در پاسخی زیرکانه میفرمایند: من منکر فضیلت ابوبکر نیستم و خدمات ایشان روشن است اما کسی که این خبر را نقل میکند باید به خبر دیگری که پیامبر در حجة الوداع بیان کردند نیز توجه داشته باشند که فرمودند: کسانی که بر من دروغ میبندند، بسیار شده اند و بعد از من نیز بسیار خواهند بود. هر کس بعمد بر من دروغ ببندد، جایگاهش در آتش خواهد بود. پس هرگاه حدیثی از من برای شما نقل شد، آن را به کتاب خدا و سنت من عرضه کنید، اگر موافق شان بود اخذ کنید وگرنه رها کنید.
🔸حضرت در ادامه میفرمایند: این روایتی که درباره #ابوبکر گفتید با کتاب خدا سازگار نیست چون خداوند در قرآن میفرمایند ما از آنچه در دل دارید خبر داریم لذا محال است که رضایت ابوبکر بر خدا پوشیده بوده باشد.
🔹یحیی مجدد میپرسد روایت شده که: مَثَل #ابوبكر و #عمر روی زمین، مَثَل #جبرئیل و #میکاییل در آسمان است. حضرت میفرمایند: محتوای این روایت نیز درست نیست چون جبرئیل و میکاییل همواره بندگی خدا را نموده و لحظه ای به او عصیان نکرده اند، در حالی که ابوبكر و عمر پیش از آن که اسلام بیاورند، سال های طولانی مشرک بوده اند.
🔸یحیی مجددا میگوید: در روایت داریم: #ابو بکر و #عمر دو سرور پیران اهل بهشتند. حضرت فرمود: این روایت نیز محال است که درست باشد چون در بهشت همه جوانند و پیری وجود ندارد که آنها بخواهند سرور آنها باشند.
🔹یحیی دوباره میپرسد: در روایت آمده که #عمر بن خطاب چراغ اهل بهشت است. حضرت فرمود: این نیز محال است چون در بهشت، فرشتگان مقرّب خدا، آدم، محمد(ص) و همه انبیاء و فرستادگان خدا حضور دارند، چطور بهشت با نور آنها روشن نمیشود، ولی با نور عمر روشن می گردد؟!
🔸یحیی ادامه میدهد که در روایت آمده اهل بهشت به زبان #عمر سخن می گویدند. حضرت فرمود: من منکر فضیلت عمر نیستم؛ ولی #ابوبکر، با آن که از #عمر افضل بود، بالای منبر گفت: من شیطانی دارم که مرا منحرف میکند، هرگاه دیدید از راه راست منحرف شدم، مرا به راه درست باز آورید.
🔹یحیی گفت: روایت شده که پیامبر فرمود: اگر من به پیامبری مبعوث نمیشدم، حتما #عمر مبعوث می شد. امام فرمود: کتاب خدا از این حدیث صادق تر است: «وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِیِّینَ مِیثَاقَهُمْ وَمِنکَ وَمِن نُّوحٍ...». خداوند از انبیا برای اجرای صحیح رسالتشان پیمان گرفته و آنها لحظه ای به خدا شرک نورزیده اند، حال چگونه ممکن است برخلاف پیمان خود، شخصی را که بخشی از عمرش را در حال شرک به خدا گذرانده به پیامبری برگزیند؟
🔸باز یحیی گفت: روایت شده که پیامبر فرمود: هیچگاه وحی از من قطع نشد، مگر آن که گمان بردم که به خاندان #خطاب (پدر عمر) نازل شده است، یعنی نبوّت از من به آنها منتقل شده است. حضرت فرمود: برای پیامبران جایز نیست حتّی لحظهای در رسالت خود دچار تردید شوند. چگونه ممکن است که نبوّت از برگزیده خدا به کسی که مدّتها شرک ورزیده است منتقل شود؟
🔹یحیی مجددا گفت: روایت شده که پیامبر(ص) فرمود: اگر عذاب نازل می شد، کسی جز #عمر از آن نجات نمی یافت. حضرت فرمود: این نیز محال است چون خداوند به پیامبر اسلام فرموده تا زمانی که تو در میان آنان هستی، خداوند آنان را عذاب نمی کند و نیز تا زمانی که استغفار میکنند، خدا عذابشان نمیکند. لذا برای نزول عذاب دو مانع ذکر شده: یکی وجود پیامبر و دیگری استغفار مردم.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ تحلیل شهید بهشتی از استعفای مهندس بازرگان و تفاوت خط فکری شان
🔹در این مدت، من با آقايان، البته روابط نزدیک داشته ام علاوه بر اینکه آقای #مهندس_بازرگان از دوستان خیلی قدیم من هستند و آقای #یزدی، همینطور... من هر دوی این برادرها را همچنان برادرهای #دوست_داشتنی و برخوردار از درجه بالایی از #صداقت و #صمیمیت میدانم، ولی #خط_فکری شان را در مورد #سیاست_انقلابی ایران از اول هم خطی که با ما بخواند، نمی یافتم.
🔸ما از همان اول حس می کردیم که نقطه نظرهامان مختلف است، منتها با توجه به اینکه اینها یاران و دوستان انقلاب بوده اند و خدماتی داشته اند و سهمی داشته اند -آقای بازرگان که سهم زیادی در سابقه فعالیت قبلی شان مخصوصا داشته اند- ما ترجیح میدادیم که با وجود این اختلاف نظرها، همکاری داشته باشیم.
🔹تا وقتی که آقایان به این نتیجه رسیدند که نمی توانند پا به پای این نقطه نظرها بیایند و استعفاء دادند. بنابراین، من آقایان را چهره هایی دوست داشتنی و برخوردار از صداقت و خوب میدانم، ولی نقطه نظرشان را در جهت این انقلاب هم از پیش نمی یافتم و روز به روز این نظر قوی تر میشد، چه در جهت #مسائل_داخلی انقلاب و چه در مورد #مسائل_خارجی انقلاب.
🔸ما معتقد بودیم انقلاب ایران، یک #انقلاب_جهانی است، لااقل در #جهان_اسلام و در دنیای #مستضعفین. شاید آقایان چنین دیدی نداشتند، مخصوص آقای #مهندس_بازرگان خیلی اینطورها نمی اندیشیدند. باز آقای #دکتر_یزدی هم نقطه نظرهاشان با آقای بازرگان یکی نیست. ایشان هم با آقای بازرگان اختلاف نظرهایی داشتند.
🔹ما معتقد بودیم که در داخل مملکت، باید خارج از این #فرم_بوروکراتیک عمل کرد. آقای مهندس #بازرگان عجیب تکیه داشتند روی اینکه همه کارها را ببرند توی همین کانال های #بوروکراتیک و به همین دلیل، خیلی ضربه خوردیم و من تنها در مورد #جهاد_سازندگی باید بگویم که در طول همین دو هفته که بنده آنجا حضور پیدا کردم و سامان جدید به آن دادم، تحرک پیدا کرده، در حالی که آرام آرام داشت، به صورت یک چیز نیمه مرده در می آمد.
🔸اینها نشان میدهد که اختلاف نظرهایی داشته ایم. ما معتقدیم که این ملت، امروز به #کارهای_ضربتی و #بنیادی احتیاج دارد. ما معتقدیم که همانطور که در خور انقلاب است، این #گروه_های_کوچک بودند که انقلاب کردند، بپاخاستند و از مجموعه آنها، این سیل خروشان دیکتاتور برافکن و استبداد و استعمار برافکن بوجود آمد.
🔹همینطور هم باید الان، به مردم کمک کرد تا سازندگی های کوچک بکنند و معطل آنکه حالا نقشه هایی کلی و هماهنگ کننده، برای کارهای ضربتی بوجود بیاوریم نشویم.
🔸آقایان[=بازرگان] اینطور فکر نمی کردند و فکر می کردند که حالا ما در یک شرایطی قرار داریم که می توانیم ملت را معطل کنیم، برای انجام اینکارها. من الان گفته ام در هر گوشه مملکت، هر کار خوبی که هست، جهاد باید کمک کند که انجام بگیرد.
🔹فلان جاده را می خواهند اسفالت بکنند، حالا این اسفالت ممکنست سه سال بیشتر دوام نیاورد، بگذارید بکنند. هم کار بوجود می آید و هم سه سال گردوغبار را مردم نمی خورند، حالا تا بعدا برای اسفالت زیر بنایی و اساسی آن انشاء الله مجددا کار خواهیم کرد.
🔸نباید معطل این حرفها بشویم. فلان روستا را میخواهند بسازند، در فلانجا میخواهند کشاورزی کنند، میخواهند در یک جایی یک دامداری کوچک ایجاد کنند، فلان خانه یا مدرسه را می خواهند بسازند، یا تعمیر کنند، بگذارید بکنند. حالا نباید صبر کنیم تا طرحش آماده شود و در یک مرکزی، مثلا مراکز شهر یا استان تصویب شود، بعد اعتبارش تامین شود.
🔹خلاصه اینها هیچکدام متناسب با روند انقلاب نیست. این اختلاف نظرها را داشتیم و از همین قبيل اختلاف نظرها در مورد مسائل #کردستان داشتیم که متاسفانه در اینجا باید بگویم #خسارت، خیلی زیاد بوده است. ما که در فروردین ماه، از سفر کردستان برگشتیم، ایده هائی در مورد کردستان داشتیم. که گفتیم اگر #دولت عمل کرده بود، گمان می کنم که حالا اینجا نبودیم.
📚بهشتی اسطوره برجاودانه تاریخ، ج3، ص1037
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ اگر تقدیر زندگی در اختیار خودم بود...
🌱 حقیقتا جناب #کلینی در کتاب شریف #کافی درّهای فراوانی را در کنار هم به زیبایی به نظم در آورده که حیف است از آنها بی بهره بمانیم. ایشان در روایتی به نقل از #سَدیر چنین نقل میکند:
🌱 از #امام_صادق(ع) شنیدم که میفرمود: #بنی_اسرائیل نزد #حضرت_موسی(ع) رفتند و از او خواستند که از خداوند بخواهد که هرگاه ما اراده کردیم باران ببارد و هرگاه ما خواستیم باران نبارد یعنی عملا #تقدیر_امور مادی و کاریمان به عهده خودمان باشد چرا که شغل آنها عمده #کشاورزی بود.
🌱 حضرت نیز همین مسئله را از خداوند طلب میکند و خداوند نیز اجابت کرده و تقدیر امور را به دست #بنی_اسرائیل میدهند. بنی اسرائیل بعد از اینکه مطلع شدند خداوند این قدرت را به آنها داده شروع به کشاورزی کرده و هرگاه نیاز به آب داشتند اراده باران میکردند و باران میبارید و هرگاه نیاز نداشتند اراده کرده و باران قطع میشد.
🌱 این امر موجب شد مزارع آنها همانند کوه ها و جنگل های پر درخت بزرگ بشود اما وقتی زمان درو و برداشت رسید چیزی نیافتند، انگار ظاهر مزارع پُربار نشان میداد اما در باطن محصولی نداده بود یا محصول خراب شده بود یا... . در هر صورت تلاش آنها بی نتیجه مانده بود.
🌱 آنها به حضرت #موسی(ع) شکایت کردند که خداوند این قدرت را به ما داد اما چرا چنین شد که کار ما بی محصول ماند و خدا به ما ضرر رسانید؟ حضرت نیز این مسئله را به خداوند عرضه داشت. خداوند نیز در پاسخ به موسی(ع) فرمود:
🌱 اینها از چه چیزی شکایت میکنند؟ من به اندازه ای خاص برای آنها باران مشخص و تقدیر نمودم ولی آنها راضی به تقدیر من نشدند و خواستند که خودشان تقدیر امورشان را به دست بگیرند و من نیز به خواست آنها عمل کردم و به خودشان واگذار کردم و اینگونه شد که میبینی لذا این چیزی که رخ داده نتیجه تقدیر خود آنهاست، نه من.
📚فروع کافی، ج5، ص262
📌پ.ن: راضی به تقدیر الهی بودن یکی از مهمترین مسائل اخلاقی و ملاکات دینی است که میتواند #معیار_سنجش_افراد و مرتبه آنها نزد خداوند قرار گیرد.
اساسا خداوند بنده اش را دچار امتحاناتی میکند تا ببینید که او چه مقدار #تسلیم تقدیرات اوست لذا لازم است همیشه از این زاویه به زندگی و عالم نگاه کنیم که خداوند طراح و پشت پرده اتفاقات زندگی ماست.
اگر این شد آنگاه در نهایت رنج ها و مشکلات نیز به #آرامش خواهیم رسید چون او میبیند و او چنین طراحی کرده است؛ همانگونه که #سید_الشهدا نیز در گودال قتلگاه فرمود خدایا راضی به قضای تو هستم.
البته این تذکر لازم است که باید مفاهیم دینی را #منظومه_وار دید لذا این نگاه نباید منجر به عدم تلاش و #بی_تدبیری و #عدم_عقلانیت و... بشود چرا که یکی از تقدیرات خداوند، اعطای #اختیار به انسان ها بوده است. به همین دلیل است که نباید نتیجه کم کاری ها و بی تدبیری ها و خطاهای خود را به پای تقدیر الهی نوشت.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
هدایت شده از بینش راهبردی
چهره لاوروف در سفر آخرش به ایران دیدنی بود.
وقتی به روسها گفتیم حمله نظامی مستقیم به اوکراین کار درستی نیست و باید حساب شده تر پیش روید با تبختر گفتند چند روزه "کیف" پایتخت اوکراین را فتح میکنیم.
آنها فکر میکردند، میتوانند از چند جهت با حمله برق آسا کیف را بگیرند
ابتدا هم خوب پیش رفتند اما وقتی روی زمین آمدند با مانع بزرگی به نام جنگ شهری برخورد کردند که به خاطر فقدان تجربه با تلفات سنگین مواجه می شدند و تلفات غیرنظامیان نیز بالا می رفت. که هر دوی اینها در تثبیت روایتهای غربی ضد روسها موثر بود.
حال روسها و پوتین متوجه شدند، باید به کسی اتکا کنند که استاد جنگ های هدفمند شهری با کمترین تلفات مردمی است
موشکها و پهپادهای ما برای این منظور است
و چهره لاوروف دیدنی بود وقتی که درخواست کمک و خرید پهپادهای ما را داشت!
دنیا باید بداند پیشران نظم آینده حتی در سخت افزار هم ما هستیم و این قدرت نرم افزاری و سخت افزاری را از انقلاب اسلامی و درایت امامین انقلاب داریم
با کانال #بینش_راهبردی همراه باشید.
http://eitaa.com/joinchat/2579496960C994bde62e8
❇️ علی(ع) و فضائل غیر قابل انکارش
#حسادت_به_علی
🔹 #ابن_عساکر در #تاریخ_دمشق(ج42،ص116) به نقل از حارث بن مالک چنین میگوید: وارد #مکه شده و نزد #سعد_بن_ابی_وقاص رفته و از او پرسیدم درباره علی فضیلتی شنیده ای؟ سعد به وجود پنج ویژگی برای علی(ع) شهادت میدهد و میگوید اگر من یکی از آنها را داشتم، برایم از اینکه در دنیا عمر #نوح(ع) را داشته باشم، دوست داشتنی تر بود و بعد شروع به شمردن آن فضیلت ها میکند:
1️⃣ اول آنکه پیامبر خدا #ابوبکر را به همراه #سوره_برائت به سوی مشرکان قریش فرستاد و او یک روز و شب در راه بود تا اینکه به علی(ع) فرمود دنبال ابوبکر برو و سوره را از او بگیر و خودت ابلاغ کن و ابوبکر را نزد من برگردان. وقتی ابوبکر برگشت از پیامبر پرسید ماجرا چیست؟ آیا چیزی درباره من نازل شده؟ حضرت فرموید خیر اما برای ابلاغ مطلبی، یا باید خودم ابلاغ کنم یا کسی که از من باشد[و تو از من نیستی اما علی از من است].
2️⃣ دوم آنکه با #پیامبر در مسجد مینشستیم تا اینکه یک روز گفته شد از این به بعد غیر از #خانواده_پیامبر و #خانواده_علی همه باید از مسجد خارج شوند و ما نعلین کشان از مسجد خارج شدیم. صبح #عباس[عموی حضرت] به پیامبر فرمود چرا عموها و یارانت را بیرون کردی و این جوان را در مسجد ساکن کردی؟ حضرت فرمود من شما را بیرون نکردم بلکه این فرمان خداست.
3️⃣ سوم آنکه پیامبر، #عمر و #سعد را به #خیبر فرستاد اما کار پیش نرفت تا اینکه فرمود فردا پرچم را به دست کسی میدهم که خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبرش نیز او را دوست دارند. روز بعد با اینکه علی چشم درد داشت، با آب دهانش به چشمان او زد و چشم او خوب شد و پرچم را به دست او داد و او پیروز شد.
4️⃣ چهارم آنکه در روز #غدیر_خم، پیامبر همه را نگه داشت و دستان علی را بالا برد به طوری که سفیدی زیر بغلش پیدا شد و سه بار گفت: «من کنت مولاه فعلی مولاه»
5️⃣ پنجم آنکه پیامبر سوار بر شترش به قصد جنگ از شهر خارج شد و علی را به همراه خود نبرد. #قریش این را دلیل بر ناشایستگی علی و عدم رضایت و توجه پیامبر به او دانستند اما پیامبر همه مردم را جمع کرد و فرمود: یا علی! نسبت تو به من همانند نسبت #هارون به #موسی است، جز آنکه بعد از من دیگر پیامبری نداریم.
📌 پ.ن: افراد کثیری از صحابه و غیر صحابه ولایت و امامت حضرت امیر(ع) را نپذیرفتند اما شاید به جرئت بتوان گفت با این حال، همه یا عمده آنها منکر فضائل علی(ع) نبودند، چه اینکه در نقل های متعددی این گزارش ها به دست ما رسیده است که می توان درباره آن کتاب ها نوشت.
سعدبن ابی وقاص یکی از آن افراد است، کسی که از صحابه پیامبر بود، فرماندهی سپاه اسلام در #جنگ_قادسیه را به عهده داشت اما در زمان خلافت حضرت در ابتدا با ایشان بیعت نکرد و وقتی هم که بیعت کرد در جنگ های حضرت حاضر نشد و با او همراهی نکرد. پسر او، #عمر_سعد نیز فرماندهی سپاه دشمن در کربلا را به عهده داشت.
اما همین شخصیت نمی تواند منکر فضائل حضرت بشود، چون روز و شب این فضائل را به چشمان خود دیده است، فضائلی که یکی دو تا هم نیستند و بعضی از آنها به تواتر نقل میشده لذا اساسا قابل انکار نبوده اند.
یکی از دلایلی که باعث شد این چنین افرادی در عین قبول فضائل حضرت اما امامت و ولایتش را قبول نکنند، #حسادت آنها بود که در روایات نیز به آن اشاره شده. اگر همین گزارش سعد را به دقت بخوانید، حس حسادت از سر و روی آن می بارد.
در نقل دیگری آمده #معاویه وارد مدینه شد و به سعد گفت چرا ما را در حقمان در برابر باطل یاری نمیکنی اما سعد پاسخ داد از پیامبر شنیدم که می فرمود: «على با حق است و حق با على است، هر جا كه باشد.» معاویه در پاسخ میگوید: هیچگاه نزد من مانند امروز شایسته ملامت نبودی. سعد میگوید چرا؟ معاویه پاسخ میدهد: چون اگر من این سخن را از پیامبر شنیده بودم تا زمان مرگم همواره #خادم_علی میشدم.
البته معاویه هم حق را درباره علی(ع) می دانست اما چه بسا حسادت او نسبت به حضرت از حسادت سعد بیشتر هم بود.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ آیا اسلام نظامات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خاص خودش را دارد؟
«#مذهب_اسلام از هنگام ظهورش متعرض نظامهاى حاكم در جامعه بوده و خود داراى سيستم و نظام خاص #اجتماعى و #اقتصادى و #فرهنگى بوده است كه براى تمامى ابعاد و شئون زندگى فردى و اجتماعى قوانين خاصى وضع كرده است و جز آن را براى سعادت جامعه نمىپذيرد.
مذهب اسلام همزمان با اينكه به انسان مىگويد كه خدا را عبادت كن و چگونه عبادت كن؛ به او مىگويد #چگونه_زندگى_كن و روابط خود را با ساير انسانها بايد چگونه تنظيم كنى، و حتى جامعه اسلامى با ساير جوامع بايد چگونه روابطى را برقرار نمايد. هيچ حركت و عملى از فرد و يا جامعه نيست مگر اينكه مذهب اسلام براى آن حكمى مقرر داشته است.»
📚 صحیفه امام، ج5، ص389
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ سیاست علوی و سیاست اُموی
«آن مردك[#پاکروان؛ رئیس وقت سازمان اطلاعات و امنیت پهلوی] وقتى كه آمد [در زندان] پيش من، من بودم و آقاى #قمى. گفت:. #سياست عبارت از #بد_ذاتى، #دروغ_گويى و ... خلاصه #پدر_سوختگى است و اين را بگذاريد براى ما!.
راست هم مىگفت، اگر سياست عبارت از اينها است مخصوص آنها مىباشد. اسلام كه سياست دارد، مسلمانان كه داراى سياست مىباشند، ائمه هدى عليهم السلام كه «#ساسة_العباد» هستند غير از اين معنايى است كه او مىگفت.
او مىخواست ما را اغفال كند. بعد رفت در روزنامه اعلام كرد. تفاهم شده كه روحانيون در سياست دخالت نكنند!. ما هم بعد از آزادى رفتيم سر منبر تكذيبش كرديم، گفتيم دروغ گفته است، اگر خمينى يا ديگرى چنين حرفى بزند بيرونش مىكنيم.
[امام 21 فروردین43 چنین گفته بود: يك نفر از اشخاصى كه ميل ندارم اسمش را بياورم، گفت آقا سياست عبارت است از دروغ گفتن، خدعه، فريب، نيرنگ، خلاصه #پدر_سوختگى است! و آن را شما براى ما بگذاريد! چون موقعْ مقتضى نبود نخواستم با او بحثى بكنم. گفتم: ما از اوّل وارد اين سياست كه شما مىگوييد نبودهايم. امروز چون موقع مقتضى است، مىگويم اسلام اين نيست. #واللَّه_اسلام_تمامش_سياست_است. اسلام را بد معرّفى كردهاند. #سياست_مُدُن از اسلام سرچشمه مىگيرد. من از آن آخوندها نيستم كه در اينجا بنشينم و تسبيح دست بگيرم؛ من #پاپ نيستم كه فقط روزهاى يكشنبه مراسمى انجام دهم و بقيه اوقات براى خودم سلطانى باشم و به امور ديگر كارى نداشته باشم. پايگاه #استقلال_اسلامى اينجاست.]
اينها از اول در ذهن شما وارد كردند كه سياست بمعنى دروغ گويى و امثال آن مىباشد تا شما را از امور مملكتى منصرف كنند و آنها مشغول كار خودشان باشند و شما هم مشغول #دعا_گويى باشيد، شما اينجا بنشينيد «خلد اللَّه ملكه» بگوئيد و آنها هم هر كارى كه دلشان مىخواهد بكنند، هر گونه هرزگى كه مىخواهند بكنند.
البته خودشان بحمد اللَّه اين فهم ها را ندارند ولى اساتيد و كارشناسانشان اين نقشه ها را كشيدهاند #استعمارگران_انگليسى كه از 300 سال پيش در ممالك شرق نفوذ كردند و از همه جهات اين ممالك اطلاع دارند اين برنامه را درست كردند. بعدها نيز #استعمارگران_آمريكايى و غير آنها با انگليس ها همراه و متفق شدند و در اجراى اين برنامه شركت كردند.
من در همدان بودم كه يكى از طلبه هاى ما كه مرد فاضلى بود از لباس خارج شده ولى اخلاقش محفوظ بود ورقه بزرگى را به من نشان داد كه در آن به رنگ سرخ علامت گذاريهائى شده بود، به طورى كه مىگفت اين علامتهاى سرخ مال مخازن زير زمينى بود كه در ايران وجود دارد و كارشناسان خارجى كشف كرده بودند! كارشناسان خارجى روى كشور ما مطالعه كردند همه مخازن زير زمينى ما را كه كجا طلا دارد، كجا مس دارد و نفت و ... دست آوردند،
روحيه افراد ما را هم سنجيدند كه چطورى است و ديدند تنها چيزى كه نمىگذارد نقشههايشان عمل گردد و در مقابلشان سد مىباشد #اسلام و #روحانيت است. آنان #قدرت_اسلام را ديدند كه بر اروپا سلطه پيدا كرد و دانستند كه اسلام واقعى مخالف با اين بساط است.
نيز دست آوردند كه روحانيون واقعى را نمىتوانند تحت نفوذ خود درآورند و در فكرشان تصرف كنند. لذا از روز اول كوشيدند كه اين خار را از سر راه سياست خود بردارند و اسلام را كوچك و روحانيت را ضايع كنند با تبليغات سوء اين كار را هم كردند، به طورى كه امروز اسلام در نظر ما بيش از 4 تا مسأله نيست!
از طرفى بر آن شدند كه فقها و علماء اسلام را كه رأس جمعيت هاى اسلامى قرار دارند با تهمت، يا به وسائل ديگر لكه دار و ضايع نمايند. آن شخص بسيار بى آبرو كه عامل استعمار است در كتابش نوشته ششصد نفر از علماى نجف و ايران #وظيفه_خوار_انگليس بودند! ...#استعمار خيلى مايل است كه همه علما را جيره خوار خودش معرفى كنند تا علماى اسلام را در ميان مردم بدنام ساخته مردم را از آنان رو گردان و منصرف كنند.»
📚ولایت فقیه امام خمینی، ص140
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸دعوای شرق و غرب در اوکراین و اهمیت ویژۀ آن🔸
الان در #اوکراین روسها می خواهند قسمت شرقی را حفظ کنند، #ناتو هم می خواهد این قسمت را به خودش ملحق کند. نظامیهایشان به کمک پول آمریکاییها، توی خیابانهای این قسمت شرقی هستند. روسها هم موشکهای قاره پیمایشان را دارند مجهز می کنند.
این شرایط را امام صادق (علیه السلام) در هزار سیصد سال قبل گفته! تمام آنچه امروزه دارد واقع میشود مو به مو اینها را گفته. #دعوای_شرق_و_غرب [که ائمه فرموده اند] دارد واقع می شود. گفته یمنیها قیام می کنند. آنها از کشور خودشان هم خارج میشوند و به سمت شمال (عربستان) میآیند. آثارش را ما داریم میبینیم. این جریانات تکفیری، وارد عراق می شوند. وارد شام می شوند. فردا، پس فردا وارد اردن هم می شوند. اینها دارد مو به مو اتفاق میافتد.
اوج این دعواهای داعش و دیگران، #بعد از دعوای شرق و غرب خواهد بود. این روزها همۀ این علامات را میبینیم.
[مرحوم] آقای بهلول به من گفت که یک روزی آمریکا به پنجاه ایالتِ تکه تکه تقسیم می شود. حالا ممالک متحده است، می شود ممالک متفرقه! و عیناً همین طوری که سر روسها آمد، سر آنها هم می آید. قبل از پیروزی انقلاب، آقای بهلول آمده بود خرمشهر. دوستی، مهمانی اش کرده بود. به رفیقش گفت که خانهات را در خرمشهر بفروش. گفت خانهام خوب است، چطور؟ گفت: همین که به تو گفتم. این آقا چون خیلی معقتد بود به آقای بهلول، خانه اش را فروخت و رفت اصفهان خانه گرفت. بعد از پیروزی انقلاب وقتی عراق به خرمشهر حمله کرد و آن را گرفت، آن موقع فهمید آقای بهلول چه می گفت!
خب حالا ما می بینیم این آثار و علائم را. حداقلش این است که یک اظهار ادبی به آقا بکنیم که وقتی آقا میآید، اگر بگوید شما وقتی من غایب بودم چه کردید، رویمان بشود که به ایشان بگوییم اقلاً در روز جمعه، یک #گریه برای شما کردیم. #ضجه ای زدیم.
همین رهبر بزرگوارتان، هرچه کمک به ایشان بکنید، کمک به امام زمان (ع) است. این جور نباشد که ایشان کسی را تقویت کند، اما شما تضعیفش کنید. نکنید این کار را. اینها بچگی است. همین [اطاعت از رهبری]، عبادت است. به امام زمانت هم می توانی بگویی ما حرف این آقا را به عنوان نائبت، هرچه گفت انجام دادیم. #می_پذیرد.
(تاریخ سخنرانی: 1393/11/17. بعد از دعای ندبه)
@haerishirazi
❇️ مهندسی دنیا توسط دین
🔹شاید بتوان #کلیدی_ترین قسمت سخنرانی دیروز #آیت_الله_خامنه_ای را این بخش دانست:
➕«نقطه مرکزی و اساسی هویت #تمدن_غربی عبارت است از تفکیک میان دین و پیشرفت. جمهوری اسلامی درست همین مرکز را نشانه گرفته و شلیک کرده و به هدف زده! خب عصبانیاند دیگر. نمیتواند این را تحمل کند. هر روز به فکر این است که یک ضربهای بزند.»
🔸مسئله اصلی، تقابل و #نبرد_ایدئولوژیک_اسلام_و_غرب و به تعبیری ایران و امریکاست. تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، تمدن غرب سه مدل برای اداره دنیا ارائه داده بود: 1. مدل #کمونیستی 2. مدل #فاشیستی 3. مدل #لیبرالی.
🔹دو مدل اول به مرور به شکست انجامید و نتوانست خود را به عنوان مدلی برتر به جهان بقبولاند اما مدل لیبرالی روز به روز در حال گسترش بود تا اینکه انقلاب اسلامی ایران به وقوع پیوست و اساسا یک مدل جدیدی برای اداره دنیا مطرح کرد: #اداره_دنیا_توسط_دین یا به تعبیر دیگر #مهندسی_دنیا_توسط_دین.
🔸وجه مشترک و دال مرکزی سه مدل غربی، تفکیک میان دین و پیشرفت بود اما #مکتب_امام در مدلی که برای اداره دنیا ارائه داد، نقطه محوری اش #پیشرفت_بواسطه_دین بود. همان چیزی که رهبر انقلاب از آن تعبیر به #جوهره_مکتب_امام میکنند:
➕«#جوهر_اصلى در مكتب امام بزرگوار ما، رابطهى دين و دنيا است؛ يعنى همان چيزى كه از آن به مسئلهى دين و سياست و دين و زندگى هم تعبير ميكنند... دنيا ميدان اساسىِ وظيفه و مسئوليت و رسالت دين است. دين آمده است تا در اين صحنهى عظيم و در اين عرصهى متنوع، به مجموعهى تلاش انسان شكل و جهت بدهد و آن را هدايت كند. دين و دنيا در اين تعبير و به اين معناى از دنيا، از يكديگر تفكيكناپذيرند...
دنيا هم بدون #مهندسىِ_دين و بدون دست خلاق و سازندهى دين، دنيايى خواهد بود تهى از معنويت، تهى از حقيقت، تهى از محبت و تهى از روح... در چنين صحنهيى، آنچه مىتواند #حاكميت_صحيح را بر عهده بگيرد، جز دين چيز ديگرى نيست...
دين و دنيا در منطق امام بزرگوار ما مكمل و آميخته و درهمتنيدهى با يكديگر است و قابل تفكيك نيست. اين، درست همان نقطهيى است كه از آغاز حركت امام تا امروز، #بيشترين_مقاومت و خصومت و عناد را از سوى #دنيا_داران و #مستكبران برانگيخته است؛ كسانى كه زندگى و حكومت و تلاش و ثروت آنها مبتنى بر حذف دين و اخلاق و معنويت از جامعه است.» 14/3/84
🔹رهبر انقلاب در مورد #راه_سوم_مکتب_امام چنین میگویند:
➕«ما به بركت اسلام يك #راه_سوّمى را به دنيا پيشنهاد كردهايم؛ نه راه #سوسياليستى در اقتصاد و تبعات اقتصاد، نه راه #ليبرال_دموكراسىِ غرب با تبعات و خصوصيّاتى كه دنبالش هست؛ يك راه سوّمى ما داريم، اين راهى كه امروز كشور ما دارد ميرود، راه سوّمى است. البتّه ما در آرايههاى گوناگونِ اين راه يك قدرى #كُندى كردهايم، #كوتاهى كردهايم لكن وقت زيادى نيست. چهل سال، زمان زيادى براى حركت يك نظام و رسيدن به يك تمدّن نيست.
كشورهاى غربى كه امروز مثلاً يك تمدّن جاافتادهاى دارند، چهار قرن، پنج قرن، با مشكلات دست و پنجه نرم كردند؛ چهل سال، زمان زيادى نيست. ما كمكارى داريم در اين زمينهها، منتها ميتوانيم اين راه سوّم را درست معرّفى كنيم، درست مشى كنيم، درست حركت كنيم و با عمل خودمان، با سخن منطقى خودمان، دلهايى را جذب كنيم به اين سمت، به اين راه - نه حالا لزوماً به خودمان يا به كشور خودمان - به اين حركت عظيم مهمّى كه ميتواند براى بشريّت سودمند باشد و از نفوذ فرهنگ غربى كه روزبهروز دارد منحطتر ميشود، نجات بدهيم كشورها را.» 17/7/98
➕«امام با انقلاب اسلامى و با تشكيل جمهورى اسلامى راهِ ميانهى #عقب_ماندگى و #غرب_زدگى را ترسيم كرد. ملّتها تصوّر ميكردند يا بايد عقبمانده بمانند يا بايد غربزده شوند. امام نشان دادند كه نه يك راه مستقيم، يك #صراط_مستقيم وجود دارد كه انسان اسير غرب هم نشود، غربزده هم نشود؛ امّا راهِ ترقّى و #پيشرفت و تعالى را طى كند.» 14/3/87
🔸اساسا #حرف_نوی_انقلاب برای جهانیان را میتوان همین مسئله دانست و به خاطر همین نکته بود که مکتب امام توانست #عصر_جدیدی را رقم بزند. نقطه اساسی چالش ما و غرب به همین مسئله بر میگردد. توجه به این نکته در تحلیل حوادث روز مسئله ای کلیدی است که تحلیل ها را متفاوت میکند اما متاسفانه بخشی از سیاستمداران و نخبگان ما اساسا تهی از چنین نگاهی هستند لذا خروجی تحلیلشان چیز دیگری میشود.
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ حسین(ع) و ماجرای دعوت از بصریان(بخش اول)
🔹#محرم که میرسد، همیشه برایمان از #بی_وفایی_کوفییان میگویند، اما خوب است مقداری هم به نوع تعامل دیگر قبایل با مسئله #کربلا بپردازیم. #سید_الشهدا هم پیش از شروع نهضت و هم هنگام شروع نهضت، افراد، گروه ها و قبائل مختلفی را برای پیوستنشان به این حرکت دعوت کردند، از جمله اهل بصره را. در ادامه اندکی به نوع تعامل #بصریان خواهیم پرداخت.
🔸حضرت نامه دعوت را توسط #سلیمان به پنج قبیله بصره و بزرگان آن فرستاد. حضرت در نامه فرموده بود: رَدای خلافت ازآنِ ما بود اما دیگران از ما گرفتند و ما هم به آن تن دادیم تا موجب #اختلاف و #تفرقه نشود. شما را به #کتاب_خدا و #سنت_پیامبر دعوت میکنم که امروز سنت رسول الله از میان رفته و #بدعت ها زنده شده. اگر از فرمانم پیروی کنید شما را به #صراط_مستقیم و سبیل رشاد هدایت میکنم.
🔹یکی از آن سران، #منذر_بن_جارود بود، کسی که از صحابی امیرالمومنین(ع) بشمار میرفت و در جنگ #جمل فرماندهی بخش کوچکی از سپاه حضرت را به عهده داشت. حضرت او را والی و حاکم شهر #اصطخر فارس کرد اما او در #بیت_المال خیانت کرد و بخشی از آن را برای خود برداشت. حضرت نیز به او چنین می نویسد:
➕«خوبى پدرت، مرا درباره تو فريب داد. گمان مىكردم تو از شيوه و رفتار او پيروى مىكنى؛ امّا آن گونه كه از تو به من رسيده، #پيروى_هوا_و_هوس را رها نمىكنى، گرچه به دينت آسيب رسانَد، و به سخن خيرخواهان، گوش فرا نمىدهى، هرچند خالصانه خيرخواهى كنند.
به من خبر رسيده كه كارهاى بسيارى را بر زمين مىگذارى و براى سرگرمى و تفريح و صيد، بيرون مىروى و در ثروت خداوند، نسبت به باديهنشينان قبيلهات گشادهدستى مىكنى، گويا #ميراث_پدر_و_مادر توست. به خدا سوگند، اگر اين گزارشها درست باشد، شتر قبيلهات و بند كفشهايت از تو بهترند.
خداوند، لهو و لعب را نمىپسندد و خيانت به مسلمانان و تباه كردن كارهاى آنان، خداوند را به خشم آورَد، و كسى كه چنين است، شايسته نيست كه با او مرزها پاسدارى شود و ثروتهاى عمومى، گردآورى گردد و امين اموال مسلمانان قرار گيرد. هر گاه نامهام به تو رسيد، نزد من بيا»
🔸منذر به #کوفه می آید و حضرت او را به پرداخت غرامت محکوم و زندانی میکند اما چندی بعد با #وساطت و شفاعت #صعصعة_بن_صوحان (که از بهترین صحابه حضرت و از بزرگان قبیله منذر بود) آزاد میشود، البته پس از آن كه او را قسم داد و او هم قسم ياد كرد كه ندارد. این ماجرای تاریخی پر از عبرت ها برای امروز ماست، از #عدالتخواهی عده ای و عدم توجه منذر به آنها تا نوع تعامل حضرت با او، از وساطت صعصعة تا پذیرش آن توسط حضرت...
🔹خب حالا این صحابی امیرالمومنین(ع) چگونه با دعوت فرزندش سیدالشهدا تعامل میکند؟ او این مسئله را به #عبید_الله که حاکم وقت #بصره بود اطلاع میدهد چون دخترش همسر عبیدالله بود و میترسید این نیرنگ و شگرد او برای گرفتن #ناصران_حسین(ع) باشد. عبیدالله نیز فرستاده و سفیر حسین را گردن میزند. کار به جایی رسید که حتی براساس برخی گزارشات وقتی عبیدالله والی کوفه شد، یکی از همراهان او به کوفه همین جناب منذر بوده است.
🔸جالب است که همین منذر پیش از ماجرای کربلا یک وقت سیدالشهدا را دید و به ایشان گفت: خدا مرا فدايت كند، اى فرزند پيامبر خدا! در چه حالى هستى؟ حضرت هم فرمود: «...از #گرفتارى_هاى _اين_امّت، آن است كه اگر آنان را فرا بخوانيم، اجابتمان نمىكنند و اگر آنها را وا گذاريم، به وسيلۀ غير ما هدايت نمىيابند»، اما با این حال او همچنان اصرار داشت مسیر دیگری را دنبال کند.
🔹جالب تر آنکه در گزارش دیگری خود جناب منذر نقل کرده در جنگ #جمل وقتی با حضرت امیر(ع) وارد بصره و مکانی به اسم «#زاویه» شدیم، حضرت توقّف كرده و چهار ركعت نماز خوانده و گونههايش را به خاك ساييد و اشكهايش با خاك، عجين شد. سپس دستهايش را بلند كرد و چنین دعا فرمود: «بار خدايا! ...اين، بصره است. از تو خيرهايش را مىخواهم و از شرّش به تو پناه مىبَرَم... بار خدايا! اين گروه، اطاعت مرا كنار نهادند و بر من ستم كردند و بيعتم را شكستند. بارخدايا! خون مسلمانان را خودت حفظ كن.
📌منذر، هم ندای عدم اطاعت مردم از امامشان را از لسان سیدالشهدا شنید و هم از لسان امیرالمومنین اما باز خود #عبرت نگرفت و مطیع امامش نشد. آیا این ماجرا برای امروز ما عبرتی دارد؟
📚تمامی استنادات تاریخی از دو کتاب دانشنامه امیرالمومنین(ع) و امام حسین(ع) نشر دارالحدیث می باشد که به دلیل تعدد استنادات صفحات ذکر نشده.
➕بخش دوم: https://eitaa.com/TarikhDEF/134
➕بخش سوم: https://eitaa.com/TarikhDEF/138
➕بخش چهارم: https://eitaa.com/TarikhDEF/144
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF
❇️ به عمق ها توجه کنید...
#تعمیق_معرفت
#عدالت_طلبی_ساختاری
من به شما برادران و خواهران عزيز- كه فرزندان من هستيد- مؤكداً توصيه مىكنم كه به #عمق_ها توجه كنيد و آن را بطلبيد؛ از #ظواهر هم دست نكشيد. اين خطاست كه كسى خيال يا توهم كند كه بايد #باطن را درست كرد، ظاهر مهم نيست؛ نخير، همين ظاهر، انسان را به وادىهاى گوناگونى مىكشاند.
#ظاهر_دينى، ظاهر اسلامى، پايبندى به تعبد دينى، همين مجالس دعا، همين مجالس توسل به ائمه (عليهمالسّلام) لازم است؛ منتها همهى اينها را با #دانايى همراه كنيد. در مجلس روضهخوانى و سينهزنىِ بسيج وقتى شعر خوانده مىشود، بايد با معنا، با مضمون، جهتدار و همراه با درس باشد.
وقتى در آنجا سخنرانى مىشود، بايد در جهت #تعميق_فكر و انديشه باشد. وقتى نماز جماعت مىخوانيد، نماز شما بايد همراه با توجه به پروردگار و خشوع در مقابل او باشد. وقتى اعتكاف مىكنيد، وقتى روزه مىگيريد، وقتى اجتماعات مذهبى تشكيل مىدهيد، بايد همراه با توجه به خداى متعال و همراه با اخلاص باشد. #كليد_موفقيت اينهاست.
اگر اين نباشد، همان چيزى بر سر انسان خواهد آمد كه ديديد بر سر عدهيى آمد. عدهيى در اول انقلاب خيلى تند و داغ و پُرشور بودند، اما متأسفانه فكر دينى آنها عمق نداشت؛ با اولين باد سردى كه از طرف تبليغات دشمنان آمد، برگ و بار انقلابيشان ريخت و جوشش انقلابيشان تمام شد!
بعضىها #صد_و_هشتاد_درجه اين طرف غلتيدند. من يكوقت به يكى از اين آقايان گفتم كه شماها اوايل انقلاب در زمينهى مسائل اقتصادى #چپِ_چپ بوديد و ما از تندروىهاى چپگرايى شما را منع مىكرديم؛ اما الآن شما رفتهايد منتهااليه جهت مقابل، و شدهايد #راستِ_راست! ما همان جايى كه قبلًا بوديم، ايستادهايم و باز شما را از تندروىهاى راستگرايانه منع مىكنيم! اين بهخاطرِ #نداشتن_عمق است؛ به اين دليل است كه #ريشه_اعتقادى و فكرى وجود ندارد.
كسى كه ريشهى اعتقادى دارد، براساس اعتقادش حركت مىكند و در ميدانهاى گوناگون مىايستد. اگر جبهه است، مىرود شهيد يا جانباز مىشود و با رنج دائمِ بدنى و با ملامتها مىسازد. اگر هم از جبهه برمىگردد، ايمان خود را در ميان تندبادهاى گوناگون حفظ مىكند؛ اين #آدمِ_عميق است. ما از اينگونه آدمهاى متكى به عمق هم كم نداريم. بعضى هم نه؛ متكى به عمق نبودند. بنابراين بايد به تفكر اسلامى و تفكر بسيجى عمق داد.
بسيجى عدالتطلب است. #عدالت_طلبى فقط اين نيست كه انسان شعار عدالتطلبى بدهد؛ نه، بايد اين را واقعاً بخواهد. عدالتطلبى به اين نيست كه انسان رودرروى كسى بايستد و بگويد تو عدالتطلب نيستى؛ نه، اين، سازوكار دارد.
بايد جامعه به نقطهيى برسد كه سياستهاى عدالتطلبانه در آن طراحى شود و دستگاه اجرايى طورى باشد كه #سياست_هاى_عدالت_طلبانه فرصت عملياتى شدن و اجرايى شدن پيدا كند؛ و الّا خيلى سياستهاى عدالتطلبانه هم مطرح مىشود؛ اما سازوكار، آدمها، مهرهها، قلمبهدستها و امضاكنندهها يا علاقه ندارند، يا اعتقاد ندارند، يا همت ندارند، يا حال و حوصله ندارند، يا از همان قبيلِ «برو بابا دلت خوشه» است؛ لذا كارها متوقف و لنگ مىماند؛ بنابراين آنجاها را بايد اصلاح كرد.
براى رسيدن به هر آرزوى بزرگ و هر هدف والايى، سازوكارى وجود دارد؛ اين سازوكار را بايد جوانِ هوشمندِ فرزانهى دانشجو پيدا كند.
📚 آیت الله خامنه ای، بیانات در دیدار دانشجویان بسیجی، 5/3/84
🆔https://eitaa.com/TarikhDEF