❤ به مناسبت ولادتِ با سعادتِ سیدمان رسولالله صلیاللهعلیهوآله 👇🌹👇
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول:
📜 «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ وَ أَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ»
✍🏻... اى کسانى که #ایمان آوردهاید، چون #خدا و #رسول، شما را به چیزى فرا خواندند که به شما #حیات مىبخشد، آنان را #اجابت کنید، و بدانید که خدا میان #آدمى و #دلش حایل مىگردد، و همانا #انسان به سوی او #محشور خواهید شد.
📚 سوره انفال: آیه ۲۴.
🆔 @torab_bash
۲۱ مهر ۱۴۰۱
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول (۱-۸)
✍🏻... خداوند در سوره انفال، آیه ۲۴ راه #زنده شدن #انسانها را بیان کرده و میفرماید: ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ﴾ یعنی ى کسانى که #ایمان آوردهاید، چون #خدا و #رسول، شما را به چیزى فرا خواندند که به شما #حیات مىبخشد.
🔹 اما بعضی از #مؤمنین در #صدر_اسلام میگفتند: آقا گفتی #بتها را کنار بگذار، گذاشتیم؛ گفتی #خدا را بپرستید، پرستیدیم. گفتی #نماز بخوان، خواندیم؛ گفتی #قرآن را قبول کنید، قبول کردیم؛ دیگر به ما چه کار داری!؟ رهایمان کن! چرا باید #ولایت را هم بپذیریم؟ بعضیها اینطور بودند. خداوند میفرماید: نه، اگر یک پله بخواهید #بالاتر بیایید. #درجه_دوم ایمان این است که ای مؤمنین معمولی ﴿اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ﴾ وقتی #خدا و #رسول شما را به یک ماجرایی #دعوت میکنند؛ بگویید چشم، در این صورت خدا و رسول میخواهند شما را #زندهتان کنند.
▪️طبق برخی آیات و روایت، در نظام #آسمانها کسانی که در #آسمان_اول هستند؛ هر قدر هم #فضیلت داشته باشند؛ نمیتوانند کار انجام دهند. میبینند #مشکلی وجود دارد، #دعا میکنند، دعایشان #بالا نمیرود، #اشک میریزند، جوابگو نیست. #میسوزند و ایام را سپری میکنند. نماز بخواهند بخوانند، دیگر برایشان #ثبت نمیشود، چون #نامه_عمل بسته شده است. هر قدر به #ارزشها مقید باشند، رشد نمیکنند، چون آسمان اول #مکان_اموات است و عموم انسانها جزء #اموات هستند نه #احیاء.
💢 خداوند #دوست_ندارد که ما اینطور باشیم ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا﴾ وقتی #من و #رسولم صدایتان میکنیم برای یک ماجرایی، خواهشاً حرف #گوش کنید؛ هر چه گفتیم حرف گوش کنید؛ ما میخواهیم #زندهتان کنیم؛ از جنبه #آسمانهای_برزخی، زنده کردن یعنی این که میخواهیم از #آسمان_اول نجاتتان بدهیم و شما را در #آسمان_دوم و #بالاتر بیاوریم؛ در این صورت است که چه در #دنیا باشید و چه #برزخ حیات خواهید داشت.
🏇 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد!
🆔 @torab_bash
۲۱ مهر ۱۴۰۱
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول (۲-۸)
✍🏻... خداوند در آیه ۲۴ سوره انفال میفرماید: #انسانها به این صورت #زنده میشوند؛ ﴿يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذا دَعاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ﴾ اى کسانى که #ایمان آوردهاید، چون #خدا و #رسول، شما را به چیزى فرا خواندند که به شما #حیات مىبخشد. این #قانون در قبال #اهلبیت(ع) نیز وجود دارد.
💢 یعنی #امام_حسین(ع) به عنوان #خلیفه رسولالله(ص) چه کار کردند؟ ﴿اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ﴾ اینجا #خلیفه رسول را هم میتوانیم بگوییم ﴿إِذا دَعاكُمْ﴾ یعنی وقتی #پسر_پیغمبر صدایتان میکند، گوش کنید، پسر پیغمبر چیزی میخواهد، #فوری اجابت کنید. در #کربلا این اتفاق افتاد، در صف #دشمنان این اتفاق افتاد. انگار آدمهای درون صف دشمن، #قلب نداشتند. چون یک چیزی بین آدمها و قلبشان #حائل شده بود، لذا دیگر #رحم و #شفقت سمت آدمها نمیآمد.
🔹 در کربلا دیگر #رحم و #شفقت از #قلب به سمت آدمها نمیآمد. فهم این ماجرا از قلب به سمت آدمها، به سمت عقلشان، به سمت چشمشان، به سمت وجودشان، به سمت دست و پایشان، به سمت اعضاء و جوارحشان نمیآمد. هر چه #مولا فریاد میزدند «مردم من پسر پیغمبر هستم، در روی زمین پسر پیغمبری جز من پیدا نمیکنید»، ولی ﴿أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ﴾ تمام آن افرادی که روبرو بودند خدا بین قلب و عقلشان، بین قلب و فکرشان، بین قلب و چشمشان #حائل شده بود. اصلاً نمیدیدند، نمیفهمیدند، نمیتوانستند تعقل کنند، رحم و شفقت در کلامشان، در نگاهشان، در رفتارشان نمیآمد.
💢 به همین خاطر با #حیوانیترین و با #درندهخوییترین رفتارها به #مولایمان حمله کردند. چرا؟ چون یک چیزی بین آنها و قلبشان و اعضاء و جوارحشان #حائل شده بود. برای چه این ماجرا واقع شد؟ چون دعوت #پسر_رسول زمانه خود را #استجابت نکردند. #خلیفه_رسولالله(ص) بارها و بارها در طی راه، در روز دوم محرم تا دهم محرم، در شب #عاشورا، در روز عاشورا آنها را صدا کردند که ای مؤمنین! حرف من را #اجابت کنید، من میخواهم راه #نجات، راه زنده شدن و راه #زنده_بودن را نشانتان دهم. گوش نکردند، چون گوش نکردند، #خدا هم بین #آنها و #قلبشان حائل ایجاد کرد؛ و آن شد که نباید.
🏇 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد!
🆔 @torab_bash
۲۲ مهر ۱۴۰۱
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول (۳-۸)
✍🏻... امام حسین(ع) بهعنوان #خلیفه رسولالله(ص) چه کار کردند؟ ﴿اسْتَجيبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُولِ﴾ اینجا خلیفه رسول را هم شما میتوانید بگویید ﴿إِذا دَعاكُمْ﴾ یعنی وقتی #پسر_پیغمبر صدایتان میکند، گوش کنید؛ افرادی که به #حج_تمتع که مشرف میشوند، باید #سعی بین #صفا و #مروه انجام دهند، زیرا حدود چهار هزار سال پیش یک #خانم_بزرگواری دنبال این بود که ببیند #پسر_پیغمبر زمانهاش چه میخواهد، حتی اگر این پسر پیغمبر فرزند خودش بود.
🔹 #موضوع این نبود که #فرزندم چه میخواهد؟ موضوع این بود که پسر #پیغمبر_زمانه چه میخواهد؟ به خاطر این نیت، به خاطر اینکه خواسته پسر پیغمبر زمانه را #اجابت کند، بین دو کوه دوید، دنبال #آب میگشت. موضوع این نیست که این بچه خودم است، موضوع این نیست که بچهام تشنه است. موضوع این است که پسر پیغمبر زمانه #خواستهای دارد، باید بدوم اجابت کنم، لذا تمام مردم بعد از ایشان امر شدند که طبق #رفتار_ایشان سعی بین صفا و مروه انجام دهند. آن خانم شد #الگوی تمام مردان و زنان، الگوی #تمام_مؤمنان تا #قیامت.
💢 حتی #رسولالله(ص) سعی بین #صفا و #مروه انجام میدهند. حتی اهلبیت(ع) سعی بین صفا و مروه انجام میدهند. این رفتار خیلی #کامل است. هر چند این رفتار مربوط به یک خانم است که در چهارهزار سال پیش انجام داده است، اما به آن زمان و این زمان #محدود نیست، به این نیست که مربوط به یک آقا باشد یا خانم باشد. این رفتار کامل است، این #رفتار_ارزشی است، لذا تمام مردان و زنان باید آن را انجام دهند. اگر ما حرف #خدا و #پیغمبر و به تبع آن، حرف خلفای پیغمبر را #گوش کنیم، ما را #زندهمان میکنند.
▪️ماجرای #کاروان_حسینی این است. در عصر روز هفتم یا هشتم ذیالحجه امام حسین(ع) فرمودند که من میخواهم #حرکت کنم، هر کسی میخواهد؛ با ما #بیاید. عموم مردم #همراه نشدند. فقط تعداد کمی از مؤمنین حرف #خلیفه_رسولالله(ص) را اجابت کردند. امام حسین(ع) برای چه آنها را صدا کرده بودند؟ برای اینکه #احیاءشان کنند، زندهشان کنند. در طی ۳۲ روز آنها را زندهشان کردند. در #رأس آنها #اباالفضل(ع) است. لذا هر کسی در هر جای #عالَم به اباالفضل #متوسل میشود، حضرت صدایش را میشنوند و به او #محبت میکنند. بسیاری از افراد هم محبت ایشان را چشیدهاند.
🏇 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد!
🆔 @torab_bash
۲۲ مهر ۱۴۰۱
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول (۴-۸)
✍🏻... در مسیر #ایمان به #خدا و #رسول آنهایی که حرف #گوش کردند #احیاء شدند، اگر مؤمنین پس از مرحله اول #ایمانشان احیاء نشوند حداقل یک #خطر_بزرگ در پیش دارند.
✈️ مثل #هواپیمایی که در باند دارد حرکت میکند، اگر به #موقع از باند بلند نشود، #خطر در پیش رویش است. خداوند میفرماید وقتی #من و #رسولم صدایتان میکنیم به خاطر اینکه #احیاءتان کنیم، حرف گوش کنید. بلافاصله بعدش خطر را مطرح میکند ﴿وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَ قَلْبِهِ﴾ اگر حرف گوش نکنید، #خدا بین شما و قلبتان #حائل میشود.
📚 در آیه اول #سوره_ابراهیم میفرماید: «كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ» یعنی ای پیامبر! این #كتابى است كه آن را به سوى تو فرود آورديم تا #مردم را به #اذن پروردگارشان از #تاريكیها به سوى #روشنايى [و سپس] به سوى #راه عزیز و ستوده بيرون آورى.
🔹 #العزیز یعنی مردم را به سوی #بالا که میبرند #عزت میدهند، پله به پله که بالا میبرند، گام به گام که به سوی بالا میبرند، عزت میدهند. با #راهی که به روی آدمها #باز میکنند اینقدر زیبا #حرکت میدهند، اینقدر #دلنشین که انسان #کیف میکند؛ ما این اتفاق را در #کاروان_حسینی(ع) #شاهد هستیم.
▪️وقتی با #کاروان_حسینی حرکت میکنیم؛ #همراهی میکنیم؛ #قلبمان تماماً #اسم_الحمیدِ خدا را #احساس میکند، چرا؟ چون ماجرای #احیای_کاروانیان خیلی دلنشین است، #حرکت در کاروان حسینی خیلی دلنشین است، خیلی #روح_افزا است. خیلی #زیباست. به اصطلاح #زینب(س): ما رأیت إلا جمیلاً. حرکت و همراه با کاروان موسی(ع) باعث نمیشود شما «ما رأیت الا جمیلا» بگویید. اما وقتی با امام حسین(ص) حرکت میکنید میگویید: ما رأیت الا جمیلا. واژه قرآنیاش چیست؟ «حمید»، یعنی #ستودنی است.
🏇 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد!
🆔 @torab_bash
۲۳ مهر ۱۴۰۱
📌 #احیای_قلوب با #استجابت_رسول (۵-۸)
✍🏻... در #کاروان_حسینی(ع) از جنبه مادی که نگاه کنیم؛ میبینیم آنهایی که #حرف_مولا را #گوش کردند، همه #کشته شدند. اما آنهایی که حرف مولا را گوش نکردند، کلی #هلهله و #شادی کردند، بعد هم به #زعم_خودشان، خدا را شکر کردند و چه نذر و نیازی انجام دادند که خداوند به #کشتن امام حسین توفیقشان داده است. اما این ظاهر #دنیایی ماجرا است؛ ولی #برزخ ماجرا آیه ۲۴ انفال است.
💎 #اباالفضل(ع) در اوج #آسمانها، #زینب(س) در اوج آسمانها، #علیاکبر (ع) در اوج آسمانها. با اینکه زینب(س) در کربلا #شهید نشد، اما در همین دنیا #مقام_شهادت به ایشان داده شد. اگر به زینب(س) در #دنیا مقام شهادت داده شد، #رشد در #آسمانها داده شد، پس شهدای کربلا هم قبل از شهادتشان در آسمانها رشد داده شدند. به خاطر چه؟ به خاطر #اجابت حرف #امام_حسین(ع).
🔹 #کاروانیان، کلامشان این بود که «هر چه مولا بفرمایند». #مولا میفرمود: از این مسیر برویم، همه میگفتند #چشم، مولا میفرمود: ما میخواهیم به #کوفه برویم، چشم، مولا میفرمود: ما میخواهیم با یزید #بجنگیم، چشم، مولا میفرمود: یزید #دشمن_خداست، چشم، مولا میفرمود: ما به سوی #شهادت میرویم، چشم، اگر میگفتید: نگران نیستید؟ پاسخ میدادند: نه نگران نیستیم. تا چه حدّ حرف #خلیفه رسولالله را #اجابت میکنید؟ تا حدی که خود امام حسین(ع) شهادت دادند و فرمودند: «أمرُهُم أمرِی و رأیُهُم رأیی» یعنی تمام امورات و نظرات ایشان، همان امر و نظر من است؛ پس موضوع این است، این نوع ایمان داشتن به رسولالله ص و اهلبیت علیهمالسلام جایگاه دارد.
⛔️ حال از ما #سؤال میکنند که آقا #رأی شما بر این است که چه #زندگیای داشته باشید؟ بلافاصله میگوییم من میخواهم یک زندگی خیلی #خوبی داشته باشم، میخواهم این را داشته باشم، آن را داشته باشم؛ همه چیز میگوییم جز آنکه هر چه خدا و پیغمبر بخواهد. اما #درست این است که #شیعه بگوید: هر چه #خدا و #رسول_خدا و #اهلبیت رسول خدا بخواهند. به جز این چه میخواهی؟ هیچ چیز نمیخواهم؛ اگر حقیقتاً #اینطور باشیم؛ یعنی از #نفسمان گذشتهایم.
🆔 @torab_bash
۲۳ مهر ۱۴۰۱
💢 #صفات_بندگان در #قرآن (۱-۲)
✍🏻... در آیات ۶۳ تا ۷۰ سوره فرقان، خداوند از افراد و #بندگانی به نام ﴿عِبادُ الرَّحْمنِ﴾ صحبت کرده و ۱۴ مورد از #خصوصیات آنها را مطرح میکند.
🔹 اولین خصوصیتشان این است که با #فروتنی راه میروند، دومین خصوصیتشان ﴿إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً﴾ است؛ یعنی وقتی با #جاهل برخورد میکنند؛ رفتار #مسالمتآمیزی دارند؛ اما عموم ماها وقتی به یک آدم جاهل میرسیم، پشت سرش کلی #بدگویی میکنیم که چرا اینکار را کرد؟ چرا این رفتار را کرد؟ چرا این صفت را داشت؟ بعد میفرماید: در #خلوتشان ﴿يَبيتُونَ لِرَبِّهِمْ سُجَّداً وَ قِياماً﴾ پیوسته به #طاعت و #بندگی سر میکنند؛ و از لحاظ هدفگذاریشان؟ به #قیامت فکر میکنند و میگویند: خدایا! میشود #عذاب_جهنم را از ما #دور کنی و #باز بداری؟ و برخی صفات دیگر...
🔺 خدا در این آیات از جنبههای مختلف، #صفات_بندگانش را #یاد میکند.لذا ماهم باید #تلاش کنیم که اینها برایمان #پررنگ باشد، اگر میخواهیم به سمت #امام_حسین(ع) برویم و از #نور_ایشان و #نور_اربعینِ ایشان، بهرهمند شویم، سعی کنیم که #عبد_خدا باشیم تا شاید از #نور_الهی بهرهمند شویم؛ چون در آیه ۵۲ سوره شوری میفرماید: ﴿وَ لكِنْ جَعَلْناهُ نُوراً نَهْدي بِهِ مَنْ نَشاءُ مِنْ عِبادِنا﴾ و لکن ما آن را #نور قرار دادیم که هرکس از #بندگان_خود را بخواهیم به آن نور #هدایت کنیم. پس #عبد باشیم، تا خداوند ما را با #نوری از خودش مورد #هدایت قرار دهد.
💠 زیربنا #عبد_بودن است. در #سوره_حمد در همان ابتدای کلام میفرماید شما بناست در آینده با ﴿مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ﴾ #مواجه شوید، لذا #وقت را #تلف نکنید، ﴿إِيَّاكَ نَعْبُدُ﴾ #گام_اول عبودیت است، #عبدی باش که #پدر هستی، عبدی باش که #کارمندی، عبدی باش که #عالمی و... در تشهد نماز نیز میخوانیم «وَ أشهَدُ أنَ مُحَمَدًا عَبدُه وَ رَسولهُ» یعنی #رسولالله(ص) هم قبل از اینکه #رسول باشند، #عبد هستند؛ لذا خداوند در #قرآن میفرماید قبل از هر چیزی عبد باشید.
⛔️ #عبد کسی نیست که صرفاً #نماز بخواند؛ #روزه بگیرد و این چیزها، عبد کسی است که با #صاحبِ خودش #هماهنگ باشد؛ درحالیکه #عموم انسانها #عبد_نفس هستند.
🏇 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد!
🆔 @torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
📲 معرفی سایتهای مرجع:
📚 #کتابخانه_دیجیتالی نور:
https://www.noorlib.ir
📚 #کتابخانه_دیجیتالی تبیان:
https://library.tebyan.net
📚 #کتابخانه_دیجیتالی قائمیه:
https://www.ghbook.ir
📚 #کتابخانه_دیجیتالی ملی:
www.nlai.ir/digital-library&ved
📚 #کتابخانه_دیجیتالی آستان قدس رضوی:
https://digital.aqr.ir
📚 #کتابخانه_دیجیتال دانشگاه علامه طباطبائی:
http://d-lib.atu.ac.ir
📚 #کتابخانه _مجازی الفبا:
https://alefbalib.com
•┈┈••✾••┈┈•
🆔️ @torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
🌸#تفاوت جایگاه #متقین با #صالحین🌸
✍🏻... طبق #آیات_قرآن، سرزمینهای آینده و بهشتها به چه کسانی ارث داده میشود؟ به #صالحان...!
💎 در آینده، #متقین به #بهشت میروند، اما سرزمینهای آینده و بهشتها متعلق به آنها نیست؛ خدا در آیه ۱۳۳ آلعمران میفرماید: «وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ اْلأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقينَ» و #بهشتی که پهنايش [به قدر] آسمانها و زمين است [و] برای #اهل_تقوا آماده شده است. اما درباره #صالحان، در آیه ۱۰۵ انبیاء فرموده: «أَنَّ اْلأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصّالِحُونَ» یعنی زمين را #بندگان_صالح ما به #ارث خواهند برد. لذا میتوان گفت: در آینده، #بهشت از آنِ #صالحان است؛ اصلاً به اذنالله #مالکین_بهشت، صالحان هستند؛ چرا؟!
📌 چون #افراد_صالح، به دنبال #اصلاحگری هستند؛ اما یک انسانِ صرفاً #باتقوا دلیل نمیشود که حتماً خاصیت هم داشته باشد. مثلاً شما در جمعی وارد میشوید؛ میبینید که یک آقایی خیلی باتقوا است، اما یک گوشه نشسته و مواظب است که به کسی آسیب نرساند، مراقب است که #بیتقوایی نکند؛ اما فردی هم در همین جمع وجود دارد که #هم_باتقوا است و #هم_صالح است. یعنی در حین رعایت تقوا، بلند میشود، امورات مختلف را #اصلاح هم میکند؛ برای همین در آیه ۱۲۸ اعراف، میان برخی از بندگان و متقینِ صرف، تفکیک قائل شده و میفرماید: «اسْتَعينُوا بِاللّهِ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اْلأَرْضَ لِلّهِ يُورِثُها مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ» از خدا ياری جوييد و پايداری ورزيد که زمين از آنِ خداست؛ پس آن را به هرکس از بندگانش که بخواهد میدهد؛ و برای پرهيزگاران، فرجام [نيک] است.
💠 اگر میخواهیم؛ در آینده نزد خدا موقعیتی داشته باشیم؛ بیاییم؛ در حین اینکه بسیار #باتقوا هستیم؛ بسیار هم سعی کنیم که #رابطه_خود را بیشتر #با_خدا، #با_خود و #با_جامعه اصلاح کنیم؛ و به جای مدام #شکوه کردن و #ایراد گرفتن، بهدنبال #اصلاح_گری در جامعه باشیم.
🆔 @torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
🔰 ابتکار ملت، انفعال دشمن
🔺 رهبر انقلاب اسلامی در بیانات در تاریخهای ۱۴۰۱/۷/۱۱ و ۱۴۰۱/۷/۲۰ با اشاره به اغتشاشات اخیر، اقدام دشمن را حرکتی انفعالی در برابر ابتکارات ملت ایران و نمایش گرایش دینی مردم دانستند. موارد اشاره شده در این دو زمینه در این اطلاعنگاشت مرور میشود.
📥 نسخه قابل چاپ👇
📲 https://khl.ink/f/51161
🆔️ @Torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
⛔️ خیانت به #مهدویت و #امام_زمان(عج)
✍🏻... مسؤولین ما باید بدانند که #انقلاب ما محدود به #ایران نیست....
🔹 انقلاب مردم ایران نقطهی شروع #انقلاب_بزرگ_جهان به پرچمداری حضرت حجت ـ ارواحنا فداه ـ است که خداوند بر همهی مسلمانان جهان منّت نهد و ظهور و فرجش را در عصر حاضر قرار دهد.
🔺 #مسائل_اقتصادی و #مادی اگر لحظهای #مسؤولین را از وظیفهی که بر عهده دارند منصرف کند، #خطری_بزرگ و #خیانتی_سهمگین را به دنبال دارد.
🏇🏻... باید #دولت_جمهوری_اسلامی تمامی سعی و توان خود را در ادارهی هر چه بهتر #مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از #اهداف_عظیم انقلاب که ایجاد #حکومت_جهانی_اسلام است ٪منحرف کند».
📚 امام خمینی(ره)، پیام به مهاجرین جنگ تحمیلی، ۱۳۶۸/۰۲/۰۱
🆔 @torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
🌸#نکته_مهم_تربیتی:🌸
🔹دوستان!
✍🏻... ما چقدر #اخلاق و #تقوایمان را مواظبت میکنيم؟ چقدر #افکارمان به معيارهای تقوا و تزکیه نزديک است؟ چقدر #عملمان به اعمال #امام_المتقین نزديک است؟ چقدر از #وقت و #عمرمان استفاده میبریم...
⛔️ این روزها سینما، تلویزیون، انواع ابزارهای رسانهای و... مملو است از فیلمها و سریالهای مختلف... فيلمهايی که خوب نیستند؛ بلکه یا #بیخود و #ناهنجار هستند و یا صرفاً #سرگرم_کنندهاند... اولاً ما چرا باید این گونه فیلمهای ناجور را ببینیم؟! دوماً مگر ما با این همه کاری که روی زمین مانده وقت #سرگرمی هم داريم؟! چرا فرصتها و اوقات فراغتی که برایمان پیش میآید را روی #مطالعات، #تحقيقات_معارفی و #فعالیتهای_فرهنگی و راستوریس کردن کارهای عقبمانده نگذاریم؟! چرا صرف #سربازی امام زمان(عج) نکنیم؟!
🛑 البته تفریح، ورزش، اختصاص وقت فراغت به خانواده و... جای خود، اما واقعاً برنامهای برای بهره بیشتر از لحظات عمرمان داریم؟!
در #قيامت که #يومالحسرة است، آدم حسرت میخورد که ای کاش! وقت داشتم که در دنيا يک صلوات ديگر هم میفرستادم، فقط #يک_صلوات، فقط #يک_نماز، #يک_نفس_کشيدن بر #ولايت اهل بيت(ع) و به دور از شائبههای مختلف، ما چطور به خودمان اجازه میدهيم که فيلمهای سرگرمکننده ببينيم؟! چرا ما وقت اين چيزها را داشته باشیم؟!
💢 رفتار امروز برخی از ماها، شبیه رفتار پيرمردهای #عصر_عاشورا است که بالای تلّی از خاک ايستاده بودند؛ گريه میکردند و میگفتند: «اَللّهُمَّ اَنْزِلْ نَصْرَکَ» خدايا! نصرتت را بر #امام_حسين(ع) نازل کن، گريه هم میکردند چون فقط امام حسين(ع) را دوست داشتند؛ اما عملاً هیچ احساس وظیفهای در قبال ایشان نداشتند. راوی این ماجرا که جزو دشمنان است میگويد: مادرتان به عزايتان بنشيند؛ اگر ناراحت و نگران هستید خب چرا نمیرويد نصرتش کنيد؟! اما آنها #کمترین_تحرکی به خودشان ندادند... مثل خیلی از ماها که جز #ندبه بر فراغ مولا کاری نمیکنیم...
🌐 ما خيلی از #کارها و #فعالیتهای ضروری را میتوانيم انجام بدهيم؛ اما معمولاً با پشت گوش انداختن و تغافل، یا با کسالت و خستگی، کوتاهی میکنیم؛ کلام برخی از ماها در اين شرايط اين است که: من انجام دادم، بارها هم انجام دادم، اما راه به جايی نبردم، سرم به سنگ خورد، الآن #درمانده هستم، دیگر نمیتوانم!
🔺 باید به این شخص گفت: #يک_عمر #استقامت داشته باش، #مرد باش، از همين امروز با اين همه مشغلهای که داری؛ #احساس_وظيفه کن.
🏇🏻... دوستان! بیایید بیشتر احساس سربازی امام زمان(عج) را در خودمان و در زندگیمان تقویت و محسوس کنیم...
🆔 @torab_bash
۲۴ مهر ۱۴۰۱
🌺#کانون_خانواده_ما باید #اهل_بیتی باشد🌺
☀️ در #سوره_نور آیه ۳۵ میخوانیم: «اللّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکاةٍ فیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فی زُجاجَةٍ الزُّجاجَةُ...»، یعنی خدا مالک نور آسمانها و زمين است؛ مَثَل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی و آن چراغ در شيشهای است؛ و آن شيشه، گويی ستارهای درخشان است...
✍🏻... این آیه یعنی #فضاهای_تودرتو، زجاجه درون مصباح، مصباح درون مشکات و به همین ترتیب ادامهی آیه، اما #نقطه_مشترک تمام این فضاهای تودرتو #نور است؛ نور در تمام آنها وجود دارد؛ #مرکزیت دارد و از #کانون این مجموعهی تودرتو، نور به همه نقاط آن ساطع میشود، چون خداوند در همین آیه میفرماید: «نُورٌ عَلی نُور»، نوری که برفراز نوری دیگر قرار گرفته و از یک #کانون_الهی به همه فضاها #ساطع میشود.
📝 در آیه بعد میفرماید: «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ» یعنی اول فضاهای تودرتو، سرتاسر خوبی، شفافیت و نورانی، سپس #بیوت، لذا #بیت باید #اینگونه باشد؛ #فضای_خانه باید اینگونه باشد؛ باید «نُورٌ عَلی نُور» باشد. هرچند که طبق احادیث ذیل این آیات، مصداق اصلی، #اهلبیت عصمت و طهارت(ع) هستند و این آیات درباره #فضای_زندگی ایشان است، اما مصداق آن تعمیم دارد، یعنی #هر_خانهای که خدایی است؛ باید اینگونه باشد؛ و در چنین خانهای، #خانواده باید ارتفاع گرفته و رشد داده شود.
🌦 حال و هوا و فضای #خانه_مؤمنین، باید مناسب با «نُورٌ عَلی نُور» طراحی شده باشد؛ باید طبق این مثال تشکیل شود؛ چراکه خدا میفرماید: «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَ یذْکَرَ فیهَا اسْمُهُ»
💢 در این مثال، در آیه اول فرموده: «نُورٌ عَلی نُور»، در مصداق آیه نیز فرموده #خانه است؛ «فی بُیوتٍ أَذِنَ اللّهُ أَنْ تُرْفَعَ»، یعنی خداوند در #چنین_خانهای نور قرار داده است تا براساس آن، خودش #عبادت شود؛ #تسبیح شود و درمجموع انسانها به وظیفه عبادت و رشدشان بپردازند، درون خانهای که براساس #نور_ولایت اهلبیت(ع) #بنا شده؛ باید خدا عبادت شود؛ و افراد خانواده ارتفاع داده شوند.
❤️ دوستان! #کانون_خانه و خانواده ما باید اینگونه باشد؛ باید «نُورٌ عَلی نُور» باشد. #نور_ایمان، #نور_ولایت، #نور_تقوا، #نور_اخلاق، #نور_محبت و...
⁉️ آیا #خانههای ما فضاهای تودرتوی #نورانی دارد؟ آیا خانه و فضای درون خانه ما «نُورٌ عَلی نُور» است...؟
🆔 @torab_bash
۲۶ مهر ۱۴۰۱
🔔 #اطلاعیهی_شماره (۳)
🌸«رِجالٌ» «بُیُوتٍ» «إِسْمُهُ» «نُورِهِ»🌸
✍🏻... در مجموعه #آیات_نور، یعنی ۴ آیه از سوره نور که عبارت است از آیات: ۳۵، ۳۶، ۳۷ و ۳۸، #معارف_عظیمی درباره #سلوک_الهی وجود دارد که إنشاءالله به یاری خدا، برای مدتی به این آیات، بیشتر پرداخته و #مباحثی را خدمت دوستان و همراهان عرضه خواهیم داشت.
🆔 @torab_bash
۲۸ مهر ۱۴۰۱
🌸 «رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۱)
✍🏻... اگر از منظر باب ورودی به #آیات_نور نگاه کنیم؛ خواهیم دید که برای ورود به این آیات و بهرهمندی از آنها، باید #مقید به یک #رفتارهایی باشیم؛ بهعنوان مثال، ابتدای آیه ۳۷ نور، با واژهی ﴿رِجالٌ﴾ شروع میشود؛ این ﴿رِجالٌ﴾ به چه معنا و در چه ماجرایی است؟
📚 ﴿رِجالٌ﴾ یعنی #اهل_استقامت بودن؛ کسانی که اهل #پایمردی و #استقامت هستند؛ صحبت از مرد و زن نیست؛ بلکه تمام کسانی که اهل پایمردی و استقامت هستند. ﴿لا تُلْهيهِمْ تِجارَةٌ وَ لا بَيْعٌ﴾ تجارت و خرید و فروش آنها را مشغول نمیکند. کلی بودن واژه ﴿رِجالٌ﴾ و اطلاق آن به هر #زن و #مردی، معانی را عمیقتر میکند؛ پس صرفاً صحبت از #تجارت نیست و مسائل اقتصادی نیست، یکی دوتا جمله بعد میفرماید: ﴿وَ إيتاءِ الزَّكاةِ﴾، این ایتای زکات هم صرفاً #زکات_اقتصادی نیست، چون اصلاً مسائل اقتصادی فکر این افراد را از #ذکر_خدا منحرف نمیسازد؛ اصلاً مانعشان نمیشود؛ پس این زکات هم، #زکات_اقتصادی نیست.
💠 #پایمردانی، #اهل_استقامتی که زرق و برق دنیا، لذت سود اقتصادی، لذت تجارت و... آنها را به خود مشغول نمیکند. از چه چیزی؟ از دو رفتار و یک صفت؛ صفتی که در انتهای همین آیه بیان شده است. صفتی که به تبع این دو رفتار به وجود آمده؛ نه صفتی که قبل از این دو رفتار باشد؛ یعنی یک نوع #خوف_خاصی از #قیامت، لذا باید با همین تقدم و تأخری که در آیه مطرح شده؛ رفتار کرد. {وَ إقامِ الصَّلاةَ} یعنی #پایمردانی که وارد #نماز میشوند؛ و هیچ چیز آنها را از نماز و حال و هوای نماز #غافل نمیکند.
⛔️ اگر انسان مدام در #پیشگاه_خدا #احساس_محضر کند؛ این محضریّت، شدیداً بر رفتار او اثر میگذارد؛ و اینگونه {رِجالٌ} درباره او تحقق مییابد.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید
🔚 #ادامه_دارد...
🆔️ torab_bash
۲۹ مهر ۱۴۰۱
۲۹ مهر ۱۴۰۱
🌸 «رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۲)
✍🏻... #پایمردانی که وارد #ذکر_خدا میشوند؛ مردانه #پای_ارزشهای_الهی میایستند؛ چون به شدت #احساس_محضر میکنند. #ذکر_الله را باید احساس محضر خدا ترجمه کنیم؛ و مدام احساس کنیم که در #پیشگاه_خدا هستیم.
⛔️ اگر انسان مدام در #پیشگاه_خدا #احساس_محضر کند؛ این محضریّت شدیداً بر رفتار او اثر میگذارد؛ و اینگونه {رِجالٌ} درباره او تحقق مییابد؛ و این #زیرساخت است.
🔺 کسانی که این #زیرساخت را داشته باشند؛ یعنی پیِ ساختمانشان محکم باشد، باید ساختمانی به نام آیه ۳۶ نور را بر روی آن بنا کنند. پیِ ساختمان باید چه باشد؟ ﴿رِجالٌ﴾، #پایمردی بر #ذکر_خدا، #استقامت در رعایت #محضریت_خدا، و سپس ورود به فضای #بیوت...
🌺 پس ایمان و زیرساخت وجودی این افراد باید بسیار محکم باشد؛ یعنی در #ایمانشان ﴿رِجالٌ﴾، در #احساس_محضریتشان (رِجالٌ﴾، در #اقامه_نمازشان ﴿رِجالٌ﴾، در #ایتای_زکاتشان ﴿رِجالٌ﴾، در حفظ #ارزشهای_الهی ﴿رِجالٌ﴾، اصلاً این زیرساخت اصلی وجود آنهاست و با این زیرساخت وارد #بیت میشوند؛ وارد نعمات درون آیه ۳۶ نور میشوند.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید
🔚 #ادامه_دارد...
🆔 @torab_bash
۲۹ مهر ۱۴۰۱
❤️ #امام_حسين عليهالسلام می فرمایند:
🍀 اعْجَزُ النّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ الدُّعاءِ، وَاَبْخَلُ النّاسِ مَنْ بَخِلَ بالسَّلامِ.
🍃 ناتوان ترين مردم كسى است كه از دعا عاجز باشد وبخيل ترين مردم كسى است كه درسلام بُخل ورزد.
📎 بحارالانوار، ج۹۳، ص۲۹۴
🆔️ @torab_bash
۳۰ مهر ۱۴۰۱
🌸 «رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۳)
📌 بیایید باهم وارد آیه ۳۶ سوره نور شویم:
✍🏻... اگر آیه ۳۷ سوره نور #زیرساخت ورود به #بیت باشد؛ هرکس که با این #زیرساخت_عملی به خانههایی که در آیه ۳۶ اذن رفعت در آنها قرار دادهشده؛ داخل شود، #رفعت داده میشود؛ پس سعی کنیم که زیرساخت را در خودمان #تقویت کنیم.
📌 برای بهرهبرداری از آیه ۳۶ سوره نور باید چهکار کنیم؟ خدا فرموده ﴿في بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ﴾، یعنی خداوند اذن رفعت داده، پس ما اینجا کاری نمیکنیم، فقط باید طبق دستورالعمل آیات ۳۰ و ۳۱ برای ورود به این خانهها #تزکیه شویم؛ سپس کاری که گفتهشده؛ یعنی ﴿وَ يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ﴾ مدام #محضر #اسم_الله را مراعات کنیم.
📚 در آیه ۳۷ فرموده: ﴿ذِكْرِ اللَّهِ﴾، در آیه ۳۶ نیز فرموده ﴿يُذْكَرَ فيهَا اسْمُهُ﴾، ﴿ذِكْرِ اللَّهِ﴾ یعنی محضر خدا، اما ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾ چه میشود؟ طبق #روایات، منظور از اسمالله اهلبیت(ع) هستند. ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾ یعنی محضر اهلبیت(ع). پس سعی کنیم که در فضایی از #محضریتِ_خدا، #محضریتِ_اهلبیت(ع) را در یک تالار خصوصی از محضر خدا تجربه کنیم.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید
🔚 #ادامه_دارد...
🆔 @torab_bash
۳۰ مهر ۱۴۰۱
🌸 «رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۴)
✍🏻... پس طبق توضیح قبل، #زیرساخت باید #محضریت_خدا باشد... اما گاهی اوقات، ما میخواهیم #محضریت_خدا را پررنگ کنیم، ناخواسته #محضریت_اهلبیت(ع) را از دست میدهیم؛ یا برعکس، میخواهیم #محضریت_اهلبیت(ع) را تجربه کنیم، #محضریت_خدا را فراموش میکنیم.
⛔️ حال آنکه این دو، باید #درون_هم باشد، اول ﴿ذِكْرُ الله﴾، سپس در فضایی از ﴿ذِكْرُ الله﴾، در فضایی از رعایت محضریت خدا، ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾، یعنی رعایت محضریت امام(ع)، اگر یک مثال برای این موضوع بزنیم؛ ﴿ذِكْرِ اللَّهِ﴾ در حکم #خانه است و ﴿ذِكر اِسْمُ الله﴾ #اتاقی_خصوصی درون همین خانه است.
🌸 ما باید به اهلبیت(ع)، به خاطر خدا #اعتنا کرده و #محضر ایشان را رعایت کنیم، این بزرگواران، یک وجود مستقل از خداوند نیستند تا به خاطر #استقلالشان برایشان ارزش قائل باشیم؛ بلکه بهحسب #اتصالشان به خداوند باید برای ایشان ارزش قائل باشیم؛ چرا محضر اهلبیت(ع) را از محضر خدا جدا کنیم...؟!
📌 پس وقتی بخواهیم از آیه ۳۷ نور به سمت آیه ۳۶ و ۳۵ بیاییم، ابتدا رعایت فضای #محضریت_خدا و سپس درون محضریت خدا، رعایت #محضریت_اهلبیت(ع) و وسیله قرار دادن ایشان بهسوی خداوند #پررنگ است.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید
🔚 #ادامه_دارد...
🆔 @torab_bash
۳۰ مهر ۱۴۰۱
🌸 «رِجالٌ»«بُیُوتٍ»«إِسْمُهُ»«نُورِهِ» (۵)
✍🏻... #آیات_نور مانند یک #قطعه_جواهر گرانبها است، مثل یک #گوهر است. از هر وجهی که به این گوهر نگاه کنیم یک چیزی دیده میشود. در آیات ۳۵ تا ۳۷ نور، از پایین به بالا که نگاه کنیم، ﴿رِجالٌ﴾، ﴿بُيُوتٍ﴾، ﴿اسْمُهُ﴾، ﴿نُورِهِ﴾ و از بالا به پایین که نگاه کنیم ﴿نُورِهِ﴾، ﴿اسْمُهُ﴾، ﴿بُيُوتٍ﴾، ﴿رِجالٌ﴾ دیده میشود.
💎 #اهلبیت(ع) در #آیات_نور با این واژهها معرفی شدهاند. در #احادیثِ ذیل این آیات، منظور از ﴿رِجالٌ﴾ اهلبیت(ع) گفته شده، منظور از ﴿بُيُوتٍ﴾ اهلبیت(ع) گفته شده، منظور از ﴿اسْمُهُ﴾ اهلبیت(ع) گفته شده، اسمالله اهلبیت(ع) هستند؛ خودشان فرمودند: «نَحْنُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى الَّتِي لَا يَقْبَلُ اللَّهُ مِنَ الْعِبَادِ عَمَلًا إِلَّا بِمَعْرِفَتِنَا» ما آن #اسمهای_زیبای_خدا هستیم که خدا عملی را از بندگانش قبول نمیکند؛ مگر بهواسطه #معرفت آنها، همچنین در احادیث، منظور از ﴿نُورِهِ﴾ اهلبیت(ع) گفته شده است. پس ﴿رِجالٌ﴾، ﴿بُيُوتٍ﴾، ﴿اسْمُهُ﴾، ﴿نُورِهِ﴾، تماماً به اهلبیت(ع) برمیگردد.
📌 از این رو، منظور از این #چهار_واژه اهلبیت(ع) هستند. وقتی از #جنبه_دنیایی درباره اهلبیت(ع) صحبت میکنیم؛ طبق این آیات به آنها ﴿رِجالٌ﴾ گفته میشود؛ از یک #وجه_بالاتر که صحبت کنیم، طبق این آیات، ﴿بُيُوتٍ﴾ گفته میشود. از یک وجه بالاتر بخواهیم صحبت کنیم، ﴿اسْمُهُ﴾ گفته میشود و اگر از بالاترین وجه بخواهیم درباره ایشان صحبت کنیم، ﴿نُورِهِ﴾ گفته میشود...
🆔 @torab_bash
۱ آبان ۱۴۰۱
🌼 #امام_على_عليه_السلام:
🍃 من ساءَ ظَنُّهُ ساءَت طَوِيَّتُهُ.
🍃 هر كس بدگمان باشد، بد باطن شود.
📚 غرر الحكم، ح ۷۷۹۲.
🆔️ @torab_bash
۱ آبان ۱۴۰۱
⛔️ هرگز #شکر_ایمان بجا نمیآید!!
✍🏻... بهخدا سوگند! اگر مانند شتران #بچه_مرده ناله سر دهيد، و چونان كبوتران نوحه سرايى كنيد، و مانند راهبان #زارى نماييد، و براى نزديک شدن به #حق و دسترسى به #درجات_معنوى و آمرزش گناهانى كه ثبت شده و مأموران حق آن را نگه مىدارند، دست از اموال و فرزندان بكشيد؛ سزاوار است...
🔺 زيرا: در برابر #پاداشى كه برايتان انتظار دارم، و #عذابى كه از آن بر شما مىترسم، اندک است.
💠 بهخدا سوگند! اگر #دلهاى شما از ترس آب شود، و از #چشمهايتان با شدّت #شوق به خدا، يا #ترس از او، #خون_جارى گردد، و اگر تا #پايان_دنيا زنده باشيد و تا آنجا كه مىتوانيد در اطاعت از فرمان حق بكوشيد، در برابر #نعمتهاى بزرگ پروردگار، بهخصوص همین #نعمت_ايمان، همه این اعمالتان #حقیر و #ناچيز است.
📚 نهجالبلاغه، بخشی از خطبه ۵۲.
🆔️ @torab_bash
۱ آبان ۱۴۰۱
🔔 #اطلاعیهی_شماره (۴)
🌸در دنیا #رضایت، در بهشت #رضوان🌸
✍🏻... إنشاءالله به یاری خدا، بهزودی #مباحثی را درباره #کوثر_فاطمی در آیات قرآن، خدمت دوستان و همراهان عرضه خواهیم داشت.
🆔 @torab_bash
۲ آبان ۱۴۰۱
🌼 #امام_على_عليه_السلام:
🍃 إذا جَلَستَ إلى عالِمٍ فَكُن عَلى أن تَسمَعَ أحرَصَ مِنكَ عَلى أن تَقولَ، وتَعَلَّم حُسنَ الاِستِماعِ كَما تَعَلَّمُ حُسنَ القَولِ، ولا تَقطَع عَلى أحَدٍ حَديثَهُ.
🍃 هنگامى كه نزد دانشمندى مىنشينى، براى شنيدن حريصتر از گفتن باش و خوب گوش دادن را مانند خوب گفتن، ياد بگير و سخن كسى را قطع مكن.
📚 المحاسن، ج ۱، ص ۳۶۴.
🆔️ torab_bash
۲ آبان ۱۴۰۱
🌟 در دنیا #رضایت، در بهشت #رضوان (۱-۶)
📌 #اوج_دغدغه ما در دنیا برای جلب #رضایت_الهی، بايد کسب #رضایت_اهلبیت(ع) باشد.
✍🏻... در برخی از #روایات بیان شده است که تمام #رضایت_الهی در #رضای_اهلبیت(ع) است؛ چون ایشان، غیر از آنچه خدا بخواهد را #اراده نمیکنند؛ و ما نياز داریم که از این #طریق، دنبال #رضای_خدا باشيم؛ اصلاً اگر غیر از این #مسیر را برویم؛ بدون شک به درون #پرتگاههایِ ضلالت #سقوط خواهیم کرد.
💢 خداوند این مطلب را در آيه ۱۰۹ سوره توبه بیان کرده و فرموده است «أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْيانَهُ عَلي تَقْوي مِنَ الله وَ رِضْوانٍ خَيْرٌ أَمْ مَنْ أَسَّسَ بُنْيانَهُ عَلي شَفا جُرُفٍ هارٍ فَانْهارَ بِهِ في نارِ جَهَنَّمَ» کسی که #بنای_وجودش را، بنای زندگیاش را بر #تقوا و #رضوان_خدا میگذارد! آیا اين بهتر است يا کسی که غير از اين رفتار میکند؛ و بنای خود را بر لب #پرتگاههای مُشرف به #سقوط پیريزی کرده و با آن در #آتش_دوزخ فرو میافتد...؟
💠 از منظر این #آیه، بهقدری کسب #رضوان_الهی مهم است که رفتارهای غیر از آن، #مساوی است با سقوط در #آتش_جهنم... پس سعی کنيم دنبال #رضوان_الله باشیم؛ و بدانیم که رضایت خدا، در جلب #رضایت_امام(ع) است؛ در کسب رضايت #خليفةالله است...
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد.
🆔️ @torab_bash
۲ آبان ۱۴۰۱
🌟 در دنیا #رضایت، در بهشت #رضوان (۲-۶)
✍🏻... خداوند در آیه ۱۰۹ #سوره_توبه، در واقع دارد کسانی که بنای زندگیشان را بر #تقوا و #رضایت_الهی قرار دادهاند را با کسانی که بنای زندگیشان را بر لب #پرتگاهها ساختهاند؛ مقایسه میکند. ما برای اینکه بحث #زیربنای_رضایت در این آیه را بیشتر متوجه شویم؛ ابتدا به توضیح بخش اول آیه میپردازیم.
💠 در این آیه گفته شده که #تقوایِ در قبال خدا، باید #زمینهای برای #وجود_افراد باشد. یعنی ما باید اینقدر تقوای در قبال خدا را در خودمان زیاد کنیم که تبدیل به یک #زمین_محکم و #پهناور بشود؛ سپس روی این زمین، بنای وجودمان را بسازیم. مثلاً #نماز که میخواهیم بخوانیم؛ روی آن زمین بخوانیم؛ این باید #زیربنا باشد و اگر این زیربنا نباشد؛ نماز انسان زود #فرو میریزد.
⛔️ عموم محبان و شیعیان میگویند: ما #کربلا رفتیم، حرم اهلبیت(ع) رفتیم و #زیارت کردیم. اما حتی یک هفته دو هفته هم نتوانستیم #اثرات_زیارت را در خودمان نگه داریم. خیلی #لذت بردیم، خیلی #تزکیه شدیم، کیف کردیم، حال خیلی خوشی داشتیم، احساس #آسمانی شدن داشتیم، اما نمیتوانیم این همه محبتهای الهی را در خود #نگه داریم. چرا نمیتوانیم؟ مشکل ما کجاست؟ #پاسخ این است که عموم ماها زمینه وجودمان #تقوی_من_الله نیست. اگر #زمینه_وجود_ما تقوی من الله باشد، یکبار که کربلا برویم، اثرش باید در وجودمان #پایدار بماند. چرا اثرش بریزد؟
🏕 انسان یک #آلونک بسازد اما در روی #زمین_سفت باشد، تا سالها #باقی میماند. اما اگر یک #بنای_بزرگ روی #زمین_نرم یا زمین #زلزله_خیز بسازیم، نمیماند. آن کسانی که بنایی را روی #زمین_رمل میسازند؛ آنقدر #خاک_رمل روی بنایشان میآید که بعضی اوقات باید بگردند جای بنایشان را پیدا کنند. با این #وصف کسی که بخواهد خانهاش را روی #مرداب بسازد؛ چقدر قیمت دارد؟
⚠️ اگر میبینیم #نماز میخوانیم؛ #زیارت_اهلبیت(ع) میرویم؛ #عبادت میکنیم؛ ولی اثرش زیاد در #قلبمان باقی نمیماند، اشکال این است که بنای #قلبی ما در #اعمال و زیربنای وجودمان، تقوی من الله نیست؛ و مهمتر اینکه #پیِ وجودمان را بر اساس #رضایت_الهی نریختهایم...
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد.
🆔 @torab_bash
۳ آبان ۱۴۰۱
🌟 در دنیا #رضایت، در بهشت #رضوان (۳-۶)
✍🏻... سعی کنیم #بنای_وجودمان را بر #رضوان_الهی قرار دهیم. رضوان یعنی چه؟ خیلی ساده به #معنای_رضوان بخواهیم نگاه کنیم؛ یعنی #انسان_مؤمن بگوید خدایا! من چکار کنم تا تو راضی بشوی؟ یعنی در موضوعات مختلف #اوج_هدفش، رضایت خدا باشد...
🌺 بهعنوان مثال: وقتی وارد #محیط_خانه میشود، #محبت به اهل منزل، فضای #احترام ایجاد کردن، فضای #مهر و #محبت ایجاد کردن به خاطر #رضایت_خدا را سرلوحه قرار دهد؛ نه اینکه ما باید یک #خانواده_مترقی یا یک #خانواده_نمونه باشیم! یا از همه سرتر باشیم! پیش چه کسی؟ پیش فامیل! خب خدا هم میگوید: برو اجرت را از فامیل بگیر. اینها هیچ #قیمتی برای #آخرت ما ندارد.
💐 یا مثلاً در روایت داریم که «رِضَى اللهِ في رِضَی الوالِدَیْنِ» #رضایت_خدا در رضایت #پدر و #مادر است؛ پس سعی کنیم بدویم و این کار را انجام دهیم. هر چقدر دنبال رضایت #والدین باشیم؛ ظهور این عمل در #قیامت و بعد از قیامت به صورت #رضوان میشود.
🔶 از جمله مصادیقِ #پدر و #مادرِ همه مؤمنین و مؤمنات، #اهلبیت(ع) هستند؛ و رسولالله(ص) فرمودند که رضایت #حضرت_زهرا(س) رضایت من است و رضایت من همان #رضایت_خداست؛ پس هر چقدر بیشتر و با کیفیت بهتری دنبال رضایت حضرت زهرا(س) باشیم، این موضوع در قیامت و بعد از قیامت به صورت #بهشت_رضوان جلوه میکند.
🌸 اگر میخواهیم #بهشت_رضوان ما در #آخرت بزرگتر باشد همچنانکه خدا میفرماید: «وَ رِضْوَانٌ مِّنَ اللَّهِ أَكْبَرُ» بیشتر دنبال #کسب_رضایت حضرت زهرا(س) باشیم. اگر میخواهیم #بهشت_رضوان ما با کیفیتتر باشد، پس با کیفیت بالاتری دنبال رضایت مادر مهربون، حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها باشیم.
🏇🏻 #با_ما_همراه_باشید!
🔚 #ادامه_دارد.
🆔 @torab_bash
۳ آبان ۱۴۰۱
🌻 پيامبر مهربانی صلىاللهعليهوآله:
🍀 إذا دَعا أحَدُكُم فَليَعُمَّ؛ فَإِنَّهُ أوجَبُ لِلدُّعاءِ.
🍀 هرگاه يكى از شما دعا كرد، براى همه دعا كند؛ زيرا اينکار، دعا را به اجابت نزديکتر مىسازد.
📚 الكافی، ج ۲، ص ۴۸۷.
🆔️ @torab_bash
۳ آبان ۱۴۰۱
🐍 #بازی_مار_و_پله...!
✍🏻... #برزخ تقریباً مثل بازی مار و پله است؛ انسانها با برخی از #اعمالشان در جایگاه برزخی خود #ارتفاع گرفته و #ارتقاء_درجه مییابند؛ اما با بعضی از #اعمال_ناروایی که به آنها #مبتلا میشوند؛ #سقوط میکنند! یعنی گاه #بالا میروند و گاهی هم به #پایینها پرتاب میشوند...
📌 همیشه سعی کنیم که از پلهها و #درجات_برزخ برویم بالا و هیچ وقت به مار و سقوط #مبتلا نشویم، البته این #قانون_برزخی یک تفاوتش با بازی مار و پله این است که در بازی مار و پله، شما #انتخاب نمیکنید که به پله برسید یا به مار! یک مکعبی هست آن را میاندازند، هر عددی که آمد؛ تعیین میکند که از پله #بالا بروند یا از مار #پایین بیفتند.
💐 اما #زندگی_واقعی اینطور نیست، در زندگی، این ما هستیم که تعیین میکنیم که با بالا رفتن از تقوا و اعمال صالح #رشد کنیم یا خدای نکرده با بیتقوایی و گناه دچار #سقوط شویم؛ نه شانس و اقبال...
💢 پس #سعی کنیم #همیشه به #پلهها برسیم و از نردبانها #بالا برویم و #هیچ_وقت مبتلا به #مار نشویم و #سقوط نکنیم.
🆔️ @torab_bash
۳ آبان ۱۴۰۱