#داستان_هفته
آپارتماننشینها
مریم ابراهیمی شهرآباد
آپارتمان نشینها حکایت آدمهایی است که به اسم مِهر و امید، در حاشیهی شهر جمعشان کردهاند تا دور هم باشند، چون ژنشان خاص است، برای زندگی در مجتمعهای آپارتمانی با واحدهایی بیشمار که روی سر هم سوار شدهاند. آنهایی که داشتن یک خانهی ویلایی نقلی در مرکز یا حتی جنوب شهر برایشان، یک رویای شیرین و البته دستنیافتنیست...
در این پنجشنبه با ما باشید و از خواندن آخرین قسمت این مجموعه داستان لذت ببرید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم✨
💐هموطنان عزیز سلام! صبح اولین روز هفتهتون بهخیر و شادی. ان شاالله هفتهای پر از موفقیت در پیش داشته باشید💐
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْبَاطِلِ إِلَّا أَنْ تَكُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِنْكُمْ ۚ وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا. ای کسانی که ایمان آوردهاید! اموال یکدیگر را به باطل (و از طرق نامشروع) نخورید مگر اینکه تجارتی با رضایت شما انجام گیرد. و خودکشی نکنید! خداوند نسبت به شما مهربان است.» (سوره نساء، آیه ۲۹)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ایوان_هنر
درباره فیلم «پروین»
سعیده نیک اختر
همان طور که از نام پیداست فیلم معجزه ی پروین یا در جدیدترین تغییر، فیلم پروین درباره زندگی پروین اعتصامی شاعر نامدار معاصر است که زندگی او از دوران جوانی تا لحظه درگذشتش سرشار از اتفاقات است.
ورزی سال هاست دغدغه ی تاریخ دارد و این برای سینمای ایران غنیمت است. تجربه ی سال ها کار تاریخی نتیجه داد و ورزی فهمید غیر از دکور و صحنه، متن و میزانسن هم اهمیت دارد و دیده می شود. چیزی که ما در معمای شاه ندیدیم دیالوگ های پخته و پرداخت بود. این قدر گریم و دکور ورزی را درگیر کرده بود که گاهی یادش می رفت بازیگرها باید حرف هم بزنند. اما در معجزه ی پروین، ورزی نشان داد متن و رسیدن به محتوای ایده مهم است. معجزه ی پروین، ساختاری شاعرانه دارد و این امر کاملا منطبق بر سوژه است. شاعره زن معاصری که شعرهایش مفهومی و تصویری اند و جایگاه محکمی در ادبیات و تاریخ کشور دارد. دکورهای دلنشین و خوش رنگ فیلم، نمایش تمام عیار سبک زندگی ایرانی در دهه ۲۰ و ۳۰ است. نقطه قوت فیلم ورزی استفاده از میزانسن درست و عمق میدان در نماست. تعداد این نماها در فیلم کم نیست. ورزی پلان های ساکن و ایستا را تبدیل به نماهایی متحرک و پویا کرده. به طوری که در عمق میدان و پس زمینه، میانه نما و پیش زمینه شاهد تحرک اشیا و افراد هستیم و همین به داد نما رسیده است و به آن معنی داده. نمود اندیشه های قهرمان فیلم در خرده داستان هایش هم پیداست. همین که قهرمان در بیان اندیشه هایش به شعار دادن و گزافه گویی نمی پردازد مهم است. جایی که پروین از زندگی زناشویی اش فاصله می گیرد نشان می دهد زنی نیست که زیر بار ظلم جامعه مردانه بی بند و بار آن زمان برود. وقتی پروین به زن کولی کمک می کند و او را به حریم خانواده اش راه می دهد یعنی نوع دوستی براش مهم است. همین خرده داستان های کوچک است که ذهن پروین را به عینه نشان مان می دهد بدون اینکه در باب آزاد اندیشی و حمایت از زنان جامعه خودش سخنرانی کند یا شعار بدهد. تاریخ نشان می دهد زندگی پروین اعتصامی همین قدر ساده، کوتاه و بی اتفاق است و همین کار فیلم ساز را سخت کرده اما ورزی نشان داد از بی داستانی هم می شود قهرمان ساخت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
آیت الله جوادی آملی:
«همانطوری که ستاره های آسمان به اهل زمين نور ميدهند، خانه هايی که نماز شب و تلاوت قرآن در آنها خوانده و احيا ميشود، برای موجودات آسمان هم نور ميدهد، فرشته های آسمانی از اينجا روشنی احساس ميکنند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
احساس نفخ بعد از مصرف پنیر
اگر بعد از خوردن پنیر ناراحتی هایی در شکم تان مانند نفخ گاز، معده یا اسهال پیدا کردید، احتمالاً بدنتان مقاوم به لاکتور شده یا به آن حساسیت دارد که معمولا ۳۰ دقیقه یا دو ساعت بعد از خوردن پنیر اتفاق می افتد. انقباضات شکمی و اسهال دیگر علائم هشدار دهنده ای هستند که باید حواس تان را جمع کنید. این علائم نشان دهنده این است که بدن آنزیم لاکتاز ندارد که بتواند قند لاکتوز را در محصولات لبنی شکسته و هضم کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#پرونده
کلاهگیس و توهین به چادر
در یکی از مطالب زن روز به بررسی اتفاق جدیدی در دنیای مُد پرداخته است. «هلنا روبینشتاین» ملکه ی فقید دنیای آرایش عقیده داشت کلاه گیس نوعی ماسک فانتزی جالبی است که در عرض چند دقیقه می تواند به زن تیپ جدیدی ببخشد و قیافه ی طبیعی او را عوض کند. با استفاده از کلاه گیس زنی معصوم می تواند مبدل به زنی امروزی شود و زنی دهاتی مبدل به زنی شهری. حقیقت هم جز این نیست. کلاه گیس امروزه به صورت نوعی بازیچه ی زیبائی وسیله ی آسایش زن متجدد قرن بیستم شده است. زیرا مثلا زنی که شب به ضیافتی دعوت دارد و حوصله و وقت رفتن به سالن آرایش را پیدا نمی کند، می تواند با گذاشتن یک کلاه گيس (پروك) خیالش را راحت کند. کورژ مدیست معروف فرانسوی که خالق مدهای فضائی و هندسی است گفته است: پروك (کلاه گیس) همه جور امکانی را در اختیار زن قرار می دهد اما فرانك سيناترانیز در مورد کلاه گیس گفته: «از وقتی که کلاه گیس مد شده بر تعداد طلاق ها نیز افزوده شده زیرا زن ها چون به كمك آن کاملا تغییر قیافه می دهند بهتر می توانند به شوهرانشان خیانت کنند! ولی از آنجایی که ماه همیشه زیر ابر نمی ماند، بالأخره روزی مچشان گیر می افتد و آن وقت است که راه دادگاه طلاق پیش گرفته می شود.»
در ادامه نویسنده ی مطلب و با استناد به گفته ی سیناترا، تحلیل توهین آمیزی را نتیجه گرفته است و با وقاحت آورده: «بد نیست بدانید همان طور که فرانک سیناترا گفته کلاه گیس نوعی پوشش برای زن اروپایی و آمریکایی است کم و بیش مثل همان چادر و روبنده خودمان! که ظاهر طبیعی را پنهان نگه می دارد.»
بعد در ادامه ی مطلب آورده: «کلاه گیس به خانم های شما اجازه داده است به آرزویشان برسد و به خیابان ها بروند و دور از کنجکاوی مردم گردش و خرید کنند.» در پایان به تاریخچه ی کلاه گیس و استعمال آن توسط مصریان پرداخته که اگرچه از لحاظ تاریخی کمی جالب است اما تلخی توهین مطلب به خانم های چادری ادامه ی مطلب را هم تاریک و گزنده کرده.
طبق معمول تمام کارهای آرایشی و زیبایی زن روز آن دوران، که قسمت عمده ی و مجله را تشکیل می داده، مثالی از کلئوپاترا زده که ملکه ی عصر باستان دوازده عدد کلاه گیس داشت و تصور می شود که هنوز هم پس از دو هزار سال این خانم از لحاظ تعداد کلاه گیس در دنیا اول باشد! در قسمت دیگری از تاریخچه ی کلاه گیس آورده:
«در تئاترهای یونان استفاده از کلاه گیس نه تنها معمول بود بلکه نشان دهنده ی کاراکتر نیز به حساب می آمد.
کلاه گیس مشکی علامت حرارت و حتی طینت بود و کلاه گیس بلوند علامت قهرمانی و کلاه گیس سرخ علامت دلتنگی... زن های رومی عاشق کلاه گیس های بلوند بودند ولی مورخین نوشته اند که این کلاه گیس ها از موهای سر بردگان ژرمن درست می شدند.» پلوتارک نوشته است: «بردگان ژرمن مورد عنایت قرار داشتند. آن ها حق نداشتند موهای سر خود را کوتاه کنند. هر وقت که خوب بلند می شدند آن ها را قیچی کرده به پروك بازان می فروختند. بعد از رومی ها قرن های متمادی استعمال کلاه گیس دمده شد و سر طاس بودن مدشد. کسی که پروک (کلاه گیس) را مجددا مد کرد، لوئی شانزدهم و معشوقه اش دوش (فونتانی) بودند. تنها تفاوتی که عصر جدید باعصر قدیم داشت این بود که صرف نظر از خانم ها مردها نیز به کلاه گیس پناه بردند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#رمضان_در_آفریقا
لیبی
آشپزی لیبی به دلیل حضور استعمارگران ایتالیایی به شدت تحت تأثیر این مکتب قرار دارد با این حال آشپزی لیبی همچنان هویت خود را حفظ کرده است. حاصل ترکیب دو مکتب آشپزی در لیبی، غذاها و شیرینیهایی با طعم خاص و نو و در عین حال بسیار لذیذ و مطبوع بوده است. از این هنر در پخت شیرینیها و دسرهای ویژه ماه مبارک رمضان بهخوبی بهره گرفته شده است. بیسکویت یاقوتی، وریده و مقروض از محبوبترین شیرینیهای ویژه ماه مبارک رمضان در لیبی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
عطر بهارنارنج (۱۴)
مرضیه ولی حصاری
در قسمتهای قبل خواندیم که با اینکه آقاجان حرف آخر را به ماه چهره می زند ولی باز هم گوش ماه چهره بدهکار نیست. ماه چهره همراه ننه نصرت و خواهرش خانه ی پدری را ترک می کنند. هنوز یک هفته از ورودش به خانه ی نصرت نگذشته که مادر و خواهر نصرت خود واقعیشان را نشان میدهند...
و اینک ادامه ی داستان...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند بخشنده و مهربان
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ✨
🌺🍃سلام!:صبحتون به خیر. نمازها و ورزههاتون قبل درگاه خداوند متعال🌺🍃
«إِنْ تَجْتَنِبُوا كَبَائِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَنُدْخِلْكُمْ مُدْخَلًا كَرِيمًا. اگر از گناهان بزرگی که از آن نهی میشوید پرهیز کنید، گناهان کوچک شما را میپوشانیم؛ و شما را در جایگاه خوبی وارد میسازیم.» (سوره نساء، آیه ۳۱)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#پرونده
مرگ بر غبغب
طبیعیه فکر کنیم رواج و گسترش بی رویه ی مد و زیبایی مخصوص عصر جدید است و این روزها باعث رواج اقدامات زیباسازی میان مردم شده که حتی قشر متوسط و ضعیف هم با گرفتن وام سراغ جراحی بینی و ترمیم پلک یا هایفوتراپی و آب کردن غبغب میرن. شعارهایی مثل «خداحافظی با غبغب»، «از شر غبغب خود خلاص شوید» یا «غبغب خود را به دستان ماهر ما بسپارید» تنها مخصوص امروز نیست و اگر بروید سراغ کاغذهای کاهی مجلات زن روز در سال ۵۴ با کمال تعجب می بینید با عنوان «مرگ بر غبغب» دستورالعمل آب کردن غبغب را آموزش داده اند:
«گردنتان سن تان را فاش می کند: يك گردن و گلوگاه قشنگ به اندازه ی يك چاه زنخدان جلوه بخش است ولی بدبختانه آن قدر که ما خانم ها عادت داریم به صورت برسیم به گردن نمی رسیم، گردن در حقیقت یک عضو فراموش شده ی بدن ماست در حالی که نباید چنین باشد. گردن نیز درست مثل چشم ها، پاها، موها و پوستتان در زیبایی کلی ما تأثیر دارد. گردن با حساسیت فوق العاده اش درست شبیه زوایای چشم و گوشه های دهان زود پلاسیده می شود و چروك ميافتد و بسیاری از انسان ها قادرند با توجه به پوست گردن سن حقیقی ما را تشخیص دهند.»
در ادامه هم تأکید کرده: «كلئوپاترا ملكه ی مصر باستان بیش از هر زن دیگر در تاریخ به گردن خود توجه داشت به طوری که روایت کرده اند او چهارده نوع کرم و روغن مخصوص گردن مصرف می کرد.» جالب اینکه در ادامه ی متن دستوراتی را برای صاف ماندن گردن آورده مثلا اینکه قبل خواب آن را کرم مالی کرده سپس با آب سرد بشوییم، صبح ها آن را حمام کنیم [گردن را!] و چون پوست گردن بیشتر از هر قسمت دیگر بدن عطش چربی دارد، هفته ای یکبار او را [گردن را!] از عطش درآورید. فصل الخطابش هم این است که هفته ای یکبار، روغن مخصوص گردن را به آن بمالید. بعد يك شال گردن پشمی [فکرش را بکنید مثلا چله ی تابستان] دور گردن بپیچید.
یا گاه گاهی مدل کسانی که به اوریون مبتلا شده و لازم است غدد بناگوشی را گرم نگهدارند! یک روسری یا پارچه ی دیگری را از زیر گردن رد کرده دو طرف آن را بالای مغز سرتان گره ی محکم بزنید تا غبغب به تدریج تحت فشار قرار گرفته کوچک شود!
زیبا نیست؟!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
ضیافت اجباری رمضان، نشانهای از محبت خدا
خدایی که همیشه منتظر میشد تا خودمان به سوی او برویم، دیگر در این ماه منتظر اراده و اقدام بندههای خود نمیشود و با وجوب تکوینی رمضان، انگار ناز خود را کم کرده و دست همه را گرفته، بر سر سفرۀ رحمتش آورده است. مهمانی اجباری ترکیبی از عظمت و محبت خدا نسبت به بندگان است. خدا بهقدر کافی برای خوبشدن به ما آزادی داده است و ما هم به اندازۀ کافی خراب کردهایم، دیگر وقت آن است که خدا ما را قدمی بهسوی خود بکشاند. اجبار خدا، از شدت علاقهاش به بندگان است.
📚بخشی از کتاب "برای مهمانی خدا آماده شویم"
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
کوفته کرمانشاهی
👩🍳مواد لازم:
برنج: ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز ۱: عدد متوسط
گوجه فرنگی: ۱ عدد
سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۱: قاشق
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان دلخواه
روغن: به میزان لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا برنج را در ظرفی با مقداری آب و نمک روی شعله گاز قرار بدهید و بگذارید تا حدودا نیم پز شود. در ظرف دیگری گوشت چرخ کرده را به همراه یک پیاز رنده شده بریزید و با یکدیگر به کمک دست هایتان آن ها را ورز دهید. بعد از این مرحله برنج های نیم پز را آبکش کنید و به همراه نعنا خشک، مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به مواد گوشت چرخ کرده اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا کاملا گوشت کوفته تان حاضر شود.از مواد کوفته مقداری بردارید و آن را به حالت یک دایره کوفته در بیاورید. بعد از اینکه تمام مواد گوشتتان تمام شد در قابلمه ای که می خواهید کوفته را بگذارید یک عدد گوجه فرنگی را رنده کنید و آن را سرخ کنید و روی آن کمی آب بریزید سپس به آن سرکه و شکر را نیز اضافه کنید. کوفته ها را درون این ترکیب بگذارید تا بپزند ۴۵ دقیقه زمان برای این کار کافی است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
🔹آیا فرزند رضاعی هم مانند فرزند طبیعی ارث می برد؟
🔸به نظر می رسد که پاسخ به این سؤال منفی باشد. به عبارت دیگر، رابطه ی توارث تنها میان والدین طبیعی و فرزندان آن ها به وجود می آید و به همین دلیل، فرزند رضاعی از والدین رضاعی خود ارث نخواهد برد. به عنوان مثال، اگر زنی یک دختربچه را با شرایط ذکر شده در فقه و قانون شیر دهد، مادر رضاعی او می شود و شوهر آن زن هم پدر رضاعی اوست. حال اگر این اشخاص فوت کردند، تنها فرزندان خود آن ها ارث می برند و فرزند رضاعی آن ها از ایشان ارث نخواهد برد؛ اما از پدر و مادر واقعی خودش ارث می برد.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#رمضان_در_آفریقا
مراکش
ماه رمضان برای مراکشیها ماه پخت شیرینیهای ویژه و خاص است. در سالهای اخیر بسیاری از شیرینیهای مراکشی هستند که در کشورهای مختلف جهان استقبال گستردهای از آن شده و به ذائقه ملتهای گوناگون بسیاری خوشایند آمده است. اکنون در بسیاری از کشورهای جهان میتوان این شیرینیها را یافت با این حال مردم مراکش بیشتر ترجیح میدهند تا آن را در خانه تهیه کنند. کعب الغزال، الشباکیة، السفوف، لسان الطیر و زولبیا از مهمترین این شیرینیها هستند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#پزشکی
میانوعدههایی که تاثیر غذاهای مفید را از بین میبرند
محققان دریافتهاند که عادت به مصرف میانوعدهها ممکن است فواید سلامتی وعدههای غذایی اصلی را خنثی کند که این مسئله بر وضعیت سلامت، مانند سطح قند خون و چربی تأثیر منفی دارد. تیم تحقیقاتی کینگز کالج لندن عادات غذایی ۸۵۴ نفر را در مطالعهای مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که یک چهارم کالری آنها از میان وعدههایی مانند بیسکویت، چیپس سیب زمینی و کیک تامین میشود. نتایجی که توسط مجله اروپایی تغذیه منتشر شد، نشان داده اند که میان وعدههای ناسالم فواید وعدههای غذایی سالم را خنثی میکنند. طبق این تحقیق، شرکت کنندگان ۲۴ درصد از کالری روزانه خود را از طریق میان وعدهها به دست میآورند، ۴۷ درصد آنها روزانه دو میان وعده و ۲۹ درصد از آنها بیش از دو وعده غذایی میخورند. ۲۶ درصد از شرکت کنندگان گفتند که وعدههای غذایی اصلی سالم میخورند، اما میان وعدههای ناسالم هم مصرف میکنند. تنقلات بی کیفیت، مانند غذاهای فرآوری شده و شیرینی ها، با علائم سلامتی ضعیف مرتبط هستند و باعث میشوند افراد احساس گرسنگی کنند. همچنین مصرف این میان وعدهها باعث افزایش وزن، توده چربی احشایی، غلظت بالاتر تری گلیسیرید بعد از غذا و گلوکز ناشتای بالاتر میشود که همگی با بیماریهایی مانند سکته مغزی، بیماریهای قلبی و عروقی و چاقی مرتبط هستند. نتایج نشان دادند که رفع به این عدم تعادل میتواند یک استراتژی تغذیهای ساده برای بهبود سلامت باشد. این تحقیق نشان داد که خوردن میوهها، آجیل و انواع مغزها راه سادهای برای بهبود سلامت تغذیه است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_امدادی
رودخانه پشت تپه
معصومه تاوان
فرزانه مصیبی
مریم ابراهیمی شهرآباد
رضوانه چمدان ها را با زحمت توی صندوق عقب ماشین جا داد، در را بست. مادر با قرآن و کاسه ی آب کنار ماشین ایستاد: «خب می گفتی خودش بیاد. کجا تو این سیاه زمستون خودت و بچه ها رو آواره می کنی؟» نگاهش را برگرداند سمت بچه ها، توی خرابه ی کنار خانه داشتند برف بازی می کردند: «یک زن جوون تک و تنها می خوای بزنی تو دل جاده؟» رضوانه اجازه نداد مادر حرفش را تمام کند. با دست به در صندوق فشار آورد، گرمای نفسش در سرمای هوا چرخید، زود ناپدید شد: «بار اولم که نیست مادرم. بچه ها زود باشید.» چهره ی سرد و سرخ مادر را بوسید: «نگران نباش. حواسم هست.»
آنیتا و امیرعطا هیاهوکنان دویدند جلو، از چادر مادربزرگشان آویزان شدند، دست هایش را بوسیدند: «ما رفتیم مامانی.برات سوغاتی میاریم.» از زیر قرآن رد و خنده کنان سوار ماشین شدند. رضوانه بوق آرامی زد. صدای پاشیده شدن آب روی برف آمد، ماشین از پیچ کوچه گذشت...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97