eitaa logo
طب اسلامی ایرانی
409 دنبال‌کننده
1.8هزار عکس
564 ویدیو
65 فایل
ارتباط با ادمین جهت پرسش سوالات و درخواست مطالب مورد نیاز https://eitaa.com/MohammadParsa110
مشاهده در ایتا
دانلود
👈 و کمر ✅سوال⁉️ درخصوص دردهای دیسک گردن و کمر و سیاتیک می خواستم اطلاعاتی مرقوم بفرمایید . خیلی وقته مادرم دردهای سیاتیکی (به همراه سردشدن و درد و سرد بودن موضع) داره با توجه به این که روغن مالی با روغن بادام تلخ اسانس نعنا -بادکش مسیر سیاتیک و حتی یکبار فصد(دست چپ)هیچ فایده ای نداشته -اسفندشبانگاه-دو هفته منضج سودابه همراه مسهل-و تدابیر دیگر لحاظ شده که هیچ فایده ای نداشته خواهش میکنم مرا راهنمایی بفرمایید؟ ✅پاسخ: موارد زیر را انجام دهید تا به درمان برسید. ۱-ارده با شیره انگور هفته ای ۵ وعده ۲-زیتون صبح ناشتا ۷ عدد ۳-انجیر شبی ۷ عدد ۴-از ترکیب (۴ واحد روغن زیتون بودار و تصفیه نشده+۲ واحد عسل+۱ واحد سرکه انگور طبیعی) روزی ۳ قاشق غذاخوری میل شود(۱۲۰ روز) ۵-کاهش جدی سردیها ۶-پیاده روی روی سنگلاخ روزی بیست دقیقه ۷-دوچرخه خوابیده روزی ۴۰ حرکت و حرکت رکوع نماز را ۴۰ بار انجام دهد. ۸-میل باستانی را روزی ۴۰ حرکت بزند. ۹-روغن مالی با روغن بادام تلخ و اسانس نعنا را ادامه دهد. ۱۰-به شرط انجام موارد فوق ۴۰ روز بعد حجامت عام انجام دهد.
طب اسلامی ایرانی
#مهار_شهوت #شهوت🔥🔥 ✅سرکه خوری عامل ریشه کن شدن شهوت زنا بر مبنای طب روایی 🌺امام صادق علیه السلام:
✅درمان خود ارضایی 🔥 ✅ درمان شهوت 🔥 حرام در طب اسلامی 👈 دارو و راهکارهای طب اسلامی برای درمان شهوت افسارگسیخته افرادی که میخواهند ازشهوت حرام درامان بمانند و…. 👈در روایات اسلامی آمده: که اصرارکننده بر عمل خودارضایی اگر توبه کامل نکند تا روز قیامت آسمان و زمین بر او نفرین میکنند 👈هر قطره منی از ۴۰ قطره خون تشکیل شده و از قوای مایه حیات فرد که خون است تشکیل میشود، که افراط در خود ارضایی و امورجنسی فنا نابودی و بیماری را به دنبال دارد. 👈شیخ یاسین در کلامی دیگر گفتند : غیر اینکه این امر حرام است و قهر خداوند را شامل میشود و آتش ابدی در انتظار شهوت ران هاهست اما ضرر در دنیا هم درنظر گرفته شود، کسیکه دائم فصد یاحجامت کند و یادائم خون از دست بدهد هرچقدر مشکل برایش ایجاد شود ضرر اون به اندازه یک مرتبه خود ارضایی نیست. 👈👈بدبختانه چیزهایی از غرب وارد پزشکی ما کردند و دارند رواج می دهند که مایه بی چارگی مملکت ما و از بین بردن دین و مذهب ماست و دین مارو به بازی گرفتند. اینقدر دیدم که افرادی که به این مشکل دچار شدند بر ما خورده میگیرند! که شما به همه چیز ما گیر میدید! ما هرکجا دکتر میریم پرسیدیم گفتن نه هیچ مشکلی نداره وهیچ ضرری هم ندارد !!! یا بعضی ها هم گفتند که مشکل نداره! اما تبدیل به عادت همیشگی نشه!واقعا چه جاهلیتی… خود ارضایی خود یک خیلی سنگین بدنبال دارد. 👈واقعا متاسفم برای اینجور افراد که خدا راحلال کردند و متوجه نیستند هرچیزی که درشرع حرام یاحلال اعلام شده بی دلیل نیست، با این کار دین ما رو به تمسخر گرفتند کاری کردن که خیلی از جوانان ما باخیال راحت سعی در نابودکردن خود کنند! اما مقصر آنهایی هستند که به عنوان علم و تحقیق هر چیز دروغی رو به این ها آموزش می دهند’ و ما همیشه سعی تلاشمون بر این است فرهنگ اشتباه را حذف و فرهنگ صحیح رادوباره جای بدیم. خود ارضایی مکرر و بیمار گونه و اعتیادی باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی و افزایش تخلیه اَسِتیل کولین و از انتهای این رشته ها در مغز میگردد که این خود باعث پارهای از عوارض جسمانی و روانی، و کمی و عدم تمرکز حواس، سیاهی رفتن چشم و در نهایت تاری دید میشود. 👈تمام این علامتها ناشی از تغییر تعادل میزان مواد شیمیایی موجود در مغز است که بین سلولهای عصبی رد و بدل میشود و انتقال پیامهای مختلف را بر عهده دارد. ادامه دارد... .
طب اسلامی ایرانی
✅درمان خود ارضایی 🔥 ✅ درمان شهوت 🔥 حرام در طب اسلامی #قسمت_اول 👈 دارو و راهکارهای طب اسلامی برای
✅درمان خود ارضایی 🔥 ✅ درمان شهوت 🔥 حرام در طب اسلامی 🌱🌱 1⃣کاهو و سرکه انگور مصرف شود درجیره غذایی افراد بهمراه نهار و شام کاهوچندبرگ بهمراه مقداری سرکه طبیعی انگور مصرف شود. 2⃣شستشو با شرکه یک روز درمیان دستگاه تناسلی خود را آغشته به سرکه طبیعی انگور نمایند و بعد از ۲۰ دقیقه با آب بشویند. درروایات وارد شده سرکه طبیعی انگور یقطع یعنی شهوت حرام را قطع می کند ودربرخی روایات یذهب یعنی از بین خواهد برد. ✅✅✅برای ترک خود ارضایی در خانم ها چی پیشنهاد می دید⁉️ 1⃣از ناف به پایین و کل اعضای تناسلی را با سرکه انگور عسکری ضماد کرده و ۲۰ دقیقه در مجاورت هوا رها منید و سپس بشویید. 2⃣منع سرخ کردنی وصفرازاها و فست فودها 3⃣ترک تیغ زدن و لباس های تنگ 4⃣خوردن سرکه، کاهو 5⃣روزه و کم خوردن 6⃣موهای بدن را بلند کنید (به غیر از زیر بغل که بیش از چهار انگشت نباید بشود) 👈👈👈پرهیز از خوراک های روحی مضر: خوراک های روحی مضر که باعث خودارضایی می شوند را ترک کنید. حال این خوراک چه چیز های هستن؟ تنهایی یکی از آنهاست, فیلمها و صحنه های تحریک آمیز یکی از بدترین و مضرترین آنهاست ,همچنین بیکاری که باید برنامه ریزی دقیق برای تمام ساعات روز و شب داشت. 👈👈👈خوراک های روحی مفید: از مفیدات روحی و روانی ،کار بدنی و پر نمودن اوقات که خیلی نقش مهمی دارد 1⃣رعایت طهارت چشم : چشم اگر هرز شد، تصویر سازی ذهنی انجام می شود و حس شهوت تحریک می شود حال اگر سرکوب کنید یک طور ضرر می بینید و اگر سرکوب نکنید یک طور دیگر و یکی از این آسیبها خود ارضایی است که خودش عامل صد های آسیب دیگر می شود. 2⃣بجا آوردن نماز در اول وقت : که بسیار مجرب است؛ قراءت آیات سخره که درطهارت قوه خیال بسیار مجرب است تا ۴۰ روز بتعداد ۷۰ بار از بزرگان وارد شده و… ( ؛ به آیه های 54-56 سوره مبارکه اعراف آیه سخره میگویند به این معنا که همه چیز را مُسخّر خدا می‌داند. خواندن آیه سخره در رکعت ششم از نوافل ظهر، بر بالین محتضر براى راحت جان دادن او، هنگام ترس از و شیطان، هنگام چموشی حیوان و عدم تمکین آن، هنگام رسیدن حاجی به عرفات و هنگام ورود به مسجد مستحب است.) 👈👈👈خاموش کردن شهوت حرام با حجامت: جهت کنترل شهوت زن و یا مردان ضعیف،حجامت کم خون و یا حجامت پس از مصرف صاف کننده هاب خون توصیه می شود . ادامه دارد .... .
✴️دلایل پنهانی که منجر به خستگی میشوند✴️ 1⃣بدنتان دچار کم آبی شده است. 2⃣بیش از اندازه آب مصرف نموده اید و تعادل سدیم و پتاسیم بدنتان بهم خورده است. 3⃣دمای اتاق بیش از حد زیاد است و یا لباسهای زیادی پوشیده اید. 4⃣کمبود خواب دارید و یا زمان خوابتان بهم خورده است. 5⃣کم کاری تیروئید دارید و یا آهن بدنتان کم است. 6⃣در هوای آلوده تنفس میکنید, بخصوص هوای آلوده شهرهای بزرگ. 7⃣کمبود استفاده از نور خورشید را دارید و زیر نور لامپهای صنعتی قرار دارید.
🌷امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) : 🖋 سه چيز است كه هر كس داشته باشد خير دنيا و آخرت روزيش شده است : ☘ راضى بودن به قضاى الهى ☘ صبر كردن بر بلا و گرفتارى ☘ شكر كردن در هنگام آسايش و رفاه 📒 غررالحکم ، حدیث 4670 ✅ توضیح اعتقاد درمانی :🌹 انسان وقتی در مواجهه با مشکلات زندگی قرار میگیره ؛ فقر و بی پولی ، بیماری ، گرفتاری و... اگر احساس کنه که همه اینها طبق حساب کتابی هست و اینها باعث رشد انسان میشه و... خب قطعا از شدن ، بریدن ، دست به هر کاری زدن ، شدن و... در امان می مانه وسعی می‌کنه با و تلاش خودش رو حفظ کنه و منتظر روزهای بهتر در این دنیا اگر نشد حداقل در آن دنیا ، باشه و حتی منتظر بودن آسایش برای آن دنیا هم می‌تونه انسان رو در موقعیت های بحرانی حفظ کنه و نجات بده ... که گاها خیلی از ها و ها و روانی شدن ها و... در این موقعیت ها اتفاق می افته که امید به و تدابیر الهی و امید به نجات در دنیا یا آخرت باعث میشه انسان این بحران ها رو به بهترین شکل پست سر بگذارد...
💠 راهکارهای عمومی اصلاح مزاج 📄یک‌سری راهکارهای کلی داریم که برای همه غلبه‌های مزاجی مفیده. 🔅البته اگر همین راهکارها رو یک فرد سالم همیشه رعایت کنه، هیچ‌وقت دچار غلبه مزاجی نمیشه 💯 ✅ اولین کاری که همیشه لازمه انجام بدیم، اصلاح رفتار تغذیه‌ای هست. ⏰ از زمان صرف غذا شروع می‌کنیم؛ بهترین زمان خوردن وعده‌های غذایی: 🌤صبحانه از ساعت ۶ تا ۸ صبح 🌞ناهار ۱۲ تا ۲ ظهر 🌙شام ۶ تا ۸ شب ⁉️خب حالا باید چی بخوریم؟ اول بگیم چی نباید بخورید!🙃 ❌غذاهای امروزی اکثرا سرخ‌کردنی، فست‌فودی، پر از روغن، برشته و کم خاصیت هست🍔 که اتفاقا تمام مدل‌های پخت این غذاها، سبب غلبه‌های صفرا و سودا میشن. 🤕 ❓بالاخره چی میتونیم بخوریم؟😢 ببینید باید سبک پخت غذا رو عوض کنید؛ بله الان که ذائقه‌ها اینقدر تغییر کرده🎨 سخت هست ولی شدنیه و می‌تونید 💪 ✅ باید سعی کنید نوع غذا به سمت غذاهای ارگانیک🍱 بره و برگردید به سبک آشپزی قدیمی‌ها🥘😌 بهترین حالت این هست که غذاهامون رو آبکی، کبابی، آب‌پز، خورشتی و البته کم روغن بپزیم. ❇️غذایی که با این سبک پخته بشه، به راحتی هضم میشه و در نتیجه خلط سالم و تولید میکنه و بدن هم بهترین استفاده رو ازش میبره👌
یکی از معجون‌های مفید برای سیستم ادراری استفاده از ارده و شیره انگور در وعده صبحانه است. علاوه‌برآن ترکیب عسل و سیاه‌دانه نیز باعث گرمی بدن شده و ادرار مکرر را کاهش می‌دهد. دم‌نوش زنجبیل، دم‌نوش بابونه، چوب دارچین و دم‌نوش لیمو همگی در رفع عفونت و کاهش ادرار مکرر موثر هستند.
🔴 بهترین غذای ❤️ قالَ الصادِق (ع) : اَلْجُوعُ إِدَامٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ غِذَاءٌ لِلرُّوحِ وَ طَعَامٌ لِلْقَلْبِ وَ صِحَّةٌ لِلْبَدَنِ. امام صادق (ع) فرمودند: ، خورشت مومنان است، و غذایی برای روح، و طعامی برای قلب، و صحتی برای بدن است . 📚منبع: مستدرک الوسائل، جلد ۱۶، ص ۲۱۱ ✅نکته: از کلام معصوم، سرسری رد نشویم. این مهم، در درمان بسیاری از بیماریها توسط متخصصان طب ایرانی‌اسلامی بسیار تجربه شده است.
1⃣👈⬇️ ☕️ چرا چاى را با کشمش بخوریم؟ اين آنتی اكسيدان قوی کشمش: 🔹مانع پوکى استخوان میشود 🔸حافظه را تقویت میکند 🔹استرس را کاهش میدهد 🔸سستی بدن را رفع میکند 🔹دهان راخوشبو وگرفتگی عضلانی را بهبود می‌بخشد. 2⃣👈⬇️ ✅انجیر یک داروست، 🔹رطوبت را از بدن میبرد، 🔸استخوان هارامحکم کرده، 🔹مو را بر بدن می رویاند، 🔸درد را از بین میبرد ، 🔹رفع یبوست و پاکسازی روده هاست. ✅👈 و از‌بهترین هاست.
🌸🍃 🍃 🔖8 گام برای نبرد با نفخ معده! 📌 اگر مبتلا به نفخ معده (تجمع گاز در معده) هستید موارد زیر را رعایت کنید: 1️⃣پر خوری نکنید 2️⃣ در هم خوری نکنید 3️⃣ تند خوری نکنید (با آرامش غذا میل کنید) 4️⃣ غذا را خوب بجوید 5️⃣ غذاهای نفاخ از جمله حبوبات (نخود و لوبیا..)، سیر و پیاز خام و پیازچه نخورید و یا حتی الامکان حبوبات را قبل از طبخ غذا 12 ساعت بخیسانید 6️⃣ غذاها و میوه ها با طبیعت سرد و تر را نخورید (هندوانه، هلو، آلو، شلیل، آب سرد، بستنی ، ماست و دوغ) 7️⃣همراه با غذا انواع نوشیدنی و مایعات استفاده نکنید از جمله دلستر، نوشابه و دوغ 8️⃣ همراه با غذا قدری زیره و رازیانه استفاده کنید. 🖊 دکتر فاطمه (متخصص طب سنتی ايراني)
🔥 ۳۰ نوع سردرد که باید بشناسید! 🔥 سردرد فقط یک درد ساده نیست؛ هر نوعش یک داستان و دلیل خاص خودش رو داره. 💥 ۱. سردرد صفراوی 🔥 ۲. سردرد بلغمی ❄️ ۳. سردرد سوداوی 🌑 ۴. سردرد دموی 🫀 ۵. سردرد میگرنی 🌩️ ۶. سردرد خوشه‌ای 💥 ۷. سردرد تنشی 😣 ۸. سردرد سینوزیت 🤧 ۹. سردرد فشار خون بالا 💢 ۱۰. سردرد افت فشار خون 😵 ۱۱. سردرد کم‌خونی 🩸 ۱۲. سردرد یبوست 🚫 ۱۳. سردرد گرسنگی 🍽️ ۱۴. سردرد کم‌آبی بدن 💧 ۱۵. سردرد استرس و اضطراب 😰 ۱۶. سردرد قاعدگی 🌕 ۱۷. سردرد تغییرات هورمونی 🔄 ۱۸. سردرد پرخوری 🍔 ۱۹. سردرد ترک کافئین یا نیکوتین 🚬 ۲۰. سردرد بوی تند 🌬️ ۲۱. سردرد باد سرد یا گرم 🌬️🔥 ۲۲. سردرد تغییرات فصلی 🍂🌸 ۲۳. سردرد اختلالات خواب 🛏️ ۲۴. سردرد آرتروز گردن 🦴 ۲۵. سردرد آسیب‌های سر 🧠 ۲۶. سردرد تومور مغزی 🧠 ۲۷. سردرد مشکلات چشمی 👀 ۲۸. سردرد عفونت‌ها 🤒 ۲۹. سردرد گرمازدگی ☀️ ۳۰. سردرد مشکلات گوارشی 🍽️ 🔺هر سردرد یه پیام از بدن شماست! اگه سردردهای مکرر دارید، بهتره به سبک زندگی و سلامتیتون بیشتر توجه کنید. شما کدوم یکی از این سردردها رو تجربه کردید؟ چطور باهاش مقابله کردین؟
طب اسلامی ایرانی
🔥 ۳۰ نوع سردرد که باید بشناسید! 🔥 سردرد فقط یک درد ساده نیست؛ هر نوعش یک داستان و دلیل خاص خودش رو
🔥 بررسی تخصصی سردرد صفراوی در طب سنتی و اسلامی در این جلسه، به تحلیل دقیق سردرد صفراوی بر اساس متون معتبر طب سنتی و اسلامی از جمله "قانون" ابن‌سینا، "ذخیره خوارزمشاهی"، "الحاوی" و "اکسیر اعظم" خواهیم پرداخت. سردرد صفراوی یکی از انواع سردردهایی است که ناشی از افزایش خلط صفرا در بدن می‌باشد و به‌ویژه در افراد با طبع گرم و خشک (صفراوی) شایع است. این جلسه به بررسی کامل علائم، عوامل تشدید کننده، روش‌های تشخیص، و درمان‌های اختصاصی این نوع سردرد می‌پردازد. 📝 ۱. علائم بالینی سردرد صفراوی سردرد صفراوی بر اساس متون معتبر طب سنتی و اسلامی با علائم زیر تشخیص داده می‌شود: - درد شدید و ضربان‌دار: درد عمدتاً در نواحی شقیقه‌ها و پیشانی متمرکز است و ممکن است به صورت پراکنده در سراسر سر نیز احساس شود. این درد معمولاً با احساس سنگینی و گرمی در ناحیه سر همراه است. - گرمی و خشکی شدید: بیمار احساس گرمای شدیدی در ناحیه سر می‌کند و پوست سر و صورت خشک و کشیده می‌شود. این علامت ناشی از افزایش حرارت و خشکی صفرا است. - تهوع و استفراغ صفراوی: بروز تهوع و استفراغ زرد رنگ یکی از نشانه‌های مهم سردرد صفراوی است که نشان‌دهنده تراکم صفرا در معده و دستگاه گوارش است. - تلخی و خشکی دهان: احساس تلخی در دهان، خشکی زبان و تشنگی بیش از حد که با مصرف آب نیز برطرف نمی‌شود، از دیگر علائم مهم این سردرد است. - تغییرات روانی و خلقی: بیماران اغلب از عصبانیت، تحریک‌پذیری و ناآرامی رنج می‌برند. این تغییرات روانی ناشی از افزایش حرارت و خشکی صفرا در مغز است. ادامه دارد....
طب اسلامی ایرانی
✅ #اول 🔥 #سردرد_صفراوی بررسی تخصصی سردرد صفراوی در طب سنتی و اسلامی در این جلسه، به تحلیل دقیق سر
۲. عوامل تشدید کننده سردرد صفراوی بر اساس "ذخیره خوارزمشاهی" و "الحاوی"، عوامل متعددی می‌توانند موجب افزایش صفرا و تشدید سردرد صفراوی شوند: - مصرف غذاهای بسیار گرم و خشک: ادویه‌های تند، مواد سرخ‌کردنی، غذاهای چرب و سنگین، و گوشت‌های گرم مانند گوشت گوسفند می‌توانند به افزایش خلط صفرا و تشدید سردرد منجر شوند. - گرمای محیطی و تابش مستقیم آفتاب: قرار گرفتن در محیط‌های گرم و خشک، قرار گرفتن زیر تابش مستقیم آفتاب و استفاده از حمام‌های بسیار گرم، باعث تحریک صفرا و بروز سردرد می‌شود. - استرس‌های روانی و هیجانی: استرس و اضطراب می‌توانند به افزایش حرارت و خشکی صفرا کمک کرده و سردرد صفراوی را تشدید کنند. - یبوست و احتباس مواد زائد: یبوست به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد صفراوی شناخته می‌شود. انسداد مسیرهای دفعی باعث تجمع مواد صفراوی در بدن و افزایش سردرد می‌شود. ۳. تشخیص سردرد صفراوی بر اساس اصول طب سنتی و اسلامی در منابعی مانند "قانون" ابن‌سینا و "اکسیر اعظم"، تشخیص سردرد صفراوی از طریق بررسی مزاج بیمار و علائم خاص آن صورت می‌گیرد. این تشخیص به کمک معاینه نبض (نبض سریع و قوی)، مشاهده رنگ ادرار (زرد پررنگ)، و بررسی علائم بالینی (مانند خشکی دهان و تلخی زبان) انجام می‌شود. الگوی زمانی سردرد نیز مهم است؛ سردردهای صفراوی اغلب در ساعات گرم روز تشدید می‌شوند. ۴. روش‌های درمان سردرد صفراوی الف) اصلاح تغذیه و رژیم غذایی طبق توصیه‌های "قانون" و "مفرح القلوب"، استفاده از رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کنترل و درمان سردرد صفراوی دارد: - غذاهای سرد و مرطوب: مصرف غذاهای سبک و مرطوب مانند آش جو، حریره بادام، سوپ‌های خنک و سبزیجات مرطوب توصیه می‌شود. این غذاها به تعدیل حرارت و کاهش صفرا کمک می‌کنند. - نوشیدنی‌های خنک: مصرف نوشیدنی‌هایی مانند شربت سکنجبین، آب زرشک، عرق کاسنی و شربت لیمو می‌تواند به دفع صفرا و کاهش علائم کمک کند. همچنین استفاده از عرق بید و شاه‌تره برای کاهش حرارت و صفرا مؤثر است. ب) درمان‌های گیاهی و موضعی در "قانون" ابن‌سینا و "اکسیر اعظم"، گیاهان زیر برای کاهش صفرا و تسکین سردرد صفراوی پیشنهاد شده‌اند: - دمنوش‌های آرام‌بخش: دمنوش گل گاوزبان با لیمو عمانی، دمنوش بنفشه، و دمنوش بادرنجبویه برای تسکین سردرد و آرامش روان مؤثر است. - استفاده موضعی از روغن‌های گیاهی: ماساژ سر و شقیقه‌ها با روغن بنفشه، روغن کدو و روغن گل سرخ می‌تواند به کاهش درد و حرارت کمک کند. ادامه دارد...
طب اسلامی ایرانی
۲. عوامل تشدید کننده سردرد صفراوی بر اساس "ذخیره خوارزمشاهی" و "الحاوی"، عوامل متعددی می‌توانند موجب
اعمال یداوی در درمان سردرد صفراوی: در درمان سردرد صفراوی، اعمال یداوی مانند حجامت، فصد، و برخی از روش‌های دیگر به عنوان تدابیر مؤثر در طب سنتی و اسلامی شناخته شده‌اند. این روش‌ها به تخلیه خلط صفرا و تنظیم جریان خون در بدن کمک می‌کنند و به این ترتیب سردرد ناشی از افزایش صفرا را کاهش می‌دهند. ۱. حجامت حجامت یکی از روش‌های بسیار مؤثر و شناخته شده در طب اسلامی و سنتی برای درمان سردرد صفراوی است. این عمل به تخلیه خون آلوده و حرارت اضافی از بدن کمک می‌کند و بدین ترتیب سردرد را تسکین می‌دهد. الف) مکان‌های حجامت - حجامت عام (بین دو کتف): این نوع حجامت برای کاهش حرارت عمومی بدن و تخلیه خون آلوده از نواحی بالایی بدن، به‌ویژه سر و صورت، بسیار مؤثر است. حجامت در این ناحیه باعث کاهش تراکم صفرا در مغز و کاهش سردرد می‌شود. - حجامت ناحیه سر (حجامت موضعی سر): در مواردی که سردرد بسیار شدید و مقاوم به درمان‌های دیگر باشد، حجامت در ناحیه سر (معروف به "حجامت یافوخ" یا "حجامت موضعی رأس") توصیه می‌شود. این نوع حجامت می‌تواند به سرعت درد را کاهش دهد و صفرا را از ناحیه سر تخلیه کند. ب) زمان‌بندی حجامت - فصول مناسب: طبق آموزه‌های طب سنتی و اسلامی، حجامت در فصل بهار و اوایل تابستان (زمانی که حرارت و صفرا در بدن بیشتر است) بسیار توصیه می‌شود. این زمان‌ها مناسب‌ترین دوران برای انجام حجامت هستند، زیرا باعث تخلیه صفرا و پیشگیری از بروز سردردهای ناشی از گرما می‌شوند. - زمان مناسب در روز: حجامت باید در ساعات اولیه صبح، یعنی قبل از افزایش گرمای روز، انجام شود. این امر به‌ویژه در موارد سردردهای صفراوی حائز اهمیت است، زیرا گرمای روز می‌تواند صفرا را تشدید کند. ج) تعداد و تکرار حجامت - دفعات حجامت: برای افراد با مزاج صفراوی که دچار سردردهای مکرر می‌شوند، حجامت باید به صورت منظم (یک یا دو بار در ماه) انجام شود. البته تعداد دقیق جلسات باید بر اساس وضعیت فردی بیمار و نظر طبیب تعیین شود. - حجامت قبل از بروز سردرد: در افرادی که به سردردهای صفراوی مستعد هستند، انجام حجامت به عنوان پیشگیری (پیش از بروز سردرد) می‌تواند بسیار مؤثر باشد و از تشدید علائم جلوگیری کند. ۲. فصد فصد نیز یکی از روش‌های کاربردی و مؤثر در طب سنتی است که به کاهش غلبه صفرا و تسکین سردرد کمک می‌کند. این روش به تخلیه خون آلوده از رگ‌های خاص و کاهش تراکم خون در مغز منجر می‌شود. الف) محل‌های فصد مناسب برای سردرد صفراوی - فصد ورید قیفال: این نوع فصد معمولاً در ناحیه بازو انجام می‌شود و به تخلیه خون آلوده از نواحی فوقانی بدن به‌ویژه سر کمک می‌کند. با تخلیه خون صفراوی از این ورید، فشار خون در سر کاهش می‌یابد و سردرد تسکین پیدا می‌کند. - فصد ورید اکحل: فصد این ورید نیز می‌تواند برای تخلیه خون آلوده و کاهش حرارت و صفرا در بدن به کار رود. این فصد برای تسکین سردردهای شدید و کنترل علائم صفراوی مفید است. ب) زمان‌بندی و تکرار فصد - زمان مناسب برای فصد: بهترین زمان برای انجام فصد در سردردهای صفراوی، زمان‌هایی است که صفرا در بدن به اوج خود رسیده باشد، مانند فصول گرم سال (به‌ویژه بهار و تابستان) و زمانی که بیمار از گرمای شدید رنج می‌برد. فصد باید در ساعات خنک‌تر روز، مانند صبح یا اوایل شب، انجام شود. - دفعات فصد: تعداد دفعات فصد به شدت علائم و میزان غلبه صفرا در بدن بستگی دارد. برای افراد مبتلا به سردردهای صفراوی شدید، تکرار فصد ممکن است لازم باشد، اما این باید تحت نظر طبیب متخصص و بر اساس وضعیت بیمار انجام شود. ادامه دارد ...
✅درمان به روش دکتر خیراندیش 👈استنشاق آب گرم و نمک دریا (۱۴ شب) 👈 اسانس نعنا روی پیشانی بمالید.دو بار در روز 👈 مالیدن روغن سیاه دانه یا کنجد روی ملاج هرشب 👈 خوراک گرمی‌ها و کاهش سردی‌ها 👈 ارده با شیره انگور هفته ای ۳ الی ۴ وعده
🔴 چه کسانی زنجبیل نخورند؟ ✔️زنجبیل یکی از ادویه هایی است که از دیرباز مورد استفاده افراد بوده است و خواص بسیاری برای آن شمرده شده است. ⚠️اما در شرایطی خاص استفاده از زنجبیل به هیچ وجه توصیه نمی شود. 1️⃣کسانی که دارو برای فشار خون بالا یا دیابت مصرف می کنند باید از مصرف زنجبیل ( در دوزهای بالا) بپرهیزند زیرا زنجبیل تداخل دارویی ایجاد می کند. 2️⃣در صورتی که قصد افزایش وزن دارید از مصرف زنجبیل یا مکمل های زنجبیل اجتناب کنید. فیبر بالا و خاصیت این ادویه در بالا بردن pH و همچنین اثر آن در تحریک آنزیم های گوارشی، باعث سوخت چربی می شود که ممکن است به کاهش وزن ، بی نظمی قاعدگی، ریزش مو و توده عضلانی ضعیف منجر شود. 3️⃣زنجبیل در دوران بارداری ممکن است به انقباضات و درد زایمان زودرس منجر شود. بنابراین باید از مصرف آن به ویژه در سه ماهه آخر بارداری اجتناب شود. 🔗منبع : دانشکده طب سنتی شهید بهشتی
🌸🍃 🍃 🔖راه درمان تهوع در دوران بارداری 🔸مواد قابض و خوشبو مانند “ میوه به” برشته شده و همچنین ماساژ دست ها و پاها و نگه داشتن دانه انار و برگ نعناع در دهان نیز برای رفع بی اشتهایی، تهوع و قیِ دوره بارداری مفید است. 🔸به زنان باردار توصیه می شود که از مصرف غذاهای بسیارچرب و بسیارشیرین پرهیز کرده و آرام آرام مسافت کوتاهی را پیاده روی کنند. 🚶پیاده روی اشتها را باز می کند و از بروز حالت تهوع و استفراغ زنان باردار جلوگیری می کند، همچنین ورزش سبک برای زنان باردار مناسب است؛ ولی ورزش و حرکات شدید و پریدن، ممکن است موجب سقط جنین شود. 🔸 در دوران بارداری بیشتر به سبب مشکلات فم معده است که جرعه جرعه نوشیدن آب گرم و ورزش سبک برای رفع تپش قلب توصیه می شود. 🖊دکتر ناصر (متخصص طب سنتی ایران)
🌸🍃 🍃 🔖راه درمان تهوع در دوران بارداری 🔸مواد قابض و خوشبو مانند “ میوه به” برشته شده و همچنین ماساژ دست ها و پاها و نگه داشتن دانه انار و برگ نعناع در دهان نیز برای رفع بی اشتهایی، تهوع و قیِ دوره بارداری مفید است. 🔸به زنان باردار توصیه می شود که از مصرف غذاهای بسیارچرب و بسیارشیرین پرهیز کرده و آرام آرام مسافت کوتاهی را پیاده روی کنند. 🚶پیاده روی اشتها را باز می کند و از بروز حالت تهوع و استفراغ زنان باردار جلوگیری می کند، همچنین ورزش سبک برای زنان باردار مناسب است؛ ولی ورزش و حرکات شدید و پریدن، ممکن است موجب سقط جنین شود. 🔸 در دوران بارداری بیشتر به سبب مشکلات فم معده است که جرعه جرعه نوشیدن آب گرم و ورزش سبک برای رفع تپش قلب توصیه می شود. 🖊دکتر ناصر (متخصص طب سنتی ایران)
طب اسلامی ایرانی
اعمال یداوی در درمان سردرد صفراوی: در درمان سردرد صفراوی، اعمال یداوی مانند حجامت، فصد، و برخی از ر
سایر روش‌های موضعی و تدابیر مکمل برای درمان سردرد صفراوی علاوه بر حجامت و فصد، روش‌های دیگری نیز در طب سنتی و اسلامی توصیه شده‌اند که می‌توانند به کاهش علائم سردرد صفراوی و تعادل مزاج کمک کنند. این روش‌ها شامل استفاده از کمپرس‌های موضعی، غرغره هستند که هر یک به شیوه‌ای متفاوت در بهبود سردرد صفراوی نقش دارند. الف) کمپرس‌های سرد بر روی سر یکی از روش‌های مؤثر در کاهش حرارت سر و تسکین درد ناشی از سردرد صفراوی، استفاده از کمپرس‌های سرد است. این روش به‌خصوص زمانی که سردرد ناشی از افزایش حرارت بدن و تجمع صفرا در ناحیه سر باشد، بسیار مفید است. - روش استفاده: - کمپرس آب سرد: یک پارچه نخی نرم را در آب سرد خیس کرده و پس از گرفتن آب اضافی، روی پیشانی، شقیقه‌ها و پشت گردن قرار دهید. این کار را می‌توان هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تکرار کرد تا زمانی که درد کاهش یابد. - کمپرس گلاب: گلاب طبیعی به دلیل خاصیت خنک‌کنندگی و آرام‌بخش خود، می‌تواند به‌عنوان جایگزینی برای آب سرد استفاده شود. پارچه را در گلاب خنک (نگهداری شده در یخچال) خیس کرده و بر روی پیشانی و شقیقه‌ها بگذارید. - کمپرس سرکه و آب: ترکیب سرکه و آب به نسبت ۱ به ۳ نیز می‌تواند به کاهش حرارت سر کمک کند. پارچه را در این محلول خیس کرده و روی سر قرار دهید. - مکانیسم اثر: کمپرس‌های سرد باعث کاهش جریان خون در ناحیه سر و تعدیل حرارت صفرا می‌شوند، که این خود منجر به کاهش التهاب و درد در سر می‌گردد. ب) غرغره با آب و سرکه غرغره کردن با محلول آب و سرکه یکی از روش‌های ساده و مؤثر برای تخلیه صفرا و کاهش حرارت داخلی بدن است. این روش به‌ویژه در سردردهایی که با طعم تلخ در دهان و خشکی زبان همراه هستند، توصیه می‌شود. - روش آماده‌سازی: - یک لیوان آب ولرم را با دو قاشق غذاخوری سرکه طبیعی (مانند سرکه سیب یا سرکه انگور) مخلوط کنید. - محلول را در دهان خود نگه داشته و به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه غرغره کنید. - این عمل را چندین بار در روز، به‌ویژه در هنگام بروز سردرد انجام دهید. - مکانیسم اثر: سرکه به عنوان یک ماده اسیدی ملایم به تجزیه صفرا و تسهیل دفع آن از بدن کمک می‌کند. غرغره کردن با این محلول باعث تحریک غدد بزاقی و تسکین خشکی دهان می‌شود، همچنین به کاهش حرارت و التهاب داخلی کمک می‌کند. ادامه دارد ...
طب اسلامی ایرانی
سایر روش‌های موضعی و تدابیر مکمل برای درمان سردرد صفراوی علاوه بر حجامت و فصد، روش‌های دیگری نیز در
ماساژهای تخصصی برای کاهش سردرد صفراوی: نقاط دقیق و تکنیک‌های درمانی بر اساس طب سنتی ایرانی ۱. ماساژ نقطه‌ شقیقه‌ها (صدغین) موقعیت دقیق: نقاط صدغین یا شقیقه‌ها در دو طرف سر، در ناحیه‌ای بین انتهای ابرو و خط رویش مو در نزدیکی گوش قرار دارند. این نقاط مستقیماً با عروق صفراوی مغز مرتبط هستند و ماساژ آن‌ها می‌تواند به تخلیه حرارت اضافی و تسکین سردرد کمک کند. روش انجام ماساژ صدغین: - استفاده از روغن بنفشه یا کدو: چند قطره از این روغن‌ها را روی انگشتان خود بریزید. - حرکات دایره‌ای با فشار ملایم: با انگشتان اشاره و میانی، به آرامی و با حرکات دایره‌ای کوچک، نقاط صدغین را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. جهت حرکت باید به سمت بیرون (به سمت گوش) باشد تا به کاهش فشار و حرارت کمک کند. - زمان ماساژ: این ماساژ را می‌توان روزانه یک تا دو بار انجام داد، به‌ویژه هنگام بروز سردرد. ۲. ماساژ نقطه مرکز پیشانی (بین دو ابرو) موقعیت دقیق: این نقطه در وسط پیشانی، بین دو ابرو و کمی بالاتر از ریشه بینی قرار دارد. ماساژ این ناحیه به تنظیم جریان خون و کاهش فشار صفرا در مغز کمک می‌کند. روش انجام ماساژ بین دو ابرو: - استفاده از روغن گل سرخ یا بنفشه: این روغن‌ها به دلیل خواص آرام‌بخش و خنک‌کنندگی برای ماساژ این ناحیه مناسب هستند. - فشار ملایم و مستقیم: با انگشت اشاره، به آرامی و به مدت ۲ تا ۳ دقیقه فشار ثابتی روی این نقطه اعمال کنید. سپس با حرکات دایره‌ای کوچک در جهت عقربه‌های ساعت، ماساژ را ادامه دهید. این ماساژ باعث تسکین سردرد، کاهش تنش و ایجاد احساس آرامش در ناحیه پیشانی می‌شود. ۳. ماساژ نقاط پشت گردن (زیر برجستگی پس سر) موقعیت دقیق: این نقاط در ناحیه پشت گردن، در گودی‌های دو طرف ستون فقرات و کمی پایین‌تر از قاعده جمجمه (برجستگی پس سری) قرار دارند. این ناحیه مستقیماً با جریان خون و انرژی به سمت مغز مرتبط است. روش انجام ماساژ پشت گردن: - استفاده از روغن نعناع یا بنفشه: این روغن‌ها با خاصیت خنک‌کنندگی و ضد التهابی، برای ماساژ این ناحیه بسیار مفید هستند. - فشار با شست‌ها: با استفاده از شست‌های خود، فشار ملایمی بر روی این نقاط اعمال کنید. فشار باید ثابت و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه باشد. - حرکت دایره‌ای: با شست‌ها، حرکات چرخشی ملایمی را در جهت عقربه‌های ساعت انجام دهید. این حرکت به آرام‌سازی عضلات گردن و تخلیه حرارت اضافی کمک می‌کند. ۴. ماساژ نقطه کف دست (بین انگشت شست و اشاره) موقعیت دقیق: این نقطه در پشت دست، در فضای بین استخوان‌های انگشت شست و اشاره قرار دارد. تحریک این نقطه باعث تنظیم جریان انرژی در بدن و کاهش دردهای صفراوی می‌شود. روش انجام ماساژ بین انگشت شست و اشاره: - استفاده از روغن بادام شیرین یا نارگیل: روغن‌های نرم‌کننده و مرطوب‌کننده برای این ناحیه مناسب هستند. - فشار محکم با شست دست مخالف: با شست دست مخالف، این نقطه را به مدت ۳ دقیقه با فشار محکم ماساژ دهید. - حرکت چرخشی: پس از اعمال فشار مستقیم، با حرکت دایره‌ای در جهت خلاف عقربه‌های ساعت ماساژ را ادامه دهید. این کار به تخلیه حرارت و صفرا کمک می‌کند. ۵. ماساژ ناحیه گیجگاهی و پیشانی موقعیت دقیق: این ماساژ ناحیه‌ای از پیشانی و شقیقه‌ها را پوشش می‌دهد و به تخلیه حرارت از ناحیه بالای سر و کاهش فشار در مغز کمک می‌کند. روش انجام ماساژ گیجگاهی و پیشانی: - استفاده از روغن گل همیشه بهار یا بنفشه: این روغن‌ها به دلیل خاصیت خنک‌کنندگی و آرام‌بخش برای ماساژ این نواحی مناسب هستند. - حرکات صاف از وسط پیشانی به سمت شقیقه‌ها: با استفاده از انگشتان، از وسط پیشانی به سمت شقیقه‌ها و سپس پایین به سمت گوش‌ها ماساژ دهید. - زمان ماساژ: هر جلسه ماساژ باید حدود ۵ دقیقه طول بکشد و روزانه دو بار انجام شود. این کار باعث کاهش سردرد و ایجاد احساس آرامش در سر می‌شود.
❇️ صلی الله علیه و آله: «آنچه را که و را دانستی ، با خوردن خوراکی های ، هوسی زود گذر را بر سلامتی و راحت بدنت ترجیح نده.» 📚 منبع: بحارالانوار, ج ۵۹, ✅ ایام تسلیت 🏴
✅ راه های تولید و تقویت و عضله در بدن را بشناسید! 👈 برای تقویت عضلات، و کلاً تولید گوشت در اندام ها زیتون بخورید! 👈 برای تقویت و وزن گیری حمام روغن زیتون پیشنهاد می کنیم(هفته ای یک تا دو نوبت) - به این روش که نوزاد را با روغن زیتون بودار روغن مالی می کنیم و فردای آن روز می شوییم. 👈 روغن زیتون برای زخم خالی شده گوشت می آفریند. 👈 7 عدد زیتون صبحگاهی روزانه عضلات را شفاف و بانشاط نگه می دارد. 👈 پس از زیتون انگور و خرما نیز ماهیچه و عضله درست می کند. ✅ «برگرفته از بیانات ارزنده حکیم حسین خیراندیش، پدر طب سنتی»
🤔از خواص میخک چه میدانید؟ 🔆میخک برای بیماری لقوه مناسب است. 🔆برای بیماری های عصبی و ضعف و اختلال در مناسب است. 🔆برای بیماری های مورد استفاده قرار می گیرد. 🔆برای خارج کردن از لثه ها مالیدن میخک به لثه توصیه می شود. 🌼برای درد حالت تسکین دهندگی دارد. 🌼برای تقویت و درمان ضعف حافظه مورد استفاده قرار می گیرد. 🌼برای درد مورد استفاده می باشد. 🌼برای تقویت مردان در داروی ترکیبی آن مورد استفاده می باشد
طب اسلامی ایرانی
🔥 ۳۰ نوع سردرد که باید بشناسید! 🔥 سردرد فقط یک درد ساده نیست؛ هر نوعش یک داستان و دلیل خاص خودش رو
🔰 بررسی تخصصی سردرد بلغمی در طب سنتی و اسلامی بعد از تحلیل سردرد صفراوی، به تحلیل دقیق سردرد بلغمی، پرداخته و علل، علائم و روش‌های درمانی این نوع سردرد را بررسی می‌کنیم. 🌺 سردرد بلغمی به دلیل افزایش خلط بلغم در بدن رخ می‌دهد و اغلب در افراد با طبع و یا مزاج سرد و تر شایع است. این جلسه به شما کمک می‌کند تا با راهکارهای مؤثر در مدیریت این نوع سردرد آشنا شوید. 1⃣
طب اسلامی ایرانی
🔰 بررسی تخصصی سردرد بلغمی در طب سنتی و اسلامی بعد از تحلیل سردرد صفراوی، به تحلیل دقیق سردرد بلغمی،
علائم سردرد بلغمی: بررسی دقیق بر اساس منابع معتبر طب سنتی و اسلامی سردرد بلغمی از جمله سردردهای ناشی از افزایش خلط بلغم در بدن است که بیشتر در افراد با مزاج سرد و تر مشاهده می‌شود. این نوع سردرد با ویژگی‌ها و علائمی همراه است که می‌تواند به تشخیص و درمان آن کمک کند. در ادامه، علائم سردرد بلغمی را به‌صورت دقیق و علمی، اما به زبان ساده و روان بررسی می‌کنیم. ۱. ماهیت و ویژگی‌های درد سردرد بلغمی سردرد بلغمی به‌طور خاص با درد سنگین و یکنواختی همراه است که در متون طب سنتی به عنوان صداع بلغمی شناخته می‌شود. این درد اغلب در ناحیه پیشانی و جلوی سر احساس می‌شود. - ماهیت درد: درد سردرد بلغمی به‌صورت سنگینی و فشار در سر توصیف می‌شود. برخلاف سردردهای صفراوی که تیز و ضربانی هستند، این نوع درد یکنواخت و مداوم است. - محل درد: بیشتر در ناحیه جلوی سر و پیشانی متمرکز است، اما می‌تواند به سایر نواحی سر نیز گسترش یابد. - زمان بروز درد: سردرد بلغمی معمولاً در ساعات اولیه صبح، پس از بیدار شدن از خواب، شدت می‌یابد. این امر به دلیل تجمع بلغم در طول شب و کاهش جریان خون در مغز رخ می‌دهد. ۲. احساس سنگینی و گیجی احساس سنگینی و گیجی از علائم بارز سردرد بلغمی است که به دلیل تجمع بلغم در مغز ایجاد می‌شود. - علت فیزیولوژیکی: بلغم به عنوان یک خلط سرد و سنگین، جریان خون و مایعات مغزی را کند کرده و منجر به ایجاد فشار و سنگینی در سر می‌شود. این تجمع می‌تواند عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهد. - توصیف علائم: بیماران اغلب از سنگینی در سر، گیجی، و عدم تمرکز شکایت دارند. این علائم به‌ویژه در محیط‌های سرد و مرطوب تشدید می‌شوند. - علائم همراه: ممکن است علائمی مانند کندی در تفکر، کاهش دقت، و کاهش توانایی‌های ذهنی نیز همراه با سردرد بلغمی بروز کند. این موارد نشان‌دهنده اختلال در عملکرد مغز ناشی از افزایش بلغم هستند. ادامه دارد... 2⃣
طب اسلامی ایرانی
علائم سردرد بلغمی: بررسی دقیق بر اساس منابع معتبر طب سنتی و اسلامی سردرد بلغمی از جمله سردردهای ناش
۳. تأثیر سرما و رطوبت بر سردرد بلغمی یکی از ویژگی‌های مهم سردرد بلغمی، تشدید علائم آن در شرایط سرد و مرطوب است. - تأثیر محیطی: در طب سنتی، سرما و رطوبت به عنوان عوامل مهم در افزایش بلغم شناخته می‌شوند. در هوای سرد و مرطوب، انقباض عروق و کندی جریان خون منجر به تشدید سردرد می‌شود. - ارتباط با فصول سال: سردرد بلغمی در زمستان و فصول سرد سال بیشتر بروز می‌کند. قرار گرفتن در معرض هوای سرد، به‌ویژه بدون پوشش مناسب سر و گردن، می‌تواند علائم را تشدید کند. - تشخیص تفریقی: سردرد بلغمی در هوای سرد و مرطوب بدتر می‌شود، در حالی که سردرد صفراوی در شرایط گرم و خشک تشدید می‌شود. این تفاوت می‌تواند به تشخیص صحیح نوع سردرد کمک کند. ۴. علائم گوارشی مرتبط با سردرد بلغمی سردرد بلغمی اغلب با علائم گوارشی همراه است که نشان‌دهنده افزایش بلغم در معده و دستگاه گوارش است. - مکانیسم‌های مرتبط: افزایش بلغم در معده باعث کاهش توانایی هضم و بروز علائمی مانند تهوع، ترش کردن معده، و احساس سنگینی در شکم می‌شود. - توصیف علائم: - تهوع و ترش کردن: این علائم به دلیل تجمع بلغم در معده و کاهش حرکات معده ایجاد می‌شوند. - مزه سرد و بی‌مزه در دهان: بیماران ممکن است مزه‌ای سرد و ناخوشایند در دهان خود احساس کنند که ناشی از اثر بلغم بر حس چشایی است. - علائم همراه: ممکن است یبوست یا نفخ نیز به‌عنوان علائم ثانویه بروز کنند که نشان‌دهنده اختلال در حرکات روده‌ای به دلیل افزایش بلغم است. ۵. تأثیرات عصبی و روانی سردرد بلغمی سردردهای بلغمی به دلیل تأثیرات مستقیم بلغم بر مغز، می‌توانند با علائم عصبی و روانی همراه باشند. - علل و علائم: بلغم با سردی و رطوبت خود می‌تواند بر سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد و علائمی مانند افسردگی، بی‌حوصلگی، و کندی در تفکر ایجاد کند. - توضیحات بالینی: - افسردگی و بی‌حوصلگی: به دلیل کاهش جریان خون و اکسیژن‌رسانی به مغز، فعالیت‌های ذهنی و عصبی کاهش می‌یابد و فرد ممکن است دچار افسردگی خفیف و کاهش انگیزه شود. - کاهش دقت و تمرکز: یکی از شایع‌ترین علائم سردرد بلغمی، کاهش دقت و توانایی تمرکز است. این حالت به دلیل تأثیرات منفی بلغم بر عملکرد شناختی بروز می‌کند. ۶. نقش خواب و استراحت در سردرد بلغمی اختلالات خواب و استراحت می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر شدت و بروز سردرد بلغمی داشته باشند. - ارتباط با خواب: خواب بیش‌ازحد، به‌ویژه در روز، می‌تواند به رکود جریان خون و افزایش بلغم در مغز منجر شود. این وضعیت باعث تشدید سردردهای بلغمی می‌شود. - مکانیسم اثر: خواب طولانی‌مدت باعث تجمع بیشتر بلغم در بدن می‌شود و به بروز سردرد پس از بیدار شدن کمک می‌کند. - توصیه‌های بالینی: تنظیم زمان خواب و بیداری، پرهیز از خواب زیاد در روز و استراحت کافی، از جمله راهکارهای پیشگیرانه برای کاهش سردردهای بلغمی است. 🏷 علائم سردرد بلغمی به‌طور کلی با ویژگی‌های خاصی همراه هستند که شناخت دقیق آن‌ها می‌تواند به تشخیص صحیح و درمان مؤثر کمک کند. این علائم شامل درد سنگین و یکنواخت، احساس سنگینی و گیجی، تشدید در هوای سرد و مرطوب، علائم گوارشی و تأثیرات عصبی و روانی هستند. توجه به این علائم و پیگیری درمان‌های مناسب، می‌تواند به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سردرد بلغمی کمک کند. ادامه دارد.. 3⃣